AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

HAARP ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ

NIKOLA TESLA: Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ HAARP

HAARP, SURA ΚΑΙ EMP: ΤΑ ΝΕΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ;

(του Υποστρατήγου ε.α K. Χ. Κωνσταντινίδη)


Γενικά

Εδώ και 200 περίπου χρόνια με την Βιομηχανική Επανάσταση, η Ανάπτυξη βασίσθηκε στην υπερ-εκμετάλλευση της Φύσεως και κατέληξε στην αύξηση του πληθυσμού της Γης και στην υπέρ- παραγωγή και υπερ-κατανάλωση αγαθών και πρώτων υλών. Οι δύο Παγκοσμίοι Πόλεμοι και ο Ψυχρός Πόλεμος αύξησαν ιλιγγιωδώς τον ρυθμό της καταστροφής του Περιβάλλοντος και συνακόλουθα και της Αναπτύξεως . Ομως τη χαριστική βολή στο Περιβάλλον έδωσε η "Παγκοσμιοποίση" και ο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας. Αποτέλεσμα της Παγκοσμιοποιήσεως ήτο η είσοδος της Ασίας στην αρένα της Αναπτύξεως και ιδιαίτερα των δύο πληθυσμιακών κολοσσών, Κίνας και Ινδίας. Παράλληλα όμως με τις φαινομενικά θετικές επιπτώσεις της αναμπτύξεως, υπήρξαν και αρνητικές τοιαύτες, διότι υιοθετήθηκε από τις ΗΠΑ το μοντέλο της υπερ-κατανάλωσης, το οποίον ακολούθησαν σχεδόν όλες οι χώρες παγκοσμίως.
Ωσάν να μην έφθανε η βάναυση ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες ορισμένοι άφρονες πολιτικοί, πανούργοι επιστήμονες και ανεγκέφαλοι στρατιωτικοί επενέβησαν για τον έλεγχο του κλίματος, με αποτέλεσμα να ανατραπεί η οικολογική ισορροπία και να υπάρξουν εφιαλτικές κλιματικές αλλαγές και ακραία καιρικά φαινόμενα , τα οποία βιώνουμε σήμερον , με πλημμύρες, καύσωνες, ανομβία, αποσταθεροποίηση των εποχών κ.α . Ο απώτερος στόχος τους είναι να ελέγξουν το παγκόσμιο κλίμα -και όχι μόνον- προς τον σκοπόν της παγκόσμιας κυριαρχίας.
Πως φθάσαμε στην αποσταθεροποίηση του κλίματος;
-Από την δραστηριότητα της κοινωνίας, που συνέβαλε στην καταστροφή των δασών, την μόλυνση των υδάτων , του υπεδάφους και του αέρος.
-Από την δράση των μεγαλοεπενδυτών , εμπρηστών του δάσους , οικοπεδοφάγων, καταπατητών και των άφρονων πολιτικοί που τους προστατεύουν .
Βέβαια αδράνησαν και οι πολίτες, διότι θεώρησαν ότι το περιβάλλον δεν τους εγγίζει με το "δος υμίν σήμερον", το "αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι και καταλάβατε όλα τα έθνη" και το "Ωχ!! αδερφέ"
Κατωτέρω θα αναπτύξουμε το θέμα της συνειδτής επεμβάσεως του ανθρώπου στο κλίμα , με όσες λεπτομέρειες μπορέσαμε να συλλέξουμε, δεδομένου ότι το αντικείμενο τούτο τηρείται επτασφράγιστο μυστικό .

Τέσλα ο Πρωτοπόρος
Τα πρώτα χρόνια :Γεννημένος στο Σμίλιαν στη περιοχή Λίκα της σημερινής Κροατίας, ανήκε στη Σερβική κοινότητα της Αυστριακής Αυτοκρατορίας και αργότερα έγινε αμερικανός πολίτης. Πατέρας του ήταν ο ορθόδοξος ιερέας του χωριού Σμίλιαν (το όνομα του χωριού προέρχεται από τη σέρβικη λέξη για το φυτό Αμάραντος που είναι смиље / smilje [σμίλιε]) Μιλούτιν Τέσλα (1819-1879) ενώ μητέρα του ήταν η Γκεοργκινα-Τζούκα Μάντιτς (1822-1892), κόρη ορθόδοξου ιερέα ενώ και τα αδέρφια της ήταν μέλη του κλήρου της χώρας ο ένας ήταν ο Μητροπολίτης Νίκολα Μάντιτς και ο άλλος ο μοναχός Πέταρ Μάντιτς. Επίσης είχε έναν μεγαλύτερο κατά δέκα χρόνια αδερφό τον Ντάνε Τέσλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του, όταν ο Νίκολα ήταν τριών ετών, πέφτοντας από το άλογο όταν έκανε ιππασία. Ο Νίκολα από μικρή ηλικία εντυπωσιάστηκε από το φαινόμενο του ηλεκτρισμού όταν άρχισε να τρίβει τα τριχώματα των ζώων που είχανε στο πατρικό του. Από μικρός ήταν βιβλιόφιλος καθώς διάβαζε τα περιοδικά που δημοσίευε ποίηση ο πατέρας του και λάτρευε τον Ιούλιο Βέρν (1828-1905) και τον Εμίλ Ζολά (1840-1902).
Σπουδές
Το 1863 μετακομίσαν με τους γονείς του στο Γκόσπιτς όπου ο Νίκολα έλαβε τη βασική εκπαίδευση και έμαθε τη γερμανική γλώσσα. Το 1870 ο Νίκολα συνέχισε την εκπαίδευση του μέχρι το 1873 στο Real Gymnasium στη πόλη Ράκοβατς, κοντά στο Κάρλοβατς (σημερινό Κόρντουν) όπου και έμενε στο σπίτι της θείας του Στάνκα Μπράνκοβιτς. Εκεί ο καθηγητής του Μάρτιν Σέκουλιτς, μαζί με το συμμαθητή του Ιούλιους Μπαρτόκοβιτς, τον παρότρυναν να ασχοληθεί περισσότερο με τη μελέτη του ηλεκτρομαγνητισμού. Τελικά στις 26 του Ιουνίου του έτους 1873 αποφοίτησε με βαθμό «πολύ καλά» και επέστρεψε στη γενέτειρα του όπου προσβλήθηκε από χολέρα. Το 1875 θεραπευμένος από την αρρώστια ζήτησε και του δόθηκαν δυο υποτροφίες από τη διοίκηση της Βόινα Κράνα και από τη Στρατιωτική Περιφέρεια του Κάρλοβατς για την Ανώτατη Πολυτεχνική Σχολή του Γκράτς, αξίζει να αναφέρουμε ότι άλλες τρεις παρόμοιες σχολές βρισκόντουσαν στη Βιέννη, στο Μπρνο και στη Πράγα. Στο Γκράτς ο Νίκολα έγινε μέλος της σερβικής εθνικιστικής φοιτητικής ομάδας Σερμπάντια η οποία του χρηματοδότησε διαλέξεις όπως τη «Περί Τριχοειδών Αγγείων» και «Περί Μυτών» ενώ επίσης τον βοηθούσαν να ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις. Το 1877 αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούσε να καλύψει οικονομικά τις σπουδές του με συνεπακόλουθο να στραφεί στην άσωτη ζωή. Το 1878 το πανεπιστήμιο των έδιωξε από τους χώρους του χωρίς φυσικά να αποκτήσει το πτυχίο του. Το 1879 ο Νίκολα επιστρέφει για το θάνατο του πατέρα του στη γενέθλια πόλη του αλλά δεν κάθεται για πολύ καθώς εγγράφεται στη φυσικομαθηματική σχολή της Πράγας. Αντιμετώπισε όμως πάλι οικονομικά προβλήματα και έτσι σε ηλικία 24 ετών έφυγε από τη Πράγα χωρίς να αποκτήσει πάλι κάποιο πτυχίο ενώ αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές και να αφοσιωθεί στη τεχνική εμπειρία. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα όταν σπούδαζε ηλεκτρολογία - μηχανολογία και μαθηματικά στο Πολυτεχνείο του Graz της Αυστρίας, ο πρόωρα ανεπτυγμένος Tesla ανέπτυξε ένα μεγάλο ενδιαφέρον για το εναλλασσόμενο Ρεύμα και τον Βολταίρο. Δεν αποφοίτησε όμως ποτέ, επειδή πιθανότατα αποβλήθηκε λόγω άσωτης συμπεριφοράς. Το 1882, αφού 'έχασε' 2 χρόνια στην Πράγα, η οικογένεια του Nikola του εξασφάλισε μια δουλειά στο επιτελείο της Edison Telephone Company στο Παρίσι. Εκεί έκανε τόσο καλή δουλειά βελτιώνοντας κι επισκευάζοντας τις μηχανές στους σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας που είχε η εταιρεία στην Γαλλία και την Γερμανία που τον παρουσίασαν στον ίδιο τον Thomas Edison με προσωπική επιστολή, στην οποία αναφερόταν: "γνωρίζω δύο σπουδαίους άνδρες. Ο ένας είστε εσείς κι ο άλλος είναι αυτός ο νέος άνδρας."

Αρχή της καριέρας του
Μετά τη Πράγα φεύγει για τη Βουδαπέστη όπου βρίσκει εργασία ως τεχνικός σχεδιαστής στο Κεντρικό Τηλεγραφικό Γραφείο της Ουγγαρίας. Οι ικανότητες του ξεχώρισαν και για αυτό σύντομα έγινε προϊστάμενος του τηλεφωνικού κέντρου της πόλης. Αργότερα η διεύθυνση του γραφείου τον στέλνει στο Παρίσι ως εξωτερικό συνεργάτη. Το 1883 του δόθηκε η ευκαιρία να αφήσει έκθαμβους τους πάντες στα γραφεία της εταιρείας Edison’s Club for Europe για την οποία εργαζόταν, όταν τον έστειλαν να διορθώσει τον ηλεκτρικό σταθμό του Στρασβούργου στον οποίο σημειώθηκε έκρηξη ακριβώς όταν τον επισκεπτόταν ο Γερμανός Κάιζερ Γουλιέλμος ο Α’. Ο Τέσλα διόρθωσε τη βλάβη και το σταθμό με επιτυχία το 1884 οπότε ο Τσάρλς Μπάρτσελορ τον συμβούλεψε να επισκεπτεί τον Τόμας Άλβα Έντισον (1841-1931).
Ο Τέσλα στις Η.Π.Α.
Ο Τέσλα ακολούθησε το κύμα μετανάστευσης προς την Αμερική έχοντας στις τσέπες του μόνο 4 σεντς, μερικά τεχνικά διαγράμματα και το τετράδιο στο οποίο έγραφε ποίηση. Εφτασε στις Η.Π.Α. το 1884 με το πλοίο Saturnia στα 28 του χρόνια. Αμέσως πήγε και συναντήθηκε με τον Έντισον, ο οποίος του ανέθεσε τη πρώτη του δουλειά. Να επισκευάσει τη γεννήτρια του ατμόπλοιου Όρεγκον. Οι σχέσεις των δυο αντρών δεν ήταν ποτέ καλές διότι ο Έντισον ήταν άνθρωπος πρακτικός και βασιζόταν περισσότερο στην εργατικότητα και στις εμπειρίες του, πράγμα που ερχόταν σε αντίθεση με τον Τέσλα που ήταν ένας άνθρωπος με ιδανικά, διανοούμενος και πιο πολύ θεωρητικός. Ακόμα είχαν διαφωνίες στο αντικείμενο τις δουλείας τους καθώς ο Έντισον ήταν υποστηρικτής της χρήσης του συνεχούς ρεύματος ενώ ο Νίκολα υποστήριζε τη χρήση του εναλλασσόμενου ρεύματος. Φήμες θέλουν τον Έντισον να είχε ενοχληθεί από την ενασχόληση του Τέσλα με μυστικιστικές θεωρίες και πειράματα. Γεγονός είναι πάντως ότι οι δρόμοι των δυο μεγάλων εφευρετών να χωρίζουν κάπου στο 1886 και ο Τέσλα μετά από κάποιες αποτυχημένες επιχειρηματικές του ενέργειες να βρίσκει νέο χρηματοδότη για τα πειράματα του το 1887. Ο νέος χρηματοδότης ήταν ο διευθυντής της τηλεγραφικής εταιρείας Western Union Α. Μπράουν, ο οποίος του έστησε το εργαστήριο του, λίγα τετράγωνα πιο πάνω από το εργαστήριο του Έντισον, στην οδό Liberty στον αριθμό 89. Τον Οκτώβρη του 1887 η πατέντα του με το όνομα Πολυφασικό Σύστημα Τέσλα κατοχυρώθηκε στην Αμερικάνικη Επιτροπή Ευρεσιτεχνιών. Το 1888 ο Τέσλα έδωσε μια διάλεξη με θέμα «Το Νέο Σύστημα Κινητήρων και Μετασχηματισμών Εναλλασσόμενου Ρεύματος», στο Αμερικάνικο Ινστιτούτο Ηλεκτρομηχανικής, η οποία έδωσε το έναυσμα στον βιομήχανο Τζώρζ Γουέστινχαουζ (1846-1914) να συνεργαστεί μαζί του. Ο Έντισον με τον χρηματοδότη του Μόργκαν άνοιξαν μέτωπο δυσφήμισης εναντίον του Τέσλα και των χρηματοδοτών του Γουέστινχαουζ και Μπράουν και ειδικά όταν ο τελευταίος πούλησε στις φυλακές Σινγκ-Σινγκ το σχέδιο κατασκευής και λειτουργίας της ηλεκτρικής καρέκλας με εναλλασσόμενο ρεύμα του Τέσλα. Η διοίκηση συμφώνησε και το 1890 έπειτα από πολλές επαναλήψεις εκτέλεσαν τον πρώτο κατάδικο στην ηλεκτρική καρέκλα, τον Γουίλιαμ Κέμλερ. Στη συνέχεια ο Γουέστινχάουζ αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και δεν μπόρεσε να καταβάλλει την αμοιβή του Τέσλα, ο οποίος όμως συνέχιζε να δουλεύει αφιλοκερδώς για αυτόν. Την ίδια στιγμή η εταιρεία του Μόργκαν, Thompson Huston “άνθιζε” και εξαγόρασε την General Electric του Έντισον, η οποία συνεχίζει να υφίσταται μέχρι σήμερα με την ίδια ονομασία.
Όταν ο Τέσλα κι ο Edison συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη το 1884, ο 'Μάγος του Menlo Park' ήταν ένας ισχυρός και πλούσιος άνθρωπος, βαθιά αναμεμειγμένος σε μάχες για πατέντες και πνευματικά δικαιώματα τόσο για τη λάμπα φωτισμού όσο και για το μικρόφωνο. Παρείχε επίσης ενέργεια στο Manhattan κι ηλεκτρικό φως στο Roselle του New Jersey ενώ παράλληλε προσπαθούσε να αντικαταστήσει τον φωτισμό γκαζιού - που αποτελούσε μονοπώλιο με τον δικό του: το συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο Τέσλα εντυπωσίασε τον Edison, παρόλο που οι διαφορές στις προσωπικότητες τους ήταν εμφανείς: Ο Tesla ήταν ηθικός, σχολαστικός, λεπτοκαμωμένος κι ονειροπόλος. Ο Edison ήταν ανέντιμος, ανοργάνωτος κι άρτιος εφευρέτης. Έδωσε επίσης την ευκαιρία στο νεαρό ιδεαλιστή να αποκτήσει την πρώτη του εμπειρία με την σκληρή πραγματικότητα του επιχειρηματικού κόσμου παρόλο που ο Τέσλα δεν άδραξε ποτέ αυτή την ευκαιρία σε μεγάλο βαθμό.
Όταν ο Τέσλα προσφέρθηκε να αυξήσει την αποδοτικότητα των κινητήρων της εταιρίας, ο Edison του έδωσε την εποπτεία ενώ υποσχέθηκε να του δώσει 50.000 δολάρια όταν θα τελείωνε το έργο. Ο Τέσλα δούλευε νυχθημερόν για σχεδόν ένα χρόνο, κάνοντας γενικές επισκευές κι αυτοματοποιήσεις των κινητήρων στα εργαστήρια του Edison, βρίσκοντας παράλληλα και πατέντες για πολλά καινούρια πράγματα. Όταν αυτό το εγχείρημα ολοκληρώθηκε κι επισκέφθηκε τον εργοδότη του για την συμφωνημένη αμοιβή, απογοητεύτηκε όταν τον άκουσε να καγχάζει λέγοντας: " Τέσλα, δεν καταλαβαίνεις το αμερικάνικο χιούμορ μας."
Αηδιασμένος από αυτήν την έλλειψη τιμής κι ηθικής που είδε, ο Τέσλα παραιτήθηκε από την εταιρία. Ίσως να συνειδητοποίησε ότι η παραμονή του στον Edison ο οποίος ήταν αφοσιωμένος στο συνεχές ρεύμα θα τον οδηγούσε σε αδιέξοδο αν ήθελε να πραγματοποιήσει το όνειρο του περί εναλλασσόμενου ρεύματος. Σύντομα τον προσέγγισαν κάποιοι επενδυτές ώστε να ιδρύσει την δική του εταιρία, την Tesla Electric Light Company, για την οποία πατένταρε ένα καινούριο βολταϊκό φωτισμό όμως για μια ακόμα φορά έπεσε θύμα της ίδιας του της επιτυχίας. Αναγκάστηκε να φύγει από την εταιρία ύστερα από ένα χρόνο κι αποζημιώθηκε με μια εγγύηση επί του - μικρής αξίας αποθέματος.
Την άνοιξη του 1886 ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους που αντιμετώπισαν την οικονομική κρίση εκείνης της χρονιάς εγκαταλείποντας τη Νέα Υόρκη έως ότου η κρίση ξεπεράστηκε τον επόμενο χρόνο. Ο επικεφαλής του εργατικού προσωπικού του ο οποίος δεν απασχολούταν κι εκείνος ανάλογα με τις ικανότητες του τον συνέστησε στον AK Brown, μάνατζερ της Western Union Telegraph Company. Ο Brown εντυπωσιάστηκε από την θεωρία του Τέσλα για το εναλλασσόμενο ρεύμα και τον εφοδίασε με μια εταιρία, την Tesla Electric Company, καθώς κι ένα εργαστήριο στην 33η οδό της 5ης Λεωφόρου.
Έτσι, μετά από μια θυελλώδη αρχή, η ζωή του Νίκολα Τέσλα άρχισε να μετατρέπεται σε ένα μύθο.

Η κορύφωση της δόξας και της τρέλας
Το διάστημα 1890-1891 ο Τέσλα έδωσε δεκάδες διαλέξεις για το εναλλασσόμενο ρεύμα και τη χρήση του. Το 1891 ο Τέσλα εφηύρε το πηνίο Τέσλα (Tesla coil). Το 1892 ο Τέσλα έλαβε μήνυμα ότι η μητέρα του πεθαίνει οπότε βρήκε ευκαιρία να δώσει σειρά διαλέξεων στο Λονδίνο και να γνωριστεί με τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας και ύστερα στο Παρίσι. Στη συνέχεια πήγε να επισκεφθεί την ετοιμοθάνατη μητέρα του και μετά πήγε στο Βελιγράδι όπου τον βράβευσε ο βασιλιάς και η Σέρβικη Βασιλική Ακαδημία. Το 1892 έως το 1903 ο Τέσλα αγωνιζόταν να αποδείξει ότι η εκπομπή και λήψη ραδιοκυμάτων ήταν δικιά του εφεύρεση και όχι του Ιταλού Μαρκόνι. Τελικά ο Τέσλα δικαιώθηκε το 1940, ενώ αναγνωρίστηκε ως ο εφευρέτης του ραδιοφώνου το 1955. Παράλληλα τη νύχτα της 1η Μαΐου του έτους 1893 στη Διεθνή Έκθεση του Σικάγο, ο Γκρόβερ Κλήβελαντ, ο 24ος πρόεδρος των Η.Π.Α., φωταγώγησε τη πόλη του Σικάγου με λάμπες που λειτουργούσαν με εναλλασσόμενο ρεύμα. Στο περίπτερο του Τέσλα και του Γουέστινχαουζ στην έκθεση επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα. Το 1895 ο Ρέντγκεν με τη βοήθεια του Τέσλα μπορούσε να παινευτεί ότι εφεύρε τις ακτίνες Χ και έτσι η φήμη του Τέσλα εκτοξεύτηκε και τον οδήγησε σε σημείο να νομίζει ότι είχε καταγωγή από άλλους εξωγήινους πολιτισμούς και άρχισε να ασχολείται ακόμα πιο πολύ με τον μυστικισμό. Το 1898 ισχυρίστηκε ότι αυτός που δημιούργησε μια συσκευή τηλεγεωδυναμικής ήταν υπεύθυνος για το μικροσεισμό που συνέβη στη Νέα Υόρκη. Εκείνη την περίοδο, η φήμη του Τέσλα στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλου εφευρέτη ή επιστήμονα στη λαϊκή συνείδηση, αλλά λόγω της εκκεντρικότητάς του και των περίεργων και μερικές φορές εξωφρενικών ισχυρισμών του για τις δυνατότητες της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, τελικά εξοστρακίστηκε σαν τρελός επιστήμονας. Από το 1898 έως το 1903 ο Τέσλα άλλαξε αρκετούς χρηματοδότες ενώ είχε αποτραβηχτεί σε διάφορα πειράματα για τα οποία δεν γνωρίζουμε πολλά στο Κολοράντο Σπρίνγκς (Colorado Springs) και στο Λόνγκ Άιλαντ (Long Island). Έως το 1910 ο Τέσλα είχε ξεχαστεί καθώς οι νέες εφευρέσεις και θεωρίες των αδερφών Ράιτ, του Κιουρί και του Αϊνστάιν και η εμμονή του Νικολά να θεωρεί τον εαυτό του και τις εφευρέσεις του υπαίτιους για την έκρηξη στη Τουγκούσκα. Από το 1915 έως το 1917 κέρδισε πολλές διακρίσεις από διάφορες ακαδημίες αλλά έχασε την ευκαιρία να προταθεί για Νόμπελ φυσικής από τον Έντισον. Το 1916 νέα κόντρα ξεκίνησε στους κόλπους των φυσικών από τους οπαδούς της θεωρίας του Τέσλα, κυματική θεωρία, εναντίων των οπαδών της θεωρίας του Αϊνστάιν, ατομική θεωρία. Από το 1918 έως το 1922 κατοχύρωσε διάφορες πατέντες και ευρεσιτεχνίες για τη μηχανική των υγρών οι οποίες αγοράστηκαν από διάφορες εταιρίες για να τις εμπορευματοποιήσουν. Το 1924 ο Τέσλα ισχυρίστηκε ότι είχε εφεύρει την περιβόητη «ακτίνα θανάτου», ένα υπερόπλο ικανό να καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις, ενώ επίσης ισχυρίστηκε ότι αυτό ήταν υπεύθυνο για την έκρηξη στην Τουγκούσκα, φυσικά οι δημοσιογράφοι και ο επιστημονικός κόσμος τον περιγέλασαν ενώ μέχρι σήμερα οι μελετητές εντάσσουν αυτή την εφεύρεση στο τομέα των ανεξήγητων φαινομένων και γεγονότων. Το 1926, όταν έγινε 70 χρονών, τα πανεπιστήμια του Βελιγραδίου και του Ζάγκρεμπ τον εξέλεξαν ως επίτιμο διδάκτορα.
Το τέλος του Τέσλα
Από το 1936 έως το θάνατο του το FBI παρακολουθούσε τις συνομιλίες και τις κινήσεις του Τέσλα φοβούμενοι ότι είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την σταλινική Σοβιετική Ένωση. Το 1937 ένα αμάξι χτύπησε τον Τέσλα σπάζοντάς του αρκετά πλευρά και κλονίζοντας σοβαρά την υγεία του. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Νίκολα Τέσλα είχε να αρρωστήσει από τα 30 του χρόνια, όπως δήλωνε ο ίδιος, ο οποίος πίστευε ότι για αυτό “φταίνε” τα πειράματα του. Το κράτος της Γιουγκοσλαβίας, μετά το ατύχημα του, του έβγαλε ισόβια σύνταξη. Το 1941, με την επέκταση του ναζισμού στην Ευρώπη και τον αναβρασμό του παγκοσμίου πολέμου, ο Τέσλα βάλθηκε να κατασκευάσει ένα «νέο» υπερόπλο για να σώσει τη πατρίδα του. Τελικά πέθανε το 1943 στις 7 του Γενάρη αλλά τον βρήκανε νεκρό δυο μέρες μετά γιατί είχε κρεμάσει, όπως έκανε πάντα, στη πόρτα του δωματίου του «ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ»
Οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις του
1. Το εναλλασσόμενο ρεύμα
2. Συσκευές που λειτουργούν με εναλλασσόμενο ρεύμα
3. Ο μετασχηματιστής Tesla
4. H τηλεκατεύθυνση
5. Η ασύρματη μετάδοση ενέργειας
6. Το ραδιόφωνο
7. Η τουρμπίνα Tesla
Και φυσικά είχε κατασκευάσει υπερβολικά πολλές μηχανές πράγμα που αποδεικνύουν τα εκατοντάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατείχε , και δίκαια τον κατατάσσουν ως έναν από τους κορυφαίους εφευρέτες του 20ου αιώνα ασχέτως εάν πολλοί δεν τον αποδέχονται.
άγνωστος Tesla
Παρά τη σημασία των ανακαλύψεών του όμως, λίγοι γνωρίζουν τον Tesla. Η τραγική ιστορία του, που περιγράφει το πώς κάποιος μπορεί να καταφέρει τόσα πολλά και σημαντικά και να πεθάνει τελικά μόνος και ξεχασμένος απ’όλους, υπενθυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι η διάνοια δεν εγγυάται ούτε δόξα ούτε περιουσία.
Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά για τον Tesla. Οι οιωνοί μίλησαν με τρομακτικό τρόπο τη βραδιά που γεννήθηκε, το έτος 1856. Ενώ η μητέρα του έδινε αγώνα για να τον φέρει στον κόσμο, μια βίαιη καταιγίδα είχε ξεσπάσει πάνω από το μικρό χωριό Smiljan στην Κροατία. Οι αστραπές που έπεφταν όταν γεννήθηκε ο Tesla, τα μεσάνυχτα της 10ης Ιουλίου 1856, έκαναν τη μαμή να αποκαλέσει το βρέφος «παιδί της καταιγίδας».
Δυναμικά επιτεύγματα
Πράγματι, ο Tesla έδειξε από παιδί πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τη βραδιά που γεννήθηκε δεν ήταν τυχαίες. Ο ηλεκτρισμός ασκούσε μια ακατανίκητη έλξη πάνω στο νεαρό Nikola. Έξυπνος και ικανός για περαιτέρω σπουδές, σπούδασε μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Graz στην Αυστρία. Εκεί, ο Tesla έκανε τα πρώτα του βήματα και εμπνεύστηκε για μεγαλύτερα επιτεύγματα. Αποφοιτώντας, είχε δημιουργήσει τη γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος.
Για να προωθήσει το κατασκεύασμά του, ο Tesla μετακόμισε στο Παρίσι και εργάστηκε στην εταιρεία Continental Edison, το ευρωπαϊκό κομμάτι της αυτοκρατορίας του μεγάλου Αμερικανού εφευρέτη Thomas Edison. Ήξερε πως εκεί θα μπορούσε να αποδείξει τη σημασία της εφεύρεσής του, χρησιμοποιώντας τη για να βοηθήσει την εταιρεία του Edison να ολοκληρώσει το πρόγραμμα φωτισμού της πόλης του Στρασβούργου που είχε αναλάβει.
Tesla vs Edison
Η εφεύρεσή του τον οδήγησε στην επιτυχία το 1884, όταν ο ίδιος ο Edison του ζήτησε να εργαστεί μαζί του. Με την πρώτη ματιά, ο συνδυασμός αυτός φαινόταν ιδανικός. Ο Edison διέθετε επιχειρηματικό δαιμόνιο και θέληση αλλά δεν διέθετε την ικανότητα και την υπομονή να ασχοληθεί με τη θεωρία. Ο Tesla, από την άλλη, γνώριζε πως μόνο η πραγματική και σε βάθος κατανόηση των νόμων της φυσικής μπορούσε να οδηγήσει σε νέες απίθανες εφευρέσεις. Αν είχαν καταφέρει να εργαστούν μαζί, θα είχαν κάνει θαύματα. Δυστυχώς, πολύ γρήγορα κατέληξαν αντίπαλοι.
Και έφταιγαν και οι δύο. Ο Edison ήταν αποφασισμένος να εκμεταλλευθεί πλήρως τις δικές τους ιδέες, και υποσχόταν στον Tesla τεράστιες χρηματικές ανταμοιβές αν τον βοηθούσε να εξυπηρετήσει το σκοπό του. Όταν τελικά ο Tesla τα κατάφερε, o Edison δεν τήρησε το λόγο του. Ο Tesla από την άλλη, περίμενε πως ο Edison θα παραμελήσει τις δικές του έρευνες για να στηρίξει οικονομικά τις δικές του ιδέες.
Από τα χαντάκια στα σαλόνια
Η σκληρότητα που αντιμετώπισε από την πλευρά του Edison αλλά και η αφέλειά του τον οδήγησαν να εγκαταλείψει τη θέση του στην εταιρεία του Edison και να καταλήξει μετά από λίγες μέρες να σκάβει χαντάκια για να κερδίσει τον επιούσιο. Εκείνο τον καιρό ξεκίνησε και η περίφημη «Μάχη των Ρευμάτων».
Στα διαλείμματα του, ο Tesla μιλούσε με ενθουσιασμό στον προϊστάμενό του για το πόσα απίθανα επιτεύγματα θα μπορούσε να πετύχει με τον ηλεκτρισμό αν κάποιος του έδινε την ευκαιρία να αναπτύξει τις ιδέες του. Τυχαία, ο προϊστάμενος του Tesla, είχε ένα φίλο που αναζητούσε επενδυτικές ευκαιρίες και τους σύστησε. Μέσα σε λίγους μήνες, η τύχη και η περιουσία του Tesla άλλαξαν ριζικά. Διέθετε τη δική του εταιρεία –την Tesla Electric Company- και αγωνιζόταν να πατεντάρει την τεχνολογία που ήταν απαραίτητη για τη δημιουργία μιας νέας ηλεκτρικής τεχνολογίας που θα βασιζόταν στο εναλλασσόμενο ρεύμα.
Η μεγάλη ευκαιρία του Tesla ήρθε όταν ο Edison μελετούσε τη δική του τεχνολογία που βασιζόταν στο συνεχές ρεύμα. Παρά την απλότητά της, η τεχνολογία συνεχούς ρεύματος είχε ένα σημαντικό μειονέκτημα: παρήγαγε ρεύμα σχετικά χαμηλής έντασης, η ισχύς του οποίου μειωνόταν ακόμη περισσότερο καθώς το ρεύμα ταξίδευε μέσα από τα καλώδια.
Η τεχνολογία εναλλασσόμενου ρεύματος του Tesla από την άλλη, δεν αντιμετώπιζε ανάλογους περιορισμούς. Χρησιμοποιώντας μετασχηματιστές εναλλασσόμενου ρεύματος, η αρχική ένταση μπορούσε να φτάσει τα 300,000 βολτ και περισσότερο. Τεράστιες ποσότητες ισχύος μπορούσαν να ταξιδέψουν για πολλά χιλιόμετρα προτού μειωθεί η έντασή τους σε ασφαλέστερα επίπεδα από νέους μετασχηματιστές.
Παρά την προφανή ανωτερότητα της τεχνολογίας εναλλασσόμενου ρεύματος, ο Edison αγωνίστηκε υπέρ του συνεχούς ρεύματος λόγω των τεράστιων χρηματικών ποσών που είχε επενδύσει σε αυτό. Στη μάχη, στο πλευρό του Tesla, μπήκε το 1888 και ένας άλλος μεγάλος αντίπαλος του Edison, ο βιομήχανος George Westinghouse.
Ανηλεής πόλεμος εντυπώσεων
Την πρώτη μάχη κέρδισε ο Edison ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τους κινδύνους πολλών βολτ που έκρυβε το σύστημα εναλλασσόμενου ρεύματος. Η εταιρεία του παρουσίασε στα ΜΜΕ της εποχής ένα φρικιαστικό πείραμα: αδέσποτα σκυλιά και γατιά στέκονταν πάνω σε μεταλλικές πλάκες που συνδέονταν με παροχείς εναλλασσόμενου ρεύματος. Όπως ήταν φυσικό, τα ζώα πέθαιναν από ηλεκτροπληξία μπροστά στα μάτια των συγκλονισμένων δημοσιογράφων. Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Ο Edison κατάφερε να εισάγει η Πολιτεία της Νέας Υόρκης μια νέα μέθοδο εφαρμογής της θανατικής ποινής: την Ηλεκτρική Καρέκλα, η οποία λειτουργούσε με εναλλασσόμενο ρεύμα.
Ο Westinghouse ανταπέδωσε αποδεικνύοντας πως το συνεχές ρεύμα του Edison ήταν τόσο επικίνδυνο ώστε καρβούνιζε το κρέας σε 100 δευτερόλεπτα! Ήταν μια καλή κίνηση εντυπωσιασμού η οποία όμως δεν κατάφερε να εξαλείψει τον αρχικό φόβο που είχε ήδη δημιουργήσει η πρώτη χρήση της Ηλεκτρικής Καρέκλας στην εφαρμογή της θανατικής ποινής ενός δολοφόνου, στις 6 Αυγούστου 1890.
Ο Westinghouse, αναζητώντας απελπισμένα ένα τρόπο να γελοιοποιήσει τον Edison μέσω των ΜΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα τολμηρό εγχείρημα: να χρησιμοποιήσει το μη δοκιμασμένο μέχρι τότε σύστημα εναλλασσόμενου ρεύματος του Tesla για να σώσει τις δουλειές μερικών ανθρακωρύχων από το Κολοράντο. Το Ορυχείο Gold King στο Κολοράντο κινδύνευε να κλείσει γιατί δεν ήταν προσοδοφόρο. Όλοι γνώριζαν ωστόσο πως ο ποταμός της περιοχής μπορούσε να παρέχει φτηνή υδροηλεκτρική ισχύ, κάτι που θα μπορούσε να κρατήσει το ορυχείο ανοιχτό. Ο ποταμός απείχε παραπάνω από δύο μίλια- και σαφώς το συνεχές ρεύμα του Edison δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτα
Το φανταστικό φως
Ο Westinghouse ήταν πεπεισμένος πως το εναλλασσόμενο ρεύμα του Tesla μπορούσε να ανταποκριθεί και το 1891 η πρώτη βιομηχανική εφαρμογή εναλλασσόμενου ρεύματος ξεκίνησε να παρέχει ρεύμα στο ορυχείο. Μετά από αυτή την πρώτη νίκη ενάντια στον Edison, ο Westinghouse έκανε άλλη μια τολμηρή κίνηση αναλαμβάνοντας να φωταγωγήσει την Παγκόσμια Έκθεση του Σικάγο το 1893.
Άλλος ένας θρίαμβος, αυτή τη φορά με την εντυπωσιακή παρουσία του Tesla, ακολούθησε. Ο Tesla εντυπωσίασε τους θεατές περνώντας εναλλασσόμενο ρεύμα μέσα από το σώμα του χωρίς να πάθει τίποτα και ανάβοντας τις ηλεκτρικές λάμπες με τα ακροδάχτυλά του. Ο Edison, συνειδητοποιώντας πως το συνεχές ρεύμα του μειονεκτούσε έστρεψε το ενδιαφέρον του στο εναλλασσόμενο ρεύμα. Η εταιρεία του, απέκτησε μετά από συμφωνία με τον Westinghouse πρόσβαση στην τεχνολογία εναλλασσόμενου ρεύματος του Tesla. Μαζί πλέον, οι δύο πρώην αντίπαλες εταιρείες εργάστηκαν για να τιθασεύσουν την υδροηλεκτρική ισχύ των καταρρακτών του Νιαγάρα. Τα εγκαίνια του υδροηλεκτρικού σταθμού το 1895 σηματοδότησαν το τέλος της Μάχης των Ρευμάτων, με μοναδικό και απόλυτο νικητή τον Tesla.
Και πάλι όμως ο Tesla δεν πήρε αυτό που του άξιζε και έπεσε θύμα των επιχειρηματικών μυαλών. Ο Westinghouse τον εξαπάτησε στερώντας του εκατομμύρια δολάρια. Για άλλη μια φορά ο Tesla, ικανοποιημένος από το γεγονός ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να συνεχίσει την έρευνά του, ούτε που το πρόσεξε. Είχε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά του για να δαμάσει τις δυνάμεις του ηλεκτρομαγνητισμού.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1890 ο Tesla έκανε πειράματα με ακτίνες Χ και ραδιοκύματα πολλά χρόνια προτού γίνουν γνωστά από άλλους (δικαστήριο στις ΗΠΑ ανακοίνωσε το 1943 πως ο άνθρωπος που ανακάλυψε το ραδιόφωνο δεν ήταν ο Marconi αλλά ο Tesla).
Το σημαντικότερο επίτευγμά του βέβαια ήταν το επονομαζόμενο πηνίο Tesla, με το οποίο δημιούργησε ηλεκτρικό ρεύμα που εναλλασσόταν σε πολύ υψηλή συχνότητα. Το πηνίο Tesla άνοιξε το δρόμο για τη μετάδοση ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σήματος καθώς και την ασύρματη αποστολή ηλεκτρικής ισχύος.
Σε ένα απόμακρο εργαστήριο στο Κολοράντο, ο Tesla κατασκεύασε ένα γιγάντιο πηνίο για να δημιουργήσει ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλής συχνότητας και κατάφερε ασύρματη αποστολή 10,000 watts φωτίζοντας 200 λάμπες που βρίσκονταν περισσότερα από σαράντα χιλιόμετρα μακριά.
Πισώπλατα μαχαιρώματα
Ο Tesla πίστευε –όχι άδικα- πως είχε καταφέρει ένα ιστορικό επίτευγμα το οποίο θα μπορούσε να χαρίσει ηλεκτρικό ρεύμα σε όλο τον κόσμο. Για να το αποδείξει ωστόσο, χρειαζόταν περισσότερα χρήματα. Το 1900 κέρδισε την υποστήριξη του γνωστού επενδυτή και χρηματοδότη John Pierpont Morgan, με αντάλλαγμα την εκχώρηση του ελέγχου των πατεντών του.
Υπογράφοντας, ο Tesla αισθάνθηκε και πάλι θύμα των επιχειρηματιών. Ο Morgan είχε ήδη επενδύσει πολλά στις ηλεκτρικές εταιρείες εναλλασσόμενου ρεύματος και δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει τον Tesla και το νέο του ασύρματο σύστημα αποστολής ηλεκτρικής ισχύος να τις παραγκωνίσει. Ο Morgan εκμεταλλεύτηκε τον Tesla για τέσσερα ακόμα χρόνια και στη συνέχεια σταμάτησε να τον πληρώνει. Προδομένος από τους συνεργάτες του, χωρίς χρηματοδότηση για να συνεχίσει την έρευνά του και χωρίς τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των πατεντών του, ο Tesla βρέθηκε στα πενήντα του άφραγκος και άνεργος.
Τα χρόνια που ακολούθησαν, ο Tesla μετατράπηκε σε μια παθητική φιγούρα. Ζούσε μόνος σε ξενοδοχεία, κερδίζοντας τα προς το ζην από τη δημοσιογραφία και μια πενιχρή σύνταξη από την πατρίδα του. Μεταξύ 5 και 8 Ιανουαρίου 1943, ο Tesla υπέστη καρδιακή προσβολή. Πέθανε σε ένα ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, στα 86 του χρόνια.
Αν ο Tesla διέθετε έστω και λίγη από την πονηριά του Edison, θα είχε κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των εφευρετών. Αντιθέτως, το όνομά του αναφέρεται μόνο ως μονάδα μέτρησης των μαγνητικών πεδίων: το tesla. Μηδαμινή αναγνώριση για την παρεξημένη αυτή διάνοια χάρη στην οποία σήμερα δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν φως και ρεύμα με το πάτημα ενός διακόπτη.
Νικόλα Τέσλα και βεδικές διδασκαλίες. Το χρονικό μιας άγνωστης σχέσης.

Το όνομα Νίκολα Τέσλα δε χρειάζεται συστάσεις. Όλοι λίγο-πολύ έχουν ακούσει τον εμπνευσμένο και αινιγματικό εφευρέτη και επιστήμονα του οποίου οι ανακαλύψεις απασχολούν εδώ και δεκαετίες τους ερευνητές. Είναι αλήθεια ότι με βάση τα δεδομένα της συμβατικής επιστήμης πολλές από τις ιδέες του Τέσλα φαντάζουν εξωπραγματικές, αλλά είναι επίσης γεγονός ότι τούτες οι ιδέες υλοποιούμενες σε τεχνολογία φαίνονται να δουλεύουν δίχως πρόβλημα. Το ερώτημα από εκεί και πέρα είναι από πού αντλούσε ο Τέσλα όλες αυτές τις εκπληκτικές ιδέες και ποιες ήταν εκείνες οι καθοριστικές επιρροές στη ζωή του που συνέβαλαν στη διαμόρφωσή τους.
Το όνομα Νίκολα Τέσλα δε χρειάζεται συστάσεις. Όλοι λίγο-πολύ έχουν ακούσει τον εμπνευσμένο και αινιγματικό εφευρέτη και επιστήμονα του οποίου οι ανακαλύψεις απασχολούν εδώ και δεκαετίες τους ερευνητές. Είναι αλήθεια ότι με βάση τα δεδομένα της συμβατικής επιστήμης πολλές από τις ιδέες του Τέσλα φαντάζουν εξωπραγματικές, αλλά είναι επίσης γεγονός ότι τούτες οι ιδέες υλοποιούμενες σε τεχνολογία φαίνονται να δουλεύουν δίχως πρόβλημα. Το ερώτημα από εκεί και πέρα είναι από πού αντλούσε ο Τέσλα όλες αυτές τις εκπληκτικές ιδέες και ποιες ήταν εκείνες οι καθοριστικές επιρροές στη ζωή του που συνέβαλαν στη διαμόρφωσή τους. Ως προς το τελευταίο ερώτημα φαίνονται να αναδύονται κάποιες απαντήσεις αν μελετήσει κάποιος την πορεία της ζωής του. Έτσι διαπιστώνει κανείς ότι ο Τέσλα είχε επηρεαστεί πολύ από τη μελέτη της Βεδικής φιλοσοφίας και ότι, ακόμη παραπέρα, χρησιμοποιούσε σανσκριτική ορολογία για να εκφράσει πολλές από τις ιδέες του που αφορούσαν στην περιγραφή των φυσικών φαινομένων. Ήδη από το 1891 ο Τέσλα περιέγραφε το σύμπαν ως ένα δυναμικό και μη στατικό σύστημα γεμάτο με ενέργεια, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή και από κάθε σημείο του. Ο Τέσλα φαίνεται να έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις ιδέες του Σβάμι Βιβεκανάντα, ο οποίος ήταν ο πρώτος μιας σειράς γιόγκι που έφεραν τη Βεδική φιλοσοφία στο δυτικό κόσμο. Κατά τα φαινόμενα, αφότου ο Τέσλα συνάντησε τον Σβάμι Βιβεκανάντα και άρχισε να μελετά τον τρόπο με τον οποίο οι ανατολικές φιλοσοφίες βλέπουν τη διαμόρφωση και τη δομή του υλικού κόσμου, άρχισε να χρησιμοποιεί σανσκριτικούς όρους για να εκφράζει τις ιδέες του. Έτσι, μεταξύ άλλων, άρχισε να χρησιμοποιεί τις λέξεις «¶κασα», «Πράνα», αλλά και την ιδέα του «φωτοβόλου αιθέρα» για να περιγράψει την προέλευση, την ύπαρξη αλλά και τη δομή της ύλης.
Τέσλα: Το Σύμπαν και οι αρχαίοι Ελληνες σοφοί.
Μέχρι το 1891 ο Τέσλα είχε εφεύρει πολλές χρήσιμες συσκευές όπως, μεταξύ άλλων, ένα σύστημα ηλεκτρικού τόξου (1886), έναν κινητήρα εναλλασόμενου ρεύματος, μια γεννήτρια ρεύματος και συστήματα μεταφοράς του ρεύματος (1888), συστήματα μεταροπής της ηλεκτρικής ενέργειας και διανομής της με τη βοήθεια περιοδικών εκφορτίσεων (1889), καθώς και μια γεννήτρια ρευμάτων υψηλής συχνότητας. Όλες τους ανακαλύψεις επαναστατικές που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη μορφή του κόσμου μας.
Οι περισσότερες γνωστές εφευρέσεις του Τέσλα βασίζονται πάνω σε μια έμπνευση που λέγεται ότι είχε ενώ περπατούσε μαζί με κάποιον φίλο του σε ένα πάρκο στη Βουδαπέστη. Παρατηρούσε ένα ηλιοβασίλεμα όταν του ήρθε η έμπνευση ότι περιστρεφόμενα ηλεκτρομαγνητικά πεδία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μιας νέα μορφής ηλεκτρικού κινητήρα πέρα από τα συμβατικά δεδομένα. Ωστόσο, το 1891 ο Τέσλα εφεύρε κάτι που μια μέρα θα γινόταν η πλέον διάσημη εφεύρεσή του και ουσιαστικά αποτελεί τη βάση για την ασύρματη εκπομπή ηλεκτρικής ισχύος και η οποία είναι γνωστή ως «μετασχηματιστής Τέσλα».
Την ίδια χρονιά έκανε μια δήλωση στη διάρκεια μιας ομιλίαςτου στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, η οποία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα καθώς αποκαλύπτει κάποιες ιδέες του Τέσλα που βρίσκονται ουσιαστικά σε συμφωνία με τη θεώρηση της ζωής από την πλευρά της Βεδικής φιλοσοφίας. Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο μέρος της ομιλίας του:
«Πριν περάσουν πολλές γενιές, ο μηχανικός μας εξοπλισμός θα κινείται από μια ενέργεια που θα μπορεί να αποκτηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σύμπαντος. Αυτή η ιδέα δεν είναι νέα…Τη βρήκαμε στο γοητευτικό μύθο του Ανταίου που έπαιρνε δύναμη από τη Γη. Τη βρήκαμε ανάμεσα στους ευφυείς υπολογισμούς ενός εκ των λαμπρών μαθηματικών σας…
Σε όλο το χώρο του σύμπαντος υπάρχει ενέργεια. Είναι τούτη η ενέργεια στατική ή κινητική; Αν είναι στατική τότε οι ελπίδες μας είναι μάταιες. Αν είναι κινητική –και εμείς γνωρίζουμε ότι είναι, μετά βεβαιότητος- τότε είναι απλά θέμα χρόνου το να προσαρμόσει ο άνθρωπος τα μηχανήματα που φτιάχνει στον τροχό της φύσης».
Να σημειωθεί ότι η παραπάνω περιγραφή του μηχανισμού, κατά κάποιον τρόπο, του σύμπαντος δόθηκε από τον Τέσλα προτού έρθει σε επαφή με τις Βεδικές διδασκαλίες.
Οι Βέδες και ο Σβάμι Βιβεκανάντα
Οι Βέδες είναι μια συλλογή πανάρχαιων γραπτών που περιλαμβάνουν ύμνους, προσευχές, μύθους ιστορικές αφηγήσεις, διατριβές πάνω στην επιστήμη αλλά και τη φύση της πραγματικότητας. Χρονολογικά τα κείμενα αυτά τοποθετούνται τουλάχιστον πριν από 5.000 έτη και η γλώσσα στην οποία είναι γραμμένα είναι τα σανσκριτικά. Τα θέματα τα οποία πραγματεύονται είναι πάρα πολλά αλλά για τις ανάγκες του άρθρου είναι εντυπωσιακό να αναφέρουμε ότι στις Βέδες συμπεριλαμβάνονται και θέματα που σχετίζονται με τη φύση της ύλης, της αντιύλης, αλλά και της ατομικής δομής. Όσο για την προέλευση της Σανσκριτικής η προέλευση της δεν είναι πλήρως κατανοητή. Πολλοί λόγιοι της Δύσης ισχυρίζονται ότι από τα Ιμαλάια εξαπλώθηκε νότια προς την Ινδία από τις μεταναστεύσεις της ¶ριας φυλής. Από την άλλη όμως, όπως ισχυριζόταν ο γιόγκι Παραμχάνσα Γιοκανάντα αλλά και άλλοι μυημένοι της ανατολικής εσωτερικής παράδοσης, αυτή η θεωρία δεν είναι σωστή καθώς δεν υπάρχουν στην Ινδία εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να τη θεμελιώσουν.
Η Βεδική φιλοσοφία, όπως προειπώθηκε, εισήχθη στη Δύση από τον Σβάμι Βιβεκανάντα, ο οποίος γεννήθηκε το 1863 στην Καλκούτα, στην Ινδία. Ο Βιβεκανάντα μυήθηκε στη γιόγκα από τον γιόγκι Ραμακρίσνα που ήταν ο δάσκαλός του στο πνευματικό μονοπάτι και αφιέρωσε τη ζωή του στο να υπηρετεί τον άνθρωπο ως ορατή έκφραση του Θεού.


Τελικά το 1893 το μονοπάτι της υπηρεσίας τον έφερε στη Δύση, όπου ξεκίνησε μια τρίχρονη περιοδεία στην Ευρώπη και την Αμερική, προκειμένου να εξοικειώσει τον δυτικό κόσμο με τις ανατολικές εσωτερικές παραδόσεις. Στη διάρκειά της συναντήθηκε με πολλούς φημισμένους επιστήμονες της εποχής εκείνης μεταξύ των οποίων ήταν ο λόρδος Κέλβιν αλλά και ο Νίκολα Τέσλα.
Λέγεται ότι Τέσλα πρωτοσυνάντησε τον Σβάμι Βιβεκανάντα σε μια δεξίωση της ηθοποιού Σάρα Μπερνχάρντ (Sarah Bernhardt) η οποία εκείνη την περίοδο πρωταγωνιστούσε σε μια θεατρική παράσταση που είχε ως θέμα της τη ζωή του Βούδα. Σύμφωνα με τις αναφορές που υπάρχουν, όταν η Bernhardt είδε τον Βιβεκανάντα ανάμεσα στο ακροατήριο κανόνισε μια συνάντηση μαζί του, στην οποία παρευρισκόταν και ο Τέσλα. Ο ίδιος ο Βιβεκανάντα σε γράμμα προς φιλικό του πρόσωπο, με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου του 1896, αναφέρει τα εξής για τον Τέσλα: «…ο Τέσλα άκουγε γοητευμένος για τις Βεδικές ιδέες των Πράνα, Ακάσα και Κάλπας, οι οποίες κατά την άποψή του είναι οι μόνες θεωρίες που η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να μελετήσει…Ο Τέσλα πιστεύει ότι μπορεί να τα απεικονίσει όλα αυτά μαθηματικά καθώς και το ότι η δύναμη και η ύλη μπορούν να αναχθούν σε ενέργεια. Πρόκειται να τον συναντήσω την επόμενη εβδομάδα για να δω αυτή τη μαθηματική απεικόνιση».
Ένας άλλος γιόγκι, ο Σβάμι Νικχιλανάντα αναφέρει για τον Τέσλα και τις συναντήσεις του με τον Βιβεκανάντα: «Ο Νίκολας Τέσλα, ο μεγάλος επιστήμονας που ειδικεύεται στον τομέα του ηλεκτρισμού, άκουγε εντυπωσιασμένος τις ερμηνείες του Σβάμι σχετικά με την κοσμολογία της Samkhya καθώς και για τη θεωρία των (κοσμικών) κύκλων όπως αυτή δίδεται από τους Ινδουιστές. Συγκεκριμένα στάθηκε στην ομοιότητα ανάμεσα στη θεωρία της Samkya σχετικά με την ύλη και την ενέργεια και εκείνη της σύγχρονης φυσικής. Ο Σβάμι επίσης συνάντησε στη Νέα Υόρκη τον σερ Γουίλιαμ Τόμσον, και κατόπιν τον λόρδο Κέλβιν και τον καθηγητή Χέλμολτζ, δύο εξέχοντες αντιπροσώπους της δυτικής επιστήμης. Η Σάρα Μπερνχάρντ, η φημισμένη γαλλίδα ηθοποιός συναντήθηκε επίσης με τον Σβάμι και θαύμαζε πολύ τις διδασκαλίες του».
Οι Βασικές Αντιστοιχίες
Ο Σβάμι Βιβεκανάντα ευελπιστούσε ότι ο Τέσλα μπορούσε να δείξει με επιστημονικό τρόπο ότι αυτό που αποκαλούμε ύλη είναι απλά μια μορφή ενέργειας, συνδυάζοντας έτσι τις διδασκαλίες που εμπεριέχονται στις Βέδες με τη σύγχρονη επιστήμη. Κάποιες βασικές αντιστοιχίες της κοσμοθεωρίας που βρίσκουμε στις Βέδες και ορισμένων βασικών ιδεών της σύχγρονης φυσικής, έτσι όπως έγιναν αντιληπτές από τον Τέσλα, φαίνονται στο παρακάτω διάγραμμα:
• Βράχμαν--------------------------------το απόλυτο
• Μαχάτ ή Ισβάρα-----------------------πρωταρχική δημιουργική ενέργεια
• Πράνα και Ακάσα---------------------ενέργεια και ύλη
Ο Βράχμαν ορίζεται ως το ένα αυθύπαρκτο και απρόσωπο πνεύμα, ως η Θειϊκή Ουσία από την οποία όλα τα πράγματα προέρχονται, από την οποία συντηρούνται και στην οποία επιστρέφουν.
Το Ισβάρα ορίζεται ως ο Υπέρτατος Κυβερνήτης, η υψηλότερη δυνατή αντίληψη του Απόλυτου, που βρίσκεται πίσω από κάθε σκέψη.
Το Μαχάτ σημαίνει κυριολεκτικά ο Μεγάλος Ένας και επίσης ερμηνεύεται ως ο κοσμικός νους ή κοσμική νοημοσύνη.
Πράνα σημαίνει ενέργεια (συνήθως μεταφράζεται ως ζωτική δύναμη) ενώ Ακάσα σημαίνει ύλη (συνήθως μεταφράζεται ως αιθέρας)
Ο Τέσλα κατανοούσε εύκολα τη Σανσκριτική ορολογία και την ανατολική φιλοσοφία και διαπίστωσε ότι με τη βοήθειά τους μπορούσε να αντιληφθεί αλλά και να εκφράσει πληρέστερα τους μηχανισμούς του σύμπαντος. Και αυτή η διαπίστωση αποτελεί ένα σημείο κλειδί για όλους εκείνους που προσπαθούν να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκε στις εφευρέσεις του.
Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Τέσλα μάλλον απέτυχε να αποδείξει ότι ύλη και ενέργεια είναι το ίδιο πράγμα ουσιαστικά, διότι αν το είχε πετύχει ο Σβάμι Βιβεκανάντα θα το είχε κοινοποιήσει. Η μαθηματική απόδειξη αυτού έμελλε να έρθει μετά από μερικά έτη από τον ¶λμπερτ Αϊνστάιν και τη Θεωρία της Σχετικότητας. Έτσι εκείνο που ήταν γνωστό στη Ανατολή εδώ και 5.000 χρόνια έγινε τελικά γνωστό και στη Δύση.
Η Ελεύθερη Ενέργεια
Ένα από τα οράματα του Τέσλα ήταν να έχει ο κάθε άνθρωπος άμεση πρόσβαση στην άφθονη και πανταχού παρούσα ενέργεια του σύμπαντος η οποία εκτός των άλλων θα μπορούσε να συμβάλλει στην επίτευξη ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου, στην εκμηδένιση των κοινωνικών διαφορών αλλά και στην οικολογική διαχείριση του περιβάλλοντος. Έτσι, πραγματοποιούσε διαρκώς πειράματα πετυχαίνοντας αξιοθαύμαστα αποτελέσματα και είναι άξιο απορίας γιατί μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιούνται οι εφευρέσεις του σε ευρεία κλίμακα.
Αν και δεν αποδέχτηκε πολλά από όσα αναφέρονταν στη Θεωρία της Σχετικότητας και στη Θεωρία της Κβαντικής και ούτε κατόρθωσε να αποδείξει μαθηματικά τη σύνδεση μεταξύ της ύλης και της ενέργειας, ωστόσο, πάντα αναγνώριζε την πραγματικότητα της απεριόριστης ελεύθερης ενέργειας του σύμπαντος. Ενδεικτική για τις πεποιθήσεις του σχετικά με τούτο το θέμα είναι η ακόλουθη δήλωσή του: «Μπορεί ο άνθρωπος να ελέγξει τη μεγαλοπρεπέστερη, την πλέον γοητευτικά εμπνευσμένη από όλες τις διαδικασίες της φύσης;…Αν μπορούσε να το κάνει αυτό, θα είχε δυνάμεις σχεδόν απεριόριστες και υπερφυσικές…Θα μπορούσε να δημιουργεί τους ήλιους και τα αστέρια, τη θερμότητα και το φως. Θα μπορούσε να δημιουργεί ζωή και να την αναπτύσσει σε όλες τις άπειρες μορφές της…Τέτοιες δυνάμεις θα μπορούσαν να τον τοποθετήσουν δίπλα στο Δημιουργό του, κάνοντας τον ικανό να εκπληρώσει τον υπέρτατο προορισμό του».
Όπως διαφαίνεται από τα γραπτά του και τις δηλώσεις που έκανε κατά καιρούς, ο Τέσλα δεν ήταν μόνο ένας λαμπρός επιστήμονας αλλά και ένας βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος του οποίου οι αναζητήσεις ξεπερνούσαν την ίδια του την επιστήμη. Από ότι φαίνεται χρησιμοποιούσε την επιστήμη ως μέσο για την επίτευξη ενός καλύτερου κόσμου. Η ζωή του ήταν αφιερωμένη σε τούτο το σκοπό αν και ο περισσότερος κόσμος τον γνωρίζει μόνο από τις αξιοθαύμαστες εφευρέσεις του. Ο άνθρωπος Τέσλα ήταν ένας ουσιαστικός υπηρέτης της ανθρωπότητας και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι αντιλήψεις του ξεπερνούσαν κατά πολύ την εποχή του.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε για τον Τέσλα ο Σβάμι Βιβεκανάντα στη διάρκεια μιας διάλεξης που έδωσε στην Ινδία:
«Συνάντησα ο ίδιος ορισμένους από τους καλύτερους επιστήμονες των ημερών μας και τους είπα πόσο λογικά είναι τα όσα αναφέρονται στις Βέδες. Γνωρίζω έναν από αυτούς προσωπικά, ο οποίος σπάνια είχε χρόνο να φάει, ή να βγει έξω από το εργαστήριό του, αλλά ο οποίος άκουγε επί ώρες τις διαλέξεις μου πάνω στις Βέδες. Διότι όπως το εξέφραζε ο ίδιος είναι τόσο επιστημονικές, εναρμονίζονται τόσο τέλεια με τα ιδανικά της εποχής και τα συμπεράσματά τους κάνουν τη σύγχρονη επιστήμη να προσεγγίζει το παρόν».
Ακόμη και σήμερα οι ιδέες του και οι εφευρέσεις του δεν έχουν γίνει πλήρως κατανοητές από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας αν και σε αρκετές περιπτώσεις τα κοντόφθαλμα οικονομικά οφέλη προστάζουν τη μη εφαρμογή τους σε ευρεία κλίμακα.



Υστεροφημία
Ο Τέσλα είναι κυρίως γνωστός για τις επαναστατικές του συνεισφορές στους κλάδους του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Οι ανακαλύψεις και η θεωρητική εργασία του αποτέλεσαν τη βάση για την εφαρμογή του σημερινού συστήματος εναλλασσόμενου ρεύματος. Εφευρέσεις όπως τα πολυφασικά συστήματα διανομής ισχύος και ο κινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος συνετέλεσαν στην εκδήλωση της Δεύτερης Βιομηχανικής Επανάστασης. Η μονάδα της έντασης του μαγνητικού πεδίου στο SI, το Τέσλα, ονομάστηκε προς τιμή του στο Γενικό Συνέδριο Μέτρων και Σταθμών του Παρισιού το 1960. Εκτός από τη δουλειά του στον ηλεκτρομαγνητισμό και τα συστήματα ισχύος, ο Τέσλα λέγεται ότι έχει συνεισφορές και στη θεμελίωση της ρομποτικής, του τηλεχειρισμού, στην ανάπτυξη του ραντάρ και της επιστήμης υπολογιστών, όπως και στην επέκταση της βαλλιστικής, της πυρηνικής και θεωρητικής φυσικής. Το 1943 το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών τον αναγνώρισε σαν τον εφευρέτη της ασύρματης επικοινωνίας. Πολλά από τα επιτεύγματά του έχουν χρησιμοποιηθεί για να υποστηριχτούν διάφορες ψευδοεπιστήμες, θεωρίες περί ΑΤΙΑ και, σε κάποιες περιπτώσεις, θεωρίες του αποκρυφισμού της Νέας Εποχής. Ο Τέσλα ισχυριζόταν, μέσα σε όλες τις άλλες θεωρίες του, ότι το 2035 η μόλυνση του νερού θα είναι πολύ χαμηλή, τα ποσοστά παραγωγής δημητριακών πολύ υψηλά, αναδάσωση όλων των καμένων και άνυδρων περιοχών και εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας με τρόπο φιλικό για το περιβάλλον . Σύγχρονοι μελετητές του έργου του τον έχουν αποκαλέσει «τον άνθρωπο που εφηύρε τον Εικοστό Αιώνα» και «προστάτη άγιο του σύγχρονου ηλεκτρισμού».
Βιβλιογραφία
• Στάμκος Γεώργιος, Νικολά Τέσλα Ο προφήτης του 21ου αιώνα, εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ, Δ’ έκδοση, Αθήνα/ Θεσσαλονίκη, 2001
• Tesla Nikola, Moji Pronalasci: My inventions, Skolska Knjiga, Zagreb 1977
• O’ Neill John, Prodigal Genius, Neville Spearman, 1977
• Wells Orson, Secret of Nikola Tesla, 1989
• Childress David, The fantastic inventions of Nikola Tesla, Adventures Unlimited Press, 1993
• Ως και τραγούδι βγηκε στη μνήμη του Νίκολα Τέσλα

Ο Τέσλα ήταν βαθύς γνώστης των Ενεργειακών Φαινομένων


Ο Τέσλα ήταν ένας βαθύς γνώστης των ηλεκτρομαγνητικών και των άλλων ενεργειακών φαινομένων. Πίστευε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα συμπεριφέρονται ταυτόχρονα και ως ροή σωματιδίων και ως κύματα που κυκλοφορούν ανεμπόδιστο, στο χώρο. Έβλεπε την ύλη και την ενέργεια σαν κάτι που μεταμορφώνεται αδιάκοπα. Τα μικροσωματίδια μετατρέπονταν σε άλλα σωματίδια: μπορούσαν να δημιουργηθούν από ενέργεια και να παράγουν ενέργεια, θεωρούσε το σύμπαν ως ένα δυναμικό δίκτυο με αδιαχώριστα ενεργειακά πρότυπα. Παρά τις πρωτοποριακές του ιδέες ο Τέσλα επέλεξε να μείνει πιστός σιην παλιά ορολογία του «αιθέρα». Συχνά χρησιμοποιούσε αρχαίες σανσκριτικές ορολογίες προκειμένου να περιγράψει τα φυσικά φαινόμενα. Το 1851 ο Τέσλα περιέγραψε το σύμπαν ως ένα κινητικό σύστημα γεμάτο ενέργεια, που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σχετικά εύκολα. Μελετώντας τη βεδική φιλοσοφία άρχισε σταδιακά να χρησιμοποιεί τις λέξεις Ακάσα και Πράνα καθώς και την αρχή του φωτοβόλου αιθέρα, για να περιγράψει την πηνή, την ύπαρξη και τη δομή της ύλης.
Οι «μοντέρνοι» βέβαια επιστήμονες της εποχής του αποδέχθηκαν τη θεωρία της Σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν και απέρριψαν τη θεωρία ίου Αιθέρα, θεωρώντας τις εργασίες του Τέσλα «δεύτερης κατηγορίας» και «μη επιστημονικές». Ο Σερβοαμερικανός εφευρέτης από την πλευρά του όεν αποδεχόταν τη θεωρία της Σχετικότητας. Έλεγε μάλιστα χαρακτηριστικά: «θεωρώ ότι ο χώρος δεν μπορεί να καμπυλωθεί, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό δεν αρμόζει στην τελειότητα...»
Στις αρχές του 20ού αιώνα ο Τέσλα υποστήριξε ότι το φως ταξιδεύει σε μεγάλες αποστάσεις συμπιέζοντας και αραιώνοντας τον αιθέρα, όπυς τα ηχητικά κύματα πιέζουν κι αραιώνουν τον ενδιάμεσο αέρα. Την εποχή εκείνη όμως η θεωρία του Αιθέρα φάνταζε «μη επιστημονική» και ξεπερασμένη. Ωστόσο σήμερα η επιστήμη ψαίνεται ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο της κι αρχίζει να βλέπει με άλλο μάτι και ν' αποδέχεται τη θεωρία του Αιθέρα.
Η Γενική θεωρία του Αιθέρα δεν είναι απλά μια «μηχανιστική» θεωρία για τη βαρύτητα, που συμπληρώνει τη βασική θεωρία του Νεύτωνα. Σύμφωνα με αυτήν το πεδίο βαρύτητας σχετίζεται με την πυκνότητα, την ταχύτητα και την ένταση του αιθέρα. Ο αιθέρας είναι αυτός που γεμίζει απόλυτα το χώρο και το χρόνο στο σύμπαν. Είναι ακίνητος, πυκνός, σταθερός και η δομή του μοιάζει κρύοιαλλική...
Υπερόπλα TESLA και αιθέρες

Τελικά ο Τέσλα δεν πρόλαβε ( ή δεν ήθελε;) να κατασκευάσει το υπερόπλο αυτό. Πέθανε φτωχός και ξεχασμένος απ' όλους το 1943, στο ξενοδοχείο Νιουγουόρκερ της Νέας Υόρκης.
Σήμερα στο Βελιγράδι και συγκεκριμένα στην οδό Προλετέρσκι Μπριγκάντα 51, βρίσκεται το Μουσείο Νίκολα Τέσλα, όπου και φυλάσσεται η κληρονομιά του μεγάλου Σέρβου εφευρέτη: 70.000 επιστολές, 31.522 προσωπικά ντοκουμέντα, 5.297 τεχνικά σχέδια, 12.832 αποκόμματα περιοδικών, 1.000 φωτογραφίες, 40 βραβεία και διπλώματα.
ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΤΕΣΛΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ Και μετά τα αναγκαία βιογραφικά, περνάμε στο φλέγον ερώτημα: είναι δυνατόν πράγματι ο Τέσλα να είχε κατασκευάσει κάποιο αμυντικό υπερόπλο; Έχουν τα σχέδια αυτά σήμερα οι Σέρβοι; Και κατέχουν οι ίδιοι κάποιο υπερόπλο;
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Πολλά έχουν διαδοθεί για το θέμα. ¶λλοι πιστεύουν πως πράγματι ο Τέσλα κατασκεύασε όπλα με ασύλληπτες δυνατότητες ενώ άλλοι πιστεύουν πως πρόκειται για μύθο. Λοιπόν: οι Σέρβοι οπωσδήποτε κατέχουν τα μυστικά και τα σχέδια των υπερόπλων που τους άφησε παρακαταθήκη ο Σέρβος επιστήμονας είναι όμως άγνωστο αν οι ίδιοι τα έχουν κατασκευάσει.
Ας δούμε το τηλεγράφημα που ανέφερα παραπάνω, το οποίο στάλθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1941 στον ανιψιό του Σάβα Κοσάνοβιτς: «Ανακάλυψα πρόσφατα μια νέα αρχή για τη μεταφορά απεριόριστης ισχύος ενέργεια, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άμυνα της αγαπημένης μας χώρας! Αυτή η ενέργεια, την οποία έχω αποδείξει και πρακτικά, θα δώσει στη Γιουγκοσλαβία φοβερή δύναμη, διότι θα έχει τη δυνατότητα να καταστρέφει το κάθε μηχάνημα, να κάνει την πυρίτιδα να εκραγεί κλπ. Οικονομικά είμαι εξαντλημένος εξαιτίας αυτής της δύσκολης εργασίας και πρέπει να σας παρακαλέσω να μου στείλετε τηλεγραφικώς το λιγότερο 500 δολάρια στο ξενοδοχείο Νιουγόρκερ. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος με τη σκέψη ότι βοηθάω την πατρίδα μας. Σας χαιρετώ θερμά ο, θείος σας, Νίκολα Τέσλα».
Τα «υπερόπλα Τέσλα» λοιπόν είναι πραγματικότητα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει. Όμως επειδή οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται είναι λίγες, η όλη υπόθεση έλαβε μυθικές διαστάσεις. Με βάσει τα στοιχεία που κατά καιρούς συγκεντρώνονται, αυτά τα όπλα βασίζονται στις ιδιότητες των κυμάτων Τέσλα. Αυτά δημιουργούν στάσιμα κύματα στη Γη και στην ιονόσφαιρα, διοχετεύουν ενέργεια από το κέντρο της Γης, εξαπλώνονται ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός, επιδρούν στον χώρο και στο χρόνο (!) κι επηρεάζουν όλα τα πεδία μαγνητικό, βαρύτητας κλπ.).
Υπάρχουν κυρίως δύο μορφές υπερόπλων Τέσλα: το Ιντερφερόμετρο και η Ασπίδα Τέσλα. Το Ιντεφερόμετρο Τέσλα προκαλεί έναν πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό παλμό, ο οποίος μπορεί ν' αχρηστεύσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή από απόσταση. Η Ασπίδα Τέσλα δημιουργεί ένα λεπτό ημισφαιρικό κέλυφος από ενέργεια πάνω από μια συγκεκριμένη περιοχή. Τα άτομα στον αέρα του κελύφους ιονίζονται, διεγείρονται και φωτοβολούν. Αν επιτευχθεί μεγάλη πύκνωση του πλέγματός της, η Ασπίδα Τέσλα είναι πρακτικά αδιαπέραστη ακόμη κι από ακτινοβολίες!
Θα αναρωτιέστε γιατί πρόσθεσα στην επικεφαλίδα και την μυστική Ομάδα Έψιλον. Υπάρχουν λοιπόν οι φήμες ( που προέρχονται όμως από αξιόπιστες πηγές όπως ο Έλλην επιστήμονας Γ. Γκιόλβας) πως ο Νίκολα Τέσλα σε συνεργασία με τον Έλληνα μαθηματικό- επιστήμονα Κ. Καραθεοδωρή αλλά και ένα ολόκληρο επιτελείο φυσικών, χημικών και πυρηνικών που αποτελούντο από Έλληνες , Ρώσους και Σέρβους, μελετούσαν και δημιούργησαν τα υπερόπλα αυτά για λογαριασμό της Έψιλον! Φυσικά δεν υπάρχουν αποδείξεις, υπάρχουν όμως ενδείξεις- και μάλιστα αρκετές. Κατά συνέπεια, ίσως να μην ήταν τυχαίες οι πρωτοφανείς θεομηνίες που σάρωσα ν την Σερβία , όταν ματαιώθηκαν αεροπορικέςεπιχειρήσεις του ΝΑΤΟ τον μήνα Αύγουστο του 1995! Μήπως αυτός ήταν ο λόγος που Γάλλοι και Αμερικανοί μιλούσαν για « έναν άγνωστο παράγοντα που μπήκε στο παιχνίδι με ανεξέλεγκτες μεθόδους»;
Η ουσία είναι πως το ζήτημα των υπερόπλων Τέσλα έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως. Να συμπληρώσω εδώ όμως πως ο Τέσλα δεν κατασκεύασε - εάν κατασκεύασε πράγματι - τα υπερόπλα αυτά με σκοπό να κυριαρχήσει η πατρίδα του. Απλά πίστευε ότι «εάν όλοι οι λαοί γίνουν ισχυροί, τότε δεν θα υπάρχει λόγος να πολεμάνε». Ίσως και να είχε δίκιο...
«Το παρόν είναι δικό τους. Το μέλλον είναι δικό μου» Νίκολα Τέσλα.

Ο Τέσλα αποδέχθηκε και υποστήριξε τη θεωρία του Αιθέρα, εφαρμόζοντας πάνω της τα περίφημα Ενεργειακά Κύματα του. Τα «Ενεργειακά Κύματα Τέσλα» είναι τετραδιάστατα βαθμωτά ηλεκτροστατικά δυναμικά που όχι μόνο δεν υπακούουν στο νόμο των αντίστροφων τετραγώνων, δηλαδή η ισχύς τους δε μειώνεται με την απόσταση, αλλά αντίθετα μπορούν να διοχετευθούν χωρίς απώλειες σε οποιαδήποτε απόσταση ενα ηλεκτρομαγνητικό κύμα Τέσλα θα μπορούσε να διαρρήξει το χωροχρονικο συνεχές, αναπτύσσοντας υποφωτονικές και υπερφωτονικές ταχύτητες!
Οι ευφάνταστοι ερευνητές πιστεύουν ότι τα κύματα Τέσλα έχουν πολλές κι ξωτικές ιδιότητες: δημιουργούν στάσιμα κύματα στη Γη και στην ιονόσφαιρα, διοχετεύουν ενέργεια από το κέντρο της Γης, εξαπλώνονται ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός (!}, επιδρούν οτο χωροχρονικο συνεχές (!) κι επηρεάζουν όλα τα πεδία, δημιουργώντας ακόμη και ανπβαρυτικά φαινόμενα!


Το Πρόγραμμα HAARP

Υπάρχουν πληροφορίες και φήμες –διότι τα εν λόγω ερευνητικά προγράμματα καλύπτονται απο άκρα μυστικότητα- ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το Πρόγραμμα HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), για την έρευνα και ανάπτυξη Μετεωρολογικού και Γεωμαγνητικού Υπερόπλου.[Δεν είναι δε τυχαίον το όνομα του προγράμματος. Τούτο ελήφθη εκ της Ελληνικής Μυθολογίας. Σύμφωνα προς την Ελληνική Αρχαιολογία (Ωγυγία, τόμ. Β! σελ 111-112 Αθαν΄. Σταγειρίτης, Εκδ.Ελευθέρα Σκέψις) "Αί Αρπυιαι ήσαν θεγατέρες του Θαύμαντος και της Ηλέκτρας του Ωκεανού, και επομένως αδελφαί της Ιριδος...κατά με τινάς ήσαν δύο , η Αελλώ και Ωκυπέτη, κατ' άλλους δε τρεις Ωκυπέτη , Καιλενώ, Ποδάργη κλπ. Ησαν δε αι Αρπυιαι τέρατα φρικοδέστατα, επειδή είχον πρόσωπον μεν παρθενικόν , και χείρας και πόδας ανθρώπων, όνυχας δε Γυπός, σώμα πτερωτόν ομοίως Γυπός, και ώτα Αρκτου. Πρόσωπον ωχρόν και φοβερόν υπό της πείνης. Επειδή ό,τι κι' αν έτρωγον απέβαλλον αυτό πάλιν ευθύς . Και ούτως ελιμόττον αείποτε. Πτερά δε είχον μέγιστα, ώστε ανέδιδον ιπτάμεναι κρότον άγριον και φοβερόν . Προς τούτοις είχον και δυσωδίαν αφόρητον και λιμαντικήν(λοιμώδη). Ταύτα τοίνυν τα τέρατα ωνομάζοντο Κύνες του Διός. ...Ο Ζήτης και Καλάις, παίδες του Βορέου τις έδιωξαν ... και η Νικοθόη ή η Αελλόπη έπεσεν εις τον Τίγριν ποραμόν της Πελοποννήσου , τον μετονομασθέντα ύστερον Αρπυν ...και αι άλλαι εξηφανίσθησαν..."]
Απο καιρό υπήρχαν φήμες ότι και η Ρωσσία ησχολείτο με την ανάπτυξη Μετεωρολογικών όπλων. Αλλά οι φήμες καθώς δεν μπορούσαν να επαληθευθούν -δεδομένου ότι παρόμοια εξοπλιστικά προγράμματα είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ- αυτές έμεναν μετέωρες. Ομως μετά τον τυφώνα 'Κατρίνα' και 'Ρίτα' και την ύπαρξη θυμάτων , μερικοί Ρώσσοι πολιτικοί και Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι έχουν εκτελεσθεί πειράματα και ότι ακόμη εκτελούνται και απο τις δύο πλευρές του ωκεανού.
-Μήπως λοιπόν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι τυφώνες που πλήττουν όλο και πιό συχνά τον πλανήτη μας είναι αποτέλεσμα αυτών των πειραμάτων; Δεν είναι τυχαίο ότι το καλοκαίρι έχουμε βροχές και κρύο και το χειμώνα ζέστες. Μήπως προσπαθούμε να μιμηθούμε τον νεφεληγερέτη Δία, τον θεό των κεραυνών , των βροντών και της βροχής ; Η και το αντίθετον . Μήπως ο Ζευς αλληγορεί ότι στην προκατακλυσμιαία εποχή είχαν την τεχνολογία να επηρεάζουν τον καιρό και να προκαλούν τα καιρικά φαινόμενα ;

-Μήπως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ανθρωπίνης επεμβάσεως στο κλίμα;
Στα αρχεία των ΗΠΑ υπάρχουν μυστικές εκθέσεις για την τεχνική τροποποίηση του καιρού. Είναι γνωστό ότι από την εποχή του ψυχρού πολέμου είχαν γίνει πειράματα για τον τοπικό έλεγχο του καιρού. Από ακριτομυθίες του πράκτορος της KGB κ. Oleg Klougin πληροφορούμεθα ότι υπάρχουν «Γεωφυσικά Οπλα». Όλοι θα έχουν ακούσει για τους «βροχοποιούς». Ψεκάζουν με αεροσκάφη την ατμόσφαιρα με άλας βαρίου , πολυμερείς ίνες, οξείδιο αλουμινίου και άλλες χημικές ουσίες για να τροποποιήσουν τον καιρό και να ελέγξουν τις ασύρματες επικοινωνίες . Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν -παρότι ο χειμώνας εκεί είναι εξόχως βαρύς -διεξήχθη κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και δεν δυσκόλεψε τον εισβολέα. Το αντίθετο συνέβη στο ΙΡΑΚ..[Στις 4 Απρ. 2003 ημέρα Παρασκευή ο καιρός στη χώρα μας ήτο ανοιξιάτικος με άνοδο της θερμοκρασίας όταν η θερμοκρασία στο ΙΡΑΚ ήτο 35º βαθμοί και θα δυσκόλευε τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Ξαφνικά από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ενέσκηψαν συνεχείς χιονοπτώσεις στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Το κύμα ψύχους μετακινήθηκε προς Νοτιοανατολικά προς Ιράκ και δρόσισε τον εισβολέα Είναι άραγε τυχαία αυτά τα φαινόμενα , ή μήπως έχουν σχέση με τις επεμβάσεις στον καιρό;]
-Μήπως συνέβη αλλαγή των μετεωρολικών και γεωμαγνητικών δεδομένων του πλανήτου ;
-Κι’ αν είναι αλήθεια ότι αυτά τα πειράματα είναι αθώα και αποβλέπουν στην επιστημονική πρόοδο, τότε γιατί δεν ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των ερευνών στο ευρύ κοινό , αλλά τα κρύβουν με τον πιό σκοτεινό πέπλο μυστικότητος;
Οι Σκοποί του HAARP
Λέγεται ότι οι Αμερικανοί διαθέτουν το πρόγραμμα HAARP για πολλαπλούς σκοπούς. Προσφάτως, ο Αμερικανός μετεωρολόγος Scott Stevens ενοχοποίησε την Ρωσσία ότι διαθέτει το πρόγραμμα SURA-παρόμοιο του Αμερικανικού HAARP - για ην εκτέλεση Μετεωρολογικών και Γαιωμαγνητικών πειραμάτων.
Στην πραγματικότητα το πρόγραμμα HAARP αποβλέπει σε τέσσαρες σκοπούς , ήτοι :
1/ Τον Μετεωρολογικό έλεγχο του καιρού και την επέμβαση στον σ' αυτόν κατά βούλησιν με την δημιουργία θεομηνιών, ανομβρίας κ.α
2/ Τον Γεωδυναμικό έλεγχο , δηλαδή την δημιουργία κατά βούλησιν
σεισμών.
3/ Στον έλεγχο των Τηλεπικοινωνιών δια της τροποποιήσεως των δεδομένων της Ιονοσφαίρας. Η Αμερικανική κυβέρνηση συμμετέχει σε μυστικά πειράματα για τον έλεγχο του καιρού . Η τροποποίηση του καιρού από τις ΗΠΑ έχει πιθανώς γίνει στρατηγικό όπλο με εσωτερικές και διεθνείς εφαρμογές. [Ως γνωστόν στο Ερευνητικό Πρόγραμμα HAARP βομβάρδισαν με ενέργεια υψηλής συχνότητος την ιονόσφαιρα της Αλάσκας για να επηρεάσουν αφ’ ενός τις τηλεπικοινωνίες και αφ’ αφ ετέρου τα ιονοσφαιρικά ρεύματα και τους στρατοσφαιρικούς ανέμους.]
4/ Στον Ψυχοτρονικό έλεγχο, για την χειραγώγηση της Σκέψεως των ανθρώπων και συνακόλουθα της κοινής γνώμης.
Τη στιγμή που οι εξουσιαστές του κόσμου περί άλλων τυρβάζουν, η καμπάνα αλλαγής και αποσταθεροποίσης του κλίματος της Γης χτύπησε σχεδόν όλες τις χώρες κατά τον πλέον ανηλεή τρόπο. Η χώρα μας πλήρωσε φέτος(2007) βαρύτατο φόρο με τις φοβερές πυρκαιές, κατά τις οποίες κατεστράφησαν το 1/3 περίπου των δασών , με πλημμύρες και τον παρατεταμένο φονικό καύσωνα. Ωστόσο εμείς ακόμη πριονίζουμε το κλαδί που στεκόμαστε στο Χαοτικό Συμπαν . Η Γη μας μπήκε σε μιά διαδικασία που θεωρείται από τους ειδικούς ως ΜΗ αναστρέψιμη. Το λιώσιμο των πάγων, η αποψίλωση των δασών, η εξαφάνιση πολλών ειδών της Χλωρίδος και Πανίδος, η υπερθέρμασνη του πλανήτου, η όλο και πιό συχνή εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων είναι , αποτελέσματα της αλλαγής του κλίματος. Αλλάζει , λένε οι επιστήμονες , το κλίμα της Γης , κι’ αυτό θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στη ζωή μας. Οι μεγάλες χώρες με πρώτη και καλύτερη τις ΗΠΑ αρνούνται πεισματικά να εφαρμώσουν την συνθήκη του Κιότο, κι’ ας ευθύνονται για το 25% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας, ενώ δεν αντιπροσωπεύουν περισσότερο απο το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού. Παράλληλα η ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και Ινδία δεν υποχρεούνται να εφαρμώσουν την συνθήκη του Κιότο προ του 2012. Και ενώ αυτά συμβαίνουν οι πληροφορίες φέρουν τις ΗΠΑ και την Ρωσσία να βομβαρδίζουν τα στρώματα της Ατμόσφαιρας, της Ιονόσφαιραιρας και Στρατόσφαιρας με βλαβερή ενέργεια με τα πειράματα αλλαγής και τροποποίησης του κλίματος της Γης και όχι μόνον. Μήπως όμως αυτά τα πειράματα ευθύνονται για την αλλαγή του κλίματος; Η παρούσα μελέτη θα προσπαθήσει να δώσει ορισμένες απαντήσεις.
Για λόγους καλύτερης κατανόησης η μελέτη θα χωρισθεί σε τρία μέρη:

1/ Το Αμερικανικό Πρόγραμμα HAARP

Αυτό θα εξετασθεί σε συνάρτηση με τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα σε Αμερική , Ευρώπη και Ασία. Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι δεν είναι οι μόνοι που κατηγορούν για την χρησιμοποίηση του «Οπλου των Τυφώνων» Μετά τις εκτετεμένες πλημμύρες στην Ευρώπη το 2002, ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί κατηγόρησαν το Στρατιωτικό Κατεστημένο των ΗΠΑ για την διάλυση της Ευρωπαικής οικονομίας. Το 2002 Επιτροπή Αμυνας της Ρωσσικής Δούμας ήγειρε την υπόθεση των επιπτώσεων στο κλίμα εξ αιτίας των πειραμάτων που λαμβάνουν χώραν στην Ιονόσφαιρα και Μαγνητόσφαιρα της Γης. Τα μέλη της επιτροπής εστίασαν την προσοχή των στο σύστημα HAARP , το οποίον είναι ακόμη υπο κατασκευήν στην Αλάσκα.
α/ Η Μεγάλη Εγκατάσταση της Αλάσκας
Οπως έχει γραφεί και σε προηγούμενη μελέτη, στην Αλάσκα υπάρχει μιά στρατιωτική εγκατάσταση 400 χλμ βορείως του Ανκορέιτζ, η οποία επιτηρείται απο Δύναμη Πεζοναυτών . Πρόκειται για μιά τεράστια έκταση τούντρας όπου είναι εγκατεστημένες και στραμμένες στον ουρανό χιλιάδες κεραίες των 25 μέτρων. Η εγκατάσταση καλείται «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΟΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΣΕΛΑΩΣ» ή επι το συντομότερον HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program ). Υπεράνω αυτής της εγκαταστάσεως απαγορεύεται η υπέρπηση στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών, και μετά την 9/11 Σεπτ. προστατεύεται περιμετρικά από τρομοκρατικές επιθέσεις με αντιαεροπορικά συστήματα «Πάτριοτ»,. Η βάση κατασκευάσθηκε απο κοινού, από το Αμερικανικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Από υπάρχουσες πληροφορίες , αυτή χρησιμοποιείται για την ενεργό επίδραση στην Γήινη Ιονόσφαιρα και Μαγνητόσφαιρα . Σύμφωνα με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις τα αποτελέσματα μπορεί να είναι φανταστικά,.
Αυτές υποστηρίζουν ότι το HAARP είναι ικανό
1/ Να προξενήσει τεχνητό Βόρειο Σέλας. Ενα τέτοιο φαινόμενο παρουσιάσθηκε πρόσφατα πάνω στο Τέξας και εξέπληξε τους επιστήμοντες διότι η θέση του είναι άνωθεν του Πόλου
2/ Να κάνει παρεμβολές :
α/ τους σταθμούς ραντάρ εγκαίρου προειδοποιήσεως των συστημάτων ανιχνεύσεως των βαλλιστικών πυραύλων ,
β/ να επικοινωνούν με τα υποβρύχια στον ωκεανό και
γ/ να ανιχνεύουν ακόμη και μυστικές υπόγειες εγκαταστάσεις του εχθρού.
Η εκπομπή συχνότητος στην κλίμακα των ραδιοκυμάτων μακρού μήκους κύματος είναι ικανή να διαπερνά το έδαφος και να εξετάζει υπόγειες εγκαταστάσεις και σήραγγες, αλλά μπορεί και να καίει τις ηλεκτρονικές συσκευές και να καταστρέφει τους διαστημικούς δορυφόρους.
β/ Το HAARP Αλλάζει τον Καιρό ;
Το σύστημα HAARP δύναται επίσης να επηρεάζει την ατμόσφαιρα και τοιουτοτρόπως να προξενεί αλλαγή του καιρού. Επομένως τούτο κατηγορείται ότι χρησιμοποιείται για να προξενεί φυσικές καταστροφές παρόμοιες με τους τυφώνες Κατερίνα και Ρίτα. Δεν είναι δε τυχαίο ότι μερικά χρόνια πριν η Ρωσσική Δούμα συζήτησε πάνω στο θέμα του HAARP και έκανε έκκληση στον πρόεδρο Πούτιν και στα Ηνωμένα Εθνη. όπως δημιουργηθεί Διεθνής Επιτροπή για να εξετάσει τα πειράματα που διεξάγονται στην Αλάσκα. Σε συνέντευξη στην Nezavisimaya Gazeta , ο Valery Stasenko , ειδικός για την ενεργό επίδραση επί της ατμοσφαίρας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Παρακολουθήσεως Υδρομετεωρολογίας και Περιβάλλοντος είπε ότι «το HAARP είναι μιά «πολύ σοβαρή υπόθεση» «Δεν είναι αμελητέον ότι ο όρος ‘διαστημικός καιρός’ έχει γίνει εντελώς λαικός τελευταία» Ο όρος δηλώνει την διασύνδεση μεταξύ της ηλιακής δραστηριότητος , των μαγνητοσφαιρικών διαταράξεων και των επιδράσεων των επί της ατμοσφαίρας. Εχει αποδειχθεί ότι διαταραχή στην μαγνητόσφαιρα και ιονόσφαιρα δύναται πραγματικά να επηρεάσει το κλίμα. Χρησιμοποιώντας κάποιος ισχυρές συσκευές για την εσκεμμένη πρόκληση των διαταραχών, μπορεί να επηρεάσει επίσης τον καιρό, ακόμη και σε παγκόσμια κλίμακα. «Εγώ πιστεύω ότι οι αντιπρόσωποι έπραξαν ορθά που ήγειραν το θέμα το σχετικό με το HAARP” είπε ο Valery Stasenko
Είναι λοιπόν προφανές ότι με νέες μυστικές μεθόδους δύνανται να επιδρούν στο κλίμα της περιοχής για στρατιωτικούς σκοπούς , διότι στον πόλεμο ο ευνοϊκός καιρός είναι πρωταρχικός παράγων των επιχειρήσεων και «πολλαπλασιαστής δυνάμεως» . Η D-DAY κρίθηκε εν πολλοίς από την ορθή πρόβλεψη του καιρού, ο οποίος παρ’ ολίγον να γίνει αιτία συντριβής της συμμαχικής απόβασης. Ο «στρατηγός χειμώνας» ενίκησε τη Βέρμαχτ στη Ρωσία κ.ο.κ
γ/ Οι Τυφώνες δημιουργούν Σεισμικά Φαινόμενα
Κατά την διάρκεια των τυφώνων υπάρχει προσέγγιση στο έδαφος και γίνεται ορατή στο κοινό. Και τούτο διότι οι τυφώνες παράλληλα με τα τεράστια κύματα και με την βροχόπτωση δημιουργούν στο έδαφος και σεισμικά φαινόμενα. Η ισχύς των κυμάτων ενός τυφώνα δύναται ευκόλως να δημιουργήσει σεισμό 3 Ρίχτερ. Αυτός ο σεισμός επαναλαμβανόμενος κάθε λίγα λεπτά επί αρκετές ώρες προξενεί στο έδαφος και υπέδαφος ρευστοποίηση , καταβυθίσεις , διαβρώσεις και πυροδοτεί κατατολισθήσεις Τυφώνας του μεγέθους της 'Κατρίνα' είναι ένα γεωλογικό φαινόμενο, όπως είναι και ένα καιρικό φαινόμενο. Αυτή τη φορά η Νέα Ορλεάνη είναι μιά δακτυλιωτή νήσος που βυθίζεται δέκα(10) πόδες ή και περισσότερο κάτω απο την επιφάνεια της θαλάσσης και μερικές φορές περίπου στα 20 μίλια μακρύα απο την ακτή των ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι σε 50 περίπου χρόνια αυτή θα είναι περίπου 60 μίλια μακριά απο την ακτή και θα είναι τουλάχιστον 40 πόδες κάτω απο την επιφάνεια της θαλάσσης
Για να προστατευθεί η πόλη απο τα φράγματα θα πρέπει αυτά να είναι τόσο ψηλά ώστε ούτε κατά διάνοια μπορεί να ανθέξει ακόμη και ο προυπολογισμός των ΗΠΑ . Παρόμοιες πλημμύρες γνωρίζουν τώρα και στο Τέξας και στην Κίνα και στην Ινδονησία και στην Βρετανία και αλλού.
δ/ Συμπεράσματα από τον Τυφώνα Κατερίνα
Ο ποταμός Μισσισσιππής απομακρύνεται απο την πόλη και η πόλη βυθίζεται :
1) ένεκα του βάρους της,
2) διότι δεν μπήκε μέσα νέα λάσπη(φερτή ύλη) επί πολλές δεκαετίες
3) διότι απεκόπη απο το φρέσκο νερό
4) διότι η ηπειρωτική πλάκα βυθίζεται στον Κόλπο του Μεξικού.
5) διότι η εντατική άντληση πετρελαίου και αερίου στην περιοχή δημιούγρησε τεράστια κοιλότητα στο υπέδαφος , η οποία τώρα συρρικνούται όπως ένα φουσκωμένο μπαλόνι που χάνει τον αέρα του.
ε/ Νέα Ορλεάνη : H Νέα Ατλαντίδα;
Κατόπιν τούτου οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι βλακώδης η αναγγελία του προέδρου Μπους περί αναγέρσεως εκ νέου της Νέας Ορλεάνης. Η πόλη αυτή και οι παράκτιες περιοχές που βρίσκονται κάτω απο την στάθμη της θαλάσσης είναι καταδικασμένες να καταποντισθούν κάποια ημέρα στο ορατό μέλλον , όπως κατεποντίσθη στα πανάρχαια χρόνια η Ατλαντίδα στα ανοιχτά της Καραιβικής. Ετσι πλέον δεν απομένει άλλη μακροπρόθεσμη λύση παρά να εγκαταλειφθεί και ο πληθυσμός να μεταναστεύσει σε μέρη ψηλότερα απο την στάθμη της θαλάσσης.
Αν όμως ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να προξενεί με τεχνικά μέσα τυφώνες σαν τον Κατρίνα ή και μικρότηρης έστω ισχύος , τότε αυτό είναι ένα επικίνδυνο υπερόπλο διότι η ισχύς του ισοδυναμεί με ενέργεια και αποτέλεσμα ανώτερο και απο μιά πυρηνική έκρηξη , ανάλογα με την ισχύ του.
Αν δε λάβουμε υπ’ όψιν την Θεωρία του Χάους του αείμνηστου καθηγητού Πριγκοζίν σύμφωνα με την οποία όλα στο Σύμπαν -και φυσικά και η γήινη ατμόσφαιρα- βρίσκονται σε χαοτική κατάσταση και αλληλουχία και κάθε στιγμή του χρόνου δημιουργείται μιά νέα ισορροπία στο σύστημα -όπως άλλωστε είχε πει αρκετούς αιώνες πριν ο Ηράκλειτος- τότε φθάνουμε στο ακραίο συμπέρασμα ότι ακόμη και το πέταγμα μιάς πεταλούδας στην Ιαπωνία δημιουργεί κυκλώνα στον Ειρηνικό . Κι’ αν αυτό φαίνεται υπερβολή δεν είναι καθόλου υπερβολή η αναστάτωση της ατμόσφαιρας, ιονόσφαιρας και στρατόσφαιρας από τις ποικίλες δραστηριότητες του ανθρώπου, όπως οι επικοινωνίες , η τεράστεια ενέργεια που καταναλώνεται για την κίνηση των αυτοκινήτων, αεροπλάνων , πλοίων , ο βομβαρδισμός της ατμόσφαιρας , ιονόσφαιρας και στρατόσφαιρας με ένα τεράστιο φάσμα συχνοτήτων και μιά τεράστια ενέργεια να αυλακώνει τους αιθέρες. Χώρια τα φοβερά αποτελέσματα εκ της εκρήξεως πυρηνικών όπλων, συμβατικών εκρηκτικών , εργοστασίων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας κ.ο.κ . Αρκεί να λεχθεί ότι η καταστροφή των πετρελαιοπηγών κατά τους πολέμους στον Κόλπο ανέτρεψε την οικολογική ισορροπία πάμπολλων βιοσυστημάτων σε παγκόσμια κλίμακα. Αν λάβουμε δε υπ’ όψιν ότι το λιώσιμο των πάγων και η αύξηση της θερμοκρασίας της Γης συμβαδίζει με την τεχνολογική μας ανάπτυξη τότε με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι και τα σχετικά πειράματα για τον επηρεασμο της ατμοσφαίρας, ιονοσφαίρας και μαγνητοσφαίρας της Γης έπαιξαν σοβαρό ρόλο στην ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας και στην καταστροφή του περιβάλλοντος .
στ/ Ανάγκη για Νέες Πηγές Ενέργειας
Επομένως είναι επείγον να αποκαλύψουμε και δημιουργήσουμε νέες πηγές και μορφές ενέργειας και να πιέσουμε για την επείγουσα αναδιάταξη της υφισταμένης υποδομής προς την κατεύθυνση αυτή. Δηλαδή από τις μηχανές υδρογονάνθρακων να μεταπέσουμε σε ήπιες μορφές ενέργειας φιλικές προ το περιβάλλον. Παρότι έχουν αναπτυχθεί και προταθεί νέες τεχνολογίες , όμως αυτές καθυστερούν επειδή δεν χρηματοδοτήθηκαν .
2/ Το Ρωσσικό Πρόγραμμα SURA

Ο Αμερικανός Μτεωρολόγος κ. Scott Stevens κατηγόρησε προσφάτως την Ρωσσία για τους κυκλώνες Κατρίνα και Ρίτα που έπληξαν τις Νότιες Πολιτείες της Αμερικής. Αυτός υποστηρίζει ότι Ρώσσοι στρατιωτικοί ειδικοί ήσαν πίσω απο τους βίαιους κυκλώνες που κατέστρεψαν την Νέα Ορλεάνη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η Ρωσσία έχει κατασκευάσει μυστικές συσκευές απο την εποχή της Σοβιετικής Ενώσεως, οι οποίες προξενούν βλαβερές επιδράσεις στον καιρό Οι Αμερικανοί μετά την καταστροφή της Νέας Ορλεάνης ξέθαψαν την παλιά συνέντευξη του Ρώσου ακροδεξιού πολιτικού Vladimir Zhirinovsky, στην οποία αυτός «απειλούσε να εξαπολύσει πλημμύρες επάνω σε ολόκληρη την Αμερική όταν οι επιστήμονες μας αλλάξουν ελάχιστα το βαρυτικό πεδίο» . Τότε κανένας δεν έδωσε σημασία στον «πότη» αρχηγό του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος υποσχόταν την Δευτέρα Παρουσία για τις ΗΠΑ. Αλλά όταν η Κατρίνα χτύπησε τις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ και έπνιξε κόσμο, τότε ήλθαν και πάλι στο φως οι απίθανες φήμες για τα Ρωσσικά μετεωρολογικά και γεωδυναμικά Οπλα

α/ Αδικη η Επίθεση Αμερικανών κατά των Ρώσσων

Ρώσσοι πολιτικοί ακολουθούν τα σχέδια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των στρατοκρατών, οι οποίοι επεξεργάζονται χειροποίητες καταστροφές και πλημμύρες. Ωστόσο εκείνοι δεν είναι ίσως ενήμεροι ότι και η Ρωσσία έχει ήδη φτιάξει εγκατάσταση παρόμοια με εκείνη του HAARP. Η εγκατάσταση αυτή ονομάζεται Sura και είναι τόσο ισχυρή όσο και το HAARP, λένε οι Αμερικανοί για να επιρρίψουν την ευθύνη στην Ρωσσία. Η Sura βρίσκεται στην Κεντρική Ρωσσία , σε μιά απομακρυσμένη και απομονωμένη θέση, 150 χλμ από την πόλη Nizhny Novgorod. Η εγκατάσταση αυτή ανήκε στο κυριώτερο Ερευνητικό Ινστιτούτο των Ραδιοφυσικών Μελετών της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως . «Υπάρχουν τρεις παρόμοιες εγκαταστάσεις στον κόσμο:
1/ μία στην Αλάσκα(HAARP)
2/ μία στην Νορβηγία και
3/ μία στην Ρωσσία"
είπε ο Nikolai Snegirev, διευθυντής του ως άνω Ινστιτούτου. Η εγκατάσταση στην Ρωσσία λειτούργησε το 1981.
« Χρησιμοποιώντας αυτήν την μοναδική εγκατάσταση , οι ερευνητές επέτυχαν άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα αναφορικά με την συμπεριφορά της Ιονόσφαιρας. Αυτοί ανεκάλυψαν την επίδραση της γεννήτριας εκπομπής χαμηλής συχνότητος στην διαμόρφωση των ιονοσφαιρικών ρευμάτων. Αρχικά το Σοβιετικό Υπουργείο Αμύνης κατά το πλείστον χρηματοδοτούσε τον προυπολογισμό για τα ερευνητικά προγράμματα. Δυστυχώς , η έρευνα σταμάτησε και η εγκατάσταση έκλεισε μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως. Αυτόν τον καιρό ασχολούμεθα σε διεθνή προγράμματα για την έρευνα της Ιονοσφαίρας» είπε ο κ. Snegirev

β/ Ρωσσικά Μετεωρολογικά και Γεωμαγνητικά Επιτεύγματα

Η Sura είναι πεπαλαιωμένη και λίγο σκουριασμένη σήμερον. Ομως παρά τις αντιξοότητες αυτή είναι ακόμη εν λειτουργία. Υπάρουν ευθείες γραμμές(οριζόντιες κεραίες) των 20 μέτρων επί μιάς εκτάσεως 9 εκταρίων. Ενας γιγάντιος πομπός, σε μέγεθος μιάς αγροικίας, ίσταται στο κέντρον του πεδίου. Ο πομπός χρησιμοποιείται για την μελέτη ακουστικών συχνοτήτων στην ατμόσφαιρα. Οι ερευνητές στην Sura δεν δύνανται ακόμη να διασυνδέσουν παρόμοιους τυφώνες με την Κατρίνα και Ρίτα. Τουλάχιστον εκείνοι λένε ότι δεν μπορούν . Η δυνατότητα των ευκολιών τους είναι πολύ μικρή για μιά τόσο μεγάλη διαταραχή. Αντιθέτως, οι Αμερικανοί έχουν τα μέσα να αναπτύξουν το HAARP για μιά μείζονα παρέμβαση στον καιρό. «Αλλά ακόμη δεν είναι σε θέση να προξενήσουν φυσικές καταστροφές» είπε ο κ.Yuri Tokarev επικεφαλής του τμήματος της ηλιακής και γήινης σχέσεως του Ερευνητικού Ινστιτούτου των Ραδιοφυσικών Μελετών . Πάντως οι Ρώσσοι διεξάγουν έρευνα (σε μικρότερη όμως κλίμακα απο τις ΗΠΑ) για την σχέση μεταξύ της φυσικής καταστροφής και των διαταραχών στην ιονόσφαιρα και μαγνητόσφαιρα. Οι τεχνολογίες των μυστικών Ινστιτούτων Ερεύνης -τα οποία συνήθως είναι διαβαθμισμένα απο πλευράς ασφαλείας- είναι επισκέψιμα σε μη στρατιωτικούς ερευνητές. Μία απο τις εν λόγω συσκευές εδοκιμάσθη προσφάτως χάρις στην υποστήριξη της Ρωσσικής Ακαδημίας Επιστημών.
«Είχαμε αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα κατά την διάρκεια του πρώτου πειράματος της ιονοσφαιρικής γεννήτριας» είπε ο ακαδημαικός Mikhail Shahramanyan . Ενα ρεύμα απο ιονισμένο οξυγόνο ανέβηκε επάνω και μπορούσε να κάνει είτε τοπική διάλυση των νεφών ή να φέρει σύννεφα στον ουρανό, εξαρτώμενο απο την μέθοδο εργασίας της συσκευής. Κατορθώσαμε να σχηματίσουμε σύννεφα σωρειτών στον συννεφιασμένο ουρανό στο Ερεβάν τον Απρίλιο 2004. Χρησιμοποιήσαμε δύο συσκευές τύπου GIONK όταν οι ουρανός ήτο καθαρός. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που επικυρώθησαν από ανεξάρτητους παρατηρητές, μεταξύ 15ης Απριλίου 2004 έως την 16ην Απριλίου στο Ερεβάν η βροχόπτωση έφθασε στο 25mm-27mm, είπε ο ακαδημαικός Shahramanyan.
Οι Εναέριοι Ποταμοί
Τα ύδατα δεν είναι μόνον υπόγεια και επιφανειακά όπως γνωρίουμε μέχρι σήμερον Εχουν ανακαλυφθεί πέντε μεγάλοι ποταμοί σε ύψος 3-5 χλμ που ρέουν υπό μορφή υδρατμών και χύνουν νερά που μπορούν να συγκριθούν με την ροή του Αμαζονίου . Με τον επηρεασμό με ηλεκτρονικά και γεωδυναμικά πεδία των Ουράνιων Ποταμών είναι δυνατόν είτε να στρέψουν τις βροχές σε άλλα μέρη , ή βάζοντας μερικό φραγμό στην ροή τους να τον εξαναγκάσουν να δώσουν πλημμύρες σε ορισμένα μέρη. Μήπως βιώνουμε τις συνέπειες τέτοιων πειραμάτων και δεν το ξέρουμε;

3/ Το Πρόγραμμα του Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού(ΕΜΡ)
Εάν γίνει μια πυρηνική έκρηξη σαν αυτή της Χιροσίμα(10-20 kilotons) θα μπορούσε να παράγει έναν Ηλεκτρο-Μαγνητικό Παλμό(ΕΜP) ικανόν να κάψει τα κυκλώματα των ηλεκτρονικών συσκευών κατά μήκος της ηπείρου. Η Επιτροπή ΗΜΠ σημειώνει σε μία απο τις δύο μελέτες της, ότι η ατμοσφαιρική πυρηνική δοκιμή του θερμοπυρηνικού όπλου Starfish Prime που έγινε το 1962 , ισχύος 1,4 μεγατόνων , που εξεράγη 250 μίλια άνω των νησιών Τζόνσον στον Ειρηνικό επηρέασε τους λαμπτήρες των δρόμων, τους διακόπτες ρεύματος, στους σταθμούς αυτοκινήτου και ραδιοφώνου στην Χαβάη 800 μίλια προς βορράν. Παρά το γεγονός ότι η επίδραση δεν ήτο πλήρως ολοκληρωμένη, ο Φυσικός Michael P. Bernardin του Εθνικού Εργαστηρίου Λος Αλαμος είπε ότι: «τα 30 νήματα των βλαμμένων λαμπτήρων των οδών{εξ αιτίας του ΗΜΠ εκ του Starfish Prime's } αντιπροσώπευε μόνον σχεδόν το 1% των λαμπτήρων των οδών της Ουάχου εκείνο τον καιρό. Τέτοιες πυρηνικές εκρήξεις στα ανώτερα στρώματα της στρατοσφαίρας έγιναν τρεις ως σήμερον και τα αποτελέσματα ήσαν ολέθρια. Αν όμως αυτά συνέβαιναν σε τόσο μεγάλες αποστάσεις απο το σημείο της έκρηξης, τότε στο σημείο μηδέν και πέριξ τούτου θα συμβούν φοβερά φαινόμενα ήτοι: Αυτοκίνητα δεν θα παίρνουν εμπρός, ηλεκτρικές και τηλεφωνικές γραμμές θα καταστραφούν, θα καούν τα κυκλώματα των ηλεκτρονικών συσκευών, τηλεοράσεις δεν θα λειτουργούν , τα ενοποιημένα δίκτυα των ηλεκτρονικών συστημάτων δεν θα λειτουργούν κ.α.
α/ Πόλεμος Επιστημονικής Φαντασίας;
Οταν οι ξένοι για πρώτη φορά εμφανίσθηκαν στην επιστημονική ταινία Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ(War of the Worlds) το καλοκαίρι της δεκαετίας του 1950 αυτοί ακολουθούντο από έντονη ηλεκτρική καταιγίδα η οποία γεννάται απο αυτό που ονομάζουμε σαν Ηλεκτρο-Μαγνητικό Παλμό(ΕΜP) Βεβαίως τότε οι εξωγήινοι προχώρησαν να καταστρέφουν και να εξοντώνουν ανθρώπους με τις εξωτικές σαν αράχνη μηχανές τους. Ομως ο ΕΜΡ δεν είναι επιστημονική φαντασία. Μιά επιτροπή υπό την εντολή του Κογκρέσου έβγαλε στο φως της δημοσιότητος τα αδιαβάθμητα συμπεράσματα της. Σσύμφωνα με αυτά προβλέπουν την έκρηξη μιάς πυρηνικής κεφαλής απο τρομοκράτες υπεράνω των ΗΠΑ , ξεχύνοντας ένα Ηλεκτρο-Μαγνητικό Παλμό καταστροφικών διαστάσεων ο οποίος θα βυθίσει την κοινωνία των πληροφοριών του 21ου αιώνα στο σκοτάδι. Το έγγραφο καταλήγει ότι απαιτούνται επειγόντως $ 20-200 δισ . δολάρια για τα επόμενα είκοσι χρόνια προκειμένου να σκληρύνουμε την ζωτική υποδομή της Αμερικής (λ.χ ηλεκτρική βιομηχανία, τηλεπικοινωνίες) απο τον ΕΜΡ. Μιά άλλη πρόταση ήτο ότι οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν δυνατότητα ταχείας αναχαίτισης για να αποτρέψουν την εκτόξευση.
β/ Σκοπός τους «Ο Πόλεμος των Αστρων»
Ο πρόεδρος της Επιτροπής φυσικός Lowell Wood επιβεβαίωσε ότι η πρόταση περιελάμβανε Εθνική Πυραυλική Αμυνα. Καθώς η Επιτροπή επιχειρηματολογεί , ακόμη και ένας πύραυλος μπορούσε να σιγήσει ολόκληρη την Αμερική , που είναι ισχυρό επιχείρημα για την Αντιβαλλιστική Αμυνα. Τα μέλη της Επιτροπής για την εκτίμηση της απειλής κατά των ΗΠΑ από κάποια επίθεση με ΕΜΡ έχουν εντυπωσιακούς τίτλους , ακόμη δε είναι βαθειά συνδεδεμένα με τους οργανισμούς και την αμυντική βιομηχανία που είναι υπέρ της Αντιβαλλιστικής Αμύνης. Αυτό φυσικά δημιουργεί σοβαρά ερωτιματικά της αξιοπιστίας των. Είναι πράγματι το σενάριο για τον ΕΜΡ πραγματοποιήσιμο ή είναι μιά εκφοβιστική απάτη των πολεμοκαπήλων για την υποστήριξη της ατζέντας της Αντιβαλλιστικής Αμύνης;
Σύμφωνα με τον Charles Ferguson , ένα ειδικό επί της πυρηνικής τρομοκρατίας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων(το διαβόητο CFR) οι τρομοκράτες θα είναι δύσκολο να αποκτήσουν ένα πυρηνικό όπλο ή το απαιτούμενο σχάσιμο πυρηνικό υλικό. Επιπροσθέτως, οι τρομοκράτες πιθανόν να χρησιμοποιούσαν απλά μέσα εξαπολύσεως όπως λ. χ ένα φορτηγό όχημα και να του κάνουν έκρηξη σε μιά πόλη για να προξενήσουν μαζικές απώλειες, παρά να εκτοξεύσουν μιά πυρηνική κεφαλή στον ουρανό με την ελπίδα να προξενήσουν ένα ΕΜΡ. Η Επιτροπή για τον ΕΜΡ επιχειρηματολογεί ότι είναι δυνατή η εκτόξευση με πύραυλο τύπου SCUDs, η αγορά του οποίου ανέρχεται σε $100,000 και για το νέο μοντέλο λέγει ένας άλλος ειδικός , ο Steve Zaloga, θα κοστίσει $ 1 εκατομ. και περισσότερο για το σύστημα εκτοξεύσεως. Εκείνο που δεν μας λένε είναι πως θα τα περάσουν μέσα στην Αμερική , που υποτίθεται ότι διαθέτει τα πιό αυστηρα μέτρα ασφαλείας στον κόσμο. Μήπως οι ίδιοι οι τρομοκράτες είναι και αντιτρομοκράτες και παίζουν τους «κλέφτες και χωροφυλάκους» Γι’ αυτό δεν χωράει αμφιβολία.
γ/ Το Ιράν ο «Κακός Δαίμων»
Και για να δέσει το πράγμα βάζουν και το Ιράν στο χορό. Παρότι το Ιράν δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα και εκτοξευτές μακρού βεληνεκούς, αλλά υποθέτουν οι εγκέφαλοι , όταν θα διαθέτει τέτοια όπλα μπορεί να εκτοξεύσει μιά πυρηνική κεφαλή. Κι’ αν φυσικά ποτέ του δεν θα αποκτήσει τέτοιες δυνατότητες, δεν χάλασε και ο κόσμος. Διότι στο μεταξύ θα έχει παλιώσει η πολυδάπανη Αντιβαλλιστική Αμυνα και θα προτείνουν ένα νέο ακόμη πιό ακριβό οπλικό σύστημα που κατά φαντασία μπορεί να φτιάξει κάποια άλλη άτακτη χώρα, όπως λ. χ η Κίνα . Εργο χιλιοπαιγμένο, τελευταία φορά στο Ιράκ με τα Οπλα Μαζικής Καταστροφής, που δεν βρέθηκαν πουθενά γιατί δεν υπήρχαν. Ολα ήσαν ψέμματα των εξουσιαστών και των εμπόρων όπλων και συναφών εταιρειών . Σημασία δεν έχει αν υπάρχουν αποδείξεις περί εχθρικής απειλής. Αρκεί ακόμη και ένα άρθρο ενός πρακτοράκου της CIA για εντελώς διαφορετικό πράγμα (λ. χ για συμβατική απειλή ) ή μιάς χρυσοπληρωμένης επιτροπής ασυνείδητων επιστημόνων για να δέσει η κατηγορία περί πυρηνικής απειλής ΕΜΡ. Η διασύνδεση είναι έργο των συνωμοτικών εγκεφάλων της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου.
δ/ Ολα πάνω στο Ψέμμα και στην Απάτη
Επικαλούνται το θερμοπυρηνικό όπλο Starfish Prime το οποίον όμως ήτο εκατοντάδες φορές ισχυρότερο απο την βόμβα της Χιροσίμα. Τώρα πως θα βρεθεί αυτό το όπλο-μαμούθ , αρκεί που υπάρχει στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ , όπου έχουν εύκολη πρόσβαση οι συνωμοτικές συμμορίες που προσποιούνται τους τρομοκράτες. Δύο ειδικοί επί των πυρηνικών όπλων και του ΕΜΡ του Πενταγώνου, οι Garwin και Philip Coyle, δεν συμφωνούν ότι πυρηνικά όπλα της τάξεως των 10-20 κιλοτόνων μπορούν να δημιουργήσουν ΕΜΡ. Σίγουρα αυτοί πολύ σύντομα θα χάσουν τη θέση τους. Και καταλήγει ο κ. Coyle ότι εφ’ όσον οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δημιουργήσουν ΕΜΡ με όπλα διαστάσεων Χιροσίμα, πως θα επιτύχει κάποια άλλη καθυστερημένη χώρα ένα τέτοιο τεχνολογικό κατόρθωμα (Global Security Newswire) ; Και συνέχισε στο σχετικό ηλεκτρονικό του γράμμα ότι τα πορίσματα της Επιτροπής του Κογκρέσου είναι εξωγκομένα ωσάν να ήσαν σωστοί τεχνολογικοί γίγαντες οι « τρομοκρατικές» χώρες . Και εκείνοι- οι «επιστήμονες» της επιτροπής- δεν απάντησαν.
ε/ Ολοι τους Ανθρωποι του Στρατιωτικο-Βιομηχανικού Συμπλέγματος
Εξ άλλου το Κέντρον Διεθνών Σχέσεων που παρακολουθεί κατά πόδας την δράση του Στρατιωτικο-Βιομηχανικού Συμπλέγματος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής William R. Graham «είναι η προσωποποίηση του Στρατιωτικο-Βιομηχανικού Συμπλέγματος» Και πράγματι ο William R. Graham υπήρξε πρώην επιστημονικός σύμβουλος του αλήστου μνήμης προέδρου Ρήγκαν. Ο ίδιος άνθρωπος ήτο εντεταλμένος απο τον υπουργό αμύνης Donald Rumsfeld για την εκτίμηση των απειλών κατά των ΗΠΑ απο βαλλιστικούς πυραύλους και σήμερον ίσως είναι ο ίδιος ή κάποιος σαν αυτόν να δίνει τις ίδιες ολέθριες για του λαούς συμβουλές, αλλά τόσο κερδοφόρες για το Στρατιωτικο-Βιομηχανικό Σύμπλεγμα . Περιττόν να αναφέρουμε ότι ο ίδιος άνθρωπος συνδέεται με τον αντιπρόεδρο της Στρατηγικής Ολοκληρώσεως των Επιχειρήσεων της Πυραυλικής Πτέρυγος ( Missile Defense Systems) της Boeing's κ. Charles Kupperman . Τι σημασία έχει ότι δεν υπάρχουν απειλές. Αυτές πρέπει να βρεθούν εκ του μηδενός. Διότι αλλιώς το στρατιτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα θα σταματήσει να γιγαντώνεται με τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων, αλλά και με το αίμα των άλλων λαών του κόσμου, που δέχονται τις βόμβες και τους πυραύλους στο κεφάλι τους και των άλλων που υποχρεώνονται να αγοράζουν τα πανάκριβα οπλικά τους συστήματα σαν λύτρα προστασίας από την σπείρα των γκάνκστερ της Ουάσιγκτον. Ολες οι Επιτροπές και τα Κέντρα Ιδεών(think tank) εργάζονται πυρετωδώς αυτόν τον καιρό για να «τεκμηριώσουν» την απειλή για να προχωρήσει η «Στρατικοποίηση του Διαστήματος» Πρόκειται για το παλιό Πρόγραμμα του Πολέμου των Αστρων(SDI) ο οποίος μετονωμάσθηκε σε Οργανισμό Βαλλιστικής και Πυραυλικής Αμύνης(Ballistic Missile Defense Organization) Η δουλειά αυτή έχει αστρονομικό χρήμα. Από κοντά και ο βουλευτής Rep. Curt Weldon, R-Pa. και ο γερουσιαστής Sen. Jon Kyl, R-Ariz που στηρίζουν την απειλή από ΕΜΡ στο Κέντρο για την Πολιτική Ασφάλειας. Ολα όμως γίνονται όχι φυσικά με το αζημίωτο.
Ο εν λόγω κύριος William R. Graham τυγχάνει να είναι και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της εταιρείας National Security Research, Inc. (NSR) από το 1997. Η μικρή αλλά ανθηρή αυτή εταιρεία ανέλαβε έργο $250 εκατ για την ανάπτυξη συστημάτων προστασίας απο τον ΕΜΡ. Επιπροσθέτως, είναι μέρος του ομίλου SPARTA που θα παρέξει συμβουλές και τεχνική βοήθεια Scientific Engineering and Technical Assistance (SETA) για την υποστήριξη του Οργανισμού Πυραυλικής Αμύνης & Διευθύνσεως Μάχης/ Διοικήσεως & Ελέγχου (MDA/BC). Ο λαός μας λέει «Graham κερνάει και Graham πίνει» Εις υγείαν «πατριώτες» Αμερικανάκια!
Επίλογος
Τα διάφορα τεχνολογικά προγράμματα που διαφημίζονται πρέπει να τα βλέπουμε με σχετική αμφισβήτηση ως προς την λειτουργνικότητα τους , διότι συχνά εξογκώνονται σκοπίμως απο το Στρατιωτικο-Βιομηχανικό Σύμπλεγμα για να αποσπάσουν ευκολότερα τα κυβερνητικά κονδύλια προς ώφελος των . Με τις σημερινές θεοκρατικές, ωφελιμιστικές και αντιανθρώπινες δοξασίες και δόγματα βαίνομεν ολοταχώς προς οικολογική καταστροφή και βαρβαρότητα. Καιρός λοιπόν να αναζητήσουμε νέες πηγές φυσικής και νοητικής ενέργειας από τον Απόλλωνα-Ήλιο και τον Αίολον .
Υπάρχει σωτηρία ; Και βέβαια υπάρχει. Η Ενεργοποίηση και Συμμετοχή του ατόμου και η Αντίσταση όλων μας στα παρανοικά σχέδια τους.

HAARP , SURA AND EMP THE NEW SUPERWEAPONS ?
HAARP , SURA ΚΑΙ EMP ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ;

(του Υποστρατήγου ε.α K. Χ. Κωνσταντινίδη)


Γενικά
Το κλίμα της Γης άλλαξε . Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η θερμοκρασία του πλανήτη έχει ανέβει αισθητά. Αυτός δε είναι και ο λόγος που όλο και πιο συχνά συμβαίνουν ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και πλημμύρες, λιώσιμο των πάγων, τρύπες όζοντος κ.ο.κ . Ο λαός λέει «ο καιρός τρελάθηκε» . Η αλήθεια είναι ότι εμείς τον τρελάναμε με τις ανοησίες μας Και δεν είναι μόνον οι έμμεσες καταστροφές που προξενήσαμε στο οικοσύστημα , αλλά και οι εσκεμμένες παρεμβάσεις για τον έλεγχο του καιρού. Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι το καλοκαίρι έχουμε βροχές και κρύο και το χειμώνα ζέστες. Μήπως προσπαθούμε να μιμηθούμε τον νεφεληγερέτη Δία, τον θεό των κεραυνών , των βροντών και της βροχής ; Η και το αντίθετον . Μήπως ο Ζευς αλληγορεί ότι στην προκατακλυσμιαία εποχή είχαν την τεχνολογία να επηρεάζουν τον καιρό και να προκαλούν τα καιρικά φαινόμενα ;
Στα αρχεία των ΗΠΑ υπάρχουν μυστικές εκθέσεις για την τεχνική τροποποίηση του καιρού. Είναι γνωστό ότι από την εποχή του ψυχρού πολέμου είχαν γίνει πειράματα για τον τοπικό έλεγχο του καιρού. Από ακριτομυθίες του πράκτορος της KGB κ. Oleg Klougin πληροφορούμεθα ότι υπάρχουν «γεωφυσικά όπλα». Όλοι θα έχουν ακούσει για τους «βροχοποιούς». Ψεκάζουν με αεροσκάφη την ατμόσφαιρα με άλας βαρίου , πολυμερείς ίνες, οξείδιο αλουμινίου και άλλες χημικές ουσίες για να τροποποιήσουν τον καιρό και να ελέγξουν τις ασύρματες επικοινωνίες . Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν -παρότι ο χειμώνας εκεί είναι εξόχως βαρύς -διεξήχθη κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και δεν δυσκόλεψε τον εισβολέα. Το αντίθετο συνέβη στο ΙΡΑΚ..[Στις 4 Απρ. 2003 ημέρα Παρασκευή ο καιρός στη χώρα μας ήτο ανοιξιάτικος με άνοδο της θερμοκρασίας όταν η θερμοκρασία στο ΙΡΑΚ ήτο 35º βαθμοί και θα δυσκόλευε τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Ξαφνικά από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ενέσκηψαν συνεχείς χιονοπτώσεις στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Το κύμα ψύχους μετακινήθηκε προς Νοτιοανατολικά προς Ιράκ και δρόσισε τον εισβολέα Είναι άραγε τυχαία αυτά τα φαινόμενα , ή μήπως έχουν σχέση με τις επεμβάσεις στον καιρό;]
Είναι λοιπόν προφανές ότι με νέες μυστικές μεθόδους δύνανται να επιδρούν στο κλίμα της περιοχής για στρατιωτικούς σκοπούς , διότι στον πόλεμο ο ευνοϊκός καιρός είναι πρωταρχικός παράγων των επιχειρήσεων και «πολλαπλασιαστής δυνάμεως» . Η D-DAY κρίθηκε εν πολλοίς από την ορθή πρόβλεψη του καιρού, ο οποίος παρ’ ολίγον να γίνει αιτία συντριβής της συμμαχικής απόβασης. Ο «στρατηγός χειμώνας» ενίκησε τη Βέρμαχτ στη Ρωσία κ.ο.κ
Η Αμερικανική κυβέρνηση συμμετέχει σε μυστικά πειράματα για τον έλεγχο του καιρού . Η τροποποίηση του καιρού από τις ΗΠΑ έχει πιθανώς γίνει στρατηγικό όπλο με εσωτερικές και διεθνείς εφαρμογές. [Ως γνωστόν στο Ερευνητικό Πρόγραμμα HAARP βομβάρδισαν με ενέργεια υψηλής συχνότητος την ιονόσφαιρα της Αλάσκας για να επηρεάσουν αφ’ ενός τις τηλεπικοινωνίες και αφ’ αφ ετέρου τα ιονοσφαιρικά ρεύματα και τους στρατοσφαιρικούς ανέμους.]
Με τα σημερινά θεοκρατικά και αντιανθρώπινα επιστημονικά δόγματα βαίνομεν ολοταχώς προς οικολογική καταστροφή και βαρβαρότητα. Καιρός λοιπόν να αναζητήσουμε νέες πηγές φυσικής και νοητικής ενέργειας από τον Απόλλωνα-Ήλιο και τον Αίολον
Για πολλοστή φορά η στήλη αυτή ασχολείται με τον Μετεωρολογικό και Μαγνητικό Πόλεμο των ισχυρών εναντίον του Ανθρώπου, της Φύσεως και του Περιβάλλοντος της Γης. Υπάρχουν πληροφορίες και φήμες –διότι τα εν λόγω ερευνητικά προγράμματα καλύπτονται απο άκρα μυστικότητα- ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το Πρόγραμμα HAARP , για την έρευνα και ανάπτυξη Μετεωρολογικού και Γεωμαγνητικού Υπερόπλου. Απο καιρό υπήρχαν φήμες ότι Ρωσσία και ΗΠΑ ασχολούντο με την ανάπτυξη Μετεωρολογικών όπλων. Αλλά οι φήμες καθώς δεν μπορούσαν να επαληθευθούν -δεδομένου ότι παρόμοια εξοπλιστικά προγράμματα είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ- αυτές έμεναν μετέωρες. Ομως μετά τον τυφώνα Κατρίνα και Ρίτα και την ύπαρξη θυμάτων , μερικοί Ρώσσοι πολιτικοί και Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι έχουν εκτελεσθεί πειράματα και ακόμη εκτελούνται και απο τις δύο πλευρές του ωκεανού. Μήπως λοιπόν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι τυφώνες που πλήττουν όλο και πιό συχνά τον πλανήτη μας είναι αποτέλεσμα αυτών των πειραμάτων , τα οποία επιφέρουν την αλλαγή των μετεωρολικών και γεωμαγνητικών δεδομένων ; Κι’ αν είναι αλήθεια ότι αυτά τα πειράματα είναι αθώα και αποβλέπουν στην επιστημονική πρόοδο, τότε γιατί δεν ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των ερευνών στο ευρύ κοινό , αλλά τα κρύβουν με τον πιό σκοτεινό πέπλο μυστικότητος.
Προσφάτως, ο Αμερικανός μετεωρολόγος Scott Stevens ενοχοποιήσε την Ρωσσία ότι διαθέτει το πρόγραμμα SURA-παρόμοιο του Αμερικανικού HAARP - για ην εκτέλεση Μετεωρολογικών και Γαιωμαγνητικών πειραμάτων. Στην παρούσα μελέτη θα εξετάσουμε και άλλο ένα Ιονοσφαιρικό Οπλο, τον Ηλεκτρομαγνητικό Παλμό που αποσκοπεί στην καταστροφή ή την εξουδετέρωση των Ιονοσφαιρικών επικοινωνιών και των συσκευών. Τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν η καμπάνα αλλαγής και μεταστροφής του κλίματος της Γης χτύπησε και εμείς ακόμη πριονίζουμε το κλαδί που στεκόμαστε στο Χαοτικό Συμπαν . Η Γη μας μπήκε σε μιά διαδικασία που θεωρείται ΜΗ αναστρέψιμη. Το λιώσιμο των πάγων, η αποψίλωση των δασών, η εξαφάνιση πολλών ειδών της χλωρίδος και πανίδος, η υπερθέρμασνη του πλανήτου, η όλο και πιό συχνή εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων είναι , αποτελέσματα της ρύπανσης. Αλλάζει , λένε οι επιστήμονες , το κλίμα της Γης , κι’ αυτό θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στη ζωή μας. Οι μεγάλες χώρες με πρώτη και καλύτερη τις ΗΠΑ αρνούνται πεισματικά να εφαρμώσουν την συνθήκη του Κιότο, κι’ ας ευθύνονται για το 25% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας, ενώ δεν αντιπροσωπεύουν περισσότερο απο το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού. Παράλληλα η ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και Ινδία δεν υποχρεούνται να εφαρμώσουν την συνθήκη του Κιότο προ του 2012. Και ενώ αυτά συμβαίνουν οι πληροφορίες φέρουν τις ΗΠΑ και την Ρωσσία να βομβαρδίζουν τα στρώματα της Ατμόσφαιρας, της Ιονόσφαιραιρας και Στρατόσφαιρας με βλαβερή ενέργεια για να κάνουν πειράματα αλλαγής και τροποποίησης του κλίματος της Γης και όχι μόνον. Μήπως όμως αυτά τα πειράματα ευθύνονται για την αλλαγή του κλίματος; Η παρούσα μελέτη θα προσπαθήσει να δώσει ορισμένες απαντήσεις.

Τέσλα ο Πρωτοπόρος των Ηλεκτρομαγνητικών και Ενεργειακών Φαινομένων


Ο Τέσλα ήταν ένας βαθύς γνώστης των ηλεκτρομαγνητικών και των άλλων ενεργειακών φαινομένων. Πίστευε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα συμπεριφέρονται ταυτόχρονα και ως ροή σωματιδίων και ως κύματα που κυκλοφορούν ανεμπόδιστο, στο χώρο. Έβλεπε την ύλη και την ενέργεια σαν κάτι που μεταμορφώνεται αδιάκοπα. Τα μικροσωματίδια μετατρέπονταν σε άλλα σωματίδια: μπορούσαν να δημιουργηθούν από ενέργεια και να παράγουν ενέργεια, θεωρούσε το σύμπαν ως ένα δυναμικό δίκτυο με αδιαχώριστα ενεργειακά πρότυπα. Παρά τις πρωτοποριακές του ιδέες ο Τέσλα επέλεξε να μείνει πιστός σιην παλιά ορολογία του «αιθέρα». Συχνά χρησιμοποιούσε αρχαίες σανσκριτικές ορολογίες προκειμένου να περιγράψει τα φυσικά φαινόμενα. Το 1851 ο Τέσλα περιέγραψε το σύμπαν ως ένα κινητικό σύστημα γεμάτο ενέργεια, που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σχετικά εύκολα. Μελετώντας τη βεδική φιλοσοφία άρχισε σταδιακά να χρησιμοποιεί τις λέξεις Ακάσα και Πράνα καθώς και την αρχή του φωτοβόλου αιθέρα, για να περιγράψει την πηνή, την ύπαρξη και τη δομή της ύλης.
Οι «μοντέρνοι» βέβαια επιστήμονες της εποχής του αποδέχθηκαν τη θεωρία της Σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν και απέρριψαν τη θεωρία ίου Αιθέρα, θεωρώντας τις εργασίες του Τέσλα «δεύτερης κατηγορίας» και «μη επιστημονικές». Ο Σερβοαμερικανός εφευρέτης από την πλευρά του όεν αποδεχόταν τη θεωρία της Σχετικότητας. Έλεγε μάλιστα χαρακτηριστικά: «θεωρώ ότι ο χώρος δεν μπορεί να καμπυλωθεί, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό δεν αρμόζει στην τελειότητα...»
Στις αρχές του 20ού αιώνα ο Τέσλα υποστήριξε ότι το φως ταξιδεύει σε μεγάλες αποστάσεις συμπιέζοντας και αραιώνοντας τον αιθέρα, όπυς τα ηχητικά κύματα πιέζουν κι αραιώνουν τον ενδιάμεσο αέρα. Την εποχή εκείνη όμως η θεωρία του Αιθέρα φάνταζε «μη επιστημονική» και ξεπερασμένη. Ωστόσο σήμερα η επιστήμη ψαίνεται ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο της κι αρχίζει να βλέπει με άλλο μάτι και ν' αποδέχεται τη θεωρία του Αιθέρα.
Η Γενική θεωρία του Αιθέρα δεν είναι απλά μια «μηχανιστική» θεωρία για τη βαρύτητα, που συμπληρώνει τη βασική θεωρία του Νεύτωνα. Σύμφωνα με αυτήν το πεδίο βαρύτητας σχετίζεται με την πυκνότητα, την ταχύτητα και την ένταση του αιθέρα. Ο αιθέρας είναι αυτός που γεμίζει απόλυτα το χώρο και το χρόνο στο σύμπαν. Είναι ακίνητος, πυκνός, σταθερός και η δομή του μοιάζει κρύοιαλλική...
Υπερόπλα TESLA και αιθέρες

Ο Τέσλα αποδέχθηκε και υποστήριξε τη θεωρία του Αιθέρα, εφαρμόζοντας πάνω της τα περίφημα Ενεργειακά Κύματα του. Τα «Ενεργειακά Κύματα Τέσλα» είναι τετραδιάστατα βαθμωτά ηλεκτροστατικά δυναμικά που όχι μόνο δεν υπακούουν στο νόμο των αντίστροφων τετραγώνων, δηλαδή η ισχύς τους δε μειώνεται με την απόσταση, αλλά αντίθετα μπορούν να διοχετευθούν χωρίς απώλειες σε οποιαδήποτε απόσταση ενα ηλεκτρομαγνητικό κύμα Τέσλα θα μπορούσε να διαρρήξει το χωροχρονικο συνεχές, αναπτύσσοντας υποφωτονικές και υπερφωτονικές ταχύτητες!
Οι ευφάνταστοι ερευνητές πιστεύουν ότι τα κύματα Τέσλα έχουν πολλές κι ξωτικές ιδιότητες: δημιουργούν στάσιμα κύματα στη Γη και στην ιονόσφαιρα, διοχετεύουν ενέργεια από το κέντρο της Γης, εξαπλώνονται ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός (!}, επιδρούν οτο χωροχρονικο συνεχές (!) κι επηρεάζουν όλα τα πεδία, δημιουργώντας ακόμη και ανπβαρυτικά φαινόμενα!


Για λόγους καλύτερης κατανόησης η μελέτη θα χωρισθεί σε τρία μέρη:

1/ Το Αμερικανικό Πρόγραμμα ΗΑΑRP
Αυτό θα εξετασθεί σε συνάρτηση με τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα σε Αμερική , Ευρώπη και Ασία. Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι δεν είναι οι μόνοι που κατηγορούν για την χρησιμοποίηση του «Οπλου των Τυφώνων» Μετά τις εκτετεμένες πλημμύρες στην Ευρώπη το 2002, ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί κατηγόρησαν το Στρατιωτικό Κατεστημένο των ΗΠΑ για την διάλυση της Ευρωπαικής οικονομίας. Το 2002 Επιτροπή Αμυνας της Ρωσσικής Δούμας ήγειρε την υπόθεση των επιπτώσεων στο κλίμα εξ αιτίας των πειραμάτων που λαμβάνουν χώραν στην Ιονόσφαιρα και Μαγνητόσφαιρα της Γης. Τα μέλη της επιτροπής εστίασαν την προσοχή των στο σύστημα HAARP , το οποίον είναι ακόμη υπο κατασκευήν στην Αλάσκα.
α/ Η Μεγάλη Εγκατάσταση της Αλάσκας
Οπως έχει γραφεί και σε προηγούμενη μελέτη, στην Αλάσκα υπάρχει μιά στρατιωτική εγκατάσταση 400 χλμ βορείως του Ανκορέιτζ, η οποία επιτηρείται απο Δύναμη Πεζοναυτών . Πρόκειται για μιά τεράστια έκταση τούντρας όπου είναι εγκατεστημένες και στραμμένες στον ουρανό χιλιάδες κεραίες των 25 μέτρων. Η εγκατάσταση καλείται «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΟΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΣΕΛΑΩΣ» ή επι το συντομότερον HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program ). Υπεράνω αυτής της εγκαταστάσεως απαγορεύεται η υπέρπηση στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών, και μετά την 9/11 Σεπτ. προστατεύεται περιμετρικά από τρομοκρατικές επιθέσεις με αντιαεροπορικά συστήματα «Πάτριοτ»,. Η βάση κατασκευάσθηκε απο κοινού, από το Αμερικανικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Από υπάρχουσες πληροφορίες , αυτή χρησιμοποιείται για την ενεργό επίδραση στην Γήινη Ιονόσφαιρα και Μαγνητόσφαιρα . Σύμφωνα με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις τα αποτελέσματα μπορεί να είναι φανταστικά,.
Αυτές υποστηρίζουν ότι το HAARP είναι ικανό
1/ να προξενήσει τεχνητό Βόρειο Σέλας.
2/ να παρεμβάλει:
α/ τους σταθμούς των ραντάρ εγκαίρου προειδοποιήσεως των συστημάτων ανιχνεύσεως των βαλλιστικών πυραύλων ,
β/ να επικοινωνούν με τα υποβρύχια στον ωκεανό και
γ/ να ανιχνεύουν ακόμη και μυστικές υπόγειες εγκαταστάσεις του εχθρού.
Η εκπομπή μακράς συχνότητος ραδιοκυμάτων είναι ικανή να διαπερνά το έδαφος και να εξετάζει υπόγειες εγκαταστάσεις και σήραγγες, αλλά μπορεί και να καίει τις ηλεκτρονικές συσκευές και να καταστρέφει τους διαστημικούς δορυφόρους.
β/ Το HAARP χειραγωγει τον Καιρό ;
Το σύστημα HAARP δύναται επίσης να επηρεάζει την ατμόσφαιρα και τοιουτοτρόπως να προξενεί αλλαγή του καιρού. Επομένως τούτο κατηγορείται ότι χρησιμοποιείται για να προξενεί φυσικές καταστροφές παρόμοιες με τους τυφώνες Κατερίνα και Ρίτα. Δεν είναι τυχαίο ότι μερικά χρόνια πριν η Ρωσσική Δούμα συζήτησε πάνω στο θέμα του HAARP και έκανε έκκληση στον πρόεδρο Πούτιν και στα Ηνωμένα Εθνη. Ζήτησε να δημιουργηθεί μιά διεθνής επιτροπή για να εξετάσει τα πειράματα που διεξάγονται στην Αλάσκα. Σε συνεύξη στην Nezavisimaya Gazeta , ο Valery Stasenko , ειδικός για την ενεργό επίδραση επί της ατμοσφαίρας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Παρακολουθήσεως Υδρομετεωρολογίας και Περιβάλλοντος είπε ότι «το HAARP είναι μιά «πολύ σοβαρή υπόθεση» «Δεν είναι αμελητέον ότι ο όρος ‘διαστημικός καιρός’ έχει γίνει εντελώς λαικός τελευταία» Ο όρος δηλώνει την διασύνδεση μεταξύ της ηλιακής δραστηριότητος , των μαγνητοσφαιρικών διαταράξεων και των επιδράσεων των επί της ατμοσφαίρας. Διαταραχή στην μαγνητόσφαιρα και ιονόσφαιρα δύναται πραγματικά να επηρεάσει το κλίμα. Χρησιμοποιώντας κάποιος ισχυρές συσκευές για την εσκεμμένη πρόκληση των διαταραχών, μπορεί να επηρεάσει επίσης τον καιρό, ακόμη και σε παγκόσμια κλίμακα. «Εγώ πιστεύω ότι οι αντιπρόσωποι έπραξαν ορθά που ήγειραν το θέμα το σχετικό με το HAARP” είπε ο Valery Stasenko
γ/ Οι Τυφώνες δημιουργούν Σεισμικά Φαινόμενα
Κατά την διάρκεια των τυφώνων υπάρχει προσέγγιση στο έδαφος και γίνεται ορατή στο κοινό. Και τούτο διότι οι τυφώνες παράλληλα με τα τεράστια κύματα και με την βροχόπτωση δημιουργούν στο έδαφος και σεισμικά φαινόμενα. Η ισχύς των κυμάτων ενός τυφώνα δύναται ευκόλως να δημιουργήσει σεισμό 3 Ρίχτερ. Αυτός ο σεισμός επαναλαμβανόμενος κάθε λίγα λεπτά επί αρκετές ώρες προξενεί στο έδαφος και υπέδαφος ρευστοποίηση , καταβυθίσεις , διαβρώσεις και πυροδοτεί κατατολισθήσεις Τυφώνας του μεγέθους της Κατρίνας είναι ένα γεωλογικό φαινόμενο, όπως είναι και ένα καιρικό φαινόμενο. Αυτή τη φορά η Νέα Ορλεάνη είναι μιά δακτυλιωτή νήσος που βυθίζεται δέκα(10) πόδες ή και περισσότερο κάτω απο την επιφάνεια της θαλάσσης και μερικές φορές περίπου στα 20 μίλια μακρύα απο την ακτή των ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι σε 50 περίπου χρόνια αυτή θα είναι περίπου 60 μίλια μακριά απο την ακτή και θα είναι τουλάχιστον 40 πόδες κάτω απο την επιφάνεια της θαλάσσης
Για να προστατευθεί η πόλη απο τα φράγματα θα πρέπει αυτά να είναι τόσο ψηλά ώστε ούτε κατά διάνοια μπορεί να ανθέξει ακόμη και ο προυπολογισμός των ΗΠΑ
δ/ Συμπεράσματα από τον Τυφώνα Κατερίνα
Ο ποταμός Μισσισσιππής απομακρύνεται απο την πόλη και η πόλη βυθίζεται
1)ένεκα του βάρους της,
2) διότι δεν μπήκε μέσα νέα λάσπη(φερτή ύλη) επί πολλές δεκαετίες
3) διότι απεκόπη απο το φρέσκο νερό
4) διότι η ηπειρωτική πλάκα βυθίζεται Κόλπο του Μεξικού.
5) διότι η πετρελαική βιομηχανία και η τοιαύτη αερίου δημιούγρησε τεράστια κοιλότητα στο υπέδαφος , η οποία τώρα συρρικνούται όπως ένα φουσκωμένο μπαλόνι που χάνει τον αέρα του.
ε/ Νέα Ορλεάνη : H Νέα Ατλαντίδα;
Κατόπιν τούτου οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι βλακώδης η αναγγελία του προέδρου Μπους περί αναγέρσεως εκ νέου της Νέας Ορλεάνης. Η πόλη αυτή και οι παράκτιες περιοχές που βρίσκονται κάτω απο την στάθμη της θαλάσσης είναι καταδικασμένες να καταποντισθούν κάποια ημέρα στο ορατό μέλλον , όπως κατεποντίσθη στα πανάρχαια χρόνια η Ατλαντίδα στα ανοιχτά της Καραιβικής. Ετσι πλέον δεν απομένει άλλη μακροπρόθεσμη λύση παρά να εγκαταλειφθεί και ο πληθυσμός να μεταναστεύσει σε μέρη ψηλότερα απο την στάθμη της θαλάσσης.
Αν όμως ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να προξενεί με τεχνικά μέσα τυφώνες σαν τον Κατρίνα ή και μικρότηρης έστω ισχύος , τότε αυτό είναι ένα επικίνδυνο υπερόπλο διότι η ισχύς του ισοδυναμεί με ενέργεια και αποτέλεσμα ανώτερο και απο μιά πυρηνική έκρηξη , ανάλογα με την ισχύ του.
Αν δε λάβουμε υπ’ όψιν την Θεωρία του Χάους του αείμνηστου καθηγητού Πριγκοζίν σύμφωνα με την οποία όλα στο Σύμπαν -και φυσικά και η γήινη ατμόσφαιρα- βρίσκονται σε χαοτική κατάσταση και κάθε στιγμή του χρόνου δημιουργείται μιά νέα ισορροπία στο σύστημα -όπως άλλωστε είχε πει αρκετούς αιώνες πριν ο Ηράκλειτος- τότε φθάνουμε στο ακραίο συμπέρασμα ότι ακόμη και το πέταγμα μιάς πεταλούδας στην Ιαπωνία δημιουργεί κυκλώνα στον Ειρηνικό . Κι’ αν αυτό φαίνεται υπερβολή δεν είναι καθόλου υπερβολή η αναστάτωση της ατμόσφαιρας, ιονόσφαιρας και στρατόσφαιρας από τις ποικίλες δραστηριότητες του ανθρώπου, όπως οι επικοινωνίες , η τεράστεια ενέργεια που καταναλώνεται για την κίνηση των αυτοκινήτων, αεροπλάνων , πλοίων , ο βομβαρδισμός της ατμόσφαιρας , ιονόσφαιρας και στρατόσφαιρας με ένα τεράστιο φάσμα συχνοτήτων και μιά τεράστια ενέργεια να αυλακώνει τους αιθέρες. Χώρια τα φοβερά αποτελέσματα εκ της εκρήξεως πυρηνικών όπλων, συμβατικών εκρηκτικών , εργοστασίων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας κ.ο.κ . Αν λάβουμε δε υπ’ όψιν ότι το λιώσιμο των πάγων και η αύξηση της θερμοκρασίας της Γης συμβαδίζει με την τεχνολογική μας ανάπτυξη τότε με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι και τα σχετικά πειράματα για τον επηρεασμο της ατμοσφαίρας, ιονοσφαίρας και μαγνητοσφαίρας της Γης έπαιξαν κάποιο ρόλο στην ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας και στην καταστροφή του περιβάλλοντος .
στ/ Ανάγκη για Νέες Πηγές Ενέργειας
Επομένως είναι επείγον να αποκαλύψουμε και δημιουργήσουμε νέες πηγές και μορφές ενέργειας και να πιέσουμε για την επείγουσα αναδιάταξη της φισταμένης υυποδομής προς την κατεύθυνση αυτή. Παρότι έχουν αναπτυχθεί και προταθεί νέες τεχνολογίες , όμως αυτές καθυστερούν επειδή δεν χρηματοδοτήθηκαν .
2/ Το Ρωσσικό Πρόγραμμα SURA

Ο Αμερικανός Μτεωρολόγος κ. Scott Stevens κατηγόρησε προστάτως την Ρωσσία για τους κυκλώνες Κατρίνα και Ρίτα που έπληξαν τις Νότιες Πολιτείες της Αμερικής. Αυτός υποστηρίζει ότι Ρώσσοι στρατιωτικοί ειδικοί ήσαν πίσω απο τους βίαιους κυκλώνες που κατέστρεψαν την Νέα Ορλεάνη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η Ρωσσία έχει κατασκευάσει μυστικές συσκευές απο την εποχή της Σοβιετικής Ενώσεως, οι οποίες προξενούν βλαβερές επιδράσεις στον καιρό Οι Αμερικανοί μετά την καταστροφή της Νέας Ορλεάνης ξέθαψαν την παλιά συνένετευξη του Ρώσου ακροδεξιού πολιτικού Vladimir Zhirinovsky, στην οποία αυτός «απειλούσε να εξαπολύσει πλημμύρες επάνω σε ολόκληρη την Αμερική όταν οι επιστήμονες μας αλλάξουν ελάχιστα το βαρυτικό πεδίο» . Τότε κανένας δεν έδωσε σημασία στον «πότη» αρχηγό του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος υποσχόταν την Δευτέρα Παρουσία για τις ΗΠΑ. Αλλά όταν η Κατρίνα χτύπησε τις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ και έπνιξε κόσμο, τότε ήλθαν και πάλι στο φως οι απίθανες φήμες για τα Ρωσσικά μετεωρολογικά Οπλα

α/ Αδικη η Επίθεση Αμερικανών κατά των Ρώσσων

Ρώσσοι πολιτικοί ακολουθούν τα σχέδια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των αιμοδιψών στρατοκρατών, οι οποίοι επεξεργάζονται χειροποίητες καταστροφές και πλημμύρες. Ωστόσο εκείνοι δεν είναι ίσως ενήμεροι ότι και η Ρωσσία έχει ήδη φτιάξει δ εγκατάσταση παρόμοια με εκείνη του HAARP. Η εγκατάσταση αυτή ονομάζεται Sura και είναι τόσο ισχυρή όσο και το HAARP, λένε οι Αμερικανοί για να επιρρίψουν την ευθύνη στην Ρωσσία. Η Sura βρίσκεται στην Κεντρική Ρωσσία , σε μιά απομακρυσμένη και απομονωμένη θέση, 150 χλμ από την πόλη Nizhny Novgorod. Η εγκατάσταση αυτή ανήκε στο κυριώτερο Ερευνητικό Ινστιτούτο των Ραδιοφυσικών Μελετών της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως . «Υπάρχουν τρεις παρόμοιες εγκαταστάσεις στον κόσμο:
1/ μία στην Αλάσκα(HAARP)
2/ μία στην Νορβηγία και
3/ μία στην Ρωσσία,
είπε ο Nikolai Snegirev, διευθυντής του ως άνω Ινστιτούτου. Η εγκατάσταση στην Ρωσσία λειτούργησε το 1981.
« Χρησιμοποιώντας αυτήν την μοναδική εγκατάσταση , οι ερευνητές επέτυχαν άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα αναφορικά με την συμπεριφορά της Ιονόσφαιρας. Αυτοί ανεκάλυψαν την επίδραση της γενήτριας εκπομπής χαμηλής συχνότητος στην διαμόρφωση των ιονοσφαιρικών ρευμάτων. Αρχικά το Σοβιετικό Υπουργείο Αμύνης κατά το πλείστον χρηματοδοτούσε τον προυπολογισμό για τα ερευνητικά προγράμματα. Δυστυχώς , η έρευνα σταμάτησε και η εγκατάσταση έκλεισε μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως. Αυτόν τον καιρό ασχολούμεθα σε διεθνή προγράμματα για την έρευνα της Ιονοσφαίρας» είπε ο κ. Snegirev

β/ Ρωσσικά Μετεωρολογικά και Γεωμαγνητικά Επιτεύγματα

Η Sura είναι πεπαλαιωμένη και λίγο σκουριασμένη σήμερον. Παρά τις αντιξοότητες αυτή είναι ακόμη εν λειτουργία. Υπάρουν ευθείες γραμμές(οριζόντιες κεραίες) των 20 μέτρων επί μιάς εκτάσεως 9 εκταρίων. Ενας γιγάντιος πομπός, σε μέγεθος μιάς αγροικίας, ίσταται στο κέντρον του πεδίου. Ο πομπός χρησιμοποιείται για την μελέτη ακουστικών συχνοτήτων στην ατμόσφαιρα. Οι ερευνητές στην Sura δεν δύνανται ακόμη να διασυνδέσουν παρόμοιους τυφώνες με την Κατρίνα και Ρίτα. Τουλάχιστον εκείνοι λένε ότι δεν μπορούν . Η δυνατότητα των ευκολιών τους είναι πολύ μικρή για μιά τόσο μεγάλη διαταραχή. Αντιθέτως, οι Αμερικανοί έχουν τα μέσα να αναπτύξουν το HAARP για μιά μείζονα παρέμβαση στον καιρό. «Αλλά ακόμη δεν είναι σε θέση να προξενήσουν φυσικές καταστροφές» είπε ο κ.Yuri Tokarev επικεφαλής του τμήματος της ηλιακής και γήινης σχέσεως του Ερευνητικού Ινστιτούτου των Ραδιοφυσικών Μελετών . Πάντως οι Ρώσσοι διεξάγουν έρευνα (σε μικρότερη όμως κλίμακα απο τις ΗΠΑ) για την σχέση μεταξύ της φυσικής καταστροφής και των διαταραχών στην ιονόσφαιρα και μαγνητόσφαιρα. Οι τεχνολογίες των μυστικών ινστιτούτων ερεύνης -τα οποία συνήθως είναι διαβαθμισμένα απο πλευράς ασφαλείας- είναι επισκέψιμα σε μη στρατιωτικούς ερευνητές. Μία απο τις εν λόγω συσκευές εδοκιμάσθη προσφάτως χάρις στην υποστήριξη της Ρωσσικής Ακαδημίας Επιστημών.
«Είχαμε αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα κατά την διάρκεια του πρώτου πειράματος της ιονοσφαιρικής γεννήτριας» είπε ο ακαδημαικός Mikhail Shahramanyan . Ενα ρεύμα απο ιονισμένο οξυγόνο ανέβηκε επάνω και μπορούσε να κάνει είτε τοπική διάλυση των νεφών ή να φέρει σύννεφα στον ουρανό, εξαρτώμενο απο την μέθοδο εργασίας της συσκευής. Κατορθώσαμε να σχηματίσουμε σύννεφα σωρειτών στον συννεφιασμένο ουρανό στο Ερεβάν τον Απρίλιο 2004. Χρησιμοποιήσαμε δύο συσκευές τύπου GIONK όταν οι ουρανός ήτο καθαρός. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που επικυρώθησαν από ανεξάρτητους παρατηρητές, μεταξύ 15ης Απριλίου 2004 έως την 16ην Απριλίου στο Ερεβάν η βροχόπτωση έφθασε στο 25mm-27mm, είπε ο ακαδημαικός Shahramanyan.


3/ Το Πρόγραμμα του Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού(ΕΜΡ)
Εάν γίνει μια πυρηνική έκρηξη σαν αυτή της Χιροσίμα(10-20 kilotons) θα μπορούσε να παράγει έναν Ηλεκτρο-Μαγνητικό Παλμό(ΕΜP) ικανόν να κάψει τα κυκλώματα κατά μήκος της ηπείρου. Η Επιτροπή ΗΜΠ σημειώνει σε μία απο τις δύο μελέτες της, ότι η ατμοσφαιρική πυρηνική δοκιμή του θερμοπυρηνικού όπλου Starfish Prime που έγινε το 1962 , ισχύος 1,4 μεγατόνων , που εξεράγη 250 μίλια άνω των νησιών Τζόνσον στον Ειρηνικό επηρέασε τους λαμπτήρες των δρόμων, τους διακόπτες ρεύματος, στους σταθμούς αυτοκινήτου και ραδιοφώνου στην Χαβάη 800 μίλια προς βορράν. Παρότι που η επίδραση δεν ήτο πλήρως ολοκληρωμένη, ο Φυσικός Michael P. Bernardin του Εθνικού Εργαστηρίου Λος Αλαμος είπε ότι: «τα 30 νήματα των βλαμμένων λαμπτήρων των οδών{εξ αιτίας του ΗΜΠ εκ του Starfish Prime's } αντιπροσώπευε μόνον σχεδόν το 1% των λαμπτήρων των οδών της Ουάχου εκείνο τον καιρό. Αν όμως αυτά συνέβαιναν σε τόσο μεγάλες αποστάσεις απο το σημείο της έκρηξης, τότε στο σημείο μηδέν και πέριξ τούτου συμβαίνουν φοβερά φαινόμενα ήτοι: Αυτοκίνητα δεν θα παίρνουν εμπρός. Ηλεκτρικές και τηλεφωνικές γραμμές θα καταστραφούν. Θα καούν τα κυκλώματα των ηλεκτρονικών συσκευών.
α/ Πόλεμος Επιστημονικής Φαντασίας;
Οταν οι ξένοι για πρώτη φορά εμφανίσθηκαν στην επιστημονική ταινία Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ(War of the Worlds) το καλοκαίρι του της δεκαετίας του 1950 αυτοί ακολουθούντο από έντονη ηλεκτρική καταιγίδα η οποία γεννάται απο αυτό που ονομάζουμε σαν Ηλεκτρο-Μαγνητικό Παλμό(ΕΜP) Βεβαίως τότε οι εξωγήινοι προχώρησαν να καταστρέφουν και να εξοντώνουν ανθρώπους με τις εξωτικές σαν αράχνη μηχανές τους. Ομως ο ΕΜΡ δεν είναι επιστημονική φαντασία. Μιά επιτροπή υπό την εντολή του Κογκρέσου το περασμένο καλοκαίρι βγήκε στην δημοσιότητα με τα αδιαβάθμητα συμπεράσματα της σύμφωνα με τα οποία προβλέπει την έκρηξη μιάς πυρηνικής κεφαλής απο τρομοκράτες υπεράνω των ΗΠΑ , ξεχύνοντας ένα Ηλεκτρο-Μαγνητικό Παλμό καταστροφικών διαστάσεων ο οποίος θα βυθίσει την κοινωνία των πληροφοριών του 21ου αιώνα στο σκοτάδι. Το έγγραφο καταλήγει ότι απαιτούνται επειγόντως $ 20-200 δισ . δολάρια για τα επόμενα είκοσι χρόνια προκειμένου να σκληρύνουμε την ζωτική υποδομή της Αμερικής(λ.χ ηλεκτρική βιομηχανία, τηλεπικοινωνίες) απο τον ΕΜΡ. Μιά άλλη πρόταση ήτο ότι οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν ταχεία αναχαίτιση να αποτρέψουν την εκτόξευση.
β/ Σκοπός τους «Ο Πόλεμος των Αστρων»
Ο πρόεδρος της Επιτροπής φυσικός Lowell Wood επιβεβαίωσε ότι η πρόταση περιελάμβανε Εθνική Πυραυλική Αμυνα. Καθώς η Επιτροπή επιχειρηματολογεί , ακόμη και ένας πύραυλος μπορούσε να σιγήσει ολόκληρη την Αμερική , που είναι ισχυρό επιχείρημα για την Αντιβαλλιστική Αμυνα. Τα μέλη της Επιτροπής για την εκτίμηση της απειλής κατά των ΗΠΑ από κάποια επίθεση με ΕΜΡ έχουν εντυπωσιακούς τίτλους , ακόμη δε είναι βαθειά συνδεδεμένα με τους οργανισμούς και την αμυντική βιομηχανία που είναι υπέρ της Αντιβαλλιστικής Αμύνης. Αυτό φυσικά δημιουργεί σοβαρά ερωτιματικά της αξιοπιστίας των. Είναι πράγματι το σενάριο για τον ΕΜΡ πραγματοποιήσιμο ή είναι μιά εκφοβιστική απάτη των πολεμοκαπήλων για την υποστήριξη της ατζέντας της Αντιβαλλιστικής Αμύνης;
Σύμφωνα με τον Charles Ferguson , ένα ειδικό επί της πυρηνικής τρομοκρατίας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων(το διαβόητο CFR) οι τρομοκράτες θα είναι δύσκολο να αποκτήσουν ένα πυρηνικό όπλο ή το απαιτούμενο σχάσιμο πυρηνικό υλικό. Επιπροσθέτως, οι τρομοκράτες πιθανόν να χρησιμοποιούσαν απλά μέσα εξαπολύσεως όπως λ. χ ένα φορτηγό όχημα και να του κάνουν έκρηξη σε μιά πόλη για να προξενήσουν μαζικές απώλειες, παρά να εκτοξεύσουν μιά πυρηνική κεφαλή στον ουρανό με την ελπίδα να προξενήσουν ένα ΕΜΡ. Η Επιτροπή για τον ΕΜΡ επιχειρηματολογεί ότι είναι δυνατή η εκτόξευση με πύραυλο τύπου SCUDs, η αγορά του οποίου ανέρχεται σε $100,000 και για το νέο μοντέλο λέγει ένας άλλος ειδικός , ο Steve Zaloga, θα κοστίσει $ 1 εκατομ. και περισσότερο για το σύστημα εκτοξεύσεως. Εκείνο που δεν μας λένε είναι πως θα τα περάσουν μέσα στην Αμερική , που υποτίθεται ότι διαθέτει τα πιό αυστηρα μέτρα ασφαλείας στον κόσμο. Μήπως οι ίδιοι οι τρομοκράτες είναι και αντιτρομοκράτες και παίζουν τους «κλέφτες και χωροφυλάκους» Γι’ αυτό δεν χωράει αμφιβολία.
γ/ Το Ιράν ο «Κακός Δαίμων»
Και για να δέσει το πράγμα βάζουν και το Ιράν στο χορό. Παρότι το Ιράν δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα και εκτοξευτές μακρού βεληνεκούς, αλλά υποθέτουν οι εγκέφαλοι , όταν θα διαθέτει τέτοια όπλα μπορεί να εκτοξεύσει μιά πυρηνική κεφαλή. Κι’ αν φυσικά ποτέ του δεν θα αποκτήσει τέτοιες δυνατότητες, δεν χάλασε και ο κόσμος. Διότι στο μεταξύ θα έχει παλιώσει η πολυδάπανη Αντιβαλλιστική Αμυνα και θα προτείνουν ένα νέο ακόμη πιό ακριβό οπλικό σύστημα που κατά φαντασία μπορεί να φτιάξει κάποια άλλη άτακτη χώρα, όπως λ. χ η Κίνα . Εργο χιλιοπαιγμένο, τελευταία φορά στο Ιράκ με τα Οπλα Μαζικής Καταστροφής. Σημασία δεν έχει αν υπάρχουν αποδείξεις περί εχθρικής απειλής. Αρκεί ακόμη και ένα άρθρο ενός πρακτοράκου της CIA για εντελώς διαφορετικό πράγμα (λ. χ για συμβατική απειλή ) ή μιάς χρυσοπληρωμένης επιτροπής ασυνείδητων επιστημόνων για να δέσει η κατηγορία περί πυρηνικής απειλής ΕΜΡ. Η διασύνδεση είναι έργο των συνωμοτικών εγκεφάλων της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου.
δ/ Ολα πάνω στο Ψέμμα και στην Απάτη
Επικαλούνται το θερμοπυρηνικό όπλο Starfish Prime το οποίον όμως ήτο εκατοντάδες φορές ισχυρότερο απο την βόμβα της Χιροσίμα. Τώρα πως θα βρεθεί αυτό το όπλο-μαμούθ , αρκεί που υπάρχει στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ , όπου έχουν έυκολη πρόσβαση οι συνωμοτικές συμμορίες που προσπιούνται τους τρομοκράτες. Δύο ειδικοί επί των πυρηνικών όπλων και του ΕΜΡ του Πενταγώνου, οι Garwin και Philip Coyle, δεν συμφωνούν ότι πυρηνικά όπλα της τάξεως των 10-20 κιλοτόνων μπορούν να δημιουργήσουν ΕΜΡ. Σίγουρα αυτοί πολύ σύντομα θα χάσουν τη θέση τους. Και καταλήγει ο κ. Coyle ότι εφ’ όσον οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δημιουργήσουν ΕΜΡ με όπλα διαστάσεων Χιροσίμα, πως θα επιτύχει κάποια άλλη καθυστερημένη χώρα ένα τέτοιο τεχνολογικό κατόρθωμα (Global Security Newswire) ; Και συνέχισε στο σχετικό ηλεκτρονικό του γράμμα ότι τα πορίσματα της Επιτροπής του Κογκρέσου είναι εξωγκομένα ωσάν να ήσαν σωστοί τεχνολογικοί γίγαντες οι « τρομοκρατικές» χώρες . Και εκείνοι- οι «επιστήμονες» της επιτροπής- δεν απάντησαν.
ε/ Ολοι τους Ανθρωποι του Στρατιωτικο-Βιομηχανικού Συμπλέγματος
Εξ άλλου το Κέντρον Διεθνών Σχέσεων που παρακολουθεί κατά πόδας την δράση του Στρατιωτικο-Βιομηχανικού Συμπλέγματος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής William R. Graham «είναι η προσωποποίηση του Στρατιωτικο-Βιομηχανικού Συμπλέγματος» Και πράγματι ο William R. Graham υπήρξε πρώην επιστημονικός σύμβουλος του αλήστου μνήμης προέδρου Ρήγκαν. Ο ίδιος άνθρωπος είναι και σήμερα εντεταλμένος απο τον υπουργό αμύνης Donald Rumsfeld για την εκτίμηση των απειλών κατά των ΗΠΑ απο βαλλιστικούς πυραύλους. Περιττόν να αναφέρουμε ότι ο ίδιος άνθρωπος είναι συνδέεται με τον αντιπρόεδρο της Στρατηγικής Ολοκληρώσεως των Επιχειρήσεων πτέρυγος Πυραυλικής ( Missile Defense Systems) της Boeing's κ. Charles Kupperman . Τι σημασία έχει ότι δεν υπάρχουν απειλές. Αυτές πρέπει να βρεθούν εκ του μηδενός. Διότι αλλιώς το στρατιτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα θα σταματήσει να γιγαντώνεται με τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων, αλλά και με το αίμα των άλλων λαών του κόσμου, που δέχονται τις βόμβες και τους πυραύλους και οι άλλοι που υποχρεώνονται να αγοράζουν τα πανάκριβα οπλικά τους συστήματα σαν λύτρα προστασίας από την σπείρα των γκάνκστερ της Ουάσιγκτον. Ολες οι Επιτροπές και τα Κέντρα Ιδεών(think tank) εργάζονται πυρετωδώς αυτόν τον καιρό για να «τεκμηριώσουν» την απειλή για να προχωρήσει η «Στρατικοποίηση του Διαστήματος» Πρόκειται για το παλιό Πρόγραμμα του Πολέμου των Αστρων(SDI) ο οποίος μετονωμάσθηκε σε Οργανισμό Βαλλιστικής και Πυραυλικής Αμύνης(Ballistic Missile Defense Organization) Η δουλειά αυτή έχει αστρονομικό χρήμα. Από κοντά και ο βουλευτής Rep. Curt Weldon, R-Pa. και ο γερουσιαστής Sen. Jon Kyl, R-Ariz που στηρίζουν την απειλή από ΕΜΡ στο Κέντρο για την Πολιτική Ασφάλειας.Ολα όμως γίνονται όχι φυσικά με το αζημίωτο.
Ο εν λόγω κύριος William R. Graham τυγχάνει να είναι και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της εταιρείας National Security Research, Inc. (NSR) από το 1997. Η μικρή αλλά ανθηρή αυτή εταιρεία ανέλαβε έργο $250 εκατ για την ανάπτυξη συστημάτων προστασίας απο τον ΕΜΡ. Επιπροσθέτως, είναι μέρος του ομίλου SPARTA που θα παρέξει συμβουλές και τεχνική βοήθεια Scientific Engineering and Technical Assistance (SETA) για την υποστήριξη του Οργανισμού Πυραυλικής Αμύνης & Διευθύνσεως Μάχης/ Διοικήσεως & Ελέγχου (MDA/BC). Ο λαός μας λέει «Graham κερνάει και Graham πίνει» Εις υγείαν «πατριώτες» Αμερικανάκια!

Επίλογος
Τα διάφορα τεχνολογικά προγράμματα που διαφημίζονται πρέπει να τα βλέπουμε με σχετική αμφισβήτηση ως προς την λειτουργνικότητα τους , διότι συχνά εξογκώνονται σκοπίμως απο το Στρατιωτικο-Βιομηχανικό Σύμπλεγμα για να αποσπάσουν ευκολότερα τα κυβερνητικά κονδύλια προς ώφελος των .
Υπάρχει σωτηρία ; Και βέβαια υπάρχει. Η Ενεργοποίηση και Συμμετοχή του ατόμου και η Αντίσταση όλων μας στα παρανοικά σχέδια τους.



HAARP - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
(του Υποστρατήγου ε.α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Το κλίμα της Γης άλλαξε . Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η θερμοκρασία του πλανήτη έχει ανέβει αισθητά. Αυτός δε είναι και ο λόγος που όλο και πιο συχνά συμβαίνουν ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και πλημμύρες, λιώσιμο των πάγων, τρύπες όζοντος κ.ο.κ . Ο λαός λέει «ο καιρός τρελάθηκε» . Η αλήθεια είναι ότι εμείς τον τρελάναμε με τις ανοησίες μας Και δεν είναι μόνον οι έμμεσες καταστροφές που προξενήσαμε στο οικοσύστημα , αλλά και οι εσκεμμένες παρεμβάσεις για τον έλεγχο του καιρού. Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι το καλοκαίρι έχουμε βροχές και κρύο και το χειμώνα ζέστες. Μήπως προσπαθούμε να μιμηθούμε τον νεφεληγερέτη Δία, τον θεό των κεραυνών , των βροντών και της βροχής ; Η και το αντίθετον . Μήπως ο Ζευς αλληγορεί ότι στην προκατακλυσμιαία εποχή είχαν την τεχνολογία να επηρεάζουν τον καιρό και να προκαλούν τα καιρικά φαινόμενα ;
Στα αρχεία των ΗΠΑ υπάρχουν μυστικές εκθέσεις για την τεχνική τροποποίηση του καιρού. Είναι γνωστό ότι από την εποχή του ψυχρού πολέμου είχαν γίνει πειράματα για τον τοπικό έλεγχο του καιρού. Από ακριτομυθίες του πράκτορος της KGB κ. Oleg Klougin πληροφορούμεθα ότι υπάρχουν «γεωφυσικά όπλα». Όλοι θα έχουν ακούσει για τους «βροχοποιούς». Ψεκάζουν με αεροσκάφη την ατμόσφαιρα με άλας βαρίου , πολυμερείς ίνες, οξείδιο αλουμινίου και άλλες χημικές ουσίες για να τροποποιήσουν τον καιρό και να ελέγξουν τις ασύρματες επικοινωνίες . Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν -παρότι ο χειμώνας εκεί είναι εξόχως βαρύς -διεξήχθη κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και δεν δυσκόλεψε τον εισβολέα. Το αντίθετο συνέβη στο ΙΡΑΚ..[Στις 4 Απρ. 2003 ημέρα Παρασκευή ο καιρός στη χώρα μας ήτο ανοιξιάτικος με άνοδο της θερμοκρασίας όταν η θερμοκρασία στο ΙΡΑΚ ήτο 35º βαθμοί και θα δυσκόλευε τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Ξαφνικά από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ενέσκηψαν συνεχείς χιονοπτώσεις στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Το κύμα ψύχους μετακινήθηκε προς Νοτιοανατολικά προς Ιράκ και δρόσισε τον εισβολέα Είναι άραγε τυχαία αυτά τα φαινόμενα , ή μήπως έχουν σχέση με τις επεμβάσεις στον καιρό;]
Είναι λοιπόν προφανές ότι με νέες μυστικές μεθόδους δύνανται να επιδρούν στο κλίμα της περιοχής για στρατιωτικούς σκοπούς , διότι στον πόλεμο ο ευνοϊκός καιρός είναι πρωταρχικός παράγων των επιχειρήσεων και «πολλαπλασιαστής δυνάμεως» . Η D-DAY κρίθηκε εν πολλοίς από την ορθή πρόβλεψη του καιρού, ο οποίος παρ’ ολίγον να γίνει αιτία συντριβής της συμμαχικής απόβασης. Ο «στρατηγός χειμώνας» ενίκησε τη Βέρμαχτ στη Ρωσία κ.ο.κ
Η Αμερικανική κυβέρνηση συμμετέχει σε μυστικά πειράματα για τον έλεγχο του καιρού . Η τροποποίηση του καιρού από τις ΗΠΑ έχει πιθανώς γίνει στρατηγικό όπλο με εσωτερικές και διεθνείς εφαρμογές. [Ως γνωστόν στο Ερευνητικό Πρόγραμμα HAARP βομβάρδισαν με ενέργεια υψηλής συχνότητος την ιονόσφαιρα της Αλάσκας για να επηρεάσουν αφ’ ενός τις τηλεπικοινωνίες και αφ’ αφ ετέρου τα ιονοσφαιρικά ρεύματα και τους στρατοσφαιρικούς ανέμους.]
Με τα σημερινά θεοκρατικά και αντιανθρώπινα επιστημονικά δόγματα βαίνομεν ολοταχώς προς οικολογική καταστροφή και βαρβαρότητα. Καιρός λοιπόν να αναζητήσουμε νέες πηγές φυσικής και νοητικής ενέργειας από τον Απόλλωνα-Ήλιο και τον Αίολον .
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com

AARP , SURA AND EMP ARE GUILTY OR INNOCENT?

Γενικά

Για πολλοστή φορά η στήλη αυτή ασχολείται με τον Μετεωρολογικό και Μαγνητικό Πόλεμο των ισχυρών εναντίον της Φύσεως και του Περιβάλλοντος της Γης. Υπάρχουν πληροφορίες και φήμες –διότι τα εν λόγω ερευνητικά προγράμματα είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ- ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το Πρόγραμμα HAARP , για την έρευνα και ανάπτυξη Μετεωρολογικού και Γεωμαγνητικού Οπλου. Πρόσφατα, ο Αμερικανός μετεωρολόγος Scott Stevens ενοχοποιήσε και την Ρωσσία ότι διαθέτει το πρόγραμμα SURA-παρόμοιο του HAARP - για ην εκτέλεση Μετεωρολογικών και Γαιομαγνητικών πειραμάτων. Στην παρούσα μελέτη θα εξετάσουμε και άλλο ένα Ιονοσφαιρικό Οπλο, τον Ηλεκτρομαγνητικό Παλμό που αποσκοπεί στην καταστροφή ή την εξουδετέρωση των Ιονοσφαιρικών επικοινωνιών και των συσκευών. Τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν η καμπάνα αλλαγής και μεταστροφής του κλίματος της Γης χτύπησε και εμείς ακόμη πριονίζουμε το κλαδί που στεκόμαστε στο Χαοτικό Συμπαν . Η Γη μας μπήκε σε μιά διαδικασία που θεωρείται ΜΗ αναστρέψιμη. Το λιώσιμο των πάγων, η αποψίλωση των δασών, η εξαφάνιση πολλών ειδών της χλωρίδος και πανίδος, η υπερθέρμασνη του πλανήτου, η όλο και πιό συχνή εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων είναι , αποτελέσματα της ρύπανσης. Αλλάζει , λένε οι επιστήμονες , το κλίμα της Γης , κι’ αυτό θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στη ζωή μας. Οι μεγάλες χώρες με πρώτη και καλύτερη τις ΗΠΑ αρνούνται πεισματικά να εφαρμώσουν την συνθήκη του Κιότο, κι’ ας ευθύνονται για το 25% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας, ενώ δεν αντιπροσωπεύουν περισσότερο απο το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού. Παράλληλα η ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και Ινδία δεν υποχρεούνται να εφαρμώσουν την συνθήκη του Κιότο προ του 2012. Και ενώ αυτά συμβαίνουν οι πληροφορίες φέρουν τις ΗΠΑ και την Ρωσσία να βομβαρδίζουν τα στρώματα της Ατμόσφαιρας, της Ιονόσφαιραιρας και Στρατόσφαιρας με βλαβερή ενέργεια για να κάνουν πειράματα αλλαγής και τροποποίησης του κλίματος της Γης και όχι μόνον. Μήπως όμως αυτά τα πειράματα ευθύνονται για την αλλαγή του κλίματος; Η παρούσα μελέτη θα προσπαθήσει να δώσει ορισμένες απαντήσεις.

Η μελέτη θα χωρισθεί για λόγους καλύτερης κατανόησης σε τρία μέρη:

1/ Το Αμερικανικό Πρόγραμμα ΗΑΑΡΠ
Αυτό θα εξετασθεί σε συνάρτηση με τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα σε Αμερική , Ευρώπη και Ασία. Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι δεν είναι οι μόνοι που κατηγορούν για την χρησιμοποίηση του «Οπλου των Τυφώνων» Μετά τις εκτετεμένες πλημμύρες στην Ευρώπη το 2002 ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί κατηγόρησαν το Στρατιωτικό Κατεστημένο των ΗΠΑ για την διάλυση της Ευρωπαικής οικονομίας. Το 2002 Επιτροπή Αμυνας της Ρωσσικής Δούμας ήγειρε την υπόθεση των επιπτώσεων στο κλίμα εξ αιτίας των πειραμάτων που λαμβάνουν χώραν στην Ιονόσφαιρα και Μαγνητόσφαιρα της Γης. Τα μέλη της επιτροπής εστίασαν την προσοχή των στο σύστημα HAARP , το οποίον είναι ακόμη υπο κατασκευήν στην Αλάσκα.
Οπως έχει γραφεί και σε προηγούμενη μελέτη, στην Αλάσκα υπάρχει μιά στρατιωτική εγκατάσταση 400 χλμ βορείως του Ανκορέιτζ, η οποία επιτηρείται απο Δύναμη Πεζοναυτών . Πρόκειται για μιά τεράστια έκταση τούντρας όπου είναι εγκατεστημένες χιλιάδες κεραίες των 25 μέτρων που είναι στραμμένες στον ουρανό. Η εγκατάσταση καλείται «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΟΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΣΕΛΑΩΣ» ή επι το συντομότερον HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program ). Απαγορεύεται η υπέρπηση στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών , ενώ η βάση προστατεύεται περιμετρικά από αντιαεροπορικά συστήματα «Πάτριοτ», μετά την 9/11 Σεπτ. για την προστασία της από τρομοκρατικές επιθέσεις. Η βάση κατασκευάσθηκε απο κοινού, από το Αμερικανικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Από υπάρχουσες πληροφορίες , η βάση χρησιμοποιείται για την ενεργό επιδραση στην Γήινη Ιονόσφαιρα και μαγνητόσφαιρα Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι φανταστικά, σύμφωνα με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις. Αυτές υποστηρίζουν ότι το HAARP είναι ικανό να προξενήσει τεχνητό Βόρειο Σέλας. Τούτο δύναται επίσης να παρεμβάλει 1/ τους σταθμούς των ραντάρ εγκαίρου προειδοποιήσεως των συστημάτων ανιχνεύσεως των βαλλιστικών πυραύλων , 2/ να επικοινωνούν με τα υποβρύχια στον ωκεανό και 3/ να ανιχνεύουν ακόμη και μυστικές υπόγειες εγκαταστάσεις του εχθρού. Η εκπομπή ραδιοσυχνότητας είναι ικανή να διαπερνά μέσω του εδάφους και να εξετάζει υπόγειες εγκαταστάσεις και σήραγγες, αλλά μπορεί και να καίει τις ηλεκτρονικές συσκευές και να καταστρέφει τους διαστημικούς δορυφόρους. Το σύστημα HAARP δύναται επίσης να επηρεάζει την ατμόσφαιρα και τοιουτοτρόπως να προξενεί αλλαγή του καιρού. Επομένως τούτο κατηγορείται ότι χρησιμοποιείται για να προξενεί φυσικές καταστροφές παρόμοιες με τους τυφώνες Κατερίνα και Ρίτα. Δεν είναι τυχαίο ότι μερικά χρόνια πριν η Ρωσσική Δούμα συζήτησε πάνω στο θέμα του HAARP και έκαναν έκκληση στον πρόεδρο Πούτιν και στα Ηνωμένα Εθνη. Αυτή ζήτησε να δημιουργηθεί μιά διεθνής επιτροπή για να εξετάσει τα πειράματα που διεξάγονται στην Αλάσκα. Σε συνεύξη στην Nezavisimaya Gazeta , ο Valery Stasenko , ειδικός για την ενεργό επίδραση επί της ατμοσφαίρας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Παρακολουθήσεως Υδρομετεωρολογίας και Περιβάλλοντος είπε ότι «το HAARP είναι μιά «πολύ σοβαρή υπόθεση» «Δεν γίνεται για το τίποτα ότι ο όρος ‘διαστημικός καιρός’ έχει γίνει εντελώς λαικός τελευταία» Ο όρος δηλώνει την διασύνδεση μεταξύ της ηλιακής δραστηριότητος , της μαγνητοσφαιρικών διαταράξεων και των επιδράσεων των επί της ατμοσφαίρας. Διαταραχή στην μαγνητόσφαιρα και ιονόσφαιρα δύναται πραγματικά να επηρεάσει το κλίμα. Χρησιμοποιώντας κάποιος ισχυρές συσκευές για την εσκεμμένη πρόκληση των διαταραχών, μπορεί να επηρεάσει επίσης τον καιρό, ακόμη και σε παγκόσμια κλίμακα. Εγώ πιστεύω ότι οι αντιπρόσωποι έπραξαν ορθά που ήγειραν το θέμα το σχετικό με τα πειράματα στις ΗΠΑ» είπε ο κ. Stasenko


HAARP, SURA ΚΑΙ EMP: ΤΑ ΝΕΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ;

Γενικά
Εδώ και 200 περίπου χρόνια με την Βιομηχανική Επανάσταση, η Ανάπτυξη βασίσθηκε στην υπερ-εκμετάλλευση της Φύσεως και κατέληξε στην αύξηση του πληθυσμού της Γης και στην υπέρ- παραγωγή και υπερ-κατανάλωση αγαθών και πρώτων υλών. Οι δύο Παγκοσμίοι Πόλεμοι και ο Ψυχρός Πόλεμος αύξησαν ιλιγγιωδώς τον ρυθμό της καταστροφής του Περιβάλλοντος και συνακόλουθα και της Αναπτύξεως . Ομως τη χαριστική βολή στο Περιβάλλον έδωσε η "Παγκοσμιοποίση" και ο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας. Αποτέλεσμα της Παγκοσμιοποιήσεως ήτο η είσοδος της Ασίας στην αρένα της Αναπτύξεως και ιδιαίτερα των δύο πληθυσμιακών κολοσσών, Κίνας και Ινδίας. Παράλληλα όμως με τις φαινομενικά θετικές επιπτώσεις της αναμπτύξεως, υπήρξαν και αρνητικές τοιαύτες, διότι υιοθετήθηκε από τις ΗΠΑ το μοντέλο της υπερ-κατανάλωσης, το οποίον ακολούθησαν σχεδόν όλες οι χώρες παγκοσμίως.
Ωσάν να μην έφθανε η βάναυση ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες ορισμένοι άφρονες πολιτικοί, πανούργοι επιστήμονες και ανεγκέφαλοι στρατιωτικοί επενέβησαν για τον έλεγχο του κλίματος, με αποτέλεσμα να ανατραπεί η οικολογική ισορροπία και να υπάρξουν εφιαλτικές κλιματικές αλλαγές και ακραία καιρικά φαινόμενα , τα οποία βιώνουμε σήμερον , με πλημμύρες, καύσωνες, ανομβία, αποσταθεροποίηση των εποχών κ.α . Ο απώτερος στόχος τους είναι να ελέγξουν το παγκόσμιο κλίμα -και όχι μόνον- προς τον σκοπόν της παγκόσμιας κυριαρχίας.
Πως φθάσαμε στην αποσταθεροποίηση του κλίματος;
-Από την δραστηριότητα της κοινωνίας, που συνέβαλε στην καταστροφή των δασών, την μόλυνση των υδάτων , του υπεδάφους και του αέρος.
-Από την δράση των μεγαλοεπενδυτών , εμπρηστών του δάσους , οικοπεδοφάγων, καταπατητών και των άφρονων πολιτικοί που τους προστατεύουν .
Βέβαια αδράνησαν και οι πολίτες, διότι θεώρησαν ότι το περιβάλλον δεν τους εγγίζει με το "δος υμίν σήμερον", το "αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι και καταλάβατε όλα τα έθνη" και το "Ωχ!! αδερφέ"
Κατωτέρω θα αναπτύξουμε το θέμα της συνειδτής επεμβάσεως του ανθρώπου στο κλίμα , με όσες λεπτομέρειες μπορέσαμε να συλλέξουμε, δεδομένου ότι το αντικείμενο τούτο τηρείται επτασφράγιστο μυστικό .
Το Πρόγραμμα HAARP
Υπάρχουν πληροφορίες και φήμες –διότι τα εν λόγω ερευνητικά προγράμματα καλύπτονται απο άκρα μυστικότητα- ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το Πρόγραμμα HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), για την έρευνα και ανάπτυξη Μετεωρολογικού και Γεωμαγνητικού Υπερόπλου.[Δεν είναι δε τυχαίον το όνομα του προγράμματος. Τούτο ελήφθη εκ της Ελληνικής Μυθολογίας. Σύμφωνα προς την Ελληνική Αρχαιολογία (Ωγυγία, τόμ. Β! σελ 111-112 Αθαν΄. Σταγειρίτης, Εκδ.Ελευθέρα Σκέψις) "Αί Αρπυιαι ήσαν θεγατέρες του Θαύμαντος και της Ηλέκτρας του Ωκεανού, και επομένως αδελφαί της Ιριδος...κατά με τινάς ήσαν δύο , η Αελλώ και Ωκυπέτη, κατ' άλλους δε τρεις Ωκυπέτη , Καιλενώ, Ποδάργη κλπ. Ησαν δε αι Αρπυιαι τέρατα φρικοδέστατα, επειδή είχον πρόσωπον μεν παρθενικόν , και χείρας και πόδας ανθρώπων, όνυχας δε Γυπός, σώμα πτερωτόν ομοίως Γυπός, και ώτα Αρκτου. Πρόσωπον ωχρόν και φοβερόν υπό της πείνης. Επειδή ό,τι κι' αν έτρωγον απέβαλλον αυτό πάλιν ευθύς . Και ούτως ελιμόττον αείποτε. Πτερά δε είχον μέγιστα, ώστε ανέδιδον ιπτάμεναι κρότον άγριον και φοβερόν . Προς τούτοις είχον και δυσωδίαν αφόρητον και λιμαντικήν(λοιμώδη). Ταύτα τοίνυν τα τέρατα ωνομάζοντο Κύνες του Διός. ...Ο Ζήτης και Καλάις, παίδες του Βορέου τις έδιωξαν ... και η Νικοθόη ή η Αελλόπη έπεσεν εις τον Τίγριν ποραμόν της Πελοποννήσου , τον μετονομασθέντα ύστερον Αρπυν ...και αι άλλαι εξηφανίσθησαν..."]
Απο καιρό υπήρχαν φήμες ότι και η Ρωσσία ησχολείτο με την ανάπτυξη Μετεωρολογικών όπλων. Αλλά οι φήμες καθώς δεν μπορούσαν να επαληθευθούν -δεδομένου ότι παρόμοια εξοπλιστικά προγράμματα είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ- αυτές έμεναν μετέωρες. Ομως μετά τον τυφώνα 'Κατρίνα' και 'Ρίτα' και την ύπαρξη θυμάτων , μερικοί Ρώσσοι πολιτικοί και Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι έχουν εκτελεσθεί πειράματα και ότι ακόμη εκτελούνται και απο τις δύο πλευρές του ωκεανού.
-Μήπως λοιπόν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι τυφώνες που πλήττουν όλο και πιό συχνά τον πλανήτη μας είναι αποτέλεσμα αυτών των πειραμάτων;
-Μήπως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ανθρωπίνης επεμβάσεως στο κλίμα;
-Μήπως συνέβη αλλαγή των μετεωρολικών και γεωμαγνητικών δεδομένων του πλανήτου ;
-Κι’ αν είναι αλήθεια ότι αυτά τα πειράματα είναι αθώα και αποβλέπουν στην επιστημονική πρόοδο, τότε γιατί δεν ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των ερευνών στο ευρύ κοινό , αλλά τα κρύβουν με τον πιό σκοτεινό πέπλο μυστικότητος;
Οι Σκοποί του HAARP
Λέγεται ότι οι Αμερικανοί διαθέτουν το πρόγραμμα HAARP για πολλαπλούς σκοπούς. Προσφάτως, ο Αμερικανός μετεωρολόγος Scott Stevens ενοχοποίησε την Ρωσσία ότι διαθέτει το πρόγραμμα SURA-παρόμοιο του Αμερικανικού HAARP - για ην εκτέλεση Μετεωρολογικών και Γαιωμαγνητικών πειραμάτων.
Στην πραγματικότητα το πρόγραμμα HAARP αποβλέπει σε τέσσαρες σκοπούς , ήτοι :
1/ Τον Μετεωρολογικό έλεγχο του καιρού και την επέμβαση στον σ' αυτόν κατά βούλησιν με την δημιουργία θεομηνιών, ανομβρίας κ.α
2/ Τον Γεωδυναμικό έλεγχο , δηλαδή την δημιουργία κατά βούλησιν
σεισμών.
3/ Στον έλεγχο των Τηλεπικοινωνιών δια της τροποποιήσεως των δεδομένων της Ιονοσφαίρας.
4/ Στον Ψυχοτρονικό έλεγχο, για την χειραγώγηση της Σκέψεως των ανθρώπων και συνακόλουθα της κοινής γνώμης.
Τη στιγμή που οι εξουσιαστές του κόσμου περί άλλων τυρβάζουν, η καμπάνα αλλαγής και αποσταθεροποίσης του κλίματος της Γης χτύπησε σχεδόν όλες τις χώρες κατά τον πλέον ανηλεή τρόπο. Η χώρα μας πλήρωσε φέτος(2007) βαρύτατο φόρο με τις φοβερές πυρκαιές, κατά τις οποίες κατεστράφησαν το 1/3 περίπου των δασών , με πλημμύρες και τον παρατεταμένο φονικό καύσωνα. Ωστόσο εμείς ακόμη πριονίζουμε το κλαδί που στεκόμαστε στο Χαοτικό Συμπαν . Η Γη μας μπήκε σε μιά διαδικασία που θεωρείται από τους ειδικούς ως ΜΗ αναστρέψιμη. Το λιώσιμο των πάγων, η αποψίλωση των δασών, η εξαφάνιση πολλών ειδών της Χλωρίδος και Πανίδος, η υπερθέρμασνη του πλανήτου, η όλο και πιό συχνή εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων είναι , αποτελέσματα της αλλαγής του κλίματος. Αλλάζει , λένε οι επιστήμονες , το κλίμα της Γης , κι’ αυτό θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στη ζωή μας. Οι μεγάλες χώρες με πρώτη και καλύτερη τις ΗΠΑ αρνούνται πεισματικά να εφαρμώσουν την συνθήκη του Κιότο, κι’ ας ευθύνονται για το 25% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας, ενώ δεν αντιπροσωπεύουν περισσότερο απο το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού. Παράλληλα η ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και Ινδία δεν υποχρεούνται να εφαρμώσουν την συνθήκη του Κιότο προ του 2012. Και ενώ αυτά συμβαίνουν οι πληροφορίες φέρουν τις ΗΠΑ και την Ρωσσία να βομβαρδίζουν τα στρώματα της Ατμόσφαιρας, της Ιονόσφαιραιρας και Στρατόσφαιρας με βλαβερή ενέργεια με τα πειράματα αλλαγής και τροποποίησης του κλίματος της Γης και όχι μόνον. Μήπως όμως αυτά τα πειράματα ευθύνονται για την αλλαγή του κλίματος; Η παρούσα μελέτη θα προσπαθήσει να δώσει ορισμένες απαντήσεις.
Για λόγους καλύτερης κατανόησης η μελέτη θα χωρισθεί σε τρία μέρη:
1/ Το Αμερικανικό Πρόγραμμα HAARP
Αυτό θα εξετασθεί σε συνάρτηση με τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα σε Αμερική , Ευρώπη και Ασία. Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι δεν είναι οι μόνοι που κατηγορούν για την χρησιμοποίηση του «Οπλου των Τυφώνων» Μετά τις εκτετεμένες πλημμύρες στην Ευρώπη το 2002, ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί κατηγόρησαν το Στρατιωτικό Κατεστημένο των ΗΠΑ για την διάλυση της Ευρωπαικής οικονομίας. Το 2002 Επιτροπή Αμυνας της Ρωσσικής Δούμας ήγειρε την υπόθεση των επιπτώσεων στο κλίμα εξ αιτίας των πειραμάτων που λαμβάνουν χώραν στην Ιονόσφαιρα και Μαγνητόσφαιρα της Γης. Τα μέλη της επιτροπής εστίασαν την προσοχή των στο σύστημα HAARP , το οποίον είναι ακόμη υπο κατασκευήν στην Αλάσκα.
α/ Η Μεγάλη Εγκατάσταση της Αλάσκας
Οπως έχει γραφεί και σε προηγούμενη μελέτη, στην Αλάσκα υπάρχει μιά στρατιωτική εγκατάσταση 400 χλμ βορείως του Ανκορέιτζ, η οποία επιτηρείται απο Δύναμη Πεζοναυτών . Πρόκειται για μιά τεράστια έκταση τούντρας όπου είναι εγκατεστημένες και στραμμένες στον ουρανό χιλιάδες κεραίες των 25 μέτρων. Η εγκατάσταση καλείται «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΟΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΣΕΛΑΩΣ» ή επι το συντομότερον HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program ). Υπεράνω αυτής της εγκαταστάσεως απαγορεύεται η υπέρπηση στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών, και μετά την 9/11 Σεπτ. προστατεύεται περιμετρικά από τρομοκρατικές επιθέσεις με αντιαεροπορικά συστήματα «Πάτριοτ»,. Η βάση κατασκευάσθηκε απο κοινού, από το Αμερικανικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Από υπάρχουσες πληροφορίες , αυτή χρησιμοποιείται για την ενεργό επίδραση στην Γήινη Ιονόσφαιρα και Μαγνητόσφαιρα . Σύμφωνα με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις τα αποτελέσματα μπορεί να είναι φανταστικά,.
Αυτές υποστηρίζουν ότι το HAARP είναι ικανό
1/ Να προξενήσει τεχνητό Βόρειο Σέλας. Ενα τέτοιο φαινόμενο παρουσιάσθηκε πρόσφατα πάνω στο Τέξας και εξέπληξε τους επιστήμοντες διότι η θέση του είναι άνωθεν του Πόλου
2/ Να κάνει παρεμβολές :
α/ τους σταθμούς ραντάρ εγκαίρου προειδοποιήσεως των συστημάτων ανιχνεύσεως των βαλλιστικών πυραύλων ,
β/ να επικοινωνούν με τα υποβρύχια στον ωκεανό και
γ/ να ανιχνεύουν ακόμη και μυστικές υπόγειες εγκαταστάσεις του εχθρού.
Η εκπομπή συχνότητος στην κλίμακα των μακρών ραδιοκυμάτω είναι ικανή να διαπερνά το έδαφος και να εξετάζει υπόγειες εγκαταστάσεις και σήραγγες, αλλά μπορεί και να καίει τις ηλεκτρονικές συσκευές και να καταστρέφει τους διαστημικούς δορυφόρους.
β/ Το HAARP Αλλάζει τον Καιρό ;
Το σύστημα HAARP δύναται επίσης να επηρεάζει την ατμόσφαιρα και τοιουτοτρόπως να προξενεί αλλαγή του καιρού. Επομένως τούτο κατηγορείται ότι χρησιμοποιείται για να προξενεί φυσικές καταστροφές παρόμοιες με τους τυφώνες Κατερίνα και Ρίτα. Δεν είναι δε τυχαίο ότι μερικά χρόνια πριν η Ρωσσική Δούμα συζήτησε πάνω στο θέμα του HAARP και έκανε έκκληση στον πρόεδρο Πούτιν και στα Ηνωμένα Εθνη. όπως δημιουργηθεί Διεθνής Επιτροπή για να εξετάσει τα πειράματα που διεξάγονται στην Αλάσκα. Σε συνέντευξη στην Nezavisimaya Gazeta , ο Valery Stasenko , ειδικός για την ενεργό επίδραση επί της ατμοσφαίρας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Παρακολουθήσεως Υδρομετεωρολογίας και Περιβάλλοντος είπε ότι «το HAARP είναι μιά «πολύ σοβαρή υπόθεση» «Δεν είναι αμελητέον ότι ο όρος ‘διαστημικός καιρός’ έχει γίνει εντελώς λαικός τελευταία» Ο όρος δηλώνει την διασύνδεση μεταξύ της ηλιακής δραστηριότητος , των μαγνητοσφαιρικών διαταράξεων και των επιδράσεων των επί της ατμοσφαίρας. Εχει αποδειχθεί ότι διαταραχή στην μαγνητόσφαιρα και ιονόσφαιρα δύναται πραγματικά να επηρεάσει το κλίμα. Χρησιμοποιώντας κάποιος ισχυρές συσκευές για την εσκεμμένη πρόκληση των διαταραχών, μπορεί να επηρεάσει επίσης τον καιρό, ακόμη και σε παγκόσμια κλίμακα. «Εγώ πιστεύω ότι οι αντιπρόσωποι έπραξαν ορθά που ήγειραν το θέμα το σχετικό με το HAARP" είπε ο Valery Stasenko
γ/ Οι Τυφώνες δημιουργούν Σεισμικά Φαινόμενα
Κατά την διάρκεια των τυφώνων υπάρχει προσέγγιση στο έδαφος και γίνεται ορατή στο κοινό. Και τούτο διότι οι τυφώνες παράλληλα με τα τεράστια κύματα και με την βροχόπτωση δημιουργούν στο έδαφος και σεισμικά φαινόμενα. Η ισχύς των κυμάτων ενός τυφώνα δύναται ευκόλως να δημιουργήσει σεισμό 3 Ρίχτερ. Αυτός ο σεισμός επαναλαμβανόμενος κάθε λίγα λεπτά επί αρκετές ώρες προξενεί στο έδαφος και υπέδαφος ρευστοποίηση , καταβυθίσεις , διαβρώσεις και πυροδοτεί κατατολισθήσεις Τυφώνας του μεγέθους της 'Κατρίνα' είναι ένα γεωλογικό φαινόμενο, όπως είναι και ένα καιρικό φαινόμενο. Αυτή τη φορά η Νέα Ορλεάνη είναι μιά δακτυλιωτή νήσος που βυθίζεται δέκα(10) πόδες ή και περισσότερο κάτω απο την επιφάνεια της θαλάσσης και μερικές φορές περίπου στα 20 μίλια μακρύα απο την ακτή των ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι σε 50 περίπου χρόνια αυτή θα είναι περίπου 60 μίλια μακριά απο την ακτή και θα είναι τουλάχιστον 40 πόδες κάτω απο την επιφάνεια της θαλάσσης
Για να προστατευθεί η πόλη απο τα φράγματα θα πρέπει αυτά να είναι τόσο ψηλά ώστε ούτε κατά διάνοια μπορεί να ανθέξει ακόμη και ο προυπολογισμός των ΗΠΑ . Παρόμοιες πλημμύρες γνωρίζουν τώρα και στο Τέξας και στην Κίνα και στην Ινδονησία και στην Βρετανία και αλλού.
δ/ Συμπεράσματα από τον Τυφώνα Κατερίνα
Ο ποταμός Μισσισσιππής απομακρύνεται απο την πόλη και η πόλη βυθίζεται :
1) ένεκα του βάρους της,
2) διότι δεν μπήκε μέσα νέα λάσπη(φερτή ύλη) επί πολλές δεκαετίες
3) διότι απεκόπη απο το φρέσκο νερό
4) διότι η ηπειρωτική πλάκα βυθίζεται στον Κόλπο του Μεξικού.
5) διότι η εντατική άντληση πετρελαίου και αερίου στην περιοχή δημιούγρησε τεράστια κοιλότητα στο υπέδαφος , η οποία τώρα συρρικνούται όπως ένα φουσκωμένο μπαλόνι που χάνει τον αέρα του.
ε/ Νέα Ορλεάνη : H Νέα Ατλαντίδα;
Κατόπιν τούτου οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι βλακώδης η αναγγελία του προέδρου Μπους περί αναγέρσεως εκ νέου της Νέας Ορλεάνης. Η πόλη αυτή και οι παράκτιες περιοχές που βρίσκονται κάτω απο την στάθμη της θαλάσσης είναι καταδικασμένες να καταποντισθούν κάποια ημέρα στο ορατό μέλλον , όπως κατεποντίσθη στα πανάρχαια χρόνια η Ατλαντίδα στα ανοιχτά της Καραιβικής. Ετσι πλέον δεν απομένει άλλη μακροπρόθεσμη λύση παρά να εγκαταλειφθεί και ο πληθυσμός να μεταναστεύσει σε μέρη ψηλότερα απο την στάθμη της θαλάσσης.
Αν όμως ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να προξενεί με τεχνικά μέσα τυφώνες σαν τον Κατρίνα ή και μικρότηρης έστω ισχύος , τότε αυτό είναι ένα επικίνδυνο υπερόπλο διότι η ισχύς του ισοδυναμεί με ενέργεια και αποτέλεσμα ανώτερο και απο μιά πυρηνική έκρηξη , ανάλογα με την ισχύ του.
Αν δε λάβουμε υπ’ όψιν την Θεωρία του Χάους του αείμνηστου καθηγητού Πριγκοζίν σύμφωνα με την οποία όλα στο Σύμπαν -και φυσικά και η γήινη ατμόσφαιρα- βρίσκονται σε χαοτική κατάσταση και αλληλουχία και κάθε στιγμή του χρόνου δημιουργείται μιά νέα ισορροπία στο σύστημα -όπως άλλωστε είχε πει αρκετούς αιώνες πριν ο Ηράκλειτος- τότε φθάνουμε στο ακραίο συμπέρασμα ότι ακόμη και το πέταγμα μιάς πεταλούδας στην Ιαπωνία δημιουργεί κυκλώνα στον Ειρηνικό . Κι’ αν αυτό φαίνεται υπερβολή δεν είναι καθόλου υπερβολή η αναστάτωση της ατμόσφαιρας, ιονόσφαιρας και στρατόσφαιρας από τις ποικίλες δραστηριότητες του ανθρώπου, όπως οι επικοινωνίες , η τεράστεια ενέργεια που καταναλώνεται για την κίνηση των αυτοκινήτων, αεροπλάνων , πλοίων , ο βομβαρδισμός της ατμόσφαιρας , ιονόσφαιρας και στρατόσφαιρας με ένα τεράστιο φάσμα συχνοτήτων και μιά τεράστια ενέργεια να αυλακώνει τους αιθέρες. Χώρια τα φοβερά αποτελέσματα εκ της εκρήξεως πυρηνικών όπλων, συμβατικών εκρηκτικών , εργοστασίων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας κ.ο.κ . Αρκεί να λεχθεί ότι η καταστροφή των πετρελαιοπηγών κατά τους πολέμους στον Κόλπο ανέτρεψε την οικολογική ισορροπία πάμπολλων βιοσυστημάτων σε παγκόσμια κλίμακα. Αν λάβουμε δε υπ’ όψιν ότι το λιώσιμο των πάγων και η αύξηση της θερμοκρασίας της Γης συμβαδίζει με την τεχνολογική μας ανάπτυξη τότε με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι και τα σχετικά πειράματα για τον επηρεασμο της ατμοσφαίρας, ιονοσφαίρας και μαγνητοσφαίρας της Γης έπαιξαν σοβαρό ρόλο στην ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας και στην καταστροφή του περιβάλλοντος .
στ/ Ανάγκη για Νέες Πηγές Ενέργειας
Επομένως είναι επείγον να αποκαλύψουμε και δημιουργήσουμε νέες πηγές και μορφές ενέργειας και να πιέσουμε για την επείγουσα αναδιάταξη της υφισταμένης υποδομής προς την κατεύθυνση αυτή. Δηλαδή από τις μηχανές υδρογονάνθρακων να μεταπέσουμε σε ήπιες μορφές ενέργειας φιλικές προ το περιβάλλον. Παρότι έχουν αναπτυχθεί και προταθεί νέες τεχνολογίες , όμως αυτές καθυστερούν επειδή δεν χρηματοδοτήθηκαν .
2/ Το Ρωσσικό Πρόγραμμα SURA
Ο Αμερικανός Μτεωρολόγος κ. Scott Stevens κατηγόρησε προσφάτως την Ρωσσία για τους κυκλώνες Κατρίνα και Ρίτα που έπληξαν τις Νότιες Πολιτείες της Αμερικής. Αυτός υποστηρίζει ότι Ρώσσοι στρατιωτικοί ειδικοί ήσαν πίσω απο τους βίαιους κυκλώνες που κατέστρεψαν την Νέα Ορλεάνη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η Ρωσσία έχει κατασκευάσει μυστικές συσκευές απο την εποχή της Σοβιετικής Ενώσεως, οι οποίες προξενούν βλαβερές επιδράσεις στον καιρό Οι Αμερικανοί μετά την καταστροφή της Νέας Ορλεάνης ξέθαψαν την παλιά συνέντευξη του Ρώσου ακροδεξιού πολιτικού Vladimir Zhirinovsky, στην οποία αυτός «απειλούσε να εξαπολύσει πλημμύρες επάνω σε ολόκληρη την Αμερική όταν οι επιστήμονες μας αλλάξουν ελάχιστα το βαρυτικό πεδίο» . Τότε κανένας δεν έδωσε σημασία στον «πότη» αρχηγό του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος υποσχόταν την Δευτέρα Παρουσία για τις ΗΠΑ. Αλλά όταν η Κατρίνα χτύπησε τις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ και έπνιξε κόσμο, τότε ήλθαν και πάλι στο φως οι απίθανες φήμες για τα Ρωσσικά μετεωρολογικά και γεωδυναμικά Οπλα
α/ Αδικη η Επίθεση Αμερικανών κατά των Ρώσσων
Ρώσσοι πολιτικοί ακολουθούν τα σχέδια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των στρατοκρατών, οι οποίοι επεξεργάζονται χειροποίητες καταστροφές και πλημμύρες. Ωστόσο εκείνοι δεν είναι ίσως ενήμεροι ότι και η Ρωσσία έχει ήδη φτιάξει εγκατάσταση παρόμοια με εκείνη του HAARP. Η εγκατάσταση αυτή ονομάζεται Sura και είναι τόσο ισχυρή όσο και το HAARP, λένε οι Αμερικανοί για να επιρρίψουν την ευθύνη στην Ρωσσία. Η Sura βρίσκεται στην Κεντρική Ρωσσία , σε μιά απομακρυσμένη και απομονωμένη θέση, 150 χλμ από την πόλη Nizhny Novgorod. Η εγκατάσταση αυτή ανήκε στο κυριώτερο Ερευνητικό Ινστιτούτο των Ραδιοφυσικών Μελετών της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως .
Οπως είπε ο Nikolai Snegirev, διευθυντής του ως άνω Ινστιτούτου. υπάρχουν τρεις παρόμοιες εγκαταστάσεις στον κόσμο:
1/ στην Αλάσκα(HAARP)
2/ στην Νορβηγία και
3/ στην Ρωσσία"
Η εγκατάσταση στην Ρωσσία λειτούργησε το 1981.
« Χρησιμοποιώντας αυτήν την μοναδική εγκατάσταση , οι ερευνητές επέτυχαν άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα αναφορικά με την συμπεριφορά της Ιονόσφαιρας. Αυτοί ανεκάλυψαν την επίδραση της γεννήτριας εκπομπής χαμηλής συχνότητος στην διαμόρφωση των ιονοσφαιρικών ρευμάτων. Αρχικά το Σοβιετικό Υπουργείο Αμύνης κατά το πλείστον χρηματοδοτούσε τον προυπολογισμό για τα ερευνητικά προγράμματα. Δυστυχώς , η έρευνα σταμάτησε και η εγκατάσταση έκλεισε μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως. Αυτόν τον καιρό ασχολούμεθα σε διεθνή προγράμματα για την έρευνα της Ιονοσφαίρας» είπε ο κ. Snegirev
β/ Ρωσσικά Μετεωρολογικά και Γεωμαγνητικά Επιτεύγματα
Η Sura είναι πεπαλαιωμένη και λίγο σκουριασμένη σήμερον. Ομως παρά τις αντιξοότητες αυτή είναι ακόμη εν λειτουργία. Υπάρουν ευθείες γραμμές(οριζόντιες κεραίες) των 20 μέτρων επί μιάς εκτάσεως 9 εκταρίων. Ενας γιγάντιος πομπός, σε μέγεθος μιάς αγροικίας, ίσταται στο κέντρον του πεδίου. Ο πομπός χρησιμοποιείται για την μελέτη ακουστικών συχνοτήτων στην ατμόσφαιρα. Οι ερευνητές στην Sura δεν δύνανται ακόμη να διασυνδέσουν παρόμοιους τυφώνες με την Κατρίνα και Ρίτα. Τουλάχιστον εκείνοι λένε ότι δεν μπορούν . Η δυνατότητα των ευκολιών τους είναι πολύ μικρή για μιά τόσο μεγάλη διαταραχή. Αντιθέτως, οι Αμερικανοί έχουν τα μέσα να αναπτύξουν το HAARP για μιά μείζονα παρέμβαση στον καιρό. «Αλλά ακόμη δεν είναι σε θέση να προξενήσουν φυσικές καταστροφές» είπε ο κ.Yuri Tokarev επικεφαλής του τμήματος της ηλιακής και γήινης σχέσεως του Ερευνητικού Ινστιτούτου των Ραδιοφυσικών Μελετών . Πάντως οι Ρώσσοι διεξάγουν έρευνα (σε μικρότερη όμως κλίμακα απο τις ΗΠΑ) για την σχέση μεταξύ της φυσικής καταστροφής και των διαταραχών στην ιονόσφαιρα και μαγνητόσφαιρα. Οι τεχνολογίες των μυστικών Ινστιτούτων Ερεύνης -τα οποία συνήθως είναι διαβαθμισμένα απο πλευράς ασφαλείας- είναι επισκέψιμα σε μη στρατιωτικούς ερευνητές. Μία απο τις εν λόγω συσκευές εδοκιμάσθη προσφάτως χάρις στην υποστήριξη της Ρωσσικής Ακαδημίας Επιστημών.
«Είχαμε αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα κατά την διάρκεια του πρώτου πειράματος της ιονοσφαιρικής γεννήτριας» είπε ο ακαδημαικός Mikhail Shahramanyan . Ενα ρεύμα απο ιονισμένο οξυγόνο ανέβηκε επάνω και μπορούσε να κάνει είτε τοπική διάλυση των νεφών ή να φέρει σύννεφα στον ουρανό, εξαρτώμενο απο την μέθοδο εργασίας της συσκευής. Κατορθώσαμε να σχηματίσουμε σύννεφα σωρειτών στον συννεφιασμένο ουρανό στο Ερεβάν τον Απρίλιο 2004. Χρησιμοποιήσαμε δύο συσκευές τύπου GIONK όταν οι ουρανός ήτο καθαρός. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που επικυρώθησαν από ανεξάρτητους παρατηρητές, μεταξύ 12 ης Απριλίου 2004 έως την 16ην Απριλίου στο Ερεβάν η βροχόπτωση έφθασε στο 25mm-27mm, είπε ο ακαδημαικός Shahramanyan.
Οι Εναέριοι Ποταμοί
Τα ύδατα δεν είναι μόνον υπόγεια και επιφανειακά όπως γνωρίουμε μέχρι σήμερον Εχουν ανακαλυφθεί πέντε μεγάλοι ποταμοί σε ύψος 3-5 χλμ που ρέουν υπό μορφή υδρατμών και χύνουν νερά που μπορούν να συγκριθούν με την ροή του Αμαζονίου . Με τον επηρεασμό με ηλεκτρονικά και γεωδυναμικά πεδία των Ουράνιων Ποταμών είναι δυνατόν είτε να στρέψουν τις βροχές σε άλλα μέρη , ή βάζοντας μερικό φραγμό στην ροή τους να τον εξαναγκάσουν να δώσουν πλημμύρες σε ορισμένα μέρη. Μήπως βιώνουμε τις συνέπειες τέτοιων πειραμάτων και δεν το ξέρουμε;


3/ Το Πρόγραμμα του Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού(ΕΜΡ)
Εάν γίνει μια πυρηνική έκρηξη σαν αυτή της Χιροσίμα(10-20 kilotons) θα μπορούσε να παράγει έναν Ηλεκτρο-Μαγνητικό Παλμό(ΕΜP) ικανόν να κάψει τα κυκλώματα των ηλεκτρονικών συσκευών κατά μήκος της ηπείρου. Η Επιτροπή ΗΜΠ σημειώνει σε μία απο τις δύο μελέτες της, ότι η ατμοσφαιρική πυρηνική δοκιμή του θερμοπυρηνικού όπλου Starfish Prime που έγινε το 1962 , ισχύος 1,4 μεγατόνων , που εξεράγη 250 μίλια άνω των νησιών Τζόνσον στον Ειρηνικό επηρέασε τους λαμπτήρες των δρόμων, τους διακόπτες ρεύματος, στους σταθμούς αυτοκινήτου και ραδιοφώνου στην Χαβάη 800 μίλια προς βορράν. Παρά το γεγονός ότι η επίδραση δεν ήτο πλήρως ολοκληρωμένη, ο Φυσικός Michael P. Bernardin του Εθνικού Εργαστηρίου Λος Αλαμος είπε ότι: «τα 30 νήματα των βλαμμένων λαμπτήρων των οδών{εξ αιτίας του ΗΜΠ εκ του Starfish Prime's } αντιπροσώπευε μόνον σχεδόν το 1% των λαμπτήρων των οδών της Ουάχου εκείνο τον καιρό. Τέτοιες πυρηνικές εκρήξεις στα ανώτερα στρώματα της στρατοσφαίρας έγιναν τρεις ως σήμερον και τα αποτελέσματα ήσαν ολέθρια. Αν όμως αυτά συνέβαιναν σε τόσο μεγάλες αποστάσεις απο το σημείο της έκρηξης, τότε στο σημείο μηδέν και πέριξ τούτου θα συμβούν φοβερά φαινόμενα ήτοι: Αυτοκίνητα δεν θα παίρνουν εμπρός, ηλεκτρικές και τηλεφωνικές γραμμές θα καταστραφούν, θα καούν τα κυκλώματα των ηλεκτρονικών συσκευών, τηλεοράσεις δεν θα λειτουργούν , τα ενοποιημένα δίκτυα των ηλεκτρονικών συστημάτων δεν θα λειτουργούν κ.α.
α/ Πόλεμος Επιστημονικής Φαντασίας;
Οταν οι ξένοι για πρώτη φορά εμφανίσθηκαν στην επιστημονική ταινία Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ(War of the Worlds) το καλοκαίρι της δεκαετίας του 1950 αυτοί ακολουθούντο από έντονη ηλεκτρική καταιγίδα η οποία γεννάται απο αυτό που ονομάζουμε σαν Ηλεκτρο-Μαγνητικό Παλμό(ΕΜP) Βεβαίως τότε οι εξωγήινοι προχώρησαν να καταστρέφουν και να εξοντώνουν ανθρώπους με τις εξωτικές σαν αράχνη μηχανές τους. Ομως ο ΕΜΡ δεν είναι επιστημονική φαντασία. Μιά επιτροπή υπό την εντολή του Κογκρέσου έβγαλε στο φως της δημοσιότητος τα αδιαβάθμητα συμπεράσματα της. Σσύμφωνα με αυτά προβλέπουν την έκρηξη μιάς πυρηνικής κεφαλής απο τρομοκράτες υπεράνω των ΗΠΑ , ξεχύνοντας ένα Ηλεκτρο-Μαγνητικό Παλμό καταστροφικών διαστάσεων ο οποίος θα βυθίσει την κοινωνία των πληροφοριών του 21ου αιώνα στο σκοτάδι. Το έγγραφο καταλήγει ότι απαιτούνται επειγόντως $ 20-200 δισ . δολάρια για τα επόμενα είκοσι χρόνια προκειμένου να σκληρύνουμε την ζωτική υποδομή της Αμερικής (λ.χ ηλεκτρική βιομηχανία, τηλεπικοινωνίες) απο τον ΕΜΡ. Μιά άλλη πρόταση ήτο ότι οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν δυνατότητα ταχείας αναχαίτισης για να αποτρέψουν την εκτόξευση.
β/ Σκοπός τους «Ο Πόλεμος των Αστρων»
Ο πρόεδρος της Επιτροπής φυσικός Lowell Wood επιβεβαίωσε ότι η πρόταση περιελάμβανε Εθνική Πυραυλική Αμυνα. Καθώς η Επιτροπή επιχειρηματολογεί , ακόμη και ένας πύραυλος μπορούσε να σιγήσει ολόκληρη την Αμερική , που είναι ισχυρό επιχείρημα για την Αντιβαλλιστική Αμυνα. Τα μέλη της Επιτροπής για την εκτίμηση της απειλής κατά των ΗΠΑ από κάποια επίθεση με ΕΜΡ έχουν εντυπωσιακούς τίτλους , ακόμη δε είναι βαθειά συνδεδεμένα με τους οργανισμούς και την αμυντική βιομηχανία που είναι υπέρ της Αντιβαλλιστικής Αμύνης. Αυτό φυσικά δημιουργεί σοβαρά ερωτιματικά της αξιοπιστίας των. Είναι πράγματι το σενάριο για τον ΕΜΡ πραγματοποιήσιμο ή είναι μιά εκφοβιστική απάτη των πολεμοκαπήλων για την υποστήριξη της ατζέντας της Αντιβαλλιστικής Αμύνης;
Σύμφωνα με τον Charles Ferguson , ένα ειδικό επί της πυρηνικής τρομοκρατίας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων(το διαβόητο CFR) οι τρομοκράτες θα είναι δύσκολο να αποκτήσουν ένα πυρηνικό όπλο ή το απαιτούμενο σχάσιμο πυρηνικό υλικό. Επιπροσθέτως, οι τρομοκράτες πιθανόν να χρησιμοποιούσαν απλά μέσα εξαπολύσεως όπως λ. χ ένα φορτηγό όχημα και να του κάνουν έκρηξη σε μιά πόλη για να προξενήσουν μαζικές απώλειες, παρά να εκτοξεύσουν μιά πυρηνική κεφαλή στον ουρανό με την ελπίδα να προξενήσουν ένα ΕΜΡ. Η Επιτροπή για τον ΕΜΡ επιχειρηματολογεί ότι είναι δυνατή η εκτόξευση με πύραυλο τύπου SCUDs, η αγορά του οποίου ανέρχεται σε $100,000 και για το νέο μοντέλο λέγει ένας άλλος ειδικός , ο Steve Zaloga, θα κοστίσει $ 1 εκατομ. και περισσότερο για το σύστημα εκτοξεύσεως. Εκείνο που δεν μας λένε είναι πως θα τα περάσουν μέσα στην Αμερική , που υποτίθεται ότι διαθέτει τα πιό αυστηρα μέτρα ασφαλείας στον κόσμο. Μήπως οι ίδιοι οι τρομοκράτες είναι και αντιτρομοκράτες και παίζουν τους «κλέφτες και χωροφυλάκους» Γι’ αυτό δεν χωράει αμφιβολία.
γ/ Το Ιράν ο «Κακός Δαίμων»
Και για να δέσει το πράγμα βάζουν και το Ιράν στο χορό. Παρότι το Ιράν δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα και εκτοξευτές μακρού βεληνεκούς, αλλά υποθέτουν οι εγκέφαλοι , όταν θα διαθέτει τέτοια όπλα μπορεί να εκτοξεύσει μιά πυρηνική κεφαλή. Κι’ αν φυσικά ποτέ του δεν θα αποκτήσει τέτοιες δυνατότητες, δεν χάλασε και ο κόσμος. Διότι στο μεταξύ θα έχει παλιώσει η πολυδάπανη Αντιβαλλιστική Αμυνα και θα προτείνουν ένα νέο ακόμη πιό ακριβό οπλικό σύστημα που κατά φαντασία μπορεί να φτιάξει κάποια άλλη άτακτη χώρα, όπως λ. χ η Κίνα . Εργο χιλιοπαιγμένο, τελευταία φορά στο Ιράκ με τα Οπλα Μαζικής Καταστροφής, που δεν βρέθηκαν πουθενά γιατί δεν υπήρχαν. Ολα ήσαν ψέμματα των εξουσιαστών και των εμπόρων όπλων και συναφών εταιρειών . Σημασία δεν έχει αν υπάρχουν αποδείξεις περί εχθρικής απειλής. Αρκεί ακόμη και ένα άρθρο ενός πρακτοράκου της CIA για εντελώς διαφορετικό πράγμα (λ. χ για συμβατική απειλή ) ή μιάς χρυσοπληρωμένης επιτροπής ασυνείδητων επιστημόνων για να δέσει η κατηγορία περί πυρηνικής απειλής ΕΜΡ. Η διασύνδεση είναι έργο των συνωμοτικών εγκεφάλων της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου.
δ/ Ολα πάνω στο Ψέμμα και στην Απάτη
Επικαλούνται το θερμοπυρηνικό όπλο Starfish Prime το οποίον όμως ήτο εκατοντάδες φορές ισχυρότερο απο την βόμβα της Χιροσίμα. Τώρα πως θα βρεθεί αυτό το όπλο-μαμούθ , αρκεί που υπάρχει στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ , όπου έχουν εύκολη πρόσβαση οι συνωμοτικές συμμορίες που προσποιούνται τους τρομοκράτες. Δύο ειδικοί επί των πυρηνικών όπλων και του ΕΜΡ του Πενταγώνου, οι Garwin και Philip Coyle, δεν συμφωνούν ότι πυρηνικά όπλα της τάξεως των 10-20 κιλοτόνων μπορούν να δημιουργήσουν ΕΜΡ. Σίγουρα αυτοί πολύ σύντομα θα χάσουν τη θέση τους. Και καταλήγει ο κ. Coyle ότι εφ’ όσον οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δημιουργήσουν ΕΜΡ με όπλα διαστάσεων Χιροσίμα, πως θα επιτύχει κάποια άλλη καθυστερημένη χώρα ένα τέτοιο τεχνολογικό κατόρθωμα (Global Security Newswire) ; Και συνέχισε στο σχετικό ηλεκτρονικό του γράμμα ότι τα πορίσματα της Επιτροπής του Κογκρέσου είναι εξωγκομένα ωσάν να ήσαν σωστοί τεχνολογικοί γίγαντες οι « τρομοκρατικές» χώρες . Και εκείνοι- οι «επιστήμονες» της επιτροπής- δεν απάντησαν.
ε/ Ολοι τους Ανθρωποι του Στρατιωτικο-Βιομηχανικού Συμπλέγματος
Εξ άλλου το Κέντρον Διεθνών Σχέσεων που παρακολουθεί κατά πόδας την δράση του Στρατιωτικο-Βιομηχανικού Συμπλέγματος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής William R. Graham «είναι η προσωποποίηση του Στρατιωτικο-Βιομηχανικού Συμπλέγματος» Και πράγματι ο William R. Graham υπήρξε πρώην επιστημονικός σύμβουλος του αλήστου μνήμης προέδρου Ρήγκαν. Ο ίδιος άνθρωπος ήτο εντεταλμένος απο τον υπουργό αμύνης Donald Rumsfeld για την εκτίμηση των απειλών κατά των ΗΠΑ απο βαλλιστικούς πυραύλους και σήμερον ίσως είναι ο ίδιος ή κάποιος σαν αυτόν να δίνει τις ίδιες ολέθριες για του λαούς συμβουλές, αλλά τόσο κερδοφόρες για το Στρατιωτικο-Βιομηχανικό Σύμπλεγμα . Περιττόν να αναφέρουμε ότι ο ίδιος άνθρωπος συνδέεται με τον αντιπρόεδρο της Στρατηγικής Ολοκληρώσεως των Επιχειρήσεων της Πυραυλικής Πτέρυγος ( Missile Defense Systems) της Boeing's κ. Charles Kupperman . Τι σημασία έχει ότι δεν υπάρχουν απειλές. Αυτές πρέπει να βρεθούν εκ του μηδενός. Διότι αλλιώς το στρατιτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα θα σταματήσει να γιγαντώνεται με τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων, αλλά και με το αίμα των άλλων λαών του κόσμου, που δέχονται τις βόμβες και τους πυραύλους στο κεφάλι τους και των άλλων που υποχρεώνονται να αγοράζουν τα πανάκριβα οπλικά τους συστήματα σαν λύτρα προστασίας από την σπείρα των γκάνκστερ της Ουάσιγκτον. Ολες οι Επιτροπές και τα Κέντρα Ιδεών(think tank) εργάζονται πυρετωδώς αυτόν τον καιρό για να «τεκμηριώσουν» την απειλή για να προχωρήσει η «Στρατικοποίηση του Διαστήματος» Πρόκειται για το παλιό Πρόγραμμα του Πολέμου των Αστρων(SDI) ο οποίος μετονωμάσθηκε σε Οργανισμό Βαλλιστικής και Πυραυλικής Αμύνης(Ballistic Missile Defense Organization) Η δουλειά αυτή έχει αστρονομικό χρήμα. Από κοντά και ο βουλευτής Rep. Curt Weldon, R-Pa. και ο γερουσιαστής Sen. Jon Kyl, R-Ariz που στηρίζουν την απειλή από ΕΜΡ στο Κέντρο για την Πολιτική Ασφάλειας. Ολα όμως γίνονται όχι φυσικά με το αζημίωτο.
Ο εν λόγω κύριος William R. Graham τυγχάνει να είναι και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της εταιρείας National Security Research, Inc. (NSR) από το 1997. Η μικρή αλλά ανθηρή αυτή εταιρεία ανέλαβε έργο $250 εκατ για την ανάπτυξη συστημάτων προστασίας απο τον ΕΜΡ. Επιπροσθέτως, είναι μέρος του ομίλου SPARTA που θα παρέξει συμβουλές και τεχνική βοήθεια Scientific Engineering and Technical Assistance (SETA) για την υποστήριξη του Οργανισμού Πυραυλικής Αμύνης & Διευθύνσεως Μάχης/ Διοικήσεως & Ελέγχου (MDA/BC). Ο λαός μας λέει «Graham κερνάει και Graham πίνει» Εις υγείαν «πατριώτες» Αμερικανάκια!
Επίλογος
Τα διάφορα τεχνολογικά προγράμματα που διαφημίζονται πρέπει να τα βλέπουμε με σχετική αμφισβήτηση ως προς την λειτουργνικότητα τους , διότι συχνά εξογκώνονται σκοπίμως απο το Στρατιωτικο-Βιομηχανικό Σύμπλεγμα για να αποσπάσουν ευκολότερα τα κυβερνητικά κονδύλια προς ώφελος των .
Υπάρχει σωτηρία ; Και βέβαια υπάρχει. Η Ενεργοποίηση και Συμμετοχή του ατόμου και η Αντίσταση όλων μας στα παρανοικά σχέδια τους.

ΤΑ ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ


Υπό τον τίτλο «Κλιματικά όπλα:κάτι περισσότερο από θεωρία συνωμοσίας;» , το κείμενο αυτό έλεγε ότι πίσω από το κύμα καύσωνα ίσως βρισκόταν το περιβόητο πάρκο 180 κεραιών εκπομπής μικροκυμάτων στην ιονόσφαιρα ΗΑΑRΡ της Αλάσκας. Παρά τις περί του αντιθέτου κατά καιρούς διαβεβαιώσεις του αμερικανικού Πενταγώνου, ο Αρέσεφ υποστήριζε ότι «στόχος του είναι η επιλεκτική αποσταθεροποίηση περιβαλλοντικών και αγροτικών συστημάτων σε συγκεκριμένες χώρες». Επίσης, ως ύποπτο συνεργό του ΗΑΑRΡ ο Αρέσεφ εντόπιζε το περίεργο διαστημικό λεωφορείο που έθεσε σε τροχιά το Πεντάγωνο τον Απρίλη που μας πέρασε. Πρόκειται για το ρομποτικό διαστημόπλοιο Χ-37Β, το οποίο κατά τον Αρέσεφ μεταφέρει όπλα ακτίνων λέιζερ, κατάλληλα και για «κλιματικό πόλεμο».

Βεβαίως, το κείμενο δεν παρείχε αποδείξεις για τα όσα καταλόγιζε. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η απελπισία των καμένων ώθησε τον Αρέσεφ να εκδηλώσει μύχιες σκέψεις και υποψίες. Υποψίες που κυοφορούνταν από καιρό και συσσωρεύτηκαν μετά τον φετινό Απρίλιο, τον θερμότερο όλων των καταγεγραμμένων εποχών για τον πλανήτη, οπότε άρχισε ένα περίεργο γαϊτανάκι θερμών ρευμάτων αέρα. Πάνω από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα του Κόλπου του Μεξικού εκδηλώθηκε από τις αρχές Μαΐου η νηνεμία που απεγνωσμένα χρειάζονταν για να μαζέψουν τα σπασμένα της ΒΡ.

Στη συνέχεια όμως του καλοκαιριού ασυνήθιστα καυτοί άνεμοι σάρωσαν μεγάλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βόρειας Αφρικής, της Ευρώπης, της Ρωσίας, του Καζακστάν, της Μογγολίας, της Κίνας, της Ταϊβάν και της Ινδοκίνας, της Κορέας, της Ιαπωνίας και του Καναδά. Ιδιαίτερα στη Ρωσία, ο συνδυασμός ξηρασίας και πυρκαγιών κατέστρεψε το 27% της εφετινής σοδιάς δημητριακών, ενώ η ξηρασία της ΝΔ Κίνας ήταν η χειρότερη εδώ και έναν αιώνα, με απώλειες σοδειάς ως και 50%! Το αποτελείωμα έφεραν οι απρόσμενα ισχυρές θερινές καταιγίδες στην Α. Ευρώπη και οι χειρότεροι μουσώνες των τελευταίων 80 χρόνων στην Ασία. Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Ουκρανία πλημμύρισαν, στο Πακιστάν τα σπίτια 22 εκατομμυρίων ανθρώπων βούλιαξαν στη λάσπη, για να φθάσουν τελικά οι πλημμύρες ως την Αυστραλία και τη Γουατεμάλα... Είναι μόνον ο καιρός που τρελάθηκε ή κάποιοι παίζουν ήδη σκάκι μαζί του;


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=33&artId=315592&dt=12/09/2010#ixzz0zUvI9IOM


TΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ «ΑΓΝΩΣΤΗΣ» ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗΣ
1899: Ο φημισμένος σέρβος εφευρέτης Νicola Tesla διενεργεί πειράματα ασύρματης μετάδοσης ενέργειας και παράγει κεραυνό.

1914: Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανοί δημιουργούν «τεχνητή ομίχλη».

1915: Ο αμερικανός «βροχοποιός» Charles Ηatfield υπόσχεται βροχή στο Σαν Ντιέγκο και φέρνει...πλημμύρα που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. 1943: Οι Βρετανοί ψεκάζουν την ατμόσφαιρα με μικρές λωρίδες αλουμινίου,«τυφλώνουν» τα γερμανικά ραντάρ και βομβαρδίζουν ανενόχλητοι το Αμβούργο.

1946: Σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και την General Εlectric, o νομπελίστας Ιrving Langmuir σπέρνει 1,4 κιλό τρίμμα πάγου στον ουρανό της Νέας Υόρκης και φέρνει χιο νόπτωση. 1946: Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αρχίζουν το πρόγραμμα Cirrus, με το οποίο δοκιμάζουν να ελέγξουν τον καιρό με αεροψεκασμούς.Επιφέρουν κατά λάθος θύελλα στην περιοχή της Σαβάνα,με μεγάλες καταστροφές. 1953: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συστήνει τη Συμβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου του Καιρού (Αdvisory Committee on Weather Control).

1958: Στο πλαίσιο του πειράματος Αrgus,που κατέστρωσε ο έλληνας φυσικός Νικόλαος Χριστοφίλου, οι ΗΠΑ ανατινάζουν τρεις πυρηνικές κεφαλές στη ζώνη ακτινοβολίας Van Αllen (περίπου 3.500 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη) και καταστρέφουν τους κοντινούς δορυφόρους. Είναι η αρχή της διάνοιξης της τρύπας του όζοντος.

1962 και 1967: Στο πλαίσιο του προγράμματος Storm Fury ψεκάζονται τυφώνες.

1967-1972: Στον πόλεμο του Βιετνάμ οι ΗΠΑ ψεκάζουν με ιωδίδιο του αργύρου για να παρατείνουν τους μουσώνες πάνω από το Β. Βιετνάμ (Οperation Ρopeye).

1986: Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Τσερνόμπιλ,τον Α.Γκρούσιν, η σοβιετική αεροπορία δημιούργησε με ψεκασμό σύννεφα βροχής για να προστατεύσει τη Μόσχα από τη ραδιενέργεια.Η βροχή έπεσε στη Λευκορωσία,όπου ο πληθυσμός εκτέθηκε σε έως και 30 φορές υψηλότερη ακτινοβολία από την αναμενόμενη. 1999: Ο Αμερικανός Wiiliam Τhomas διατυπώνει για πρώτη φορά σε άρθρο του τις υποψίες τριών πολιτών για μυστικούς χημικούς ψεκασμούς της ατμόσφαιρας.



Υπόθεση Πορτοκάλι

Ο Κ. Παπαδόπουλος και το δάσος κεραιών του ΗΑΑRΡ που έστησε στην Αλάσκα
Λίγο αργότερα, σε ένα διεθνές συμπόσιο που έλαβε χώρα στη βελγική Γάνδη, στις 28-30 Μαΐου, μια επίσης εμπεριστατωμένη μελέτη επιστημόνων- με επικεφαλής τον καθηγητή Dr Vermeeren, του Delft University of Τechnology- αποκάλυπτε ότι η γεωμηχανική εφαρμόζεται όντως εδώ και 60 χρόνια. Το πόρισμά τους έφερε τον τίτλο «CΑSΕ ΟRΑΝGΕ: Contrail Science, Ιts Ιmpact on Climate and Weather Μanipulation Ρrograms Conducted by the United States and Ιts Αllies» (Υπόθεση Πορτοκάλι: Η επιστήμη των αεροψεκασμών, οι επιπτώσεις της στο κλίμα και τα προγράμματα χειρισμού του καιρού των ΗΠΑ και των Συμμάχων τους). Μετά την αναλυτική παρουσίαση των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται, το πόρισμα φθάνει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαπίστωση: τόσο το περιβόητο ΗΑΑRΡ όσο και οι πατέντες αεροψεκασμού με οξείδια αλουμινίου, θορίου και ανακλαστικά σωματίδια Welsbach ανήκουν πλέον στην κατασκευάστρια πολεμικού εξοπλισμού Raytheon. Μία και μόνη εταιρεία του στρατιωτικοβιομηχανικού κατεστημένου «έχει στα χέρια της το κλίμα του πλανήτη»!

Η συνάρτηση του στρατιωτικού ενδιαφέροντος με την αγωνία των πολιτών για το κλίμα γίνεται διαφανής στην έκθεση CΑSΕ ΟRΑΝGΕ με τη σύνδεση της στρατιωτικής έκθεσης «Οwning the Weather in 2025» (Κατέχοντας τον καιρό, το 2025)- του 1996- με όσα προτείνονται τώρα ως λύσεις γεωμηχανικής. Στην περιβόητη εκείνη έκθεση των στρατιωτικών των ΗΠΑ είχε τεθεί το εξής χρονοδιάγραμμα δράσης:

* 2000: Εισαγωγή της τεχνολογίας δημιουργίας καθρεπτών ιόντων (μέσω σταθμών μικροκυμάτων τύπου ΗΑΑRΡ) και εκθετική αύξησή τους μετά το 2008.

* 2000-2025: Χρήση χημικών στους αεροψεκασμούς, τόσο από πολιτικά όσο και από στρατιωτικά αεροσκάφη.

* 2004: Δημιουργία «έξυπνων νεφών» μέσω νανοτεχνολογίας, με εκθετική αύξησή τους μετά το 2010. * 2005: Εισαγωγή της «κατάμαυρης σκόνης» (carbon black dustδηλαδή ψεκασμός της ατμόσφαιρας με κατάλοιπα ατελούς καύσης, παρ΄ ότι είναι απόλυτα καρκινογόνα).

Το πόρισμα της έκθεσης CΑSΕ ΟRΑΝGΕ καταλήγει με την ακόλουθη διαπίστωση: «... μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι υπάρχει ευρεία συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων προκειμένου να φθάσουν στους κλιματικούς στόχους ως το 2025:Να ελέγχουν τον καιρό,άρα και τον πλανήτη».



Η γεωμηχανική είναι εδώ!

Αν έχετε το χρήμα, ιδιωτικοί κομάντος του κλίματος αναλαμβάνουν να «τρυπήσουν» τα σύννεφα για χάρη σας
Οι θεωρίες συνωμοσίας λένε ότι τα μεγάλης κλίμακας πειράματα τεχνητού χειρισμού του κλίματος διεξάγονται εδώ και 60 χρόνια. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προσπαθούν εδώ και δύο δεκαετίες να αντλήσουν επίσημες απαντήσεις για το αν διεξάγονται ψεκασμοί με μεταλλικά ιχνοστοιχεία στην ατμόσφαιρα και ποιες οι επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία από αυτούς. Τις υποψίες τους είχε επιτείνει μια έκθεση της CΙΑ προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ- που αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα «Οbserver» το 2004- στην οποία υποδεικνυόταν ως μόνο ουσιαστικό μέσο αντιμετώπισης της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής ο αεροψεκασμός σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι ιθύνοντες των κρατικών επιστημονικών ιδρυμάτων ανά χώρα κρατούσαν πάντοτε σιγή ιχθύος επί του θέματος των ψεκασμών, ή φρόντιζαν να καθιστούν σαφές στους «ανήσυχους» ότι θα έχαναν κάθε επαγγελματική προοπτική αν εμπλέκονταν σε τέτοιες «πράσινες διελκυστίνδες». Τελικά, το πέπλο αυτό της σιωπής φαίνεται ότι τα δύο τελευταία χρόνια κατέστη περιττό: Στις 28 Ιανουαρίου του 2009 το βρετανικό University of Εast Αnglia δημοσίευσε το πόρισμα της πρώτης έρευνας για τις δυνατότητες ψύξης του πλανήτη μέσω μεθόδων γεω-μηχανικής (geoengineering, δηλαδή τεχνητή διαμόρφωση του κλίματος). Συνοπτικά κατέληγε στα εξής:

* Η βύθιση των αποθεμάτων άνθρακα θα μπορούσε να φέρει τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα σε εκείνα της προ-βιομηχανικής εποχής, αλλά όχι πριν από το 2100 και μόνον εφόσον συνδυαστεί με ισχυρή περικοπή των εκπομπών καυσαερίων.

* Ο ψεκασμός της στρατόσφαιρας και η εκτόξευση υλικών σκίασης του πλανήτη στο Διάστημα έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να ψύξουν το κλίμα ως το 2050, αλλά επίσης ενέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους.

* Οι προσπάθειες δέσμευσης του άνθρακα μέσω προσθήκης σιδήρου ή αζώτου στους ωκεανούς θα έχουν λιγότερο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα απ΄ ό,τι η ήδη διενεργούμενη προσθήκη φωσφόρου σε αυτούς.

* Η δέσμευση άνθρακα στην ξηρά, μέσω της ενσωμάτωσής του σε νεοδημιουργούμενα δάση, θα έχει πιο άμεσα ψυκτικά αποτελέσματα από την καλλιέργεια φυκών στους ωκεανούς.

* Η αύξηση της ανακλαστικότητας των αστικών περιοχών (βλ. λευκές στέγες και τοίχοι) θα μπορούσε να περιορίσει τις θερμικές νησίδες των πόλεων, αλλά θα είχε ελάχιστη συμμετοχή στην πλανητική κλίμακα.

* Οι προτάσεις άντλησης κρύων υδάτων του βυθού των ωκεανών στην επιφάνειά τους (ocean pipes) ή η αύξηση της ανακλαστικότητας των νεφών με βιολογικά μέσα κρίνονται αναποτελεσματικές. (Πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=33&artId=315592&dt=12/09/2010#ixzz0zUufVdue


Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ(1ον )
(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Σύμφωνα με την Ελληνική Αρχαιολογία ο Εγκέλαδος είναι ένας εκ των Γιγάντων. Οι Γίγαντες είναι τέκνα της Γη και του Ουρανού και τους γέννησε η Γη για να εκδικηθεί τους υιούς της Τιτάνες. Οι Γίγαντες ήσαν κατά το σώμα μέγιστοι και τερατώδεις, κατά δε την δύναμιν ακαταγώνιστοι, είχαν δε όψιν φοβεράν, κόμην δασείαν, γένεια μεγάλα και κορμό που κατέληγε σε δράκοντα. Τον Εγκέλαδο κατεδίωξε η Αθηνά(Φρόνηση) και τον σκέπασε με το νησί της Σικελίας. Αυτός όμως όταν ξυπνάει σείει από καιρού εις καιρόν όχι μόνον την Αίτνα , αλλά και την Ελλάδα και αρκετές περιοχές της Γης.

Οι Μεγάλοι Κατακλυσμοί

Η Ελλάδα είναι από τις πλέον σεισμογενείς χώρες του Κόσμου. Έχει στο ενεργητικό της τρεις Μεγάλους Κατακλυσμούς (Ωγύγου, Δευκαλίωνος και Δαρδάνου) που προήλθαν από μεγάλες κοσμικές καταστροφές και κατολισθήσεις που κατέληξαν στην καταβύθιση της Αιγηίδος, στην καταστροφή του Μινωικού Πολιτισμού κ. α Πως όμως προήλθαν οι Μεγάλοι Κατακλυσμοί ; Ο Πλάτων περιγράφει την καταβύθιση της Ατλαντίδος ως εξής:
«Συνέβη τρομακτικός σεισμός και επακολούθησαν φοβερές κατολισθήσεις και εκτεταμένες πλημμύρες»
Έτσι έγινε και η καταβύθιση της Αιγηίδος, Προσφάτως συνέβησαν τρεις καταστρεπτικοί σεισμοί , ο ένας στην Τουρκία, και ο άλλος στην Ταϊβάν και προ τίνος ο μεγάλος σεισμός μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακος Ρίχτερ στην Σουμάτρα της Ινδονησίας, που συνεκλόνισε την διεθνή κοινότητα. Ιδιαιτέρως ανησυχητική ήτο η καταστροφή από το παλιρροϊκό κύμα(το γνωστό τσουνάμι) που έπληξε εκτεταμένες εκτάσεις σε ολόκληρη την Ν. Α Ασία, όσες γειτνιάζουν με τον Ινδικό ωκεανό.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της NASA και των ειδικών σεισμολόγων και περιβαλλόγων οι φυσικές καταστροφές (καταστρεπτικότατοι σεισμοί, φονικά παλιρροϊκά κύματα, άγριοι τυφώνες, πλημμύρες λόγω τήξεως των πάγων, φοβερές καταιγίδες κ. α ) θα ενταθούν στο μέλλον με εκατόμβες θυμάτων, λόγω :
1/ της αλματώδους αυξήσεως του πληθυσμού της Γης [Ήδη έχει ξεράσει τα 6 δις ]
2/ της κατοικήσεως του πληθυσμού στις ακτογραμμές και στις σεισμογενείς περιοχές[Ν. Α Ασία, Ανατολική Μεσόγειος, Καλιφόρνια, Κίνα κ. α]
3/ της κατασκευής τεχνητών έργων που ενδέχεται να μην ανθέξουν σε μεγάλους σεισμούς(ουρανοξύστες, γέφυρες , πυλώνες κ. α)
4/ της υπερθερμάνσεως του πλανήτου μας εξ αιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου[Κατά την NASA τούτο δημιουργεί φόβους για σεισμούς, φυσικές καταστροφές κ. α]
5/ της απειλής δημιουργίας τεχνητών σεισμών από τον ίδιο τον άνθρωπο.
[Κατά τον καθηγητή της σεισμολογίας κ. Kerry Sieh του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνιας «Υπάρχουν 40 πόλεις με εκατομμύρια πληθυσμό που βρίσκονται σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από τις μεγάλες γεωλογικές πλάκες και αυτές είναι υποψήφιες για μια μείζονα καταστροφή » ]
6/ των πυρηνικών δοκιμών και ιδία των υπόγειων τοιούτων. [Ο Ινδικός ωκεανός είναι «Πεδίο Πυρηνικών Δοκιμών» όλων των πυρηνικών δυνάμεων. Στις 26 Δεκ. 2004 είχε γίνει υπόγεια πυρηνική δοκιμή από τις ΗΠΑ στον Ινδικό, έξω από την Ινδονησία. Οι σεισμολόγοι λένε ότι δεν είναι διόλου απίθανο οι δοκιμές να έχουν ευαισθητοποιήσει τα γεωλογικά ρήγματα και τις τεκτονικές πλάκες, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση τους και δημιουργία σεισμών ]

Τι είναι οι Σεισμοί ;

Οι φυσικοί σεισμοί προξενούνται από την μετατόπιση των τεκτονικών πλακών πάνω στον φλοιό της Γης. Ως γνωστόν μεταξύ του φλοιού της Γης και του ρευστού διάπυρου πυρήνος της η τεράστια κρούστα περιλαμβάνει το 83% του όγκου της Γης. Αποτελείται από στερεά πετρώματα, τα οποία θερμαίνονται από τον ρευστό πυρήνα της Γης με την ραδιενεργό αποσύνθεση τους και κυκλοφορεί ωσάν ένα αδιάτρητο δοχείο με σούπα. Η κυκλοφορία της ρευστής αυτής σούπας είναι η κινούσα δύναμη κάτω από τις τεκτονικές πλάκες, η οποία φτιάχνει όρη και προξενεί τους σεισμούς.
Η καταστρεπτική δύναμη του σεισμού προέρχεται από την συγκεντρωθείσα επιτάχυνση, όταν δύο αντίθετα ρήγματα ή τεκτονικές πλάκες , οι οποίες είναι κλειδωμένες μεταξύ τους επί μακρόν , ξαφνικά απομακρύνονται αλλήλων. Ως τώρα γνωρίζαμε ότι οι σεισμοί είναι φυσικοί και δημιουργούνται από τις δυνάμεις που προαναφέραμε. Τώρα όμως θα πρέπει να προβληματισθούμε μήπως ορισμένοι σεισμοί είναι αποτέλεσμα των δικών μας ανθρωπίνων δράσεων επι της Γης.

Τεχνητοί Σεισμοί

Οι γεωλόγοι και σεισμολόγοι παραδέχονται ότι μπορούν να προξενηθούν σεισμοί από τις δραστηριότητες των ανθρώπων κατά τους εξής τρόπους:
α/ δια της εγχύσεως υγρών εντός της Γης(τούτο συμβαίνει όταν αντλούμε το πετρέλαιο και στη θέση του γεμίζουμε τα πηγάδια με νερό)
β/ δια της εξαγωγής υγρών ή αερίων εκ της Γης(τούτο συμβαίνει με την άντληση πετρελαίου , νερού, αερίων κλπ)
γ/ δια της εξαγωγής μεταλλευτικών προϊόντων (ορυχεία)
δ/ δια της εκρήξεως πυρηνικών όπλων ή συμβατικών σεισμικών βομβών (Ρώσοι σεισμολόγοι έχουν αποδώσει στις υπόγειες πυρηνικές δοκιμές την πρόωρη διέγερση σεισμικών ρηγμάτων ) .
ε/ δια της κατασκευής φραγμάτων και υδάτινων τεχνητών λιμνών . (σεισμοί στο Ντένβερ το 1962-1965)

Ανάγκη Θωρακίσεως από τα παλιρροϊκά Κύματα

Δεν είναι μόνον οι παράκτιες περιοχές που χρήζουν προστασία αλλά και αυτές που βρίσκονται κάτω από τεχνητά φράγματα
Η Πολιτεία δεν έχει αντιμετωπίσει το θέμα της προειδοποίησης και απομάκρυνσης των κατοίκων που βρίσκονται κάτω από φράγματα από τυχόν καταστροφές των λόγω σεισμών ή γεωλογικών κατολισθήσεων . Και όμως μπορούν να προέλθουν τέτοιες ασύλληπτες καταστροφές από το φοβερό «τσουνάμι» που θα δημιουργηθεί όταν σπάσει ένα φράγμα και απελευθερωθούν ξαφνικά οι τεράστιες ποσότητες ύδατος από τις υψομετρικές στάθμες των λιμνών μέχρι την θάλασσα. Αν για παράδειγμα σπάσει ένα από τα φράγματα των λιμνών Κρεμαστών , Καστρακίου και Σκοπιάς της ΔΕΗ στην Αιτωλοακαρνανία ενδέχεται να πνιγούν η πόλη της Άρτας του Αγρινίου και οι κώμες κατά μήκος εφορμήσεως των υδάτων .

Χειροποίητοι Σεισμοί!!

Παρότι το θέμα των χειροποίητων σεισμών είναι επτασφράγιστο μυστικό και μόνον στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας του Χόλλυγουντ εμφανίζεται , έχει ανακαλυφθεί η τεχνολογία για την δημιουργία τέτοιων σεισμών. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητος ότι ο πρόσφατος σεισμός και το παλιρροϊκό κύμα είναι έργον ανθρώπων .

Η Τεχνολογία TESLA

Ο Σέρβος Νίκολα Τέσλα υπήρξε ο μεγαλύτερος επιστήμων-τεχνολόγος του περασμένου αιώνος. Δεν έγινε πολύ γνωστός διότι τα πειράματα του φάνηκαν «ευαίσθητα» στο Κατεστημένο και τις εταιρείες και αυτά είτε εκλάπησαν ή κατεστράφησαν. Ο Τέσλα είναι ο πρώτος που με τροφοδότηση μιας ορισμένης συχνότητος δημιούργησε στο εργαστήριο του στο Μανχάταν των ΗΠΑ κραδασμούς οι οποίοι προξένησαν «τεχνητό σεισμό». Στο βιβλίο με τίτλο «Τέσλα-Οι χαμένες Ανακαλύψεις» υπάρχει κεφάλαιο «Χειροποίητοι Σεισμοί»( Man-Made Earthquake) στο οποίον αποκαλύπτεται η δύναμη της δονήσεως πάνω στην οποία πειραματίστηκε όχι μόνον σε ηλεκτρικά πεδία αλλά και σε μηχανικά . Μάλιστα ένα πείραμα ξέφυγε του ελέγχου και όταν είδε το κακό ο Τέσλα άρχισε να σπάζει το δονητή με σφυρί για να σταματήσει την σεισμική καταστροφή. Αυτός προσήρμωσε ένα μικρό αλλά ισχυρό δονητή με πεπιεσμένο αέρα σε μια μεταλλική κολώνα και σε λίγη ώρα άρχισε να σείεται όλο το κτίριο, τα μηχανήματα ξεκόλλησαν από τις βάσεις τους, έσπαζαν οι σωλήνες της ύδρευσης, ράγισαν τα τζάμια των παραθύρων, έπεφταν οι σοβάδες κ.ο.κ. Η εξήγηση που δίδεται είναι ότι ο Τέσλα συντόνισε τον δονητή στην συχνότητα δονήσεως των πετρωμάτων που βρίσκονταν κάτω από το κτίριο. Το ίδιο πείραμα επανέλαβε με ένα μικρό δονητή με μπαταρία , τον οποίο προσήρμωσε σε μια σιδηροδοκό σε κάποιο υπό κατασκευή κτίριο και σε λίγο άρχισε να σείεται το κτίριο. Απλούστατα ο Τέσλα συντόνισε την συχνότητα του δονητή του με την συχνότητα του υπεδάφους. Μάλιστα έλεγε ότι, «με ένα ισχυρό δονητή θα μπορούσε να σχίσει τη γη στα δύο»
Πατέρας της Τηλεγεωδυναμικής
Ο Τέσλα λοιπόν δικαίως θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης Τηλεγεωδυναμικής. Σε άρθρο του έγραφε: «Οι ρυθμικές δονήσεις εισχωρούν μέσα στη Γη χωρίς σχεδόν απώλεια ενεργείας. Είναι δυνατόν να μεταφέρεις μηχανικά αποτελέσματα σε μέγιστες αποστάσεις στη Γη και να παράγεις όλων των ειδών τα μοναδικά φαινόμενα ». [Το φαινόμενο τούτο είναι γνωστό από το παρελθόν στον Γαλλικό Στρατό, διότι ο ρυθμικός βηματισμός ενός στρατιωτικού τμήματος συντονίσθηκε με τους κραδασμούς της γέφυρας και, τους τροφοδότησε, με αποτέλεσμα την καταστροφή της . Έκτοτε όταν τμήμα διέρχεται από κρεμαστή γέφυρα απαγορεύεται ο ρυθμικός βηματισμός και κάθε στρατιώτης ακολουθεί το δικό του βάδην βημα. ] Ο Τέσλα εκαυχάτο ότι μπορούσε να σείσει και να γκρεμίσει ακόμη και τον υψηλότερο ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης, το Empire State Building . Αυτά τα φαινόμενα μπορούν φυσικά να χρησιμοποιηθούν και για πολεμικούς σκοπούς, και υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι πράγματι έχουν μπει σε πολεμικές εφαρμογές. Αρκετοί σεισμοί, έχουν διασυνδεθεί με την διενέργεια τέτοιων πειραμάτων, αλλά και μυστηριώδη φώτα στο διάστημα (UFO) συνδέονται με πιεζοηλεκτρικά φαινόμενα που δημιουργούνται από σεισμούς. Αυτά τα φώτα είναι εξαιρετικά ευδιάκριτα, κυκλικά ή τριγωνικά στο σχήμα, λευκά, κίτρινα, κόκκινα ή κυανά στο χρώμα και παραμένουν στον ουρανό ορατά επί 5-20 λεπτά της ώρας και μετά διαλύονται .
Ο Τέσλα εκφράζει μεγάλη ανησυχία για τα αποτελέσματα της τεχνολογίας διότι –όπως είπε –«είναι δυνατόν αυτή να ξεφύγει από τον έλεγχο του ανθρώπου και να καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις ή και ολόκληρη τη Γη». Και σήμερον υπάρχουν άπειρες ανθρώπινες πηγές(δονητές) που μπορούν να θέσουν τη Γη σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο συντονισμό ολέθρου. Μήπως λοιπόν ο πολλαπλασιασμός των καταστροφών (σεισμών, τυφώνων, ακραίων καιρικών φαινομένων, παλιρροϊκών κυμάτων , καυσώνων κ. α ) οφείλεται σε ανεξέλεγκτες πηγές αυτοτροφοδοτούμενης δονήσεως της Γης με στατικά κύματα; Η ετυμηγορία της φύσης δείχνει τον ένοχο που είναι ταυτόχρονα και το θύμα, τον άνθρωπο, τον αρχιτέκτονα των πυρηνικών όπλων και του «φαινομένου του θερμοκηπίου» μέσα στο οποίο καλλιεργείται η έσχατη απειλή της ερημοποίησης, των κατακλυσμών, της βύθισης εδαφών, των οικολογικών προσφύγων
Το «Τσουνάμι» του Ινδικού
Μήπως ο τελευταίος «σεισμός» και το παλιρροϊκό κύμα(τσουνάμι) του Ινδικού ωκεανού οφείλεται σε ανθρώπινα ανεξέλεγκτα πειράματα ή σε εγκληματικές ενέργειες ;
Η πρώτη εκδοχή λίγο απίθανη αλλά όχι αδύνατη να είναι αποτέλεσμα των πειραμάτων του προγράμματος HAARP , δεδομένου ότι η τεχνολογία υπάρχει και τα σχετικά μυστικά πειράματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η άποψη αυτή κυκλοφορεί ήδη ευρέως στο διαδίκτυο.
Η δεύτερη εκδοχή και η πιο πιθανή είναι ο σεισμός και το παλιρροϊκό κύμα να είναι αποτέλεσμα υποθαλάσσιας πυρηνικής εκρήξεως στον Ινδικό. Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ εξετέλεσαν μια πυρηνική δοκιμή στις 26/12/04 στον Ινδικό ωκεανό , οι ειδικοί την συσχετίζουν με την δημιουργία του πρωτοφανούς παλιρροϊκού κύματος, αλλά και με την ευαισθητοποίηση των σεισμογενών ρηγμάτων και των τεκτονικών πλακών της περιοχής. Λένε ότι το τσουνάμι είναι έργο ανθρώπινο, για να αποσπασθεί η προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από την οικτρά πολιτική και οικονομική κατάσταση των Αμερικανών εξ αιτίας της εμπλοκής τους στον πόλεμο του Ιράκ και Αφγανιστάν. Αλλά αν αποκλείσουμε την εκδοχή της ανθρώπινης πράξεως, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την ευθύνη των ανθρώπων της Υπηρεσίας Ωκεανογραφίας και Ατμοσφαίρας της Αμερικής που ενώ έλαβε ένα εξαιρετικά ανησυχητικό μήνυμα δεν σήμανε συναγερμό στην περιοχή του Ινδικού-με εξαίρεση την Αμερικανική βάση στο Ντιέγκο Γκαρσία- ώστε να απομακρυνθούν οι πληθυσμοί από την παράκτια ζώνη.
Είναι Προβλέψιμοι οι Σεισμοί ;
Από σεισμούς μεγάλους στο παρελθόν έχουμε ορισμένες ενδείξεις που πρέπει να προβληματίσουν τον άνθρωπο. Για παράδειγμα ο βυθός στη θάλασσα στο Ιζμίτ (Νικομήδεια) πριν από το σεισμό έγινε κόκκινος και η θερμοκρασία ανέβηκε 40-45º βαθμούς Κελσίου, παρότι δεν υπάρχει υποθαλάσσιο ηφαίστειο στη θάλασσα του Μαρμαρά. Δύο μέρες πριν από το σεισμό εκατοντάδες ψάρια, καβούρια και άλλα θαλασσινά είδη ψόφησαν όχι από φυσικό θάνατο. Μερικά έδειχναν καμένα. Καμένα ήσαν και μερικά δίχτυα ψαράδων και τα πετρώματα στο βυθό μαυρισμένα Οι ψαράδες λένε ότι είδαν παράξενα φώτα στο βυθό, τα φαινόμενα αυτά συνεχίσθηκαν και μετά το σεισμό. Παρόμοια φαινόμενα είδαν και οι Κινέζοι προ του τρομακτικού σεισμού της 28/ 7/76 ο οποίος κατέστρεψε την πόλη Tangshan και άφησε πίσω του 650,000 θύματα. Πριν από τον πρώτο σεισμό την νύχτα (στις 3.30 π.μ) ο ουρανός έγινε φωτεινός ωσάν να ήτο ημέρα. Το φως ήτο λευκό και κόκκινο και εγένετο ορατό από αποστάσεως 200 μιλίων. Τα φυλλώματα πολλών δένδρων κάηκαν καθώς και τα κηπευτικά στους κήπους ήσαν καμένα στην μια όψη. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά φαινόμενα συνδέονται με το ηλεκτρομαγνητικό πλάσμα και το σφαιρικά φώτα και οι αναλαμπές εξηγούνται με την βοήθεια της τεχνολογίας Τέσλα (πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο). Τα φωτεινά φαινόμενα και οι χρωματιστές αναλαμπές είναι μήπως αυτό που ο Τέσλα μνημόνευσε το 1935 , ότι δια της τηλεγεωδυναμικής μπορείς να παράγεις «όλων των ειδών τα μοναδικά αποτελέσματα»; Μήπως λοιπόν και οι Κινέζοι επιστήμονες εργαζόμενοι πάνω στη θεωρία αυτή προξένησαν μια ανεξέλεγκτη έκρηξη; Γιατί κατά τους ειδικούς δεν φαίνεται ο σεισμός της Κίνας και ιδία ο πρόσφατος σεισμός της Σουμάτρας και το τσουνάμι του Ινδικού να ήσαν φυσιολογικά φαινόμενα.
Ζώα και Χόλλυγουντ είναι ευαίσθητα
Τα ζώα έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην έλευση των σεισμών. Στις νήσους Ανταμαντ και Νικομπάρ του Ινδικού απομακρύνθηκαν από τις ακτές πριν ξεσπάσει το τσουνάμι, διότι προφανώς συνέλαβαν νωρίτερα τις σεισμικές συχνότητες και την υποχθόνια και επιφανειακή ενέργεια . Φέτος κυκλοφόρησε και έγινε ανάρπαστο το βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Ken Follett με τίτλο: «Το Σφυρί της Εδέμ»( Hammer of Eden) το οποίον πραγματεύεται τον τρόμο από μιά τρομοκρατική ομάδα που απειλεί να ισοπεδώσει το Σαν Φραντζίσκο. Όταν ρωτήθηκε από το περιοδικό «Salon Magazine» αν το σενάριο τούτο είναι πραγματοποιήσιμο, απήντησε ότι «μου το είπαν οι σεισμολόγοι. Είναι δύσκολο να πω ποιός. Ποιος γνωρίζει ; Είναι μέσα στην σφαίρα του δυνατού» Αλλά για κείνους που έχουν ανθρώπινη συνείδηση, μπαίνει αβίαστα το ερώτημα: Ο κόσμος μας διευθύνεται από παράφρονες εγκληματίες που εκστασιάζονται με τη γενοκτονία ανθρώπων και φύσεως;
Πάντα ταύτα αγαπητοί φίλοι με πάσαν επιφύλαξιν, επειδή πρόκειται για θέματα που καλύπτοντα από τον επτασφράγιστο πέπλο του απορρήτου και επομένως εμφιλοχωρεί σ’ αυτά το μυστήριο , η φαντασία, η θεολογία, η μεταφυσική και πολύ συχνά και το ψεύδος.




http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com
«Η εργασία -βιάζομαι να το τονίσω-δεν πρέπει να θεωρηθεί σαν εργασία οριστική. Θα ευχόμουν να κοιταχτεί σαν αφορμή για σοβαρή σκέψη πάνω σ’ ένα σπουδαίο θέμα, για φωτισμένη κρίση και καλοπροαίρετη επίκριση…» ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ



HAARP - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
(του Υποστρατήγου ε.α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Το κλίμα της Γης άλλαξε . Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η θερμοκρασία του πλανήτη έχει ανέβει αισθητά. Αυτός δε είναι και ο λόγος που όλο και πιο συχνά συμβαίνουν ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και πλημμύρες, λιώσιμο των πάγων, τρύπες όζοντος κ.ο.κ . Ο λαός λέει «ο καιρός τρελάθηκε» . Η αλήθεια είναι ότι εμείς τον τρελάναμε με τις ανοησίες μας Και δεν είναι μόνον οι έμμεσες καταστροφές που προξενήσαμε στο οικοσύστημα , αλλά και οι εσκεμμένες παρεμβάσεις για τον έλεγχο του καιρού. Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι το καλοκαίρι έχουμε βροχές και κρύο και το χειμώνα ζέστες. Μήπως προσπαθούμε να μιμηθούμε τον νεφεληγερέτη Δία, τον θεό των κεραυνών , των βροντών και της βροχής ; Η και το αντίθετον . Μήπως ο Ζευς αλληγορεί ότι στην προκατακλυσμιαία εποχή είχαν την τεχνολογία να επηρεάζουν τον καιρό και να προκαλούν τα καιρικά φαινόμενα ;
Στα αρχεία των ΗΠΑ υπάρχουν μυστικές εκθέσεις για την τεχνική τροποποίηση του καιρού. Είναι γνωστό ότι από την εποχή του ψυχρού πολέμου είχαν γίνει πειράματα για τον τοπικό έλεγχο του καιρού. Από ακριτομυθίες του πράκτορος της KGB κ. Oleg Klougin πληροφορούμεθα ότι υπάρχουν «γεωφυσικά όπλα». Όλοι θα έχουν ακούσει για τους «βροχοποιούς». Ψεκάζουν με αεροσκάφη την ατμόσφαιρα με άλας βαρίου , πολυμερείς ίνες, οξείδιο αλουμινίου και άλλες χημικές ουσίες για να τροποποιήσουν τον καιρό και να ελέγξουν τις ασύρματες επικοινωνίες . Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν -παρότι ο χειμώνας εκεί είναι εξόχως βαρύς -διεξήχθη κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και δεν δυσκόλεψε τον εισβολέα. Το αντίθετο συνέβη στο ΙΡΑΚ..[Στις 4 Απρ. 2003 ημέρα Παρασκευή ο καιρός στη χώρα μας ήτο ανοιξιάτικος με άνοδο της θερμοκρασίας όταν η θερμοκρασία στο ΙΡΑΚ ήτο 35º βαθμοί και θα δυσκόλευε τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Ξαφνικά από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ενέσκηψαν συνεχείς χιονοπτώσεις στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Το κύμα ψύχους μετακινήθηκε προς Νοτιοανατολικά προς Ιράκ και δρόσισε τον εισβολέα Είναι άραγε τυχαία αυτά τα φαινόμενα , ή μήπως έχουν σχέση με τις επεμβάσεις στον καιρό;]
Είναι λοιπόν προφανές ότι με νέες μυστικές μεθόδους δύνανται να επιδρούν στο κλίμα της περιοχής για στρατιωτικούς σκοπούς , διότι στον πόλεμο ο ευνοϊκός καιρός είναι πρωταρχικός παράγων των επιχειρήσεων και «πολλαπλασιαστής δυνάμεως» . Η D-DAY κρίθηκε εν πολλοίς από την ορθή πρόβλεψη του καιρού, ο οποίος παρ’ ολίγον να γίνει αιτία συντριβής της συμμαχικής απόβασης. Ο «στρατηγός χειμώνας» ενίκησε τη Βέρμαχτ στη Ρωσία κ.ο.κ
Η Αμερικανική κυβέρνηση συμμετέχει σε μυστικά πειράματα για τον έλεγχο του καιρού . Η τροποποίηση του καιρού από τις ΗΠΑ έχει πιθανώς γίνει στρατηγικό όπλο με εσωτερικές και διεθνείς εφαρμογές. [Ως γνωστόν στο Ερευνητικό Πρόγραμμα HAARP βομβάρδισαν με ενέργεια υψηλής συχνότητος την ιονόσφαιρα της Αλάσκας για να επηρεάσουν αφ’ ενός τις τηλεπικοινωνίες και αφ’ αφ ετέρου τα ιονοσφαιρικά ρεύματα και τους στρατοσφαιρικούς ανέμους.]
Με τα σημερινά θεοκρατικά και αντιανθρώπινα επιστημονικά δόγματα βαίνομεν ολοταχώς προς οικολογική καταστροφή και βαρβαρότητα. Καιρός λοιπόν να αναζητήσουμε νέες πηγές φυσικής και νοητικής ενέργειας από τον Απόλλωνα-Ήλιο και τον Αίολον .
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com










ΤΕΛΟΣ