AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ
02/01/2001

Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μία τάση να αντικατασταθεί το ελληνικό αλφάβητο από τολατινικό. Η τάση αυτή γίνεται φανερή κυρίως σε κείμενα παραγόμενα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές - με χρήστες κρατικές υπηρεσίες ακόμη και http://www.facebook.com/l/62c20;Α.Ε.Ι. - σε κείμενα προβαλλόμενα από την τηλεόραση αλλά και από σχετικές προτροπές ξένων ραδιοφωνικών σταθμών. Είναι χαρκατηριστικό ότι η προσπάθεια αυτή, η οποία θα καταφέρη καίριο πλήγμα κατά της ελληνικής σκέψης και όλων των πτυχών του ελληνικού πολιτισμού που εκφράζονται με γραπτά κείμενα, αλλά και των γένει ανθρωπιστικών σπουδών, έφτασε μέχρι ν' απασχολήση τον Τύπο και ν' αποτελέση αντικείμενο ερωτήσεων βουλευτών προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η γλώσσα μας η αρχαιότατη αλλά πάντα σύγχρονη και ζώσα, αυτή η γλώσσα που επλούτισε όχι μόνο τηλατινική, αλλά και τις κυριώτερες ευρωπαϊκέςγλώσσες, που έχει και οπτικά συνδεθή άρρηκτα με τοαλφάβητό της, δεν είναι δυνατό να υποστή μείωση με την κατάργησή του από εμάς τους ίδιους. Είναι αδιανόητο να δεχθούμε ως Έλληνες την μεταμφίεση της γραφής μας με την κατάργηση πολλών γραμμάτων της, που δεν πέρασαν στο λατινικό αλφάβητο, και με την αντικατάστασή τους από άλλα υποτίθεται ηχητικώς παραπλήσια γράμματά του.
Όταν άλλοι λαοί, όπως π.χ. Γάλλοι και Ισπανοί μάχονται ως σήμερα να διατηρήσουν μέχρι τη τελευταία τους λεπτομέρεια τον τρόπο γραφής των κειμένων τους με το δικό τους αλφάβητο, εδώ, με την δικαιολογία της δήθεν διευκόλυνσής μας στην παγκόσμια επικοινωνία, επιχειρείται η αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου των 2.500 και πλέον χρόνων με το λατινικό. Ως λαός, που μέσα από το ίδιο αλφάβητο της γλώσσας του μετέδωσε τον πολιτισμό σε όλο των κόσμο, εμείς οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν παρά να αρνούμεθα να εγκαταλείψουμε την ιστορική μας γραφή. Όχι μόνο γιατί αχρηστεύεται ένα από τα θεμελιακά στοιχεία του πολιτισμού μας, αποκόβοντάς μας από τις μέχρι σήμερα εκδηλώσεις του, αλλά και γιατί έτσι αγνοείται η σχέσηαλφαβήτου και γλώσσας. Μιάς γλώσσας, που ο τρόπος της γραπτής της απόδοσης έμεινε αναλλοίωτος επι ολόκληρες χιλιετίες ως σήμερα.
Θεωρούμε α ν ό σ ι α αλλά και α ν ό η τ η κάθε προσπάθεια να αντικατασταθή η ελληνική γραφή στο λίκνο της, εφ' όσον μάλιστα σε άλλες χώρες ανάλογες απόπειρες μεταβολής του τρόπου γραφής - σε μερικές περιπτώσεις πολύ δυσχερέστερης της ελληνικής - προσέκρουσαν στην καθολική και οργισμένη αντίδραση των λαών των χωρών αυτών. Όπως και επί Ενετών, όταν αυτοί στα μέρη που κυριαρχούσαν προσπάθησαν να αντικαταστήσουν στα ελληνικά κείμενα τους ελληνικούς χαρακτήρες με λατινικούς, έτσι και τώρα θα αντισταθούμε, καλώντας όλους τους συνέλληνες ν' αντιδράσουν για την πρόρριζα εξαφάνιση των ανίερων αυτών σχεδίων.
Οι υπογράφοντες
1. Αθανασιάδης Τάσος
2. Αλεξόπουλος Καίσαρ
3. Αρτεμιάδης Νικόλαος
4. Βλάχος Άγγελος
5. Βοκοτόπουλος Παναγιώτης
6. Γεωργιάδης Απόστολος
7. Γρόλλιος Κωνσταντίνος
8. Δεσποτόπουλος Κωνσταντίνος
9. Δρακάτος Κωνσταντίνος
10. Ζηζιούλας Ιωάννης Μητροπολίτης Περγάμου
11. Ιακωβίδης Σπυρίδων
12. Καμπανέλλης Ιάκωβος
13. Καμπίτογλου Αλέξανδρος
14. Καμπύλης Αθανάσιος
15. Κονομής Νικόλαος
16. Κοντόπουλος Γεώργιος
17. Κουνάδης Αντώνιος
18. Λαΐου Αγγελική
19. Λιγομενίδης Πάνος
20. Μανούσος Μανούσακας
21. Ματσανιώτης Νικόλος
22. Μητσόπουλος Γεώργιος
23. Μουτσόπουλος Ευάγγελος
24. Μυλωνάς Παύλος
25. Νανόπουλος Δημήτριος
26. Παλλάντιος Μενέλαος
27. Παππάς Ιωάννης
28. Παρισάκης Γεώργιος
29. Πεσαμαζόγλου Ιωάννης
30. Πετράκος Βασίλειος
31. Ρούκουνας Εμμανουήλ
32. Σακελλαρίου Μιχαήλ
33. Σαράντη Γαλάτεια
34. Σκαλκέας Γρηγόριος
35. Στεφανής Κωνσταντίνος
36. Τέτσης Παναγιώτης
37. Τούντας Κωνσταντίνος
38. Τριχόπουλος Δημήτριος
39. Χατζηϊωάννου Θεμιστοκλής
40. Χρήστου Χρύσανθος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ: Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΑΣ
(του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)
«Η Αρχαία Ελληνική γλώσσα είναι σήμερον η καλλίτερη κληρονομιά που διαθέτει ο άνθρωπος για την ανέλιξη του εγκεφάλου του. Απέναντι στην Ελληνική, όλες οι γλώσσες είναι ανεπαρκείς, πράγμα που προφανώς δεν θέλουν να το ακούνε οι σωβινισταί , ιδιαιτέρως εάν ανήκουν σε μεγάλα έθνη» λέγει ο Federico Sagredo. Κατά τον Χάιζενμπεργκ η ανάγκη να γνωρίζει κανείς καλά ελληνικά, παρουσιάζεται εκ νέου σήμερον πιο πολύ από ποτέ. Γιατί; Διότι δεν είναι ίσες όλες οι γλώσσες, ούτε σημαίνουν το αυτό . Αυτήν την παραδοχή της ισότητος την ακούμε πάντοτε-και ιδίως την εποχή μας, της μαζοποίησης και πολτοποίησης των πολιτισμών-από το στόμα μέτριων ατόμων, όπως ακριβώς ακούγεται επίσης η παραδοχή της ισότητος ανάμεσα στους ανθρώπους πάντοτε από το στόμα αυτών που αξίζουν λιγώτερο.
Είναι ίσοι λοιπόν οι γίγαντες του πνεύματος Θαλής, Αναξίμανδρος, Αναξιμένης, Ξενοφάνης, Ζήνων κ.α-για ν’ αναφέρουμε μόνον ελαχίστους-με τους σημερινούς πνευματικούς νάνους ; Ποίος από μας ξέρει ότι : «βάσει των θεωριών αι οποίαι περιέχονται εις τας «Απορίας» του Ζήνωνος, εγεννήθη η καθαρή θεωρία της Σχετικότητος του αιώνα μας;» ή ότι «ο Ξενοφάνης εισάγει την ηθική ιδέα στην έρευνα;» Αυτός επίσης διετύπωσε το αξίωμα ότι «όλα τα πράγματα είναι ένα-ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ-και αυτό το Ένα είναι ο Θεός» Αλλά και ο μαθητής του Παρμενίδης προσθέτει ότι : «Εις όλον τον ουρανόν αποβλέψας, το Εν είναι φησι τον Θεόν» Και συνεχίζει «ο Θεός δεν μοιάζει σε κανέναν θνητό ούτε στο σώμα, ούτε και στην σκέψι» Αλλά και ο Ξενοφάνης λέγει ότι «ο Θεός δεν κινείται , δεν αλλάζει θέσι, παρά μόνον με την Σκέψι του χωρίς καμμιά εργασία πραγματοποιεί όλα όσα είναι η ζωή μέσα στον κόσμο» (Είς Θεός, εν τε θεοίσι και ανθρώποισι… αεί δ’ εν ταυτώ μίμνει κινούμενος ουδέν…ούλος ορά , ούλος νοεί , ούλος ακούει..) Τότε γιατί ψεύδονται ότι εφευρέτες του μονοθεϊσμού είναι οι Εβραίοι; Ποίος είναι ειδωλολάτρης εμείς ή αυτοί;
Ο Εμπεδοκλής πίστευε ότι «όλα τα πράγματα διακατέχονται από δύο δυνάμεις, την «φιλότητα» και το «νείκο»( αγάπη και μίσος) Αυτό μας μεταφέρει στις σύγχρονες κοσμολογικές ιδέες οι οποίες ομιλούν για έναν κόσμο που βρίσκεται σε διαστολή(νείκος) και συστολή(φιλότης) [Ακόμη και το λεξιλόγιο των σημερινών επιστημόνων φανερώνει παιδισμό της επιστήμης, λ. χ το BIG BANG]
Ο Βέρνερ Χάιζενμπεργκ ομολογεί ότι «οφείλει την ανάπτυξη των δικών του ιδεών στον Τίμαιο του Πλάτωνος» Όσον αφορά στις θεωρίες του Δημοκρίτου και Λευκίππου χαρακτηρίζονται ως «τελείως σύγχρονες και παραδεκτές και σήμερον, ώστε να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι σύγχρονοι βασίζονται σ’ αυτές» Στην εποχή της υπερκατανάλωσης και της υπερβολής δύο μόνον λέξεις θα αρκούσαν για την σωτηρία του κόσμου . Το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ του Πρωταγόρα.
Ο Ελληνικός Πολιτισμός έχει δύο κορυφές: Η μία είναι οι Ίωνες φυσικοί φιλοσόφοι(Ελεατική Σχολή) που ερεύνησαν το Σύμπαν και η άλλη οι Πλατωνικοί (Πλατωνική Σχολή) που ασχολείται με την αθανασία της ψυχής. Η Πλατωνική θεωρία είναι τόσο συνδεδεμένη με την αθανασία της ψυχής, ώστε οι Χριστιανοί αργότερα την εδέχθησαν απ’ αυτόν, αφού οι Εβραίοι το μόνο που γνώριζαν είναι η αθανασία του σώματος. Το μεμπτόν είναι: 1/Γιατί αρνούνται να το παραδεχθούν ; 2/ Γιατί προσκολλήθηκαν στην αντιεπιστημονική και ψυχοφθόρα Βίβλο ;
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com

Η ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ


Αφ’ ότου καταργήθηκε η καθαρεύουσα και μετά το πολυτονικό απο τους «μεταρρυθμιστές » τη συμφοράς και της αποδόμησης της γλώσσης μας μπήκαμε κυριολεκτικά σε κατάσταση γλωσσικής αναρχίας.
Μιά γλώσσα που δομήθηκε σε χιλιάδες χρόνια σαν το αρτιώτερο ως τώρα «εργαλείο» του Λόγου, ορισμένοι πνευματικοί νάνοι την γκρεμίζουν για να την «απλοποιήσουν» όπως ισχυρίζονται. Ο Αντρέ Μπονάρ λέγει για την γλώσσα μας «Γλώσσα το ίδιο ζωντανή με το χορτάρι και την πηγή, εύκαμπτη ώστε να εκφράζει τις πιό λεπτές αποχρώσεις της σκέψης, να φέρνει στο φως τις πιό κρυφές κινήσεις της καρδιάς. Μουσική αδρή και γλυκιά, όργανο ρομαλέο, αυλός οξύς, βοσκού φλογέρα» Με αυτήν την ανεπανάληπτη γλώσσα οι Ελληνες ποιητές θ’ αναπτύξουν με μεγάλη γονιμότητα τους ρυθμούς, που οι περισσότεροι τους προέρχονται από ένα πολύ παλιό παρελθόν. Αυτή η γλώσσα απέδωσε δύο απο τα πρώτα και τα πιό σπουδαία έργα, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, τις βίβλους του Ελληνικού λαού. Και ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Χάιντεγκερ έγραψε «Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα είναι η απόλυτη γλώσσα» Αυτό το τέλειο γλωσσικό μεγαλούργημα των χιλιάδων ετών βάλθηκαν τώρα να γκρεμίσουν οι «μεταρρυθμιστές » της συμφοράς και της εξολείας. Ομως το τέλειο δεν μπορείς να το θίξεις ή να το μεταρρυθμίσεις χωρίς να το καταστρέψεις. Αν προσπαθήσεις να ρετουσάρεις την Ακρόπολη με διάφορες γυρλάντες και μπιχλιμπίδια ή να αποξηλώσεις τα γλυπτά της ζωοφόρου –όπως έκαναν οι ιερόσυλοι και οι βάρβαροι – τότε την γελοιοποιείς και την καταστρέφεις.
Αλλά ας δούμε τις επιχειρούμενες καταστροφές της γλώσσης μας οι οποίες θα οδηγήσουν σε αναρχία και σε αλογία. Διότι η γλώσσα δεν είναι απλώς ένα όργανο εκφράσεως αλλά ένα όργανο του ορθού Λόγου. Οταν το όργανο αυτό το νοθεύσεις και του βάλεις τα μικρόβια της αοριστίας και της συγχύσεως , τότε νοθεύεις την ίδια την λογική .

1/ Η Νέα Ετοιμολογία και Ορθογραφία

Σε περιπτώσεις λέξεων με πιθανολογούμενη διπλή ετυμολογία είχε υιοθετηθεί στο παρελθόν ορθογραφικά η πιθανότερη.
Βρώμα /βρώμικος (εκ του βρώμος=δυσωδία), χλωμός(εκ του χλωρός) λυώνω(εκ του λύω) ή λειώνω (εκ του λειαίνω ) νοιώθω (εκ του εννοιώ?εννοιώθω) γλυτώνω (εκ του εκλυτώνω) κλπ . Τώρα υιοθετείται η πιό απίθανη ετυμολογία όπως βρόμα /βρόμικος (εκ του βρόμος=κρότος), χλομός (εκ του φλόμος=αυτό παράγει ναρκωτική ουσία) , νιώθω (εκ του γιγνώσκω) Γενικά μπορούμε να πούμε ότι εγκαταλείπουν την σωστή πεπατημένη οδό επί αιώνες για να βαδίσουν σε σκολιώδεις μαιάνδρους που
Οδηγούν στο πουθενά και στην αοριστία. Γιατί ; Μα για να δείξουν ότι είναι «μεταρρυθμιστές»

2/ Λέξεις με κοινή ρίζα γράφονται διαφορετικά σε διαφορετικές γραμματικές μορφές
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ελληνική γλώσσα καθιερώνεται διεθνώς , στον επιστημονικό κόσμο ! !

"Hellenic Quest " λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμαθήσεως της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ "Apple", της οποίας Πρόεδρος Τζον Σκάλι είπε σχετικώς: "Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει".

Με άλλα λόγια πρόκειται για μια εκδήλωση της τάσεως για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

Αλλη συναφής εκδήλωση: Οι Αγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά "επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων".

Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι "Η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.
Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως".

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στον Η/Υ "Ίβυκο" αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους δηλαδή ως γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον "Ίβυκο" ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.

Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: "Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας".

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως "νοηματική" γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν "σημειολογικές".

"Νοηματική γλώσσα" θεωρείται η γλώσσα στην οποία το "σημαίνον" δηλαδή η λέξη και "το σημαινόμενο" δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει,(πράγμα, ιδέα, κατάσταση) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ "σημειολογική" είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το α? "πράγμα" (σημαινόμενο) εννοείται με το α? (σημαίνον).




Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν "πρωτογένεια", ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν. Π.χ στην Ελληνική, η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα "Ίβυκος", "Γνώσεις" και "Νεύτων" αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες.
Και τούτο διότι η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.

Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =...LAND , ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό
...ισμός ,ΗΛΕΚΤΡΟ...., κυκλο...., ΦΩΝΟ.... ΜΑΚΡΟ.... ,ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ.... ,ΓΡΑΦΟ ...,ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ..., ΣΥΜ..., κ.λ.π.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα "μη οριακή", δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.

Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.

Ας το προωθήσουν και οι Έλληνες πολιτικοί.

Μάθημα δημοκρατίας τα Αρχαία Ελληνικά
Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2010 19:00
Εμφανίσεις: 155
Σε πρόσφατη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύεται ολοσέλιδο άρθρο του δημοσιογράφου και αρχαιογνώστη Konrad Adam, ο οποίος αναφέρει ότι στα πλαίσια ορισμένων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που επιχειρούνται σε αρκετά γερμανικά κρατίδια, πρέπει να ενισχυθεί η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στα γερμανικά σχολεία. Κύριο επιχείρημά του είναι ότι τα αρχαία ελληνικά ακονίζουν το δημοκρατικό φρόνημα και την πολιτική συνείδηση των παιδιών σε μια κοινωνία καταναλωτική που την χαρακτηρίζει η πνευματική νωθρότητα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ποτέ ένας αρχαίος συγγραφέας δε μεταδίδει ένα μόνο μήνυμα, ένα δόγμα ή ένα πρόγραμμα. Συνήθως πρόκειται για δύο ή και περισσότερες αρχές που αντιτίθενται μεταξύ τους και προσπαθεί η μια να επιβληθεί στην άλλη: Ο Κρέων και η Αντιγόνη, ο Ιάσων και η Μήδεια, ο Σωκράτης και ο Καλλικλής, ο Έρως και το Νείκος. Πάντα η πάλη ενός λόγου και ενός αντίλογου, αυτή η πάλη που έφτασε στην τελειότητά της με τους σοφιστές…»
Στη συνέχεια ο κ. Adam θυμίζει στους αναγνώστες του ότι «ο τελευταίος γερμανός αυτοκράτορας ήθελε τα γερμανικά σχολεία να βγάζουν νέους Γερμανούς και όχι Έλληνες και Ρωμαίους. Ορθά ο αυτοκράτορας δεν ήθελε τα αρχαία, αφού γνώριζε ότι μόνο την τυφλή υπακοή στον ανώτατο άρχοντα δεν θα ενστάλαζαν στην ψυχή των παιδιών. Ο φόβος του δεν ήταν μήπως οι γερμανοί μαθητές διδαχτούν κάτι περιττό γι αυτούς, αλλά μήπως μάθουν κάτι περιττό γι αυτόν, μήπως μάθουν να αντιδρούν, να αντιστέκονται, να εξεγείρονται».
«Η ελληνική λογοτεχνία, συνεχίζει το άρθρο, βρίθει από τέτοιους αυτόνομους ανθρώπους. Ας αφήσουμε την Αντιγόνη και τους επώνυμους. Ο Πλούταρχος μας διασώζει την περίπτωση ενός ανώνυμου. Όταν ο στρατηγός Μιλτιάδης ζήτησε από το δήμο των Αθηναίων να του χαρίσουν έναν τιμητικό στέφανο, αυτός ο ανώνυμος αντιτάχθηκε με το επιχείρημα ότι, απ όσο ήξερε, στο Μαραθώνα ο Μιλτιάδης δεν είχε πολεμήσει μόνος του. Αν στο μέλλον πολεμούσε κατά των Περσών μονάχος και τους νικούσε, τότε μπορούσε να υποβάλει πάλι το αίτημά του στο δήμο. Μακάρι να είχαμε τέτοιους πολίτες σήμερα. Όχι να δέχονται τα πάντα, αλλά να υποβάλλουν ενστάσεις».
Τα αρχαία ελληνικά, λοιπόν, μας βοηθούν όχι απλώς να θυμηθούμε τις απαρχές της δημοκρατίας, αλλά, όπως σχολιάζει και ο συνεργάτης της Deutsche Welle Σπύρος Μοσκόβου, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της δημοκρατίας σήμερα.
Το πιο πάνω δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung μας θυμίζει και ένα άλλο δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Neue Presse (Βιέννη, 10/8/2004), σύμφωνα με το οποίο ιατροί επιστήμονες κατέληξαν στο παράξενο αλλά και πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα ότι η απαγγελία των ομηρικών επών επιδρά θετικά στην κυκλοφορία του αίματος, αφού με το ρυθμό που επιβάλλει η απαγγελία του δακτυλικού εξάμετρου συντονίζονται οι λειτουργίες της καρδίας και της αναπνοής, με αποτέλεσμα να πέφτει η πίεση του αίματος!
Σήμερα διερωτάται κανείς ποια θέση, για να μην πούμε ποια τύχη, έχουν τα αρχαία ελληνικά στο σύνολο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που τελευταία, ομολογουμένως, επιχειρείται με περισσότερη προσοχή και υπευθυνότητα. Τι προνοούν για τα αρχαία ελληνικά τα αναλυτικά προγράμματα που ετοιμάζονται από τις ειδικές επιτροπές; Πόσο λαμβάνεται υπόψη η διαχρονική τους αξία; Θα συνεχίσουμε να μη βλέπουμε και να μην κατανοούμε αυτό που βλέπουν και κατανοούν οι ξένοι όσον αφορά τα αρχαία ελληνικά; Η αρχαία ελληνική γραμματεία είναι γεμάτη από παραδείγματα που βοηθούν το σύγχρονο άνθρωπο να κατανοήσει ότι η διατύπωση μιας θέσης, οδηγεί στην αντίθεση και ότι στη συνέχεια και τα δυο μαζί οδηγούν στη σύνθεση. Ή ότι ο λόγος οδηγεί στον αντίλογο με κατάληξη το διάλογο που είναι και το μόνο μέσο να βρεθεί συναινετική λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα. Θα περιοριστεί και πάλιν η διδασκαλία του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών σε εκείνους τους λίγους μαθητές που θα «τολμήσουν» να το επιλέξουν; Ας προβληματιστούν περισσότερο οι επικεφαλής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και ας δώσουν επιτέλους στα αρχαία ελληνικά τη θέση που τους αξίζει στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Και ας μη κρυβόμαστε πίσω από τον μέχρι σήμερα λανθασμένο ίσως τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος, γιατί αυτό αποτελεί ένα άλλο ξεχωριστό κεφάλαιο.
του Χρίστου Παντελίδη, φιλόλογου, τ. Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης




ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ
(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Η Ελληνική Πολιτεία στην δεκαετία του 70’ θεώρησε τα Αρχαία Ελληνικά ως περιττό μάθημα και τα περιέκοψε από τα σχολεία . Τούτο είχε σαν αποτέλεσμα οι μαθητές να χάσουν κυριολεκτικά την γλώσσα τους και να περιορίσουν το λεξιλόγιο τους σε 200-300 λέξεις, μεταξύ των οποίων οι περισσότερες είναι ξενικές. Αυτό είχε σαν συνέπεια την πτώχευση και καταστροφή της καθομιλουμένης Ελληνική Γλώσσης, με αποτέλεσμα:
α/ τον βαθμιαίο εκβαρβαρισμό των νέων ,
β/ τον περιορισμό της φαντασίας και ευρηματικότητος τους,
γ/ την δυσκολία συνεννοήσεως μεταξύ τους ακόμη και για απλά θέματα
δ/ την αντικατάσταση αρκετών λέξεων με αγοραίες ή και αισχρές εκφράσεις κ.ο.κ
ε/ την αδυναμία εκφράσεως ενός νοήματος και πολύ περισσότερο μιάς φιλοσοφικής σκέψεως
Είναι δε τόσο συχνή η επανάληψη αυτών των λέξεων –με μία λέξη να επαναλαμβάνεται σχεδόν σε κάθε δέκα λέξεις-ώστε οι ξένοι νοιώθουν την ανάγκη να ρωτήσουν τι θα πει η λέξη «ΜΑΛΑΚΑ» που είναι πανταχού παρούσα στο ελληνικό λεξιλόγιο. Είναι η λέξη ‘πασπαρτού’ που μπορεί να δηλώσει τα πάντα , καθώς λείπει το λεξιλόγιο στους νέους για να εκφράσουν τα νοήματα τους και να χρωματίσουν το λόγο τους. Μπρος στην ανησυχητική αυτή κατάσταση και για να μην αρχίσει η νεολαία μας να «γρυλίζει» όπως τα λεμούρια στην ζούγκλα της Μαδαγασκάρης, η Πολιτεία επανέφερε το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Αλλά εδώ έγινε η εξής απάτη:
Αντί να διδάσκεται από τα Αρχαία Ελληνικά κείμενα υιοθέτησαν σαν υποκατάστατα τα Εκκλησιαστικά κείμενα των Ευαγγελίων και της Βίβλου. Όμως αυτό οδηγεί τους νέους στο θεολογικό δογματισμό και στο θρησκευτικό σκοταδισμό, ενώ ο Ελληνισμός χαρίζει το πνευματικό φως σε όσους τον εγκωλπόνωνται. Για να αποφύγουν δηλαδή την επιστροφή των νέων μας στη ζούγκλα , προτίμησαν την θεοκρατική «στάνη», μεταβάλλοντας τους σε «ποίμνιο» και «δούλους του θεού». Έτσι λοιπόν οι νέοι μας αντί να «γριλίζουν» , τώρα θα «βελάζουν» στην θεοκρατική «στρούγκα» . Οσον αφορά στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που διαδέχονται η μία την άλλη μεθ’ εκάστη αλλαγή κυβερνήσεως ή και υπουργών του ιδίου κόμματος αυτές το μόνο που πέτυχαν είναι να αποδιοργανώσουν και απορρυθμίσουν την Παιδεία ώστε να αποτελειώσουν την απαιδευσία και αμορφωσιά της νεολαίας μας. Το δεύτερο πλήγμα στα παιδιά είναι χειρότερο από το πρώτο, διότι εκτός του ότι δεν θα μάθουν Αρχαία Ελληνικά θα υποστούν και την πλύση εγκεφάλων από την δογματική , σκοταδιστική και ψυχοφθόρο Ιουδαική Βίβλο.
Για παράδειγμα στο βιβλίο της Α΄ Γυμνασίου του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων «Αρχαία Ελληνική Γλώσσα», διαπιστώνεται πως συμπεριλαμβάνει πλήθος κειμένων από την Καινή Διαθήκη. Ανάμεσα σ’ αυτά δύο, που αποτελούν τους στυλοβάτες της Χριστιανικής προπαγάνδας.

Το πρώτο (Πράξεις ΙΖ΄ 22-28) είναι η περίφημη ψευδολογία του Παύλου (Σαούλ) για την υποτιθέμενη επιγραφή στον «Άγνωστο Θεό».
Το δεύτερο (Ματθαίος ΙΘ΄ 16-23) αναφέρεται στην εντολή του Ιησού (ή του Χριστιανικού Ιερατείου): «αν θέλεις να είσαι τέλειος, μοίρασε τα υπάρχοντά σου στους φτωχούς και θα αποκτήσεις θησαυρό στον ουρανό». Όμως ενώ τα Ιουδαιοχριστιανικά κείμενα διδάσκουν αυτά τα αφύσικα και ανεφάρμοστα στα παιδάκια των λοιπών εθνοτήτων –και φυσικά και στα Ελληνόπουλα- τα Εβραιάκια του Ισραήλ και των απανταχού Εβραϊκών Κοινοτήτων στα σχολεία τους διδάσκονται εντελώς διαφορετικά πράγματα από τα «ιερά τους βιβλία», δηλαδή ότι «ο Εβραίος πρέπει να δανείζει (με τόκο φυσικά) και ποτέ να μην δανείζεται » κ.α
Τα δύο αυτά αποσπάσματα αποτελούν το βαρύ οπλοστάσιο του Χριστιανισμού, όπως γράφει στα βιβλία του ο συγγραφέας-ερευνητής κ. Γεώργιος Γρηγορομιχελάκης:
«Το βιβλίο που η Εκκλησία σου δεν θέλεις να διαβάσεις» και «Δεκαπέντε Εσταυρωμένοι και Αναστημένοι Σωτήρες», Εκδόσεις Δαδούχος Τ.Θ. 50132, Τ.Κ. 54013 Θεσσαλονίκη, τηλ.κιν.6945638884.
Από τη μία μας παρουσιάζουν τον Παύλο (Σαούλ) να δίνει την πρώτη του εντολή για την καταστροφή του Ελληνικού Πολιτισμού, γιατί όταν πήγε στην Αθήνα «παρωξύνετο το πνεύμα του» δηλαδή ερεθίζετο το πνεύμα του, διότι έβλεπε όλη την Αθήνα γεμάτη αγάλματα (Πράξεις ΙΖ΄ 16), το ίδιο «παρωξυσμένο πνεύμα» είχαν και οι Πατέρες της Εκκλησίας και το ποίμνιό τους, όταν κατέστρεφαν τα έργα τέχνης και γνώσης των Ελλήνων, επιβάλλοντας έτσι την Ιουδαϊκή θρησκεία στους Έλληνες, (δεν μπορώ να παραθέσω παραπομπές για τις καταστροφές των χριστιανών, «που το πνεύμα τους παρωξύνετο» και κατέστρεφαν κάθε τι Ελληνικό, γιατί θα απαιτηθεί πολύς χώρος
Με την εντολή αυτή της διανομής των ιματίων των πιστών στους μη έχοντες , συνέβη το εξής παράδοξο οι Εβραίοι συγκέντρωσαν τον παγκόσμιο πλούτο και οι χριστιανοί έγιναν οικονομικοί «όμηροι» των Εβραίων. Να σημειωθεί ότι η εντολή αυτή απευθύνετο μόνον στους χριστιανούς και όχι στους Εβραίους , τις συνέπειες της οποίας πληρώνει σήμερα η ανθρωπότης με βαρύ φόρο αίματος , παγκόσμιων πολέμων και ασύλληπτων καταστροφών.
Από την άλλη, έρχεται μία ακόμη πιο τρομερή εντολή από τον «Υιό του Ανθρώπου», που επιβάλλει την πλήρη οικονομική εξουθένωση των Ελλήνων. Όταν οι Έλληνες και οι λοιποί Ευρωπαίοι χριστιανοί απαγορευόταν δια θεϊκού και παπικού ροπάλου να δανείζουν, οι παμπόνηροι Εβραίοι δάνειζαν αφειδώς τους χριστιανούς κατά τον Μεσαίωνα και συνεχίζουν την δουλειά αυτή ως σήμερα. Ετσι πλούτιζαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν αθεμίτως σε βάρος όλων των λαών του κόσμου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσαν τεράστιες περιουσίες και σήμερον θεωρούνται οι πλουσιότεροι και ισχυρότεροι άνθρωποι του κόσμου. Με την βιομηχανική επανάσταση αυτοί μετεβλήθησαν σε τραπεζίτες , μεγαλοχρηματιστές, μεγαλοεκδότες, κεφαλαιοκράτες και μεγαλοβιομηχάνους . Στο μεταξύ με τα αμύθητα πλούτη τους εξαγόρασαν τίτλους τιμής στην Ευρώπη-και ιδιαίτερως στην Βρετανία- και έτσι μπόρεσαν να ελέγξουν και τις πολιτικές εξελίξεις της Ευρώπης και του κόσμου. Πολιτική όμως χωρίς τον επηρεασμό της κοινής γνώμης δεν μπορεί να υπάρξει. Γι’ αυτό εξαγόρασαν τα κυριότερα ΜΜΕ σε παγκόσμια κλίμακα. Με την άνοδο της Αμερικής δεν άργησαν να εγκατασταθούν εκεί και να ελέγξουν το κεφάλαιο , την πολιτική και τα μίντια της υπερδύναμης.

Αλλά ας επανέλθουμε μετά την μικρή αυτή παρέκβαση στο θέμα μας της απατηλής δήθεν σπουδής των Ελληνικών από Εβραϊκά βιβλία.
Το πιο εξοργιστικό όμως είναι πως τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν στο βιβλίο των Θρησκευτικών, αλλά έχουν επιβληθεί στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών ως κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας.

Ο Μανώλης Τριανταφυλλίδης στα «Άπαντά του» (1963), θεωρεί τη γλώσσα του Ευαγγελίου γεμάτη σολοικισμούς, βαρβαρισμούς και κάθε είδους λάθη, αλλά και γεμάτη από ξένες λέξεις (Εβραϊκές), όπως αλληλούια, αμήν, ιλί ιλί λαμά σαβαχθανί, κ.λπ. Οι σύγχρονοι προπαγανδιστές της θρησκείας της αγάπης από τους χριστιανομαρξιστές (Σαββόπουλο, Ζουράρι, Κανέλλη και λοιπούς), ως τους χριστιανο-ακροδεξιούς (Σακέττο, Γεωργιάδη, Γιώργο Καρατζαφέρη, Πλεύρη) ακολουθούν την ίδια μέθοδο, για να διασώσουν τη χριστιανική τυραννία. Ντύνουν τη Σημιτική αυτή θρησκεία με Ελληνικό ένδυμα. Η ανησυχία του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι εμφανής , στα άρθρα του στον ημερήσιο τύπο, όπου θέλει να συνταυτίσει τον Ελληνισμό με την Ορθοδοξία. Ομως ούτε αυτός ούτε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως έχουν το θάρρος να ζητήσουν συγνώμη απο τον Ελληνισμό για την φυσική και πνευματική Γενοκτονία κατά του λαού αυτού, η οποία συνεχίζεται με τους αφορισμούς κατά την εορτή της Ορθοδοξίας και τις λοιδωρίες κατά των Ελλήνων φιλοσόφων στους Χαιρετισμούς και στις Κυριακάτικες λειτουργίες . Και αυτά δεν τα λέμε εμείς οι ονομαζόμενοι εθνικοί-και σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλειο του κ. Χριστοδούλου νέοι «Διοκλητιανοί»- αλλά διαπρεπείς και φωτισμένοι θεολόγοι .

Τώρα ο Χριστός δεν είναι απόγονος της φυλής του Δαυίδ αλλά ένας Έλληνας, ψηλός με γαλάζια μάτια, σε πείσμα ακόμη και των ιερών τους βιβλίων.
Οι μαθητές αυτοί του Γκέμπελς, περιφρονώντας την κοινή λογική και την αλήθεια καταβάλλουν μια ύστατη προσπάθεια παραπλάνησης. Δυστυχώς γι ‘αυτούς η αλήθεια και η δημοκρατία λειτουργούσαν πάντοτε εις βάρος τους.

Ο Έλληνας σήμερα μπορεί να διαβάζει και να μαθαίνει. Με την εισαγωγή του Διαδικτύου ένας χείμαρος πληροφοριών άρχισε να φθάνει ως τον τελευταίο απλό άνθρωπο . Ολα στο διαδίκτυο είναι υπό συζήτηση και τίποτα δεν είναι ταμπού. Εδώ ισχύει το ερεύνα και ρίχνε φως παντού να φωτισθεί το παν. Ο, τι είναι ευεργετικό για τον νέο Ειρηνικό Πολιτισμό που είναι υπό κατασκευή το κρατάμε και ότι είναι άχρηστο , επιβλαβές , ψεύτικο και επικίνδυνο για την ψυχή και το πνεύμα απορρίπτεται. Ο Ελληνισμός μέσα απο την έρευνα αυτή πέρασε με άριστα γιατί χαράζει τις συντεταγμένες του αυριανού πολιτισμού μας. Αντίθετα οι τρεις Εβραιογενείς θρησκείες(Χριστιανισμός –Ιουδαισμός -Ισλαμισμός) είναι επιβλαβείς, διχαστικές, ρατσιστικές, δογματικές και αντιεπιστιμονικές θρησκείες. Το κοινό τους γερνά και πεθαίνει. Μόνη τους σωτηρία ήτο να γεμίσουν την Ελλάδα με χριστιανοταλεμπάν από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Άλλά και γι’ αυτούς ο ψευτο-πατριωτισμός των Χριστόδουλων αρχίζει να εκπνέει. Κι ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει -και κατά καιρούς το έχει παραδεχθεί- πως ο πατριωτισμός είναι αίρεση. Για τους Εβραιοχριστιανούς σημασία δεν είναι να είσαι Ελληνας, αλλά Χριστιανός. Ομως ο Χριστιανισμός είναι διεθνιστικός που δεν γνωρίζει πατρίδα, σύνορα, φυλές, χρώματα κ.ο.κ. Αν ήτο μιά πνευματική θρησκεία θα τον επικροτούσαμε παρά την καταγωγή του . Ομως αυτός είναι στην βάση του υλιστικός, ουτοπιστικός, καταπιεστικός , χειρότερος και από τον διεθνιστικό κομμουνισμό , ο οποίος κράτησε 75 σχεδόν χρόνια. Τα ηθικά και οικονομικά σκάνδαλα και η διαφθορά που πάντα περιβάλλει την Εκκλησία έχουν γεμίσει με ζόφο και δυσωδία την Ελληνική κοινωνία. Παντού είναι χωμένη η Εκκλησία εκμεταλλευόμενη οικονομικά τους πιστούς εκμαυλίζοντας με το πνευματικό σκοτάδι αυτόν τον έρημο τόπο . Η διαπλοκή Κράτους-Εκκλησίας απετέλεσε την τροχοπέδη της Ελληνικής κοινωνίας .
Όμως ο Ελληνισμός ακόμη κι’ αν ξεριζωθεί σ’ αυτόν τον τόπο από τις κατοχικές δυνάμεις, που ασχημονούν σε βάρος των Ελλήνων, δεν θα πεθάνει. Και τούτο διότι ο Ελληνισμός είναι ιδέα και πνεύμα με βαθειές ρίζες σε όλη την οικουμένη. Η Ελληνική Γλώσσα είναι ο φορέας αυτού του υπέρτατου πνεύματος και έχει αποτυπωθεί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, εμπλουτίζοντας τες με τις λέξεις της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της ιατρικής και της σύγχρονης τεχνολογίας. Είναι η γλώσσα των πιό προηγμένων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών .
Ο Ελληνισμός λοιπόν ούτε δολοφονείται , ούτε φυλακίζεται, ούτε εξορίζεται , ούτε σταματά με απαγορεύσεις της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και τέλος ούτε πεθαίνει. Ο Ελληνισμός και η Ελληνική Γλώσσα είναι φορέας και τρόπος μιάς πολιτισμένης και ευχάριστης ζωής. Γι’ αυτό αναβιώνει εκπολιτίζει και φωτίζει και πάλι τον παρηκμασμένο μας κόσμο .

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ
(του Υποστρατήγου ε.α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Ποτέ κανένας λαός δεν υπέστη τον ακρωτηριασμό και τις αλλεπάλληλες γενοκτονίες που έχει υποστεί ο μαρτυρικός Ελληνικός λαός. Πληρώνει βλέπετε το τίμημα γιατί έδωσε στον κόσμο τον πολιτισμό (Προκατακλυσμιαίο, Πελασγικό-Μινυακό, Μινωικό- Μυκηναϊκό, Κλασσικό, Αλεξανδρινό, Αναγεννησιακό ) Σεβόμενοι την μακραίωνη συνέχεια του Γένους μας θα βάλουμε μέσα και την Βυζαντινή Εποχή, παρά τα όσα αρνητικά της γνωρίσματα. Ακρωτηριάζουν λοιπόν : α/ την Ιστορία (Ομηρική-Αρχαία-Βυζαντινή-Νέα κ. α), β/ τη γλώσσα (Κλασσική,- Καθαρεύουσα-Δημοτική κλπ), γ/ την ταυτότητα μας(Αρχαίο-Έλληνες, Νέο-Έλληνες αλλά και Ελλαδίτες –Απόδημοι-Ελληνοαμερικανοί –Ρωσσοπόντιοι- Κύπριοι κλπ) δ/ Τον πολιτισμό μας τον τεμαχίζουν σε φέτες, ώστε να μας αποξενώνουν από τις προ του 1821 εποχές, ωσάν να μην υπήρχαμε τότε. ε/ Τεμαχίζουν ακόμη και την Ελλάδα ‘δίκην μπακλαβά’ σε Μακεδονία, Νησιά Ανατ. Αιγαίου, Βόρειο Ήπειρο, Κύπρο κλπ για να αμφισβητήσουν την Ελληνικότητα τους . Ο Αμερικανο-Εβραίος αρχισιωνιστής Χένρυ Κίσσιγκερ ζήτησε να μας πλήξουν στη γλώσσα, την ιστορία , την θρησκεία , τα ήθη-έθιμα και την παράδοση μας. Έτσι ελπίζουν ότι πολύ σύντομα θα σβήσουμε ως έθνος. Και δυστυχώς οι εξουσιαστές μας με τις συνεχείς «εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις» κατέστρεψαν τη γλώσσα και την ιστορία μας. Η λεξιπενία των παιδιών μας έφθασε στο 60%. Τα έχουν ξεκόψει από τους αρχαίους και νεωτέρους συγγραφείς και διδασκάλους του γένους. Πως θα μεταφράσουν την τεράστια Ελληνική Γραμματεία, ακόμη κι’ αυτήν που έχει γραφεί στην δημοτική ; Πώς θα διαβάσουν τη γλώσσα των μεγάλων δημοτικιστών φιλολόγων, ποιητών πεζογράφων : Κάλβο, Βαλαωρίτη, Παλαμά, Καβάφη, Σικελιανό, Σεφέρη, Ελύτη και πολύ περισσότερο των παλαιοτέρων: Κοραή, Σολωμό, Ροΐδης, Λασκαράτο, Παπαδιαμάντη, Καρκαβίτσα και άλλων ; Τώρα έχουν εισάγει μια δυσνόητη, κακοτράχαλη, βαρβαρική γλώσσα που σε λίγο αντί για σκεπτόμενους και ομιλούντας ανθρώπους θα παράγει γρυλίζοντας ζουγκλαίους πιθήκους . Πως θα συνεννοούνται τα παιδιά μας με αυτήν την ακατανόητη γλώσσα ;
Αγνοήσαμε αυτό που είπε ο Heisenberg :”στην Ελληνική γλώσσα υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία μεταξύ της λέξης και του εννοιολογικού της περιεχομένου” Ασφαλώς θα υπάρξει τρομακτική σύγχυση και νοητικό χάος. Έχουν διαπράξει το μεγαλύτερο ως τώρα έγκλημα κατά της γλώσσας μας και η κάθε κυβέρνηση οφείλει να το αντιμετωπίσει . Τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει : 1/ η Ελληνική διανόηση – αν φυσικά υπάρχει τέτοια-διότι παρεδόθη αμαχητί. Αυτή έχει πουληθεί στο κατεστημένο(ντόπιο και ξένο) για 40 αργύρια και για μια κρατικοδίαιτη θεσούλα. Αυτοί δε με τις διασυνδέσεις της με τις ξένες ύποπτες απόκρυφες οργανώσεις απεργάζονται τον πνευματικό μας όλεθρο. 2/ Η Ελληνική Πολιτεία-από του ανωτάτου άρχοντος μέχρι των Πολιτικών Κομμάτων-που κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και 30 χρόνια. 3/ Οι εκπαιδευτικοί μας που δεν αντιστάθηκαν. Και μας στενοχωρεί που «ειδικοί» επιστήμονες επαναλαμβάνουν τα ανιστόρητα ψεύδη περί «Φοινίκων», «Ινδοευρωπαίων», και οι ιερείς τα περί των «προπατόρων ημών…». Αυτά χωρίς προγονολατρεία. Έλεος !!!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΟΛΩΝ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Η τελειότερη και αρχαιότερη γλώσσα και γραφή σ’ όλο τον κόσμο είναι η Ελληνική. Οι ρίζες της γενέσεως της επιστήμης της γλωσσολογίας θα πρέπει να αναζητηθούν στην εποχή, κατά την οποία έζησε ο Πλάτων. Με το έργο του «Κρατύλος η Περί Ονομάτων Όρθότητος», ο μέγας φιλόσοφος θέτει τον προβληματισμό σχετικά με το εάν η γλώσσα είναι «φύσει» η «έθει», δηλαδή εάν είναι φυσικό δημιούργημα, οπότε η γνώση των πραγμάτων καθίσταται αντικειμενική η δημιούργημα του ανθρωπίνου πνεύματος, οπότε μόνον υποκειμενική γνώση είναι δυνατή. Επομένως η δημιουργία του αλφαβήτου και η προέλευση των ονομάτων είχε απασχολήσει και τους Αρχαίους Έλληνες.[ Β.-ΧΡ.Κριτσέλη, Πλάτωνος. Κρατύλος, Αθήναι, σ. 14] Η ουσία των ονομάτων είναι αυτή που έχει πλάσει η ίδια η φύσις για το κάθε αντικείμενο. Αυτό έχοντες κατά νου οι πανάρχαιοι Έλληνες έπλασαν τη Ελληνική γλώσσα για να αποδίδει την αντικειμενική γνώση. Έτσι κατόρθωσαν να δώσουν σε κάθε λέξη αιτιώδη σχέση και συνάρτηση με την έννοια του αντικειμένου ή του πραγματικού ονόματος. Διότι, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, για να είναι ένα όνομα ορθό, πρέπει να είναι τέτοιο, που να φανερώνει την ουσία του πράγματος. Η γραφή των ονομάτων είναι μια πράξη μιμήσεως με γράμματα της ουσίας του αντικειμένου . Τα δε ονόματα τα χρησιμοποιούμε ως όργανα με τα οποία καθορίζουμε την φυσική υπόσταση των πραγμάτων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα στοιχεία του αλφαβήτου:. Τα εκφωνούμε με ονόματα(λ.χ Αλφα, Βήτα, Γάμα κ.ο.κ) και δεν τα προφέρουμε αυτά τα ίδια σαν φθόγγους, εκτός από τέσσερα δηλαδή το Ει , το Ι-ώτα , το Ο-μικρόν και το Ω-μέγα. Στα άλλα φωνήεντα και τα άφωνα, αφού προσθέσουμε κι άλλα γράμματα τα προφέρουμε κάνοντας τα έτσι ονόματα. Αλλά, έως ότου εκφράσωμε την δύναμη, που φανερώνει αυτό, δηλαδή κάθε στοιχείο, είναι ανάγκη να προσθέτωμε γράμματα, ώστε να σχηματισθεί το όνομα, που θα μας φανερώνει την ουσία του καθαρά. Λόγου χάριν στο «βήτα» ενώ προσετέθησαν σε αυτό τα γράμματα Η, Τ, Α, καθόλου δεν έβλαψαν ώστε να μη φανέρωση με ολόκληρο όνομα την φύση του στοιχείου αυτού την οποίαν ήθελεν ο νομοθέτης να εκφράσει. Έτσι κατωρθώθη με επιτηδειότητα να δοθούν στα γράμματα ονόματα[Κρατύλος, 3930]
Σύμφωνα με τον καθηγητή Αρβανιτόπουλο, γράφοντας σήμερα εις την Έλληνικήν γλώσσα μεταχειριζόμεθα τα εκ μακραίωνος παραδόσεως γνωστά 24 γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου, τα οποία οι αρχαίοι Έλληνες ωνόμαζαν ως εξής: άλφα, βήτα, γάμμα, δέλτα, ει, ζήτα, ήτα, θήτα, ιώτα, κάππα, λάμβδα, μυ, νυ, ξει, ου, πει, ρω, σίγμα, ταυ, υ, φει, χει, ψει, ω. Τέσσερα από αυτά τα γράμματα, μετωνομάσθησαν αργότερα από τους αρχαίους γραμματικούς, προκειμένου να γίνουν σαφέστερα. Το ει έγινε ε ψιλον, το ο, ο μικρόν, το υ, υ ψιλόν, και το ω, ω μέγα. Οι ονομασίες αυτές ευρίσκονται ήδη στα Σχόλια εις την Γραμματικήν Τέχνην του Διονυσίου του Θρακός και χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα από τους Νεοέλληνες αναλλοίωτες[Α.-Σ.Άρβανιτοπούλου, Επιγραφική, εν Αθήναις, 1937, τ. Α', σ. 41-44] Τα τελευταία χρόνια αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο διατυπώνουν θέσεις , απόψεις και αποδείξεις πως οι Έλληνες ανακάλυψαν τα διάφορα συστήματα γραφής και οι άλλοι λαοί απλώς τα δανείσθηκαν και τα προσάρμοσαν στις γλωσσικές τους ανάγκες. Γράφοντας λοιπόν σήμερα εις την Έλληνικήν Γλώσσαν, διατηρούμε ζωντανή μία γραμματική 2.406 ετών (2003 + 403/2), επειδή το 403/2 π.Χ. -όταν επώνυμος άρχοντας των Αθηναίων ήταν ο Ευκλείδης - ο ρήτωρ, πολιτικός, συγγραφεύς και στρατηγός Αρχίνος υπέβαλε πρόταση με την οποία καθωρίζοντο τα 24 γράμματα του αλφαβήτου για την συγγραφή των επισήμων κειμένων και την διδασκαλία των παιδιών. Η πρόταση έγινε τότε αποδεκτή στην Εκκλησία του Δήμου και κα θιερώθηκε ως νόμος. Όταν λοιπόν γράφουμε σήμερα με κεφαλαία γράμματα Ελληνικά, είναι σαν να χρησιμοποιούμε την κεφαλαιογράμματη γραφή του Αρχίνου, ηλικίας 2.406 ετών.110

Οι Ελληνικές επιγραφές διαιρούνται σε Προευκλειδείους (δηλ. προ του 403 π.Χ.), και σε Μετευκλειδείους (δηλ. μετά το 403 π.Χ.). Η ομάδα των προευκλειδείων επιγραφών διακρίνεται σε τοπικά αλφάβητα, το Αττικονησιωτικόν ή Αττικόν, το Ιωνικόν, το Κορινθιακόν και το Χαλκιδικόν η Δυτικόν λόγω της εκτεταμένης διαδόσεως του στην Δύσι111 μέσω των εκεί Ελληνικών αποικιών(Μ.Ελλάς, Ιταλία, Σικελία, Κάτω Ιταλία). Ιδιαιτέρως σπουδαία θέση για την εξέλιξη της Ελληνικής γλώσσης στην σύγχρονη γεωπολιτική κατάσταση έχει η διάδοση του Χαλκιδικού αλφαβήτου κατά την διάρκεια των υστέρων γεωμετρικών και αρχαϊκών χρόνων. Σύμφωνα με τον Αρβανιτόπουλο, η γραφή του χαλκιδικού αλφαβήτου, μετεδόθη πρωϊμώτατα στους ντόπιους Ιταλικούς λαούς και δη στους Τυρρηνούς (Έτρούσκους), Λατίνους, Οϋμβρίους, Όσκους, Φαλίσκους και κυρίως στους Ρωμαίους. Έτσι ανεπτύχθη από το Χαλκιδικό αλφάβητο το Λατινικό. Αυτό μετέδωσαν αργότερα οι Ρωμαίοι στους λαούς της Δυτικής Ευρώπης και έτσι και αυτοί οι άποικοι τους το μεταχειρίζονται μέχρι σήμερα. Ο τέως πρωθυπουργός και καθηγητής κ. Ιωάννης Ζολώτας είχε μιλήσει σε οικονομικό φόρουμ με Ελληνικές λέξεις και έγινε πλήρως κατανοητός από το ακροατήριον. Τώρα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Σικάγου κ. Ι. Καλαράς παραθέτει ένα απόσπασμα από ένα δοκίμιο του: Mathematic and geometric theorems and axioms, both practical and theoretic were analyzed by mathematicians. Alphanumeric systems with cryptic or mnemonic coding have been developed. Geometric schemes like the prism, the pyramid, the circle, the parallilogram and other isometric schemes like the pentagon, hexagon, octagon, are analyzed periodically. With diagrams, the periphery, the perimetry, the diameter and the dichotomy are studied.[ Βλ. Έφ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, φ. 12.11.2000, πρβλ. Εφ. Ελληνική Αγωγή, άρ.φυλ. 47, Ιανουάριος 2001, σ. 18-19, και το θεμελιώδες έργο της "Α.Τζιροπούλου-Εύσταθίου, Πώς ή Ελληνική γονιμοποίησε τον Ευρωπαϊκό Λόγο, έκδ. Νέα Θέσις και της ιδίας ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ, Αθήναι, 2002]
Η πρώτη μεγάλη παγκοσμιοποίηση της Πελασγικής Γλώσσης-εκ της οποίας προήλθεν η Ελληνικής - έγινε μερικές χιλιάδες χρόνια πριν. Η Πελασγική ομιλείτο σχεδόν σε όλο το χώρο της Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου και ιδιαίτερα στην Βαλκανική και την Μικρά Ασία. Η δεύτερη παγκοσμιοποίηση της Ελληνικής Γλώσσης έγινε και κατά τους Κλασσικούς χρόνους. Η Ελληνική γλώσσα έγινε για μια ακόμη φορά παγκόσμια, όπως λ. χ είναι σήμερον η Αγγλική, μέσα από τα μεγάλα εξερευνητικά ταξίδια και τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των διαδόχων του. Και η Ελληνική Λαλιά έφθασε ως μέσα στην Βακτριανή και ως την Ινδία. Οι Ρωμαίοι κατακτητές των Ελλήνων, μαγεμένοι από το υψηλό επίπεδο του Ελληνικού πολιτισμού, θα υποταχθούν με την σειρά τους σε αυτόν αντί να τον υποτάξουν, όπως είπε ένας Γάλλος ιστορικός του προηγουμένου αιώνος. Η χαριστική βολή για την Ελληνική γλώσσα υπήρξε η εισβολή του Ανατολικού Ιουδαιοχριστιανικού δόγματος το οποίο κατέστρεψε όλα τα φιλοσοφικά συγγράμματα και τις βιβλιοθήκες , καθώς και όλα τα μνημεία του Ελληνικού πολιτισμού προκειμένου να επιβληθεί δια της βίας στον Ελληνικό Κόσμο Έτσι θα επιβιώσει η Ελληνική γλώσσα μέσα από τους βίους των αγίων μέχρι τους Βυζαντινούς χρόνους στους Βυζαντινούς. Χάρη στις μεταφράσεις από τα Αραβικά των αρχαίων κειμένων των Ελλήνων συγγραφέων θα έλθει κατά την Αναγέννηση το πραγματικό πνευματικό φως για να διαλύσει το μεσαιωνικό πνευματικό σκοτάδι. Σ’ αυτό βοήθησαν και οι Έλληνες λόγιοι που μετέφεραν στη Δύση τη διδασκαλία τους μετά την Αλωση της Κωνσταντινουπόλεως . Έτσι διασώθηκε η Ελληνική γραφή και μέσω της αντιγραφής των κειμένων πολλών αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων. Κι’ αν δεν είχε καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος του πνευματικού πλούτου των αρχαίων Ελλήνων και ιδιαιτέρως η Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας με 1.000.000 τόμους βιβλία, σήμερα η διεθνής γλώσσα θα ήτο αμιγώς η Ελληνική αντί της Αγγλικής.
Θα κλείσουμε τον πρόλογο με τους στίχους του Οδ. Ελύτη για την γλώσσα μας:
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Όμηρου.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα Δόξα Σοι!
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα λόγια του Ύμνου!
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com




ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ
(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Η Ελληνική Πολιτεία στην δεκαετία του 70’ θεώρησε τα Αρχαία Ελληνικά ως περιττό μάθημα και τα περιέκοψε από τα σχολεία . Τούτο είχε σαν αποτέλεσμα οι μαθητές να χάσουν κυριολεκτικά την γλώσσα τους και να περιορίσουν το λεξιλόγιο τους σε 200-300 λέξεις, μεταξύ των οποίων οι περισσότερες είναι ξενικές. Αυτό είχε σαν συνέπεια την πτώχευση και καταστροφή της καθομιλουμένης Ελληνική Γλώσσης, με αποτέλεσμα:
α/ τον βαθμιαίο εκβαρβαρισμό των νέων ,
β/ τον περιορισμό της φαντασίας και ευρηματικότητος τους,
γ/ την δυσκολία συνεννοήσεως μεταξύ τους ακόμη και για απλά θέματα
δ/ την αντικατάσταση αρκετών λέξεων με αγοραίες ή και αισχρές εκφράσεις κ.ο.κ
ε/ την αδυναμία εκφράσεως ενός νοήματος και πολύ περισσότερο μιάς φιλοσοφικής σκέψεως
Είναι δε τόσο συχνή η επανάληψη αυτών των λέξεων –με μία λέξη να επαναλαμβάνεται σχεδόν σε κάθε δέκα λέξεις-ώστε οι ξένοι νοιώθουν την ανάγκη να ρωτήσουν τι θα πει η λέξη «ΜΑΛΑΚΑ» που είναι πανταχού παρούσα στο ελληνικό λεξιλόγιο. Είναι η λέξη ‘πασπαρτού’ που μπορεί να δηλώσει τα πάντα , καθώς λείπει το λεξιλόγιο στους νέους για να εκφράσουν τα νοήματα τους και να χρωματίσουν το λόγο τους. Μπρος στην ανησυχητική αυτή κατάσταση και για να μην αρχίσει η νεολαία μας να «γρυλίζει» όπως τα λεμούρια στην ζούγκλα της Μαδαγασκάρης, η Πολιτεία επανέφερε το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Αλλά εδώ έγινε η εξής απάτη:
Αντί να διδάσκεται από τα Αρχαία Ελληνικά κείμενα υιοθέτησαν σαν υποκατάστατα τα Εκκλησιαστικά κείμενα των Ευαγγελίων και της Βίβλου. Όμως αυτό οδηγεί τους νέους στο θεολογικό δογματισμό και στο θρησκευτικό σκοταδισμό, ενώ ο Ελληνισμός χαρίζει το πνευματικό φως σε όσους τον εγκωλπόνωνται. Για να αποφύγουν δηλαδή την επιστροφή των νέων μας στη ζούγκλα , προτίμησαν την θεοκρατική «στάνη», μεταβάλλοντας τους σε «ποίμνιο» και «δούλους του θεού». Έτσι λοιπόν οι νέοι μας αντί να «γριλίζουν» , τώρα θα «βελάζουν» στην θεοκρατική «στρούγκα» . Οσον αφορά στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που διαδέχονται η μία την άλλη μεθ’ εκάστη αλλαγή κυβερνήσεως ή και υπουργών του ιδίου κόμματος αυτές το μόνο που πέτυχαν είναι να αποδιοργανώσουν και απορρυθμίσουν την Παιδεία ώστε να αποτελειώσουν την απαιδευσία και αμορφωσιά της νεολαίας μας. Το δεύτερο πλήγμα στα παιδιά είναι χειρότερο από το πρώτο, διότι εκτός του ότι δεν θα μάθουν Αρχαία Ελληνικά θα υποστούν και την πλύση εγκεφάλων από την δογματική , σκοταδιστική και ψυχοφθόρο Ιουδαική Βίβλο.
Για παράδειγμα στο βιβλίο της Α΄ Γυμνασίου του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων «Αρχαία Ελληνική Γλώσσα», διαπιστώνεται πως συμπεριλαμβάνει πλήθος κειμένων από την Καινή Διαθήκη. Ανάμεσα σ’ αυτά δύο, που αποτελούν τους στυλοβάτες της Χριστιανικής προπαγάνδας.

Το πρώτο (Πράξεις ΙΖ΄ 22-28) είναι η περίφημη ψευδολογία του Παύλου (Σαούλ) για την υποτιθέμενη επιγραφή στον «Άγνωστο Θεό».
Το δεύτερο (Ματθαίος ΙΘ΄ 16-23) αναφέρεται στην εντολή του Ιησού (ή του Χριστιανικού Ιερατείου): «αν θέλεις να είσαι τέλειος, μοίρασε τα υπάρχοντά σου στους φτωχούς και θα αποκτήσεις θησαυρό στον ουρανό». Όμως ενώ τα Ιουδαιοχριστιανικά κείμενα διδάσκουν αυτά τα αφύσικα και ανεφάρμοστα στα παιδάκια των λοιπών εθνοτήτων –και φυσικά και στα Ελληνόπουλα- τα Εβραιάκια του Ισραήλ και των απανταχού Εβραϊκών Κοινοτήτων στα σχολεία τους διδάσκονται εντελώς διαφορετικά πράγματα από τα «ιερά τους βιβλία», δηλαδή ότι «ο Εβραίος πρέπει να δανείζει (με τόκο φυσικά) και ποτέ να μην δανείζεται » κ.α
Τα δύο αυτά αποσπάσματα αποτελούν το βαρύ οπλοστάσιο του Χριστιανισμού, όπως γράφει στα βιβλία του ο συγγραφέας-ερευνητής κ. Γεώργιος Γρηγορομιχελάκης:
«Το βιβλίο που η Εκκλησία σου δεν θέλεις να διαβάσεις» και «Δεκαπέντε Εσταυρωμένοι και Αναστημένοι Σωτήρες», Εκδόσεις Δαδούχος Τ.Θ. 50132, Τ.Κ. 54013 Θεσσαλονίκη, τηλ.κιν.6945638884.
Από τη μία μας παρουσιάζουν τον Παύλο (Σαούλ) να δίνει την πρώτη του εντολή για την καταστροφή του Ελληνικού Πολιτισμού, γιατί όταν πήγε στην Αθήνα «παρωξύνετο το πνεύμα του» δηλαδή ερεθίζετο το πνεύμα του, διότι έβλεπε όλη την Αθήνα γεμάτη αγάλματα (Πράξεις ΙΖ΄ 16), το ίδιο «παρωξυσμένο πνεύμα» είχαν και οι Πατέρες της Εκκλησίας και το ποίμνιό τους, όταν κατέστρεφαν τα έργα τέχνης και γνώσης των Ελλήνων, επιβάλλοντας έτσι την Ιουδαϊκή θρησκεία στους Έλληνες, (δεν μπορώ να παραθέσω παραπομπές για τις καταστροφές των χριστιανών, «που το πνεύμα τους παρωξύνετο» και κατέστρεφαν κάθε τι Ελληνικό, γιατί θα απαιτηθεί πολύς χώρος
Με την εντολή αυτή της διανομής των ιματίων των πιστών στους μη έχοντες , συνέβη το εξής παράδοξο οι Εβραίοι συγκέντρωσαν τον παγκόσμιο πλούτο και οι χριστιανοί έγιναν οικονομικοί «όμηροι» των Εβραίων. Να σημειωθεί ότι η εντολή αυτή απευθύνετο μόνον στους χριστιανούς και όχι στους Εβραίους , τις συνέπειες της οποίας πληρώνει σήμερα η ανθρωπότης με βαρύ φόρο αίματος , παγκόσμιων πολέμων και ασύλληπτων καταστροφών.
Από την άλλη, έρχεται μία ακόμη πιο τρομερή εντολή από τον «Υιό του Ανθρώπου», που επιβάλλει την πλήρη οικονομική εξουθένωση των Ελλήνων. Όταν οι Έλληνες και οι λοιποί Ευρωπαίοι χριστιανοί απαγορευόταν δια θεϊκού και παπικού ροπάλου να δανείζουν, οι παμπόνηροι Εβραίοι δάνειζαν αφειδώς τους χριστιανούς κατά τον Μεσαίωνα και συνεχίζουν την δουλειά αυτή ως σήμερα. Ετσι πλούτιζαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν αθεμίτως σε βάρος όλων των λαών του κόσμου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσαν τεράστιες περιουσίες και σήμερον θεωρούνται οι πλουσιότεροι και ισχυρότεροι άνθρωποι του κόσμου. Με την βιομηχανική επανάσταση αυτοί μετεβλήθησαν σε τραπεζίτες , μεγαλοχρηματιστές, μεγαλοεκδότες, κεφαλαιοκράτες και μεγαλοβιομηχάνους . Στο μεταξύ με τα αμύθητα πλούτη τους εξαγόρασαν τίτλους τιμής στην Ευρώπη-και ιδιαίτερως στην Βρετανία- και έτσι μπόρεσαν να ελέγξουν και τις πολιτικές εξελίξεις της Ευρώπης και του κόσμου. Πολιτική όμως χωρίς τον επηρεασμό της κοινής γνώμης δεν μπορεί να υπάρξει. Γι’ αυτό εξαγόρασαν τα κυριότερα ΜΜΕ σε παγκόσμια κλίμακα. Με την άνοδο της Αμερικής δεν άργησαν να εγκατασταθούν εκεί και να ελέγξουν το κεφάλαιο , την πολιτική και τα μίντια της υπερδύναμης.

Αλλά ας επανέλθουμε μετά την μικρή αυτή παρέκβαση στο θέμα μας της απατηλής δήθεν σπουδής των Ελληνικών από Εβραϊκά βιβλία.
Το πιο εξοργιστικό όμως είναι πως τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν στο βιβλίο των Θρησκευτικών, αλλά έχουν επιβληθεί στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών ως κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας.

Ο Μανώλης Τριανταφυλλίδης στα «Άπαντά του» (1963), θεωρεί τη γλώσσα του Ευαγγελίου γεμάτη σολοικισμούς, βαρβαρισμούς και κάθε είδους λάθη, αλλά και γεμάτη από ξένες λέξεις (Εβραϊκές), όπως αλληλούια, αμήν, ιλί ιλί λαμά σαβαχθανί, κ.λπ. Οι σύγχρονοι προπαγανδιστές της θρησκείας της αγάπης από τους χριστιανομαρξιστές (Σαββόπουλο, Ζουράρι, Κανέλλη και λοιπούς), ως τους χριστιανο-ακροδεξιούς (Σακέττο, Γεωργιάδη, Γιώργο Καρατζαφέρη, Πλεύρη) ακολουθούν την ίδια μέθοδο, για να διασώσουν τη χριστιανική τυραννία. Ντύνουν τη Σημιτική αυτή θρησκεία με Ελληνικό ένδυμα. Η ανησυχία του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι εμφανής , στα άρθρα του στον ημερήσιο τύπο, όπου θέλει να συνταυτίσει τον Ελληνισμό με την Ορθοδοξία. Ομως ούτε αυτός ούτε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως έχουν το θάρρος να ζητήσουν συγνώμη απο τον Ελληνισμό για την φυσική και πνευματική Γενοκτονία κατά του λαού αυτού, η οποία συνεχίζεται με τους αφορισμούς κατά την εορτή της Ορθοδοξίας και τις λοιδωρίες κατά των Ελλήνων φιλοσόφων στους Χαιρετισμούς και στις Κυριακάτικες λειτουργίες . Και αυτά δεν τα λέμε εμείς οι ονομαζόμενοι εθνικοί-και σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλειο του κ. Χριστοδούλου νέοι «Διοκλητιανοί»- αλλά διαπρεπείς και φωτισμένοι θεολόγοι .

Τώρα ο Χριστός δεν είναι απόγονος της φυλής του Δαυίδ αλλά ένας Έλληνας, ψηλός με γαλάζια μάτια, σε πείσμα ακόμη και των ιερών τους βιβλίων.
Οι μαθητές αυτοί του Γκέμπελς, περιφρονώντας την κοινή λογική και την αλήθεια καταβάλλουν μια ύστατη προσπάθεια παραπλάνησης. Δυστυχώς γι ‘αυτούς η αλήθεια και η δημοκρατία λειτουργούσαν πάντοτε εις βάρος τους.

Ο Έλληνας σήμερα μπορεί να διαβάζει και να μαθαίνει. Με την εισαγωγή του Διαδικτύου ένας χείμαρος πληροφοριών άρχισε να φθάνει ως τον τελευταίο απλό άνθρωπο . Ολα στο διαδίκτυο είναι υπό συζήτηση και τίποτα δεν είναι ταμπού. Εδώ ισχύει το ερεύνα και ρίχνε φως παντού να φωτισθεί το παν. Ο, τι είναι ευεργετικό για τον νέο Ειρηνικό Πολιτισμό που είναι υπό κατασκευή το κρατάμε και ότι είναι άχρηστο , επιβλαβές , ψεύτικο και επικίνδυνο για την ψυχή και το πνεύμα απορρίπτεται. Ο Ελληνισμός μέσα απο την έρευνα αυτή πέρασε με άριστα γιατί χαράζει τις συντεταγμένες του αυριανού πολιτισμού μας. Αντίθετα οι τρεις Εβραιογενείς θρησκείες(Χριστιανισμός –Ιουδαισμός -Ισλαμισμός) είναι επιβλαβείς, διχαστικές, ρατσιστικές, δογματικές και αντιεπιστιμονικές θρησκείες. Το κοινό τους γερνά και πεθαίνει. Μόνη τους σωτηρία ήτο να γεμίσουν την Ελλάδα με χριστιανοταλεμπάν από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Άλλά και γι’ αυτούς ο ψευτο-πατριωτισμός των Χριστόδουλων αρχίζει να εκπνέει. Κι ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει -και κατά καιρούς το έχει παραδεχθεί- πως ο πατριωτισμός είναι αίρεση. Για τους Εβραιοχριστιανούς σημασία δεν είναι να είσαι Ελληνας, αλλά Χριστιανός. Ομως ο Χριστιανισμός είναι διεθνιστικός που δεν γνωρίζει πατρίδα, σύνορα, φυλές, χρώματα κ.ο.κ. Αν ήτο μιά πνευματική θρησκεία θα τον επικροτούσαμε παρά την καταγωγή του . Ομως αυτός είναι στην βάση του υλιστικός, ουτοπιστικός, καταπιεστικός , χειρότερος και από τον διεθνιστικό κομμουνισμό , ο οποίος κράτησε 75 σχεδόν χρόνια. Τα ηθικά και οικονομικά σκάνδαλα και η διαφθορά που πάντα περιβάλλει την Εκκλησία έχουν γεμίσει με ζόφο και δυσωδία την Ελληνική κοινωνία. Παντού είναι χωμένη η Εκκλησία εκμεταλλευόμενη οικονομικά τους πιστούς εκμαυλίζοντας με το πνευματικό σκοτάδι αυτόν τον έρημο τόπο . Η διαπλοκή Κράτους-Εκκλησίας απετέλεσε την τροχοπέδη της Ελληνικής κοινωνίας .
Όμως ο Ελληνισμός ακόμη κι’ αν ξεριζωθεί σ’ αυτόν τον τόπο από τις κατοχικές δυνάμεις, που ασχημονούν σε βάρος των Ελλήνων, δεν θα πεθάνει. Και τούτο διότι ο Ελληνισμός είναι ιδέα και πνεύμα με βαθειές ρίζες σε όλη την οικουμένη. Η Ελληνική Γλώσσα είναι ο φορέας αυτού του υπέρτατου πνεύματος και έχει αποτυπωθεί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, εμπλουτίζοντας τες με τις λέξεις της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της ιατρικής και της σύγχρονης τεχνολογίας. Είναι η γλώσσα των πιό προηγμένων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών .
Ο Ελληνισμός λοιπόν ούτε δολοφονείται , ούτε φυλακίζεται, ούτε εξορίζεται , ούτε σταματά με απαγορεύσεις της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και τέλος ούτε πεθαίνει. Ο Ελληνισμός και η Ελληνική Γλώσσα είναι φορέας και τρόπος μιάς πολιτισμένης και ευχάριστης ζωής. Γι’ αυτό αναβιώνει εκπολιτίζει και φωτίζει και πάλι τον παρηκμασμένο μας κόσμο .