AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΟΤΕ: Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ»
(του Υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)

Ο ρόλος του ΟΤΕ σε ένα μελλοντικό πόλεμο είναι στρατηγικότατος για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Εξ ίσου στρατηγικός είναι και εν ειρήνη για την ανάπτυξη της χώρας. Και η κυβέρνηση τον ξεπουλά αντί πινακίου φακής στην DT. Και παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων περί της σκοπιμότητος της ‘ιδιωτικοποιήσεως’ , ουδείς Έλληνας πολίτης επείσθη για την σκοπιμότητα της παραχώρησης του στο Γερμανικό κράτος , διότι για παραχώρηση και όχι για πώληση πρόκειται. Από την εφημ. «Ελευθεροτυπία» της 11/5/2008 πληροφορούμεθα ότι: « Η Deutsche Telekom θα αποκτήσει αρχικά το 25% των μετοχών του ΟΤΕ. Το Δημόσιο θα εισπράξει περίπου 410-420 εκατ. ευρώ για το 3% (οι μετοχές θα παραχωρηθούν σε τιμή 27,75 ή 28,75 ευρώ), ενώ η MIG 2,55 δισ. ευρώ για το 20% . Περί το 2% θα αποκτήσουν οι Γερμανοί μέσω χρηματιστηρίου. Για τρία χρόνια Δημόσιο και D.T. θα διατηρήσουν το 50% συν μία μετοχή. Στη συνέχεια ανοίγει ο δρόμος για τους Γερμανούς να αυξήσουν το ποσοστό τους, αρχικά στο 35% και μετά στο 45%.
Το όνομα παραμένει αναλλοίωτο. Το Ελληνικό Δημόσιο θα διατηρεί κάποια δικαιώματα βέτο στον ΟΤΕ για όσο διάστημα η συμμετοχή του Δημοσίου διατηρείται πάνω από το 5%. Ούτως ή άλλως, τον οργανισμό θα διοικούν οι Γερμανοί. Δεν ισχύει το ίδιο για την Cosmote, η οποία θα μετονομαστεί -όχι άμεσα- σε T-Mobile. Οι Γερμανοί προσβλέπουν σε άμεσα κέρδη 2 δισ. ευρώ από τη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση»
Η DT παίρνει με τον ΟΤΕ ‘πανωπροίκι’ και τον ‘Γερμανός’, που μόλις πρόσφατα εξαγοράσθηκε . Η κοινή γνώμη δεν μπόρεσε ως τώρα να κατανοήσει :
1/ Γιατί ενώ επρόκειτο να πωληθεί ο Οργανισμός προέβη στην εξαγορά της «Γερμανός» επί ζημία μάλιστα των μετόχων της τελευταίας ;
2/ Γιατί έκανε την ενδιάμεση πώληση (έστω μέσω του ΧΑΑ) του 20% περίπου στην MIG, γνωστού όντος ότι ο λόγω επενδυτής δεν ήτο ο ενδεδειγμένος να αναπτύξει ένα τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της Ε.Ε; Πως δικαιολογείται ότι ο κ. Βγενόπουλος καρπώθηκε εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ;
3/ Εφ’ όσον ο ΟΤΕ είναι μια κερδοφόρα μεσαίου μεγέθους και αρκετά ανεπτυγμένη στα Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη επιχείρηση, γιατί βιάστηκε Κυβέρνηση να την πωλήσει αντί του ευτελούς ποσού των 410-20 εκατ. Ευρώ ; Απόδειξη δε τούτου είναι η κερδοφορία του , η οποία εντός διετίας προβλέπεται να αποδώσει στον αγοραστή το τεράστιο ποσό των δύο(2) δις. Ευρώ.
4/ Από την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του ΟΤΕ που θα πωληθεί μέσω του ΧΑΑ ο αγοραστής θα καρπωθεί επί πλέον κέρδη.
5/ Η αξία του ΟΤΕ εκτιμάται με μέτριους υπολογισμούς σε άνω των 9 δις. Ευρώ και το κράτος παρέδωσε την διοίκηση του έναντι 400 περίπου εκατ. Ευρώ. Γιατί έγινε αυτή η ετεροβαρής για τη χώρα αγοραπωλησία;
6/ Μας λένε ότι θα ωφεληθεί ο ΟΤΕ από την εξαγορά του από την DT. Όμως πως μπορεί αυτό να συμβεί όταν η μητρική εταιρεία θα μπορεί να ανταγωνιστεί με άνισους όρους την θυγατρική της και να της παίρνει τις παραγγελίες ; Ο λαός μας λέει : “βάλανε το αρνί στο στόμα του λύκου» Ποιός θα φάει τον άλλον ; Το πολύ ο ΟΤΕ να παίρνει τα ‘αποφάγια’ , που δεν θα ενδιαφέρουν την DT. Και γιατί να βγάζει κέρδη από τον ΟΤΕ που θα τον κατέχει κατά ένα ποσοστό και να μην προτιμήσει τα κέρδη να πάνε στην DT, που την κατέχει κατά 100% και είναι και Γερμανική ; Παράδειγμα: το Α/Δ «Ελ. Βενιζέλος» που όχι μόνον δεν αναπτύχθηκε από την Χόχφτιχ αλλά έγινε ένα από τα ακριβότερα Α/Δ στην Ευρώπη, και ίσως και στον κόσμο.
7/ Μας μίλησαν για ιδιωτικοποίηση , αλλά η DT είναι εταιρεία του Γερμανικού κράτους. Ποιος λοιπόν ο λόγος να διαθέτουμε στρατηγικές εταιρείες σε ξένα κράτη; Μήπως σχεδιάζουν να γίνουμε προτεκτοράτο της Γερμανίας; Δεδομένου ότι οι Γερμανοί κατέχουν και το κεντρικό Α/Δ της Ελλάδος και την Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου κλπ
8/ Τέλος ο ΟΤΕ έχει μεγίστη στρατηγική αξία για την άμυνα της χώρας. Ο ελέγχων τον ΟΤΕ ελέγχει την Ελλάδα . Και είναι γνωστή η μέθοδος της DT στις παρακολουθήσεις. Όπως έγραψε προσφάτως το περιοδικό SPIEGEL «η DT παρακολουθούσε ακόμη και τα διευθυντικά της στελέχη».. πόσο μάλλον το Ελληνικό Κράτος. Μέσω του ΟΤΕ μπορεί να παρακολουθεί τις επικοινωνίες και να έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες της χώρας. Όσον αφορά στο Στρατιωτικό Δίκτυο Επικοινωνιών , αυτό υπάρχει , όμως σε αρκετά σημεία διασυνδέεται με το δίκτυο του ΟΤΕ , για την εφαρμογή ορισμένων σχεδίων Πολιτικού Σχεδιασμού, οπότε ο ΟΤΕ έχει πρόσβαση στο συνολικό δίκτυο. Δεν θα ξεχάσω την αρμονική συνεργασία μας με τον ΟΤΕ κατά την διάρκεια της 35 ετούς μου υπηρεσίας στο Όπλο των Διαβιβάσεων . Ο ΟΤΕ ήτο ο «Στοργικός Αδελφός» του Στρατού μας σε θέματα επικοινωνιών μακρών γραμμών και σε πάμπολλες περιπτώσεις προσφύγαμε στις υπηρεσίες του για να λύσουμε δυσεπίλυτα προβλήματα επικοινωνιών, ακόμη και των μάχιμων μονάδων . Χωρίς την συνδρομή του ΟΤΕ δεν θα επιτυγχάναμε επικοινωνία με τις Μονάδες κατά την ατυχή επιστράτευση του 1974 . Τότε ήμουν διοικητής Διαβιβάσεων της 15ης Μεραρχίας και με ελάχιστο υλικό αδυνατούσαμε να συνδέσουμε τον μεγάλο όγκο των επιστρατευθεισών Μονάδων στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Τούτο πραγματοποιήθηκε με την ουσιαστική συμβολή του ΟΤΕ .
Αλλά ας δεχθούμε ότι οι Γερμανοί είναι καλύτεροι «μάνατζερ» από τους Έλληνες. Με την ίδια λογική γιατί να μην αναλάβουν και την Κυβέρνηση , αφού αυτή και τα πολιτικά κόμματα είναι υπεύθυνα για την ελεεινή κατάσταση της δημόσιας διοικήσεως( ανικανότητα , διαφθορά, γραφειοκρατία, αλαζονεία κ. α );
Κύριε Πρωθυπουργέ αν θεωρείτε την Ολυμπιακή ως Ελληνικό σύμβολο, ο ΟΤΕ είναι η «Ναυαρχίδα» της χώρας . Ω! μα τω Δία και τον Ερμή τον Αρχιαγγελιοφόρο των θεών , μην τον παραδίδετε στους Γερμανούς. Θα χάσετε αυτομάτως το ‘νευρικό σας σύστημα’ σαν Κυβέρνηση και σαν κόμμα . Θα πάθετε Αλτσχάιμερ. Το φάσμα του θα πλανάται συνεχώς μπροστά σας. Ο Ερμής δεν πρέπει να βάλει Γερμανικές μπότες , ούτε να μας πει : “Verbotten” Ο Ερμής και ο Ελληνικός λαός θα σας τιμωρήσει.

ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΕΡΘΟΥΝ

Ωσάν να μην έφταναν αυτά, τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί μια άχρωμη διαφθορά και σήψη, που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά ηθική, θεσμική, πολιτική, πολιτειακή, ιδεολογική και εθνική. Ο φαύλος, ιδιοτελής, καιροσκόπος πολιτικός έχει επικρατήσει να αντιπροσωπεύει την πολιτική και ο αυθάδης πολίτης έχει αντικαταστήσει τον σώφρονα κι ενάρετο. Η κατ' όνομα δημοκρατία που αποκτήσαμε με την σκέπη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως κατά την λεγομένη "μεταπολιτευτική περίοδο", "αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παράνοια ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα, την αναρχία ως ευδαιμονία" (Ισοκράτης).

Τα τελευταία δε χρόνια έχει καλλιεργηθεί μια συστηματική πολεμική κατά του έθνους, ώστε στο άκουσμα και μόνο της λέξεως "έθνος" αντιδρούν, ιδιαίτερα οι νέοι, με περιφρόνηση και άρνηση. Είναι η αρχή της πτώσεως της κοινωνίας μας μπροστά στην καταιγίδα μιας κακώς εννοουμένης και προωθουμένης παγκοσμιοποιήσεως, που αδίστακτα κατεδαφίζει και ανήθικα ισοπεδώνει τα αδύνατα έθνη υπέρ των ισχυρών. Κι' εμείς ανήκομε στα αδύνατα έθνη προς κατεδάφιση και απερισκέπτως πέφτουμε στην παγίδα της παγκοσμίας προπαγάνδας. Εδώ έρχεται η ευθύνη και το χρέος του καθενός από μας να εγερθούμε και να πούμε:

Όταν αρχέγονοι πάτριοι θεσμοί έχουν αλωθεί, όταν οι κλασσικές αξίες των Ελλήνων έχουν μηδενιστεί, όταν η ύπαρξη των ανθρώπων ευτελίζεται, όταν ο διεφθαρμένος θεωρείται ήρωας, όταν το έγκλημα γίνεται καθημερινότητα και ο εγκληματίας δεν τιμωρείται, όταν ο πολίτης είναι ή αδιάφορος ή ωθείται να μισεί την κοινωνία του, όταν οι ταγοί είναι κίβδηλοι, όταν ο δημόσιος πλούτος υφαρπάζεται ξεδιάντροπα και ουδείς τιμωρείται, όταν η αρετή έχει γίνει βαρβαρότης, όταν η τεχνολογική εξάρτηση από άλλους φέρνει την μελλοντική μας δουλεία, όταν ο λαός μας συρρικνώνεται και αλώνεται, όταν η αεργία και ανεργία έχουν καταστεί ηθικές αρχές, όταν η κρατική πλεκτάνη αποκόπτει τον δρόμο της προόδου, όταν η Ελλάδα, που κάποτε γέννησε την επιστήμη, σήμερα γελοιοποιεί τον επιστήμονα και αποβάλλει τον ειδικευμένο νέο, όταν οι νέοι κοροϊδεύονται, αγνοούνται, περιθωριοποιούνται και χάνουν την αξιοπρέπειά τους και τον προσανατολισμό τους, όταν το Kοινοβούλιο γίνεται άντρο υποκρισίας, πηγή αμαρτίας και αρχή καταδυναστεύσεως και απαξιώσεως των πολιτών, όταν το πολιτειακό σύστημα είναι ανεπαρκές, όταν η δημοκρατία μετατρέπεται σε θεατροκρατία, όταν ο πολίτης γίνεται άβουλος θεατής ανομιών,

τότε

Για να καταστεί δυνατή η μετουσίωση της παρούσας γηρασμένης κοινωνίας σε Κοινωνία της Γνώσεως, όμως, πρέπει να καταρρεύσει το παρόν οικοδόμημα της ανεπαρκείας, της ανικανότητας και του αναχρονισμού. Πρέπει να αποβληθεί ο παρόν κόσμος από την σκηνή των πραγμάτων, πρέπει να ανατραπεί το παρόν πολιτικό, κοινωνικό, θεσμικό και οικονομικό σύστημα της ανηθικότητας, του γήρατος και της φθοράς και στην στάχτη του να εγερθεί ο νέος κόσμος, η νέα φωτισμένη Ελλάδα, με ένα νέο σέλας στην κορυφή της ζωής μας. Απευθυνόμαστε λοιπόν στο νέο Έλληνα άνθρωπο, τον νέο ελεύθερο πολίτη, τον Έλληνα του μόχθου, της δημιουργίας και της αρετής να δραστηριοποιηθεί, να εγερθεί, να απαλλαγεί από τις ποιμαντορίες, να πρωτοπορήσει στην ανατροπή του παλιού και στην εδραίωση μιας κατ' ουσίαν πολιτείας ελευθέρων και αξιοπρεπών ανθρώπων. Η διαδικασία της ανατροπής θα είναι ειρηνική κι' ευπρεπής, γιατί, όντας δημιουργικό Κίνημα της μεγάλης πλειοψηφίας του προοδευτικού λαού της γνώσεως, της αλήθειας, του μόχθου και της αρετής, δεν καταστρέφει και δεν εξοντώνει την κοινωνία, την αλλάζει. Παρομοίως, απευθυνόμαστε στον παγκόσμιο άνθρωπο να χειραγωγήσει επ' ωφελεία της προόδου των λαών την επερχομένη μεγάλη παγκόσμια ανατροπή, που, ούτως ή άλλως, η ιστορική μηχανή επιφέρει.

Ο ΑΜΝΟΣ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ

(του Υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)

Η σημερινή γενιά είναι μαζοχιστική και κάνει χαρακίρι . Απο μιά άποψη μοιάζουν με τους φανατικούς Ισλαμιστές που αυτομαστιγωνονται μέχρις αίματος στο Ραμαζάνι για να απαλλαγούν από τους δαίμονες(=δαήμονες=έμπειροι-ειδικοί) και να δείξουν πίστη στον προφήτη. Παρόμοιες ιεροτελεστείες βέβαια κάνουν και οι Ιουδαιοχριστιανοί με την σταύρωση πιστών κ.α. Κάτι παρόμοιο κάνει η σύγχρονη γενιά απέναντι στους ισχυρούς πατριάρχες του Σιωνισμού και της Μασονίας. Εφαρμώζει την ρήση του ευαγγελίου, ήτοι «αν σε ραπίσουν απο την μιά παριά γύρισε και την άλλη», ή το «σφάξε με αγά μου για ν’ αγιάσω». Τα παιδιά του Ιντερνέτ αντί να κόβουν τα φτερά της κάθε εξουσίας , δέχνονται αδιαμαρτήρητα τα αντιλαικά μέτρα που τους επιβάλλει η διεθνής συμμορία. Εχουν πεισθεί τα χαζοπούλια ότι η παγκοσμιοποίση θα τους οδηγήσει στον παράδεισο! Ετσι τους λέει η παγκόσμια εξουσία. Και οι εύπιστοι δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό σημαίνει «εξίσωση με τον Κινέζο εργάτη». Αποχα υνωμένοι απο την τηλεόραση και τα ΜΜΕ και ξεκωμμένοι από την Ιστορία και απο τα βιώματα των μεγαλυτέρων, αγνοούν ότι γι’ αυτά τα δικαιώματα- που τώρα παραδίδουν αμαχητί- έχυσαν το αίμα τους και υπέφεραν τα πάνδεινα πριν απ’ αυτούς αναρίθμητες γενιές . Ολα αυτά τα δικαιώματα που κάνουν τον άνθρωπο να ξεχωρίζει απο το ζώον και τον πολίτη να ξεχωρίζει απο τον δούλο, επετεύχθησαν με σκληρότατους αγώνες και με ποταμούς αίματος και πολύ οδύνη .
Πείθονται απο τους αργυρώνυτους και κακόβουλους αγύρτες που τους λένε ότι ο εκσυγχορονισμός είναι ταυτισμένος με την επαναφορά της Δουλοκτημοσύνης. Αυτό σήμερα το λένε «ελαστικές εργασιακές σχέσεις» και «αναδιάρθρωση της οικονομίας». Κι’ αν βγουν αύριο κάποια άλλα ‘παπαγαλάκια’ -σαν αυτά που μας λήστεψαν στο Χρηματιστήριο- και τους πουν τα αντίθετα, τότε πως θα επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση ; Και το τραγικό είναι ότι αμφότεροι, Κωστάκης και Γεωργάκης, δείχνουν τον ίδιο αύξοντα ζήλο για τον περιορισμό των εργασιακών σχέσεων και την μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Επίσης κάνουν μονόδρομο την αποδόμηση όλων των Αξιών (ήτοι : ανδρεία, φιλοπατρία, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια του ατόμου, εντιμότητα, πειθαρχία, Μόρφωση, Ιστορία, Γλώσσα, Παράδοση, Δημοκρατικό Ηθος, θεσμούς κ. α) προς χάριν της «παγκοσμιοποιήσεως» Και ενώ οι πολιτικοί μας παριστάνουν τους διαπρήσιους κήρυκες υπέρ του περιβάλλοντος δεν παύουν να τσιμεντοποιούν και την τελευταία σπιθαμή της Αττικής γης, προς χάριν της οικονομικής δήθεν αναπτύξεως και του κομματικού-και όχι μόνον- κέρδους. Στην ίδια κατεύθυσνση πηγαίνουν και οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές. Μπρος λοιπόν σ’ αυτήν την καταιγίδα αντί να ενωθούν οι εγαζόμενοι όλου του κόσμου και να δώσουν τη μάχη της επιβίωσης ενωμένοι, αυτοί ενδίδουν στα κελεύσματα της διεθνούς και ντόπιας πλουτοκρατίας και κομματοκρατίας. Δυό λύκοι έχουν στη μέση το αρνί και είναι έτοιμοι να το ξεκοκκαλίσουν. Σημασία δεν έχει ποιός θα το φάει(Πασόκ ή Ν.Δ), αλλά ότι το αρνί είναι εύκολη λεία στα δόντια και των δύο. Με τα μέτρα αυτά που δέχθηκαν οι συνδικαλιστές άνοιξαν την όρεξη των λύκων για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com

US-SRAELLAS: Ο ΑΞΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
(του Υποστρατήγου ε.α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Το φιλοπόλεμο Ισραήλ , το ‘προτεκτοράτο’ τους οι ΗΠΑ και η «ολίγον φιλειρηνική παρθένα» Ελλάς, διεξήγαγαν εικονική επιχείρηση για την προετοιμασία του πολέμου εναντίον του Ιράν. Πρόκειται για την άσκηση προσομοιώσεως της Ισραηλινής αεροπορίας , υπό την επωνυμία «Σπαρτιάτης» , με την συμμετοχή και του Ελληνικού συστήματος αεράμυνας , το οποίον έπαιζε το ρόλο του εχθρού. Ως γνωστόν η χώρα μας διαθέτει το ίδια ρωσικό σύστημα αεραμύνης (SS-300) που διαθέτει το Ιράν και λέγεται ότι παρέδωσε και κωδικούς των εν λόγω συστημάτων στο Ισραήλ.
Συγκεκριμένα τον Απρίλιο , το Ισραήλ διεξήγαγε 5ήμερη άσκηση πολιτικής αμύνης, τον δε Ιούνιο έστειλε 100 αεροσκάφη F-15s και F-16s, σε εικονικούς στόχους βομβαρδισμού στη χώρα μας για να προσομοιάσει την επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν . Τα αεροσκάφη συνοδευόμενα από ανεφοδιαστικά εν πτήσει και ελικόπτερα ερεύνης και διασώσεως διήνησαν απόσταση 1400 χιλιομέτρων , όση χωρίζει το Ισραήλ από την πυρηνική εκγατάαταση Natanz στο Ιράν. Αυτά έγιναν σε πλήρη μυστικότητα από τον Ελληνικό λαό , αλλά οι πληροφορίες διέρρευσαν από τα ξένα ΜΜΕ . Η χώρα μας λοιπόν επισήμως εισήλθε στον πόλεμο κατά του Ιράν που πρόκειται να διεξαχθεί στο διάστημα μεταξύ της εκλογής του νέου προέδρου, τον προσεχή Νοέμβριο και της αποχωρήσεως του παλαιού τον προσεχή Ιανουάριο. Έτσι την μομφή θα καρπωθεί ο πρόεδρος Μπους, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως ο χειρότερος πρόεδρος των ΗΠΑ , ενώ ο νεοεκλεγόμενος πρόεδρος Ομπάμα θα παίξει το ρόλο του «ειρηνοποιού», χωρίς να είναι , διότι και αυτός έχει δώσει ‘γην και ύδωρ’ στο Ισραήλ και στο Εβραϊκό IPAC. Η επίθεση είναι επικείμενη. Δεν μπορούν να αναμένουν , την λήξη των δύο πολέμων, στο Ιράκ και Αφγανιστάν. Όσο βαθύτερα στον πόλεμο τόσο το καλύτερο για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του Ισραήλ.
Το Ιράν δεν έχει τεχνολογία πυρηνικών όπλων , αλλά αναπτύσσει πυρηνική τεχνολογία για την παραγωγή ενέργειας εν όψει της εξαντλήσεως του πετρελαίου . Αυτό όμως δεν εμποδίζει την προπαγάνδα των ΗΠΑ , του Ισραήλ και της Ευρώπης να λένε τα ίδια χονδροειδή ψέμματα που έλεγαν και στην περίπτωση του Ιράκ, δηλαδή για όπλα «μαζικής καταστροφής», ένώ δεν υπήρχε ούτε κόκκος ουρανίου.
Το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν διαθέτει βαρέα βομβαρδιστικά και πυραύλους Κρούζ για την καταστροφή του συστήματος αεραμύνης και την παράλυση του Ιράν αυτό δεν έχει σημασία, διότι θα υποχρεώσει τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν στον πόλεμο –όπως έκανε και με την χώρα μας – έστω κι’ αν όλοι οι λαοί του κόσμου είναι αντίθετοι με ένα νέο πόλεμο που μόνον καταστροφή και δεινά θα προξενήσει. Οσον αφορά το Ισραήλ , διαθέτει 200 πυρηνικά όπλα , αδήλωτα στην Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας , τα οποία ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσει.
Ήδη ο Εχούντ Ολμέρ κατά την επίσκεψη του τον Ιούνιο στις ΗΠΑ συμφώνησε με τον πρόεδρο Μπους «για την εξάλειψη της Ιρανικής πυρηνικής απειλής» καθώς επίσης για τα μέσα, το χρονοδιάγραμμα και τις λοιπές λεπτομέρειες. Ο Μπους προτιμά να συνομιλεί με τα ‘μεγάλα αφεντικά’ στο Ισραήλ και στην Ουάσιγκτον, παρά με τους απαξιωμένους Γερουσιαστές του Κογκρέσου.
Τελικά, θα βρεθούν οι «πρόθυμοι» να πολεμήσουν για τα συμφέροντα του Ισραήλ. Τον πόλεμο θα ξεκινήσει το Ισραήλ και θα τον αναλάβουν να τον τελειώσουν οι δουλικοί «goim» για λογαριασμό του. Βέβαια θα υπάρξουν ορισμένες δυσχέρειες στην διέλευση των Α/Φ του Ισραήλ από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, Συρίας και της Σαουδικής Αραβίας για να φθάσουν στη Natanz. Επιπροσθέτως το Ιράν είναι τριπλάσιο από το Ιράκ και διαθέτει επαγρύπνηση και ετοιμότητα αποκρούσεως του εισβολέα, ο οποίος μετά την αεροπορική επίθεση σχεδιάζει με Ιρανούς αντικαθεστωτικούς και Κούρδους του Ιράν, ανορθόδοξες επιχειρήσεις. Όλα αυτά στις ασκήσεις επί χάρτου είναι εύκολα, αλλά το Ιράν είναι ετοιμοπόλεμο και θα χρειασθούν πολλά φέρετρα. Παράλληλα παίζουν στις πλάτες μας ένα δεύτερο πόλεμο, αυτόν της τιμής του πετρελαίου. Με την δήλωση του αντιπροέδρου του Ισραήλ Shaul Mofaz στις 6 Ιουνίου ότι «αν το Ιράν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα εμείς θα το χτυπήσουμε » η τιμή του πετρελαίου ανέβηκε κατά 9 % . Χαράς ευαγγέλια για τον ‘πετρελαιά’ Μπους , τους εμίρηδες , αλλά και το Ιράν. Ως γνωστόν το πετρέλαιο έχει γίνει χρηματιστηριακό είδος και κερδοσκοπούν εις βάρος μας. Ο γνωστός αρθρογράφος PATRICK J. BUCHANAN αναρωτείται σε άρθρο του «ΠΟΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ; » και δίνει την απάντηση ότι τον σχεδιάζει το Ισραήλ και θα τον εκτελέσουν οι ΗΠΑ-και όχι μόνον- με όλες τις συνέπειες εις βάρος των συμφερόντων μας. Διότι αυτός ο πόλεμος θα εξελιχθεί σε μεγάλο πόλεμο, που οι συνέπειες του θα είναι παγκόσμιες. Σε περίπτωση επιθέσεως κατά του Ιράν , ασφαλώς θα χτυπηθεί και το Ισραήλ τόσον εκ του μακρόθεν με πυραύλους , όσο και από τα πέριξ με την δράση της Χεσμπολάχ και Χαμάς. Θα ανταπαντήσει το Ισραήλ με πυραύλους εδάφους-εδάφους και θαλάσσης- εδάφους από τα πυρηνικά υποβρύχια του στον Ινδικό . Οι Ιρανοί θα ανταπαντήσουν με το κλείσιμο των στενών του Ορμούζ , οπότε το πετρέλαιο θα εκτοξευθεί στα ύψη. Μήπως αυτό επιδιώκουν οι πολεμοκάπηλοι για να γονατίσουν ολόκληρο τον κόσμο; Και φυσικά θα ενταθεί η Τρομοκρατία εκατέρωθεν , οπότε η χώρα μας σαν εμπόλεμη θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Επομένως θα υποστεί δεινά πλήγματα από τους εν δυνάμει τρομοκράτες ισλαμιστές που ζουν στην χώρα μας, ή που θα έλθουν ως μετανάστες για να χρησιμοποιηθούν προς τον σκοπόν αυτόν . Και ενώ οι πολεμοκάπηλοι θα έχουν το κέρδος, εμείς ως εμπόλεμοι θα υποστούμε την ζημία, ενός πολέμου που μερικοί ημέτεροι ανεγκέφαλοι και τυχοδιώκτες τον απεφάσισαν ,για μας, χωρίς εμάς , και εναντίον μας. Αλλά και η ασπόνδηλη και αντιδημοκρατική Ε.Ε ενέδωσε στις Ισραηλινές εντολές και επέβαλε κυρώσεις στο Ιράν.
Τέλος, να προσθέσουμε και το εφιαλτικό σενάριο που έγινε ήδη γνωστό. Επειδή σύμφωνα με μελέτες το Ισραήλ δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο στη γη της Παλαιστίνης, αναζητήθηκε πολλές δεκαετίες πριν, εναλλακτική χώρα υποδοχής . Σαν τέτοια έχει επιλεγεί το «Κράτος της Μακεδονίας» με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Οι σιωνιστές των ΗΠΑ έχουν αναθέσει στα Σκόπια το ρόλο του «πολιορκητικού κριού» της Μακεδονίας και την διάλυση της Ελλάδος. Προς τούτο έχουν ορίσει Γενικό Αμερικανό Πρόξενο Θεσσαλονίκης, τον κ. Hoyt Brian Yee , που έχει πείρα από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Αυτός συντονίζει την «Βαλκανοποίηση» της Ελλάδος. Παράλληλα και οι δικοί μας εξουσιαστές την διαλύουν εκ των έσω με τις γνωστές ανθελληνικές αθλιότητες τους και με την συμμετοχή μας- με αρνητικά ανταλλάγματα- στον φοβερό πόλεμο που πρόκειται να ξεσπάσει περί το τέλος του έτους. Ασφαλώς αυτός θα επιφέρει την ταχύτερη διάλυση της Ελλάδος. Όμως τα ΜΜΕ σιωπούν. Δεν βρίσκουν χρόνο από το Euro 2008 και το κουτσομπολιό της γειτονιάς.
Έλληνες αφυπνισθείτε και αντισταθείτε. Οι εξουσιαστές μας εκτός από κλέφτες είναι και επικίνδυνοι τυχοδιώκτες .

US-SRAELLAS: Ο ΑΞΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
(του Υποστρατήγου ε.α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Το φιλοπόλεμο Ισραήλ , το ‘προτεκτοράτο’ τους οι ΗΠΑ και η «ολίγον φιλειρηνική παρθένα» Ελλάς, διεξήγαγαν εικονική επιχείρηση για την προετοιμασία του πολέμου εναντίον του Ιράν. Πρόκειται για την άσκηση προσομοιώσεως της Ισραηλινής αεροπορίας , υπό την επωνυμία «Σπαρτιάτης» , με την συμμετοχή και του Ελληνικού συστήματος αεράμυνας , το οποίον έπαιζε το ρόλο του εχθρού. Ως γνωστόν η χώρα μας διαθέτει το ίδια ρωσικό σύστημα αεραμύνης (SS-300) που διαθέτει το Ιράν και λέγεται ότι παρέδωσε και κωδικούς των εν λόγω συστημάτων στο Ισραήλ.
Συγκεκριμένα τον Απρίλιο , το Ισραήλ διεξήγαγε 5ήμερη άσκηση πολιτικής αμύνης, τον δε Ιούνιο έστειλε 100 αεροσκάφη F-15s και F-16s, σε εικονικούς στόχους βομβαρδισμού στη χώρα μας για να προσομοιάσει την επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν . Τα αεροσκάφη συνοδευόμενα από ανεφοδιαστικά εν πτήσει και ελικόπτερα ερεύνης και διασώσεως διήνησαν απόσταση 1400 χιλιομέτρων , όση χωρίζει το Ισραήλ από την πυρηνική εκγατάαταση Natanz στο Ιράν. Αυτά έγιναν σε πλήρη μυστικότητα από τον Ελληνικό λαό , αλλά οι πληροφορίες διέρρευσαν από τα ξένα ΜΜΕ . Η χώρα μας λοιπόν επισήμως εισήλθε στον πόλεμο κατά του Ιράν που πρόκειται να διεξαχθεί στο διάστημα μεταξύ της εκλογής του νέου προέδρου, τον προσεχή Νοέμβριο και της αποχωρήσεως του παλαιού τον προσεχή Ιανουάριο. Έτσι την μομφή θα καρπωθεί ο πρόεδρος Μπους, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως ο χειρότερος πρόεδρος των ΗΠΑ , ενώ ο νεοεκλεγόμενος πρόεδρος Ομπάμα θα παίξει το ρόλο του «ειρηνοποιού», χωρίς να είναι , διότι και αυτός έχει δώσει ‘γην και ύδωρ’ στο Ισραήλ και στο Εβραϊκό IPAC. Η επίθεση είναι επικείμενη. Δεν μπορούν να αναμένουν , την λήξη των δύο πολέμων, στο Ιράκ και Αφγανιστάν. Όσο βαθύτερα στον πόλεμο τόσο το καλύτερο για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του Ισραήλ.
Το Ιράν δεν έχει τεχνολογία πυρηνικών όπλων , αλλά αναπτύσσει πυρηνική τεχνολογία για την παραγωγή ενέργειας εν όψει της εξαντλήσεως του πετρελαίου . Αυτό όμως δεν εμποδίζει την προπαγάνδα των ΗΠΑ , του Ισραήλ και της Ευρώπης να λένε τα ίδια χονδροειδή ψέμματα που έλεγαν και στην περίπτωση του Ιράκ, δηλαδή για όπλα «μαζικής καταστροφής», ένώ δεν υπήρχε ούτε κόκκος ουρανίου.
Το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν διαθέτει βαρέα βομβαρδιστικά και πυραύλους Κρούζ για την καταστροφή του συστήματος αεραμύνης και την παράλυση του Ιράν αυτό δεν έχει σημασία, διότι θα υποχρεώσει τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν στον πόλεμο –όπως έκανε και με την χώρα μας – έστω κι’ αν όλοι οι λαοί του κόσμου είναι αντίθετοι με ένα νέο πόλεμο που μόνον καταστροφή και δεινά θα προξενήσει. Οσον αφορά το Ισραήλ , διαθέτει 200 πυρηνικά όπλα , αδήλωτα στην Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας , τα οποία ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσει.
Ήδη ο Εχούντ Ολμέρ κατά την επίσκεψη του τον Ιούνιο στις ΗΠΑ συμφώνησε με τον πρόεδρο Μπους «για την εξάλειψη της Ιρανικής πυρηνικής απειλής» καθώς επίσης για τα μέσα, το χρονοδιάγραμμα και τις λοιπές λεπτομέρειες. Ο Μπους προτιμά να συνομιλεί με τα ‘μεγάλα αφεντικά’ στο Ισραήλ και στην Ουάσιγκτον, παρά με τους απαξιωμένους Γερουσιαστές του Κογκρέσου.
Τελικά, θα βρεθούν οι «πρόθυμοι» να πολεμήσουν για τα συμφέροντα του Ισραήλ. Τον πόλεμο θα ξεκινήσει το Ισραήλ και θα τον αναλάβουν να τον τελειώσουν οι δουλικοί «goim» για λογαριασμό του. Βέβαια θα υπάρξουν ορισμένες δυσχέρειες στην διέλευση των Α/Φ του Ισραήλ από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, Συρίας και της Σαουδικής Αραβίας για να φθάσουν στη Natanz. Επιπροσθέτως το Ιράν είναι τριπλάσιο από το Ιράκ και διαθέτει επαγρύπνηση και ετοιμότητα αποκρούσεως του εισβολέα, ο οποίος μετά την αεροπορική επίθεση σχεδιάζει με Ιρανούς αντικαθεστωτικούς και Κούρδους του Ιράν, ανορθόδοξες επιχειρήσεις. Όλα αυτά στις ασκήσεις επί χάρτου είναι εύκολα, αλλά το Ιράν είναι ετοιμοπόλεμο και θα χρειασθούν πολλά φέρετρα. Παράλληλα παίζουν στις πλάτες μας ένα δεύτερο πόλεμο, αυτόν της τιμής του πετρελαίου. Με την δήλωση του αντιπροέδρου του Ισραήλ Shaul Mofaz στις 6 Ιουνίου ότι «αν το Ιράν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα εμείς θα το χτυπήσουμε » η τιμή του πετρελαίου ανέβηκε κατά 9 % . Χαράς ευαγγέλια για τον ‘πετρελαιά’ Μπους , τους εμίρηδες , αλλά και το Ιράν. Ως γνωστόν το πετρέλαιο έχει γίνει χρηματιστηριακό είδος και κερδοσκοπούν εις βάρος μας. Ο γνωστός αρθρογράφος PATRICK J. BUCHANAN αναρωτείται σε άρθρο του «ΠΟΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ; » και δίνει την απάντηση ότι τον σχεδιάζει το Ισραήλ και θα τον εκτελέσουν οι ΗΠΑ-και όχι μόνον- με όλες τις συνέπειες εις βάρος των συμφερόντων μας. Διότι αυτός ο πόλεμος θα εξελιχθεί σε μεγάλο πόλεμο, που οι συνέπειες του θα είναι παγκόσμιες. Σε περίπτωση επιθέσεως κατά του Ιράν , ασφαλώς θα χτυπηθεί και το Ισραήλ τόσον εκ του μακρόθεν με πυραύλους , όσο και από τα πέριξ με την δράση της Χεσμπολάχ και Χαμάς. Θα ανταπαντήσει το Ισραήλ με πυραύλους εδάφους-εδάφους και θαλάσσης- εδάφους από τα πυρηνικά υποβρύχια του στον Ινδικό . Οι Ιρανοί θα ανταπαντήσουν με το κλείσιμο των στενών του Ορμούζ , οπότε το πετρέλαιο θα εκτοξευθεί στα ύψη. Μήπως αυτό επιδιώκουν οι πολεμοκάπηλοι για να γονατίσουν ολόκληρο τον κόσμο; Και φυσικά θα ενταθεί η Τρομοκρατία εκατέρωθεν , οπότε η χώρα μας σαν εμπόλεμη θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Επομένως θα υποστεί δεινά πλήγματα από τους εν δυνάμει τρομοκράτες ισλαμιστές που ζουν στην χώρα μας, ή που θα έλθουν ως μετανάστες για να χρησιμοποιηθούν προς τον σκοπόν αυτόν . Και ενώ οι πολεμοκάπηλοι θα έχουν το κέρδος, εμείς ως εμπόλεμοι θα υποστούμε την ζημία, ενός πολέμου που μερικοί ημέτεροι ανεγκέφαλοι και τυχοδιώκτες τον απεφάσισαν ,για μας, χωρίς εμάς , και εναντίον μας. Αλλά και η ασπόνδηλη και αντιδημοκρατική Ε.Ε ενέδωσε στις Ισραηλινές εντολές και επέβαλε κυρώσεις στο Ιράν.
Τέλος, να προσθέσουμε και το εφιαλτικό σενάριο που έγινε ήδη γνωστό. Επειδή σύμφωνα με μελέτες το Ισραήλ δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο στη γη της Παλαιστίνης, αναζητήθηκε πολλές δεκαετίες πριν, εναλλακτική χώρα υποδοχής . Σαν τέτοια έχει επιλεγεί το «Κράτος της Μακεδονίας» με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Οι σιωνιστές των ΗΠΑ έχουν αναθέσει στα Σκόπια το ρόλο του «πολιορκητικού κριού» της Μακεδονίας και την διάλυση της Ελλάδος. Προς τούτο έχουν ορίσει Γενικό Αμερικανό Πρόξενο Θεσσαλονίκης, τον κ. Hoyt Brian Yee , που έχει πείρα από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Αυτός συντονίζει την «Βαλκανοποίηση» της Ελλάδος. Παράλληλα και οι δικοί μας εξουσιαστές την διαλύουν εκ των έσω με τις γνωστές ανθελληνικές αθλιότητες τους και με την συμμετοχή μας- με αρνητικά ανταλλάγματα- στον φοβερό πόλεμο που πρόκειται να ξεσπάσει περί το τέλος του έτους. Ασφαλώς αυτός θα επιφέρει την ταχύτερη διάλυση της Ελλάδος. Όμως τα ΜΜΕ σιωπούν. Δεν βρίσκουν χρόνο από το Euro 2008 και το κουτσομπολιό της γειτονιάς.
Έλληνες αφυπνισθείτε και αντισταθείτε. Οι εξουσιαστές μας εκτός από κλέφτες είναι και επικίνδυνοι τυχοδιώκτες .

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1916-1922)
μετά την απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου.
του Αντώνη Παυλίδη


Η Βουλή των Ελλήνων με ομόφωνη απόφαση, όπως είναι γνωστό, το Φεβρουάριο του 1994, όρισε τη 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κατά την περίοδο 1916-1922. Θα αποπειραθούμε να ορίσουμε τις διαστάσεις του ζητήματος αυτού παρότι απωθεί τους αρνητές της γενοκτονίας, που εκπροσωπούν τη λογική της «πολιτικής ορθότητας».
Τα τελευταία χρόνια οι τελευταίοι απαιτούν με εμφαντικό τρόπο να μην προκαλούμε την Τουρκία με αποφάσεις όπως αυτή της Βουλής το 1994, να προχωρήσουμε σε εκπτώσεις της εθνικής μας μνήμης, αφαιρώντας από τα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας όλα όσα ενοχλούν την Τουρκία (χωρίς να προβληματιστούν στοιχειωδώς γιατί την ενοχλούν), κλπ. Όλοι αυτοί, αυτοαναγορευόμενοι σε κατόχους της μοναδικής αλήθειας, κατασκευάζουν ένα εικονικό περιβάλλον, εκφράζοντας περισσότερο τις επιθυμίες τους παρά την πραγματικότητα. Εξετάζουν τα δεδομένα της Τουρκίας χρησιμοποιώντας τις καθιερωμένες «μήτρες» που ισχύουν στις διεθνείς σχέσεις, αγνοώντας όμως τις σημαντικές ιδιαιτερότητες της τουρκικής περίπτωσης και τα αίτια που παράγουν τις αλλεπάλληλες κρίσεις στις σχέσεις των δύο χωρών. Χρησιμοποιούν τη μέθοδο του εξευμενισμού, αγνοώντας τα μηνύματα που από το βάθος των αιώνων ο ίδιος ο Θουκυδίδης εκπέμπει: ότι αυτός είναι ο πιο σίγουρος δρόμος προς τη σύγκρουση. Αυτό που μπορεί να την αποτρέψει είναι η οικοδόμηση φιλικών σχέσεων θεμελιωμένων πάνω στην αλήθεια και την αξιοπρέπεια και των δύο ενδιαφερομένων.
Ταυτιζόμενοι με τις απόψεις της κεμαλικής ελίτ, προσφεύγουν σε αφελείς υπεραπλουστεύσεις. Υποστηρίζουν για παράδειγμα ότι κατά την περίοδο εκείνη είχαμε πόλεμο και στον πόλεμο παρουσιάζονται αγριότητες απ’ όλες τις πλευρές. Αγνοούν (;) όμως επιδεικτικά ότι το «ολοκαύτωμα εν ροή» των Ελλήνων του Πόντου (και της υπόλοιπης Μ. Ασίας) ξεκίνησε πολύ πριν το 1919 που έγινε η ελληνική απόβαση στη Σμύρνη, ότι τα γυναικόπαιδα που κυρίως υπέστησαν τη βαρβαρότητα, δεν συμμετείχαν σε κανένα πόλεμο κι ότι ειδικά η περιοχή του Πόντου βρισκόταν εκατοντάδες μίλια μακράν της ζώνης του πολέμου. Ο αφανισμός των χριστιανικών εθνοτήτων (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων) από το μικρασιατικό χώρο είχε προαποφασιστεί πολύ πριν τον πόλεμο, όπως όχι μόνο το αμέτρητο πλήθος των τεκμηρίων μαρτυρά αλλά ακόμη και Τούρκοι επιστήμονες πλέον, ομολογούν.
Η αλλαγή φάσης επήλθε με την απόφαση ενός καθ’ ύλην αρμόδιου διεθνούς φορέα, της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών (Ι.Α.G.S.), που με συντριπτική πλειοψηφία των μελών της το Δεκέμβριο του 2007 αναγνώρισε ως Γενοκτονίες τα εγκλήματα που διέπραξε το τουρκικό καθεστώς στις αρχές του 20ου αιώνα σε βάρος των χριστιανικών λαών της Ανατολής (Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, Αρμενίων και Ασσυρίων). Οι Έλληνες αρνητές της γενοκτονίας εκτέθηκαν.
Η πρόσφατη ιστορικής σημασίας απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου, που αναγνώρισε τις τρεις Γενοκτονίες, αποτελεί ύμνο στον άνθρωπο και την ανθρωπότητα. Η αξία της απόφασης αυτής γίνεται τεράστια, αν συνυπολογιστεί ότι η Σουηδία είναι μια χώρα που με θέρμη υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Συνεπώς η δεύτερη βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, αδυνατώντας να ισχυριστεί, ως συνήθως, ότι πίσω από την πράξη αυτή βρίσκεται δόλος. Τα σαθρά επιχειρήματα των Ελλήνων αρνητών της γενοκτονίας κατέρρευσαν ως χάρτινοι πύργοι.
Η απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου ήρθε λίγους μήνες πριν την πραγματοποίηση από τις οργανώσεις που εκπροσωπούν τους λαούς που υπέστησαν τις 3 γενοκτονίες (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων) ενός Διεθνούς Συνεδρίου στην Αθήνα το Σεπτέμβρη του 2010, με θέμα: «τρεις γενοκτονίες, μια στρατηγική». Ενός Συνεδρίου υψηλών προσδοκιών, που φιλοδοξεί να σφραγίσει τις εξελίξεις και να οδηγήσει σε νέες διεθνείς αναγνωρίσεις των 3 γενοκτονιών.
Είναι καιρός όμως η Τουρκία, αντί να αντιστρέφει την ιστορική πραγματικότητα στα σχολικά εγχειρίδια, όπου κυριαρχούν σύμβολα ρατσισμού και εθνικισμού, αντί να ανεγείρει μνημεία μίσους και βαρβαρότητας, όπως το μνημείο του Τοπάλ Οσμάν, του Άϊχμαν των Ποντίων, που δεσπόζει στο λόφο της Κερασούντας, οφείλει να δει τον εαυτό της κατάματα και ν’ αποφασίσει για ένα φωτεινό, δημοκρατικό μέλλον για το λαό και τη νέα γενιά της.
Αυτό που γνώριζαν οι Πόντιοι 2ης και 3ης γενιάς από τους οικείους τους, σήμερα μπορεί να το γνωρίσει σε όλη του την έκταση κάθε Έλληνας. Οι αλλεπάλληλοι τόμοι που έχουν εκδοθεί –με αποκορύφωμα τον τόμο που εξέδωσε η Βουλή των Ελλήνων το 2004- και οι άπειρες μελέτες που ετοιμάζονται, τεκμηριώνουν την ιστορική πραγματικότητα του εγκλήματος αυτού, που ο ΟΗΕ με το σχετικό ψήφισμά του το 1948 χαρακτήρισε ως έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας. Συνεπώς ο αγώνας για την αναγνώριση του εγκλήματος δεν αφορά μόνο τους Πόντιους, ή μόνο τους Έλληνες. Αφορά όλη την ανθρωπότητα. Οι δίκαιοι που αγωνίζονται για την αναγνώριση μιας Γενοκτονίας δεν είναι τυπικοί αγωνιστές, αλλά αγωνιστές των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό το λόγο ο αγώνας για την αναγνώριση μιας Γενοκτονίας είναι ο σημαντικότερος αγώνας που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος. Γιατί ο αγώνα αυτός αποτρέπει τις επόμενες Γενοκτονίες, που τις προκαλεί η ασυλία του θύτη των προηγούμενων Γενοκτονιών. Η απόφαση του Χίτλερ, για παράδειγμα, για την «τελική λύση» απέναντι στους Εβραίους βασίστηκε στην ασυλία του Κεμάλ και των Νεοτούρκων για τις γενοκτονίες που προηγήθηκαν. Ας μην αγνοούμε ακόμη την αλληλεγγύη του Erdoğan προς το Σουδάν πέρυσι, όταν δήλωσε ότι αυτό που έγινε στο Darffur δεν έχει σχέση με Γενοκτονία.
Κεντρικός στόχος του αγώνα των ποντιακών φορέων μετά το 1994 είναι η διεθνοποίηση της Γενοκτονίας και η αναγνώρισή της από το επίσημο τουρκικό κράτος. Ο στόχος αυτός, αν και έχει μεγάλες δυσκολίες, όμως δεν πτοεί τους Ποντίους, που ως φορείς της ιδεολογίας της ειρήνης και της δημιουργικής συνεργασίας, δεν έχουν άλλο δρόμο. Γνωρίζουν εκείνο που αγνοούν οι τεχνικοί των διεθνών μας σχέσεων. Ότι αν αναγνωριζόταν από νωρίς το έγκλημα αυτό, η ιστορία των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά το 1922 θα ήταν διαφορετική. Δεν θα είχε ούτε Σεπτεμβριανά, ούτε Κυπριακό, ούτε αλλεπάλληλες καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Η δομή και η ιδεολογία του τουρκικού κράτους είναι που διαπερνά τη συλλογική συνείδηση του τουρκικού λαού και γεννά την επιθετικότητα. Ο αγώνας συνεπώς των Ποντίων είναι αγώνας πρωτίστως για την ειρήνη. Οι άλλοι, οι μεταμοντέρνοι «ειδικοί», που προτείνουν μια «φιλία» χωρίς όρους και προϋποθέσεις, προς μια κεμαλική Τουρκία όχι ανθρώπινη αλλά ρατσιστική, που φυλακίζει και εξολοθρεύει ότι διαφορετικό αντιστέκεται στην ιδεολογία της παρακμής, συντελούν στην αναπαραγωγή αυτής της ιδεολογίας από το τουρκικό πολιτικό σύστημα.
Οι υγιείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν μπορούν να οικοδομηθούν πάνω στην παραχάραξη ή την αποσιώπηση της αλήθειας, γιατί αυτή αργά ή γρήγορα θα γίνει γνωστή. Η νέα γενιά της Τουρκίας δεν είναι υποχρεωμένη να μολύνεται από το άγος του εγκλήματος εναντίον των Ελλήνων του Πόντου και των λοιπών χριστιανικών λαών της Ανατολής κατά την περίοδο 1916-1922. Η ιστορική αποκατάσταση παρά την αρχική έκπληξη ή ακόμη και οδύνη που θα επιφέρει για την άγνωστη μέχρι τότε αλήθεια, στη συνέχεια μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά για την τουρκική κοινωνία. Θ’ αποτελέσει προϋπόθεση να ζητήσει συγνώμη η Τουρκία για το έγκλημα αυτό, ως εγγύηση ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογα εγκλήματα στο μέλλον. Μια τέτοια πράξη άλλωστε δεν είναι μοναδική στο πεδίο των διεθνών σχέσεων. Ο Βίλυ Μπραντ πριν από αρκετά χρόνια γονάτισε στο μνημείο του εβραϊκού ολοκαυτώματος, όπως λίγα μόλις χρόνια πριν έκανε ο Γερμανός Πρόεδρος στο μνημείο των Καλαβρύτων, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα ότι η σημερινή Γερμανία δεν έχει ουδεμία σχέση με το γενοκτόνο ναζιστικό καθεστώς. Μπροστά στην ίδια πρόκληση βρίσκεται και η Τουρκία. Ένα νέο τοπίο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπου η ειρήνη και η πραγματική φιλία θα έχουν στερεότητα και μακρύ χρονικό ορίζοντα, που δεν θα καταρρέουν βίαια κάτω από το βάρος τυχαίων φαινομενικά γεγονότων, όπως συνεχώς από το 1922 μέχρι σήμερα επαναλαμβάνεται, είναι αναγκαίο όσο ποτέ. Το τοπίο αυτό το δικαιούνται οι λαοί των δύο χωρών και το απαιτούν οι νέες πραγματικότητες.( Ο Δρ Αντώνης Παυλίδης είναι Ιστορικός, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών)

21/06/2009
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Του ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΡΗ Τέως υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και επίτιμου αρχηγού ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ


Είναι γνωστό ότι μακράς προοπτικής στόχος της τουρκικής πολιτικής είναι η αναθεώρηση του status quo στην περιοχή μας που περιλαμβάνει την Κύπρο, τη Θράκη και το Αιγαίο.



Όσοι πιστεύουν ότι οι επιδιώξεις της Άγκυρας περιορίζονται σε «τεχνικές» διευθετήσεις (όπως είναι το εύρος του εναέριου χώρου της Ελλάδας κ.λπ.) εθελοτυφλούν. Οι στρατηγοί επιδιώκουν την αλλαγή της πολιτικής γεωγραφίας στην περιοχή μας με τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας.

Το τουρκικό κατεστημένο θεωρεί ότι η Συνθήκη της Λωζάννης αδίκησε το τουρκικό έθνος και ότι οι γεωπολιτικές συνθήκες της εποχής μας δεν έχουν καμία ομοιότητα με τις συνθήκες της εποχής των Βενιζέλου - Ατατούρκ (Λόγος του Οζάλ στις 19 Ιουνίου 1988 στη Βουλιαγμένη).

Έχουν καταστρώσει λοιπόν ένα μακράς προοπτικής στρατηγικό σχέδιο το οποίο προωθούν με βραδύ ρυθμό αλλά σταθερά, χρησιμοποιώντας πολιτικά και στρατιωτικά μέσα.



Η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ έδωσε τη δυνατότητα στην Άγκυρα να χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς του για να επιταχύνει τον βηματισμό της διότι οι στρατηγικές βλέψεις των ΗΠΑ, που είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Ατλαντική Συμμαχία, συμπίπτουν σε σημαντικό βαθμό με τους στόχους της Άγκυρας.

Η προσπάθεια της Τουρκίας να μεταβάλει το καθεστώς του Αιγαίου έχει ως προτεραιότητα στον τουρκικό σχεδιασμό την αποδιάρθρωση της ελληνικής παρουσίας στον χώρο αυτό.

Η ενότητα του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας με το νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου διασφαλίζεται με την ευθύνη μας για την αεράμυνα, την αρμοδιότητα στην έρευνα και διάσωση και την εναέρια κυκλοφορία (FIR Αθηνών).

Τις στοχεύσεις της τουρκικής πολιτικής αντελήφθη έγκαιρα ο Γεώργιος Παπανδρέου όταν στις αρχές του 1964 σμήνη τουρκικών αεροσκαφών παραβίασαν τον εθνικό μας χώρο στη Δωδεκάνησο.

Ο «Γέρος της Δημοκρατίας» αντέδρασε ακαριαία και επέβαλε στο ΝΑΤΟ να τροποποιήσει τις διευθετήσεις αεράμυνας σε τρόπο ώστε η προστασία όλου του ελληνικού χώρου να αναληφθεί από την Ελληνική Αεροπορία. Μέχρι τότε τμήματα της επικράτειάς μας βρίσκονταν στη ζώνη ευθύνης της Τουρκίας. Από τότε καθιερώθηκε η περιοχή αεράμυνας υπʼ αριθ. 41 του ΝΑΤΟ που συμπίπτει με το FIR Αθηνών.

Η θέση της Ελλάδας για τη δομή διοικήσεως στην αεράμυνα ήταν σύμφωνη με μια βασική αρχή της Συμμαχίας που καθόριζε ότι παρά το γεγονός ότι η άμυνά της είναι συλλογική, η τελική ευθύνη για την προστασία των εδαφών και του πληθυσμού των χωρών είναι εθνική ευθύνη.

Η πολιτική της Ελλάδας από το 1964 καθόριζε ότι το FIR Αθηνών, που περιλαμβάνει όλα τα εδάφη μας, θα προστατεύεται από την Ελληνική Αεροπορία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Αυτό ανταποκρίνεται και στις πρόνοιες της Συνθήκης της Λωζάννης που ορίζουν ότι μόνο τα νησιά και οι νησίδες που απέχουν μέχρι 3 μίλια από την ακτή της Ανατολίας ανήκουν στην Τουρκία με εξαίρεση την Ίμβρο, την Τένεδο και τις Λαγούσες.

Την πολιτική αυτή κωδικοποίησε ο Ευάγγελος Αβέρωφ, που με διαταγή του καθόρισε ότι: «Η χώρα μας δεν δέχεται όπως τμήμα του εδάφους της, των χωρικών της υδάτων, του θαλάσσιου χώρου καθώς και των προσβάσεων από και προς το νησιωτικό μας σύμπλεγμα να υπάγεται στην επιχειρησιακή αρμοδιότητα Συμμαχικών Στρατηγείων που δεν θα εδρεύουν στο ελληνικό έδαφος και δεν θα διοικούνται από έλληνες αξιωματικούς...».

Τη διαταγή αυτή προσυπέγραψε αργότερα ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ως υπουργός Άμυνας και καθιερώθηκε ως βασικό κεφάλαιο της εθνικής μας πολιτικής.

Η πολιτική αυτή απέτρεψε την υλοποίηση της Συμφωνίας Rodgers και ματαίωσε όλες τις προσπάθειες ΝΑΤΟ και Αμερικανών να επιβάλουν μια παρερμηνεία της συμφωνίας και να εγκατασταθούν τα ΝΑΤΟϊκά στρατηγεία στη χώρα μας χωρίς να έχουν προηγουμένως καθοριστεί τα όρια επιχειρησιακής ευθύνης, πράγμα που θα οδηγούσε σε πολιτικές συζητήσεις για το καθεστώς του Αιγαίου, κάτι που επιδίωκαν οι Τούρκοι.

Την πολιτική αυτή εφάρμοσαν πιστά όλοι οι μεγάλοι έλληνες πολιτικοί, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Όλοι αυτοί οι επιφανείς άντρες αντιστάθηκαν στις πιέσεις των Αμερικανών που με τον μανδύα του ΝΑΤΟ μας πίεζαν να εφαρμόσουμε τη Συμφωνία Rodgers, όπως την παρερμηνεύουν οι Τούρκοι και ο ίδιος ο στρατηγός.

Πέρασαν πάνω από 10 χρόνια και χωρίς να υπάρξει ιδιαίτερη πίεση η αντιπροσωπεία μας στη Σύνοδο της DPC του Δεκεμβρίου 1992 συμφώνησε σε μια πρόταση του ΝΑΤΟ που είχε επεξεργαστεί μια ομάδα εργασίας (το Mini Group) και προέβλεπε την κατάργηση των ορίων επιχειρησιακής ευθύνης στη Νότια Περιοχή της Συμμαχίας.

Η πρόταση, γραμμένη σε περίτεχνη «γλώσσα», δεν αποκάλυπτε το νόημά της σε πρώτη ανάγνωση. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ W. Claes ανέλαβε τη «μετάφραση»!

Σε επιστολή του προς τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών ξεκαθάρισε τα πράγματα! «Αναγνωρίζουμε», έγραφε, «ότι ζητάμε περισσότερα από την Ελλάδα απʼ ό,τι από την Τουρκία, γιατί εκτός από την αποδοχή της μη υπάρξεως ορίων επιχειρησιακής ευθύνης, που δεν είναι η λύση που προτιμάτε, θα αποδεχθείτε και την πρακτική εφαρμογή της».

Οι Τούρκοι ήταν ενθουσιασμένοι από την αναπάντεχη αυτή «προσφορά» των Ελλήνων. Είχαν επιτύχει ό,τι επιδίωκαν από χρόνια χωρίς να δώσουν τίποτα!

Εισέβαλαν «αδαπάνως» στο Αιγαίο! Ο τούρκος εκπρόσωπος στο ΝΑΤΟ δήλωσε:

«Επιθυμώ να εκφράσω την ικανοποίησή μου στο Mini Group και το Διεθνές Επιτελείο για τις άοκνες προσπάθειές των και τη συμβολή των στην επίλυση των προβλημάτων προ και μετά το 1992... Η απόφαση για τη νέα δομή διοίκησης στη Νότια Περιοχή είναι ένα σημαντικό βήμα. Είναι μια ευκαιρία να λύσουμε τώρα τις εκκρεμότητες που σχετίζονται με τον έλεγχο και τη διοίκηση στο Αιγαίο πάνω σε μια νέα βάση...». Και ο εκπρόσωπος συνέχισε:

«... Η πρώτη αρχή που καθιέρωσε η

DPC είναι ότι δεν θα υπάρχουν όρια στο επίπεδο των Υποστρατηγείων (σ.σ.: του 28 ΑΤΑ). Το δόγμα των περιοχών ευθύνης εγκαταλείπεται οριστικά. ΑΥΤΗ Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ...».

Στην Αθήνα επικράτησε πανικός στις τάξεις της αντιπολίτευσης. Τρεις βουλευτές της υπέβαλαν ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου με βαρυσήμαντο άρθρο του σε αθηναϊκή εφημερίδα καυτηρίασε την αδικαιολόγητη υποχώρησή μας.

Το θέμα όμως ξεχάστηκε μετά από λίγο καιρό. Η ζημιά όμως στην εθνική μας υπόθεση έμεινε και είναι ανεπανόρθωτη. Σήμερα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειές της. Κάποτε πρέπει να γραφτεί η ιστορία αυτής της αναδίπλωσης στο κρίσιμο αυτό εθνικό θέμα. Να γίνει έρευνα στα αρχεία των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας. Να έλθουν στο φως της δημοσιότητας οι εισηγήσεις των διπλωματικών και στρατιωτικών συμβούλων και η απόφαση του ΚΥΣΕΑ (αν ποτέ υπήρξε!).

Με βάση την απόφαση της DPC, το ΝΑΤΟϊκό επιτελείο επεξεργάστηκε νέα δομή διοίκησης των Αεροπορικών Δυνάμεων νότου της Συμμαχίας: Διοικητής τοποθετήθηκε Αμερικανός Πτέραρχος, επιτελάρχης Τούρκος Αξιωματικός.

Προβλέφθηκε η οργάνωση δύο Κέντρων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Coordinated Air Operations Center) CAOC: Από ένα στη Λάρισα και στο Εσκισεχίρ της Τουρκίας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τα δύο CAOC δεν έχουν προκαθορισμένες περιοχές επιχειρήσεων / ασκήσεων. Αυτες θα ορίζονται από τον comairsoutn ανάλογα με τις απαιτήσεις των ασκήσεων / επιχειρήσεων...

Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατόν επιχειρήσεις στο Αιγαίο ή και στον χερσαίο ελληνικό χώρο να ανατεθούν στο τουρκικό CAOC.

Η οργάνωση αυτή δεν λειτούργησε γιατί οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των χωρών του ΝΑΤΟ την τροποποίησαν ώστε να Προβλέπεται η «περιστροφή» των διοικητών CAOC (και υποδιοικητών).

Εικάζεται ότι από το τέλος του 2009 διοικητής του CAOC Λάρισας θα είναι Tούρκος πτέραρχος! Παρότι οι σχετικές διαβουλεύσεις δεν περατώθηκαν, η εικόνα της Νότιας Περιοχής από πλευράς διοικήσεων θα είναι η ακόλουθη:

Comairsoutn: Αμερικανός Πτέραρχος.

Επιτελάρχης: Τούρκος Πτέραρχος.

Υποδιοικητής: Έλληνας Πτέραρχος (;)

Διοικητής CAOC Λάρισας: Τούρκος Πτέραρχος (!)

Διοικητής CAOC Εσκισεχίρ (το απέσυραν από τη νέα δομή ΝΑΤΟ οι Τούρκοι).

Αν υλοποιηθεί η παραπάνω οργάνωση, προκύπτει ότι για δύο χρόνια ο ελληνικός χώρος, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου, θα ευρίσκεται υπό την προστασία (ΝΑΤΟϊκών) αεροπορικών δυνάμεων κάτω από τις διαταγές Τούρκου Πτεράρχου!

Ο Τούρκος Αξιωματικός, που όπως αναφέρθηκε θα εδρεύει στη Λάρισα, θα χρησιμοποιεί για έλεγχο των δυνάμεών του ελληνικές ευκολίες... (!)

Μερικοί δικοί μας για να δικαιολογήσουν την κατάσταση αυτή χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι με τη νέα οργάνωση κερδίζουμε «πόντους» με την έννοια ότι η περιοχή ευθύνης του ελληνικού CAOC εκτείνεται και στις βαλκανικές χώρες του βορρά.

Το επιχείρημα είναι λάθος! Και στην περίοδο του Συμφώνου της Βαρσοβίας είχαμε την ίδια περιοχή ευθύνης. Άλλωστε σήμερα οι γείτονές μας στον βορρά είναι σύμμαχοι (ή θα γίνουν).

Αυτό όμως είναι το πρωτεύον ζήτημα; Οι δοσοληψίες γύρω από τεχνικά (στρατιωτικά) θέματα που ανακύπτουν από την «περιστροφή» των διοικητών; Μήπως πρέπει να επικεντρωθούμε και να εξετάσουμε τη νέα οργάνωση από πολιτικής και εθνικής σκοπιάς; Ασφαλώς οι στρατηγοί της Άγκυρας δεν θα δέχονταν τη νέα οργάνωση του ΝΑΤΟ αν αυτή δεν εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους για αφελληνισμό του Αιγαίου...

Τον Δεκέμβριο του 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου εκφώνησε λόγο στη Σύνοδο της DPC στις Βρυξέλλες και κατηγόρησε χωρίς περιστροφές την Τουρκία ότι επιβουλεύεται ελληνικά εδάφη, με την υποστήριξη «συμμάχων» και τη χρησιμοποίηση όπλων που της διαθέτουν άλλα μέλη για την προστασία των συνόρων των χωρών της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Τι μεσολάβησε από τότε;

Έγιναν οι Τούρκοι καλοί γείτονες και σύμμαχοι;

• Αποκήρυξαν το casus belli;

• Απομάκρυναν τον μεγάλο αποβατικό τους στόλο από τα παράλια της Μικράς Ασίας;

• Σταμάτησαν τις προκλητικές παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου;

• Τηρούν τους διεθνείς κανόνες εναερίου κυκλοφορίας;

• Σταμάτησαν να δοκιμάζουν αποβατικά σχέδια με στόχο τα νησιά μας;

• Έδειξαν ετοιμότητα να αποσύρουν από την Κύπρο τα κατοχικά στρατεύματα και τους εποίκους;

Τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη. Αντίθετα οι γείτονές μας, εκμεταλλευόμενοι και την ήπια πολιτική μας, έχουν αποθρασυνθεί και δημιουργούν κάθε τόσο κρίσεις στο Αιγαίο που συντηρούν κλίμα αστάθειας και κινδύνους ανάφλεξης.

Οι Τούρκοι όλο αυτό το διάστημα έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Καταστατικό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου που επιτάσσει ότι οι χώρες μέλη:

«Δηλώνουν την επιθυμία τους να ζήσουν ειρηνικά με όλους τους λαούς και όλες τις κυβερνήσεις. Επιβεβαιώνουν την πίστη τους στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια... Τα μέρη συμφωνούν να επιλύουν διεθνείς διαφορές με ειρηνικά μέσα με σκοπό αποφυγή διατάραξης της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας. Συμφωνούν επίσης να απόσχουν από την απειλή ή χρήση βίας με οποιονδήποτε τρόπο δεν είναι σύμφωνος με τους σκοπούς των Ηνωμένων Εθνών».

Το αυταρχικό τουρκικό καθεστώς παραβιάζει συστηματικά όλες τις αρχές του Καταστατικού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Με αποκορύφωμα την εισβολή στην Κύπρο, τον σφαγιασμό και την εξαφάνιση χιλιάδων Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων, τη διατήρηση κατοχικού στρατού σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ, ως και την εγκατάσταση χιλιάδων εποίκων στη Μεγαλόνησο.

Υπό τις συνθήκες αυτές η παρουσία Τούρκου Διοικητή Αεροπορικών Δυνάμεων ΝΑΤΟ στη Λάρισα αποτελεί εμπαιγμό.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να υποστεί τέτοια ταπείνωση. Το θέμα παραμένει ως τώρα( 10/9/2010) εκκρεμές και ενώ το Αεροπορικό Στρατηγειο της Λάρισσας εκκρεμεί(στα χαρτιά) τα Νατοικά Στρατηγεια Σμύρνης και Εσκί-Σεχίρ λειτουργούν και ρυθμίζουν τα νατοικά αεροπορικά θέματα σύμφωνα με τα Τουρκικά συμφέροντα. Κι'αυτό εξ αιτίας της υπογραφής από τον Ελληνα ΥΕΘΑ την εκ περιτροπής ανάληψη της διοικήσεως του Αεροπορικού Στρατηγείου της Λάρισσας από Ελληνα και Τούρκο διοικητή και της υπαναχωρήσεως μας κατόπιν της εγερθείσης κατακραυγής εκ μέρους της κοινής γνώμης.


ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ... Ν’ ΑΦΥΠΝΙΣΘΟΥΜΕ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Δύο δρόμοι ανοίγονται στον κόσμο: Ο πρώτος οδηγεί στον Πολιτισμό και Επανελληνισμό του.. Ο δεύτερος προς την Παγκόσμια Δικτατορία και την Καταστροφή του. Οι δύο δυνάμεις συγκρούονται και απο την έκβαση της Νέας Γιγαντομαχίας θα εξαρτηθεί η τύχη του κόσμου. Ο Ζευς έχει ήδη ρίξει τον κεραυνό του απο τον Ολυμπο ( με τα μέσα της σύγχρονης Επιστήμης-Τεχνολογίας και της Κοινωνίας της Γνώσεως) για να φωτίσει και αφυπνίσει την ανθρωπότητα απο το Μεσαιωνικό σκοτάδι, να την ελευθερώσει απο τις αναχρονιστικές θρησκείες, από τα στεραιότυπα του παρελθόντος, από τις προκαταλήψεις, το ρατσιμό, την αμορφωσιά, τη διαιρεση των λαών, τους πολέμους, την καταστροφή της Φύσεως και τα δεινά που μας συσσωρεύει ο σημερινός τρόπος Σκέψεως και Δράσεως με βάση το υλιστικό κέρδος και τις βαρβαρικές δοξασίες της Ανατολής. Αισιοδοξούμε ότι η Νίκη και πάλι θα είναι του Πνεύματος.
-Καιρός είναι να περάσουμε απο τον σημερινές καταστροφικές ιδεοληψίες και τα θαύματα στον Απολλώνιο Ορθό Λόγο και στην Διονυσιακή Ψυχή που θα διαμορφώσουν τον «καλό καγαθό άνθρωπο » του 21ου αι..
- Καιρός είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος να απορρίψει τα βαρβαρικά Εβραικά «βαρύδια» της Βίβλου και να ανανεωθεί με τον Ορθό Λόγο των Πατρώων Θεών και Φιλοσόφων. Γιατί μόνον έτσι θα αποφύγει τον επερχόμενο βέβαιο καταποντισμό και αφανισμό της.
- Καιρός είναι η Ελληνική Πολιτεία να απελευθερωθεί απο τα δεσμά του Εβραιομασονικού και Βυζαντινικού κατεστημένου της σημερινής άρχουσας τάξης και να σταματήσει την ιδιότυπη κατοχή της χώρας απο τα γνωστά ημεδαπά και ξένα κέντρα εξουσίας. Ηλθε ο καιρός η Ελλάς και πάλι να ανήκει στους Ελληνες.
- Καιρός είναι να ενωθούν οι απανταχού Ελληνες και Φιλέλληνες ώστε να αποτελέσουν μιά ηθική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική δύναμη για να ανοίξουν νέους δρόμους στην Ελλάδα και στον κόσμο, εν όψει των κοσμοιστορικών αλλαγών που δρομολογούνται.
- Καιρός είναι το Ελληνικό Εθνος να αφυπνισθεί και να ανυψώσει πρωταρχικά την Παιδεία, την Ερευνα και τον Πολιτισμό, τρεις διαστάσεις που μπορούμε να αποκτήσουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των ανιπάλων και γειτόνων μας.
- Καιρός είναι να δώσουμε οράματα και θετικά υποδείγματα στον Ελληνα -και ιδιαιτέρως στην νέα γενιά- με βάση τα αρχέτυπα, της φυλής μας και τις σύγχρονες εξελίξεις.. Η Ελληνική Μυθολογία(Αρχαιολογία) και η Ιλιάδα -Οδύσσεια δίνουν τους ήρωες και τα υποδείγματα που θα οξύνουν την φαντασία, ευρηματικότητα και δημιουργικότητα των νέων μας.
- Καιρός είναι να δημιουργηθεί μιά νέα εθνική παραγωγική τάξη που παράλληλα με το κέρδος να βλέπει και τα συμφέροντα του τόπου και του λαού μας. Η πααρούσα άρχουσα πολιτικοοικονομική τάξη έχει παντελώς αποτύχει. Η «Παγκοσμιοποιημένη» οικονομία οδηγεί την χώρα προς την καταστροφή και την «μαζοποίηση».
- Καιρός είναι οι καλλιτέχνες μας να βγουν απο την Βαλκανική και Ανατολίτικη μιζέρια και να αρυσθούν απο τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και την Ελληνική Σκέψη τα αρχέτυπα, τα υποδείγματα και τις αξίες για το μέλλον της Ελλάδος και της οικουμένης. Τούτο προυποθέτει μελέτη του Ελληνικού Πολιτισμού και αναθεώρηση των μέχρι τούδε σκοταδιστικών προτύπων, σύμφωνα με τα οποία «Ελληνισμός = Χριστιανισμός» και τ’ ανάπαλιν, όπως και το δόγμα του «Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού»
- Καιρός είναι δάκαλοι , παιδαγωγοί και διανοούμενοι να κάνουν αναθώρηση των δογματικών δοξασιών τους σχετικά με την σύνδεση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας . Να καταρριφθεί το ψέμμα των δύο πυλώνων του Εθνους(Ελληνικός Πολιτισμός και Ορθοδοξία) διότι υπάρχουν πολλοί Ελληνες που δεν είναι ορθόδοξοι. Είναι αδήρητη ανάγκη ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας. Αυτό θα απαλλάξει την Πολιτεία από τις αγκυλώσεις, ώστε να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Και το εργαλείο που θα χωρίσει το Κράτος απο την Εκκλησία είναι η καθιέρωση της Απλής Αναλογικής. Ο Νίτσε έλεγε «το ελληνικό πνεύμα νοθεύτηκε με τον κληρικαλισμό και εξασθένησε»
- Καιρός είναι να εκτιμήσουμε τις επιπτώσεις των τεχνολογικών εξελίξεων σε όλους τους τομείς της ζωής μας , ώστε να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές για να βγούμε απο τις αγκυλώσεις του παρελθόντος (κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές,ασφυκτικός κρατικισμός, κομματοκρατία, παπαδοκρατία κ.α) που βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Εθνους και πρώτιστα των εργαζομένων.
- Καιρός να αναβαθμίσουμε τη Γνώση και να εκτιμήσουμε την συμμετοχή της στην διαμόρφωση των προιόντων μέσω των καινοτομιών, ενός τομέα που χωλαίνει και που μπορούμε να έχουμε απόλυτη ελευθερία και συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών μας.
- Καιρός είναι να ασχοληθούμε με την αναθεώρηση της σχέσης του ανθρώπου με την σύγχρονη τεχνολογία , όπου ο άνθρωπος και η Φύση είναι το κέντρον και η τεχνολογία το μέσον για την εξυπηρέτηση του . Ομως έως ότου ωριμάσουν οι καιροί δεν επιτρέπεται να έρθουμε σε σύγκρουση με το παγκόσμιο ρεύμα , γιατί θα καταποντισθούμε.
- Καιρός είναι να εμβαθύνουμε στην Αμεση Δημοκρατία με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών σ’ αυτήν. Η σημερινή Κοινοβουλευτική Ολιγαρχία έχει πέσει σε σήψη , παρακμή και στην περιφρόνηση των πολιτών. Επομένως χρειάζεται ανανέωση με την ενίσχυση της Λαικής Κυριαρχίας. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να αμφισβητείται το κάθε τι –ακόμη και η ύπαρξη του Θεού- όχι όμως η ύπαρξη του Ολοκαυτώματος. Τούτο είναι έκφραση ενός ολοκληρωτικού Σιωνιστικού Μεσαίωνος .
- Καιρός είναι το Ελληνικό Εθνος να σταματήσει να δέχεται αδιαμαρτύρητα τους ακρωτηριασμούς , διαιρέσεις, ανασκολωπισμούς και παραχαράξεις που του επέβαλαν και συνεχίζουν να του επιβάλλουν τα γνωστά συνωμοτικά κέντρα(εδαφικές, πολιτιστικές, γλωσσικές, ιστορικές, φυλετικές κ. α ακρωτηριασμούς ) Ο Ελληνισμός είναι ένας , ενιαίος και αδιαίρετος και εκφράζεται με την Ελληνική Συνείδηση, την Γλώσσα-την μητέρα των γλωσσών-αλλά και με το Ελληνικό Πνεύμα. Η Γλώσσα μας είναι ενιαία και διαχρονική - δεν χωρίζεται σε Ομηρική , Κλασσική, Αλεξανδρινή, Καθαρεύουσα και Δημοτική-και πρέπει να την την διατηρήσουμε αλώβητη.
- Καιρός είναι ο Ελληνισμός να ξεπεράσει τα σύνδρομα της κατωτερότητος, δουλικότητος και της υποτέλειας έναντι των ξένων . Πρέπει να διαδώσει στον κόσμο την Αληθινή Ιστορία του(Προιστορία , Κλασσική, Αλεξανδρινή και νεώτερη) και τον Πολιτισμό του, που αρχίζει εδώ και 10.000.000 χρόνια στον χώρο του Αιγαίου με τον Πρωτοέλληνα Πελασγό.
- Είναι καιρός να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, όχι δηλαδή στην επιστροφή του «παλιού καλού καιρού» αλλά στην κατανόηση με τα σημερινά δεδομένα μιάς ομαδικής ταυτότητος που θα βοηθήσει στην κατανόηση των ομοιοτήτων και των διαφορών με τους άλλους. Ο Ελληνισμουός ενώνει τους λαούς, σε αντίθεση με τις δοξασίες της ερήμου που τους διαιρεί. Ο Ελληνισμός ως τώρα έφτιαξε 5 πολιτισμούς(Προκατακλυσμιαίος, Προιστορικός, Κλασσικός, Ελληνιστικός , Αναγεννησιακός ) και η παρέμβαση του ήτο πάντοτε θετική και προοδευτική για την ανθρωπότητα. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η σημερινή επιστροφή των ξένων στον Ελληνισμό.
- Καιρός είναι οι διανοούμενοι να επιστρέψουν στον Ελληνισμό και να μπουν πρωτοπόροι στον αγώνα του λαού για το χτίσιμο του νέου κόσμου και πρώτιστα της Ελλάδος μας.
- Καιρός είναι να αναβαθμισθεί η δημοσιογραφία. Οι δημοσιογράφοι (πλήν εξαιρέσεων) βρίσκονται σήμερον στο κατώτερο επίπεδο αμορφωσιάς, δογματισμού, χειραγωγήσεως, διαβουκολισμού της κοινής γνώμης και ουσιαστικά είναι εκτός τόπου και χρόνου, «υπηρέτες αμαθέστατων καναλαρχών », ασχολούμενοι με ανούσια και βλακώδη κουτσομπολιά της γειτονιάς. Ομφαλοσκοπούν δίκην Βυζαντινών καλογήρων , οι οποίοι την ώρα που έπεφτε η βασιλεύουσα στους Τούρκους αυτοί «μετρούσαν πόσοι άγγελοι χωρούν στην μύτη της βελόνας».
- Καιρός είναι να σταματήσουν τα μεγάλα Ψέμματα και η υποκρισία σ’ αυτόν τον τόπο. Αλλα δηλαδή να λένε και άλλα να κάνουν. Οι πολιτικοί μας ευτελίσθησαν παντελώς και έγιναν περίγελως και αναξιόπιστοι στο λαό. Καιρός λοιπόν να υπάρξει ανανέωση με την ανάδειξη νέας γενιάς μορφωμένων , ορθολογιστών, έντιμων και ικανών πολιτικών .
- Καιρός είναι να βάλουμε φραγμό στο γνωστό κέντρο που μάχεται και βλάπτει συστηματικά τα συμφέροντα αυτού του τόπου
1/ Οι Ελληνικές Τράπεζες με τα πανωτόκια έκλεισαν στην 10ετία του 80’ τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες Ελληνικές βιομηχανίες. Γιατί ;
2/ Με το νόμο 1083/30/80 το Κοινοβούλιο έκλεισε 30.000 οικοτεχνίες και βιοτεχνίες . Γιατί;
3/ Χρέωσαν δυσβάστακτα τον Ελληνα και τα νοικοκυριά με τα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες . Γιατί;
4/ Για πρώτη φορά χτυπήθηκε η παραγωγή υψηλής τεχνολογίας με τις διώξεις εναντίον Κόκκαλη. Τους πείραξε το « βρώμικο χρήμα» από το Ρώσσικο λότο και η διασύνδεση Κόκκαλη με την Στάζι ;Αιδώς Αργείοι!
5/ Ο Ελλην πληρώνει σε σχέση με τον Ευρωπαίο::
α/ 8 φορές παραπάνω για να ανοίξει μιά επιχείρηση λόγω της γραφειοκρατίας..Γιατί ;
β/ ακριβότερα τα τρόφιμα και τα λοιπά καταναλωτικά αγαθά .Γιατί. ;
6/ Το νεοελληνικό κράτος γενικά εχθρεύεται τον Ελληνα. (Η Εμπορική μας Ναυτιλια μεγαλούργησε διότι έφυγε μακριά απο τα πλοκάμια του κράτους. Το ίδιο συνέβη και με τους Ελληνες μετανάστες)
7/ Ο Ελληνικός λαός αγωνίζεται για τα εθνικά μας δίκαια στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Μακεδονία μας και απο την άλλη οι « προσκηνυμένοι και οσφειοκάμπτες» παραδίδουν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια, ο κ. Σημίτης και οι Φοινικιστές υποστέλλουν την σημαία στα Ιμια, οι «αννανιστές» προωθούν το προδοτικό σχέδιο Αννάν και ο κ . Μητσοτάκης είπε:«το όνομα Μακεδονία θα ξεχασθεί σε μιά 10ετία»
8/ Επί 1300 χρόνια οι Χριστιανοί έκαιγαν Βιβλιοθήκες και τα μνημεία ’ες γην έφεραν ’ και ο κ. Χριστόδουλος δεν ξέρει τίποτα γι’ αυτά, αλλά ομιλεί περί Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού και δεν έχει το ηθικό θάρρος να ζητήσει συγνώμη για την γενοκτονία κατά του Ελληνισμού. Γιατί ;.
- Καιρός είναι το σχολείο να διαπαιδαγωγεί τους νέους και να πάψει να είναι φορέας πληροφοριών , διότι την εργασία αυτή την κάνει καλύτερα το Διαδίκτυο. Αγωγή χρειάζονται οι νέοι για να γίνουν ενεργοί π ολίτες. Η Εκπαίδευση φτιάχνει οπαδούς, η Πληροφόρηση εξηρτημένους και η συνεχής Επιμόρφωση των ανέργων δυσαρεστημένους υποτακτικούς. Δυστυχώς , η Παιδεία στον τόπο μας οριοθετήθηκε και ελέγχεται απο τον προαιώνιο και απηνή διώκτη της, που δηλώνει χωρίς ντροπή σωτήρας, εγγυητής και θεματοφύλακας των πατρώων.
- Καιρός είναι να επανέλθει στον τόπο μας η Κοινή Λογική που τόσο πολύ σπανίζει . Τα αυξημένα προσόντα και τα πολλά διπλώματα δεν έχουν αξία μπρος στον κοινό νου και είναι σπατάλη χρημάτων και κόπων των νέων χωρίς ανάλογη ανταπόδοση. Καμμία εργασία δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι η εξάρτηση των ανέργων νέων απο τα κόμματα για μιά θεσούλα στο δημόσιο.
- Καιρός είναι να πούμε την Αλήθεια για την εξαφάνιση του Ελληνισμού. Ενώ οι άλλοι λαοί και οι Ορθόδοξοι χριστιανοί αυξάνουν και πληθύνονται ο Ελληνισμός συρρικνούται. Θα χαθεί ο Ελληνισμός ; Οχι. Η Μακνόναλντ , ο Μιλάμοβιτς και οι άλλοι φιλέλληνες φρόντισαν για την αθανασία του. Εκείνο που είναι υπό εξαφάνιση είναι ο Ελληνισμός της Ελλάδος (εκ των 2, 2 εκατ. Οικογενειών 600.000 είναι αναλφάβητοι και 300.000 εξαρτώμενοι) Ομως το «πρόβλημα» για τον ΣΥΝ είναι ο γάμος των ομοφιλοφύλων.
- Καιρός είναι να τραβήξουμε το αυτί και των δικών μας Ταλεμπάν που
α/ καταστρέφουν την Ακρόπολη, το σύμβολο της Δημοκρατίας , όχι με δύο κανονιές –όπως έκαναν οι Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν ή ο Μοροζίνι – αλλα με το «γιαβάς- γιαβάς καρντάση μ’» θα την βάλουμε στο μουσείο
β/ Μπάζωσαν τα αρχαιολογικά ευρήματα στο χώρο Μακρυγιάννη για να φτιάξουν το εξαμβλωματικό Μουσείο της Ακροπόλεως.
γ/ Καταστρέφουν συστηματικά κάθε αρχαιολογικό χώρο –και ιδιαιτέρως τους προιστορικούς- όπως συνέβη στο έλος Μαραθώνος, στα Γλυκά Νερά , στην Αρχαία Πελάνα και σε εκατοντάδες θέσεις όπου πάνω στους αρχαίους ναούς χτίσθηκαν εκκλησίες του Γιαχβέ. Στην Ελλάδα ζει ακόμη το «πνεύμα» Μπαλάνου(Πρόκειται για τον συντηρητή-καταστροφέα των αρχαίων μας) Αλλά τι να περιμένει κανείς απο μιά χώρα που εκλέγει Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κληρικό; Εύγε μας!!!!
- Καιρός είναι να αντιληφθούμε οι Ελληνες ότι τα κόμματα, οι θρησκείες οι ποδοσφαιρικές ομάδες –και όχι μόνον- χωρίζουν , φανατίζουν , εχθροποιούν , καταδικάζουν τους αντιγνωμούντες και αποδυναμώνουν την συνοχή του ταλαίπωρου Εθνους των εναπομεινάντων Ελλήνων. Αντίθετα το Ελληνικό Πνεύμα και τα Γράμματα ενώνουν και προάγουν το άτομο.
- Καιρός είναι να σκύψουμε στη Γλώσσα μας :
α/ για να σταματήσουμε τον βιασμό και την φθορά της,
β/ να δίνουμε αρχαία Ελληνικά ονόματα-και όχι Ιουδαιοχριστιανικά-στα παιδιά μας , στις ονοματοθεσίες , στις οδούς ,στους συλλόγους, στα χωριά κ.α Δεν είναι νοητόν να πηγαίνουμε στην Ακρόπολη από την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενός εξωμότη του Ελληνισμού, που τον μετέβαλαν σε άγιο και προστάτη των Αθηνών. Ούτε στο σταθμό μετρό του Συντάγματος να έχεις να διαλέξεις μεταξύ δύο Αγίων(Αντωνίου και Δημητρίου) γνωστών διωκτών του Ελληνισμού.
- Καιρός είναι να ιδούμε γιατί καταργούν οι ξένοι τις έδρες Κλασσικών σπουδών , ενώ την ίδια στιγμή ιδρύουν έδρες Νεοελληνικών σπουδών. Αλλά αφού πρώτοι την καταργήσαμε εμείς ; Μήπως για να διδάξουν στον κόσμο το Βυζαντινό χριστιανισμό, ή μήπως για να αποκόψουν τον Ελληνισμό από τις ρίζες του ,ώστε σε λίγο να μας λένε χωρίς δυνατότητα αντίκρουσης ότι ο Πλάτων ή ο Σωκράτης ήτο Φοίνικας;
- Καιρός είναι να πληροφορηθούμε ποιός δολοφονεί τον Ελληνισμό; Μήπως άθελα μας, απο άγνοια, μετάλλαξη μας σε «Ιουδήλους» ή λόγω συμφέροντος είμαστε εμείς οι Ελληνες οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι του ; Επίσης πρέπει κάποτε να πληροφορηθούμε ποιός ευθύνεται για τις μεγάλες Γενοκτονίες του Εθνους , ώστε να φυλαγόμαστε του λοιπού απο τους σφαγείς- εγκληματίες , αλλά και απο τους ηθικούς αυτουργούς που βάζουν συχνά τους γείτονες μας να μας μακελεύουν .
- Καιρός είναι να πληροφορηθούμε γιατί δείχνει τόση μεγαλοθυμία, δειλία , δουλικότητα και υποταγή ο άλλοτε ανδρείος Ελληνας; Ακόμη και όταν τον σφάζουν όπως πρόσφατα(Μ.Ασία, Κύπρο, Κωνσταντινούπολη) δεν έχει αγωνιστικά αντανακλαστικά αλλά παραδίδεται σαν αμνός επί σφαγήν. Μήπως επειδή αυτό επιτάσσει ο Σαούλ (Παύλος): «οι δούλοι υπακούετε τους κυρίους μετά φόβου και τρόμου ποιούντες το θέλημα του Θεού εκ ψυχής» ή ο Ιησούς ότι «αν σε ραπίσει κάποιος απο την μιά παριά στρέψε και την άλλη» ;
- Καιρός είναι να βροντοφωνάξουμε τα μεγάλα ΟΧΙ
1/ ΟΧΙ στις Τουρκικές και «συμμαχικές» προκλήσεις και στην αρπακτικότητα της Αγκυρας στο Αιγαίο και στην Κύπρο
2/ ΟΧΙ σ’ αυτούς που παραδίδουν το ένδοξο Ελληνικό όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς και τους πάτρωνες τους ..
3/ ΟΧΙ και στις Αλβανικές προκλήσεις κατά των ελάχιστων εναπομεινάντων Βορειοπειρωτών .
4/ ΟΧΙ στην δημιουργία θέματος «Τσαμουργιάς».
5/ ΟΧΙ απέναντι στην ενδοτική πολιτική των Αθηναικών κυβερνησεων που μετατρέπουν την Ελλάδα σε «προτεκτοράτο» της Τουρκίας,

Η Ελληνική Πολιτεία επιβάλλεται να δώσει αμέσως διπλή υπηκοότητα στους Ελληνες της Βορείου Ηπείρου(Β.Η) και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον αφελληνισμό της και τις Αλβανικές προκλήσεις..
-Καιρός είναι η Ελλάδα να βγει απο την φτώχεια, την μιζέρια, την διεθνή επαιτεία και τον δανεισμό , που μας κάνει υποχείριο εκμεταλλεύσεως από τους γνωστούς διεθνείς τοκογλύφους. Είναι μιά απο τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο . Το πρόβλημα της είναι ότι το σάπιο, προδοτικό και οικογενειοκρατικό πολιτικοοικονομικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι ανίκανο να αναλάβει την ανάπτυξη των πλούσιων πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας(ήλιος, θάλασσα, υδρογονάνθρακες, μεταλλεύματα, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, πολιτισμός, τουρισμός, έρευνα, εμπόριο, ομογένεια, στρατηγική θέση της Ελλάδος κ. α )
- Καιρός είναι να σταματήσει η κραιπάλη της σπατάλης, της λεηλασίας της κλοπής και της διαρπαγής του δημοσίου χρήματος. Παραδείγματα λιτότητος και εντιμότητος πρέπει να γίνουν ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός , οι Υπουργοί , οι «Εθνοπατέρες», οι διοικητές ΔΕΚΟ κ.α που νέμονται ασύμμετρα προς τις δυνατότητες της Εθνικής μας οικονομίας τον δημόσιο πλούτο( αστυνομικούς, υπαλλήλους, ατέλειες, παχυλότατους μισθούς, επιδόματα , συντάξεις, πιστωτικές κάρτες κ.α)
- Καιρός είναι να οργανωθούν αποτελεσματικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί και το «Πόθεν έσχες» για τους άρχοντες της Πολιτείας (Δημοσίου- Τ.Α ) --------Καιρός είναι να περικοπούν οι αργομισθίες «ημετέρων», τα ταξίδια, οι δεξιώσεις, οι επιτροπές, οι υπερωρίες, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα , οι μίζες από τις προμήθειες(εξοπλισμούς, φάρμακα κλπ ) η σπατάλη του δημοσίου χρήματος κ.α Οι κυρώσεις στους καταχραστές να είναι παραδειγματικές και αποτρεπτικές για τους παρανομούντας, περιλαμβανομένης και της δημεύσεως της περιουσίας του παραβάτου και των μελών της οικογενείας του.
- Καιρός είναι να μπει τέρμα στην μετανάστευση και να επαναπατρισθούν οι λαθρομετανάστες στις πατρίδες των. Πρέπει να αναληφθεί εκστρατεία προσελκύσεως διαπρεπών Ελλήνων επιστημόνων και ερευνητών της Διασποράς στην Ελλάδα για την αναβάθμιση της Παιδείας , της Ερευνας και Τεχνολογίας
- Καιρός είναι να θέσουμε εθνικούς διαχρονικούς στρατηγικούς στόχους και να ορίσουμε όργανα προωθήσεως τούτων, τους οποίους να σέβονται όλες οι κυβερνήσεις
Τέλος , είναι καιρός να καταγγείλουμε την συνεχιζόμενη τα τελευταία 1800 χρόνια , πολιτική μίσους και φθοράς εις βάρος της πανάρχαιας πατρώας κληρονομιάς και να βρούμε την αιτία της παρακμής μας.
Και θα κλείσω με του στίχους του Κ. Παλαμά:
«Ω! λιγοστοί και ω διαλεχτοί και αρίφνητοι αύριο ίσως ! Είναι μιά Αλήθεια κάτου εδώ που τη χτυπάει το Μίσος»

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΟΔ-ΕΣΗΕΑ Ενας Αμερικανός ανατέμνει το μοντέλο «ενημέρωσης» που εξάγουν οι ΗΠΑ

Η παγκοσμιοποίηση της ασημαντολογίας

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του τρόπου με τον οποίο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι κυριαρχούν στις ΗΠΑ, υποβαθμίζουν την ποιότητα της ενημέρωσης κι εξάγουν σε όλο τον κόσμο το μοντέλο της «βιομηχανίας εκτροφής ειδήσεων» εξαπέλυσε χθες ο Τζον Νίκολς αρθρογράφος του περιοδικού «Δε Νέισον» («The Nation») μιλώντας στο 25ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δημοσιογραφίας που γίνεται έως τις 30/5 από την ΔΟΔ και την ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα.

Ως κεντρικός ομιλητής στην ενότητα «Παγκοσμιοποίηση - Οι προκλήσεις για τις δημοσιογραφικές ενώσεις», ο κ. Νίκολς περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση με τα Μέσα Ενημέρωσης στην Αμερική, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι:

- Από τις 1.500 εφημερίδες που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, μόνο 281 έχουν μείνει εκτός των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τύπου Μέρντοχ.

- Πέντε όμιλοι ελέγχουν τη συντριπτική πλειονότητα των ηλεκτρονικών Μέσων

- Οι όμιλοι δεν εξάγουν μόνο κεφάλαια για να αγοράσουν ΜΜΕ στο εξωτερικό. Εξάγουν και το μοντέλο διοίκησης.

- Η δημοσιογραφία απουσιάζει από το μοντέλο αυτό, στο οποίο «κυριαρχούν σύμβουλοι, λογιστές και λοιποί τσαρλατάνοι».

Τι αλλάζει

Τέτοιου είδους παράγοντες καθορίζουν την πολιτική των Μέσων που περιλαμβάνει:

1) Μείωση του κόστους: Κλείσιμο γραφείων ανταποκριτών, μη ενασχόληση με διεθνή θέματα, περιορισμό της ερευνητικής δημοσιογραφίας, εντατικοποίηση εργασίας και απολύσεις.

2) «Ειδήσεις λάιτ»»: Βαφτίζονται ειδήσεις τα κουτσομπολιά για τους σταρ των οποίων η παρακολούθηση είναι άκοπη και φθηνή.

3) Αποφυγή συγκρούσεων: Με το πρόσχημα ότι πρέπει να τηρούνται ισορροπίες, δεν ανοίγουν μεγάλα θέματα που περιλαμβάνουν συγκρούσεις μεγάλων συμφερόντων.

4) Καιρός-πρώτη είδηση: Στα δελτία κυριαρχούν θέματα «ουδέτερα», όπως η πρόβλεψη του καιρού ή άλλα που θεωρούνται καθημερινά μα συμβαίνουν αλλού, όπως μεγάλες καταστροφές στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

«Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης χάνουν την επαφή με τις βασικές αρχές δημοσιογραφίας», κατέληξε ο κ. Νίκολς. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης του ερευνητικού κέντρου Pew Research Center, βάσει της οποίας οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι πιστεύουν:

- Σε ποσοστό 86% ότι για εμπορικούς λόγους δεν προβάλλονται θέματα που θα προκαλούσαν συγκρούσεις.

-Σε ποσοστό 66% ότι η ποιότητα χάνεται για λόγους εμπορικούς.

-Σε ποσοστό 55% ότι τα Μέσα είναι πολύ «χαλαρά» με την κυβέρνηση Μπους.

Για την ανάγκη διεθνούς αλληλεγγύης ανάμεσα στους δημοσιογράφους μίλησαν όλοι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση. Η εκπρόσωπος του αμερικανικού συνδικάτου Λίντα Φόλεϊ χαρακτήρισε επιτυχία ότι αποφεύχθηκε η συγχώνευση των εταιρειών MCI-Worldcom. Ο γραμματέας της ιταλικής ομοσπονδίας Σερβέντι Λόνγκι χαρακτήρισε την Ιταλία ζωντανό εργαστήριο για το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ο Τύπος με την επικράτηση λίγων επιχειρηματιών τύπου Μπερλουσκόνι.

Ενδιαφέρουσα και η παρέμβαση της Βελγίδας εκπροσώπου Μαρτίν Σιμονίς που ανέφερε ότι στη χώρα της τα κανάλια δεν παίρνουν άδεια εκπομπής και οι εφημερίδες δεν επιδοτούνται εάν δεν υπάρχει σωματείο εργαζομένων και συγκεκριμένο ποσοστό μισθωτών δημοσιογράφων.

* Διαδήλωση έξω από το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου πραγματοποίησε το Φόρουμ Εργαζομένων στα ΜΜΕ, ενάντια στον αποκλεισμό δημοσιογράφων από τα σωματεία, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τα καθεστώτα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.

US-SRAEL UBERALLES

(του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)
Το σύστημα εξουσίας των ΗΠΑ είναι βαθιά διαβρωμένο από τις πανίσχυρες Εβραϊκές Οργανώσεις και τους πράκτορες του Ισραήλ που έχουν σφετερισθεί τις πιό καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό της Αμερικής. Περιττό να πούμε ότι σαν βδέλλες ρουφάνε το αίμα μας. [ Ένα μόνον παράδειγμα αρκεί. Κάθε φορά που βάζετε την πιστωτική σας κάρτα στο μηχάνημα αυτοί σας κλέβουν από την τσέπη 4%-6%, και αν καθυστερήσετε να πληρώσετε το ποσό, το επιτόκιο φθάνει στο 19% ήτοι σύνολον 23-25% ] Έτσι κατάφεραν να χρεώσουν ως το λαιμό όλες τις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς και τους ιδιώτες. Τώρα δικαιώνεται πλήρως ο Benjamin Franklin [Η γνωστή διακήρυξη του για τους Εβραίους που φυλάσσεται στο μουσείο Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον ]. Στην εποχή μας η Σιωνιστική Κατοχή της Αμερικής βρίσκεται σε πλήρη άνθηση, κι’ αυτό το βλέπεις στην άγρια εκμετάλλευση, παρακμή, τρομολαγνεία, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή κ. α .
Ο,τι συμφέρει το Ισραήλ και τους Εβραίους αυτό γίνεται επίσημη πολιτική των ΗΠΑ, παρότι βλάπτονται τα ζωτικά συμφέροντα του Αμερικανικού λαού. Έτσι προς χάριν έξη(6) εκατομμυρίων Εβραίων του Ισραήλ, οι ΗΠΑ έχουν κάνει εχθρό το 1/5 περίπου της οικουμένης, δηλαδή ολόκληρο τον Ισλαμικό κόσμο και όχι μόνον. Διότι με τους παράνομους ιμπεριαλιστικούς και θρησκευτικούς πολέμους τους πότε στην Γιουγκοσλαβία, πότε στο Αφγανιστάν , δίς στο Ιράκ και με τις απειλές πολέμου κατά της Συρία , Ιράν και Βόρειας Κορέας έχει κάνει εχθρό ολόκληρη την οικουμένη . Έτσι λοιπόν όλο το δυναμικό της υπερδύναμης είναι σήμερον στη διάθεση του Ισραήλ και της καμπαλιστικής και ολιγαρχικής συμμορίας που λυμαίνεται την Ουάσιγκτον προς εκπλήρωση των άνομων και συνωμοτικών σχεδίων τους για την εγκαθίδρυση του Μεγάλου Ισραήλ και την επιβολή της παγκόσμιας σιωνιστικής δικτατορίας, της US-RAEL uberalles..
Βρισκόμαστε λοιπόν ενώπιον της μεγαλύτερης στην ιστορία οργανωμένης εγκληματικής συνωμοσίας κατά της ανθρωπότητος. Επειδή όμως αυτή η συνομωσία βασίζεται στην εξαπάτηση της κοινής γνώμης , η «Αχίλλεια πτέρνα” της είναι η άμεση και ταχεία αποκάλυψη της . Και επειδή η δημοσιογραφία έχει παίξει τον πιο βρώμικο ρόλο στην απόκρυψη της Αλήθειας, εμείς οι απλοί πολίτες- και ιδίως εσείς οι νέοι του διαδικτύου-έχετε ιερά υποχρέωση να αναλάβετε σαν έργο ζωής την απαλλαγή του κόσμου από τον βραχνά της σιωνιστικής δουλείας. Αρκεί να ξεσκεπάσετε τους συνωμότες. Μην τους φοβάσθε . Είναι λίγοι και θρασύδειλοι. Όταν ενημερωθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη αυτοί θα εξαφανισθούν όπως η πρωινή ομίχλη στον ήλιο(26/11/03)
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com

Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

(του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)

Με αφορμή τα παράθυρα της Τηλεοράσεως που μόνον συζήτηση δεν γίνεται γράφω τις γραμμές αυτές . Διότι συζήτηση σημαίνει ότι οι συζητούντες αναζητούν την αλήθεια και όχι την επιβολή του ένας επί του άλλου με φωνασκίες, ύβρεις κλπ. Το θέμα της διαλεκτικής έχει παρερμηνευθεί τον τελευταίο καιρό. Οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την Λογική, την οποία αποκαλούν περιφρονητικά «τυπική λογική», ωσάν να είναι είδος του συρμού η λογική σκέψη. Και θεωρούν ότι η Διαλεκτική Λογική καταργεί δήθεν τον νόμο της ελλείψεως αντιφάσεως. Η κατάργηση όμως του νόμου αυτού, σημαίνει ότι πάσχουμε από σχιζοφρένεια. Ο διαλεκτικός λοιπόν συζητεί και δεν κουβεντιάζει. Η κουβέντα γίνεται , για να περνά η ώρα και μπορεί να αφορά ελαφρά θέματα, με αστεία, έριδες, φωνασκίες, προκαταλήψεις και όλοι μένουν ικανοποιημένοι , διότι κανένας δεν άκουσε τον άλλον, αλλά απλώς επιβεβαίωσε τις ήδη διαμορφωμένες πεποιθήσεις του.[ Όπως ακριβώς κουβέντα γίνεται και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όταν παρευρίσκονται οι αρχηγοί των κομμάτων εξουσίας. Διότι στις λοιπές συζητήσεις τα νομοσχέδια περνούν με τηλεφωνικές ή πλαστές υπογραφές και άρα ούτε καν κουβέντα δεν γίνεται] Η Διαλεκτική είναι η τέχνη του διαλέγεσθαι βάσει των κανόνων της Λογικής που είναι μία και μοναδική. Δεν υπάρχουν πολλές Λογικές, ούτε τα σημερινά παράλογα(παρά - λογική) είναι Λογική, όπως νομίζουν μερικοί. Αυτήν εγκαινίασε ο Σωκράτης και την ανήγαγε σε επιστήμη ο Πλάτων , βασίζεται δε επί των αρχών της νοήσεως ήτοι:
1/ Της Αρχής της Ταυτότητος(κάθε έννοια ταυτίζεται με τον εαυτόν της)
2/ Της Αρχής της Ελλείψεως Αντιφάσεως(αποκλείεται η συνύπαρξη μιας εννοίας και της αντιφατικής της ταυτοχρόνως)
3/ Της Αρχής της Αποκλίσεως Τρίτου (μεταξύ μιας εννοίας και της αντιφατικής της δεν παρεμβάλλεται καμμία τρίτη έννοια)
4/ Της του Αποχρώντος Λόγου(κάθε τι οφείλει να έχει επαρκή αιτιολογία)
Με βάση αυτά παραλογίζονται : α/ ο πρόεδρος Μπους που λέγει ότι: «παρότι δεν βρέθηκαν όπλα μαζικής καταστροφής , υπάρχουν τέτοια όπλα και ότι ο πόλεμος ήτο δικαιολογημένος» β/ ο κ. Καραμανλής ότι «η οικονομία είναι κατεστραμμένη αλλά υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» γ/ ο κ. Παπανδρέου ότι « σέβεται το περιβάλλον, αλλά το καταστρέφει με τις τροπολογίες» υπέρ των μεγαλοεργολάβων. Όμως ελάχιστοι εκ των δημοσιογράφων γνωρίζουν τους κανόνες Λογικής για να ελέγξουν τους πολιτικούς μας. Οι περισσότεροι κάνουν κουβέντα και κοσμικό κουτσομπολιό για να περνά η ώρα!! Συζήτηση διεξάγεται μόνον μεταξύ νουνεχών, κατά τρόπον ήρεμο και γαλήνιο, διότι σκοπός της δεν είναι η επιβολή του ενός επί του άλλου, αλλά η ανάδειξη της Αλήθειας και η απόρριψη της πλάνης (Πλάνη δε είναι η ασυνείδητη αποχή από την αλήθεια, όπως λ. χ η θεολογική πλάνη «των προπατόρων ημών Αβραάμ, Ισαάκ..» ) Μέρη της συζητήσεως είναι: α/ η Ελεγκτική μέθοδος. Κατ’ αυτήν διαπιστώνουμε την ορθότητα των μέχρι στιγμής παραδοχών μας, με νηφαλιότητα και χωρίς πάθος , β/ η Μαιευτική μέθοδος. Με αυτήν εκμαιεύουμε το ορθόν, στηριζόμενοι επί των αρχών της νοήσεως και της Λογικής επιστήμης. Ο διαλεκτικός δεν έχει προκαταλήψεις, και σέβεται τις απόψεις του άλλου. Ο Πλάτων είναι ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους της Ανθρωπότητος. Αν για κάτι πρέπει να υπερηφανεύονται οι Έλληνες είναι για τους Ορισμούς που έβαλε ο Σωκράτης και για την Λογική που ανέπτυξε ο Πλάτων . Χωρίς αυτά ο κόσμος ακόμη θα ήτο στα σπήλαια και στα δάση. Ας λογικευθούμε λοιπόν!
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ
(του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)
Τι θα λέγατε αν αύριο βλέπατε τον κ. Κ ν’ αγοράζει το Υπουργείο Οικονομικών, τον κ. Β το Υπουργείο Βιομηχανίας, τον κ. Λ το Υπουργείο Παιδείας (αν δεν το έχει ήδη κάνει) τον κ. Μ το Υπουργείο Δημοσίων Έργων(αν ήδη δεν το έχει), άλλον κ. Λ το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, η κ. Μ τον Δήμο Αθηναίων κ.ο.κ. Όχι δεν είμαι τρελός, ούτε ευφάνταστος. Ό,τι συμβαίνει σήμερον στις ΗΠΑ με την ιδιωτικοποίηση της δημοσίας διοικήσεως, θα συμβεί και παρ’ ημίν ευθύς αμέσως. Όταν βλέπετε ότι σχεδόν όλες οι Κυβερνήσεις και οι Δήμοι έχουν οδηγηθεί στην χρεοκοπία και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα οικονομικά τους, αυτό κάτι σημαίνει. Επομένως πρέπει να βρεθεί κάποιος ή να τις εξυγιάνει ή να τις εξαγοράσει. Και ενώ το κράτος δεν θέλει να τις εξυγιάνει, διότι αν ήθελε θα το είχε ήδη πράξει , οδηγούνται τα πράγματα μοιραίως στην εξαγορά τους από την ιδιωτική πρωτοβουλία, τουτέστιν τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις. Το πρώτο βήμα έγινε ήδη με τις ΔΕΚΟ και την πρόσληψη σε θέσεις-κλειδιά των «θαυματουργών’ μάνατζερ. Με την ιδιωτικοποίηση έκαναν πράξη την «οικονομία της αγοράς» . Με την παγκοσμιοποίηση τώρα θα κάνουν πράξη και την «κυβέρνησης της αγοράς» .
Τούτο γίνεται ως τώρα στα λουμοχτά με την κατανομή των συμβολαίων στους «εθνικούς κατασκευαστές» και «εθνικούς προμηθευτές» που μοιράζονται την πίττα του δημοσίου χρήματος σύμφωνα με τον βαθμό διαπλοκής τους με την κυβέρνηση. Εξυπακούεται ότι την μερίδα του λέοντος παίρνουν πάντα οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις και ό,τι περισσέψει από την πίττα οι ντόπιοι βαρόνοι του πλούτου. Επομένως η ιδιωτικοποίηση της δημοσίας διοικήσεως που έχει από καιρό άτυπα αρχίσει, τώρα θα νομιμοποιηθεί. Και τότε ας κάνουν οι εργαζόμενοι απεργία αν τους κοτάει! Η ιδιωτική επιχείρηση θα έχει έτοιμο σχέδιο αντικαταστάσεως των απεργών με φθηνά αμειβόμενους Αλβανούς, Βουλγάρους, Τούρκους, ακόμη και Κινέζους. Το ότι δεν θα ξέρουν καλά Ελληνικά δεν πειράζει. Θα ομιλούν τσάτρα –πάτρα Αγγλικά. Και οι δάσκαλοι πως θα διδάξουν Ελληνικά; Μα δεν θα τα χρειασθούν για πολύ καιρό τα Ελληνικά αφού η κοινωνία μας με τον τρόπο αυτό σε λίγο θα εξελιχθεί σε πολυεθνική και πολυπολιτισμική . Και αν δεν βγαίνουν με τις κρατικές επιχορηγήσεις θα επιβάλλουν τέλη ταχείας εξυπηρετήσεως. Μήπως το ίδιο δεν γίνεται και τώρα με το φακελάκι;
Ήδη ο πρόεδρος Μπους ανεκοίνωσε ότι: «θα μειώσει σχεδόν στο ήμισυ το ομοσπονδιακό προσωπικό με την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα» Σε όλα τα σχολεία στις ΗΠΑ διδάσκεται το μάθημα , ότι η κατάργηση του δημόσιου τομέα και η αντικατάσταση του από τον ιδιωτικό είναι η πανάκεια. Το γεγονός ότι για να δημιουργηθεί ο δημόσιος τομέας έγιναν πολυάριθμες επαναστάσεις τον 20ον αιώνα αποσιωπάται παντελώς. Σκέφθηκε μήπως κανείς από αυτούς πως ζούσε ο κόσμος στην εποχή της πρώιμης βιομηχανικής επανάστασης χωρίς τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα ; Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γίνουν οι νέοι φεουδάρχες και να επαναφέρουν την παλαιά Φεουδαρχία. Βέβαια δεν είμαστε και υπέρ του κρατισμού, διότι αυτός οδηγεί στο Σοβιετικό κράτος. Αλλά και η πλήρης ιδιωτικοποίηση του κράτους θα σημάνει τον θάνατο της Δημοκρατίας, διότι ακόμη και το Κοινοβούλιο θα είναι οιωνοί ιδιωτικό και οι βουλευτές θα εκπροσωπούν τα συμφέροντα των διαφόρων συγκροτημάτων που τους χρηματοδοτούν για να εκλεγούν και όχι τα συμφέροντα του λαού. Λύση λοιπόν το ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ (16/10/03)
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com

Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
(του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)
Το 2004 βρίσκει τον κόσμο λιγότερο ασφαλή, περισσότερο αβέβαιο και λιγότερο αισιόδοξο, γιατί η μοναδική υπερδύναμη έχει ξεφύγει από τη «μέση οδό» και το «Μέτρον» και πορεύεται σε επικίνδυνες ατραπούς στο χάος. Όχι ότι ήσαν όλα μαύρα το 2003. Έγιναν και ορισμένα θετικά βήματα εμπρός όπως :
1/ η επανένωση της Ευρώπης με την εισδοχή 10 νέων χωρών της Ανατ. Ευρώπης . [Η αδυναμία επιτεύξεως συμφωνίας για την επικύρωση του Νέου Ευρωπαϊκού Συντάγματος ελπίζουμε ότι είναι προσωρινή και θα ξεπερασθεί]
2/ δρομολογείται το γκρέμισμα του τελευταίου Τείχους του Αίσχους στην Ευρώπη με την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.
3/ έκλεισε –όπως έκλεισε-η πληγή της 17Ν και η δίκη των τρομοκρατών που ταλαιπώρησαν την κοινωνία μας και έβλαψαν τα εθνικά μας συμφέροντα, .
4/ έγιναν σταθερά βήματα στην επιστήμη και τεχνολογία που αν χρησιμοποιηθούν για το καλό του ανθρώπου θα βελτιώσουν και θα επιμηκύνουν τη ζωή μας .
5/ η Αθήνα μας οργανώνει φέτος τους Ολυμπιακούς Αγώνες γεγονός που μας δίνει θάρρος και αισιοδοξία για το μέλλον . Όσον αφορά τα Ολυμπιακά έργα ίδωμεν.
Όμως όλο το 2003 κυριαρχήθηκε από τον παράνομο και παρανοϊκό πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ, ο οποίος αποδείχθηκε ένα μεγάλο ψέμα . Διότι ούτε όπλα μαζικής καταστροφής βρέθηκαν , ούτε η κατάσταση στο Ιράκ εξομαλύνθηκε με την πτώση και σύλληψη του Σαντάμ, ούτε και η ασφάλεια του κόσμου βελτιώθηκε.
Αντίθετα , η κατάσταση στη Μέση Ανατολή πυροδότησε νέες Αραβικούς και Ισλαμικούς πυρήνες που δεν ανέχονται τη μεροληπτική στάση υπέρ του Ισραήλ και την αδικία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού . Και φυσικά οι ΗΠΑ έχουν τεράστια ευθύνη για τα τεκταινόμενα στην περιοχή, στο βαθμό που το Ισραήλ μπορεί να ελέγχει πλήρως την Αμερικανική εξωτερική και αμυντική πολιτική στην Μέση Ανατολή. Βέβαια τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν άλυτα ήτοι :
α/ της Προστασίας του Περιβάλλοντος και του Υπερπληθυσμού και Ελέγχου των Γεννήσεων στον Τρίτο Κόσμο.
β/ της καταπολέμησης της Ανεργίας και της επιτεύξεως παγκόσμιας Συνεργασίας και ισόρροπης Αναπτύξεως στα πλαίσια του ΟΗΕ
γ/ της καταπολέμησης της Φτώχειας , της Αδικίας και Ανισότητας μεταξύ Πλούσιων και Φτωχών και Βορρά –Νότου .
δ/ του ελλείμματος της Δημοκρατίας και αδιαφάνειας στο δημόσιο βίο και στα ΜΜΕ. Όμως το πιο ανησυχητικό σήμερα είναι η αδυναμία των ηγετών του κόσμου ν’ αντιμετωπίσουν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα. Τουναντίον, αυτοί ασκούν αλόγιστη, άφρονα και κοντόφθαλμη πολιτική που οδηγεί στο χάος, στην αταξία και στην παγκόσμια δικτατορία. Αυτή εγκαινιάσθηκε φέτος στις ΗΠΑ με το «Σχέδιο Παρακολουθήσεως Πολιτών». Αν τολμάτε ταξιδέψτε και θα αντιληφθείτε το κράτος του τρόμου, του ζόφου και του «BIG BROTHER» Γιατί τι άλλο είναι άραγε ο φαύλος κύκλος της κρατικής τρομοκρατίας (ΗΠΑ-Βρετανίας –Ισραήλ) από την μια μεριά και των Ταλεμπάν της Αλ-Κάιντα του Μπιν –Λάντεν από την άλλη, που στο κάτω της γραφής δικό τους «κοπέλι » ήταν. Δεν είναι Συνωμοσία; Πρόσω λοιπόν ολοταχώς το 2004 να κάνουμε τον κόσμο πιο δημοκρατικό, ασφαλέστερο, δικαιότερο, ευημερούντα και ειρηνικό (02/01/04)
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com
Με τις καλύτερες ευχές μου για το 2004. Είθε να φέρει Υγεία και ευτυχία σε σας, τις οικογένειες σας, και στην Ελλάδα μας και στον κόσμο Ειρήνη και ευημερία, και
Ευ ποιείν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ
(του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)
Ο χιονιάς άνοιξε τον «Πίθο των Δαναΐδων» και βγήκαν έξω τα κακά.( Αεροδρόμιο Σπάτων, Επιχειρήσεις κοινής ωφελείας , Κρατική Σχεδίαση κ.α ) Ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο ήταν αρκετό για να φανεί η αλήθεια γυμνή:
1/ Αεροδρόμιο «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
Η εταιρεία «Ελ Βενιζέλος», που εκμεταλλεύεται το πρώτο αεροδρόμιο της χώρας, ( ανήκει στην Γερμανική εταιρεία Χόχτιφ), απέτυχε να το κρατήσει ανοικτό , διότι δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η αποικιακής φύσεως σύμβαση με την ως άνω εταιρεία απαγορεύει τη λειτουργία του παλαιού , Α/Δ του Ελληνικού, που ως τώρα δεν είχε κλείσει περισσότερο από μερικές ώρες σε όλο το διάστημα της επιτυχούς λειτουργίας του. [Αν είχαν προβλέψει την επέκταση ενός διαδρόμου προσγειώσεως προς την θάλασσα θα μπορούσε να γίνει, κατά την γνώμη των ειδικών, με πολύ μικρότερο κόστος το ιδανικότερο αεροδρόμιο στον κόσμο, εν αντιθέσει προς το Ελ. Βενιζέλος που επηρεάζεται δυσμενώς από τα καιρικά φαινόμενα.] Γιατί έγινε αυτό το έγκλημα ;
2/ ΕΥΔΑΠ
Η ΕΥΔΑΠ την διεύθυνση της οποίας έχει ο Όμιλος Μπόμπολα δεν μπόρεσε να δώσει νερό για 3-4 ημέρες σε πλείστες περιοχές της Αττικής , προβάλλουσα διάφορα τεχνικά προβλήματα. Ως τώρα με την κρατική ΕΥΔΑΠ ποτέ δεν είχαν μείνει χωρίς νερό για τόσο χρόνο οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου. Γιατί ;
3/ ΔΕΗ
Τους προηγούμενους μήνες παρόμοια φαινόμενα διακοπής ρεύματος είχαμε και με την ιδιωτικοποιημένη πλέον ΔΕΗ,. Και το χειρότερο ότι οι συχνές διακοπές του ρεύματος τείνουν να γίνουν κανόνας. Παλιά δεν θυμάμαι να συνέβαιναν αξιόλογες διακοπές ρεύματος με την κρατική ΔΕΗ. Γιατί ;
4/ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
Η Αττική Οδός ιδιοκτησίας του Ομίλου Μπόμπολα, που στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο 1 δισεκατομμύριο δραχμές ανά χιλιόμετρο, αποκλείσθηκε από τις πρώτες ώρες από το χιόνι , διότι δεν είχαν προβλεφθεί εκχιονιστικά μηχανήματα για την διατήρηση της ανοικτή. Ένεκα τούτου η ζημία και η ταλαιπωρία των πολιτών υπήρξε μεγίστη. Γιατί;
5/ Εργολάβοι Εκχιονισμού Οδών
Οι συμβεβλημένοι με το Δημόσιο εργολάβοι που πληρώνονται από τα χρήματα των φορολογουμένων για να κρατούν τους δρόμους ανοικτούς σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων, πλημμυρών κλπ αδιαφόρησαν, με αποτέλεσμα να κλείσουν σχεδόν όλοι οι δρόμοι , ακόμη και οι κεντρικές αρτηρίες που ενώνουν την πρωτεύουσα με την υπόλοιπη χώρα( Εθνική- Αττική Οδός. Μαραθώνος κλπ) Παλαιότερα που συμμετείχε ο Στρατός στο Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών σπανίως έκλειναν οι δρόμοι και μόνο για ελάχιστες ώρες. Γιατί ;
Το κομματικό κράτος παράλυτο! Οι πιράνχας πλουτίζουν σε βάρος του λαού! Ο κ. Εισαγγελεύς τι κάνει; Η Κύπρος παραδίδεται ανυπεράσπιστη στα δίχτυα της Αμερικανοσιωνιστικής συνωμοσίας ! Τα κόμματα εξουσίας σφίγγουν τους ψηφοφόρους στην μέγγενη του δικομματισμού για την ψήφο τους ! Τα ΜΜΕ εν συγχορδία αλαλάζουν! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες χτυπάνε απειλητικά την καμπάνα του Έθνους, ! Ο λαός έχει ένα πικρό αίσθημα αηδίας! Στον Πίθο των Δαναΐδων έμεινε σαν μόνη ελπίδα μόνον η ψήφος μας! Τι θα την κάνουμε άραγε ;
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com


ΣΕΒΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
(του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)

Ο Χριστιανισμός χρησιμοποίησε την Ελληνική Γλώσσα για την εξάπλωση του νεοπλατωνικού μηνύματος του( Όμως η προσκόλληση του στην Εβραϊκή Βίβλο τον οδήγησε στον Ιουδαϊσμό) Αλλά και η αραβική φιλοσοφία δεν είναι τίποτα περισσότερο από σχολίαση των έργων του Αριστοτέλους.
Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι πήραμε τον πολιτισμό από τους Ασσυρο/ Βαβυλωνίους και Αιγυπτίους. Πως όμως συμβαίνει αυτοί που μας έδωσαν τον πολιτισμό να μην έχουν αναπτύξει την αρχαιότερη επιστήμη στην υπηρεσία του ανθρώπου, δηλαδή την Ιατρική ; Αλλά αν πάλι δεχθούμε ότι είχαν αναπτύξει την Ιατρική-έστω των ιερέων και των μάγων-γιατί δεν άφησαν ιατρικούς όρους στην γλώσσα τους , αλλά είναι όλοι Ελληνικοί ; Διότι αυτό που ονομάζουμε Ιατρική Επιστήμη με την σημερινή της έννοια , υπάρχει μόνον στην Ελληνική Παιδεία. Γενικεύοντας τον προβληματισμό μας, αν είχαν πράγματι αναπτύξει πρώτοι τον Πολιτισμό γιατί δεν άφησαν επιστημονικούς όρους(Φιλοσοφία, Αστρονομία, Τεχνολογία, Τέχνες , Αθλητισμός κ. α) στην γλώσσα τους παρά είναι όλοι στην Ελληνική Γλώσσα ;
Ο μεγάλος Ελληνιστής Frederico Sagredo λέγει ότι: «Δεν υπάρχει τίποτα με το οποίον δυνάμεθα να το συγκρίνουμε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ. Ξεκινώντας από την Ελλάδα το ανθρώπινο γένος μαθαίνει να σκέπτεται λογικά. Θα περάσει πολύς καιρός πριν ο άνθρωπος σφυρηλατήση εργαλείον όπως είναι η Ελληνική Γλώσσα, αφού και αυτή είναι ένα αυθεντικό θαύμα…Αυτή η γλώσσα σύγκειται από ουσία θεϊκή. Όταν έχεις δοκιμάσει την γεύση της, κάθε άλλη γλώσσα σου φαίνεται πικρή ή ανούσια..»
Και συνεχίζει ο Frederico Sagredo: «Αν η Ευρώπη είναι Ευρώπη αυτό το οφείλει στην γλώσσα και στον Ελληνικό Πολιτισμό. Είμαστε Ευρωπαίοι από την Ελληνική μας Παιδεία και μόνον απ’ αυτήν. Δίχως αυτήν δεν θα ήτο δυνατή η πρόοδος μας και ακριβώς αυτά τα κράτη που δεν είχαν συμμετοχή στην παράδοση της Ελληνικής Παιδείας(όπως η Ινδία, Κίνα και τα αφρικανικά κράτη)αυτά είναι που αποτελούν τον λεγόμενο Τρίτο Κόσμο….» Δυστυχώς η βιαία επιβολή του Χριστιανισμού και εν συνεχεία η Άλωση της Κωνστ/πόλεως από τις Τουρκικές ορδές στέρησε τον κόσμο από τον πνευματικό φάρο του Ελληνικού Φωτός. Ίσως να μην υπάρχει μεγαλύτερη ατιμία και αγνωμοσύνη των Δυτικών προς τον λαό που τους εξανθρώπισε. Σαν ανταπόδοση παρέδωσαν αυτόν τον λαό στους βαρβάρους της Ερήμου και της Στέππας της Κεντρικής Ασίας.
Κλείνοντας τον κύκλο της διαλέξεως του ο Frederico Sagredo είπε: «ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΌΝ ΣΈΒΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΊΑ Ελλάδα στην οποία τόσα χρωστάμε. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε όλοι συγχρόνως : Και εγώ είμαι Έλλην! Και να ιδούμε πως, σ’ ένα όχι μακρυνό μέλλον, μια παλιγγενεσία της Κλασσικής Ελλάδος και στης Κλασσικής γλώσσας θα μπορούσαν ακόμη μια φορά να κάνουν να ξαναγεννηθεί εκείνο το Θαύμα… Η ΑΡΧΑΊΑ Ελληνική Γλώσσα πρέπει να γίνει η δεύτερη μητρική γλώσσα όλων των Ευρωπαίων και ειδικώτερον η πρώτη γλώσσα των καλλιεργημένων ατόμων. Γιατί η Ελληνική Γλώσσα είναι η γλώσσα που εξανθρώπισε τους θεούς και ανέβασε τους Ανθρώπους στους Ουρανούς.» Οι Αμερικανοί αν θέλουν και πάλιν να μεγαλουργήσουν ας εκδιώξουν την συνωμοτική συμμορία της Ερήμου που λυμαίνεται την Αμερική εδώ και μισό σχεδόν αιώνα και ας σταματήσουν τις περιπτύξεις με το βάρβαρο και μιλιταριστικό κατεστημένο της Στέππας που κυβερνά την Μικρά Ασία. Καιρός να επανελληνισθούν!
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com
Υ.Γ Ο Frederico Sagredo ως Ευρωβουλευτής της Ισπανίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρότεινε την καθιέρωση της αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης σαν επίσημης γλώσσας της Ευρώπης. Δυστυχώς οι Έλληνες Ευρωβουλευτές την κατεψήφισαν.


ΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
(του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)

Τις στρεβλωμένες κοινωνίες τις απαρτίζουν στρεβλωμένες ψυχές. Δυστυχώς οι άνθρωποι του Δυτικού μας κόσμου έχουν ανάγκη ψυχολόγου ή ψυχιάτρου. Αιτία το Άγχος. Επιστημονικά το άγχος αναφέρεται ως ένα είδος δυσάρεστης συγκίνησης (όπως θλίψη, θυμός, φόβος) η αιτία του δε συνδέεται πάντοτε με έναν επαπειλούμενο κίνδυνο(τρομοκρατική ενέργεια, πυρηνική καταστροφή, ασθένεια, ανεργία κλπ) Δηλαδή όταν νοιώθουμε κάποια πτυχή της ύπαρξης μας να κινδυνεύει. Οι σύγχρονες ιδεοληψίες σκόπιμα δημιουργούν στους ανθρώπους άγχος, τελειομανία, ενοχές, κατάθλιψη, θυμό και απελπισία. Τα ΜΜΕ με τις ανόητες, ψυχοφθόρες, προπαγανδιστικές εκπομπές βίας δημιουργούν ψυχικές διαταραχές και νοσηρές συμπεριφορές.
Στις ΗΠΑ λ .χ που έχουν ασπασθεί το προτεσταντικό μοντέλο εργασιομανίας η κοινωνία στερείται χαράς . Τη χαρά της ζωής την έχουν συνδέσει με το κέρδος, τα ψώνια και την υπερκατανάλωση, που μόνον κενό δημιουργεί στο άτομο. Επίσης απομάκρυναν τους ανθρώπους από την «φασματική σκέψη» και τους προσκόλλησαν στην διπολική λογική , δηλαδή του μαύρου ή του άσπρου, ενώ υπάρχει φάσμα χρωμάτων μεταξύ τούτων, που δεν τα βλέπουν. Όταν γνωρίζουμε την πηγή προέλευσης του άγχους τότε το ονομάζουμε φοβία. Μέσα από τα ψεύδη, την φοβία και τον πανικό, που σκόπιμα δημιουργούν στον κόσμο( λ .χ επεισόδιο 9/11, επίθεση με άνθρακα, όπλα μαζικής καταστροφής Ιράκ κλπ) η Σιωνιστική Άρχουσα Συμμορία της Ουάσιγκτον υποδούλωσε το Αμερικανικό Έθνος και τώρα επιτίθεται ακάθεκτη για την εδραίωση της παγκόσμιας δικτατορίας.
Κάτω από παρόμοιες καταστάσεις τα αγχοτικά ή πανικόβλητα άτομα και οι κοινωνίες απομονώνονται και αδυνατούν να συγκεντρωθούν, να ελέγξουν τα αίτια και ν’ αντιμετωπίσουν την πραγματική απειλή. Σε βαριές μορφές άγχους και πανικού τα άτομα πέφτουν σε κατάθλιψη και τα βλέπουν όλα μαύρα. Το αντίθετο της κατάθλιψης είναι η χαρά της ζωής. Η Φύση είναι η μεγαλύτερη πηγή χαράς. Όμως οι αντιζωικοί αυτοί εγκέφαλοι την καταστρέφουν ανελέητα.
Η κατάθλιψη προκαλεί ελάττωση του ενδιαφέροντος, μελαγχολία, δυσκολία στον ύπνο, διαταραχές στην όρεξη, απώλεια του ενδιαφέροντος για ερωτική πράξη, απαισιοδοξία για το μέλλον, αδυναμία συγκέντρωσης , της σκέψης, της μνήμης και λήψεως αποφάσεων και διάφορα αλλά σωματικά συμπτώματα(πονοκεφάλους, προβλήματα γαστρεντερικού κ.α) . Αυτά όμως βολεύουν αφ’ ενός το Εξουσιαστικό Κατεστημένο και αφ’ ετέρου τις φαρμακοβιομηχανίες και το κύκλωμα ναρκωτικών, που προσπαθούν με υποκατάστατα να τονώσουν τις χαμένες ικανότητες και τη χαρά.
Οι αρχαίοι πρόγονοι μας λάτρευαν ιδιαίτερα δύο θεούς: τον Απόλλωνα-που εκπροσωπούσε το Λογικό-και τον Διόνυσο που εκπροσωπούσε την Ψυχή και το Συναίσθημα . Τώρα προσπαθούν κι’ εμάς τους Έλληνες να μας βάλουν στα καλούπια τους και να μας απομονώσουν από το Διόνυσο. Και εν πολλοίς το έχουν επιτύχει με τη νέα γενιά. Ανάγκη λοιπόν να περιορίσουμε τον Κερδώο Ερμή, να εκδιώξουμε Γιαχβέ και Μαμμωνά και την τάση για υπέρμετρη επιτυχία που μας στερούν τη χαρά και ενσταλάζουν στις ψυχές μας πλεονεξία, φιλαργυρία, απομόνωση, μοχθηρία, έχθρα και διαίρεση. Ο σύγχρονος φιλόσοφος Πάμπλο (Μιχάλης Ράπτης) έλεγε ότι το νόημα της ζωής είναι ένα: « Κάνε το καλό και πέρνα καλά» Διώξτε λοιπόν το Άγχος, το Φόβο, την Κατάθλιψη και τον Πανικό και χαρείτε τη Ζωή και τη Φύση. Όλα στο τέλος ο χρόνος θα τα λύσει….Ευτυχείτε !!!
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com


«ΦΙΛΕΛΕΎΘΕΡΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ» (1ον)
(του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)
Η δημοκρατική πορεία του ανθρώπου είναι μια συνεχής πρόκληση με συχνά πισωγυρίσματα που ποτέ δεν φθάνει στο τέρμα της . Την ξεκίνησαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας τότε που, ούτε τα βασίλεια της Δύσεως, ούτε οι απέραντες δεσποτείες της Ανατολής δεν συγκρότησαν μια τέτοιου είδους δημοκρατική κοινωνία σαν την Ελληνική. Επομένως δεν πρέπει να ελπίζουμε στην απόλυτη ελευθερία, μα ούτε να αποθαρρυνθούμε και να την εγκαταλείψουμε, αλλά ν’ αγωνιζόμαστε συνεχώς γι’ αυτήν. Πως όμως δημιουργήθηκε το Ελληνικό θαύμα ; Πρωτίστως οφείλεται στην:
α/ Αμφισβήτηση, η οποία είναι διάχυτη στους Έλληνες και
β/ Χαοτική κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό χώρο και στα μυαλά των Ελλήνων. [Πρώτος το διετύπωσε φιλοσοφικά ο Ηράκλειτος με τη φράση «Τα Πάντα Ρει». Ο Έλλην συγκλονίζεται κάθε στιγμή από τις συνεχείς χαοτικές αλλαγές, περισσότερο από κάθε άλλο άνθρωπο στον κόσμο. Αρκεί να βρεθεί κανείς στον χαοτικό και φωτεινό χώρο του Αιγαίου για να νοιώσει την έκσταση και ν’ αισθανθεί το δέος αυτό] Σ’ αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος αιωρείται στο χώρο της φαντασίας, της λογικής, του συναισθήματος και του ονείρου και αποζητά :
1/ Αυτονομία (ν’ απελευθερωθεί από τα δεσμά του, ν’ αντιληφθεί τον Παγκόσμιο Συμπαντικό Νόμο και να προσαρμοσθεί σ’ αυτόν )
2/ Αυτοδιοίκηση( να φτιάξει το δίκαιο που εκείνος επιλέγει, όπως τον βολεύει)
3/ Αυτοτέλεια( να αυτοδιοικηθεί με την δική του διοίκηση που εκείνος επιλέγει.)
4/ Αυτοθέσμιση(να βάλει τους δικούς του θεσμούς που ο ίδιος επιλέγει για να κυβερνηθεί , που δεν του επιβάλλονται από τον εξωκοσμικό Γιαχβέ , ή τον ελέω δυνάμεως Πλανητάρχη , ή από προφήτη, μεσσία, υπερτάτη αρχή, γραφειοκρατία, οικογενειοκρατία ή νομενκλατούρα )
Το κράτος είναι συνώνυμο της βίας. [Κατά την Ελληνική Προϊστορία ο Ζεύς έστειλε το Κράτος και τ η Βία να δέσουν τον Προμηθέα] Ο Ελληνικός Πολιτισμός σχηματίσθηκε στο Άστυ , από τον Δήμο, που καμμιά σχέση δεν είχε με το κράτος . Από τον Δήμο λοιπόν πηγάζει η Δημο-κρατία. Κι’ αυτή βασίσθηκε στην Άμεση Δημοκρατία, όπου κανείς δεν μπορεί ν’ αντιπροσωπεύει τον πολίτη στην Εκκλησία του Δήμου. Με άλλα λόγια δεν υπήρχε αυτή η θεολογική σχέση, σύμφωνα με την οποία μια Κυριακή ανά τετραετία κατεβαίνει η επιφοίτηση του πνεύματος του πολίτη και μπαίνει για τέσσερα χρόνια στον «θείο κρανίο» του εκπροσώπου του που θα τον εκπροσωπεί αποτελεσματικά και δίκαια στο Κοινοβούλιο.
Η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία είναι απάτη που οδηγεί στην εκμετάλλευση των πολλών από τους ολίγους! Διότι η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία δεν είναι καν δημοκρατία, αλλά «φιλελεύθερη ολιγαρχία». Αυτή γίνεται αποκρουστικότερη παρ’ ημίν όπου το Κοινοβούλιο έχει μεταβληθεί σε «Κληρονομική Ολιγαρχία» με τους γόνους των εξουσιαστικών οικογενειών. Επειδή ήδη εγείρονται στις κοινωνίες έντονοι προβληματισμοί για την απάτη που συμβαίνει σε βάρος των πολλών εκ μέρους της ολιγαρχίας του πλούτου , ορισμένοι πολιτικοί άρχισαν δειλά-δειλά να εγκαινιάζουν-στα λόγια φυσικά-την Συμμετοχική Δημοκρατία. Μακάρι κάποτε να οδηγηθούμε στις συλλογικές διαδικασίες ώστε οι άνθρωποι να ορίζουν και διευθετούν τις ανάγκες τους, χωρίς μεσάζοντες , επαγγελματίες πολιτικούς, ολιγάρχες, καναλάρχες και κάθε λογής εξουσιαστές. Τούτο όμως θέλει δουλειά πολλή. (συνεχίζεται)(08/02/04)
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com



ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΒΙΑΣ
(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Το παγκόσμιο εξουσιαστικό σύστημα μετά την αποτυχία του Νέο-Φιλελεύθερου οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου του έχει φθάσει σε φοβερά αδιέξοδα. Η άφρων και ανελέητη εκμετάλλευση του κόσμου από τη σκοταδιστική πλουτοκρατία έρριξε τους λαούς στον υπέρτατο βαθμό φτώχειας, μιζέριας, βίας , σκοταδισμού και απελπισίας. Και δεν άργησαν να συμβούν οι πρώτες εξεγέρσεις των καταπιεσμένων και βαριά εκμεταλλευομένων λαών. Η αρπακτική στρατιωτική εισβολή στο Ιράκ και Αφγανιστάν είναι πλέον εκτός ελέγχου και τώρα απειλείται η παραμονή των ΗΠΑ στον στρατηγικό χώρο της Μέσης Ανατολής. Θέλοντας να προλάβουν τον επερχόμενο τυφώνα μίας παγκόσμιας επανάστασης, ανεκάλυψαν το Δόγμα της Τρομοκρατίας . Αυτό το δόγμα δεν έχει βέβαια σαν στόχο τους τρομοκράτες-που είναι άλλωστε αυτοί οι ίδιοι- αλλά τους λαούς. Το τελευταίο τους λοιπόν όπλο είναι μια εκτεταμένη και ολοκληρωτική Βία, που οι Αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Ευρυβία(υπέρτατη βία), δηλαδή μια Παγκόσμια Δικτατορία. [Το Κράτος και η Βία είναι τέκνα του Τιτάνος Πάλλαντος και της Στυγός. Κατά την Ελληνική Αρχαιολογία η φοβερή Στύξ ήλθε σε ιερή συμμαχία μετά των Θεών κατά των επαναστατών Γιγάντων, οι οποίοι εναντιώθηκαν προς τους θεούς του Ολύμπου.. ]
Το σημερινό Παγκοσμιοποιημένο Υπερκράτος με σύμμαχό του την Ευρυβία τα Εβραιογενή Ιερατεία κ. α καταπιέζουν απάνθρωπα τους λαούς. Καταπάτησαν θεσμούς και Αξίες που έφεραν τον πολιτικό και ανθρωπιστικό πολιτισμό στην σήψη και στην παρακμή, και τώρα θέλουν να επιβάλλουν την αρχαϊκή και εκδικητική βία (τις Ερινύες) . Η Βία αυτή, που ασκείται χωρίς κανόνες και συμβάσεις, υπερβαίνει το εθιμικό δίκαιο και οδηγεί στην πόλωση και στην σύγκρουση. Αυτή τη βία προπαγανδίζουν μέσα από τις γυάλινες οθόνες , με τα άσπρα κελιά, τα συρματοπλέγματα των φυλακών Αμπού Γκράιμπ, των εγκλείστων της 17Ν σε σιδερόφρακτα απάνθρωπα κλουβιά–μιας φυλακής εντός της φυλακής-των μυστικών και φανερών Γκουαντάναμο, των τρομονόμων , των Ζέπελιν-κατασκόπων, των καμερών, των τυφλών βομβαρδισμών αμάχων, των αποτρόπαιων αποκεφαλισμών, της επίδειξης του Αλκατράζ σαν το σπουδαιότερο αξιοθέατο του Σαν Φρατζίσκο, των υπεργολάβων του θανάτου με «σύμβαση έργου» και τόσα άλλα φοβερά και τρομερά που ξεφύτρωσαν απότομα στη ζωή μας.
Όμως οι πραγματικοί παγκόσμιοι ληστές με τα παπιγιόν(των χρηματιστηρίων, τραπεζών και ασφαλειών), οι οικολογικοί τρομοκράτες, οι τρομοκράτες με τα πυρηνικά χημικά και βιολογικά όπλα, οι διεφθαρμένοι τρομοκράτες με τα ναρκωτικά, με τους μισθοφορικούς στρατούς , ο «Μεγάλος Αδελφός » είναι σήμερον έξω (Μπους, Μπλέρ, Σαρόν και Σία) και παριστάνουν τους εξουσιαστές, που έχουν έρθει θεόσταλτοι να επεκτείνουν την εξουσία τους σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Όλη αυτή η βία σκοπό έχει να ενσταλάξει στο υποσυνείδητό μας την ψύχωση του φόβου και της τρομολαγνείας και να μας προειδοποιήσουν να καθίσουμε φρόνιμα, αν θέλουμε να απολαμβάνουμε έστω και με το σταγονόμετρο, τα σημερινά αναιμικά δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Εμείς όμως θα μείνουμε προσηλωμένοι στις αρχές της Αρετής ήτοι: Σωφροσύνη, Ανδρεία, Φρόνηση και Δικαιοσύνη.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
11 - 05 - 2007
Αμετανόητος ο Παυλόπουλος έφτασε να δίνει συμβουλές αγκαλιάσματος των ξένων μεταναστών στον ρατσιστή Σαρκοζί!
Για εντελώς κάφρους μας περνάει ο υπουργός Εσωτερικών Πάκης Παυλόπουλος, γνωστότερος ως προστάτης των λαθρομεταναστών.
Eνώ οι Γάλλοι (με ποσοστό ξένων λαθρομεταναστών κάτω του 8%) εξέλεξαν πανηγυρικά τον Σαρκοζί για να πατάξει ριζικά τα καθημερινά έκτροπα των μεταναστών στα προάστια του Παρισιού, ο Πάκης απηύθυνε νέα πρόσκληση προς τους απανταχού πεινώντες και διψώντες τριτοκοσμικούς να έλθουν στην Ελλάδα να μας γονιμοποιήσουν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σημερινό 35% του ποσοστού των μεταναστών στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, θα τιναχτεί πολύ σύντομα στο 50%, με την … θεάρεστη προοπτική να γίνουν σε λίγα χρόνια οι Έλληνες μειονότητα μέσα στην ίδια τους την πατρίδα….

Πάκης: Ευχαριστώ που μας επιλέγετε!
Ας γίνουμε σαφέστεροι. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής 6 Μαΐου, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ο Νικολά Σαρκοζί εκλέγεται με 53,1% νέος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Πάκης Παυλόπουλος ήταν φιλοξενούμενος στο Δελτίο Ειδήσεων του "¶λφα". Ήταν η ώρα 8.55 μ.μ. όταν ο παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων Γιάννης Παπαδόπουλος τον ρώτησε αν συμφωνεί με τον Σαρκοζί στον τρόπο αντιμετώπισης των ξένων μεταναστών.
Ο αμετανόητος Πάκης, έδωσε την παρακάτω απάντηση: "Η κυβέρνησή μας στο θέμα της Μετανάστευσης ακολουθεί εντελώς διαφορετικούς δρόμους από τον κύριο Σαρκοζί. Η Ελλάδα, άλλωστε, και από τον πολιτισμό της και από την Δημοκρατία της, γνωρίζετε ότι έχει μια άλλη παράδοση στο θέμα των Μεταναστών. Γι' αυτό και δεν είχαμε και δεν πιστεύω ότι θα' χουμε ποτέ τέτοια προβλήματα"…
Ο δημοσιογράφος τον διακόπτει και τον ρωτάει: "Δεν θα πείτε, δηλαδή, ποτέ στους Μετανάστες… σε όποιον αρέσει στην Ελλάδα, σε όποιον δεν αρέσει ιδού η έξοδος, που είπε ο Σαρκοζί;"
Αγέρωχος ο Πάκης Παυλόπουλος απαντάει: "Εγώ έχω πει κάτι το οποίο το επαναλαμβάνω. Εγώ θα πω Ευχαριστώ σε εκείνους που επιλέγουν την Ελλάδα για να ζήσουν μαζί μας και να αγωνιστούν μαζί μας για μια καλύτερη κοινωνία"!


Και συμβουλές Πάκη στο ρατσιστή Σαρκοζί
Όταν ο δημοσιογράφος τόλμησε να του υπενθυμίσει ότι εκτός από τους φιλήσυχους μετανάστες υπάρχουν και αρκετοί που δημιουργούν προβλήματα, ο ανεκδιήγητος Πάκης απάντησε:
"Εκείνοι που δημιουργούν προβλήματα δεν είναι μόνο οι μετανάστες. Ένα το κρατούμενο. Και δεύτερον, αν υπάρχουν Μετανάστες που δημιουργούν προβλήματα, ισχύει ο Νόμος για όλο τον κόσμο"!
Αμέσως μετά, ο Πάκης προέβλεψε ότι ο Σαρκοζί θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει την ελληνική μέθοδο … αγκαλιάσματος των ξένων μεταναστών, προκειμένου να σταματήσουν οι ταραχές στα παρισινά προάστια! Διαβάστε τι είπε επί λέξει ο μοιραίος για την Ελλάδα αυτός άνθρωπος:
"Εγώ είμαι αισιόδοξος για την μεγάλη μεταβολή της πολιτικής του Σαρκοζί για τους μετανάστες. Το μήνυμα που πήρε και αυτός και η γαλλική κυβέρνηση μετά τα επεισόδια του χειμώνα, τους έκανε πολύ σκεπτικούς και θα είναι πολύ διαφορετική η πολιτική τους στην συνέχεια"!
Εκλαμβάνοντας όλους τους Έλληνες για εντελώς κάφρους, ο κ. Παυλόπουλος μας διαβεβαίωσε ότι την πολιτική του αγκαλιάσματος των ξένων μεταναστών που ακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση την επιβάλλει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση για όλα τα κράτη μέλη!


Μόνο στην Ελλάδα έχουμε τέτοιον μαζοχισμό
Ουδέν ψευδέστερον αυτού φυσικά: Σύντομα ο Σαρκοζί θα ξεκινήσει μαζικά απελάσεις εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή δια του Πάκη δίνει απανωτές παρατάσεις και ένα σωρό διευκολύνσεις για να μπορέσουν να νομιμοποιηθούν όλοι οι Εν Ελλάδι ξένοι μετανάστες.
Ακόμη και στην Πρωταθλήτρια του ανθρωπισμού Δανία, οι Αρχές απαγορεύουν την εγγραφή των παιδιών των λαθρομεταναστών στα δημόσια σχολεία. Στην Ελλάδα, με νόμο του Πάκη τα δημόσια σχολεία υποχρεούνται να εγγράψουν όλα τα λαθρομεταναστόπουλα, ασχέτως αν δεν γνωρίζουν ούτε μία ελληνική λέξη! Ταυτοχρόνως με άλλο νόμο του Πακη, οι Μετανάστες γονείς που έχουν παιδιά γραμμένα σε ελληνικά σχολεία δικαιούνται άδεια παραμονής στην Ελλάδα επ' αόριστον!
Σε καμιά άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως οι ξένοι μετανάστες δεν δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως. Στην Ελλάδα, από το 1999 με νόμο του Εβραίου Σημίτη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δικαιούνται όχι μόνο οι νόμιμοι μετανάστες, αλλά και οι λαθρομετανάστες! Κι όχι μόνο για απλές ασθένειες και εγχειρήσεις, αλλά και για λοιμώδεις όπως η φυματίωση, η λέπρα, η χολέρα και το έιτζ, των οποίων η φαρμακευτική αγωγή χρειάζεται μια περιουσία. Η κυβέρνηση Καραμανλή από τον Μάρτιοτου 2004 που ανέλαβε την εξουσία φρόντισε να ξεπεράσει, τον Σημίτη σε παροχές προς τους μετανάστες. Μεταξύ πολλών άλλων, με κοινή απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Αμύνης, όλοι οι λαθρομετανάστες που τραυματίζονται από νάρκες στον Έβρο δικαιούνται:
-Πλήρη αποκατάσταση των μελών που έχασαν από τις νάρκες, με τεχνητά μέλη του ίδιου μήκους με τα πραγματικά, ώστε να διαμορφώσουν το πραγματικό ύψος του αναστήματός τους και να μην αισθάνονται κομπλεξικοί.
-Ισόβια σύνταξη και έκτακτα επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα
-Ισόβια άδεια παραμονής στην Ελλάδα και προτεραιότητα σε ανεύρεση εργασίας στο Δημόσιο!
Τον περασμένο Ιούνιο γράψαμε ένα σχολιάκι 100 λέξεων με τίτλο "Μάθαμε ότι διαλυόμαστε, πλακώσαν και οι γύφτοι", εξ αιτίας του οποίου ο ανθρωπιστής Παναγιώτης Δημητράς μας σέρνει στις 25 Ιουνίου στα δικαστήρια.
Μετά την μνημειώδη δήλωση του Προκόπη στον "¶λφα" … "ευχαριστώ τους Μετανάστες που επιλέγουν την Ελλάδα για να ζήσουν μαζί μας και να αγωνιστούν μαζί μας για μια καλύτερη Κοινωνία", είναι βέβαιον ότι οι απανταχού πεινασμένοι θα μάθουν ότι εκλιπαρούμε να … γονιμοποιηθούμε και θα πλακώσουν κατά εκατομμύρια στην Ελλάδα. Η χώρα του Αριστοτέλους, του Πλάτωνος, του Ισοκράτους και των υπολοίπων γνωστών ρατσιστών θα γίνει πολύ σύντομα μια απέραντη χωματερή εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών για να σώσει την ψυχή του ο Πάκης. Θα το επιτρέψουμε εμείς οι τελευταίοι των Μοϊκανών;

Τελευταία ενημέρωση ( 13 - 05 - 2007 )


ΧΩΡΕΣ ΕΝ ΟΜΗΡΕΙΑ

του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη

Σήμερα οι περισσότερες κυβερνήσεις τελούν κάτω απο ομηρεία μιάς μικρής συνωμοτικής κλίκας. Αυτά μας τα επιβεβαιώνει κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η Ms. Edmonds, πρώην στέλεχος του FBI. Βέβαια αυτή δεν βλέπει την κεφαλή του τέρατος, αλλά μόνον τα φτερά του , δηλαδή τα διάφορα λόμπι- που ουσιαστικά είναι «κράτος εν κράτει». Η κυριότερη οργάνωση που καταδυναστεύει εδώ και αιώνες τον κόσμο είναι ο Διεθνής Σιωνισμός. Αυτός με «εργαλείο» την Ιουδαική Βίβλο έχει απλώσει ένα πελώριο θεοκρατικό ιστό που καλύπτει ασφυκτικά σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο. Τις τελευταίες δεκαετίες ο σιωνιστικός ιστός ενισχύθηκε με το ατσάλινο στυμώνι των πολυεθνικών επιχειρήσεων , οι οποίες σχεδόν στην πλειονότητα τους ελέγχονται είτε από Εβραίους-σιωνιστές κροίσους, είτε από άτομα που πρόσκεινται στην εν λόγω άρχουσα τάξη. Αιχμή του δόρατος αυτών των «εαυγών ιδρυμάτων» είναι οι Τράπεζες και το Στρατιωτικο-Βιομηχανικό Σύμπλεγμα , μέσω του οποίου η παγκόσμια άρχουσα τάξη ρουφάει κυριολεκτικά το αίμα και τον ιδρώτα των λαών και ενθυλακώνει με τους πολέμους και τους εξοπλισμούς αμύθητα πλούτη.
Ο ασφυκτικότερος όμως κλοιός έχει επιβληθεί στις ΗΠΑ. Ουσιαστικά η Αμερική κυβερνάται από μιά αόρατη Εβραική «Μαύρη Χείρα» . Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αόρατης παγκόσμιας υπερ-κυβέρνησης είναι εν αφανεία, ορατό δε είναι μόνον ένα μικρό μέρος, που εμφανίζεται υπό μορφήν ποικίλων Εβραικών οργανώσεων και άλλων λόμπι (Τουρκικού, Σκοπιανού, Αλβανικού κ.α) Αυτά υποστηρίζονται από το πανίσχυρο Ισραηλινό AIPAC (Εβραικό λόμπι). Αντίθετα το Ελληνικό βάλλεται και υποβαθμίζεται, πρωτίστως από την επίσημη Ελληνική Πολιτεία.[ US relationship with Israel is not good for US security. Βy John J. Mearsheimer, professor of political science and a co-director of the Program on International Security Policy at the University of Chicago, and Stephen M. Walt, academic dean of the Kennedy School, published their paper, "The Israeli Lobby and U.S. Foreign Policy," on the Kennedy School of Government at Harvard University] . Το Ισραηλινό AIPAC είναι «κράτος εν κράτει» και διαλύει εκ των έσω την άλλοτε ακμάζουσα Αμερικανική Συμπολιτεία. Ως και κατασκοπία ασκεί σε βάρος των ΗΠΑ. Εξαπατούν την Αμερικανική και διεθνή κοινή γνώμη ότι δήθεν για όλα φταίει η Αμερική-και όχι η συνωμοτικη σιωνιστική κλίκα της Ουάσιγκτον , η οποία χρησιμοποιεί σαν ανδρείκελα της τον εκάστοτε Προέδρο των ΗΠΑ, το Κογκρέσο, το Στέητ Ντιπάρτμεντ, το Πεντάγωνο, τις Μυστικές Υπηρεσίες( CIA, NSA , FBI κλπ) . Αποκρύπτουν από τον Αμερικανικό λαό ότι εδώ και μισό αιώνα-δηλαδή από της αυθαίρετης και γκανκστερικής ιδρύσεως του τρομο-Κράτους του Ισραήλ- η «Αμερικανο-σιωνιστική Διοίκηση» καταβαραθρώνει ενσυνειδήτως τα Αμερικανικά συμφέροντα προς όφελος των Ισραηλινών συνωμοτικών σχεδίων. Κι’ αυτό επετεύχθη με τον πλήρη έλεγχο όλων των μοχλών της Αμερικανικής Διοίκησης από το Κράτος του Ισραήλ. Οι ΗΠΑ είναι ουσιαστικά όμηρος των Εβραίων Σιωνιστών. Αυτοί ελέγχουν απόλυτα την Ομοσπονδιακή Τράπεζα(Federal Reserve Bank), την Διεθνή Τράπεζα(World Bank), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(International Monetary Fund(IMF) , τον Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου(World Trade Organization (WTO) και φυσικά μέσω των ΗΠΑ ελέγχουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο ατσάλινος ιστός είναι κεντημένος με τον καμβά των μασονικών στοών των Ιλλουμινάτων , της Λέσχης Μπίλντεμπεργκς, της στοάς « Κρανίου και Οστών», της Τριμερούς Επιτροπής, της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων (CFR), των 40’ Σοφών κλπ, καθώς και των πολυάριθμων διεθνών Μη- Κυβερνητικών οργανώσεων και Ανεξάρτητων Αρχών, που δρουν υπό μορφήν 5ης φάλαγγος και υπονομεύουν το εσωτερικό μέτωπο των χωρών, χωρίς να έχουν καμία απολύτως δημοκρατική νομιμοποίηση. (Παρ’ ημίν μεταξύ άλλων δρουν το ΕΛΥΑΜΕΤ- προωθητής Σχεδίου Αννάν, Παρατηρητήριο Ελσίνκι, Ουράνιο Τόξο-προωθούν το Σκοπιανό κ.α) Η Αβραμική θεοκρατία αποτελεί το πνευματικό ναρκωτικό της Παγκόσμιας Συνωμοσίας . Οι τρεις Εβραιογενείς θρησκείες (Ιουδαισμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός ) με τον Πάπα, τους Ραββίνους, τους Πατριάρχες και τους Ιμάμηδες, αποτελούν το θεμέλιο πάνω στο οποίον στηρίζεται όλο το σιωνιστικό οικοδόμημα. Ο Ιουδαιοχριστιανισμός εδώ και 1700 χρόνια έχει επιβληθεί δια της βίας στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, μαζί με τον Ισλαμισμό που επεβλήθη βραδύτερον.

Αυτή η πολυκέφαλη «Λερναία Υδρα» κατασπαράζει τους λαούς μέσω των «δημοκρατικά εκλεγμένων » ή και των δικτατορικών κυβερνήσεων –ανδρεικέλων. Οποιος δεν υπακούει στις εντολές της, είτε αντικαθίσταται «με δημοκρατικές μεθόδους» , είτε ανατρέπεται διά πραξικοπήματος, είτε καταδικάζεται με εμπάργκο και βομβαρδισμούς, είτε ρίπτεται σε εμφύλιο πόλεμο με την μέθοδο του «διαίρει και βασίλευε» , χωρίς να λείπουν και οι δολοφονίες, οι απαγχονισμοί, η εξαγορά συνειδήσεων κ. α. Αν όλα αποτύχουν τότε γίνεται στόχος κάποιας «Καταιγίδος» σαν αυτές που κατέστρεψαν και διέλυσαν την πρώην Γιουγκοσλαβία, το σημερινό Ιράκ, το Αφγανιστάν, τον Λίβανο, την Κύπρο, τον Παναμά, την Νικαράγουα, το Βιετνάμ κλπ.

Η αφανής Εβραική Εξουσία φοβάται να βγει στο ξέφωτο, διότι είναι δειλή και δολία . Η ίδια δεν κάνει πολέμους , με εξαίρεση τις γενοκτονίες των άμοιρων Παλαιστινίων εκ μέρους του Ισραήλ. Πάντα μπροστά βάζει τα «Αμερικανάκια » και τους Ευρωπαίους για να βγάζουν αυτοί τα κάστανα από την φωτιά , ενώ η σιωνιστική πλουτοκρατία εισπράττει τα αστρονομικά κέρδη απο τους υπερπόντιους γενικούς ή τοπικούς πολέμους, τις εθνικές συρράξεις, τους εμφυλίους πολέμους και τους τεράστιους εξοπλισμούς, τους οποίους η ίδια μηχανεύεται για να καταδολιεύει τους ανύποπτους και ευκολόπιστους λαούς . Οι εξοπλισμοί είναι τα λύτρα των λαών για «προστασία» από τους παγκόσμιους «προστάτες-συνωμότες» για να μην «σπάσουν το μαγαζί». Διαφορετικά κινδυνεύουν απο τα βομβαρδιστικά και τους πυραύλους των ΗΠΑ να τα κάνουν «γης Μαδιάμ». Μετά την καταστροφή σπεύδουν με τις πολυεθνικές εταιρείες τους να πάρουν τις δουλειές. Αρπάζουν πετρέλαιο, πρώτες ύλες και υπερ-χρεώνουν όχι μόνον τους ζωντανούς, αλλά και αυτούς που δεν ήλθαν ακόμη στην ζωή. [Ποιός υποκίνησε τον ατυχή Ελληνο-Τουρκικό Πόλεμο του 1897, τον Α! και Β! Π.Π , την Μικρασιατική Καταστροφή, τον Εμφύλιο Πόλεμο, τον Ψυχρό Πόλεμο, την δολοφονία Κέννεντυ , τον μύθο του Ολοκαυτώματος, την Κυπριακή Τραγωδία και τώρα τον σχεδιαζόμενο ακρωτηριασμό της Ελλάδος κ.ο.κ ;]

Αυτή την «παγκοσμιοποίηση» θέλουν, στην οποία κυρίαρχο ρόλο έχουν μερικές εκατοντάδες πολυεθνικών εταιρειών. Αυτές ελέγχουν την παγκόσμια παραγωγή, την διακίνηση των αγαθών, την ροή των πληροφοριών και τα διάφορα διεθνή λόμπι-με προεξάρχον το Εβραικό- να ανατρέπουν το διεθνές δίκαιον, να εκβιάζουν κυβερνήσεις μέσω αντιδημοκρατικών υπερεθνικών θεσμών αμφιβόλων προθέσεων –όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου κ.α Αυτό το πολυεθνικό συναπάντημα και τα διεθνή ΜΜΕ δρουν κυριολεκτικά ερήμην των λαών σε πλανητικό επίπεδο και επιβάλλουν στις χώρες το «πολιτικώς ορθό» χωρίς καμία ιστορική αναφορά, κανένα πολιτικό ή δημοκρατικό όραμα για τον κόσμο.
Έτσι, η πορεία της Ευρώπης , αλλά και οι τύχες της παγκόσμιας κοινότητας έχουν αφεθεί στα χέρια τεχνοκρατών και διπλωματών, ενός αλαζονικού παγκόσμιου καθεστώτος που κρύβεται ουσιαστικά πίσω από ένα παγιδευτικό ιστό για τα έθνη, τους πολίτες και τις κοινωνικές τάξεις. Η νέα γεωπολιτική ιδεολογία υπό τον Τζωρτζ Μπους, τον νεώτερο, είναι στην ουσία το τελευταίο στάδιο του ιμπεριαλισμού.
Ο Ιμπεριαλισμός εξελίσσεται πέρα από το κλασσικό στάδιο. Αυτό έληξε με τον Β!Π.Π και συνεχίζει τώρα με την εξάπλωση των πολυεθνικών εταιρειών και την εμφάνιση των υπερεθνικών Οργανισμών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) Το νέο δόγμα του είναι ο «συνεχής πόλεμος» για την παγκόσμια κυριαρχία. Δύο γεγονότα σφράγισαν τις πρόσφατες εξελίξεις: α/ το 1991 και 2001 με τους πολέμους στον Κόλπο και β/ με την 9/11, που εγκαινιάσθηκε το νέο δόγμα του Πολέμου κατά της «Τρομοκρατίας».
Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Υπάρχει Σχέδιο. Στον μεταμοντέρνο κόσμο μας, αυτό εξυφαίνεται στα άδυτα των σύγχρονων «ανακτοβουλίων», δηλ. των μυστικών υπηρεσιών, των αποκρυφιστικών εταιρειών και των υπερεθνικών δικτύων. Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 είναι μιά συνωμοσία και ένα ορόσημο, γιατί: α/ πολλοί αφελείς ή δύσπιστοι κατάλαβαν πόσο κυνικά χτυπά τους λαούς η Νέα Τάξη, β/ οι Επικυρίαρχοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω πριν αιματοκυλίσουν τον κόσμο. Τώρα κάνουν πρόβα τζενεράλε για πυρηνικό χτύπημα των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και της Β. Κορέας και ‘γαία πυρί μιθχήτω’.
Σύμφωνα με τον καθηγητή του Χάρβαρντ και Πρίνστον, Carroll Quigley (Κάρολ Κουΐγκλυ), που υπήρξε «εκ των έσω» γνώστης και έμπιστος της «ελιτίστικης ομάδας» της Νέας Τάξεως Πραγμάτων(NWΟ): «Αυτό το δίκτυο... το έχω μελετήσει επί 20 χρόνια... τα έγγραφά του και τα μυστικά αρχεία του... οι στόχοι τους φθάνουν στην δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος οικονομικού ελέγχου σε ιδιωτικά χέρια ικανού να κυριαρχήσει στο πολιτικό σύστημα κάθε χώρας και στην παγκόσμια οικονομία συνολικά. Το σύστημα προγραμματίσθηκε να ελέγχεται με φεουδαρχικό τρόπο από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως που θα δρούσαν ενορχηστρωμένα, με μυστικές συμφωνίες που θα υπογράφοντο σε μυστικές διαβουλεύσεις και συσκέψεις». )
Η μεγάλη αλλαγή που επιδιώκουν να κάνουν στον κόσμο οι δυνάμεις της «globalization» δεν είναι μόνο οικονομική, όπως διατυμπανίζουν οι εκφραστές του νεοφιλελεύθερου οικονομικού διεθνούς κατεστημένου. Είναι προπαντός ιδεολογική και αφορά έναν άλλο τρόπο ερμηνείας της ιστορίας και κοσμοθέασης, που εξυπηρετεί την μετεξέλιξη του καπιταλιστικού συστήματος που βγήκε «νικητής» από τον Ψυχρό Πόλεμο. Αυτός μετεξελίχθηκε σ’ ένα υπερεθνικό ασύδοτο παγκοσμιοποιημένο νεοφιλελεύθερο μοντέλο , που συνδυάζει την απληστία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου με μια ιδεολογία και πρακτική που έχει ενσωματώσει το δουλαπαρικό σύστημα του Μεσαίωνα και χρησιμοποιεί τα περισσότερα συνθήματα- ιδεολογήματα του 20ου αιώνα (της δεξιάς, της αριστεράς, τα αποκρυφιστικά, τα ματεριαλιστικά, τα θεοκρατικά κ.α), όσο αντίθετα, αλλοπρόσαλλα και αλληλοσυγκρουόμενα κι αν υπήρξαν αυτά μεταξύ τους και όσο απραγματοποίητη είναι η υλοποίηση τους. Ετσι εξηγείται η σημερινή γενική διάλυση όλων των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας και η πτώση όλων των αξιών του λαού μας , για να δεχθεί λίαν συντόμως και άνευ ουδεμιάς αντιστάσεως τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδος και την στέρηση της ελευθερίας και της εθνικής του ανεξαρτησίας. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων -ή οποία προς ευφημισμόν απεκλήθη «πολυπολιτισμική κοινωνία»- προωθείται με :
- Φασιστικές μεθοδεύσεις: άκρατος μιλιταρισμός, υπερσυγκέντρωση εξελιγμένου πολεμικού οπλοστασίου, στρατοί μισθοφόρων , νέα «έξυπνα όπλα», πυρηνικά και βιοχημικά, νέες τεχνολογίες για στρατιωτικούς σκοπούς, συγκεντρωτικός έλεγχος (Μεγάλος Αδελφός), αντιδημοκρατικές διαδικασίες ( η ολιγαρχία που αποφασίζει, Patriot Act κλπ.), αεροπλάνα-φυλακές της CIA, επανεισαγωγή βασανιστηρίων μετά τον Β!Π.Π , τρομονόμοι, Γραφειοκρατία των Βρυξελλών, Προστασία Ατομικών Δεδομένων των Εγκληματιών και Απατεώνων, Κλεπτοκρατία, ελεγχόμενα ΜΜΕ κλπ...
- Σοσιαλδημοκρατική και Αριστερή Ρητορική: «Εξαγωγή Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων δικαιώματων», φεμινισμός, προστασία μειονοτήτων (στον βαθμό που εξυπηρετεί την διάσπαση εθνικών ιστών ), διαγραφή της έννοιας του έθνους, διεθνιστικά συνθήματα που θυμίζουν την πρώτη περίοδο (προ της σταλινικής αναδίπλωσης) στην ΕΣΣΔ, έγκλημα, βία πτώση των διαχρονικών αξιών.
- Τεχνολογικές Μεγαλοστομίες: Νέες τεχνολογίες, «κοινωνία της γνώσης» , γενικευμένη ηλεκτρονική παρακολούθηση, διαρκής Ανάπτυξη, Αδιαφορία για το Φυσικό Περιβάλλον, άνοιγμα του χάσματος πλούσιων-φτωχών κ.ά. Ομως παρά την τεχνολογική άνοδο η ποιότης ζωής των λαών καθημερινά χειροτερεύει.
- Φονταμενταλιστική και Διχαστική Ηθική: Είτε Προτεσταντική-Βιβλική (Χριστιανοσιωνιστές), Νεογνωστικά και μεταφυσικά ρεύματα που αναβίωσαν στον 21ο αιώνα, «διαίρει και βασίλευε», « Σύγκρουση Πολιτισμών» Υποκρισία.
- Συμπιλήματα από Ανατολικό και Δυτικό Μυστικισμό: Γιόγκα, Φενγκ-Σούϊ, ταρώ, δρυϊδισμός, αποκρυφιστικός συμβολισμός «τύπου Κώδικα ντα Βίντσι», νεομαγεία, αστρολογία , σατανισμός, ταλεμπανισμός, Θεοκρατία κ.α
Ο «πολυπολιτισμός», το εθνοτικό ανακάτωμα, τα «ατομικά δικαιώματα» των πιο απίθανων ανθρώπινων κοινοτήτων ή μειονοτήτων σε βάρος των πλειψηφιών(αύριο, γιατί όχι, των παιδεραστών, των κτηνοβατών και των καννιβάλλων), όπως χρησιμοποιούνται από το νεοταξικό θεωρητικό οπλοστάσιο οδηγούν σε μια μονοδιάσταση πλανητική εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση των πάντων. Μεταβάλλουν τον άνθρωπο σε μισάνθρωπο-σουπερ-καταναλωτή, σε ανεγκέφαλο σκλάβο, σε «μαζάνθρωπο» που αναμένει κάποιον φυσικό ή μεταφυσικό Μεσσία να τον λυτρώσει. Και με την επιβολή των «πολιτικά ορθών» ιδεολογημάτων και της μαύρης προπαγάνδας τους δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε αντίσταση ή εμπόδιο στην ανεξέλεγκτη κίνηση του Κεφαλαίου , των Ναρκωτικών, των Στρατιών των μεταναστών, των παρακμιακών ιδεολογημάτων, των υλικών σκουπιδιών και των βλαβερών τροφίμων προς χρήση ή βρώσιν . Αυτό θέλουν. Την εξαφάνιση όλων των τοπικών αντιστάσεων στο διεθνοποιημένο χρηματιστηριακό Κεφάλαιο. Ελληνες και φιλέλληνες εγερθείτε. Ο κόσμος δεν πηγαίνει καλά. Ο καθένας μας πρέπει να πάρει θέση στην επερχόμενη παγκόσμια ανατροπή .


ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ

του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη

Ενας αναγνώστης της στήλης αυτής μου είπε ότι τα γράφω λίγο παρατραβηγμένα . Του απήντησα ότι: « όχι μόνον δεν τα εξογκώνω αλλά λέω λιγότερα. Η κατασταση είναι ζοφερότερη από αυτήν που βλέπουμε εμείς οι απλοί άνθρωποι . Βέβαια δεν πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι και να λέμε ότι "χαθήκαμε". Ολα εξαρτώνται από εμάς τους απλούς πολίτες να ενημερωθούμε σωστά και να δράσουμε με την παρέμβαση μας ειρηνικά αλλά ενεργητικά σε όλα τα επίπεδα. Μόνον έτσι θα αντιστρέψουμε την απελπιστική κατάσταση τόσον στα εθνικά όσο και στα παγκόσμια πράγματα . Δυστυχώς τα ΜΜΕ παίζουν αρνητικό παιχνίδι και αντί να ενεργοποιούν τους πολίτες μας αποβλακώνουν»
Η αιτία της σημερινής απελπιστικής κατάστασης προέρχεται από την έλλειψη πραγματικής Δημοκρατίας. Το έλλειμμα Δημοκρατίας έφερε ανάξιους και εγκληματίες ηγέτες– τύπου Μπους, Μπλερ, Σαρόν και των υπηρετών τους - και αυτοί έφεραν τα «άνθη του κακού» που μαστίζουν σήμερα τον κόσμο. Και ποιά είναι αυτά; Η οικονομική απάτη, η κυκλοφορία των ναρκωτικών , η εκρηκτική εξάπλωση του οργανωμένου εγκλήματος , η πορνεία και παιδοφιλία και πάνω απ’ όλα η Καταστροφή των Θεσμών . Ολα αυτά έχουν ως κοινό παρανομαστή την Καταστροφή του Οικολογικού Περιβάλλοντος και όχι μόνον. Λένε ότι ο πλανήτης είναι στο παρά 5 πριν πεθάνει . Κάποιος μεγάλος περιβαλλοντολόγος λέει ότι « ο πλανήτης μας έχει ήδη πεθάνει» και ζούμε πάνω στο πτώμα του που άρχισε να αποσυντίθεται και να βρωμάει. Τι άλλο είναι ο φυσικός και ηθικός ζόφος των μεγαλουπόλεων, του αέρα, των θαλασσών και των ωκεανών ;

Οι Πολυεθνικές Υπεύθυνες για την Οικολογική Καταστροφή

Ο ρυθμός του θανάτου του Περιβάλλοντος στον πλανήτη μας είναι ευθέως ανάλογος με την αύξηση και επέκταση του Πολυεθνικού Κεφαλαίου των Τραπεζών και των Πολυεθνικών. Και ο λόγος είναι προφανής. Οταν υπήρχε Δημοκρατία οι εθνικές κυβερνήσεις συμβίβαζαν λίγο -πολύ τα αναπτυξιακά οικονομικά συμφέροντα με τα γενικότερα μακροχρόνια συμφέροντα των κοινωνιών των . Από την δεκαετία του 80’ που άρχισε η ραγδαία επέκταση των Πολυεθνικών με την καθιέρωση της Παγκοσμιοποίησης, αυτές αντικατέστησαν τις εθνικές κυβερνήσεις και έβαλαν τους νόμους του πολυθενικού κεφαλαίου. Οι νόμοι αυτοί βασίζονται στην οικονομία της αγοράς και έχουν σαν βάση το απόλυτο κέρδος, χωρίς όμως να είναι υπεύθυνες ή να προνοούν για την ζωή των πολιτών. Ως γνωστόν οι διεθνείς νόμοι των Πολυεθνικών Εταιρειών και των Πολυεθνικών Οργανισμών είναι υπεράνω των εθνικών νόμων. Τούτο έχει σαν αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων–ανεξαρτήτως κομματικής χροιάς. Ο νέος ρόλος που τους ανετέθη είναι αυτός του διαχειριστού της εξουσίας, σύμφωνα πάντα με τα προκαθωρισμένα προγράμματα και τις οδηγίες των Διεθνών Οργανισμών (ΔΝΤ, Διεθνής Τράπεζα, ΠΟΕ, ΕΕ-Βρυξέλλες , ΟΟΣΑ κλπ)

Η «Μηχανή» Παραγωγής Φτωχών

Η μακροχρόνια έλλειψη κοινωνικής πολιτικής κατρακύλισε τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα στο ναδίρ, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η μεσαία τάξη η οποία ζει στα όρια της φτώχειας , ενώ η χαμηλή τάξη ζει κάτω απο τα όρια της φτώχειας . Τώρα οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι! [Στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονιμικών το 20% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας . Σύμφωνα με άλλα στοιχεία το 82% του πληθυσμού βλέπει τα εισοδήματα του να μειώνονται ενώ το 18% να αυξάνουν.]
Το ποιό κόμμα είναι στην εξουσία μικρή διαφορά παίζει. Αυτή έχει να κάνει με την μείωση της διαρπαγής , της καταλήστευσης του δημόσιου πλούτου και της σπατάλης , παρά με την άσκηση κάποιας κοινωνικής ή εθνικής πολιτικής. Αυτό φυσικά δεν το λένε τα ελεγχόμενα ΜΜΕ διότι είναι διαπλεκόμενα με το πολυθνικό κεφάλαιο και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Κατά τον Οργουελ «η αποσιώπηση της αλήθειας είναι το μεγαλύτερο ψέμμα» Και σήμερον τα ΜΜΕ αποσιωπούν βασικές αλήθειες για να μπορέσουν να κρίνουν οι πολίτες την κατάσταση σωστά και αντικειμενικά.

Απομονώνουν το Εγκλημα από τον Εγκληματία

Τα βασικά ψέμματα είναι ότι λένε το τι γίνεται αλλά αποκρύπτουν μεθοδικά το ποιός το έκανε. Παρ’ ημίν λειτουργεί μιά νομοθετημένη χούντα που ενεργεί εξ ονόματος του Κοινοβουλίου και εις βάρος των πολιτών . Αυτή αποκρύπτει το ΠΟΙΟΣ είναι: εγκληματίας, απανεώνας, καταχραστής, φυγόστρατος, παιδεραστής, προαγωγός, ναρκέμπορος, εμπρηστής , καταστροφέας κλπ κλπ . Ασφαλώς θα εννοήσατε ότι πρόκειται για την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων!! Κατά παρόμοιον τρόπον ενεργούν και τα ξένα ΜΜΕ. Αποσιωπούν τα εγκλήματα των Μπους, Μπλέρ, Σαρόν κ.α
-Ποιός κυβερνά αυτόν τον πλανήτη ; Και δεν εννοώ τον αχυράνθρωπο Γεώργιο Θάμνο (μεθερμηνευόμενο σε George Bush) Τους άλλους εννοώ - το Διευθυντήριο -που είναι πίσω του .
-Ποιοι και γιατί έπνιξαν τις Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας
-Ποιοί κέρδισαν τα αστρονομικά ποσά από το Πετρέλαιο ; Αυτοί τα πήραν σαν λύτρα για την καταστροφή του περιβάλλοντος!
Ητο άραγε τυχαίον ότι το Πετρέλαιο το έβαλαν οι τράπεζες στην Χρηματηστηριακή Αγορά και παρέλυσαν τον άλλοτε πανίσχυρο ΟΠΕΚ; Οχι βέβαια .
-Ποιός ευθύνεται για την διαρπαγή των Πρώτων Υλών που γίνεται στις διάφορες χώρες; Η αμοιβή τους γίνεται με εμφυλίους ή περιφερειακούς πολέμους και με δικτοτορίες της «μπανάνας»
Πως χειροτέρεψαν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό, χωρίς να μας ρωτήσουν; Ποιοί και γιατί μας έβαλαν τον φόβο του «τρομοκράτη» και μας έδεσαν πισθάγκωνα με τρομονόμους ;
Πως θα επανακτήσουμε τους οικονομικούς πόρους για να καθαρίσουμε τον πλανήτη μας; Προβληματίζεται η κοινωνία μας. Και για να μην σας κουράζω με φιλολογία θα αναφέρω αμέσως τα «άνθη του κακού»:
1/ Η ίδρυση της Ομοσπονδιακής Τραπέζης(FED) των ΗΠΑ(Εβραική)
2/ Η έξοδος του Νομισματικού Συστήματος απο τον κανόνα του Χρυσού.
3/ Η ανάπτυξη του Ανεξέλγκτου Νομισματικού Συστήματος(Μαύρο Χρήμα)
4/ Η Αύξηση της Καταναλωτικής πίστης(υπέρκαταναλωτική κοινωνία), Δανείων, Πιστωτικών Καρτών και Δημοσίου Χρέους
5/ Η χορήγηση υπέρτερων Δικαιωμάτων στις Πολυεθνικές εταιρείες και στους Διεθνείς Οργανισμούς εις βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών και των χωρών .
6/ Η Αύξηση της «Ιδιωτικοποίησης» (καταλήστευσης) της Δημόσιας Περιουσίας
7/ Η Υπονόμευση και ενίοτε η βιαία κατάπνιξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, των οικιστικών και συγκοινωνιακών νέων τεχνολογιών και καινοτομιών.
8/ Η Δημιουργία των Παρακτίων Εταιρειών και η χρήση των σαν «Πλυντηρίων» μαύρου χρήματος(από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία , μεγαλοαπάτες, διαρηξεις , καταστροφές εθνικών οικονομιών κλπ)
9/ Η αύξηση της Παράνομης Μεταναστεύσεως (σύγχρονα σκλαβοπάζαρα)
10/ Η Αύξηση των Διεθνών Οργανισμών και Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων («Δούρειοι Ιπποι» της Παγκοσμιοποίησης)
11/ Η αναζωπύρωση των 3 Εβραιογενών θρησκειών(Ιουδαισμού-Χριστιανισμού-Ισλαμισμού) και η «Σύγκρουση των Πολιτισμών»

Παταγώδης Αποτυχία του Πολυεθνικού Μοντέλου

Το πολυεθνικό μοντέλο διακυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς και η πανίσχυρη θεά ΑΝΑΓΚΗ( την σέβονται και οι θεοί) σημαίνει συναγερμούς. Η πρώτη μεγάλη καμπάνα σήμανε ήδη την ανισορροπία του Οικολογικού Περιβάλλοντος και έπονται οι άλλες(για τα πυρηνικά όπλα, ανεργία, φτώχεια, ανισοκατανομή, βία, πόλεμοι, ασθένειες κ.α). Και αφού έβαλαν την Κίνα και τις Ινδίες στο παιχνίδι της ξέφρενης καπιταλιστικής και νεοφιλελεύθερης ανάπτυξης, χάριν του κέρδους των, τώρα μελετούν πως θα μειώσουν τον «υπερπληθυσμό» της Γης ; Και να που βρήκαν την λύση στο άψε-σβήσε. Δια της μεθόδου του Ορνιθοτροφείου : α/ με την ανάσυρση των Πυρηνικών Οπλων από τα συρτάρια του Πενταγώνου και η σχεδίαση τους εναντίον των «κακών κρατών» β/ με το δόγμα του «Συνεχούς Πολέμου» και της «Τρομοκρατίας».
Συχνά μου ασκούν κριτική ότι δεν δίνω λύσεις. Ομως την λύση την έχω ήδη δώσει στην αρχή και πάντα την επαναλαμβάνω στερεοτύπως ώστε να γίνομαι κουραστικός : Ενημέρωση - Ενεργοποίηση των πολιτών και αλλαγή του σημερινού Τρόπου Σκέψεως . Επιστροφή λοιπόν στον Ελληνισμό. Στο «Μέτρον», στο «Μηδέν Αγαν» και στην γνήσια Δημοκρατία.


ΤΟ ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Στις 9 Νοεμ. 2006 παρακολούθησα την ημερίδα της Ελληνικής Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έλαβε χώραν στην ΕΣΥΕΑ με συμμετοχή αρκετού αριθμού εκπαιδευτικών. Αξίζει επαίνου η χειρονομία της ΕΣΥΕΑ να παραχωρήσει την αίθουσα της για μιά τόσο κρίσιμη ημερίδα, αλλά και στιγματισμού της απουσίας δημοσιογράφων από αυτήν. Είναι ο φόβος του αφεντικού, ή η άγνοια της κρισιμότητος του θέματος;
Το θέμα ήτο "ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Ο ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ" Καί μόνον ο τίτλος τα λέγει όλα. Μόνον δεινά έχει επιφέρει η παρά φύσιν σύζευξις Κράτους και Εκκλησίας. Ομιλητές ήσαν :
1/ Γιώργος Τσιάκαλος, Καθηγητής Α.Π.Θ. Με θέμα: Αυτοτέλεια του πανεπιστημίου και Εκκλησίας
2/ Εύη Ζαμπέτα, Επικ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών. Με θέμα : Θρησκεία και εκπαίδευση στην Ευρώπη
3/ Βίκυ Λαγοπούλου, εκπαιδευτικός. Με θέμα : Το μήνυμα των νέων βιβλίων θρησκευτικών και οι μη ορθόδοξοι μαθητές
Την συζήτηση συντόνισε o Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Εκ της συζητήσεως προέκυψε ότι η Ελλάδα ζει σε χειρότερο Εκκλησιαστικό Μεσαίωνα εξ όλων των λοιπών Ευρωπαικών χωρών. Η Εκκλησία της Ελλάδος δια του Αρχιεπισκόπου της επεμβαίνει σκανδαλωδώς στα Πανεπιστήμια και παραβιάζει βαναύσως την αυτοτέλεια των . (Αλλά να ήτο στα Πανεπιστήμια ; Εδώ έχει μεταβάλλει σε φέουδο του τις Ενοπλες Δυνάμεις. Ας ρίξουν μιά ματιά στην ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ, όργανο της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς και θα αντιληφθούν το Ιουδαιοχριστιανικό Παρακράτος σε όλο του το μεγαλείο)
Ο Αρχιεπίσκοπος με επιστολές του-οι οποίες αναγνώσθησαν- ουσιαστικά επιδιώκει να επιβάλλει την γραμμή του στις Σχολές και εκβιάζει και τρομοκρατεί τους νομοταγείς εκπαιδευτικούς λειτουργούς που δεν ενδίδουν στις πιέσεις του. Αυτός παραβιάζει του νόμους της Πολιτείας και θέτει εαυτόν και την Εκκλησία υπεράνω της Πολιτείας , δηλαδή «κράτος εν κράτει» Η Ιερά Σύνοδος διαμαρτύρεται προς το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο γιατί θεωρεί πως από τα βιβλία των τριών τάξεων του Γυμνασίου ελλείπει ο ορθόδοξος προσανατολισμός, υποτιμάται η εν Χριστώ αποκάλυψη στον κόσμο και η θεοπνευστία της Αγίας Γραφής οπότε υποβιβάζεται η χριστιανική πίστη στο επίπεδο της θρησκείας”
Και διερωτώμεθα, αν ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία και δοξασία (πνευματική αυταπάτη) τι μπορεί να είναι;
- Επιστημονική αλήθεια;
- Νόμος του Κράτους;
Ο Ελληνοχριστιανικός Ταλεμπανισμός είναι παρών.
Θέλουν να γυρίσουμε στο μεσαίωνα και να καίμε ανθρώπους; Κι ίσως σήμερα να μη κάνουν πολύ θόρυβο και να αρκούνται σε …απλά συλλαλητήρια και κυβερνητικούς εκβιασμούς. Αύριο όμως, που ίσως δυναμώσουν περισσότερο; Τι θα ακολουθήσει; Ανατροπή της κυβέρνησης; Ιουδαιοχριστιανική -σοσιαλιστική κυβέρνηση; Κρεματόρια για εμάς τους “απίστους”; Ευτυχώς που γίναμε πολλοί και θα χρειασθούν πολλά.

Η Εκκλησία της Ελλάδος φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί ότι μετά την είσοδο 140.000 παιδιών μεταναστών διαφόρων δογμάτων, νέες συνθήκες έχουν διαμορφωθεί στην πατρίδα μας. Δεν είναι μόνον το μέτρον της θρησκευτικής ελευθερίας και ισότητος στα σχολεία. Τα δόγματα στο εξής θα διαιρούν την Ελλάδα. Μόνον το Ελληνικό Πνεύμα είναι εκείνο που θα μας θωρακίζει και θα μας ενώνει. Είναι καιρός λοιπόν να σταματήσει ο ασφυκτικός εναγκαλισμός Εκκλησίας και Κράτους. Είναι καιρός να μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το εξ Ανατολών Ιουδαιοχριστιανικό δόγμα που επί 1700 χρόνια έκανε ουσιαστικά στον Ελληνα ψυχοπνευματική λοβοτομή και μετάλλαξη, πρώτα σε «Ρωμιό» και τώρα σε «Ιουδαιοχριστιανικό πρόβατο» . Αρκετά πλήρωσε ο λαός μας και αρκετούς αιώνες έπαιξε το θέατρο του παράλογου, να υμνεί δηλαδή τους σφαγείς του κι’ αυτούς που τον αφορίζουν . Αυτούς που του έκαναν σωστή Γενοκτονία. Αυτούς που του κατέστρεψαν τα ιερά και όσια. Αυτούς που του βεβήλωσαν τους πατρώους ναούς με το χτίσιμο επ’ αυτών των δικών τους, που του έκαψαν τις Βιβλιοθήκες, του γκρέμισαν και του θρυμμάτισαν τα αγάλματα κ.α. Τέλος αυτούς που επί 1700 χρόνια του λένε τα πιό αφύσικα και τερατώδη ψέμματα . Που τον παραμυθιάζουν και τον αποβλακώνουν με την εγκληματική Εβραική ψευτο-Βίβλο και την Αποκάλυψη για να τον κρατούν δέσμιο και να τον απομαστεύουν οικονομικά. Για πόσο καιρό θα επιτρέπουμε στο διεφθαρμένο Ιερατείο να εκβιάζει ωμά την Πολιτεία μας, που ο Ελληνικός λαός (και όχι αυτό) με αίμα έφτιαξε; Πόσο καιρό ο λαός μας θα είναι ‘ποίμνιο’ που βελάζει και αυτοί οι αλαζωνικοί ‘ποιμένες’ θα τον έχουν μανδρωμένο στην σκοτεινή και ψυχοφθόρο στρούγκα της Βίβλου; Θα τον εκμεταλλεύονται και θα του υποβιβάζουν τη ζωή , την παιδεία, την ψυχοπνευματική κατάσταση, την λογική και την νοημοσύνη. Θα τον κάνουν να πιστεύει σε ανοησίες , για θαύματα, για τίμια ξύλα, για αγιο ύδωρ, άγιο φως, για λείψανα και κομποσχοίνια, για αγίους τόπους- που χύνεται το αίμα ποτάμι- και για τόσα άλλα βλακώδη πράγματα. Στοπ η αποβλάκωση αυτού του λαού. Ελεος θεομπαίχτες και πολιτικάντηδες της συμφοράς που συμπλέετε μαζί με το ιερατείο. Από τον διαχωρισμό Πολιτείας -Εκκλησίας και από το σταμάτημα των κομματικών παρεμβάσεων στην Παιδεία θα πρέπει να αρχίσει η εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση και Αναγέννηση . Οι δάσκαλοι όλων των βαθμίδων ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η παρατεινόμενη στενή διαπλοκή Πολιτείας και Εκκλησίας υπονομεύει το «πνευματικό» έργο της Εκκλησίας , ενώ , ταυτόχρονα προσβάλλει τις αρχές της ισοπολιτείας που η Πολιτεία έχει ταχθεί απο το Σύνταγμα να υπηρετεί. Ο απαρχαιωμένος αυτός θεσμός -που μας εμβολίασε ο χειρότερος εχθρός του Ελληνισμού σε περίοδο δουλείας-είναι πλέον νεκρός και ως πνευματική λατρεία και ως παράδοση. Ζωντανοί είναι μόνον οι ρασοφόροι του, μόνον σαν δημιουργοί σκανδάλων και γι’ αυτό απαιτείται κάθαρση και διαφάνεια. Η διαπλοκή της εκκλησίας με τα κόμματα και η αμοιβαία εκμετάλλευση του λαού μας και απο τους δύο είναι καιρός να σταματήσει, διότι μόνον καταστροφή και δεινά φέρνει στον τόπο. Ο ισχυρισμός της Εκκλησίας ότι εκπροσωπεί το Εθνος και την Ελληνική παράδοση είναι όλως διόλου ψευδής και ανιστόρητος, διότι ακριβώς συμβαίνει το αντίθετον.
[Ιστορικά ο ρόλος τους κατά την Αλωση της Κωνστ/πόλεως υπήρξε προδοτικός . Οταν ψυχορραγούσε η Πόλη το ιερατείο συνεργαζόταν με τον Μωάμεθ Β! και του παρέδωσε αμυντικά μυστικά , ενώ εντος των τειχών ενεργούσαν σαν 5η φάλαγγα(πασιφιστικά), έρριχναν το ηθικό των μαχητών και τους καλούσαν σε παράδοση. Τον ίδιο προδοτικό ρόλο έπαιξαν και κατά την Επανάσταση του 1821. Αφόρησαν τους αγωνιστές.]
Πως νομιμοποιούνται να κάνουν παρόμοιες παρεμβάσεις σε χώρους εθνικά ευαίσθητους, όπως αυτός της Παιδείας ; Η απλώς οι επεμβάσεις αυτές κινούνται σε επίπεδο στυγνού εκβιασμού της κάθε Κυβέρνησης για λόγους καθόλου εκπαιδευτικούς αλλά πολιτικούς ή συμφεροντολογικούς;
Πως νομιμοποιούνται νά κάνουν επεμβάσεις στον χώρο της Εθνικής μας Αμυνας οι άνθρωπου που απαλλάσσονται της στρατεύσεως και της φορολογίας , κατά παρέκκλιση του Συντάγματος;
Πως νομιμοποιούνται να επεμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης με το λεγόμενο “παραδικαστικό” κύκλωμα που έπρεπε να λέγεται «Χριστιανο-παρακρατικό . Και ενώ διώκονται δικαστές όχι όμως και «Αγιοι Πατέρες» . Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως …η κάθαρση στην Εκκλησία ολοκληρώθηκε! Μήπως με “θεϊκή παρέμβαση”; (στο επόμενον οι προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα)




ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Η ζωή μας αποτελείται από στιγμές και από μικρά γεγονότα που συμβαίνουν σ’ αυτές. Ομως εμεις έχουμε την τάση να καταπιανόμαστε με τα μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν σπανιότατα και αφήνουμε τα μικρά που γεμίζουν και καθορίζουν τη ζωή μας. Ας αρχίσουμε λοιπόν σήμερα από την νεολαία. Πως βλέπουμε εμείς- τα ώριμα τα παιδιά της ηρωικής γενιάς του 40-τους σημερινούς νέους της εποχής του Ιντερνέτ
Είναι πράγματι εκπληκτικό όσο και πρωτόγνωρο φαινόμενο οι σημερινοί νέοι να μην αντιδρούν στην εισβολή του Νέο- Φιλελευθερισμού, που στην ουσία πρόκειται για εισβολή ενός Νεο- Φεουδαρχικού Συστήματος. Αυτό επιβάλλεται από μια αόρατη κλίκα Σιωνιστών και Ελευθερομασσόνων που ελέγχουν τους μοχλούς της πληροφόρησης , της εξουσίας και της υλικοτεχνικής υποδομής στον κόσμο. Ακόμη και τα νεαρά άλογα όταν τους βάζεις το σαμάρι αντιδρούν, έως ότου το συνηθίσουν. Όμως οι σημερινοί νέοι του Ιντερνέτ δέχονται αδιαμαρτύρητα το ζυγό που τους επιβάλλει η διεθνής Πλουτοκρατία. Ποτέ στο παρελθόν δεν συνωθούντο για μια προσωρινή θέση μερικής απασχόλησης τόσοι πολλοί νέοι. Το ποσό δε που θα εισπράξουν είναι εξευτελιστικό . Για πλήρη απασχόληση μέχρι 600 Ε τον μήνα και για μερική απασχόληση μέχρι 300 Ε το μήνα . Φαίνεται ότι χάθηκε και η αξιοπρέπεια του ατόμου μαζί με τις άλλες αξίες, προς χάριν του χρήματος.

. Κάποιος γνωστός μου έλεγε ότι καθημερινά δέχεται άνω των δέκα τηλεφωνημάτων για μιά «περίζηλη» θέση μερικής απασχόλησης. Ζούμε λοιπόν στην εποχή των χαλαρών εργασιακών σχέσεων . Εντονότερο είναι το φαινόμενο της κοσμοσυρροής στους διαγωνισμούς για την πρόσληψη υπαλλήλων σε τράπεζες, στο δημόσιο και αλλού. Ενας στους δέκα πέντε οδηγούνται στο σφαγείο. Τους παρομοιάζω με κοπάδι προβάτων που τα οδηγεί ο τσοπάνος στην βοσκή και όταν δεν υπάρχει πιά χορτάρι οδηγεί το ποίμνιον ακόμη και στο σφαγείο αδιαμαρτύρητα, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ με τους εθελοντές στα σφαγεία του Ιράκ και του Αφγανιστάν για να εξασφαλίζουν τα προς το ζειν. Για να μην πεθάνουν από την πείνα παίζουν κορώνα-γράμματα τη ζωή τους . Καλύτερα να πάνε από σφαίρα ή βόμβα παρά απο πείνα. Τουλάχιστον εκεί θα γίνουν και «ηρωες».
Τόσο πολύ δειλούς, άχρηστους και ρεαλιστικές κάναμε τα παιδιά μας εμείς, που καυχόμαστε ότι ανήκουμε στη σκληροτράχηλη γενιά του 40’;
Εμείς που ζήσαμε σε τρεις μεγάλες εποχές:
α/ την Αγροτική,
β/ την Βιομηχανική και
γ/ στην Πληροφορική
Δεν μπορέσαμε να δώσουμε στα παιδιά μας τις σωστές αξίες της ζωής, την θεληση για αγώνα, για τις οποίες πολεμήσαμε, παρά τα αφήσαμε να τα μορφώσει η μικρή οθόνη ;
Εμείς που βιώσαμε τα δεινά τριών μεγάλων Πολέμων (Β! Παγκόσμιος Πολεμος, Εμφύλιος, και Ψυχρός Πόλεμος) και σταματήσαμε με νύχια και με δόντια τον Αρμαγενδώνα των Πυρηνικών Οπλων , τώρα τα παιδιά μας δεν αντιδρούν στην διάδοση των Μικρο-Πυρηνικών Όπλων και στον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό ;
Εμείς που μια ζωή αγωνιζόμαστε για ένα καρβέλι ψωμί-και ακόμη και τώρα -σαν τα γέρικα λιοντάρια ορμάμε στον εχθρό όπου τον συναντήσουμε , δεν δώσαμε στα παιδιά μας το αγωνιστικό πνεύμα;
Εμείς αλήθεια βγάλαμε τέτοια παιδιά που σκύβουν δουλικά τον τράχηλο για να τους βάλουν οι εξουσιαστές βαρύ το ζυγό ;
Τα δικά μας τα παιδιά να μεταβάλλονται σε πρεζόνια, σε ανέργους κηφήνες, σε ανασφαλείς πολίτες που μοιάζουν τους φοβισμένους λαγούς που το βάζουν στα πόδια σαν ακούσουν μπαμ ;
Δυστυχώς αυτά τα παιδιά ξέχασαν , την ιστορία τους, την παράδοση τους, το μεγαλείο της φυλής τους. Γίνονται οπαδοί του κόμματος, και σύρονται σαν τις αρκούδες του γύφτου στα πανηγύρια από αχρείους και αναξιόπιστους πολιτικούς. Ετσι όμως έχουν καταντήσει το αρνί μεταξύ δύο άγριων λύκων που το ξεσχίζουν και το κομματιάζουν. Και δεν του άφησαν τίποτα ακέραιο. Την γλώσσα του την καμμάτιασαν σε Ομηρική, Κλασσική, Καθαρεύουσα, Δημοτική, Μαλιαρή και όπως πάνε σε λίγο θα τον μάθουν να γριλίζει. Τον Ελληνισμό τον τεμμάχισαν και τον ακρωτηρίασαν κι’ αυτον , ώστε να γίνει ευκολότερα η γενοκτονία και ο αφανισμός του. Την πανάρχαια και ένδοξη Ιστορία του την εμοίρασαν κι’ αυτήν σε εποχές και την έδωσαν προίκα στους ξένους. Την φυσική και ιστορική του πατρίδα την τεμμάχισαν δίκην μπακλαβά και την μοίρασαν στα τεχνητά έθνη που δημιούργησαν εκ του μηδενός στα σύνορα του. Τον έδιωξαν ακόμη και απο τις προαιώνιες πατρίδες του στην Ιωνία και στον Πόντο και του έκαναν την μεγαλύτερη Γενοκτονία όλων των εποχών. Και όχι μόνον αυτό. Γιατί του στέρησαν ακόμη και την φωνή να διαμαρτύρεται ενάντια στους σφαγείς του. Και αντί να χτυπούν την εκάστοτε αλαζονική και ανθελληνική εξουσία αυτοί γίνονται θεραπενίδες της. Κτυπημένοι από την ξενολαγνία ξέχασαν ακόμη και την γλώσσα των προγόνων τους και συνενοούνται με ακατάληπτες λέξεις και φράσεις . Κάποιοι στο Μεγάλο Κανάλι- ή «Μέγκα» κατά το βραβαρικότερο-κάθε μέρα σπάνε τα τύμπανα μας με το «Πρέζρουμ». Και κανείς δεν ενοχλείται από τους διανοουμένους μας της συμφοράς και της παρακμής. Η Ακαδημία Αθηνών έχει πέσει σε βαθύ κώμα και σε πλήρη αφασία. Τα Πανεπιστήμια και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα καθεύουν υπό μανδραγόρα , όσα δεν συνεργάζονται για να παίρνουν τα χρυσοφόρα προγράμματα. Οσον αφορά στην Εκκλησία αυτή δεν έχει συμφέρον να ξυπνήσουν κάποτε οι Ρωμιοί, γιατί τότε θα χάσουν το ποίμνιο. Οι πιό χαζοί πέφτουν θύματα στους σατανιστές και στους εμπόρους ναρκωτικών .
Οι πιο πολλοί νέοι είναι ανώριμοι και ανασφαλείς σε βαθμό ώστε να μην τολμούν να νυμφευθούν και να δημιουργήσουν δική τους οικογένεια. Δεν είναι τυχαίο ότι στις σφυγμομετρήσεις σαν πρώτη αξία βάζουν την Οικογένεια, όχι φυσικά την δική τους, αλλά των γονέων τους. Στην εποχή της γενιάς μου βάζαμε την Ελευθερία , την Δημοκρατία, την Πατρίδα , την Δικαιοσύνη, την Ανδρεία και μετά τις άλλες. Τότε εντελώς φυσικά εμείς από την επαρχία φεύγαμε νωρίς από την οικογένεια , όπως τα πουλάκια εγκαταλείπουν την φωλιά τους όταν μπορέσουν να πετάξουν μόνα τους .Αλλά και αυτοί που τελικά αποφασίσουν σήμερα να ζευγαρώσουν δεν κάνουν παιδιά και σε λίγο χωρίζουν. Δείχνει κι’ αυτό την παρακμή της νεολαίας μας.
Μπορεί και στην γενιά μας να είχαμε λίγους κίναιδους, αλλά το αίσθημα της αιδούς –όπως λέγει και η λέξη «κίναιδος= κινώ την αιδώ»-δεν τους άφηναν να εκδηλωθούν . Δικαίωμα του καθενός είναι να είναι ό,τι θέλει, αλλά δεν μπορεί να διαφημίζει μια ξεδιάνρτοπη και αφύσικη συμπεριφορά στην κοινωνία. Σήμερα ο κόσμος έχει γεμίσει από «gay» και αν δεν είσαι τέτοιος δεν μπορείς να σταδιοδρομήσεις σε αρκετά επαγγέλματα.
Αμφιβάλλω αν οι σημερινοί νέοι απολαμβάνουν τον πραγματικό έρωτα. Αυτόν δηλαδή που ξεκινά από τα μάτια μπαίνει στην καρδιά και γίνεται ένα δυνατό και φλογερό αίσθημα για να καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη ψυχοσωματική σχέση , της οποίας η κατάληξη είναι ο γάμος και η δημιουργία της οικογένειας. Αντίθετα σήμερα επικρατεί ένας αχρείος σεξισμός , μια κατάσταση σεξουαλικής πείνας που υποβιβάζει την γυναίκα σε πράγμα και δοχείο σωματικής ηδονής και τον άνδρα σε σεξολυγούρι και ηδονοβλεψία . Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι άνδρες βλέπουν τις γυναίκες πόρνες που μοιράζονται το κορμοί τους ταυτοχρόνως με πολλούς συντρόφους, ενώ οι γυναίκες βλέπουν τους διαφόρους ερωτικούς παρτενέρ τους σαν αναιδείς και ανώριμους φαλλοκράτες - δεν είναι κίναιδοι και ομοφυλόφιλοι - ανίκανους να κάνουν οικογένεια.
Στην εποχή μας η φύση έκανε όχι μόνον την εξελικτική επιλογή του είδους αλλά και την προώθηση των καλυτέρων στην πυραμίδα . Σήμερα με την τάση να σπουδάσουν όλοι έστω και σε άσχετες με την επαγγελματική τους προτίμηση, οι νέοι καταλήγουν να βγαίνουν άνεργοι πτυχιούχοι. Και ενώ υπάρχουν αρκετά προσοδοφόρα τεχνικά επαγγέλματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να σταδιοδρομήσουν , αυτοί τα θεωρούν κατώτερα και τα αφήνουν στους ξένους μετανάστες . Όμως μέσα από αυτά τα επαγγέλματα βγαίνουν τελικά οι καλοί και επιτυχημένοι επαγγελματίες και όχι μέσα από τους γραφειοκράτες «χαρτογιακάδες» της κρατικής μηχανής.
Ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι η πντοδύναμη εξουσία των πολυεθνικών εταιρειών τους οδηγεί να μοιάσουν στους λίαν παραγωγικούς Κινέζους εργάτες, που δεν έχουν εργασιακά δικαιώματ, δεν διαθέτουτουν ασφάλεια, δεν έχουν απαιτήσεις στη ζωή παρά μιά καλύβα και λίγο ρύζι για να επιβιώσουν . Το χειρότερο ότι θέλουν να τους μοιάσουν και στις αποδοχές για να γίνουν ανταγωνιστικοί με αυτούς, για να μην μείνουν διά βίου άνεργοι .
Τη γενιά μου οι καταστάσεις την έκαναν φύσει επαναστατική και αδούλωτη σε κάθε εσωτερικό ή εξωτερικό ζυγό. Εμείς όμως αντιλαμβανόμαστε εντελώς διαφορετικά την πάλη. Διατηρούσαμε μια θετική στάση απέναντι στη ζωή και στα γεγονότα. Δεν κόβαμε το κλαρί που καθόμαστε. Οι σημερινοί οργισμένοι νέοι καταστρέφουν την δημόσια ή και ιδιωτική περιουσία που τελικά θα πληρώσει για την ζημία ο ίδιος ο λαός . Τα παιδιά της τηλεόρασης έχουν συμβιβαστεί με την δουλεία, την βία, τα ναρκωτικά , την πορνεία , διότι κάθε μέρα γίνονται μάρτυρες των σκηνών αυτών. Μα θα μου πείτε οι αναρχικοί δεν είναι μια επαναστατική μορφή πάλης; Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα. Οι επαναστάτες δίνουν την θετική εικόνα και ανοίγουν νέους δρόμους στην κοινωνία Οι αναρχικοί είναι μηδενιστές που δυναμώνουν την κρατική κατασταλτική βία και στρώνουν το δρόμο στις αυταρχικές κυβερνήσεις για την επιβολή αντιδημοκρατικών μέτρων.
Τα κακόμοιρα τα παιδιά έχουν γίνει χονδρομπαλάδες σαν τα πεπόνια , διότι οι ταχείας παρασκευής τροφές που τρώνε και η Coca –Cola και τα συναφή ποτά που πίνουν αποτελούνται κυρίως απο λίπος, ζάχαρη και αλάτι. Ειδικά για την Coca –Cola η συνταγή της είναι επτασφράγιστο μυστικό. Αλλά και το περιβάλλον που ζουν, διαθέτει μεγάλες ποσότητες δηλητηριωδών και επιβαβών για την υγεία αερίων, υγρών και στερεών ουσιών που μολύνουν τον αέρα, το νερό, το έδαφος και τις τροφές, καθιστώντας το οικολογικό περιβάλλον επικινδυνο για την σωματική , ψυχική και πνευματική υγεία των ανθρώπων στην Γη.
Μήπως νοσταλγούν οι νέοι την πρόωρη αναχώρηση τους για κάποιον μακρινό πλανήτη προκειμένου να επιβιώσουν όταν η Γή μας θα έχει γίνει εχθρική για να στηρίξει;
Οι Κρίσεις

α/ Στην Δημοκρατία
Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν είναι άμεση δημοκρατία αλλά «Κοινοβουλευτισμός». Σ’ αυτόν εξουσιοδοτείς με την ψήφο σου σε κάποιον αντιπρόσωπο στο Κοινοβούλιο, ο οποίος σε εκπροσωπεί για μιά τετραετία. Τώρα όμως που δημιουργήθηκε η Ευρωπαική Ενωση σαν μιά υπερθενική οντότης, ο λαός έχασε ένα μεγάλο μέρος των δημοκρατικών του δικαιωμάτων , τα οποία μετεφέρθησαν στο γραφειοκρατικό και τεχνοκρατικό εγκέφαλο των Βρυξελλών. Ετσι η δημοκρατία εξασθένησε και οι εντολές έρχονται από τεχνοκρατικά και γραφειοκτατικά εξωθεσμικά κέντρα που δεν ελέγχονται απο τον λαό και ειναι μακριά απο το λαό.. Το χειρότερο δε είναι ότι μερικά από και ελέγχονται απο το πολυεθνικό κεφάλαιο και απο την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, όχι φυσικά για λογαριασμό των λαών , αλλά προς όφελος των ξένων και ντόπιων μονοπωλείων. Ολα αυτά συνιστούν την χειρότερη κρίση δημοκρατίας που γνώρισε ο κόσμος απο την εποχή της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας.
β/ Κρίση Παιδείας
Η κρίση παιδείας στο Ελληνικό κράτος είναι παλαιά , διότι αυτή δέχεται τον ασφυχτικό εναγκαλισμό της δογματικής θρησκείας, όπου συστεγάζονται στην ίδια κρατική στέγη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Και ενώ ζούμε σε εποχή ραγδαιοτάτων εξελίξεων, η Παιδεία μας πηγαίνει με τον αραμπά. Και αντί να γίνεται σμίκρυνση του χρόνου εκμαθήσεως των αντικειμένων, εμείς κάνουμε το αντίθετον, δημιουργούμε τώρα και άτυπη τεταρτοβάθμια εκαίδευση , με την δικαιολογία των ηυξημένων προσόντων των μεταπτυχιακών . Τούτο όμως αντι να αυξάνει τη γνώση την υποβιβάζει με την υποβάθμιση της τριτοβάθμιας βαθμίδας εκπαίδευσης. Και ενώ παλαιότερα η πολιτεία εχαρακτήριζε αποτυχόνται 100.000 Ελληνόπουλα και τα έδιωχνε στο εξωτερικό για να κάνουν σπουδές, σήμερα διώχνει τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές για να βελτιώσουν τις σπουδές τους και να ενταχθούν στα ξένα Ερευνητικά Κέντρα ή Πανεπιστήμια , δοδομένου ότι αδυνατούν να βρουν εργασία στην χώρα μας.
Σε μιά χώρα 2,4 εκατ. Νοικοκυριών , θα την ονόμαζα άτεκνη χώρα καθότι πέρσι είχαμε 160.000 λιγότερες εγγραφές και με το χειρότερο δημογραφικό πρόβλημα σε ολόκληρη την Ευρώπη, η μείωση του χρόνου δυναμικής παραγωγικής εργασίας είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αντ’ αυτού εμείς επιμηκύνουμε τα έτη σπουδών.
Σήμερα βέβαια την εργασία=παραγωγή έργου την ονομάζουζουν «απασχόληση», δηλαδή κάτι σαν την αγγαρία που βάζαμε στους στρατιώτες για να ξεχνούν την νοσταλγία των δικών τους προσώπων. Και σαν να μην έφθανε η απασχόληση τώρα μας σερβίρουν και την «Μερική Απασχόληση» Οσον αφορά δε την διά βίου μόρφωση, φαίνεται ότι ποτέ δεν άκουσαν το «γηράσκω αεί διδασκόμενος » του Σωκράτους, Η τύφλωση των νέων μας είναι πλήρης, διότι ο ποταμός των πληροφοριών χωρίς διασταύρωση , εκτίμηση και επιλογή τούτων είναι όχι μόνον σπατάλη χρόνου , αλλά και επικίνδυνη τοξίνωση με ψευδείς και συχνά επιβλαβείς πληροφορίες. Στην εποχή μας σοφός δεν είναι αυτός που ξέρει πολλά , αλλά αυτός που μπορεί να ξεχωρίσει το ψέμμα από την αλήθεια. Κι’ αυτό δεν το δίνει το σύστημα για να έχει υποτακτικούς και δούλους .


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Είναι γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν θέλει να ακούσει για τον διαχωρισμό της απο το Κράτος και ασφαλώς έχει τους λόγους της. Ο κυριότερος είναι ο οικονομικός και τα προνόμια που χαίρει , έναντι όλων των άλλων θρησκειών. Ομως πιό εύκολο και απο τον διαχωρισμό θα είναι η Ορθοδοξία να διαγράψει από τα γράμματα της τις Εβραικής εμπνεύσεως κατάρες και τ’ αναθέματα , εις βάρος του Ελληνισμού. Ναι, αποδεδειγμένα περιέχονται στα ιερά της βιβλία ανθελληνικές αναφορές. Αυτό το λένε οι θεολόγοι και οι κληρικοί που έχουν μελετήσει την Βίβλο. Επιπροσθέτως, ώφειλε να αποκολληθεί απο την Ιουδαική Ιστορία και παράδοση και να προσκολληθεί στην Πατρώα τοιαύτη. Το πιό ανώδυνο και συγχρόνως εφικτόν θα ήτο οι άγιοι πατέρες της Ορθοδοξίας να ζητήσουν συγνώμην από τον Ελληνισμό για την γενοκτονία , τις καταστροφές , τις διώξεις και τις βεβηλώσεις, που έκαναν στον Ελληνικό Πολιτισμό και στους Ελληνες από της επιβολής της νέας θρησκείας. Κι’ αυτό μπορεί να το δει κανείς σε κάθε του βήμα, στα κατεστραμμένα αγάλματα στα Μουσεία κ.α. Ολοι σχεδόν οι ναοί έχουν επικαθήσει πάνω σε αρχαίους Ελληνικούς ναούς και έχουν χρησιμοποιήσει τα υλικά τους σαν δομικά υλικά (κίονες, μάρμαρα, αετόματα κ.ο.κ) Ακόμη και τον ασβέστη τα παλαιότερα χρόνια τον έβγαζαν απο τα καμίνια που έκαιγαν τους αρχαίους κίνονες και τ’ αγάλματα , ενώ στα χυτήρια έρριχναν τα χάλκινα και ορυχάλκινα αγάλματα και έφτιαχναν καμπάνες) Μιά τέτοια γεναία πράξη μεταμέλειας θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την Ελληνοποίηση της ως σήμερα Ιουδαιοχριστιανικής θρησκείας. μάλιστα από τον άμβωνα ότι τάχα Χριστιανισμός σημαίνει Ελληνισμός και τανάπαλιν. Ενώ είναι γνωστόν τοις πάσι ότι επί 1800 χρόνια ο Χριστιανισμός προσπαθεί να σβήσει από τον χάρτη την Κλασσική Ελλάδα. Προς τιμήν τους υπάρχουν ελάχιστοι έντιμοι ιεράρχες και θεολόγοι που τολμούν και κάνουν κριτική για τα κακουργήματα του χριστιανισμού σε βάρος του Ελληνισμού. Και βέβαια τιμούμε και τους ηρωικούς αγωνιστές- κληρικούς υπέρ της Ελευθερίας.
Απαιτείται και στην εκκλησία εκσυγχρονισμός. Αλλη η κατάσταση στον κόσμο και στην κοινωνία όταν αποφάσιζαν οι οικουμενικές σύνοδοι για την πνευματική -και όχι μόνον -ζωή του χριστιανού και της εκκλησίας, και άλλη τώρα . Δεν μπορείς εν έτει 2006 να διακατέχεσαι απο συναισθήματα που ίσχυαν τον 3ον και 4ον αιώνα . Η τελευταια οικουμενική σύνοδος έγινε το 1250. Μια νέα οικουμενική σύνοδος της Ορθοδοξίας θα έλυνε αρκετά προβλήματα, αν φυσικά είχαν το θάρρος να την ανανεώσουν, όπως:
- Την αφαίρεση των ανθελληνικών περικοπών απο τα πατερικά κείμενα, όπως το πέτυχαν ήδη οι Εβραίοι.
- Να πάψουν να ταυτίζουν τον Ελληνισμό με την Ορθοδοξία. Είναι δύο διαφορετικά μεγέθη . Το πρώτο εκπροσωπεί το ελεύθερο , το δημοκρατικό , το ωραίο, το πανανθρώπινο κ.ο.κ Το δεύτερο το δογματικό, το αυταρχικό, το αποστεωμένο, το απόκρυφο, το σιωνιστικό κ.ο.κ
- Να πάψουν να ταυτίζουν τον Ελληνισμό με την Ειδωλολατρία, κάνοντας έτσι εχθρό τον προγονικό μας πολιτισμό, ο οποίος μας δόξασε. Η το ένα ισχύει ή το άλλο . Και τα δύο μαζί είναι λογική αντίφαση. Η θρησκεία του Διός είναι ιδεοκρατική θρησκεία και όχι ειδωλολατρία. Αν ήτο ειδωλολατρία θα έφτιανε Μεσαίωνα και όχι τον ωραιότερο Πολιτισμό. Ποτέ οι Ελληνες δεν έσκυψαν , ούτε προσκήνυσαν τα αγάλματα. Απλώς το κάλλος τους εθαύμασαν και μαζί τους και το κάλλος του Ανθρώπου.
- Δεν γίνεται πιστευτόν να λέγει το ιερατείο τον 21ον αιώνα ότι είναι αντιπρόσωποι του θεού επί της γης.
- Δεν είναι προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον της εκκλησίας να μιμείται τους ταλεμπάν με λειψανολατρείες, θαύματα , εξορκισμούς κ.α .Αποτελεί επιστροφή στον Μαύρο Μεσαίωνα αυτά που συμβαίνουν στα μοναστήρια , με τα κομποσχίνια, το εμπόριο των νεκρών, τα συγχωροχάρτια και εν γένει οι κερδοσκοπικές ιερουργίες και τερατουργίες της εκκλησίας.
- Δεν είναι προς το συμφέρον της εκκλησίας να αναμιγνύεται στην πολιτική διαμάχη των κομμάτων, γιατί αργά ή γρήγορα θα γίνει-αν δεν έχει ήδη γίνει- ο αποδιοπομπαίος τράγος των κομμάτων.
- Δεν πρέπει να ανέχεται η εκκλησία στους κόλπους της ανήθικους, απατεώνες , έκφυλους , ανώμαλους κάθε είδους και διεφθαρμένους γιατί την εκθέτουν και σκανδαλίζουν το ποίμνιο.
- Αρκετούς ακρωτηριασμούς υπέστη το έθνος μας εξ αιτίας της νέας θρησκείας. Χάσαμε τους Ελληνες που αλλαξοπίστησαν. Μας έκαναν Ρωμιούς, τώρα μας έχουν κολλήσει το «Νέο Ελληνικό», «Νεοέλληνας» «Νεοελληνική γλώσσα» κ.ο.κ ώστε να μας αποκόψουν απο το αρχαίο και το ένδοξο παρελθόν μας. Ούτε η πατρίδα μας ούτε η γλώσσα μας είναι νέα. Νέα είναι μόνον η ξενόφερτη θρησκεία μας.
- Καλό θα ήτο η Ορθοδοξία να ασχοληθεί με το πνευματικό, λυτρωτικό και εσχατολογικό της έργο. Ο Παπουλάκος έλεγε «Εμείς οι χριστιανοί δεν έχουμε εδώ πατρίδα , στον ουρανό είναι η πατρίδα μας» Ομως οι δεσποτάδες βιώνουν την κοσμική εξουσία και όχι την επουράνια ζωή. Αυτό όμως αποτελεί Υβριν.
- Τα ψέμματα που έχουν λεχθεί από άμβωνος στον Ελληνα δεν έχουν όρια. Παρά ταύτα επειδή έχει γίνει παράδοση τα αποδέχεται χωρίς να ερευνά. Επομένως ας σταματήσουν να ντοπάρουν τους νέους με καινούργια ψέμματα, γιατί αυτό είναι μάλλον προς ζημίαν τους.
- Ας σταματήσει απο το Οικουμενικό Πατριαρχείο το «παραμύθι » των Νέων Χωρών , της Εκκλησία της Κρήτης κλπ. Γιατί αυτό είναι ο σπόρος ακρωτηριασμού της Ελλάδος!
- Θα παρακαλέσουμε τον αρχιεπίσκοπο να μεσολαβήσει ώστε να συγχωρεθεί ο μακαριστός Χρύσανθος και ο τάφος του να τοποθετηθεί εντός του χώρου του Α! νεκροταφείου . Σήμερα το μνημείο του μεγάλου ιεράρχου , χωρίς καντήλι βρίσκεται στον προαύλιο χώρο. Το αμάρτημα του; Εδρασε εθνικώς.
- Τέλος καταγγέλλουμε –αν αληθεύει -το πιό μακάβριο και ανόσιο νέο. Ο γνωστός Εβραίος πραίτορας και μεγαλοκαναλάρχης του τόπου μας, που «αγάπησε» σφόδρα το Ολυμπιακό Πνεύμα, τώρα «ερωτεύθηκε » και την Ιερή γης της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο εναγκαλισμός του δε είναι τόσο σφιχτός, ώστε σε λίγο το μνημείο θα έχει εξαφανισθεί. Μιμείται τους άφρονες πολιτικούς μας ταγούς, που έθαψαν αυτές τις ημέρες το ένδοξο όνομα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ-το δεύτερο ανοσιούργημα- για να το αντικαταστήσουν με το θεοκρατικό Πάνθεον. Ο Εβραίος πραίτορας σχεδιάζει να καταστρέψει με τόνους τσιμέντου και χάλυβα το αρχαίο στάδιο. Εκεί που ανάβει κάθε τέσσερα χρόνια η Ιερή Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκεί που πρωτο-αγωνίσθηκε ο Δίας με τον Κρόνο . Εκεί που αργότερα αγωνίσθηκε ο Ηρακλής με τα αδέλφια του. Αυτόν τον ιερό τόπο θέλει να μετατρέψει ο βέβηλος σε ριγκ πάλης και άλλων αγωνισμάτων. Ας πάει στην Ιερουσαλήμ να βάλει ένα κολωνάκι; Είναι το τελευταίο μνημείο που απομένει. Η Ακρόπολη ; Κι’αυτή έχει υπονομευθεί ανεπανόρθωτα από τους σύγχρονους Μπαλάνους. Ελληνες εγερθείτε και εξεγερθείτε!!Αν δεν αντισταθούμε και τώρα τότε δεν δικαιούμεθα να λέμε ότι είμαστε Ελληνες. Δικαίως θα είμαστε γνήσιοι Ιουδαιοχριστιανοί.


Η ΑΣΤΕΡΟΕΣΣΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΗΣ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Τρία χρόνια έκλεισαν απο την ημέρα(18/3/2003) του εγκληματικού πολέμου στο Ιράκ. Ενός πολέμου που στοίχισε άνω των 100.000 ψυχών , φοβερές καταστροφές και αστρονομικά έξοδα. Παρά ταύτα ουδέν αποτέλεσμα έφερε και δεν είναι ορατόν το τέλος του. Βέβαια το κέρδος του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος είναι τεράστιο. Με τον πόλεμο αυτό ο άλλοτε υπερήφανος Αμερικανικός αετός βγαίνει με τις φτερούγες του ψαλιδισμένες και μετά δυσκολίας μπορεί να πετάξει σε άλλα παγκόσμια θέατρα επιχειρήσεων, όπως στο Ιράν, όπου οι σχεδιαστές του θα ήθελαν να τον εξαπολύσουν και πάλι . Το τραυματικό φιάσκο του Βιετνάμ δεν ενουθέτησε το κατεστημένο της Ουάσιγκτον . Ο πόλεμος όμως στο Ιράκ και Αφγανιστάν ήτο προκαταβολικά αποτυχημένος πριν ακόμη αρχίσει. Ενας πόλεμος χωρίς ξεκάθαρους πολιτικούς στόχους και με ελλειπή στρατιωτική σχεδίαση και δυνάμεις . Ουσιαστικά επρόκειται για μιά ληστρική επιχείρηση αρπαγής του Ιρακινού πετρελαίου από τις εταιρείες του προέδρου . Τώρα οι επιδρομείς έχουν παγιδευθεί και δεν έχουν διέξοδο διαφυγής. Μετά την στρατιωτική και οικονομική τους εξάντληση, τώρα στρέφονται προς το ΝΑΤΟ , σαν σωσίβιο σωτηρίας . Η Ευρω-Ατλαντική Συμμαχία-που έγινε το 1950 εναντίον της Σοβιετικής Ενώσεως από τα 15 κράτη- δεν μπορεί να παίξει τον νέο ρόλο της στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Τότε υπήρχε ο φανταστικός εξ Ανατολών έστω κίνδυνος , τον οποίον εξόγκωναν βέβαια οι υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ. Μετά την πτώση του Κομμουνισμού γεννήθηκε η ανάγκη να βρεθεί ένας καινούργιος εχθρός, κι’ αυτός ήτο έτοιμος πριν ακόμη πέσει η Σοβιετική Ενωση. Τον είχε κι’ όλας δημιουργήσει το Ισραήλ με τους συνεχείς πολέμους κατά των Παλαιστινίων . Κι’ ο νέος εχθρός δεν ήτο άλλος από τους Αραβες και κατ’ επέκταση το Ισλάμ, το οποίον εναντιώνεται στα σχέδια του Ισραήλ για την κατοχή της Παλαιστίνης και την καταπίεση των Παλαιστινίων. «Τρομοκράτες» είχαν βαπτίσει οι Ισραηλινοί τους Παλαιστίνιους μαχητές της ελευθερίας , πράγμα που το είχαν ασπασθεί και οι Αμερικανοί. Αλλο τώρα αν και οι πατέρες του Ισραηλινού , αλλά και του Αμερικανικού Εθνους ξεκίνησαν τον αγώνα τους σαν τρομοκράτες... Κάθε εθνικοαπολευθερωτικό κίνημα έκτοτε βαπτίσθηκε ως τρομοκρατικό και οι αγωνιστές κατεδιώχθησαν σαν «τρομοκράτες».
Ο πόλεμος όμως κατά της τρομοκρατίας επισημοποιήθηκε μετά το χτύπημα της 9/11 εναντίον των διδύμων πύργων της Νέας Υόρκης, χτύπημα που έδωσε την αφορμή για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και Ιράκ. Βέβαια οι πόλεμοι αυτοί είχαν προ πολλού σχεδιασθεί , όπως και ο πόλεμος στο Ιράν που τώρα επωάζεται. Ο αρχιτρομοκράτης αντίπαλος τους δεν ήτο άλλος από τον άλλοτε αρχιπράκτορα τους Οσάμα Μπιν –Λάντεν , ο οποίος πολέμησε τους Σοβιετικούς στο Αφγανιστάν. Κατά πόσον το πρόσωπο αυτό είναι υπαρκτό ή φανταστικό αυτό είναι υπό αμφισβήτηση.
Τώρα που οι ΗΠΑ βρέθηκαν στο φοβερό αδιέξοδο στο Ιράκ , προσφεύγουν και πάλι στο ΝΑΤΟ , να πρωτοστατήσει εναντίον του νέου φανταστικού εχθρού, της Τρομοκρατίας. Το νέο ΝΑΤΟ δεν θα είναι πλέον Ευρωαντλατικό, αλλά παγκοσμιοποιημένο, έτσι που να μπορεί να επεμβαίνει παντού στον κόσμο για να επιβάλλει την PAX AMERICANA. Και επειδή ο Αμερικανικός Στρατός μαστίζεται από ελλείψεις σε στρατιωτικό προσωπικό και επειδή το εξωτερικό χρέος των ΗΠΑ σκαρφάλωσε σε αστρονομικά ύψη, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θέλουν το νέο ΝΑΤΟ να επωμισθεί όχι μόνον την επάνδρωση του πολυεθνικού στρατού , αλλά και τις δαπάνες για την διεξαγωγή των πολέμων στο Ιράκ , Αφγανιστάν και σε οποιοδήποτε έτερο σημείο εμπλακούν στο μέλλον οι δυνάμεις του .
Στην Εκθεση για την Εθνική Στρατηγική και Ασφάλεια της 16ης Μαρτίου 2006 το Υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ καθορίζει ότι: «Το ΝΑΤΟ παραμένει ο ζωτικός πυλώνας της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ» Η Εκθεση καθορίζει την ευθύνη εμπλοκής του ΝΑΤΟ σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Επομένως το νέο δόγμα θέτει και πάλι την διαλελυμένη Ευρώπη στο νέο παγκοσμιοποιημένο Ευρω-Ατλαντικό σύμφωνο υπό την Αμερικανική κηδεμονία. Η νέα του αποστολή είναι «το κυνήγι της Τρομοκρατίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου». Τούτο κρίθηκε εκ των πραγμάτων αναγκαίο μετά την παταγώδη αποτυχία της Αμερικανικής πολιτικής να διεξάγει μόνη της τον πόλεμο στο Ιράκ. Για την ακρίβεια δεν ήτο εντελώς μόνη, αλλά μετά των «προθύμων», όπως απεκάλεσε το «λεφούσι» των Ανατολικοευρωπαίων και των άλλων- στον πόλεμο εκείνο ο κ. Ράμσφελντ. Τώρα επανέρχονται στους παλαιόυς Νατοικούς συμμάχους για να «βγάλουν τα κάστανα απο την φωτιά»
Από την εποχή όμως του Ψυχρού Πολέμου, η παγκόσμια πολιτικο-οικονομική ισορροπία έχει ανατραπεί άρδην. Η προοπτική αυτονομήσεως της Ευρώπης και της Ασίας σήμερον είναι μεγαλύτερη απο ποτέ, γεγονός που θέτει μεγάλους προβληματισμούς στην Ουάσιγκτον. Αυτός είναι και ο λόγος της αδυναμίας επεμβάσεως στο Ιράν. Ενας νέος τριπολικός κόσμος αναδύεται αυτόν τον καιρό: Η Ασία, η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική.
Μπορεί ακόμη οι ΗΠΑ λόγω αδρανείας να αποτελούν τον πολιτικό και στρατιωτικό υπεργίγαντα , αλλά αυτός στέκει σε πήλινα πόδια. Η οικονομία της Αμερικής στηρίζεται στην εισροή των Κινεζικών πλεονασμάτων. Βέβαια και η Κίνα στηρίζεται στην Αμερικανική αγορά για να διαθέσει τα προιόντα της, δεδομένου ότι παράγει το 40% παγκοσμίως . Ομως ο μεγαλύτερος κόλαφος των ΗΠΑ είναι η ανεξαρτοποίηση της Λατινικής Αμερικής. Μετά από σχεδόν ένα αιώνα ωμών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων (Κόλπος Χοίρων, Γρανάδα, Παναμά, Γουατεμάλα κ.ο.κ) , εγκαταστάσεως αιμοσταγών δικτατορικών καθεστώτων τύπου (Πάπα Ντόκ , Σομόζα, Πινοσέτ κ.ο.κ) , μηχανορραφιών και ανατρεπτικών κινημάτων , αισχροτάτης οικονομικής εκμεταλλεύσεως, φαλκιδεύσεως και των πιό στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών των φτωχών χωρών της Λατινικής Αμερικής με την δράση της CIA και των παραστρατιωτικων οργανώσεων , της δημιουργίας βασανιστών στα ειδικά κέντρα εκπαιδεύσεως των ΗΠΑ κ.ο.κ οι λαοί θέλουν ανεξαρτησία, ειρήνη και πρόοδο. Τόσον στην Ασία όσον και στην Λατινική Αμερική μετά την αποτίναξη του Αμερικανικού ζυγού οι λαοί άρχισαν στενότατη συνεργασία στον οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό , ακόμη δε και στον στρατιωτικό τομέα. Εν αντιθέσει προς την υποτακτική Ε.Ε, η Κίνα δεν ενδίδει στις Αμερικανικές πιέσεις. Οι ΗΠΑ θέλησαν να παίξουν και στην Ασία το μόνιμο διχαστικό παιχνίδι που παίζουν στην Ελλάδα και Τουρκία. Παρέκαμψαν λοιπόν την Κίνα και πλησίασαν την Ινδία, με υποσχέσεις ότι θα την βοηθήσουν στον πυρηνικό τομέα. Αλλά η Κίνα έχει υπομονή και σοφία και προ παντός δεν φοβάται.
Το ζητούμενον είναι τι θα κάνει η Ε.Ε; Μιά Ευρώπη-στην πραγματικότητα Ελευθέρα Ζώνη Εμπορίου- χωρίς Σύνταγμα, χωρίς ενότητα, χωρίς στρατηγική, χωρίς στρατιωτική ισχύ, χωρίς πολιτική βούληση; Μιά Ευρώπη ενδοτική, πολυδιασπασμένη και διαλελυμένη, με Ευρωατλαντικούς «Δούρειους Ιππους» στο εσωτερικό της; Μια Ε.Ε τέλος που αγνοεί προκλητικά την θέληση των λαών της; Θα ξαναμπεί στην «Ευρωπαική στρούγκα» και θα δεχθεί και πάλι τον ίδιο τυχοδιώκτη και άξεστο υπερατλαντικό τσοπάνο; Η θα αποτελέσει τον τρίτο πόλο στην διεθνή γεωπολιτική σκηνή, ακολουθούσα τον δικό της δημοκρατικό δρόμο, μακρυά απο τον νεοφιλελευθερισμό και τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, όπως ζητούν διακαώς οι λαοί της; Αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα!
http://eblog.gr/AMFIKTYON

Η ΧΑΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Μεγάλη ανησυχία επροξένησε η γνωστή πρόταση του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος επρότεινε: « την παραπομπή του προβλήματος του Αιγαίου στο Δικαστήριο της Χάγης» Περισσότερη σύγχυση όμως προξένησαν τα προς συζήτησιν προβλήματα. Κατά τον κ. Στεφανόπουλο-δέον να συμπεριλάβουν: Υφαλοκρηπίδα, Χωρικά Υδατα και Αποστρατικοποίηση των Νήσων του Ανατολικού Αιγαίου.

Οριοθέτηση Υφαλοκρηπίδος και Ουδέν έτερον

Εδώ και 30 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις επαναλάμβαναν μονότονα ότι ΕΝΑ και μοναδικό πρόβλημα εκκρεμεί με την Τουρκία : Η οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδος. Αρνούντο δε επιμόνως να συζητήσουν θέματα χωρικών υδάτων , εναερίου χώρου πολλώ δε μάλλον την αποστρατικοποίηση των νησιών μας. Σήμερον είναι απορίας άξιον πως προέκυψε απο το πουθενά αυτό το πακέτο που ζητούσε από χρόνια η Αγκυρα ; Είχαν κάνει λάθος οι Κ. Καραμανλής , Α. Παπανδρέου - ακόμη και οι ενδοτικοί κ. κ Μητσοτάκης και Σημίτης-που απέκλειαν άλλα θέματα με εξαίρεση το θέμα της Υφαλοκρηπίδος; Η ο κ. Σταφανόπουλος και ορισμένοι «μηδίζοντες» πολιτικοί μας έχουν χάσει τον «μπούσουλα » των εθνικών μας θεμάτων και παρασύρονται απο το ρεύμα του «Ενιαίου Πολιτικού και Οικονομικού Χώρου» της Παγκοσμιοποιήσεως;
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μιά λογική και δικαία διαπραγμάτευση είναι καλύτερη από τον πόλεμο, αρκεί σ’ αυτήν να μην διακυβευθούν τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα . Διότι ό,τι παραδώσεις με την υπογραφή σου ποτέ πιά δεν το ξαναπαίρνεις. Ενώ αν ηττηθείς στον πόλεμο μπορείς να τα διεκδικείς αιωνίως .

Η Τουρκία Διεκδικεί το Μισό Αιγαίο

Η Τουρκία δεν έχει τίποτα να χάσει σ’ αυτήν την διαπραγμάτευση. Διότι μόνον ζητεί και ζητεί παράλογα το 1/2 του Αιγαίου. Η Ελλάς επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή είχε προτείνει την παραπομπή του θέματος της Υφαλοκρηπίδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά η Τουρκία αμφιταλαντεύθηκε για λίγο και μετά αρνήθηκε την υπογραφή του Συνυποσχετικού. Ως τώρα η Αγκυρα ηρνείτο το Διεθνές Δικαστήριο και απαιτούσε επιμόνως διμερείς διαπραγματεύσεις, με την απαίτηση να συναινέσουμε στην λύση του προβλήματος με βάση τον «Κανόνα της Ευθυδικίας», δηλαδή μίας «δικαίας μοιρασιάς» . Ενεκα τούτου οι διμερείς διαπραγματεύσεις εδώ και 30 χρόνια ήσαν άκαρπες . Κατ’ αρχήν δεν είναι βέβαιον ότι η Τουρκία θα δεχθεί και πάλιν την προσφυγή στη Χάγη.

Ποίους Κινδύνους Ενέχει ο Διεθνές Δικαστήριον ;

Η Χάγη εγκυμονεί σοβαροτάτους κινδύνους αν δεν συντάξουμε προσεκτικά το Συνυποσχετικό. Πρέπει δηλαδή να καθορίσουμε επακριβώς το αντικείμενο. Διότι μόνον έτσι θα αποφύγουμε πανωλεθρία , τύπου «Σχεδίου Αννάν»:

1. Ως γνωστόν, το Διεθνές Δικαστήριον της Χάγης υπάγεται στον ΟΗΕ και απαρτίζεται από πολυεθνικούς δικαστές, οι οποίοι κανονικά πρέπει να δικάζουν επί τη βάσει νομικών κανόνων διεθνούς δικαίου. Οι κανόνες αυτοί δεν είναι πάντα ισχυροί και δεν υπάρχει κάποια αρχή για την υποχρεωτική επιβολή των αποφάσεων του δικαστηρίου. Είναι δηλαδή ωσάν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας τις οποίες όποιος θέλει τις εκτελεί(Ορα αποφάσεις για το Κυπριακό) Επομένως για την κακόβουλη Τουρκία η απόφαση μπορεί να είναι κουρελόχαρτο.
2. Επειδή οι δικαστές σαν άτομα επηρεάζονται συχνά από πολιτικές σκοπιμότητες δεν είναι σίγουρο ότι οι αποφάσεις τους θα είναι επί τη βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Η πράξη έχει δείξει ότι κι’ αυτοί σαν άνθρωποι ενεργούν περισσότερον με πολιτικά παρά με καθαρώς νομικά κριτήρια. Πως να εμπιστευθεί κανείς στα παιδιά και στα εγγόνια Αμερικανών , Αγγλων, Γερμανών , Γάλλων , Ιταλών δικαία κρίση όταν οι πρόγονοι τους στο παρελθόν βυσσοδόμησαν κατά της Ελλάδος και της Κύπρου(1919, 1922, 1941, 1944, 1959, 1974)
3. Ενας άλλος κίνδυνος που ελονγχεύει είναι ότι ο κανόνας για την υφαλοκρηπίδα των νησιών-και ιδία των βραχονησίδων- δέχεται πολλές ερμηνίες και ενίοτε γίνονται παρεκλίσεις απο αυτόν , οπότε μπορεί τα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου να βρεθούν περικυκλωμένα, εντός της Τουρκικής υφαλοκρηπίδος.
4. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου είναι δεσμευτικές στο μέτρον που θα σεβασθούν και τα δύο μέρη το Συνυποσχετικό και την Απόφαση . Και η μεν Τουρκία που γράφει εις τα παλαιότερα των υποδημάτων της το διεθνές δίκαιον, δεν θα δυσκολευθεί να την παραβιάσει. Αντίθετα, η Ελλάς ως νομοταγής χώρα θα είναι υποχρεωμένη να δεχθεί έστω και μιά δυσμενή Απόφαση. Δηλαδή μπορεί «να πάμε για μαλλί και να βγούμε κουρεμένοι»
5. Αν πάμε στην Χάγη χωρίς πολύ καλή προετοιμασία ώστε να αποκλείσουμε τις τυχόν παγίδες που θα θελήσει να μας στήσει η Τουρκία ή και τυχόν «μιλημένοι» δικαστές, θα πρέπει να προβλέψουμε για τα εξής:

Τι Πρέπει να Προβλέπει το Συνυποσχετικό;

α/ Επ’ ουδενί θα πρέπει να δεχθούμε να «κάψουμε το χαρτί» του δικαιώματος μας για την επέκταση των 12 Ν.Μ της Αιγιαλίτιδας ζώνης( χωρικά μας ύδατα) που κατοχυρώνεται σαφώς από το Δίκαιον της Θαλάσσης. Αυτό κατά τους διεθνολόγους είναι το ισχυρότερο όπλο που διαθέτουμε και αυτό τρέμει η Τουρκία και έχει βάλει το απαράδεκτο και παράνομο CASUS BELI. Τούτο όμως αντίκειται: 1/ προς τις αρχές του ΟΗΕ ο οποίος απαγορεύει την Βία ή την χρήση Βίας στις σχέσεις μεταξύ των κρατών 2/ Προς τις αρχές της Ε.Ε , διότι δεν είναι νοητόν μιά χώρα που θέλει να γίνει μέλος της να απειλεί ταυτοχρόνως με πόλεμο μιά χώρα- μέλος της Ενωσης , από την οποίαν μάλιστα ζητεί την ψήφο της για την εισδοχή της στην Ε.Ε. 3/ Αντίκειται και προς το καταστατικό του ΝΑΤΟ, διότι –υποτίθεται – ότι είμαστε σύμμαχοι ως μέλη της αυτής Συμμαχίας.
β/ Επ’ ουδενι θα πρέπει να δεχθούμε στο Συνυποσχετικό:
1/ τον εγκλωβισμό των νησιών μας , διότι αυτό θα σημάνει παράδοση τους.
2/ την αλλαγή των 10 ΝΜ στον εναέριο χώρο μας, εκτός κι’ αν επεκτείνουμε την Αιγιαλίτιδα Ζώνη μας συνολικά (ήτοι Χωρικά Υδατα και Εναέριο Χώρο) απο τα 6 ΝΜ και 10 ΝΜ αντιστοίχως που είναι τώρα , στα 12 ΝΜ που καθορίζεται από το Δίκαιον της Θάλασσας. [Δυστυχώς υπάρχουν ορισμένοι που ζητούν να περιορίσουμε τον Εναέριο Χώρο μας ώστε να τον προσαρμώσουμε στην Αιγιαλίτιδα Ζώνη των 6 Ν Μ, χωρίς να γνωρίζουν ότι και ο Εναέριος Χώρος μας των 10 ΝΜ είναι νομικά κατοχυρωμένος από το 1931στα πλαίσια της Αιγιαλίτιδας Ζώνης]
δ/. Στο Συνυποσχετικό θα πρέπει να προβλέψουμε την Μεσογραμμή όπου η ακτογραμμή μας εφάπτεται με την Τουρκική τοιαύτη. Οσον αφορά στις ενδεχόμενες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητος για την παρεμπόδιση των πλόων στο Αιγαίο, υπάρχει φόρμουλα για την ασφαλή διέλευση όλων των πλοίων επι τη βάσει του κανόνος «Αβλαβούς Διευλεύσεως» ή του «Καθεστώτος των Στενών.

FIR Αθηνών: Η Κορη του Οφθαλμού μας

6. Το FIR Αθηνών θα πρέπει να το κρατήσουμε ως κόρη οφθαλμού. Στον χώρο αυτό δεν έχουμε κυριαρχικά διακαιώματα , αλλά μόνον διοικητική ευθύνη να ασκούμε διαχείρηση και έλεγχο για την ασφάλεια και ομαλή λειτουργία της Εναέριας Κυκλοφορίας και Διάσωσης. Οταν εισέρχεται αγνώστου εθνικότητος Α/Φ στο χώρο του FIR η αναγνώριση του είναι βασικός παράγοντας όχι μόνον για την ασφάλεια και ομαλή λειτουργία του FIR, αλλά και για την εθνική μας άμυνα, διότι αλλιώς θα έφθανε ο αντίπαλος στα 10 ΝΜ από το έδαφος μας για να τον αναχαιτίσουμε, πράγμα αδύνατον με τις ταχύτητες των σημερινών Α/Φ. Είναι λοιπόν λυπηρόν που πρώην αρχηγοί κλάδων των Ε.Δ-και πολιτικοί- υποβάθμισαν τις παραβάσεις του FIR, ωσάν παραβάσεις του ΚΟΚ.

ΟΧΙ στις «Γκρίζες Ζώνες και Αποστρατικοποίηση Νησιών»

Στο Συνυποσχετικό θα πρέπει να βάλουμε τέτοιους όρους ώστε ούτε η κακοβουλία της Τουρκίας ούτε κάποιου δικαστού να μπορεί να μας βλάψει. Επ’ ουδενί θα πρέπει να βάλουμε προς συζήτηση «γκρίζες ζώνες» και αποστρατικοποίηση των νησιών μας. Διότι αν τις δεχθούμε, αργότερα η Τουρκία θα θέσει θέμα «Αττικής» και αναβιώσεως της τέως Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οταν η Τουρκία έχει εν ισχύι το CASUS BELI και σταθμεύει απέναντι από τα νησιά μας την 2αν Τουρκική Στρατιά και εκδηλώνει επεκτατικές βλέψεις με λόγια και έργα εναντίον της Ελλάδος και Κύπρου θα ήτο-αν μη τι άλλο –βλακώδες εκ μέρους μας να συζητούμε την αποστρατικοποίηση των νησιών . Η Τουρκία είναι CONTRA LEGE(αντίθετη προς το διεθνές δίκαιον) και επομένως το μόνον μέσον που θα την αποτρέψει δεν είναι το δικαστήριο αλλά η ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Αυτές πρέπει να παραμείνουν ισχυρές όσο η Τουρκία μας απειλεί, παρά τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Ελλειψη Ομοφωνίας =Εθνική Καταστροφή

Ο τέως ανώτατος πολιτιακός άρχων,αλλα και μέρος του πολιτικού μας κόσμου, με τις δηλώσεις τους έδωσαν αρνητικό στίγμα στην Τουρκία και ουσιαστικά ρίχνουν «νερό στο μύλο» των επιθετικών , επεκτατικών και τυχοδιωκτικών σχεδίων της Αγκυρας. Ο Ελληνισμός σύσσωμος, καταδικάζει με οργή αυτές τις προτάσεις που προσφέρουν γην , αέρα και θάλασσα στην γείτονα , ενώ είναι βέβαιον ότι δεν πρόκειται να στομώσουν τις επεκτατικές της βλέψεις. Επομένως , η διχόνοια και η έλλειψη ενιαίας Εθνικής Στρατηγικής στα εθνικά θέματα μόνον εθνική καταστροφή προοιωνίζει. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.(2003)


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Αν δεχθούμε ότι το μέλλον ενός τόπου εξαρτάται απο την Παιδεία τότε ο τόπος που κλείνει τα σχολεία δεν έχει μέλλον. Και αυτό δεν ισχύει τώρα με την απεργία και τις καταλήψεις - οι οποίες αργά ή γρήγορα θα κοπάσουν- αφορά γενικότερα τα σχολεία μας που από μακρόν υπολειτουργούν . Σε μιά εποχή ραγδαίων επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων και οξυτάτου ανταγωνισμού για το μοίρασμα της πίττας, η νοεολαία μας δεν θέλει να συμμετάσχει. Αρνείται να εργασθεί , να μορφωθεί και να προχωρήσει. Αυτό ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Κάτω απο διάφορες προφάσεις οι μαθητές αποφεύγουν το σχολείο. Οι δάσκαλοι και καθηγητές εργάζονται σαν μεροκαματιάρηδες. Προσποιούνται πως εργάζονται χωρίς να αποδίδουν. Το κράτος προσποιείται ότι τους πληρώνει , ενώ τους κρατάει σε επίπεδο φτώχειας και μιζέριας. Το ληστρικό πολιτικό μας σύστημα προσποιείται ότι θέλει Παιδεία αλλα συνεχώς την «μεταρρυθμίζει», την απορρυθμίζει και την διαλύει, με μοναδικό σκοπό να τυφλώσει τους νέους και να τους μεταβάλλει-ως άλλη Κίρκη- σε μελλοντική κομματική πελατεία και σε αφισσοκολλητές. Οι γονείς-κηδεμόνες και η κοινωνία θεάται παθητικά χωρίς να επεμβαίνει για να εκβιάσει λύση . Εδιωξαν τις Μούσες απο τα Σχολεία και έβαλαν στην θέση τους την κομματική και εμπορική συναλλαγή.
Στο παρελθόν η Δεξιά είχε συντηρητική μεν κατεύθυνση στην Παιδεία , αλλά ήτο σοβαρή και ποτέ δεν έφθανε στο σημείο λαικισμού και διάλυσης των ημερών μας. Ισως όλα αυτά να είναι σκόπιμα για την εισαγωγή και επέκταση της ιδιωτικής παιδείας . Το Κέντρο άλλοτε είχε οράματα για αναγέννηση και μεταρρύθμιση της Παιδείας και έκανε σημαντικές ευεργετικές μεταρρυθμίσεις , όχι όμως πιά . Η Αριστερά παρά τις όποιες υπερβολές της , ήτο πρωτοπόρος στην μόρφωση και η κατ’ έξοχήν κυψέλη καλλιεργημένων και προοδευτικών ανθρώπων . Σήμερα όλα έχουν ισοπεδωθεί . Ολα τα κόμματα κι’ όλες οι παρατάξεις κάνουν το παν για να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο. Ισοπεδώσουν ανελέητα τον χώρο της Παιδείας. Και κανένας δεν αντιδρά στην κατρακύλα αυτή. Ολοι χαιδεύουν αυτιά και όλοι λογαριάζουν το πολιτικό κόστος . Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι της Αρετής και της Κακίας. Δύσκολο και ανηφορικό το πρώτο. Εύκολο και ολισθηρο το δεύτερο . Και εμείς οι μεγάλοι σιωπούμε ένοχα. Δεν τους λέμε τις εμπειρίες μας. Πως ενεργούσαμε τότε; Με τις καταλήψεις μορφωθήκαμε , και με την ασυδοσία ανορθώσαμε την κατεστραμμένη Ελλάδα, ή με την σκληρή εργασία και τον αγώνα; Είχε μήπως η Παιδεία στα χρόνια εκείνα της Κατοχής και μετέπειτα περισσότερα χρήματα; Περισσότερα σχολεία; Περισσότερα βιβλία και εκπαιδευτικά βοηθήματα; Περισσότερους και πιό καλοπληρωμένους δασκάλους; Οχι βέβαια. Ακριβώς το αντίθετον. Και όμως ακόμη και με τους βομβαρδισμούς εμείς κάναμε σχολείο. Ξελιγωμένοι απο την πείνα και την αβιταμίνωση εμείς στο σχολείο. Με μελανιασμένα πόδια και χέρια, γιατί δεν είχαμε θέρμανση , εμείς στο σχολείο. Τότε μας θέρμαινε η μόρφωση. Και επειδή δεν διαθέταμε τετράδια και μολύβια τα αποστηθίζαμε απ’ έξω. Ομως οι ηρωικές αυτές μορφές των δάσκαλων μας είχαν μεράκι και υπευθυνότητα της αποστολής τους. Μας είχαν σε πειθαρχία και καλά μας έκαναν. Απο κείνα όμως τα σχολεία βγήκαν φωτεινές προσωπικότητες που δόξασαν την Ελλάδα ανά τον κόσμο ολόκληρο. Οι περισσότεροι βέβαια είμαστε δια βίου μαθητές. Σήμερα οι υπερκαταναλωτικοί μέχρι κορεσμού νέοι μας , που η οικογένεια και η Πολιτεία τους δίνει-έστω τα βασικά-για να σπουδάσουν , αντί για την μόρφωση προτιμούν τις απεργίες, τις καταλήψεις , τους βανδαλισμούς , την οκνηρία, το φαγοπότι (όλα είναι υπέρβαρα) , την τρυφηλότητα , την καταστροφή , τον μηδενισμό και την ήσσονα προσπάθεια. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις των θαυμάσιων νέων οι οποίοι κοπιάζουν και συναγωνίζονται σε μόρφωση και προσόντα τους ξένους ανταγωνιστές τους. Οι άλλοι , οι κομματικοποιημένοι , μένουν «κομματόσκυλα» και επαναστάτες χωρίς αιτία, αργόσχολοι και μίζεροι, διαμαρτυρόμενοι για το κάθε τι, ενώ οι ακραίοι εξ αυτών ρέπουν είναι αναρχικοί και βίαιοι, χουλιγκάνοι και καταστροφικοί, μηδενιστές , φρικιά ή και έγκληματίες και ναρκομανείς. Βέβαια φταίνε και οι δάσκαλοι και οι γονείς , αλλά περισσότερο φταίει η Πολιτεία που αδυνατεί να πάρει δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα για να επαναφέρει την τάξη, την πειθαρχία και την ευκοσμία στα σχολεία. Επι τέλους να εφαρμώσει τους Νόμους. Φταίει και η αντιπολίτευση που στρουθοκηλίζει και καιροσκοπεί, ενώ έκανε τα ίδια σαν κυβέρνηση. Φταίνε και τα αριστερά κόμματα που ισοπεδώνουν τα πάντα, υποκινούν συνεχώς μαθητικές εξεγέρσεις , τροφοδοτούν την αναταταχή και κρατούν ουσιαστικά «όμηρη» την νεολαία. Ολέθριος είναι ο ρόλος της τηλεοράσεως που προβάλλει και προωθεί ακραίες καταστάσεις βίας, ανυπακοής, αντικοινωνικής συμπεριφοράς, απειθαρχίας και αρνητικών προτύπων . Φταίει και ο άκρατος συνδικαλισμός στα σχολεία . Διότι τα παιδιά από την φύση τους ρέπουν προς την ελευθερία . Επομένως το μοναδικό αίτημα των νέων είναι η ήσσονα προσπάθεια και η αποφυγή των μαθημάτων. Κι’ αυτό προωθούν μέσω του συνδικαλισμού τους. Ομως ο κύριος καταστροφεύς της Παιδείας είναι το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο , το οποίον απο της ιδρύσεως του δεν κάνει άλλο τι παρά να φίμωνει τον δάσκαλο , να εισάγει ξένα φθοροποιά πρότυπα(και δεν εννούμε τα νέα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα) και ν’ αλοιώνει την Ελληνική Ιστορία, την Ελληνική Γλώσσα και τις Ελληνικές Αξίες . Αν δεν διαλυθεί τούτο δεν πρέπει να αναμένουμε ανόρθωση της Παιδείας. Φαίνεται ότι όλοι ενεργούν σύμφωνα με την οδηγία Κίσσιγκερ και της διεθνούς εξουσίας για την καθυπόταξη και εξουθένωση του Ελληνισμού. «Κόψε το βλαστάρι και τις ρίζες αν θελεις να νεκρώσεις το δένδρο » Και αυτό συμβαίνει σήμερον. Λύση υπάρχε μία: Η αποτίναξη του σημερινού διεφθαρμένου και ληστρικού πολιτικου συστήματος και η αντικατάσταση του με την Αμεση Δημοκρατία. Προς τούτο οι Ελληνες πρέπει ν’ αλλάξουν τρόπο σκέψεως . Να βγουν απο την ‘αγέλη’ , να σταματήσουν να ‘βελάζουν’ και να ορθολογισθούν.(2003)



ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Αντιδραστήρας Σύντηξης Ελαφρών Πυρήνων

Αυτές τις ημέρες η ανθρωπότητα έκανε ένα τεράστιο άλμα προς το μέλλον. Πρόκειται να μιμηθεί την Φύση! Με την εγκαινίαση του πολυεθνικού σχεδίου ITER για την κατασκευή αντιδραστήρος σύντηξης ελαφρών πυρήνων, η ανθρωπότητα προσβλέπει να εξασφαλίσει άφθονη και καθαρή ενέργεια στο διηνεκές . Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την νέα μορφή καθαρής ενέργειας , ως «Αμβροσία» για την ανθρωπότητα. [Η Αμβροσία ήτο η τροφή των Θεών και χάρις σ’ αυτήν έγιναν αθανάτοι. Πριν ευρεθεί η Αμβροσία οι Θεοί οσφραίνοντο μόνον την κνίσσαν των θυσιών , αλλά αυτή και ανεπαρκής ήτο και φυσικά στο έπακρον ρυπογόνος, όπως είναι τα καύσιμα των υδρογονανθράκων. Η Αμβροσία εφάνη με την γέννηση του Διός , ρέουσα εκ του κέρατος της αιγός Αμαλθείας, και με αυτή ετράφη το πρώτον ο Ζευς .Το κέρας της Αμαλθείας(=αφθονίας) είχε δύναμιν να χορηγεί στις Νύμφες τροφούς του Διός ό,τι και αν επιθυμούσαν.] Αν όλα εξελιχθούν ομαλά η ανθρωπότητα του μέλλοντος θα έχει βάλει στο χέρι την ανεξάντλητη φυσική ενέργεια της σύντηξης των πυρήνων . Πρόκειται για την ίδια διαδικασία που συμβαίνει στο κέντρον του Ηλίου . Κατά τους αρχαίους Ελληνες η κυκλική κίνηση και η σύντηξη είναι ευεργετικές και ενωτικές δυνάμεις , ενώ η γραμμική κίνηση και η σχάση διαλυτικές και καταστρεπτικές. Δυστυχώς επεκράτησαν η θεωρία του Αινστάιν και προχωρήσαμε στην σχάση των πυρήνων των βαρέων στοιχείων(Ουρανίου) και όχι η θεωρία του Βίλχελμ Ράιτ, ο οποίος ήτο υπέρ της χρησιμοποιήσεως της φυσικής ενέργειας (της κοσμικής και της σύντηξης). Το σχέδιο ITER προβλέπει την κατασκευή πειραματικού αντιδραστήρος στο Κανταράς της Ν. Γαλλίας . Συμμετέχουν η Ε.Ε , ΗΠΑ, Ρωσσία. Ινδία, Κίνα και Ν. Κορέα . Η Ε.Ε συμμετέχει με 50% ενώ οι υπόλοιποι εταίροι με 10% έκαστος. Αν ευοδωθεί το σχέδιο η ανθρωπότητα θα ξαναζήσει στην Χρυσή Εποχή του Ησιόδου. Τούτο σημαίνει ότι προσβλέπουμε σε μιά νέα μεγαλειώδη εποχή , την Εποχή της Γνώσεως και της Ειρήνης. Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα. Σύμφωνα με τις απόψεις του διακεκριμένου πυρηνικού καθηγητού των ΗΠΑ κ. Ανδρέα Τουπαδάκη, μπορεί θεωρητικά να φαντάζει εύκολο το εγχείρημα τούτο, αλλά στην πράξη είναι δυσκολότατον έως ακατόρθωτον υπό τις σημερινες συνθήκες. Και τούτο διότι για να γίνει η σύντηξη των πυρήνων υδρογόνου απαιτούνται αστρονομικές θερμοκρασίες, της τάξεως των 40 εκατομμυρίων βαθμών Kelvin. Αλλά ποιά υλικά θα ανθέξουν σε αυτές τις εξωγήινες ηλιακές θερμοκρασίες ; Βέβαια η καύση του πλάσματος απομονώνεται απο τα τοιχώματα με την βοήθεια ισχυρών μαγνητικών πεδίων. Μήπως λοιπόν μπαίνουμε στο χώρο της Δημιουργίας και ανατιναχθούμε συνολικά, ή καούμε όπως ο Φαέθων; Ας ελπίζουμε ότι όλα στο τέλος θα πάνε καλά για το καλό της ανθρωπότητος . Είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση του ανθρώπου.

Τα Σκουπίδια της Μικρής Οθόνης.

Οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπε κάποτε να απεργήσουν όχι για τα υλικά σκουπίδια , αλλά για τα εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών της μικρής οθόνης που εκτοξεύονται καθημερινώς απο τα κανάλια, μολύνοντας την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αν εξαιρέσουμε ελάχιστες μορφωτικές και εκπολιτιστικές εκπομπές , οι υπόλοιπες είναι κυριολεκτικά σκουπίδια. Απορρίπτουμε τους πρώτους και τιμήσουμε τους ελάχιστους εκλεκτούς δημοσιογράγους (όπως λ.χ τους κ. κ. Χούντα του HIGH TV, Σαββίδη της ΕΤ 3 , Κουμεντάκη του BLUE SKY, Τάσο Παπαδόπουλο του διαύλου 10, Γ. Διακογιάννη, Σταύρο Λυγερό, Γεώργο Δελαστίκ, Μπότσαρη, κυρία Παπαδάκου και ορισμένων άλλων άξιων του λειτούργήματος τους που δεν μου έρχονται αυτήν την στιγμή στο νου). Δυστυχώς η πλειονότητα των καναλιών συναγωνίζονται στην τύφλωση και διαβουκόλευση του λαού μας. Τσαλαβουτούν σαν τα γουρούνια στα λασπόνερα και στην μιζέρια. SOS!! πνιγήκαμε στην λάσπη και στην «κατινιά» Καλά δεν υπάρχει ΕΡΣ να κάνει κάτι; Η μήπως δεν υπάρχει πάτος στο πέλαγος της παρακμής που βυθίζεται το πλοίον «Ελλάς»;

Το Ιουδαιοχριστινιακό Παρακράτος

Λάβρο ξεπετάχθηκε εναντίον του θαρραλέου τέως αρχηγού του ΓΕΝ ναυάρχου κ. Αντωνιάδη το Ιουδαιο-Χριστιανικό παρακράτος. Και απο κοντά και σκοταδιστές πολιτικοί ζητούν να βάλουν τον ναύαρχο στην «Πυρά της Ιεράς Εξετάσεως» Το μέγα έγκλημα του ήτο ότι εξέφρασε ελευθέρως τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις . Και δυστυχώς καμμιά φωνή διαμαρτυρίας δεν υψώθηκε απο τα δήθεν «προοδευτικά » κόμματα . Ως πότε αυτός ο λαός θα καταδυναστεύεται από μιά ξενόφερτη θρησκεία και θα θεωρεί προπάτορες του αυτούς που αναφέρονται στην Ιουδαική Βίβλο; Ως πότε άραγε θα αφορίζει τους Ελληνες πατριώτες; Ο αγαπητός κ. Ζερβός του BLUE SKY, ενώ κάνει εξαίρετη κριτική, στο θέμα της θρησκέιας μεροληπτεί και γίνεται άκρως δογματικός . Με την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι ανάγκη να διαχωρισθεί το Κράτος από την Εκκλησία.

Παιδεία: ο Μέγας Ασθενής της Μητροπόλεως

Δεν χρειαζόταν να έλθουν οι διακεκριμένοι Ελληνες καθηγητές των ξένων ιδρυμάτων για να διαπιστώσουν ότι η Παιδεία είναι σε κωμματώδη κατάσταση. Αυτό είναι κοινή διαπίστωση όλων των Ελλήνων. Το ερώτημα είναι γιατί δεν λαμβάνονται εδώ και δεκαετίες αποτελσματικά μέτρα για την αναγέννηση της; Οσον αφορά το «άσυλο» αυτό έχει καταντήσει άσυλο αναρχικών και εγκληματικών στοιχείων. Ομως γιατί η Πολιτεία αφήνει ελεύθερα αυτά τα στοιχεία να καίνε, να σπάζουν, να καταστρέφουν , να λεηλατούν, να τρομοκρατούν και να ασχημονούν επί δεκαετίες ; Μήπως είναι προβοκάτορες της Αστυνομίας; Αλλιώς δεν εξηγείται η ανοχή της Πολιτείας. Οι εγκληματούντες αυτού του είδους πρέπει- με συναίνεση όλων των κομμάτων-να μεταφέρονται σε κάποια φυλακή-σωφρονηστήριο(κατά προτίμηση σε κάποιο άγονο νησί) πριν ενταχθούν και πάλι στην κοινωνία. Αυτοί ουσιαστικά τσακίζουν την αντίσταση του λαού μας και ενεργούν υπέρ των εξουσιαστικών δυνάμεων.

Η 5η Φάλαγγα

Ο εχθρός είναι εντός των τειχών και δρά ως 5η Φάλαγγα. Το πιό οδυνηρόν είναι ότι ορισμένοι εξ αυτών των δοσίλογων-πεμπτοφαλαγγιτών πληρώνονται πλουσιοπάροχα απο τον Ελληνα φορολογούμενο για να υπονομεύουν την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα. Ενα τέτοιο ίδρυμα λ.χ είναι το ΕΛΙΑΜΕΠ(το οποίον χρηματοδοτείται απο το Υπουργείο Εξωτερικών) , το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, το Ουράνιο Τόξο και άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) . Τα νήματα όλων αυτών των ανθελληνικών κύκλων κινεί η εν Ελλάδι Αμερικανική Πρεσβεία και τα Προξενεία της υπό την υψηλή καθοδήγηση του Στέιτ Ντηπαρτμεντ. Επί τέλους ας μας πουν γιατί μας εχθρεύονται; Τι κακό τους κάναμε; Μήπως το ‘μέγα έγκλημα’ μας


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ

(του Υποστρατήγου ε.α Κωνστ/νου .Χ .Κωνσταντινίδη)

Κάθε τρομοκρατικό χτύπημα σε ξένη πρεσβεία αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την χώρα, διότι οι πρεσβείες θεωρούνται ξένο έδαφος . Επομένως οι ενέργειες αυτές μας εκθέτουν σε σοβαρούς κινδύνους και πλήττουν διεθνώς τα συμφέροντα της χώρας . Γενικότερα η τρομοκρατία βλάπτει τα ευρύτερα συμφέροντα της Πολιτείας διότι:
1. Είναι επικίνδυνος εχθρός της δημοκρατικής ομαλότητος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
2. Εμβάλλει στους λαούς την φοβία και μέσω αυτής η διεθνής εξουσία χειραγωγεί ευκολότερα τους λαούς με τρομονόμους , αντιτρομοκρατικούς πολέμους κ. α
3. Με πρόσχημα την τρομοκρατία επιβάλλουν στους λαούς τεράστιες πολεμικές δαπάνες για την προμήθεια εξοπλισμών και μηχανημάτων ασφαλείας.
4. Η τρομοκρατία σχετίζεται με ευρύτερα σχέδια γεωπολιτικών αλλαγών της διεθνούς εξουσίας , τόσον στον χώρο της Μέσης Ανατολής όσον και στον χώρο των Βαλκανίων και όχι μόνον.
5. Το κυριότερον όμως όλων ότι η τρομοκρατία βλάπτει σοβαρά τα οικονομικά συμφέροντα της πατρίδος μας. Για παράδειγμα πλήττει τον τουρισμό μας, καθώς και τις επενδύσεις κεφαλαίων , δεδομένου ότι κανείς δεν επισκέπτεται και δεν επενδύει τα κεφάλαια του σε μιά ανασφαλή χώρα. Επομένως έχουμε όλοι συμφέρον να την καταδικάζουμε και να την καταπολεμούμε , χωρίς όμως να γινόμαστε πιόνια στα κελεύσματα αυτών που στην ουσία την προωθούν . Η επανάσταση αυτήν την φορά στην Ελλάδα θα γίνει δι' ειρηνικών μέσων, δηλαδή με την " ενεργητική συμμετοχή» του πολίτη και όχι με τα όπλα.
6. Κατ' αρχάς το " δόγμα της τρομοκρατίας" το εγκαινίασαν οι ΗΠΑ προ της πτώσεως του διπολικού συστήματος και αυτές το προωθούν για να επεκτείνουν την παγκόσμια κυριαρχία και την ιμπεριαλιστική τους εξάπλωση σε όλο τον κόσμο. Επομένως έχουμε κάθε λόγο να αμφιβάλλουμε για την γνησιότητα των εξαγγελιών της υπερδύναμης ότι πραγματικά επιθυμεί διακαώς την πάταξη της τρομοκρατίας . Επίσης είμαστε καχύποπτοι ότι πίσω από κάθε τρομοκρατική ενέργεια δεν βρίσκονται πάντα αγνοί αγωνιστές, αλλά μπορεί να κρύβονται-άμεσα ή έμμεσα-διάφορες μυστικές υπηρεσίες. Οι τρομοκράτες μπορεί να εκτελούν εν αγνοία τους τα σχέδια μυστικών υπηρεσιών, τα οποία γνωρίζει μόνον κάποιος αόρατος αρχηγός.
7. Ειδικότερα το πρόσφατο συμβολικό τρομοκρατικό χτύπημα κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας των Αθηνών είναι πολύ παράξενο και αμφιλεγόμενον, διότι έρχεται σε μιά λίαν κρίσιμη καμπή για την χώρα μας:
α/ σε μιά στιγμή που οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την εμπλοκή τους στο Ιράκ και εξωθούν τις εξελίξεις για ένα συμβατικό ή πυρηνικό χτύπημα στο Ιράν και στην Συρία.
β/ την ίδια ημέρα που έφθανε στην Αθήνα ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό , κ. Νίμιτς, για κρίσιμες συνομιλίες πάνω στο θέμα του ονόματος.
γ/ η Ελλάδα είχε συλλάβει την 17Ν-τουλάχιστον το εκτελεστικο της σκέλος- και εισήλθε σε μιά φάση αναπτύξεως του τουρισμού της και τοποθετήσεως και προσελκύσεως χρηματοπιστωτικών κεφαλαίων στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και Βαλκανικής.
δ/ όλοι νομίζαμε ότι μετά τους επιτυχέστατους και ασφαλέστατους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είχαμε θωρακισθεί με μιά λίαν αποτελεσματική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ξαφνικά βρεθήκαμε στο κενό . Ενας αντιαρματικός πύραυλος PRC-7 Κινεζικής κατασκευής, που ας σημειωθεί δεν έσκασε και δεν επροξένησε θύματα, ήτο αρκετός να προξενήσει σοβαρή ανησυχία για τα εθνικά μας συμφέροντα και να διασύρει την καλή φήμη της χώρας .
8. Τα ερωτηματικά της κοινής γνώμης είναι πολλά και δίκαια, συνοψιζόμενα στα εξής:
α/ Γιατί αφήσαμε να διαλυθεί ή να υπολειτουργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ; Και πάλι η επάρατη μικροκομματική κραιπάλη!!
β/ Τι έγιναν τα 1,5 δισεκατομμύρια Ευρώ που δαπανήθησαν για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων; Σπαταλήθησαν μήπως για το "θεαθήναι";
γ/ Γιατί δεν είχαν τοποθετηθεί κάμερες γύρω απο τον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της Αμερικανικής Πρεσβείας ; Το γνωστό παραμύθι ότι δεν το επιτρέπει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων είναι και γελοίο και επικίνδυνο και δεν πείθει κανέναν.
δ/ Τι έκανε η εντεταλμένη για την εξωτερική φύλαξη της Πρεσβείας φρουρά της ΕΛ.ΛΑΣ εκείνο το πρωί; Μήπως εκοιμάτο ; Διότι αν ήτο εν εγρηγόρσει θα ήτο αδύνατον να χαθούν τόσο εύκολα τα ίχνη των τρομοκρατών.
ε/ Γιατί τα μηχανήματα ασφαλείας της Πρεσβείας , τα οποία ας σημειωθεί είναι από τα πλέον τέλεια στον κόσμο , δεν λειτούργησαν, ώστε να καταγράψουν την ταυτότητα των δραστών; Η μήπως λειτούργησαν για την συγκάλυψη;
στ/ Πως εισήλθε στην χώρα μας το λαθραίο αντιαρματικό βλήμα; Από την Κίνα, Αλβανία ή με κάποιο διπλωματικό σάκκο ; Ξέφραγο δηλαδή αμπέλι η Ελλάς!
ζ/ Γιατί δεν έγινε καμιά πρόοδος στην σύλληψη των τρομοκρατών του Επαναστατικού Αγώνα;
η/ Μήπως όλα αυτά είναι μεθοδευμένα για την επιβολή ενδεχομένως :
1/επιπρόσθετων αντιτρομοκρατικών μέτρων και δαπανών ( νέας αγοράς Α/Φ F-16, συσκευών οπτικής και ωτακουστικής παρακολούθησης , επιβολής νέων τρομονόμων κ.α ),
2/ ασκήσεως πολιτικών και διπλωματικών πιέσεων για να αποδεχθούμε τα διχοτομικά σχέδια της Ουάσιγκτον στην Μέση Ανατολή και Βαλκάνια ή και για να στείλουμε επιπρόσθετα στρατεύματα κατά της τρομοκρατίας στο Ιράκ και Αφγανιστάν; ή μήπως για να αποδεχθούμε το ψευδεπίγραφο όνομα των Σκοπίων ως "Μακεδονία" ; Απλώς ρωτάμε χωρίς φυσικά να αναμένουμε απάντηση από τους υπευθύνους.
Και το τελευταίο ερώτημα απευθύνεται προς την Αμερικανική πλευρά: Εξοργίζονται οι ΗΠΑ από την τρομοκρατία, αλλά γιατί δεν λαμβάνουν κανένα πολιτικό και οικονομικό μέτρον για την θεραπεία της; Διότι με τα στρατιωτικά και αστυνομικά μέτρα αντί να την καταστέλλουν την ενισχύουν. Μήπως η τρομοκρατία βολεύει το Στρατιωτικο-Βιομηχανικό σύμπλεγμα και τους γενικότερους γεωπολιτικούς και στρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ ;
Οσον αφορά στον αντι-Αμερικανισμό των Ελλήνων, αυτός προέρχεται από την μακροχρόνια ενσταλλαγμένη αδικία εκ μέρους των κυβερνήσεων των ΗΠΑ σε βάρος των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων εδώ και μισό αιώνα, προς όφελος πάντα των Τούρκων και πρόσφατα υπέρ των Σκοπιανών και Αλβανών. Και το χειρότερο η επιβολή της λαομίσητης δικτατορίας των συνταγματαρχών με αποκορύφωμα την Κυπριακή Τραγωδία απο τον σφαγέα Χένρι Κίσσιγκερ, η οποία ακόμη δεν έχει λήξει . Αυτά τα αντιαμερικανικά αισθήματα θα παρέλθουν μόνον με θετικές και δίκαιες πράξεις εκ μέρους των ΗΠΑ και όχι με τρομοκρατικές ενέργειες που βλάπτουν εμάς τους ιδίους, ούτε με νέες Αμερικανικές αδικοπραξίες.
Τέλος να πούμε ότι ο εξαιρετικής μορφώσεως και καλλιέργειας υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας από τότε που μετέφερε εκείνη την κλεμμένη εικόνα της Eβραίας Παναγίας στο μοναστήρι , η τύχη πηγαίνει αυτόν και την ΕΛ.ΑΣ από το κακό στο χειρότερο. Φαίνεται ότι περιφρόνησε τους Ελληνες πατρώους θεούς και τον ορθολογισμό τους και αυτοί τον εγκατέλειψαν στο έλεος των κακούργων, των δολοφόνων, των διαρρηκτών, των απατεώνων και των κλεπτών του Γιαχβέ. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει(Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία)» κ. Υπουργέ . Αντί να περιμένετε τα θαύματα της Παναγίας πάρτε το ‘ρόπαλο’ του Ηρακλή και το ‘καρότο’ της Δήμητρας και αναδιοργανώστε την Αντιρομοκρατική και την ΕΛ.ΑΣ γιατί χανόμαστε.(2003)


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

Ο κόσμος μεταβάλλεται σε μαζοπολτό κι’ εμείς θα χαθούμε μέσα σ’ αυτόν αν δεν αντιδράσουμε εγκαίρως. Αν δεν ενωθούμε και ενεργοποιήσουμε τα πανάρχαια γονίδια της φυλής μας, τότε βαίνουμε προς εξαφάνιση. Συνδετικοί κρίκοι είναι η Γλώσσα και ο Πολιτισμός μας. Οσον αφορά στην θρησκεία πρέπει να επανακάμψουμε στους Πατρώους Θεούς. Κι’ αυτοί δεν είναι οι Εβραίοι. Οι ανθρωποποίητες ιδεοληψίες μας , προιόν συμφερόντων που μας κρατούν καθηλωμένους στην πλαστή δυστυχία μας πρέπει να τις απορρίψουμε. Το «Ευ Ζην» θα το αποκτήσουμε με Αυτογνωσία, Βούληση, Αυτάρκεια και Γνώση . Αυτό διακρίνει τον Ελληνα! Ο Νους, η Βούληση, και το Συναίσθημα και μιά φιλοσοφική πληρότητα . Στην προσωπικότητα του , υπάρχει το Ολον, η Συμπαντική δημιουργική πνοή . Υπάρχει το πανάρχαιο πολιτιστικό μας υπόβαθρο και οι πλούσιες εμπειρίες των προγόνων μας, αλλά και η βούληση η δική μας να τους υπερβούμε στον σημερινό κόσμο της ταχύτητος και της δημιουργίας για να δημιουργήσουμε κάτι ανώτερο στα μέτρα τα δικά μας. Ολοι οι απανταχού φωτισμένοι και σκεπτόμενοι Ελληνες πρέπει να ενωθούμε για να φτιάξουμε τον κρίσιμο πυρήνα. Αν δεν το κάνουμε τότε θα μείνει ένας και μοναδικός λαός στην Γη: Ο Εβραικός, και οι τρεις Αβραμικές του θρησκείες (Ιουδαισμός, Χριστιανισμός και Ισλαμισμός) που θα αποτελέσουν την παγκόσμια Πανθρησκεία της Νέας Τάξεως Πραγμάτων . Αυτές όμως είναι υπεύθυνες για το Φόβο , τις Ενοχές, τον Τρόμο που έβαλαν στον Ανθρωπο μέσα απο την Βίβλο και τα μέσα μαζικής εξαχρείωσης που τον συντηρούν. Το Ελληνικό Εθνος μπορεί να επιβιώσει αρκεί να ενωθεί άρρηκτα με τον Ορθό Λόγο, που βρίσκεται στην Επιστήμη και Τεχνολογία., αμφότερες θυγατέρες του Ελληνικού Πνεύματος. Να συμφιλιωθεί με την αρχαία γλώσσα μας , να μορφωθεί με την Ελληνική Φιλοσοφία και Γραμματεία, να λατρέψει τους Πατρώους θεους μας. Το τελευταίο να γίνει εξελικτικά και όχι μέσα απο ένα νέο διχασμό. Να ενωθεί οικουμενικά και να διασυνδεθεί πνευματικά, πολιτιστικά και οικονομικά με τον απανταχού Ελληνισμό της Διασποράς. Η Ελλάς πρέπει να παίξει και πάλι το ρόλο της σαν πολιτιστικός φάρος του Εθνους. Να συσπειρώσει τους Ελληνες και Φιλέλληνες μέσα από το οικουμενικό Ελληνικό Πνεύμα. Ο λαός μας μπορεί και πρέπει να γίνει εξωστρεφής και διεθνιστής για να μεταδώσει το Ελληνικό μήνυμα στα πέρατα της Οικουμένης.
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΙΑ

Εθνικιστής επιβάλλεται να είναι ο Ελληνας στο βαθμό που απαιτείται για να διατηρήσει ελεύθερη και δημοκρατική την πατρίδα μας και να μεταδώσει στον κόσμο τα πανανθρώπινα μηνύματα της φυλής μας. Τώρα που οι δυνάμεις της βίας επισείουν το φάσμα της τρομοκρατίας, που μας σερβίρουν τα πιό τρομερά ψεύδη και μας περιορίζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες, εμείς πρέπει να κινητοποιηθούμε και να αντισταθούμε .
Οι δυνάμεις της βίας και της παγκοσμιοποίησης για να επιτύχουν την παγκόσμια επικράτηση τους διαμορφώνουν καταστάσεις που θα χυθεί άφθονο αίμα. Γιατί χωρίς αίμα η επικράτηση και η στεραίωση της παγκόσμιας δικτατορίας τους θα είναι βραχύβια και αμφισβητήσιμη. Οταν η βία όμως πλησιάζει το άτομο αυτό ενεργοποιεί δυνάμεις που το κάνουν να αφυπνισθεί, ν’ αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτόν του για να επιβιώσει.
Το αγωνιστικό πνεύμα για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Ειρήνη μας βοήθησε επί Κατοχής να επιβιώσουμε μέσα σε εκείνο το φοβερό περιβάλλον της πείνας, της καταστροφής και του θανάτου .Η καλύτερη αντίσταση στο ψέμμα που κατακλύζει τα πάντα, που εμποδίζει την παγκόσμια πληροφόρηση, που μας κάνει να νοιώθουμε μονάδες σε ένα ωκεανό ψεύδους , απάτης και υποκρισίας είναι να μείνουμε ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ, απτόητοι και γεναίοι. Τότε γινόμαστε ηθικοί καταλύτες και χαλάμε τα σχέδια τους. Θα παρομοιάσω εκείνον που ανθίσταται στο ψέμμα με τον ατρόμητο μαχητή πάνω στο ύψωμα που είναι αποφασισμένος να αμυνθεί ακόμη και μόνος, ή να πέσει μαχόμενος,.
Μπορεί να μην πάρουμε τώρα αμέσως τις σημαίες να βγούμε στους δρόμους, αν η κατάσταση δεν το επιτρέπει . Ομως πρέπει να προετοιμάζουμε το έδαφος πνευματικά και ψυχολογικά για να κατέβουμε στους δρόμους ή και στο πεδίο της μάχης , οταν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική μας ανεξαρτησία . Επίσης πρέπει να βγούμε στους δρόμους όταν κινδυνεύσει η Ελευθερία και η Δημοκρατία και όταν απαγορευθεί το Ελληνικό Πνεύμα (όπως συνέβη επί Θεδοσίου Α! το 393 π. Χ). Πρέπει να νικήσουμε την δειλία που έχουν φωλιάσει στο λαό μας και να τον εμψυχώσουμε εμείς οι μεγαλύτεροι με λόγια και με γεναίες πράξεις , όπως η πολιτική της Παθητικής Αντίστασης του Μαχάτμα Γκάντι. Να τους εμφυσήσουμε Θάρρος και Ενθουσιασμό . Τα ψέμματα προσβάλουν εύκολα ένα μολυσμένο απο την προπαγάνδα της 5ης φάλαγγας, άτομο , όπως τα μικρόβια ένα ξαδυνατισμένο οργανισμό. Οι Καταστροφές , η Τρομοκρατία και ο Μηδενισμός σαν μορφές πάλης πρέπει να μείνουν μακρυά απο εμάς, διότι είναι όπλα που ευνοούν τον αντίπαλο. εξουσίας και της πλουτοκρατίας.

ΤΟ «ΕΥ ΖΗΝ»

Ιδιαίτερα πρέπει να αφυπνισθεί η πνευματική ηγεσία του τόπου μας που σήμερα είναι είτε συμβιβασμένη και αποστρατευμένη , είτε σε βαθύ λήθαργο , είτε τέλος εργάζεται σαν αργυρώνητη στην υπηρεσία της διεθνούς εξουσίας. Για κείνους που συμβιβάζονται με το ψέμμα τους ερωτώ
Τι θα πουν στα παιδιά τους; Να ζήσουν μέσα στο ψέμμα ή να γίνουν έντιμοι άνθρωποι και άξιοι σεβασμού απο τους άλλους, από τις οικογένειες τους και απέναντι στον εαυτόν τους; Τι κόσμο θα τους παραδώσουν;
Αν το άτομο γνωρίσει τον εαυτόν του τότε μπορεί να βρει μόνο του το σωστό δρόμο για να γίνει χρήσιμος στα παιδιά του, στην κοινωνία και στην πατρίδα .
Ο φυσιολογικκός άνθρωπος δεν πρέπει να λέγει ή να γράφει
ψέμματα και να διαστρέφει την αλήθεια σε γνωστούς και φίλους . Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να διαστρεβλώνει την αλήθεια ο δημοσιοργάφος ο οποίος διαμορφώνει την κοινή γνώμη. .Εν προκειμένω το λειτούργημα του δασκάλου και του δημοσιογράφου είναι σοβαρότατο διότι με την πέννα του ή την φωνή του μπορεί εσκεμμένα και δόλια να εξαπατά το κοινό και να προκαλεί μεγάλα δεινά στην πατρίδα του. Αντίθετα, όταν υπηρετεί την αλήθεια γίνεται ο καταλύτης για την ανατροπή του ψεύδους . Συχνά αυτό θα βλάψει το προσωπικό του συμφέρον. Ομως αξίζει αυτή η υλική θυσία προς όφελος της πατρίδος του και του κοινωνικού συνόλου.
Οποιος ευεργετεί την πατρίδα του αμοιβεται ηθικά από την κοινωνία.Διότι ,όπως έλεγε και ο Σωκράτης , «τιμιότερο, οσιότερο και αγιότερο πράγμα εστί η πατρίς» Πατρίδα μας είναι η Ελλάς και Εθνος μας το Ελληνικό. Η Ε.Ε δεν είναι η μόνιμη πατρίδα μας, αλλά θετή μητριά. Ο καλός δημοσιογράφος και πνευματικος άνθρωπος δεν πρέπει να πωλήσει την πένα του ή το πνεύμα του στον Σατανά . Αυτό απαιτεί ηθικό θάρρος και γεναιότητα για να αντισταθεί στις υλικές απολαύσεις και στις ηθικές πιέσεις Ακόμη και στις απειλές κατά της ζωής του. Πρέπει να γίνει ασυμβίβαστος με το ψέμμα και να υποστεί εξαγνισμό δια παντός της ψυχής και του πνεύματος του που θα τον οδηγεί προς το καλό. Γνώμονας του πάντοτε πρέπει να είναι ο Ανθρωπος. Αυτό είναι δύσκολο για τους νέους, που παρότι έχουν υψηλά ιδανικά, δέχονται αφόρητες πιέσεις απο το σύστημα και από την εσωτερική ανάγκη να απολαύσουν, να σταδιοδρομήσουν και να αναδειχθούν. Πρέπει να αποφύγουν τους συμβιβασμούς που τους οδηγούν στο δρόμο της απωλείας, της ατίμωσης και της προδοσίας . πατρίδος και του κοινωνικού συνόλου.


ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Οταν μπουν στο λούκι του συμβιβασμού, θα χάσουν την συνείδηση τους και θα πληρώσουν ακριβά τα ελάχιστα αργύρια που θα κερδίσουν από την προδοσία τους. Θα με ρωτήσετε ποιό είναι αυτό το όριο ; Η είσαι τίμιος , ειλικρινής, πνευματικός και ηθικός γίγας ή είσαι πνευματικος σμπίρος, συμβιβασμένος, προσκηνυμένος, άτιμος και ψεύτης. Μέση λύση δεν χωράει. Δεν υπάρχουν αλεπότρυπες και δεν ισχύει εδώ το «ολίγον παρθένα» ούτε το «ολίγον έγκυος». Η είσαι στο κοπάδι και δειλός ή είσαι μπροστάρης και γεναίος. Πρόσεχε διότι η κοινωνία σε παρακολουθεί, και αυτήν πρέπει να φοβάσαι . Αυτό το αντιλαμβάνεσαι καλύτερα όταν γίνεις απόμαχος. Μην φοβηθείς την διεθνή τράπεζα πληροφοριών των Βρυξελλών, ούτε τη CIA και το NSA που μας έχει όλους φακελλώσει.. Ούτε την διεθνή εξουσία της γνωστής εγκληματικής και συνωμοτικής σπείρας. Με ποιό τρόπο θα συμβιβάσεις την ηθική προσωπικότητα με την πρακτική του βίου σου αυτό είναι το δύσκολο πρόβλημα που καλείσαι να το λύσεις μόνος σου, αφού θα πρέπει να ικανοποιήσεις παράλληλα με την υλική σου ύπαρξη και την ηθική σου συνείδηση. . Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο φίλε μου και θα σε βασανίζει συνεχώς ώσπου να φύγεις απο αυτόν τον κόσμο Κάθε φορά όμως αυτή η πάλη θα σου δίνει ηθικές και σωματικές δυνάμεις και η ελευθερία θα σου κινητοποιεί το πνεύμα για να συνεχίζεις με γεναιότητα τον ωραίο και σκληρό αγώνα της ζωής . Μόνον έτσι θα φθάσεις σε ανώτερες σφαίρες πληρότητας , συνειδητότητος και αυτάρκειας. Η ζωή αυτή μπορεί να μην σου δώσει πλούτη, αλλά θα απολαύσεις το «Ευ Ζην» . Αυτό θα σε αποζημιώσει με μιά απέραντη εσωτερική ευτυχία και ευδαιμονία και θα σε κάνει κοινωνό με τον Συμπντικό Φυσικό Νόμο. Αυτό το απέδειξε η φυλή μας σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις με τελευταίο ιστορικό μεγαλούργημα την Εποποιία του 1940-45. Με πόσο θάρρος και αυταπάρνηση προς τον θάνατο αντιμετώπισαμε τότε τους δύο πανίσχυρους εισβολείς, και μετά τηνφοβερή εκείνη Πείνα και τις κακουχίες της Κατοχής χωρίς να λυγίσουμε. Τότε είχαμε ενθουσιασμό και ελπίδα για το αύριο. Σήμερον όλα έχουν χρεωκοπήσει.
Στο παρελθόν μας έλεγαν ότι ο Κομμουνισμός ήτο το μέλλον του κόσμου και ότι εκεί τελείωνε η ανθρώπινη ιστορία. Ομως ο κομμουνισμός που επαγγέλονταν ήτο διαφορετικός απο αυτόν που εγκαθίδρυσαν . Στην πράξη μιά μικρή κομματική ολιγαρχία αντί για ενα δίκαιο και ανθρώπινο σύστημα εγκαθίδρυσε ένα άδικο, γραφειοκρατικό, ουτοπιστικό , καταπισεστικό και αντιανθώπινο σύστημα, που ήλεγχε τα πάντα.




Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Με την πρόσφατη αναίμακτη διάλυση το Κομμουνιστικό Σύστημα άφησε στη θέση του ένα μεγάλο κενό που το κάλυψε η πιό σκληρή και βάρβαρη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Και από την άλλη μεριά οι Δυτικοί μας έλεγαν ότι μόνον με τον καπιταλισμό θα απολαύσουμε μιά πλούσια ζωή με ελευθερία και δημοκρατία και όλοι πίστεψαν και προσχώρησαν στο καπιταλιστικό σύστημα. Ομως αντί να δώσουν ελευθερία δράσεως στον καθένα με κριτήριο τον υγιή ανταγωνισμό, εγκαθίδρυσαν ένα ολοκληρωτικό σύστημα παραγωγής, το οποίον ελέγχεται εξ ολοκλήρου απο τα μονοπώλεια και ολιγοπώλεια των πολυεθνικών και των τραπεζών. Στο μοντέλο αυτό του πιό βάρβαρου Νεοξιλελευθερισμού μεσαιωνικού τύπου, τον ρόλο του κράτους έχουν αντικαταστήσει οι πολυεθνικές εταιρείες και οι τράπεζες που έγιναν κράτος εν κράτει. Με αυτό το βάρβαρο καπιταλισμό που ανέλαβε να τον υλοποιήσει η Κίνα και η Ινδία σαν ατμομηχανές με μιά ξέφρενη κούρσα άναρχης και χυδαίας ανάπτυξης χωρίς να υπολογίζουν τον Ανθρωπο και το Φυσικό Περιβάλλον, η κατάσταση σε όλο τον κόσμο έχει πλήρως ανατραπεί και η ζωή έγινε αφόρητη σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γης.
Το σημερινό κατ’ επίφαση καπιταλιστικό σύστημα, στην ουσία είναι ένα κατευθυνόμενο σύστημα από μιά κλειστή πλουροκρατική σπείρα . Αυτή με σημαδεμένα χαρτιά λυμαίνεται τον παγκόσμιο πλούτο(Πολυεθνικές, Τράπεζες, Χρηματηστήρια, Οπλα , Ναρκωτικά κ.ο.κ). Τούτο έχει ενσωματώσει τα πιό ακραία Ιουδαιοχριστιανικά φονταμενταλιστικά στοιχεία μέσα του, επιβάλλοντας ένα νέο μεσαιωνικού τύπου ζυγό στον κόσμο. Το Αβραμικό τούτο σύστημα συγκρούεται με το αντίθετο του επίσης Αβραμικό Ισλαμικό Κόσμο σε μιά πάλη που κερδισμένοι είναι η ολιγαρχία και χαμένοι η πλειοψηφία των λάων. Ετσι οι ολίγοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί φτωχότεροι . Αυτή η κατάσταση δεν είναι μόνιμη. Η πυραμίδα έχει αντιστραφεί και η ισορροπία της είναι επικίνδυνα ασταθής. Επομένως πολύ σύντομα η κατάσταση θα ανατραπεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κόσμου.
Ολα τα κοινωνικά συστήματα,(κομμουνισμός, σοσιαλισμός, φασισμός, ναζισμός και νεοφιλελευθερισμός) απέτυχαν να φέρουν την ευτυχία και ευδαιμονία στον άνθρωπο. Και τούτο διότι στηρίχθησαν στην θρησκευτική αντίληψη του Καλού-Κακού, της Κόλασης-Παράδεισος (της Ιουδαικής Βίβλου), των «Εκλεκρών και των άλλων», τέλος στο διχαστικό δόγμα του «διαίρει και βασίλευε» της διεθνούς εξουσίας. Αντιθέτως, η Ελληνική κοσμοθέαση πρεσβεύει την ενότητα του κόσμου( ζευκτικός είναι ο Ζευς ) , στην Ελευθερία, στην Δημοκρατία, στον Ανθρωπισμό κ.α . Κατά τους Ελληνες ο κόσμος δεν είναι ούτε κόλαση, ούτε παράδεισος , αλλά ένας διαρκής αγών προς επιβίωση του ατόμου. Για τον μετριασμό δε τούτου εφεύρον την Δημοκρατία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Δικαιοσύνη και τους άλλους θεσμούς..


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ

Ο κόσμος σήμερον απαιτεί την εμβάθυνση και επέκταση της Δημοκρατίας και την ενίσχυση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Με τα σημερινά τεχνολογικά μέσα είναι πραγματοποιήσιμη αυτή τη ιδέα . Τούτο θα πραγματοποιηθεί με δύο ταυτόχρονες τάσεις-κινήσεις,
1 Με την Παγκοσμιοποίηση, ήτοι :
α/ Με την παγκόσμια τεχνολογική ενοποίηση (με σεβασμό όμως στην ιδιαιτερότητα και διατήρηση των διαφόρων πολιτισμών )
β/ Την από κοινού αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων μέσω του ΟΗΕ (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της καταργήσεως των Πυρηνικών Οπλων , της μειώσεως των εξοπλισμών, της καταπολεμίσεως της Φτώχειας , της Αγραμματοσύνης , των ανισοτήτων στην Μόρφωση , του Ελέγχου των Γεννήσεων, των Ασθενειών κ. α).
γ/ Την απο κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικολογικής καταστροφής
2. Με την ενίσχυση της Αμεσης Δημοκρατίας, ήτοι:
α/ Tην ενίσχυση της Δημοκκρατίας των Πολιτών θα γίνει με την αναζωογόνηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας στα κράτη-έθνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση(στις πόλεις και στην γειτονιά ) και μέσα στα κόμματα.
β/ Tην εξασθένιση των σύγχρονων υπερκρατικών ενώσεων και των κοσμοπολιτικών διεθνών οργανισμών, προς όφελος των δημοκρατικά εκλεγμένων σωμάτων( κοινοβουλίων, δήμων-κοινοτήτων, λαικών δημοκρατικών θεσμών, Επιτροπών Πολιτών κ.α)
γ/ Την σμίκρυνση των Πολυεθνικών Εταιρειών και τον έλεγχο τους από τα κράτη –μέλη του ΟΗΕ
δ/ Την δικαιοτέραν κατανομή του παγκόσμιου και του εθνικού εισοδήματος υπέρ της πλειοψηφίας των πολιτών.
Αυτά πρέπει να γίνουν με ειρηνικά μέσα και όχι με καταναγκασμό τοιαύτα –όπως στην Σοβιετική Ενωση. Ετσι θα προχωρήσουμε στον Πολιτισμό της Γνώσης και της Ειρήνης . Αυτό θα επιτευχθεί όταν ο άνθρωπος θα αποκρήσει νέο τρόπο σκέψεως και αποκολληθεί απο την αντίληψη της ύλη ς και του κέρδους. Μπορεί το σώμα σου να προτιμά τις υλικές απολαύσεις , αλλά η ψυχή σου θα ευχαριστηθεί περισσότερο με τις ηθικές και πνευματικές τοιαύτες . Αυτές είναι μονιμάτερες και σταθερότερες. Διότι αποτελούν μέρος της συμπαντικής συνειδητότητος και σε συνδέουν με την Συμπαντική Ψυχή. Μόνον με την σύνδεση αυτή θα βρεις την πραγματική Αρμονία και Ευδαιμονία. Η Ελληνική Σκέψη που έβγαλε τον Ανθρωπο από την μηχανιστική αντανακλαστική νοημοσύνη του Ζώου έχει υποχωρήσει σημαντικά στην εποχή μας. Κι’ αυτό είναι το αίτιο της αυξανόμενης δυστυχίας του τρόμου, του πόνου, του φόβου και της ανασφάλειας που κατέλαβαν το Νου μας. Επομένως είναι καιρός ο Ανθρωπος να μιμηθεί τη Φύση και να ενεργεί λειτουργικά . Πρέπει ακόμη να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της υπερανεπτυγμένης σύγχρονης τεχνολογίας και της καθυστερημένης ψυχικής και ηθικής του ανάπτυξης.
Εμείς οι Ελληνες είμαστε πλασμένοι με κατάλληλο εγκέφαλο και με πλούσιο ψυχικό κόσμο που μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και να προσφέρουμε και πάλι τα μέγιστα σητν ανθρωπότητα. Με αυτές τις ιδέες και με την φιλοπατρία των Ελλήνων , χωρίς δογματισμούς , πάθη και προκαταλήψεις μπορούμε να προχωρήσουμε στην αναγέννηση της χώρας μας από την στάχτη και την παρακμή. Η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη και ωραιότερη χώρα στον κόσμο. Είναι ο σωστός παράδεισος επάνω στη Γη.
Αν αγωνισθούμε όλοι μαζί ενωμένοι , όπως είπε και ο Αριστοτέλης, «καμμιά δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να νικήσει τους Ελληνες». Ούτε θα έχουμε ανάγκη από ξένους προστάτες να μας ποδηγετούν .
Γιατί έχουν τα ζώα το δώρο της Ελευθερίας και όχι και εμείς;
Ας βγάλουμε λοιπόν το ζυγό από το λαιμό μας, ας πάψουμε να είμαστε ποίμνιο και ας κάνουμε


ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ

Η Ελληνική κυβέρνηση θα διαπράξει μέγα ιστορικό και εθνικό ολίσθημα με την απάλειψη της λέξεως “γενοκτονία” απο το Ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων, για να ευχαριστήσει τους Τούρκους. Μήπως δεν ήτο γενοκτονία; Οταν δεν έμεινε στις πανάρχαιες πατρογονικές του εστίες όχι Ελλην, αλλά ούτε “θηλυκή γάτα”, πως πρέπει να ονομασθεί αυτή; Ο γράφων έχει ζήσει στην Σμύρνη επί τριετία. Η ταυτόχρονη και πανομοιότυπη μεθοδολογία( σφαγές, εξορίες, βιασμοί, καταναγκαστική εργασία, στρατόπεδα συγκεντρώσεως και πορείες προς “εκκένωση” , αλλά στην πραγματικότητα προς τον θάνατο) των Αρμενίων, Ελλήνων, Ποντίων και Ασσυρίων, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι ήτο προμελετημένο σχέδιο του Τουρκικού κράτους για να “επιλύσει” (εξοντώσει) τις Χριστιανικές εθνότητητες. Οι Ελληνες των ΗΠΑ και η διεθνής κοινότης βοούν απο την κατακραυγή .
Το 1998 άνω των 150 κορυφαίων διανοουμένων των ΗΠΑ, όπως ο Arthur Miller , Yehuda Bauer, Norman Mailer, Israel Charny, Seamus Heaney, John Updike, Deborah Lipstadt, Kurt Vonnegut κ.ο.κ υπέγραψαν Διακήρυξη κατά της Τουρκίας που αρνείται την ιστορική πραγματικότητα, δηλαδή τη γενοκτονία. Διότι η άρνηση της Γενοκτονίας σημαίνει ηθική συνέχιση της. Η διαστροφή της ιστορίας και η “δαιμονοποίηση” των θυμάτων που επιχειρεί η Τουρκία τις ανοίγει τον δρόμο για νέες γενοκτονίες στο μέλλον, σαν τις πρόσφατες, των Κυπρίων και Κούρδων. Η Τουρκία θέλει να ξεχασθεί η γενοκτονία των Ελλήνων, όπως και οι άλλες. Ομως αυτές δεν ξεχνιούνται. Εχουν καταγραφεί βαθιά στην συλλογική μνήμη των λαών. Εχουν στοιχειώσει στην Ιωνία. [ Αν περπατήσεις στην προκυμαία της Σμύρνης ακούς ακόμη τις οιμωγές των πνιγομένων που ζητούσαν βοήθεια απο τα συμμαχικά πλοία στον κόλπο (οι Αγγλο-Γάλλοι τους χτυπούσαν τα χέρια στις σκάλες των συμμαχικών πλοίων) , στα σοκάκια βλέπεις τα φαντάσματα των ανθρώπων που τους έκαιγαν μέσα στα σπίτια τους, των γυναικών που βιάζονταν απο ένστολους και τσέτες κτηνανθώπους, τα γυναικόπαιδα που οδηγούνταν προς τον θάνατο των στρατοπέδων εξοντώσεως και περι τα τέλη Αυγούστου-στην γιορτή της γενοκτονίας-γίνεσαι αυτόπτης μάρτυς της αναπαραστάσεως της τραγωδίας εκείνης. Αυτά είναι λόγια αυτοπτών μαρτύρων της σφαγής της Σμύρνης]
Το θέμα δεν είναι Ελληνο-Τουρκική διένεξη. Πρόκειται για θέμα ιστορικό και ηθικό που έχει να κάνει με τα ειδεχθή εγκλήματα, που εκτελέσθηκαν απο το εγκληματικό Κεμαλικό κατεστημένο, το οποίον ευθύνεται για την εξόντωση των λαών του. “Αξια για ανάθεμα , αν μιά μέρα ξεχάσουν τα παιδιά μας τόση οδύνη”, γράφει ο Αβεντίς Αχαρονιάν . Αξια για παγκόσμιο ανάθεμα και η Ελληνική κυβέρνηση αν διαπράξει το έγκλημα να διαγράψει την λέξη “γενοκτονία” απο το Ψήφισμα.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α



ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ  ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ

του Υποστρατήγου ε. α Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη,


ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

  Ζούμε στην εποχή που  πρέπει να συμβιβασθούμε  με τα μεγάλα ψέμματα και να δεχθούμε τα πιό παράλογα και αλλοπρόσαλλα πράγματα   Το σύστημα μας μεταβάλλει σε αμνήμονες,  λωτοφάγους και άφρονες.
Μετά τον Β!ΠΠ και τις  ζοφερές ημέρες του Εμφυλίου Πολέμου αν  τολμούσες να μιλήσεις υπέρ της Εθνικής Αντίστασης    κινδύνευες να βρεθείς ακόμη και  στο στρατοδικείο . Τότε ήτο εκτός νόμου η Εθνική Αντίσταση και οι αγωνιστές της ήσαν είτε στα μπουντρούμια είτε  στα ξερονήσια, Τώρα η Πολιτεία υποκλίνεται και   τιμά την Εθνική Αντίσταση. Πότε λέγανε την αλήθεια ; Τότε ή τώρα;  Ασφαλώς τότε  παίζαμε το παιχνίδι των άσπονδων «φίλων» και «συμμάχων μας» που καλλιεργούσαν την  διχόνοια και μας αιματωκύλισαν .
Και μετά ήλθε το Πολυτεχνείο. Η Πολιτεία της μεταπολίτευσης ήτο σφόδρα εναντίον της εορτής αυτής. Τότε έλεγαν ότι το Πολυτεχνείο ήτο  αναρχική εξέγερση  ορισμένων αναρχoκομμουνιστών αλητοφοιτητών. Αν τολμούσες τότε να πεις  καλό για το Πολυτεχνείο αμέσως στιγματιζόσουν σαν επικίνδυνος, αριστερός , κομμουνιστής ή αναρχικός.   Σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετον . Αν πεις ότι το Πολυτεχνείο είναι  μιά απάτη που μας έστησαν οι υπερατλαντικοί μας σύμμαχοι για να απαλλαγούν απο την  δικτατορία Παπαδόπουλου-που δεν τους έκανε τα χατήρια  στην Κύπρο και στο Αιγαίο-  προκειμένου να  φέρουν  την Χούντα Ιωαννίδη  και  να κάνουν το πραξικόπημα, την εισβολή του Αττίλα και την διχοτόμηση της Κύπρου, κανείς δεν θα σε πιστέψει. Διότι ο κοσμος έχει αφομοιώσει πλήρως το ψέμμα  περί της δήθεν επαναστάσεως του Πολυτεχνείου που έδιωξε την Χούντα. Περί της Καταστροφής όμως της Κύπρου ουδέν.  Πότε έλεγαν λοιπόν την αλήθεια, τότε ή τώρα; Ούτε τότε ούτε τώρα. Επομένως φίλοι μου αμφισβητείτε τα πάντα. Η σκέψη έγινε  μονόδρομος και κανείς άλλος δεν πρέπει να έχει κρίση, μνήμη,  γνώμη και λογική  παρά μόνον  οι «χαρισματικές» ομάδες σκέψης(think tank) που σκέπτονται για μας χωρίς εμάς. Κατήργησαν την Γλώσσα μας ,   αλλοίωσαν την Ιστορία μας , την έννοια της Πατρίδος, του Εθνους και τα υψηλά ιδανικά . Ανοίξανε τα σύνορα   μας σε  ένα πολυφυλετικό «μπουρμπούλι». Το μόνο που μας επέτρεψαν είναι  να έχουμε ένα μεγάλο στομάχι για να ρίχνουμε μέσα τα υλικά  , πνευματικά και πολιτιστικά σκουπίδια που μας σερβίρουν .

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ

Και σαν να μην έφταναν   όλα τα άλλα  κακά, μας αποστράτευσαν  απο την  πολιτική και  μας  μετέβαλαν σε ιδιώτες(=βλάκες). Μας μετέβαλαν σε ανιστόρητους  και  μας  έβαλαν ταμπέλες (αριστερός-δεξιός, προοδευτικός-συντηρητικός, ρατσιστής–αντιρατσιστής κ.ο.κ) για να ελέγχουν έτσι τον δημόσιο λόγο μας. Ως και τα καφενεία τα χώρισαν σε μπλέ, κόκκινα και πράσινα για να μας  διαιρέσουν και να εμποδίσουν , την επικοινωνία και τον διάλογο. Στόχος τους ο Λόγος. Επιδίωξη τους η Αφασία.
Είμαστε λοιπόν ελεύθεροι άνθρωποι ή υπό ιδιότυπο κατοχή; . Η Επιστήμη και ηΤεχνολογία είναι θυγατέρες του Ελληνικού Πνεύματος και η Αλήθεια είναι η βάση και των δύο. Η Αλήθεια είναι το συστατικό του Συμπαντικού Νόμου και η ουσία της Συμπαντικής Συνειδητότητος, ενώ το ψεύδος είναι ανθρώπινη οφθαλμαπάτη  . Ομως το εσκεμμένο ψέμμα αποτελεί απόκλιση απο την συμπαντική Συνειδητότητα και Αρμονία. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι η Γη μας  ένεκα του ψεύδους είναι  απομονωμένη απο την συμπαντική Αρμονία και πορεύεται γοργά, προς την καταστροφή.  
Φθάσαμε λοιπόν στον πάτο. Ο κόσμος αντιμετωπίζει  ψυχικό και πνευματικό  κάματο , αν δεν έλθει πρώτα ο αφύσικος θάνατος απο κάποιο πυρηνικό ολοκαύτωμα και την καλπάζουσα οικολογική καταστροφή . Αλλά και πάλι είμαστε δειλοί και δεν τολμούμε   να το αναφέρουμε. Εχουμε παραιτηθεί διότι νομίζουμε ότι είμαστε αδύναμοι πλέον να αντιστρέψουμε την φορά των πραγμάτων. Δεν έχουμε  την δύναμη να αντισταθούμε στα συμβαίνοντα και να διαμορφώσουμε τις  επερχόμενες εξελίξεις.   Αυτή είναι η διαφορά μας απο την δεινή περίοδο της Κατοχής και της σημερινής. Τότε ελπίζαμε και αγωνιζόμαστε. Σήμερα  είμαστε αποθαρρυμένοι και δεχόμαστε παθητικά το πεπρωμένο που άλλοι μας  καθορίζουν . Παραιτηθήκαμε και δώσαμε σιωπηρά την εξουσιοδότηση σε σκοτεινά κέντρα και σε μυστικές στοές μέσα και έξω απο την χώρα μας να   κυβερνούν εμάς  χωρίς εμάς . Είμαστε τόσο πολύ αποθαρρυμένοι και  αμοραλιστές  ώστε για την σημερινή καλοζωία μας είμαστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε όλα μας τα ιδανικά και τις αρχές που κληρονομήσαμε απο τους προγόνους μας,, ακόμη και την πατρίδα μας και την ελευθερία μας την ίδια.
Κανένας δεν  αναλογίζεται τι θα παραδώσει στους επερχομένους.  Αντίθετα, τους χρεώνουμε όχι μόνον με οικονομικά και ηθικά βάρη, αλλά και  με την οικολογική καταστροφή  του πλανήτη μας. Ο μοναδικός σκοπός της υπάρξεως μας είναι να επιμηκύνουμε την εύθραυστη, ανασφαλή και ασταθή ύπαρξη μας. Μας λείπει η σταθερότης, και η εμπιστοσύνη, ωσάν να ζούμε σε κινούμενη άμμο της ερήμου. Ωστόσο,  δεν φοβόμαστε ούτε τον πυρηνικό θάνατο, ούτε ένα Τρίτο Παγόσμιο Πόλεμο, διότι αλλιώς  θα ζητούσαμε επίμονα την καταστροφή των Πυρηνικών Οπλων και την μείωση των εξοπλισμών.

ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ

Εχουμε  μάθει να λουφάζουμε, βάζοντας το κεφάλι μας μέσα στην άμμο, ωσαν την στρουθοκάμηλο. Μας λείπει το πολιτικό θάρρος να πάρουμε μέρος στα κοινά. Προτιμούμε να ακολουθούμε το κοπάδι και ξαφνικά αιφνιδιαζόμαστε όταν βρεθούμε άνεργοι, γίνουμε νεόπτωχοι, χάσουμε το σπίτι μας, ακόμη δε και  τον άρτο ημών τον επιούσιον , για να μην επεκταθούμε στην μόρφωση, στην νοσοκομειακή περίθαλψη, στην συνταξιοδότηση και στην απώλεια εθνικού εδάφους , όπως αντιμετωπίσαμε στα Ιμια και στην Κύπρο. Και πάλι δεν αντιδράσαμε.
  Οσον αφορά τα παιδιά μας αυτά θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατες καταστάσεις με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών  που εισρέουν στην χώρα. Οπως πάμε  πολύ σύντομα θα γίνουμε  μειονότητα στην πατρίδα μας και ίσως αργότερα να γίνουμε και  στόχος των ξενόφερτων πληθυσμών. Αλλά τι σημασία έχουν αυτά . Εμάς το  μόνο που μας απασχολεί είναι η καλοπέραση και το βόλεμα , αδιαφορώντας για το μέγα πρόβλημα του Υπερπληθυσμού της Γης, της Υπογεννητικότητος στον  τόπο μας , του Περιβάλλοντος  κ.α . Δεν διαφέρουμε περισσότερο απο τον  παρία της Μαδαγασκάρης που ρίχνει κάτω αιωνόβια δένδρα για να τα κάνει κάρβουνο να μαγειρέψει. Αν του πεις  ότι σε μερικές δεκαετίες θα αντιμετωπίσει οικολογικά  προβλήματα θα χαμογελάσει με αθωότητα , γιατί αυτός αντιμετωπίζει σήμερα το φάσμα του θανάτου απο την πείνα και την ανέχεια.
Με τα λόγια όλοι είμαστε διαπρήσιοι υποστηρικτές της Ειρήνης , του Περιβάλλοντος , του Τρίτου Κόσμου κ.α . Με τα έργα όμως κάνουμε   ακριβώς τα αντίθετα. Τέτοια υποκρισία και ψέμμα δεν ξαναείδε η Γη. Ψέγουμε τους πάντες για τα κακώς κείμενα  εκτός των  εαυτών μας. Η διαφθορά έχει κατακλείσει την ζωή μας . Χωρίς το φακελλάκι και το λάδωμα δεν  γίνεται τίποτα. Οταν μιλάμε με τον συνομιλητή μας δεν ενδιαφέρεται να σε ακούσει και πολύ περισσότερο να σε καταννοήσει.[ Δείτε στα παράθυρα της μικρής οθόνης, την χάβρα των Ιουδαίων πολιτικών μας.] Το μόνο που προσπαθούν είνα να καλύψουν τον  άλλον  και να  του επιβληθούν με φωνασκείες ή και με ύβρεις . Αλλά και όταν σε ακούει  είναι αδύνατον να του αλλάξεις την γνώμη, ακόμη και με ατράνταχτα επιχειρήματα γιατί έχει εθισθεί στο δογματικό τρόπο σκέψεως.  Και αυτό το λέμε Διάλογο.  Το διευθαρμένο πολιτικό σύστημα υστερει  απο τον Ελληνικό λαό αναφαίρετα δημοκρατικά δικαιώματα. (Συνεχίζεται)

ΟΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝΤΕΣ

Η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας και του προέδρου του Αρείου πάγου  να γίνεται απ’ ευθείας απο τον λαό. Να σταματήσει η λίστα των βουλευτών  ,  η οικογενειοκρατία και ο «επαγγελματίας » πολιτικος. Να αρθεί η μονιμότης των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι   αξιοσημείωτον το πως αντιλαμβανόμαστε την δημοκρατία, αφού έστω και  μιά μικρή ομάδα πιέσεως μπορεί να  επιβληθεί στο σύνολον (λ. χ να κλείσει την κυκλοφορία στο  κέντρο των Αθηνών  για κάποιο της αίτημα και ουδείς να μπορεί  να την σταματήσει)  Ο παιδεραστής ή ο εγκληματίας προστατεύεται από  τον νόμο όσον αφορά τα προσωπικά  δεδομένα, όχι όμως και η κοινωνία που πρέπει να τους  γνωρίζει για  να προφυλαχθεί απ’ αυτούς. Νόμοι υπάρχουν πολλοί , αλλά κανένας δεν τους τηρεί. Και το παράδειγμα δίνουν οι ανάξιοι «πολιτικάντηδες» που μας κυβερνούν. Διότι σημερον εξέλειπαν οι πραγματικοί πολιτικοί.  Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αναπαραγωγή της κομματικής τους  εξουσίας και ο τόπος ας γίνει σκόνη και καμμένη γη.
 Οι κοινωνίες μας δεν  τιμούν τους  εκλεκτούς  που  ανάλωσαν την ζωή τους υπέρ Πατρίδος και Ελευθερίας,  Ούτε τους διακεκριμένους επιστήμονες ,   διανοουμένους,   καλλιτέχνες  ,   ηθικούς ανθρώπους που ευεργέτησαν την κοινωνία και  υπηρέτησαν με συνέπεια  τις αξίες,. Τιμά  ποδοσφαιριστές,   ανθρώπους του θεάματος, και τους αρνητές των αξιών. Επίσης  προβάλλει   τα σκύβαλα ,  τα σκουπίδια, τους ουτιδανούς , τα πορνίδια , τους απατεώνες , τους  εγκληματίες  ,  τα τρωκτικά της εξουσίας και του δημοσίου χρήματος κ. ο. κ  Ομιλούν για εργασιακά δικαιώματα και  δικαίωμα στην απεργία . Ομως   αυτά είναι λόγια χωρίς αντίκρυσμα. (με εξαίρεση το  δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ )  Οταν υπάρχουν  στρατιές  ανέργων  και πεινασμένων τριτοκοσμικών μεταναστών που εισρέουν στη χώρα  και καραδοκούν για μιά θέση στον ήλιο, πως μπορείς  κύριε συνδικαλιστά να ομιλείς για απεργία ; Ποιόν κοροιδεύεις ;  Τι έγιναν λοιπόν οι αγώνες του  εργατικού κινήματος; Με το άνοιγμα των φθηνών  αγορών εργασίας  της Κίνας και της Ινδίας προς όφελος των πολυεθνικών  ανετράπησαν τα πάντα. Ομως οι πρώτοι που πρόδωσαν το εργατικό κίνημα είναι οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές  .
Η Ελλάδα επολέμησε σε δύο παγκόσμιους πολέμους στο πλευρό των συμμάχων  και οι Ελληνες έχυσαν αναλογικά  περισσότερο αίμα  έναντι όλων των λαών του κόσμου. Αλλά σήμερον οι αγνώμονες σύμμαχοι   υποστηρίζουν την φασιστική και εθνικιστική  Τουρκία , την Αλβανία του άξονος και του Χότζα και την Βαρδάσκα του Τίτο, που όψιμα ονόμασαν Μακεδονία, σε βάρος των εθνικών μας  συμφερόντων. Και ενώ ο γεναίος στρατηγός Ντε-Γκωλ. αρνήθηκε να βάλει την  Μεγάλη Βρετανία με αυτό το όνομα –επειδή και Γάλλοι έχουν το όνομα Βρετάνη – οι δικοί μας ασκπόνδηλοι και δειλοί ηγέτες δέχθηκαν  σιωπητά το ιστορικό και ένδοξο Ελληνικό όνομα «Μακεδονία » για την Βαρδάσκα και παρέδωσαν αμαχητί στους Τούρκους εθνικό έδαφος στα Ιμια και στην Κύπρο.



ΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ

Οι πολιτικές μας ηγεσίες  δεν πήραν το μήνυμα του Ελληνικού λαού   για σθεναρή αντίσταση απέναντι στην αλαζωνική και προκλητική Τουρκία,. Υποχωρούν δουλικότατα όχι μόνον έναντι των ισχυρών της γης , αλλά και των ανίσχυρων και αλαζωνικών  γειτόνων μας και  παραιτούνται από τα απαράγραπτα εθνικά μας δίκαια . Πότε είχαμε δίκαιο όταν ζητούσαμε την Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα ή τώρα που δεχθήκαμε να συζητήσουμε το προδοτικό σχέδιο Αννάν; Πότε λέγαμε την αλήθεια ; Οταν διεκδικούσαμε ότι η μοναδική διαφορά μας με την Τουρκία είναι ο καθορισμός της Υφαλοκρηπίδος ή σήμερα που διολισθήσαμε στις «Συνοριακές διαφορές στο Αγαίο» και στις «γκρίζες ζώνες»; Οταν το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αποφάσισε  την ΜΗ παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία και των Παραγώνων του» ή τώρα που συρόμαστε πίσω απο τα Σκόπια εκλιπαρούντες το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια» χωρίς καμμία ανταπόκριση απο την άλλη πλευρά;  Ολοι  πιέζουν τον  δειλό και λιπόψυχο  διότι  γνωρίζουν ότι   αυτός θα κάνει-όπως πάντα- την τελευταία υποχώρηση. Εμείς οι Ελληνες    εβοηθήσαμε τους Εβραίους στην Κατοχή,   πορότι ανέκαθεν ήσαν ο πλέον άσπονδος εχθρός μας. Αυτοι όμως αντί να μας βοηθήσουν , συνεχίζουν να μας  πολεμούν και εμείς εμμένουμε στην Ιουδαιοχριστιανική θρησκεία  και  τιμούμε και  δοξολογούμε  κάθε Κυριακή τον «Εκλεκτό λαό του Ισραήλ».
 Πως όμως να χαρακτηρίσεις ένα λαό που αυτοαφορίζεται κάθε Κυριακή στους ναούς, που   έχει απαρνηθεί τους πατρώους θεούς προς χάριν των  Εβραίων θεών, που  έχει αποποιηθεί την αρχαία   πνευματική του κληρονομιά, που έχει σπάσει τις ρίζες του με την ιστορία   και τον  πολιτισμό του, που ανέχεται τον συνεχή ακρωτηριασμό του, τις  αλλεπάλληλες Γενοκτονίες και τους εξευτελισμούς και  παρά ταύτα δεν αντιδρά;. Και παρότι τείνουμε να εξαφανισθούμε από το προσκήνιο της ιστορίας  εμείς άδωμεν , όπως τα σαληγγάρια σφυρίζουν πάνω στα αναμμένα κάρβουνα. Πως να χαρακτηρίσεις τον Ελληνα-Ιουδήλο που καταδέχεται πάνω στους ένδοξους ναούς του να χτίζονται  Ιουδαιοχριστιανικοί  ναοί(στην ουσία συναγωγές) και όμως τον έχουν κάνει να τα θεωρεί Ελληνικά; Πως να χαρακτηρίσεις ένα λαό που ένώ τον  δόξασαν  τα παιδιά του(λ. χ  Κεντέρης και  Θάνου) τα καταδικάζει   και τους δίνει το «κώνειο» διότι αυτό  επιβάλλει το δόγμα και  η διεθνής  εξουσία, που θέλει τους Αμερικανούς δρομείς να  έχουν τα πρωτεία; Κι’ αυτό ανεξαρτήτως του αν έκαναν χρήση αναβολικών ή μη. Αλλά και ποιός δεν κάνει σήμερον;  Ο κύκλος έχει κλείσει και ένα πράγμα  μας έμεινε: Η Αντίσταση, Αλλά παραιτηθήκαμε κι’ από αυτήν για να είμαστε τα «καλά παιδιά» της γειτονιάς. Βάζουμε πάντα τους ξένους   διαιτητές στις διαφορές μας,(όρα Σχέδιο Αννάν)  σαν να  βρισκόμαστε ακόμη στην παιδική μας ηλικία και έχουμε ανάγκη της ξένης προστασίας.(συνεχίζεται)

ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ



Ο κόσμος γίνεται μαζοπολτός κι’ εμείς θα χαθούμε μέσα σ’ αυτόν  αν   δεν   αφυπνισθούμε εγκαίρως. Αν δεν ενωθούμε και ενεργοποιήσουμε τα πανάρχαια γονίδια  της φυλής μας,  τότε βαίνουμε προς εξαφάνιση. Οι ανθρωποποίητες θρησκευτικές μας ιδεοληψίες  είναι προιόν συμφερόντων που μας κρατούν καθηλωμένους στην πλαστή δυστυχία μας. Ωστόσο  μπορούμε να επιτύχουμε το «Ευ Ζην» αν εμείς αποκτήσουμε  την βούληση και την αυτογνωσία και πούμε. Εγώ είμαι Ανθρωπος! Εχω Νου, Βούληση και Συναίσθημα και τα βάλουμε όλα να εργασθούν για το καλό μας. Πίσω απο την κατεστραμμένη από το Ψέμμα προσωπικότητα μου , υπάρχει το Ολον, η Συμπαντική δημιουργική πνοή . Ιδιαίτερα εμείς οι Ελληνες έχουμε απόθεμα ιδεωδών και  εμπειριών της πατρογονικής μας κληρονομιάς  Ολοι οι απανταχού Ελληνες  πρέπει να ενωθούμε. Αν δεν  το κάνουμε τότε θα μείνει ένας και μοναδικός λαός στην   Γη, ο Εβραικός, και οι τρεις  Αβραμικές θρησκείες (Ιουδαισμός, Χριστιανισμός και Ισλαμισμός)  θα  μεταλλαχθούν σε μία, την   παγκόσμια   Πανθρησκεία της Νέας Τάξεως Πραγμάτων . Είναι η εσχάτη πλάνη να αναμένουμε την επιβίωση μας απο την ύπαρξη ή όχι του Ιουδαιοχριστιανισμού. Γιατί ο Ελληνισμός προυπήρξε πολλές χιλιάδες χρόνια πριν απο τον Χριστιανισμό. Αυτές είναι υπεύθυνες γιατί  έβαλαν στον Ανθρωπο το Φόβο , το Δέος, τον Τρόμο με τη Βίβλο και  συνεχίζουν να τον κρατούν δεσμώτη με τα μέσα μαζικής εξαχρείωσης .    Το Ελληνικό Εθνος μπορεί να επιβιώσει αρκεί:
1/Να ξαναβρεί  τις θρησκευτική , πνευματική και  πολιτιστική  του ταυτότητα.
2/ Να   μάθει εκ νέου  την ενιαία και διαχρονική Ελληνική μας Γλώσσα   [Ομηρική, Κλασσική, Αλεξανδρινή, Νεοελληνική(καθαρεύουσα-δημοκτική)] . 3/Να μορφωθεί με την Ελληνική Φιλοσοφία και Γραμματεία.
 4/ Να   λατρέψει τους Πατρώους θεους και Φιλοσόφους του .
5/  Να ενωθεί οικουμενικά και να διασυνδεθεί πνευματικά, πολιτιστικά και  οικονομικά με τον απανταχού Ελληνισμό.
 Η Ελλάς πρέπει  να  παίξει και  πάλι το ρόλο της  σαν    πολιτιστικός φάρος του Εθνους μας και της Οικουμένης. Να συσπειρώσει τους Ελληνες και Φιλέλληνες. Με το οικουμενικό Ελληνικό Πνεύμα ο  λαός μας   μπορεί  και πρέπει να μεγαλουργήσει, να γίνει εξωστρεφής και διεθνιστής για να μεταδώσει το Ελληνικό  μήνυμα  στα πέρατα της Οικουμένης. Η Βαλκανική εσωστρέφεια και μιζέρια μόνον κακό μας κάνει.
Τώρα που οι δυνάμεις της βίας    επισείουν το φάσμα της τρομοκρατίας, και της επιστροφής στον Νέο Μεσαίωνα, με τα πιό  τρομερά  ψεύδη και  τον    περιορισμό  των  δημοκρατικών μας ελευθεριών, εμείς πρέπει να κινητοποιηθούμε και να αντισταθούμε .  Οι δυνάμεις της βίας και  της παγκοσμιοποίησης για να επιτύχουν την παγκόσμια επικράτηση τους  δεν  διστάζουν να διαμορφώνουν καταστάσεις ώστε   να χυθεί και πάλιν άφθονο αίμα στον πλανήτη. Γιατί χωρίς αίμα η επικράτηση και η στεραίωση της παγκόσμιας δικτατορίας τους δεν είναι εφικτή. Διαφορετικά η  υποταγή των  λαών  στην Νέα Τάξη τους θα είναι βραχύβια και αμφισβητήσιμη.
Οταν η βία όμως πλησιάζει,  το άτομο ενεργοποιεί δυνάμεις που το κάνουν να αφυπνισθεί, ν’ αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτόν του  για να  επιβιώσει.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΗΘΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ


Το αγωνιστικό πνεύμα και ο ενθουσιασμός για    Ελευθερία,   Δημοκρατία , Πρόοδο και Ειρήνη  μας  βοήθησαν επί Κατοχής να επιβιώσουμε μέσα σε εκείνο το φοβερό περιβάλλον της  πείνας, της καταστροφής και του θανάτου .Η καλύτερη αντίσταση στο ψέμμα που κατακλύζει τα πάντα, που  εμποδίζει την παγκόσμια πληροφόρηση, που μας κάνει να νοιώθουμε μονάδες σε ένα ωκεανό  βίας , απάτης και  υποκρισίας είναι να μείνουμε ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ, απτόητοι και γεναίοι. Αν δεχθούμε την επιστροφή του νέου Μεσαίωνα που εγκαινίασαν με τις μυστικές φυλακές, τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, τις αλυσίδες στο πόδια, τα συρματοπλέγματα της Κύπρου, τους Αγνοούμενους Κυπρίους και τόσα άλλα τερατουργήματα  τότε θα έχουμε χάσει την μάχη και τον πόλεμο. Πρέπει με τον αγώνα μας να γίνουμε ηθικοί καταλύτες  και να τους χαλάσουμε τα σχέδια  .  Θα παρομοιάσω εκείνον που ανθίσταται στο ψέμμα και στην βία με τον  ατρόμητο  μαχητή πάνω στο ύψωμα που είναι αποφασισμένος να αμυνθεί ακόμη και μόνος, ή να πέσει μαχόμενος,.
Μπορεί να μην πάρουμε  τώρα αμέσως τις σημαίες να βγούμε στους δρόμους, αν η κατάσταση δεν  το επιτρέπει . Ομως πρέπει να προετοιμάζουμε το έδαφος πνευματικά και ψυχολογικά για να  κατέβουμε στους δρόμους ή και στο πεδίο της μάχης , οταν απειληθεί  η εθνική μας ανεξαρτησία και η   εδαφική ακεραιότητα . Επίσης πρέπει να βγούμε στους δρόμους  όταν   κινδυνεύσει η Ελευθερία  και  η Δημοκρατία  και όταν απαγορευθεί το Ελληνικό Πνεύμα (όπως συνέβη επί Θεδοσίου Α! το 393 π. Χ τότε που απαγορεύθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες) . Γιατί τίποτα σήμερον δεν είναι δεδομένο και όλα  παίζονται. Πρέπει να νικήσουμε την δειλία που έχουν     εμφυσήσει στο λαό μας  οι κατακτηκτητές και οι Πεμπτοφαλαγγίτες συνεργάτες τους.  Εμείς οι μεγαλύτεροι να   εμψυχώσουμε  τον λαό με λόγια και με γεναίες πράξεις, με την πολιτική της παθητικής   αντίστασης του Μαχάτμα Γκάντι.  Να του εμφυσήσουμε   θάρρος και   ενθουσιασμό και να του ζεστάνουμε τις ελπίδες  . Τα ψέμματα περνούν εύκολα σε ένα μολυσμένο απο την προπαγάνδα της 5ης φάλαγγας, άτομο , όπως τα μικρόβια σε ένα ξαδυνατισμένο οργανισμό.
Η Τρομοκρατία, οι Βανδαλισμοί  και ο μηδενισμός σαν μορφές πάλης  πρέπει να μείνουν μακρυά απο εμάς, διότι είναι όπλα που ευνοούν τον  αντίπαλο. Ιδιαίτερα πρέπει να αφυπνισθεί η πνευματική ηγεσία του τόπου μας που σήμερα είναι είτε συμβιβασμένη και  αποστρατευμένη , είτε σε βαθύτατο λήθαργο , είτε τέλος εργάζεται σαν   αργυρώνητη υπηρέτρια στην υπηρεσία της διεθνούς εξουσίας και της  πλουτοκρατίας.
Για εκείνους που συμβιβάζονται με το ψέμμα τους ερωτώ :
Τι θα πουν στα παιδιά τους;
Να ζήσουν μέσα στο  ψέμμα ή να γίνουν έντιμοι άνθρωποι και  άξιοι σεβασμού απο τους άλλους, από τις οικογένειες τους και απέναντι  στον εαυτόν τους;  Τι κόσμο θα τους παραδώσουν;  Αν  το άτομο γνωρίσει τον εαυτόν του τότε μπορεί να βρει μόνο του το σωστό δρόμο για να  γίνει χρήσιμος στα παιδιά του, στην κοινωνία   και στην πατρίδα .

ΤΟ «ΕΥ ΖΗΝ»


Ο φυσιολογικκός άνθρωπος δεν  πρέπει να γράφει ή να λέγει ψέμματα και να  διαστρέφει την αλήθεια  σε γνωστούς και  φίλους . Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να διαστρεβλώνει την αλήθεια όταν απευθύνεται  στην κοινή γνώμη. .Εν προκειμένω το λειτούργημα  του δασκάλου και του δημοσιογράφου είναι σοβαρότατο, διότι με την  πέννα του ή την φωνή του μπορεί εσκεμμένα και δόλια να εξαπατά το κοινό και να προκαλεί μεγάλα δεινά στην πατρίδα του. Αντίθετα, όταν υπηρετεί την αλήθεια γίνεται ο καταλύτης για την ανατροπή του ψεύδους . Και η αλήθεια αφήνει πάντα ανοιχτή την θύρα της αμφισβήτησης για να  συνεχίσει το έργο της  η Ερευνα. Συχνά αυτό θα   βλάψει το προσωπικό του συμφέρον. Ομως αξίζει αυτή η υλική  θυσία προς όφελος της πατρίδος του και του  κοινωνικού  συνόλου.
Οποιος ευεργετεί την πατρίδα του αργά ή γρήγορα αμοίβεται  ηθικά  από την κοινωνία και   την Ιστορία,  Διότι ,όπως έλεγε και ο Σωκράτης , «τιμιότερο, οσιότερο και  αγιότερο πράγμα εστί η πατρίς»  Πατρίδα μας είναι  η Ελλάς, και Εθνος μας το Ελληνικό. Η Ε.Ε δεν είναι η μόνιμη πατρίδα μας, αλλά η θετή μητριά. Ο Σιωνισμός με οποιονδήποτε μανδύα είναι σαν το λύκο που φοράει την λεοντή αμνού για να ξεγελάσει το ποίμνιον.  Ο καλός δημοσιογράφος και  πνευματικος άνθρωπος δεν πρέπει να πωλήσει την πένα του ή το πνεύμα του στον  σατανά . Αυτό απαιτεί ηθικό θάρρος και γεναιότητα για να αντισταθεί στις υλικές  προσφοτές και στις  πιέσεις, και στις απειλές ακόμη κατά  της ζωής του. Πρέπει να μίνει αδιάφθορος και   ασυμβίβαστος στο ψέμμα. Να υποστεί εξαγνισμό δια παντός του πνεύματος  και  της ψυχής    του που θα τον οδηγεί προς το καλό και  αγαθό. Γνώμονας του πρέπει  να  είναι πάντοτε ο Ανθρωπος. Αυτό είναι δύσκολο για τους νέους, που παρότι  έχουν  υψηλότερα ιδανικά απο τους μεγάλους,  δέχονται αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς απο το σύστημα. Η ανεργία και  η ανασφάλεια  κρέμεται σαν  Δαμόκλειος σπάθη πάντω στο κεφάλι τους  Είναι και η εσωτερική ανάγκη που τους πιέζει να  απολαύσουν την ζωή,  και να σταδιοδρομήσουν και να αναδειχθούν. Αρα δύο δρόμοι ανοίγονται ενώπιον τους: Πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς  που τους οδηγούν   στο δρόμο της απωλείας, της ατίμωσης και της προδοσίας; Οχι βέβαια. Διότι όταν μπουν σ’ αυτό το λούκι,  θα χάσουν την  συνείδηση τους και θα πληρώσουν ακριβά τα ελάχιστα αργύρια του συμβιβασμού  και  της προδοσίας.
Η είσαι τίμιος , ειλικρινής, πνευματικός και ηθικός γίγας ή είσαι πνευματικος νάνος, συμβιβασμένος,  προσκηνυμένος, άτιμος  και ψεύτης. Μέση λύση δεν χωράει. Δεν υπάρχουν αλεπότρυπες και δεν  ισχύει εδώ  το «ολίγον παρθένα» όπως και το «ολίγον έγκυος». Η είσαι στο  κοπάδι και  δειλός ή είσαι μπροστάρης και γεναίος. Πρόσεχε λοιπόν, γιατί η κοινωνία σε παρακολουθεί, και αυτήν  πρέπει να φοβάσαι . Αυτή είναι ο μεγάλος κριτής. Οχι η Διεθνής Τράπεζα Πληροφοριών  των Βρυξελλών, της CIA και του  NSA που μας έχει όλους φακελλώσει. Ούτε η διεθνής Εξουσία της γνωστής εγκληματικής και συνωμοτικής σπείρας.Αυτοί να ξέρεις ότι είναι θρασύδειλοι και ηθικοί νάνοι για να σε κρίνουν.


ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ  ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ

Με ποιό τρόπο θα   συμβιβάσεις την ηθική σου υπόσταση μέσα  στην πρακτική του βίου σου αυτό είναι το δυσκολότερο  πρόβλημα  που  καλείσαι να το λύσεις μόνος σου, αφού θα πρέπει να ικανοποιήσεις  παράλληλα  με την υλική σου ύπαρξη και  την ηθική σου συνείδηση. . Αυτό  δεν  είναι καθόλου εύκολο φίλε μου και θα σε βασανίζει συνεχώς ώσπου να  φύγεις απο αυτόν τον κόσμο Κάθε φορά όμως αυτή η πάλη θα σου δίνει ηθικές και σωματικές δυνάμεις και θα σου  δυναμώνει το πνεύμα για να συνεχίζεις τον ωραίο, όσο και  σκληρό  και αληθινό αγώνα  της ζωής . Μόνον έτσι θα φθάσεις σε ανώτερες σφαίρες πληρότητας και συνειδητότητος. Η  ζωή αυτή μπορεί να μην σου δώσει πλούτη, αλλά θα απολαύσεις το «Ευ ζην» σ’ αυτόν τον κόσμο και όχι στον επουράνειο  Παράδεισο του Γιαχβέ. . Αυτό θα σε αποζημιώσει με μιά απέραντη εσωτερική ευτυχία και ευδαιμονία. Αυτό το απέδειξε η φυλή μας σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις με τελευταίο  επικό μεγαλούργημα την Εποποιία του 1940-45. Με πόσο θάρρος και αυταπάρνηση προς τον θάνατο αντιμετωπίσαμε τότε τους δύο πανίσχυρους εισβολείς, και μετά την πείνα και  τις κακουχίες  της Κατοχής χωρίς να λυγίσουμε. Τότε είχαμε ενθουσιασμό και ελπίδα για το αύριο. Σήμερον όλα έχουν  καταρρεύσει.
Στο παρελθόν μας έλεγαν ότι ο Κομμουνισμός   ήτο το μέλλον του κόσμου και ότι εδώ τελείωνε η ανθρώπινη ιστορία.   Ομως ο κομμουνισμός που επαγγέλονταν ήτο διαφορετικός απο αυτόν που εγκαθίδρυσαν . Στην πράξη μιά μικρή κομματική ολιγαρχία εγκατέστησε αντί για ενα δίκαιο και ανθρώπινο σύστημα ένα άδικο, γραφειοκρατικό, ουτοπιστικό , καταπισεστικό και αντιανθώπινο  καθεστώς, που ήλεγχε τα πάντα. Με την  πρόσφατη αναίμακτη διάλυση του άφησε  στη θέση του ένα μεγάλο κενό που το κάλυψε η πιό σκληρή και βάρβαρη  νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. 
Και από την άλλη μεριά η Δυτική  προπαγάνδα μας  λέγει ότι μόνον με τον καπιταλισμό θα απολαύσουμε μιά  πλούσια ζωή με ελευθερία και δημοκρατία και όλοι πίστεψαν και προσχώρησαν στον πιό άγριο καπιταλισμό, τον Νεοφιλευθερισμό. Ομως αντί να δώσουν ελευθερία δράσεως  στον καθένα με κριτήριο τον υγιή ανταγωνισμό, εγκαθίδρυσαν ένα ολοκληρωτικό σύστημα παραγωγής και εκμετάλλευσης, το οποίον ελέγχεται εξ ολοκλήρου απο τα μονοπώλεια και  ολιγοπώλεια των πολυεθνικών και των τραπεζών. Στο  μοντέλο αυτό  του πιό βάρβαρου Νεοφιλελευθερισμού μεσαιωνικού τύπου με μυστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως, αλυσίδες στα πόδια, βασανιστήρια κλπ,  τον ρόλο του  κράτους  έχουν  αναλάβει οι ανεξέλεγκτες πολυεθνικές εταιρείες-τράπεζες , που  έγιναν  κράτος εν κράτει.  Με αυτό το βάρβαρο καπιταλισμό πορεύεται τώρα η Κίνα και  η  Ινδία σε μιά ξέφρενη κούρσα χυδαίας και άναρχης ανάπτυξης, χωρίς φραγμούς και χωρίς να υπολογίζουν τον Ανθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Η κατάσταση σε όλο τον κόσμο έχει   πλήρως ανατραπεί και η ζωή  έγινε αφόρητη σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γης. Κανείς δεν κατέχει αυτή την στιγμή την λύση στο πρόβλημα αυτό. Πάντως αυτή δεν θα προέλθει απο ένα κόμμα ή από ένα έθνος αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτοί που δίνουν απλοικές συνταγές για πόλεμο κατά των πολυεθνικών δίνουν ουτοπίες στον  λαό. Εκείνο που μπορεί να συστήσει κανείς σαν μέσον εξόδου απο την κρίση είναι::
 1/ ο αγώνας  για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων
 2/ η καθολική συμμετοχή στην συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει σε παγκόσμιο επίπεδο .  Αν διώξουμε τις πολυεθνικές μονομερώς ή επιμείνουμε στις παλαιές συνταγές (διαφθορά, γραφειοκρατία, εργασιακές σχέσεις, απομονωτισμός, αγκύλωση στο παρελθόν  κ. α)ασφαλώς θα θρηνήσουμε ανεπιθύμητη ανεργία και  περιθωριοποίηση

Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


 Το σημερινό κατ’ επίφαση καπιταλιστικό σύστημα, στην ουσία  είναι ένα κατευθυνόμενο σύστημα από  μιά  κλειστή πλουτοκρατική σπείρα  των θρησκόληπτων Νεο-συντηρητικών που έχει   ενσωματώσει μέσα της τα πιό ακραία Ιουδαιοχριστιανικά φονταμενταλιστικά στοιχεία,    επιβάλλοντας ένα νέο μεσαιωνικού τύπου ζυγό στον  κόσμο. Αυτή με σημαδεμένα χαρτιά λυμαίνεται τον παγκόσμιο πλούτο και  όχι μόνον.  Ετσι οι ολίγοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί φτωχότεροι . Αλλά  δεν είναι μόνον η φτώχεια διότι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν φτωχοί. Σήμερα ο άνθρωπος εξαναγκάσθηκε να αποκολληθεί απο το φυσικό του περιβάλλον και τη γη του για να γίνει προλετάριος και εξαρτημένος καθ’ ΄όλα απο τις πολυεθνικές και την κοινωνική πρόνοια. Η κοινωνική και οικονομική πυραμίδα έχει   αντιστραφεί και η ισορροπία της είναι ασταθής. Ούτως εχόντων των πραγμάτων όλα οδηγούν σε Παγκόσμια   Επανάσταση ή σε  εκρήξεις τοπικών υφαιστείων και  αναταραχών. Επομένως  αργά ή γρήγορα  η κατάσταση θα ανατραπεί  για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κόσμου. Γι’ αυτό δεν  πρέπει να είμαστε αρνητικοί στις  αλλαγές που είναι υπέρ του Ανθρώπου,  αλλά να βοηθήσουμε όλοι μαζί να διαμορφωθεί το νέο εθνικό και  παγκόσμιο μοντέλο διακυβερνήσεως. Ολα τα κοινωνικά συστήματα (κομμουνισμός, σοσιαλισμός, φασισμός, ναζισμός και νεοφιλελευθερισμός) απέτυχαν να φέρουν την ευτυχία και ευδαιμονία στον άνθρωπο. Και τούτο διότι στηρίχθησαν στην  θρησκευτική  αντίληψη του Καλού-Κακού, της Κόλασης-Παράδεισος (της Ιουδαικής Βίβλου), της υπεροχής του «Εκλεκτού λαού   έναντι  των Απόκληρων μη Εβραίων (Γκόιμ»   ), τέλος στο διχαστικό δόγμα  «διαίρει και  βασίλευε» της διεθνούς εξουσίας. Αντιθέτως, η Ελληνική κοσμοθέαση πρεσβεύει την ενότητα του κόσμου( ζευκτικός είναι ο  Ζευς ) , στην Ελευθερία, στην Δημοκρατία, στον
Αθλητισμό, στον Ανθρωπισμό και το σπουδαιότερο στην Μέση Οδό(στο Μέτρον) κ.α . 
Κατά τους Ελληνες  ο κόσμος δεν είναι ούτε κόλαση, ούτε παράδεισος , αλλά ένας στίβος για  ένα   διαρκή σκληρό αλλά ωραίο αγώνα προς επιβίωση και ανέλιξη του ατόμου και των κοινωνιών σε ανώτερες σφαίρες συνειδητότητος για να πλησιάσει το θείον. Για τον μετριασμό  δε της σκληρότητας του  αγώνος εφεύρον την Δημοκρατία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Δικαιοσύνη  και τους λοιπούς δημοκρατικού θεσμούς.. Επομένως εκείνο που χρειάζεται ο κόσμος σήμερον είναι :
1/ η εμβάθυνση και επέκταση της Δημοκρατίας(Αμεση Δημοκρατία)   
2/ η ενίσχυση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  σε όλο τον κόσμο.
3/ ο σεβασμος της Φύσεως και η επανόρθωση των οικολογικών καταστροφών 
Τούτο  θα πραγματοποιηθεί με δύο ταυτόχρονες  κινήσεις: Η μία  προς την Παγκοσμιοποίηση  :
α/ Με την παγκόσμια τεχνολογική ενοποίηση του κόσμου(με   σεβασμό όμως στην ιδιαιτερότητα και στην  διατήρηση των διαφόρων πολιτισμών )
β/ Την από κοινού αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων μέσω του ΟΗΕ (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της καταργήσεως των Πυρηνικών Οπλων , της μειώσεως των  εξοπλισμών, της καταπολεμίσεως της Φτώχειας , της Αγραμματοσύνης , των ανισοτήτων στην Μόρφωση , του Ελέγχου των Γεννήσεων,, των Ασθενειών κ. α).
γ/ Την απο κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικολογικής  καταστροφής


 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ

Παράλληλα με την Παγκοσμιοποίηση, είναι ανάγκη οι κοινωνίες να αναπτύξουν μιά  αντίθετη τάση προς την Παγκοσμιοποίηση, αυτή που οδηγεί στην  πραγματοποίηση της    Δημοκρατίας των Πολιτών .
 Αυτή θα  επιτευχθεί  με την   καθιέρωση:
α/ Της   Αμεσης Δημοκρατίας στα  εθνικά κράτη, στις πόλεις , στην γειτονιά, στους τόπους εργασίας ,στην λήψη των αποφάσεων κοκ .
β/  Tην εξασθένιση των σύγχρονων πολυεθνικών υπερκρατικών ενώσεων(ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσσία, Τουρκία, Κίνα κλπ) και των κοσμοπολιτικών οργανισμών(G 7, Μπίλντερμπεργκ, ΝΑΤΟ κλπ), προς όφελος των δημοκρατικά εκλεγμένων  σωμάτων( Κοινοβουλίων, Εκκλησίας των Δήμων-Κοινοτήτων, Λαικών δημοκρατικών  θεσμών, Επιτροπών Πολιτών, Συνεταιρισμών , Εταιρειών  Λαικής Βάσης κ.α)
γ/ Τον έλεγχο των Πολυεθνικών Εταιρειών  από τα εθνικά κράτη και τον περιορισμό τους   από τα κράτη –μέλη στα πλαίσια του ΟΗΕ
δ/ Την  διαμόρφωση-  επι τη βάσει των Ελληνικών ιδεωδών - ενός νέου τύπου φιλειρηνικού ανθρώπου  , με  δημοκρατικά μέσα και όχι με καταναγκασμό   , όπως συνέβη στην Σοβιετική Ενωση.
ε/ Την αλλαγή του τρόπου Σκέψεως και Δράσεως  και την διαμόρφωση  ενός νέου περισσότερου πνευματικού  μοντέλου  ζωής για τον σύγχρονο άνθρωπο, με βάση το «Μέρον Αριστον» , το «Μηδέν Αγαν», την Δικαιοσύνη και  τον Ανθρωπισμό, καθ’ όσον η συνέχιση της παρούσης άμμετρης και άπληστης υλιστικής πορείας μας οδήγησε σε φοβερά αδιέξοδα(πυρηνική καταστροφή, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος,  υπερπληθυσμός,, τρομοκρατία, ιεροί πόλεμοι  κ.α  )
Το σύστημα κατά τρόπον ζωώδη ικανοποιεί μόνον το σώμα με τροφή(συχνά κακής ποιότητος) , ενώ στερεί από το πνεύμα την σωστή Μόρφωση και απο την Ψυχή την Ψυχαγωγία. Μπορεί το σώμα σου να προτιμά τις υλικές απολαύσεις , αλλά η ψυχή σου θα  ευχαριστηθεί  περισσότερο με τις ηθικές και πνευματικές  τοιαύτες. .  Οι δεύτερες  είναι περισσότερο μόνιμες και σταθερές και οδηγούν στο «Ευ Ζην»  , στην Ευδαιμονία και στην πνευματική και ψυχική ισορροπία και αυτάρκεια . Διότι η Ψυχή και το Πνεύμα  αποτελούν  μέρος της συμπαντικής συνειδητότητος, όπως το σώμα σου αποτελεί μέρος του Συμπαντικής  Υλης. Επομένως  ούτε κυρίαρχος είσαι , ούτε και ξεκομμένος απο την Φύση και  το Σύμπαν, όπως σου λένε οι Ιουδαιοχριστιανικές αντιεπιστημονικές δοξασίες. Ολα   σε συνδέουν με το Συμπαντικό Είναι. Μόνον με την σύνδεση αυτή θα βρεις την πραγματική Αρμονία και  Ευτυχία. Η Σκέψη που έβγαλε τον Ανθρωπο από την μηχανιστική αντανακλαστική νοημοσύνη του Ζώου έχει υποχωρήσει σημαντικά στην εποχή μας. Κι’ αυτό είναι το αίτιο της αυξανόμενης δυστυχίας του τρόμου, του πόνου, του φόβου και της ανασφάλειας που κατέλαβε  το Νου  των ανθρώπων, που τώρα τελευταία μπαίνουν στην διαδικασία του εκπολιτισμού τους.. Πρέπει ακόμη ο άνθρωπος να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της υπερανεπτυγμένης σύγχρονης τεχνολογίας και της  καθυστερημένης   ψυχικής και ηθικής του  ανάπτυξης.  Είναι  καιρός ο Ανθρωπος να μιμηθεί τη Φύση και  να ενεργεί λειτουργικά και όχι μηχανιστικά, όπως κάνει σήμερον . Εμείς οι Ελληνες είμαστε πλασμένοι με  κατάλληλο  εγκέφαλο και με πλούσιο ψυχικό και  πολιτιστικό κόσμο που μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και να προσφέρουμε  και πάλι τα μέγιστα στην ανθρωπότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και οι αμόρφωτοι επιζητούν διακαώς την μόρφωση των παιδιών τους  και έχουν πάθος με  την Παιδεία, κατ’ εξαίρεση προς τους λοιπούς λαούς. Με αυτές τις ιδέες και με την φιλοπατρία των Ελλήνων ,  χωρίς δογματισμούς , πάθη, διχασμούς  και προκαταλήψεις πρέπει να  είμαστε αισιόδοξοι ότι θα   προχωρήσουμε στην αναγέννηση της χώρας μας από την στάχτη και την παρακμή.
 Αν αγωνισθούμε όλοι μαζί ενωμένοι ,  όπως είπε και ο Αριστοτέλης, «καμμιά  δύναμη στον κόσμο δεν  μπορεί να νικήσει τους Ελληνες». Εσείς οι  νέοι δεν πρέπει να κάνετε τα σφάλματα τα δικά μας με τους επάρατους εθνικούς διχασμούς(1917-1922 με τους Βενιζελικούς και Κωνσταντινικούς και την Καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, 1941-1949 με την κομμουνιστική επιβουλή και τον Εμφύλιο ) Ούτε να έχουμε ανάγκη από ξένους προστάτες να μας ποδηγετούν .Ας μην προβάλουμε αυτά που  μας χωρίζουν, αλλά  τα άλλα που μας ενώνουν.
Γιατί έχουν τα ζώα το δώρο της Ελευθερίας και όχι και εμείς; 
Ας βγάλουμε λοιπόν το ζυγό από το λαιμό μας, ας πάψουμε να  είμαστε ποίμνιο που βελάζει,  και να κάνουμε  έναν βαθύτερο διαλογισμό . 
Καιρός  να ξαναγίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι και ενεργοί Πολίτες.  Καιρός  να προχωρήσουμε προς την Πρόοδο..
Καιρός να   συμβάλουμε ενεργώς στην οικοδόμηση του Νέου Ειρηνικού Πολιτισμού.
 Καιρός να διώξουμε την  διεφθαρμένη και  ανίκανη πολιτική μας ηγεσία.
Καιρός να ελέγξουμε την αλητήρια, αντιλαική  και ανθελληνική άρχουσα τάξη που μας παραδίδει βορά στον Τουρκικό Αττίλα..
 *Αμφικτύων
 *Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com


Οι ιστορικοί δεσμοί της Γερμανίας με την Τουρκία - Πώς ξεκίνησαν και γιατί

Και η γερμανική εξωτερική πολιτική και οι συνέπειες της για τους Έλληνες από το 1878 έως το 1923

Κωνσταντινούπολη 1917 - Ο...
ULLSTEIN BILD DTL. VIA GETTY IMAGESΚωνσταντινούπολη 1917 - Ο Κάιζερ μαζί με τον Μωάμεθ τον Πέμπτο και τον Ενβέρ Πασά.

Στο πέρασμα από τον 19ο στον 20ο αιώνα η Γερμανία εκδηλώνει την επιθυμία της να καθιερωθεί ως μεγάλη αποικιακή δύναμη στην Ανατολή. Ο κυριότερος αντίπαλός της, η Αγγλία, είναι ήδη μια υπολογίσιμη δύναμη στη Μέση Ανατολή πράγμα που αναγκάζει τη Γερμανία να στρέψει το ενδιαφέρον της προς το απομεινάρι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Μικρά Ασία.

Στόχος της είναι να το θέσει εντελώς κάτω από την επιρροή της και να το διαμορφώσει με τον τρόπο που συμφέρει καλύτερα. Ο τρόπος αυτός περιλαμβάνει την ενίσχυση του τουρκικού στοιχείου και τον πλήρη εκτουρκισμό της περιοχής στα πλαίσια μια γερμανικής εκπαίδευσης και προπαγάνδας

Το κίνημα των Νεοτούρκων στοχεύει ακριβώς στη δημιουργία ενός «εθνικού» κράτους με ένα έθνος, μια θρησκεία και «εθνική» οικονομία. Δεν υπάρχει τίποτε το παράξενο σ’αυτό, αφού ο 19ος αιώνας είναι ο αιώνας της δημιουργίας των εθνικών κρατών στην Ευρώπη με τη Γερμανία ένα σχετικά νεοσύστατο κράτος. Άρα, Γερμανοί και Νεότουρκοι συμφωνούν απολύτως μεταξύ τους σ’αυτό το σημείο.

Δύο είναι τα μεγάλα προβλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν. Η πολιτιστική καθυστέρηση των Τούρκων από τη μια πλευρά και οι ισχυρές- μη μωαμεθανικές,-μειονότητες της περιοχής, Έλληνες, Αρμένιοι και Εβραίοι οι οποίοι είναι κατά κανόνα πιο μορφωμένοι και οπωσδήποτε κρατούν στα χέρια τους την οικονομία της περιοχής, κυρίως μέσω του εμπορίου.

Αν η Γερμανία θέλει να επιτύχει την δημιουργία ενός εθνικού τουρκικού κράτους κάτω από «ευρωπαϊκή»-διάβαζε γερμανική επιρροή-οι μειονότητες αυτές θα πρέπει να εξαφανιστούν, έστω κι αν Έλληνες και Αρμένιοι κατοικούν σε εδάφη που κατέχουν αιώνες πριν από την εμφάνιση των Σελτζούκων Τούρκων στην περιοχή, δηλαδή βρίσκονται στις πατρίδες τους.

Επομένως έχουν βάσιμες διεκδικήσεις ανεξαρτητοποίησης από την οθωμανική κατοχή.  Από όποια πλευρά κι αν το αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα Γερμανοί και Νεότουρκοι, η λύση παραμένει μία. Οι πληθυσμοί αυτοί πρέπει να εξολοθρευτούν.

Οι Τούρκοι θα εφαρμόσουν τα δραστικά μέτρα εξόντωσης αλλά οι Γερμανοί θα στήσουν το θεωρητικό οικοδόμημα αυτής της εξόντωσης, την οποία θα παρακολουθήσουν με απάθεια. Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία της έρευνάς μου. 

.
..

 

Οι επιστήμες των Γερμανών στη διάθεση του πολιτιστικού ιμπεριαλισμού του Κάιζερ στις σφαίρες επιρροής της μέσα στην τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Το γεγονός ότι το κράτος του Κάιζερ και οι Νεότουρκοι ήταν σύμμαχοι κατά τη διάρκεια του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου δεν είναι κάτι άγνωστο στους ιστορικούς. Τίθεται όμως το ερώτημα με ποιο τόπο ενέτεινε τη συνεργασία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τον Κάιζερ η συμβολή των επιστημών.

Οι ακόλουθοι φάκελοι από τα Πρωσικά μυστικά αρχεία του Κράτους στο Βερολίνο ρίχνουν βαθύτερα το φως στη διαπλοκή μεταξύ επιστημών και και πολιτικών μηχανορραφιών του Κράτους του Κάιζερ. Εδώ γίνεται φανεροί ο ρόλος και η σημασία της επιστήμης στον πόλεμο για την αποικιακή εξάπλωση στη Μικρά Ασία. 

Ο φάκελος Ι. ΗΑ Rep. 89 Nr. 13350 αποκαλύπτει σχέδια που σχετίζονται με την Τουρκία και έχει τίτλο:« Νέες επιστημονικές επιχειρήσεις που αφορούν την Τουρκία».

Σχέδια που αφορούν τα κρατικά συμφέροντα δίνουν προτεραιότητα στους φακέλους. Ο στόχος ήταν να συνδέσουν την τουρκική με την γερμανική κουλτούρα. Κρατικά μέσα έπρεπε να διατεθούν γι’αυτό. Τα συμφέροντα του Κράτους βλέπουν κάθε προσπάθεια στα πλαίσια μιας  «κλειστής πολιτιστικής πολιτικής». 

Πράγμα που σημαίνει: ένωση, επίβλεψη και «ει δυνατόν επηρεασμός». Ο διαχωρισμός επιστήμης και πολιτικής αναιρέθηκε με τη δικαιολογία ότι ο «Αντίπαλος» στην Ανατολή (εννοείται η Αγγλία) έχει ήδη μια δυναμική παρουσία στην περιοχή και από καιρό έχει χαράξει το δρόμο «άρα (πρέπει) και οι δικές μας επιστημονικες επιχειρήσεις να εκτιμηθούν (γίνουν) ως πολιτικές». 

Απόσπασμα:«Μπορεί, επίσης, και μάλιστα οφείλει αυτή η πολιτιστική εργασία να μετατραπεί σε σημαντικό παράγοντα των γερμανο-τουρκικών σχέσεων». (ibid) Τα σχέδια έπρεπε τελικά να επεξεργαστεί το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην σελ. 6 υπάρχει η επιλογή των οργανώσεων που θα ήταν χρήσιμες στις κρατικές υποθέσεις του γερμανικού Ράιχ. Ειδικά προβάλλεται η «Γερμανική Εταιρία της Ανατολής». Υπαγόταν στο Προτεκτοράτο του Κάιζερ και διεξήγαγε εκτεταμένες ανασκαφές στις περιοχές του Ασσυρο-βαβυλωνιακού πολιτισμού. «Δεδομένου ότι όλες οι χώρες με αρχαίο πολιτισμό αντιτίθενται όλο και περισσότερο στην εξαγωγή των καλλιτεχνικών τους θησαυρών, η Τουρκία παραμένει η μόνη μεγάλη δεξαμενή γαι την πλήρωση των μουσείων μας». Οι ανασκαφές πραγματοποιούνταν σε αρχαίες ελληνικές πόλεις όπως  Πέργαμος,  Μίλητος,  Δίδυμα κλπ.

Ωστόσο το πιο σημαντικό πολιτιστικό και πολιτικό ίδρυμα υπό το Προτεκτοράτο του Υπουργείου Εξωτερικών ήταν η «Γερμανο-Τουρκική Ένωση»(ΓΤΕ) υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Jäeckh. 

Αυτή η εταιρία είχε ιδρυθεί πριν από τον πόλεμο και στις πρώτες παραγράφους του καταστατικού διαβάζουμε το εξής:

«να φέρουμε πιο κοντά την γερμανική και την τουρκική εκπαίδευση και να μεταδώσουμε, ιδιαίτερα, τα επιτεύγματα της γερμανικής επιστήμης στον πληθυσμό του τουρκικού Κράτους, στην παρούσα τους κατάσταση». Σκοπός και στόχος της ένωσης ήταν η ίδρυση σχολείων, οικοτροφείων, νοσοκομείων και σανατορίων και πανεπιστημίων στην Τουρκία. Η αποστολή εκπαιδευτικών, γιατρών, η ίδρυση βιβλιοθηκών, μορφωτικών ιδρυμάτων, η προώθηση σχολείων, η εκτύπωση φυλλαδίων, η ίδρυση της λέσχης «Τευτονία» στην Κωνσταντινούπολη και της Οθωμανικής Λέσχης στο Βερολίνο. Ιδρύθηκε, επιπροσθέτως,  ένα «Κεντρικό Γραφείο για Γερμανο-Τουρκικά Οικονομικά Ζητήματα».

 

.
..

 

Στις αρχές του πολέμου η ΓΤΕ ίδρυσε το «Γερμανικό Σπίτι» στην Κωνσταντινούπολη (Το Σπίτι της Φιλίας). Τα χρήματα συνέλεξε ο καθηγητής Jäeckh (1,5 εκατομμύριο γερμανικά μάρκα). Αντίθετα, στην Κωνσταντινούπολη ιδρύθηκε η «Τουρκο-Γερμανική Ένωση» (ΤΓΕ) «για την καλύτερη προσέγγιση των δύο εθνών». 

Η ανάγκη για το «Κεντρικό Γραφείο για Γερμανο-Τουρκικά Οικονομικά Ζητήματα» είχε την εξής δικαιολογία:«Οι οικονομικές συνθήκες στην Ανατολή και ακόμη περισσότερο το οικονομικό σκεπτικό των Ανατολιτών διαφέρουν ριζικά από τις δικές μας», γι’ αυτό χρειάζεται ο γερμανικός επιχειρηματικός κόσμος καθοδήγηση. Αυτό το γραφείο είχε μια συμβουλευτική, προπαγανδιστική και οικονομική βάση. 

Μια άλλη δημιουργία  τον καιρό του πολέμου είχε αναληφθεί από το Υπουργείο των Εξωτερικών, «Το Γραφείο Ειδήσεων για την Ανατολή». Κύριος λόγος της ίδρυσης ήταν η εξάπλωση των γερμανικών ειδήσεων στον Τύπο της Ανατολής, επομένως στον ευρύτερο κύκλο περιοχών της Ανατολής «από τον Ατλαντικό Ωκεανό έως τoν Ειρηνικό Ωκεανό»(ibid). 

Το Γραφείο Ειδήσεων της Ανατολής διαχωρίστηκε από τα Κεντρικά του Βερολίνου, το οποίο όπως και πριν παρέδιδε το απαραίτητο υλικό για την οικονομική και προπαγανδιστική δραστηριότητα(σελ. 7.)

Διευθυντής του Γραφείου Ειδήσεων ήταν ο καθηγητής Mittwoch. Συντάχθηκε και υποβλήθηκε μνημόνιο στο Υπ. Εξ. ώστε το Γραφείο Ειδήσεων να συγχωνευθεί με τα Κεντρικά Γραφεία και άλλους σχετικούς οργανισμούς. 

Το Ινστιτούτο Ανατολής προοριζόταν να λειτουργήσει ως κέντρο μεταπτυχιακών σπουδών για το Σεμινάριο Ανατολικών Γλωσσών του Βερολίνου. Περαιτέρω ομάδες προστέθηκαν το 1915 στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Διορίστηκαν 17 Γερμανοί καθηγητές οι οποίοι θα λειτουργούσαν ως επιστημονική αποστολή σε πολιτιστικό-πολιτικό επίπεδο και εκτιμώντο εξίσου με την πολιτικο-στρατιωτική αποστολή. Οι «Κύριοι» θα ήταν «φορείς πολιτισμού» και προπαγανδιστές της ειδικότητάς τους ο καθένας. 

Κύριος στόχος της εργασίας τους ήταν να διαπιστώσουν με ακρίβεια σε ποια έκταση η ειδικότητά τους «εξυπηρετούσε καθαρώς ιδιαίτερα τουρκικά συμφέροντα ή σε ποιο βαθμό μέσω της εξυπηρέτησης των τούρκικων συμφερόντων θα φαίνονται ταυτόχρονα χρήσιμοι στα γερμανικά συμφέροντα».

Ακολουθούσαν οι διάφορες ειδικότητες:

Κατ’ αρχάς ο καθηγητής της Γεωγραφίας (Καθ. Obst). Κύριο θέμα: «Η κλιματολογία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας». 

Το γερμανικό Ράιχ είχε στόχο τη δημιουργία μιας βάσης στην οποία θα προωθείτο μια συλλογή δεδομένων προς χρήση επιχειρήσεων γεωργικής και τεχνικής φύσεως. Αλλά δεν ξεχνούσαν και τη συλλογή περαιτέρω πληροφοριών για τον Στρατό, πχ. το Ναυτικό και την Αεροπορία.

«Γι’ αυτό το σκοπό καλύφθηκε ολόκληρη η τουρκική επικράτεια από ένα δίκτυο σταθμών και παράλληλα δημιουργήθηκε μια αληθινά ισχυρή βάση  για εκτίμηση» (σελ. 9 ibid). „Επίσης, έπρεπε να παρεισφρήσουν γεωπολιτικές έρευνες και ζωολογικός σταθμός από άλλους καθηγητές... «γι’ αυτό το Ινστιτούτο Ζωολογίας εγκρίθηκαν από την τουρκική κυβέρνηση 85 000 εκατ. Εδώ υπεισερχόταν μια συνεργασία γερμανικών και τουρκικών συμφερόντων(σελ. 19 ibid). Κάποιος καθηγητής Leick ανέλαβε την πρωτοβουλία ίδρυσης ενός βιολογικού ινστιτούτου για την έρευνα της θαλάσσιας και χερσαίας χλωρίδας. Άλλη μια πρωτοβουλία των γερμανών καθηγητών ήταν να αναζωπυρώσουν ένα κίνημα που θα έβαζε ως στόχο τη «Δωρεά Βιβλίων» προς την Τουρκία.

Με την υποκίνηση του καθηγητή Kampffmeyer δημιουργείται μια «΄Ενωση των Φίλων της Τουρκικής Λογοτεχνίας» . Αυτή είχε από την αρχή συγκροτηθεί με την καθοδήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στόχος ήταν η δημιουργία Βιβλιοθήκης η οποία κατ’ αρχήν θα εξυπηρετούσε τις έρευνες των Γερμανών. Η ένωση που ονομαζόταν «Ανατολικό Ινστιτούτο Μεχμέτ-Ρεσάντ ο 5ος» που δημιουργήθηκε από τους Δόκτορες Nossing  και Vollbehr και στο Συμβούλιο της οποίας συμμετείχαν ο Imhof-Pascha  και ο υπουργός του Κράτους Hentig που έπαιξε μεγάλο ρόλο σε συνεργασία με την Τουρκική πρεσβεία. 

(Σ’ αυτό το σημείο η συντάκτρια του κειμένου θα επιθυμούσε να παραπέμψει στην πρόσφατη κριτική στην έκθεση του Μουσείου με τίτλο «Κάιζερ και Σουλτάνος. Γείτονες στην Ευρώπη των μέσων της πειόσου 1600-1700».

Διαβάστε επίσης: Η «αγία» Οθωμανική Αυτοκρατορία ή πώς Τουρκία και Γερμανία παραποιούν την ιστορία

Η ανάμειξη του Μουσείου και του Τουρκικού Προξενείου στην Καρλσρούη όπως και η συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού στην παραχάραξη της Ιστορίας το 2020 ανάγκασε την Διεύθυνση Μουσείου να λάβει θέση. Η Διεύθυνση όπως και το Υπουργείο απέκρυψαν τη θέση τους κάτω από το πρόσχημα ότι η έκθεση οργανώθηκε από 10 διεθνείς επιστήμονες ). 

Στο γερμανικό κράτος υπήρχαν συλλογές πολύτιμων βιβλίων. Εδώ πρέπει να τονιστεί η συλλογή της εταιρείας Gsellius, η οποία περιείχε ποικιλία βιβλίων «για την παλαιότερη Ιστορία της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων παλαιών ταξιδιωτικών βιβλίων και αντι-τουρκικής λογοτεχνίας από την εποχή των τουρκικών πολέμων, ιδιαίτερα μάλιστα της αφορισμένης από τον Πάπα, μερικά από αυτά μοναδικά στο είδος τους“(ibid)

Η Βιβλιοθήκη είχε ελεγχθεί από από ειδικούς της Βασιλικής Βιβλιοθήκης και διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς τους τόμους έλειπαν από τη Βασιλική Βιβλιοθήκη. Γι’ αυτό δήλωσαν οι Κύριοι ότι « θα ήταν μεγάλη καταστροφή για την γερμανική επιστήμη να φύγουν τα βιβλία αυτά από τη χώρα και επίσης πολιτικά ανόητο να δωρίσουν στην Κωνσταντινούπολη λογοτεχνία τουρκο-φοβικής φύσεως». (ibid)

Σ’ αυτό το σημείο τίθεται το ερώτημα ως ποιο βαθμό συμμετείχαν το Υπουργείο Πολιτισμού και η Επιστήμη στην χαλκευμένη αντίληψη της τουρκικής Ιστορίας. 

Μια άλλη ειδικότητα επιστρατεύθηκε από την γερμανική προπαγάνδα, αυτή των γιατρών.

Ο Γερμανός στρατιωτικός γιατρός Δρ Rodenwald υπέδειξε ότι «σχεδόν δεν υπάρχει καλύτερο μέσο προπαγάνδας υπέρ της Γερμανίας από τη βελτίωση των υγειονομικών κέντρων της χώρας»(σελ. 12 ibid). Σ’ αυτό το πλαίσιο προγραματιζόταν το χτίσιμο νοσοκομείου στη Σμύρνη και η ίδρυση Ινστιτούτου λοιμωδών νόσων.

Ο καθηγητής Müller από την Πολυκλινική του Würzburg με τον πρώην πρέσβυ von Külhmann έκαναν ένα προσχέδιο «εξαιτίας της πολεμικής εμπειρίας της Τουρκίας, ... ότι η γερμανική πολιτιστική επίδραση όφειλε πρωτίστως να υπηρετήσει την ιατρική επιστήμη».(ibid)

Και η Συρία όφειλε να παραμείνει στο οπτικό πεδίο. Ο λόγος:«Όταν σκεφθούμε ότι η επιρροή της Entente στη Συρία, εδώ και δεκαετίες, είχε ως αφετηρία την Ιατρική Αποστολή, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε την τεράστια σημασία αυτών των σχεδίων για ολόκληρη την πολιτιστική μας πολιτική στην Ανατολή. (ibid) Το Γεωργικό Ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης θα έπρεπε παρεμπιπτόντως να υποστηρίξει τις «ενωμένες κατά τον πόλεμο Δυνάμεις, Γερμανία, Αυστροουγγαρία, Βουλγαρία και Τουρκία». (σελ. 13 ibid)

Το προσεκτικά προετοιμασμένο σχέδιο βρίσκεται στα χέρια του Υπ. Εξ. (ibid) Η οικονομική πλευρά καλύφθηκε κυρίως από «κρατικά μέσα». Στα Αρχεία βρίσκονται προτάσεις πολλών άλλων προγραμμάτων με τη συμμετοχή της επιστήμης γαι την επίτευξη μιας ευρείας πολιτο-πολιτιστικής προπαγάνδας προς όφελος της Γερμανίας και της επιρροής της στην Τουρκία», ειδικά από την άποψη των Φυσικών Επιστημών, της Εθνογραφίας και της Οικονομίας. (σελ. 14 ibid)

 

 

Οι νομικές επιστήμες θα έπρεπε να καλύψουν το πεδίο «πρακτικής φύσης πληροφοριών από τη νομική ζωή των Βαλκανίων και της Τουρκίας». Στόχος των θεσμών ήταν να υπηρετήσουν σταθερά μια τουρκόφιλη πολιτική, «θα πρέπει μόνον οι Τούρκοι να συνειδητοποιούν πάντα ότι σ’ αυτά τα Ινστιτούτα είναι φιλοξενούμενοι της Γερμανίας». (ibid)

Η επιστήμη και τα ιδρύματα «τα οποία στηρίζουν τα γερμανικά συμφέροντα στην Τουρκία» θα έπρεπε να υποστηριχθούν. «Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι εφαρμοσμένες ή εφαρμόσιμες επιστήμες έχουν προτεραιότητα... επομένως Δίκαιο, Οικονομία, Ιατρική, Γεωγραφία είναι χρησιμότερες από την Αρχαιολογία ή την Ιστορία όταν πρόκειται για τα γερμανικά συμφέροντα». (ibid)

Στη Γερμανία θα έπρεπε να συμβάλλουν στα σχέδια για «την προώθηση μιας καλύτερης γνώσης της Τουρκίας». Επομένως θα ήταν ευπρόσδεκτη η ίδρυση των κάτωθι:

  1. Ίδρυση ενός Ινστιτούτου τουρκικού και ισλαμικού Δικαίου. Κι εδώ επιλέχθηκαν πρόσωπα τα οποία ήταν κατάλληλα για τη σύνδεση των γερμανικών συμφερόντων με το ισλαμικό Δίκαιο. Ο Δρ Erich Nord, διερμηνέας στο Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. «Θα τοποθετούσε με βάση πρωσσικούς πόρους ένα προσωπικό που θα μπορούσε να αποτελείται από ένα γηγενή Κωνσταντινοπολίτη δικηγόρο, ένα Τούρκο μουλά και ένα νεαρό Γερμανό λόγιο με γνώσεις αραβικής και ει δυνατόν με νομικές γνώσεις. (σελ 22 ibid).

Στόχος ήταν η δημιουργία από το Ινστιτούτο μιας εξαιρετικής παρουσίασης του τουρκικού Δικαίου σε μορφή βιβλίου, όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι αλλιώς θα εβλάπτοντο τα γερμανικά συμφέροντα λόγω «Απώλειας χρόνου». 

  1. Ιατρικά ιδρύματα διότι «η Ιατρική κρατούσε εξέχουσα θέση στην γερμανική πολιτιστική πολιτική στην Τουρκία». Το Υπουργείο Πολιτισμού θα συμμετείχε ανάλογα με τις δυνάμεις του. (ibid)

  2. Δημιουργία ενός γερμανικού Ινστιτούτου επιστημών στα πλαίσια του «Σπιτιού της Φιλίας». Στόχος η εξερεύνηση της χώρας των Τούρκων που αποτελούσε «terra incognita» και η επιμόρφωση Γερμανών εμπειρογνωμόνων «σε κάθε επιστημονικό πεδίο» για την χρησιμοποίησή τους στην Τουρκία.  Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αποστέλλονταν στην Κωνσταντινούπολη με υποτροφία άτομα από διάφορα επιστημονικά πεδία. Κατά πρώτον, πολιτικοι οικονομοι, γεωγράφοι, γεωλόγοι, γλωσσολόγοι, εθνογράφοι αλλά και ιστορικοί και αρχαιολόγοι. «Μετά την επιστροφή τους θα έπρεπε, ως ειδικοί στο επιστημονικό τους πεδίο αλλά και ως γνώστες των τουρκικών συνθηκών να βοηθήσουν την γενική πολιτική μόρφωση της ακαδημαϊκής νεολαίας μας στα πλαίσια των σπουδών στο εξωτερικό που οργανώνονται από το πρωσσικό Υπουργείο Πολιτισμού».(σελ. 24 ibid)

Επίτιμα μέλη της ΓΤΕ ήταν, μεταξύ άλλων, οι Enver Pascha, Liman von Sanders, von Mackensen, Mahmud Mukhtar Pascha, von Kühlmann, και στην ΤΓΕ οι Marschall von Usedom, Talaat Pascha, Enver Pascha, Halil Bj, Dschemal Pascha.

Κύριο ρόλο στη δημιουργία του « Γερμανικού Σπιτιού» στην Κωνσταντινούπολη  έπαιζε ο καθηγητής Jäckh. Στόχος του «Σπιτιού» ήταν μια διεξοδική διείσδυση της γερμανικής κουλτούρας στην τουρκική. ( I. HA. Rep. 89 Nr. 13349). Σύμφωνα με τον Jäckh, οι Γερμανοί έπρεπε να φέρουν την Ανατολή κάτω από την επιρροή τους μέσω της Τουρκίας.(ibid)

Γι’ αυτό το πρόγραμμα συγκεντρώθηκαν πάνω από 1 δισ. μάρκα από δωρεές. Ακόμη και η πολωνική αριστοκρατία προσέφερε γι’ αυτό. Το «Σπίτι της Φιλίας» μετατράπηκε σε μια βάση προπαγάνδας για την Ανατολή, για την επιστήμη, την κουλτούρα και την έρευνα, μέσω των Ινστιτούτων. 

Κατ’ αυτό τον τρόπο ξεκίνησε η τουρκοποίηση της οικονομίας και της κουλτούρας χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι μεγάλες μειονότητες των Ελλήνων και των Αρμενίων. Αντίθετα, τον καιρό εκείνο, υπήρχαν εκτοπίσεις, συλλήψεις και απελάσεις των χριστιανικών μειονοτήτων αλλά η τουρκόφιλη πολιτική της Γερμανίας εγκαθίδρυσε ένα τουρκικό κράτος ώστε να εξαπλώσει την επιρροή της στην Ανατολή προς όφελός της.

Οι απελάσεις και οι σφαγές ήταν ένα γεγονός γνωστό στον Κάιζερ ήδη από το 1896. Πολυάριθμες επιστολές είχαν σταλεί στον Κάιζερ με την παράκληση να τους προστατέψει από τις φρικαλεότητες των Τούρκων. (ebd. I.HA. Rep 89. Nr. 13340). «Το Αρμενικό Ζήτημα επιλύθηκε από μόνο του, αν και όχι όπως το φανταζόμασταν στην Ευρώπη-παραμένει, επομένως, εκτός από το Ελληνικό και το Αραβικό στο επίκεντρο των συμφερόντων μας». (VI.HA NL Becker C.H.Nr. 2059).

Παράλληλα, το στρατιωτικό πρόγραμμα έκανε την εφόρμησή του χέρι με χέρι με τον δημόσιο Τύπο. Η δημιουργία μιας «εθνικής Τουρκίας» ήταν επομένως μια «κατασκευή» του γερμανικού πνεύματος. Εκπαιδεύτηκαν μηχανικοί, ελεγκτές εμπειρογνώμονες πλοίων.  Η γερμανική Levantenlinie, η Nordd-Lloyed καθώς και τα χυτήρια, ηλεκτροτεχνικές, μεταλλικές επιχειρήσεις, όπως και επιχειρήσεις κατασκευάσεων αεροσκαφών και αυτοκινήτων, έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου το 1916, αυξήθηκαν το ενδιαφέρον των βιομηχανιών και των εμπορικών εταιρειών και η συνεργασία τους  με τους Τούρκους συμμάχους στο έπακρο. Η συνεχιζόμενη ουδετερότητα του βασιλιά της Ελλάδας κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι δύσκολο να κατανοηθεί.

Όχι μόνο ο στρατός αλλά και η τουρκική οικονομία συγκροτήθηκε με τη βοήθεια της γερμανικής εκπαίδευσης. Η γερμανική εξάπλωση σε όλα τα επίπεδα στην Ανατολή έκανε, αρχικά, δυνατή τη μεταβίβαση της οικονομίας στα τουρκικά χέρια. 

Από τα αρχεία του Υπ. Εξ. σχετικά με τη δίωξη των Αρμενίων μαθαίνουμε ότι πολύ συχνά υπήρξαν έντονες παρακλήσεις στον Κάιζερ από πλευράς επιχειρήσεων και τραπεζών να μεσολαβήσει στην τουρκική κυβέρνηση για την απελευθέρωση συγκεκριμένων κρατουμένων από τη φυλακή. Πολύ συχνά χωρίς αποτέλεσμα, διότι το μέρος όπου βρίσκονταν αυτά τα πρόσωπα δεν μπορούσε πλέον να εντοπιστεί. Είχαν εντοπιστεί και δολοφονηθεί. Οι γερμανικοί φορείς έχουν καταγράψει «προσεκτικά» τα πάντα. 

Το τουρκικό σύστημα υγείας βελτιώθηκε στο πολεμικό θέατρο της Ανατολής. Τίποτα δεν είχε αφεθεί στην τύχη. Αυτό άλλωστε αφορούσε σε μια «Μεγαλύτερη Γερμανία». (VI.HA.NLBecker C.H. Nr. 2059).

Στον κύκλο των πατριωτικών διαλέξεων το 1914 προτάθηκε το εξής ως θέμα:

«Η Γερμανία, η Τουρκία και το Ισλάμ». Αυτή η διάλεξη έγινε προς όφελος του Ερυθρού Σταυρού. Το γραφείο ειδήσεων του Υπουργείου Ναυτικών του Ράιχ το 1914 είχε αναμιχθεί στην υπόθεση και σε επιστολή του παρατήρησε στους κυρίους Jäckh και Becker ότι ο επηρεασμός της κοινής γνώμης είναι κάτι πολύ σημαντικό. Οι δύο κύριοι απάντησαν ότι παραμένουν ευγνώμονες για και ανοιχτοί σε κάθε πρόταση. Αυτός ο φάκελος αποδεικνύει ότι το γραφείο ειδήσεων του Υπουργείου Ναυτικών συνεργαζόταν στενά με τους επιστήμονες στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. (βλ. ένθα ανωτέρω)

Το έτοιμο χειρόγραφο πέρασε από λογοκρισία (8.8.1914) και απαιτήθηκαν κάποιες αλλαγές. Η κριτική προερχόταν από τον ίδιο τον κύριο Becker.

Η συνεργασία με την Τουρκία και η προσπάθεια να προσελκύσουν τον αραβικό κόσμο θεωρείτο πολύ σημαντική από τους επιστήμονες για το λόγο ότι η Τουρκία είχε στις επαρχίες της κατακτημένο αραβικό πληθυσμό .(ibid) Τα ζητήματα προσωπικού συντονίζονταν αυστηρά από τα διάφορα τμήματα και το Υπ. Εξ. όπως και από το κεντρικό γραφείο Εξωτερικών Υπηρεσιών.

Στις 14 Ιανουαρίου του 1914, ο Becker σε επιστολή του προς τον Jäckh παρατηρεί ότι ο περίφημος Ολλανδός μελετητής του Ισλάμ Snouck-Hurgronje σε ένα δοκίμιο με τίτλο «„Heilige Oorlog made in Germany» λέει «ότι πρέπει να καταλογιστεί στην γερμανική πολιτική η αναζωπύρωση του ισλαμικού φανατισμού. Αυτό είναι έργο των Γερμανών.»

Η μυθοποίηση της Ανατολής αναφέρεται ως «Απάτη-Τζιχάντ» των Γερμανών και οφείλεται σε καθαρά ιμπεριαλιστικούς λόγους.

Στις 15 Οκτωβρίου του 1914 προτάθηκε ένα σχέδιο για την ίδρυση μια «γερμανο-τουρκο-αραβικής εβδομαδιαίας έκδοσης». Η Γερμανία προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή μέσω του Ισλάμ και της ισλαμικής της πολιτικής και να ενισχύσει τη συμμαχία της με την Τουρκία.

Είναι προφανές ότι η Γερμανία χρησιμοποίησε  τον ιμπεριαλισμό εις βάρος των μειονοτήτων στην τότε Τουρκία. «Η Μεγαλύτερη Γερμανία» , μια εβδομαδιαία έκδοση για τον γερμανικό κόσμο και την ιμπεριαλιστική πολιτική, προδίδει ήδη με τον τίτλο της τις προθέσεις της γερμανικής αυτοκρατορίας.

Σε επιστολή προς τον καθηγητή Becker ο Jäckh αποκαλύπτει καθαρά το νόημα της συμμαχίας με την Τουρκία και και της γερμανικής ισλαμικής πολιτικής: «Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω από σας σχετικά με το Ισλάμ: η σημασία του για μας θα πρέπει να αναζωπυρωθεί χάρη στη γερμανο-τουρκική συμμαχία η οποία-όπως σας έχω ήδη πει εμπιστευτικά-πραγματοποιήθηκε τώρα..θα εκδηλωθεί φανερά σύντομα εναντίων της Ρωσίας και της Αγγλίας.(Επιστολή της 26 Αυγούστου, 1914 ibid). Το ζήτημα του Ισλάμ για την γερμανική πολιτική ρυθμίστηκε  μέσω του τουρκικού ζητήματος και η επιρροή πάνω στο Ισλάμ πάντα μέσω της Τουρκίας. ( ibid 31 Αυγούστου 1914) Οι περαιτέρω προθέσεις γίνοντια σαφείς με τις φράσεις: «Γιατί δεν θα έπρεπε η Γερμανία να κάνει με βάση την Τουρκία αυτό που η Αγγλία έκανε με βάση την Αίγυπτο. Από στρατιωτικής πλευράς ο τουρκικός λαός υπερτερεί εντυπωσιακά της ανάμικτης αιγυπτιακής ράτσας». (Ibid)

Η μετατροπή του Ισλάμ σε όργανο μέσω της Τουρκίας προς χάρη των γερμανικών συμφερόντων φαίνεται καθαρά πιο κάτω στην επιστολή του Jäckh:«Όσο απαραίτητο είναι να προσέχει κανείς το Ισλάμ ως όργανο επιρροής τον καιρό της ειρήνης, τόσο πιο ανενδοίαστα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει στον πόλεμο».

Τα φυλλάδια με τίτλο «Γερμανία και Ισλάμ» δεν ήταν παρά μια «επιστημονική» προπαγάνδα που θα διευκόλυνε τον ηγετικό ρόλο της Γερμανίας. 

Μέσω φυλλαδίων γινόταν η προπαγάνδα και στις αγγλικές και γαλλικές αποικίες. Εκεί χρησιμοποιήθηκε ο επηρεασμός  του Ισλάμ για να παρουσιάσει τη Γερμανία ως «ελευθερώτρια». Ο δρόμος των γερμανικών συμφερόντων περνούσε πάντα από την Τουρκία. 

Ακολουθεί ο φάκελος I.HA Rep. 76 του 1916. Στόχος ήταν να εντατικοποιηθεί η επέκταση του Σεμιναρίου Ανατολής υπό κρατική προπαγάνδα και η επέκταση των Ξένων Σπουδών και γερμανικών πανεπιστημίων.

Εκπαιδευτικά ιδρύματα για ζητήματα παγκόσμιας οικονομίας, μελέτες σχετικά με το εξωτερικό έχουν ως στόχο την προώθηση της πολιτιστικής προπαγάνδας και να φέρουν κάτω από γερμανικό έλεγχο τους Νεότουρκους και την Ανατολή μέσω αποστολής υπαλλήλων, αξιωματικών και γιατρών.

Αποικιακές σπουδές για τη διασύνδεση γερμανικών πανεπιστημίων με διάφορους επιστημονικούς κλάδους. 

Οι διαλέξεις πρέπει να αλληλοσυνδέουν την αποικιακή παγκόσμια οικονομία, τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, Ιστορία, πολιτική, θρησκεία, κουλτούρα, ιεραποστολή, Διεθνές Δίκαιο, Νομολογία, Γεωγραφία, Γεωδαισία, Ανθρωπολογία, Εθνολογία, Ιατρική, Μετεωρολογία, Ορυκτολογία, Γεωλογία, Βοτανική, Ζωολογία, Χημεία, Γεωργία, Δασολογία, τεχνικές καλλιέργειας, κτηνιατρική, μεταλλουργική, τεχνική.Τεχνολογία μεταφορών και εποικισμού, και εμπορική τεχνολογία. (Ibid)

Ένα ιδιοφυές σχέδιο, «το Ανατολικό Σεμινάριο έχει τις απαιτήσεις των διαφόρων κλάδων της κρατικής μηχανής προς το συμφερον της οποίας ιδρύθηκε και αναπτύσσεται συνεχώς». (Ibid Συνεδρίαση επιτροπής της γερμανικής ένωσης για την εκπαίδευση στο χώρο των πωλήσεων, Eisenach, 2 και 3 Ιουνίου 1916).

Η γερμανική επιστήμη γνώριζε καλά ότι «όλοι οι Έλληνες, Αρμένιοι, Εβραίοι και Λεβαντίνοι, ένα εντελώς δυσανάλογο ποσοστό των Οθωμανών υπηκόων ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με το εμπόριο και αποτελούν ισχυρούς ανταγωνιστές.Υπερτερούν εξαιρετικά των Ευρωπαίων όσον αφορά τις τοπικές, τεχνικές και γλωσσικές γνώσεις.Όποιος δεν προετοιμαστεί καλά, θα γίνει ανυπεράσπιστο παιχνιδάκι στα χέρια αυτής της πονηρής κοινωνίας».(Ibid)

Αυτές οι φράσεις δείχνουν ότι οι Γερμανοί καταφρονούσαν τις μειονότητες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αλλά και ότι αισθανόταν να μειονεκτεί απέναντί τους. Τα στερεότυπα που χρησιμοποιούνται εδώ δίνουν μια ένδειξη για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στα εγκλήματα τα οποία διέπρατταν οι Τούρκοι μπροστά στα μάτια της.

Μια «πονηρή κοινωνία» που μετέβαλε κάποιον σε «ανυπεράσπιστο παιχνιδάκι». Αυτή η καταφρόνια οδηγούσε τους Κυρίους σε μια νέα «συνειδητοποίηση». Συγκεκριμένα: «Η μόνη υπεροχή που διαθέτει ο Ευρωπαίος δεν είναι πνευματική αλλά ηθική». ». (Ibid)

Αυτή η επιχειρηματολογία δείχνει στερεότυπα: Οι ανήθικοι, άπληστοι, διανοούμενοι Έλληνες, Αρμένιοι Εβραίοι, απέναντι στους ηθικά ανώτερους Ευρωπαιους.

Στο τέλος η επιστήμη ήταν υπό παρακολούθηση και οι κριτικές λογοκρίνονταν. Το παράδειγμα του καθηγητή Palme το δείχνει καθαρά. Εργαζόταν στο Ινστιτούτο Ανατολικών γλωσσών στη Βαρσοβία και είχε δημοσιεύσει στο Berliner Tagesblatt της  26ης Νοεμβρίου 1915 μια εντελώς διαφορετική κριτική για το Υπ. Εξ. Ανακλήθηκε αμέσως στο Βερολίνο. Η αλληλογραφία δείχνει ότι στο παρασκήνιο εφαρμοζόταν μια μυστική παρακολούθηση των επιστημόνων. 

Από αυτό το απόθεμα των Αρχείων διαπιστώνουμε το εξής: Η αποικιακή πολιτική είχε σχεδιαστεί σε όλες τις λεπτομέρειές της και είναι ξεκάθαρο ότι όλα τα υπουργεία είχαν ανάμιξη σ’ αυτή την πολιτική της προπαγάνδας. 

 

.
..

 

Σύνοψη 

Οι φάκελοι των πρωσσικών μυστικών αρχείων στο Βερολίνο περιέχουν καθαρές ενδείξεις ότι οι διάφοροι κλάδοι της επιστήμης χρησιμοποιήθηκαν για τη χειραγώγηση τηε κοινής γνώμης και επαναδιοργανώθηκαν ανάλογα.

Ο Τύπος στράφηκε επίσης προς αυτή την κατεύθυνση. Το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως και το Υπουργείο των Στρατιωτικών και τα σ’ αυτό υπαγόμενα υπουργεία είχαν παραιτηθεί από το διαχωρισμό επιστήμης και πολιτικής και συνέβαλαν στην διαστρέβλωση της επιστήμης και των συμπερασμάτων της. 

Η επιβαρυμένη «κλειστή πολιτιστική πολιτική» απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία οδήγησε στην παραχάραξη της Ιστορίας και σε μια νοθευμένη αντίληψη της «Ανατολής».

Οι μειονότητες είτε αντιμετωπίζονταν ως ενοχλητικός παράγων των οποίων η εξόντωση ναι μεν κρινόταν λυπηρή αλλά γαι την επίτευξη των γερμανικών στόχων εθεωρείτο ως μια «άλλη» λύση. Το γεγονός ότι η οικονομία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας βρισκόταν στα χέρια τέτοιων μειονοτήτων (Ελλήνων, Αρμενίων, Εβραίων) έσβηνε η αποσιωπούσε τους εκτοπισμούς και τις δολοφονίες.

Η Γερμανική Αυτοκρατορία φρόντισε για την αποστολή μιας νέας οικονομικής ομάδας. Οι πολυάριθμες δυαντότητες εκπαίδευσης για τους Νεότουρκους και «συναδέλφωσή» τους με τη γερμανική εκπαίδευση φρόντιζαν για ένα εκτουρκισμό της οικονομίας. 

Τα αρχεία δίνουν αφορμή για συζήτηση και διευκολύνουν μια σε βάθος έρευνα και κριτική ερμηνέια των ιστορικών πηγών. Η θεώρηση της χειραγώγησης και της λογοκρισίας των επιστημόνων μέσω της πολιτικής της Γερμανικής Αυτοκρατορίας και ακολούθως μέσω της ίδιας της επιστήμης στο δημόσιο χώρο τοποθετεί την σημερινή έρευνα μποστά σε μια πρόκληση: τι είναι γνώση διαπιστώνεται μέσω του εκάστοτε πολιτιστικού και κοινωνικού πλαισίου και κάθε ισχυρισμός που υπερβαίνει  ή συγχέει τα χρονικά πλαίσια υπόκειται σε αμφισβήτηση.

Ο χειρισμός της ιστοριογραφίας μεταξύ του 1914 και 1923 ώστε να αγνοηθεί το σβήσιμο 3 000 ετών ελληνικής παρουσίας στην Μικρά Ασία, γεννά πολλά ερωτήματα.

Όταν η συλλογική σκέψη ως «φορέας» της ιστορικής εξέλιξης μέσα σε μια κοινωνία επηρεάζει το απόθεμα γνώσεων, όταν κατασκευάζει ένα στυλ σκέψης και αφήνει να προκύψει μια συλλογική δράση, τότε κατανοούμε ότι ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός της Γερμανικής Αυτοκρατορίας στη Μ. Ασία αποτελεί ένα παράγοντα διαστρέβλωσης της ιστορικής αντίληψης. 

***

΄Ερευνα της Ευστρατίας Νταβούντ, απο την εργασία της διδακτορικής διατριβής της, στο Πανεπιστήμιο του Hagen, Γερμανίας. Τίτλος: „Die deutsche Außenpolitik und ihre Folgen für die Griechen, von  1878  bis 1923.“ ( Η γερμανική εξωτερική πολιτική και οι συνέπειες της για τους Έλληνες από το 1878 έως το 1923).