AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΤΙΑ , UFO & ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

 Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης-Αμφικτύων

 

 

ΑΤΙΑ, UFO  ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

 

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα όρια της διαστημικής φαντασίας

 

Γράφει ο *Αμιφικτύων

 

«Όταν δεν μπορείς να την αλήθεια των  φαινόμενων, όπως τα UFO, δεν επιτρέπεται  ούτε να τα δεχθείς ως πραγματικά, αλλά ούτε και  να τα απορρίψεις σαν φανταστικά. Απλώς θα πρέπει να συνεχίσεις να τα ερευνάς  με επιστημονικούς όρους,  χωρίς   δαιμονολογία και   υστερία. Πάντως πάνω στο θέμα των  UFO κάτι σοβαρό υπάρχει και  ίσως να  κρύβεται και κάποια μεγάλη αλήθεια »

 

Πολλά έχουν γραφτεί σε βιβλία και περισσότερα λέγονται απο τα ΜΜΕ για τα Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα και τους Εξωγήινους. Ποιά είναι η αλήθεια και ποιό το ψεύδος και ο μύθος; Αυτό θα είναι το θέμα του παρόντος άρθρου  μου. Το θέμα τούτο είναι τόσο παλαιό όσο και η πανάρχαια ιστορία της Ελλάδος ,  όντως η αρχαιότερη όλων.   Παρόμοιες αναφορές κάνουν  και   οι προιστορίες άλλων αρχαίων εθνών.  Αυτές ομιλούν για παράξενα ιπτάμενα οχήματα,   άρματα , ή και όπλα τα οποία δεν είναι προιόντα του δικού τους πολιτισμού αλλά προηγουμένων πλέον προηγμένων  πολιτισμών της Προκατακλυσμιαίας εποχής, ή εξωγήινων επισκεπτών στον  πλανήτη Γη.

Σαν μιά πρώτη προσέγγιση του θέματος θα έλεγα ότι πρόκειται για ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Ομως αν εξετάσουμε το θέμα εις βάθος   θα  πρέπει να ομολογήσουμε ότι συμβαίνουν  ορισμένα  ανεξήγητα φαινόμενα όπως λ.χ τα ΑΤΙΑ( Ιπτάμενοι Δίσκοι) και  UFO. Αυτά  έχουν ιδωθεί απο αρκετούς όχι μόνον άσχετους παρατηρητές αλλά και απο ειδικευμένους τοιούτους. Ομως ως τώρα δεν είχαμε άμεσες αποδείξεις  προερχόμενες εκ των αισθήσεων των εν λόγω αντικειμένων και πολύ περισσότερον των εξωγήινων. Ετσι ορισμένα φαινόμενα που σχετίζονται με τα Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα δεν μπορούμε ούτε να τα επιβεβαιώσουμε ούτε όμως και να τα απορρίψουμε.

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ & ΟΠΛΑ

Στην  Αρχαία Ελληνική Γραμματεία αναφέρεται   πάμπολλες φορές η ύπαρξη μυστικών όπλων και    ιπτάμενων  οχημάτων  προφανώς υψηλοτάτης τεχνολογίας αν κρίνουμε απο τις επιδόσεις τους. Ιδιαίτερα οι Ελληνες συγγραφείς ενώ είναι ακριβείς στις περιγραφές των  προκειμένου για τα μέσα των ανθρώπων , είναι εξόχως  φειδωλοί στις περιγραφές των  προκειμένου για τα μέσα  των θεών. Αυτό βέβαια μπορεί να εξηγηθεί με το απόρρητον που έθετε η λατρεία των Ελευσινίων και άλλων Μυστηρίων στους μύστες αυτών . O Αισχύλος και Ευριππίδης μυημένοι και οι δύο στα Ελευσίνια Μυστήρια- και επομένως μη δυνάμενοι να αποκαλύψουν ότι γνωρίζουν γύρω απο αυτά τα θέματα- κάνουν ακροθιγώς   νίξη στα κορυφαία τους έργα. Αυτά είναι χωρίς αμφιβολία μιά πρώτης τάξεως μαρτυρία για την ύπαρξη ιπταμμένων οχημάτων.

1/ Στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθεύς» εμφανίζονται  στην σκηνή εμπρός στον αλυσοδεμένο Προμηθέα , ο Ωκεανός και οι κόρες του Ωκεανίδες να καταβαίνουν από ένα ιπτάμενο άρμα, το οποίον αποκαλεί «τετράσκελο Πουλί»(Στίχ. 393-396) και  να λέγει ο Ωκεανός:

« Ενώ ξεκίναγα μου είπες την συζήτηση. Τι το τετράσκελο πουλί  τον  ανοικτό Αίθέρα δρόμο με τα φτερά του αναδεύει και μοναχό του θα μπορούσε σε γνωστούς σταθμούς να πάει να κουρνιάσει» 

Δεδομένου ότι οι Ελληνες γνώριζαν άριστα τι θα πεί  αέρας και τι αιθέρας ,  αυτό  δεν το  έγαψε εκ λάθους  ο Αισχύλος. Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που ήθελε να στείλει , αλλά ταυτοχρόνως να τηρήσει και τον όρκο του  ότι δεν θα αποκαλύψει  απόρρητες πληροροφοριες των Ελευσινίων  Μυστηρίων .

2/ Στην Ιλιάδα αναφέρονται αρκετά χωρία περί των παράξενων ιπτάμενων αρμάτων, ή γίνεται μνεία μακρυνών  ταξιδίων των θεών που θα ήτο αδύνατον να πραγματοποιηθούν με τα γνωστά μέσα της εποχής τους:

α/ Η Θέτις όταν ο γιός της Αχιλλέας της ζητάει να μεσολαβήσει στον Δία για να του επιστρέψει ο Αγαμέμνων την  Βρυσηίδα του απαντά  ως εξής: «...κράτα τον θυμό σου  και μην πας καθόλου στον πόλεμο . Γιατί ο Ζευς  χθες , μαζί με όλους  τους θεούς , πήγε στον Ωκεανό προσκαλεσμένος σε συμπόσιο από τους Αιθίοπες. Ομως σε δώδεκα ημέρες θα γυρίσει πάλι στο Ολυμπο..» (Ιλιάς Α! 390-400)  Αιθιοπία τότε καλούσαν την Ινδία  από όπου μετανάστευσαν  οι Αιθίοπες στην σημερινή καλουμένη Αιθοπία. Πως πήγε μέσω του Ωκεανού στην μακρυνή Ινδία; Ακόμη στην σημερινή Αιθιοπία ήτο αδύνατον να φθάσουν με τα μέσα της εποχής του , διότι μεσολαβούσε θάλασσα και ξηρά. Κάποιο ιπτάμενο όχημα και μάλιστα υψηλοτάτης τεχνολογίας χρησιμοποιούν προφανώς για το ταξίδι αυτό οι θεοί. Και μόνον το γεγονός ότι κάνουν μνεία τέτοιων θεμάτων εξάγεται αβιάστως το συμπέρασμα ότι γνώριζαν περισσότερα για αυτά τα μέσα.

3/ Μελετώντας τον διάλοφο «Φαίδρος» του Πλάτωνος  υπάρχει το εξής χωρίον: « Ο μεν δη μέγας ηγεμών εν ουρανώ Ζευς , ελαύνων πτηνόν άρμα,  πρώτος πορεύεται , διακοσμών πάντα και επιμελούμενος.Τω δε έπεται στρατιά θεών  τε δαιμόνων τε, κατά ένδεκα μέρη κεκοσμημένη μένει  γαρ Εστία  εν θεών οίκοι μόνη. Των δε άλλων , όσοι εν των των δώδεκα αριθμώ τεταγμένοι θεοί άρχοντες ηγούνται , κατά τάξιν ην έκαστος ετάχθη»(246e-247a) Εξ αυτού επιβεβαιώνεται η ύπαρξη 12  πλανητών στο ηλιακό μας  συστήματος, όπως έχει γράψει και ο διακεκριμένος ερευνητής κ. Ιπποκράτης Δακόγλου στο βιβλίο του «Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ  ΠΥΘΑΓΟΡΑ» Πως εγνώριζεν λοιπόν ο Πυθαγόρας και ο Πλάτων  την δομή του ηλιακού μας συστήματος , που  και  σήμερον η NASA και η ESA  με τα πάμπολλα τεχνολογικά μέσα ακόμη ερευνούν το θέμα τούτο.

Προφανώς οι γνώσεις τόσον του Πυθαγόρα όσον και του Πλάτωνος προέρχονται από πολύ παλαιότερη προκατακλυσμιαία γνώση που έφθασε μέσω των Μυστηρίων στην εποχή τους. Αλλά και πάλιν η γνώση αυτή δεν δίδεται σε ανοικτή μορφή αλλά υπό  μοργή αλληγορικήν. Ομως  εδώ πρέπει να μας προβληματίσει η αναφορά στο «πτηνόν άρμα», όπερ μεθερμηνευόμενον σε ιπτάμενο όχημα στην καθομιλουμένη γλώσσα. Πως γνώριζαν την ύπαρξη τέτοιων οχημάτων ; Αυτό είναι απορίας άξιον! Επομένως οι αρχαίοι προιστορικοί συγγραφείς όπως ο Ορφευς ,  Ομηρος , Ησίοδος,–και όχι μόνον – είναι φορείς γνώσεων που διεσώθησαν στα Μαντεία των Δελφών, της  Δωδώνης, αλλά και  από το Αιγυπτιακό Ιερατείο στις Πυραμίδες . Προφανώς οι δαίμονες είναι οι δορυφότοι των  πλανητών , τους οποίους εγνώριζαν οι Ελληνες και τους είχαν μάλιστα δώσει και ονόματα Ελληνικά, που σώζονται μέχρι σήμερον. Πως τους βρήκαν χωρίς τηλεσκόπια ; Εδώ βρίσκεται ο μίτος της Αριαδνης . Ο σημερινός δογματισμός  δεν αφήνει ελεύθερη την σκέψη να ερευνήσει και άλλες εκδοχές που ως τώρα δεν έχουν ερευνηθεί και ν’ ανατρέξει και σε άλλες περιοχές γνώσεως, όπως είναι η πανάρχαια Ελληνική Γραμματεία. Αντ’ αυτού σκοπίμως συσκοτίζεται και εμποδίζεται η γνώση με την αυθαίρετη παραδοχή όιτ η Ελληνική Προιστορία  είναι  «Μυθολογία»

4/ Στην Ιλιάδα αναφέρεται το άρμα του Διός και  του Ποσειδώνα με το όνομα «Ιξίον» .

«Ηταν ένα φτερωτό άρμα που χρησιμοποιούσε ο Ζευς , όταν ταξίδευε στην θάλασσα και στον ωκεανό. Οι τροχοί του δεν βρέχονταν στην θάλασσα. Ηταν παρόμοιο με αυτό που χάρισε ο Ποσειδώνας στους Πέλοπες, οι χαλκόποδες ίπποι του οποίου πετούσαν πολύ γρήγορα πάνω από τα κύματα  , χωρίς να βρέχεται ο άξονας του άρματος. Το άρμα είχε χρυσά φτερά και τα άλογα του Ιξίου ξεκουράζονταν  σε σπήλαιο, που βρισκόταν στην θάλασσα μεταξύ Ιμβρου και Τενέδου» Εδώ η περιγραφή του άρματος του Διός είναι    πληρέστερη. Εκείνο που βγαίνει απο την περιγραφή είναι ότι το άρμα αυτό πετούσε αλλά μπορούσε  και  να   πλέει προσθαλασσούμενον. Είχε τροχούς γογονός που φανερώνει προηγμένη εποχή που είχε εφευρεθεί ο τροχός, έφερε χρυσά φτερά που δηλώνει ότι είχε μεταλλική δομή ήτοι απο χρυσό και από χαλκό, πετούσε πολύ  γρήγορα για να μπορεί να ανταποκρίνεται στα μακρά ταξίδια του Διός ανά την αχανή επικράτεια του. Το μόνον δυσνόητον είναι ότι τα άλογα του ξεκουράζονταν σε «σπήλαιο μεταξύ Ιμβρου και  Τενέδου». Αυτό απαιτεί περεταίρω διερευνήσεως. Μήπως αυτό είναι κάποιο μήνυμα που μαρτυρεί την πρό της καταποντήσεως της Αιγηίδος εποχή; Οι Ελληνες –κατ’ εξαίρεσιν -έχουν καταγράψει τρεις κατακλυσμούς(του Ωγύγου, Δαρδάνου και Δευκαλίωνος).  Και ενώ μεταξύ Ιμβρου και Τενέδου σήμερον υπάρχει θάλασσα  προ της διαρρήξεως των Δαρδανελίων και της καταποντίσεως του Αιγαίου ενδέχεται να υπήρχε σπήλαιο όπου εστάθμευε  το «Ιξίον» του Διός. 

5/ Το Πύρινο Ιπτάμενον Αρμα της Δήμητρος

Στο μύθο των Ελευσινίων Μυστηρίων αναφέρεται ότι η θεά Δήμητρα , ύστερα απο μεγάλη περιπλάνηση , να προσγειώνεται με το ιπτάμενο πύρινο άρμα της  στην Ελευσίνα, στην «αγέλαστη πέτρα» δίπλα στο «καλίχωρο φρέαρ» Το άρμα  της οδηγούσαν φτερωτοί πύρινοι δράκοντες. Η δήλωση αυτή είναι σκοτεινή και μοιάζει να  συσκοτίζει  την αλήθεια. Προφανώς οι μύστες των Ελευσινίων Μυστηρίων αδυνατούν να    αποκαλύψουν  ταύτην. Τό  ίδιο αυτό φτερωτό της άρμα το παραδίδει στον ένα απο τους τέσσερις βασιλείς της Ελευσίνος, στον Τριπτόλεμο, γιό του Κελεσού. Ούτος πετώντας με αυτό φεύγει     για αρκετά χρόνια , για να διδάξει άλλους λαούς, πως να σπέρνουν το σιτάρι και να οργώνουν τα χωράφια τους, όπως μας πληροφορεί ο Απολλόδωρος.

6/ Ο τελευταίος σταθμός του Οδυσσέα προς την Ιθάκη ήτο το νησί των Φαιάκων.  Εκεί ο βασιλεύς των Φαιάκων Αλκίνοος αφού τον  φιλοξένησε στο παλάτι του βασιλικά προσφέρθηκε να τον βοηθήσει να επιστρέψει στην πατρίδα του Ιθάκη. Του παρεχώρησε λοιπόν ένα από τα πιό εξελιγμένα πλοία του.(Οδύσ. Θ 555-571)

« Ειπέ μου για την γή σου , τον δήμο και την πόλιν, ώστε εκεί να σε πάνεβάζοντας στον  νού τουςοι νήες, γιατί στους Φαίακες κυβερνήτες δεν υπάρχουν , ούτε κάποιο πηδάλιο υπάρχει, που οι άλλες νήες έχουν, αλλ’ αυτές γνωρίζουν νοήματα και φρένες ανδρών  , και όλων γνωρίζουν τις πόλεις και τους  εύφορους αγρούς των ανθρώπων, και τα βάθη τάχιστα της θαλάσσης πέρνούν με αέρα και νεφέλη κεκαλυμμένες  και  ποτέ αυτές ούτε φόβος  κάτι να πάθουν ούτε να απωλεσθούν»

Η περιγραφή της δυνατότητος των καραβιών των Φαιάκων   είναι τόσο πλήρης  και προπορεύεται της σημερινής μας εποχής,  ώστε να θεωρούμε ότι  τα σύγχρονα πλοία μας  είναι  ακόμη στην εποχή της σκούνας . Γιατί ακόμη δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε πλοία που να εκτελούν τα νοήματα , δηλαδή να πιάνουν την σκέψη του κυβερνήτη και του πληρώματος και να την  εκτελούν. Ακόμη δεν αξιωθήκαμε να φτιάξουμε πλοία χωρίς πηδάλιο και  να οδηγούν αυτομάτως το πλοίο στην πόλη ή στον  αγρό που θα επιλέξουμε. Εξ αυτών συνάγεται ότι τα πλοία αυτά ήσαν  τετραπλής ενεργείας , ήτοι μπορούσαν, είτε να πετούν, είτε να πλέουν πάνω στον  ωκεανό , αλλά και να μην τον εγγίζουν, ή να πλέουν στην επιφάνεια του ή  τέλος και να πλέουν  υποβρυχίως υπό την θάλασσα. Διότι έχουμε και τέτοιες αναφορές για καταδυόμενα σκάφη των θεών, όπως λ.χ της Θέτιδος , του Νηρέως, του Ποσειδώνος κ. α Προφανώς ο Αλκίνος δεν μας ομιλεί για   συνήθη πλοία της θαλάσης αλλά για άλλο είδος υπέρ-εξελιγμένων διαστημοπλοίων  που μπορούν να προσγειώνονται παντού, δηλαδή  σε πόλεις και αγρούς, ακόμη και τα βάθη της θαλάσσης. Οπως προαναφέρθηκε   το άρμα του Διός προσγειώθηκε για να ξεκουρασθεί στε σπήλαιο μεταξύ της Ιμβρου και Τενέδου. Επίσης αυτά έχουν την δυνατότητα να κατευθύνονται αυτομάτως στον προορισμό τους,  που σημαίνει ότι  ασφαλώς θα διέθεταν προηγμένα συστήματα αυτόματης πλοήγησης βάσει προγράμματος που ετοποθετείτο προ της πτήσεως . Αυτά έχουν άλλη μια δυνατόητα , δηλαδή να ίπτανται με αέρα και ομίχλη με ασφάλεια και να  μην χάνουν τον τόπο προορισμού τους. Τέλος  αυτά ήσαν εντελώς ασφαλή από ατυχήματα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες , πράγμα που ακόμη σήμερα είναι όνειρο άπιαστο για τον  άνθρωπο. Αρκεί να να αναφέρουμε τα μέχρι τούδε διαστημικά ατυχήματα(Τσάλετζερ, Ρωσσικά κ.α) και δυστηχήματα(Απόλλων 13 κ. α) , για να μην αναφέρουν τα συχνότατα αεροπορικά , αυτοκινητιστικά και σιδηροδρομικά ατυχήματα. Αξιοθαύμαστα όλα αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μας έδωσε ο Ομηρος .  Αλλά ας υποθέσουμε ότι  αυτός δεν  τα  εγνώριζε ή δεν   είχε ακούσει ποτέ για την τεχνολογία  που μας περιγράφει με τόσην γλαφυρότης και ακρίβεια.  Τότε πως μπόρεσε πριν από   5.000 χρόνια  να προσεγγίσει τις προδιαγραφές των πλοίων  και διαστημοπλοίων της σημερινής και της αυριανής εποχής   ;[ Με την αναχρονολόγηση της προιστορίας βάσει αστρονομικών δεδομένων ο Τρωικός Πόλεμος συνέβη το 3.135 π. Χ –Περιοδ. «Δαυλός» Κ. Κουτρουβέλης] Αν δεν υπάρχει φωτιά δεν υπάρχει και καπνός.Κι’ αν ακόμη δεχθούμε ότι στην εποχή του δεν υπήρχε η τεχνολογία που περιγράφει, όπωσδήποτε θα υπήρχε αυτή –και θα είχε μείνει η φήμη της –προ της εποχής του.

Τα Μυστικά Οπλα των Αρχαίων Ελλήνων Θεών

Στην Ελληνική  Γραμματεία αναφέρεται αρκετές φορές πως σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιήθησαν  εξελιγμένα και θαυματουργά όπλα για την υπεράσπιση των Ελληνικών εδαφών και κυρίως ορισμένων ιερών τόπων, όπως οι Δελφοί, η  Ελευσίνα ,  ο Μαραθώνας κ.α  . Αναφορά στα μυστικά όπλα της Ελευσίνος κάνει ο Πλούταρχος και Ηρόδοτος , οι οποίοι διηγούνται περίεργα γεγονότα , που συνέβησαν  κατά την διάρκεια της ναυμαχίας της Σαλαμίνος. Ως γνωστόν η Μάχη του Μαραθώνος και η Ναυμαχία της Σαλαμίνος έκριναν τον ρου της παγκόσμιας  ιστορίας . Διότι αν είχαν νικήσει οι Πέρσες στις δύο αυτές  συγκρούσεις τότε θα είχε αλλάξει η μοίρα του κόσμου και σήμερον ίσως να μην υπήρχε ο Δυτικός Κόσμος με την  ελευθερία, την  δημοκρατία, την ισότητα των δύο φίλων, την ανεξιθρησκεία, την δικαιοσύνη και τόσες άλλες αξίες που κληρονόμησε το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα αρχικά στην Ευρώπη και αργότερα στον κόσμο , όπως τον  βιώνουν οι λαοί  στα περισσότερα μέρη της γης. Γι’ αυτό οι δύο αυτές συγκρούσεις δεν πρέπει να ξεχασθούν από τους Ελληνες και  τον  δυτικόφρονα κόσμο. Ο τόπος  της ναυμαχίας στο Στενό μεταξύ της Σαλαμίνος και της Ελευσίνος  επιλέχθηκε σκόπιμα απο τον Θεμιστοκλή , ο οποίος ασφαλώς θα ήτο μύστης των Ελευσινίων Μυστηρίων. Και ασφαλώς εκτός των αναπτυχθέντων στρατηγικών  λόγων για την επιλογή των στενών , επειδή οι Πέρσες ήσαν πολυαριθμότεροι , πιθανόν να υπήρξαν και άλλοι  λόγοι που εμείς δεν γνωρίζουμε και ίσως ποτέ δεν θα πληροφορηθούμε. Ορισμένοι ευφάνταστοι θεωρούν ότι η εγγύτητα προς το Ιερόν της Δήμητρος θα μπορούσε να συμβάλλει ευεργετικά στην  έκβαση του αγώνος. Να πως περιγράφει ο Ηρόδοτος τα περίεργα γεγονότα στα πλαίσια αυτής της ναυμαχίας.

α/ Το Περίεργο Τείχος/Ασπίδα της Ελευσίνος

«Στο Θριάσιο πεδίο είδαν  κονιορτό  που προερχόταν από την Ελευσίνα , σαν να βάδιζαν 30.000 άνθρωποι. Ενώ αυτοί θαύμαζαν για τον  κονιορτό, άκουσαν μιά  φωνή , που έμοιαζε με εκείνη του μυστικού Ιακχου. Ο Δημάρατος ανίδεος των Ελευσινίων Μυστηρίων, ρώτησε τον Δικαίο(μύστη των Ελευσινίων ) τί να είναι αυτό που φωνάζει  και εκείνος του  είπε : «Δημάρατε είναι αδάποια μεγάλη βλάβη στο στράτευμα του Ξέρξη, διότι, αφού η Αττική είναι έρημη , δεν μένει  αμφιβολία , ότι αυτό που φωνάζει είναι κάτι θείο. Και αν ο κονιορτός πέσει στην Πελοπόννησο , ο στρατός του Ξέρξη και ο ίδιος κινδυνεύουν, αν πάλι πέσει στην Σαλαμίνα , τότε θα κινδυνεύσει ο στόλος του βασιλέως»

Την ίδια πληροφορία μεταφέρει και ο Πλούταρχος, του οποίου η  μαρτυρία  ως ιερέα των Δελφών είναι αξιόπιστη. Αυτός περιγράφει ότι ένας εκκωφαντικός θόρυβος ξεκινούσε από την Ελευσίνα  και έφθανε ως την Σαλαμίνα και ένα περίεργο νέφος ανυψώθηκε και έπεσε στις Περσικές τριήρεις και  τις κατέστρεψε.

Αυτός ο κονιορτός ήτο κατ’ άλλους το «αόρατο τείχος» . Πρόκειται για μιά μιά τεχνητή ασπίδα/τειχος  από  ραδιοκύματα με συγκεκριμένη συχνότητα. Η ασπίδα αυτή έχει την ικανότητα να είναι αδιαπέραστη και να κινείται με μεγάλη ταχύτητα όπου το κατευθύνεις. Θα το παρομοιάζαμε με τα «γαιομαγνητικά κύματα Τέσλα» ή καλύτερα με το ηλεκτρομαγητικό κύμα ενός   τυφώνα φορτισμένου με στατικό ηλεκτρισμό που στο πέρασμα του σαρώνει τα πάντα.

Περίπου τα ίδια αποτελέσματα  παράγει η έκρηξη μιάς  πυρρηνικής  βόμβας Παράγει ένα συνδυασμένο ενεργειακό κύμα (ωστικό, θερμικό και ραδιενεργό μαζί) που καταστρέφει  τα πάντα στο πέρασμα του σε μιά ακτίνα ανάλογα με την ισχύ του όπλου , την φύση του  στόχου  και  το ύψος εκρήξεως. Πολλοί φυσικά διερωτώνται πως οι Αρχαίοι Ελληνες με την τότε γνωστή τους τεχνογνωσία δεν   ήσαν σε θέση να παράγουν τέτοια  εκπληκτικά   αποτελέσματα χωρίς να  προκαλούν πυρηνική έκρηξη.  Ομως  κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει  την ύπαρξη  πανάρχαιας  τεχνογνωσίας  στο ιερατείο -απομεινάρια προκατακλυσμιαίων εποχών- που να τους επέτρεπαν  την δημιουργία τέτοιων φαινομένων.  Διότι οι αρχαίοι Ελληνες συγγραφείς δεν μας έχουν συνηθήσει σε φανταστικές ιστορίες, θαύματα και ψεύδη. Εξ άλλου η Ελληνική Αρχαιολογία αναφέρει αρκετές περιπτώσεις ανεξήγητων φαινομένων που μόνον με την ύπαρξη υψηλής τεχνογνωσίας μπορούν να εξηγηθούν.

β/ Τα Μυστικά Οπλα των Δελφών

Αναφορές από αρχαίους συγγραφείς έχουμε και για τα μυστικά όπλα των Δελφών. Γνωρίζουμε ότι ο στρατός του Ξερξη το 480 π. Χ  σταμάτησε  στις Θερμοπύλες όπου τους αντιμετώπισε ο Λεωνίδας με τους 300 Σπαρτιάτες και τους 700 Πλαταιείς στα Στενά των Θερμοπουλών μέχρι της τελικής πτώσεως και των 300 Σπαρτιατών.   Λέγεται ότι η άμυνα τους προδόθηκε από τον  Εφιάλτη ο οποίος υπέδειξε   ορεινή ατραπό νοτίως της αμυντικής τοποθεσίας των Στενών , η οποία παρέκαμπτε τα Στενά και οδηγούσε αφ’ ενός στα νώτα της τοποθεσίας αμύνης και αφ’ ετέρου στην Κεντρική Ελλάδα και στο Μαντείο των Δελφών. Ετσι  στις Θερμοπύλες γράφτηκε η πιό ηρωική θυσία υπέρ της ελευθερίας και της τηρήσεως του καθήκοντος και των νόμων της πολιτείας , η οποία απηγόρευε την  εγκατάληψη της θέσεως  ή την παράδοση στον  εχθρό.  Ετσι βρέθηκαν σε λίγο οι Πέρσες ενώπιον των Δελφών με πρόθεση να  λαφυραγωγήσουν τους θησαυρούς του Μαντείου. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές  οι κάτοικοι των Δελφών συμβουλεύθηκαν το μαντείο για τις προθέσεις του. Το ρώτησαν δηλαδή αν έπρεπ  να αμυνθούν σύσσωμοι εναντίον των επερχομένων Περσικών στρατευμάτων. Ομως το ιερατείον  τους είπε να  φύγουν για να γλυτώσουν, διότι ο Απόλλων   θα   προστάτευε με τα  όπλα του το ιερόν.

Στην μάχη που δόθηκε εκεί  το μαντείον υπερασπίσθηκαν δύο   οπλίτες υπερφυσικού μεγέθους και σωματώδεις , οι οποίοι τους κατεδίωκαν και φόνευαν πολλούς Πέρσες. Κατά τους κατοίκους των Δελφών  αυτοί οι δύο ήσαν  τοπικοί ήρωες , ο Φύλακος και  ο Αυτόνοος. Τα ονόματα τους έχουν συμβολικό χαρακτήρα διότι ο μεν Φύλακος συμβολίζει τον φύλακα    άγγελο  των Δελφών, ενώ ο Αυτόνοος δείχνει ότι η αυτενέργεια και  ο νους του/τους έδωσε την νίκη. Η καταδίωξη των Περσών συνοδεύετο και από καταιγίδα και αποκόλληση βράχων που τους κατεπλάκωναν και βοή πολλή που γέμιζε το πεδίον της μάχης

Ανάλογη περιγραφή των  συμβάντων  κάνει και ο Ιουστίνος. Αυτός αναφέρει ότι ο Ξέρξης  έστειλε 4.000 οπλίτες  κατά των Δελφών  πριν από την ναυμαχία της Σαλαμίνος για να συλήσουν τον πλουσιότατο ναό του Απόλλωνος , ωσάν να επρόκειτο να πολεμήσει όχι μόνον κατά των  Ελλήνων  αλλά και των αθανάτων θεών. Και συνεχίζει ο Ιουστίνος ως εξής «Ολόκληρη αυτή η δύναμη χάθηκε  από καταιγίδα  και κεραυνούς, για  ν’αντιληφθεί ο Ξέρξης  ότι είναι μηδαμινές  οι δυνάμεις των ανθρώπων ενώπιον των θεών»

Διαπιστώνονται   σε όλες τις αναφορές  δύο κοινά σημεία

1/ Η ύπαρξη υπερμεγέθων  ανδρών. Αυτοί έχουν υπερανθρώπινες ικανότητες , είναι οπλισμένοι με θώρακα που τους καθιστά άτρωτους  και    διαθέτουν   ειδικά όπλα  με τα οποία  μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλαπλάσιους αντιπάλους. Τι όπλα είναι αυτά; Ουδεν αναφέρεται διότι υπάρχει ρητή και αυστηρή απαγόρευση –επί ποινή θανάτου-  η  αποκάλυψη  των μυστικών των  Μυστηρίων> Ομως δεν ήτο τόσον η ποινή που έκανε τους μύστες να σιωπούν όσο ο βαθύς σεβασμός προς την πατρώα θρησκεία και προς τους θεούς.

2/  Η ύπαρξη  περίεργνων ειδικών όπλων  και ιδιαίτερων ενεργειακών δυνάμεων . Εδώ είναι επόμενον να οργιάσει η φαντασία των ευφάνταστων προκειμένου να διερευνήσουν πόθεν έσχον αυτά τα θαυματουργά όπλα. Και οι πιό ευφάνταστοι ομιλούν περί ομάδος «Ε» χωρίς να είναι  εις θέσιν να εξηγήσουν τι εστί, από ποιους  αποτελείται και  ποιός ο σκοπός αυτής της ομάδος «Ε».  Ετσι προσεγγίζουν τον δογματισμό των Ιουδαιοχριστιανών που ομιλούν για θαύματα και τα τοιαύτα.

γ/ Ο Εχετλαίος και το Εχετλον(Ιερόν  Αρωτρον)

Είναι γνωστόν  ότι η Μάχη του Μαραθώνος έκρινε την ιστορική πορεία της  Ελλάδος, αλλά και της Ευρώπης και ολοκλήρου της  ανθρωπότητος. Εκεί συγκρούσθηκε η ανατολική υλική ποσότης με την  δυτική  πνευματική ποιότητα. Η ύλη με το πνεύμα. Η άτακτη μάζα με τον στρατιωτικό Ελιγμό, που για πρώτη φορά στην  παγκόσμια ιστορία εφαρμόσθηκε απο τον Αθηναίο στρατηγό  Μιλτιάδη.  Η ωμή βία και η δουλική καταπίεση με την ελευθερία και τον  πατριωτισμό των ελεύθερων πολιτών. Τέλος ο αυταρχισμός με την  δημοκρατία.

Εκεί συγκρούσθηκαν 150.000 σιδερόφρακτοι Πέρσες  με 10.000 Αθηναίους και οι Αθηναίοι ενίκησαν κατά κράτος τους Πέρσες. Τότε γράφηκε η πιό  λαμπρή σελίδα της αρχαίας ιστορίας και αποτυπώθηκε   στην τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες», δεδομένου ότι στην μάχη αυτή επολέμησε και  ο  ποιητής και  ο αδελφός του Κυναίγειρος . Ο τελευταίος εφονεύθη στην  προσπάθεια του να   σταματήσει τον απόπλου  ενός Περσικού πλοίου, αρχικά το κράτησε με τα χέρα και όταν  του έκοψαν τα χέρια προσπάθησε  να το κρατήσει με τα δόντια, μέχρι που του έκοψαν και το κεφάλι  οπότε έπεσε νεκρός.

Είναι μοναδική στην ιστορία η μάχη του Μαραθώνος , κατά την οποίαν 10.000 Αθηναίοι κατενίκησαν 150.000 Πέρσες, όχι μόνον με την ανδρεία και τον ελιγμό αλλά και με κάποια άλλη δύναμη που αναφέρουν οι σύγχρονοι της μάχης συγγραφείς. Οταν  ο Μιλτιάδης έδωσε το σύνθημα μιά τρομερή πολεμική «ιαχή» σηκώθηκε εκ μέρους των Ελλήνων  και έπεσε σαν πραγματικός κεραυνός εναντίον των Περσών. Και μέσα στην ατμόσφαιρα της μάχης φάνηκε η οπτασία του προστάτη της Αθήνας Θησέα, να μάχεται δίπλα στον  Μιλτιάδη ντυμένος με την χρυσή του πανοπλία που τύφλωνε τους Πέρσες. Ταυτοχρόνως ένας γιγαντιαίος οπλίτης με μακριά  γένια που σκέπαζαν  σχεδόν την ασπίδα του μέσα σ’ ένα εκτυφλωτικό νέφος σκορπούσε κι’ αυτός θανατικό στον εχθρό. Τόσο εκτυφλωτική ήταν η λάμψη της πανοπλίας του γίγαντα οπλίτη που, κατά τον  Ηρόδοτο, ένας οπλίτης , ο Επίζηλος του Κουφαγόρου  έχασε την όραση του. Την ίδια στιγμή από τα δεξιά  των Περσών  και από το μέρος των  βουνών ακούσθηκε να κυλούν πέτρες και βράχια , που τα δρασκέλισε με ΄άνεση ένας αγρότης που και αυτός έσπευσε να βοηθήσει  τους Ελληνες . Το ανάστημα και αυτού ήτο γιγάντιο. Με μόνον του όπλο το ¨Εχετλον¨(αγροτικό εργαλείο αρώσεως της γης ή ‘αρωτρον) το οποίον ήτο αδύνατον να σηκώσει ένας άνθρωπος αυτός θέριζε τα κεφάλια των Περσών και να ενσπείρει τον  πανικό  στην  Περσική φάλαγγα. Ητο ο ήρωας που ονομάσθηκε ‘Εχετλαίος’, ο οποίος από τότε έγινε κι’ αυτός προστάτης της Αθήνας. Μετά την μάχη φυσικά δεν ξαναφάνηκε....

Αλλά εμείς τα παιδιά  του 1940 που ζήσαμε εκείνην την μεγαλειώδη  ημέρα του ΟΧΙ το πρωινό εκείνο της 28ης Οκτωβρίου ένα παρόμοιο ψυχοτρονικό κύμα σηκώθηκε και χτύπησε τις  Ιταλικές δυνάμεις και τις διεσκόρπισε στα βουνά της Ηπείρου .  Ητο η συνισταμένη όλων των  Ελληνικών ψυχών που μετουσιώθηκε σε κεραυνό και έπεσε εναντίον της Ιταλικής επιθετικής δυνάμεως  και την διασκόρπισε  σαν χαρτινο πύργο.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι Αρχαίοι Ελληνες έκαναν θαυματουργικές επεμβάσεις  σε διάφορα γεγονότα της ιστορίας τους . Οι Γερμανοί  προφανώς είχαν μελετήσει εις βάθος την Ελληνική Ιστορία και Προιστορία ή Αρχαιολογία. Αυτήν που εμείς καλούμε Μυθολογία- διότι έτσι μας το  δίδαξαν  οι ξένοι όταν  εμείς είμαστε στο μαύρο σκοτάδι, χωρίς ακόμη να αλλάξουμε αυτήν την νοοτροπία. Και την  ερευνούσαν οι Γερμανοί για  να  ανακαλύψουν εκείνες τις δυνάμεις που ανέφεραν οι αρχαίοι Ελληνες συγγραφείς στην Ελληνική Γραμματεία αναφορικά με τα ιπτάμενα οχήματα , την αντιβαρύτητα , τα μυστικά όπλα κ.α Αυτήν την τεχνογνωσία επιζητούσε διακαώς ο Χίτλερ αφ’ ενός από τους Ελληνες και αφ’ ετέρου απο τους Υπερβορείους, οι οποίοι συνδέοντο τόσον με τους Ελληνες όσον και με τους επισκέπτες του Altebaran. Οι Γερμανοί στα  4-5   χρόνια της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα ερεύνησαν  τόσον το υπέδαφος για τον εντοπισμό πετρελαικών κοιτασμάτων, όσον και για μεταλλεύματα , όπως λ. χ για το Αλουμίνιο που είχαν μεγάλη ανάγκη για την πολεμική τους βιομηχανία , καθώς και για άλλα ορυκτά. Και πράγματι είχαν εντοπίσει τόσον τα κοιτάσματα πετρελαίου του Ιουνίου πελάγους στο Κατάκωλο, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, όσον και τα πλούσια κοιτάσματα του Αιγαίου Πελάγους.

Οι άνθρωποι της Εταιρείας της Θούλης εγνώριζαν ή τουλάχιστον υπέθεταν   ότι η γη ήτο κοίλη και ότι είχε δύο εισόδους , την μία στον Βόρειο Πόλο και την άλλη στον Νότιο Πόλο. Τώρα βέβαια δεν γνωρίζουμε πως εννοούσαν τις εισόδους αυτές,  όχι φυσικά σαν ανοίγματα στο έδαφος ή στους πάγους αλλά σαν εισόδους των γαιομαγνητικών γραμμών που ενώνουν τους δύο πόλους Βόρειο και Νότιο. Αυτό είναι δυνατόν να το διαπιστώσουμε ακόμη και με μιά μαγντητική πυξίδα , η οποία πάντα μας δείχνει τον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο. Τα πουλιά έχουν την ικανόητα να προσανατολίζονται μόνα τους – χωρίς την βοήθεια τεχνητής πυξίδας- και να βρίσκουν τον βορρά και  τον νότον  καθ’ έκαστον χρόνον στα αποδημητικά τους ταξίδια.

Πάντως για παράξενες υπόγειες τρύπες ομιλούσαν και οι αρχαίοι Ελληνες . Ας θυμηθούμε τον Αδη και  το υπόγειο βασίλειο του Πλούτωνα , ή τον μύθο της Αρέθουσας που κυνηγούσε ο Ζευς.

Ο Αδης

Ο Αδης ήτο τόπος ευρύχωρος εις το κέντρον της γης, όπου ήρχοντο οι ψυχές των ανθρώπων μετά θάνατον. Εκεί εβασίλευε ο Πλούτων, η Περσεφόνη και οι άλλοι Καταχθόνιοι . Εκεί ήσαν και οι πέντε ποταμοί του Αδου: Ο Αχέρων, ο Κοκυτός, ο Περιφλεγέθων, η Λήθη και η Στυγξ. Ησαν επίσης και άλλα πολλά τέρατα τιμωρητικά που ζούσαν στον λεγόμενο Ασφοδελό λειμώνα, επειδή ο ασφοδελός είναι  φυτόν άκαρπον και σύμβολον των νεκρών και ιερόν των Καταχθονίων θεών. Ο Αδης ήτο διηρημένος σε τέσσερα μέρη ήτοι, Δικαστήριον, Καθαρτήριον, Τάρταρον και Ηλύσια πεδία. Ο Τάρταρος ήτο το δεσμωτήριον του Αδου, ενώ τα Ηλύσια πεδία ήτο τόπος πάντερπνος και  χαριέστατος.  Οι Ελληνες ενόμιζον τον Αδην στο κέντρον της Γης και γι’ αυτό έλεγαν ότι πανταχόθεν είναι ομοία η εις Αδου μετάβασις. Δεν ήσαν όμως σε όλα τα μέρη της γης καταβάσεις. Μία από τις πολλές καταβάσεις ήτο και στον  ωκεανό των Κιμερίων, ένθα κατεβίβασεν ο Ομηρος τον Οδυσσέα. Εξ άλλου και  ο Βιργίλιος είχε κατεβάσει στον  Αδη τον Αινείαν στην Αορνον λίμνην εγγύς της Νεαπόλεως. Αλλην κατάβασιν λένε στην Ηράκλεια του Πόντου ένθα κατέβηκεν ο Ηρακλής , όπως αναφέρει ο Ξενοφών. Ο Σοφοκλής αναφέρει την κατάβασιν της Αττικής στον Αδη, όπου ήτο ο Θορικός δήμος της Ακαμαντίδος φυλής, όπου κατήλθεν ο Θησεύς. Γενικότερον όμως όπου υπήρχεν σπήλαιον ή βάραθρον εθεωρείτο και  κατάβαση στον Αδη. Το σχήμα του Αδου ήτο ωσάν  σπήλαιον άγριον και φοβερόν, μεταξύ ενός δάσους σκοτεινοτάτου και πανταχόθεν ήσαν πέτρες απότομες και βράχοι μυτεροί και ανώμαλοι και  όλα αυτά περικυκλωμένα από μαύρα ύδατα , τα ύδατα της Στυγός. Ο ποταμός αυτός περιέζωνε εννέα φορές τον Αδην και προς το στόμιον του ήτο η κατοικία όλων των  άγριων τεράτων. Εκεί διέτριβαν οι Λύπες, οι Ασθένειες , τα Γηρατειά, ο Φόβος, ο Θάνατος, ο Υπνος, η Διχόνοια , οι Ευμενίδες, οι Κένταυροι,  η Σκύλλα και Χάρυβδις, ο Βρυάρεως, η Λερναία Υδρα, η Χίμαιρα, οι Γοργόνες, οι Αρπυιες, ο Γίγας Γηρυόνης  και άλλα πολλά. Ο τόπος εκείνος κατά τους αρχαίους Ελληνες είχεν πολύν άσφαλτον πίσσαν και θείον.(Ωγυγία τομ. Β!,σελ.78-83, Αθαν. Σταγειρίτης,  Εκδ. Ελευθέρα Σκέψις)

Η Αρέθουσα 

Η Αρέθουσα  ήτο μία εκ των Εσπερίδων , δηλαδή θυγατέρα του Εσπέρου, ή κατ’ άλλους θυγατέρα του Ατλαντος και της Εσπερίδος. Αυτές ήσαν  κατ’ άλλους τρεις: Η Αίγλη, Εσπερία και Αερική και κατ’ άλλους τέσσαρες: ήτοι Αίγλη , Ερύθυια , Εσπερίς και Αρέθουσα. Τις ονομάζουν δε και  Πλειάδες. Κατ’ άλλους αυτές κατοικούσαν κάπου στην δυτικήν Αφρική ή στους Υπερβορείους. Ολες ήσαν  νύμφες και εφύλαττον την παρθενίαν των, ήσαν  δε φρουροί των κήπων όπου υπήρχαν τα χρυσά μήλα , τα καλούμενα των Εσπερίδων. Η Αρέθουσα κάποτε λούσθηκε στον Αλφειό ποτ. Εκεί την  ερωτεύθηκε ο Αλφειός  και την εδίωκεν πεισμόνως. Αυτή  παρακάλεσε την Αρτεμιν  να την μεταμορφώσει σε πηγήν της Σικελίας. Στον Κρότωνα της Κάτω Ιταλίας υπάρχει πηγή , αποκαλουμένη της Αρέθουσας. Λέγεται δε ότι ο Αλφειός μετασχηματίσθηκε σε ποταμό που εκβάλλει υπογείως κάτω απο το Ιόνιον πέλαγος τα νερά του στον Κρότωνα για να  ενωθεί με την νύμφη Αρέθουσα.(Ωγυγία, Αθαν. Σταγειρίτης, Δ 217,  Γ 337 Εκδ. Ελευθέρα Σκέψις)

Απο τις ως άνω περικοπές βλέπουμε ότι οι Αρχαίοι Ελληνες είχαν εντελώς διαφορετική θεώρηση για το εσωτερικό της Γης , το οποίον θεωρούσαν κοίλο και κατοικούμενο από διάφορα τέρατα όπως λ. χ ο Εγκέλαδος , οι Τιτάνες κ. α

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΑΤΙΑ ΚΑΙ UFO

Πως έχει συνδεθεί το   θέμα των Ιπτάμενων Δίσκων , των ΑΤΙΑ και των μυστικών όπλων με τον Ναζιστικό καθεστώς ; Τούτο θα εξηγηθεί ευθύς αμέσως. Πάντως το θέμα τούτο ξεκίνησε από μιά μακέτα που απεικόνιζε   Ιπτάμενο Δίσκο και βρέθηκε σε σχεδιαστήριο που περιείχε  αεροναυπηγικά σχέδια των Ναζί  . Το φαινόμενο των UFO και των ΑΤΙΑ  αποτελεί ένα απο τα μεγαλύτερα μυστήρια του αιώνα μας . Με την έρευνα τους  ασχολούνται χιλιάδες ερευνητές  ανά τον κόσμο, αναζητώντας τον μίτο της Αριάδνης που θα μας  φέρει σε επαφή  με άλλους κόσμους.

Πάντως το όλο θέμα πρέπει να ενταχθεί στην σφαίρα του μεταφυσικού και όχι του φυσικού κόσμου. Επομένως  σας προειδοποιώ   ότι τα πραγματικά όπλα των Ναζί εδόθησαν σε ιδιαίτερο κεφάλαιο υπό τον τίτλο. «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ» Τώρα θα γράψουμε  «Ουφολογία»

Κάθε λαός έχει τους  μύθους του και οι Γερμανοί τους δικούς τους « Το ένα πόδι τους είναι βυθισμένο στην Ατλαντίδα , το άλλο πόδι στον δυτικό πολιτισμό και το πρόσωπο τους είναι στραμμένο στην Ανατολή  που  αρέσκεται  στην μυστικιστική διδασκαλία. Οταν ένας ιστορικός λαός υφίσταται   βαθύ ψυχολογικό τραύμα-σαν  αυτό που  υπέστη η Γερμανία το 1945- βρίσκει στήριξη στους αρχαίους μύθους της. Οι Ελληνες μετά την πτώση της Βασιλεύουσας βρήκαμε στήριξη στον Μαρμαρωμένο Βασιλιά...

Η  Εταιρεία της Θούλης

Ολα ξεκινούν από μιά πανάρχαια λέξη την Θούλη , που  βρίσκεται κάπου στον βορρά , πιθανόν στην Ιρλανδία,  Ισλανδία  ή Σκανδιναυία.   [ Η Θούλη αναφέρεται  στην αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Εκεί πήγαν Ελληνες  ποντοπόροι στην Προιστορική  εποχή και  ίδρυσαν  αποικία. Την αναφέρουν και οι ιθαγενείς της Αμερικής στις παραδόσεις των σαν πατρίδα των προγόνων των πριν αποικίσουν την Αμερική. Ο μύθος συνδέει την Θούλη με τους Υπερβορείους που επίσης αναφέρει η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, ως συμμετέχοντας στην λατρεία του Απόλλωνος στην Δήλο. ]  Η Εταιρεία της Θούλης είναι παλιά  αποκρυφιστική  Γερμανική οργάνωση.  Μετά την εμφάνιση του Ναζισμού  φέρεται να συμπλέει  με το Ναζιστικό καθεστώς και μάλιστα να περιλαμβάνει στους κόλπους της  και επίλεκτα μέλη του . Μετά την δίκη της Νυρεμβέργης τα μέλη της ή εκτελέσθηκαν  ή φυλακίσθησαν και η Εταιρεία διελύθη, ενώ τα υπάρχοντα της κατεσχέθησαν .  Φημολογείται  –χωρίς να είναι αποδεδειγμένο – ότι ο δημιουργός της Von Straussenburg η οικογένεια του  και ένα μεγάλο μέρος του οικογενειακού του πλούτου εξαφανίσθησαν. Επίσης εξαφανίσθη η φρουρά της Εταιρείας , οι αποθήκες καυσίμων και τα οπλικά της συστήματα. Ομως στην θέση της  ιδρύθηκε το 1977 το «Νέο Τευτονικό Τάγμα» σαν διάδοχο της διαλυθείσης Εταιρείας της Θούλης. Τα μέλη του μολονότι έχουν κατηγορηθεί για ανάμειξη σε πολλές παράνομες ενέργειες δεν συλλαμβάνονται . Ο μύθος των Υπερβορείων αναφέρει ότι η καταγωγή τους έλκει απο το μακρυνό Ηλιακό σύστημα του Aldebaran, του  οποίου το κεντρικό αστρο βρίσκεται στον αστερισμό του Ταύρου.

Ιπτάμενοι Δίσκοι

Ισχυρίζονται ότι οι συμπατριώτες τους από τον  αστερισμό του  Aldebaran επισκέπτονται τακτικά την γη μας με τις ιπτάμενες συσκευές που ονόμαζαν Vrill-Ya . Αυτές είχαν το σχήμα των ιπταμένων δίσκων που γνωρίζουμε σήμερον. Λειτουργούν με την βοήθεια δύο αντιθέτως περιστρεφομένων  μαγνητικών πεδίων και μπορούν να κάνουν ελιγμούς και να κινούνται με απίστευτες ταχύτητες χρησιμοποιώντας ως κινητήρια ενέργεια την δύναμη Vrill [Η λέξη Vrill είναι Ελληνική και δεν είναι άλλη απο την ΑΥΡΑ. Πρόκειται για την κοσμική ενέργεια κάθε σώματος αλλά και  στον Συμπαντικό χώρο]

Ομιλούν ακόμη και για επικοινωνία  ή και για αντίθεση της ¨Ομάδος Ε¨ προς την Εταιρεία της  Θούλης. Ολα αυτά βέβαια είναι στο χώρος του μύθου και της φαντασίας. Ισχυρίζονται ότι οι Υπερβόρειοι ήσαν  μιά θεική φυλή και επικοινωνούσαν τακτικά με τους Ελληνες , ιδιαίτερα κατά την  ετησία επίσκεψη  τους  στο ιερό του Δηλείου Απόλλωνος , τον οποίον επίστευαν , όπως και οι Ελληνες. Πως ήρχοντο από τις Υπερβόρειες χώρες ως την Δήλο, κανένας δεν αναφέρει κάτι τι. Πάντως και εδώ βλέπουμε μιά προσπάθεια   προβολής των βορειο-Ευρωπαικών φύλων ως  κομιστών του πολιτισμού στους Μεσογειακούς λαούς , ενώ ακριβώς συμβαίνει το αντίθετον. Πρώτοι οι Ελληνες δημιούργησαν Πολιτισμό στον κόσμο. 

Η Εταιρεία της Θούλης πρέσβευε πως τα ιπτάμενα οχήματα κινούνται με την δύναμη Vrill. Πίστευαν ότι όποιος μπορέσει να ελέγξει την δύναμη ολόκληρο. Ορισμένοι λένε ότι στα σχέδια του Χίτλερ ήτο η παγκόσμια κυριαρχία και αυτό θα επιτυγχάνετο με την κατοχή και κυριαρχία του Vrill. Γι’ αυτό τον λόγο ιδρύθηκε  η Εταιρεία Vrill, και άλλα παρακλάδια της που λειτουργούσαν   μυστικιστικά με διάφορα ονόματα (Μαύρη Πέτρα, Μαύρος Ιππότης κ.ο.κ)σαν κλειστές στοές . Ιδρυτής της Εταιρείας Vrill ήτο ο Karl Haushofer. Αυτή λένε ότι αναζητούσε επανασύνδεση με τους πανάρχαιους μύθους των Αρείων, καθώς και με άλλα δήθεν όντα που έχουν κρυμμένα μυστικά μέσα στην Γη.

Ο Δρ. W. O. Schmann πρέσβευε ότι για όλα υπάρχουν δύο καταστάσεις. Το φως και το σκοτάδι, το κρύο και η ζέστη,  ο θετικός και ο αρνητικός πόλος κ.ο.κ Κατά την ίδια   λογική υπάρχουν δύο  δυνάμεις  στο Σύμπαν : η  μεν    καταστροφική  είναι σατανική  δύναμη. Η άλλη  η δημιουργική   είναι θεική δύναμη.  Ετσι φθάνουμε στην σατανιστική  αντίληψη και στην Ιουδαιοχριστιανική θρησκεία που πιστεύει στον Θεό Γιαχβέ και  στον Σατανά.

Κάθε τεχνική που βασίζεται στην αρχή της καύσης και της σχάσης  είναι σατανικής προέλευσης. Αντίθετα  κάθε τεχνική  που προέρχεται από την κυκλική κίνηση και την σύντηξη είναι θεική.

Εξ άλλου ο Johannes Kepler υποστήριζε την θεωρία ότι  το Σύμπαν δημιουργεί με την  ήπια ενέργεια και την κυκλική κίνηση και καταστρέφει  με την  έκρηξη  και την ευθεία κίνηση. Ετσι η σχάση των πυρήνων του ατόμου είναι καταστροφική , ενώ η σύντηξη των πυρήνων είναι ευεργετική.

Και εδώ αναρωτιώμαστε : Μήπως ο Αιγαιατικός Προκατακλισμιαίος Πολιτισμός διέθετε αυτήν την δύναμη και έκανε με λιγότερη ενέργεια  και λιγότερο κόστος  τα έργα που εμείς χρειαζόμαστε αστρονομικά ποσά;

Το Δίκτυο των Βάσεων του Χίτλερ

Λέγεται ότι ο Χίτλερ πριν απο την πτώση της Γερμανίας είχε αποφασίσει να επισκεφθεί την Υπεβόρεια χώρα. Οι άνθρωποι της Θούλης πίστευαν  ότι η Γη είχε εισόδους  στο βόρειο και νότιο πόλο και λέγεται ότι τις φωτογράφησαν απο τον δορυφόρο ESSA-9 στις 29 Μαίου και 2 Ιουνίου 1970.

Εξ άλλου οι ερευνητές Cook, Peary, Amundsen, Nansen  και  Kane επιβεβαιώνουν ότι ο άνεμος μετά τον 76ον παράλληλο γινόταν θερμότερος και ότι τα πουλιά πετούσαν πάνω απο τον πάγο του Βορρά. Ο ερευνητής των πόλων Olaf Jansen αναφέρει πως  το νερό στο εσωτερικό της γης είναι γλυκό. Επομένως οι συνθήκες στο εσωτερικό της πιθανόν να είναι ιδανικές σε ορισμένα σημεία. Σύμφωνα με τον Ivan Boyes διευθυντή  της κοινότητος για την έρευνα της κούφιας Γης στο Οντάριο του Καναδά, «μετά τον πόλεμο οι σύμμαχοι ανακάλυψαν ότι πάνω από 2.000 επιστήμονες απο την Γερμανία και την Ιταλία είχαν εξαφανισθεί μαζί μ’ ένα εκατομμύριο ανθρώπων στη χώρα πέρα από τον πόλο» . Παρόμοιες τερατώδεις πληροφορίες αναφέρει  ο Αμερικανός ερευνητής William Harbinson . Σύμφωνα με το βιβλίο του «Γένεσις: Project Saucer Part II» στην Ανταρκτική  θα χτίζονταν κάτω απο την γη οι εγκαταστάσεις της Αρίας φυλής σε έκταση 480.000 τετραγωνικά  μίλια. Πολλοί σύγχρονοι ερευνητές ομιλούν για υπόγειες εγκαταστάσεις από τα όρη Κάχλα μέχρι την περιοχή Κουίν Μάουντ Λαντ στην Αντατκτική. Προφανώς οι εγκαταστάσεις εκεί για λόγους προστασίας απο τα καιρικά φαινόμενα είναι υπόγειες κάτω απο τα όρη της περιοχής.(Περιοδ. ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΗΜΑΡ, τ. 27, Δεκ.2004-Φερ. 2005) Στην Γερμανία είχαν επίσης ανοιχθεί υπόγειες σήραγγες ή είχαν αξιοποιηθεί και διευρυνθεί τα υπάρχοντα σπήλαια , τα οποία εχρησιμοποιήθαν κατά την διάρκεια του πολέμου και  των άγριων συμμαχικών  βομβαρδισμών σαν

Είναι δε χαρακτηριστικόν ότι μετά το τέλος του Β! ΠΠ , οι Βρετανοί ανεκάλυψαν πολλά εργοστάσια  κατασκευής ιπταμένων οχημάτων κάτω από την γη. Εκεί επίσης βρέθηκαν και εκατοντάδες διάσημοι Γερμανοί επιστήμονες, όπως ο Βέρνερ Φον Βράουν και ο Κούρτ Ντάβις , οι οποίοι είχαν εξαφανισθεί μυστηριωδώς πριν απο την έναρξη του πολέμου. Ο Αμερικανός ερευνητής Γουίλιαμ Χάρμπινσον τονίζει πως η «Ομάδα Vrill» έχει αναπτυχθεί τεχνολογικά σε τέτοιο βαθμό  ώστε έχει καορθώσει να ελέγχει χιλιάδες ανθρώπους με καίριες θέσεις σεόλ τον πλανήτη. Από την δεκαετία του 30’ τα μέλη της Ομάδος Vrill , ισχυρίζονταν ότι είχον αναπτύξει τόσο πολύ την τεχνολογία τους, που θα μπορούσε να συγκριθεί  με αυτή των Ατλάντων.» Αλά ας πούμε λίγα ιστορικά στοιχεία για τους τελευταίους

Περί Ατλάντων

Ο πρώτος Ατλας στην ιστορία ήτο Αρκάς, βασιλεύς μέρους της Αρκαδίας και εγέννησε τις Εσπερίδες. Μετά τον θάνατον του Υπερίωνος διεμοιράσθησαν το βασίλειο του οι δύο πρώτιστοι των Τιτάνων , ο Κρόνος και ο Ατλας. Και ο μέν Ατλας έλαβεν τους παρωκεανίους τόπους της Αφρικής και  το όρος που εδέσποζε στο ανατολικό μέρος του ωκεανού, στο οποίον έδωσε το όνομα τους Ατλας. Ο Ατλας ήτο αστρολόγος και  εγέννησε πολλούς υιούς - ο γνωστότερος όμως όλων είναι ο Εσπερος- και  επτά Ατλαντίδες ή Πλειάδες ή    Νύμφες καλούμενες. Ο δε Κρόνος έλαβεν την Λιβύαν, Σικελίαν  και Ιταλίαν και όλους τους δυτικούς εκείνων τόπους. Σύμφωνα με την Ελληνική Αρχαιολογίαν οι Ατλάντιοι είχαν ανεπτυγμένη υψηλοτάτη τεχνολογία. Ο Κρόνος νυμφευθείς την αδελφή του Ρέα εγέννησε τον Δία , ο οποίος άνθρωπο αγαθόν και  ενάρετον  , τον οποίον οι υπήκοοι του τον ανεκήρυξαν βασιλέα όλης της οικουμένης, μετά και  την νίκη του επί των Ατλαντίων.   Την τεχνολογία των Ατλαντίων λέγεται οτι επιζητούσε στο Ναζιστικό καθεστώς.

Πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες  που ξηφανίσθησαν  μυστηριωδώς  τις τελευταίες δεκαετίες λέγεται ότι κατέληξαν στις βάσεις της Αντακτικής. Ο διάσημος πολιτικο-οικονομικός αναλυτής Αντονι Σάττεν ισχυρίζεται πως έχει τις αποδείξεις ότι στις  η ΗΠΑ η «Αδελφότητα του Κρανίου και  των  Οστών», της οποίας μέλος της είναι και ο νυν πρόεδρος George Bush jr. Εξακολουθεί να χρηματοδοτεί μέχρι σήμερον τους Ναζί, ως συνεχιστής του βαυαρικού τάγματος των Ιλλουμινάτι

Μολονοτι  ορισμένα εκ των προαναφερθέντων φαίνονται εξωπραγματικά και τερατώδη είναι αληθεια ότι οι μεγάλες δυνάμεις απο αρκετών δεκαετιών δείχνουν μέγιστο ενδιαφέρον για τους πόλους και τον Ατλαντικόν ωκεανόν , όχι μόνον για πειραματικούς σκοπούς, αλλά και για την εγκατάσταση βάσεων για τον έλεγχο της διελεύσεως ιπταμένων οχημάτων και πλοίων  του αντιπάλου.

Ο Αμερικανός ερευνητής Τζον Γκρέις  που έχει κάνει αρκετές μελέτες για τον Χίτλερ και τον Ναζισμό μιλάει για συγκάλυψη από την CIA για τις υπόγειες ναζιστικές εκγαταστάσεις  στο Μεξικό  όπου κατασκευάζονται ΑΤΙΑ. Προσωπικά απορρίπτω αυτές τις πληροφορίες σαν ψευδείς και αβάσιμες. Εκτός και αν τις διαδίδει η CIA για την  δόλιων σκοπών της.

Για να στηρίξουν τις απόψεις τους ισχυρίζονται ότι ο Χίτλερ  έλαβε την τεχνολογία των ΑΤΙΑ  από κάποιον   ‘άνθρωπο με τα μαύρα’ ή “MiB” Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καθόλου μαλλιά , φρύδια και βλεφαρίδες και  φορούν ένα κατάμαυρο κοστούμι με μαύρη γραβάτα και  κατάλευκο πουκάμισο.  Αυτοί ζουν στην «κούφια Γη» και  θα τους ακούσετε και σαν  Δρακονειανούς και είναι  απόγονοι των Ατλάντων , δεδομένου ότι η Ατλαντίς βυθίσθηκε σχεδόν αύτανδρη λόγω εκτεταμένης   κατασταστοφής. Ολες οι εκδοχές είναι  πιθανές: Μέγας σεισμός και κατολίσθηση  της  , πτώση ουρανίου σώματος,   ύψωση των υδάτων του ωκεανού και καταποντισμός της λόγω τήξεως των πάγων ή αλλαγής του άξονος περιστροφής της Γης, έκρηξη κολοσσσιαίου υφαιστείου, έκρηξη πυρηνικής βόβμας ή  άλλου τινός  αιτίου. Και στηρίζουν την θεωρία τους στο γεγονός ότι στα υπόγεια σπήλαια υπάρχει και  οξυγόνο και νερό , απαράιτητα στοιχεία για την διατήρηση της ζωής. Κατά την θεωρία της «κούφιας Γης ορισμένοι Ατλάντιοι ζούν  ακόμη μέσα σε σπήλαια τα οποία έχουν εξόδους προς την επιφάνεια της Γης στους πόλους. Και για να συμπληρωθεί το σενάριο « οι της ομάδος ‘Ε’ είχαν ειδοποιήσει το Χίτλερ να μην προχωρήσει σε τέτοιου είδους γνώση, γιατί μπορούσε να καταστραφεί ο κόσμος όπως συνέβη με τους αλαζονικούς Ατλαντίους. Ομως η άμετρη φιλοδοξία του Φύρερ τον οδήγησε στην γνώση ορισμένων  μυστικών και τελικά στην καταστροφή. Ετσι  απέκτησε  ο Χίτλερ τις γνώσεις της κατασκευής των ΑΤΙΑ. Ας μην ξεχνούμε ότι σε πανάρχαιους χρόνους οι Ατλάντιοι είχαν πολεμήσει κατά των  Ελλήνων  και  τελικά ενίκησαν οι Ελληνες ενώ οι Ατλάντιοι ένεκα της αλαζονείας των οδηγήθηκαν  στην καταστροφή. Επίσης ότι οι Ατλάντιοι προέρχονται απο τον αστερισμό του Aldebaran όπου επιθυμούσαν να  επιστρέψουν. Αυτοί θα έδιναν  στον Χίτλερ την τεχνογνωσία , ενώ ζητούσαν απ’ αυτόν τα μέσα για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους αυτό.

Στις 2/1/1944 έγινε μιά συζήτηση μεταξύ του Χίτλερ , του Kuenkel  και του Schmann  , με θέμα το πρόγραμμα   Vrill. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό θα γινόταν ένα ταξίδι προς τον Aldebaran μέσω μιάς διάστασης ανεξαρτήτου της ταχύτητος του φωτός. Τούτο φυσικά είναι ακατανόητον διότι η μεγαλύτερη ταχύτητα που θεωρητικά έχει επιτευχθεί είναι  η ταχύτητα τα φωτός. Ομως η ταχύτητα του Νου είναι ταχύτερη  πάσης  άλλης ταχύτητος  διότι σε μηδέν χρόνο μπορείς να ταξιδεύσεις τα πέρατα του σύμπαντος. Οι σεναριογράφοι  ισχυρίζονται ότι η πρώτη δοκιμή έγινε τον  χειμώνα του 1944, με αποτέλεσμα την καταστροφή του σκάφους.

Η όλη επιχείρηση έγινε με την βοήθεια μιάς διαστρικής  Πύλης  , της μηχανής “Andromeda” , φωοτγραίες της οποίας έφθασαν εις χείρας των Αμερικανών  και των Αγγλων, μετά την κατάληψη των Γερμανικών Αρχείων των SS από τους συμμάχους.

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕΤΆ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Chinese airport closed after fiery UFO is spotted flying over city

•  Yummy mummy Jools Oliver has that pregnancy glow as she takes daughter Petal out in London

•  Rise and shine: Pale blue 'night-shining' clouds glow on the horizon as they are lit by the rising Sun

Ένα κινεζικό αεροδρόμιο έκλεισε μετά το μυστηριώδες αντικείμενο που εντοπίσθηκε στον ουρανό.  Φωτίζοντας πάνω από την επαρχιακή πρωτεύουσα Hangzhou εμφανίσθηκε με ένα φοβερό λευκό φως και άφησε μια  λαμπρή ουρά στο πέρασμα της(Published: 7:00 AM 7/9/2010)

Αεροδρόμιο Xiaoshan  . Ένα ΑΤΙΑ ανιχνεύθηκε κοντά στο αεροδρόμιο στις 9 π.μ και έγινε η αιτία ματαιώσεως αρκετών πτήσεων. Και αυτό δεν είναι φαντασία όπως σε άλλες περιπτώσεις ευφάνταστων προσώπων.

 

The strange light appeared to glow as it swept through the night sky, to the alarm of local residents

Μία ακόμη φωτογραφία του ΑΤΙΑ της Κίνας

Διάβασε περισσότερα: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1293395/Chinese-airport-closed-UFO-spotted-city.html#ixzz0tpDFv5kC

O STEPHEN HAWKING ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ, ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

Τρίτη, 18 Μάιος 2010 18:00

( 3 Αξιολογήσεις )

Εμφανίσεις: 526

Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Στήβεν Χώκινγκ, με αφορμή μία σειρά εκπομπών του Discovery Channel, με τίτλο "Στο Σύμπαν με τον Στήβεν Χώκινγκ", δήλωσε σε μια τηλεοπτική του εμφάνιση ότι: "Oι εξωγήινοι υπάρχουν και αν μας επισκεφθούν κάποτε, φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει με αυτό της πρώτης επίσκεψης του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική που δεν ήταν και τόσο καλό για τους ιθαγενείς!".

 

Οι δηλώσεις του αλλά και τα συμπεράσματα στο ντοκιμαντέρ, δημιούργησαν αντιδράσεις και έφτασαν να εξοργίσουν μέχρι και τον πρώην υπουργό άμυνας του Καναδά Paul Hellyer, που κατηγόρησε για παραπληροφόρηση τον αστροφυσικό και δήλωσε τα παρακάτω, αφήνοντας μας όλους έκπληκτους: "Οι εξωγήινοι όχι μόνο δεν απειλούν την ανθρωπότητα, όπως ισχυρίζεται ο κ.Χώκινγκ αλλά, επισκέπτονται τη Γη εδώ και δεκαετίες, ίσως και χιλιετίες. Τα ufo, έχουν βοηθήσει σημαντικά στην τεχνολογική εξέλιξη του πλανήτη μας. Οι οθόνες των υπολογιστών, τα μικροτσίπ και οι οπτικές ίνες, για παράδειγμα, έχουν τις ρίζες τους από συντρίμμια εξωγήινων σκαφών. Είναι πραγματικά λυπηρό, όταν ένας επιστήμονας της φήμης του, συμβάλει σε αυτό που λέμε παραπληροφόρηση για ένα τεράστιο και πολύ σημαντικό θέμα. "

 

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Paul Hellyer, εκφράζει δημοσίως τις απόψεις του περί εξωγήινων επισκέψεων. Το 2005 στο "Συμπόσιο Εξωπολιτικής" στο Τορόντο του Καναδά είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις υποστηρίζοντας: "Τα UFO είναι τόσο πραγματικά όσο και τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από τα κεφάλια μας. Ανησυχώ για τις πιθανές συνέπειες έναρξης ενός Διαγαλαξιακού πολέμου, αφού ο στρατός των ΗΠΑ προετοιμάζει όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους εξωγήινους. Έφτασε ο καιρός για να σηκώσουμε τον πέπλο της μυστικότητας και να αφήσουμε την αλήθεια να ξεχυθεί ώστε να υπάρξει μια πραγματική ενημερωτική συζήτηση, σχετικά με τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης μας."

 

 

 

 

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΤΙΑ;

________________________________________

Εγω πιστευω οτι κατα την διαρκεια του παγκοσμιου πολεμου ,κατα την ληξη ,αλλα και μετα οι μεγαλες δυναμεις πολλα πραγματα πραξαν τα οποια εχουμε μαυρα μεσανυχτα.Το πρωτο πραγμα που καναν ηταν να μοιραστουν ολους τους γερμανους επιστημονες , και αν ηταν τυχεροι και καποια προτοτυπα που υπηρχαν αθικτα.Επισης αναφερω οτι οι γερμανοι ειχαν κανει αρκετες ανακαλυψεις και στα πυρηνικα(ευτυχως δεν προλαβαν να τα εφαρμοσουν).

Το κατα ποσο τα εκμεταλευτηκαν οι συμμαχοι ολα αυτα ,εγω πιστευω οτι ακομα δεν ξερουμε ουτε τα μισα.Επισης υπηρχαν και καποια προγραμματα η και προτοτυπα τα οποια καταστραφηκαν απο τους γερμανους για να μην πεσουν ,στους συμμαχους.

 

ΤΑ UFO ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ;

Εάν τα  UFO είναι πραγματικά δεν θα μπορούσαν να δημιουργού φυσικά φαινόμενα;  δήλωσε ο James McDonald, στην Επιτροπή Επιστήμης , Τεχνολογίας και Αεροδιαστήματο το 1968 σε συμπόσιο για τα  UFO. Η απάντηση ήτο θετική. Ναι μπορούν.

Από απόψεως λαμπρότητος

Ο Jacques F. Vallee, Journal of Scientific Exploration δήλωσε ότι από ανάλυση έξη περιπτώσεων ανεξήγητων εναέριων φαινομένων που παρατηρήθηκαν από εξειδικευμένους παρατηρητές για περίοδο  20 ετών σε διάφορα μέρη της Γης αυτά ποίκιλαν σε οπτική ισχύ και λαμπρότητα   από λίγα κιλοβάτ έως χιλιάδες μεγαβάτ.

 

Από απόψεως μυρωδιάς

 

Ο A.F. Rullan μερικά UFO δήλωσαν την παρουσία τους με την μυρωδιά τους. Δεν είναι γνωστό αν η μυρωδιά είναι από την ενέργεια των UFO ή το αποτέλεσμα τριβής τους στην ατμόσφαιρα. Πάντως κάποια χημική αλλαγή λαμβάνει χώρα εξ αιτίας του περάσματος των UFO.

 

Jacques F. Vallee, Journal of Scientific Exploration

Μια εξέταση δέκα περιπτώσεων ανεξηγήτων εναέριων φαινομένων συνοδεύθηκαν από υλικά απομεινάρια . Τούτο δείχνει μια   ευρεία κατανομή φυσικών στοιχείων, πολλά εκ των οποίων είναι μέταλλικής φύσεως. Μετά δυσκολίας θα μπορούσαμε να τα κατατάξουμε σε δύο κατηγορίες ήτοι των «ελαφρών μετάλλων» και της «υψηλής αγωγιμότητος», όπως λ.χ το αλουμίνιο και ένα νέο υλικό, όπως βιομηχανικό υποπαράγωγο. Πάντα ταύτα  πρέπει να πληρούν τέσσερα κριτήρια  ήτοι: 1/  ένα ασυνήθιστο εναέριο φαινόμενο συνέβη 2/ αναφέρονται οι συνθήκες της πραγματικής περισσυλογής των δειγμάτων  3/ Υπάρχουν στοιχεία που παραπέμπουν ότι τα δείγματα συνδέονται με το παρατηρηθέν εναέριο φαινόμενο. 4/ Η φυσική ανάλυση  έχει γίνει από ικανοποιητικό εργαστήριο , εγνωσμένης αξιοπιστίας. Το δείγμα πρέπει να είναι διαθέσιμο για περαιτέρω εξετάσεις από ανεξαρτήτους  επιστήμονες. A survey of ten cases of unexplained aerial phenomena accompanied by material residues shows a broad distribution of natural elements, many of which are metallic in nature. They can be roughly described as belonging in two categories: "light materials" of high conductivity such as aluminum, and "slag-like materials" reminiscent of industrial byproducts.

Παράξενα

"Τα UFO είναι τόσο πραγματικά όσο και τα αεροπλάνα"

04 Ιουλίου 2010, 08:45

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Paul Hellyer, εκφράζει δημοσίως τις απόψεις του περί εξωγήινων επισκέψεων. Ο λόγος του στο "Συμπόσιο Εξωπολιτικής" που έγινε το 2005 στο Τορόντο του Καναδά είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Μεταξύ άλλων είχε υποστηρίξει:

"Τα UFO είναι τόσο πραγματικά όσο και τα αεροπλάνα που πετούv πάνω από τα κεφάλια μας. Ανησυχώ για τις πιθανές συνέπειες έναρξης ενός Διαγαλαξιακού πολέμου, αφού ο στρατός των ΗΠΑ προετοιμάζει όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους εξωγήιvους. Αυτό μπορεί να γίνει αιτία να εμπλακούμε σε ένα Διαγαλαξιακό πόλεμο χωρίς καμία προειδοποίηση. Έφτασε ο καιρός για να σηκώσουμε τον πέπλο της μυστικότητας και να αφήσουμε την αλήθεια να ξεχυθεί ώστε να υπάρξει μια πραγματική ενημερωτική συζήτηση, σχετικά με τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης μας."

Για "παραπληροφόρηση" κατηγορεί τον αστροφυσικό Stephen Hawking, ο πρώην υπουργός άμυνας του Καναδά Paul Hellyer. "Οι εξωγήινοι όχι μόνο δεν απειλούν την ανθρωπότητα, όπως ισχυρίζεται ο κ.Χώκινγκ αλλά, επισκέπτονται τη Γη εδώ και δεκαετίες, ίσως και χιλιετίες", υποστηρίζει ο καναδός πολιτικός.

Αφορμή για το ξέσπασμά του, ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του αστροφυσικού περί των καταστροφικών συνεπειών που θα έχει για τη Γη, πιθανή έλευση εξωγήινων ( "Στήβεν Χώκινγκ: "Οι εξωγήινοι υπάρχουν!"). Σύμφωνα με τον καναδικό τύπο, ο πρώην υπουργός, διαφωνεί ριζικά με αυτήν την άποψη και εξηγεί το γιατί :

"Τα διαστημόπλοια των εξωγήινων, έχουν βοηθήσει σημαντικά στην τεχνολογική εξέλιξη του πλανήτη μας! Οι οθόνες των υπολογιστών μας, για παράδειγμα, έχουν τις ρίζες τους σε ξένα διαστημόπλοια. Τα μικροτσίπ και οι οπτικές ινες, επίσης είναι δύο μόνο από τα πολλά πράγματα που κατά πάσα πιθανότητα έφτασαν σε εμάς μέσα από τη συντριβή εξωγήινων σκαφών"!

 

Κατηγορώντας τον Χώκινγκ για εκφοβισμό της ανθρωπότητας και δημιουργία αρνητικού κλίματος απέναντι στους εξωγήινους, ο καναδός πολιτικός συμπλήρωσε: "Πιστεύω ότι είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι, ένας επιστήμονας της φήμης του, συμβάλει σε αυτό που λέμε παραπληροφόρηση για ένα τεράστιο και πολύ σημαντικό θέμα.''

Τα UFO είναι τόσο πραγματικά όσο και τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από τα κεφάλια μας.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ

Τι είναι τα UFO;

Πίσω από το "ανεξήγητο" ή "συναρπαστικό" ή "ενδιαφέρον" ή "εντυπωσιακό" ή "αστείο" φαινόμενο των UFO, κρύβεται μια σκοτεινή συνωμοσία κατά της ανθρωπότητας...

Βεβαίως, ας τονισθεί, πως οι διάφορες κατά καιρούς «θεάσεις» εξωγήινων, δεν είναι καθόλου εξωγήινοι. Είναι, είτε παραληρήματα ψυχοπαθών, είτε σκάφη του στρατού (π.χ. Για τα Stealth, πριν γίνει γνωστή η ύπαρξη τους, υπήρχαν πολλές καταγγελίες ανύποπτων πολιτών που νόμιζαν πως είδαν UFO!), είτε οράματα μεταφυσικού περιεχομένου (π.χ. δαίμονες κτλ). Σε άλλες περιπτώσεις είναι αντικατοπτρισμοί της Αφροδίτης, ή σφαιρικοί κεραυνοί, ή δορυφόροι που λάμπουν στη νύχτα. Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα αντικείμενα αυτά (στα Ελληνικά τα λέμε: ΑΤΙΑ = Άγνωστης Προέλευσης Ιπτάμενα Αντικείμενα), έχουν πολλές διαφορετικές προελεύσεις. Όμως εμείς θα σταθούμε ιδιαίτερα σε εκείνα τα ΑΤΙΑ (ή UFO) που έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙ εξωγήινη προέλευση...

Το βιβλίο του Dr. Jacques Vallee σχετικά με τα UFO, «Το αόρατο Κολλέγιο» [Jacques Vallee, The Invisible College, E.P. Dutton, Inc., New York, 1975], αποκαλύπτει τι σκέφτονται τώρα γι’ αυτά αξιόπιστοι επιστήμονες ερευνητές. Πιστεύει ότι τώρα είμαστε «πολύ κοντά» στο να κατανοήσουμε τι είναι. Σημειώνει ότι η ιδέα της «εξωγήινης» νοήμονος ζωής έχει μέσα σε λίγα χρόνια γίνει πολύ της μόδας, ανάμεσα σε επιστήμονες όπως επίσης και μάντεις, ως αποτέλεσμα «μεγάλης δίψας για επαφή με ανώτερους νόες που θα προσφέρουν καθοδήγηση για το φτωχό, ταλαιπωρημένο, ταραχώδη πλανήτη μας» (σελ. 195). Ενδεικτικά βλέπει ότι η ιδέα επισκεπτών από το εξώτερο διάστημα έχει γίνει ο μεγάλος μύθος ή «ζωτικό ψεύδος» των καιρών μας. «Έχει γίνει πολύ σημαντικό για μεγάλους αριθμούς ανθρώπων να περιμένουν επισκέπτες από το εξώτερο διάστημα» (σελ. 207, η έμφαση στο πρωτότυπο).

Όμως βρίσκει αφελές το να πιστέψει σ’ αυτόν το μύθο: «Αυτή η εξήγηση είναι πολύ κουτή για να ερμηνεύσει την ανομοιότητα της αναφερόμενης συμπεριφοράς των επιβατών και της διακρινόμενης αλληλεπίδρασής τους με τα ανθρώπινα όντα» (σελ. 27). Ο Δρ. Hynek έχει σημειώσει ότι με σκοπό να εξηγήσουμε τις ποικίλες επενέργειες που παράγουν τα UFO, πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτά είναι «ένα φαινόμενο που έχει υλικές συνέπειες αλλά έχει επίσης τα χαρακτηριστικά του ψυχικού κόσμου» [J. Allen Hynek και Jacques Vallee, The Edge of Reality: A Progress report on Undentified Flying Objects, Henry Regnery Co., Chicago 1975, σελ. 259].

Ο Δρ. Vallee πιστεύει ότι «είναι δομημένα τόσο ως υλικά σκάφη (ένα γεγονός που για καιρό φαινόταν αναμφισβήτητο) όσο και ως ψυχικά επινοήματα, των οποίων οι ακριβείς ιδιότητες μένουν να καθοριστούν» (The Invisible College, σελ. 202, έμφαση στο πρωτότυπο). Πραγματικά, τη θεωρία ότι τα UFO δεν είναι καθόλου υλικά σκάφη, αλλά κάποιο είδος «παραφυσικού» ή ψυχικού φαινομένου, έχει εισηγηθεί ένας αριθμός ερευνητών στην αρχή της δεκαετίας του 1950, αλλά η γνώμη αυτή «πνίγηκε» μετά, από τη μια μεριά από τους οπαδούς λατρειών και την επιμονή τους στην «εξωγήινη» προέλευση των UFO, κι από την άλλη από τις επίσημες κυβερνητικές εξηγήσεις, που ανταποκρίνονταν στην ευρέως εξαπλωμένη λαϊκή γνώμη ότι το όλο φαινόμενο ήταν φανταστικό [John A. Keel, UFOs: Operation Trojan Horse, G. P. Putnam΄s Sons, New York, σελ. 38-41]. Μόνο αργότερο άρχισαν σοβαροί ερευνητές να συμφωνούν ότι τα UFO, παρ’ ότι είχαν συγκεκριμένα «υλικά» χαρακτηριστικά, δεν μπορούν όλα να ερμηνευθούν ως «διαστημόπλοια» κάποιου, αλλά είναι καθαρά κάτι που ανήκει στον παραφυσικό ή αποκρυφιστικό χώρο.

Γιατί, αλήθεια, υπάρχουν τόσες πολλές «προσεδαφίσεις» UFO ακριβώς στη μέση του δρόμου; Γιατί τόσο φανταστικά «προοδευμένα» σκάφη χρειάζονται τόσο συχνά «επισκευές»; Γιατί οι επιβάτες χρειάζεται να μαζεύουν τόσο συχνά πέτρες και ξύλα (ξανά και ξανά επί 25 χρόνια!) και να «εξετάζουν» τόσους πολλούς ανθρώπους - αν είναι στ’ αλήθεια αναγνωριστικά σκάφη από άλλο πλανήτη, όπως ισχυρίζονται συνήθως τα «ανθρωποειδή»; Ο Δρ Vallee ρωτάει σωστά: πότε η ιδέα «επισκεπτών από το εξώτερο διάστημα» δεν μπορεί να «εξυπηρετεί ακριβώς ένα ρόλο αντιπερισπασμού που καλύπτει την αληθινή, απείρως πολυπλοκότερη φύση της τεχνολογίας που προκαλεί τις θεάσεις» (The Invisible College, σελ. 28).

Πιστεύει ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με διαδοχικά κύματα επισκέψεων από το διάστημα. Έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα ελέγχου» (σελ. 195). «Αυτό που λαμβάνει χώρα μέσω των στενών επαφών με UFO είναι ο έλεγχος των ανθρώπινων δοξασιών» (σελ. 3). «Με κάθε νέο κύμα UFO, ο κοινωνικός αντίκτυπος γίνεται μεγαλύτερος. Περισσότεροι νέοι άνθρωποι γοητεύονται με το διάστημα, με τα ψυχικά φαινόμενα, με νέα σύνορα στη συνειδητότητα. Περισσότερα βιβλία και άρθρα εμφανίζονται, αλλάζοντας τον πολιτισμό μας» (σελ. 197-8). Σε ένα άλλο βιβλίο σημειώνει ότι «είναι δυνατό να κάνεις μεγάλες μερίδες οποιουδήποτε πληθυσμού να πιστέψει στην ύπαρξη υπερφυσικών φυλών, στο ενδεχόμενο ιπτάμενων συσκευών, στο πλήθος των κατοικημένων κόσμων, εκθέτοντάς τους σε λίγες προσεκτικά σχεδιασμένες σκηνές, οι λεπτομέρειες των οποίων προσαρμόζονται στον πολιτισμό και τις προλήψεις ενός συγκεκριμένου χρόνου και χώρου» [Vallee, Passport to Magonia, Henry Regnery Co, Chicago, 1969, σελ. 150-1].

Μια σημαντική ένδειξη του νοήματος αυτών των «σχεδιασμένων σκηνών» μπορεί να φανερωθεί από ένα σχόλιο που κάνουν συχνά προσεκτικοί παρατηρητές των φαινομένων UFO, ειδικά των περιπτώσεων ΣΕ-3 (=Στενών Επαφών 3ου τύπου) και των «επικοινωνούντων», ότι είναι βαθειά «παράλογες» ή περιέχουν τόση μωρία, όση λογική (Vallee, The Invisible College, σελ. 196). Ατομικές «στενές επαφές» έχουν ανόητες λεπτομέρειες, όπως οι τέσσερις τηγανίτες που έδωσε ένας επιβάτης UFO σε έναν εκτροφέα κοτόπουλων στο Wisconsin το 1961. Πιο ενδεικτικά, οι ίδιοι οι επιβάτες είναι παράξενα ξεκάρφωτοι, χωρίς καθαρό σκοπό ή νόημα. Ένας ψυχίατρος της Pennsylvania έχει υποθέσει ότι η ανοησία που είναι παρούσα σε όλες σχεδόν τις στενές επαφές με UFO είναι στην πραγματικότητα μια υπνωτιστική τεχνική. «Όταν το άτομο είναι ενοχλημένο από το παράλογο ή το αντιφατικό, και το μυαλό του ψάχνει για νόημα, είναι εξαιρετικά ανοιχτό σε μεταβίβαση σκέψης, σε αποδοχή ψυχικής θεραπείας, κ.τ.λ.» (The Invisible College, σελ. 115). Ο Dr Vallee συγκρίνει αυτή την τεχνική με τα παράλογα κοάν των δασκάλων του Ζεν (σελ. 27), και κάνει λόγο για την ομοιότητα μεταξύ των επαφών με UFO και των αποκρυφιστικών τελετών μύησης που «ανοίγουν το νου» σε ένα «νέο σύνολο συμβόλων» (σελ. 117). Όλα αυτά καταδεικνύουν αυτό που αποκαλεί «την επόμενη μορφή θρησκείας» (σελ. 202).

Έτσι, οι «επικοινωνούντες» με UFO δεν είναι παρά μια σύγχρονη μορφή ενός αποκρυφιστικού φαινομένου το οποίο έχει υπάρξει δια μέσου των αιώνων. Οι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Χριστιανισμό και ψάχνουν για «σωτήρες» από το εξώτερο διάστημα, και γι’ αυτό το φαινόμενο παρέχει εικόνες διαστημοπλοίων και όντων από το διάστημα. Αλλά τι είναι αυτό το φαινόμενο; Ποιος κάνει το «σχεδιασμό», και με ποιο σκοπό;

Οι ερευνητές του σήμερα έχουν ήδη δώσει τις απαντήσεις τουλάχιστον στα δύο πρώτα ερωτήματα, παρ’ ότι, μη έχοντας επάρκεια στο πεδίο των θρησκευτικών φαινομένων, δεν καταλαβαίνουν πλήρως τη σημασία αυτού που έχουν ανακαλύψει. Ένας ερευνητής, ο Brad Steiger, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Iowa, που έχει γράψει πολλά βιβλία πάνω στο θέμα, μετά από μια πρόσφατη λεπτομερή μελέτη των φακέλων της Πολεμικής Αεροπορίας «Μπλε Βιβλίο», συμπέρανε: «Έχουμε να κάνουμε με ένα πολυδιάστατο παραφυσικό φαινομένο, το οποίο είναι κατά ένα μεγάλο μέρος γηγενές στον πλανήτη γη» (Canadian UFO Report, καλοκαίρι 1977). Οι δόκτορες Hynek και Vallee έχουν παραγάγει την υπόθεση των «ξένων αποκλεισμένων στη γη» για να εξηγήσουν τα φαινόμενα UFO, και κάνουν εικασίες για «συνδεόμενα σύμπαντα» ακριβώς εδώ στη γη, από τα οποία μπορεί να προέρχονται, όπως τα «poltergeist» (θορυβοποιά και ενοχλητικά πνεύματα) παράγουν φυσικά αποτελέσματα ενώ τα ίδια παραμένουν αόρατα. Ο John Keel, που άρχισε την έρευνά του για τα UFO ως σκεπτικιστής και είναι ο ίδιος αγνωστικιστής όσον αφορά τη θρησκεία, γράφει: «Η πραγματική ιστορία των UFO... είναι μια ιστορία με πνεύματα και φαντάσματα και παράξενες νοητικές αποπλανήσεις ενός αόρατου κόσμου που μας περιβάλλει και περιστασιακά μας καταπίνει... Είναι ένας κόσμος παραίσθησης... όπου η ίδια η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται από παράξενες δυνάμεις που φαινομενικά μπορούν να χειριστούν το χώρο, το χρόνο, και την ύλη - δυνάμεις που είναι σχεδόν ολοκληρωτικά πέρα από τις δυνάμεις κατανόησής μας... οι εκδηλώσεις UFO μοιάζουν να είναι, συνολικά, μονάχα μικρότερες παραλλαγές του αρχαίου δαιμονολογικού φαινομένου» [UFOs: Operation Trojan Horse, σελ. 46, 299].

Σε μια βιβλιογραφία των φαινομένων UFO που ετοίμασε η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσσου για το γραφείο επιστημονικής έρευνας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, η εισαγωγή δηλώνει ότι «Πολλές από τις αναφορές UFO που δημοσιεύονται τώρα στον λαϊκό Τύπο εξιστορούν υποθετικά συμβάντα που είναι χτυπητά παρόμοια με τη δαιμονοκαταληψία και τα ψυχικά φαινόμενα που είναι γνωστά από παλιά στους θεολόγους και τους παραψυχολόγους» [Lynn G. Gatoe, UFOs and Related Subjects: An Annotated Bibliography U.S. Government Printing Office, Washington, DC] . Οι περισσότεροι ερευνητές UFO στρέφονται τώρα στο πεδίο του αποκρυφισμού και στη δαιμονολογία για την ανάλυση των φαινομένων τα οποία μελετούν.

Για τους Χριστιανούς είναι φανερός και ο σκοπός αυτών των (πράγματι εξωγήινων αλλά πνευματικών) όντων που χειραγωγούν έτσι τις αντιλήψεις της ανθρωπότητας. Είναι αφ' ενός η προσπάθεια να στρέψουν την προσοχή του κόσμου σε "εξωγήινους σωτήρες", μακριά από τον αληθινό Θεό, αφ' ετέρου η προσπάθεια να δημιουργήσουν μια νέα "φουρνιά" παραψυχικών "επιστημονικοειδών" θρησκειών των UFO. Σε μια εποχή ορθολογισμού και επιστημονικοκρατίας, κάτι που μοιάζει "επιστημονικό" μπορεί να δημιουργεί πιστούς τέτοιων μεντιουμιστικών καταστάσεων.

Θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει μια πιο εξειδικευμένη έρευνα που να δείχνει πως εκφράζονται τα UFO σε τοπικό επίπεδο, ανάλογα με τις αντιλήψεις και ιδεολογίες κάθε χώρας. Γιατί εκεί θα ήταν εμφανής ακόμα λέπτομερέστερα η δόλια τακτική των δαιμόνων να χειραγωγήσουν τις αντιλήψεις της κάθε χώρας ξεχωριστά κατά τις ιδιαιτερότητές της.

Εμείς από τη δική μας Ελληνική γωνία παρατήρησης, σε άλλο άρθρο μας θα δείξουμε λεπτομερώς πως εξελίσσεται η δαιμονική αυτή χειραγώγηση ιδεολογιών ειδικά στην Ελλάδα, το σκοπό της και τα αποτελέσματα αυτής της χειραγώγησης σε Έλληνες συμπολίτες μας, με στοιχεία πραγματικών εμπειριών UFO και στενές επαφές τους με Έλληνες.

Για το άρθρο αυτό, χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο τού π. Σεραφείμ Ρόουζ (πρώην στελέχους της Νέας Εποχής): "Η Ορθοδοξία και η θρησκεία τού μέλλοντος" (Εκδόσεις Εγρήγορση).

Δημιουργία αρχείου: 17-06-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 10-11-2004.

 

 

UFO: ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΣΚΑΦΗ ή ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ και ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ; Μέρος 1ο

 

Καταχωρήθηκε στις 21-01-10 16:44 από τον/ην zastava

Updated 21-01-10 at 17:25 by zastava

________________________________________

Λουκάς Καβακόπουλος

 

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε μόνο δύο ερμηνείες για τα UFO: πως είτε είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο, είτε εξωγήινα σκάφη.Όμως αυτές οι ερμηνείες δεν είναι οι μοναδικές. Καμία από τις δύο, εξάλλου, δεν μπορεί να απαντήσει σε πάρα πολλά και σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το φαινόμενο των UFO.

Στο άρθρο που ακολουθεί, θα προσπαθήσω να αναλύσω δύο άλλες πιθανές ερμηνείες του φαινομένου: Την πιθανότητα τα UFO να είναι «χρονοταξιδιώτες» και ττην περίπτωση τα UFO να είναι κάποιο είδος παραφυσικού φαινομένου.

Πριν όμως προχωρήσουμε σʼ αυτές τις «παράξενες» ερμηνείες, είμαστε αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε αυτήν τη μελέτη κάνοντας κριτική στις πιο γνωστές απόψεις, για να εντοπίσουμε λεπτομέρειες που θα μας χρειαστούν παρακάτω…

(Το ακόλουθο άρθρο έχει δημοσιευτεί στο Strange 91)

 

ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ!

Η πιο προσβλητική εξήγηση για τα UFO, την οποία την ακούμε αρκετά συχνά, είναι ότι οι άνθρωποι που τα βλέπουν είναι ψυχικά διαταραγμένοι. Τη λένε συνήθως άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το φαινόμενο και το απορρίπτουν εξαρχής.

Δεν έχουν όμως υπόψη τους ότι οι πραγματικοί ερευνητές και των δύο στρατοπέδων, υπέρ ή κατά του φαινομένου, έχουν επανειλημμένα παραδεχτεί ότι οι περισσότερες θεάσεις και μαρτυρίες για UFO είναι πραγματικές, και προέρχονται από φυσιολογικούς, συνήθως έξυπνους και παρατηρητικούς ανθρώπους, που είναι έντονα προβληματισμένοι από αυτό που είδαν.

Αν δεν υπήρχαν αυτές οι αδιαμφισβήτητες μαρτυρίες, δεν θα είχαν γίνει εξάλλου τόσα επίσημα ερευνητικά προγράμματα για το φαινόμενο.

 

 

 

Προσέξτε όμως εδώ: Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ αποδέχονταν την ύπαρξη των UFO και των εξωγήινων, όταν είδαν τελικά ένα UFO και έζησαν κάποια παράξενη εμπειρία που συνόδευε τη θέαση, έμειναν προβληματισμένοι, ακριβώς γιατί αυτό που είδαν δεν εξηγούνταν με κανέναν λογικό τρόπο, ούτε καν με το εξωγήινο σενάριο!

Έχω συναντήσει ανθρώπους που πριν να γίνουν και οι ίδιοι «μάρτυρες», δήλωναν θετικοί απέναντι στην πιθανότητα ύπαρξης των UFO, όταν όμως τελικά είδαν ένα, έμειναν γεμάτοι ερωτηματικά, δηλώνοντας ότι αυτό που είδαν ξέφευγε από κάθε ερμηνεία που μπορούσαν να δώσουν, είτε φυσική, είτε «εξωγήινη»!

Οι μάρτυρες σαν αυτούς είναι πάντα οι πιο αξιόπιστοι και δίνουν τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αφού, ακριβώς επειδή αμφιβάλλουν για αυτό που είδαν, δεν παγιδεύονται στις προκαταλήψεις τους και θυμούνται όλα τα γεγονότα που παρακολούθησαν, χωρίς να παγιδεύονται από την «επιλεκτική» μνήμη!

Αυτοί λοιπόν οι μάρτυρες, που η λογική τους είναι πάνω από κάθε αμφιβολία, αναφέρουν πολλές φορές, όπως θα δούμε παρακάτω, γεγονότα και καταστάσεις που δεν ταιριάζουν με τα γνωστά σενάρια, ούτε των φυσικών φαινομένων, ούτε της «εξωγήινης επίσκεψης».

Για να κλείνουμε με αυτό το θέμα, αν και διάφοροι προσπαθούν να υποστηρίξουν το αντίθετο, το φαινόμενο είναι υπαρκτό και δεν πρόκειται για κανενός είδους παραίσθηση. Πολλές καθαρά επιστημονικές μελέτες, όπως μια πρόσφατη έκθεση του βρετανικού Υπουργείου Αμύνης (MOD), αν και προσπαθούν να υποβιβάσουν τα UFO ως κάποιο άγνωστο φυσικό φαινόμενο, παραδέχονται παρόλα αυτά ότι το φαινόμενο είναι πραγματικό…

 

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Έτσι φτάνουμε στη «φυσική» ερμηνεία για τα UFO που λέει ότι πρόκειται για «άγνωστα φαινόμενα της ατμόσφαιρας». (Αυτή είναι και η ερμηνεία της βρετανικής έκθεσης του MOD που ανέφερα προηγουμένως, την οποία θεωρώ ύποπτη και αναχρονιστική, για τους λόγους που θα διαβάσετε αμέσως παρακάτω.)

Μια σοβαρή ερμηνεία για τα UFO ήταν ότι διάφορες πυκνώσεις/αραιώσεις της ατμόσφαιρας σε μεγάλο υψόμετρο, οι οποίες οφείλονται σε διαφορές θερμοκρασίας, φτιάχνουν ένα είδος ρευστού «μεγεθυντικού φακού» που προκαλεί τη συγκέντρωση ή τη διάθλαση του φωτός των άστρων ή του Ήλιου ή της Σελήνης. Το αποτέλεσμα είναι τα αστρικά σώματα να φαίνονται στο έδαφος μεγαλύτερα ή μικρότερα ή να «κινούνται» απότομα από τη θέση τους.

Μπορεί αυτή να είναι η εξήγηση για τα «παράξενα φώτα» που κινούνται αστραπιαία στην ατμόσφαιρα;

 

Φωτογραφία ενός παράξενου ηλεκτρικού φαινομένου που φωτογραφήθηκε στη διάρκεια μιας καταιγίδας. Αυτοί οι «σφαιρικοί κεραυνοί» διαρκούν για ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου.

• ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

 

Για να δώσει απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα, ο F. G. Menkello, επιστήμονας αξιωματούχος της Αμερικανικής Αεροπορίας, δημιούργησε ένα φυσικό μοντέλο για να περιγράψει πώς με τη διάθλαση του φωτός μέσα από στρώματα αέρα διαφορετικής θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν οπτικά φαινόμενα που να μοιάζουν με UFO.

Όμως κατέληξε ότι για να δημιουργηθούν φαινόμενα σαν τα UFO απαιτούνται διακυμάνσεις θερμοκρασίας αρκετών χιλιάδων βαθμών Κελσίου!

Αυτές οι διακυμάνσεις, φυσικά, δεν συναντιούνται ποτέ στην ατμόσφαιρα της Γης!

Αυτή η εξήγηση αδυνατεί επίσης να εξηγήσει γιατί έχουν καταγραφεί UFO με τόσες χιλιάδες διαφορετικές μορφές (δίσκοι, τρίγωνα, ρόμβοι, μεταλλικά αντικείμενα) και πώς εξηγείται ότι πολλές φορές πετούν τόσο χαμηλά στο έδαφος ώστε να τα παρατηρούν από κοντά οι θεατές τους! Επίσης, πώς γίνεται κάποιοι να μιλούν για προσγείωση τέτοιων αντικειμένων, για σβήσιμο των αυτοκινήτων τους καθώς εκείνα πλησιάζουν, κλπ; Πώς μια διάθλαση του φωτός προκαλεί το σβήσιμο των κινητήρων στο έδαφος; Η φυσική ερμηνεία δεν μπορεί να εξηγήσει ένα μεγάλο ποσοστό των θεάσεων, γιατί δεν υπάρχει φυσικό μοντέλο που να εξηγεί όλα τα φαινόμενα που έχουν καταγραφεί…

 

 

ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ/ΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ

 

Κάποιες φορές μετεωρίτες μπαίνουν στην ατμόσφαιρα και εκρήγνυνται, προκαλώντας χρωματιστά φώτα που μοιάζουν με πυροτεχνήματα. Τέτοια περιστατικά καταγράφονται καθημερινά, αλλά σπάνια τα ονομάζει κάποιος UFO, κι ας τα βλέπουν συνήθως χιλιάδες άνθρωποι. Σχεδόν πάντοτε, όταν μιλάμε για θέαση UFO, το φαινόμενο που έχει καταγραφεί είναι πολύ πιο περίπλοκο και παράξενο από μια πτώση μετεωρίτη, όσο εντυπωσιακή κι αν είναι αυτή, όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει οποιοσδήποτε μελετήσει τη σχετική βιβλιογραφία.

Η άλλη δημοφιλής «φυσική εξήγηση» που δίνεται τον τελευταίο καιρό, είναι αυτή των «σφαιρικών κεραυνών». Σύμφωνα με αυτήν, τα UFO είναι ένα παράξενο φαινόμενο του ηλεκτρισμού της ατμόσφαιρας, ο οποίος υποτίθεται ότι σχηματίζει φωτεινές μπάλες που χορεύουν τρελά στον ουρανό. Αυτές οι συγκεντρώσεις ενέργειας ίσως (τονίζω το ίσως, γιατί δεν έχει γίνει ποτέ επιβεβαίωση αυτής της θεωρίας) θα μπορούσαν να παράγουν φαινόμενα όπως το σβήσιμο των μηχανών των αυτοκινήτων, λόγω της ενεργειακής φύσης τους.

 

Ένας «σφαιρικός κεραυνός» που δημιουργήθηκε μέσα σε ειδικό κλίβανο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα…

 

Έχει όμως αποδειχτεί ότι οι σφαιρικοί κεραυνοί παράγονται μόνο στην περίπτωση μιας ηλεκτρικής καταιγίδας, όταν δηλαδή έχουμε κεραυνούς και αστραπές, και σχεδόν ποτέ άλλοτε. Αυτοί οι κεραυνοί διαρκούν για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα, της τάξης των μερικών δευτερολέπτων στην καλύτερη περίπτωση. Αντίθετα, πολλά UFO που έμοιαζαν με σφαιρικούς κεραυνούς –αλλά δεν ήταν– εμφανίστηκαν σε τελείως φυσιολογικές συνθήκες, σε τελείως αίθριο καιρό, ήταν φανερά για πολλές δεκάδες λεπτά, κατέβηκαν πολύ κοντά στο έδαφος, πέταξαν κοντά σε ανθρώπους, διάνυσαν τεράστιες αποστάσεις, μετέφεραν σε κάποιες περιπτώσεις ολόκληρα αντικείμενα. Σε καμιά περίπτωση ένας «φυσικός» σφαιρικός κεραυνός δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο!

Επίσης, αν και λέγεται ότι σφαιρικοί κεραυνοί έχουν παραχθεί μέσα σε εργαστήριο, αυτό δεν είναι ακριβώς σωστό. Μέσα σε ειδικούς θαλάμους παραγωγής μικροκυμάτων έχουν παραχθεί μικρές λάμψεις, αλλά αυτές διαρκούν μονάχα εκατοστά του δευτερολέπτου και μετά χάνονται. Δεν έχουν ποτέ παραχθεί ούτε καταγραφεί σφαιρικοί κεραυνοί που να μοιάζουν με UFO και μπορούν να κινηθούν στο φυσικό περιβάλλον! Αν μπορέσουμε να παραγάγουμε σφαιρικούς κεραυνούς σε φυσικό περιβάλλον και διαπιστώσουμε τότε ότι έχουν κάποιο χαρακτηριστικό που ταιριάζει με τις θεάσεις UFO, μόνο τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για την πιθανή σχέση UFO και σφαιρικών κεραυνών.

Παρόλα αυτά, η ανάγκη κάποιων ανθρώπων να υποστηρίξουν ότι «βρήκαν την απάντηση για το μυστήριο», τους κάνει να λένε μέχρι και ψέματα.

Έτσι, υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι «όλα τα UFO που έχουν παρατηρηθεί και παραμένουν ανεξήγητα, καταγράφηκαν σε συνθήκες καταιγίδας, άρα ήταν σφαιρικοί κεραυνοί», όπως γράφτηκε σε ένα επιστημονικό περιοδικό. Αυτό είναι ψέμα.

Σε μια π.χ. επιστημονική μελέτη μιας «επιδημίας» θεάσεων UFO που έγινε στην Αυστραλία το 1975, η μόνη μετεωρολογική κατάσταση στη διάρκεια της οποίας δεν έγινε καμιά θέαση, ήταν στη διάρκεια των καταιγίδων!

Μια άλλη απίστευτη εξήγηση που δίνεται κατά καιρούς είναι ότι «όλα τα UFO είναι θεάσεις του πλανήτη Αφροδίτη». Ο πλανήτης αυτός φαίνεται κάποιες φορές πράγματι σαν ένα λαμπερό άστρο που εντυπωσιάζει, σε καμιά περίπτωση όμως δεν μοιάζει με ιπτάμενος δίσκος! Ίσως να υπάρχουν πράγματι κάποια περιστατικά στα οποία κάποιος να υπέθεσε ότι «εκείνο το λαμπερό άστρο στον ουρανό είναι ύποπτο», με τίποτα όμως δεν μπορούμε να εξηγήσουμε περιστατικά όπως π.χ. την εμφάνιση των πολλαπλών UFO που στάθηκαν για μισή ώρα πάνω από το Φοίνιξ της Αριζόνα το 1997. Επίσης, η Αφροδίτη δεν γίνεται να κατεβεί χαμηλά στον ορίζοντα – και πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να σβήσει μηχανήματα ή να δημιουργήσει έστω και ψευδαισθήσεις «απαγωγών»…

 

UFO43 Στις 13 Μαρτίου του 1997, χιλιάδες άνθρωποι είδαν μια ομάδα UFO να σταθμεύουν πάνω από την πόλη Φοίνιξ της Αριζόνα. Ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της «επίδειξης»;

 

Είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο ποσοστό θεάσεων UFO είναι πράγματι παρεξηγήσεις φυσικών φαινομένων. Όμως, από τις πρώτες μέρες που ξεκίνησε η μελέτη των UFO όλες σχεδόν οι φυσικές εξηγήσεις έχουν αποδειχτεί επανειλημμένα ανεπαρκείς για να εξηγήσουν τις πραγματικά «ενδιαφέρουσες» θεάσεις. Αλλά κάποιοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αναμασούν τέτοιου τύπου «θεωρίες», όπως στην πρόσφατη έκθεση του βρετανικού Υπουργείου Αμύνης (MOD) που υποστηρίζει ότι τα περισσότερα UFO είναι ατμοσφαιρικά φαινόμενα.

Αυτήν την έκθεση τη θεωρώ πλήρως αποπροσανατολιστική και πιστεύω ότι είναι κάποιου είδους πείραμα του MOD που εξερευνά τους τρόπους διαμόρφωσης της άποψης του πλήθους σχετικά με τα UFO.

Για αυτό και συμπίπτει χρονικά με την αποκάλυψη της απάτης του βίντεο της «αυτοψίας του εξωγήινου» και τη σύλληψη του «χάκερ της NASA» Gary McKinnon (Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2006).

Ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και τα τρία αυτά γεγονότα (της έκθεσης, του βίντεο και του χάκερ) συνέβησαν σε περίοδο μόνο έξι μηνών και είχαν επίκεντρο το ίδιο μέρος, την Αγγλία.

 

ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΓΗΙΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

 

Αυτή είναι μια άλλη δημοφιλής ερμηνεία που προσπαθεί να εξηγήσει με συμβατικό τρόπο το θέμα των UFO.

Όλοι οι ερευνητές δέχονται ότι πολλές θεάσεις UFO πρέπει να είναι θεάσεις άκρως απόρρητων πειραματικών αεροσκαφών.

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο εξηγείται το παράξενο γεγονός ότι τα UFO φαίνεται να εξελίσσονται στη σχεδίασή τους ανάλογα με την εποχή που γίνεται η θέασή τους.

Όμως, και για αυτήν τη θεωρία υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα:

• Γιατί από το 1947 μέχρι σήμερα, τόσα χρόνια που γίνονται θεάσεις, δεν έχει αποκαλυφθεί η τεχνολογία των “παλιών” έστω UFO;

• Πώς η τεχνολογία τους διατηρήθηκε τόσα χρόνια κρυφή και δεν μπόρεσε κανείς να τη φέρει στο φως;

• Γιατί όλα τα στρατιωτικά προγράμματα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν ιπτάμενους δίσκους τελικά απέτυχαν (π.χ. το γερμανικό Shriever disk ή το αγγλικό AVROcar);

• Πώς και δεν βρέθηκαν κάποια αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι τα UFO, έστω της δεκαετίας του 1950, ήταν ανθρώπινη τεχνολογία;

Κάποιες άλλες ερωτήσεις είναι πολύ πιο δύσκολο να απαντηθούν:

• Πώς καταφέρνουν τα UFO, αν είναι ανθρώπινη τεχνολογία, να αποϋλοποιούνται και να εξαφανίζονται – ή έστω να γίνονται αόρατα, όπως αναφέρουν πολλές μαρτυρίες;

• Πώς καταφέρνουν και πετούν στις περισσότερες περιπτώσεις με εξωφρενικές ταχύτητες και στρίβουν ακαριαία σαν να αψηφούν τη δύναμη της αδράνειας;

• Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν σε τόσους πολέμους που έχουν συμβεί τα τελευταία 50 χρόνια;

• Τι νόημα έχουν οι «στενές επαφές» και οι «απαγωγές», αν τα UFO είναι ανθρώπινα;

• Γιατί η Αμερικανική Αεροπορία άφησε να εξαπλωθεί η φήμη ότι τα UFO είναι εξωγήινα, αφού αντί να απομακρύνει έτσι το ενδιαφέρον από τα προγράμματά της, το έστρεψε μʼ αυτόν τον τρόπο εντονότερα πάνω της;

Η ερμηνεία των απόρρητων αεροσκαφών είναι ενδιαφέρουσα, αλλά και εξαιρετικά αδύναμη.

Δεν μπορεί να εξηγήσει σχεδόν κανένα από τα πιο παράξενα και πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά των UFO.

Σίγουρα κάποιες από τις θεάσεις UFO ήταν θεάσεις τέτοιων αεροσκαφών, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αφού αποδεικτικά στοιχεία δεν υπάρχουν ούτε για αυτήν τη θεωρία…

 

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

 

Έτσι φτάνουμε στην «Εξωγήινη Ερμηνεία» (Extraterrestrial Hypothesis) σύμφωνα με την οποία τα UFO είναι εξωγήινα.

Αυτή η ερμηνεία υποστηρίχθηκε έντονα, και μοιάζει πιθανή, αλλά μέχρι σήμερα δεν βρέθηκαν αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία που να τη στηρίζουν.

Υποστηρίζει πως τα UFO είναι σκάφη που μεταφέρουν νοήμονα πλάσματα από άλλους πλανήτες – ή ότι τα ίδια τα UFO είναι εξωγήινα πλάσματα!

Ποια είναι όμως εκείνα τα στοιχεία που μας δείχνουν ότι τα UFO είναι πράγματι εξωγήινα;

Κάνοντας χιούμορ, ρωτώ:

Πού γράφουν πάνω τους τα UFO, ότι προέρχονται από άλλους πλανήτες («Made in Outer Space»);

Η απάντηση που θα δώσουν οι πιο «πιστοί» είναι ότι «οι ίδιοι οι επιβάτες των UFO μάς το έχουν αποκαλύψει».

Πράγματι, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες στις οποίες οι «επιβάτες» των UFO αυτοπαρουσιάζονται ως επισκέπτες από άλλους κόσμους, όμως

1. αυτήν την πληροφορία την έχουμε ακούσει από μεμονωμένα άτομα, τα οποία αν θέλουμε πιστεύουμε, και ποτέ από τους ίδιους τους εξωγήινους και

2. δεν υπάρχει καμιά συνοχή στις μαρτυρίες:

• Οι UFOναύτες σε κάποιες στενές επαφές είπαν ότι προέρχονται από την Αφροδίτη.

• Άλλοι αναφέρθηκαν σε μακρινούς γαλαξίες, όπως π.χ. της Ανδρομέδας, από τους οποίους όμως θα χρειάζονταν εκατομμύρια χρόνια για να φτάσουν εδώ, ακόμη κι αν ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός, το απόλυτο «όριο ταχύτητας» αν δεχτούμε τις επιστημονικές θεωρίες.

Αν όλοι οι UFOναύτες λένε αλήθεια και πράγματι έρχονται ο καθένας και από κάπου αλλού, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε ότι ο πλανήτης μας είναι «κέντρο διερχομένων εξωγήινων πολιτισμών». Τότε, όμως, γιατί κανένας από αυτούς τους πολιτισμούς δεν παρουσιάστηκε επίσημα σε μας; Γιατί επιλέγουν όλοι να κρατήσουν κρυφή την ύπαρξή τους και να αποκαλυφθούν μόνο σε μεμονωμένα άτομα; Πώς είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι διαφορετικοί πολιτισμοί, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε πόλεμο αναμεταξύ τους (όπως λένε οι ίδιοι), να έχουν συνεννοηθεί;

Ο δρ. Ζακ Βαλλέ έχει παραθέσει στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Scientific Exploration πέντε βασικούς λόγους γιατί τα UFO δεν είναι σε καμιά περίπτωση «εξωγήινα μηχανήματα»:

1. Οι ανεξήγητες στενές επαφές είναι πολύ περισσότερες από ό,τι θα απαιτούνταν για να μελετήσει ένας εξωγήινος πολιτισμός τη Γη.

2. Το ανθρωποειδές σώμα των υποτιθέμενων εξωγήινων αποκλείεται να έχει αναπτυχθεί σε έναν άλλον πλανήτη και δεν είναι βιολογικά προσαρμοσμένο για διαπλανητικό ταξίδι.

3. Η αναφερόμενη συμπεριφορά σε χιλιάδες αναφορές απαγωγών έρχεται σε αντίθεση με την υπόθεση των γενετικών ή επιστημονικών πειραματισμών σε ανθρώπους από μια εξελιγμένη φυλή.

4. Η παρουσία του φαινομένου σε όλη τη διάρκεια της καταγεγραμμένης ιστορίας υποδεικνύει ότι τα UFO δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο.

5. Η φανερή ικανότητα των UFO να επηρεάζουν τον χώρο και τον χρόνο, υποδεικνύει δραστικά διαφορετικές και πολύ πιο πλούσιες εναλλακτικές πιθανότητες.

 

UFO που φωτογραφήθηκαν από τη δεκαετία του 1950 μέχρι τη δεκαετία του 1980. Τα σχέδιά τους εξελίσσονται ανάλογα με τη δεκαετία και ακολουθούν τη «μόδα» της εποχής

Ένα άλλο πρόβλημα της «εξωγήινης ερμηνείας» είναι ότι τα εξωγήινα σκάφη «εξελίσσονται» ανάλογα με την εποχή στην οποία γίνονται οι θεάσεις τους. Π.χ. τη δεκαετία του 1950, τα UFO που καταγράφονταν ήταν μεταλλικά, γυαλιστερά και γεμάτα καμπύλες, ακριβώς όπως τα αυτοκίνητα (Chevrolet) ή τα juke-box εκείνης της εποχής. Τη δεκαετία του 1970 έγιναν πιο αυστηρά και ευθύγραμμα. Σήμερα είναι πιο ασαφή και «cybernetic», όπως απαιτεί η εποχή μας. Πώς εξηγείται αυτή η συμφωνία στη «μόδα»;

 

Επίσης, γιατί διέσχισαν τα άστρα και ήρθαν στη Γη; Αν θέλουν να αντλήσουν πρώτες ύλες από τον πλανήτη μας, θα μπορούσαν να το κάνουν από τεράστιους πλανήτες, όπως ο Δίας και ο Κρόνος, που στην ουσία είναι χημικά εργοστάσια και περιέχουν ό,τι περιέχει η Γη, σε πολλαπλάσιες μάλιστα ποσότητες!

Για να απαντήσουμε τα ερωτήματα της εξωγήινης ερμηνείας, αναγκαστικά πρέπει να δεχτούμε και τις συνωμοσιολογικές εκφάνσεις της, που μιλούν για κυβερνητική συγκάλυψη, για παράξενες συμφωνίες ανάμεσα στις κυβερνήσεις και στους εξωγήινους, και για πολύ δυσάρεστα σενάρια που σχετίζονται με τον έλεγχο και τη χρήση του ανθρώπινου πληθυσμού ως πειραματόζωα.

 

Αυτά τα σενάρια έχουν εσωτερική συνοχή αν τα μελετήσει κανείς ολοκληρωμένα (αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε με τον Παντελή Γιαννουλάκη στο βιβλίο μας Η Αλήθεια για τα UFO). Όμως και εκεί το ξεκαθαρίσαμε ότι πρόκειται για μια «νεομυθολογία» και όχι για μια αδιαμφισβήτητη ερμηνεία του ανεξήγητου φαινομένου. Το «εξωγήινο σενάριο», λόγω της τεράστιας απήχησης που είχε στο κοινό, έχει δεχτεί τόση κριτική που, ως ιστορία τουλάχιστον, στέκει πλέον πολύ καλύτερα από όλες τις άλλες ερμηνείες.

Αλλά, και πάλι, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις – και για να το συζητήσουμε, πρέπει να δεχτούμε αξιωματικά κάποια γεγονότα ως αληθινά…

Δυστυχώς, όμως, η εξωγήινη ερμηνεία έχει γίνει ένα είδος δόγματος και κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε να την επιβεβαιώνουν, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο πολλές φορές να αποσιωπούν στοιχεία των θεάσεων UFO, που είναι πολύ παράξενα για να είναι απλώς …εξωγήινα.

 

 

Έτσι, αποσιωπούνται π.χ. γεγονότα στα οποία οι UFOναύτες ψεύδονται ασύστολα ή προσπαθούν να παραπλανήσουν και να κοροϊδέψουν τον επαφικό.

Άλλες φορές αποσιωπείται η ονειρική και αδιευκρίνιστη φύση των επαφών ή το γεγονός ότι οι «εξωγήινοι» δρουν ακριβώς όπως οι δαίμονες και τα ξωτικά των θρησκειών και των παραδόσεων.

Χρειάστηκαν ερευνητές και συγγραφείς όπως ο δρ. Zακ Βαλλέ και ο Τζον Κιλ για να έρθουν στο φως οι παράξενες εκφάνσεις του μυστήριου των UFO, και να φανεί έτσι η ανεπάρκεια της εξωγήινης ερμηνείας…

 

ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

 

Αφού λοιπόν τα UFO δεν είναι παραισθήσεις, δεν είναι φυσικά φαινόμενα και μάλλον δεν έρχονται από άλλους πλανήτες, μήπως είναι επισκέπτες από το μέλλον;

Αυτή η ερμηνεία σίγουρα ακούγεται πιο απίθανη και παράξενη από ό,τι η εξωγήινη, αλλά για κάποιους μελετητές και πολλούς επιστήμονες, είναι πολύ πιο πιθανή.

Οι θεωρίες της Φυσικής δεν απορρίπτουν εξάλλου το ταξίδι στον χρόνο – και το ταξίδι αυτό, αν και ακούγεται πολύ πιο απίστευτο από το ταξίδια ανάμεσα στα αστικά συστήματα, είναι πολύ πιο «οικονομικό» από το διαστρικό, τουλάχιστον σε χρόνο ταξιδιού και καύσιμα, αφού δεν χρειάζεται να διασχιστούν οι τεράστιες διαστρικές αποστάσεις.

Απαιτείται βέβαια τεχνολογία πολύ ανώτερη από τη δική μας για να γίνει πραγματικότητα.

Μια τεχνολογία όμως που η φυσική πιστεύει ότι είναι εφικτή και ίσως κάποτε θα γίνει πραγματικότητα!…

Αν τα UFO είναι σκάφη χρονοταξιδιωτών, είναι τότε συνδυασμός χρονομηχανής και αεροσκάφους.

Αν πράγματι μπορούν να «κάμψουν τον χρόνο», εξηγούνται έτσι τα παράξενα χαρακτηριστικά της πτήσης τους:

Αν το χρονοσκάφος βρίσκεται σε διαφορετική «χρονική ροή» σε σχέση με εμάς, τότε η αδράνειά του (η δύναμη που δεν επιτρέπει στα σώματα να αλλάζουν ακαριαία κατάσταση κίνησης) είναι διαφορετική από τη δική μας.

Από τη δική μας πλευρά, λοιπόν, ο παρατηρητής βλέπει το UFO να επιταχύνει απότομα, να αλλάζει άμεσα πορεία, ενώ στην πραγματικότητα το UFO στο δικό του αδρανειακό σύστημα κινείται κανονικά, χωρίς να καταπατά κανέναν φυσικό νόμο.

Επίσης, η μετακίνηση του σκάφους σε άλλα χρονικά πλαίσια, εξηγεί ίσως τις απότομες εμφανίσεις και εξαφανίσεις των UFO, που ξαφνικά φαίνονται να χάνονται.

Αν τα UFO είναι χρονοταξιδιώτες, εξηγείται επίσης και η «εξέλιξη» της σχεδίασης των UFO.

Αν κάποτε ανακαλυφθεί τεχνολογία μετακίνησης στον χρόνο, αυτό σημαίνει ότι όλες οι επόμενες γενιές της ανθρωπότητας, θα μπορούν να κατασκευάζουν τις δικές τους χρονομηχανές/UFO και να ταξιδεύουν σε κάθε στιγμή του παρελθόντος.

Οι μάρτυρες που θα βλέπουν τα σκάφη των χρονοταξιδιωτών, εξαιτίας της «επιλεκτικής» αντίληψης και μνήμης θα αντιλαμβάνονται και θα περιγράφουν περισσότερα τα UFO που μοιάζουν με τις δικές τους απόψεις για το «εξελιγμένο».

 

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

 

Πρέπει βέβαια να πούμε ότι το χρονικό ταξίδι σε μια «μοναδική χρονική ροή», δημιουργεί χρονικά παράδοξα, όπως το περίφημο παράδοξο του γιου που επιστρέφει στο παρελθόν και σκοτώνει τη μητέρα του πριν τον γεννήσει.

Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες πιστεύαμε ότι αυτά τα παράδοξα «απαγορεύουν» το ταξίδι στον χρόνο, αφού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη λογική και την αιτιοκρατία.

Όμως η μοντέρνα Φυσική πιστεύει πλέον ότι η «χρονική ροή» δεν είναι μια, αλλά πολλές, και ότι παράδοξα όπως το προηγούμενο απλώς… επιτρέπονται!

Ο χρονοταξιδιώτης μπορεί να γυρίσει πίσω και να σκοτώσει τη μητέρα του.

Με την πράξη του αυτή όμως δεν αλλάζει η «χρονική ροή» από την οποία προήλθε ο ίδιος, αλλά έχει δημιουργήσει ένα καινούριο, «παράλληλο» σύμπαν, στο οποίο η μητέρα του έχει πεθάνει και αυτός δεν γεννιέται ποτέ.

Αυτό το σύμπαν εξελίσσεται κανονικά, παράλληλα με το άλλο σύμπαν από το οποίο προήρθε ο χρονοταξιδιώτης.

Σʼ αυτήν την περίπτωση όμως, ο «ήρωάς» μας δεν ταξιδεύει πλέον στον χρόνο, αλλά ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα!

Αν και αυτό το σενάριο ακούγεται πολύ τρελό, είναι απολύτως συμβατό με μια από τις πιο πολυσυζητημένες θεωρίες της σύγχρονης Φυσικής, την οποία αποδέχονται πολλοί επιστήμονες σήμερα.

Αυτή είναι η θεωρία των Παράλληλων Συμπάντων, σύμφωνα με την οποία πολλαπλά και σχεδόν πανομοιότυπα σύμπαντα με εναλλακτικές ιστορικές ακολουθίες, διακλαδίζονται με περίπλοκο τρόπο και παράγουν το Υπερσύμπαν ή Πολυσύμπαν (Multiverse).

Στο Υπερσύμπαν υπάρχουν σύμπαντα στα οποία η ανθρωπότητα δεν υπήρξε ποτέ στον πλανήτη Γη, σύμπαντα στα οποία οι άνθρωποι εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά, (π.χ. με έξι χέρια και χωρίς πόδια) και σύμπαντα που είναι παρόμοια με το δικό μας, με πολύ μικρές αλλαγές (π.χ. ένα σύμπαν πανομοιότυπο με το δικό μας, στο οποίο η μόνη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει π.χ. ο Καβακόπουλος).

Η θεωρία των Παράλληλων Συμπάντων, όσο απίστευτη και αν ακούγεται, είναι η επικρατέστερη σήμερα ανάμεσα στις θεωρίες της Φυσικής που εξηγούν τη δομή του κόσμου μας.

Με τα Παράλληλα Σύμπαντα σχεδόν τίποτε δεν απαγορεύεται.

Ένας χρονοταξιδιώτης μπορεί να γυρίσει στο παρελθόν, να πάθει ατύχημα και να χαλάσει η χρονομηχανή του, να τον συλλάβουν οι άνθρωποι του παρελθόντος, να τον ανακρίνουν και να μάθουν τα μυστικά του, να κατασκευάσουν και αυτοί χρονομηχανές και να αρχίσουν να κατακτούν άλλες χρονικές περιόδους.

Παρόλα αυτά, δεν θα έχει ανατραπεί η «φυσική ισορροπία» και δεν θα έχει συμβεί κανένα «παράδοξο», αφού όλες οι πιθανές καταστάσεις είναι αποδεκτές σʼ αυτό το κοσμολογικό μοντέλο (και υπάρχουν σʼ αυτό όχι μόνο «εναλλακτικά μέλλοντα», αλλά και «εναλλακτικά παρελθόντα»)!

Αν λοιπόν οι UFOναύτες είναι χρονοταξιδιώτες, είναι πιο λογικό να υποθέσουμε ότι προέρχονται από άλλα, παράλληλα σύμπαντα, και όχι αναγκαστικά από το δικό μας σύμπαν. Αν ισχύει αυτή η παραδοχή, θα έχει μερικά ενδιαφέροντα επακόλουθα:

Οι UFOναύτες θα γνωρίζουν ότι καμιά πράξη τους δεν θα αλλάξει την Ιστορία του «μέλλοντος» από το οποίο ξεκίνησαν, άρα θα δίνουν το δικαίωμα στον εαυτό τους να κάνουν παρεμβάσεις, απαγωγές και πειράματα με τους κατοίκους των εποχών που θα επισκέπτονται, πράγμα που συμφωνεί με τις μαρτυρίες που έχουμε για τη δράση των UFO.

Θα γνωρίζουν όμως επίσης ότι κάθε αλλαγή του παρελθόντος που επιχειρούν, τους μεταφέρει σε άλλο «παρακλάδι» του «υπερσυμπαντικού» (meta-versal) Χρόνου, ολοένα και πιο μακριά, κάνοντας το ταξίδι της επιστροφής περισσότερο πολύπλοκο.

Οι χρονοταξιδιώτες θα είναι ευκολότερο να επιστρέψουν στον κόσμο τους όσο λιγότερο ξεφύγουν από το δικό τους παρακλάδι, για αυτό θα είναι προσεκτικοί σε ό,τι κάνουν.

Κυρίως, θα αποφεύγουν την επαφή με τους ανθρώπους της εποχής που επισκέπτονται, γιατί κάθε πληροφορία που θα δίνουν με την παρουσία τους, θα επηρεάζει με αμέτρητους τρόπους τη «χρονική ροή».

Έτσι, αν και θα παίζουν σχεδόν ελεύθερα διάφορα παιχνίδια με τους κάτοικους των χρονικών περιόδων που θα επισκέπτονται, θα αποφεύγουν να κάνουν μεγάλες επεμβάσεις (όπως π.χ. να παρουσιάζονται επίσημα ως ταξιδιώτες από το μέλλον).

Θα έχουν κάθε λόγο να σβήνουν με υπνωτικές υποβολές τη μνήμη των ανθρώπων που συναντάνε, να λένε ψέματα, και κυρίως να προσπαθούν να βγάλουν τρελούς όλους εκείνους που μιλούν για αυτούς.

Επίσης, καθώς θα γνωρίζουν την ιστορία και τις πεποιθήσεις κάθε ιστορικής περιόδου, οι UFOναύτες θα εμφανίζονται πολλές φορές ως Θεοί, ως άγιοι, ως άγγελοι, εξηγώντας έτσι τις εμφανίσεις όλων αυτών στη διάρκεια της κανονικής Ιστορίας.

 

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

 

Ίσως κάποιοι χρονοταξιδιώτες να παίζουν πράγματι παιχνίδια επηρεασμού του Χρόνου, απλώς και μόνο για να δούνε πώς θα εξελιχθεί το μέλλον μετά από τις παρεμβάσεις τους – και έτσι εξηγούνται διάφορα παράξενα περιστατικά που έχουν επηρεάσει την Ιστορία.

(Όλα αυτά θυμίζουν και την περίπτωση του διάσημου «χρονοταξιδιώτη» John Titor, που προκάλεσε αμέτρητες συζητήσεις όταν «αποκαλύφθηκε» σε μια συζήτηση στο Internet το 2001.)

Φανταστείτε π.χ. έναν χρονοταξιδιώτη που προέρχεται από ένα παρακλάδι του Χρόνου στο οποίο ο Χριστιανισμός δεν έχει γίνει ποτέ επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Εμφανίζεται στο παρελθόν, στο 312 μ.Χ., τη μέρα που ο στρατός του Κωνσταντίνου βρίσκεται στον Τίβερη, απέναντι στα στρατεύματα του Μαξέντιου.

Ο χρονοταξιδιώτης συμπαθεί τον Χριστιανισμό, τον οποίο βλέπει ως μια ανθρωπιστική θρησκεία, η οποία όμως στον κόσμο του ποτέ δεν ξεπέρασε τις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς.

Αποφασίζει λοιπόν να κάνει ένα πείραμα.

Με το υπερσύγχρονο σκάφος του, προβάλλει σε ένα σύννεφο στον ουρανό την εικόνα ενός σταυρού, για να το δούνε οι στρατιώτες από κάτω.

Γνωρίζει έτσι ότι θα κάνει κάποιους Ρωμαίους να επηρεαστούν και να πιστέψουν ίσως στον Χριστιανισμό.

Οι δύο πλευρές βλέπουν το παράξενο φαινόμενο, αλλά μόνον ο Κωνσταντίνος, που η μητέρα του συμπαθεί τον Χριστιανισμό, έχει την ιδέα να το χρησιμοποιήσει για να εμψυχώσει τους στρατιώτες του.

(Σύμφωνα με τον ιστορικό Ευσέβιο, το φαινόμενο ήταν πραγματικό και το είδαν και οι αξιωματικοί του Κωνσταντίνου.)

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο χρονοταξιδιώτης δεν έχει στη συνέχεια παρά να ακολουθήσει τη νέα χρονική ροή, για να φτάσει στην εποχή μας και να παρατηρήσει τι έγινε, σκαρώνοντας ίσως εδώ και μια νέα φάρσα…

(Είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας ότι ο χρονοταξιδιώτης των Παράλληλων Συμπάντων, αν και έρχεται από ένα «μέλλον», δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί κάθε κατάσταση, γιατί κάθε μικρο-επιλογή του τον μετακινεί σε μια άλλη χρονική ροή. Στον κόσμο των Παράλληλων Συμπάντων δεν υπάρχουν προφητείες, αλλά μόνο εκτιμήσεις για το τι είναι πιο πιθανό να συμβεί σε ένα συγκεκριμένο παρακλάδι του Χρόνου…)

 

Εξωγήινοι επισκέπτες, εξωδιαστασιακά πλάσματα ή χρονοταξιδιώτες από ένα μακρινό μέλλον, όταν οι άνθρωποι θα έχουν μεταλλαχθεί σε κάτι πολύ διαφορετικό;

 

Έχει τονιστεί πολλές φορές (ακόμη και από ερευνητές που δεν υιοθετούν την εξήγηση των χρονοταξιδιωτών) ότι οι «ξένοι» μοιάζουν πολύ με την εικόνα που οι βιολόγοι προβλέπουν ότι θα έχουν οι άνθρωποι μετά από πολλές δεκάδες χιλιάδες χρόνια, και αυτό ταιριάζει επίσης με την ερμηνεία των χρονοταξιδιωτών.

Οι ξένοι είναι μικρότεροι, με μεγαλύτερα κεφάλια και ατροφικά άκρα (αφού δεν θα χρειάζεται να κάνουν χειρονακτικές εργασίες).

Επίσης, έτσι εξηγείται πώς οι «ξένοι» μπορούν και αναπνέουν τον ίδιο αέρα με εμάς και κινούνται σχετικά άνετα στη βαρύτητά μας, κάτι που δεν θα περίμενε κανείς από εξωγήινους κατοίκους άλλων πλανητών…

Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες στις οποίες ο UFOναύτης, ο οποίος μοιάζει με φυσιολογικό (αλλά κάπως «παράξενο») άνθρωπο, συναντά έναν άνθρωπο και τον ρωτά κάποιες τελείως παράδοξες ερωτήσεις, που δείχνουν ότι έρχεται από μια πραγματικότητα που μοιάζει, αλλά δεν είναι όμοια με τη δική μας.

Π.χ., το ακόλουθο περιστατικό, που κατέγραψε και ερεύνησε ο επιστήμονας και ερευνητής Ζακ Βαλλέ:

Ένας γεωργός στο Βέλγιο, είδε ένα UFO να προσγειώνεται στο χωράφι του.

Καθώς πλησίαζε διστακτικά το σκάφος, εμφανίστηκε ένας κοντός «ξένος» και, μιλώντας Γαλλικά, τον ρώτησε τι ώρα είναι.

Ο γεωργός τού είπε την ώρα, όμως ο «ξένος» φάνηκε να εξαγριώνεται. Απάντησε θυμωμένος στον γεωργό ότι κάνει λάθος, έβγαλε ένα ραβδί, τον σημάδεψε και τον παρέλυσε.

Όταν ο χωρικός συνήλθε, διαπίστωσε ότι το σκάφος είχε εξαφανιστεί, αφήνοντας πίσω του έναν κύκλο από κατεστραμμένο χορτάρι!

Τυπική ίσως συμπεριφορά, για έναν χρονοταξιδιώτη που έχασε τον… χρόνο του!

 

Το πρόβλημα με την ερμηνεία των χρονοταξιδιωτών, είναι ότι το ταξίδι στον χρόνο εξακολουθεί να είναι «επιστημονική φαντασία» και δεν ξέρουμε αν είναι πραγματικά εφικτό.

Επίσης, δεν εξηγεί γιατί σε κάποιες στενές επαφές εμφανίζονται «ξένοι» που είναι τελείως διαφορετικοί από τον άνθρωπο, π.χ. ερπετόμορφοι ή εντομοειδείς.

Άραγε, μας επισκέπτονται και χρονοταξιδιώτες από εποχές πριν και μετά τον άνθρωπο, όταν άλλα πλάσματα κυβερνούσαν τον κόσμο μας;

Αν πραγματικά τα UFO είναι χρονοταξιδιώτες, ίσως κάνουν ένα παράδοξο πείραμα επηρεασμού ή αποπροσανατολισμού της σημερινής ανθρωπότητας, ίσως για να καλύψουν τα ίχνη τους, είτε για να αλλάξουν ηθελημένα τη ροή της Ιστορίας.

Ίσως όμως να συμβαίνει κάτι ακόμη πιο παράξενο. Ίσως οι UFOναύτες δεν έρχονται πέρα από τις πύλες του Χρόνου, αλλά περνώντας από τις πύλες άλλων Πραγματικοτήτων…

 

 

 

Μυστικά UFO. Απόκρυψη UFO 

________________________________________

Από την δεκαετία  του 1950 διαπιστώθηκαν τα κενά για τον εντοπισμό  UFO με χρήση ραντάρ.

Ο βασικότερος  λόγος είναι ότι τα UFO  χρησιμοποιούν τεχνικές αποκρύψεις .Τα πραγματικά συγκλονιστικά στοιχεία είναι ότι  έχουν παρατηρηθεί  οπτικός άγνωστα αντικείμενα  και τα ραντάρ δεν έδειχναν απολύτως τίποτε  ,έχουν παρατηρηθεί UFO να αποκρύπτονται σε σύννεφα η να δημιουργούν δικό τους <παραπέτασμα> το  οποίο χρησιμοποιούν κυριολεκτικά για να εξαφανιστούν μετά από λίγο.  UFO επίσης έχουν εντοπιστεί στο background τον φωτογραφείων, το παράξενο είναι ότι κατά την φωτογράφηση δεν φαινόταν τίποτε  .Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά.   Επίσης έχουν παρατηρηθεί UFO να <ξεφυτρώνουν>  από το πουθενά η να χάνονται ακαριαία .

 

 

________________________________________

Έρευνες που έκαναν μυστικά οι υπερδυνάμεις στο μη ορατό για τον  άνθρωπο μήκος του ηλεκτρομαγνητικού  φάσματος  στο  υπεριώδες και υπέρυθρο  κατέληξαν σε  απρόσμενα και  συνταρακτικά αποτελέσματα .Tην εξέλιξη των ερευνών για τον εντοπισμό UFO ακολούθησε η πολεμική αεροπορία με αεροσκάφη  εξοπλισμένα με  ειδικές κάμερες και  ηλεκτρονικές συσκευές   για  <παρακολούθηση> των UFO .

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες που είναι τραβηγμένες με δύο κάμερες στο ίδιο θέμα.

Στη μια με το ορατό φάσμα δεν φαίνεται τίποτε, δίπλα με το υπέρυθρο προβολέα εντοπίζετε ένα άγνωστο αντικείμενο. 

________________________________________

Από το 1980 την προσπάθεια  εντοπισμού   άγνωστων αντικειμένων έχουν αναλάβει ειδική δορυφόροι . Η διαπίστωση είναι ότι ίσως  χρησιμοποιείτε τεχνική ανάκλασης μέρους του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος (ορατού φωτός) για μας που αυτό επιτυγχάνει  την οπτική εξαφάνιση  του αντικειμένου .

 

 

Αρκετές είναι η αναφορές για αθέατα UFO .Ας διαβάσουμε ορισμένες ,κατά τη διάρκεια της περιήγηση από τους τουρίστες στο Νταλσε του Ν. Μεξικό τραβήχτηκαν  αρκετές φωτογραφίες , οταν εμφανίστηκαν οί φωτογραφίες.  φάνηκαν δύο UFO να αιωρούνταν εκεί κοντά-αν και κανένα από τα άτομα δέν είχε διακρίνει τίποτε τό ασυνήθιστο τότε. Η φωτογραφία ντοκουμέντο  δείχνει καθαρά 2 άγνωστα αντικείμενα να αιωρούνται

Την θεωρία για αθέατα UFO υποστηρίζουν  αρκετοί αμερικανοί επιστήμονες τού διαστήματος .Ο Αντριαν Κλάρκ, μηχανικός πού έχει εργαστεί στή NASA γιά 20 περίπου χρόνια. καί ό πρώην μηχανικός τού διαστήματος Τζέημς Μπήλ, τής NASA, συμφωνεί:  Είμαι πεπεισμένος οτι εξωγήινοι βρίσκονται έδώ καί ότι έχουν τήν ικανότητα νά γίνονται αόρατοι .Ανάμεσα στούς γνωστούς ειδικούς πού έχουν ανακαλύψει καταπληκτικά στοιχεία γιά το ότι οί εξωγήινοι έχουν τη δυνατότητα νά γίνονται - όπως καί τα διαστημόπλοιά τους - αόρατα κατά βούληση, είναι καί ό δόκτωρ Χένρυ Μοντέηθ, ένας κορυφαίος φυσικός-μηχανικός

 

Tον Ιούνιο τού 1978, μια  επαγγελματίας φωτογράφος πήρε  μερικές συγκλονιστικές φωτογραφίες,  τή στιγμή πού ο πρόεδρος Κάρτερ ετοιμαζόταν νά φύγει από το Φόρτ Κλαίυτον, τού Παναμά.Η Λίντο Απρόσμενα τράβηξε τήν τελευταία της φωτογραφία  καθώς το ελικόπτερο τού Κάρτερ απογειωνόταν.

 

Όταν το φιλμ τυπώθηκε, προκάλεσε σοκ σε όσους το είδαν, ένας Ιπτάμενος δίσκος αιωρούταν πάνω από το πλήθος που παρακολουθούσε τήν αναχώρηση καί πίσω απο τό προεδρικό ελικόπτερο. Τό περίεργο είναι ότι τό UFO δέν φάνηκε στό ραντάρ πού παρακολουθούσε τις κινήσεις τού ελικοπτέρου!!  

 

Ο δόκτωρ Μόντεηθ έχει επίσης μελετήσει και ασχοληθεί με τα φαινόμενα τού διαστήματος επί είκοσι και πλέον  χρόνια. Υπάρχουν αρκετές αποδείξεις από δικές μου πηγές για το ότι οι διαστημάνθρωποι έχουν τήν ικανότητα νά γίνονται αόρατοι, δήλωσε στήν εφημερίδα National Enquirer. Απ' αυτό συμπεραίνει κανείς ότι  μάς επισκέπτονται πολύ περισσότεροι εξωγήινοι απ' όσο έχουμε ποτέ φανταστεί .Ο διακεκριμένος επιστήμονας  παρέθεσε δραματικά παράδειγμα , που φανερώνουν ότι εξωγήινοι  μπορούν νά επισκέπτονται τή Γη  και να παραμένουν εντελώς αόρατοι. !

Αθήνα 2001 τρεις  μάρτυρες εντόπισαν σε κοντινή απόσταση 26  άγνωστα αντικείμενα μικρής διαμέτρου που  εμφανίστηκαν  ξαφνικά για  περίπου15  λεπτά ,τα αντικείμενα εξαφανίστηκαν δημιουργώντας μια θολούρα γύρω απ, τον εαυτό τους

 

Τάος τού Ν. Μεξικού, μία ομάδα ατόμων πού διασκέδαζαν ένιωσαν ξαφνικά ένα πιεστικό συναίσθημα ότι κάποιος τούς παρακολουθούσε. Λίγες στιγμές αργότερα, τα άτομα αυτά διέκρίναν ένα φωτεινό UFO νά αιωρείται.

 

Στό Ντουράγκο τού Κολοράντο, ένας φωτογράφος, πού έβγαζε φωτογραφίες μίας πυρκαγιάς, πρόσεξε παράξενα φωτεινά UFO πού  δεν είχε διακρίνει μέχρι πριν άπό λίγο.

 

Αποκαλύψεις για τα UFO από αστροναύτη του Apollo 14

Δημοσίευση: 31 Ιουλ. 08

 

Ο Edgar Mitchell

Μοιάζει σαν διαφημιστικό σποτ για την επόμενη σειρά των X-Files: Ένας άνθρωπος που έχει περπατήσει στο Φεγγάρι, ο Edgar Mitchell της αποστολής Apollo 14, δήλωσε πως του έχει ειπωθεί ότι παντοδύναμοι εξωγήινοι βρίσκονται εδώ και 60 χρόνια ανάμεσά μας και πως οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν συγκαλύψει προσεκτικά την όλη υπόθεση. Οι ισχυρισμοί του Mitchell έχουν προκαλέσει μεγάλη εντύπωση τις τελευταίες ημέρες (τέλη Ιουλίου 2008) όταν ακούστηκαν στον αέρα σε μια βρετανική ραδιοφωνική εκπομπή. Αλλά με μια πιο προσεκτική εξέταση, αυτά που δήλωσε ο απόμαχος αστροναύτης πιθανότατα δεν ήταν ούτε τόσο κοσμοϊστορικά, ούτε τελικά και τόσο νέα.

Οι εξωγήινοι έχουν επικοινωνήσει με τους ανθρώπους αρκετές φορές αλλά οι κυβερνήσεις έχουν κρύψει την αλήθεια για 60 χρόνια, ισχυρίστηκε ο έκτος άνθρωπος που περπάτησε στο Φεγγάρι. Ο αστροναύτης του Apollo 14 Δρ. Edgar Mitchell είπε πως ήταν ενήμερος για πολλές επισκέψεις UFO στη Γη κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη NASA και πως κάθε τέτοια επίσκεψη έχει συγκαλυφθεί. Ο Mitchell που είναι 77 ετών, δήλωσε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης πως πηγές από την υπηρεσία διαστήματος που είχαν έρθει σε επαφές με εξωγήινους περιέγραψαν τα όντα ως 'μικρά ανθρωπάκια που έχουν περίεργη όψη'. Είπε πως οι υποτιθέμενοι εξωγήινοι μοιάζουν με την παραδοσιακή εικόνα ενός μικρόσωμου όντος με μεγάλα μάτια και κεφάλι.

 

Ισχυρίστηκε ότι η τεχνολογία μας δεν είναι ούτε κατά διάνοια τόσο ανεπτυγμένη όσο εκείνων και εάν η στάση τους ήταν εχθρική απέναντί μας θα είχαμε ήδη εξαφανιστεί. Ο Δρ. Mitchell μαζί με τον διοικητή του Apollo 14 Alan Shepard είναι εκείνοι που έχουν κάνει τον πιο μακρόχρονο περίπατο στη Σελήνη που έφτασε στις 9 ώρες και 17 λεπτά στην αποστολή τους το 1971.

 

"Συμβαίνει να έχω το προνόμιο να γνωρίζω το γεγονός ότι έχουμε δεχτεί επισκέψεις στον πλανήτη μας και πως τα φαινόμενα που σχετίζονται με τα UFO είναι αληθινά", ήταν η δήλωση του Mitchell που τράβηξε την προσοχή της κοινής γνώμης. "Έχει συγκαλυφθεί πολύ καλά από τις κυβερνήσεις μας εδώ και 60 χρόνια, αλλά σταδιακά διαρρέει και κάποιοι από εμάς έχουμε το προνόμιο να έχουμε ενημέρωση σχετικά με το γεγονός."

 

ο Mitchell που είχε Bachelor of Science στην αεροναυτική μηχανική και Doctor of Science στην αεροναυτική και αστροναυτική ισχυρίστηκε ότι το Roswell είναι μια πραγματικότητα και πως παρόμοιες εξωγήινες επισκέψεις συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο έρευνας. Είπε στον έκπληκτο Nick Margerrison του Kerrang Radio: "Η υπόθεση αρχίζει πραγματικά να ανοίγει. Πιστεύω πως βρισκόμαστε κοντά σε μια πολύ μεγάλη αποκάλυψη και κάποιοι σοβαροί οργανισμοί κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση."

 

Ο κ. Margerrison σχολίασε: "Νόμιζα πως βρισκόμουν αντιμέτωπος με κάποιο είδος χιούμορ των αστροναυτών αλλά εκείνος δήλωσε με απόλυτη σοβαρότητα ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν σίγουρα και δεν υπάρχει κάποια αμφισβήτηση γι' αυτό."

 

Αξιωματικοί της NASA ωστόσο, αντέδρασαν γρήγορα για να κάνουν τα σχόλια να καταλαγιάσουν. Σε μια δήλωση ένας εκπρόσωπος είπε: "Η NASA δεν ανιχνεύει UFO. Δεν είναι αναμειγμένη σε οποιουδήποτε είδους συγκάλυψη αναφορικά με την εξωγήινη ζωή στον πλανήτη αυτό ή οπουδήποτε αλλού στο σύμπαν. Ο Δρ. Mitchell είναι ένας σημαντικός Αμερικάνος, αλλά δεν μοιραζόμαστε τις απόψεις του στο ζήτημα αυτό."

Είναι οι δηλώσεις του Mitchell πραγματικά τόσο σημαντικές όσο φαίνονται;

"Τυγχάνει να έχω το προνόμιο να γνωρίζω το γεγονός ότι έχουμε δεχτεί επισκέψεις στον πλανήτη μας και ότι το φαινόμενο των UFO είναι πραγματικό παρόλο που έχει καλυφθεί από τις κυβερνήσεις για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα," ήταν λοιπόν η δήλωση του Mitchell στον Nick Margerrison του Kerrang Radio, που ξεσήκωσε τις αντιδράσεις της NASA αλλά και το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων που ασχολούνται με το φαινόμενο των UFO.

 

Η παραπάνω δήλωση του Mitchell φέρνει στο νου εικόνες που παραπέμπουν στους μικρούς γκρι ανθρωπάκους που απεικονίζονται στις περισσότερες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας και που κατέχουν τεχνολογία που είναι πολύ υψηλότερη από τη δική μας, τόσο υψηλή που θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης εάν το επιλέγανε. Αυτή είναι και η θέαση πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων που πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι πιλοτάρουν τουλάχιστον μερικά από τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που έχουν αναφερθεί εδώ και 60 χρόνια. Αλλά το γεγονός ότι η δήλωση αυτή προέρχεται από έναν διάσημο αστροναύτη που έχει μιλήσει με στρατιωτικές πηγές που υποτίθεται ότι γνωρίζουν τα πράγματα από μέσα, δίνει στην αναγγελία του Mitchell μια μεγαλύτερη εγκυρότητα.

 

Είναι όμως πραγματικά έγκυρη;

 

Όπως τονίζει ο αστρονόμος Phil Plait στο blog αστρονομίας που διατηρεί, το ότι κάποιος έχει περπατήσει στη Σελήνη (ή ότι είναι αξιωματικός του στρατού και σχετίζεται με τέτοιου είδους αποστολές) δεν του δίνει αυτόματα και την πιστοποίηση πως οτιδήποτε δηλώσει ισχύει. Επιπλέον, σε ακόλουθες συνεντεύξεις που έδωσε ο Mitchell στο Discovery.com και στο BlogTalkRadio, προέκυψε ότι τα στοιχεία που έχει είναι στην ουσία τους απλές διαδόσεις.

 

Ο Mitchell τόνισε πως οι θεάσεις UFO στις οποίες αναφέρεται δε βασίζονται στη δική του προσωπική εμπειρία ως αστροναύτη της NASA, αλλά κυρίως σε ανεπίσημες συνομιλίες που είχε με αυτόπτες μάρτυρες που αφορούν στο περιστατικό του 1947 στο Roswell και σε άλλες θεάσεις. Έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην εμπειρία ενός ναυάρχου του Ναυτικού που προσπάθησε να διερευνήσει τους ισχυρισμούς ενός αυτόπτη μάρτυρα αλλά από προσωπικό υψηλής μυστικότητας του στερήθηκε κάθε δυνατότητα να το κάνει.

 

Είναι γνωστό ότι κάποιοι αξιωματικοί του στρατού υποπτεύθηκαν πως υπήρχε κάτι περίεργο σχετικά με το Roswell, ακόμα και μετά από την ανακοίνωση της Αμερικάνικης Αεροπορίας το 1997 που έλεγε ότι είχε εξηγήσει πλήρως τις αναφορές που σχετιζόντουσαν με UFO και πως έκλεινε τα αρχεία αυτού του θέματος. Ο γνωστότερος από εκείνους που πίστευαν ότι κάτι περίεργο συνέβη τότε ήταν ο απόμαχος της αεροπορίας συνταγματάρχης Philip Corso, που διέδωσε όσα ήξερε (μαζί με όσα είχε ακούσει από άλλους) σχετικά με τη συνομωσία των εξωγήινων σε ένα βιβλίο με τίτλο 'Η Ημέρα μετά το Roswell' (The Day After Roswell).

 

Σε μια συνέντευξή του το 1997 ο Corso είπε στον Alan Boyle του cosmiclog ότι έγραψε το βιβλίο επειδή κάποιο άτομο που αποτελούσε πηγή κλειδί για όσα ήξερε έφυγε από τη ζωή, απαλλάσσοντάς τον από το να παραμένει στη σιωπή. Ο ίδιος ο Corso πέθανε ένα χρόνο μετά τη συνέντευξη αλλά υπάρχουν σίγουρα άλλες στρατιωτικές πηγές που κρατάνε μυστικά από δεύτερο ή τρίτο χέρι. Έτσι δεν είναι και τόσο φοβερό το γεγονός ότι ο Mitchell 'έχει το προνόμιο' να έχει ακούσει μερικά από αυτά τα μυστικά και ούτε είναι τόσο καινούργιο για να προκαλέσει τέτοια δημόσια προσοχή.

 

Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που είναι κατά κάποιον τρόπο 'μέσα στα πράγματα' προβαίνει σε δηλώσεις που επιβεβαιώνουν τις υποψίες και συνομωσιολογίες σχετικά με τη συγκάλυψη της υπόθεσης των UFO είναι κάτι που δεν μπορούμε εύκολα να αγνοήσουμε. Αλλά εξίσου επιπόλαιο θα ήταν να θεωρήσουμε τις δηλώσεις αυτές και ως αδιάσειστη απόδειξη, μιας και όπως φαίνεται δεν αποτελούν κάτι μοναδικό και καινούργιο, αλλά εντάσσονται σε μια ευρύτερη κατηγορία ανάλογων δηλώσεων που κυκλοφορούν κατά καιρούς από ανθρώπους που έχουν ζήσει την 'Οδύσσεια' της εξερεύνησης του διαστήματος από πιο κοντά. Οπότε, το μυστήριο για το εάν έχουμε έρθει ως Γη σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, συνεχίζει για την ώρα να αποτελεί ένα ανοιχτό ερώτημα

 

Αγρογλυφικά": Εξωγήινα μηνύματα;

________________________________________

Σχόλια του Μπέντζαμιν Κρεμ για τους κύκλους στα σπαρτά και τους ιπτάμενους δίσκους.

________________________________________

ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ (ΚΥΚΛΟΙ ΣΤΑ ΣΠΑΡΤΑ)

________________________________________

Αυτά τα σχέδια, που είναι γνωστά από δεκαετίες τώρα στους ασχολούμενους με το φαινόμενο των UFO, είναι πράγματι αποτέλεσμα της δράσης των Διάστημικών Αδερφών και των ιπτάμενων δίσκων τους. Δημιουργούνται και αφήνονται επίτηδες σα σημάδι της παρουσίας τους: η εκπληκτική δομή και η ακρίβεια των σχεδίων είναι μαρτυρίες της ανώτερης επιστήμης τους (τα σπαρτά, παρ' όλο που τυλίγονται σε ελικοειδείς και άλλους σχηματισμούς, δεν καταστρέφονται ποτέ).

Ε. Πώς σχολιάζετε την αυξημένη εμφάνιση ιπτάμενων δίσκων και τα ανεξήγητα σχήματα με κύκλους που έχουν εμφανιστεί σε χωράφια σε διάφορες χώρες;

Α. Εκτός από μερικές απάτες, οι "κύκλοι στα σπαρτά", όπως λέγονται, είναι ασφαλώς πραγματικοί, αλλά δεν συνδέονται άμεσα με τον Μαϊτρέγια. Τους δημιουργούν οι αδερφοί μας από τους κοντινότερους πλανήτες, τον Αρη και την Αφροδίτη. Oι κύκλοι έχουν εμφανιστεί σε πολλά μέρη του κόσμου. Έχουμε εκατοντάδες κύκλους στην Αγγλία, κι εμφανίστηκαν επίσης στις ΗΠΑ, στον Καναδά, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Ιαπωνία και αλλού.

Τα σχήματα δημιουργούνται από τα διαστημικά οχήματα που εμείς τα λέμε ιπτάμενους δίσκους ή UFO. Είναι μέρος μιας διεργασίας ενεργοποίησης της Γης, και αναπαράγουν στο φυσικό επίπεδο πολλούς από τους στροβίλους του δικτύου μαγνητικής ενέργειας που περιβάλλει τη Γη. Αυτοί οι σχηματισμοί θα γίνουν "συσσωρευτές ενέργειας" για την ανθρωπότητα σε σχέση με μια νέα πηγή ενέργειας, που θα αποτελεί μέρος της επιστήμης του άμεσου μέλλοντος, της επιστήμης του φωτός.

________________________________________

ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ (UFO)

* Δεν υπάρχουν εχθρικοί ιπτάμενοι δίσκοι. Ό,τι κι αν λένε οι διάφορες ιστορίες για δήθεν εχθρικά UFO, η εμφάνισή τους είναι το αποτέλεσμα διαπλανητικής συνεργασίας και είναι ολότελα ειρηνική και με αγαθές προθέσεις... Δεν είναι ποτέ πρόθεσή τους να τρομάξουν τους ανθρώπους.

* Τα UFO είναι αόρατα από φυσικού τους, μιας κι είναι καμωμένα από ύλη των τεσσάρων αιθερικών επιπέδων... Γίνονται ορατά στα μάτια μας με το να χαμηλώνουν το δονητικό ρυθμό αυτών των αιθερικών ατόμων και ξαναγίνονται αόρατα όταν επιστρέφουν στην κανονική τους συχνότητα.

* Τα UFO είναι απόλυτα πραγματικά. … Βρίσκονται εδώ συνεχώς κατά χιλιάδες, ακόμα και εκατομμύρια.

* Βοηθούν (μέσα στα όρια του καρμικού νόμου) στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του κόσμου. Εξουδετερώνουν την ραδιενέργεια που παράγεται από τις πυρηνικές δοκιμές και άλλες εκπομπές.

________________________________________

Η Συγκέντρωση των Δυνάμεων του Φωτός

Το παρόν τμήμα είναι μετάφραση αυτής της ιστοσελίδας του ιστοχώρου του Share International.

«Οι άνθρωποι παντού θα μείνουν έκπληκτοι από τις αναφορές [των UFO]. Αυτές θα περιλαμβάνουν εμφανίσεις, σε πρωτοφανείς αριθμούς, διαστημοπλοίων από τους γειτονικούς μας πλανήτες και ειδικότερα από τον Άρη και την Αφροδίτη. Ποτέ πριν δεν έχει ξαναφανεί τέτοια αυξημένη δραστηριότητα, σε ευρείες περιοχές του πλανήτη. (Ο Δάσκαλος – «Η Συγκέντρωση των Δυνάμεων του Φωτός», Share International, Μάρτιος 2007)

Ελλάδα: Η Ελληνική εφημερίδα Espresso ανέφερε ότι ένα UFO εθεάθη στην Πελοπόννησο κοντά στον ισθμό της Κορίνθου στις 3 Φεβρουαρίου του 2009. Πολλοί άνθρωποι κάλεσαν την τοπική αστυνομία για να αναφέρουν ότι είδαν ένα UFO. Ένας μάρτυρας, ο κ. Ποτάπιος Παλαιολόγου, οδηγούσε για να πάει την κόρη του στο σχολείο. «Ήταν μια ηλιόλουστη ημέρα και ο ουρανός ήταν εντελώς καθαρός. Ξαφνικά, είδα ένα τεράστιο αντικείμενο πέρα από τη μικρή βουνοπλαγιά απέναντι από το χωριό όπου ζούμε. Φαινόταν να είναι περίπου 400 μέτρα επάνω από το έδαφος και ήταν τεράστιο, με διάμετρο περίπου 300 μέτρα. Έμοιαζε με τον πλανήτη Κρόνο με ένα κόκκινο δαχτυλίδι γύρω του και είχε μεταλλικό ασημί χρώμα» είπε. Σύμφωνα με τον κ. Παλαιολόγου, το UFO παρέμεινε αιωρούμενο για περίπου 10 δευτερόλεπτα, και έπειτα το δαχτυλίδι άρχισε να δονείται με έναν πολύ γρήγορο ρυθμό. Το αντικείμενο άρχισε να τρέμει πολύ έντονα και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα είδε μια έντονη λάμψη, στη δεξιά πλευρά. «Στη συνέχεια εξαφανίστηκε!», είπε. Και άλλα άτομα είδαν το UFO στην ίδια τοποθεσία την ίδια ημέρα, καθώς και μια εβδομάδα νωρίτερα υπήρξαν επίσηςκάποιες αναφορές ότι εθεάθη πάλι. (Πηγή: www.allnewsweb.com)

(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ επιβεβαιώνει ότι αυτό ήταν ένα διαστημικό σκάφος από τον Άρη.)

Κίνα: Shenzhen - Εφημερίδες στην πόλη Shenzhen στην επαρχία Guandong έλαβαν πολυάριθμα τηλεφωνήματα από κατοίκους που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες παρουσίας UFO το απόγευμα της 23ης Φεβρουαρίου του 2009. Ένα από τα UFO εξέπεμψε ένα μπλε-ιώδες φως πριν απομακρυνθεί γρήγορα προς το νότο. Ένας μάρτυρας, η κα. Zhou, είδε τρία UFO από το μπαλκόνι της. Δύο από τα τρία αντικείμενα απομακρύνθηκαν γρήγορα, ενώ το ένα παρέμεινε για λίγο πριν φύγει. «Το τελευταίο εξέπεμπε το πιο παράξενο ιώδες φως το οποίο ήταν πολύ λαμπρό» είπε. Ένας άλλος μάρτυρας, ο κ. Yip, είδε και αυτός τα UFO και παρατήρησε ότι τουλάχιστον ένα από τα σκάφη εξέπεμπε επίσης μια μπλε φλόγα από την κάτω πλευρά του. (Πηγή: allnewsweb.com)

(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ επιβεβαιώνει ότι αυτό ήταν ένα διαστημόπλοιο από τον Άρη.)

Liu Pan Shui – Ένα UFO κινηματογραφήθηκε τον Ιανουάριο του 2009 από μια ομάδα πυροσβεστών στη πόλη Liu Pan Shui στην επαρχία Guizhou. O Wang Jia Wei παρατήρησε ένα ασυνήθιστο αστέρι το οποίο είχε λαμπρή λάμψη και κινούταν με κατεύθυνση νοτιοανατολικά. Χρησιμοποιώντας μια βιντεοκάμερα, είδε ότι το αντικείμενο ήταν στην πραγματικότητα δύο περιστρεφόμενα σκάφη στο σχήμα περιστρεφόμενων κορυφών, ή δυο περιστρεφόμενα μισά ενός σκάφους. Το UFO αστραποβολούσε με ποικιλία χρωμάτων: μοβ, κόκκινο, μπλε, πορτοκαλί, λευκό και χρυσό. Αναφέρθηκε ότι το περιστατικό έτυχε ευρείας κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης στην Κίνα. (Πηγή: allnewsweb.com)

(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ επιβεβαιώνει αυτά ήταν δύο διαστημόπλοια από τον Άρη.)

Ρωσία: Δεκάδες άνθρωποι στη Δυτική Ρωσία είδαν ένα UFO κυκλικού σχήματος τον Ιανουάριο του 2009 κοντά στο Belgorod, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, το οποίο άλλαζε χρώμα από λαμπερό λευκό σε ηλεκτρικό μπλε. Τα UFO εξέπεμπε μια λευκή δέσμη λέιζερ στην κατεύθυνση του εδάφους. Πολλοί κάτοικοι είπαν ότι είχαν παρεμβολές στις τηλεοράσεις τους. Οι αυτόπτες μάρτυρες κ. και κα. Skripov από το/την Gorodishka είδαν την ακτίνα από το UFO να χτυπά το δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητό τους. «Είμαστε εξοικειωμένοι με προβολείς και αυτό δεν ήταν ένας προβολέας» είπε ο κ. Skripov. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αντικείμενο τελικά ανέβηκε γρήγορα στα σύννεφα και εξαφανίστηκε. Το γεγονός αναφέρθηκε ευρέως από τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης. (Πηγή: allnewsweb.com)

(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ επιβεβαιώνει ότι αυτό ήταν ένα γνήσιο διαστημόπλοιο από τον Άρη. Παρεμβολές στα ραδιοφωνικά κύματα είναι αρκετά συνηθισμένες.)

 

UFO, τα Μυστήρια της Νεομυθολογίας, Κατασκευή Πραγματικοτήτων & η Νέα Μεθοδολογία Προσέγγισης του Αγνώστου

strangeanarchy, 2.08.09

 

 

 

Προσωπικά δέν ξέρω ποιές μπορεί να είναι οι προθέσεις ή τι ακριβώς είναι τα UfΟ, υπάρχουν αμέτρητες θεωρίες και απόψεις και είναι τόσες, όσες και οι άνθρωποι που εκφέρουν ή νομίζουν κάτι για αυτά.

Ο Ζακ Βαλλέ θα μας έλεγε κάτι πολύ προχωρημένο, πρωτότυπο και φευγάτο, ενώ η κυρία Μαρίκα ότι συνωμοτούν για την μπουγάδα της.

Από ερευνητικής σκοπιάς με ενδιαφέρουν και τα δύο “άκρα” (άν και σίγουρα αυτή του Ζάκ Βαλλέ μου φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα).

Ένα θέμα όμως είναι, τι γίνεται με εκείνο το “μέσο όρο” απόψεων;

Όχι δέν εννοώ ότι υπάρχει ο κύριος με το ονοματεπώνυμο Μέσος Όρος.

Ποτέ δέν με ενδιέφερε ιδιαίτερα η στατιστική για την προσέγγιση της όποιας αλήθειας όπως κοινωνιολογικά χρησιμοποιείται αυτή. Εννοώ αυτό το ρεύμα κοινών απόψεων που πλανάται στην ατμόσφαιρα του “συλλογικού μας ασυνειδήτου” η απλά διαμορφώνεται μέσα στο κεφάλι μας.  Τα “κβαντικά” ρεύματα των απόψεων, άν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον όρο, μέ λόγια της σύγχρονης φυσικής.

Το βάζω αυτό στην συζήτηση γιατί έχει άπειρες προεκτάσεις.

Τα ρεύματα αυτά των απόψεων δεν φαίνεται φυσικά να είναι αυθύπαρκτα και απομονωμένα αλλά κάποιοι (ή εμείς οι ίδιοι) τα δημιουργούν, τα επηρεάζουν και τα ενδυναμώνουν.  Μπορούμε έτσι να βγάλουμε διάφορα ενδιαφέροντα συμπεράσματα καθώς θα αναρωτιόμαστε το “γιατί” και το “πώς” αυτών των απόψεων, αλλά κυρίως, τον λόγο που υπάρχουν αυτές οι συγκεκριμένες στα μυαλά μας περισσότερο από κάποιες άλλες.

 

Το θέμα των περίεργων φώτων στον ουρανό είναι αρχαίο σίγουρα.

Αλλά άν το θέσουμε υπό την σύγχρονη έννοια του Ufo αλλά και το τι προθέσεις μπορεί αυτά (αυτά ποιά;) να έχουν, θα το κατατάσσαμε καλύτερα στην κατηγορία της Νεομυθολογίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, το ερώτημα ίσως ήταν πιο σωστό να τεθεί ως εξής: τι προθέσεις νομίζουμε ότι έχουν αυτά προς εμάς ή τι εμείς πιστεύουμε ότι είναι; Δηλαδή τι ερμηνεία εμείς δίνουμε. Αυτό θέλει προσοχή, διότι άλλο το φαινόμενο ώς φαινόμενο και άλλο η ερμηνεία που εμείς δίνουμε για αυτό. Δέν θα πρέπει να συγχέουμε αυτά τα δύο, όπως συνήθως κάνουμε.

Άλλο η ερμηνεία που δίνουμε δηλαδή και άλλο το συμβάν αυτό καθ’ αυτό. Ακολουθεί μεγάλη παρένθεση: (θα μου πείτε βέβαια, πολύ λογικά, έτσι, δέν είμαστε καταδικασμένοι να νομίζουμε και πιστεύουμε πράγματα συνέχεια για τα φαινόμενα, εν προκειμένου για τα παράξενα φαινόμενα χωρίς πραγματικά να γνωρίζουμε την πραγματική διάσταση αυτών; Θα σας απαντούσα ότι αυτό αφορά τα όρια της διάνοιας και της λογικής που χρησιμοποιούμε. Άν εξαλείψουμε τα “μέσα”, τους μεσάζοντες ανάμεσα σε υποκείμενο και αντικείμενο, ανάμεσα στον παρατηρητή και το παρατηρούμενο φαινόμενο, με μιά νέα προσέγγιση που δέν αφορά τα γνωστά αισθητήρια όργανα, ούτε κάν όργανα μάλιστα θα έλεγα, τότε θα έχουμε μια πιό άμεση και ξεκάθαρη αντίληψη περί της αλήθειας όποιου φαινομένου. Αλλά αυτό άπταιται του θέματος ενός άλλο μελλοντικού ίσως άρθρου για τα όρια της διάνοιας και της λογικής του ανθρώπου, το οποίο πάλι πιθανόν, να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις . Καθόλου μη αναμενόμενο καθώς κάθε πρωτοποριακή ή “νέα” αντίληψη και ιδέα προκαλεί αυτές τις αντιδράσεις… στην λογική μας….)

 

 

 

 

Και έτσι, τελικά τα τελευταία (η πίστη, η ερμηνεία, το τί νομίζουμε για αυτά-για κάθε νεομυθολογία)  καθορίζουν ώς ένα πολύ σημαντικό βαθμό και τις “αληθινές” διάστασεις και χαρακτηριστικά που εμείς προσλαμβάνουμε και δεχόμαστε για την εκάστοτε νεομυθολογία.

Για παράδειγμα, για να γίνω πιο κατανοητός σε αυτό που γράφω, γιατί ίσως ακούγεται μπερδεμένο ή αντιφατικό:

Είναι γνωστή νομίζω η ιστορία με τους αλιγάτορες στην Νέα Υόρκη,

όπου υποτίθεται, υπήρχαν κροκόδειλοι στους υπονόμους και συνέβαιναν διάφορα τρομακτικά περιστατικά, ώσπου τελικά κάποιοι άρχισαν να ρίχνουν, πράγματι, μωρά αλιγάτορες στους υπονόμους.

Τελικά, άσχετα άν αυτοί πράγματι υπήρχαν ή ήταν μονάχα κάποιο μεμονωμένο περιστατικό, οι αλιγάτορες επηρεάστηκαν απ’ την διαδεδομένη και διευρυμένη πληροφορία για αυτούς και πράγματι είχαμε δεκάδες αναφορές απο ανθρώπους οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση απο αλιγάτορες!

Η όποια, δηλαδή, ευρεία διαδεδομένη άποψη, όπως επίσης και οποιοσδήποτε αστικός θρύλος ή νεομυθολογία, έχει την τάση τελικά να αντιγράφεται, να εκτελείται στην πραγματικότητα και τελικά να την διαμορφώνει, ώς ένα σημαντικό βαθμό.

Οι νεομυθολογίες ξεκινάνε ώς “ανύπαρκτες” αλλά δημιουργούν τελικά ιδέες ή εμμονές που τείνουν, επιβάλλονται σιγά σιγά και γίνονται τελικά πραγματικότητα!

Το “ανύπαρκτες” ας μην νοηθεί κατα λέξη, είναι  λογοτεχνική υπερβολή, ένα εργαλείο, για να καταδείξω ακριβώς ότι πάντα πίσω απο μια νεομυθολογία υπάρχει ένας κεντρικός πυρήνας αλήθειας, ο οποίος όμως, στίς περαιτέρω μεταμφιέσεις του και διάδοση του στον κόσμο της υπερπληροφόρησης τον οποίο ζούμε, παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όπου τελικά το πραγματικό και το φανταστικό στοιχείο περιπλέκονται σε ένα τόσο αξεδιάλυτο μυστήριο και έτσι δέν μπορούμε να πούμε με σιγουριά “ποιός” ή “τι” ήταν αυτός ο “πυρήνας”. Όποτε είναι κατά κάποιο τρόπο, για εμάς, “ανύπαρκτος”.  Πάνω, τώρα, σε αυτό το “πρώτο υλικό”, τον άγνωστο πυρήνα (που δέν ξέρουμε τι ακριβώς μπορεί να είναι και μπορεί να είναι οτιδήποτε), ο καθένας μπορεί να χτίσει και πλάσει οτιδήποτε.  Μπορεί δηλαδή, τα λεγόμενα UFO να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και πολύ πιο “τρελό” από απλά ιστορίες με εξωγήινους ή εσωγήινους ή ακόμα πλάσματα και όντα όπως εμείς σήμερα κατανοούμε με αυτόν τον όρο (χωρίς βέβαια να αποκλείω ότι μπορεί να είναι και κάτι απο τα παραπάνω, το ένα δέν αναιρεί το άλλο) και αυτό συμβαίνει διότι αυτός ο “πυρήνας” περνάει και φιλτράρεται απο το “μέσο όρο” , απο την κοινή συνισταμένη των απόψεων, την συγκεκριμένη κουλτούρα, πολιτισμό και παιδεία, την συγκεκριμένη κοντολογίς αντιληπτική ρύθμιση και κατάσταση των ανθρώπων κατά την οποία το Μυστήριο και το Αόρατο κάνει την εμφάνιση του σε κάθε εποχή.

Υπό αυτό το πρίσμα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξετάσουμε το “γιατί” και το “πώς” αυτής της διαδεδομένης πιά μυθολογίας.

Έρχεται στον νού μου λοιπόν, πάλι και πάλι, το ακόλουθο ερώτημα:  Πώς διαμορφώνεται και απο πού μια συγκεκριμένη νεομυθολογία, με τα συγκεκριμένα χαραχτηριστικά της ώς έχει, εφ όσον ο “πυρήνας” είναι σχεδόν ανύπαρκτος πια;

 

Μιλάω για μια νέα μεθοδολογία προσέγγισης του Αγνώστου και όχι φυσικά αναίρεσης του.  Για “νέα γυαλιά”… που οδηγούν σε μιά εναλλακτική και παράξενη μελέτη λειτουργίας της πραγματικότητας μέσα στην οποία ζούμε. Αυτή η νέα προσέγγιση της νεομυθολογίας ξεφεύγει απλά από τα γνωστά ερωτήματα περί εξωγήινης μορφής νοημοσύνης, φαντάσματα, ξωτικά και νεράιδες, αστικούς θρύλους, αγγέλους, παράξενα όντα και περιστατικά και μπορεί να μάς οδηγήσει σταδιακά σε μια νέα αντίληψη της πραγματικότητας όπου ο παρατηρητής, το υποκείμενο, παίζει μεγάλο ρόλο και διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό αυτό που παρατηρεί, αυτό που βιώνει, τον κόσμο μέσα στο οποίο ζεί. Μια νέα μεθοδολογία προσσέγγισης του Αγνώστου. Μια επανάσταση στο matrix μέσα στο οποίο ζούμε…

Με αυτήν, επίσης, την νέα μεθοδολογία πολλά αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τις μυθολογίες των αρχαίων και την αλήθεια που μπορεί να κρύβεται μέσα σε αυτούς μπορούν να αποκαλυφθούν…

Όλα αυτά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι αληθινά και πολύ λογικά συμπεράσματα και όχι αμπελοφιλοσοφίες ή σοφιστείες(που όσοι έχουν ασχοληθεί λίγο, με προσοχή και έρευνα, θα έχουν εντοπίσει) για τα μυστήρια της αντίληψης, της διαμόρφωσης της πραγματικότητας μέσα στην οποία ζούμε από συγκεκριμένες τάσεις, ιδέες ή Κέντρα. Ένα σημαντικό  κλειδί για την κατανόηση του Κόσμου και του Εαυτού.

Επίσης, άν τελικά μια διευρυμένη νεομυθολογία φέρει την ικανότητα επηρεασμού και διαμόρφωσης της πραγματικότητας, μια τέτοια γνώση και ο κατάλληλος χειρισμός της θα ήταν ένα φοβερό “όπλο” γιά τους Φύλακες που συντηρούν το Μάτριξ μέσα στο οποίο ζούμε.

Για παράδειγμα:

Άν αύριο πείσουμε τον εαυτό μας, (δηλαδή, μάλλον θα μας πείσουν) ότι τα Ufo είναι εχθρικά, η πρώτη μας αντίδραση θα είναι να φτιάξουμε μια παγκοσμιοποιημένη δύναμη. Μιά “ενιαία” ομοιομορφική και ευκόλως ελέγξιμη κοινωνία.

Και έτσι ποιός ξέρει; Τελικά τα Ufo είναι κάποιοι “άλλοι” ή “εμείς” ;

 

 

 

 

 

ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ HARBOUR MILLE

 

Κάτοικοι της Harbour Mille, NL (στη Νέα Γη), ανέφεραν ότι στις 27 Ιαν. 2010 τη Δευτέρα το βράδυ είδαν  το αντικείμενο της φωτογραφίας να πετά πάνω από την κοινότητά τους. (Courtesy of Darlene Stewart)

Η Darlene Stewart εντόπισε το αντικείμενο κατά τη λήψη φωτογραφιών  στη διάρκεια του  ηλιοβασιλέματος  πάνω από το Harbour  Mille, μια κοινότητα περίπου 200 κατοίκων στη νότια ακτή της επαρχίας.  Η γυναίκα αυτή τραβούσε εκείνη την  ώρα φωτογραφίες.  Στη συνέχεια κάλεσε τη γειτόνισσά της, Emmy Pardy, και οι δύο γυναίκες, μαζί με την σύζυγο του Stewart, λένε ότι είδαν τρία παρόμοια αντικείμενα το ένα  πλησιέστερα  και τα δύο άλλα μακρύτερα σε κάποια  απόσταση.

Ο Stewart είπε στο CBC News την Τετάρτη.  « Με έπιασε το στομάχι μου στη θέα τους»  « ένοιωσα ταραγμένος   όταν τα είδα ."

Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν από την Stewart δείχνουν θολές . Το έν  που φαίνεται πιό μακρά, είναι αντικείμενο στρογγυλό, σαν   πύραυλος,  με καπνό και φλόγες στην ουρά του .

Τα Αντικείμενα δεν έκαναν θόρυβο

Ο  Stewart είπε ότι τα αντικείμενα δεν έκαναν κανένα θόρυβο.

Καίτοι το είδαν  και άνθρωποι της αστυνομίας ,όπως είπε, δεν πήραμε καμιά εξήγηση για    αυτά  που πραγματικά είναι μυστήριο.

 

"Επιβεβαιώσαμε ότι ήταν κάτι," είπε ο  Sgt.  Wayne Edgecombe στο CBC News την Τετάρτη.  Αλλά ο Edgecombe είπε ότι δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει  τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας  . Πάντως ουδέν εγκληματικόν συνέβη.  

Ο Edgecombe είπε ότι επικοινώνησε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και του έδωσαν κάποιες πληροφορίες, αλλά  δεν απεκάλυψε  λοπτομέρειες .

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι είχαν γνωση των εκθέσεων, αλλά περίμεναν την τελική έκθεση πριν από το σχολιασμό και ότι η RCMP ήταν επιφορτισμένη με την έρευνα.  Ωστόσο, η RCMP θα κυκλοφορήσει μια δήλωση την Τετάρτη παραπέμποντας όλες τις ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης για το θέμα στους υπευθύνους της δημόσιας ασφάλειας του  Καναδά.

Ηταν μήπως Γαλλικός Πύραυλος;

Η εμφάνιση των ιπταμένων αντικειμένων  έχει   κεντρίσει  ραδιουργίες των    κατοίκων  στην περιοχή του  Harbour Mille. Κάποιοι είπαν ότι όπως   ανεφέρθη από τους αξιωματικούς οι οποίοι ήσαν στην κοινότητα την Τρίτη για την διεξαγωγή έρευνας  πάνω στα αντικείμενα, ότι αυτά ήταν πυραύλοι από  δοκιμές  που εξαπέλυσαν   από τα κοντινά Γαλλικά νησιά  του Αγίου  Πέτρου και Μικελόν.

Edgecombe είπε ότι οι φήμες είναι εντελώς ψευδείς.

Το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας  με  μήνυμα του στην ιστοσελίδα του επιβεβαίωσε ότι είχε  εξαπολύσει  έναν πύραυλο από ένα υποβρύχιο αυτή την εβδομάδα, αλλά ο χρόνος και η κατεύθυνση δεν ταίριαζε με αυτό που  είδαν , σύμφωνα με πληροφορίες ,  πάνω από τη νότια ακτή της Νέας Γης.

Η υπόθεση ότι το αντικείμενο   ενδεχομένως  ανήκαν σε δραστηριότητες του στρατού   έκανε τον  Φιλελευθέρο  MP Gerry Byrne, ο οποίος εκπροσωπεί την λέσχη ιππασίας στο  Newfoundland του Humber-St.  Barbe-Baie Verte,  να ζητήσει  πληροφορίες.

«Υπάρχει ένα αξιόπιστο σύνολο αποδεικτικών στοιχείων," Ο Byrne είπε στο CBC News », που δείχνουν ότι   κάτι θεαματικό συνέβη στα ανοικτά της θάλασσας μας. Πριν   αυτό  πάρει διαστάσεις, πιστεύω ότι η κυβέρνηση πρέπει πραγματικά να απαντήσει πολύ γρήγορα και ανοικτά,  με μια τεκμηριωμένη  δήλωση .

Ήταν σε κίνδυνο η ασφάλεια μας;

Ο Byrne είπε αν ήταν κάποια στρατιωτική δοκιμή , τότε  μπορεί να ετέθη η ασφάλεια του  κόσμου σε κίνδυνο

"Αν πράγματι αυτό το αντικείμενο ήταν ένα  καμωμένο από άνθρωπο, λ.χ  ένα βλήμα, δε  θα αποτελούσε πιθανό  κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια από παράπλευρες απώλειες, αν ανεφλέγοντο λ.χ τα καύσιμα των πυραύλων ;"

Ο Byrne χρησιμοποίησε τη μυστηριώδη υπόθεση  για να πάρει δημοσιότητα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την διάλυση του  Κοινοβούλιο.  Είπε ότι όταν η Βουλή των Κοινοτήτων ανοίξει,   προτίθεται να  κάνει επερώτηση στον υπουργό άμυνας,   μεταφορών και της δημόσιας ασφάλειας σχετικά με το συμβάν.

"Είναι  σκεπασμένο με σχετική μυστικότητα," είπε.  "Και ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από ότι το απόρρητο είναι  το βήμα στη Βουλή των Κοινοτήτων."

Ο  Stewart είπε ότι: αυτή την Τρίτη έχει συγκλονισθεί  από τον αριθμό των κλήσεων που έχει λάβει σχετικά με την κατόπτευση.  Αλλά είπε κανείς δεν έχει πει επίσημα τι ήταν αυτό που είδε.

 

UFO-ΑΤΙΑ, Ιπτάμενοι δίσκοι και εξωγήίνη επίθεση

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010 8:01 μμ | 2 σχόλια

Αυτός ο  δίσκος είναι από την δεκαετία του 1950 και, προφανώς, 60 χρόνια μετά η εξέλιξη είναι αδιαμφισβήτητη. Σε ποιο βαθμό βρίσκεται σήμερα η εξέλιξη δεν είναι εύκολο να το πούμε, σίγουρα, πάντως, σε πολύ υψηλό βαθμό. Καθώς βλέπουμε καμιά φορά για να πετάνε είναι, όντως, για μας Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα και, προφανώς, όσο δεν ταυτοποιούνται θα παραμένουν άγνωστα. Γνωστά  Άγνωστα.

 

Το 1953 υιοθετήθηκε από την αεροπορία των ΗΠΑ για πρώτη φορά ο αγγλικός όρος UFO σε αντικατάσταση του όρου ιπτάμενος δίσκος από την δεκαετία του 1940. Το 1952 συστήθηκε στην Αμερική η πρώτη επιτροπή για να ερευνήσει αυτά τα φαινόμενα παρουσίας άγνωστων αντικειμένων στον ουρανό και αργότερα πολλές κυβερνήσεις ίδρυσαν επιτροπές με αυτό το θέμα. Το 1977 έγιε στο Μεξικό το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο για τα ΑΤΙΑ, αν και είχε απορριφθεί κάθε περίπτωση εξωγήινης παρουσίας από την επιτροπή των ΗΠΑ, του φημισμένου αστροφυσικού Κόντον. Από το 1960 έχει ανοιχτεί φάκελος σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα για την καταγραφή αυτών των φαινομένων, που παρουσιάζονται απο μαρτυρίες. Εντυπωσιακή είναι η μαρτυρία ανδρός περιπόλου στην εθνική οδό κάποιο απόγευμα στην πόλη Σοκόρο στο Ν. Μεξικό, όπου είδε ένα ημισφαιρικό αντικείμενο  να στέκεται πάνω στο δρόμο σε τέσσερα πόδια και δίπλα του ήταν δυο άνθρωποι ντυμένοι στα λευκά. Όταν πλησίασε ο άνδρας το ούφο, οι δυο λευκοντυμένοι μπήκαν μέσα στο σκάφος και από το κάτω μέρος φάνηκε μια μπλε φλόγα και απογειώθηκε ταχύτατα. Οι μαρτυρίες είναι πολλές και δεν μπορεί κανένας να πει με βεβαιότητα τι συμβαίνει. Οι έρευνες συνεχίζονται με τα προγράμματα ΣΕΤΙ, Κύκλωπας, Όζμα κλπ. Σημαντική εξέλιξη είναι και οι απαγωγές, όπου οι απαχθέντες κατά περίεργο τρόπο μιλάνε αγγλικά με τους εξωγήινους ή άλλες γήινες γλώσσες ακόμα και όταν τηλεπαθητικά γίνεται η επικοινωνία γήινων και εξωγήινων.

Η προσωπική μου γνώμη είναι, ότι τα ΑΤΙΑ είναι μεν άγνωστα, αλλά όχι εξωγήινα. Μπορεί κάποτε να συμβεί ατύχημα σ' ένα UFO και να έχουμε χειροπιαστές αποδείξεις, αν και τότε μπορεί να βρούμε όντα παράξενα,  δημιουργημένα από τη σύγχρονη τεχνολογία, βιοτεχνολογία. Θυμίζω την παραίτηση του Γενικού Διευθυντή από το Ινστιτούτο Παστέρ τη δεκαετία του 1980, αν θυμάμαι καλά τη χρονολογία.

Και τώρα παρουσιάζω ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας για πρώτη φορά, εφόσον αυτή η εγγραφή αφορά στα UFO (Unidentified flying object). Αποκλείεται κάπου στον πλανήτη μας να "κατασκευάζονται" υβρίδια πλάσματα για να επιτεθούν κάποτε στο μέλλον από το διάστημα κατά της ανθρωπότητας και να ελέγχονται από ορισμένες δυνάμεις εδώ στη πλανήτη μας, ώστε τελικά, η σύγκρουση μεταξύ των εξωγήϊνων και γήίνων να καταλήξει υπέρ των γήίνων δυνάμεων υπό την καθοδήγηση παγκόσμιας κυβέρνησης  η οπόία ήδη θα κυβερνά τον κόσμο, προκειμένου να επιτευχθούν απώτερες επιδιώξεις;

Η δύναμη στον άνθρωπο, τελικά, αποβαίνει σε κατάρα επειδή σκοτίζει την ανθρώπινη σκέψη. Η ύπαρξη και η δύναμη του εγωϊσμού, ως συγκέντρωση στις μορφές του πλούτου και των αποφάσεων-εξουσία, διαστρέφουν το πνεύμα του ανθρώπου και το στρέφουν εναντίων των συνανθρώπων του. Η παγκόσμια ιστορία είναι η πειστικότερη μαρτυρία και η επαλήθευση της παραπάνω διαπίστωσης. Η τεχνολογία είναι ακόμα ένα εργαλείο για την εξυπηρέτηση της διαστροφής του ανθρώπου, όπου όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει από την εγκατεστημένη παραφροσύνη.

Μπορεί τα παραπάνω για εξωγήινη επίθεση να είναι επιστημονική φαντασία, η Ιστορία του κόσμου, η ιστορία των λαών δεν είναι φαντασία. Είναι καταγεγραμμένη πραγματικότητα. Δυστυχώς, ο άνθρωπος απέτυχε. Δημιουργήθηκε για να επιτύχει, αλλά απέτυχε. Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να πετύχει, για να κερδίσει τη ζωή....

Η φωτογραφία είναι δημοσιευμένη στο web και την παρουσιάζω εδώ για να δείξω, ότι η έρευνα και η κατασκευή ιπτάμενων σκαφών έχει και δισκοειδείς μορφές και δεν συνδέεται με τη φαντασία, όπου ως συγγραφέας μπορώ να εκφράζω. Λέτε να είναι το επόμενο μυθιστόρημά μου;

 

 Στο φως τα βρετανικά αρχεία για τα UFO

Της ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ

Η αλήθεια δεν βρίσκεται «εκεί έξω», αλλά «εδώ μέσα», υποστηρίζει η βρετανική κυβέρνηση και, προς επίρρωσιν, επέτρεψε τη δημοσιοποίηση των «UFO Files» -των φακέλων για τα UFO, μέχρι προσφάτως συμπεριλαμβανομένων στα άκρως απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Αμυνας.

Ενα από τα απόρρητα έγγραφα σχετικά με UFO που έδωσαν στη δημοσιότητα τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας (Ass. Press)Ενα από τα απόρρητα έγγραφα σχετικά με UFO που έδωσαν στη δημοσιότητα τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας (Ass. Press) Πρόκειται για 18 φακέλους που περιέχουν πάνω από 5.000 αναφορές σχετικά με άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, σημειώσεις και σκίτσα πολιτών «αυτοπτών μαρτύρων», αλλά και σχετικές ερωτήσεις που, εδώ και δεκαετίες, έχουν καταθέσει βουλευτές στο Κοινοβούλιο. Τα έγγραφα έχουν τεθεί στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου από τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας και είναι τα τελευταία που έχουν δει το φως στη διάρκεια τριετούς σχετικού προγράμματος συνεργασίας της υπηρεσίας των κρατικών αρχείων με το υπουργείο Αμυνας.

Ενα από τα πλέον ενδιαφέροντα έγγραφα των Φακέλων για τα UFO εμπλέκει τον ίδιο τον Ουίνστον Τσόρτσιλ: Ενώ μαινόταν ακόμα ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Βρετανός πρωθυπουργός στη διάρκεια μυστικού πολεμικού συμβουλίου με τον Αμερικανό στρατηγό Ντουάιτ Αϊζενχάουερ (γενικό διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων τότε και μετέπειτα πρόεδρο των ΗΠΑ) διέταξε «να μείνει μυστική για τα επόμενα 50 χρόνια» μία «στενή επαφή» ενός πιλότου βομβαρδιστικού της RAF και ενός UFO κοντά στις ανατολικές ακτές της Αγγλίας. Ο Τσόρτσιλ φέρεται να έδωσε τη σχετική διαταγή με το αιτιολογικό ότι η αποκάλυψη θα δημιουργούσε «μαζικό πανικό» στον βρετανικό πληθυσμό και θα έπληττε σοβαρά το θρησκευτικό αίσθημα. Το έγγραφο αφορά ταχυδρομημένη το 1999 επιστολή προς το υπουργείο Αμυνας, της οποίας ο (ανώνυμος) αποστολέας ισχυριζόταν πως ήταν εγγονός στρατιωτικού επιτελούς του Τσόρτσιλ, παρόντος στην επίμαχη συνάντηση, ο οποίος «είχε αποφασίσει να πάρει το μυστικό στον τάφο του».

Μία την εβδομάδα

Πάντως, όπως προκύπτει από τα αρχειοθετημένα έγγραφα, από το 1957, η επί τούτου συσταθείσα Επιτροπή Πληροφοριών έπαιρνε κατά μέσο όρο μία αναφορά σχετική με UFO εβδομαδιαίως. Μάλιστα, στα μέσα της δεκαετίας του '90, οπότε η τηλεοπτική σειρά και το φιλμ «The Χ Fliles» ήταν πολύ δημοφιλή στη Βρετανία, οι «UFO-μαρτυρίες» είχαν πολλαπλασιαστεί, ξεπερνώντας τις 600 μόνο μέσα στο 1996! Το υπουργείο άμυνας διατήρησε την ειδική υπηρεσία ερευνών για τα UFO μέχρι πέρσι, οπότε και αποφάσισε πως αυτά δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα για την εθνική άμυνα και ασφάλεια. Αλλωστε, μετά τη θέση σε ισχύ τού νόμου για την ελεύθερη πληροφόρηση (Freedom of Information Act) το 2005, τα UFO έγιναν το τρίτο σε σειρά προτεραιότητας ζήτημα από ερευνητές που ζητούσαν πρόσβαση σε αποδεσμευμένα έγγραφα του υπουργείου Αμυνας στα Εθνικά Αρχεία.

Αμέτρητα περιστατικά «στενών επαφών» υπάρχουν. Από άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που βλέπουν πιλότοι αεροσκαφών, όπως εκείνοι ενός Boeing 737 λίγο πριν προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ το 1995, μέχρι «συντριβή» εξωγήινων διαστημοπλοίων επί βρετανικού εδάφους: Σαν την περίπτωση του «Βρετανικού Ρόσγουελ», όπως ονομάστηκε η άκρως μυστική ορειβατική επιχείρηση διάσωσης του εξωγήινου πληρώματος ενός ιπτάμενου δίσκου που είχε πέσει στα βουνά Μπέργουιν της Ουαλίας το 1974 και που, σύμφωνα με τα αρχεία, προκύπτει πως επρόκειτο για κατολίσθηση.

(Πηγές: Reuters, ufos.nationalarchives.gov.uk) 

 

 

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΩΣ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ

Ενώ υπάρχει Σύμπαν το οποίον ακόμη δεν έχει εξερευνηθεί ασφαλώς θα υπάρχουν άπειρα αντικείμενα σ’ αυτό μη αναγνωρισθέντα , δηλαδή UFO.  Επομένως με βάση την λογική αυτή πρόταση θα ήτο δογματικό να αποκλείσουμε την ύπαρξη τους , τόσο δογματικό όσο και η θρησκευτική βεβαιότητα ότι υπάρχει κάποιος προσωποποιημένος θεός.

Το 1982 συνέβη ένα αξιόλογο γεγονός. Στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων, μια ομάδα ερευνητών υπό τη διεύθυνση του φυσικού Alain Aspect πραγματοποίησε ένα πείραμα που ίσως αποδειχτεί μια μέρα ως το σημαντικότερο πείραμα του 20ού αιώνα. Δεν ακούσατε βεβαίως γι’ αυτό στις απογευματινές ειδήσεις. Και αν δεν έχετε τη συνήθεια να διαβάζετε επιστημονικά περιοδικά, πιθανότατα δεν έχετε ποτέ ακούσει ούτε το όνομα του Aspect, αν και υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι η ανακάλυψή του μπορεί ν’ αλλάξει το πρόσωπο της επιστήμης. Ο Aspect και η ομάδα του ανακάλυψαν ότι υπό ορισμένες συνθήκες τα υποατομικά σωματίδια, όπως το ηλεκτρόνιο, μπορούν να επικοινωνούν ακαριαία μεταξύ τους ανεξάρτητα από την απόσταση που τα χωρίζει. Δεν έχει σημασία αν απέχουν 10 μέτρα ή 10 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

Κατά κάποιο τρόπο, κάθε σωματίδιο δείχνει σα να ξέρει τι κάνει το άλλο. Το πρόβλημα μ’ αυτό το κατόρθωμα είναι ότι παραβιάζει το παλιό αξίωμα του Αϊνστάιν ότι καμιά επικοινωνία δεν μπορεί να γίνεται με ταχύτητα ανώτερη από την ταχύτητα του φωτός. Εφ’ όσον μια ταχύτητα ανώτερη από την ταχύτητα του φωτός είναι ισοδύναμη με τη διάσπαση του φράγματος του χρόνου, το ανησυχητικό αυτό ενδεχόμενο έχει αναγκάσει ορισμένους φυσικούς να προσπαθούν να βρούν περίπλοκους τρόπους για να εξηγήσουν τα ευρήματα του Aspect. ΄Εχει όμως εμπνεύσει άλλους να προτείνουν πιο ριζοσπαστικές ερμηνείες.

Ο φυσικός David Bohm του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, παραδείγματος χάρη, πιστεύει ότι τα ευρήματα του Aspect υποδηλώνουν ότι δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα, ότι παρά τη φαινομενική του συμπάγεια το σύμπαν είναι κατά βάση ένα φάντασμα, ένα γιγαντιαίο και απίστευτα λεπτομερειακό ολόγραμμα.

Για να καταλάβει κανείς γιατί ο Bohm προβάλλει τον εκπληκτικό αυτό ισχυρισμό, πρέπει να γνωρίζει λίγα πράγματα για τα ολογράμματα. ΄Ενα ολόγραμμα είναι μια τρισδιάστατη φωτογραφία που γίνεται με τη βοήθεια ενός λέιζερ. Για να γίνει ένα ολόγραμμα, η φωτογραφική πλάκα φωτίζεται από μια δέσμη λέιζερ. Παράλληλα. μια δεύτερη δέσμη ακτίνων λέιζερ φωτίζει το υπό φωτογράφηση αντικείμενο και το ανακλώμενο φως της πέφτει κι αυτό στη φωτογραφική πλάκα. Το πρότυπο παρεμβολής (η ανάμειξη δηλαδή των δύο ακτίνων λέιζερ) αιχμαλωτίζεται έτσι στη πλάκα. ΄Οταν εμφανιστεί το φιλμ, αυτό που φαίνεται είναι ένας ακατανόητος στρόβιλος φωτεινών και σκοτεινών γραμμών. Μόλις όμως το φιλμ φωτιστεί από μια άλλη δέσμη λέιζερ, εμφανίζεται μια τρισδιάστατη εικόνα του αρχικού αντικειμένου.

Το τρισδιάστατο αυτών των εικόνων δεν είναι το μόνο αξιόλογο χαρακτηριστικό των ολογραμμάτων. Αν το ολόγραμμα ενός τριαντάφυλλου κοπεί στη μέση και ύστερα φωτιστεί από ένα λέιζερ, το κάθε μισό θα συνεχίσει να περιέχει ολόκληρη την εικόνα του τριαντάφυλλου.

Μάλιστα, ακόμα και αν τα δύο μισά ξανακοπούν στη μέση, κάθε κομμάτι του φιλμ θα περιέχει πάντοτε μια μικρότερη αλλά πλήρη εκδοχή της αρχικής εικόνας. Αντίθετα από την κανονική φωτογραφία, κάθε κομμάτι του ολογράμματος περιέχει όλες τις πληροφορίες που διαθέτει το σύνολο.

Η φύση της ολογραφίας (το όλον σε κάθε τμήμα) μας προσφέρει έναν εντελώς καινούργιο τρόπο να κατανοήσουμε την οργάνωση και την τάξη. Στη μεγαλύτερη διάρκεια της ιστορίας της, η δυτική επιστήμη έχει κινηθεί με την αντίληψη ότι ο καλύτερος τρόπος να κατανοήσουμε ένα φυσικό φαινόμενο, είτε πρόκειται για ένα βάτραχο είτε για ένα άτομο, είναι να το τεμαχίσουμε και να μελετήσουμε τα τμήματά του.

Η ολογραφία μάς διδάσκει ότι μερικά πράγματα στο σύμπαν μάλλον δεν προσφέρονται γι’ αυτή την προσέγγιση. Αν προσπαθήσουμε να τεμαχίσουμε κάτι που έχει κατασκευαστεί ολογραφικά, δεν θα πάρουμε τα τμήματα που το απαρτίζουν, αλλά μόνο μικρότερα σύνολα.

Η προσέγγιση αυτή υπέδειξε στον Bohn έναν άλλο τρόπο να κατανοήσει την ανακάλυψη του Aspect. Ο Bohm πιστεύει ότι ο λόγος που τα υποατομικά σωματίδια μπορούν να παραμένουν σε επαφή μεταξύ τους ανεξάρτητα από την απόσταση που τα χωρίζει δεν είναι ότι στέλνουν πέρα δώθε κάποιου είδους μυστηριώδη μηνύματα, αλλά επειδή η χωριστότητά τους είναι μια ψευδαίσθηση. Υποστηρίζει ότι σε κάποιο βαθύτερο επίπεδο πραγματικότητας τα σωματίδια αυτά δεν είναι ιδιαίτερες οντότητες, αλλά προεκτάσεις του ίδιου θεμελιακού κάτι.

Για να βοηθήσει τους άλλους να δουν καλύτερα τι εννοεί, ο Bohm προτείνει την εξής εικόνα. Φαντασθείτε ένα ενυδρείο που περιέχει ένα ψάρι. Φαντασθείτε επίσης ότι δεν μπορείτε να δείτε κατευθείαν το ενυδρείο και ότι η γνώση σας γι’ αυτό και για όσα περιέχει προέρχεται από δύο τηλεοπτικές κάμερες, που η μια βλέπει την πρόσοψη του ενυδρείου και η άλλη το πλάι του.

Καθώς κοιτάτε τις δύο τηλεοπτικές οθόνες, αρχικά μάλλον θα υποθέσετε ότι το ψάρι σε κάθε οθόνη είναι μια ιδιαίτερη οντότητα. Στο κάτω κάτω της γραφής, αφού οι κάμερες βλέπουν από διαφορετικές γωνίες, κάθε εικόνα θα είναι αρκετά διαφορετική. Αλλά καθώς συνεχίζετε να κοιτάτε τα δύο ψάρια, κάποια στιγμή θα αντιληφθείτε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη σχέση ανάμεσά τους: ΄Οταν το ένα ψάρι γυρίζει, το άλλο κάνει επίσης μια ελαφρώς διαφορετική αλλά αντίστοιχη στροφή. ΄Οταν το ένα κοιτάζει μπροστά, το άλλο πάντοτε κοιτάζει προς το πλάι. Αν δεν αντιληφθείτε τη συνολική εικόνα της κατάστασης, ίσως να συμπεράνετε ότι τα ψάρια πρέπει να επικοινωνούν ακαριαία μεταξύ τους, αλλά προφανώς τούτο δεν είναι αλήθεια.

Ακριβώς αυτό, λέει ο Bohm, συμβαίνει στα υποατομικά σωματίδια του πειράματος του Aspect. Σύμφωνα με τον Bohn, η φαινομενικά ταχύτερη του φωτός σύνδεση μεταξύ των υποατομικών σωματιδίων μας λέει ότι υπάρχει ένα βαθύτερο επίπεδο πραγματικότητας, το οποίο δεν αντιλαμβανόμαστε, μια πιο πολύπλοκη διάσταση πέρα από τη δική μας που είναι ανάλογη με το ενυδρείο. Και προσθέτει πως βλέπουμε τα σωματίδια σα να είναι χωριστά επειδή βλέπουμε μόνο ένα τμήμα της πραγματικότητάς τους.

Τα σωματίδια αυτά δεν είναι χωριστά “τμήματα”, αλλά εκφάνσεις μιας βαθύτερης και πιο θεμελιακής ενότητας που είναι τελικά το ίδιο ολογραφική και αδιαίρετη σαν το τριαντάφυλλο που αναφέραμε. Και αφού τα πάντα στη φυσική πραγματικότητα απαρτίζονται από αυτά τα “είδωλα”, το ίδιο το σύμπαν είναι μια προβολή, ένα ολόγραμμα.

Πέραν της φαντασματοειδούς του φύσης, ένα τέτοιο σύμπαν θα περιέχει και άλλα μάλλον εκπληκτικά χαρακτηριστικά. Εάν η φαινομενική χωριστότητα των υποατομικών σωματιδίων είναι ψευδαίσθηση, αυτό σημαίνει ότι σε ένα βαθύτερο επίπεδο πραγματικότητας όλα τα πράγματα στο σύμπαν είναι απείρως αλληλένδετα.

Τα ηλεκτρόνια σε ένα άτομο άνθρακος στον ανθρώπινο εγκέφαλο συνδέονται με τα υποατομικά σωματίδια που απαρτίζουν κάθε σολομό που κολυμπά, κάθε καρδιά που χτυπά και κάθε άστρο που τρεμοσβήνει στον ουρανό.

Τα πάντα αλληλοδιεισδύουν στα πάντα και, αν και η ανθρώπινη φύση προσπαθεί να κατηγοριοποιήσει, να ταξινομήσει και να υποδιαιρέσει τα διάφορα φαινόμενα του σύμπαντος, όλοι οι καταμερισμοί είναι κατ’ ανάγκη τεχνητοί και το σύνολο της φύσης είναι τελικά ένα αδιάσπαστο όλον.

Σε ένα ολογραφικό σύμπαν, ακόμα και ο χρόνος και ο χώρος δεν μπορούν να θεωρούνται πια ως θεμελιώδη στοιχεία. Επειδή έννοιες όπως η τοπικότητα δεν ισχύουν σε ένα σύμπαν όπου τίποτα δεν είναι πράγματι χωριστό από οτιδήποτε άλλο, ο χρόνος και ο τρισδιάστατος χώρος, σαν τις εικόνες του ψαριού στις τηλεοπτικές οθόνες, θα πρέπει επίσης να θεωρούνται ως προβολές της βαθύτερης αυτής τάξης.

Στο βαθύτερο επίπεδό της η πραγματικότητα είναι ένα είδος υπερολογράμματος όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συνυπάρχουν ταυτόχρονα. Αυτό υποδηλώνει ότι με τα κατάλληλα εργαλεία ίσως μια μέρα να μπορούμε να διεισδύσουμε στο υπερολογραφικό επίπεδο της πραγματικότητας για να ανασύρουμε σκηνές από το ξεχασμένο παρελθόν.

Το τι άλλο περιέχει το υπερολόγραμμα είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Εάν, για χάρη της συζήτησης, δεχτούμε ότι το υπερολόγραμμα είναι η μήτρα που έχει γεννήσει τα πάντα στο σύμπαν μας, το ελάχιστο που περιέχει είναι κάθε υποατομικό σωματίδιο που έχει υπάρξει ή θα υπάρξει — κάθε δυνατό μόρφωμα ύλης και ενέργειας, από τις χιονονιφάδες μέχρι τα κβάζαρς, από τις γαλάζιες φάλαινες μέχρι τις ακτίνες γάμμα. Πρέπει να το βλέπουμε σαν μια κοσμική αποθήκη των πάντων.

Αν και ο Bohm παραδέχεται ότι δεν έχουμε τρόπο να γνωρίζουμε τι άλλο μπορεί να βρίσκεται κρυμμένο μέσα στο υπερολόγραμμα, τολμάει να πει ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να υποθέσουμε ότι δεν περιέχει περισσότερα. Ή, όπως το θέτει ο ίδιος, ίσως το υπερολογραφικό επίπεδο της πραγματικότητας να είναι μια “απλή φάση” πέραν της οποίας βρίσκεται “μια απειρία περαιτέρω ανάπτυξης”.

Ο Bohm δεν είναι ο μόνος ερευνητής που έχει βρει ενδείξεις ότι το σύμπαν είναι ένα ολόγραμμα. Δουλεύοντας ανεξάρτητα στον τομέα της έρευνας εγκεφάλου, ο νευροφυσιολόγος Karl Pribram του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ είναι κι αυτός πεπεισμένος για την ολογραφική φύση της πραγματικότητας.

Ο Pribram κατέληξε στο ολογραφικό μοντέλο εξαιτίας του μυστηρίου για το πώς και το πού αποθηκεύονται οι μνήμες στον εγκέφαλο. Επί δεκαετίες, πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξει ότι αντί να περιορίζονται σε συγκεκριμένα σημεία, οι μνήμες είναι διασκορπισμένες σε ολόκληρο τον εγκέφαλο.

Σε μια σειρά σημαντικών πειραμάτων του τη δεκαετία του 1920, ο Karl Lashley διαπίστωσε ότι οποιοδήποτε τμήμα του εγκεφάλου ενός ποντικού και αν αφαιρούσε ήταν αδύνατο να σβήσει τη μνήμη του πώς το ζώο να πραγματοποιεί πολύπλοκες δράσεις που είχε εκμάθει πριν από την επέμβαση. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι κανένας δεν είχε μπορέσει να προτείνει ένα μηχανισμό που να μπορούσε να εξηγήσει αυτή την περίεργη φύση (το όλον σε κάθε τμήμα) της αποθήκευσης της μνήμης.

Τη δεκαετία του 1960, ο Pribram ήρθε σε επαφή με την έννοια της ολογραφίας και συνειδητοποίησε πως είχε βρει την ερμηνεία που αναζητούσαν οι επιστήμονες του εγκεφάλου. Ο Pribram πιστεύει ότι οι μνήμες δεν κωδικοποιούνται σε νευρώνες ή μικρές ομάδες νευρώνων, αλλά σε πρότυπα νευρικών παλμών που διατρέχουν ολόκληρο τον εγκέφαλο με τον ίδιο τρόπο που τα πρότυπα παρεμβολής του φωτός λέιζερ διατρέχουν ολόκληρη την επιφάνεια ενός φιλμ που περιέχει μια ολογραφική εικόνα. Με άλλα λόγια, ο Pribram πιστεύει ότι ο ίδιος ο εγκέφαλος είναι ένα ολόγραμμα.

Η θεωρία του Pribram εξηγεί επίσης πώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να αποθηκεύει τόσες πολλές μνήμες σε τόσο μικρό χώρο. ΄Εχει υπολογιστεί ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει ικανότητα απομνημόνευσης κάπου 10 δισεκατομμυρίων bits πληροφορίας κατά τη διάρκεια της μέσης ανθρώπινης ζωής — περίπου την ίδια ίδια ποσότητα πληροφοριών που περιέχουν πέντε σειρές της Encyclopaedia Britannica.

Ομοίως, έχει ανακαλυφθεί ότι εκτός των άλλων τους δυνατοτήτων, τα ολογράμματα διαθέτουν μια εκπληκτική ικανότητα αποθήκευσης πληροφοριών. Μεταβάλοντας απλώς τη γωνία υπό την οποία τα δύο λέιζερ προσπίπτουν στη φωτογραφική πλάκα, είναι δυνατόν να καταγραφούν πολλές διαφορετικές εικόνες στην ίδια επιφάνεια. ΄Εχει αποδειχτεί ότι ένα κυβικό εκατοστό φιλμ μπορεί να χωρέσει μέχρι και 10 δισεκατομμύρια bits πληροφορίας.

Η μυστηριώδης ικανότητά μας να ανακαλούμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειαζόμαστε από την τεράστια αποθήκη της μνήμης μας γίνεται πιο κατανοητή εάν ο εγκέφαλος λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της ολογραφίας. Εάν ένας φίλος σας ζητήσει να του πείτε τι σας έρχεται στο νου όταν σας λέει τη λέξη “ζέβρα”, δεν χρειάζεται να ψάξετε αδέξια σε ένα τεράστιο αλφαβητικό αρχείο του εγκεφάλου για να βρείτε την απάντηση. Αντίθετα, συνερμοί όπως “ραβδώσεις”, “ιπποειδές” και “ζώο της Αφρικής” ξεπετάγονται ακαριαία στο κεφάλι σας.

Πράγματι, ένα από τα πιο εκπληκτικά πράγματα στην ανθρώπινη διαδικασία σκέψης είναι ότι κάθε κομμάτι πληροφορίας φαίνεται να είναι ακαριαία αλληλένδετο με κάθε άλλο κομμάτι πληροφορίας — ένα άλλο χαρακτηριστικό εγγενές στο ολόγραμμα. Επειδή κάθε τμήμα ενός ολογράμματος είναι απείρως αλληλένδετο με κάθε άλλο τμήμα, είναι ίσως το υπέρτατο παράδειγμα αλληλένδετου συστήματος της φύσης.

Η αποθήκευση της μνήμης δεν είναι το μόνο νευροφυσιολογικό μυστήριο που γίνεται πιο προσιτό υπό το φως του ολογραφικού μοντέλου του εγκεφάλου που διατύπωσε ο Pribram. ΄Ενα άλλο είναι το πώς ο εγκέφαλος είναι σε θέση να μεταφράζει την πλημμύρα των συχνοτήτων που δέχεται μέσω των αισθήσεων (συχνότητες φωτός, ακουστικές συχνότητες και ούτω καθεξής) στο συμπαγή κόσμο της αντίληψής μας.

Η κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση των συχνοτήτων είναι αυτό ακριβώς που κάνει καλύτερα ένα ολόγραμμα. ΄Οπως το ολόγραμμα λειτουργεί σαν ένα είδος φακού, σαν μια μεταφραστική συσκευή ικανή να μετατρέπει μια φαινομενικά ακατανόητη μουτζούρα συχνοτήτων σε μια συμπαγή εικόνα, ο Pribram πιστεύει ότι και ο εγκέφαλος αποτελεί ένα φακό και χρησιμοποιεί ολογραφικές αρχές για να μετατρέψει μαθηματικά τις συχνότητες που δέχεται μέσω των αισθήσεων στον εσωτερικό κόσμο της νόησης.

΄Ενα εντυπωσιακό σώμα ενδείξεων υποδηλώνει ότι ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί ολογραφικές αρχές για να πραγματοποιήσει τις λειτουργίες του. Και η θεωρία του Pribram κερδίζει όλο και μεγαλύτερη υποστήριξη από τους νευροφυσιολόγους. Ο Ιταλο-αργεντινός ερευνητής Hugo Zucarelli επεξέτεινε πρόσφατα το ολογραφικό μοντέλο στον κόσμο των ακουστικών φαινομένων. Προβληματισμένος από το γεγονός ότι οι άνθρωποι μπορούν να εντοπίζουν μια ηχητική πηγή χωρίς να κουνάνε το κεφάλι τους, ακόμα και αν ακούνε μόνο από το ένα αυτί, ο Zucarelli ανακάλυψε ότι οι ολογραφικές αρχές μπορούν να εξηγήσουν αυτή την ικανότητα.

Ο Zucarelli ανέπτυξε επίσης την τεχνολογία του ολοφωνικού ήχου, μια τεχνική εγγραφής ικανή να αναπαράγει ακουστικές καταστάσεις με έναν σχεδόν απόκοσμο ρεαλισμό.

Η πεποίθηση του Pribram ότι ο εγκέφαλός μας κατασκευάζει μαθηματικά τη “συμπαγή” πραγματικότητα με βάση την τροφοδότηση από ένα τομέα συχνοτήτων έχει γνωρίσει επίσης και μια σημαντική πειραματική υποστήριξη. ΄Εχει διαπιστωθεί ότι κάθε αίσθησή μας συλλαμβάνει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα συχνοτήτων απ’ ό,τι υποψιαζόμαστε μέχρι τώρα.

Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει, λόγου χάρη, ότι το οπτικό μας σύστημα είναι ευαίσθητο και σε ακουστικές συχνότητες, ότι η αίσθηση της όσφρησης εξαρτάται εν μέρει απ’ αυτό που σήμερα ονομάζουμε “οσμωτικές συχνότητες” και ότι ακόμα και τα κύτταρα του σώματός μας είναι ευαίσθητα σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων. ΄Ολα αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι μόνο στον ολογραφικό χώρο της συνείδησης οι συχνότητες αυτές ταξινομούνται και διασπώνται στις συμβατικές αντιλήψεις μας.

Αλλά η πιο εκπληκτική πλευρά του ολογραφικού μοντέλου του εγκεφάλου του Pribram είναι το τι συμβαίνει εάν το αντιπαραθέσουμε με τη θεωρία του Bohm. Γιατί εάν η συμπάγεια του κόσμου δεν είναι παρά μια δευτερεύουσα πραγματικότητα και αυτό που “υπάρχει” είναι στην πραγματικότητα μια ολογραφική μουτζούρα συχνοτήτων και εάν ο εγκέφαλος είναι κι αυτός ένα ολόγραμμα που επιλέγει απλώς κάποιες συχνότητες από αυτή τη μουτζούρα και μαθηματικά τις μεταμορφώνει σε αισθητηριακές αντιλήψεις, τότε τί γίνεται η αντικειμενική πραγματικότητα; Για να το πούμε απλά, παύει να υπάρχει. ΄Οπως υποστηρίζουν από πολύ καιρό οι θρησκείες της Ανατολής, ο υλικός κόσμος είναι Μάγια, παραίσθηση, και το να σκεφτόμαστε πως είμαστε φυσικά όντα που κινούνται σε ένα φυσικό κόσμο, είναι κι αυτό παραίσθηση.

Στην πραγματικότητα είμαστε “δέκτες” που πλέουν σε μια καλειδοσκοπική θάλασσα συχνοτήτων κι αυτό που ανασύρουμε από αυτή τη θάλασσα και το μεταμορφώνουμε σε φυσική πραγματικότητα δεν είναι παρά ένα από τα κανάλια που ανασύρονται από το υπερολόγραμμα.

Η νέα αυτή εκπληκτική εικόνα της πραγματικότητας, η σύνθεση των απόψεων του Bohm και του Pribram, αποκαλείται σήμερα το ολογραφικό παράδειγμα και αν και πολλοί επιστήμονες την έχουν υποδεχτεί με σκεπτικισμό έχει ηλεκτρίσει άλλους. Μια μικρή αλλά διευρυνόμενη ομάδα ερευνητών πιστεύουν ότι μπορεί να είναι το πιο επακριβές μοντέλο της πραγματικότητας που έχει καταλήξει η επιστήμη μέχρι σήμερα. Και ακόμα περισσότερο, μερικοί πιστεύουν ότι μπορεί να λύσει μερικά μυστήρια που μέχρι τώρα δεν έχουν εξηγηθεί από την επιστήμη και ακόμα να καθιερώσει το παραφυσικό σαν τμήμα της φύσης.

Πολυάριθμοι ερευνητές, μεταξύ αυτών ο Bohm και ο Pribram, έχουν παρατηρήσει ότι πολλά παραψυχολογικά φαινόμενα γίνονται πιο κατανοητά με τους όρους του ολογραφικού παραδείγματος. Σε ένα σύμπαν όπου οι ατομικοί εγκέφαλοι είναι στην πραγματικότητα αδιαίρετα τμήματα του ευρύτερου ολογράμματος και τα πάντα είναι απείρως αλληλένδετα, η τηλεπάθεια ίσως να είναι απλώς πρόσβαση στο ολογραφικό επίπεδο.

Προφανώς είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβουμε πώς η πληροφορία μπορεί να ταξιδέψει από το νου του Α ανθρώπου στο νου του Β σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση και βοηθάει να εννοήσουμε έναν αριθμό άλυτων μυστηρίων στην ψυχολογία. Ιδιαίτερα, ο Grof πιστεύει ότι το ολογραφικό παράδειγμα προσφέρει ένα μοντέλο για να καταλάβουμε πολλά από τα περίεργα φαινόμενα που γνωρίζουν άνθρωποι στη διάρκεια αλλαγμένων καταστάσεων συνείδησης.

Τη δεκαετία του 1950, ενώ πραγματοποιούσε έρευνα για το LSD ως ψυχοθεραπευτικό εργαλείο, ο Grof είχα μια ασθενή που ξαφνικά άρχισε να πιστεύει πως είχε αποκτήσει την προσωπικότητα ενός θηλυκού προϊστορικού ερπετού. Στη διάρκεια των παραισθήσεών της, δεν έδωσε μόνο μια πλούσια λεπτομερή περιγραφή του πώς είναι να ζεις μέσα σε μια τέτοια μορφή, αλλά παρατήρησε και ότι τμήμα της σεξουαλικής ανατομίας των αρσενικών του είδους ήταν ένα έγχρωμο μπάλωμα στο πλάι του κεφαλιού τους.

Αυτό που εντυπωσίασε τον Grof ήταν ότι αν και η γυναίκα δεν είχε καμιά προηγούμενη γνώση γι’ αυτά τα θέματα, μια συζήτηση αργότερα με ένα ζωολόγο επιβεβαίωσε ότι σε ορισμένα είδη ερπετών οι έγχρωμες περιοχές στο κεφάλι παίζουν πράγματι σημαντικό ρόλο στην πυροδότηση της σεξουαλικής διέγερσης.

Η εμπειρία της γυναίκας δεν ήταν κάτι μοναδικό. Στη διάρκεια της έρευνας, ο Grof αντιμετώπισε παραδείγματα ασθενών που παλινδρομούσαν και ταυτίζονταν με όλα σχεδόν τα είδη του εξελικτικού δέντρου (ευρήματα που ενέπνευσαν τη σκηνή της μεταβολή ανθρώπου σε πίθηκο στην ταινία “Altered States”). Επιπλέον βρήκε ότι οι εμπειρίες αυτές περιείχαν σπάνιες ζωολογικές λεπτομέρειες που εκ των υστέρων αποδεικύονταν ακριβείς.

Οι παλιδρομήσεις στο ζωικό βασίλειο δεν ήταν τα μόνα παράδοξα ψυχολογικά φαινόμενα που αντιμετώπισε ο Grof. Είχε επίσης ασθενείς που έδειχναν να αντλούν πληροφορίες από κάποιο είδος συλλογικής ή φυλετικής μνήμης. ΄Ατομα με ελάχιστη ή καθόλου παιδεία έδιναν ξαφνικά λεπτομερείς περιγραφές ζωροαστρικών επικήδειων τελετών και σκηνών από την ινδουιστική μυθολογία. ΄Αλλα άτομα έδιναν πειστικές περιγραφές εξωσωματικών εμπειριών, προγνωστικές ματιές στο μέλλον και παλινδρομήσεις σε φαινομενικές μετενσαρκώσεις προηγούμενων ζωών.

Σε μεταγενέστερη έρευνα, ο Grof διαπίστωσε το ίδιο φάσμα φαινομένων να εκδηλώνεται σε θεραπευτικές συναντήσεις χωρίς χρήση φαρμάκων. Επειδή το κοινό στοιχείο σ’ αυτές τις εμπειρίες φαινόταν να είναι η υπέρβαση της ατομικής συνείδησης πέρα από τα όρια του εγώ και τους περιορισμούς του χωροχρόνου, ο Grof ονόμασε αυτές τις εκφάνσεις “υπερπροσωπικές εμπειρίες” και στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 βοήθησε να θεμελιωθεί ο κλάδος της ψυχολογίας που ονομάζεται “υπερπροσωπική ψυχολογία” (transpersonal psychology) και είναι αφιερωμένος στη μελέτη τους.

Αν και ο ιδρυθείς από τον Grof Σύνδεσμος Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας γρήγορα προσέλκυσε μια διευρυνόμενη ομάδα επαγγελματιών με παρόμοιες αντιλήψεις και έγινε ένας αξιοσέβαστος κλάδος της ψυχολογίας, επί χρόνια ούτε ο Grof ούτε οι συνεργάτες του ήταν σε θέση να προτείνουν ένα μηχανισμό για την εξήγηση των παράδοξων ψυχολογικών φαινομένων που παρατηρούσαν. Αλλά αυτό άλλαξε με την εμφάνιση του ολογραφικού παραδείγματος. ΄Όπως σημείωνε ο Grof, εάν ο νους είναι πράγματι τμήμα ενός συνεχούς, ενός λαβυρίνθου που συνδέεται όχι μόνο με κάθε άλλο νου που υπάρχει ή έχει υπάρξει, αλλά και με κάθε άτομο, οργανισμό και περιοχή στην απεραντωσύνη του ίδιου του χωροχρόνου, το γεγονός ότι μπορεί περιστασιακά να κάνει επιδρομές στο λαβύρινθο και να έχει υπερπροσωπικές εμπειρίες δεν φαίνεται πλέον τόσο παράδοξο.

Το ολογραφικό παράδειγμα έχει επίσης επιπτώσεις και στις λεγόμενες σκληρές επιστήμες, όπως η βιολογία. Ο Keith Floyd, ψυχολόγος στο Κολλέγιο Virginia Intermont, υπογραμμίζει ότι εάν η συμπάγεια της πραγματικότητας δεν είναι παρά μια ολογραφική παραίσθηση, δεν είναι πια σωστό να λέμε ότι ο εγκέφαλος παράγει τη συνείδηση. Μάλλον, είναι η συνείδηση που δημιουργεί την επίφαση του εγκεφάλου — καθώς και του σώματος και του καθετί γύρω μας που τα ερμηνεύουμε ως φυσικά.

Μια τέτοια ανατροπή στον τρόπο που αντικρύζουμε τις βιολογικές δομές έχει αναγκάσει ερευνητές να παρατηρήσουν ότι η ιατρική και η αντίληψή μας για τη θεραπευτική διαδικασία θα μπορούσε επίσης να μεταμορφωθεί από το ολογραφικό παράδειγμα. Εάν η φαινομενική φυσική δομή του σώματος δεν είναι παρά μια ολογραφική προβολή της συνείδησης, είναι φανερό ότι ο καθένας μας είναι πολύ πιο υπεύθυνος για την υγεία του απ’ όσο πιστεύει η τρέχουσα ιατρική σοφία. Αυτό που θεωρούμε σήμερα αξιοθαύμαστη υποχώρηση των ασθενειών μπορεί στην πραγματικότητα να οφείλεται σε αλλαγές στη συνείδηση, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν αλλαγές στο ολόγραμμα του σώματος.

Παρομοίως, οι αμφισβητούμενες νέες τεχνικές θεραπείας όπως η οπτικοποίηση μπορεί να λειτουργούν τόσο καλά επειδή στην ολογραφική περιοχή της σκέψης οι εικόνες είναι τελικά το ίδιο πραγματικές με την πραγματικότητα.

Ακόμα και οράματα και εμπειρίες που αναφέρονται σε μια “μη-κανονική” πραγματικότητα μπορούν να ερμηνευτούν με το ολογραφικό παράδειγμα. Στο βιβλίο του Δώρα Αγνώστων Πραγμάτων, ο βιολόγος Lyall Watson περιγράφει τη συνάντησή του με μια Ινδονήσια σαμάνα, η οποία αφού χόρεψε ένα τελετουργικό χορό ήταν σε θέση να κάνει ένα ολόκληρο δασάκι να εξαφανιστεί. Ο Watson λέει ότι όσο ο ίδιος και ένας ακόμα κατάπληκτος θεατής συνέχιζαν να παρατηρούν τη γυναίκα, αυτή ανάγκασε τα δέντρα να επανεμφανιστούν και ύστερα “κλικ” χάθηκαν πάλι και επανεμφανίστηκαν αρκετές φορές διαδοχικά.

Αν και οι σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις δεν είναι σε θέση να ερμηνεύσουν τέτοια γεγονότα, εμπειρίες σαν κι αυτή γίνονται πιο προσιτές αν η “σκληρή” πραγματικότητα είναι απλώς μια ολογραφική προβολή. ΄Ίσως συμφωνούμε στο τι είναι “εκεί” ή “όχι εκεί” επειδή αυτό που ονομάζουμε ομόφωνη πραγματικότητα διατυπώνεται και επικυρώνεται στο επίπεδο του ανθρώπινου ασυνειδήτου όπου όλοι οι νόες είναι απείρως αλληλένδετοι.

Εάν αυτό είναι αλήθεια, πρόκειται για τη σημαντικότερη επίπτωση του ολογραφικού παραδείγματος, επειδή σημαίνει ότι εμπειρίες σαν αυτή του Watson δεν είναι συνήθεις μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε προγραμματίσει τον νου μας με πεποιθήσεις που θα τις έκαναν συνήθεις. Σε ένα ολογραφικό σύμπαν δεν υπάρχουν όρια στην έκταση που μπορούμε να μεταβάλουμε το ντύμα της πραγματικότητας.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν πραγματικότητα είναι απλώς ένας καμβάς που περιμένει να ζωγραφίσουμε πάνω του όποια εικόνα θέλουμε. Τα πάντα είναι δυνατά, από το λύγισμα κουταλιών με τη δύναμη του νου μέχρι τα φαντασμαγορικά γεγονότα που έζησε ο Castaneda στις συναντήσεις του με τον Ινδιάνο μάγο Δον Χουάν, γιατί η μαγεία είναι φυσικό μας δικαίωμα, εξίσου θαυματουργό με την ικανότητά μας να παράγουμε την πραγματικότητα που θέλουμε μέσα στα όνειρά μας.

Πράγματι, και οι πιο θεμελιακές αντιλήψεις μας για την πραγματικότητα γίνονται ύποπτες, γιατί σε ένα ολογραφικό σύμπαν, όπως κατέδειξε ο Pribram, ακόμα και τα τυχαία γεγονότα πρέπει να θεωρηθούν ότι βασίζονται σε ολογραφικές αρχές και είναι συνεπώς προκαθορισμένα. Οι συγχρονικότητες ή αξιοπρόσεκτες συμπτώσεις ξαφνικά αποκτούν νόημα και τα πάντα στην πραγματικότητα θα πρέπει να ειδωθούν σαν αλληγορία, επειδή ακόμα και οι πιο τυχαίες συμπτώσεις θα πρέπει να εκφράζουν κάποια θεμελιώδη συμμετρία.  Το εάν το ολογραφικό παράδειγμα του Bohm και του Pribram θα γίνει αποδεκτό από την επιστήμη ή θα πεθάνει άδοξα είναι κάτι που θα το δούμε. Μπορούμε όμως με ασφάλεια να πούμε πως έχει ήδη επηρεάσει τη σκέψη πολλών επιστημόνων. Και εάν ακόμα διαπιστωθεί ότι το ολογραφικό μοντέλο δεν προσφέρει τη καλύτερη ερμηνεία για την ακαριαία επικοινωνία που δείχνει να συμβαίνει ανάμεσα σε υποατομικά σωματίδια, τουλάχιστον, όπως παρατηρεί ο Basil Hiley, ένας φυσικός στο Κολλέγιο Birbeck του Λονδίνου, τα ευρήματα του Aspect “δείχνουν πως πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ριζικά καινούργιες θεωρήσεις της πραγματικότητας”. Μήπως και τα γνωστά σε μας UFO είναι μια ολογραμμική ψευδαίσθηση που μας δημιουργείται από κάποιον άλλο πολιτισμό πολύ μακράν της Γης μας;( Δημοσιεύθηκε από lykofron στο 12/26/2009) ΠΗΓΗ http://www.meta.gr/articles/hologram.htm

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Η ΙΕΡΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

Συμβαίνει σε μέρη του Σύμπαντος να κυριαρχήσει προσκαίρως η Ήρα. Τότε ο Ζευς τρέχει να αποκαταστήσει την ισορροπία και τανάπαλιν, όταν κυριαρχεί ο Ζευς τρέχει η Ήρα να επαναφέρει την ισορροπία. Αυτό κάνει το σύστημα δυναμικό  και συνεχώς δονούμενο. Ενίοτε η δόνηση είναι υπερμεγέθης και τότε τα σωμάτια σχηματίζουν  μια δική τους χορδή και η ενέργεια μια άλλη χορδή. Η τοπική δόνηση είναι τρομερή και δημιουργεί δίνη ασυλλήπτων  ταχυτήτων και ανυπολογίστων θερμοκρασιών. Τότε προκύπτει μια ασύλληπτη συμπαντική συνουσία των δυνάμεων  του Σύμπαντος. Ας την ονομάσουμε Ιερά Σύλληψη. Το γονιμοποιημένο ωάριο είναι το πρώτο κύτταρο ενός νέου Κόσμου. Η Ελληνική Αρχαιολογία αναφέρεται ότι ένα  Συμπαντικό  Σωμάτιο  της Ήρας και μια Συμπαντική ακτίνα ενεργείας του Διός(ο κεραυνός του Διός),   γονιμοποιεί τις Νύμφες αλλά και κάθε σχεδόν γυναίκα που θα βάλει στο μάτι.  Οι γονιμοποιήσεις αυτές που φαίνεται ότι είναι συχνές, δεν επιβιώνουν όλες , και συνεπώς δεν φτιάχνουν νέους κόσμους , αφού ο Κρόνος=Χρόνος τρώγει τα παιδιά του αμέσως μετά την γέννα. Και τούτο διότι τόσον το Σωμάτιο , όσον και η Ενέργεια (ακτίνα) έχουν την εσωτερική ανάγκη να αποδεσμευτούν  και να επιστρέψουν  στην προαιώνια κατάσταση τους, στο Απόλυτο Χάος και στην καθαρότητα τους.  Το σωμάτιο της Ήρας έχει τον σύντροφο του αντισωμάτιο(αντιύλη) που αναμένει την ένωση του με το ταίρι του και επιμόνως επιδιώκει την αποδέσμευση του. Επίσης και η ακτίνα του Διός λόγω της άπειρης συνοχής της , αισθάνεται την πίεση να εγκαταλείψει την ένωση και να επιστρέψει στον αρχέγονο κορμό.. Γι’ αυτό δεν επιβιώνουν όλες οι συλλήψεις.  Συμβαίνει όμως κάποτε να σχηματισθεί κάποια κρυφά από τον Χρόνο και αυτή μετά την εκκόλαψη της γίνεται ένας νέος Κόσμος σαν τον δικό μας. Είναι δε αρχικώς δυνάμει Κόσμος , διότι η γονιμοποίηση των ουσιών δημιουργεί ορισμένη διακόσμηση, η οποία υπάρχει ως πληροφοριακή χωρίς ακόμη να έχει ενεργοποιηθεί , αλλά βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση , δηλαδή είναι εν δυνάμει μορφή έτοιμη προς δραστηριοποίηση. Σύμφωνα με την ορολογία της Ελληνικής Αρχαιολογίας(Μυθολογίας) το ωάριο της Ήρας γονιμοποιείται με το σπέρμα(σπερματοζωάριο) του Διός και προκύπτει το πρώτο κύτταρο , το οποίο  φέρει μέσα του την ακριβή γενετική πληροφορία ήτοι:

1/ Πώς θα εξελιχθεί ,

2/ Ποια χαρακτηριστικά θα έχει,

3/ Πότε και πως θα   ωριμάσει,

4/ Πότε και πως θα γεράσει και θα πεθάνει.

Κάθε Κόσμος λοιπόν έχει μέσα του τον δικό του γενετικό κώδικα που νομοτελειακώς πλέον θα του καθορίζει την εξέλιξη του από την γέννηση ως τον θάνατο του . Αυτή είναι και η Μοίρα, δηλαδή η Ειμαρμένη του Κόσμου Σε αντίθεση με το Χάος από το οποίον προέκυψε, έχει μέσα του διάταξη και αρχές και την εξ αυτών νομοτέλεια, γι’ αυτό είναι έννομο, έχει ομορφιά και  διακόσμηση. Επομένως με την γονιμοποίηση και την Ιερά Σύλληψη η αταξία του Χάους αποκτά τάξη . Ακριβώς   εδώ σφάλει ο σύγχρονος άνθρωπος , ο οποίος θέλει να επεμβαίνει και να μεταβάλει αυτόν τον γενετικό κώδικα της Φύσης,  με σκοπό να κερδίσει  όλο και περισσότερα υλικά αγαθά, που σε τελική ανάλυση μπορεί να του είναι άχρηστα για την ψυχοπνευματική του ανέλιξη . Επίσης αγωνίζεται  να νικήσει την  Ειμαρμένη , δηλαδή να ζήσει παρά φύση  περισσότερα χρόνια. Αυτός ο αφύσικος τρόπος ζωής τον κάνει δυστυχισμένο και θλιβερό , όσο μάλιστα αντιλαμβάνεται την μοναξιά του μέσα στο Ηλιακό μας σύστημα.

Ο  ΚΩΔΙΚΑΣ  ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 

Κατά την Ιερά Σύλληψη σχηματίζεται κρυφά από τον Χρόνο και εκκολάπτεται ένας νέος Κόσμος. Αυτά ισχύουν φυσικά και για τον δικό μας Κόσμο-και όχι μόνον- διότι Ιερές Συλλήψεις γίνονται άπειρες στο άπειρο και αιώνιο Σύμπαν. Αρχικά είναι μόνον δυνάμει Κόσμος, διότι η γονιμοποίηση των Ουσιών δημιουργεί ορισμένη διακόσμηση , η οποία υπάρχει ως πληροφοριακή πραγματικότης , χωρίς ακόμη να έχει ενεργοποιηθεί. Βρίσκεται δηλαδή σε λανθάνουσα κατάσταση και σε   δυνάμει μορφή, όπως και το αρχικό έμβρυο στην μήτρα που δεν έχει ακόμη διαμορφώσει χαρακτηριστικά. Το πρώτο εκείνο γονιμοποιημένο ωάριο του νέου Κόσμου ενέχει μέσα του την ακριβή γενετική πληροφορία, όπως συμβαίνει και με το ωάριο του ζωικού βασιλείου που περιέχει τον γενετικό κώδικα των γεννητόρων του. Αυτή η γενετική πληροφορία  καθορίζει πως θα εξελιχθεί ο κόσμος, ποια χαρακτηριστικά θα έχει, πως και πότε θα ωριμάσει και πως και πότε θα γεράσει και θα πεθάνει, οπότε θα επανέλθει η ύλη και η ενέργεια στην προτέρα καθαρή της μορφή στο Απόλυτο Χάος . Επομένως, το πρώτο Κύτταρο περιέχει τον γενικό κώδικα του, που νομοτελειακώς καθορίζει την εξέλιξη του. Σε αντίθεση με την αταξία του Χάους από το οποίο προέκυψε, έχει μέσα του διάταξη, αρχές και τάξη. Εχει δηλαδή νομοτέλεια και κάλλος, γι’ αυτό και απεκλήθη και «Κόσμος=κόσμημα=διάκοσμος»

Όλα εξαρτώνται από το πόση Συμπαντική ενέργεια απορροφά το σωμάτιο(ωάριο). Από αυτή τη μείξη εξαρτώνται οι ιδιότητες του δημιουργουμένου  Κόσμου.  Αν το σωμάτιο δεν απορροφήσει ενέργεια σε επαρκή αναλογία, δεν θα μπορούσε να επιζήσει στην Συμπαντική πίεση για επιστροφή στο Χάος. Αν όμως η απορροφηθείσα ενέργεια είναι επαρκής τότε το σωμάτιο γονιμοποιείται επιτυχώς. Αλλά σπανίως και   μικρότερη ποσότητα ενεργείας ,   είναι επαρκής για την δημιουργία ενός Κόσμου. Και  αυτή η  συνθήκη είναι:  η αναλογία να είναι υπέρτερη από την πίεση για απόσχιση και διάλυση. Αυτή η αναλογία είναι και ο Λόγος Συλλήψεως και αποτελεί το αίτιο της τάξεως. Η δύναμη που έφερε σε μείξη(συνουσία ) στα δύο μέρη (Σωμάτιο και  Ενέργεια) είναι ο Συμπαντικός Έρως των αρχαίων Ελλήνων. Το Αργοναυτικό ποίημα του Ορφέως αναφέρει στην Θεογονία και Κοσμογονία ότι: «η Ανάγκη και ο Κρόνος (Χωροχρόνος) ήσαν τέκνα του Χάους, ο δε Κρόνος , οίον , ο χωρορόνος , εγέννησε τον αιθέρα και τον Έρωτα διφυή(Σωμάτιο+Ενέργεια), τουτέστιν ανδρόγυνον  , τον οποίον ονόμαζαν οι νεώτεροι Φάνητα( δηλαδή αυτό που φαίνεται =Κόσμος), επειδή αυτός εφάνη πρώτον, ούτος δε ο Φάνης αναφέρεται πανταχού στην Θεογονία….Πρωτόγονος, Πρίαπος, ωογενής και πατήρ των Θεών και θνητών ονομαζόμενος, και ως έφορος της ζωογόνου δυνάμεως. Τούτον δε τον Φάνητα ωνομάζει εις άλλο μέρος , Ηρικαπαίον,    Ηλιον και Διώνυσον, λέγων»[Ωγυγία, τ. Α’ , σελ. 30-31, Αθ. Σταγειρίτης Ελευθέρα Σκέψις] Την Ιερά Σύλληψη ακολούθησε η Μεγάλη Έκρηξη.

Συμπέρασμα  : «Πρέπει να αποκολληθούμε από την σκοταδιστική και αντιεπιστημονική θρησκεία της Βίβλου και να υιοθετήσουμε τις νέες αντιλήψεις περί της Κοσμογονίας, Θεογονίας και Ανθρωπογονίας , που  ανταποκρίνονται στα δεδομένα της σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας » Μόνον έτσι ο θεός θα γίνει νομοκρατικός και άρα κατανοητός και χρήσιμος στους ανθρώπους.  Αντίθετα, ο Ιουδαιοχριστιανός θεός είναι εξουσιαστικός, εκδικητικός, δογματικός και σκοταδιστικός. Ο θεός αυτός εκκολάπτει τα αμαρτωλά και διεφθαρμένα Ιερατεία, τους πολέμους , τις γενοκτονίες και τα δεινά  που καταδυναστεύουν τον κόσμο και τον κρατούν στα Μεσαιωνικά σκοτάδια.

Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ

Όλα στον κόσμο γεννιούνται, κινούνται και καταστρέφονται  με έναν ερωτικό παλμό, δηλαδή ενέχουν μέσα τους τον Έρωτα που δημιουργεί  κάποια  αμοιβαία δόνηση.   Με συχνότητα λοιπόν κινούνται οι γαλαξίες, οι ήλιοι , οι πλανήτες και η Γη . Με συχνότητα δονούνται τα διάφορα στοιχεία της ύλης. Με συχνότητα μεταδίδεται το Φως, ο Ηχος, τα ηλεκτρομαγνητικά και βαρυτικά  πεδία κλπ. Με  τον ερωτικό παλμό γίνεται η συνουσία  μεταξύ των δύο φύλλων του ζωικού βασιλείου  κ.ο.κ. Με κάποια δόνηση συντελείται φυσικά και η Ιερά Σύλληψη του Κόσμου. Όταν τα σωμάτια της Ήρας και η θέουσα ενέργεια του Διός υποστούν μια έντονη τοπική δόνηση,  ενίοτε δημιουργεί τοπικό  συντονισμό των δύο δυνάμεων και  αυτός ο συντονισμός  προκαλεί  μια τρομερή  δίνη. Από την Ωγυγία τόμος Α!, σελ 28-29 πληροφορούμεθα ότι : « Ο Θεός εδημιούργησε πρώτον τον Αιθέρα, περί δε τον Αιθέρα ήτο Χάος και νυξ ζοφώδης, και εσκέπαζεν όλα όσα ήτον υπό τον Αιθέρα. Τουτέστι, το σκότος ήτον πριν της διακοσμήσεως και εσκέπαζε την Γην. Ύστερον δε διεπέτασεν , ή διέσχισε το φως τον Αιθέρα και εφώτισεν  όλην την κτίσιν. Λέγει άρα το φως αρχαιότατον και υπέρτατον πάντων, το οποίον ονόμασαν τρισσώς, κατά τον χρησμόν του Απόλλωνος. Μήτιν , Φως ,  Ζωοδοτήρα…  . Ήλιος, Σελήνη, άστρα, Γη , Θάλασσα και λοιπά ορώμενα και αόρατα…έγιναν τα πάντα διά των τριών δυνάμεων , λέγει ο Ορφεύς….»  Ως γνωστόν το Φως είναι η Συμπαντική Ενέργεια του Διός η οποία γονιμοποίησε τα Σωμάτια της Ήρας που βρίσκονται εν δυνάμει στο  Χάος. Τότε δημιουργούνται ασύλληπτες ταχύτητες και ανυπολόγιστες θερμοκρασίες και πυκνότητες που προσεγγίζουν το άπειρο. Δημιουργείται τοπικώς μια εστία  ασύλληπτης  υπερθέρμανσης και πίεσης που κατά τον Hawking μπορεί να φθάσει σε ανυπολόγιστη ένταση. Κάτω από την πίεση των ταλαντώσεων και της θερμότητος υποκύπτουν οι δύο Συμπαντικές Ουσίες σε ένωση μεταξύ τους. Τότε γίνεται η συνουσία των δυνάμεων και επέρχεται η Ιερά Σύλληψη  . Αυτή η Ιερά Σύλληψη κυοφορεί  το Πρώτο γονιμοποιημένο κύτταρο , το  Κοσμικό Ωόν. Ένα τέτοιο Ωό προκάλεσε την Μεγάλη Έκρηξη(Big Bang)  [Ο Ορφεύς εδίδαξεν εις του Έλληνες τον Ιερόν Λόγον, περί του πρωτοτύπου Αυγού, οίον , ότι το παν εγεννήθη εκ τινος πρωτοτύπου και αγεννήτου αυγού. Ταύτην δε την γνώμην είχον και όλα τα έθνη. Γι’ αυτό το Αυγό ήτο σύμβολον του παντός αφιερωμένο στους οργιασμούς του Διονύσου] Ο Κόσμος λοιπόν έγινε από την γονιμοποίηση ενός  Συμπαντικού Σωματίου   της Ήρας  από  μια Συμπαντική ακτίνα ενέργειας(τον Κεραυνό} του Διός. Τώρα   γίνεται πλήρως  αντιληπτόν το νόημα του Κεραυνού του Συμπαντικού  Διός., ο οποίος δεν ήτο παρά η ακτίνα της ενέργειας  που γονιμοποίησε τα σωμάτια της Ήρας και   δημιούργησε το  Κόσμο τούτο. Οι γονιμοποιήσεις αυτές που μπορεί να είναι συχνές-όπως ο βιασμός των πολυάριθμων γυναικών από το Δία –δεν καταλήγουν όλες στην δημιουργία κόσμων , διότι  δεν επιβιώνουν μετά την  σύλληψη.  Η Ελληνική Αρχαιολογία το προέβλεψε κι’ αυτό και απέδωσε συμβολικά την αστοχία  επιβιώσεως  των  κοσμικών γεννήσεων   στην  πράξη του Κρόνου ( Χωροχρόνου),   που τρώει αμέσως τα νεογέννητα παιδιά του.  Και τούτου διότι , αμφότερα, τόσον το  αιχμαλωτισμένο σωμάτιο όσον και η αιχμαλωτισμένη ενεργειακή ακτίνα έχουν την τάση να αποδεσμευτούν και να επιστρέψουν στην προαιώνια κατάσταση τους , δηλαδή σ’ αυτήν της καθαρότητος. Διότι το σωμάτιο της Ήρας , έχει φυσικό σύντροφο του κάποιο αντισωμάτιο στο Χάος, που αναμένει την ένωση του με το ταίρι του και επίμονα επιδιώκει  την αποδέσμευση του.  Επίσης και η ακτίνα του Διός λόγω της άπειρης συνοχής της με τον κορμό θέλει να επιστρέψει στον αρχέγονο  χώρο της( δημοσιεύθηκε στο http://www.achilleous.com http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/)

 

Στο φως τα βρετανικά αρχεία για τα UFO

 

Της ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ Η αλήθεια δεν βρίσκεται «εκεί έξω», αλλά «εδώ μέσα», υποστηρίζει η βρετανική κυβέρνηση και, προς επίρρωσιν, επέτρεψε τη δημοσιοποίηση των «UFO Files» -των φακέλων για τα UFO, μέχρι προσφάτως συμπεριλαμβανομένων στα άκρως απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Αμυνας.

 

Ενα από τα απόρρητα έγγραφα σχετικά με UFO που έδωσαν στη δημοσιότητα τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας (Ass. Press)

 Πρόκειται για 18 φακέλους που περιέχουν πάνω από 5.000 αναφορές σχετικά με άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, σημειώσεις και σκίτσα πολιτών «αυτοπτών μαρτύρων», αλλά και σχετικές ερωτήσεις που, εδώ και δεκαετίες, έχουν καταθέσει βουλευτές στο Κοινοβούλιο. Τα έγγραφα έχουν τεθεί στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου από τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας και είναι τα τελευταία που έχουν δει το φως στη διάρκεια τριετούς σχετικού προγράμματος συνεργασίας της υπηρεσίας των κρατικών αρχείων με το υπουργείο Αμυνας.

 

Ενα από τα πλέον ενδιαφέροντα έγγραφα των Φακέλων για τα UFO εμπλέκει τον ίδιο τον Ουίνστον Τσόρτσιλ: Ενώ μαινόταν ακόμα ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Βρετανός πρωθυπουργός στη διάρκεια μυστικού πολεμικού συμβουλίου με τον Αμερικανό στρατηγό Ντουάιτ Αϊζενχάουερ (γενικό διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων τότε και μετέπειτα πρόεδρο των ΗΠΑ) διέταξε «να μείνει μυστική για τα επόμενα 50 χρόνια» μία «στενή επαφή» ενός πιλότου βομβαρδιστικού της RAF και ενός UFO κοντά στις ανατολικές ακτές της Αγγλίας. Ο Τσόρτσιλ φέρεται να έδωσε τη σχετική διαταγή με το αιτιολογικό ότι η αποκάλυψη θα δημιουργούσε «μαζικό πανικό» στον βρετανικό πληθυσμό και θα έπληττε σοβαρά το θρησκευτικό αίσθημα. Το έγγραφο αφορά ταχυδρομημένη το 1999 επιστολή προς το υπουργείο Αμυνας, της οποίας ο (ανώνυμος) αποστολέας ισχυριζόταν πως ήταν εγγονός στρατιωτικού επιτελούς του Τσόρτσιλ, παρόντος στην επίμαχη συνάντηση, ο οποίος «είχε αποφασίσει να πάρει το μυστικό στον τάφο του».

 

Μία την εβδομάδα

 

Πάντως, όπως προκύπτει από τα αρχειοθετημένα έγγραφα, από το 1957, η επί τούτου συσταθείσα Επιτροπή Πληροφοριών έπαιρνε κατά μέσο όρο μία αναφορά σχετική με UFO εβδομαδιαίως. Μάλιστα, στα μέσα της δεκαετίας του '90, οπότε η τηλεοπτική σειρά και το φιλμ «The Χ Fliles» ήταν πολύ δημοφιλή στη Βρετανία, οι «UFO-μαρτυρίες» είχαν πολλαπλασιαστεί, ξεπερνώντας τις 600 μόνο μέσα στο 1996! Το υπουργείο άμυνας διατήρησε την ειδική υπηρεσία ερευνών για τα UFO μέχρι πέρσι, οπότε και αποφάσισε πως αυτά δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα για την εθνική άμυνα και ασφάλεια. Αλλωστε, μετά τη θέση σε ισχύ τού νόμου για την ελεύθερη πληροφόρηση (Freedom of Information Act) το 2005, τα UFO έγιναν το τρίτο σε σειρά προτεραιότητας ζήτημα από ερευνητές που ζητούσαν πρόσβαση σε αποδεσμευμένα έγγραφα του υπουργείου Αμυνας στα Εθνικά Αρχεία.

 

Αμέτρητα περιστατικά «στενών επαφών» υπάρχουν. Από άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που βλέπουν πιλότοι αεροσκαφών, όπως εκείνοι ενός Boeing 737 λίγο πριν προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ το 1995, μέχρι «συντριβή» εξωγήινων διαστημοπλοίων επί βρετανικού εδάφους: Σαν την περίπτωση του «Βρετανικού Ρόσγουελ», όπως ονομάστηκε η άκρως μυστική ορειβατική επιχείρηση διάσωσης του εξωγήινου πληρώματος ενός ιπτάμενου δίσκου που είχε πέσει στα βουνά Μπέργουιν της Ουαλίας το 1974 και που, σύμφωνα με τα αρχεία, προκύπτει πως επρόκειτο για κατολίσθηση.

 

(Πηγές: Reuters, ufos.nationalarchives.gov.uk)

 

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΑΥΓΟ

Υπάρχουν μεταξύ μας κάτι ημιάγριοι ανθρωποειδείς  που νοσταλγούν    την πρωτόγονη τους   φύση,   τότε που  ζούσαν τη ζωή του ζώου στις ερήμους και στα δάση και  θέλουν να ξαναγυρίσουν στο απώτατο παρελθόν. Είναι αυτοί   που ηδονίζονται με εγκληματικές ενέργειες σαν αυτές: της 11/3 στη Μαδρίτη , της 9/11 στην Νέα Υόρκη,  με τις γενοκτονίες των  Παλαιστινίων ,   Ιρακινών  ,   Αφγανών , την καταδίκη σε πείνα του Τρίτου Κόσμου, την καταστροφή του Περιβάλλοντος κ. α. Όλοι τους πιστεύουν   στον ίδιο θεό, το κέρδος, έχουν  τον ίδιο κοινό γενάρχη και  ανήκουν  συμπτωματικά(;)στις   τρεις   κοσμοπολιτικές  θρησκείες  που αιματοκυλούν σήμερα την ανθρωπότητα .

Κάτι άλλοι ημίθεοι κοιτάζουν υπερβολικά μπροστά ,  άνω των 10   δισεκατομμυρίων ετών  και  εισδύουν  στα πέρατα του σύμπαντος για να το ιδούν τότε που το Σύμπαν μόλις είχε βγει από το πρωτόγονο αυγό του. [Πρώτοι οι Έλληνες με την Ορφική τους λατρεία  μίλησαν για το αγέννητο αυγό, που όταν έσπασε βγήκε από μέσα ο Φάνης, δηλαδή το Φως .  Ο Κρόνος =Χρόνος εγέννησε τον Αιθέρα και τον Έρωτα(συνένωση) διφυή (Φάνητα) κα΄τι που πρεσβεύουν και οι σύγχρονοι κοσμολόγοι]  Αυτοί οι ημίθεοι με το ραδιοτηλεσκόπιο HUBBLE της NASA έλαβαν φωτογραφίες των ορίων του Σύμπαντος ηλικίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων ετών. Αυτές ελήφθησαν από τις 18/12-28/12 1995 και θεωρούνται σαν ένα θαύμα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Θα λέγαμε ότι οι επιστήμονες είναι πίσω από τις εξελίξεις , όπως και η ανθρωπότης είναι πίσω από την νέα ηθική της Ειρήνης, και της Γνώσεως, που επιβάλλει η  ραγδαία  τεχνολογική  εξέλιξη μας. Και το λέγω αυτό διότι οι φωτογραφίες αυτές  ακόμη δεν έχουν αναλυθεί  και   μελετηθεί από τους επιστήμονες   πριν  δώσουν απαντήσεις στα βασικά   ερωτήματα, ήτοι:

Επεκτείνεται(διαστέλλεται) το Σύμπαν;

Πότε παρουσιάσθηκαν οι πρώτοι Γαλαξίες;

Ποια είναι έκτοτε η εξέλιξη των Γαλαξιών;  

Βρισκόμαστε λοιπόν στα όρια του χρόνου και του χώρου κι’ αυτό είναι ένα μεγαλειώδες κατόρθωμα του ανθρώπου και της επιστήμης που γεννήθηκε σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, χάρις  στη λογική  και τους ορισμούς του Σωκράτους και των λοιπών Ελλήνων σοφών.  Τι βρήκαν ;  Ανακάλυψαν μια μικρή περιοχή του διαστήματος κοντά στην Μεγάλη Άρκτο που περιλαμβάνει 1500 Γαλαξίες συγκεντρωμένους όλους μαζί, όπως ήσαν το πρώτο δισεκατομμύριο χρόνια μετά την Μεγάλη Έκρηξη(Big Bang)  Είναι ορατός ο ορίζοντας του μικρότατου τότε  σύμπαντος, που ακόμη δεν είχε εξελιχθεί και δεν είχε ξεχειλώσει στα σημερινά του όρια. Κι' εμείς είμαστε  εκεί μέσα σ’ αυτήν την φωτογραφία με τις αχνές και ελάχιστα ορατές κουκίδες των γαλαξιών που ακόμη δεν είχαν εξελιχθεί όπως είναι σήμερον.   Τα μόρια μας έχουν ασφαλώς καταγράψει την αγωνία και τον φόβο εκείνης της τρομακτικής εκρήξεως, αλλά και την αιωνιότητα της διαρκούς ροής στο χρόνο-χώρο, σύμφωνα με την ρήση του Ηρακλείτου.  Ανακαλύψαμε λοιπόν το Σύμπαν στην βρεφική του ηλικία ! H φωτογραφία   που βλέπετε στην ιστοσελίδα http://www.hubblesite.org/ δείχνει το Σύμπαν όταν τούτο ήτο στην αρχική του φάση.  Ψάχνοντας δηλαδή  στα ντουλάπια του Σύμπαντος βρήκαμε αυτή την ανεπανάληπτη παμπάλαια φωτογραφία  του. Είναι το ίδιο σαν να βρεις τη φωτογραφία του μακρυνού  σου προγόνου που έζησε στα προϊστορικά χρόνια.  Εσύ Άνθρωπε!

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΕ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Αυτό που  βλέπουμε  στην ιστοσελίδα http://www.hubblesite.org/ είναι  το φως που  χρειάσθηκε  10 και πλέον δισεκατομμύρια χρόνια για να φθάσει ως το ραδιοτηλεσκόπιο HUBBLE της NASA. Ασφαλώς η εικόνα αυτή έχει σήμερα μεταβληθεί, λόγω της εξελίξεως του σύμπαντος. Οι φωτογραφίες λήφθηκαν με υπεριώδεις, κυανές, ερυθρές και υπέρυθρες ακτίνες, οι οποίες συνδυάσθηκαν και θα   δώσουν μετά την μελέτη τους  στατιστικά την απόσταση, την ηλικία και την σύνθεση των Γαλαξιών. Το επίτευγμα τούτο οφείλεται στην τροποποίηση του   τηλεσκοπίου HUBBLE , που πραγματοποιήθηκε   από τους αστροναύτες  που  το περισυνέλεξαν   στο διάστημα το 1997 και  με μεγάλη προσπάθεια και κίνδυνο, εγκατέστησαν νέα εξαρτήματα και  επισκεύασαν   τις βλάβες του. Χάρις σ’ αυτό το διαστημικό ραδιοτηλεσκόπιο που δεν επηρεάζεται από τη Γη και τη Σελήνη  και τις ακτινοβολίες τους κατέστη δυνατή η λήψη φωτογραφιών μεγίστης ευκρίνειας, έτσι ώστε να εμφανίζονται απειροελάχιστης φωτεινότητος αντικείμενα,  μεγέθους 30’ ή ακόμη και 40’,  δηλαδή  άνω των  4 δισεκατομμυρίων ασθενέστερες απ’ ότι μπορεί να ιδεί το ανθρώπινο μάτι Θα μπορέσουμε άραγε να ιδούμε   παλαιότερες φωτογραφίες του Σύμπαντος( δηλαδή όταν  τούτο ήτο στη φάση της έκρηξης); Αν δεν εκσυγχρονισθεί το     HUBBLE οι επιστήμονες  δεν το ελπίζουν , διότι τούτο πρόκειται να  εγκαταλειφθεί. Νέο δε ραδιοτηλεσκόπιο πολλαπλών δυνατοτήτων δεν αναμένεται να  εκτοξευθεί προ του 2012. Τούτο ίσως μπορέσει να διεισδύσει με τις κάμερες του πιο βαθειά στα άδυτα του Σύμπαντος και  να μας δώσει κοσμικές φωτογραφίες   του «Ορφικού Αυγού», όταν εκείνο σπάζει και βγαίνει από μέσα ο Φάνης (φως-ακτινοβολίες) Θα είναι η πιο μεγαλειώδης στιγμή της Δημιουργίας του σύμπαντος  μας, διότι το δικό μας σύμπαν είναι ένα από τα πολλά, όπως λένε οι σύγχρονοι κοσμολόγοι , και όπως πρώτος είπε ο Ηράκλειτος με την φράση «κόσμον τόνδε»

Η χαρτογράφηση του μικροσκοπικού Σύμπαντος-ηλικίας τότε 1 περίπου δισεκατομμυρίου ετών-ισοδυναμεί με  την φωτογράφηση  ενός  κέρματος  των 10  σεντς (dime)  από απόσταση 75 ποδών.  Αν στο μέλλον κατορθώσουμε  να μειώσουμε αυτήν την απόσταση θα έχουμε φωτογραφίες μεγίστης ευκρίνειας και τότε θα  μπορέσουμε να ιδούμε ίσως και την Μεγάλη Έκρηξη ή λίγο μετά απ’ αυτήν. Αλλά ας μην είμαστε και τόσο αισιόδοξοι διότι « Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί»  Ως τώρα κανένα τηλεσκόπιο ή μάτι ανθρώπου δεν είχε ιδεί τις άρρητες αυτές φωτογραφίες. Είναι η μηχανή του χρόνου που εγύρισε προς τα πίσω!!  Είναι το νεογέννητο Σύμπαν !! Είναι ο  αρχικός πυρήνας της εξελίξεως !!

Επομένως, εμείς αντί να σκοτώνουμε και να σκοτωνόμαστε , κυττάζοντας προς το παρελθόν, είναι  πιο ευχάριστο  και χρήσιμο να  γνωρίσουμε το άγνωστο   σύμπαν, που είναι το αιώνιο σπίτι μας. Εκεί μέσα ζήσαμε  όλοι μαζί  στα αβυσσαλέα βάθη του χρόνου και  του χώρου. Υπό άλλη φυσικά μορφή και όχι σαν άνθρωποι. Πάντως τα μόρια και η ενέργεια μας  ήσαν εκεί παρόντα, σαν απειροελάχιστα συστατικά της δομής του Σύμπαντος. Είμαστε  εκεί στις φοβερές εκείνες στιγμές της έκρηξης και μετέπειτα της εξελίξεως του γαλαξίου μας, του ηλιακού μας  συστήματος και της Γης μας, έστω κι’ αν δεν τις πολύ θυμόμαστε. Ίσως από  τότε  έχει μείνει στα κύτταρα μας ο έμφυτος φόβος για το άγνωστο,   για το μέλλον και για το θάνατο. Είναι ο φόβος που κληρονομήσαμε και έκτοτε  μας κατατρέχει. 

ΟΔΟΣ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ

Οι Αρχαίοι Έλληνες μεγαλούργησαν διότι ερεύνησαν : α/ το μεγάκοσμο, ήτοι τη Φύση και  το Σύμπαν και β/ τον μικρόκοσμο, ήτοι   στην Ψυχή του ανθρώπου κάνοντας πράξη το Δελφικό «Γνώθι σ’ εαυτόν».  Κατά τον Ηράκλειτο: «Οδός άνω κάτω μία και ωυτή(αυτή)» Το διπλό αυτό ταξίδι υπήρξε μια σωστή Οδύσσεια  και έφερε τον Ελληνισμό πρωτοπόρο στον Πολιτισμό. Η Φύση ενεργεί λειτουργικά-με βάση ορισμένες αρχές-και  παρουσιάζει την ομορφιά  και την αρμονία της σε όποιον την παρατηρήσει. Αν πράγματι οι σύγχρονοι άνθρωποι με τα μέσα   που διαθέτουν έκαναν ένα  νοερό ταξίδι στο διάστημα  ίσως  να  γίνονταν καλύτεροι. Θα γνώριζαν ότι δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά αστρόσκονη, απειροελάχιστοι σε μικρότητα κόκκοι του Σύμπαντος.[ Όλα τα συστατικά της Γης, κάθε άτομο βράχων, λουλουδιών, φωτιάς, σύννεφου ή θαλάσσης γεννήθηκε προηγουμένως σε κάποιους άλλους Ήλιους , κάποιας αρχέγονης παρελθούσας εποχής δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτό που είμαστε σήμερον , θα  διαρκέσει  απειροελάχιστο χρόνο ,  αν  συγκριθεί με στην συμπαντική  αιωνιότητα.]  Και όμως ακόμη δεν ξεφύγαμε από τη μικρότητα,  ματαιοδοξία, πλεονεξία  και τις κακίες μας.

Αρκεί να σκεφθούμε ότι στο Σύμπαν υπάρχουν περίπου ένα τρισεκατομμύριο  τρισεκατομμύρια άστρα, όσος δηλαδή ο άμμος όλων των θαλασσών και ωκεανών.  Κι’ όμως τα άστρα που βλέπουμε δια γυμνού οφθαλμού κάθε βράδυ δεν είναι περισσότερα από 3.000. Το δικό μας Σύμπαν είναι ένα από τα πολλά σύμπαντα. Πιθανόν τα άλλα να είναι διατεταγμένα σε διαφορετικά επίπεδα και δεν είναι δυνατόν να έλθουμε σε άμεση επαφή μαζί τους. Ίσως όμως  να υπάρχει  κάποιος «πορθμός» που τα  συνδέει. Το Σύμπαν είναι ένα απέραντο «εργαστήρι» που συνεχώς γεννάει καινούργιους κόσμους αλλά και συνεχώς καταστρέφει άλλους. Μέσα σ’ αυτό   ισχύει το «Πόλεμος Πατήρ Πάντων»  και η συνεχή ροή «Τα Πάντα Ρει» του Ηράκλειτου . [Όλα όσα συνέβησαν επάνω στη Γη  θα μπορούσαν  να είχαν  συμβεί  αμέτρητες φορές  στο παρελθόν  και να επαναληφθούν στο μέλλον μέσα στην απεραντοσύνη  του Σύμπαντος.  Γιατί οι πλανήτες, τα άστρα, οι γαλαξίες και η ύπαρξη ζωής  δεν είναι παρά παραλλαγές στο ίδιο θέμα].

Από τα συντρίμμια κατεστραμμένων  άστρων-σουπερνόβα, από αέρια και αστρόσκονη του διαστημικού κενού συμπυκνώθηκαν  ο Ήλιος και οι πλανήτες του. Από την ίδια διαστημική αστρόσκονη  δημιουργηθήκαμε κι’ εμείς οι άνθρωποι και ό,τι είναι γύρω μας. Μόνον η διάταξη των μορίων διαφέρει. Ο  κόσμος  από παλιά    εξερευνούσε τον ουρανό και από την αστρολογία των Ασσυρο-Βαβυλωνίων προχωρήσαμε στην Αστρονομία των  Ελλήνων.  Με την θεωρία και την έρευνα λύθηκαν πολλά προβλήματα, όμως δημιουργήθηκαν άλλα και η ανθρώπινη Οδύσσεια προς το Σύμπαν δεν έχει τελειωμό.  Διότι ο άνθρωπος έχει μια ερωτική σχέση  με τον Ουρανό και το «ειδέναι». Η διαστημική Οδύσσεια είναι όντως ένα ωραίο  ταξίδι που θα μπορούσε να βελτιώσει το ανθρώπινο γένος. Αντί λοιπόν να σκοτωνόμαστε για ανόητα θεολογικά δόγματα είναι προτιμότερο να  πλησιάσουμε το θείον από διαφορετικούς δρόμους, ήτοι μέσω του Σύμπαντος και του Εαυτού μας. Είναι πράγματι απογοητευτικό στην εποχή των μεγαλειωδών διαστημικών ανακαλύψεων να  θριαμβεύει ακόμη το  πνευματικό σκοτάδι και η βαρβαρότης. «Ως πότε θα σας  προσμένω  έξω από το σκοτεινό σπήλαιο σας; »  μας καλεί  ο Απόλλων.

Σε ένα άπειρο σύμπαν είναι εγωιστικό και παράλογο ο «ανθρωπάκος » της Γης να νομίζει ότι ο φανταστικός θεός του έκανε το σύμπαν για αυτόν και ότι αυτό είναι άδειο από ζωή , εκτός της αφεντιά του. Με την λογική αυτή όλοι οι διανοητές πιστεύουν ότι σφίζει από ζωή το σύμπαν  και επομένως η μελέτη των Μη Εξακριβωμένων Αντικειμένων(UFO) είναι  όχι μόνον λογική αλλά και επιβεβλημένη.

 

Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Έλληνες πολλούς αιώνες ή και χιλιετίες προ Χριστού ήξεραν να ερμηνεύσουν τα αστρικά φαινόμενα και τον ουράνιο θόλο. Μάλιστα αναφέρονται απόπειρες ουρανίων χαρτογραφήσεων ήδη κατά την Β΄ χιλιετία προ Χριστού. Με την πρόοδο στην επιστήμη, αυξήθηκαν και οι απαιτήσεις όχι μόνον τής Ανθρωπότητας, αλλά και τών ιδίων τών αστρονόμων. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι δειλά δειλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιοι αστρονόμοι παρουσίαζαν το έργο τους υπό μορφήν ποιήματος. Το φαινόμενο αυτό απαντάται και στην Ιατρική, τής οποίας πολλοί εκπρόσωποι έπραξαν το ίδιο. Δεν πρέπει να μάς εκπλήσσει καθόλου, διότι η επιστήμη για τον Έλληνα εμπεριέχει το στοιχείο τής καλλιτεχνίας. Την Αστρονομία ανέπτυξαν και προώθησαν σπουδαίες μορφές τού ελληνικού πνεύματος.

Κένταυρος Χείρων ο πρώτος αστρονόμοςΩς πρώτος σοφός και - μεταξύ άλλων ιδιοτήτων του - αστρονόμος θεωρείται κατά τούς μυθικούς χρόνους ο Κένταυρος Χείρων. Άλλος από τούς πρωτεργάτες τής Αστρονομίας υπήρξε ο επίσης μυθολογικός Άτλας. Ακόμη, ο Ορφέας ως θεοποιημένη [υπαρκτή] μορφή, ίσως από την πόλη "Πίμπλα" τής Πιερίας. Όμοιας αίγλης έχαιραν οι ανάλογοι τού Ορφέα Μουσαίος από την Ελευσίνα, Παλαμήδης, και άλλοι. Τα ίδια συμβαίνουν και με τον Όμηρο, καθώς και με τον Ησίοδο από την Άσκρα τής Βοιωτίας, στα φιλολογικά έργα τών οποίων διαφαίνονται γνώσεις Αστρονομίας. Εν συνεχεία ο Φώκος από τη Σάμο, ο Θαλής ο Μιλήσιος [: απ' τη Μίλητο τής Μικράς Ασίας], ο Θεόδωρος από την Σάμο, και ο Αναξίμανδρος απ' τη Μίλητο, όλοι τους κατά τον έβδομο προς έκτο αιώνα προ Χριστού, ο Αναξιμένης από τη Μίλητο, έκτος π.Χ. αιώνας, ο Πυθαγόρας από την Σάμο και η σύζυγός του Θεανώ από τον Κρότωνα τής Μεγάλης Ελλάδας τον έκτο προς πέμπτο προ Χριστού αιώνα, ο Ίππασος από το Μεταπόντιο τής Μεγ. Ελλάδος, επίσης τον έκτο προς πέμπτο π.Χ. αι., οι περίπου σύγχρονοί του Φιλόλαος από τον Κρότωνα ή τον Τάραντα και Παρμενίδης από την Ελέα τής Μεγ. Ελλάδας, ο Αναξαγόρας από τις Κλαζομενές τής Μ. Ασίας τον πέμπτο αι. π.Χ., ο Άρπαλος, Ε΄ π.Χ. αιώνας, ο Οινοπίδης από την Χίο, ίδιος αιώνας, όπως και η Αγλαονίκη από την Θεσσαλία, ο Διογένης ο Απολλωνιάτης [: ίσως από την Απολλωνία τής Κρήτης], ο Έκφαντος από τις Συρακούσες, ο Μέτων από την Αθήνα, όλοι αυτοί κατά τον Ε΄ πάντα αιώνα π.Χ., ο Εύδοξος από την Κνίδο τής Μ. Ασίας, Δ΄ αι. π.Χ., ο Πυθέας από την Μασσαλία, τον ίδιον αιώνα, ο Φίλιππος από τον Οπούντα τής Φθιώτιδος, Δ΄ π.Χ. αι., καθώς και ο Ηρακλείδης από την Ηράκλεια τού Πόντου, και ο Ελικών από την Κύζικο τής Μ. Ασίας, ομοίως τον Δ΄ αιώνα π.Χ., ο Αρίσταρχος από την Σάμο κατά τον Δ΄ προς Γ΄ π.Χ. αι., ο Αρχιμήδης από τις Συρακούσες τής Μεγ. Ελλάδας τον Γ΄ π.Χ. αι., όπως κι ο Κόνων απ' τη Σάμο, ο Ερατοσθένης, ο επονομαζόμενος "Πένταθλος", από την Κυρήνη τον τρίτο έως δεύτερο αι. π.Χ., ο Απολλώνιος από την Πέργη τής Παμφυλίας στη Μ. Ασία, Γ΄ προς Β΄ π.Χ. αιώνας, ο Ίππαρχος απ' τη Νίκαια τής Βιθυνίας στη Μικρά Ασία, Β΄ π.Χ. αι., ο Σέλευκος από τη Σελεύκεια, Β΄ αι. π.Χ., ο Ποσειδώνιος από την Απάμεια τής Συρίας, Β΄ προς Α΄ αι. π.Χ., την ίδια περίοδο και ο Υψικλής ο Αλεξανδρέας, και ο Γέμινος ο Ρόδιος, ο Σωσιγένης απ' την Αλεξάνδρεια τον πρώτο π.Χ. αι., ο Πτολεμαίος Κλαύδιος από την Πτολεμαΐδα ή από το Πηλούσιο τής Αιγύπτου τον δεύτερο μετά Χριστόν αιώνα, ο αυτοκράτορας Ιουλιανός τον Δ΄ μ.Χ. αι., ο Θέων και η θυγατέρα του Υπατία, και οι δύο από την Αλεξάνδρεια κατά την μεταβατική από την Αρχαιότητα στο Βυζάντιο εποχή τού Δ΄ αιώνα μ.Χ., υπήρξαν εκείνοι οι οποίοι προβίβασαν την ελληνική Αστρονομία σε υψηλά επίπεδα.

Ορφεύς, ΘαλήςΣτα κείμενα τού Ορφέως υποδηλώνονται στοιχεία αστρονομικού και κοσμογονικού ενδιαφέροντος μαζί με κάποιες νύξεις ηλιοκεντρικού περιεχομένου. Στον Παλαμήδη αποδίδεται η διαίρεση τού χρόνου σε μήνες, ημέρες, και ώρες. Ο Θαλής ή ο Κένταυρος Χείρων ήταν ο κατασκευαστής τής ουράνιας σφαίρας, κάτι αντίστοιχο προς την υδρόγειο σφαίρα αλλά με απεικονίσεις ουρανίων αστερισμών. Αργότερα οι Εύδοξος, Αναξίμανδρος, Αρχιμήδης, Ίππαρχος, κ.ά. βελτίωσαν ή τροποποίησαν εκείνη την σφαίρα. Ο Φώκος ανακάλυψε τον αστερισμό τής Μικράς Άρκτου.

Ο Θεόδωρος περιέγραψε και ονόμασε τον αστερισμό τής Κασσιόπης. Ο Θαλής, ο οποίος είχε μελετήσει επισταμένως την Ήλιο και την Σελήνη και γνώριζε τη συμπεριφορά τους, μπορούσε να υπολογίζει τις εκλείψεις τους, όπως εξ άλλου και ο σύγχρονός του Φερεκύδης από την Σύρο. Μάλιστα ο Θαλής κατέπληξε τούς Αιγυπτίους με την επιτυχή πρόγνωση τής έκλειψης Ηλίου τής 28ης Μαΐου τού έτους 585 π.Χ. Υποστήριζε ότι η Σελήνη είναι ετερόφωτη δεχόμενη το φως της από τον Ήλιο. Ο ίδιος, κατά τον Ευθύδημο, ανακάλυψε τη μεταβλητή περίοδο τών ηλιοστασίων, ενώ κατά τον Διογένη τον Λαέρτιο πρώτος υπολόγισε τη διάρκεια τού έτους σε 365 ημέρες.

Ο Αναξίμανδρος παραδεχόταν ότι η Γη είναι μετέωρη [- βέβαια, έσφαλλε ως προς το σχήμα της, το οποίο θεωρούσε κυλινδρικό] και ότι κινείται γύρω από το "κέντρο τού κόσμου" [- ίσως εννοούσε τον Ήλιο]. Σύμφωνα με τον Διογένη τον Λαέρτιο διακήρυττε ότι η Γη έχει σχήμα σφαίρας [- βλέπετε, οι πληροφορίες που έχουμε δεν συμπίπτουν πάντα μεταξύ τους] και βρίσκεται στο κέντρο τού Σύμπαντος, ότι η Σελήνη είναι ετερόφωτη φωτιζόμενη από τον Ήλιο, κλπ. Υποστήριζε ότι δεν υπάρχει μόνο ένα σύμπαν, αλλά πολλά σύμπαντα? θεωρία η οποία υποστηρίζεται από πολλούς σύγχρονούς μας αστρονόμους.

Ο Σιμπλίκιος μάς πληροφορεί ότι ο Αναξίμανδρος μετρούσε τις αποστάσεις τών πλανητών από την Γη, καθώς και τα μεγέθη τους. Στον Αναξίμανδρο επίσης οφείλεται ο πρώτος αστρονομικός χάρτης ο οποίος απεικόνιζε τις θέσεις τών άστρων και τις μεταξύ τους αποστάσεις, η χάραξη τής ετήσιας διαδρομής τού Ηλίου στην εκλειπτική, η ακριβής μέτρηση τής λοξώσεως τής εκλειπτικής, κ.ά. Επίσης πρώτος ο Αναξιμένης χρησιμοποίησε το αστρονομικό όργανο "γνώμων". Τον Ήλιο τον θεωρούσε πύρινη μάζα [- όμως έσφαλλε ως προς το μέγεθός του]. Πίστευε κι εκείνος στο ετερόφωτον τής Σελήνης.

Ο Πυθαγόρας πιθανώς δίδασκε ότι η Γη είναι σφαιρική. Αυτός και οι καθηγητές τής σχολής του [: Πυθαγόρεια Σχολή] εξήγησαν τις εκλείψεις και τις φάσεις τής Σελήνης. Εγνώριζαν επίσης ότι οι κομήτες είναι ουράνια σώματα που πραγματοποιούν περιοδική εμφάνιση. Ακόμη δίδαξαν, στην αρχή με αρκετά σφάλματα κι αργότερα με βελτιωμένη και διορθωμένη διατύπωση, την κίνηση τής Γης περί τον άξονά της - ιδίως ο Λύσις από τον Τάραντα, έκτος προς πέμπτον αιώνα προ Χριστού, και οι συμπατριώτες Ικέτας και Έκφαντος από τις Συρακούσες τον πέμπτο π.Χ. αιώνα.

Ο Ίππασος διακήρυττε ότι η Γη είναι σφαιρική και το Σύμπαν πεπερασμένο. Ο Παρμενίδης αποδεχόταν κι εκείνος με τη σειρά του τη σφαιρικότητα τής Γης και ότι η Σελήνη είναι ετερόφωτη δεχόμενη φως από τον Ήλιο. Ο Φιλόλαος ισχυριζόταν ότι η Γη και η Σελήνη περιστρέφονται [- η Γη σε εικοσιτέσσερις ώρες? εσφαλμένο βεβαίως, αλλά επαναστατικό για την εποχή του] γύρω από την - κατ' αυτόν - πύρινη "Εστία τού παντός" την οποία δεν γνωρίζουμε εάν ταύτιζε με τον Ήλιο. Καθόρισε την περίοδο τής Σελήνης σε 29,5 ημέρες, τη διάρκεια τού ηλιακού έτους σε 364,5 ημέρες, και τού σεληνιακού σε 354 ημέρες.

Ξενοφάνης και ΦιλόλαοςΣυνεχίζοντας τις σκέψεις που είχαν εκφράσει ο Ξενοφάνης από την Κολοφώνα τής Μ. Ασίας τον έκτο προς πέμπτο αιώνα π.Χ., και ο Ίππασος αργότερα, ο Φιλόλαος εισήγαγε βελτιωμένη και οριστική έννοια τού "πεπερασμένου", και είπε ότι το Σύμπαν απαρτίζεται από άπειρα κι από πεπερασμένα στοιχεία.

 

Ο Αναξαγόρας έδωσε κάποια ψήγματα τής θεωρίας τής περιστροφικής κίνησης τών πλανητών, αν και με σφάλματα στη σύλληψή της. Μίλησε για γήινη βαρύτητα αλλά και για εκείνην άλλων ουρανίων σωμάτων. Τον Ήλιο τον θεωρούσε διάπυρη σφαίρα. Ο ίδιος διατύπωσε την άποψη ότι η Σελήνη έχει στερεό έδαφος με κοιλάδες και όρη. Την άποψη αυτή τού Αναξαγόρα έκλεψε ο Ιταλός Γαλιλαίος [: Galileo Galilei] και μάς ... ενημέρωσε τον δέκατο έβδομο μετά Χριστόν αιώνα ότι η Σελήνη έχει ... στερεό [: γαιώδες] έδαφος με κοιλάδες και όρη! Πρώτος επίσης ο Αναξαγόρας εξήγησε τις φάσεις και τις εκλείψεις τής Σελήνης. Μίλησε, τέλος, και για την ύπαρξη κι άλλων ηλιακών συστημάτων.

Άρπαλος και Αγλαονίκηυπολόγισε το (ηλιακό) έτος σε 365 ημέρες και 13 ώρες [- δηλαδή 365,54 ημέρες]. Ο δε Οινοπίδης το υπολόγισε σε 365,3728 ημέρες. Η Αγλαονίκη προέβλεπε τις εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης με ακρίβεια ώρας. Γι' αυτήν λέγεται ότι βελτίωσε κάποιες γνώσεις που τής είχαν παράσχει οι Χαλδαίοι. Ο Διογένης ο Απολλωνιάτης πρέσβευε ότι η Γη είναι σφαιρική. Ο Έκφαντος δεχόταν την περιστροφική κίνηση τής Γης περί τον άξονά της εντός εικοσιτεσσάρων ωρών. Ο Φαίνος από την Αθήνα μέτρησε με αρκετή ακρίβεια την διάρκεια τού (ηλιακού) έτους, και ο μαθητής του Μέτων την προσδιόρισε σε 365,26 ημέρες. Ο Μέτων, μαζί με τον Ευκτήμονα, παρατήρησε το 432 π.Χ. την πιο αρχαία θερινή τροπή τού έτους. Η παρατήρηση εκείνη οδήγησε στον καθορισμό τού τροπικού έτους σε 365 ημέρες 5 ώρες 23 λεπτά τής ώρας.

Ο Κάλλιππος από την Κύζικο τής Μ. Ασίας, Δ΄ αι. π.Χ., υπολόγισε σε 365,25 ημέρες τη διάρκεια τού έτους, και σε 29 ημέρες 12 ώρες 44΄ 25΄΄ την διάρκεια τού σεληνιακού μήνα.. Ανάμεσα σε πολλά στοιχεία στην διδασκαλία τού φιλοσόφου Δημόκριτου από τ' Άβδηρα εντοπίζουμε την πρώτη αναφορά, έστω και μικρή, στη μοριακή σύσταση τού Γαλαξία. Ο Εύδοξος καθόρισε με ακρίβεια τις θέσεις τών αστέρων, περιέγραψε τούς αστερισμούς, και συνέταξε κατάλογο ουρανίων σωμάτων. Πραγματοποιούσε συστηματικές παρατηρήσεις τού ουρανίου θόλου, και χρησιμοποιούσε τα Μαθηματικά για να λύσει διάφορα αστρονομικά προβλήματα. Με τον ίδιο τρόπο απέδειξε τη σφαιρικότητα τής Γης.

Ο Πυθέας ανακάλυψε ότι ο βόρειος πόλος τού ουρανού δεν είναι ακίνητος. Ανακάλυψε επίσης ότι η παλίρροια σχετίζεται με τις φάσεις τής Σελήνης. Ο Φίλιππος από τον Οπούντα μελέτησε τις αποστάσεις και το μέγεθος Ηλίου και Σελήνης, όπως και τις εκλείψεις τους. Ο Ηρακλείδης από την Ηράκλεια, όπως άλλοι αναφερθέντες προγενέστεροί του δίδαξε ότι η Γη περιστρέφεται περί τον άξονά της σε 24 ώρες.

Ο Ελικών προϋπολόγισε την έκλειψη Ηλίου η οποία σημειώθηκε στις 12 Μαΐου τού 361 π.Χ. Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης ο Σταγ(ε)ιρίτης επίσης ασχολήθηκε με την Αστρονομία, και διατύπωσε πολλά σχόλια, άλλα σωστά κι άλλα εσφαλμένα. Σε μία από τις επισημάνσεις του περιέγραφε τη Γη ως σφαιρική.

Ο Αρίσταρχος υπήρξε ο σαφέστερος διατυπωτής τής θεωρίας ότι οι πλανήτες τού πλανητικού μας συστήματος κινούνται γύρω από τον Ήλιο. Την ηλιοκεντρική αυτή θεωρία είχαν αρχίσει να προτείνουν αμυδρά οι Πυθαγόρειοι, και κάπως εντονότερα ο Ηρακλείδης, όμως ο Αρίσταρχος την διευκρίνισε επαρκώς και την εδραίωσε. Ο ίδιος αστρονόμος ασχολήθηκε με τον υπολογισμό τών διαστάσεων [: όγκος, διάμετρος, αποστάσεις] Σελήνης και Ηλίου, με αρκετά ικανοποιητικά για την εποχή του αποτελέσματα τα οποία όμως σήμερα έχουν καταρριφθεί έως έναν μεγάλο βαθμό. Για τις μετρήσεις εκείνες, πάντως, ο Αρίσταρχος εφάρμοζε σωστές μεθόδους, τις οποίες έχουν βελτιώσει οι σημερινοί επιστήμονες.

Ο φιλόσοφος Ζήνων από το Κίτιο τής Κύπρου, τον Δ΄ προς Γ΄ αι. π.Χ., μεταξύ διαφόρων - σωστών ή εσφαλμένων - αντιλήψεων που είχε επί αστρονομικών ζητημάτων, πίστευε ότι η Γη είναι σφαιρική. Το ίδιο πίστευε και ο Αρχέδημος την ίδια εποχή. Μεγάλες υπηρεσίες προσέφερε στην Αστρονομία και ο Αρχιμήδης. Ασχολήθηκε με τον υπολογισμό τής διαμέτρου Γης, Σελήνης, Ηλίου, κατέταξε τού πλανήτες κατ' απόσταση από την Γη, κλπ. Υπολόγισε εξ άλλου την διάρκεια τού έτους σε 365,25 ημέρες, καθώς και τις ημερομηνίες τών εκλείψεων Ηλίου και Σελήνης οι οποίες επρόκειτο να σημειωθούν. Το πλανησφαίριο που κατασκεύασε ο ίδιος από γυαλί ή από μέταλλο βελτιώνοντας ουράνιες σφαίρες προγενέστερων επιστημόνων, αποτελεί το πρώτο πλανητάριο [: όπως θα το ονομάζαμε σήμερα] στην Ιστορία, και υπολόγιζε τις κινήσεις όλων τών ουρανίων σωμάτων.

Ο Αρίστυλλος από την Σάμο και ο Τιμόχαρις έκαναν κατά τον Γ΄ π.Χ. αι. σημαντικές παρατηρήσεις τών λιγότερο γνωστών αστέρων, κι έθεσαν τις βάσεις για αστρονομικές ανακαλύψεις από μεταγενέστερους αστρονόμους. Ο Χρύσιππος από τούς Σόλους τής Κιλικίας στη Μ. Ασία, Γ΄ π.Χ. αι., διακήρυττε ότι η Σελήνη ασκεί μεγάλη επίδραση στον πλανήτη μας. Ο Κόνων μελέτησε τις εκλείψεις εις βάθος, συνέταξε ημερολόγιο στο οποίο αναφερόταν πότε ανέτελλαν και πότε έδυαν οι αστέρες, εντόπισε αστερισμούς, κλπ.

Ο Ερατοσθένης με αξιοθαύμαστο μαθηματικό τρόπο ο οποίος έχει σωθεί υπολόγισε την περίμετρο τής Γης. Επίσης υπολόγισε με εξ ίσου αξιοθαύμαστη ακρίβεια την λόξωση τής εκλειπτικής, και πραγματοποίησε μετρήσεις τών αποστάσεων Σελήνης και Ηλίου από τη Γη. Ο Απολλώνιος από την Πέργη έθεσε τις θεωρητικές βάσεις για τα επιτεύγματα τών μεταγενεστέρων του αστρονόμων. Μάλλον ήταν οπαδός τού ηλιοκεντρικού συστήματος. Ο Ίππαρχος, αξιοποιώντας κι εμπλουτίζοντας τις μελέτες και τις παρατηρήσεις που είχαν πραγματοποιήσει οι Αρίστυλλος και Τιμόχαρις, ανακάλυψε την μετάπτωση τών ισημεριών, φαινόμενο μεγάλης σημασίας για την Αστρονομία. Επίσης ήταν ο πρώτος που μίλησε για τούς καινοφανείς αστέρες [: nova], και το 134 π.Χ. δικαιώθηκε με την περίπτωση αστέρα αυτού τού είδους, ο οποίος ανήκε στον αστερισμό τού Σκορπιού.Ο ίδιος αστρονόμος συνέταξε ακριβή κατάλογο με περισσότερους από χίλιους απλανείς αστέρες, στον οποίον αναφέρονται η ακριβής θέση και η λαμπρότητα καθενός. Σε άλλον κατάλογο ο οποίος έχει πλέον καθιερωθεί στην επιστήμη, κατέταξε τούς απλανείς αστέρες σε έξι μεγέθη με κριτήριο τη λαμπρότητά τους. Υπολόγισε το (ηλιακό) έτος σε 365 ημέρες 5 ώρες 48΄ 46΄΄ [- δηλαδή 365,24 ημέρες], την θέση τού απογείου τού Ηλίου, την κίνηση τών πλανητών, την λόξωση τής εκλειπτικής, την παράλλαξη τού Ήλιου [- για την οποία, ασκώντας αυτοκριτική, άρχισε να αμφιβάλλει λόγω τού μικρού μεγέθους τού φαινομένου], κλπ. Η επιστημονική του τοποθέτηση επί τού ζητήματος τής κινήσεως ή μη τής Γης δεν είναι σαφώς ξεκαθαρισμένη.

Ο Ίππαρχος διέκειτο μεν φιλικά προς το γεωκεντρικό σύστημα, αλλά δεν απέρριψε ποτέ το ηλιοκεντρικό διότι κατά πάσα πιθανότητα γνώριζε την αξία του. Ίσως, καθότι λεπτολόγος και τελειομανής αστρονόμος, περίμενε να ολοκληρώσει τις μελέτες και τις μετρήσεις του πρώτα, ώστε να μπορεί να μιλήσει ανοιχτά και με αδιάσειστα στοιχεία πλέον για την ορθότητα τού ηλιοκεντρικού συστήματος. Εφάρμοσε τα Μαθηματικά σε αστρονομικού και γεωγραφικού χαρακτήρα μετρήσεις, για παράδειγμα με μεγάλη προσέγγιση στον υπολογισμό τού μεσημβρινού τής Γης, καθώς και σε άλλα πρακτικά θέματα.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος τής προσφοράς τού Ιππάρχου όχι μόνο στην Αστρονομία, αλλά γενικότερα στις επιστήμες, αρκεί το εξής περιστατικό: όταν το 1859 Δυτικοευρωπαίοι [: Γάλλοι κυρίως] μηχανικοί επρόκειτο να διανοίξουν τη διώρυγα τού Σουέζ στην Αίγυπτο, περιήλθαν σε δίλημμα σχετικά με το εάν έπρεπε να προχωρήσουν στην εκτέλεση τού έργου, διότι φοβόντουσαν ότι θα τούς πνίξουν τα νερά ένεκα τής πιθανής διαφοράς στην στάθμη που είχαν η Μεσόγειος και η Ερυθρά Θάλασσα. Όταν όμως έγιναν μετρήσεις, επιβεβαιώθηκε ο Ίππαρχος, ο οποίος έλεγε ότι οι δύο θάλασσες έχουν το αυτό ύψος στάθμης. Ο Σέλευκος υπήρξε υπέρμαχος τής θεωρίας ότι η Γη εκτελεί δύο κινήσεις, μία περί τον Ήλιο και μία περί τον άξονά της. Επί πλέον ερμήνευσε το φαινόμενο τής παλίρροιας κι εκείνος.

Ο Ποσειδώνιος από την Απάμεια εισήγαγε μέτρηση για το ύψος τής ατμόσφαιρας. Ακόμη, υπολόγισε την περίμετρο τής Γης με ικανοποιητική ακρίβεια. Υποστήριζε κι εκείνος όπως τόσοι άλλοι την εξάρτηση τής παλίρροιας από δυνάμεις τις οποίες ασκεί η Σελήνη. Ο Υψικλής πρότεινε τη διαίρεση τής εκλειπτικής σε μοίρες, και τής μοίρας σε βαθμούς. Είναι ο αστρονόμος ο οποίος κάνει την πιο αρχαία αναφορά διαίρεσης τού ζωδιακού κύκλου σε μοίρες.

Ο Γέμινος, μέγας αστρονόμος κι εκείνος, ασχολήθηκε επισταμένως με την λαμπρότητα Ηλίου και Σελήνης, και βγαίνει δικαιωμένος από την Αστρονομία τών τελευταίων δύο αιώνων. Ο Σωσιγένης ανακάλυψε τις περιοδικές μεταβολές τών φαινομενικών διαμέτρων Ηλίου και Σελήνης. Δεχόταν ότι το έτος διαρκεί 365,25 ημέρες. Έτσι, εισηγήθηκε την θέσπιση πολιτικού έτους 365 ημερών με την προσθήκη μιας ημέρας ανά τετραετία, δηλαδή την καθιέρωση δίσεκτου έτους 366 ημερών ανά τετραετία. Αυτό ήταν το "ιουλιανό" ημερολόγιο, επί ημερών Ιουλίου Καίσαρος, και ίσχυσε έως το 1582 όταν ο πάπας Γρηγόριος ΙΓ΄ έθεσε σ' εφαρμογή το ονομαζόμενο "γρηγοριανό" ημερολόγιο, δημιούργημα δύο αιώνες νωρίτερα τού Έλληνα Νικηφόρου Γρηγορά ο οποίος είχε εντοπίσει τις ατέλειες τού ιουλιανού και το είχε βελτιώσει.

Ο Πτολεμαίος Κλαύδιος ήταν εκπρόσωπος τού γεωκεντρικού συστήματος, το οποίο ήδη κατά την Αρχαιότητα είχε χαρακτηριστεί από άλλους Έλληνες ως εσφαλμένο και είχε απορριφθεί υπέρ του ηλιοκεντρικού. Παρά ταύτα, με την συστηματική μελέτη, ο Πτολεμαίος Κλαύδιος οδηγήθηκε σε πολλά σωστά πορίσματα και πολλές ανακαλύψεις. Συγκέντρωσε κι επεξεργάσθηκε τις απόψεις προγενέστερών του Ελλήνων αστρονόμων σε βιβλία, εξέδωσε καταλόγους αστερισμών και αστρονομικούς χάρτες, έδωσε περιγραφές αστέρων, τού Γαλαξία, κλπ. Ο Ιππόλυτος, Γ΄ μ.Χ. αι., υπολόγισε κι αυτός την περίμετρο τής Γης με αρκετά μεγάλη ακρίβεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστρονόμοι πραγματοποιούσαν τούς υπολογισμούς και τις μετρήσεις τους συχνά με δική του μέθοδο ο καθένας. Ο Ιουλιανός υποστήριζε ένθερμα το ηλιοκεντρικό σύστημα, δηλαδή ότι η σφαιρική Γη κινείται γύρω από τον Ήλιο. Το στέμμα και η άλως υπήρξαν δύο φαινόμενα τα οποία απασχόλησαν τον Θέωνα.

Η Υπατία δίδαξε Φιλοσοφία στην Αλεξάνδρεια. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη μελέτη τού έργου άλλων Ελλήνων αστρονόμων πριν από την δική της εποχή. Φέρεται ως εκείνη η οποία επινόησε και ο μαθητής της Συνέσιος κατασκεύασε τον αστρολάβο, αστρονομικό όργανο. Σημειωτέον ότι δεχόταν ως φοιτητές της ανθρώπους κάθε θρησκείας χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσά τους. Ο τυφλωμένος από μίσος όμως χριστιανικός όχλος τής Αλεξάνδρειας την τεμάχισε και κατόπιν την έκαψε [415 μ.Χ.]. Πάντως, ακόμη κι αν ορισμένοι Έλληνες αστρονόμοι δεν διέπρεπαν ως καινοτόμοι ή ικανοί σε κάποιον τομέα, πάλι διέπρεπαν ως σχολιαστές, ως ερμηνευτές, ως συστηματικοί μελετητές τού έργου που άφησαν οι προκάτοχοί τους, κατέταξαν ή και μετέγραψαν και έσωσαν έργα προηγουμένων επιστημόνων, κλπ. Υπήρχε μία συνέχεια ως εκ μιας συμφωνίας κυρίων στα θέματα αυτά.

Φαίνεται πως οι Έλληνες εγνώριζαν τις αστρονομικές μεθόδους άλλων λαών [- φέρ' ειπείν τών Χαλδαίων, τών Αιγυπτίων, και άλλων] αλλά δεν τις προτιμούσαν - τουλάχιστον αυτούσιες. Στην καλλίτερη περίπτωση βελτίωσαν κάποιες απ' αυτές, όπως λόγου χάριν έκανε η Αγλαονίκη. Στην δε χειρότερη τις απέρριπταν ως ατελείς, όπως π.χ. έκανε ο Άδραστος από την Αφροδισιάδα τής Καρίας στη Μ. Ασία, τον Α΄ προς Β΄ μ.Χ. αιώνα. Γενικώς, όσο περνούσε ο χρόνος και μπήκαμε στους πρώτους μετά Χριστόν αιώνες, η Αστρονομία έφτασε σε ζηλευτό επίπεδο. Είχαν ερμηνευθεί τα περισσότερα φαινόμενα, μπορούσε να γίνει πλήρης και ακριβής πρόγνωση άλλων, κυκλοφορούσαν αστρονομικοί χάρτες και κατάλογοι αστέρων, ήταν ευρέως διαδεδομένη η κατασκευή και χρήση αστρονομικών οργάνων, κλπ.

Κι ενώ στον ελληνικό κόσμο έλαβε χώρα τέτοιος οργασμός δημιουργίας και πνεύματος, δεκαπέντε έως είκοσι αιώνες αργότερα, τις αναφερθείσες θεωρίες τών Ελλήνων αστρονόμων τις έκλεψαν πάμπολλοι και πολυποίκιλοι Ευρωπαίοι όπως ο Πολωνός Nicolaus Copernicus [: "Mikolaj Kopernik" στα πολωνικά και "Κοπέρνικος" επί το ελληνικότερον], ο οποίος μελετούσε συστηματικά τα ελληνικά κείμενα και ήξερε αρχαία ελληνικά, ο Γερμανός Johannes Kepler, ο Ιταλός Galileo Galilei, κ.ά., και τις παρουσίασαν ως ... δικές τους. Και πληροφόρησαν την κοινή γνώμη ότι η Γη είναι ... πλανήτης και μάλιστα ... σφαιρικός, ο οποίος ... περιστρέφεται περί τον Ήλιο και περί τον άξονά του, κλπ, κλπ!

Για τη σωστή άσκηση τής Αστρονομίας και την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, είχαν ιδρυθεί τα αστεροσκοπεία. Τέτοια υπήρχαν στη Μήλο, στον Ταΰγετο, στην Κνίδο και την Κύζικο τής Μικράς Ασίας, στην Αθήνα, στην Αλεξάνδρεια, στην Ρόδο, και αλλού.

Τα όργανα που χρησιμοποιούντο στην Αστρονομία ήταν πολλά και με πολλές μορφές το καθένα: η διόπτρα, ο γνώμων, ο αστρολάβος, το ηλιοτρόπιο ή σκιάθηρο, οι κρίκοι [: ισημερινός και τροπικός], ο παραλλακτικός χάρακας, ο πόλος, το πλανησφαίριο, η πλινθίδα, η σκάφη, ο περίφημος "υπολογιστής τών Αντικυθήρων" [βλ. Φυσική - Μηχανική], και πολλά άλλα. Με τα όργανα εκείνα υπολογίζονταν το ύψος και οι θέσεις τών αστέρων, οι εκλειπτικές συντεταγμένες τους, το ύψος και η απόκλιση τού Ήλίου, η φαινομενική διάμετρος και οι συντεταγμένες Ηλίου και Σελήνης, το αζιμούθιο, η απόσταση τού Ηλίου από το ζενίθ κατά την μεσημβρία, οι γωνίες τις οποίες σχημάτιζαν οι ηλιακές ακτίνες με την κατακόρυφο τού τόπου, οι κινήσεις Γης, Ηλίου, και Σελήνης σε διάφορες φάσεις, κλπ.

Επιστέγασμα τών διαφόρων μετρήσεων και υπολογισμών που πραγματοποιήθηκαν από τούς Έλληνες επιστήμονες ήταν η θέσπιση ημερολογίων, διαφορετικών σε κάθε περιοχή τού ελληνισμού, όλων όμως βάσει κοινής λογικής [- κάτι αντίστοιχο προς το φαινόμενο τών πολλών παρεμφερών αλφαβήτων], τών οποίων αρχικά η χρήση στηριζόταν στην σεληνιακή κίνηση, κι αργότερα στην σεληνιακή συν ηλιακή κίνηση [: σεληνοηλιακά ημερολόγια]. Ελληνικό ήταν και το αποκαλούμενο "ιουλιανό" ημερολόγιο, όπως έχει ήδη διευκρινισθεί. Γενικά, πάντως, όλα τα ελληνικά ημερολόγια βελτιώνονταν και τροποποιούντο σύμφωνα με τις κατά καιρούς ανακαλύψεις και καινοτομίες τών Ελλήνων αστρονόμων, λαμβανομένων πάντα υπ' όψιν τών αναγκών και τών προβλημάτων που ανέκυπταν από τη λειτουργία και τα σφάλματα τών προηγουμένων ημερολογίων.

Προσοχή: στην Αρχαιότητα συχνά συναντάμε τον όρο "Αστρολογία" ως συνώνυμο τού "Αστρονομία". Σιγά σιγά όμως το "Αστρολογία" έτεινε προς έννοια και περιεχόμενο αστεία, μοιρολατρικά, και ύποπτα, σαφώς ξένα προς την επιστήμη. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλοί αστρονόμοι αποδύθηκαν σε αγώνα εναντίον τής Αστρολογίας με την μη ταυτόσημη προς την Αστρονομία έννοια αυτής. Από τούς πιο γνωστούς πολέμιους τής Αστρολογίας υπό την μη επιστημονική της μορφή υπήρξαν ο Παναίτιος και ο Γέμινος. Στη σημερινή εποχή, με το περιεχόμενο που έχουν προσλάβει οι δύο λέξεις, γίνεται πλέον ακόμα πιο σαφής διάκριση μεταξύ τους. Έτσι, σήμερα δεν πρέπει να συγχέονται μεταξύ τους. Η μεν Αστρονομία είναι επιστήμη και μάλιστα σπουδαιότατη, η δε Αστρολογία απλώς ασχολία [- και μάλιστα αμφιλεγόμενη έως αστεία. εάν όχι απατηλή].

 

 

 Η ΘΕΪΚΗ ΦΥΛΗ “ANNUNAKI”(4ον)

(του Υποστρατήγου ε.α K. Χ. Κωνσταντινίδη
Στο προηγούμενο δημοσίευμα μιλήσαμε για την φυλή Annunaki. Γιατί λοιπόν θεωρείται τόσο σημαντικό το αίμα αυτής της «εκλεκτής» φυλής, ώστε οι Ελευθερομασσόνοι να την προστατεύσουν με τόσο πάθος ; Ο διακεκριμένος Καναδός καθηγητής της φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο της Σεούλ κ. Timothy Watson, γράφει τα εξής: «Οι Σουμερικές Πινακίδες μιλούν για τον (E. DIN) που μεταφράζεται «η κατοικία του Ενός Δικαίου». Η Βίβλος ομιλεί για την Εδέμ, τον κήπο του θεού. [σ.σ Ο Ε. DIN δεν είναι άλλος από τον Έλληνα θεό Δία και όχι τη Γη της Εδέμ που ισχυρίζονται οι Εβραίοι ]
Οι Σουμερικές πινακίδες αποκαλύπτουν ότι οι θεμελιωτές του πολιτισμού τους ήσαν μια σπάνια φυλή όντων που ήλθαν σ’ αυτόν τον πλανήτη από τους ουρανούς. Αυτοί ονομάζοντο AN.UNNAK.KI που σημαίνει «Εκείνοι που ήλθαν στη Γη από τον Ουρανό» [σ. σ Ο Ανου ήτο ο πατήρ των Βαβυλωνίων θεών, των οποίων η λατρεία ανάγεται στην απωτάτη αρχαιότητα. Ητο η κεφαλή της μεγάλης θείας Τριάδος της αποτελουμένης εξ αυτού, του Ενλίλ και του Εα, ο ύπατος άρχων των ουρανών και ρυθμιστής του πεπρωμένου. Το όνομα του ευρίσκεται εις τας αρχαιοτάτας των επιγραφών, κατείχεν δε υπέροχον θέσιν μεταξύ των υπό των Ασσυρίων και Βαβυλωνίων λατρευομένων θεών, ακόμη και μετά την επικράτησιν της λατρείας του Ασούρ(Σύγχρονος Εγκυκλ. Ελευθερουδάκη )]
Αυτοί ήσαν οι Θεοί που αναφέρονται σε πάμπολλες αρχαίες γραφές σε διάφορες χώρες. Οι Ελευθερομασσόνοι ρατσιστές, πιστεύουν στην κληρονομική υπεροχή της ράτσας τους και σκοπεύουν να γίνουν οι κύριοι του πλανήτου. Γι’ αυτό προστατεύουν την οικογενειακή τους καταγωγή και θεωρούν ζωτικά τα προνόμια της κάστας τους. Αυτοί είναι στρατηγικά έξυπνοι και αποβλέπουν στην βραδεία κατάληψη του πλανήτου. Και το επιτυγχάνουν μέσω προγραμμάτων ελέγχου και παραπλανήσεως. Έχουν κατασκευάσει αντιτιθέμενες ιδεολογίες και παίζουν αυτές την μια εναντίον της άλλης σε ένα παιχνίδι διαλεκτικής. Χρησιμοποιούν αυτό το προκάλυμμα για να κρύβουν και ν’ αλλάσσουν πλευρές μέσα στην ιστορία, ωσάν τα αδιάβροχα δύο όψεων , έτσι ώστε να είναι δύσκολο να ιδείς ποιος ήτο πραγματικά πίσω από όλες αυτές τις συνωμοσίες της ιστορίας. Οι Ελευθερομασσόνοι εδώ και μερικές δεκαετίες κατέλαβαν θέσεις-κλειδιά στις ΗΠΑ και διέδωσαν στην Αμερική την «κουλτούρα του φιδιού» (TheSerpent Cult) Τελικά όμως θα αποτύχουν.
Η Βιβλική διήγηση δίδεται στη «Γένεση» για τους Elohim που ήσαν θεοί. Ήσαν οι «γιοί αυτών των θεών» που νυμφεύθηκαν με τις «θυγατέρες των ανθρώπων» Οι Σουμερικές όμως πινακίδες που απεκαλύφθησαν στην Νινευί από τον Sir Austen Henry Layard προσέφεραν μια εντελώς διαφορετική ιστορία από την επίσημη εκδοχή που μας προσέφεραν οι ακαδημαϊκοί σήμερον. Οι διηγήσεις της γήινης ιστορίας αναφέρονται πίσω στην Λεμουρία και Ατλαντίδα.(σ. σ είναι αυτό που επαναλαμβάνουμε κατά κόρον ότι είναι αδίστακτοι παραχαράκτες της Ιστορίας)
Το πρόγραμμα διατροφής των Annunaki ανελήφθη από οντότητες γνωστές ως Enki και Ninkharsag. Οι Annunaki είναι το γένος του φειδιού αναφερόμενο σε πολλούς μύθους, ιστορίες και θρησκευτικές διηγήσεις. Η πρόκληση της Εύας από το φίδι συμβολίζει τους δεσμούς αίματος μεταξύ των Annunaki και των ανθρώπων που προήλθαν με την αφύσικη αυτή σεξουαλική συνεύρεση. Από αυτή τη συνεύρεση προήλθαν οι Μιγάδες LU.LU στους οποίους θέλουν να κυριαρχήσουν οι «εκλεκτοί» κληρονόμοι της θειικής φυλής των Annunaki» (Συνεχίζεται)
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com



ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΑΡΧΗ
Η ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Δημοσιεύθηκε από lykofron στο 08/10/2010
Για να εξέλθει εκ της απολύτου ηρεμίας (δηλαδή εκ της καταστάσεως του Χάους) η Κοσμογονική (ή Ενεργός) Ουσία έπρεπε να υπάρ¬ξει μια πρώτη ΚΙΝΗΣΗ. Για την εκδήλωση αυτής της πρώτης ΚΙΝΗΣΕΩΣ στην κοσμογονική ουσία υπάρχουν δυο απόψεις:
ΕΚ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ.
Η πρώτη κίνηση έγινε με ΣΚΟΠΟ την δημιουργία της Φύσεως και η Φύση έγινε μα σκοπό της εμφάνιση του πνεύματος . Η θεώρηση όμως της υπάρ¬ξεως σκοπού για την εκδήλωση αυτής της πρώτης κινήσεως προϋποθέτει βούληση και επομένως την ύπαρξη πνεύματος κάποιου απολύτου όντος (π.χ. του «Θεού» των βιβλικών θρησκειών). Στην περίπτωση όμως αυτήν η πρώτη κίνηση δεν είναι μια [αυθόρμητη] τάση προς μεταβολή αλλά αποτέλεσμα μιας ώθησης έξωθεν επιβαλλομένης από κάποιο (εξωκοσμικό) απόλυτο ον, όπως π.χ. το θεωρούν οι οπαδοί των βιβλικών θρησκειών.
Εκ των ανωτέρω προκύπτει το εξής ερώτημα: το απόλυτο αυτό ον που βρισκότανε για να επιβάλλει την πρώτη κίνηση στην ενεργό ουσία πριν εκπορευτεί ο χώρος και ο χρόνος από την ενεργό ουσία, αφού ούτε χώρος ούτε χρόνος υπήρχε έξωθεν της ενεργού ουσίας; Αν πάλι το ον αυτό ήταν εκτός χρόνου και χώρου (άποψη που είναι ακατανόητη στα όντα της Φύσεως) τότε η ουσία του θα ήταν διαφορετική από την ουσία της εκπορευθείσης από την επέμβασή του Φύσεως ώστε να μπορεί να υπάρχει εκτός χώρου και χρόνου γιατί η ουσία της Φύσεως εκδηλώνεται μόνον σε χώρο και χρόνο. Συνεπώς μετά την εκπόρευση της φύσεως το ον αυτό θα παραμένει εκτός της Φύσεως δηλαδή ήταν και πα¬ραμένει εξωκοσμικό και θα πρέπει να είναι αδύνατος ο εντοπισμός του από τα όντα της Φύσεως που είναι συγκροτημένα από τις ουσίες της Φύσεως. Αλλά και πάλι γεννάται το ερώτημα: ποίος δημιούργησε την κοσμογονική (ή ενεργό) ουσία; Και αν την Ουσία αυτήν την δημιούργησε το απόλυτο Ον τότε το απόλυτο ον ποίος το δημιούργησε;
ΕΚ ΤΗΣ ΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.
Η πρώτη κίνηση οφείλεται στην ΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗ της ενεργού ουσίας και έγινε αυθόρμητα χωρίς καμία έξωθεν επέμβαση και το αίτιο ήταν ενδογενές. Η εκπόρευση της Φύσεως με την μορφή με την οποία το γνωρίζουμε σήμερα, είναι μια από τις πολλές πιθανότητες που είχε να εξελιχθεί η ενεργός ουσία. Για να γίνει όμως κατανοητό πως η τάση προς μεταβολή έγινε κίνηση και πως η κίνηση προκάλεσε την εκπόρευση του Σύμπαντος πρέπει να εξετάσουμε βαθύτερα την έννοια της κινήσεως.
Η κίνηση (σύμφωνα με την μυσταγωγική φιλοσοφία) είναι μια γενική ιδιότητα της Ουσίας και εκδηλώνεται αυθόρμητα ως μία τάση προς μεταβολή της Ουσίας. Η ύπαρξη όμως μιας τάσεως προς μεταβολή δεν αρκεί για να εξηγήσει την αρχή της πρώτης κινήσεως αν θεωρήσουμε ότι η Ενεργός ουσία βρισκότανε σε απόλυτη ηρεμία. Συνεπώς πρέπει να δεχθούμε επιπροσθέτως ότι δεν υπήρχε απόλυτη ηρεμία και η τάση προς μεταβολή ήταν μια απείρως μικρή κίνηση η οποία κάποια στιγμή προκάλεσε τον διχασμό και αντιθετισμό της Ουσία με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η Φύση. Αυτό σημαίνει ότι η Ενεργός Ουσία δεν βρισκότανε σε «απόλυτη» ηρεμία και συνεπώς δεν υπήρχε ανάγκη μιας «πρώ¬της» κινήσεως της Ουσίας ώστε να εκπορευτεί η Φύση εξ αυτής.
Μετά τον διχασμό και αντιθετισμό της Ενεργού Ουσίας η τάση προς μεταβολή εκδηλώνεται ως ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ «ΕΝ ΧΩΡΩ» ([25]) η οποία είχε ως αποτέλεσμα την γέννηση του Χώρου και του Χρόνου και την «εν χώρω και χρόνω» ανάπτυξη και εξέλιξη της Φύσεως.
Στην εκδηλωμένη Φύση, η τάση προς μεταβολή εκδηλώνεται ως ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΏΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΤΗΣ και εκδηλώνεται ως ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ([26]). Ο Νόμος της Παραγωγικότητας ωθεί τις ουσίες της Φύσεως σε ατελεύτητη εκδήλωση των Νόμων τους οποίους έχουν σε ανεκδήλωτη κατάσταση με απο¬τέλεσμα την ατελεύτητη αύξηση των δυναμικοτήτων τους στον άπειρο χρόνο και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό.
Εκ των ανωτέρω προκύπτει το εξής ερώτημα: την ενεργό ουσία, εξοπλισμένη μάλιστα με την ιδιότητα της τάσεως προς μεταβολή, ποίος την δημιούργησε; Μήπως υπάρχει κάποιο απόλυτο ον εκτός χώρου και χρόνου (άποψη ακατανόητη όπως αναφέρθηκε και ανωτέρω) το οποίο δημιούργησε την κοσμογονική ουσία και κατόπιν τα πάντα οδεύουν σύμφωνα με τις ιδιότητες που έδωσε στην Ενεργός Ουσία; Αλλά τότε το απόλυτο αυτό ον ποίος το δημιούργησε;
Η ΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΗ ΑΡΧΗ.
Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι πρέπει να δεχθούμε την ύπαρξη μιας ΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ των πάντων στην οποία να βασίζεται η εκπόρευση της Φύσεως είτε αυτή η αρχή λέγεται απόλυτο ον είτε κοσμογονική ουσία, είτε κάτι άλλο. Η αποδοχή μιας αδημιούργητης αρχής μπορεί μεν να δίνει τέλος στην γνωστή ερώτηση «το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό» πλην όμως δεν θα παύει να αποτελεί αυθαιρεσία η οποία θα ορίζεται ανάλογα με τα θρησκευτικά ή πολιτικά πιστεύω αυτού που την ορίζει. Πέραν αυτού θα πρέπει ο ορισμός της αδημιούργητης αρχής να είναι άποψη λογικοφανής και όχι αυθαίρετος (όπως συμβαίνει με τα θρησκευτικά δόγματα) ώστε να μπορεί να γίνει αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα.

ΑΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ
Η ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ »
ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΑΡΧΗ
Δημοσιεύθηκε από lykofron στο 08/10/2010
Το πρόβλημα αυτό της ΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ από την οποία προήλθαν τα πάντα λύεται (;) αν θεωρήσουμε ως την Αδημιούργητη Αρχή το ΜΗΔΕΝ, το οποίο (ως μηδέν) δεν χρειάζεται «δημιουργό».Η θεώρηση όμως του μηδενός ως της αδημιούργητης αρχής γεννά το ερώτημα: πως από το ΜΗΔΕΝ (την μη ύπαρξη) προέκυψε η ΟΥΣΙΑ [1] εκ της οποίας εκπορεύτηκε το ΆΠΕΙΡΟ (η Φύση); Την απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα μας το δίδει μια νέα θεωρία της Φυσικής η οποία ομιλεί για την εκ του μηδενός προέλευση των πάντων. Η θεωρία αυτή απορρίπτει την κλασικά φιλοσοφική θεώρηση ότι «μηδέν εκ του μηδενός γίνεται» και δέχεται την αντιστροφή αυτής φιλοσοφική θεώρηση ότι «εκ του μηδενός προέρχονται τα πάντα και εις το μηδέν επιστρέφουν».
Διχασμός και αντιθετισμός ΜΗΔΕΝΟΣ.
Κατά την άποψη αυτήν τα πάντα ξεκίνησαν εκ του μηδενός το οποίο το θεωρούν ότι κρύβει μέσα του άπειρες ποσότητες δυνάμεων (ύλη και ενέργεια), οι οποίες μπορούν να εμφανισθούν και να αποκτήσουν υπόσταση και ύπαρξη. Η ερμηνεία της Αρχής της Φύσεως με βάση της αποδοχή της νέας φιλοσοφικής θεώρησης μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα τα οποία αποτελούν προσωπικές μου απόψεις οι οποίες προκύπτουν από την μελέτη τόσο της αρχής της φύσεως κατά τον Νάγο όσο και της νέας φιλοσοφικής θεώρησης:
Η εκπόρευση των πάντων εκ του μηδενός φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, ακατανόητη. Αν όμως δεχθούμε την άποψη των Πυθαγορείων ότι «τα πάντα κατ’ αριθμό γίγνωνται» τότε την εξίσωση
(+Α) + (– Α) = 0
πρέπει να την δεχθούμε και κατά την αντίστροφη φορά της δηλαδή
0 = (+Α) + (–Α)
Αυτό σημαίνει ότι όσο λογικό είναι να δεχθούμε ότι δυο υπάρξεις αντιθέτου καταστάσεως όταν ενωθούν μηδενίζονται δηλαδή μας δίνουν ανυπαρξία τόσο λογικό είναι να δεχθούμε ότι και από το μηδέν δηλαδή την ανυπαρξία μπορεί με διχασμό και αντιθετισμό να εκπορευτούν δύο υπάρξεις αντιθέτου καταστάσεως. Συνεπώς:
Με τον διχασμό και αντιθετισμό του ΜΗΔΕΝΟΣ προέκυψε τόσο η Θετική Ενεργός Ουσία την οποία συμβολίζουμε με το +Α° όσο και η Αρνητική Ενεργός Ουσία την οποία συμβολίζουμε αντίστοιχα με το –Α° δηλαδή
0 = (+Α°) + (–Α°)
και οι οποίες αν ενωθούν μεταξύ τους τότε τα πάντα επανέρχονται στο μηδέν σύμφωνα με την εξίσωση.
(+Α°) + (–Α°) = 0
Από την Θετική Ενεργό Ουσία με νέο διχασμό και αντιθετισμό εκδηλώθηκαν τα στοιχεία +Α+ και +Α– με τα απειροστημόριά τους +α+ και +α– αντίστοιχα τα οποία είναι άτομα της θετικής ύλης:
+Α° = (+Α+) + (+Α–)
ενώ από την Αρνητική Ενεργό Ουσία –Α° εκδηλώθηκαν τα στοιχεία –Α+ και –Α– και τα απειροστημόριά τους –α+ και –α– αντίστοιχα τα οποία είναι άτομα της αρνητικής ύλης:
–Α° = (–Α+) + (–Α–)
ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ: Η ένωση Θετικής Ύλης και Αρνητικής Ύλης έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή τους στο μηδέν (δηλαδή την πλήρη αμοιβαία εξαφάνισή τους χωρίς εμφάνιση ενέργειας ή κάτι άλλου στην θέση τους) ενώ η ένωση Ύλης και Αντιύλης έχει ως αποτέλεσμα την εξαΰλωση δηλαδή την εξαφάνισή τους (ύλης και αντιύλη) και την εμφάνιση στην θέση τους ενεργείας. Επίσης, η Αρνητική Ύλη ΑΠΩΘΕΙ τόσο την αρνητική όσο και την θετική ύλη ενώ η Θετική Ύλη (στην οποία ανήκει και η αντιύλη) ΈΛΚΕΙ τόσο την θετική όσο και την αρνητική ύλη.
Από την ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟ ΟΥΣΙΑ (την Α°) προέκυψαν ο Αιθέρας και οι μορφές της Φύσεως σύμφωνα με όσα αναφέρονται κατά την εξέταση αυτού του θέματος της αρχής της Φύσεως (γιατί, όπως είδαμε, η Αρνητική Ύλη ΑΠΩΘΕΙ τόσο την αρνητική όσο και την θετική ύλη ενώ η Θετική Ύλη ΈΛΚΕΙ τόσο την θετική όσο και την αρνητική ύλη) ενώ
Από την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟ ΟΥΣΙΑ (την –Α°) προέκυψαν μόνον άτομα αρνητικής ύλης τα οποία συμμετέχουν στις διεργασίες της Φύσεως προκαλώντας την γνωστή μας διαστολή του Σύμπαντος!
Διευκρινίζεται σχετικά ότι: α) τα σημεία + και – όταν τίθενται προ του αντιστοίχου χαρακτήρα υπονοούν αντίστοιχα θετική και αρνητική κατάσταση (ύλη στην προκειμένη περίπτωση) ενώ όταν τίθενται μετά τον αντίστοιχο χαρακτήρα υπονοούν θετικό και αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο, όπως αναφέρθηκε στο εδάφιο 4 και β) ότι η αναφερόμενη ενταύθα ως αρνητική ύλη είναι μια υποθετική προς το παρόν μορφή ύλης και δεν έχει καμιά σχέση με την γνωστή μας από την φυσική αντιύλη η οποία ανήκει στην θετική ύλη.
Οι επιστήμονες (οι αποδεχόμενοι την νέα φιλοσοφική θεώρηση) ανα¬ρωτιούνται: Μήπως το μηδέν δεν είναι το τίποτα αλλά το όλον σε ανεκδήλωτη κατάσταση ώστε με τον διχασμό και αντιθετισμό του προέκυψαν τα πάντα; Μήπως στην γένεση της Θετικής και της Αρνητικής Ύλης εκ του μηδενός κρύ¬βεται το μυστικό της δημιουργίας του Σύμπαντος εκ του μηδενός;
Η παραγωγή του Αιθέρος.
Ο Αιθέρας προέκυψε από τα άτομα της θετικής ύλης +α+ και +α– με την σχετική ένωση κατά χώρο και με μερική διείσδυση αυτών των ατόμων +α+ και +α– ενώ τα μεταξύ αυτών άτομα της αρνητικής ύλης –α+ και –α– δεν μετέχουν μεν στην σχετική ένωση γιατί ασκούν άπωση αλλά είναι αυτά που προκαλούν (λόγω της απώσεως που ασκούν) την συνεχή διαστολή του αιθέρος και συνεπώς ολοκλήρου του Σύμπαντος. Αν δεν υπήρχαν μεταξύ των ατόμων που συγκροτούν τον Αιθέρα τα άτομα της αρνητικής ύλης τότε ο Αιθέρας θα αποτελούσε μια συμπαγή μάζα τεραστίας πυκνότητας, ενώ τώρα ο Αιθέρας είναι μια λεπτεπίλεπτη ουσία, μέσα στην οποία υπάρχουν και κινούνται όλες οι υλικές μορφές χωρίς να παρεμποδίζεται η κίνησή τους από τον Αιθέρα. Επίσης η ύπαρξη των ατόμων της αρνητικής ύλης ανάμεσα στα άτομα που συγκροτούν τον αιθέρα είναι μια από τις αιτίες που τα άτομα αυτά δεν ενώνονται πλήρως οπότε θα είχαμε επιστροφή στην προ του διχασμού και αντιθετισμού της θετικής ενεργού ουσίας κατάσταση. Επίσης τα άτομα της αρνητικής ύλης δεν ενώνονται μεταξύ τους αφενός μεν λόγω της μεταξύ τους απώσεως η οποία παρεμποδίζει την ελκτική δύναμη των αντιθέτου σημείου ατόμων –α+ και –α– και αφετέρου γιατί τα μεταξύ αυτών άτομα της θετικής ύλης που αποτελούν τον αιθέρα παρεμποδίζουν αυτήν την ένωση.
Η κυκλοφορία και περιδίνηση του Αιθέρα.
Αποτέλεσμα της μερικής κατά χώρο ενώσεως των ατόμων της θετικής ύλης +α+ και +α– είναι να υπάρχουν εσωτερικές τάσεις τόσο προς πλήρη ένωση όσο και προς πλήρη διχασμό αυτών των ατόμων. Οι εσωτερικές αυτές τάσεις έχουν ως αποτέλεσμα την συνεχή αλλαγή της θέσεως των ατόμων αυτών μεταξύ τους. Επομένως δεν υπάρχει απόλυτη ηρεμία στα άτομα της θετικής ύλης που συγκροτούν τον Αιθέρα και να δημιουργείται μια συνεχής εσωτερική κυκλοφορία και περιδίνηση. Παράλληλα τα άτομα της αρνητικής ύλης με την άπωση που ασκούν στα άτομα της θετικής ύλης του αιθέρα προκαλούν (όπως είδαμε) την συνεχή διαστολή του αιθέρα τον οποίο καθιστούν μια λεπτεπίλεπτη ουσία με αποτέλεσμα η εσωτερική κυκλοφορία και περιδίνηση των ατόμων της θετικής ύλης να γίνεται εντονότερη. Η κυκλοφορία και η περιδίνηση των ατόμων του αιθέρα τον εμφανίζει ως ρευστό, γι’ αυτό χαρακτηρίζεται και ως Αιθέριο ρευστό.
Η κυκλοφορία και περιδίνηση των ατόμων +α+ και +α– του ΑΙΘΕΡΑ αποτελεί ένα βασικό του χαρακτηριστικό το οποίο έχει πολύ μεγάλη σημασία στη εξέλιξη των ουσιών της Φύσεως γιατί σ’ αυτήν οφείλεται η συνεχής του δράση της συνεχούς ουσίας επί των υλικών μορφών κλπ η οποία εκδηλώνεται ως ο Νόμος της Ενεργείας αυτού. Στην εσωτερική κυκλοφορία των ατόμων +α+ και +α– οφείλονται τα διάφορα γνωστά μας φυσικά φαινόμενα τα οποία αναφέρονται κατωτέρω στο εδάφιο 10 ενώ στη περιδίνηση του αιθέρα οφείλεται η περιστροφική κίνηση όλων των μορφών του Σύμπαντος, η οποία είναι άμεσα εμφανής από την περιστροφική κίνηση των ουρανίων σωμάτων τόσο γύρω από τον εαυτόν τους όσο και πέριξ άλ¬λων ουρανίων σωμάτων μεγαλύτερης μάζας αλλά και στην περιστροφή των ηλεκτρονίων γύρω από τον πυρήνα των ατόμων αλλά και γύρω από τον εαυτόν τους (spin των ηλεκτρονίων στο οποίο οφείλεται ο μαγνητισμός).
Επίσης στην (εσωτερική) κυκλοφορία και περιδίνηση του αιθέρα οφείλεται η διαπλαστική του ικανότητα δια της οποίας συνθέτει και αποσυνθέτει τις μορφές του απείρου δη¬λαδή αποτελεί τον συνθετικό και αποσυνθετικό λόγο [2] των μορφών του απείρου και συνεπώς τον μεταμορφωτικό λόγο αυτών. Αυτή η δράση του Αιθέρος, παρερμηνεύθηκε από όσους γνώριζαν ελλιπώς αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα να θεωρήσουν τον Αιθέρα ως τον Δημιουργό Θεό [3] και να του αποδώσουν λατρεία. Είναι σ’ όλους μας γνωστή η φράση «ο πανταχού παρών και τα πάντα πλήρων» (Θεός των βιβλικών θρησκειών) επειδή ο Αιθέρας πληρώνει τον χώρο σε ολόκληρο το Σύμπαν ως επίσης και η φράση του κατά Ιωάννη ευαγγελίου που αναφέρει ότι «Εν αρχή ην ο Λό¬γος και ο Λόγος ην προς Θεώ και Θεός είναι ο Λόγος…» γιατί ως Λόγος, με την έννοια του αιτίου της δημιουργίας, χαρακτηρίζεται ο Δημιουργός [των βιβλικών θρησκειών] ο οποίος δημιούργησε τα πάντα εκ του μηδενός.
Η παραγωγή της υλικής ουσίας.
Η ΥΛΙΚΗ ΟΥΣΙΑ παράγεται δια του αντιθετισμού τμημάτων του αιθέρα και της εκ νέου ενώσεως των τμημάτων αυτών. Ο αντιθετισμός τμημάτων του αιθέρα θα πρέπει να έγινε ως εξής: Η (εσωτερική) κυκλοφορία των ατόμων +α+ και +α– είχε ως αποτέλεσμα σε τμήμα του αιθέρα να εμφανισθεί αντιθετισμός ώστε να διαχωριστεί σε δύο τμήματα: Στο ένα τμήμα να έχουμε υπεροχή των ατόμων +α+ έναντι των ατόμων +α– με αποτέλεσμα το τμήμα αυτό του αιθέρα να εμφανίσει θετικό ηλεκτρικό φορτίο + ενώ στο άλλο τμήμα να έχουμε υπεροχή των ατόμων +α– έναντι των ατόμων +α+ με αποτέλεσμα το τμήμα αυτό του αιθέρα να εμφανίσει ηλεκτρικό αρνητικό φορτίο –. Τα δύο αυτά τμήματα του αιθέρα συμπυκνώνονται και αποτελούν δυο συζυγή στοιχειώδη σωματίδια π.χ. ηλεκτρόνιο και ποζιτρόνιο δηλαδή σωματίδια ΎΛΗΣ και ΑΝΤΙΥΛΗΣ [4]. Ορισμένα από τα κατ’ αυτόν τον τρόπο παραγόμενα στοιχειώδη σωματίδια έχουν σταθερότητα άλλα όμως είναι βραχύβια δηλαδή διαλύονται και ενσωματώνονται στο κυρίως «σώμα» του αιθέρα. Τα έχοντα σταθερότητα σχημάτισαν τα γνωστά μας από την χημεία στοιχεία ή άτομα π.χ. υδρογόνο, ήλιο, οξυγόνο κλπ. Στην αρχή θα πρέπει να σχηματίσθηκαν τα «ελαφρότερα» από αυτά τα στοιχεία και κυρίως το υδρογόνο. Τα στοιχεία αυτά σχημάτισαν αρχικά μεγάλες συγκεντρώσεις οι οποίες εμφανίσθηκαν ως αεριοδεστάτες ουσίες δηλαδή τα γνωστά μας από την αστρονομία ως νεφελώματα.
Από τις αεροδέστατες ουσίες (νεφελώματα) σχηματίζονται ατμοειδή σώματα. Τα ατμοειδή σώματα έχουν κάποιο κεντρικό πυρήνα με μεγαλύτερη συγκέντρωση ύλης ο οποίος περιλαμβάνεις και βαρύτερα στοιχεία και χημικές ενώσεις. Τα ατμοειδή σώματα, σε μικρογραφία, είναι οι γνωστοί μας κομήτες οι οποίοι παρατηρού¬νται κατά καιρούς να περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο. Από τα ατμοειδή σώματα (πολύ μεγάλης κλίμακας) δημιουργούνται οι γαλαξίες με τα ηλιακά συστήματα.
Επαναφορά του Απείρου στο Μηδέν;
Η νέα φιλοσοφική θεώρηση, όπως είδαμε, αναφέρει ότι εκ του μηδενός μεν προέρχονται τα πάντα αλλά στο μηδέν επιστρέφουν. Με τα όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω εξετάσαμε το πρώτο σκέλος αυτής την νέας φιλοσοφικής θεώρησης «εκ του μηδενός προέρχονται τα πάντα». Το δεύτερο σκέλος ότι «στο μηδέν επιστρέφουν» θα πρέπει να το εξετάσουμε για να έχουμε την ολοκληρωμένη εικόνα αυτής της θεώρησης.
Σύμφωνα με όσα αναφέραμε το Σύμπαν διαστέλλεται και το μόνο αίτιο το οποίο θα μπορούσε να ανακόψει αυτήν την διαστολή του είναι η βαρύτητα των υλικών μορφών του. Σχετικά υπάρχουν τρία μοντέλα [5] του συνεχώς διαστελλόμενου Σύμπαντος: 1ον μοντέλο το Σύμπαν διαστέλλεται αρκετά αργά και έτσι η βαρυτική έλξη μεταξύ των γαλαξιών αναγκάζει τη διαστολή να επιβραδύνεται συνεχώς με αποτέλεσμα κάποτε να μηδενιστεί και κατόπιν να αρχίσει η συστολή του μέχρις ότου καταλήξει πάλι στο μηδέν από το οποίο ξεκίνησε. 2ον μοντέλο το Σύμπαν διαστέλλεται αρκετά γρήγορα και έτσι η βαρυτική έλξη μεταξύ των γαλαξιών μειώνει μεν συνεχώς την ταχύτητα διαστολής και την οδηγεί ασυμπτωτικά στο μηδέν αλλά το Σύμπαν εξακολουθεί να διαστέλλεται με σταθερή ταχύτητα επ’ άπειρον. 3ον μοντέλο το Σύμπαν διαστέλλεται τόσο γρήγορα που η βαρυτική έλξη μεταξύ των γαλαξιών δεν μπορεί να μειώσει την ταχύτητα διαστολής και έτσι το Σύμπαν θα εξακολουθεί να διαστέλλεται με αυξανόμενη ταχύτητα επ’ άπειρον. Για βρούμε ποίο από τα τρία μοντέλα περιγράφει το Σύμπαν πρέπει να γνωρίζουμε τον σημερινό ρυθμό διαστολής και την μέση πυκνότητά του. Αν η μέση πυκνότητα είναι μεγαλύτερη μιας κρίσιμης τιμής τότε το Σύμπαν θα το περιγράφει το πρώτο μοντέλο άλλως το δεύτερο ή το τρίτο. Από μετρήσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι οι μάζες των γαλαξιών είναι μικρές και έτσι η μέση πυκνότητα είναι μικρότερη της κρίσιμης τιμής και συνεπώς ισχύει το τρίτο μοντέλο.
Όμως στις μάζες αυτές δεν έχει υπολογιστεί η «σκοτεινή ύλη» που υπάρχει τόσο ανάμεσα στους γαλαξίες όσο και εκτός των γαλαξιών. Επίσης η επιστήμη σήμερα αγνοεί α) την αρνητική ύλη (τουλάχιστον επίσημα) η οποία είναι η κύρια αιτία αυτής της διαστολής του Σύμπαντος και β) ότι ο χώρος δεν είναι κενός, όπως τον θεωρεί η θεωρία της σχετικότητας, αλλά πληρούται από αιθέρα ο οποίος έχει μάζα γιατί, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες απόψεις του Σπ. Νάγου, συγκροτείται από άτομα της ατομικής ουσίας (εδάφιο 8).
Πριν λοιπόν γίνουν νέες μετρήσεις της κρίσιμης τιμής της μέσης πυκνότητας του Σύμπαντος δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε αν τα πάντα θα επιστρέψουν στο μηδέν. Πάντως εμείς οι άνθρωποι δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί το θέμα αυτό αφορά σε πολύ απώτατο μέλλον (μετά μερικά δισεκατομμύρια χρόνια) και μάλιστα πολύ μετά την εξαφάνιση του Ηλίου μας λόγω εξαντλήσεως των πυρηνικών αποθεμάτων του.
________________________________________
[1] Η λέξη ουσία σημαίνει ύπαρξη.
[2] Η λέξη λόγος εδώ έχει την έννοια του αιτίου.
[3] Για το περί του Δημιουργού θέμα σας παραπέμπω στο άρθρο μου «Περί Θεού και Θεών» που δημοσιεύθηκε στο τεύχος 20 του περιοδικού ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟ.
[4] Επειδή οι ιδιότητες της ΑΝΤΙΥΛΗΣ είναι ίδιες με αυτές της ύλης, εκτός από την αντιστροφή των ηλεκτρικών φορτίων, δεν είναι δυνατή η αναζήτηση στον Γαλαξία μας ηλιακών συστημάτων από αντιύλη ούτε η αναζήτηση Γαλαξιών από Αντιύλη και συνεπώς δεν μας είναι γνωστό αν υπάρχουν κόσμοι που συγκροτούνται μόνο από αντιύλη. Πολλοί εκ των επιστημόνων πιστεύουν ότι θα πρέπει να υπάρχει ίση ποσότητα ύλης και αντιύλης στο Σύμπαν για λόγους συμμετρίας. Άλλοι όμως πιστεύουν ότι αυτή η συμμετρία δεν είναι απαραίτητη και μπορεί το Σύμπαν να αποτελείται μόνο από ύλη. Στο γήινο περιβάλλον, περιβάλλον συγκροτούμενο μόνο από ύλη, η αντιύλη, αποτελούμενη από ποζιτρό¬νια και αντιπρωτόνια, μόνον στα εργαστήρια μπορεί να παραχθεί και η διάρκειά ζωής της είναι πολύ μικρή.
[5] Γίνεται μια πολύ συνοπτική περιγραφή για λόγους οικονομίας χώρου



Ηλεκτρονική Έκδοση
enet.gr, 09:48 Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010
Εξωγήινοι παρακολουθούν την κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών
Επτά πρώην αξιωματικοί της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας συγκεντρώθηκαν χθες στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συζητήσουν την εμφάνιση ιπτάμενων δίσκων πάνω από στρατιωτικές βάσεις με πυρηνικά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN.
Όπως εξήγησαν οι ίδιοι, πρόκειται για περιστατικά τα οποία συνέβησαν τις δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980. Σύμφωνα με δηλώσεις τους κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, οι εμφανίσεις αυτές δείχνουν ότι εξωγήινες μορφές ζωής δείχνουν ενδιαφέρον για την κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών και ενδεχομένως θέλουν να στείλουν στην ανθρωπότητα ένα μήνυμα.

Οι μαρτυρίες τους για εμφάνιση ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα ή UFO) πάνω από βάσεις πυρηνικών όπλων βασίζονται ή σε δικές τους εμπειρίες ή σε μαρτυρίες υφιστάμενών τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Όπως ανέφεραν σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκε απενεργοποίηση των πυρηνικών πυραύλων.

Ο Ρόμπερτ Χάστινγκς ερευνητής και συγγραφέας σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και διοργανωτής της χθεσινής εκδήλωσης δήλωσε πως έχει έρθει η ώρα για την αμερικανική κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι ο πλανήτης μας δέχεται επισκέψεις από εξωγήινους.

"Πιστεύω και οι παρευρισκόμενοι εδώ πιστεύουν το ίδιο, ότι αυτός ο πλανήτης δέχεται επισκέψεις από όντα προερχόμενα από άλλους πλανήτες και για λόγους που δεν κατανοούμε δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών που ξεκίνησε στο τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου" δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η εμφάνιση ΑΤΙΑ στις στρατιωτικές βάσεις, όπως και η απενεργοποίηση ορισμένων πυραύλων, ίσως να είναι ένα μήνυμα τόσο προς τις ΗΠΑ όσο και προς τη Ρωσία ότι παίζουμε με τη φωτιά και ότι απειλούμε το πλανητικό σύστημα.

Αντίστοιχες μαρτυρίες εξέφρασε και ο πρώην σμηναγός Ρόμπερτ Σάλας, ο οποίος έχει γράψει και ένα βιβλίο σχετικό με το θέμα υπογραμμίζοντας ότι το φαινόμενο των UFO είναι πραγματικό και όχι αποκύημα της φαντασίας.

X.K. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.Έκδοση
6 Οκτ
Έτος
2010ΠλοήγησηΕιδήσειςΆρθρα και ΣτήλεςΈντυπη ΈκδοσηΤο πορτοφόλι μουΠολιτισμός-ΨυχαγωγίαΠολυμέσαΗ φάρμα των ζώωνGourmetΑρχική σελίδαΠολιτικήEλλάδαΟικονομίαΔιεθνήΤέχνεςΑθλητισμόςΤεχνολογίαΥγείαΕco enetΤεχνολογία:
Επιστροφή
Ηλεκτρονική Έκδοση
enet.gr, 12:26 Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010
UFO ...«έκλεισαν» κινέζικο αεροδρόμιο
Οι αρχές του αεροδρομίου της πόλης Μπουτί, στην περιοχή της κινεζικής Μογγολίας, αποφάσισαν τη διακοπή της λειτουργίας του λόγω της παρουσίας «άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων», σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΝΙ.
Οι υπεύθυνοι ελέγχου πτήσεων ζήτησαν από όλα τα αεροπλάνα που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο του Μπουτί να προσγειωθούν στα πλησιέστερα αεροδρόμια για να μην κινδυνεύσουν να συγκρουστούν με τα "άγνωστα αντικείμενα" τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό της Μογγολίας. Τα αντικείμενα εντοπίστηκαν και από τα ραντάρ του κέντρου ελέγχου, στην πρωτεύουσα Χουτ.

Σύμφωνα με το ΑΝΙ, πρόκειται για την τρίτη αναφορά για εμφάνιση "άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων" (UFO) μέσα στο 2010. Τον Ιούλιο είχε κλείσει το αεροδρόμιο Σιαοσάν, στην επαρχία Ζεγιάνγκ ενώ μια ακόμη αναφορά έγινε, το καλοκαίρι και στο Χονγκ Κονγκ.

Ορισμένοι ειδικοί, πιστεύουν ότι δεν πρόκειται για εξωγήινες επισκέψεις αλλά για νέου τύπου πολεμικά αεροσκάφη τα οποία δοκιμάζονται στην Κίνα.



O STEPHEN HAWKING ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ, ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ
Τρίτη, 18 Μάιος 2010 18:00
( 3 Αξιολογήσεις )
Εμφανίσεις: 526
Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Στήβεν Χώκινγκ, με αφορμή μία σειρά εκπομπών του Discovery Channel, με τίτλο "Στο Σύμπαν με τον Στήβεν Χώκινγκ", δήλωσε σε μια τηλεοπτική του εμφάνιση ότι: "Oι εξωγήινοι υπάρχουν και αν μας επισκεφθούν κάποτε, φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει με αυτό της πρώτης επίσκεψης του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική που δεν ήταν και τόσο καλό για τους ιθαγενείς!".

Οι δηλώσεις του αλλά και τα συμπεράσματα στο ντοκιμαντέρ, δημιούργησαν αντιδράσεις και έφτασαν να εξοργίσουν μέχρι και τον πρώην υπουργό άμυνας του Καναδά Paul Hellyer, που κατηγόρησε για παραπληροφόρηση τον αστροφυσικό και δήλωσε τα παρακάτω, αφήνοντας μας όλους έκπληκτους: "Οι εξωγήινοι όχι μόνο δεν απειλούν την ανθρωπότητα, όπως ισχυρίζεται ο κ.Χώκινγκ αλλά, επισκέπτονται τη Γη εδώ και δεκαετίες, ίσως και χιλιετίες. Τα ufo, έχουν βοηθήσει σημαντικά στην τεχνολογική εξέλιξη του πλανήτη μας. Οι οθόνες των υπολογιστών, τα μικροτσίπ και οι οπτικές ίνες, για παράδειγμα, έχουν τις ρίζες τους από συντρίμμια εξωγήινων σκαφών. Είναι πραγματικά λυπηρό, όταν ένας επιστήμονας της φήμης του, συμβάλει σε αυτό που λέμε παραπληροφόρηση για ένα τεράστιο και πολύ σημαντικό θέμα. "



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Paul Hellyer, εκφράζει δημοσίως τις απόψεις του περί εξωγήινων επισκέψεων. Το 2005 στο "Συμπόσιο Εξωπολιτικής" στο Τορόντο του Καναδά είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις υποστηρίζοντας: "Τα UFO είναι τόσο πραγματικά όσο και τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από τα κεφάλια μας. Ανησυχώ για τις πιθανές συνέπειες έναρξης ενός Διαγαλαξιακού πολέμου, αφού ο στρατός των ΗΠΑ προετοιμάζει όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους εξωγήινους. Έφτασε ο καιρός για να σηκώσουμε τον πέπλο της μυστικότητας και να αφήσουμε την αλήθεια να ξεχυθεί ώστε να υπάρξει μια πραγματική ενημερωτική συζήτηση, σχετικά με




Η Εκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία και οι πολεμικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ
Σάββατο, 01 Μάιος 2010 10:00 .12345


Η απαγόρευση αεροπορικών πτήσεων εξ αιτίας της ηφαιστειακής στάχτης ήταν μια συνωμοσία. Η απαγόρευση ίσχυε μέχρι τις 22.4.2010, μόνο για την διάρκεια των ασκήσεων Brilliant Ardent του ΝΑΤΟ - ασκήσεις για έναν επικείμενο πυρηνικό πόλεμο.
Για την απαγόρευση αεροπορικών πτήσεων κατα την κηδεία του πολωνού Προέδρου Lech Kaczynski οι ηγέτες της Δύσεως ζήτησαν συγγνώμη. Μόνο η ρωσική ηγεσία δεν έλαβε υπ' όψιν την απαγόρευση αυτή και πήγε στην Πολωνία με αεροπλάνο, αγνώντας τα ψέματα της Μαφίας του Κεφαλαίου, στα οποία υπέκυψαν ακόμη και οι ΗΠΑ. Η ηφαιστειακή τέφρα ήταν ενα καθαρό παραμύθι - τα αεροπλάνα σε περίπτωση συγκεντώσεως τέφρας στον αέρα απλά την προσπερνούν, απο δίπλα.

Κλειστοί παρέμειναν λοιπόν μόνο αερολιμένες στο δυτικό μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπορεί ένας επιβάτης αεροπορικών εταιρειών που δεν μπόρεσε να ταξιδέψει να θύμωσαι και να πηδούσε, όμως το χρήμα ειναι αυτό που κυβερνά τον κόσμο - και η μαφία των Rothschild είχε αποφασίσει να παραμείνουν τα αεροσκάφη στο έδαφος, για να μπορέσει να διεξαχθεί η άσκηση χωρίς εμπόδια κάνοντας μια πρόβα για επίθεση εναντίον του Ιράν.

Το μικρό ηφαίστειο στην Ισλανδία με την τέφρα που εκτόξευσε στον ορίζοντα δεν εμπόδισε σε καμμία περίπτωση την εναέρια κυκλοφορία. Η μεγάλη κυκλοφορία στρατιωτικών αεροπλάνων για την άσκηση του ΝΑΤΟ "Brilliant Ardent" χρειαζόταν έναν ουρανό χωρίς πολιτικά αεροπλάνα (για την ασκηση, που διευθύνονταν απο το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Σμύρνη, βλεπε και στο "Brillant Ardent").

Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες που διανυκτέρευσαν σε αεροδρόμια, άκουσαν τα παραμύθια περι ηφαιστειακής στάχτης, ταλαιπωρήθηκαν, δεν μπορεσαν να φτάσουν στον προορισμό τους. Και λοιπόν; Για την ηγεσία του ΝΑΤΟ και τους πιο ψηλά ιστάμενους οι άνθρωποι γενικά δεν θεωρούνται σαν άνθρωποι, αλλά σαν ζώα (goyim). Για την απαγόρευση αεροπορικών πτήσεων την περασμένη εβδομάδα βλέπε και το άρθρο που δημοσίευσα εδω Die aktuelle Katastrophenmeldung vom üblichen Lügenverein.

Όσο για την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία, πολλοί υποστηρίζουν, ότι προκλήθηκε από τις εγκαταστάσεις HAARP βορειοδυτικά της Gakona στην Αλάσκα, που λειτουργούνται απο το University of Alaska, την US Air Force και το US Navy. Το σύστημα HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) αποτελεί μέρος ενός πολιτικού και στρατιωτικού προγράμματος για την έρευνα της ατμόσφαιρας (και ιδίως της ιονόσφαιρας) μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων υψηλης συχνότητας. Υποστηρίζεται, ότι υπάρχει μια στενή σχέση μεταξύ της λειτουργίας των εγκαταστάσεων HAARP και των καταστροφών που συμβαίνουν σε διάφορα μέρη του πλανήτη, όπως σεισμοί, πλημμύρες, διακοπές ηλεκτροδότησης και ηφαιστειακές εκρήξεις (και για να δούμε και που φτάνει το ελληνικό δαιμόνιο, εκτός Ελλάδος!, να αναφέρω, ότι το HAARP δημιουργήθηκε την δεκαετία του 80 απο τον Bernard Eastlund που χρησιμοποίησε όμως τις ιδέες του Νικολάου Χριστοφίλου, τις οποίες μάλιστα πατεντάρισε. Για όλα αυτά βλέπε στην http://de.wikipedia.org/wiki/HAARP).

Το τι πραγματικά συνέβη στην περιοχή του ηφαιστείου στην Ισλανδία, μπορείτε να δείτε και στις πολυ αποκαλυπτικές φωτογραφίες στο ακόλουθο Λινκ:

http://www.boston.com/bigpicture/2010/04/more_from_eyjafjallajokull.html

και να αντιληφθείτε τον συσχετισμό μεταξύ της εκρήξεως του ηφαιστείου και της ενεργοποίησης της μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων υψηλης συχνότητας απο τις εγκαταστάσεις HAARP.

Αν λοιπόν το Ισραήλ θέλει να γίνουν μεγάλες ασκήσεις για μια επικείμενη επίθεση εναντίον του Ιράν, τότε ζητάει απο τις ΗΠΑ να θέσουν σε λειτουργία την εγκατάσταση HAARP - και οι ΗΠΑ υπακούουν.

του Εμμανουήλ Σαρίδη



Η παραφιλολογία που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο αναφορικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στον Κόλπο του Άντεν εκτός από τους σχετικούς ιστότοπους που ασχολούνται με παρόμοια θέματα έχει δει το φως της δημοσιότητας και σε μεγάλα ειδησιογραφικά site όπως αυτό της αγγλόφωνης έκδοσης της Pravda. Το ότι βέβαια παρόμοιες δημοσιεύσεις συναντώνται όλο και πιο συχνά δε σημαίνει πως το αντικείμενο του θέματος αποκτά περισσότερη συνάφεια με την αλήθεια, περισσότερη από ότι ίσως έχει. Τι λένε πάντως οι υποστηρικτές της θεωρίας του Κόλπου του Άντεν;

Σύμφωνα με ένα υποτιθέμενο έγγραφο του WikiLeak που έχει διαρρεύσει, αλλά που δεν έχει κανείς ακόμη, το 2000 ο ναύαρχος Maksimov διοικητής του ρωσικού Στόλου της Βόρειας θάλασσας, έστειλε μια απόρρητη αναφορά στον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin ότι μια μαγνητική δίνη είχε δημιουργηθεί (Νοέμβριος 2000) ή ανακαλυφθεί στον Κόλπο του Άντεν έξω από τις ακτές της Σομαλίας και πως παρά τις συνδυασμένες προσπάθειες της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Κίνας να την περιορίσουν(;) ή να μελετήσουν τη φύση της –η οποία δείχνει να «αψηφά» όλους τους νόμους της φυσικής- απέτυχαν.

Στα τέλη του 2008 διαπιστώνεται πως η δίνη αυτή σταδιακά μεγαλώνει και από εκεί και πέρα και σύμφωνα πάντα με τους υποστηρικτές της θεωρίας αυτής, ξεκινά μια «παγκόσμια» εμπλοκή ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή με πρόσχημα την καταπολέμηση της πειρατείας από Σομαλούς ενόπλους. Οι επιχειρήσεις αυτές Ocean Shield (ΝΑΤΟ), Atalanta (EE), Combined Task Force 151 (ΗΠΑ) αλλά και μεμονωμένες αποστολές πολεμικών σκαφών από Ινδία, Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Μαλαισία υποτίθεται πως δεν έχουν ως στόχο τους Σομαλούς πειρατές αλλά την στρατιωτική παρουσία έναντι «οποιασδήποτε απειλής».

Το επιχείρημα αυτών που υποστηρίζουν τη θεωρεία της «μαγνητικής δίνης» είναι πως δεν δικαιολογείται μια τέτοιου εύρους και ισχύος δύναμη (συνολικά 27 χώρες έχουν σκάφη στην περιοχή) για την αντιμετώπιση μερικών Σομαλών πειρατών που επιβαίνουν σε τίποτα καλύτερο από μερικές φουσκωτές βάρκες με εξωλέμβια μηχανή ή σε κάποια καίκια. Θεωρούν πως είναι ασύμμετρα μεγάλη για το μέγεθος της απειλής για την οποία επίσημα βρίσκονται εκεί.
«Είναι η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη που έχει συγκεντρωθεί στην ιστορία. Και έχει συγκεντρωθεί γιατί; Για να κυνηγήσει μερικούς νεαρούς Σομαλούς που επιβαίνουν σε μερικά παλιά ταχύπλοα;» αναρωτείται ο συντάκτης της Pravda.



Ναυτικές δυνάμεις από 27 χώρες έχοντας συγκεντρώσει μια τρομακτική ισχύ πυρός για το κυνήγι μερικών πεινασμένων Σομαλών πειρατών, είναι ασύμμετρα αδικαιολόγητη, υποστηρίζουν οι υποστηρικτές της θεωρίας της Δίνης του Κόλπου του Άντεν.

Προχωρώντας ακόμη περισσότερο κάποιοι υποστηρίζουν πως στις 5 Ιανουαρίου του 2010 η «μαγνητική δίνη» που δεν πρόκειται τελικά για δίνη, αλλά για μία πύλη, μια αστρική πύλη, άνοιξε προκαλώντας σειρά σεισμικών δονήσεων στον Κόλπο του Άντεν αλλά και πρωτοφανή αστάθεια στα μετεωρολογικά φαινόμενα. Το κύμα ψύχους στην Ευρώπη, -σε Βρετανία, Σουηδία, Νορβηγία έχουν καταγραφεί οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 100 ετών- στις ΗΠΑ, στην Κίνα, όπως και οι πλημμύρες είναι αποτελέσματα της «αστρικής» αυτής πύλης.

Η υπόθεση έχει όμως και συνέχεια. Το περίφημο σπειροειδές φαινόμενο της Νορβηγίας, ένα χρόνο σχεδόν πριν,. στις 9 Δεκεμβρίου του 2009, αποδίδεται ως ένα «πρόδρομο» φαινόμενο της δίνης του Άντεν, αν και η επίσημη εξήγηση είναι πως οφείλεται στην αντανάκλαση του ήλιου επάνω στο αέρια καύσης της αποτυχημένης ρωσικής δοκιμής ενός νέου ρωσικού διηπειρωτικού βλήματος του Bulava. Και πάλι όμως με έγγραφο που κάποιοι επικαλούνται πως η ύπαρξή του έγινε γνωστή από το WikiLeaks παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό Putin από τη ρωσική υπηρεσία αντικατασκοπίας GRU αναφορά πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο υπουργός άμυνας είχαν καταφύγει σε μυστική τοποθεσία την ημέρα εμφάνισης του φαινομένου αυτού.



Το περίφημο σπειροειδές φαινόμενο στη Νορβηγία το Δεκέμβριο του 2009 δημιούργησε αρκετές εικασίες για την προέλευσή του, αν και η «επίσημη» εξήγηση είναι πως πρόκειται για την αποτυχημένη δοκιμή του ρωσικού πυραύλου Bulava

Μάλιστα ένα άλλο έγγραφο το περιεχόμενο του οποίου δεν είναι απόλυτα κατανοητό, με ημερομηνία αποστολής 9 Δεκεμβρίου του 2009 – ημέρα εμφάνισης του σπειροειδούς φαινομένου- από την αμερικανική πρεσβεία στο Όσλο προς την διοίκηση αεράμυνας βόρειας Αμερικής κάνει λόγο για ένα σχέδιο Project Aliceμ το οποίο συνδυάζει με το 2012.

09OSLO337: NORWAY: CI/KR RESPONSE FOR USNORTHCOM
ID 09OSLO337
SUBJECT NORWAY: CI/KR RESPONSE FOR USNORTHCOM
DATE 2009-12-09 14:48:00
CLASSIFICATION TOP SECRET
ORIGIN Embassy Oslo
TEXT T O P S E C R E T OSLO 000337
NODIS USNORTHCOM Maj. Gen. Thompson
NSPD 51/HSPD-20: DECL: 03/20/2019 TAG EXDIS, ROGER, DOCKLAMP
SUBJECT: SWEDEN: CI/KR RESPONSE FOR USNORTHCOM
REF: USNORTHCOM 17835
Classified By: Lt. Col. McClary for reasons: (A), (Q), (Z), and (R)
¶1. (S) RNoAF response to HAARP/CERN spiral anomaly was limited to 175 km. with testing parameters met within 3degrees of arc access.
¶2. (S) Post recommends activation of 2012 Project ALICE Bunker for POTUS/SECDEF
MCCLARY
HEADER VZCZCXYZ0008
PP RUEHWEB/QR
DE RUEHSM #0194 0791327
ZNY SSSSS ZZH
P 201327Z DEC 09
FM AMEMBASSY OSLO
TO USNORTHCOM PRIORITY ALPHA-Q
XTAGS: NASA-437-99042YCQ
ДОБАВЛЕНО 2010-12-04 16:15:16
ПЕЧАТЬ 2010-12-04 20:36:41
ГОЛОСОВАНИЕ ПУНКТЫ 23
Подсчет голосов 14
Рейтинг Оцени 8539
ПРИОРИТЕТ QQRR

© December 6, 2010 EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted
under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com
Τέλος κάποιοι υποστηρίζουν πως ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange έχει στην κατοχή του το κρίσιμο έγγραφο «Gulf of Aden Vortex» χωρίς να το έχει δημοσιοποιήσει ακόμη, -δεν πρόκειται για την ρωσική αναφορά του Maksimov προς τον Putin αλλά για αντίστοιχη αμερικανική αναφορά - και αυτός ήταν πρακτικά ο λόγος για την δίωξή του και το κλείσιμο του σχετικού ιστότοπου θέλοντας να προλάβουν τη διαρροή του στο διαδίκτυο.

Όποια και αν είναι η πραγματικότητα πάντως πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση, μια υπόθεση που ξεφεύγει από το σχεδόν σύνηθες πια πλαίσιο των UFO, βάζοντας στην εξίσωση των επαφών με άλλους εξωγήινους πολιτισμούς, μια πύλη από την οποία κανείς δεν ξέρει για πιο λόγο έχει δημιουργηθεί και ποιοι μπορεί να είναι οι «επισκέπτες» που μπορεί να έρθουν από εκεί. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να είναι ακόμη μια ευφάνταστη υπόθεση ενός «κύκλου» ανθρώπων που ο στόχος δημιουργίας της είναι το ίδιο άγνωστος όσο και η «δίνη» η ίδια





Ancient City Found in India, Irradiated from Atomic Blast
Radiation still so intense, the area is highly dangerous. A heavy layer of radioactive ash in Rajasthan, India, covers a three-square mile area, ten miles west of Jodhpur. Scientists are investigating the site, where a housing development was being built.
For some time it has been established that there is a very high rate of birth defects and cancer in the area under construction. The levels of radiation there have registered so high on investigators' gauges that the Indian government has now cordoned off the region. Scientists have unearthed an ancient city where evidence shows an atomic blast dating back thousands of years, from 8,000 to 12,000 years, destroyed most of the buildings and probably a half-million people. One researcher estimates that the nuclear bomb used was about the size of the ones dropped on Japan in 1945.
be_harappa_granary.jpg
The ruins of Harappa
The Mahabharata clearly describes a catastrophic blast that rocked the continent.
"A single projectile charged with all the power in the Universe…An incandescent column of smoke and flame as bright as 10,000 suns, rose in all its splendor…it was an unknown weapon, an iron thunderbolt, a gigantic messenger of death which reduced to ashes an entire race.
"The corpses were so burned as to be unrecognizable. Their hair and nails fell out, pottery broke without any apparent cause, and the birds turned white.
"After a few hours, all foodstuffs were infected. To escape from this fire, the soldiers threw themselves into the river."

A Historian Comments

Historian Kisari Mohan Ganguli says that Indian sacred writings are full of such descriptions, which sound like an atomic blast as experienced in Hiroshima and Nagasaki. He says references mention fighting sky chariots and final weapons. An ancient battle is described in the Drona Parva, a section of the Mahabharata.
"The passage tells of combat where explosions of final weapons decimate entire armies, causing crowds of warriors with steeds and elephants and weapons to be carried away as if they were dry leaves of trees," says Ganguli.
"Instead of mushroom clouds, the writer describes a perpendicular explosion with its billowing smoke clouds as consecutive openings of giant parasols. There are comments about the contamination of food and people's hair falling out."

Archeological Investigation provides information

Archeologist Francis Taylor says that etchings in some nearby temples he has managed to translate suggest that they prayed to be spared from the great light that was coming to lay ruin to the city.
"It's so mid-boggling to imagine that some civilization had nuclear technology before we did. The radioactive ash adds credibility to the ancient Indian records that describe atomic warfare."
Construction has halted while the five member team conducts the investigation. The foreman of the project is Lee Hundley, who pioneered the investigation after the high level of radiation was discovered.
There is evidence that the Rama empire (now India) was devastated by nuclear war. The Indus valley is now the Thar desert, and the site of the radioactive ash found west of Jodhpur is around there.
Consider these verses from the ancient (6500 BC at the latest) Mahabharata:
be_atomicexplosion.jpg
Atomic explosion
…a single projectile
Charged with all the power of the Universe.
An incandescent column of smoke and flame
As bright as the thousand suns
Rose in all its splendour…
a perpendicular explosion
with its billowing smoke clouds…
…the cloud of smoke
rising after its first explosion
formed into expanding round circles
like the opening of giant parasols…
..it was an unknown weapon,
An iron thunderbolt,
A gigantic messenger of death,
Which reduced to ashes
The entire race of the Vrishnis and the Andhakas.
…The corpses were so burned
As to be unrecognisable.
The hair and nails fell out;
Pottery broke without apparent cause,
And the birds turned white.
After a few hours
All foodstuffs were infected…
…to escape from this fire
The soldiers threw themselves in streams
To wash themselves and their equipment.
Until the bombing of Hiroshima and Nagasaki, modern mankind could not imagine any weapon as horrible and devastating as those described in the ancient Indian texts. Yet they very accurately described the effects of an atomic explosion. Radioactive poisoning will make hair and nails fall out. Immersing oneself in water gives some respite, though it is not a cure.
When excavations of Harappa and Mohenjo-Daro reached the street level, they discovered skeletons scattered about the cities, many holding hands and sprawling in the streets as if some instant, horrible doom had taken place. People were just lying, unburied, in the streets of the city. And these skeletons are thousands of years old, even by traditional archaeological standards. What could cause such a thing? Why did the bodies not decay or get eaten by wild animals? Furthermore, there is no apparent cause of a physically violent death.
These skeletons are among the most radioactive ever found, on par with those at Hiroshima and Nagasaki. At one site, Soviet scholars found a skeleton which had a radioactive level 50 times greater than normal. Other cities have been found in northern India that show indications of explosions of great magnitude. One such city, found between the Ganges and the mountains of Rajmahal, seems to have been subjected to intense heat. Huge masses of walls and foundations of the ancient city are fused together, literally vitrified! And since there is no indication of a volcanic eruption at Mohenjo-Daro or at the other cities, the intense heat to melt clay vessels can only be explained by an atomic blast or some other unknown weapon. The cities were wiped out entirely.
While the skeletons have been carbon-dated to 2500 BC, we must keep in mind that carbon-dating involves measuring the amount of radiation left. When atomic explosions are involved, that makes then seem much younger.
Interestingly, Manhattan Project chief scientist Dr J. Robert Oppenheimer was known to be familiar with ancient Sanskrit literature. In an interview conducted after he watched the first atomic test, he quoted from the Bhagavad Gita:
"'Now I am become Death, the Destroyer of Worlds.' I suppose we all felt that way."
When asked in an interview at Rochester University seven years after the Alamogordo nuclear test whether that was the first atomic bomb ever to be detonated, his reply was,
Ancient cities whose brick and stonewalls have literally been vitrified, that is, fused together, can be found in India, Ireland, Scotland, France, Turkey and other places. There is no logical explanation for the vitrification of stone forts and cities, except from an atomic blast.

Giant Unexplained Crater Near Bombay

Another curious sign of an ancient nuclear war in India is a giant crater near Bombay. The nearly circular 2,154-metre-diameter Lonar crater, located 400 kilometres northeast of Bombay and aged at less than 50,000 years old, could be related to nuclear warfare of antiquity.
lonar-crater.jpg
Giant Unexplained Crater Near Bombay
No trace of any meteoric material, etc., has been found at the site or in the vicinity, and this is the world's only known "impact" crater in basalt. Indications of great shock (from a pressure exceeding 600,000 atmospheres) and intense, abrupt heat (indicated by basalt glass spherules) can be ascertained from the site. David Hatcher Childress in Nexus Magazine:
"The crater is formed in the basalt rock of thickness 600-700m (2,000 to 2,200 feet). This rock is made of many layers or flows which were laid why volcanic activity at various times, five of such flows are exposed at the crater rim. Thickness of these flows ranges from 5 to 30m.
The crater is about 150m (500 feet)deep and has average diameter of 1830m (1.4 miles). The elevated rim consists of 25m of bedrock and 5m of ejecta over it. This ejecta blanket is spread over about 1350m (4,400 feet) away from the crater rim and slopes away by 2-6°. The uppermost region of ejecta contains the deposits that were melted due to the impact".
lonar2.jpg
Lonar crater
“Lonar is a place of obscurities, especially as the only meteoric crater formed in basaltic terrain. It has remained relatively intact due to low degree of erosion by environmental agents, making it an excellent model for study. However, several strange things happen here:
1. The lake has two distinct regions that never mix — an outer neutral (pH7) and an inner alkaline (pH11) each with its own flora and fauna. You can actually do a litmus paper test here and check this for yourself.
2. There is a perennial stream feeding the lake with water but there seems to be no apparent outlet for the lake’s water. And it is also a big unsolved mystery where the water for the perennial stream comes from, in a relatively dry region like Buldhana. Even in the driest months of May and June, the stream is perpetually flowing. Lonar generates questions and more questions”. Lilyn Kamath

References

Bibliography
1. Best Evidence?, by Philip Coppens; Are the Indian remains of Mohenjo Daro and Harappa, their sudden abandonment and the apparent discovery of an ancient site with a layer of radioactive ash the best available evidence for the possibility that our ancient ancestors possessed a highly advanced technology – which might have included atomic warfare?
2. Nuclear events in Ancient India, Rajasthan: Evidence of Ancient Atomic Explosion

Backlinks

Page Map

Bookmark and Share
Rate this post:


ΣΥΝΤΟΜΟ  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

*Αμφικτύων είναι ο Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης

μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com/

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ , ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 

Ο Υποστράτηγος ε. α  Κωνσταντίνος Χρήστου Κωνσταντινίδης(Κ.Χ.Κ) γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1929 και είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο τέκνων, καταγωγή όμως έλκει από το Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας.  Ο πατέρας του Χρήστος Γεωργ. Κωνσταντινίδης, υπήρξε Αξιωματικός και ήρωας των Εθνικοαπελευθερωτικών Βαλκανικών Πολέμων 1912-13 , του  Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου  και της Μικρασιατικής Καταστροφής 1922. Τελικά εξετελέσθη υπό των Γερμανών Ναζί το 1943 στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας.. Ο Κ. Χ. Κ εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1948 και απεφοίτησε το 1950 πρώτος στο όπλο των Διαβιβάσεων, με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Διαβιβάσεων. Υπηρέτησε σε Μονάδες, Επιτελεία και Συμμαχικά Στρατηγεία του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό( ΓΕΣ, LSE-ΣΜΥΡΝΗ, SHAPE- ΒΥΞΕΛΛΕΣ ) Μεταξύ των άλλων καθηκόντων του εχρημάτισε αρχικρυπτογράφος του Στρατού και του ΓΕΕΘΑ, Διοικητής Μονάδων και Διοικήσεων Διαβιβάσεων Σχηματισμών , Επιτελής του 3ου και 4ου Επιτελικών Γραφείων Μεγάλων Μονάδων και Γενικού Επιτελείου Στρατού, χειριστής θεμάτων Ηλεκτρονικού Πολέμου στο Νατοικό Στρατηγείο Σμύρνης Τουρκίας(Landsoutheast) , Εθνικός αντιπρόσωπος-χειριστής προγραμμάτων Χερσαίων, Σιδηροδρομικών και Ακτοπλοϊκών Μεταφορών   στον Ελλαδικό χώρο , καθώς και προγραμμάτων Υποδομής στο ΝΑΤΟ των Βρυξελλών )

Απεφοίτησε επιτυχώς από Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ δε τούτων και από :

1/ Την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (1948-1950), εξελθών πρώτος μεταξύ των συμμαθητών του στο Όπλο των Διαβιβάσεων

/ Σχολή Διαβιβάσεων του Ελληνικού Στρατού, Αθήνα 

2/ Αμερικανική Σχολή Διαβιβάσεων , Fort Monmouth , N. J, USA

3/ Σχολή Πληροφοριών του ΓΕΣ, Αθήνα

4/ Σχολή Ξένων Γλωσσών(Αγγλική) του ΓΕΣ, Αθήνα

5/ Μεικτή Κρυπτογραφική Σχολή ΝΑΤΟ(Στρατού-Ναυτικού-Αεροπορίας) του ΓΕΕΘΑ, Αθήνα της οποίας υπήρξε και διοικητής

6/ Σχολή Καταδρομών και Ανορθοδόξου Πολέμου του ΓΕΣ, Ρεντίνα Ανατ. Μακεδονίας 

7/Σχολή Τακτικής Διαβιβάσεων, του ΓΕΣ , Αθήνα

8/ Ανωτέρα Σχολή Πολέμου -Θεσσαλονίκη

9/ Ανωτέρα Σχολή Πολέμου  Αεροπορίας- Τατόι

10/ Σχολή Εθνικής Αμύνης - Αθήνα

11/ Σχολή Ηλεκτρονικού Πολέμου ΝΑΤΟ, Αγγλία

Πανεπιστημιακή Παιδεία: Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Εθνικής Αμύνης (National Defense University), Washington D. C, των ΗΠΑ .

Ο Κ. Χ. Κ απεστρατεύθη το 1981 με το βαθμό του Υποστρατήγου και έκτοτε ενεργοποιήθηκε σε πρωτοβουλίες και δράσεις υπέρ της διεθνούς Ειρήνης, εναντίον των Πυρηνικών Εξοπλισμών, υπέρ του Περιβάλλοντος, κατά των Πολέμων στη Μέση Ανατολή , υπέρ της Μεσογειακής συνεργασίας, υπέρ της προβολής του Ελληνικού Πνεύματος, για την αντιμετώπιση των Εθνικών κινδύνων κ.α . Συγκεκριμένα εργάσθηκε στα εξής όργανα :  :

α/  Ευρωπαϊκή  Ομάδα των πρώην Στρατηγών του ΝΑΤΟ για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό εναντίον της εγκατάστασης Αμερικανικών Πυραύλων στην Ευρώπη.

β/   Επιτροπή δια την  Διεθνή  Ύφεση και Ειρήνη(ΕΕΔΥΕ) ως αντιπρόεδρος και συμμετείχε σε πολυάριθμες διεθνείς συσκέψεις, πορείες κατά των πυρηνικών όπλων και των εξοπλισμών. Επεσκέφθη το 1987 επισήμως την Κίνα και έκτοτε διατηρεί επαφή με την Κινεζική Επιτροπή Ειρήνης.    

γ/  Αδέσμευτη  Κίνηση Ειρήνης(ΑΚΕ) την οποία εστήριξε σε διάφορες φιλειρηνικές εκδηλώσεις.

δ/ Μέλος της Παγκόσμιας Διάσκεψης εναντίον των Ατομικών και Πυρηνικών Βομβών, της Χιροσίμα και Ναγκασάκι , Ιαπωνίας και συμμετείχε ως προσκεκλημένος σε τρεις διασκέψεις της επιτροπής αυτής. Από το 1985 που έγινε μέλος της διάσκεψης της Χιροσίμα εργάζεται αόκνως και με συνέπεια για την ευόδωση των σκοπών της τια  τον περιορισμό και τελικά την  κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων στον κόσμο.

ε/ Μέλος της Διεθνούς Διάσκεψης Μη-Βίας (ANUBHYA),  Rajasmad,  Ινδίας . Η οργάνωση αυτή αποσκοπεί στην φιλοσοφική ανύψωση της κοινωνίας και   στην βελτίωση του ατόμου μέσω της αυογνωσίας και του διαλογισμού(γνώθι σ’ αυτόν)

στ/  Συνιδρυτής της Οργάνωσης «Αμφικτυωνία Οικουμενικού Ελληνισμού» η οποία αποσκοπεί στην συνένωση και συνεργασία των απανταχού Ελλήνων και φιλελλήνων και την προβολή του Ελληνικού πνεύματος.

ζ/ Μέλος της «Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας» , για το σταμάτημα της εισβολής των λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας.

Επίσης συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές , για το σταμάτημα  της κατοχής της Βόρειας Κύπρου, για το σταμάτημα της σφαγής των Παλαιστινίων και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης , για την Μεσογειακή Συνεργασία, εναντίον της Τρομοκρατίας , εναντίον του Αποκλεισμού στο Ιράκ, για το Περιβάλλον και την ευόδωση εθνικών και κοινωνικών σκοπών. περιορισμένης εμβέλειας.

 

Γενικότερη Παιδεία -Μόρφωση-Καλλιέργεια: Ο Κ.Χ.Κ ανήκει στην ηρωική γενιά των παιδιών του 1940 , η οποία είχε την ατυχία, αλλά και το μοναδικό προνόμιο  να ζήσει σε τρεις μεγάλες εποχές ήτοι: 1/ Την Γεωργική , 2/ Την Βιομηχανική και 3/ Την Πληροφορική ,  να γευθεί τρεις Παγκόσμιους Πολέμους(τον 2ον Παγκόσμιο Πόλεμο - Κατοχή, τον Ψυχρό Πόλεμο και τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας) , τον επάρατο Εμφύλιο Πόλεμο, την Τουρκική επιβουλή στην Κύπρο και στο Αιγαίο, αρκετές οικονομικές κρίσεις με αποκορύφωμα την τελευταία(2010) και την πτώχευση της χώρας. Λόγω των πολεμικών γεγονότων(πείνα, βομβαρδισμοί κ.α) η γενιά του 40' είχε μεγάλα κενά στην μόρφωση της Μέσης Εκπαιδεύσεως , τα οποία ήτο υποχρεωμένη να συμπληρώσει είτε δια της αυτοδιδαχής , είτε κοντά σε σοφούς εξωσχολικούς δασκάλους της εποχής. Ο Κ.Χ.Κ   ευνοήθηκε από την τύχη να έχει δάσκαλο και πνευματικό πατέρα τον  θείο του (αδελφό του πατέρα του), τον αείμνηστο Παναγιώτη Γεωργ. Κωνσταντινίδη-Τριφύλιο (Π.Γ.Κ-Τ), άνδρα ενάρετο, σοφότατο , βαθύ στοχαστή, αγωνιστή υπέρ πατρίδος και ελευθερίας . ( ακρωτηριασμένος στα άκρα των ποδιών του κατά την αιχμαλωσία του από τους Τούρκους το 1922 εις την Μικράν Ασία)  Ο δάσκαλος του άνθρωπος της χρυσής μεσότητος εμφορείτο από βαθειές δημοκρατικές και ανθρωπιστικές πεποιθήσεις  τις οποίες μετέδωσε νηπιόθεν στον Κ.Χ.Κ . Απ’ αυτόν    εδιδάχθη την συμπαντική Δικαιοσύνη, τη Σωφροσύνη, την Αξιοπρέπεια του ατόμου, την ηθική  που εκπηγάζει από στο φυσικό νόμο και συχνά  διαφέρει από την ανθρώπινη ηθική, το «Γνώθι σ’ αυτόν» και το «Μηδέν Αγαν» και την επίτευξη της πραγματικής Ευτυχίας του ατόμου.  Επίσης εδιδάχθη τις αρετές της Ανδρείας, της Φρονήσεως, της Αληθείας, της Εγκρατείας, της Φιλοπονίας, της Αιδούς, του σεβασμού των Νόμων, την Αμφισβήτηση, την Τόλμη, τον Έρωτα, το Κάλλος, την υπέροχη φύση της Γυναίκας, το σεβασμό στους γονείς και στην οικογενειακή εστία, περί της Υγείας ως υπέρτατο αγαθόν, περί των καλών τρόπων, Αγάπη και Σεβασμού της Φύσεως, περί του Θανάτου, της Ελπίδος όχι στην Ανάσταση των νεκρών , αλλά στην αθανασία της ύλης-ενέργειας των συστατικών μας.  Αλλά αντικείμενα της διδαχής ήτο το μυστικό της καλής ζωής , του μέτρου , της χαράς , της μακροημέρευσης,  της αποχής από κακές έξεις όπως: Αδικία, Ακολασία, Κακία, Πλεονεξία, Αφροσύνη, Ασωτία, Υπεροψία, Φιλαργυρία, ΔΙΧΟΝΟΙΑ , Φιλαυτία, Λήθη, Οκνηρία, Ψόγο, Διαβολή, Αναίδεια κλπ. Τέλος τους δίδαξε τις ένδοξες σελίδας του έθνους μας αλλά και τις σελίδες αυτοκαταστροφής εξ αιτίας της δολερής διχόνοιας, που αποτελεί το σαράκι της φυλής μας ( Τρωικός Πόλεμος , Πελοποννησιακός Πόλεμος , έως τη Μικρασιατική  Καταστροφή και τον Εμφύλιο, τους οποίους -δύο τελευταίους-τους έζησε πικρά )  Η φιλοσοφία του σοφότατου δασκάλου του   συνοψίζεται στα εξής: «Να περνάς καλά και να κάνεις το καλό». Επομένως παίρνει το θάρρος να συμβουλεύσει τους νεώτερους-όπως έκανε και με τα παιδιά του- να ακολουθήσουν τις ίδιες αξίες και να αποφύγουν τα βλαβερά ελαττώματα για να ευτυχίσουν  αυτοί και η Πατρίς.  Πρεσβεύει ότι η αιτία της παρακμής που βιώνει ο κόσμος και η χώρα μας από την εποχή της Ρωμαιοκρατίας(3-4ον αιώνα) ως σήμερον οφείλεται στην καταστροφή του Ελληνικού Κόσμου και την υποχώρηση του Ελληνικού πνεύματος εξ αιτίας της επικρατήσεως των τριών μονοθεϊστικών και κοσμοπολιτικών θρησκειών.(Ιουδαϊσμού, Χριστιανισμού και Ισλαμισμού) κατά τον Μεσαίωνα.   Παρ’ ότι είναι βαθιά πολιτικό ον , δεν υπηρέτησε τα κόμματα και δεν υπήρξε δογματικός. 

Διωγμοί –Ταπεινώσεις-Αποστρατεία:  Ο Στρατηγός Κωνσταντινίδης έκανε δύο επαναστάσεις εναντίον του κατεστημένου με αποτέλεσμα την πρόωρη και ανώμαλη αποστρατεία του :

1/ την επανάσταση   εναντίον των Πυρηνικών Όπλων κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, γεγονός για το οποίον το διεθνές και Ελληνικό κατεστημένο τον πολέμησε και μάλιστα με τα πιο βρώμικα μέσα(πράκτορες της CIA τον κατηγόρησαν ως όργανο της KGB κ.α)

2/  την επανάσταση του εναντίον της Ιουδαιοχριστιανικής θρησκείας και την προσχώρηση του στην Πατρώα Ελληνική Θρησκεία από φιλοσοφικής απόψεως.

Εταξίδευσε σε όλο τον κόσμο και έλαβε μέρος σε μεγάλα παγκόσμια συνέδρια. Στα ταξίδια του αυτά  εγνώρισε  τον κόσμο και χρωστά μεγάλο μέρος της μορφώσεως του .

 

Ξένες Γλώσσες: Αγγλική,

Ηθικές Αμοιβές:  Τιμήθηκε για την δράση του  από:

1/ Την Πολιτεία με τις νενομισμένες για τον βαθμό του διακρίσεις και μετάλλια

2/ Το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης της Γενεύης με το Χρυσούν Μετάλλιον Ειρήνης.

3/ Την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για το συγγραφικό του έργον.

4/  Το Πνευματικό Σωματείο «Ολυμπιάς» με Δίπλωμα Τιμής

5/ Από τους Ομογενείς της Αμερικής με τιμητική πλακέτα

6/  Μνημονεύεται στον τόμο του WHO IS WHO της Ελβετίας

7/ Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, αναγνωρίζοντας το συγγραφικό του έργο

, τον εξέλεξε  ως μέλος της.  

8/ Ο λαός του απένειμε τον τίτλο του «Στρατηγού της Ειρήνης» και ο τόπος καταγωγής του ( Σιδηρόκαστρον Τριφυλίας) τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη.

Εταιρες  Δραστηριόητες:

Ο Κ.Χ.Κ είναι καταξιωμένος διανοούμενος, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  , αλλά και ένθερμος πατριώτης και αγωνιστής υπέρ της Δημοκρατίας , Ειρήνης , κοινωνικής δικαιοσύνης και  ευημερίας της ανθρωπότητος και του Ελληνικού λαού και συμμετείχε σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Ο Στρατηγός Κωνσταντινίδης είναι συγγραφέας, ποιητής και αρθρογράφος. Μετά την αποστρατεία του αρθρογράφησε σε   Ελληνικά έντυπα και Αθηναϊκές ( απογευματινή εφημ «ΕΘΝΟΣ» ως αρθρογράφος, ΣΤΟΧΟΣ κ.α ) σε ξένες εφημερίδες( ΚΑΜΠΑΝΑ Νέας Υόρκης, Νέος Κόσμος και «HELLENIC REVIEW» της  Αυστραλίας κ.α)  και περιοδικά. Τώρα φιλοξενεί άρθρα στο Διαδίκτυο και κάνει παρεμβάσεις πάνω σε επίκαιρα ελληνικά και παγκόσμια θέματα  . Διαθέτει δικό του ιστοτόπο ως  : http://amphiktyon.blogspot.com/ και φιλοξενείται μέρος του έργου του στον παγκόσμιο κυβερνοχώρο GOOGLE κ.α.  Επίσης δίδει διαλέξεις και συνεντεύξεις σε  Ελλαδικά  και ξένα ΜΜΕ, παρουσιάζεται στην μικρή οθόνη και γενικά αγωνίζεται  αφιλοκερδώς εναντίον της Νέας Τάξεως Πραγμάτων(Παγκοσμιοποιήσεως) και υπέρ της : Ελευθερίας, Δημοκρατίας, Κοινωνικής Δικαιοσύνης, των Πυρηνικών Όπλων, της Μη-Βίας, Προστασίας του Περιβάλλοντος, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Ανεξαρτησίας της Κύπρου από την Τουρκική Κατοχή και  της ΜΗ- παραδόσεως του ονόματος Μακεδονία ή παραγώγου του στα Σκόπια.  Επίσης αγωνίζεται  εναντίον της μεθοδευμένης από τη Νέα Τάξη εισβολής και ελληνοποιήσεως του κύματος των λαθρομεταναστών, διότι εκτιμά ότι τούτο θα καταλήξει σε εθνοκτονία , ελληνοκτονία, ανεργία και αναταραχές, αν δεν σταματήσει έγκαιρα . Τέλος  αγωνίζεται υπέρ της αλλαγής του σημερινού παρακμιακού και μηχανιστικού τρόπου σκέψεως και δράσεως και προτείνει το νέο τρόπο σκέψεως  με βάση το Ελληνικό Πνεύμα και τις Ελληνικές διαχρονικές Αξίες. Τούτο θα επιτευχθεί αν γίνει και πάλι η Ελλάδα το πνευματικό κέντρο του κόσμου  και η γέφυρα Ειρήνης, Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ των Μεσογειακών λαών και των λαών   Ανατολής και Δύσεως., Βορά και Νότου.  

Ιδιαιτερότητες:  Ο Κ.Χ.Κ υπήρξε ορειβάτης, είναι φυσιολάτρης  και δεινός πεζοπόρος(βαδίζει ακόμη 6,5 χλμ ημερησίως και διατηρεί αρίστη υγεία)  Αγαπά την Αστρονομία, Κοσμολογία,  Ατομική Φυσική ,  Θεωρία της Σχετικότητος ,  Κβαντομηχανική και την Προϊστορική Αρχαιολογία. (Παρακολούθησε μαθήματα Αστρονομίας στο Ευγενίδιον Ίδρυμα από τον αείμνηστο καθηγητή Χασάπη, και Κωστάκη)

Το συγγραφικό του έργο

1/  Έχει γράψει τα εξής βιβλία:

1/ «Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» , (στρατηγικής)εκδόσεις Β. Κατσικέα

2/ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ & ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ»(ιστορικό) εκδόσεις Χάρη Πάτση

3/ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ   ΕΦΑ»(φιλοσοφικό) εκδόσεις Γερ. Λογοθέτης

4/ «ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙKA ΜΥΣΤΗΡΙΑ»(Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα) εκδόσεις Νέα Θέσις

5/ «ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ»(Ολυμπιακοί Αγώνες από την Προϊστορία ως σήμερον) εκδότης ‘Προσκήνιο’, Άγγελος Σιδεράτος

6/ «ΣΥΜΠΑΝ : ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΑΒΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΑΣ»(Επιστημονικό-φιλοσοφικό-θεολογικό) Εκδ. Νέα Θέσις  Εκδίδεται τώρα

7/ «ΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ»(Ελληνικός Διαφωτισμός)  υπό έκδοσιν /

8/ ΟΙ HAARP-ΙΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗ, Εκδ. Γεωργιάδη(υπό έκδοσιν)

9/ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ  ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ(ανατήθηκε στο  http://amphiktyon.blogspot.com/)

2/ Έχει  γράψει πολυάριθμα Ποιήματα .

Ως τώρα έχει βιβλιοδετήσει και παραδώσει στην Επιτροπή Κρίσεως της Ε.Ε.Λ τρεις ποιητικές συλλογές, ήτοι:

1/ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

2/ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ , ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ 40’

3/ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ –ΦΙΛΟΚΟΣΜΙΑ

Τέλος, ο Στρατηγός Κωνσταντινίδης διαθέτει  στη μνήμη του υπολογιστού του και σε σκληρούς δίσκους   πλουσιότατο ανέκδοτο έργο, αποτελούμενο από: πολυάριθμα άρθρα, ιστορικές και  φιλοσοφικές μελέτες, ταξιδιωτικά σημειώματα,  στρατηγικές μελέτες, μελέτες επί διεθνών θεμάτων, ποιήματα και άλλο ποικίλο πνευματικό έργο http://amphiktyon.blogspot.com/

*Αμφικτύων είναι ο  Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης ,

Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών