AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

Οταν στην διάρκεια του Β! Π.Π ο Γερμανός Διοικητής στο Παρίσι επεσκέφθη τον Πικάσο, φθάνοντας στο πίνακα “Γκουέρνικα”, τον ρώτησε αφελώς : “Δάσκαλε το έργο αυτό είναι δικό σας ;”Kαι ο Πικάσο του απαντά :“Οχι αυτό το έργο είναι ιδικόν σας”, “εγώ εξεικόνισα ό,τι εσείς επράξατε με τις βόμβες σας”. Κατ’ αναλογίαν η ρύπανση του περιβάλλοντος και η αλλαγή του κλίματος της Γης “είναι έργο δικό μας”, όλων μας. Η Φύση απλώς προσαρμόζει την ζωή στις νέες συνθήκες . Δηλαδή δεν κάνει άλλο τι παρά κάθε στιγμή του χρόνου να το προσαρμόζει αναλόγως και να φτιάχνει καινούργιες ισορροπίες στο οικοσύστημα που εμείς με την αφροσύνη μας καταστρέφουμε με ταχύτατο ρυθμό. Αν βέβαια αυτές οι νέες ισορροπίες δεν μας είναι αρεστές και ελάχιστα βιώσιμες στις πόλεις και στις περιοχές μεγάλης διαταραχής του μικροκλίματος , αυτό είναι άλλη υπόθεση που δεν ενδιαφέρει την μητέρα Φύση. Διότι η Φύση έχει άτεγκτους και σταθερούς νόμους σε αντίθεση με τους δικούς μας που είναι χαριστικοί και συμφεροντολογικοί.
Ομως για να είμεθα δίκαιοι οι ανεπτυγμένοι λαοί έχουν πολλαπλάσια ευθύνη απο ότι οι φτωχοί λαοί του Τρίτου Κόσμου.
Οι αλλαγές στο κλίμα είναι ήδη ορατές ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού. Μεταβολές των εποχών, σφοδρότης καιρικών φαινομένων, αλλοίωση φυσικού περιβάλλοντος, παρατεταμένη ξηρασία, βίαιες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι, θερμοί κάυσωνες(ιδίως στις μεγαλουπόλεις) είναι μερικά απο τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται όλο και πιό συχνά, ώστε τείνουν να γίνουν κανόνας. Μερικοί βέβαια ειδικοί υποστηρίζουν ότι τούτο δεν αποτελεί ασφαλή ένδειξη για μιά επερχομένη κλιματική αλλαγή, ελλείψει επαρκών στοιχείων.

Οι Ενδείξεις της Οικολογικής Ανισορροπίας

Ομως πως εξηγείται ;
1/η γενική άνοδος της θερμοκρασίας;
2/ η άνοδος της στάθμης της θαλάσσης,
3/ η τήξη των πάγων στους πόλους;
4/ οι συχνές πυρκαιές των δασών;
5/ η επεκτεινόμενη ερημοποίηση των εδαφών;
6/ η εμφάνιση του φαινομένου του θερμοκηπίου κ.α. ;

Η Γη μας Υπερθερμαίνεται

Η τελευταία 10ετία ήτο η πιό ζεστή δεκαετία απο το 1860, με άνοδο της μέσης θερμοκρασίας το 1998 κατά 0,6° βαθμούς σε σχέση με τον προηγούμενο αιώνα. Αν συνεχισθεί δε αυτή η τάση ως το 2100 προβλέπεται αύξηση θερμοκρασίας απο 1°- 3,5 °. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προβλέπει θερμούς καύσωνες την επομένη 20ετία. Η Γη μας λοιπόν υπερθερμαίνεται, έχει πυρετό, ασθενεί. Αιτία οι ανθρώπινες δραστηριότητες και η υπερκατανάλωση ενεργείας. Παρά την καθυστερημένη αφύπνιση της παγκόσμιας κοινωνίας, και των διασκέψεων που έλαβον χώρα, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί αισθητά. Ενώ σχεδόν όλοι συμφωνούν στο θεωρητικό πεδίο, στην πράξη αδυνατούν να δεσμευθούν στην λήψη μέτρων περιορισμού της ρύπανσης.

Το Πρωτόκολλο του Κυότο

Το Πρωτόκολλο του Κυότο είναι ουσιαστικά ασπιρίνη για την χαμμέν η ισορροπία του οικολογικού περιβάλλοντος. Παρά ταύτα και αυτήν την ασπιρίνη αρνούνται οι ρυπαίνοντες τα μάλλα να αναλάβουν το κόστος της. Παρότι το Πρωτόκολλο του Κυότο δεσμεύει νομικώς τα Μέρη της Σύμβασης να μειώσουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 5 % , τουλάχιστον απο εκείνες του 1990, τούτο δεν έχει ακόμη επικυρωθεί απο τις χώρες που το υπέγραψαν. Τελευταίο παράδειγμα, η αποτυχία της Διάσκεψης COP 6 στη Χάγη, Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι η χώρα που ρυπαίνει περισσότερο τον πλανήτη μας –κι’ αυτή είναι οι ΗΠΑ- δεν έχει υπογράψει την Συνθήκη του Κυότο, με αποτέλεσμα να διακοπεί χωρίς να ληφθούν αποφάσεις. Ο αμείλικτος Φυσικός Νόμος τείνει να επιβάλλει τις δικές του ισορροπίες με την εξαφάνιση ορισμένων ειδών του φυτικού και ζωικού βασιλείου. Η εξαφάνιση του ανθρώπου-παρότι δεν φαίνεται ορατή στο εγγύς μέλλον, δεν θα αργήσει να έλθει σε μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Η τάση του ανθρώπου να ξεφύγει από την τον πλανήτη Γη και να μεταναστεύσει στο αχανές διάστημα μέσα σε διαστημικές πόλεις είναι ενδεικτικό του ενδόμυχου κινδύνου και της αβεβαιότητος που βιώνει και σχετίζονται με την αβέβαιη μελλοντική επιβίωση του στην Γη.
. Στην Φύση ισχύει απαρέγκλητα ο νόμος : Ο ρυπαίνων πληρώνει !!
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α


ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΑΜΦΙΚΤΥΩΝΟΣ
Βλέπω τρία μαύρα άτια να καλπάζουν σέρνωντας το άρμα του ολέθρου επί της Γης: Αριστερά η «Πυρηνική Απειλή» δεξιά η «Οικολογική Καταστροφή » και στη μέση η πληθυσμιακή καταστροφή.
Βλέπω το αίμα αθώων να ρέει ποτάμι και οι άνθρωποι να μένουν ασυγκίνητοι και απαθείς, ωσάν να βλέπουν εικονική σκηνή στην οθόνη του Η/Υ τους.
Βλέπω λαούς να σκοτώνουν για να ξαπλώσουν την εξουσία της Σιών και της Βίβλου . Τις Αβραμικές θρησκείες(Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό και Ισλαμισμό)μέσα από τις συγκρούσεις τους να στρώνουν το κόκκινο χαλί στον «κίτρινο δράκοντα».
Βλέπω τα πρόσωπα της Δημοκρατίας , Ελευθερίας και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να ζαρώνουν και να γίνονται ωχρά μπρος στην άκρατη βία, του φανατισμού, του παραλογισμού και σιωνοφασισμού. Κι' η αξιοπρέπεια του ατόμου να πετιέται βορά στην ανεργία και στην ευρυβία.
Βλέπω τους νέους λεγεωνάριους της αιμοβόρας Ατλαντίδας να σκοτώνουν γυναίκες, γέροντες, παιδιά , να ρίχνουν πόλεις , να βασανίζουν και να ασχημονούν αισχρά, επειδή απέκτησαν όπλα πολύ ισχυρά.
Βλέπω διαμελισμένα κορμιά βουτηγμένα στο αίμα , σάρκες ξεσκισμένες, ανθρώπους να σφαδάζουν αβοήθητοι από τον πόνο, και η παγκόσμια κοινωνία να μένει μακρυά, ασυγκίνητη από κάθε δυστυχία και σιωπηλή από την ξένη συμφορά .
Βλέπω πόλεις ανελέητα βομβαρδισμένες και οικοδομικά τετράγωνα ισοπεδωμένα, γιατί εκεί μέσα υπάρχει υποψία πως κρύβονται «τρομοκρατικά» στοιχεία. Όμως η τρομοκρατία είναι θρέμμα της στρεβλόψυχης ηθικής , και παιδί της αδικίας.
Βλέπω το 1/3 των ανθρώπων της Γης να ζουν σε φτώχεια και μιζέρια, κι’ άλλους χωρίς νερό, τροφή, στέγη, σχολεία, εργασία να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πλούσιοι-Φτωχοί δυό κόσμοι διαφορετικοί!
Βλέπω μια χούφτα πλουτοκράτες και εξουσιαστές να θησαυρίζουν, πίνοντας το αίμα των λαών και να υβρίζουν. Κι' άλλους οπλεμπόρους, ναρκεμπόρους, δουλεμπόρους να πουλάνε θάνατο με χρυσές κάρτες και παπιγιόν.
Βλέπω μάνες με τα μωρά στην αγκαλιά να ψάχνουν με απόγνωση στα γκρεμισμένα από τις μπουλντόζες χαλάσματα, κι’ άλλες να ζητούν εναγωνίως λίγο γάλα, λίγο φαγητό, ή φάρμακο για τα παιδιά. Μα κανείς δεν συγκινείται τώρα πιά, αλλά χαίρεται που αυτός καλά περνά.
Βλέπω ανθρώπους να πεθαίνουν από πολυφαγία, κι’ άλλους σκελετωμένους που λιμοκτονούν να πεθαίνουν από ασιτία.
Βλέπω να σκοτώνουν τραυματίες και αιχμαλώτους, κι’ άλλους να τους θάβουν ζωντανούς στα χαρακώματα, γιατί πίστεψαν σε λάθος Θεό, τον Αλλάχ, κι’ ήσαν άνθρωποι από κατώτερη γενιά . Ο ισχυρός έχει πάντα δίκιο και δεν δίνει λόγο πουθενά.
Βλέπω ανθρώπους που μοιάζουν με ίαινες, λέοντες και καρχαρίες, που πίνουν αίμα, και σκορπούν παντού φλόγες πολέμου θανατικό και βία.
Βλέπω ανθρώπους ανεγκέφαλους και απνευμάτιστους, με πετρωμένη ψυχή, αποχαυνωμένους από τα «μίντια» ,την παραπλη την εξ-ουσία και τα ναρκωτικά.
Βλέπω εγκληματίες εξουσιαστές, αντιζωικούς επιστήμονες και ιερατείο αμαρτωλό (Πάπες, Πατριάρχες , Ραββίνους και Μουλάδες) να υπηρετεί την Αδικία και το κακό.
Βλέπω τη νάρκωση πνευμάτων και ψυχών με αλλόκοτα ψεύδη, και την κακοποίηση της υγείας των λαών .
Βλέπω την Αδικία, τη Διαφθορά και το άνομο Κέρδος να καλπάζουν στα άλογα της Παγκοσμιοποιημένης Αγοράς, ποδοπατώντας Δικαιοσύνη, Πολιτισμό, Αξίες(Ελευθερία, Νόμους, Θεσμούς, Πολιτική ) και Ηθική.
Βλέπω το νέο Μεσαίωνα να πνέει από τον Ατλαντικό , πιο επικίνδυνος , πιό ζοφερός σ’ όλο τον κόσμο τον παλιό. Τώρα οι αρχισιωνιστές, αρχιμασόνοι, πλουτοκράτες και του Μαύρου Οίκου οι θεοκράτες έχουν στα χέρια τους δυνάμεις φοβερές , για να καταστρέψουν τη Γη πολλές φορές.
Βλέπω τους διεθνείς μακελάρηδες του σιωνοφασισμού να μπήγουν τα μαχαίρια βαθιά στο κορμί του Ελληνισμού μαζί με τους μισέλληνες 5ο φαλαγγίτες του εσωτερικού. Διαμελίζουν Ελλάδα και Κύπρο στα ανακτοβούλια τους, γιατί αντιστέκονται στα άνομα και εγκληματικά σχέδια τους.
Βλέπω την Ευρώπη του Διός, στην αγκαλιά του Ασιάτη Οσμάν και του Τσεγκίς Χαν, και τους αφελείς Διογενείς να γίνονται δούλοι βαρβάρων, του Μωάμεθ του Πορθητή !!
Βλέπω τον κόσμο να καλπάζει ολοταχώς στην Καταστροφή, δίχως επιστροφή.
Και απορώ! Πως θα ξορκίσουν οι σημερινοί Έλληνες, χωρίς ανδρεία ,φρόνηση και δικαιοσύνη το κακό ; Μόνο με το σταυρό θα νικήσουν το φόβο , την καχυποψία, την Αδικία, την τρομοκρατία και τον ευδαιμονισμό; Οι λαοί ξεσηκωμένοι φωνάζουν ΑΕΕΕΡΑ! στον «Καισαρομεσσία» πλανητάρχη, και στη συνωμοτική παρέα, της «Νέας Ιερουσαλήμ» .
Άρα υπάρχει ελπίς! Ο κόσμος αλλάζει! Φωτίζει η αυγή!
Βλέπω το υπέρλαμπρο Φως που ανατέλλει κι’ απλώνει στη Γη. Είναι το αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα. Η Φλόγα της Αλήθειας, τ’ Ανθρωπισμού της Επιστήμης και του Πολιτισμού το Φως
του 'ΓΝΏΘΙ ΣΑΥΤΟΝ'και του "ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ" . Αυτό που κατέβηκε από τον Όλυμπο και παραδόθηκε απο το Δία στις Μούσες στον Ελικώνα και πηγε στην Ολυμπία και στους Δελφούς, σε πανάρχαιους αραχνιασμένους καιρούς, και μας έβγαλε από την βαρβαρότητα . Αυτό θα σώσει και πάλι τη Γη απ' την καταστροφή . Θα υπάρξουν όμως Έλληνες να χειροκροτήσουν την αλλαγή ;
Έλληνες και Φιλέλληνες Γρηγορείτε! Επαγρυπνείτε! Και χαρείτε ενωμένοι τον Αγώνα και τη Ζωή !
Ο καιρός γαρ εγγύς!!!
[Αυτά είπε ο Αμφικτύων, ο αδελφός του Έλληνα, όταν το πνεύμα του ήλθε στη Γη]
ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΓΗ: ΕΝ ΜΕΣΩ «ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ»;
Μελέτη: Η αλήθεια για τις Κλιματικές Αλλαγές
Γράφει ο *Αμφικτύων
Η Γη μας μοιάζει με διαστημόπλοιο που ταξιδεύει στο αχανές Σύμπαν προσκολλημένη σε τροχιά γύρω από το ηλιακό μας σύστημα . Καθώς όμως ο Ήλιος ταξιδεύει παρασύρει στο ταξίδι του όλο το ηλιακό σύστημα, και φυσικά και τη Γη μας.
Εμείς τα γήινα όντα δεν ζούμε σε κενό χώρο –όπως πολλοί νομίζουν- αλλά σε ένα χώρο που είναι πλήρης σωματιδίων σε βαθμό μάλιστα που αν οι αισθήσεις μας μπορούσαν να συλλάβουν τα δισεκατομμύρια σωματίδια που πλανώνται μπροστά μας και γύρω μας θα ήτο τρομακτική η ζωή μας. Επίσης θα ήτο τρομακτική η ζωή μας αν οι αισθήσεις μας ήσαν ικανές να διεισδύσουν στο αχανές και ατελεύτητο σύμπαν , το οποίον εκτείνεται σε 40 δισεκατομμύρια έτη φωτός. Ακόμη και με τα πλέον εξελιγμένα όργανα ο άνθρωπος δεν μπορεί να διεισδύσει πέραν των 13,5 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.
Ο Συμπαντικός ωκεανός της Οργόνης
Ο αέρας που πληροί τον πέριξ χώρο μας είναι γεμάτος από υλικά και ενεργειακά σωματίδια μερικά από τα οποία προέρχονται από την Γη μας , αλλά από τον Ήλιο και μερικά από το κοσμικό διάστημα. Επομένως στο Σύμπαν δεν είμαστε μόνοι , ούτε απομονωμένοι από τον έξω κόσμο . Πλέουμε μέσα στον συμπαντικό ωκεανό που κατά τον Δρ. Wilhelm Reich (1897-1957 είναι πλήρης οργόνης. [Η οργόνη είναι ένας υποτιθέμενος τύπος "αρχέγονης κοσμικής ενέργειας" που ανακαλύφθηκε από αυτόν στα τέλη του '30. Οι αρχαίοι Έλληνες τον ονόμασαν αιθέρα]
Είναι ειρωνεία της φύσης ότι η πιο άφθονη μορφή ενέργειας στο Σύμπαν, είναι επίσης και η πιο μυστηριώδης. Αφότου έγινε η ριζοσπαστική ανακάλυψη ότι η κοσμική διαστολή επιταχύνεται, έχει αναδυθεί μια συνεπής εικόνα που δείχνει ότι τα δύο τρίτα του σύμπαντος είναι φτιαγμένα από σκοτεινή ενέργεια, δηλαδή από μια μορφή ενέργειας που προκαλεί βαρυτική άπωση. Είναι όμως οι ενδείξεις αρκετά ισχυρές ώστε να δικαιολογούν νέους εξωτικούς νόμους της φύσης; Ή μήπως θα μπορούσε να υπάρχει μια απλούστερη, αστροφυσική εξήγηση για τα πειραματικά αποτελέσματα;
Όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό αλλά οι κλιματικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και οι εκτιμήσεις των ειδικών. Εν προκειμένω οι επιστήμονες έχουν χωρισθεί σε δύο στρατόπεδα:
Ενδογενής Παράγων των Κλιματικών Αλλαγών
1/ Το κατεστημένο πρεσβεύει ότι οι κλιματικές αλλαγές οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή στις ανθρώπινες δραστηριότητες (διοξείδιο του άνθρακος, μόλυνση αέρος, εδαφών , υδάτων και ωκεανών) Η ομάδα αυτή προπαγανδίζει την ‘πράσινη ανάπτυξη’ , όχι τόσο για να σώσει το περιβάλλον , αλλά για να εκμεταλλευθεί και κερδοσκοπήσει από αυτό. Βέβαια ουδείς ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος τα τελευταία 200 χρόνια με αύξοντα ρυθμό δεν βλάπτει το περιβάλλον με τις ποικίλες δραστηριότητες του και πρώτιστα με τον συνεχώς αυξανόμενο υπερπληθυσμό και τις δημιουργούμενες νέες ανάγκες του . Όμως αυτό δεν είναι ο κυριότερος και μοναδικός παράγων της σημερινής κλιματικής αλλαγής. Στο απώτατο παρελθόν που δεν υπήρχε η ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον συνέβησαν αποδεδειγμένα μεγάλες κλιματικές αλλαγές: 1/ Προ 230 εκατομμυρίων ετών η εξαφάνιση των δεινοσαύρων 2/ Προ 13.000 ετών η εξαφάνιση των μαμούθ . 3/ Η εμφάνιση και εξαφάνιση των παγετώνων κ.α Ούτε είναι η πρώτη μεγάλη καταστροφή εξ αιτίας ηφαιστείων που γνώρισε η Γη: α/ Το ηφαίστειο Coba το 75.000 π.Χ φόνευσε το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού.β/ Το ηφαίστειο της Θήρας το 1600 π. Χ , κατέστρεψε τον Μινωικό Πολιτισμό της Κρήτης του Αιγαίου και των πέριξ παραλίων περιοχών .
Εξωγενής Παράγων των Κλιματικών Αλλαγών
Δεν θα ασχοληθούμε με τον ενδογενή παράγοντα ο οποίος αποβλέπει κυρίως σε μια νέα κερδοφόρα επιχείρηση με την λεγόμενη «Πράσινη Ανάπτυξη» Εξ άλλου από τον ήκιστα ειλικρινή πολιτικό Γεώργιο Παπανδρέου και από άλλους μεγαλόσχημους «εκπροσώπους» πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου κ.α –όπως ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκόρ-μέσω των «παπαγάλων» τους στα ΜΜΕ μας έχουν κάνει σωστή πλύση εγκεφάλου σχετικά με το περιβάλλον. Μάλιστα μας έκαναν-για μια ακόμη φορά-όλους ενόχους του προπατορικού αμαρτήματος, διότι ζούμε και καταστρέφουμε το περιβάλλον , ενώ αυτοί οι μέντορες δήθεν του περιβάλλοντος οικονομούν από τα ρυπαίνοντα μηχανήματα τους. Τώρα ετοιμάζονται και πάλι να ρυπάνουν τούτο με τα νέα πράσινα «άλογα». Θα ασχοληθούμε λοιπόν με την δεύτερη θεωρία του εξωγενούς παράγοντα κι’ αυτό όχι για να δώσουμε συγχωροχάρτι σε όλους μας που ρυπαίνουμε το περιβάλλον , αλλά για να πληροφορηθούμε ποιοι άλλοι παράγοντες επιδρούν στις κλιματικές αλλαγές και πως επιδρούν αυτοί; Η μελέτη GEOCHANGE, συντάχθηκε από τον παγκόσμιο οργανισμό: World Organization for Scientific Cooperation (WOSCO) and Global Network for the Forecasting of Earthquakes (GNFE) και υπεγράφη από επιστήμονες, άνω των 300 σε αριθμό . Αυτή έγινε για λογαριασμό των διεθνών οργανισμών , πανεπιστημίων , επιστημονικών ινστιτούτων και κέντρων, επιστημονικών και τεχνολογικών εταιρειών και επιστημόνων των διαφόρων χωρών. Επομένως η εγκυρότης της είναι πέραν πάσης αμφισβητήσεως. Τον τελευταίο καιρό ελήφθησαν δραστήρια μέτρα για την αντιμετώπιση της καταστροφής του περιβάλλοντος, που έχει σαν αιτία τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Τα μέτρα αυτά υποστήριξαν : ο ΟΗΕ , η Ε.Ε, διεθνείς οργανισμοί, κυβερνήσεις χωρών, επιστήμονες και επιχειρηματίες. Η μελέτη «GEOCHANGE» αναφέρεται σε φυσικές αλλαγές του γεωλογικού περιβάλλοντος που οφείλονται σε ενδογενείς, εξωγενείς και κοσμικούς παράγοντες, ιδιαιτέρως δε στην ηλιακή δραστηριότητα και σε άλλες διεργασίες που λαμβάνουν χώραν εντός του ηλιακού συστήματος και οι οποίες επιδρούν αρνητικά στ ην ανθρώπινη ανάπτυξη. Προσφάτως συγκεντρώθηκαν επιστημονικά στοιχεία που συνηγορούν για αυξανόμενες αλλαγές του παγκοσμίου γεωλογικού περιβάλλοντος. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ένα επιταχυνόμενο ρυθμό αυξήσεως των γεωδυναμικών δραστηριοτήτων της Γης, οι οποίες εκφράζονται ιδιαιτέρως με μορφή σεισμών και ηφαιστειακών εκρήξεων. Όθεν υπάρχει ένας υψηλός κίνδυνος να υποεκτιμήσουμε την κλίμακα των επιπτώσεων των γεωλογικών παραγόντων επάνω στις παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές .

Ο Ζωοδότης Ήλιος
Ο Ήλιος καθώς εισήλθε στον Ηλιακόν Κύκλον 24 έχει γίνει πολύ ‘ήσυχος’ . Τούτο σημαίνει ότι δεν παρουσιάζει τόσες σκοτεινές κηλίδες όσες στο παρελθόν. Συγκεκριμένα τώρα υπερβαίνει τις 568 ημέρες χωρίς κηλίδες. Είναι λοιπόν προφανές ότι ο ήλιος υπέστη αλλαγή σε σχέση προς την κατάσταση της μέγιστης δραστηριότητος, την καλουμένη «Grand Maxima», η οποία διήρκησε όλο τον 20ον αιώνα και έληξε απότομα τώρα. Για την ηλιακή δραστηριότητα στο μέλλον υπάρχουν δύο εκδοχές:
Πρώτον : Ο ήλιος ενδέχεται να επανέλθει στον παλαιό ηλιακό κύκλο «Grand Maxima»
Δεύτερον : Ο ήλιος να προχωρήσει σε ακόμη πιο ήσυχη κατάσταση, στην καλουμένη “Dalton Minimum” ή στην «Grand Minima», όπως την “Maunder Minimum”.
Οι ειδικοί λένε ότι προς το παρόν είναι νωρίς να προβλέψουμε ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει . Πάντως και οι δύο ως άνω εκδοχές παρουσιάζουν μεγάλους κινδύνους στον κόσμο. Σήμερα βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι. Δύο δρόμοι βρίσκονται μπροστά μας. Και οι δύο έχουν μια πινακίδα που γράφει «Προσοχή Κίνδυνος» .[ By Retired U.S. Navy Physicist and Engineer James A. Marusek]
- Ο ένας δρόμος οδηγεί σε τεράστιες ηλιακές καταιγίδες.
- Ο άλλος οδηγεί σε περίοδο όπου θα περάσουμε δεκάδες χρόνια με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα βιώσουμε παγκόσμια πείνα.
Οι Κλιματικές Αλλαγές είναι Φυσικές
Αυτές οδηγούνται πρωταρχικά από τη φύση και δευτερευόντως από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτές συνέβησαν περιοδικά και στις μέρες που έζησαν οι πατέρες , οι παππούδες και οι παλαιότεροι πρόγονοι μας. Διότι και τότε σε εποχές χωρίς αξιόλογη τεχνολογική ανάπτυξη, είχαν συμβεί παρόμοιες κλιματικές αλλαγές . Αργά αλλά σταθερά αντιλαμβανόμαστε τα μυστικά της φύσεως. Ο Γαλαξίας μας είναι λουσμένος με κοσμικές ακτίνες και εμείς με το «διαστημόπλοιο Γη» πλέουμε μέσα στον ωκεανό του Γαλαξία μας που αποτελούνται από σωματίδια φορτισμένα με υψηλές ταχύτητες . Αυτά τα σωματίδια γεννούνται από αστέρες που εκρήγνυνται στο Σύμπαν . Επειδή αυτά είναι φορτισμένα, το ταξίδι τους επηρεάζεται ισχυρώς από τα μαγνητικά πεδία. Ο Ήλιος μας δημιουργεί μαγνητικό πεδίο που τυλίγεται με ηλιακούς ανέμους οι οποίοι υπερβαίνουν τα άκρα του ηλιακού μας συστήματος. Το πεδίο αυτό παίζει το ρόλο της ασπίδος και ανακλά πολλές από τις κοσμικές ακτίνες μακριά από τη Γη. Όταν όμως ο ήλιος είναι ήσυχος (ελάχιστες κηλίδες) το πεδίο τούτο καταρρέει και συρρικνώνεται προς τα μέσα , με αποτέλεσμα να επιτρέπει τις ενεργειακές κοσμικές ακτίνες να διατρυπούν βαθύτερα το ηλιακό μας σύστημα.
Ο ήσυχος και ο δραστήριος Ήλιος εξ ίσου επικίνδυνος
Οι κοσμικές ακτίνες δύνανται να οδηγήσουν σε μεταλλάξεις και να φέρουν εξελικτικά άλματα των γήινων ειδών . Ο ήσυχος ήλιος έχει σαν αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτεροι αριθμοί σωματιδίων να συγκρούονται με τη Γη και να διεισδύουν κάτω στα κατώτερα στρώματα της ατμοσφαίρας . Αυτή η ακτινοβολία ης ατμοσφαίρας ιονίζει μικρά σωμάτια υγρασίας που σχηματίζονται από σταγονίδια νερού , τα οποία δημιουργούν τα νέφη. Αύξηση της γήινης νέφωσης δημιουργεί την πτώση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο .
Εάν ο ήλιος γίνει ησυχότερος από τους παλαιοτερους ηλιακούς κύκλους (διατηρώντας περισσότερες από 1028 ημέρες χωρίς κηλίδες) , τούτο είναι ένδειξη ότι διολισθαίνουμε στο Dalton Minimum ή ακόμη και στο Grand Minima, όπως το Maunder Minimum. Αυτή η ηλιακή κατάσταση προβλέπεται ότι θα διαρκέσει δεκαετίες . Διάφοροι επιστήμονες προβλέπουν ότι αυτή θα αρχίσει στον Ηλιακό Κύκλο 25,ο οποίος αρχίζει μετά από μια δεκαετία περίπου. Άλλοι όμως προβλέπουν ότι αυτή συμβαίνει ήδη τώρα στον Ηλιακό Κύκλο 24. Ένας ησυχότερος ήλιος θα προξενήσει παγκοσμίως χαμηλές θερμοκρασίες και θα πέσουν μύτες . Θα βιώσουμε χειμώνες που δεν τις έχουμε ξαναδεί τα τελευταία 200 χρόνια .
Οι θερμοκρασίες ήδη πέφτουν
Οι δορυφόροι παρέχουν τις πλέον ακριβείς ατμοσφαιρικές μετρήσεις θερμοκρασιών για ολόκληρο τον πλανήτη. Το 1998 ήτο το έτος με την περισσότερο υψηλή θερμοκρασία. Εκτοτε οι κατώτερες τροποσφαιρικές θερμοκρασίες σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν πέσει γύρω στο ½ βαθμοί Κελσίου, εξ αιτίας του ήσυχου ηλίου. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου, το ατμοσφαιρικό διοξείδιον του άνθρακος (στη Mauna Loa) αυξήθηκε κατά 5% (από 367 ppm σε 386 ppm). Η μείωση των Ηλιακών κηλίδων στο κατώτερο επίπεδο “Dalton Minimum” ή το “Maunder Minimum ΄΄ θα έχει ολέθρια αποτελέσματα στη ζωή των λαών . Ο κυριότερος κίνδυνος είναι η πείνα (που θα επηρεάσει εκατοντάδες εκατομμύρια παγκοσμίως) ένεκα της βραχύνσεως των εποχών αναπτύξεως και των τραχυτέρων καιρικών συνθηκών. Όπως συνέβη και στο παρελθόν , πέραν της πείνας , ο ψυχρός και κακός καιρός οδηγεί σε μείζονες επιδημίες.
Τα αναξιόπιστα και υπηρετικά ΜΜΕ
Ενώ αυτά λένε οι επιστήμονες , τα δικά μας ‘παπαγαλάκια’ των ΜΜΕ επαναλαμβάνουν μονότονα ότι επέρχεται «ερημοποίηση » της Νότιας Ελλάδος εξ αιτίας της υπερθερμάνσεως του πλανήτη. Δηλαδή αυτοί προεξοφλούν την πορεία του ηλίου στον παλαιό κύκλο 24 ήτοι στο «Grand Maxima», σε μια περίοδο που οι μετρήσεις της παγκόσμιας θερμοκρασίας μέσω των δορυφόρων δείχνουν διαφορετικά αποτελέσματα, δηλαδή μείωση της θερμοκρασίας σαν αποτέλεσμα του ήσυχου ηλίου.

Μετατοπίζονται οι Μαγνητικοί Πόλοι της Γης
Δεν είναι η πρώτη φορά που μετατοπίζονται οι πόλοι της Γης. Είχε συμβεί και στο απώτατα παρελθόν με κοσμογονικές καταστροφές στον πλανήτη . Ανησυχητικοί είναι οι παράγοντες αναφορικά με την επιτάχυνση της μετακίνησης των μαγνητικών πόλων της Γης από το 1990 και εντεύθεν. Τούτο δεν θα έχει μόνον καταστρεπτικές συνέπειες στην αλλαγή του παγκόσμιο κλίματος , αλλά επίσης φανερώνει αλλαγές στην εσωτερική και εξωτερική ενεργειακή διεργασία στη Γη, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τον σχηματισμό των μαγνητικών πόλων του πλανήτου μας. Συγχρόνως παρατηρείται εντός των 25 τελευταίων ετών μείωση της μαγνητικής εντάσεως της Γης. Αυτή μειώθηκε κατά μέσον όρο κατά 1,7% και σε ορισμένες περιοχές , λ.χ στο νοτιότερο μέρος του Ατλαντικού ωκεανού κατά 10%. Ως γνωστόν η μείωση αυτή είναι καταστρεπτικότατη για τους βιολογικούς τύπους της ζωής.
Πρέπει να λάβουμε επίσης υπ’ όψιν ότι συμβαίνει αύξηση της γωνίας των οπών των πόλων (Βορείου και Νοτίου) στην μαγνητόσφαιρα μεταξύ των ετών 1990 και 2000 που φθάνει τις 45º. Η ακτινοβολίες α/ από τον ηλιακό άνεμο και β/ από το ενδοπλανητικό διάστημα (=κοσμικές ακτινοβολίες) κατευθύνεται προς τις διευρυμένες τρύπες του όζοντος και βομβαρδίζουν τη Γη. Αυτός ο βομβαρδισμός με αυξημένες κοσμικές ακτινοβολίες κατευθύνεται κυρίως προς τους πόλους της Γης και οδηγεί στην θέρμανση των καλυμμάτων(εκ πάγου) των πόλων και στην τήξη αυτών , που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό. Επομένως η τήξη των πάγων δεν οφείλεται σε υπερθέρμανση του πλανήτη , αλλά αντιθέτως, στην ελάττωση της μαγνητικής θωράκισης της Γης, λόγω ήρεμου ηλίου.
Ιδιαίτερα η μετατόπιση των μαγνητικών πόλων της Γης και το άνοιγμα των οπών οδηγεί όχι μόνον στην αύξηση της διείσδυσης των σκληρών κοσμικών ακτίνων που κατευθύνονται προς την επιφάνεια της Γης, αλλά επίσης και στην αναδιανομή της θερμοκρασίας των ανωτάτων στρωμάτων της γήινης ατμόσφαιρας . Τέτοιες αλλαγές δυνατόν να οδηγήσουν στην αναδιανομή των περιοχών που σχηματίζονται οι κυκλώνες και αντικυκλώνες και έτσι να επιφέρουν παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές. Αυτός ο σπουδαίος παράγων πρέπει να ληφθεί σοβαρώς υπ’ όψιν κατά την εκτίμηση των επιδράσεων των εξωγενών παραγόντων στις παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές.
Θα επέλθουν καταστροφές και λιμοί;
Εν τω μεταξύ , η αύξηση της ηφαιστειακής και σεισμικής δραστηριότητας , εν αντιθέσει προς τις γήινες κλιματικές αλλαγές , δυνατόν να έχει στιγμιαίες καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρες περιοχές του πλανήτη μας. Πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν , οι πληθυσμοί ευρέων περιοχών θα στερηθούν τροφής και στέγης, οι οικονομίες χωρών θα καταρρεύσουν και θα ξεσπάσουν ευρείας εκτάσεως επιδημίες σοβαρών μολυσματικών ασθενειών . Σήμερα η παγκόσμια κοινότητα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια πιθανή χειροτέρευση της καταστάσεως. Ως τώρα έχουν παρατηρηθεί αρκετές φορές περίοδοι σημαντικών αυξήσεων της ενδογενούς δραστηριότητος(σεισμών και ηφαιστείων) κατά την διάρκεια της γεωλογικής ζωής του πλανήτη μας, και σύμφωνα με αρκετούς γεωλογικούς ενδείκτες , μια τέτοια περίοδος ήδη αρχίζει.
Ανάγκη για Παγκόσμιο Συνεργασία και Δράση
Μεμονωμένες περιπτώσεις ισχυρών σεισμών και εκρήξεων ηφαιστείων, τα οποία προξενούν μεγάλους αριθμούς θυμάτων και καταστροφών, συνήθως αντιμετωπίζονται με διεθνή βοήθεια διαφόρων ανθρωπιστικών οργανώσεων , διεθνών οργανισμών και μεμονωμένων κρατών. Σε περιόδους όμως μεγάλης εκτάσεως φυσικών κατακλυσμών, θα απαιτηθεί ένας ειδικός μηχανισμός για την διαχείριση , συντονισμό και εκτέλεση της διάσωσης, αποκατάστασης και ανακούφισης των πληγεισών περιοχών . [Τούτο δεν σημαίνει ότι με πρόσχημα τις κλιματικές αλλαγές και την ανάγκη κεντρικής διαχείρισης των κρίσεων λόγω κατακλυσμών μεγάλης εκτάσεως θα πρέπει να δεχθούμε την εγκαθίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης. Άλλο το ένα και άλλο]
Ως τώρα είναι συσσωρευμένη σε πολλές χώρες επιστημονική γνώση και πείρα για μεγάλη , μεσαία ή μικρή πρόγνωση διαφόρων φυσικών κατακλυσμών. Ταυτοχρόνως , σε πλείστες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες για λήψη αποφάσεων και λήψη επιμέρους ενεργειών των διαφόρων οργανισμών , όταν η ανάγκη γίνεται ορατή από την πρόγνωση πιθανών κατακλυσμών. Εσφαλμένες αποφάσεις και ασυντόνιστες ενέργειες κυβερνητικών και διεθνών οργανισμών σε περίπτωση λήψεως τέτοιων προγνώσεων ενδεχομένως να προκαλέσουν πανικό στον πληθυσμό και να αποδιοργανώσουν τα κράτη και τους οργανισμούς των υπηρεσιών διάσωσης. Τούτο ενώ δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα της προετοιμασίας για φυσικό κατακλυσμό , δυνατόν να προξενήσει εμπλοκές στην κοινωνικό πεδίο , στο ηθικό του πληθυσμού και στην ψυχολογική κατάσταση στην περιοχή του αναμενόμενου κατακλυσμού. Επομένως η προειδοποίηση του πληθυσμού για αναμενόμενη φυσική καταστροφή είναι δίκοπο μαχαίρι και απαιτεί προσεκτικό χειρισμό. Σε περίπτωση ελλείψεως ειδικών κανόνων λήψεως αποφάσεως , σε περιπτώσεις βραχείας προγνώσεως, όλες οι ευθύνες για την λήψη των αποφάσεων βαρύνουν τις κυβερνήσεις των κρατών των χωρών. [σ.σ Τα κράτη τα οποία διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία για την πρόγνωση κατακλυσμικών φαινομένων είναι υποχρεωμένα να κοινοποιούν τα δεδομένα στον ελάχιστο δυνατόν χρόνο με οποιοδήποτε μέσον στις ενδιαφερόμενες χώρες , ακόμη και στις εχθρικές τοιαύτες, προκειμένου να σωθεί ο πληθυσμός]
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
• 1/ Υιοθέτηση από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ενός πλαισίου συνθήκης των «γήινων αλλαγών στο γεωλογικό περιβάλλον » και εγκαθίδρυση ειδικής διακυβερνητικής επιτροπής για το υπ’ όψιν πρόβλημα
• 2/ Υιοθέτηση και επιβεβαίωση ενός διεθνούς προγράμματος για την μελέτη και πρόγνωση των γήινων αλλαγών στο γεωλογικό περιβάλλον
• 3/ Ανάπτυξη και επιβεβαίωση διεθνών νομικών κανόνων και μηχανισμών για την αποτελεσματική διαχείριση και συντονισμό των ενεργειών των κυβερνήσεων των χωρών και των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων άμα λήψει των προγνώσεων για φυσικούς κατακλυσμούς και τις επερχόμενες επείγουσες καταστάσεις , σαν αποτέλεσμα των γήινων αλλαγών στο γεωλογικό περιβάλλον .
• 4/ Εγκατάσταση ενός διεθνούς κέντρου του ΟΗΕ για την πρόβλεψη των φυσικών κατακλυσμών και την ταχεία γνωστοποίηση στις χώρες που διαρέχουν κίνδυνο.

Πάντα ταύτα για να υλοποιηθούν προϋποθέτουν :
Πρώτον Το σταμάτημα των πόλεμων και εξοπλισμών , οι οποίοι καταβροχθίζουν αστρονομικούς πόρους και χωρίζουν τα κράτη .
Δεύτερον Την αντικατάσταση του παρόντος καταρρέοντος και σάπιου σιωνιστικού Κατεστημένου των διεθνών τραπεζιτών, χρηματιστών , τοκογλύφων, κλεπτών, πλουτοκρατών, του σιωνιστικού ιερατείου , των διεφθαρμένων πολιτικών –υπηρετών του συστήματος
Τρίτον Την αναδιοργάνωση του ΟΗΕ σε Παγκόσμια Αμφικτυονία των Λαών επί τη βάσει των αρχών και αξιών του Ελληνικού Πνεύματος.ΓΝΩΘΙ Σ’ ΕΑΥΤΟΝ (1ον )
(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Κάθε φυσικό ον -και όχι μόνον-είναι μέρος ενός «υποσυστήματος» ενός ανωτέρου «συστήματος» , που κι’ αυτό είναι μέρος ενός ευρύτερου «συστήματος» κ.ο.κ με τερματικό το τελικό «ΠΑΝΣύστημα» που είναι το Σύμπαν. Το Σύμπαν λοιπόν είναι δομημένο σε σπαράγματα (φράκταλ), με πολλαπλότητα και αρμονία σε άπειρα συστήματα και το καθένα απ’ αυτά σε άπειρα υποσυστήματα, τα οποία μεταβάλλονται συνεχώς σε μια χαοτική αβεβαιότητα της ύλο-ενέργειας. Επομένως, και ο Άνθρωπος σαν ελαχιστότατο σύστημα-με σχετικά τελειοποιημένο εγκέφαλο και συνειδητότητα-μέσα στο άπειρο και αιώνιο Σύμπαν δεν μπορεί να ξεφύγει από την μοίρα του. Η οικολογική κρίση και η ασυνήθιστη συμπεριφορά των ημερών μας έχει σαν αιτία την απομάκρυνση του βιολογικού ανθρώπου από την συμπαντική του υπόσταση. Ειδικότερα ο δυτικός άνθρωπος έχει την τάση να θεωρεί τον εαυτόν του σούπερμαν και εξουσιαστή των πάντων , ξεφεύγοντας από το αρχαίο Ελληνικό «μέτρον» Αντίθετα, ο ανατολικός είναι δούλος του θεού και των εξουσιαστών του.
Λίγοι άνθρωποι έχουν δυνατότητα να κάνουν αυτοκριτική, ή «αυτοπαρατηρησία», όπως έλεγε ο Σωκράτης. Οι περισσότεροι έχουν την τάση να αιτιώνται για τα λάθη και τις κακοτυχίες τους άλλους. [Εμείς οι Έλληνες για όλα ρίχνουμε φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς. Κι’ αυτοί οι άλλοι είναι συνήθως οι ξένοι, το κράτος, η κοινωνία, ο προϊστάμενος, ο γείτονας κ. α ] Είναι όμως δυνατόν να αλλάξουμε την συμπεριφορά ενός ατόμου και πρώτα απ’ όλα του εαυτού μας ; Ο χαρακτήρας του ατόμου εξαρτάται από ορισμένους θετικούς και αρνητικούς παράγοντες που ενυπάρχουν στην προσωπικότητα μας. Οι άνθρωποι που εμφορούνται από θετικά αισθήματα , διαμορφώνουν μια θετική προσωπικότητα κι’ αυτή οδηγεί το άτομο προς την επιτυχία και την ευημερία και τανάπαλιν Η σύγχρονη ψυχολογία έχει καταλήξει στα εξής συμπεράσματα :

Αισθήματα όπως η :
1. Εμπιστοσύνη
2. Θάρρος
3. Ανδρεία
4. Υπομονή
5. Ευγένεια
6. Πίστη
7. Ευπείθεια
8. Διακριτικότητα
9 Αμοιβαία Κατανόηση

Δίνουν στην προσωπικότητα του ατόμου συμπεριφορά που εκδηλώνεται με:
1. Ενθουσιασμό
2. Αισιοδοξία
3. Ευχαρίστηση
4. Απαλλαγή από το Άγχος
5. Κοινωνικότητα
6. Καλή καρδιά
7. Συμπάθεια
8. Θάρρος
9. Νομιμότητα

Τότε το άτομο οδηγείται στην :
1. Επιτυχία
2. Σεβασμό
3. Έλλειψη στενοχώριας -άγχους
4. Εσωτερική γαλήνη
5. Φιλία- Συνεργασία
6. Υγεία
7. Χαρά-Ευχαρίστηση
8. Ανάπτυξη –Πρόοδος
9. Τόλμη(Άθλος –Αγών)

Όλα αυτά συνιστούν την ΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ της προσωπικότητος και πρέπει προς τα εκεί να τείνουν οι νέοι για να επιτύχουν στη ζωή τους το «ευ ζειν». Η συμπεριφορά αυτή είναι ιδιαίτερα αναγκαία στους αθλητές , διότι έτσι μπορούν χωρίς άγχος να επιτύχουν καλύτερες επιδόσεις και να διασκεδάσουν τον αγώνα τους . Ο αρχαίος Ελληνικό Κόσμος είχε επιτύχει την αύξηση των θετικών συμπεριφορών των ατόμων με παράλληλη μείωση των αρνητικών . Έτσι μπόρεσε να πλάσει τον πυρήνα του πρώτου ανθρωπιστικού πολιτισμού που ως τώρα κανείς δεν μπόρεσε να ξεππεράσει ή ν’ αντικαταστήσει. Επομένως μπορούμε να ελπίζουμε ότι με την αλλαγή του τρόπου σκέψεως ο άνθρωπος θα μπορέσει να ξαναβρεί την ευδαιμονία του, χωρίς όμως ποτέ να μπορέσει να γίνει μάκαρ όπως οι θεοί( Συνεχίζεται)

(Υ. Γ Ζητώ συγνώμην από τους αναγνώστες διότι προκειμένου να ολοκληρώσω την ενότητατα ξεπέρασα τη μια σελίδα )
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com


ΤΕΛΟΣ
*Αμφικτύων είναι ο Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης ,
μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
http://amphiktyon.blogspot.com/
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ , ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com