AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ & ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ
(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Το Ψευδεπίγραφο Κράτος των Σκοπίων

Η πρόσφατη αναγνώριση των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τις ΗΠΑ είναι η πλέον συνειδητή απάτη όλων των εποχών, διότι έρχεται σε σύγκρουση με την κοινή λογική και το δίκαιο.

Παραβιάζει τους τρεις βασικούς κανόνες της Λογικής:

1ος ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ
Το κάθε πράγμα ταυτίζεται μόνον με τον εαυτόν του και με κανένα άλλο. Επομένως το Α=Α και διάφορον του Β’, Γ’ κ.ο.κ Εν προκειμένω η απάτη που κάνουν με τα Σκόπια είναι ότι τα ταυτίζουν με την Μακεδονία. Όποιος όμως γνωρίζει Ιστορία και όποιος επισκεφθεί το χώρο της Μακεδονίας-και ιδιαιτέρως του Δίου και της Βεργίνας -αντιλαμβάνεται αμέσως την απάτη και το μεγάλο ψέμμα. Το ψέμμα τούτο επειδή είναι διαχρονικό θα εξευτελίζει στο διηνεκές το Αμερικανοσιωνσιτικό Κατεστημένο, εν αντιθέσει με το ψέμμα των Όπλων Μαζικής Καταστροφή που ήτο στιγμιαίο. Το τραγικό όμως είναι ότι ορισμένοι ημέτεροι ανιστόρητοι, προσκυνημένοι ή συμφεροντολόγοι πολιτικοί μας είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την διαχρονική αυτή παραχάραξη της Ιστορίας , Εθνολογίας και της Λογικής, προς χάριν ενός πρόσκαιρου κέρδους. Γιατί αργά ή γρήγορα το θέμα της Μακεδονίας θα γεννήσει «φίδια» για τον Ελληνισμό και για τα Βαλκάνια

2ος ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο αντιφατικές προτάσεις. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι ταυτοχρόνως και νύχτα και ημέρα, ή ο αριθμός 1 να είναι ταυτοχρόνως και 2. Άρα , ενώ υπάρχει από αιώνων η Ελληνική Μακεδονία δεν μπορεί στο χώρο να υπάρξει κι’ άλλη ταυτόσημη. Πρέπει υποχρεωτικώς να υπάρξει διαχωρισμός τους για να είναι λογική η ύπαρξη τους .

3ος ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Για να οδηγηθούμε σε λογικά συμπεράσματα πρέπει να στηριχθούμε σε αληθινές υποθέσεις και όχι σε ψευδείς. Αν στηριχθούμε στο ΨΕΜΜΑ καταλήγουμε σε ΨΕΥΔΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ . Το «όπερ έδει ξείξαι» των μαθηματικών σημαίνει ότι στηριχθήκαμε σε λογικές υποθέσεις και καταλήξαμε σε λογικό συμπέρασμα. Εν προκειμένω οι Σκοπιανοί και οι Αμερικανοσιωνιστές στηρίχθηκαν στο ΨΕΜΜΑ και κατασκεύασαν ένα ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΘΝΗΣΙΓΕΝΕΣ ΚΡΑΤΙΔΙΟ, την αυτοαποκαλούμενη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΡΑΤΗ «ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ»

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΩΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΑΠΟΔΟΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙ’ ΑΥΤΟΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΑΠΟΔΟΧΉ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ . ΑΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ Η ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗ Η ΑΠΟΔΟΧΕΑ ΕΝΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΤΙΤΛΟΥ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ , ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ.

Η Αλήθεια θα λάμψει
Αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει, ακόμη και μετά 1000 χρόνια. Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα θελήσουν να ερμηνεύσουν σωστά την ιστορία , μολονότι πιστεύω ότι η πτώση των παραχαρακτών και πλασταποδόχων θα είναι σύντομη. Η όλη μεθόδευση έγινε για τους εξής λόγους:

ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ‘ΣΟΝΝΕΝΦΕΛΝΤ’
Τούτο απέβλεπε στην δημιουργία ενός κράτους «σφήνα» στην καρδιά των Βαλκανίων για τους κάτωθι λόγους:
1 / Δημιουργία αποσταθεροποιήσεως, πολέμων και αλλαγής συνόρων στην Ν. Α Ευρώπη. Στόχος η Ελλάδα και η Ε. Ε
2/ Εδαφικός ακρωτηριασμός της Ελλάδος.( Κυκλοφόρησε χάρτης του Πενταγώνου με τα σύνορα του ψευδεπίγραφου κράτους των Σκοπίων έως τον Όλυμπο) (Σκόπια=Σκοπιά)
3/ Δημιουργία «Μεγάλης Μακεδονίας » των Σλαβομακεδόνων . Όμως το κρατίδιο αυτό αργά ή γρήγορα θα διαλυθεί διότι οι Αλβανοί θέλουν αυτονομία .[Επειδή η επεκτατικότης των Αλβανών στην Βαλκανική θα ενταθεί και μελλοντικώς θα εκτοπίσουν τους Σλαβομακεδόνες και τις λοιπές εθνότητες, ο τελικός αποδέκτης του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας θα είναι οι μεγαλοιδεάτες Αλβανοί]
4/ Δημιουργία Αμερικανικής Βάσεως στα Σκόπια(Στρατιωτική, CIA κ.ο.κ)για τον έλεγχο των Πετρελαίων στο Αιγαίο και των αγωγών που καταλήγουν στην περιοχή.
5/ Σφετερισμός και εκμετάλλευση του ένδοξου πολιτιστικού παρελθόντος των Ελλήνων Μακεδόνων και του Μ. Αλεξάνδρου στην περιοχή των Βαλκανίων , Μέσης Ανατολής , Καυκάσου ως την Κεντρική Ασία, όπου έχουν εισβάλει στρατιωτικά οι ΗΠΑ.
6/ Οι ΗΠΑ έχουν εμφυτεύσει θρυαλλίδες αναταραχής στην Βαλκανική έτσι ώστε, να μπορούν ανά πάσα στιγμήν να δημιουργήσουν εκρηκτικές συνθήκες διάλυση της (Κόσσοβο, Μαυροβούνιο, Μετόχια, Βοσνία, Σκόπια κλπ). Τα αποτελέσματα μια τέτοιας έκρηξης ασφαλώς θα είναι ολέθρια για την Ε.Ε η οποία στερείται ενιαίας πολιτικής και σύρεται στο άρμα της Αμερικής
7/ Προσεχώς διαφαίνεται η μεταφορά της κρίσεως από την Μέση Ανατολή στα Βαλκάνια. Τούτο εκτιμάται ότι θα γίνει, μετά την διαφαινομένη διευθέτηση του Παλαιστινιακού.
8/ Τέλος ας μην παραγνωρίζουμε και το ζωηρό ενδιαφέρον του Ισραήλ για την Θεσσαλονίκη.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

1/ Η δημιουργία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» εντάσσεται στη νέα στρατηγική των ΗΠΑ, που αναπτύσσεται στο «Δρόμο του Μ. Αλεξάνδρου» ήτοι: Τουρκία, Συρία, Ιράκ, Περσία, Αφγανιστάν , Κεντρική Ασία . Η διαφορά μας έγκειται ότι ενώ οι Έλληνες πήγαν στην Ανατολή για να μεταλαμπαδεύσουν τον πολιτισμό , αυτοί ωθούνται από μια ληστρική και υλιστική αντίληψη, ν’ αρπάξουν τον πλούτο της Ανατολής και ιδιαίτερα τα πλούσια σε κοιτάσματα Πετρελαίου της περιοχής και να βρεθούν στα μετόπισθεν της ανερχόμενης μεγάλης δυνάμεως Κίνας, και της Ρωσίας. Όμως μόνον με στρατιωτικά και οικονομικά μέσα φαίνεται απίθανη η καθυπόταξη των λαών της Ανατολής .
2/ Οι Έλληνες -παρότι χαίρουν μεγίστου σεβασμού και εκτιμήσεως από τους λαούς όπου πέρασε ο Αλέξανδρος- θεωρούνται από τις ΗΠΑ ως «αποδιοπομπαίοι τράγοι» για την αποτυχία της Αμερικανικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο και κατηγορούνται ότι εμφορούνται από «αντιαμερικανικά και αντισιωνιστικά αισθήματα». [Αλλά πώς είναι δυνατόν να συμφιλιωθούν με την Αμερικανική πολιτική όταν οι ΗΠΑ υλοποιούν σχέδια ακρωτηριασμού της Ελλάδος και προξενούν εθνικές συμφορές( Χούντα, Κυπριακή Τραγωδία, Σκοπιανό, ενθάρρυνση επεκτατικών βλέψεων Τουρκίας, Παλαιστινιακό, Καταιγίδα των Βαλκανίων, εισβολή στο Ιράκ κ. α)]?
3/ Επειδή οι Έλληνες είναι άνθρωποι πολιτισμένοι και φίλοι της ελευθερίας και της δημοκρατίας θεωρούνται πολιτικά και πολιτιστικά ως ασύμβατοι με τα Αμερικανοσιωνιστικά και Ισραηλινά συμφέροντα για την παγκόσμια επικράτηση τους.
4/ Οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί, οι Ανατολικοευρωπαίοι και ιδιαιτέρως οι Αλβανοί-που ιστορικά ήσαν πάντα οι μισθοφόροι των ισχυρών- θεωρούνται οι πιο σταθεροί σύμμαχοι των Αμερικανών.
Η Φιλανδοποίηση της Ελλάδος

Με την ακολουθουμένη τον τελευταίο καιρό κατευναστική πολιτική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία «η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα» η Ελλάς έχει καταστεί όμηρος της Τουρκίας. Αντίθετα προς την Ελληνική κοινή γνώμη , οι Ελληνικές κυβερνήσεις ενεργούν δουλικά και λένε πάντα ΝΑΙ στους Αμερικανούς και στο ΝΑΤΟ, ευρισκόμενες σε κραυγαλέα αντίθεση με το φρόνημα του λαού μας. Εδώ και μια 10ετία η Ελληνική πολιτική του κατευνασμού -για την εξασφάλιση δήθεν καλών σχέσεων με την Τουρκία-και των συνεχών υποχωρήσεων για να είναι αρεστές στον Αμερικανικό παράγοντα, μετέβαλαν την χώρα σε υποτελή δορυφόρο της Τουρκίας και ανέδειξαν την τελευταία σε αλαζονική περιφερειακή δύναμη ελέγχου των Βαλκανίων και της Ν. Α Μεσογείου. Η πολιτική αυτή των υποχωρήσεων αντί να εξασφαλίσει την ειρήνη και σταθερότητα εξαγριώνει όλο και περισσότερο την Τουρκική επιθετικότητα με συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναερίου χώρου , του FIR Αθηνών και των χωρικών μας υδάτων , στο Αιγαίο και Κύπρο, προβολή περισσότερων εδαφικών διεκδικήσεων και σκλήρυνση των Τουρκικών θέσεων σε όλα τα μέτωπα. Τούτο όμως δεν συμβάλει στην σταθερότητα και ασφάλεια της χώρας αλλά σε μεγαλύτερη αστάθεια και μελλοντικό κίνδυνο πολέμου κάτω από λίαν αντίξοες συνθήκες.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Καταγωγή : O Hσίοδος (8ος αιώνας π.X.) αναφέρει ότι ο γενάρχης των Mακεδόνων ήταν ο Mακεδών, αδερφός του Θεσσαλού Mάγνητα. Kαι οι δύο ήταν παιδιά του Διός και της Θυΐας και εξαδέλφια των παιδιών του Έλληνα, Δώρου. Tην 2η χιλιετία π.X. διάφορα ελληνικά φύλα, έθνη τα ονομάζει ο Hρόδοτος, ζούσαν στον ορεινό κορμό της Πίνδου. Ένα από αυτά τα φύλα ήταν οι Mακεδόνες. Oι Mακεδόνες, που καταγόταν από το Αργος Oρεστικό, από το τέλος της 2ης χιλιετίας κατοικούσαν στους πρόποδες του Oλύμπου, που ο Hρόδοτος το αποκαλεί "μακεδονικό όρος". Έδρα του βασιλείου αυτού ήταν οι Aιγές, η σημερινή Bεργίνα, όπου ο τάφος του Φιλίππου.

Τα Αρχαιολογικά Ευρήματα ομιλούν
Οι Μακεδόνες είναι τόσο Έλληνες όσο και οι Αθηναίοι , Σπαρτιάτες , Θεσσαλοί κ. α Είχαν κοινό το όμαιμον , ομόγλωσσον, ομόθρησκον και ομόδοξον. Τα παλαιά και τα νέα ευρήματα της αρχαιολογίας σε συνδυασμό με γλωσσολογικές αναλύσεις και η ανεύρεση πλήθους νέων επιγραφών -όλων ελληνικών- με πλούσιο δειγματολόγιο ελληνικών ονομάτων αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει διακοπή, ούτε πολιτιστική ούτε γλωσσική, της ενότητας των Μακεδόνων με τους υπόλοιπους Έλληνες. Στις μεγάλες παλαιές και νέες ανασκαφές της Πέλλας, Βεργίνας, Δίου, Σίνδου και τα επιβλητικά ταφικά μνημεία στα Λευκάδια (Mίεζα), είτε σε δεκάδες λιγότερο γνωστές, όπως στις περιοχές Βοΐου, Αιανή Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Έδεσσας, Αριδαίας, Κιλκίς, Καβάλας και βέβαια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Mακεδονική βασιλική δυναστεία
O Ηρόδοτος (485-425 π.Χ.) και ο Θουκυδίδης (460-400 π.Χ.), τοποθετούσαν τον Περδίκα Α' επικεφαλής της οικογένειας, αποδίνοντάς του μάλιστα και την ίδρυση του κράτους (1ο μισό του 7ου αιώνα π.Χ.). H παράδοση αναφέρεται και σε άλλους βασιλείς παλαιότερους εκείνου (π.χ. Κάρανος, Koίvoς, Τυριμμάς).
Όλυμπος: H Καρδιά των Μακεδόνων
Η καρδιά των Μακεδόνων είναι οι Αιγές (η σημερινή Bεργίνα) και το Δίον, τα οποία βρίσκονται στις υπώρειες του ιερού όρους Όλυμπος , ο οποίος αποτελεί το λατρευτικό κέντρο της Ελληνικής Θρησκείας του 12θεου(πριν μας επιβληθεί ο Ιουδαιοχριστιανισμός) Kαι στου Μακεδόνες κυριαρχούσε η λατρεία του Διόνυσου, του Aσκληπιού, του Πύθιου Aπόλλωνα και του Kάβδειρου (προστάτη γονιμότητας και τρύγου). Στις Αιγές σύμφωνα με την παράδοση, οδήγησε τους Μακεδόνες ο μυθικός βασιλιάς τους Κάρανος, ακολουθώντας μια αίγα (κατσίκα!)
Ο Aμύντας A΄(520-500 π.X.) αρχίζει μια άνθηση των Eλλήνων Mακεδόνων, παράλληλη με αυτή της νότιας Eλλάδας. Δημιουργήθηκαν πόλεις, όπου αναπτύχθηκαν τα γράμματα και οι τέχνες (Άβδηρα, Θάσος, Στάγιρα, Aμφίπολη, Όλυνθος, Δίο, Aιγές κ.λπ.)
Ο Αλέξανδρος ο Α! ο Μακεδών, έδινε πληροφορίες στους Αθηναίους όταν πέρασαν από εκεί οι Πέρσες(Μηδικά)
"...Kαι εγώ ο ίδιος, άνδρες Aθηναίοι, Έλληνας είμαι, από τους αρχαίους χρόνους, και δε θα ήθελα να δω την Eλλάδα υποδουλωμένη αντί για ελεύθερη ..." (Hρόδοτος)
Ο Aρχέλαος, το 400 π.X, μεταφέρει την διοικητική έδρα των Mακεδόνων στην Πέλλα. Ο φιλόμουσος βασιλιάς, φιλοξένησε στα νέα ανάκτορα της Πέλλας, ποιητές και τραγωδούς (τον " Ευριπίδη, που έγραψε και τις τραγωδίες «Αρχέλαος» και «Βάκχες» κ.α) . Μετακάλεσε λαμπρούς ζωγράφους( Ζεύξις) και ίδρυσε στο Δίο της Πιερίας -την Ολυμπία της Μακεδονίας- τα «Ολύμπια», ήτοι: Θρησκευτική γιορτή με μουσικούς και γυμνικούς αγώνες προς τιμή του Ολύμπιου Δια και των Μουσών.

Ο Φίλιππος B΄(382-336 π.X.) επεκτείνει τα σύνορα του κράτους της Μακεδονίας. Ο χαρισματικός αυτός ηγεμόνας, ανέλαβε το θρόνο το 358 π. X. και με τη στρατηγική του ιδιοφυΐα και τις διπλωματικές του ικανότητες μετέβαλε τη Μακεδονία στη σημαντικότερη δύναμη του Αιγαίου και προετοίμασε την Πανελλήνια εκστρατεία του γιου του M. Aλέξανδρου στην Ανατολή. O αιφνίδιος θάνατός του το 336 π.Χ. ματαίωσε τα σχέδια του για την εκστρατεία των Ελλήνων στην Ανατολή, προς τιμωρία των Περσών για την εισβολή τους το 481-480 π.Χ., στην Eλλάδα. Αυτήν τελικά πραγματοποίησε λίαν επιτυχώς ο γιός του Αλέξανδρος.
Ο Εκλεκτότερος των Ελλήνων, ο Μ. Αλέξανδρος
Η Ελληνικότης του Μ. Αλεξάνδρου παρ’ ουδενός αμφισβητήθηκε. Ο Αλέξανδρος που είχε στο προσκεφάλαιο του τα Έπη του Ομήρου, από τα λάφυρα της μάχης του Γρανικού, στέλνει στον Παρθενώνα της Αθήνας 300 πανοπλίες με την εξής αφιέρωση (σε ελληνική, φυσικά, γραφή):
<<Αλέξανδρος Φιλίππου και Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων, από των βαρβάρων των την Ασίαν οικούντων>>

Ο Στράβων (63 π.X.-24 μ.X.) γράφει :
«Έστιν με ουν Ελλάς και η Μακεδονία, νυνί μέντοι τη φύσει των τόπων ακολουθούντες και τω σχήματι χωρίς έγνωμεν από της άλλης Ελλάδος τάξαι και συνάψαι προς όμορον αυτής Θράκης» (Στράβων (63π.X.-24 μ.X.) Άλλωστε, η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο από τους Μακεδόνες του Μ. Αλεξάνδρου, αποτελεί την πιο κατηγορηματική επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος. Τούτο επικυρώνεται κάθε χρόνο από τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που έρχονται στο φως, είτε στις μεγάλες ανασκαφές της Πέλλας, της Βεργίνας, του Δίου, της Σίνδου και τα επιβλητικά ταφικά μνημεία στα Λευκάδια (Mίεζα), είτε σε δεκάδες λιγότερο γνωστές, όπως στις περιοχές Βοΐου, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Έδεσσας, Αριδαίας, Κιλκίς, Καβάλας και βέβαια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδική.

H Καινή Διαθήκη Αναφέρεται, κατ’ επανάληψη στους Έλληνες που ζούσαν στην περιοχή της Μακεδονίας, την εποχή του Χριστού.

O Πλούταρχος (~50-125μ. Χ ) στο έργο του «Βίοι Παράλληλοι» ( συγκρίνει τη ζωή του Έλληνα Αλεξάνδρου με τη ζωή του Ρωμαίου Ιούλιου Καίσαρα), Αρα κι αυτός θεωρεί τον Αλέξανδρο ως Έλληνα.
Έτερα στοιχεία περί της Ελληνικότητος της Mακεδονίας:
1/ Οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν ελληνική διάλεκτο, τα γραπτά τους (πάνω σε στήλες και νομίσματα) ήταν στα ελληνικά.
2/ Τα τα ονόματα τους ήταν ελληνικά, δε βρέθηκε όνομα με κατάληξη -oφ ή Πoφσκι. π.χ.
3/Ο Φίλιππος είναι ελληνικό όνομα και σημαίνει ο άνθρωπος που είναι φίλος (αγαπά) των ζώων. Το όνομα Αλέξανδρος είναι ελληνικό. Προέρχεται από το Αλεξ(=αυτός που προστατεύει π.χ. αλεξίσφαιρο, αλεξικέραυνο, αλεξίπτωτο) και το άνδρας. Δηλαδή Αλέξανδρος(=ο άντρας που προστατεύει).
4/Η μακεδονική αρχιτεκτονική των σπιτιών, παλατιών, θεάτρων, αγορών ήταν η ίδια με αυτήν της Aρχαίας Eλλάδας.
5/ Oι Mακεδόνες πάντα πολέμησαν μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες κατά των εισβολέων της Ανατολής.
6/ Oι Mακεδόνες έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες.
7/ Στη Mακεδονία τελούνταν οι ίδιες θρησκευτικές γιορτές που είχαν οι Aρχαίοι Έλληνες.
8/ Oι Mακεδόνες, ήσαν στην καρδιά της Ολυμπιακής Θρησκείας, διότι η κατοικία των θεών ήτο ο Όλυμπος. Επομένως, ήταν δυνατόν οι Θεοί των Νοτίων Ελλήνων να κατοικούσαν σε ξένο μέρος;
Συμπέρασμα
Ο εμπνευστής και εφευρέτης του Μακεδονικού έθνους ήτο ο Τίτο, ο οποίος μετά το B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ονόμασε τη νότια επαρχία της πρώην Γιουγκοσλαβίας, VARDASKA , σε «Μακεδονία». Aυτή είναι η Αλήθεια και των Σκοπιανών το ψέμμα θα καταπέσει . Όμως τίποτα δεν χαρίζεται. Απαιτείται σκληρός αγώνας για την κατάρριψη των ψευδών και την αποκάλυψη των παραχαρακτών της Ιστορίας. Δυστυχώς ο πολιτικός μας κόσμος λέγει πάντα YES SIR σε μεγάλους και μικρούς και δεν αγωνίζεται για τα συμφέροντα της Ελλάδος. Ο Ελληνισμός πρέπει να έχει τέσσαρες μόνιμες παρακαταθήκες:
1. ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Πνευματική Μεγάλη Ιδέα)
2. ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
3. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ
4. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΤΕΛΟΣ
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com

THE LIES ABOUT MACEDONIA

Thessaloniki, Spring 1995.

To anyone who concerns


For historical reasons, you should spend some minutes to read this letter. I believe you will be “more wise” (historically), after this!

Until today, there is no state - country in the universe (!) with the name “Republic of Macedonia” or just “MACEDONIA” (check the list of the United Nations).

The name MACEDONIA is used illegally by a part of the people who live around “Skopia”, a province in the south of the former Yugoslavia.

“Skopia” is a multi-national state (population around 2.000.000). According to the C.I.A., (the famous CIA of USA) there are today in Skopia 35% Albanians, 15-20 % Serbians, 15-20 % Bulgarians, 10-15 % Greeks (the Skopians sometime call them Blahs, but they have Greek conscience of course and speak Greek - when they are among friends, because they are Greeks), the rest are Romans, Hungarians, Gypsies, Turks, etc. The Albanians call themselves Albanians, the Serbians, Serbians, the Greeks, Greeks etc. There is a small minority, which, for political and nationalistic reasons, created the “Makedonian” problem. They are very strong because they get funding from mysterious sources. (A few years ago some French journalists revealed, that there is a big and modern drug lab, inside a military camp, outside of Skopia. There is also a very rich and famous man, Soros (?), who is funding them). FYROM is their temporary name given to them by the U.N. or VARDASCA, the name they have given themselves a long time ago (after the big river, Vardar, that crosses the country). In 1939 they published a stamp, where they name-call their “province”, inside Yugoslavia, VARDARSCA. This stamp (their stamp) is available to anyone. (It is attached to this message).

There is no Macedonian nation. There is no Macedonian language. Those who claim to speak the “Macedonian language” are speaking a “Bulgarian” dialect instead. The Bulgarians can confirm this fact.

Do you imagine what will happen to this multinational state in 30 years, when the Albanians will be the majority (more than 50%) in this state? Today the Albanians speak Albanian, go to their schools, have their flags and they are in trouble with the “Pseudo- macedonias”.

The “Pseudo-macedonians” claim they descend from Alexander the Great and they are the continuation of the Macedonians, while we, the “Greeks”, are their “enemies” and sometime in the future they will liberate those of “us” who are Macedonians, from the Greek’s occupation!.
There is no historical evidence to support their lies.

What does really mean “Alexander” or “Philip” in their Slavic- Bulgarian- language? In Greek, Alexander is the one who sends away the men (enemy), while Philip is the one who likes horses. Check any big and serious dictionary!

Sometimes the Skopians say that, the Macedonians were Greeks enemies and that they fought each other. This is true. Of course there were many great wars between Greek cities-states in the past (2350 years ago). The hardest fights were between the people of Athens and the people of Sparta, both two were and are Greeks of course. The famous Peloponesian War (Athens against Sparta) lasted many decades (40years) and is today a basic topic for the students in the biggest Military Academies all over the world. Philip the second, Alexander’s father, was the one who first united all Greeks, after many fights of course, and after his death, his son, Alexander the Great, marched against the foreign enemies of Greece, the Persians, in order to “not allow them to invade” in Hellas (Greece) again in the future!
You also know that every day, all over the world, in many cases, brothers are “killing” each other, for economical or other reasons. This fact does not mean that they are not brothers, because they are enemies for a period (long or sort) of time!

Two centuries ago, there were also big fights between different Kingdoms in Italy (Venice, Naples, Florence. etc.). This does not mean that they were (are) not, all, Italians.

From “mythology” we know that, Jupiter - Zeus, the “biggest of the gods, the father of the gods” (actually one of the two “cosmic” forces, the second was – is Hera: These two forces, equal but opposite, are responsible for everything in the Universe, according to the newest theory astrophysicians have, about the “creation”) had one spouse (Hera) and many wives-”lovers”. (He was very sexy !!- Lucky he. It is the “generic cosmic” power that forces everything to go on!). From his lover Pandora (you know Pandora’s box ) he had a son named Grekos - Greek: From Thyia (another lover of his) he had two sons: Magnes and Makedon or Makednos. There is a province in central Greece today named “Magnesia” (after Magnes. It’s capital is the city of Volos, a medium harbor, at the foot of mount Pelion, where the famus Centarus “lived”) and you already read a lot about Makedonia (after Makedon). From a third lover of his (Protogenia) he had another son named Hellen (pronounce “Elin”, not Helen). He gave his name to the people who “came” from him, and to the country they lived (Hellas for Greece and Hellenic for Greek. There is also another “myth” for the origin of the name. You know from Bible, the “deluge-flood of Noah”. This “story” is a newest version of a much older one. The deluge-flood of Bible is a bad copy of the “deluge of Defkaleon and Pyra”. (If you study Bible in details you will find a lot of inaccurates and details that do not much with the story). There are geological evidences that confirm this version (the Aegean sea was land in the past, some thousands years ago, and after the fact, only the tops of the montains remained, the todays Greek inslands). Defkaleon and Pyra had four children. Hellen was one son of theirs.

We use both two names (Greece, Hellas), the same way the Germans use the names Deutchland and Germany for their country. And the Mythology and history goes on. For thousands of years. You see, everything has its history and it’s meaning. There is an explanation for everything. We have evidences for everything, thanks to the history. The others do not have ones.

MAKEDONIA is a part - province - of Hellas (Greece) for more than 4000 years (“officially”). In the area where today is the multinational “state” of SKOPIA, 2500-3000 years ago, there was another population: Paeones (Greek races too) after Paeonia, their territory. The Slavs appeared in the “Balkan” peninsula many – many centuries later, at the 7th century A.C.

The “Macedonian” issue is a part of the famous Eastern Problem , that has to do with the pursuit of the Slavs to get access to the Aegean Sea and Mediterranean during the 17th until the 19th centuries ago and the struggle of the West Powers to block their descent.

The new issue of “Macedonian” problem raised in 1944, just after the second World War. At this period, they changed the name they used under the Yugoslavian state, from VARDARSCA to “MACEDONIA”. This was the Tito’s, Yugoslavia’s leader at this time, plan to give a “national conscience”, a “national ID”, to the different people who lived in this area, and to try to create a big “MACEDONIAN” state, with parts from Bulgaria and of course from the Northern part of Hellas (Greece) to have an exit to the Aegean sea. The next years, after a civil war we have in Greece (1945-1947), the “communists” defeated by the “governmental” and many of them (hundreds of thousands, “communists” or not), left the country (Greece) as political refugees and went to all Eastern countries. From Yugoslavia, to Soviet Union, to Poland. Many of them sought asylum in Yugoslavia. Many of the last ones were Macedonians (Greeks from the northern part of Greece). Also many of them came back in Greece after 1981. Some of them still reserve the “hate” of the civil war. These are among others, who claim the name “MACEDONIA” for VARDARSCA state. The fact that these people and maybe some other are really Macedonians does not mean they can use the term MACEDONIA for the country where they live today. (Imagine the Greek or the Turkish, or the Yugoslavian minority, who lives today in U.S.A, to claim the name Greece, or Turkey, or Yugoslavia, for the country – U.S.A. - where they live today !).

The fact that, while they are really Slavs, they call themselves Macedonians, namely Greeks, leads to alter the world's history. They steal – peddle, part of our History and our civilization, by stealing the term MACEDONIA or MAKEDONIA.

The Bulgarians claim them (the “Skopians”) as their “kids”. They have almost the same language, you see.

Of course there were (there are and will always be) Greeks in all the Balkan countries far along before the Slavs came here. Every big city of today, has been built over the old - ancient colonies of the ancient Greeks. Skopia is over the ruins of an old Greek city: Skopii or Skopos (=guard) (A Greek name of course!!). Do they know what Skopia means, the name of their capital city? . The Slavs first came in (and invaded) the Balkan Peninsula around the 7th century, A.C. of course. (There is another aspect about Slavs and Serbians, too). Greeks were here thousands of years before. Macedonia, Thrace, Thessaly, Epirus, Peloponnesus, Ionian Islands, Aegean Islands, Ionia (Minor Asia), Crete, Cyprus, etc. were “parts” of Hellas (Greece) since the beginning of history! Macedonians is a Dorian race (Hellenic race). The Spartans were Dorians. Philip II and his son, Alexander the Great, called themselves descendants of Hercules (the only and famous Hercules, who was Dorian). Of course a part of the “old Macedonia” is today “occupied” by the Yugoslavians (Skopians) and by the Bulgarians. This was the result of treaties just after the collapse of the Ottoman empire (1913-1914). The main part of Macedonia belongs to its inhabitants as it was since, at least, 3000 BC. The fact that a portion of this geographical area belongs for some decades now to some other country, does not give them the right to change their country’s name to “Macedonia” or to claim themselves as “Macedonians” speaking the .....”Macedonian” language. Such a language does not exist. They just “occupy” some areas, where they invaded in the past. The “term” Macedonia “belongs” to the Hellenic (Greek) history, civilization, nation. It can not be “donated” to anyone, or no-one else can use it. Can you imagine my company or anyone else but “C.N.N”, to establish a company and call it .... “C.N.N”(!!!), without the written permission of the owner of “C.N.N.”? Can you imagine these “thieves” to use your logo too for “their” products? CERTAINLY NOT. History is much stronger than any agreement for Trade marks. The term “Macedonia” or “Makedonia” has been a standard for thousands of years now, the same way PROFIBUS (an industrial digital network) is a standard (DIN 19245) and no one claim this term for himself!

The “pseudo-Macedonians” (“false Macedonians”) used for some period (1992-1995) the golden sixteen-radius star as their state’s flag! (They changed their flag now, they “reversed” the radius of the star!). This star, the Macedonian star, was the symbol of Philip II, the king of Macedonians, who were (and are) Greeks. The archeologists discovered inside Philip’s II tomb, in 1978, in Vergina, 60 kms south-east of Thessaloniki a golden chest (larnax) with the "Macedonian" star (“Virginia’s sun”) on its cover. You can see this masterpiece in the museum of Thessaloniki or Veria, in Hellas (Greece).

Philip II was the one who for first time united all Greeks around 340 B.C. According to Herodotus, the father of history, the Macedonians spoke the same language and shared common customs and religion with the other Greeks. The great peak of Macedonian civilization started from the 5th century B.C., with significant cultural centers being Dion, Pella, Vergina and Amphipolis, where the Athenian Thucydides, in exile, wrote the world’s first history, the Peloponnesian War.
They (the “pseudo-Macedonians”) had also printed maps, where they had included in their “country” a big portion of northern Greece! They had also printed bills with “the White Tower” on it. The White Tower is a monument of Thessaloniki, the second city of Greece, the capital of Macedonia (the name comes after the name of Alexander’s the Great sister, Thessaloniki.). It is the city’s “trade mark”, as Acropolis with Parthenon is the symbol of Athens, the “Eiffel tower” the symbol of Paris, the statue of Liberty (or the “apple”) the symbol of N.York city, the “Golden Bridge” the symbol of San Francisco. They are so miserable in mind, if not dangerous.

There are cities in USA as Athens, Ithaca, Philadelphia, Alexandria, Atlanta , etc. and a state, Georgia, having Greek names. No objection. They do not steal from us. There are many cities in the world by the name “Alexandria” (Egypt, Asia).

We shall have no objection if some people in the middle or upper Asia will use the name Macedonia for themselves or their country (on the other hand there are till today, some people there who live isolated in the mountains, in northern Afghanistan and northern Pakistan, who come form the Macedonian troops, that “settled” there after Alexander’s expedition). But we can not accept this for our “neighbors”. They are stealing not just the name. They are “peddling” our history and our civilization. They claim (unofficially) to “liberate” us from the ... Greek’s rule!!!. We prefer 1000 years slavery under ... the Greek’s rule, rather than a millisecond with them, if they think so.

Macedonia is just one: the Greek province. We respect and help, by any means (and economicaly) these people (the people who live in Vardarsca), we actually respect and love all the people all over the world. Greeks had always good relations with almost any other people they met. We wish good relations with all of them, we like them all, provided they respect us, our history, our symbols and our civilization! The only paradigm for “a god” for hospitality and friendhip around the world, comes from Hellas (Greece). “Filoxenios Jeus”! Many thousands years ago.

You should also know that I am Greek, because I am Macedonian. And I live in Thessaloniki, the capital of Macedonia (or MAKEDONIA). Even our ex President Mr K. Karamanlis and our present prime Minister Mr. Kostas Karamanlis is a Makedonian, from the town Proti , at Serres, Makedonia

Please, do read the history from serious historians. Do not listen to the “Sirens” (do you know Odyssey - Olysseus?). I suppose you have been bad informed.

You should know the truth. I hope you will not repeat such terrible mistakes in the future and that you will also “reinstate” the truth in the name of HISTORY (another Greek word from the tenths of thousands words, millions of people are using every day. See for the TLG Project, University of California, Irvine. CA 92717. E-mail: TLG@UCL.EDU). You are, maybe, very good in your speciality .... Try a little history too!


Thank you very much for your understanding. This long letter could be even longer.


Best regards.
Stefanos Vavouras
ASTRON Computer Applications

Next time you will come in Hellas (Greece), try to visit some museums and archeological places and especially in Dion down our Holy Mountain Olympus that is the center of the Hellenic religion and culture. There you will witness the facts and check who is telling the whole truth and who is telling lies.


This letter was written in 1995 for some friends I met at the International Sales Meeting of PEP Modular Computers GmBH (now part of KONTRON A.G. Germany), that I represent in Hellas.
I am sorry if m

Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και η βουλγαρική επιβουλή (26 Οκτωβρίου 1912)
Στις 26 Οκτωβρίου 1912, ανήμερα της μεγάλης χριστιανικής γιορτής του Αγίου Δημητρίου, ο Τούρκος Χασάν Ταξίν πασάς αποδέχθηκε το τελεσίγραφο του Διαδόχου Κωνσταντίνου, αρχιστράτηγου του Ελληνικού στρατού καταθέτοντας τα όπλα και παραδίδοντας την Θεσσαλονίκη στον Ελληνικό στρατό. Ολόκληρη η δύναμη της Τουρκικής φρουράς (24.000 άνδρες και 1.000 αξιωματικοί θα θεωρούνταν αιχμάλωτοι, ενώ η πόλη περνούσε υπό την Ελληνική κυριαρχία. Η απελευθέρωση της πόλης ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα (27 Οκτωβρίου) όταν μπήκε και παρήλασε στην πόλη το απόσπασμα Κωνσταντινόπουλου και η 8η μεραρχία.

Μεταφέρουμε από το βιβλίο του Σπύρου Κουζινόπουλου «Το Μεγάλο άλμα, η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης», ένα απόσπασμα από μια πολύτιμη μαρτυρία του παλιού πολεμιστή Χαρίλαου Χαρίση από τις πρώτες ώρες του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη.
«Προηγούντο περί τους είκοσι σαλπιγκτάς και έπετο ο αξιωματικός σημαιοφόρος με αναπεπταμένην την σημαίαν και τους παραστάτας εφ’ όπλου λόγχην. Ηκολούθει έφιππος ο συντ/ρχης Κωνσταντινόπουλος και αυτόν ηκολούθουν οι λόχοι. Όλοι με γυμνά τα ξίφη των με πρόσωπα ηλιοκαμένα και λάμποντα απο ψυχικήν χαράν…»
«Τριακόσιοι μαθηταί με τα μπλε πηλήκια και ένα πλήθος Ελλήνων περικυκλώσαμε και ανεμίζοντας τα πηλήκια στον αέρα, ζητωκραυγάζαμε έξαλλοι. Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω ο Διάδοχος, Ζήτω ο γενναίος ελληνικός στρατός. Όλοι φιλήσαμε την πολεμικήν σημαίαν με δάκρυα χαράς. Και επειδή δεν ήτο δυνατόν να σφίξουμε το χέρι του έφιππου συνταγματάρχη, άλλοι θωπεύαμε τις μπότες του και όλοι μαζί βαδίζοντες μεταξύ των τετράδων των ευζώνων και έχοντες εν κύκλω τον συνταγματάρχην, εζητωκραυγάζαμε συνεχώς…».
Η είσοδος των ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων προκάλεσε μοναδικές εκρήξεις χαράς και ρίγη έξαλλου ενθουσιασμού. Έχουμε πολλές περιγραφές από αυτές τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε η πόλη, από δημοσιογράφους, λογοτέχνες και στρατιωτικούς, ενώ εντυπωσίαζε το γεγονός πού είχαν βρεθεί σε λίγες μόνο ώρες αμέτρητες ελληνικές σημαίες οι οποίες είχαν υψωθεί στα μπαλκόνια.


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ελληνική κυριαρχία στην πόλη ήταν η έλευση των Βουλγάρων που εποφθαλμιούσαν την Θεσσαλονίκη και αδυνατούσαν να αποδεχθούν ότι οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τους είχαν προλάβει. Έτσι όταν η παράδοση της πόλης είχε ήδη γίνει από τους Τούρκους στους Έλληνες και είχε υπογραφεί το σχετικό πρωτόκολλο, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκε η 7η Βουλγαρική μεραρχία υπό τον στρατηγό Θεοδόρωφ. Η μεραρχία αυτή δεν είχε εμπλακεί σε εχθροπραξίες και η παρουσία της εξέφραζε την επιθυμία της Βουλγαρίας να αμφισβητήσει την Ελληνική κυριότητα στην Θεσσαλονίκη.Η αμφισβήτηση αυτή εδραζόταν στο γεγονός ότι η συνθήκη μεταξύ των Βαλκανικών συμμάχων που είχε υπογραφεί πριν την έναρξη του πολέμου, δεν προέβλεπε σαφώς τα εδαφικά κέρδη για τον κάθε εταίρο της μετά την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο λόγος ήταν ότι ποτέ μια τέτοια διαπραγμάτευση δεν θα μπορούσε να δώσει αποτέλεσμα. Πάντως φαινόταν αδιαμφισβήτητο πως η στρατιωτική κατοχή σε εδάφη δύσκολα θα μπορούσε να ανατραπεί με συνθήκη και όχι με νέα προσφυγή στα όπλα. Εκτός αυτού στην Βουλγαρική μεραρχία υπηρετούσαν 2 γόνοι της Βουλγαρικής Βασιλικής οικογένειας, ο Βούλγαρος διάδοχος Βόρις και ο πρίγκιπας Κύριλλος, γεγονός που είχε μεγάλη συμβολική σημασία.

Ο κίνδυνος ήταν μεγάλος και δεν διέφυγε της Ελληνικής αντιπροσωπείας που βρισκόταν επί τόπου. Ο Ίων Δραγούμης που συμμετείχε στην Ελληνική αντιπροσωπεία, έστειλε αγωνιώδες μήνυμα στον Διάδοχο ότι ο Ελληνικός στρατός όφειλε οπωσδήποτε να εισέλθει το ταχύτερο δυνατό στην πόλη χωρίς την παραμικρή αναβολή. Αφού οι Ελληνικές δυνάμεις εισήλθαν τελικά εγκαίρως την Θεσσαλονίκη και απέτυχαν όλες οι Βουλγαρικές δολοπλοκίες να τους παραδοθεί η Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά, ο Θεοδόρωφ ζήτησε άδεια από τον Διάδοχο Κωνσταντίνο για να εισέλθουν στην Θεσσαλονίκη 2 λόχοι της μεραρχίας του δήθεν για να “ ξεκουραστούν” επειδή σε αυτούς υπηρετούσαν τα μέλη της Βουλγαρικής οικογένειας. Ο Κωνσταντίνος προσπάθησε να αποφύγει να δώσει συγκατάθεση η να καθυστερήσει την ανεπιθύμητη αυτή εξέλιξη, ενώ ο Βενιζέλος τηλεγραφούσε από


Βουλγαρικά στρατεύματα παρελαύνουν στην Καμάρα

την Αθήνα να μην γίνει αποδεκτό το σχετικό Βουλγαρικό αίτημα. Τελικώς ο Κωνσταντίνος έδωσε την συγκατάθεση του χωρίς να περιμένει την απάντηση του Βενιζέλου και οι Βούλγαροι εισήλθαν και κατέλυσαν στην πόλη με δύναμη που άγγιζε ένα πλήρες Σύνταγμα πεζικού.

Οι Βούλγαροι πέτυχαν να πάρουν την συγκατάθεση του διαδόχου καθώς τον εκβίασαν πως ακόμη και αν δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος, δεν θα πειθαρχούσαν στην απαγόρευση και έτσι οι σχέσεις των 2 συμμάχων θα έβαιναν προς ρήξη στην πιο κρίσιμη στιγμή του πολέμου με την Οθωμανική Αυτοκρατορία.Η είσοδος των Βουλγαρικών στρατευμάτων όμως υπήρξε υποβαθμισμένη και δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των πολιτών της Θεσσαλονίκης και των θρησκευτικών και εθνικών κοινοτήτων της, για τον απλούστατο λόγο ότι οι Βούλγαροι είχαν φτάσει δεύτεροι και πιθανή επικυριαρχία τους στην Θεσσαλονίκη φάνταζε απίθανη. Σε τελευταία ανάλυση η είσοδος τους στην πόλη έγινε με καθυστέρηση, δεν είχε στρατιωτικό περιεχόμενο και εξαρτήθηκε από την Ελληνική συγκατάθεση και καλή διάθεση.

Οι Βούλγαροι πολιτικοί και στρατιωτικοί αντιπρόσωποι που βρίσκονταν στην Θεσσαλονίκη καταλάβαιναν ότι η κατάσταση δεν τους ευνοούσε και για τον λόγο αυτό είχαν καταστεί ευερέθιστοι και επιθετικοί. Οι Βούλγαροι


Ο Βασιλιάς Γεώργιος Α΄ εισέρχεται στην Θεσσαλονίκη
στρατιώτες δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα και έρχονταν σε προστριβές με πολίτες αλλά και με την Ελληνική Χωροφυλακή και τους αντιπροσώπους των Ελληνικών Αρχών. Ο διοικητής της πόλης πρίγκιπας Νικόλαος με διπλωματικότητα προσπαθούσε να τηρήσει ισορροπίες με τις “ συμμαχικές” Βουλγαρικές δυνάμεις που στάθμευαν στην πόλη, αλλά τα συχνά επεισόδια και οι παρεξηγήσεις δυσκόλευαν το έργο του. Πολύ σύντομα άλλωστε φάνηκε πως οι Βούλγαροι μόνο για ξεκούραση δεν είχαν σταθμεύσει στην πόλη, αλλά αντιθέτως η παρουσία τους έμοιαζε να είναι μια άτεχνη προσπάθεια είτε για να δημιουργήσουν τετελεσμένα για συγκυριαρχία είτε για πολεμικό αντιπερισπασμό σε μια μελλοντική ρήξη, που πλέον δεν φάνταζε απίθανη.

Τότε η Ελληνική κυβέρνηση και ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποφάσισαν να κάνουν ότι ήταν δυνατόν για να ενισχυθεί συμβολικά (εκτός από στρατιωτικά) η Ελληνική κυριαρχία στην Θεσσαλονίκη: ορίστηκε ο Ρακτιβάν γενικός διοικητής Μακεδονίας, νομάρχης ο Περικλής Αργυρόπουλος, ενώ στάλθηκαν χίλιοι βρακοφόροι Κρητικοί ως χωροφυλακή για την πόλη. Ταυτόχρονα με αυτά η Ελληνική κυβέρνηση προετοίμασε την θριαμβευτική είσοδο του Βασιλιά Γεώργιου στην Θεσσαλονίκη, που αναμφίβολα θα είχε ένα μεγάλο συμβολικό βάρος και θα διατράνωνε την Ελληνική αποφασιστικότητα να παραμείνει η Θεσσαλονίκη Ελληνική. Έτσι, στις 29 Οκτωβρίου 1912 ο γηραιός Έλληνας Βασιλιάς Γεώργιος Α΄εισήλθε έφιππος στην Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από τον Διάδοχο Κωνσταντίνο ενώ τον υποδέχθηκαν σημαίνουσες προσωπικότητες της πόλης, οι θρησκευτικοί της ηγέτες και ο δήμαρχος Οσμάν Ιμπέλ Χακί μπέης.«Ολόκληρος η πόλις, έγραφαν οι εφημερίδες, είχε διακοσμηθεί πλουσίως και εορταστικώς, από πρωίας δε, παρά την πίπτουσαν βροχήν, είχε προσλάβει όψιν πρωτοφανώς πανηγυρικήν». Η λαμπρή δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης, «χοροστατούντος του μητροπολίτου Γενναδίου και παρουσία του ανωτάτου άρχοντος, της βασιλικής οικογενείας, των τοπικών και προξενικών αρχών και πλήθους ενθουσιώδους λαού», έγινε στην εκκλησία του Αγίου Μηνά στις 30 Οκτωβρίου.
I. B. Δ.

Φιλίστωρ (ἀπὸ ἱστορικὰ θέματα)
Πηγές

Σόλων Γρηγοριάδης, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913

Γαβριήλ Συντομόρου, Σαραντάπορο, Κιλκίς, Λαχανάς, οι πρώτες μας νίκες
29/08/13 - 11:40
!Βρέθηκε αρχαία πόλη των Μακεδόνων στην Κίνα! Ευρήματα μαρτυρούν αρχαία σχέση της Κίνας με Μακεδονία-Βοιωτία-Θεσσαλία-Κάσο...Έως τώρα, η κομμουνιστική Κίνα απαγόρευε τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην χώρα της, ενώ ακόμη και όσες έρχονταν στο φως, χωρίς να μπορεί ή να προλάβει να τις κρύψει, λογοκρίνονταν... Θεωρούσε το κομμουνιστικό καθεστώς πως με σκοταδισμό θα μπορούσε να γαντζωθεί για πάντα στην κυβέρνηση... Η λογοκρισία και οι μέρες της απαγορεύσεως πέρασαν και σαν χιονοστιβάδα έρχονται η μία μετά την άλλη οι ανακαλύψεις και οι ανακοινώσεις...
Υπάρχουν δυο κοινοί θεοί στην μυθολογία και την θεογονία των δυο αρχαίων λαών, των Ελλήνων και των Κινέζων: Η Αθηνά (Φου Σι στα κινεζικά) και ο Παν.
Οι Κινέζοι αναφέρονται στην αρχαία ελληνική γραμματεία ως Σίνες. Το αρχαίο ελληνικό όνομά τους διατήρησαν έως σήμερα (China). Κι αυτό φαίνεται όταν όλος ο κόσμος γνωρίζει το σπουδαιότερο μνημείο τους ως Σινικό Τείχος. Ακόμα λέμε «σινο-ιαπωνικές σχέσεις»... κλπ. Οι Σίνες ήταν ληστές και εξολοθρευτές. Εξολόθρευσαν τους Ίωνες Έλληνες, που κατοίκησαν στα ΝΑ. της σημερινής εκτάσεως της αχανούς χώρας. Οι Ίωνες αφανίσθηκαν απ' εκεί, αλλά όχι το τοπωνύμιο. Ακόμη η περιοχή αυτή λέγεται Γιουνάν (δηλ. Ιωνία)...
Τα αρχαιότερα ευρήματα που έχουν βρεθεί έως τώρα στην Κίνα, ευρέθησαν σε αυτήν την επαρχία, την Γιουνάν, και είναι κουμπιά και λίθινα εργαλεία, 600-500.000 χρονών, που έχουν κάνει κάποιους παλαιοανθρωπολόγους να μιλούν πια για τον «άνθρωπο του Yuanmou», είδος του erectus. Ευρέθησαν δύο κοπτήρες του, στο Danawu στην επαρχία Yuanmou, στα ΝΔ. της Γιουνάν. Ανακαλύφθηκαν στις 1.5.1965, από τον γεωλόγο Fang Qian, ο οποίος εργαζόταν για το Γεωλογικό Ινστιτούτο Ερευνών Μηχανικής. Τα απολιθώματα εκτίθενται στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας, στο Πεκίνο. (Αργότερα, στην ίδια περιοχή ευρέθησαν λίθινα αντικείμενα, κομμάτια οστών ζώων κλπ. σημάδια ανθρώπινης εργασίας και τέφρας από φωτιές). Υπάρχουν επίσης και τα ευρήματα 50 σκελετών, που συμβατικώς ονομάσθηκαν «Άνθρωπος του Πεκίνου», και που βρέθηκαν στο σπήλαιο του Τσουκουτιέν, την δεκαετία του 1920, μαζί με 17.000 εργαλεία. Είναι ο παλαιότερος κάτοικος της περιοχής, αφού αυτός ανάγεται στα 750-500.000 χρόνια πριν από σήμερα.Παρ' όλ' αυτά, η συμβατική επιστήμη, εξακολουθεί να λέει και να διδάσκει πως ο πολιτισμός, στην μακρινή Κίνα, ξεκινά την... 3η χιλιετία π.Χ.!
Υπάρχουν ευρήματα και από μούμιες (και μάλιστα 200!), που δείχνουν πως οι κάτοικοί της, την 2η-3η χιλιετία π.Χ. δεν είχαν... κινεζικά χαρακτηριστικά, αλλά «ευρωπαϊκά» (καστανά ή ξανθά μαλλιά, μεγάλη μύτη, κλπ.). Βρέθηκαν σε ένα μοναδικό έως τώρα νεκροταφείο, Β. του Θιβέτ, το οποίο ήταν γεμάτο με φαλλικά σύμβολα, που ανήκει - λένε - σε έναν «άγνωστο έως τώρα πολιτισμό». Οι τάφοι είναι... βάρκες αναποδογυρισμένες και θαμμένες στην άμμο. Προφανώς οι δημιουργοί του ήθελαν να αφήσουν στην ιστορία την ναυτική καταγωγή των προγόνων τους... Από κάθε βάρκα «ξεφυτρώνει» ένας στύλος ύψους 4 μ. Έχει σχήμα του αιδοίου στους ανδρικούς τάφους και φαλλού στους γυναικείους.[3] Και δεν είναι οι μόνες αρχαίες μούμιες που βρίσκονται στην Άπω Ανατολή, με μη «κίτρινα» χαρακτηριστικά.
Υπάρχουν και σύμβολα γραφής του 3000 π.Χ. Πάλι προσφάτως αρχαιολόγοι ανακάλυψαν (στον νεολιθικό χώρο του Λιανγκζού, Ν. της Σαγκάη, στην Α. Κίνα), 200 κομμάτια θρυμματισμένων λίθινων τσεκουριών, με σύμβολα που παραπέμπουν σε γραφή της εποχής. Σαν κι αυτά έχουμε πολλά στην Θεσσαλία. Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να χαράσσουν λέξεις σε αστρολίθους (τα λεγόμενα αστροπελέκια). Αν είναι έτσι, τότε οι Κινέζοι είχαν γραφή συγχρόνως με τους Μεσοποταμίους, 2.000 χρόνια αργότερα από τους Έλληνες και 1.400 χρόνια παλαιότερα, σε σχέση με αυτό που πίστευαν έως τώρα οι αρχαιολόγοι για την κινεζική γραφή. Μαζί με αυτά στον ίδιο τόπο ευρέθησαν χιλιάδες ευρήματα κεραμικής, ξυλουργείας, νεφρίτη, ελεφαντόδοντου και πέτρας.
Υπάρχουν και ζωγραφιές Ελλήνων στρατιωτών (3ου-2ου αι. π.Χ.). Έχουν βρεθεί σε μαλλινα υφάσματα. Εκτίθενται στο Μουσείο Sampul, στην Urumqi Xinjiang της Κίνας.
Υπάρχουν και αγάλματα Ελλήνων στρατιωτών του 3ου αι. π.Χ. Αρκετά ειδώλια και αναπαραστάσεις Ελλήνων στρατιωτών ευρέθησαν Β. του Tien Shan. Εκτίθενται στο μουσείο στο Xinjiang Urumqi (Boardman).
Υπάρχει ολόκληρος κατάλογος με ευρήματα μαιάνδρων στην Κίνα...
Υπάρχουν δεκάδες πυραμίδες, κάτω από τυμβόσχημους λόφους στην Κίνα - μόνο στην επαρχία Shaanxi στην «απαγορευμένη ζώνη», ευρέθησαν άλλες 37! Πρώτος γι' αυτές έγραψε ο Victor Segalen, που επισκέφθηκε την Κίνα το 1913. Στο «Mission Archeologique en Chine» έγραψε άρθρο με τίτλο «L'art funeraire a l'epoque des Han" (1914), όπου έγραφε για τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα (και ότι υπάρχουν κ.ά. τάφοι στην περιοχή). Αλλά η πρώτη πυραμίδα ανακαλύφθηκε στις 28.3.1947, εν πτήσει, ΝΔ. του Ξιάν, από τον Αμερικανό σμήναρχο Maurice Sheahan, ο οποίος εντόπισε έναν τέτοιο μυστηριώδη γιγαντιαίο λόφο στην πεδιάδα Τσιν Τσουάν. Αργότερα οι «NY Times» (30.3.1947) ασχολήθηκαν με την ανακάλυψή του! Εάν είναι πυραμίδα, είπαν, μπροστά της η μεγάλη πυραμίδα της Αιγύπτου θα μοιάζει... νάνος! Και απεδείχθη πως η πυραμίδα αυτή ήταν ένα Maoling Μαυσωλείο του αυτοκράτορος Γου Χαν. Η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας τρομοκρατημένη ενώπιον μιας τέτοιας ανακαλύψεως, κάνει μια εγκληματική κίνηση: Φυτεύει δένδρα πάνω στους «ύποπτους» λόφους, έτσι ώστε να μην είναι διακριτό πλέον το τυμβοειδές σχήμα τους... Οι υποστηρικτές της αιγυπτο-αφρο-κεντρικής ιστορίας τα έχασαν! Το «Science News Letter» (νυν «Science News»)[4] έσπευσε να πει ότι «οι κινεζικές πυραμίδες είναι... αναχώματα»... Σήμερα γνωρίζουμε πως οι κινεζικές πυραμίδες είναι τύμβοι-μαυσωλεία. Έτσι τις λένε και διεθνώς: tumulus mound! Όμως, τύμβους για τάφους των βασιλιάδων τους έκτιζαν μόνον οι αρχαίοι Μακεδόνες! Αυτή η πυραμίδα υπό τον λόφο, ίσως είναι κλιμακωτή, όπως συνηθίζεται στην περιοχή της ΝΑ. Ασίας (και της Κ. και Ν. Αμερικής). Τέτοια ακριβώς έχουμε και κάτω από τον Αμφίο λόφο στην πόλη των Θηβών Βοιωτίας! Η ύπαρξη τέτοιων ιερών μνημείων στην «απαγορευμένη ζώνη» σημαίνει πως και οι μετέπειτα τοπικοί αυτοκράτορες ακολούθησαν ως ιερό τόπο αυτόν που επέλεξαν ή υπέδειξαν οι Μακεδόνες - προφανώς στρατιώτες του Μεγ. Αλεξάνδρου, που δεν θέλησαν να γυρίσουν πίσω, και τράβηξαν κι άλλο προς ανατολικά
Η αρχαία μακεδονική πόλη
Υπάρχουν τουλάχιστον 12 αρχαίες ελληνικές πόλεις στην Κίνα, βάσει ανασκαφών των πανταχού παρόντων Γερμανών αρχαιολόγων! Η κινεζική κυβέρνηση - επειδή δυσαρεστήθηκε που δεν βρήκαν... βούδες - απέλασε όλες αυτές τις αρχαιολογικές αποστολές...
Οι αρχαιολόγοι έφυγαν, το καζάνι όμως έβραζε... Από τη δεκαετία του 1980, και μετά, αναζωπυρώθηκε το αρχαιολογικό ενδιαφέρον στην Κίνα, και μια ομάδα Κινέζων και Ιαπώνων ερευνητών, άρχισε να ψάχνει για την φημολογούμενη χαμένη αρχαία πόλη ΝΑ. της Kashgar. Την Kashgar, που ο αρχαίος Έλλην γεωγράφος, Κλ. Πτολεμαίος (1ος αι. μ.Χ.), την αναφέρει ως Κασία (στα Κάσια όρη, στην Κασία χώρα, ορμητήριο των Σκυθών, ενώ άλλοι μιλούσαν για τις Κάσιες Πύλες. Άρα την εγνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες! Ενώ οι επιστήμονες έλεγαν έως τώρα, πως η παλαιότερη αναφορά της Kashgar καταγράφεται από... κινεζική αποστολή της Δυναστείας Χαν - κάπου μεταξύ 206 π.Χ. και 220 μ.Χ. - για τα περιβόητα ταξείδια του «Δρόμου του Μεταξιού»...
Μια αρχαιολογική ανακοίνωση τάραξε τα κοιμισμένα ιστορικά ύδατα, το 1993: Ένας αρχαίος ελληνικός πολιτισμός βρέθηκε στην Niya - περίπου 640 χλμ. ΝΑ. της Κασίας, στην έρημο Τακλαμακάν! Εκεί όπου είχε «σηκώσει» την αρχαία πόλη ο Stein! Και πράγματι, «κάτω από κάτι μεγάλους αμμόλοφους», όπως είχε σημειώσει ο Stein, από διηγήσεις εντοπίων, ανακαλύφθηκαν και τα ερείπια της αρχαίας πόλεως... Μέσα στα ερείπια ευρέθησαν ένας αρχαίος ελληνικός αμφορέας, έπιπλα αρχαιο-ελληνικού στυλ, ανάγλυφες παραστάσεις με μαιάνδρους, ελληνικοί αμφορείς με αναπαραστάσεις από τα ομηρικά έπη, κλπ. Όλα αλεξανδρινής εποχής... Στον δε «τάφο 3» ήταν θαμμένοι ένας άνδρας και μια γυναίκα, υπέροχα ενδεδυμένοι με μεταξένια ρούχα (κουκκούλες, πολύχρωμες ρόμπες, παντελόνια, υποκάμισα, και κεντημένη δερματινη σόλα υποδημάτων!). Ο άνδρας είχε μαζί του την φαρέτρα, το τόξο, και τα βέλη του. Δεν θα πήγαινε στον άλλο κόσμο χωρίς τα όπλα του! Φορούσε επενδύτη (ένα κινεζικό σακκάκι). Η γυναίκα φορούσε χρυσά ενώτια και είχε ένα κύπελλο με σφαιρίδια από το περιδέραιό της. Σε ένα άλλο κουτί υπήρχε η χτένα, το μακιγιάζ της, και ένα σετ ραπτικής! Απεριποίητη θα πήγαινε; Προφανώς θα ήταν πλούσιοι. Αλλού βρέθηκε επιγραφή σε πρώιμη κινεζική, που είχε αστρολογική πρόβλεψη: «Η εμφάνιση των πέντε αστέρων στα Α. είναι ευνοϊκή για την Κίνα».. Οι κάτοικοι της Niya διατρέφονταν με κρέας, αχλάδια και σταφύλια. Λέτε η Niya να αποδειχθεί πως ήταν η αρχαία Νήσσα, μια από τις αινιγματικές γενέτειρες του Διονύσου;
Επίσης, αφού επισήμως και συμβατικώς, ο Μ. Αλέξανδρος έφθασε μέχρι τον Γάγγη ποταμό, πώς υπήρχαν ελληνικές πόλεις πέραν αυτού, στην Κίνα;Μήπως πρέπει να ξαναγραφτεί η ιστορία;
Το πλήρες κείμενο βρίσκεται στο http://lithosfotos.blogspot.gr/2013/08/blog-post_5266.html
Τμήμα ειδήσεων defencenet.grPosted: 14 Nov 2016 02:30 PM PST
Ένα άγνωστο και αμφισβητήσιμο κομμάτι του παρελθόντος της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι το ότι πιθανόν να έφτασε στην Σιβηρία και τα στοιχεία υπάρχουν…

Ιστορικά να αναφέρουμε ότι…

Ο Αλ-Ομάρι, ο γραμματέας του σουλτάνου της Αιγύπτου, κατά τον 14ο αιώνα ανέφερε ότι: «Στην γη της Σιβηρίας που έχει πολύ κρύο, και χιόνι …χιόνι που σκεπάζει τα πάντα για 6 μίνες πήγαιναν έμποροι μέχρι την Yugorskaya όπου κατοικούσαν λίγοι άνθρωποι . Πίσω από την Yugorskaya είναι ο Βορρας με συνεχές σκοτάδι όπου δεν υπάρχει τίποτα εκτός από ένα μεγάλο πύργο που χτίστηκε από τον Iskender (δηλ τον Μ. Αλέξανδρο)

Ο Quintus Curtius Rufus – Ρωμαίος ιστορικός, ρήτορας, διάσημος για το έργο «Η ιστορία του Μεγάλου Μακεδόνα Αλεξάνδρου», ανέφερε τα πιο κάτω:

«Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του έτους, υπάρχει τόσο πολύ χιόνι παντού που δεν υπάρχει κανένα ίχνος πτηνών ή οποιοδήποτε άλλου ζώου. Αιώνιο σκοτάδι καλύπτει τον ουρανό, μέρα και νύχτα, και με πολύ δυσκολία μπορείς να διακρίνεις τι υπάρχει δίπλα σου. Δεν υπήρχε απολύτως καμία ανθρώπινη παρουσία και ο στρατός του Μ. Αλεξάνδρου, υπέστη καταστροφές:.. από την πείνα, το κρύο, την υπερβολική κούραση και την απελπισία»Να σημειώσουμε ότι σε πρόσφατες ανακαλύψεις στις βόρειες παγωμένες αυτές περιοχές, βρέθηκε μπρούτζινο άγαλμα του Ηρακλή καθώς και μακεδονικά όπλα και θώρακες. Των αξιωματικών είναι φτιαγμένες από χρυσάφι ενώ των στρατιωτών του από ασημί… Πιστεύεται ακόμα ότι εκεί υπάρχουν 3 τόνοι χρυσού του Μ. Αλεξάνδρου.
Το μπρούντζινο άγαλμα του Ηρακλή


Τα συγκεκριμένα γραπτά κείμενα είναι ένα μικρό δείγμα ανάμεσα από πολλά ντοκουμέντα. Μελέτες επάνω σε αυτά έδειξαν ότι οι πληροφορίες είναι αυθεντικές.

Από το μήκος των ίσκιων των δένδρων το μεσημέρι, οι σημερινοί επιστήμονες συμπέραναν σε πιο γεωγραφικό πλάτος και μήκος έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος και το επιστημονικό συνεργείο που τον συνόδευε.


Ο Χάρτης του 1673


Χάρτης του 1673: Στα δυτικά της λίμνης Teletskoye ορίζεται ο δρόμος προς τη χώρα Kataev, ο οποίος συναντήθηκε με το δρόμο του Μέγα Αλέξανδρου.
Ο Καθηγητής Bernard Heuvelmans, ο Σοβιετικός επιστήμονας στις ΗΠΑ Ivan T. Sanderson, ο Διδάκτωρ Ιστορίας και Φιλοσοφίας Boris Fedorovich, υποστηρίζουν την θεωρία ότι οι «Γωγ και Μαγώγ» που τους έκλεισε στα τάρταρα ο Μ. Αλεξανδρος ήταν Νεάντερταλ. Βρέθηκαν πολλά στοιχεία για το μέρος που έκλεισε ο Αλέξανδρος τους «Γωγ και Μαγώγ»…

Απομεινάρια των Νεάντερνταλ ήταν τα ρυπαρά γένη «Γώγ και Μαγώγ» που κατοικούσαν σε 6 πόλεις όπως γράφει ο Διόδωρος: “Η κυριότερη πόλη ήταν σε απότομο βράχο και λέγονταν AOΡN. Ο Ηρακλής τρεις φορές προσπάθησε να την κατακτήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Όταν οι γύρω κάτοικοι που υπέφεραν από τους «Γωγ και Μαγώγ» ζήτησαν την βοήθεια του Αλεξάνδρου, εκείνος δέχτηκε αυτήν την πρόκληση.

Αυτό που δεν μπόρεσε να κατακτήσει ο Ηρακλής το κατέκτησε ο Μ. Αλέξανδρος δίνοντας 30 αργύρια σε έναν γέρο με τους 2 γιους του και του έδειξαν ένα κρυφό μονοπάτι και έτσι ο Αλέξανδρος κατέκτησε την πόλη στον βράχο AOΡN.”
Ο χάρτης που δείχνουν οι Ρώσοι με ντοκουμέντα ότι ο Μ. Αλέξανδρος πλησίαζε τον Βόρειο Πόλο .
Το ερώτημα είναι γιατί οι Ρώσοι να το περηφανεύονται και οι Έλληνες να τα κρύβουν.

Οι γραφές που βρέθηκαν στην Αίγυπτο για τον Αλέξανδρο τις πήρε το Βατικανό και τις έδωσε σε ομάδα επιστημόνων για να τις μελετήσουν. Έγραφε πράγματα άγνωστα για τον Αλέξανδρο. Ενθουσιασμένοι οι επιστήμονες είπαν να έρθουν στην Ελλάδα να φέρουν τις μεταφράσεις. Η Εκκλησία αντέδρασε και όπως έγραψαν ξένες εφημερίδες, το Άγιο Όρος έκαψε το πλοίο “Ελεάννα” που ήταν αυτοί οι επιστήμονες.


Η πιο πάνω φωτογραφία που βρέθηκε στη Σιβηρία δείχνει πετρογλυφικά που βρέθηκαν στην Ρωσία που δείχνουν καμήλες. Μάλλον κάποτε η περιοχή δεν ήταν έτσι όπως είναι σήμερα, καλυμμένη με χιόνια και πάγους. Το κλίμα πιθανόν να ήταν διαφορετικό.

Η στρατιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου που κατέκτησε ολόκληρο τον γνωστό κόσμο της αρχαιότητας