AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΙ ...ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ(5ον)

ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ;

Το «Απολλώνιο» και «Διονυσιακό» Πνεύμα

Ο Ελληνισμός δεν είναι μια απλή κουλτούρα κάποιας φυλής, ή ενός έστω αρχαίου λαού, αλλά μια οικουμενική και διαχρονική ιδεολογία και τρόπος ελεύθερης και πολιτισμένης ζωής. Με τον όρο ‘πολιτισμένης’ εννοούμε ότι πήρε τον άνθρωπο γεωργό και κτηνοτρόφο και τον έκανε κάτοικο του άστεως, δίνοντας σ’ αυτόν θεσμούς, δημοκρατικό πολίτευμα, δικαιοσύνη, ανθρωπισμό και παιδεία. Ο Ελληνισμός είναι μια στάση ζωής που φωτίζει την Ψυχή και το Νου του ανθρώπου, πνευματικό και πολιτιστικό φως που αλληγορείται με τον ωραίο συμβολισμό του Διονύσου και του Απόλλωνος. Ως γνωστόν, ο Ελληνισμός έβγαλε τον άνθρωπο από την πρωτόγονη κατάσταση και του έδωσε τον πολιτισμό. Αυτό επιφορτίζει εμάς τους Έλληνες με ορισμένες υποχρεώσεις. Και πρώτιστα να μάθουμε την αρχαία ιστορία και την γλώσσα μας. Διαφορετικά κινδυνεύουμε να χάσουμε την εθνική μας ταυτότητα-ήτοι την κατανόηση για το ποιοι είμαστε και πού πηγαίνουμε. Χωρίς αυτήν απεμπολούμε την πανάρχαιη Ελληνική μας κληρονομιά, κληρονομιά ομορφιάς και χρησιμότητας, την οποία ουσιαστικά χαρίζουμε σε ξένους «θεματοφύλακες», ή και σε σφετεριστές. Αν εμείς απεμπολήσουμε με έργα και πράξεις τους αρχαίους προγόνους μας και έλθουν οι γειτονικοί μας λαοί και τους υιοθετήσουν λ.χ οι Τούρκοι της Ιωνίας , οι Σκοπιανοί σλαβομακεδόνες , οι Αλβανοί Ιλλυριοί τότε εμείς το έχουμε χάσει το παιχνίδι και του λοιπού δεν θα έχουμε δικαίωμα να είμαστε οι μοναδικοί θεματοφύλακες των ένδοξων προγόνων μας. Και για να είμαστε οι πραγματικοί θεματοφύλακες δεν αρκεί να τους εμπορευόμαστε κατά τρόπον χυδαίο όπως κάνουν οι ελλαδέμποροι και ο τουρισμός , αλλά θα πρέπει να τους μελετήσουμε εις βάθος και να γίνουμε καλύτεροι εκείνων στις σύγχρονες επιστήμες , στα γράμματα , στις τέχνες, στην ηθική του βίου . Μόνον αν γίνουμε το παραδείγματα της παγκόσμιας κοινωνίας σαν κράτος δικαίου , με άρτια οργάνωση, σεβασμό στους νόμους, αγάπη προς το φυσικό περιβάλλον , βάλουμε πάνω από όλα τον άνθρωπο και όχι το κέρδος, τότε θα μπορούμε να καυχηθούμε ότι είμαστε άξιοι εκείνων.

Υλικό Συμφέρον και Ηθικές Αξίες
Εδώ και 2. 000 χρόνια αυτή η κληρονομιά πέρασε στην Δύση μέσω της φιλοσοφίας, της τέχνης και των αξιών της ζωής. Όμως πέρασε αρκετά αλλοιωμένη και διαστρεβλωμένη, διότι μεγέθυνε μεν το υλιστικό συμφέρον, αλλά σμίκρυνε το ηθικό και αξιακό τοιούτο. Κοντολογίς, οι Δυτικοί δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν πλήρως το βαθύτερο περιεχόμενο και την ουσία της «Ελληνικής Σκέψης». Αρκέσθηκαν μόνον στην υιοθέτηση των Ελληνικών θεσμών, που απέβλεπαν στην αύξηση του υλιστικού των ευδαιμονισμού και της καλοπέρασης (δημοκρατία, καπιταλισμός, προσωπική ελευθερία, πολιτικές ελευθερίες, συνταγματική κυβέρνηση, αθλητισμός, θέατρο κ.α). Όμως δεν μπόρεσαν να μπουν στο βάθος της Ελληνικής κοσμοθέασης και να εφαρμώσουν το «Μέτρον άριστον» , το «μηδέν άγαν» . Ούτε έκαναν ποτέ ενδοσκόπηση του εσωτερικού τους κόσμου με το Απολλώνιο «Γνώθι σ’ αυτόν»
Ο Σωκράτης θεωρείται γι’ αυτούς ηλίθιος και επικίνδυνος «παπαρδέλας», διότι κυριαρχεί η αρπακτική εγωπάθεια και η αποτίμηση των πάντων σε χρήμα , επίδειξη , ισχύ και προβολή. Ο ευτελισμός όλων των ιδεών , που εκείνος στηλίτευσε, έχουν γίνει σήμερα το ευαγγέλιο του επιτυχημένου ανθρώπου. Αδιαφόρησαν για την ψυχοπνευματική ανύψωση και την ευδαιμονία των ανθρώπων, που ήτο ο κυριότερος στόχος της Ελληνικής φιλοσοφίας. Για τον Ελληνα ο υλικός πλούτος ήτο το μέσον και όχι ο αυτοσκοπός για την απόκτηση της ευτυχίας και της ευδαιμονίας. Αυτή εξεπήγαζε από κάπου βαθύτερα και είχε σχέση με τις ανώτερες συμπαντικές δυνάμεις που κατήυθυναν την συμπαντική νομοτέλεια. Ο σημερινός άνθρωπος βλέπει τον εαυτόν του είτε σαν σκλάβος στο εξουσιαστικό σύστημα που τον καταπιέζει , είτε σαν εξουσιαστής των πάντων που ενεργεί ελέω θεού για να κυριεύσει τον κόσμο, σύμφωνα με τις εντολές του Χριστού προς τους μαθητές του «…κυριεύσατε πάντα τα έθνη»
Αντίθετα, οι Ανατολικοί λαοί, που είχαν μακραίωνα παράδοση δουλείας, δεσποτισμού και δογματισμού, ασπάσθησαν μεν την ηθική διάσταση του Ελληνισμού, αλλά απεμπόλισαν την φιλελεύθερη βάση του. Αυτήν που οδηγεί στην απελευθέρωση του ατόμου από τον ζυγό της δουλείας αλλά και της φτώχειας και της μιζέριας, κοντολογίς δεν του βελτίωσε την ζωή και του χάρισε χαρά. Τούτο ισχύει ιδιαίτερα για την γυναίκα , την οποία εθεώρησε ως υποδεέστερη στον άνδρα. Επομένως, η νέα πρόκληση για τους Έλληνες είναι σήμερον, να εμβαθύνουμε στις αξίες της φυλής μας, δηλαδή στην αύξηση της ατομικής, συλλογικής και οικολογικής συνειδητότητος των ανθρώπων, εις τρόπον ώστε να γίνουμε καλύτεροι και να στείλουμε ξανά τα σωστά μηνύματα σε ολόκληρη την οικουμένη. Τούτο καθίσταται σήμερον περισσότερον από ποτέ επιτακτικόν, διότι οι ιδέες του Ελληνισμού (Δημοκρατία, Ελευθερία, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Καπιταλιστικό Σύστημα, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ανθρωπισμός, Τέχνη, Αθλητισμός, Χαρά της Ζωής, Οικολογία, Επιστήμη κ. α) είναι θεσμοί που υιοθετούνται πλέον οικουμενικά από όλους τους λαούς της Γης. Έτσι θα μπορέσουμε να συμβάλουμε κι εμείς στην συνέχιση της εξελικτικής πορείας της ανθρωπότητος προς την ορθή κατεύθυνση, προς τον πολιτισμό. Όχι μόνον προς την τεχνική εξέλιξη, αλλά και προς την ευδαιμονία του ατόμου. Τούτο θα γίνη με την ισόρροπη ανάπτυξης της Γνώσης και της Ψυχής, του ορθολογισμού και του ανθρωπισμού. Τούτο θεωρείται επιτακτικό για όλες τις κοινωνίες, αλλά ιδιαιτέρως για την Δυτική τοιαύτη, η οποία αν και απέκτησε τους υλικοτεχνικούς πόρους και την υλική ευμάρεια, μαστίζεται από μια μεγάλη κοινωνική και ηθική κρίση, που εκδηλώνεται με την βία, την τρομοκρατία, το έγκλημα , τα ναρκωτικά και
την παραίτηση της νεολαίας από δημιουργικές πρωτοβουλίες .

Αρμενίζουμε στραβά
Και ενώ θα ανέμενε κανείς η Δυτική κουλτούρα να στραφή προς την Ελληνική Σκέψη, ήτοι προς τον Ορθολογισμό και τον Ανθρωπισμό για να βρη απαντήσεις στα κρίσιμα προβλήματα της εποχής μας, αυτή απομακρύνεται από την Κλασσική Παιδεία, προς επικίνδυνα μονοπάτια, που την οδηγούν στα σημερινά αδιέξοδα και στην αυτοκαταστροφή. Τούτο γίνεται φανερόν από την κατάργηση των Ελληνικών σπουδών στα Αμερικανικά, αλλά και στα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και σχολεία. Και ενώ θα έπρεπε εμείς οι Έλληνες να εμείνουμε στην κλασσική παιδεία ως την μοναδική για την διάπλαση των νέων και των πολιτών , παραζαλισμένοι από τα απατηλά μηνύματα των καιρών και την ξενολαγνία πρώτοι βγάλαμε από τα σχολεία μας την κλασσική παιδεία για να εισπράξουμε τώρα τα επίχειρα της βλακίας μας.
-Ποιος λοιπόν σκοτώνει το Ελληνικό Πνεύμα;
-Ποιος καταργεί τον Όμηρο από την διδασκαλία των παιδιών της Δύσης;
Αυτό θα είναι το θέμα του παρόντος κεφαλαίου [«WHO KILLED THE HOMER?, Victor Davis Hanson, John Heath] «PAX AMERICANA» Στον 20ό αιώνα τα κακά-όπως και τα καλά-αρχίζουν από τις ΗΠΑ και ταχέως ξαπλώνονται σ’ ολόκληρο τον κόσμο, όπως τα κύματα που σχηματίζει ένα βότσαλο στην λίμνη. Και δυστυχώς εμείς οι Έλληνες-και όχι μόνον εμείς-έχουμε την τάση να υιοθετούμε τα κακά και να απορρίπτουμε τα καλά των ξένων.
*Προσωπικά έχω ζήσει στις ΗΠΑ αρκετό καιρό και σας διαβεβαιώ ότι η χώρα αυτή δεν έχει μόνον κακά όπως την παρουσιάζουμε και την αντιγράφουμε , αλλά έχει και πολλά καλά , τα οποία τα ΜΜΕ σκοπίμως ή από άγνοια αποσιωπού. Ισως διότι τα θετικά δεν συμφέρουν στο εξουσιαστικό κατεστημένο της πατρίδος μας. Θα μπορούσα να αναφέρω πάμπολλα παραδείγματα όπως λ.χ την έλλειψη της γραφειοκρατίας, τον σεβασμό του πολίτη, την εφαρμογή των νόμων, την οργάνωση και την τάξη, την υπευθυνότητα των πολιτών, την εργατικότητα η οποία φθάνει τα όρια της υπερβολής κ.α
*Θα μπορούσα ν’ αναφέρω και ορισμένα αρνητικά γνωρίσματα της Αμερικανικής κοινωνίας όπως λ.χ την παντελή έλλειψη ψυχαγωγίας, την καλβινιστική αντίληψη για την εργασία , η οπία καταντά δουλεία, την έλλειψη επαρκούς και αντικειμενικής πληροφόρησης, της εκμετάλλευσης του τεράστιου πλούτου της χώρας από μια μικρή κλίκα Εβραίων πλουτοκρατών , την περιορισμένη δημοκρατική εκπροσώπηση του λαού κ.α Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να θίξω το θέμα της έλλειψης ψυχαγωγίας. Στις ΗΠΑ δεν έχει θέση ο Διόνυσος. Η χώρα είναι ένα απέραντο στρατόπεδο εργασίας . Η ψυχή καταπιέζεται και πονάει , καθώς ο τεχνολογικός τρόπος ζωής βάζει τον άνθρωπο σε στερεότυπα και τυποποιημένα καλούπια και τον απομακρύνει από την φύση και την κοινωνία.
Σήμερα οι Κλασσικές Σπουδές είναι υπό απαγόρευση στις ΗΠΑ και οι λόγοι της κατάρρευσης των είναι οι εξής:
Ανελλήνιστοι «Ελληνιστές»
Στο παρελθόν όσοι σπούδαζαν Κλασσικές σπουδές έπρεπε να γνωρίζουν άριστα την αρχαία Ελληνική γλώσσα. Αντίθετα, σήμερον διδάσκονται τις Κλασσικές Σπουδές από μετάφραση στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το νόημα και το μεγαλείο που εμπεριέχεται στην Ελληνική Σκέψη και Γλώσσα.
*Για παράδειγμα, η λέξη «άγαλμα» σημαίνει αγαλλίαση, ψυχική ανάταση και μεγαλείο, ενώ το αγγλικό «statue» προερχόμενο από το «ίσταμαι», σημαίνει αυτό που στέκεται και όχι αυτό που σε φωτίζει και σε κάνει να αγαλιάζεις.
* Η λέξη ‘Πολιτική’ (Politics) για τον αγγλοσάξωνα σημαίνει τις δραστηριότητες των πολιτικών, που ασχολούνται με το αντικείμενο τούτο , ενώ για τον Ελληνα της κλασσικής εποχής , η πολτική είχε να κάνει με ό,τι αφορά στον συλλογικό ανθρώπινο βίο.
* Η λέξη ‘Φιλοσοφία’ για τους δυτικούς αλλά και τους λοιπούς λαούς έχει να κάνει με την εκμάθηση εις βάθος ενός αντικειμένου. Ακόμη και για την λειτουργία ενός μηχανήματος λένε τη φιλοσοφία του μηχανήματος. Για μας η λέξη φιλοσοφία έχει ευρύτερο νόημα και αφορά το νόημα της ζωής και του σύμπαντος.
Πέραν της γλώσσης, στα μεταφρασμένα κείμενα εμφιλοχωρούν εσκεμμένες παραχαράξεις, παραποιήσεις και το συνηθέστερον μεταφραστικά σφάλματα, τα οποία αλλοιώνουν το νόημα. Αυτή η απομάκρυνση από την Κλασσική Παιδεία δεν περιορίζεται μόνον στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αλλά και στην ίδια την γενέτειρα της, την Ελλάδα. Η αρχαία Ελληνική γλώσσα είναι η μητρική γλώσσα του Δυτικού πολιτισμού και εξ αυτής προήλθαν οι λοιπές γλώσσες, σαν διάλεκτοι ή ιδιώματα. Παρ’ όλα αυτά ορισμένοι «Γραικύλοι» έκαναν το έγκλημα να αποστερήσουν τα Ελληνόπουλα από την πατρογονική τους γλώσσα. Διότι η Ελληνική γλώσσα-η πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου-είναι ένα άριστο «εργαλείο» έκφρασης, και φορέας και κώδικας πληροφοριών , που δύσκολα δύνανται να διαβιβασθούν μέσω άλλων γλωσσών.
Όποια λέξη κι’ αν εξετάσουμε στις Ευρωπαικές γλώσσες θα δούμε ότι η ρίζα τους προέρχεται από κάποια Ομηρική λέξη ή είναι παράφραση ταύτης.

Η Γλωσσική Αναρχία

Αφ’ ότου καταργήθηκε η καθαρεύουσα και μετά το πολυτονικό από τους «μεταρρυθμιστές » τη συμφοράς και της αποδόμησης της γλώσσης μας μπήκαμε κυριολεκτικά σε κατάσταση γλωσσικής αναρχίας.
Μιά γλώσσα που δομήθηκε σε χιλιάδες χρόνια σαν το αρτιώτερο ως τώρα «εργαλείο» του Λόγου, ορισμένοι πνευματικοί νάνοι την γκρεμίζουν για να την «απλοποιήσουν» όπως ισχυρίζονται. Ο Αντρέ Μπονάρ λέγει για την γλώσσα μας «Γλώσσα το ίδιο ζωντανή με το χορτάρι και την πηγή, εύκαμπτη ώστε να εκφράζει τις πιό λεπτές αποχρώσεις της σκέψης, να φέρνει στο φως τις πιό κρυφές κινήσεις της καρδιάς. Μουσική αδρή και γλυκιά, όργανο ρομαλέο, αυλός οξύς, βοσκού φλογέρα» Με αυτήν την ανεπανάληπτη γλώσσα οι Έλληνες ποιητές θ’ αναπτύξουν με μεγάλη γονιμότητα τους ρυθμούς, που οι περισσότεροι τους προέρχονται από ένα πολύ παλιό παρελθόν. Αυτή η γλώσσα απέδωσε δύο από τα πρώτα και τα πιό σπουδαία έργα, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, τις βίβλους του Ελληνικού Εθνους. Ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Χάιντεγκερ έγραψε «Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα είναι η απόλυτη γλώσσα» Αυτό το τέλειο γλωσσικό μεγαλούργημα των χιλιάδων ετών βάλθηκαν τώρα να γκρεμίσουν οι «μεταρρυθμιστές » της συμφοράς και της εξολείας. Όμως το τέλειο δεν μπορείς να το θίξεις ή να το μεταρρυθμίσεις χωρίς να το καταστρέψεις. Αν προσπαθήσεις να ρετουσάρεις την Ακρόπολη με διάφορες γυρλάντες και μπιχλιμπίδια ή να αποξηλώσεις τα γλυπτά της ζωοφόρου –όπως έκαναν οι ιερόσυλοι και οι βάρβαροι – τότε την γελοιοποιείς και την καταστρέφεις.
Αλλά ας δούμε τις επιχειρούμενες καταστροφές της γλώσσης μας οι οποίες θα οδηγήσουν σε αναρχία και σε αλογία. Διότι η γλώσσα δεν είναι απλώς ένα όργανο εκφράσεως αλλά ένα όργανο του ορθού Λόγου. Όταν το όργανο αυτό το νοθεύσεις και του βάλεις τα μικρόβια της αοριστίας και της συγχύσεως , τότε νοθεύεις την ίδια την λογική .

1/ Η Νέα Ετοιμολογία και Ορθογραφία

Σε περιπτώσεις λέξεων με πιθανολογούμενη διπλή ετυμολογία είχε υιοθετηθεί στο παρελθόν ορθογραφικά η πιθανότερη. Βρώμα /βρώμικος (εκ του βρώμος=δυσωδία), χλωμός(εκ του χλωρός) λυώνω(εκ του λύω) ή λειώνω (εκ του λειαίνω ) νοιώθω (εκ του εννοιώ?εννοιώθω) γλυτώνω (εκ του εκλυτώνω) κλπ . Τώρα υιοθετείται η πιό απίθανη ετυμολογία όπως βρόμα /βρόμικος (εκ του βρόμος=κρότος), χλομός (εκ του φλόμος=αυτό παράγει ναρκωτική ουσία) , νιώθω (εκ του γιγνώσκω) Γενικά μπορούμε να πούμε ότι εγκαταλείπουν την σωστή πεπατημένη οδό επί αιώνες για να βαδίσουν σε σκολιώδεις μαιάνδρους που
Οδηγούν στο πουθενά και στην αοριστία. Γιατί ; Μα για να δείξουν ότι είναι «μεταρρυθμιστές»

2/ Λέξεις με κοινή ρίζα γράφονται διαφορετικά σε διαφορετικές γραμματικές μορφές
Η προσπάθεια των σημερινών γλωσσολόγων της συμφοράς δεν είναι η βελτίωση της γλώσσας ,όπως ισχυρίζονται , αλλά η καταστροφή τους και η μετατροπή της σε Λατινική και Αγγλική προς χάριν του δήθεν ‘εκσυγχρονισμού’ δηλαδή της μαζοποιήσεως του Έλληνος.




Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν
Η κατάργηση των Εδρών Κλασσικών Σπουδών στα πανεπιστήμια και σχολεία απειλούν τους ειδικευόμενους Ελληνιστές σπουδαστές σε ανεργία, διότι μετά απο πολυετείς και λαμπρές σπουδές και διακρίσεις αυτοί μένουν χωρίς απασχόληση και πόρους επιβίωσης. Ο «θάνατος» των κλασσικών εδρών οφείλεται στην περικοπή των δαπανών για λόγους δήθεν οικονομιών. Έχουν όμως οι κυβερνήσεις άφθονους πόρους για την ενίσχυση με παχυλά κονδύλια των ποδοσφαιρικών και άλλων συλλογικών και «πολυπολιτισμικών» δρώμενων και άσκοπων προγραμμάτων, τα οποία τελικά διοχετεύονται στις τσέπες των επιτηδίων. Προ τριακονταετίας όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές στην Δύση, ακόμη και αυτοί που θα γίνονταν ξυλουργοί ή υδραυλικοί, σπούδαζαν κλασσικά μαθήματα στο λύκειο προς απόκτηση ανθρωπιστικής παιδείας. Σήμερα στην εποχή της βαρβαρότηος , της βίας, των ναρκωτικών και της τρομοκρατίας την στερούνται ακόμη και στο πανεπιστήμιο. Και οι εξουσιαστές αντί να τονώσουν την κλασσική παιδεία φτιάχουν περισσότερους και ισχυρότερους στρατούς , φονικότερα οπλικά συστήματα , ανεγείρουν περισσότερες και αγριότερες φυλακές, τύπου ‘Γκουαντάναμο’ και πυκνώνουν την αστυνομική επιτήρηση , τα μικροτσίπς, τις κάμερες και την κρατική βία και τρομοκρατία . Ο Όμηρος ιδιαίτερα σήμερα μπορεί να μας υπενθυμίση «ποιοι είμαστε», γιατί φθάσαμε εδώ που φθάσαμε, και που έπρεπε να πάμε; Μπορεί να μας υπενθυμίση ότι πέραν του «Κέρδους» υπάρχει και ο δεσμός της φιλίας, όπως λ. χ του Πατρόκλου προς τον Αχιλλέα, της αγάπης του Πριάμου προς τον Έκτορα, της συζυγικής πίστης της Πηνελόπης προς τον Οδυσσέα, της μητρικής αγάπης της Θέτιδος προς τον Αχιλλέα και του ανθρωπισμού του Αχιλλέα προς τον γέρο Πρίαμο , όταν του παρέδωσε το άψυχο σώμα του γιού του Εκτορα και του έκανε δώρο 12 ημέρες ανακωχή για να τον κλάψει και να τον θάψει με τις νενομισμένες τιμές. κ.ο.κ.

Εβραίοι και Φοινικιστές Καθηγητές
Οι σημερινοί καθηγητές Κλασσικών σπουδών δεν κάνουν πράξη στην καθημερινή των ζωή, στην ομιλία, στην συμπεριφορά, στο ντύσιμο τον Ελληνικό τρόπο ζωής, αλλά ακριβώς το αντίθετον. Δηλαδή το «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» Αυτό έχει πλέον γενικευθεί σε όλο τον σύγχρονο βίο, δηλαδή άλλα λέμε και άλλα κάνουμε. Υπουργοί που είναι ταγμένοι από τον νόμο και τον όρκο να τηρούν πιστά τους νόμους, πρώτοι αυτοί τους παραβιάζουν και έχουν την απαίτηση να τους σεβασθούν οι απλοί πολίτες. Συχνά οι ίδιοι οι Έλληνιστές κάνουν το παν για να κατηγορήσουν και διαβάλλουν κάθε τι το Ελληνικό, προκειμένου να γίνουν αρεστοί στο Σύστημα, σε αντάλλαγμα μια ανώτερη θέση, καλύτερες απολαβές ή την απόκτηση προβολής και δημοσιότητος στα Μ. Μ. Ε. Έτσι δεν διστάζουν να πουν και να γράψουν τις μεγαλύτερες ανοησίες, ανακρίβειες ή εξωφρενικότητες σε βάρος του Ελληνικού πολιτισμού, για να γίνουν διάσημοι εν μια νυκτί. Συχνά λένε το αντίθετο από ότι εκφράζουν τα Έλληνικά Γράμματα.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
H Aνάγκη είναι το κίνητρο που δημιουργεί τον Πολιτισμό. Τα κίνητρα όμως των ανθρώπων προς τον πολιτισμό έχουν δύο ελατήρια :
1/ την Ευεργεσία και
2/ την Φιλοδοξία. Από την φιλοδοξία γεννώνται πάθη, όπως η κενοδοξία, ματαιοδοξία, φιλοτυραννία, απληστεία, δεσποτισμός κ.α , τα οποία είναι δυνατόν να επιφέρουν συλλογική βλάβη στον κόσμο. Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε τα φαινόμενα αυτά και στις δυτικές κοινωνίες. Αντίθετα, εάν η φιλοδοξία τεθεί στην υπηρεσία της ευεργεσίας των άλλων ανθρώπων, τότε συμβάλλει στο γενικό καλό. Ωστόσο ο πολιτισμός εξαρτάται και απο το φιλοσοφικό υπόβαθρο στο οποίον στηρίζεται. Αν η ευεργεσία γίνει ελεημοσύνη όπως συμβαίνει σήμερον όπου την κοινωνική πολιτική έχουν αναλάβει το ιερατείο και ορισμένες κυρίες της πλουτοκρατίας ή ορισμένα ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από τους μεγαλοκροίσους , τότε αυτή εξουθενώνει, εξευτελίζει και ταπεινώνει το ευεργετούμενο άτομο. Αντίθετα η ευεργεσία από τους πλουσίους γίνεται πραγματική ευλογία για την κοινωνία όταν αυτή δίδεται για διαχρονικές ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαιτέρως για να ανυψώσει την παιδεία, τις τέχνες , τα γράμματα αλλά και την ασφάλεια και προβολή της χώρας παγκοσμίως.
Οι Έλληνες όταν έφτιαχναν τον πανάρχαιο πολιτισμό τους είχαν σαν κίνητρο περισσότερο την ευεργεσία του ανθρωπίνου είδους, παρά την φιλοδοξία. Δεν οικειοποιούντο την δύναμη της εξουσίας , ούτε ιδιοποιήθησαν για τους εαυτούς των την ιδιότητα του εκπροσώπου του θεού, για να τους προσκυνούν, όπως συνηθίζουν οι λαοί της Ανατολής. Αλλά και τον πλούτο τον χρησιμοποίησαν για την ευεργεσία των ανθρώπων, παρά για να γίνουν πανίσχυροι και να σκλαβώσουν άλλους λαούς, όπως συμβαίνει σήμερον.
*Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ 250 περίπου άτομα κατέχουν το μισό περίπου πλούτο της Γης
Έπλασαν βέβαια λατρεία και τελετές προς τιμήν του θείου και νομοθεσίες για την κοινή ευδαιμονία και όχι για την υποδούλωση των ανθρώπων. Εγένοντο πατέρες φιλόστοργοι και διδάσκαλοι όχι μόνον του γένους των, αλλά όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως γένους, χρώματος, θρησκείας κ.α. Γι’ αυτό, ό,τι καλό σήμερον έχει να επιδείξει ο κόσμος το χρωστάει στους Έλληνες.
*Ο Ζευς εκτός από σεβαστός θεός των Ελλήνων, υπήρξε και ο πρώτος φωτισμένος μονάρχης που αργότερα θεοποιήθηκε για την ευεργεσία του προς τους ανθρώπους. Όταν έγινε μονάρχης προ αμνημονεύτων χρόνων (περίπου 45.000 έτη Π. Ε) διέταξεν ισοτιμίαν και δημοκρατικόν πολίτευμα, εξολόθρευσε τους ληστές της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που ελυμαίνοντο τον κόσμο και ετάρασσαν την κοινήν ησυχίαν. Επενόησε και άπειρα καλά για να εξημερώσει και να εκπολιτίσει τους ανθρώπους. Ένεκα τούτου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου δοξάζεται η μνήμη του ομοφώνως . Εάν επιχειρήσετε μια σύγκριση εκείνου με τους σημερινούς νάνους ηγέτες ασφαλώς, ασφαλώς θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι αυτοί θα έπρεπε να εγκλεισθούν στις φυλακές σαν επικίνδυνοι εγκληματίες και η εποχή μας να χαρακτηρισθεί σαν εποχή παρακμής και βαρβαρότητος. Όμως κατά τον λαό και ο ηγέτης. Επομένως οι κυρίως υπεύθυνοι είμαστε εμείς , ο λαός.
Αλλά δεν ήτο ο μόνος θεός που τίμησαν οι Έλληνες. Ο Διόνυσος επενόησε την Οινοποιίαν, η Δήμητρα τον σίτον, ο Τριπτόλεμος την σπορά (Γεωργία), ο Ερμής τις Τέχνες, η Αθηνά την Ελαιουργίαν, ο Ποσειδών την Ναυτικήν Τέχνην και την Ιππικήν, ο Απόλλων την Μουσικήν και Ιατρικήν, ο Αρης την Πολεμικήν Τέχνην, ο Παν την Ποιμενικήν, ο Ασκληπιός την Χειρουργικήν, ο Χείρων ήτο κι’ αυτός γιατρός και ίδρυσε σχολείο των Ηρώων στο Πήλιον, ο Μίνως εθέσπισε Νομοθεσίες καθοδηγούμενος υπό του Διός. Υπάρχουν βέβαια κι’ άλλοι πολλοί που ωφέλησαν το ανθρώπινο γένος σε μιά εποχή όπου οι λοιποί λαοί ζούσαν ακόμη εν αγρία καταστάσει.

Οι Έλληνες Εκπολιτιστές της Οικουμένης
Ο Ορφεύς, Μουσαίος, Εύμολπος κι’ άλλοι, καταφρονούντες τους κινδύνους, μεταβαίνουν στην Αίγυπτο για να διδάξουν τους εκεί πληθυσμούς.

Βέβαια εδώ και 1700 χρόνια γίνεται μια συστηματική διαστρέβλωση της Ιστορίας , έτσι ώστε η “πολιτικώς ορθή” εκδοχή θεωρεί τους Αιγυπτίους δήθεν διδασκάλους των Ελλήνων, κι ‘ ας βοούν περί του αντιθέτου όλες οι μαρτυρίες( ο ιερεύς της Σάϊν προς τον Σόλωνα, ο Πλάτων στον Τίμαιο κ.ο.κ)
.Ο Ηρακλής και Θησεύς εξολοθρεύουν τους τυράννους και ληστές, οι Αργοναύτες πλέουν στην Κολχίδα για να λάβουν από τους βαρβάρους τα αδίκως κρατούμενα κτήματα των Ελλήνων στον Πόντο, ο Ηρακλής καταστρέφει το Ίλιον για την απιστίαν των βαρβάρων, ενώ ο Βελλερεφόντης και Περσεύς καταστρέφουν τα άγρια και βάρβαρα έθνη, εκείνα που δεν δέχονταν τον πολιτισμό. Επίσης ο Κέκροψ νομοθετεί την μονανδρίαν στην Αθήνα, ο Μελέαγρος συγκροτεί συμμαχίαν κατά του αγρίου και ταραχοποιού Κάπρου, ο Άδραστος εκστρατεύει κατά της αδικίας, ο Αμφικτύων συγκροτεί την πρώτη Αμφικτιονική Σύνοδο για την κοινή λατρεία και συνεννόηση των ανθρώπων. Τέλος οι Μούσες (γράμματα-τέχνες) κατέρχονται από την Πιερίαν (Όλυμπο) στις Θεσπιές για να διδάξουν στην οικουμένη τα γράμματα και τις καλές τέχνες. Αν στα παιδιά μας έδιναν τοιαύτα παραδείγματα προς μίμησιν αυτά θα γίνονταν καλύτερα. Όμως οι ταγοί της σημερινής παιδείας αδυνατούν να συλλάβουν το πρόβλημα. Αρκετοί εξ αυτών είναι αμαθέστατοι παρά τους πολύκροτους τίτλους σπουδών , ενώ άλλοι είναι ψυχή τε και σώματι στην υπηρεσία της νέας τάξης πραγμάτων. Οι τελευταίοι ενδιαφέρονται μόνον για τις παχυλές αμοιβές, την δημοσιότητα και την περαιτέρω εξουσιαστική τους ανέλιξη στα ύπατα αξιώματα. Βέβαια σήμερον ο χειρότερος δάσκαλος είναι η ψυχοφθόρος και σκοταδιστική τηλεόραση που βρίσκεται στα χέρια αγραμμάτων επιχειρηματιών -εμπόρων και καταστροφέων ψυχών προς χάριν του κέρδους, αδίστακτων δημοσιογράφων υποταγμένων στο εξουσιαστικό σύστημα και τηλεθεατών που έχουν μεταβληθεί σε φυτά, μαζοπολτό και βελάζον ποίμνιο . Οσον αφορά εθνικό κράτος , αυτό χτυπημένο από την δηλητηριώδη Μέδουσα του Σιωνισμού-όπως και η δημοκρατία- πνέει τα λοίσθια , ευρισκόμενο μεταξύ ζωής και θανάτου. Αυτοί όλοι καταστρέφουν τον Ελληνισμό στην ρίζα του, ώστε να μπορεί στο μέλλον να βλαστήσει.

Οι Έλληνες Θεοί στο πλευρό των Ανθρώπων

Εκείνη την αρχαϊκή εποχή θεοί και άνθρωποι ηγωνίζοντο για την εξημέρωση του ανθρωπίνου γένους , τον καλλωπισμό της Ελλάδος, την σύσταση Νόμων για την ισότητα και δικαιοσύνη, καθώς και για την αύξηση των μαθήσεων και γνώσεων , οι οποίες συμβάλλουν στην κοινή ευδαιμονία των ανθρώπων. Όποιος παρεβίαζε σοβαρά την αρχήν της ισοτίμου ελευθερίας εθεωρείτο μισητός και στις ελαφρότερες περιπτώσεις τύραννος. Τόση ήτο η δυναμική της διαφωτιστικής εκείνης εκστρατείας ώστε θρυλείται ότι:
“ οι πόλεις εκτίζοντο μόνες τους δια της μουσικής αρμονίας, επειδή οι λίθοι και τα ξύλα και τα λοιπά υλικά ήρχοντο αυτομάτως στις θέσεις των έργων. Τα δένδρα εχόρευαν, τα όρη υψούντο, οι ποταμοί ίσταντο, τα θηρία εξημερούντο και τα πουλιά έλκοντο απο την μελωδία των Μουσών” .
* Μήπως όμως κρύβεται κάποιος ανώτερος από τον δικό μας πολιτισμός, δηλαδή ο Προκατακλυσμιαίος Πολιτισμός της Χρυσής Εποχής ; Να σημειωθεί ότι οι Έλληνες ο,τιδήποτε έφτιαχναν το υπελόγιζαν επί τη βάσει αρμονικών αναλογιών( “χρυσούς αριθμός” και άλλες αναλογίες)

Καλλιτεχνικό Μουσείο η Ελλάς

Τότε εκαλλοπίσθη, επολιτίσθη, ευνομήθη άπασα η Ελλάς και μετεβλήθη σε πανέμορφο κήπο, σαν ναός ιερότατος με πόλεις απεριγράπτου κάλλους, διακοσμημένες με καλλιτεχνικά έργα υψηλής ποιότητος, στις οποίες κατοικούσαν πολίτες που είχαν επιτύχει το «Ευ Ζην» ήτοι ευνομούμενοι και χαιρόμενοι την ζωή, την δημιουργία τους και τα δίκαια της ανθρωπότητος, μέσα σε κλίμα ελευθερίας , ισονομίας, ισηγορίας, και ισοπολιτείας. Τότε θεμελιώθηκε ο πρώτος Προκατακλυσμιαίος Πολιτισμός. Κι’ αν δεν είχε περάσει η λαίλαπα του χριστιανισμού, η οποία κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος εκείνου του λαμπρού παγκόσμιου πολιτισμού -και ιδιαιτέρως στην κοιτίδα του την Ελλάδα-σήμερα η ανθρωπότης θα είχε μπει ανεπιστρεπτί στον Μέγα Ειρηνικό Πολιτισμό της Γνώσεως.
*Σήμερον με την ενίσχυση του Ανατολικού δεσποτισμού και της θεοκρατίας , παρατηρείται μια νέα -προσωρινή κατά την γνώμη μας-υποχώρηση του πολιτισμού. Το σημερινό εξουσιαστικό κατεστημένο αντί να προωθήσει τον τεχνολογικό και ανθρωπιστικό πολιτισμό χάριν της ευεργεσίας της ανθρωπότητος- όπως έπραξαν στο παρελθόν οι Έλληνες- τον χρησιμοποιεί για την αύξηση του πλούτου και της ισχύος της, με αποτέλεσμα την επιβολή πολέμων, δουλείας, μιζέριας και εκμεταλλεύσεως της πλειοψηφίας των ανθρώπων.
Κραδαίνουν τις Νέες Τεχνολογίες(Όπλα μαζικής Καταστροφής) ως δαμόκλειον σπάθην υπεράνω των κεφαλών των λαών για να τους πειθαναγκάσουν σε παράδοση κι’ αν αρνηθούν να τους εξαφανίσουν (Βιετνάμ, Παναμάς, Γρενάδα, Κόλπος, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.ο.κ) ενώ παράλληλα κρατούν ομήρους τους νέους με την ανασφάλεια , την ομαδική ανεργία, τα ναρκωτικά , την καταστροφή του περιβάλλοντος κ.ο.κ. Οσοι λοιπόν δεν αντιστέκονται στον σημερινό τρόπο σκέψεως και συμβιβάζονται μ’ αυτόν είναι εχθροί της ανθρωπότητος και δολοφονούν τον Ελληνισμόν.

Οι Ασελγούντες Μισέλληνες

Να σημειωθεί ότι μόνον ο Νέρων αφαίρεσε 700 χαλκούς ανδριάντες από το ναό των Δελφών, και πάλιν είχαν απομείνει ακόμη άνω των 5.000 έργων ενδόξων τεχνιτών. Χώρια οι μετέπειτα αυτοκράτορες και πατριάρχες του Βυζαντίου(Κωνσταντίνος, Κωνστάντιος, Θεοδόσιος, Αρκάδιος κ. α) αλλά και οι καλόγεροι με τον Αλάριχο , και ο αρχαιοκάπηλος Ελγίνος και άλλοι πολλοί βάρβαροι οι οποίοι εσύλλησαν τον Ελληνικό Πολιτισμό. Και παρά ταύτα όλα τα μουσεία του κόσμου είναι γεμάτα με Ελληνικούς θησαυρούς. Τούτο μας δίδει το μέγεθος της κοσμογονίας εκείνης της χρυσής εποχής, αλλά και της μεγίστης καταστροφής που συνέβη ποτέ στον κόσμο. Είναι δε άξιον θαυμασμού ότι η εποχή των Διογενών, της ευνομίας και ισονομίας, δεν επεβλήθη δια της βίας και αυστηρότητος και των θανατικών ποινών εκ μέρους ουδεμιάς τυραννίας και δεσποτισμού, αλλά οικεία βουλήσει.
* Ητο τόση η ευνομία ώστε καμμιά γυναίκα στα 700 χρόνια ισχύος του νόμου περί μη συμμετοχής των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν διενοήθη να διαβεί τον Αλφειό, όταν εορτάζοντο οι Αγώνες, εκτός από μια, την Ιπποδάμεια.
Ποτέ Έλλην θεός δεν διέταξε: «εξολόθρευσε, μη λυπηθείς, εξόντωσε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, από νήπια έως και θηλάζοντα» όπως κάνει ο Ανατολικός θεός Γιαχβέ (Α Σαμουήλ 15.3. )

Ο Ανατολικός Κόσμος

Στην Ανατολή οι άνθρωποι ποθούσαν την τυραννίαν και την δεσποτική μωρείαν , και κατέστησαν τον δεσποτισμόν συνώνυμον της θρησκείας, έτσι ώστε να προσκυνούνται οι ηγέτες τους σαν θεοί υπό των δύστυχων υπηκόων τους. Έτσι οι ηγέτες της Ανατολής έκαναν νόμο την θέληση των και με οδηγό το πάθος των εθεώρησαν την δόξα, την ευγένεια και την ευδαιμονία όταν κρατούν τους ανθρώπους σε απόσταση και αμάθεια. Στην Ανατολή οι άνθρωποι ήσαν νούμερα , πράγματα και σκλάβοι.
* Ο Λέων ο σοφός στέλνεται «στον Αδη μαζί με την επιστήμη του και την ασέβειά του, να ξαναβρεί τον Χρύσιππο, τον Σωκράτη, τον Πρόκλο και τον Πλάτω-να, τον Αριστοτέλη και τον Επίκουρο και τους αγαπητούς του φίλους τους Ευκλείδες και τους Πτολεμαστρονόμους συντροφιά με τον Όμηρο, Ησίοδο και τον Οράτιο», τους φιλοσόφους, τους σοφούς, τους ποιητές της Ελλάδος, να καεί εκεί μαζί τους στην φωτιά, «όπως του αξίζει»
Το πνεύμα τούτο διαιωνίζεται ως τις μέρες μας και βλέπουμε τον πλανητάρχη και τους λοιπούς εξουσιαστές να συμπεριφέρονται σαν θεοί επί της Γης Με το Ανατολικό αυταρχικό δόγμα δεν μπορεί να γίνει λόγος για ανάπτυξη κουλτούρας- με εξαίρεση τον τεχνικόν πολιτισμό- ή για εξημέρωση των ανθρώπων, διότι αυτό είναι αντίθετο προς τα συμφέροντα του εξουσιαστικού κατεστημένου. Μόλις προσφάτως αντελήφθησαν ότι η Δημοκρατία είναι το καλύτερο σύστημα διακυβερνήσεως, αλλά κι’ αυτήν την μετέτρεψαν σε στυγνή ολιγαρχία. Το πρόβλημα οφείλεται στην αμορφωσιά και στην παραπληροφόρηση. Ανατρέφουν και διαπαιδαγωγούν τους νέους με την αμάθεια, την αγριότητα, την ωμότητα, την μισανθρωπία, το αιμοβόρον και ακοινώνητο ήθος, και την δουλεία και κοινή δυστυχίαν. Δεν διστάζουν να διαστρέφουν και παραχαράσσουν την αλήθεια -ακόμη δε και την επιστημονικήν αλήθεια- για να την φέρουν στα μέτρα τους. Διότι αυτό συμφέρει στο εξουσιαστικό κατεστημένο, αλλά και στους αργυρώνυτους επιστήμονες. Άρα είναι και σήμερον επίκαιρο αυτό που είπεν ο Ιάσων στον Ξενοφώντα:
«οίδα γαρ τους Πέρσας δουλείαν μάλλον, ή ανδρείαν μεμελετηκότας. Οι δε Αιγύπτιοι κατέστησαν θεοκρατίαν, και εβασίλευον οι ιερείς επ’ ονόματι των θεών..”

Η Βία φέρνει Βία

Η βία και η άνομος αλλά και άσκοπος ανάγκη την οποία διαδίδουν σήμερον προξενεί απείθειαν, παρακοήν, απελπισίαν, και αυτά δημιουργούν τις ληστείες, τους φόνους, την αναρχία και πολυαρχία, την αταξία, τα ναρκωτικά, την ανησυχία, την ανασφάλεια , την δυστυχία των ανθρώπων και φυσικά και την τρομοκρατίαν για την οποίαν δήθεν κόπτονται, ενώ οι ίδιοι είναι οι τρομοκράτες και αυτοί την προωθούν για ευνοήτους λόγους. Ένας δε άνθρωπος αποθαρρυμένος, χωρίς όραμα και χωρίς ηθικό φρόνημα δημιουργεί σκουπιδουπόλεις, ασχημία, χυδαιότητα και εγκλήματα, γεγονός που αποτελεί το γνώρισμα της εποχής μας.
* Ενώ διεθνώς ισοδυναμούν 137 φυλακισμένοι ανά 100.000 άτομa, στις δήθεν πολιτισμένες ΗΠΑ ισοδυναμούν 645 ανά 100.000 άτομα , στην Ρωσσία 687 και στην Ιαπωνία μόνον 39. Συνολικά στις ΗΠΑ υπάρχουν 1,7 εκατ. φυλακισμένοι και στην Κίνα 1,4 εκατ. Επομένως οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται εξωτερικούς εχθρούς για να καταρρεύσουν, αυτό θα γίνει εκ των έσω.
Η αύξηση των φυλακισμένων και των εκτελουμένων εις θάνατον στις ΗΠΑ δείχνει ότι η χώρα διολισθαίνει προς τον ανατολικό ολοκληρωτισμό, αφού ξεπέρασε ακόμη και την Κίνα σε φυλακισμένους . Όμως όλος ο Δυτικός κόσμος –και όχι μόνον-μιμείται τις ΗΠΑ και περισσότερο η χώρα μας η οποία έχει γίνει προτεκτοράτο των ΗΠΑ, της Ε.Ε και εσχάτως και της Τουρκίας.

Η Υποχώρηση των Κλασσικών Σπουδών

Η υποχώρηση των Κλασσικών Σπουδών από τα σχολεία έφερε την ενίσχυση του δεσποτισμού, δογματισμού και της θεοκρατίας . Τούτο φυσικά αποτελεί παρέκκλιση από το Αμερικανικό Σύνταγμα , το οποίον οι σοφοί πατέρες του Αμερικανικού Έθνους εβάσισαν πάνω στις Αρχές και Αξίες του Ελληνικού Πνεύματος ( Ελευθερίας, Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης, Τέχνης κ. α ) Εδώ και 2.000 χρόνια το ανατολικό πολιτισμικό πρότυπο , συνεπικουρούμενο από τις τρεις Εβραιογενείς κοσμοπολιτικές Θρησκείες (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός και Ισλαμισμός) που ευθύνονται για το σημερινό αιματοκύλισμα του κόσμου, έχει ανατρέψει την Τάξη του Διαφωτισμού, και επαναφέρει τον κόσμο στην ημι-βαρβαρότητα. Μόνον με την Ελληνική Παιδεία και τον Διαφωτισμό μπορεί να βγει ο κόσμος από την τεχνολογική βαρβαρότητα και την παρακμή . Όποιος δεν αντιστέκεται στην σημερινή βαρβαρότητα , αλλά την δέχεται ευχαρίστως και άνευ αντιλογίας αυτός ασφαλώς δολοφονεί τον Ελληνισμό και ζημιώνει τον ανθρωπισμό . Τι πρέπει να κάνουμε ;
1. Ν ‘αλλάξει ο τρόπος σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου, επαναφέροντας τις Ηθικές Αξίες του Κλασσικού Πνεύματος
2. Ν’ αντικατασταθεί το Ανατολικό πολιτισμικό πρότυπο της καταναλωτικής κραιπάλης, της αδικίας, της χλιδής, του οικονομισμού και της καταστροφής του οικοσυστήματος με ένα νέο ορθολογικό και ανθρωπιστικό πρότυπο του «Μέτρου», που θα έχει σαν κέντρο τον Άνθρωπο και την Φύση και όχι το κέρδος και το θεό (Πάντων Χρημάτων Μέτρον Ανθρωπος).
Όσο συνεχίζεται η σημερινή Υβρις προς τον Άνθρωπο και τη Φύση ο κόσμος θα γίνεται όλο και πιό ανασφαλής, όλο και πιό δεσποτικός, όλο και πιό αλαζωνικός και εφιαλτικός. Η λύση λοιπόν δια της Κλασσικής Παιδείας!

Άγριοι Εχθροί και Άσπονδοι Φίλοι

Η χώρα μας διαθέτει εμφανείς και αφανείς εχθρούς. Και τους μεν εμφανείς ο λαός μας τους αντιμετωπίζει κατά μέτωπον ηρωικά. Όμως τους αφανείς που δρουν κρυφά σαν 5η φάλαγγα εντός των τειχών, αυτοί δημιουργούν χάος και σύγχυση στις γραμμές μας και αδυνατεί να τους εντοπίσει και να τους εξουδετερώσει. Ο λαός μας έχει δεινοπαθήσει στο διάβα της μακραίωνης ιστορίας του. Αψήφησε τον θάνατο και τα βασανιστήρια, δόξασε τις πανανθρώπινες αξίες και
το ύψιστο αγαθό, την ελευθερία, εμφύτευσε στις επερχόμενες γενεές την ελληνική τους καταγωγή, και τις διαπότισε με το θάρρος και το σθένος που απαιτείται για να δυνηθεί ο Ελληνισμός να διαβεί μέσα από τις διαχρονικές
συμπληγάδες των εκάστοτε υπερατλαντικών, δυτικών ή ανατολικών συμφερόντων. Ο Ελληνισμός χάρισε στον δυτικό κόσμο, τα γράμματα, τις τέχνες, τον πολιτισμό, τις βασικές αρχές της επιστήμης μα προ πάντων τον σεβασμό στον
ίδιο τον άνθρωπο. Δίδαξε την δημοκρατία και την ελευθερία μα εισέπραξε την σκλαβιά, την δουλεία, την αγνωμοσύνη, την γενοκτονία, την προσφυγιά, τις αγχόνες, τα βασανιστήρια, τις διώξεις, τις εξορίες, τους εμπρησμούς, τα μαστίγια, την αρχαιοκαπηλία, την ιεροσυλία, την αρπαγή των εδαφών του και
την πάσης μορφής αδικία και προδοσία. Αυτά και άλλα τόσα υπέφερε αλλά και θα υποφέρει, όσα ο βραβευμένος με το
Νόμπελ ειρήνης Εβραίος πρώην υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α , ο αρχισφαγέας της Κύπρου Χένρυ Κίσσινγκερ, καλεί τους ανά τον κόσμο εβραίους να καταφέρουν τελειωτικά χτυπήματα εναντίον του Ελληνισμού. Ποια είναι όμως η πορεία του Ελληνισμού και πού οδηγείται από τους φερόμενους ως ηγέτες του, που δηλώνουν τυφλή υποταγή στις εντολές των
εβραιοκρατούμενων μασονικών στοών οι οποίες ρυθμίζουν τις τύχες των εθνών ανάλογα με τα Ισραηλιτικά συμφέροντα;
Εδώ και μερικά χρόνια κατευθύνουμε την πορεία μας έχοντας ως κατευθυντήριες αρχές τις ευρωπαϊκές αξίες, και τα Ευρωπαϊκά δικαιώματα, λησμονώντας ότι αυτές τις αξίες τις χαρίσαμε εμείς στην Ευρώπη. Τις χαρίσαμε αφού τις
γεννήσαμε μέσα από πολύπλοκες Ελληνοκεντρικές διαδικασίες, μέσα από την πνευματική μας ολοκλήρωση και από τα παθήματα της φυλής μας. Όμως σήμερα, η ψευδοευμάρεια και ο καταναλωτικός πειθαναγκασμός, ή αγραμματοσύνη και η έλλειψη πραγματικής παιδείας , αποτέλεσαν καταλυτικό παράγοντα στο να πεισθούμε από τους δήθεν πολιτισμένους της σύγχρονης Δύσης, ότι το άπλετο φως που βλέπαμε δεν είναι τίποτε άλλο από πυχτό σκοτάδι. Σαν αυτό που είδαμε στον 20ον αιώνα με τους δύο αιματηρότατους παγκοσμίους πολέμους (Α! & Β!ΠΠ) τον Ψυχρό Πόλεμο, τους εκατοντάδες τοπικούς πολέμους και τώρα τον Πόλεμο κατά της «Τρομοκρατίας»
Δεχτήκαμε έτσι να απαρνηθούμε τον αρίφνητο πνευματικό πλούτο που διαθέταμε, αντικαθιστώντας τον με τον σάπιο, δυτικού τύπου ψευτο-προοδευτισμό και την σάπια κουλτούρα, που μας μοσχοπούλησαν. Απαρνηθήκαμε την εθνική μας συνείδηση χαρακτηρίζοντας τους ελεύθερους και
τους πατριώτες, εθνικιστές και ρατσιστές, όπως πριν 1700 χρόνια μας υποχρέωσαν να απαρνηθούμε την εθνική μας θρησκεία στο όνομα του Εβραίου θεού τους . Απαρνηθήκαμε και το όνομα μας Έλλην και να γίνουμε Ρωμιοί. Και ακόμη δεν θέλουμε να το αποτινάξουμε από πάνω μας, γιατί ακόμη είμαστε σκλάβοι σε εμφανείς και αφανείς κατακτητές. Ναι είμαστε υπό ιδιότυπη Κατοχή. Αντί να αγωνιζόμαστε για λύση και αποτίναξη της κατοχής της Ελληνικότατης Κύπρου, πασχίζουμε με κάθε μέσο να την εξωραΐσουμε και επιζητούμε την φιλία του άξεστου ασιάτη κατακτητή. Και σαν να μην έφθανε κι’ αυτό του κάνουμε τον ‘καμηλιέρη ’ για να τον βάλουμε στην Ε.Ε. Ασπαστήκαμε την δύναμη του χρήματος στον βωμό του Σατανά και του Μολώχ, αγνοώντας τον Αγώνα που μας παρέδωσαν οι πρόγονοι μας. Θυσιάζουμε τα παιδιά μας στο βωμό των ναρκωτικών αφού προηγουμένως καταργήσαμε τον θεσμό της οικογένειας, υιοθετώντας και θεοποιώντας τις υλιστικές μας ανάγκες. Λες και εμείς είχαμε έστω το ένα χιλιοστό αυτών που έχουν σήμερα τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας Αφαιρέσαμε την ελληνοκεντρικότητα από την παιδεία μας, γιατί τρομάζει τους ταγούς εντόπιους και ξένους, η πιθανότητα να ξαναγεννηθούν Αλέξανδροι, Λεωνίδες, Μιαούληδες, Κανάρηδες, Αυξεντίου, Ευαγόρες, Διγενήδες κ. α. Υιοθετήσαμε τον Ελλαδισμό και τον ραγιαδισμό αντί του Ελληνισμού, υποχωρώντας βαθμηδόν στις απαράδεκτες αξιώσεις του παντουρκισμού ανάγοντας την υποτέλεια σε φιλία, την ανικανότητα σε ανάγκη, την ηττοπάθεια σε ειρηνισμό, και την αδιαφορία σε προοδευτισμό και τις εντολές των ‘αφεντικών’ σε αδυναμία. Υιοθετήσαμε (ελέω Ε.Ε) διαδικασίες και φορομπηχτικές νομολογίες που υποχρεώνουν τον πολίτη σε ένα αδιάκοπο δουλοπρεπισμό και οικονομικό εξευτελισμό για την εξασφάλιση ακόμη και των πλέον απαραίτητων αγαθών. Αποσυνδέσαμε την αρχαία από την σύγχρονη Ελλάδα προς τέρψιν των εβραιομασώνων, απαρνούμενοι το αρχαίο ελεύθερο ελληνικό πνεύμα και το ενιαίο της φυλής μας.
Υιοθετήσαμε τον σεξισμό, τον μαρξισμό τον καπιταλισμό, και τον ωχαδερφισμό. Κουνάμε τα κορμιά μας σε ζουγκλαίους , αλλότριους ρυθμούς, εξανδραποδίζοντας την παράδοση
μας στον βωμό του εκχυδαϊσμού και του «εκσυγχρονισμού».
Ανακατεύουμε στην γλώσσα μας λέξεις ανούσιες και ανόητες αφήνοντας το πλουσιότατο ελληνικό λεξιλόγιο να ξεψυχά στις χάρτινες σελίδες των Μπαμπινιώτηδων, Ρεπούσηδων, Κουλούρηδων και των συν αυτώ . Οι μορφές των ηρώων των αγώνων του έθνους μας, συγχύζονται από την νεολαία
μας με τις μορφές των ηρώων των κινουμένων σχεδίων της τηλεόρασης και των “βλακομαγαζίνο” της συμφοράς , της σεξωλείας και ναρκομανίας. Ακολουθούμε πορεία καταστροφική για το έθνος επιμένοντες ότι
εκσυγχρονιζόμαστε. Η πλήρης αποκοπή από τον υπόλοιπο κόσμο δεν είναι επιθυμητή, γιατί δεν συνάδει με την ελληνικότητα μας. Ο ελληνισμός από την φύση του ήταν, είναι, και θα παραμείνει οικουμενικός και αναμμένος ψυχοπνευματικός φάρος για να μεταλαμπαδεύει τις
πανανθρώπινες αξίες. Γι’ αυτό θα πρέπει να διατηρήσουμε το φως του ανόθευτο και’ αγνό , να κρατήσουμε την φλόγα του
αναμμένη μακριά από τις καταστροφικές θύελλες.
Οι ξένοι γνωρίζουν καλά την δουλειά τους: Καταβάλλουν άοκνες και επίμονες προσπάθειες να υποβαθμίσουν το φως που εκπέμπουν οι ήρωες μας, παρουσιάζοντάς τους άλλοτε ως ομοφυλόφιλους άλλοτε ως πειρατές, επιδρομείς, κυνηγούς κεφαλών, και άλλοτε ως αδίστακτους δολοφόνους, συγχέοντας ή λησμονώντας ότι αυτά και άλλα ληστρικά ανάγονται στις δικές τους ιστορικές σελίδες. Εμείς σαν Έλληνες έχουμε χρέος να κρατήσουμε αλώβητες τις ιστορικές μας
Μνήμες γιατί δεν υπάρχει μέλλον χωρίς παρελθόν και παρόν. Μακάρι να μην είχαμε ανάγκη τους ήρωές μας!!! Όσο όμως το έθνος θα κατατρύχεται από εχθρούς που θα επιβουλεύονται την
ανεξαρτησία του στα βόρεια και ανατολικά σύνορα μας, την πνευματική και εδαφική του ακεραιότητα, αδήριτη θα
είναι η ανάγκη της δια της μνήμης αναβαπτίσεως εις την κολυμβήθρα του πανθέου των ηρώων και των μαρτύρων. Προ παντός όμως να μείνουμε ενωμένοι, γιατί την διαίρεση μας αναμένουν οι ύπουλοι εχθροί μας για να μας αποτελειώσουν.

Έλληνες στην Υπηρεσία των …Μπίλντερμπεργκ

Η μυστική διατλαντική οργάνωση «Λέσχη Bilnderberg» προαποφασίζει για το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό μέλλον του πλανήτου μας. Είναι η οργάνωση που προωθεί την παγκόσμια επικράτηση του κράτους των Πολυεθνικών και των Εβραίων Σιωνιστών . Βαφτίζει ηγέτες, εξαγοράζει συνειδήσεις, χαράσσει πολιτική και στρατηγική για το μέλλον του κόσμου και φτιάχνει κυβερνήσεις της αρεσκείας της , προωθώντας τους μέσα από τα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ. Κίσσινγκερ, Περλ, Γούλφοβιτς, Ροκφέλλερ, Σόρος, Κλίντον, Τζον Κέρρυ, Ντ’ Εσταίν, Μπλαίρ, Πρόντι, Χόμπρουκ, Χουάν Κάρλος είναι μερικά από τα φανταχτερά ονόματα της πολιτικής, της πλουτοκρατίας του στρατιωτικο-βιομηχανικού κατεστημένου και των ΜΜΕ μεταξύ των 120 μονίμων μελών της εγκληματικής αυτής Λέσχης . Έχει όμως και ευκαιριακά μέλη από 30-35 χώρες της Ευρώπης , της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνίας κ.α Την Λέσχη διακρίνει μυστικότητα -παρόμοια με αυτή της διεθνούς Μαφίας- διότι απαγορεύεται κάποιος να ανακοινώσει όχι μόνον το απόρρητο περιεχόμενο των συνομιλιών στις ετήσιες τακτικές συνελεύσεις της Λέσχης , αλλά ούτε καν ‘ την συμμετοχή του σ’ αυτήν. Η Λέσχη συνεδριάζει για ένα 4ήμερο κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη και προαποφασίζει για την στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις τα επόμενα χρόνια προς υλοποίηση των αποφάσεων της. Η Λέσχη αυτή προαποφασίζει τους πολέμους και τις ανατροπές που θα λάβουν χώρα και τις προτεραιότητες σε πολιτικό , οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. Οι περισσότεροι που λαμβάνουν μέρος στις εργασίες της λέσχης είναι είτε προβεβλημένα ήδη μέλη της κοινωνίας ή δια της συμμετοχής τους προωθούν την προβολή για περαιτέρω ανέλιξη τους στα ύπατα αξιώματα. Όλοι σχεδόν οι πρόεδροι των ΗΠΑ , οι πρωθυπουργοί των Ευρωπαϊκών κρατών , καθώς και οι αρχηγοί του ΝΑΤΟ είναι μέλη της Λέσχης. Από Ελληνικής πλευράς μεταξύ των ετών 1988-2005 συμμείχαν οι εξής πολιτικοί: Γεώργιος Παπανδρέου 4 φορές. Θεόδωρος Πάγκαλος 3. Άννα Διαμαντοπούλου 2. Κώστας Καραμανλής 1. Άλλοι Έλληνες πολιτικοί και επιχειρηματίες που έλαβαν μέρος σε συζητήσεις της Λέσχης είναι και οι κάτωθι:
1/ Καρράς Κώστας Επιχειρηματίας
2/Δαβίδ Γεώργιος, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της COCA-COLA
3/ Ανδριανόπουλος Ανδρέας, Πολιτικός και πρώην υπουργός
4/Αργυρός Στέλιος, Επιχειρηματίας
5/Αρσένης Γεράσιμος , Πολιτικός και πρώην υπουργός
6/Χριστοδόυλου Ευθύμιος, οικονομολόγος και πρώην υπουργός
7/ Κωστόπουλος Γιάννης , Τραπεζίτης(ALPHA BANK)
8/Κουλουμπής Τεντ, καθηγητής της Παντείου και δραστήριο μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ υπέρ της «παγκοσμιοποιήσεως» και της εφαρμογής του Σχεδίου Αννάν στην Κύπρο και της νέας τάξεως πραγμάτων στην Ελλάδα .
9/ Διαμαντούρος Νικηφόρος, τέως Πρόεδρος της Επιτροπής για τα δικαιώματα του Πολίτου.
10/ Χατζηελευθεριάδης Γρηγόριος , Επιχειρηματίας
11/Κρανιδιώτης Γιάννος, Πολιτικός(σκοτώθηκε σε αεροπορικό ατύχημα)
12/Λιβανός Γεώργιος, εφοπλιστής
13/Λύρας Ιωάννης, τέως πρόεδρος των Ελλήνων εφοπλιστών.
14/ Μάνος Στέφανος, Πολιτικός, τέως υπουργός
15/ Μητσοτάκις Κωνστ/νος, πολιτικός, τέως πρωθυπουργός
16/ Παπακωνσταντίνου Μιλιτιάδης, πολιτικός, τέως υπουργός
17/ Παπαλεξόπουλος Θεόδωρος. Επιχειρηματίας, τέως πρόεδρος του ΣΕΒ
18/ Περατικός Μιχαήλ, εφοπλιστής
19/ Σαμαράς Αντώνης, Πολιτικός, τέως υπουργός εξωτερικών.
20 / Τσούκαλης Λουκάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.
21/ Βερέμης Θάνος, καθηγητής πανεπιστημίου και μέλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Και γι’ αυτόν ισχύουν ότι και για τον καθηγητή Κουλουμπή.
22/ Βώκος Θεμιστοκλής, πρόεδρος του οργανισμού θαλασσίου εμπορίου
23/ Ζωμπανάκις Μίνως, Πρόεδρος της Ομάδος διεθνών σπουδών και αξιολογήσεως
Όλοι αυτοί συνειδητά ή ασυνείδητα δολοφονούν την δημοκρατία και τον Ελληνισμό. Μάλιστα μερικοί προδίδουν συνειδητά τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού μας έναντι προσωπικής προβολής και άλλων ανταλλαγμάτων.

Εντολοδόχες Κυβερνήσεις

Οι περισσότερες κυβερνήσεις και εξουσίες στον κόσμο δεν είναι σήμερα ανεξάρτητες, αλλά ενεργούν σαν «εντολοδόχες» της διεθνούς εξουσίας, ήτοι των μονοπωλειακών και ολιγοπωλειακών καρτέλ και του χρηματηστηριακού και χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Αυτή η βουλιμία τους για το κέρδος δεν υπόκειται σε περιορισμούς και απαγορεύσεις. Οι νέοι μεγιστάνες του πλούτου δεν μοιάζουν με τους παλιούς, που τηρούσαν έστω κατ’ επίφαση τα προσχήματα και τους νόμους της δημοκρατίας. Οι νέοι ολιγάρχες είναι εντελώς ασύδοτοι και αθέατοι, ‘αδιάφθοροι’ και δεν τους εγγίζει καν ο νόμος, ούτε πέφτουν σε παραβάσεις. Διαμορφώνουν δίκην «νέων προφητών» την διεθνή κοινή γνώμη, μέσω των δικών τους ή των ελεγχόμενων από αυτούς ΜΜΕ και προκαθορίζουν εκ του ασφαλούς τα διεθνή οικονομικά παιχνίδια και τα κέρδη τους.
* Πολυεθνικό Κεφάλαιο-Ιερατείο-ΜΜΕ και Μαφία έχουν γίνει ένα κράμα και συγκοινωνούν μέσα απο υπόγειες δαιδαλώδεις διαδρομές πολυεθνικών, θυγατρικών, αμοιβαίων κεφαλαίων , διαπλεκομένων συμφερόντων με την Εξουσία, σχέσεις που είναι δύσκολο έως αδύνατον να ανιχνευτούν και παταχθούν όσο εγκληματικές και αν είναι. Μέσα σ’ αυτά τα κυκλώματα κρύβονται και το εμπόριο Οπλών και Ναρκωτικών, με την εμπλοκή και των Μυστικών Υπηρεσιών, και των (αντι)-Τρομοκρατικών Κρατικών και Παρακρατικών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων
Ο σκοτεινός εσμός της Διεθνούς Εξουσίας ελέγχει το τρομακτικό δυναμικό της Επιστήμης-Τεχνολογίας (Πυρηνικά- Χημικά και Διαστημικά Όπλα) Επίσης επιδιώκει πάση θυσία τον έλεγχο της Βιογενετικής-Βιοτεχνολογίας-Πληροφορικής κ.λπ για να σχεδιάσει το ανθρώπινο γένος βάσει ταξικών και άλλων προδιαγραφών. Ο γιγαντισμός των Πολυεθνικών επιχειρήσεων και η χρησιμοποίηση υπερσύγχρονων Υπολογιστών δίνει το προβάδισμα στην Έρευνα-Τεχνολογία. Όμως «Πάσα επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής, πανουργία , ού σοφία φαίνεται»

Συνομωσία Ψεύδους και Σιωπής

Kαμία κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς αξιοπρέπεια. Kαι ο αφορισμός αυτός είναι άσχετος με υποβλητικές ωραιολογίες ή ενδεικτικές απλώς γενικότητες. Tο λησμόνησαν προκλητικά οι πολιτικές ηγεσίες του ελληνικού υπουργείου Eξωτερικών των τελευταίων δεκαετιών. Aφήνουν αναπάντητες τις θρασύτατες προσβολές Τούρκων, Σκοπιανών επισήμων και των Βρετανών και Αμερικανών , συμμάχων μας το 1940-41, όταν εκστομίζουν σωρείες ψευδολογιών, εξευτελιστικών χαρακτηρισμών και απειλών για τον Ελληνισμό της Kύπρου και της Μακεδονίας μας.
Τον τελευταίο καιρό έχουμε περιπτώσεις και εγνωσμένων ανθελλήνων (Εβραίων και Αφροκεντριστών) που κατέλαβον έδρες Κλασσικών σπουδών στις ΗΠΑ, μόνον και μόνον για να βλάψουν εκ των έσω και να επιφέρουν σύγχυση και διασυρμό στις κλασσικές σπουδές. Αυτά είναι τα πνευματικά εγκλήματα, που όμως κανένα δικαστήριο δεν τα δικάζει, προς χάριν της ελευθερίας έκφρασης, που πρώτοι διετύπωσαν οι Έλληνες. Όμως η επίσημη και πνευματική Ελλάδα είναι απούσα. Και όχι μόνον αυτό αλλά έχει ευνουχήσει και την Ελληνική Ομογένεια των ΗΠΑ σε βαθμό ώστε να αδρανήσει εντελώς. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το Σκοπιανό , Αλβανικό και Τουρκικό λόμπι, τα οποία επιτυγχάνουν καθημερινές νίκες στην Αμερικανική πρωτεύουσα και προωθούν τα εθνικά τους συμφέροντα. Και εις πείσμα όλων αυτών σήμερον έχουν αυξηθή στο εξωτερικό κατά 50% οι εκδόσεις Κλασσικών Έργων εντός των τελευταίων τριών δεκαετιών και ο διπλασιασμός των σχετικών περιοδικών. Όμως οι κλασσικές εκδόσεις δεν προωθούνται στο κοινό, διότι τους διαύλους διάθεσης του βιβλίου και των πληροφοριών ελέγχει ασφυκτικά το γνωστό εξουσιαστικό κατεστημένο και το Εβραϊκό στοιχείο.

Οι Εχθροί των Κλασσικών Σπουδών
Ισχυρίζονται ότι είναι άχρηστες, αναχρονιστικές και αντιοικονομικές οι κλασσικές σπουδές, ενώ συχνά λένε ότι είναι και ρατσιστικές, καταπιεστικές και αισχρές, μαζί με άλλες παρόμοιες αθλιότητες. Φυσικά οι απλοί άνθρωποι έξω από τα πανεπιστήμια έχουν πλήρη άγνοια περί του θέματος και εύκολα πέφτουν θύματα της αγνοίας των.
*Αποτέλεσμα της ολομέτωπης επίθεσης ήτο η ραγδαία πτώση κατά 30 %, μεταξύ των ετών 1971 και 1991, του αριθμού των σπουδαστών. Η πτώση αυτή δεν είναι μόνον αριθμητική, αλλά και ποιοτική. Παλιότερα στις κλασσικές σπουδές πήγαιναν τα καλύτερα μυαλά, ενώ τώρα πηγαίνουν οι μετριότητες και όχι σπάνια και δολιοφθορείς.

Τα Καυτά Ερωτήματα
Ιδέα δεν έχει η κοινή γνώμη της Δύσης ότι η γλώσσα, η δημοκρατία, οι θεσμοί, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο αθλητισμός, η δικαιοσύνη, ο πλούτος και η ευμάρεια των είναι δωρεά της Ελληνικής Σκέψης. Γιατί αν το γνώριζαν ασφαλώς θα ζητούσαν να πάρουν απάντηση στα κάτωθι ερωτήματα :
α/ Βιώνουμε τις Ελληνικές Αξίες σήμερον;
β/ Τι ώθησε τους οι Έλληνες να φθάσουν εκεί που έφθασαν;
γ/ Έχουμε σήμερα την δημοκρατία που απολάμβαναν τότε οι Έλληνες, ή έχει σκοπίμως και δολίως αλλοιωθεί;
δ/ Έχουμε τις αυθεντικές Ελληνικές Αξίες ή τις παραχαραγμένες για να συντηρεί το σιωνιστικό πλουτοκρατικό κατεστημένο το εξουσιαστικό τους σύστημα;
ε/ Είναι ο κόσμος δομημένος με βάση την αιτιότητα, την αναγκαιότητα, ή την αναίτια τυχαιότητα, ή όλα συμβαίνουν βάσει ενός προδιαγεγραμμένου συνωμοτικού σχεδίου;
Και αν μη τι άλλο, θα ευγνωμονούσαν εσαεί τους Έλληνες για την μεγάλη δωρεά. Αντ’ αυτού χύνουν μίσος και χολή εναντίον μας. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, αυτοί που ανέχονται αυτήν την κατάσταση, είναι παθητικοί συναυτουργοί στην δολοφονία του Ελληνισμού. Διότι όπως είπε ο τύραννος Περίανδρος ο Κορίνθιος (668-584 π.Χ) «Μη μόνον τους αμαρτάνοντας κόλαζε , αλλά και τους μέλλοντας»(Όχι μόνον αυτούς που κάνουν παραπτώματα να τιμωρείς αλλά και εκείνους που πρόκειται να τα κάνουν να εμποδίζεις )

Το Ελληνορωμαϊκό «Τέρας»
Από αιώνες τώρα έχουν χαρακτηρίσει ψευδώς τα Ελληνικά επιτεύγματα σαν «Ρωμαϊκά» και οι πιο αντικειμενικοί τα αποκαλούν «Ελληνο-Ρωμαϊκά». Ούχ’ ήττον και ο Ρωμαϊκός Πολιτισμός είναι Ελληνικός, όμως αυτή δεν το κάνουν γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά για να κοντύνουν τον Ελληνισμό . Αυτής λοιπόν της κατηγορίας οι καθηγητές Κλασσικών σπουδών αντί να φυλάττουν πνευματικές «Θερμοπύλες» και να λένε την αλήθεια, συμβιβάζονται προς χάριν του χρήματος, της αναδείξεως, ή της προβολής και δημοσιότητος τους. Δεν ενεργούν όπως θα ενεργούσε, αν ζούσε σήμερον ο Σωκράτης ή ο Σοφοκλής, αλλά όπως οι άνθρωποι της εξουσίας, της αγοράς και του χρηματιστηρίου. Αυτοί λοιπόν οι δήθεν πνευματικοί ταγοί είναι υπεύθυνοι για την κατάργηση της «Ιλιάδος» του Ομήρου στα πανεπιστήμια, εν επιγνώσει τους ότι ο Όμηρος είναι ο πρώτος και καλύτερος δημιουργός της «Πόλεως» (Άστεως), από την οποία έχει την γένεση του ο παγκόσμιος πολιτισμός.

Αυτοκαταστροφική Μανία της Δύσης

Την ώρα που η Δύση παρακμάζει-παρά την υλική και τεχνική της ευημερία που οφειλεται στην υιοθέτηση των Ελληνικών προτύπων και αξιών-την ίδια ώρα απορρίπτει τις αξίες εκείνες οι οποίες ακριβώς την ανέδειξαν σε παγκόσμιο μοντέλο. Πρόκειται λοιπόν για αυτοκαταστροφική μανία, ή επιστροφή στον νέο Τεχνολογικό Μεσαίωνα; Μάλλον το δεύτερο ισχύει. Όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε προς την τεχνολογική βαρβαρότητα. Αλλά ταυτόχρονα αρχίζει να ροδίζη ένα αμυδρό φως Ελευθερίας από την μεριά των Πολυμέσων, του Διαδικτύου και γενικότερα της Επιστήμης και της Τεχνολογίας (διαστημική, βιογενετική, πληροφορική κ.λπ.) Όμως το πιο ελπιδοφόρο είναι το Οικολογικό Κίνημα , το οποίον προβάλλει ήδη την Ανάγκη να αλλάξει ο κόσμος. «Ανάγκα ουδέ θεοί μάχονται»(Απέναντι στην ανάγκη ούτε οι δε θεοί δεν μπορούν να αντισταθούν)(Πιττακός ο Μυτιληναίος, 648-569 π. Χ)

Τα Αίτια της Πτώσης και Παρακμής

Από τότε που η Δύση έβγαλε από τo παιδαγωγικό της σύστημα τις Κλασσικές σπουδές αρχίζει μια ακατάσχετη πτώση, ηθική και οικονομική παρακμή και διαφθορά, που έχει φοβίσει ακόμη και την ίδια την διεθνή εξουσία. Και προσπαθούν τώρα με ψευτο-ιδεολογήματα και με την βοήθεια του Ιουδαϊκού ιερατείου να επαναφέρουν την κοινωνία στην τάξη.
*Διαφημίζεται λ. χ σε ειδικό κατάλογο η «Καινή Διαθήκη και οι Ψαλμοί» από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, γεγονός πρωτάκουστο στα χρονικά αυτού του ένδοξου πνευματικού ιδρύματος.
Όμως η ψυχοφθόρος Βίβλος και η υλιστική κοσμοαντίληψη της Εβραϊκής (Σιωνιστικής) ελίτ είναι μία από τις αιτίες της παρακμής. Οι Εβραίοι ύστερα από τόσα χρόνια ενασχόλησης τους με το χρήμα και την τοκογλυφία , έχουν βάλει στο DNA των παιδιών τους τη διαφθορά. Βέβαια φταίνε κι άλλα πράγματα, όπως λ.χ. οι γραφειοκρατικές εξουσίες, ο λαϊκισμός, η έλλειψη πειθαρχίας, συνέπειας, ευθύνης, και αξιοκρατίας, καθώς και η ισοπέδωση των πάντων από την «αγοραία» και οικονομιστική αντίληψη της εποχής μας. Όλα όμως προέρχονται από την σημερινή Ιουδαιοχριστιανική κοσμοαντίληψη. Ο Περίανδρος είπε: «Μηδέν χρημάτων πράττε. Δει γαρ τα κερδαντά κερδαίνειν»(Να μην κάμνης τίποτα χάριν χρημάτων. Πρέπει να κερδίζης εκείνα που επιτρέπεται να κερδίζεις)

Το «Τροπάριο» του Ρατσισμού

Η Ελληνική κοσμοαντίληψη δεν είναι ρατσιστική, διότι οι Έλληνες δεν μίλησαν για την φυλή τους, όπως άλλοι «περιούσιοι λαοί». [Για τον Ισοκράτη Έλληνες είναι:»Οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες»] Οι Έλληνες απευθύνονται σ’ όλο το πανανθρώπινο γένος, ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής, χρώματος, κουλτούρας κ.λπ. Όμως ελάχιστοι σήμερα στην Δύση γνωρίζουν ποιος ανεκάλυψε την Δημοκρατία, την Φιλοσοφία, τις πολιτικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την επιστημονική και τεχνολογική έρευνα, τους κυριότερους θεσμούς(όπως ο ΟΗΕ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η Δικαιοσύνη, η Πόλις-Κράτος, το Θέατρο, την Ιατρική κ. ο. κ) Ποιος επίσης ανεκάλυψε την αμφισβήτηση και τον διάλογο, την ατομική ιδιοκτησία, την ελεύθερη έκφραση, την υλική ευμάρεια, την χρηματιστική τέχνη, και τόσα άλλα πράγματα που είναι εντελώς άγνωστα στους σημερινούς νέους. Παράλληλα ελάχιστοι στη Δύση και φυσικά και στην Ανατολή γνωρίζουν τι είναι το «Μέτρον Αριστον» , το «Μηδέν Αγαν» , το «Γνώθι σ’αυτόν» , το «Πείσας λαβέ, μη βιασάμενος»(Να πάρης με την πειθώ, όχι με την βία) και τόσα άλλα που αναφέρει η Ελληνική σοφία. Δεν είναι ούτε υπερβολή, ούτε εθνικιστική υστερία να πούμε ότι χωρίς τους Έλληνες δεν θα υπήρχαν Μαθηματικά, Γεωμετρία Μουσική, Αστρονομία, Ιατρική κ. α. Και για να συσκοτίσουν και παραπλανήσουν την κοινή γνώμη εξαντλούνται σε δήθεν νεωτεριστικά ψευτοϊδεολογήματα -όπως λ.χ. τα περί δουλείας στην Αρχαία Ελλάδα, ή περί Ελληνικού ιμπεριαλισμού, ανηθικότητος κ.λπ. -τα οποία εξατμίζονται, όπως η δρόσος στις πρώτες ηλιοαχτίδες. Και πριν αλέκτωρ λαλείσαι διεψεύσθηκαν παταγωδώς, διότι όλα τα έργα των κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι. Στην άβυσσο και το χάος γκρεμίσθηκαν ο Κομμουνισμός, η Νέα Τάξη Πραγμάτων με το παρακλάδι του, τον Νεοφιλελευθερισμό, αφού πρώτα έφεραν μεγάλα δεινά και εκατόμβες αίματος στην ανθρωπότητα στον 20ό μας αιώνα. Στάχτη έγινε και ο Ναζισμός και Φασισμός χωρίς να αφήσουν ούτε ένα έργο πολιτισμού. Όμως ο Ελληνισμός ζει και θα ζεί αιώνια.

Η «Ιερά Βίβλος των Ελλήνων»
Τα Ομηρικά Έπη ήσαν κατά την αρχαιότητα το «Ιερό Βιβλίο» των Ελλήνων και μ’ αυτό διαπαιδαγωγήθηκαν επί πολλούς αιώνες οι γενιές των μεγάλων και των σοφών, που δημιούργησαν τον υψηλότερον πολιτισμό στον κόσμο. Αυτό συνεχιζόταν ως πρόσφατα στην Δύση, όπου στα καλύτερα πανεπιστήμια η ελίτ εδιδάσκετο υποχρεωτικώς τον Όμηρο από το πρωτότυπο του. Σήμερα άλλαξαν οι καιροί…. Ακόμη και μεις οι Έλληνες δοξάζουμε κάθε Κυριακή ξένους προπάτορες. Κι ας μας υβρίζουν στην Βίβλο τους. Και ας μας αφορίζουν στο Δευτερονόμιο. Εμείς ακλόνητοι ορθόδοξοι, ταπεινοί δούλοι και καλότροπο ποίμνιο. Κανείς δεν ενδιαφέρεται πια για τους Έλληνες προγόνους μας, που μόνον πλήξη μας φέρνουν. Αντίθετα, συνεχίζουμε ακόμη-λόγω αδρανείας ή αποβλάκωσης-να διδάσκουμε στα παιδιά μας…. Ιουδαϊκή Βίβλο. Επομένως δεν πρέπει να παραπονούμεθα για τους ξένους, διότι εξ ιδίων τα βέλη.

Η Βίβλος και ο Όμηρος

Ο Όμηρος υπήρξεν «Διδάσκαλος και Παιδαγωγός» αναρίθμητων γενεών Ελλήνων για αρκετές χιλιετηρίδες. Ωστόσο τα βιβλία του αν και εθεωρούντο σοφά για την διάπλαση των νέων, ποτέ δεν θεωρήθησαν «ιερά», όπως θεωρήθηκε η Βίβλος των «προπατόρων» ημών, η οποία είναι σε τελική ανάλυση η πολιτική ιστορία των Εβραίων. Πρέπει δε να είμαστε μαζοχιστές εμείς οι Έλληνες για να συνεχίζουμε να μνημονεύουμε ακόμη την Βίβλο και να την διδάσκουμε στα παιδιά μας, διότι είναι σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, ρατσιστικό και ανθελληνικό ανάγνωσμα. Σώστε τα παιδιά σας. Διδάξτε τους την αρχαία Ελληνική Γραμματεία παιδιόθεν.


Πόθεν το Μίσος των Ρωμαίων;
Oι Ρωμαίοι αν και αντέγραψαν την Ελληνική κουλτούρα, αποκαλούσαν τους Έλληνες αναξιόπιστους, απατεώνες, συκοφάντες, εξυπνάκηδες, φλύαρους και ακόμη και θηλυπρεπείς. Όπως και οι Δυτικοί σήμερα, δεν μπορούσαν ν’ ανεχθούν την Ελληνική ανωτερότητα, επιρροή και επιτήδευση. Ο αριστοκράτης Μάρκος Κάτων τον 2ον μ..Χ. αιώνα αποκαλούσε τον Σωκράτη «φλύαρο» και «υπονομευτή», και τον Ισοκράτη «μη πρακτικό» και τον έδιωξε από την Ρώμη, αλλά όχι για πολύ. Διότι όσο η Ρώμη δίδασκε τα παιδιά της την Ελληνική Σκέψη μεγαλουργούσε. Όταν την σταμάτησαν, ήρθε και η πτώση της. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ΗΠΑ σήμερον. Επομένως, ότι κι αν κάνουν ο Ελληνισμός είναι ο «Πατήρ» και η Ρώμη ο «Υιός». Το πνευματικό φως εξεπήγασε από τον «Πατέρα» και όχι από τον «Υιό», όσο κι αν πασχίζη ο Πάπας του Βατικανού να θεωρή την Ρώμη ισάξια της Αθήνας, με το θεολογικό του «Φιλιόκβε». Επομένως το Σχίσμα Ορθοδόξων-Καθολικών είναι διαχρονικό, διότι είναι πρώτιστα πολιτιστικό και πολιτικό (ζήτημα πρωτείων της Ρώμης έναντι της Αθήνας) και όχι μόνον θεολογικό, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν οι
άνθρωποι της θρησκείας.

Τα Εγκλήματα του Χριστιανισμού
Οι Πατέρες της Χριστιανικής Εκκλησίας στην Τετάρτη Σύνοδο της Καρθαγένης το 398 μ. χ απηγόρευσαν την Ελληνική Φιλοσοφία, ακόμη και αυτήν του Πλάτωνος και Σωκράτους, διότι την θεώρησαν ειδωλολατρική. Ωστόσο αρκετοί φωτισμένοι ιεράρχες[όπως, οι Αυγουστίνος, Αμβρόσιος, Βοήθιος, Σιδώνιος, Βασίλειος, Ιωάννης κ. α] τόλμησαν να συνδέσουν τον Χριστιανικό με τον Ελληνικό Λόγο. Όμως ο «δυϊσμός» και η διχοτόμηση που επήλθε μεταξύ του Ορθού Λόγου και του Συναισθήματος και Ψυχής, καθώς και μεταξύ της Επιστήμης και Θρησκείας, άφησαν μελανά τα ίχνη του περάσματος του Χριστιανισμού. Δυστυχώς αυτό το χάσμα μεταξύ Επιστήμης και Θρησκείας ακόμη και σήμερα ταλανίζει την ανθρωπότητα. Ακόμη και ο μέγας πολέμιος του Ελληνισμού, ο Ιερώνυμος, στο τέλος του βίου του επανήλθε στα Κλασσικά Γράμματα. Γιατί οι Έλληνες είχαν τον τρόπο και το θάρρος να συμβιβάζουν και βελτιώνουν τον υλιστικό και ιδεαλιστικό κόσμο, αλλά και να κάνουν κριτική και αυτοκριτική. Η Δύση αγκάλιασε μεν το πρώτο (την καλοπέραση), αλλά αδιαφόρησε για το δεύτερο (την ηθική κάθαρση). Είναι προφανές ότι αν ο Χριστιανισμός ήτο μια ανεκτική θρησκεία και δεν εξολόθρευε τον Έλληνικό Πολιτισμό, σήμερα η ανθρωπότης θα είχε βγη ολοκληρωτικά από την βαρβαρότητα και θα είχε μπη οριστικά στον «Πολιτισμό της Γνώσης».

Εξ Ελλάδος το Φως
Χωρίς τους Έλληνες δεν θα είχε πραγματοποιηθή η Αναγέννηση και η Ευρώπη-και συνακόλουθα ο κόσμος ολόκληρος-θα ήτο ακόμη στο σκότος της Ιουδαϊκής θεοκρατίας. Αλλά και η Αμερικανική Συμπολιτεία πάνω στις Ελληνικές αξίες δημιουργήθηκε για να φθάση στα σημερινά ύψη της υλικής της ευημερίας και ελευθερίας.
*Μια επίσκεψη στην Ουάσιγκτον πείθει ότι οι Πατέρες του Αμερικανικού Έθνους εφήρμοσαν τα κλασσικά πρότυπα στο Αμερικανικό Σύνταγμα, ήτοι: στις πολιτικές ελευθερίες, στα ατομικά δικαιώματα, στην αρχιτεκτονική, στην γλυπτική και στην πολεοδομία ακόμη. Οι Αμερικανοί τότε πίστευαν περισσότερον παντός άλλου ότι:
α/ Οι Έλληνες ανήκουν σε κάθε εργαζόμενο που δεν ανήκει στην αριστοκρατική τάξη
β/ Οι κλασσικές σπουδές φτιάχνουν ενάρετους πολίτες
γ/ Το πρότυπο τους ήτο η Αθηναϊκή Δημοκρατία.
δ/ Ο ρυθμός της πρωτεύουσας τους ήτο αντίγραφο της Αθήνας.

Οι Μισέλληνες Χτυπούν από το Σκοτάδι
Υπήρχαν όμως πάντα και οι μισέλληνες σκοταδιστές, όπως λ.χ. ο αρχιτέκτων του προέδρου Τζέφερσον, ο Βενιαμίν Λατρόμπ (1789), ο οποίος παραπονέθηκε ότι: «η Ιλιάδα δεν μας δίνει χρήσιμες στον βίο πληροφορίες». Μεγάλοι πολέμιοι των Κλασσικών σπουδών ανεδείχθησαν και οι Βενιαμίν Ρους [αυτός που τραγούδησε τον Ύμνο της Ανεξαρτησίας], καθώς και ο Θωμάς Πάϊν. Ο πρώτος εισηγήθηκε το 1810 στον Τζον Ανταμς ότι:
«όλα τα παλιά Ελληνικά και Λατινικά βιβλία(εκτός φυσικά της Ιουδαϊκής Βίβλου) έπρεπε να καούν σε μεγάλη πυρά». Ιδού λοιπόν ποιοι ήσαν οι ιδεολογικοί πρόγονοι των Χίτλερ, Μουσολίνι, Πινοσέτ και Ατατούρκ.

Οι Τεχνοκράτες Μισέλληνες

Λίγο αργότερα η ανάπτυξη των Φυσικών Επιστημών, των μοντέρνων Γλωσσών, της Ιστορίας και Γεωγραφίας έγινε σε βάρος των Κλασσικών σπουδών. Μάλιστα, ο Βενιαμίν Φράνκλιν καθιέρωσε την καθομιλουμένη γλώσσα (σύγχρονη Αμερικανική) προς ζημία των κλασσικών σπουδών. Παρόμοια ζημία επροξένησε και ο Νώε Γουέμπστερ, ο εκδότης του Λεξικού, με την καθιέρωση της Αγγλικής Γλώσσης και Γραμματικής.
*Για μια ψήφο τότε δεν υιοθετήθηκε η Ελληνική γλώσσα σαν επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ.
Και διερωτάτο ο Νώε Γουέμπστερ: «ποια η χρησιμότητα των κλασσικών σπουδών στον έμπορο, τον γεωργό ή τον μηχανικό»; Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Φαίνονται σήμερα που η Αμερική διολισθαίνει στην παρακμή, την διάλυση και στην πτώση.

Μαρξιστές και Εθνικιστές κατά του Ελληνισμού

Μετά ήλθαν οι Κοινωνικές Επιστήμες, όπως αυτές της Πολιτικής, της Ανθρωπολογίας, των Γλωσσών και της Ψυχολογίας που εμείωσαν τον χρόνο διδασκαλίας σε βάρος των κλασσικών σπουδών. Η διδαχή της ιστορίας, κοινωνιολογίας και ψυχολογίας ενίσχυσαν τον εθνικισμό και σωβινισμό στις ΗΠΑ και ήσαν αντίθετες με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη του Ελληνισμού. Τα αποτελέσματα αυτών των σπουδών τα βλέπουμε ροπές και την παρακμή των λαών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ΗΠΑ με το επιδεικνυόμενο αρνητικό τους πρόσωπο σε όλα τα διεθνή θέματα έχουν γίνει η μισητότερη χώρα του κόσμου. Όταν η Γη στέλνει SOS και το αντιλαμβάνονται ακόμη και οι άγριοι της ζούγκλας του Αμαζωνίου, δεν μπορεί μια χώρα που προηγείται στον εκσυγχρονισμό και στην ρύπανση του πλανήτου μας να αρνείται πεισματικά να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν υπέγραψε παλαιότερα ούτε τα Πρωτόκολλα Γιοχάνεσμπουργκ ούτε του Κυότο και τώρα το 2007 στο Μπαλί ήσαν κατώτερες των προσδοκιών της διεθνούς κοινότητος να υπογράψουν για την μείωση των ρύπων. Οι ΗΠΑ έχουν πέσει στα γαμψά νύχια της πιο πρωτόγονης και σκληρής κλίκας των Εβραιοχαζάρων σιωνιστών της Κεντρικής Ασίας, οι οποίοι έχουν επιβάλλει μια ανελέητη δικτατορία . Αυτοί είναι οι χειρότεροι εχθροί του Ελληνισμού , του διαφωτισμού και συνακόλουθα όλης της ανθρωπότητος.

Μπολσεβίκοι και Σιωνιστές Συνωμοτούν

Ιδιαίτερα πολεμήθηκαν και περιορίσθηκαν οι Κλασσικές Σπουδές από τις Επιτροπές του 1917 και 1924, χρονολογίες σημαδιακές για τον Έλληνισμό.
Η πρώτη συμπίπτει με την άνοδο του Κόμματος των Μπολσεβίκων στην Ρωσσία και με την «Διακήρυξη Μπάλφουρ» για την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ,
Η δεύτερη με την Μικρασιατική Καταστροφή του Ελληνισμού το 1922.
Η Τρίτη περίοδος συμπίπτει με την λήξη του Β! ΠΠ , την συντριπτική επικράτηση της Αμερικής και την δημιουργία του Κράτους του Ισραήλ. Το κρατίδιο τούτο απετέλεσε παράγοντα γενικής αστάθειας και πολέμων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνον, διότι η παρουσία του άλλαξε τις τύχες του κόσμου.

Ο Αφελληνιστικός ρόλος της AHEPA

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός συνέβη το 1923 στην Ατλάντα της Γεωργίας, στις ΗΠΑ. Τότε λίγοι απλοϊκοί μετανάστες, με την καθοδήγηση της Μασσωνίας, ίδρυσαν την AHEPA, η οποία είχε στόχο τον ‘εξαμερικανισμό’ των Ελλήνων της Αμερικής, σε αντίθεση με τον σύλλογο «Ελικών» που αγωνιζόταν : αφ’ ενός να διατηρήσει την Ελληνικότητα των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ και αφ’ ετέρου να προωθήσει τον εξελληνισμό των Αμερικανών και την εξάπλωση της κλασσικής παιδείας. Όμως με τα χρήματα της πλουτοκρατίας και με την βοήθεια και της Ιουδαιοχριστιανικής Εκκλησίας της Αμερικής η AHEPA επεβλήθη στους ομογενείς και εξουδετέρωσε την προοδευτική οργάνωση «Ελικών» , η οποία και διελύθη.
*Ο γράφων μαζί με ολίγους φωτισμένους Έλληνες της ομογένειας προσπαθήσαμε την δεκαετία του 80’ να οργανώσουμε παραρτήματα της Αμφικτυονίας Οικουμενικού Ελληνισμού στην Νέα Υόρκη , Σικάγο και αλλαχού. Αρχικά η υποδοχή της ιδέας και η προσέλευση των ομογενών υπήρξε θερμότατη και όλα έδειχναν ότι το σχέδιο θα καρποφορούσε με ελπιδοφόρα προοπτική για την Ελλάδα. Όμως πολύ σύντομα ένας , ένας οι ένθερμοι πρωταγωνιστές της ιδέας αποχωρούσαν χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση για τους λόγους της παραιτήσεως των.
*Δεν αργήσαμε να πληροφορηθούμε ότι η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής διά του αρχιεπισκόπου Ιακώβου(του λεγομένου και Σια-κώβου λόγω των στενών δεσμών του με την CIA) είχε απαγορεύσει την λειτουργία αυτών των παραρτημάτων του Ελληνισμού, διότι προφανώς εφοβείτο ότι θα εισήγαγε καινά δαιμόνια και θα έχανε ένα μέρος του «ποιμνίου» του.
*Ως γνωστόν η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει την υποστήριξη της Αμερικανικής Διοικήσεως και των πλουσίων ομογενών , οι οποίοι έχουν την ματαιοδοξία να εξαγοράζουν τίτλους «ευγενείας» και πίστεως από την Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
*Μάλιστα ο αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος ήτο εκείνος που εγκαινίασε την θεία λειτουργία στην Αγγλική γλώσσα, διότι τάχα είδε ένα ενύπνιο κατά το οποίον του είπε η Παναγία να λειτουργεί στα Αγγλικά. Προφανώς η εντολή εδόθη από την Μασσονία και την CIA και από άλλα κλιμάκια της Αμερικανικής διοικήσεως εκ της οποίας εμισθοδοτείτο για την καθιέρωση της Αγγλικής στην εκκλησία και στα λειτουργούντα εκεί Ελληνικά σχολεία.
*Σήμερον όπως έλεγαν στο συνέδριο των Δελφών το 2004 οι Ελληνο-διδάσκαλοι των ΗΠΑ είναι αδύνατη έως προβληματική η εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσης στα παιδιά των ομογενών, δεδομένου ότι τα σχολεία των ομογενειακών κοινοτήτων έχουν περιέλθει στα χέρια της εκκλησίας. Επομένως στο μέτρο που δεν δημιουργούνται κοινότητες στην ομογένεια και εξαρτώμεθα από την εκκλησία, ο αφελληνισμός και η αφομοίωση της ομογένειας θα είναι σε λίγα χρόνια πλήρης.
*Δυστυχώς το ΣΑΕ κατέληξε κι’ αυτό σε φιάσκο που ουδέν απέδωσε στην ομογένεια, ειμή μόνον αρκετά ταξίδια αναψυχής μαζί με «μπίζνες» για τους ηγέτες του.

Αντισημιτισμός και Ελληνισμός

Κατά την μεταπολεμική εποχή οι κλασσικές σπουδές συνδέθηκαν τεχνηέντως με τον αντι-σημιτισμό, τον ρατσισμό, την ανηθικότητα και τον αναχρονισμό. Είναι δε τόσο το μίσος των γνωστών πολεμίων, ώστε δεν διστάζουν να διαστρέφουν τα καλά του Ελληνισμού και να τα παρουσιάζουν στο αρνητικό τους, σαν κακά. Οι νέοι τριτοκοσμικοί μετανάστες στις ΗΠΑ, και ιδίως οι Αφρικανοί-Νέγροι και Ασιάτες, διεμόρφωσαν νέες συνθήκες για την ταχεία διολίσθηση της Αμερικανικής κοινωνίας προς τον αντι-κλασσικισμό και την προσκόλληση της στον «αφροκεντρισμό» και τον «πολυπολιτισμό», έννοιες θολές και φυλετικά φορτισμένες. Η υιοθέτηση των ως άνω προτύπων είχε σοβαρότατες επιπτώσεις στον πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και ηθικό βίο της Αμερικανικής κοινωνίας, και συνακόλουθα στον κόσμο ολόκληρο. Η αλλαγή αυτή σχετίζεται και με την επιβολή της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και την κατάργηση όλων των περιορισμών στην άκρατη μεγέθυνση του Κεφαλαίου σε βάρος της Εργασίας.
*Το έτος 1998 άνω του 45 % του παγκόσμιου πλούτου είναι στα χέρια 225 ατόμων, πράγμα αδιανόητο κατά το ιστορικό παρελθόν

Εκμεταλλευτές και Αντι-Σημιτιστές οι Έλληνες;

Τους Κατηγορούν για εκμετάλλευση άλλων λαών και ότι είχαν δούλους, δεν είχαν ψήφο οι γυναίκες, κακομεταχειρίζονταν τα παιδιά και τα ζώα και κυρίως ότι ήσαν αντι-σημιτιστές. Τους απαντούμε ότι οι Έλληνες ποτέ δεν υπήρξαν ιμπεριαλιστές, ούτε και αποικιοκράτες, με την έννοια που ισχύει στους Δυτικούς. Ακόμη και η εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου ήτο εκπολιτιστική, δεν εξετράπη σε βαρβρότητες. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η καταστροφή της Περσεπόλεως, πρωτευούσης του Περσικού κράτους , σε αντίποινα για την καταστροφή της Αθήνας υπό των Περσών. Σεβάσθηκε τους τοπικούς πολιτισμούς, την θρησκεία και τα ήθη-έθιμα των κατακτημένων λαών. Αυτοί συνεργάζονταν αρμονικά με τους λαούς στις «αποικίες-εμπορεία» προς αμοιβαίο όφελος, που δεν ήτο μόνον το χρηματικό κέρδος, αλλά και η πολιτιστική ανύψωση των λαών. Ποτέ εν καιρώ ειρήνης δεν χρησιμοποίησαν βία ή καταναγκασμό, μολονότι έκαναν πολέμους. Τα σχετικά με την μεταχείρηση των παιδιών και των ζώων, θεωρούνται συκοφαντικά.
*Αρκεί να αναφέρουμε ότι στις πρόσφατες ανασκαφές για το μετρό των Αθηνών ανεκαλύφθη νεκροταφείο ζώων στην Πλατεία Συντάγματος για να καταδείξη την αγάπη των προς αυτά.
Στα παιδιά πρόσφεραν την πιο τέλεια μόρφωση και αγωγή, ώστε να γίνουν ελεύθεροι πολίτες. Προς τούτο τα ασκούσαν ώστε να γίνουν δυνατοί στο πνεύμα, ανδείοι στην ψυχή και ρωμαλαίοι στο σώμα. Επρεπε να γίνουν ικανοί στην στρατιωτική τέχνη, για να προστατεύουν αποτελεσματικά την πόλη. Μια τέτοια αγωγή απαιτούσε ασφαλώς την σκληραγώγηση του νέου και όχι την μαλθακότητα και τρυφηλότητα.
* Αν κάνουμε σύγκριση των αρχαίων και των σημερινών Ελληνοπαίδων θα διαπιστώσουμε ότι η σημερινή νεολαία είναι αγύμναστη τόσον στο πνεύμα όσο και στο σώμα και την ψυχή. Γι’ αυτό είναι μηδενιστική, αυτοκαταστροφική, αντικοινωνική, υπέρβαρη, ανώριμη, τρυφηλή, ασθενική. Γι’ αυτό ρέπει προς την βία, το έγκλημα, την ομοφυλοφιλία, τα ναρκωτικά και τους ευδαιμονιστικούς παραδείσους της υπερκατανάλωσης.
Όσον αφορά τους σκλάβους, αυτοί ήσαν συχνά πιο ελεύθεροι και πλούσιοι από τους ελεύθερους πολίτες. Τα μόνα που στερούντο ήσαν τα πολιτικά δικαιώματα. Το περιορισμένο της ψήφου για την εποχή που αναφερόμαστε, δικαιολογείται απόλυτα, διότι τότε είχε πρωτοεφαρμοσθή ο θεσμός της δημοκρατίας και είναι επόμενον να είχε αρκετά μειονεκτήματα και κενά. Αν σκεφθούμε δε ότι ακόμη και σήμερα τα πολιτισμένα κράτη δεν έχουν πλησιάσει καν την άμεση Αθηναϊκή Δημοκρατία, τότε όλα αυτά είναι ανοησίες και κακόβουλη κριτική. Να αναφέρουμε επίσης τον νόμο περί Σεισάχθειας (απελευθέρωση των δούλων) που ψηφίσθηκε στην Αθήνα επί Σόλωνος και υπάρχει γραμμένος στους Δελφούς.

Το «Κρατίδιο των Αθηνών»

Οι κυριώτεροι παράγοντες της αποδυνάμωσης και παρακμής των Ελλήνων από το 1821 ως σήμερον είναι:
α/ Η κατάργηση της καθαρευούσης και της αρχαίας Ελληνικής γλώσσης και η καθιέρωση της στείρας δημοτικής, η οποία αποξένωσε τους Ελληνόπαιδες από τις ρίζες τους. Αντί δηλαδή να ανυψώσουν την γλωσσική στάθμη του Έλληνα με την καθιέρωση της Αρχαίας Ελληνικής, προτίμησαν να την υποβιβάσουν σε ένα κατώτερο ιδίωμα.
β/ H εισβολή των ξένων ψυχοφθόρων προτύπων και συμπεριφορών [όπως λ. χ, ναρκωτικών, καταναλωτικής μανίας, βίας και εγκλήματος, εξαχρείωσης και εκβαρβαρισμού των νέων απο τα τα ελεγχόμενα ΜΜΕ κ. ο. κ].
γ/ Ο τεχνητός διαχωρισμός των Βαλκανίων, Ανατολικής Ευρώπης και Μ. Ανατολής κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Αυτός ο διαχωρισμός διαρκεί μερικώς ως τώρα, λόγω του Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας σε βάρος των κρατών της Μέσης Ανατολής..
δ/ Στην Τουρκική επιθετικότητα και επεκτατικότητα στο Αιγαίο και Κύπρο, και η ανάγκη για υπέρογκους εξοπλισμούς προς διατήρηση της στρατιωτικής ισορροπίας. Τούτο απορροφά πόρους που θα μπορούσαν να στραφούν προς την Παιδεία
ε/ Η σταθερά φιλοτουρκική στάση των ΗΠΑ και εν μέρει και της Ε.Ε. και ο άξων ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ. Εσχάτως το άνοιγμα του Κουρδικού προβλήματος με την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ και η επιπτώσεις στην Τουρκία, η οποία αρνήθηκε την διέλευση των Αμερικανικών δυνάμεων από το έδαφος της προς το Ιράκ. Η αστάθεια που επικρατεί στην Τουρκία εξ αιτίας της διαμάχης των Κεμαλιστών και Ισλαμιστών και η εξαγωγή των εσωτερικών της προβλημάτων προς τους γείτονες ς αποσταθεροποιούν την Ειρήνη και Ασφάλεια στην περιοχή της Ν. Α Μεσογείου και δρουν σε βάρος της Έλληνικής οικονομικής και πολιτισμικής εξάπλωσης.
στ/ Οι δουλικές και εντολοδόχες κυβερνήσεις και το σάπιο πολιτικό κατεστημένο της χώρας, το οποίον έχει προσχωρήσει πλήρως στα ψευτοιδεολογήματα της διεθνούς εξουσίας
* λ.χ. στον διεθνισμό, πολυπολιτισμό, αντιρατσισμό, αντισημιτισμό κ.α. Παράδειγμα: Το κατάπτυστο Βιβλίο Ιστορίας με τις ψευδολογίες και την παραπληροφόρηση ”made in Turkey”, η πλαστή χαλκογραφία σε βιβλίο Ιστορίας του Γυμνασίου, ότι τάχα ο Μέγας Αλέξανδρος επροσκύνησε γονυκλινής τον Μέγα Ραββίνο στα Ιεροσόλυμα, ενώ είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι αυτός δεν πάτησε το ποτέ πόδι του εκεί κ.α.
ζ/ Η εσκεμμένη καταβαράθρωση της Παιδείας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού από το Ελληνικό κράτος.
*Παράδειγμα:
-Η χαμηλή διάθεση κονδυλίων για την Παιδεία-Ερευνα και η απροθυμία απορροφήσεως πόρων από την Ε.Ε (έτος 1998)
- Η παραχάραξη σχολικών βιβλίων-εντύπων με ανθελληνικά και αναληθή στοιχεία. Λ.χ. ότι πήραμε το Αλφάβητο από τους Φοίνικες κλπ
- Το γεγονός ότι ερχόμαστε τελευταίοι στην παιδεία στην Ε.Ε κ.α
η/Τέλος το εξουσιαστικό και αναποτελεσματικό κράτος, τα αναχρονιστικά και διχαστικά πολιτικά κόμματα και το σκοταδιστικό ιερατείο, σε αρμονική συνεργασία με τα ξένα κέντρα αποφάσεων, έχουν εξουθενώσει τον λαό οικονομικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και πολιτικά, και τον κρατούν δέσμιο. Κι’ όμως εμείς πιστεύουμε ότι όταν ο Ελληνικός λαός βρη τις ρίζες του και αποκτήσει Αυτογνωσία, θα θαυματουργήση.

Πότε θα γίνει Σύμμαχος η Τουρκία ;
Το Ελληνικό Εθνος καταδικάζει απερίφραστα τις συνεχείς προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας , εις βάρος του Ελληνισμού. Η γείτων θα πρέπει να κατανοήσει ότι εάν επιθυμεί να αποτελέσει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας – ανεξαρτήτως αν θα μπεί στο προσεχές ή απώτερο μέλλον στην Ε.Ε- θα πρέπει:
1/ Να αποσύρει το casus beli , έναντι της Ελλάδος, το οοοποίο σχετίζεται με την επέκταση της αιγιαλίτιδος ζώνης της Ελλάδος. Τούτο έρχεται σε αντίθεση με κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.
2/Να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
3/ Να παύση την προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο πέλαγος , με τις συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και τις παραβάσεις των κανονων εναερίου κυκλοφορίας , αναγνωρίζοντας το νομικό καθεστώς του.
4/ Να σεβασθεί το νομικό καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και να αποδώσει τα περιουσιακά του στοιχεία καθώς και αυτά της Ελληνικής Ομογένειας.
5/ Να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Ιωνίας και της Πόλης
6/ Να σεβασθεί το καθεστώς αυτονομίας της Ιμβρου και Τενέδου
7/ Να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Θράκη και να σταματήσει την επεκτατική πολιτική της εναντίον των γειτονικών της κρατών.
8/ Να σεβασθεί τα ανθρώπινα , πολιτικά και θρησκευτικά δικαιώματα των εθνοτήτων και μειονοτήτων της.
Έτσι και μόνον θα οικοδομηθεί η βάση για μια Ελληνο-Τουρκική φιλία, ειρήνη και συνεργασία μεταξύ των.

Αναπαραγωγή του Συστήματος της Διαφθοράς

Η αναπαραγωγή του συστήματος εξουσίας δεν γίνεται βάσει διαφανών δημοκρατικών μεθόδων, αλλά μέσω επιρροών των ισχυρών ομάδων πιέσεως, και των διαπλεκομένων συμφερόντων της πολιτικής εξουσίας με την οικονομική ολιγαρχία του τόπου , οι οποίες εξουσιάζουν τον πλούτο και σχεδόν το σύνολον των ΜΜΕ.

Κοινωνία «Μαζανθρώπων»

Καίτοι έχουν περάσει 2. 500 χρόνια από της ιδρύσεως της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, σήμερα τείνουμε να επανέλθουμε και πάλιν στους πρωτόγονους νόμους της ζούγκλας. Οι ανεξέλεγκτες μορφές της ατομικής οικονομικής δράσης εγκαινιάζουν ουσιαστικά, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητος, την απόλυτη αναρχία.
Ο κόσμος αυτός είναι ξένος και αντίθετος προς τον Έλληνισμό Με το νέο θέσφατο «όλα περίπου επιτρέπονται στις οικονομικές σχέσεις, αρκεί να μεγιστοποιούν τον πλούτο» Το κέρδος αγιάζει τα μέσα. Τα πάντα είναι εμπορεύσιμα αγαθά, ακόμη και το φυσικό περιβάλλον, και η δουλεμπορική εργασία, και η υγεία και η παιδεία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα πάντα. Το κοινωνικό σύνολον (οι πολλοί) και η φύση είναι αναλώσιμα και δεν παίζουν πιά καθοριστικό ρόλο στην νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Η επικρατούσα αναρχία ευνοεί την κλειστή ολιγαρχία του πλούτου να θησαυρίζει σε βάρος των πολλών. Σκοπός τους να κατακτήσουν ολόκληρο τον πλούτο της γης και να επιβάλουν την παγκόσμια τάξη τους. Στο τέλος όμως αυτού του δρόμου καιροφυλακτεί η Δικτατορία του Ενός, του πλέον Ισχυρού. Και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης χτυπούν λυσσαλέα τον Ναζισμό και προβάλλουν το Ολοκαύτωμα, ενώ κραδαίνουν συνεχώς πάνω από τα κεφάλια μας την σπάθη του αντισημιτισμού και της αντιτρομοκρατίας.
Οι ρυθμιστικοί νόμοι της Αθηναϊκής Δημοκρατίας (όπως λ.χ. του Εξοστρακισμού των πολύ πλουσίων και των επικίνδυνα ισχυρών) δεν ισχύουν πιά στην Νέα Τάξη Πραγμάτων. Έτσι η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων –φτωχών ανοίγει.
Ηθική και δίκαιον είναι αυτό που παράγει πλούτο, δίχως περιορισμούς. Ακόμη και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους. Η συντεταγμένη κοινωνία τείνει να μεταβληθή σε ζούγκλα, με μοναδικό νόμο, αυτόν της επιβολής του ισχυροτέρου. Οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου δεν συγκοινωνούν πλέον με τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου. Διότι σήμερον το χονδρό χρήμα βγαίνει από το παιχνίδι στο χρηματηστήριο. Αρκεί να έχεις πληροφορίες . Σήμερα δεν ισχύει το «κάνεμε ‘σοφό’ για να σε κάνω πλούσιο» αλλά το ‘καλώς πληροφορημένο’. Αυτές όμως τις έχουν οι «αφανείς», ενώ οι άλλοι οδηγούνται ως «αμνοί επί σφαγήν» Τώρα πιά δεν θα έχουμε τρεις τάξεις : πλουσίων, μεσαίων και πτωχών, αλλά δύο τάξεις: πλούσιους και φτωχούς. Στόχος τους είναι η εξαφάνιση της μεσαίας τάξεως, για να παραμείνουν μόνον οι ολίγοι πλούσιοι και η λαοθάλασσα των Φτωχών.
*Παράλληλα δημιουργείται και μια τρίτη υποκατηγορία Φτωχών, ήτοι οι απροσάρμοστοι, οι περιθωριακοί και οι άνεργοι, αυτοί που δεν συμβιβάζονται, ή δεν μπορούν να προσαρμοσθούν στον εκσυγχρονισμό, ή δεν τους χρειάζεται πλέον το Σύστημα και τους απορρίπτει σαν άχρηστα «υποπροιόντα» κοινώς ζώντα σκουπίδια.
Αυτή η απορρύθμιση έρχεται σε πλήρη αντίθεση προς το Ελληνικό πρότυπο, το οποίον στηρίζεται στην μεσαία τάξη των ελεύθερων και δημιουργικών πολιτών, και όχι στους «μαζανθρώπους-προλεταρίους -σκλάβους». Η Νέα Τάξη έχει σαν πρότυπο της την δεσποτική και δογματική κοινωνία της Ανατολής. Μοιάζει και με την Σοβιετική κοινωνία στο μέτρο που και εκεί υπήρχον δύο τάξεις: της νομενκλατούρας του Κόμματος και των προλεταρίων.
Κάτω απο αυτές τις συνθήκες η απορρύθμιση των όρων αποθησαύρισης κεφαλαίου, εκμετάλλευσης των εργαζομένων και εξαθλίωσης των μαζών είναι καθολική. Και δεν περιορίζεται μόνον στον οικονομικό τομέα, αλλά και στον πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό. Η κρίση των αξιών είναι και κρίση του συστήματος. Είναι επίσης κρίση των εννοιών και των λέξεων, οι οποίες έχουν χάσει το νόημα των. Ετσι η δημοκρατία περιορίζεται στην εναλλαγή προσώπων-διαχειριστών της εξουσίας, οι οποίοι δεν κάνουν άλλο τι απο την γρήγορη προώθηση του περάσματος του παγκόσμιου πλούτου στα χέρια της γνωστής ολιγαρχίας του πλούτου, και φυσικά και στα δικά τους.

Ο Προμηθεύς Δεσμώτης.

Στο εξής ο Προμηθεύς είναι Δεσμώτης στα υπόγεια εργαστήρια τους και παράγει τις περίτεχνες «πολεμικές κρεατομηχανές» για την εξολόθρευση των ανθρώπων στα πεδία των μαχών, την καταστολή των αντιφρονούντων, την εκμετάλλευση των πολλών από τους ολίγους και την αναπαραγωγή της εξουσίας τους. Στην αρχαία Σπάρτη, η κλοπή ήτο επιλήψιμη όταν ο κλέφτης συλλαμβάνετο επ’ αυτοφόρω. Αυτοί σήμερα είναι αφανείς μέσα από τους λαβυρύνθους των διαδικτύων, των φορολογικών νησιωτικών παραδείσων, των μαφιόζικων θυγατρικών επιχειρήσεων-μαϊμούδων και του «άυλου» βρώμικου χρήματος που ξεπλένεται μέσω των κομπιούτερ.
Στην αρχαία Έλληνική Δημοκρατία οι πολίτες αυτοπροαιρέτως εσέβοντο το δίκαιο της «πόλεως». Σήμερον οι περιθωριακοί, απόκληροι και καταφρονεμένοι, εκείνοι που δεν φοβούνται τίποτα να χάσουν, δεν ελπίζουν τίποτα να κερδίσουν -διότι ο μόνος πλούτος τους είναι οι αλλυσίδες και κάποιο επίδομα ανεργίας- αυτοί είναι επικίνδυνοι σαν άτομα, αλλά ακίνδυνοι σαν συλλογικό σώμα, διότι δεν θεωρούνται πολίτες. Είναι τα «υποπροϊόντα» του καπιταλιστικού συστήματος.

Οι Νέοι Επαναστάτες

Επαναστάτες ποτέ δεν γίνονται οι περιθωριοποιημένοι, οι αμόρφωτοι, οι άστεγοι, οι αλκολικοί και οι ναρκομανείς. Γιατί αυτοί είναι ανίκανοι να σκεφθούν και να δράσουν ενωμένα και συλλογικά. Γι’ αυτούς το σύστημα θεωρεί οικονομικότερη λύση την καταστολή τους με ναρκωτικά και αλκοόλ, παρά την θεραπεία των αιτίων τους. Επομένως χρειάζονται περισσότερη αστυνόμευση και καταπίεση. Αυτό όμως δημιουργεί την νέα κοινωνία των σκλάβων. Η Δημοκρατία διολισθαίνει σιγά αλλά σταθερά προς το αυταρχικό και το αστυνομικό κράτος. Ήδη φθάσαμε στο σημείο να τιμωρείται το φρόνημα και ο λόγος, όπως κάποτε συνέβαινε στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση και στην Ναζιστική Γερμανία. Κι όλες αυτές οι μεθοδεύσεις, στ’ όνομα δήθεν αποτροπής ενός νέου Ολοκαυτώματος, την ίδια ακριβώς ώρα που συμβαίνουν Γενοκτονίες λαών στην Παλαιστίνη, Κουρδιστάν, Κύπρο, Ιράκ, Σομαλία, Σουδάν κ. α χωρίς να μας εγγίζουν.
Πιό επικίνδυνη είναι τώρα η κατηγορία των «απροσάρμοστων» και των μορφωμένων πολιτών, της μεσαίας τάξεως. Γιατί αυτοί μπορεί να τεθούν κάποια μέρα επικεφαλής των απόκληρων και των φτωχών.
Να τους ανοίξουν τα μάτια και να τους μορφώσουν. Προς το παρόν οι απελπισμένοι, οι άτυχοι και απόκληροι εμφορούνται από καταστρεπτική και αυτοκαταστροφική μανία. Ενεργούν σύμφωνα με την λογική του «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» και επιδίδονται σε πράξεις πρωτοφανούς αγριότητος και καταστροφικής βίας που βλάπτουν πρωταρχικά την κοινωνία και καθόλου το Κατεστημένο. Αυτοί γίνονται επαναστάτες χωρίς αιτία, χωρίς στρατηγική, χωρίς σκοπό. Συχνά ενεργούν με βάση τις οδηγίες κάποιου που τους κινεί μέσα από το Σύστημα για να περάσει ευκολότερα τις αλυσίδες στο λαό . Θύματα και θύτες είναι τα παιδιά, δηλαδή τα νειάτα της κοινωνίας.
Την ίδια ώρα που καταστρέφονται απο την έλλειψη καθαρού αέρα, καθαρού νερού, γνήσιων τροφών, υγιεινής στέγης, έλλειψης πρόνοιας και περίθαλψης και καταδικάζονται σε ανεργία στις ανθυγιεινές και άξενες πόλεις, με τα ναρκωτικά, την υποκουλτούρα, την πλύση εγκεφάλων των ΜΜΕ, την εξουθένωση και την απομόνωση τους, αυτοί ασχολούνται με αλλότρια , καίγοντας καταστήματα και αυτοκίνητα. Πρόκειται για σημεία γενικής σήψης και παρακμής των καιρών μας. Οποία ειρωνεία!! Τώρα που χρειάζεται αλλαγή πορείας προς τις Έλληνικές αξίες, η διεθνής εξουσία των ΗΠΑ με τον Εβραϊκό αρρωστημένο εγκέφαλο της απομακρύνεται από αυτές. Ωστόσο τόσον στις ΗΠΑ όσον και στον υπόλοιπο κόσμο ,όπως δηλώνει ο πρόεδρος του πανεπιστημίου της Βοστώνης Τζόν Σίλμπερ, παρατηρείται μια αντίστροφη τάση, προς τις Έλληνικές αξίες. Κι αυτό είναι ελπιδοφόρο μήνυμα.

Σκοτάδι Πυχτό πριν Ξημερώσει

Μέσα σ αυτό το καταθλιπτικό τοπίο η ανάπτυξη της σύγχρονης επιστήμης-τεχνολογίας υψώνει ένα αντίπαλον δέος στην εξουσιαστική γραφειοκρατία. Οι εξουσιαστές, ίσως για πρώτη φορά, δεν μπορούν να ελέγξουν τους νέους στις καινούργιες «Λεωφόρους Επικοινωνίας» που τους παρέχει το Διαδίκτυο. Η Πληροφορική τους πρόδωσε, διότι οι νέοι μπορούν να μαθαίνουν, να πληροφορούν και να πληροφορούνται , έξω απο το σύστημα, χωρίς το σύστημα να μπορή να ελέγξη πως, απο που και τι μαθαίνουν.
Αυτό είναι κατά βάθος νίκη του Έλληνικού Πνεύματος. Γιατί η Επιστήμη και η Τεχνολογία είναι Έλληνικές ανακαλύψεις, που ευδοκίμησαν μέσα στο κλίμα Ελευθερίας της Σκέψης, Ορθολογισμού και Ανθρωπισμού. Βέβαια λίγο πριν ξημερώση το σκοτάδι είναι πιό βαθύ. Πήραμε όμως τα πρώτα ελπιδοφόρα μηνύματα απο τον καθηγητή Τζόν Σίλμπερ, ο όποίος είπε:
«Το κάθε τι που κινείται σ’ αυτόν τον πλανήτη οφείλεται στην κλασσική Ελλάδα» Και είπε κάτι που οι δικοί μας «προσκυνημένοι « δεν τολμούν να πουν ότι: «Kατά κάποιον τρόπο όλοι είμαστε Έλληνες (Hellenes)» (σ.σ. και όχι «Greeks» ή «Ρωμιοί»).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ

Στο κεφάλαιο αυτό θα αναλύσουμε την θετική κοσμοαντίληψη των αρχαίων Ελλήνων σε σύγκριση με το σημερινό εξουσιαστικό δογματισμό, ο οποίος μας οδηγούν σε αδιέξοδα. Οι θέσεις των Ελλήνων, σε σχέση με τους σύγχρονους πολεμίους τους, έχουν ως εξής:

Ταύτιση Λόγων και Έργων

Οι Έλληνες είχαν συνέπεια και έκαναν πράξη τα λόγια τους, εν αντιθέσει με την διάσταση λόγων και έργων των ανθρώπων της εποχής μας. Τότε δεν βασίλευε η υποκρισία, η πονηρία, η πανουργία, ο κυνισμός και η διπλοπροσωπία, που υπάρχει σήμερα. Γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την γενική έλλειψη εμπιστοσύνης των ανθρώπων μεταξύ τους και προς την Πολιτεία. Οι Έλληνες αυτοπροαιρέτως εσέβοντο τους νόμους της Πολιτείας, εν αντιθέσει με τους σημερινούς πολίτες που υπακούουν μόνον εκ του φόβου της τιμωρίας των νόμων, ενώ όπου δεν ελέγχονται τον παραβιάζουν βαναύσως
*Οι Σπαρτιάτες έπεσαν μέχρις ενός στις Θερμοπύλες για να κάνουν πράξη το «η ταν ή επι τας». Αντίθετα, οι Εγγλέζοι παρεδόθησαν στην Νορμανδία και οι Γάλλοι στην Γαλλία κατά τον Β. ΠΠ . Ο πρόεδρος Κλίντον υπεσχέθη στην ομογένεια την επίλυση του Κυπριακού και αθέτησε τον λόγο του μετά την εκλογήν του. Τα πολιτικά κόμματα κατά κανόνα εξαπατούν το λαό και δεν υλοποιούν τις υποσχέσεις τους. Το ίδιο ισχύει και μεταξύ των ατόμων στις ιδιωτικές των συναλλαγές, ενώ τότε δεν διενοείτο κάποιος να παραβή τον λόγο του. «Να τηρής τις συμφωνίες» δίδασκε ο Περίανδρος ο Κορίνθιος.

Αχαριστία της Δύσεως

Οι Έλληνες έβαλαν τα θεμέλια του Δυτικού λεγόμενου πολιτισμού. Σήμερα αυτοί οι μεγάλοι «δωρητές» του κόσμου παραγκωνίζονται με διάφορα ανιστόρητα ψευδολογήματα. Δημοκρατία, Ελευθερία, Στρατιωτική Τέχνη, Έρευνα-Επιστήμη-Τεχνολογία, Καλές Τέχνες, Θέατρο κ. α είναι Ελληνικές κατακτήσεις. Χωρίς δε αυτές είναι αμφίβολο αν θα είχαν ανθίσει η ελευθερία λόγου, τα ατομικά δικαιώματα, ο διάλογος και η αμφισβήτηση, αγαθά που είναι ακόμη απηγορευμένα στην Ανατολή. Κι όμως ενώ όλοι γεύονται και απολαμβάνουν αυτά τα πνευματικά και πολιτιστικά αγαθά, κανένας δεν αναφέρει από ποιους προήλθαν.
*Μόνον Ελληνικές δεν χαρακτήρισε ο Άρθουρ Έβανς τις πινακίδες Γραμμικής Γραφής Β!, που βρέθηκαν στην Κρήτη το 1950 . Τις θεώρησε τότε Βασκικές, Φοινικικές, Ετρουσκικές ή Προ-ελληνικές.
Ως γνωστόν, εξαγριώνονται οι άνθρωποι της Δύσεως όταν κάποιος τους θυμίζη ότι πήραν τα πνευματικά φώτα από τον Ελληνικό λαό, διότι τον θεωρούν μικρό, ανάξιο και κατώτερο τους. Χρειάσθηκε λοιπόν να τις αποκρυπτογραφήση το 1952 ο Άγγλος κρυπτογράφος Μιχαήλ Βέντρις για να τις δεχθούν μετά δυσκολίας ότι ήσαν πράγματι Ελληνικές, από την εποχή της Μινωικής Κρήτης, δηλαδή από το 1400-1200 π. χ . Λες και μας έκαναν χάρη. Τελικά ο Μιχαήλ Βέντρις σκοτώθηκε σε περίεργο αυτοκινητιστικό ατύχημα σε ηλικία 34 ετών. Διαφορετικά θα είχε ρίξει άπλετο φως και την Γραμμική Γραφή Α! η οποία είναι κι’ αυτή Ελληνική , όπως η τσικουδιά η Κρητική και η Ακρόπολη της Αθήνας. Έτσι κατέπεσαν τα ψεύδη των Φοινικιστών, σύμφωνα με τα οποία, οι Έλληνες δεν είχαν γραφή και την δανείσθηκαν από τους Φοίνικες. Δεν μας έδειξαν όμως ούτε ένα έργο φοινικικό, ούτε ένα συγγραφέα φοίνικα, ούτε κάτι που να δηλώνει το πέρασμα τους από τον κόσμο τούτο , εκτός από το εμπόριο και ορισμένα εμπορικά «τεφτέρια»

Οι Έλληνες έκαναν Αυτοκριτική

Κατηγορούν τους Έλληνες για ρατσισμό, ολοκληρωτισμό, εκμετάλλευση, υπόθαλψη της δουλείας, σεξισμό, ομοφυλοφιλία, ιδιοποίηση ιδεών, αντιφεμινισμό, πολιτιστικό ιμπεριαλισμό κ.α. Κατ’ αρχήν η Ελληνική κοινωνία δεν ήτο κοινωνία αγγέλων ούτε κοινωνία δουλική, αλλά είχε μέσα της τα πάντα , και το καλό και το κακό. Όμως οι κατηγορίες και οι μομφές αυτές είναι υπερβολικές, αβάσιμες και έχουν έλλειμμα αντικειμενικότητος. Η ειδοποιός διαφορά των Ελλήνων έναντι των λοιπών λαών είναι ότι πρώτοι αυτοί έκαναν αυστηρότατη κριτική της κοινωνίας τους, απελευθερώνοντας έτσι το άτομο από την εξουσιαστική και θεοκρατική δουλεία, που ισχύει στον κόσμο ακόμη και σήμερον. Ως γνωστόν, η Δύση για να απαλλαγή από τις ενοχές του 19ου αιώνος (ιμπεριαλισμός, ρατσισμός, αποικιοκρατία κλπ), θέλησε να τις φορτώση στον Ελληνισμό και γι’ αυτό τον αποκηρύσσει τώρα μετά βδελυγμίας. Όμως οι Έλληνες καίτοι είχαν αποικίες δεν ήσαν αποικιοκράτες σαν τους σύγχρονους. Διότι απλούστατα οι αποικίες των ήσαν «εμπορεία» και συγχρόνως «πολιτιστικά κέντρα» και όχι στρατιωτικές βάσεις. Βέβαια υπάρχει και η φιλοσοφική διάσταση μεταξύ του Ελληνισμού και του Εβραιοσιωνισμού, που δεν μπορεί να σιγάση. Γιατί ο πρώτος αντιπροσωπεύει την Ελευθερία και την Επιστήμη και ο δεύτερος τον Δεσποτισμό και την Θεοκρατία.

Διαχρονική η Ελληνική Σοφία

Αυτή δεν απευθύνεται μόνον στους Έλληνες, ούτε στους Μεσογειακούς λαούς, αλλά είναι πανανθρώπινη, διαχρονική και αιώνια ιδεολογία. Επεκράτησε δε σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω της ανωτερότητος της και διότι βολεύει τους λαούς και τις ανάγκες του βίου τους. Ακόμη και σήμερον η «Πόλις» (Άστυ) και τα προβλήματα της όλο και περισσότερο προβληματίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Τα στρατοκρατικά, αυτοκρατορικά και απολυταρχικά καθεστώτα πέφτουν και αφήνουν πίσω τους σωρούς ερειπίων, ενώ η «Πόλις» ζη και θα ζη για πάντα. Τι χάρισε η Αίγυπτος, Φοινίκη, Βαβυλώνα και πολύ περισσότερο η Αφρική και ο υπόλοιπος αρχαίος κόσμος στην ανθρωπότητα; Ελάχιστα ή απολύτως τίποτα. Αντίθετα, η Δημοκρατία και η «Πόλις» αποτελούν τον πυρήνα των νέων κοινωνιών. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες καθιερώθησαν παγκοσμίως παρά τον πόλεμο του Χριστιανικού Ιερατείου εδώ και 1700 χρόνια. Το Ελληνικό Θέατρον, οι Καλές Τέχνες είναι δημιουργήματα των Ελληνίδων Μουσών και διατηρήθησαν και επεκτάθησαν σήμερον σε νέες μορφές έκφρασης , στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Στην «Πόλη» θα απολαύση κανείς την προσωπική ελευθερία, τα πολιτικά δικαιώματα, την υλική άνεση και ευμάρεια , τον πολιτισμό, την επιστήμη και την τεχνολογία. Όλα όμως αυτά είναι εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων. Αυτοί έδωσαν την γλώσσα, την σύνταξη, την αισθητική, την ηθική ντροπή, την τραγική μοίρα του ανθρώπου και τις ηθικές αξίες, σαν αντίβαρο στον υλιστικό (καπιταλιστικό) κόσμο -τον οποίον αν και οι ίδιοι ανέπτυξαν- του έκαναν την πιο σκληρή κριτική.
*Το 80 % του λεξιλογίου των Δυτικών Γλωσσών είναι Ελληνικές]. Προσωπικότητες τόσο διαφορετικές όσο οι Τ. S. Elliot, Ezra Pound, Picasso και Ουίνστων Τσώρτσιλ απέδειξαν την καθολική αξία των Κλασσικών Σπουδών, τόσον για τους συντηρητικούς, όσον και για τους προοδευτικούς ανθρώπους.
Στο παρελθόν υπήρχαν πράγματι άνθρωποι στα Δυτικά πανεπιστήμια, που εσκέπτοντο και ενεργούσαν σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο σαν Έλληνες. Έκαναν όνειρο και πράξη της ζωής τους τον Όμηρο και τον «Ελληνικό τρόπο ζωής» έστω και χιμαιρικά. Οπως τον είχε κάνει και ο Αλέξανδρος, κι άλλοι μεγάλοι άνδρες της αρχαιότητος. Σήμερα όλοι έχουν παραδοθή στην οικονομία της αγοράς, τον καταναλωτισμό και ευδαιμονισμό. Και ιδού τα αποτελέσματα…

Η Συνωμοσία του Ψεύδους.

Στην εποχή μας επικρατεί χυδαίος λαϊκισμός και κακόβουλη κριτική κατά του Ελληνισμού, χαλκεύοντας τα πιο απίθανα ψεύδη. Διαστρέφουν σκοπίμως την αλήθεια σχετικά με τους Έλληνες. Γράφουν και διδάσκουν τα πιο απίθανα ψεύδη και τα αντίθετα από την πραγματικότητα στα πανεπιστήμια, στα σύγχρονα διαδίκτυα, στα βιβλία, στις εκδόσεις, στις εκπομπές και στις αρχαιολογικές ανακοινώσεις . Τα ίδια κέντρα παραχαράσσουν βάναυσα την επιστημονική αλήθεια και αντικειμενικότητα, επί τη βάσει ενός προδιαγεγραμμένου γενικού σχεδίου(master plan). Παντού ο αγοραίος λαϊκισμός έναντι της σχολαστικότητος και η μονόπλευρη κριτική έναντι της αντικειμενικότητος. Η αξιοκρατία ισοπεδώνεται και εξισώνεται με την μετριότητα.
*Το παράδειγμα της ΟΝΕ φανερώνει τον «ολοκληρωτισμό της αγοράς και των ΜΜΕ». Τον δυϊσμό του «Άσπρο-Μαύρο». Η επιβολή της μιας και μοναδικής λύσεως και η μη ανοχή οποιασδήποτε διαφωνίας είναι και η παρακμή της δημοκρατίας. Από την μια οπλίζει τις πλειοψηφίες με την αυθαιρεσία και νόμιμη βία και από την άλλη στριμώχνει τους διαφωνούντες στο περιθώριο της μηδενιστικής αντίδρασης και της εξωθεσμικής βίας. Είναι τελικά αυτή η δημοκρατία που δεν μπορεί να δεχθή τις διαφορετικές απόψεις; Όταν και μέσα στα ίδια τα κόμματα η διαφωνία αντιμετωπίζεται με εκβιασμούς και διαγραφές, τότε φαινόμενα αυταρχικής επιβολής της μιας άποψης επί της άλλης και της πολύπλευρης τρομοκράτησης του διαφορετικού αχρηστεύει τον διάλογο και την σύγκλιση απόψεων. Ο Κλεόβουλος ο Λίνδιος(6ος αιών π.χ) έγραψε: «Τον εχθρό του λαού να τον θεωρής εχθρό που κατάγεται από άλλη χώρα και επιχειρεί πόλεμο κατά της δικής σου» Και υπάρχουν σήμερον πάμπολλοι εχθροί εντός των τειχών.
Αν όμως αποφάσιζαν να προωθήσουν τις Ελληνικές Αξίες στον κόσμο, ασφαλώς θα σταματούσε η σημερινή σχιζοφρένια, η βία, η βαρβαρότης και ο ηθικός κατήφορος. Αυτό όμως δεν συμφέρει το Σύστημα, διότι δεν θα μπορούν οι εξουσιαστές να συνεχίσουν την εκμετάλλευση των πολλών από τους ολίγους. Είναι δε οικονομικότερος ο τρόπος να διαθέσουν περισσότερες δυνάμεις καταστολής των λαών, και ΜΜΕ από την θεραπεία των δεινών τους. Κάπου όμως φαίνεται ότι η αναλογία αυτή ανατρέπεται και οι χώρες που καταφεύγουν σε πολέμους και αστυνομικά μέτρα τελικά καταστρέφονται εκ των έσω. Τούτο συμβαίνει σήμερον στην Αμερική. Γιατί οι αλυσίδες έγιναν ακριβότερες από τα βιβλία και την Αλήθεια.


Η Αγριότης των Ελλήνων

Κατηγορούν τους Έλληνες για αγριότητα. Ότι δήθεν έκαναν ανθρωποθυσίες, έσφαζαν τα ζώα (κόβοντας τον λαιμό τους), έκαναν βρεφοκτονίες, ήσαν ντυμένοι με σπαθιά -όπως τους παρουσιάζει το αρχαίο θέατρο- ότι έκαναν πράξεις παιδεραστίας και άλλες αισχρές πράξεις. Όλα αυτά είναι ανόητα ψεύδη και ανάξια απαντήσεως, διότι οι ανθρωποθυσίες χάνονται στα βάθη της Ελληνικής Προϊστορίας, ενώ άλλοι λαοί τις συνέχιζαν μέχρι σήμερον.
*Όρα τις σύγχρονες ανθρωποθυσίες των δύο Παγκόσμιων Πολέμων μέσα σε έναν αιώνα. Χώρια οι τοπικοί πόλεμοι
Αυτά λοιπόν έβλαψαν τους λίαν ευαίσθητους μισέλληνες; Δεν βλέπουν τις σημερινές «ανθρωποθυσίες», εξ αιτίας των πολεμικών «Καταιγίδων», των Ολοκαυτωμάτων και των Εμπάργκο; Όσον αφορά την σφαγή των ζώων, τότε δεν είχαν βλέπετε μηχανικά σφαγεία να σφάζουν χιλιάδες ζώα το λεπτό, όπως συμβαίνει σήμερον. Να σημειωθή ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν λιτοδίαιτοι και έτρωγαν σπανίως κρέας-ελάχιστες φορές τον χρόνο-σε αντίθεση με τους σημερινούς κρεατοφάγους και σαρκοβόρους υπερκαταναλωτές. Πρόσφατη έρευνα στον Καιάδα της Σπάρτης κατέδειξε ότι οι Σπαρτιάτες δεν έριχναν τα ανίκανα και προβληματικά βρέφη εκεί, διότι θα έβρισκαν τα οστά τους . Ελάχιστα οστά που βρέθηκαν ανήκαν σε μεγάλα στην ηλικία άτομα. Επομένως κατέπεσε πανηγυρικά ένας ψευδής μύθος.
Εξ άλλου πουθενά δεν αναφέρεται στην Ελληνική «Πόλη» να θανατώνουν τα θηλυκά βρέφη, ενώ η παιδεραστία ετιμωρείτο αυστηρότατα υπό του νόμου, ακόμη και με θάνατο και την μόνιμη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του παραβάτου.
Αλλά μήπως και σήμερα η πλούσια και καταναλωτική Δύση δεν είναι ανδροκρατική, παρά τις φεμινιστικές της κορώνες; Δεν οργιάζει η παιδεραστία, ο λεσβιασμός και ο σεξισμός; Δεν επικρατεί κυνισμός, μηδενισμός και ηθική κατάπτωση που ήτο άγνωστη στον Ελληνικό κόσμο; Ούτε καν το όραμα του Ελληνισμού δεν είναι άξια να συλλάβη η ολιγαρχική ελίτ που κυβερνά σήμερα τον κόσμο. Γιατί είναι όλοι αμαθέστατοι και πωρωμένοι. Όταν ρώτησαν τον Χείλωνα έναν από τους επτά σοφούς της αρχαιότητος: Ποια είναι η καλύτερη πόλη ; Αυτός απάντησε: «Εκείνη που πειθαρχεί περισσότερο στους νόμους και ακούει ελάχιστα τους ρήτορες» Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι, όποιος παρακολουθεί λιγότερο τα ΜΜΕ είναι ο πιο ενημερωμένος και σκεπτόμενος πολίτης

Ποιος Ελληνισμός;

Αμφισβητούν ακόμη και τον Ελληνισμό σαν φυλή, διότι δεν είχε ενιαία εθνική οντότητα. Ήτο, λένε, χωρισμένος σε πολυάριθμες πόλεις, διέθετε διάφορες διαλέκτους, καλλιτεχνική έκφραση και φιλοσοφική αντίληψη. Όμως κατά τους Έλληνες, η ιδέα του έθνους καθορίζετο από το Όμαιμον (κοινό Πελασγικό αίμα, ανεξαρτήτως φυλών), το Ομόγλωσσον (η κοινή γλώσσα έστω και με διαφορετικά ιδιώματα), το Ομόδοξον (κοινή λατρεία των Ολύμπιων θεών) και το Ομότροπον(κοινά Ήθη και Έθιμα). Υπήρχε τότε και ένας άλλος διαχωρισμός των Ελλήνων από τους βαρβάρους: Το επίπεδο πολιτισμού. «Έλλην» σήμαινε τότε ο πολιτισμένος, ενώ βάρβαρος ο απολίτιστος. Και τούτο είχε να κάνει με την βαρβαρική γλώσσα που ηχούσε άσχημα στα αυτιά των Ελλήνων Τις «πόλεις-κράτη» αν και τις ένωνε ενιαία κουλτούρα, τις χώριζε όμως η ιδιομορφία μιας εκάστης. Από αυτήν την ατομικότητα και την χαλαρή συνένωση των σε ομοσπονδίες φυλών και πόλεων, εξεπήδησε ο θεσμός της Δημοκρατίας(συνένωση φυλών) και της Αμφικτιονίας(συνένωσης πόλεων). Σήμερα η διεθνής εξουσία θέλει να καταστρέψη την Ελληνική ταυτότητα, και για να το επιτύχη προσπαθεί να μας εξαφανίση το Όμαιμον, Ομόγλωσσον, Ομόδοξον και Ομότροπον(Ήθη- Έθιμα), εκτελώντας πιστά τις γνωστές οδηγίες του Χ. Κίσσιγκερ. Και επειδή γνωρίζουν την ατομικότητα του Έλληνος, συνεχώς μας διασπούν, μας διχάζουν και μας διαιρούν σε «Προέλληνες» και «Έλληνες», σε «Ελλαδίτες» και «Απόδημους», σε Κυπρίους, Βορειοηπειρώτες(ή Νοτιοαλβανούς), Ποντίους(ή Ρωσσοποντίους), σε καθαρευουσιάνους και δημοτικιστές, σε Ανατολικόστροφους και Δυτικόστροφους, σε Αριστερούς και Δεξιούς, σε Εθνικόφρονες και μιάσματα(στο παρελθόν) κ. ο. κ. Ενώ κάποτε όλοι ήσαν Έλληνες ανεξάρτητα στο που ζούσαν. Διασπούν ακόμη και την Ελληνική Ιστορία σε Προϊστορική(Προ-Ελληνική), Κλασσική, Αλεξανδρινή, Βυζαντινή και Νεοελληνική, χωρίς σύνδεση μεταξύ τους. Τους Μίνωες και Μυκηναίους δεν τους θεωρούν Έλληνες. Ακούσατε κανένα άλλο κράτος να αποκαλεί αρχαιογάλλους, αρχαιοάγγλους αρχαιοαιγύπτιους και φυσικά νεογάλλους , νεοάγγλους, νεοαιγύπτιους , όπως λένε για μας , νεοέλληνες και αρχαιοέλληνες; Και δυστυχώς εμείς το επαναλαμβάνουμε αβασανίστως και δεν αντιδρούμε στην «προκρούστεια» διάκριση. Χωρίζουν και την γλώσσα μας σε αρχαία, καθαρεύουσα, δημοτική και μαλλιαρή. Διχοτομούν την Κύπρο σε Βόρεια και Νότια, το Αιγαίο σε «Γκρίζες Ζώνες», τους Μακεδόνες τους χαρίζουν στους Σκοπιανούς και Βουλγάρους (βλέπε λεξικό Μπαμπινιώτη στο λήμμα Βούλγαρος), και η διάσπαση που μας επιβάλλουν δεν έχει τελειωμό.

Αρνούνται, αλλά βολεύονται αλά-Ελληνικά

Το παράδοξο είναι ότι ενώ συνεχώς ασκούν κακόβουλη κριτική εναντίον του Ελληνισμού και τον λασπώνουν και τον διαστρέφουν-άλλοτε απο αμάθεια και άλλοτε εσκεμμένως-ποτέ δεν διανοήθησαν να βιώσουν έναν άλλο τρόπο ζωής μη Ελληνικό. Κανένας από τους επικριτές δεν ασπάζεται επί τέλους τον Αιγυπτιακό, Ιουδαϊκό, Αζτεκικό, Αφρικανικό, Κομφουκιανό, Ισλαμικό ή κάποιον άλλο καλύτερο τρόπο ζωής . Ο δυτικός(Ελληνότροπος) τρόπος ζωής, παρά τα όσα προβλήματα του, ασκεί σ’ όλους μια αδιαφιλονίκητη έλξη και γοητεία, και τον προτιμούν παντός άλλου μοντέλου . Ξεχνούν ότι η Δύση έχει δομηθή πάνω στα Ελληνικά πρότυπα και με βάση τα Ελληνικά μέτρα. Γι’ αυτό οι Ελληνικές τραγωδίες και κωμωδίες είναι πάντα επίκαιρες και διαχρονικές σ’ ολόκληρη την οικουμένη. Γιατί αντικατοπτρίζουν την δυτικότροπη σημερινή ζωή μας, το βασικό μοντέλο της οποίας δεν άλλαξε από τότε ως σήμερον. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το Κοράνιο ή την Κινεζική ποίηση ή τα Αιγυπτιακά ιερογλυφικά, η το Ιαπωνικό θέατρο Νο. Διότι αυτά δεν έχουν σχέση με την Ελληνική (Δυτική) κουλτούρα μας, δηλαδή τον Πολιτισμό μας.

Ναι στην Κληρονομιά-Όχι στους Δωρητές.

Στην καθημερινή τους υλιστική ζωή όλοι οι άνθρωποι ζουν περίπου σαν Έλληνες. Όχι όμως και κατά τις ηθικές αξίες. Και ενώ έχουν αποδεχθή την αρχαία Ελληνική κληρονομιά, απολακτίζουν τους δωρητές της, διότι τους υπενθυμίζουν:
α/ την κατωτερότητα τους
β/ την απομάκρυνσή τους από την ουσία(ηθικό περιεχόμενο) του Ελληνισμού.
γ/ την αγνωμοσύνη τους προς τον λαό που τους έδωσε αφιλοκερδώς τα φώτα του πρώτου πολιτισμού και ακόμη τους προσφέρει ηθικά διδάγματα και όχι μόνον(Εποποιία 1949-45, Ολυμπιακοί Αγώνες κ.ο.κ)
Ορισμένοι μάλιστα αμαθέστατοι «Αφροκεντριστές» θέλουν να απορρίψουν τώρα και την Ελληνική κληρονομιά. Αλλά σκεφθήκατε τι θα απέμενε από την γλώσσα της επιστήμης, της ιατρικής, της αστρονομίας, της τεχνολογίας, της τέχνης και της φιλοσοφίας, αν αφελλήνιζαν την Αγγλική και τις λοιπές Ευρωπαϊκές γλώσσες από τις Ελληνικές τους λέξεις; Μόνον το 20 % του λεξιλογίου των. Η ανθρωπότητα θα εισήρχετο και πάλι ολοταχώς στα σπήλαια και θα μεταβαλλόταν σε τρωγλοδύτες των σημερινών «τσιμενουπόλεων » της βαρβαρότητος. Η Αντιγόνη προτιμά να παραβιάση το ανθρώπινο δίκαιο και να καταδικασθή σε θάνατο, παρά να παραβιάση το θείο δίκαιο και η αγνωμοσύνη αποτελεί μεγίστη Ύβρι. Όμως αυτά δεν εγγίζουν τους συμφεροντολόγους Δυτικούς.

Οι Κριτές της Αθηναϊκής Δημοκρατίας

Οι πρώτοι και αυστηρότεροι κριτικοί της Αθηναϊκής Δημοκρατίας υπήρξαν οι ίδιοι οι Έλληνες. Ο Σοφοκλής στον Οιδίποδα Τύραννο αναλύει την αιώνια πάλη μεταξύ της πολιτείας και του ατόμου, της εξουσίας και του φυσικού νόμου, του τεραστίου χάσματος που υπάρχει μεταξύ αυτών που προσπαθούμε να φτιάξουμε επί της γης και της μοίρας που επιφυλάσσει στον καθένα μας. Επομένως οι σημερινοί κακόβουλοι κριτικοί έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι, γιατί τους πρόλαβαν οι πραγματικοί θεμελιωτές του κριτικού λόγου και της άμεσης δημοκρατίας. Αυτό και μόνον το θάρρος των να κάνουν κριτική του εαυτού των και του δημοκρατικού τους πολιτεύματος, τους κάνει ημίθεους. «Όταν σφάλλης να μετανοής» έλεγε ο Περίανδρος ο Κορίνθιος.

Επιστήμη-Γνώση μακρυά από την Θρησκεία

Οι Έλληνες πρώτοι έβαλαν τις βάσεις για την επιστημονική έρευνα και ξεχώρισαν την γνώση από την πολιτική και θρησκευτική εξουσία. Στους άλλους πολιτισμούς η γνώση τέθηκε κάτω από την απαγόρευση και την άρνηση του ιερατείου και του ηγεμόνα (Αιγυπτιακό Ιερατείο, Καταστροφή Ελληνικού Πολιτισμού-Βιλιοθηκών, Χριστιανική Ιερά Εξέταση κ. α). Υπάρχουν πολλά φοβερά πράγματα, αλλά το πιό φοβερό είναι ο άνθρωπος, λέγει ο χορός στις Θήβες. Όλα τα νίκησε ο άνθρωπος εκτός από τον θάνατο. Ο Έλλην πήρε πρώτος στον κόσμο τον νόμο στα χέρια του με την καθιέρωση της δημοκρατίας.

Ο Στρατός υπό τον έλεγχο της Πολιτείας

Η υποταγή της στρατοκρατίας στους νόμους της Πόλεως ήτο έργο της Δημοκρατικής Αθήνας και όχι κάποιας Φοινικής, Αιγυπτιακής ή Βαβυλωνιακής πολιτείας. Οι Έλληνες οπλίτες μιλούσαν ελεύθερα και συχνά με σκαιότητα στους αρχηγούς τους. Γιατί ο εκάστοτε αρχηγός τους ήτο ένας από αυτούς και ασκούσε την εξουσία εξ ονόματος της πολιτείας, και όχι κάποιου βασιλέως. Την συνήθεια δε αυτήν την διατηρούσαν ως πρόσφατα. Κι αυτό γιατί οι αρχηγοί ήσαν εκλεγμένοι από τον λαό δια ψήφου ή δια βοής, και όχι ελέω θεού, ή δια βασιλικού διατάγματος. Μας κατηγορούν και για ιμπεριαλισμό . Φυσικά η Δημοκρατία κρύβει μέσα της στρατιωτικό δυναμισμό, που εκπηγάζει από την ομόθυμη συμμετοχή όλων των πολιτών. Τούτο παρατηρείται και μεταγενέστερα στην Βρεταννία και τώρα στις ΗΠΑ. Οι Έλληνες όμως έδωσαν παράλληλα στην Δύση και το πρότυπο της συνταγματικής κυβερνήσεως, με βάση το οποίον ο Στρατός οφείλει υποταγήν στην εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση. Όμως στην γειτονική Τουρκία εν έτει 2007 προς 2008 υπάρχει δυαρχία , του Στρατού και της θρησκείας(Ισλαμιστών) Στις ΗΠΑ κυβερνάει η Σιωνιστική κλίκα των Πολυεθνικών επιχειρήσεων μαζί με το Ισραήλ και το Ανώτατο Εβραϊκό Συμβούλιο και ο λαός καλείται κάθε τέσσερα έτη να εκλέξει τον πρόεδρο της αρεσκείας των ΜΜΕ.

Διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας.

Οι Έλληνες δεν είχαν αρχηγό κάποιον πατριάρχη. Ούτε είχαν προφήτες και ιερατείο, το οποίον να ασκή πολιτικές αρμοδιότητες. Στην κλασσική Ελλάδα κανείς δεν πίστευε σε ζωντανή θεότητα, όπως για παράδειγμα στην Ιουδαία ή στην Ιαπωνία(Χιροχίτο). Ο ιερεύς ή ιέρεια εκτελούσαν γιορτές, δοξολογίες, θυσίες ζώων, επιθεωρούσαν τους ναούς και ερμήνευαν το υπερφυσικό και μεταφυσικό. Αντίθετα, στην Αίγυπτο ο βασιλεύς δεν μπορούσε να λάβη αποφάσεις χωρίς την συγκατάθεση του ιερατείου. Στην Ιουδαία ο πατριάρχης των Εβραίων είχε διττή αρμοδιότητα, θρησκευτική και πολιτική. Έτσι οι Έλληνες έκαναν πράξη αυτό που είπε ο Επιμενίδης ο Κρης(7-6ος αι. π.Χ) «Είναι δύσκολο, άνθρωποι που έζησαν ελεύθεροι και με άριστους νόμους να παραμείνουν επι πολύ δούλοι» Ως πότε αδελφοί, εμείς θα μένουμε πνευματικοί δούλοι των Εβραίων; 1700 χρόνια είναι αρκετά.

Η Ατομική Ιδιοκτησία.

Η ατομική ιδιοκτησία και η οικονομική δραστηριότης-όπως και η μη επέμβαση της κυβερνήσεως στις ελεύθερες οικονομικές συναλλαγές-είναι ανακάλυψη των ελευθέρων Ελλήνων πολιτών. Τούτο απετέλεσε τον βασικό κώδικα των δημοκρατικών θεσμών. Εν αντιθέσει με τις δυναστείες της Ανατολής και του Νότου-που όλα ανήκαν στον βασιλιά-για τους Έλληνες ήτο ανύπαρκτη η φορολογία και η καταναγκαστική εργασία των πολιτών. Ωστόσο, ο Πλάτων από τον 5 ον π. Χ αιώνα προειδοποίησε για τους επερχόμενους κινδύνους από την άνοδο της καπιταλιστικής και εμπορικής τάξεως των Αθηνών. Γιατί αυτή έθετε σε κίνδυνο την παλαιά ιθύνουσα τάξη των Αθηνών.
«Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνη πρακτική μεταξύ των πολιτών από την Χρηματιστική. . . Πλούτος χωρίς ηθική ανατρέπει τον κοινωνικό ιστό και τις συμπεριφορές των πολιτών και του κατεστημένου, διαταράσσει την ιεραρχία, καθώς και την υπακοή και την συμμόρφωση του λαού» Τα λόγια αυτά του Πλάτωνα είναι προφητικά.
Σήμερα δικαιώνεται, διότι η οικονομία της αγοράς δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει τις αξίες και την ηθική τάξη μιάς κοινωνίας . Ενώ ενισχύθηκε μέχρι ασυδοσίας η ελευθερία των οικονομικών σχέσεων, δεν ενισχύθηκε παράλληλα και η ηθική αντίληψη της κοινωνίας. Στην αρχαία Αθήνα ο σφυγμός κτυπούσε σε δύο μέρη:
α/ Στο λιμάνι και
β/ στην Αγορά.
Όμως η Αγορά δεν ήτο μόνον το κέντρον των ελεύθερων συναλλαγών και της οικονομικής δραστηριότητος, όπως είναι σήμερα το Χρηματιστήριο. Ήτο συνάμα και το κέντρον της πολιτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής δράσεως και έδινε στην Αθηναϊκή κοινωνία την δυνατότητα ηθικού ελέγχου και στον λαό, έστω και αφηρημένες ελπίδες, για την δυνατότητα του να επιτύχη κάποια σύγκλιση αν όχι ισότητα. «Η αγορά είναι τόπος αμοιβαίας απάτης και πλεονεξίας » είπε ο Ανάχαρσις-Ελληνο-Σκύθης , γιός βασιλέως (7-6ος αι π.Χ) Επομένως ο έλεγχος εκ μέρους της Πολιτείας είναι επιβεβλημένος.

Κριτική και Διαφωνία τότε και τώρα

Η ελεύθερη διαφωνία είναι ίσως η σπουδαιότερη ανακάλυψη των Ελλήνων. Να μπορούν δηλαδή να διαφωνούν και να εκφράζουν την διαφωνία τους ελευθέρως. Συνταγματική κυβέρνηση, σωβινισμός της μεσαίας τάξεως, ατομικά δικαιώματα, ελεύθερη οικονομία και στρατιωτική υπεροχή της δημοκρατίας ήσαν τα ιδανικά τους τότε, όπως περίπου και σήμερα. Παράλληλα κατενόουν:
α/ την τραγική μοίρα του ανθρώπου,
β/ τον κόσμο με απόλυτους όρους και
γ/ επεδίωκαν την αρμονία μεταξύ λόγων και έργων. Και το πιο εξωφρενικό ότι μπορούσαν να διαφωνούν δημοσίως και μάλιστα με έξοδα της Αθηναϊκής δημοκρατίας(μεσα από τις επιδοτούμενες αρχαίες θεατρικές παραστάσεις). Την εποχή εκείνη κάθε διαφωνία του πολίτη προς στις δυναστείες της Ανατολής και του Νότου θα επέφερε ασυζητητί την θανατική καταδίκη του διαφωνούντος. Ακόμη και σήμερα στην γειτονική Τουρκία οι πολίτες της δεν έχουν δικαίωμα διαφωνίας και κριτικής της εξουσίας ή της θρησκείας.
*Αν ξαναζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς σήμερα, θα θεωρούσαν ότι υπεύθυνοι της σημερινής αθλίας καταστάσεως στον πλανήτη μας δεν είναι ο λαός ή η τεχνολογία , αλλά οι 225 μεγιστάνες της διεθνούς ολιγαρχίας του πλούτου και οι «εντολοδόχοι» τους πολιτικοί νάνοι.
Σήμερα αν και άλλαξε η ζωή του ανθρώπου συνεπεία της σύγχρονης τεχνολογίας , παρέμεινε στα ίδια επίπεδα ο θεσμός του γάμου, η ανατροφή των παιδιών και πολλές άλλες αντιλήψεις. Έτσι ενώ οι μητέρες είναι υποχρεωμένες να εργάζονται δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την φροντίδα και ανατροφή των παιδιών. Αντί λοιπόν να βρούμε την αιτία του άγχους, φτιάχνουμε φάρμακα γι’ αυτό. Εφευρίσκουμε νέες αρρώστιες και ψάχνουμε μετά για την θεραπεία των με νέα φάρμακα κλπ. Δεν αφήνουμε την φύση να κάνει την βιολογική της επιλογή , αλλά αντίθετα δημιουργούμε προβληματικά άτομα με αναπηρίες και ανωμαλίες νοητικές , σωματικές και ψυχικές. Αποτέλεσμα η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού με όλα τα συναφή προβλήματα του υπερπληθυσμού. Βασίσαμε την σύγχρονη ανάπτυξη μας στους υδρογονάνθρακες και στην πυρηνική ενέργεια, δύο λίαν ρυπογόνες μορφές ενέργειες οι οποίες δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα προς επίλυση από ό,τι αν δεν τις είχαμε. Αυτή η απότομη τεχνική και υλική ευμάρεια μας οδήγησε σε ηθική εξαχρείωση , σε έλλειμμα αξιών και στην οικολογική υποβάθμιση και αποξένωση από την μητέρα-φύση. «Το γνώθι σαυτόν χρήσιμον εις νουθεσίαν των αλαζόνων , οι υπέρ την εαυτών δύναμιν φλυαρούν»(Η αυτογνωσία είναι χρήσιμη για την νουθεσία των αλαζόνων , οι οποίοι φλυαρούν πέρα από όσα μπορούν κάμουν) Βίας ο Πριηνεύς(625-540π. Χ)

Ατομική Ευθύνη, Καταδίκη, Τιμωρία

Ο σκοπός, η ατομική ευθύνη, η καταδίκη και η τιμωρία είναι θεσμοί του Ελληνικού πνεύματος και της εμπειρίας του λαού μας. Έτσι μπόρεσε ο πολίτης να πάρη την ευθύνη της πόλεως στα χέρια του. Αντίθετα, στους μαζανθρώπους της Ανατολής, το άτομο ήτο αριθμός και ο μόνος υπεύθυνος ήτο ο βασιλεύς και οι περί αυτόν. Στην αρχαία Ελλάδα πίστευαν ότι μια κοινωνία που δεν τιμωρεί, αλλά συγχωρεί και εκλογικεύει το έγκλημα και την ανηθικότητα είναι εξ ίσου ένοχη, ανήθικη και εγκληματική. Ιδού λοιπόν γιατί πάσχει η κοινωνίας μας. Γιατί στην εξουσία βρίσκεται μια συγκεκαλυμμένη μαφία διαπλεκομένων συμφερόντων μεταξύ της ολιγαρχίας του πλούτου και της πολιτικής εξουσίας που βολεύονται αμοιβαίως και πλουτίζουν από το έγκλημα. Αυτά μας αναγκάζουν να γίνουμε υποχρεωτικοί παραβάτες, ενώ ξεχνούν και αδιαφορούν για το διαπραττόμενο έγκλημα. Με την επιδεικνυόμενη όμως ανοχή και άφεση των αμαρτιών αποθρασύνουν τους εγκληματίες και τους παραβάτες του νόμου και μεταβάλλουν την κοινωνία σε αναρχούμενη ζούγκλα. Και ενώ οι συμμορίες έχουν τα μέσα να προστατεύονται, οι πολίτες μένουν απροστάτευτοι από το κράτος. Το δίδαγμα, της Ελληνικής τραγωδίας είναι ο «αναλλοίωτος Νόμος». Ο καλύτερος νόμος είναι ο «σκληρός νόμος». Και ο νόμος τότε ήτο «τα Άγραφα Νόμιμα» (Άγραφο Δίκαιο) Το Ελληνικό δικαιακόν σύστημα βασίζεται στην πεποίθηση, ότι υπάρχουν «αναλλοίωτες απολυτότητες (Αρχές)» στον κόσμο, διαχρονικές και μη υποκείμενες σε αλλαγές ανάλογα με την κατάσταση και την ερμηνεία. Πρόκειται για ένα μικρό αλλά λίαν ζωτικό σύνολο γνώσεων και κανόνων που θεσπίσθηκαν από την Εκκλησία του Δήμου σε βάθος χρόνου, και ως εκ τούτου είναι αδιαφιλονίκητες. Σήμερα η απονομή της δικαιοσύνης εξαρτάται σημαντικά και από την στάση των ΜΜΕ, τα οποία συνήθως είναι υπέρ του εγκληματίου, για να δημιουργήσουν συνταρακτικές ειδήσεις και συναισθηματική φόρτιση στην κοινή γνώμη. Αυτό φέρνει περισσότερα κέρδη στις επιχειρήσεις τους , αλλά εξαχρειώνει τις κοινωνίες. Ο Πυθαγόρας έλεγε : «Δικαιοσύνην άσκει έργω τε λόγω τε»(Την δικαιοσύνη να εφαρμόζης με έργα και με λόγια)

Η αιώνια Φύση του Ανθρώπου

Κατά τους αρχαίους Έλληνες «ο άνθρωπος είναι ένα ανασφαλές δημιούργημα στην Γη, ούτε εξ ολοκλήρου κακός, αλλά και ικανός να προξενήση το μεγαλύτερο κακό εάν τα ήθη, η παράδοση και οι Νόμοι της «Πόλεως» του το επιτρέψουν». Σήμερα τα ήθη και η παράδοση έχουν ανατραπεί-λόγω και της αναμίξεως των εθνοτήτων-οι νόμοι έχουν ατονήσει, η παγκοσμιότητα αδυνατίζει τα εθνικά κράτη και οι τοπικές κοινωνίες διαλύονται και αναρχοκρατούνται. Όλα αυτά απελευθερώνουν τον ανθρώπινο εγωισμό, την αυτοϊκανοποίηση των παθών, και οδηγούν την κοινωνία προς το ολοκαύτωμα. Ο Ηράκλειτος έλεγε ότι:
«οι πολίτες πρέπει να μάχονται για το δίκαιο, όπως μάχονται και για τα τείχη της πόλεως»,
Ο Αριστοτέλης γράφει: «η δημοκρατία προϋποθέτει την ύπαρξη οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης» Σήμερα όλα αυτά έχουν ανατραπεί και μαζί τους κινδυνεύει και η πραγματική έννοια της δημοκρατίας.

Το Ανεξέλεγκτο Κακό

Οι Έλληνες πίστευαν ότι η διάπραξη του κακού είναι μικρότερο κακό από την ατιμωρησία του. Διότι η ατιμωρησία αποθρασύνει τους δράστες. Η σύγχρονη άποψη ότι για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας είναι υπεύθυνα τα κοινωνικά συστήματα, οι κυβερνήσεις, η κοινωνία και το περιβάλλον- και όχι ο ίδιος ο άνθρωπος- μας έχει φέρει στο χείλος της αβύσσου. Η ενοχή, η ανασφάλεια, η πλεονεξία, η άγνοια, η δειλία, η αδιαφορία και η ανευθυνότης του ατόμου-ανεξάρτητα από το ισχύον καθεστώς-(λ. χ κομμουνισμός, σοσιαλισμός, καπιταλισμός κλπ) και η ατιμωρησία των οποιονδήποτε πράξεων του επαύξησαν πολλά από τα σημερινά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της καταστροφής του περιβάλλοντος, της διαδόσεως των πυρηνικών όπλων, της ανηθικότητος των εκβιομηχανισμένων κοινωνιών και της χρησιμοποιήσεως της τεχνολογίας συχνά για το κακό της ανθρωπότητος. Σήμερον που η μνήμη έχει αμβλυνθή , οι παραβάτες προστατευόμενοι από την αρχή προσωπικών δεδομένων είναι απρόσωποι- συχνά μέλη κάποιας παράκτιας εταιρείας ή ξένοι μετανάστες -οι υπεύθυνοι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, ασάφεια, αφάνεια και την κοινωνική ανοχή. Σε τελική ανάλυση έχουμε χάσει τα λογικά μας. Εάν είμαστε πιο λογικοί, ή πιο φυσικοί-σαν τα ζώα-η πιο φωτισμένοι και ρομαντικοί και λιγότερο φιλοχρήματοι και δειλοί, τότε ασφαλώς θα είχαμε βρει τις σωστές λύσεις. Θα διακρίναμε το κακό από το καλό. Οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί απεδείχθησαν ότι, ούτε φωτισμένοι είναι, ούτε μπορούν να σχεδιάσουν μια ουτοπία για την αναδιανομή του πλούτου, την δικαία φορολόγηση, χωρίς να προσφύγουν στην Ελληνική σοφία της ανθρωπίνης φύσεως. Γιατί πάνω σ’ αυτήν την σοφία χτίσθηκε η πρώτη πόλη. Ενώ δεν ήτο και τόσο σοσιαλιστική, οι θεσμοί της επεδίωκαν στην σύγκλιση του χάσματος μεταξύ των «Καλών» και λίαν επιτυχημένων πλουσίων και των «Πολλών» και ολιγότερο επιτυχημένων είτε από έλλειψη ευφυΐας, εργατικότητος, τύχης, ή και τιμιότητος φτωχών. «Δουλεύειν πάθεσι χαλεπώτερον ή τυράννοις»(Είναι σκληρότερο να είσαι δούλος στα πάθη σου παρά σε τύραννο) είπε ο Πυθαγόρας(6-5ος αι. π. Χ)

Η Αυστηρότης των Ελλήνων

Οι Έλληνες έδιναν σημασία όχι μόνον στο τι έλεγε κάποιος αλλά στο τί έπραττε. Ο κόσμος τους σε σχέση με τον σημερινό χαλαρό και αποδιοργανωμένο κόσμο φαντάζει αυστηρός. Δεν ήτο όμως και γι’ αυτούς αυστηρός. Γιατί το άτομο τότε γνώριζε τον ρόλο του στην κοινωνία. Είχε μάθει να κάνη αυτοκριτική και να ελέγχη τις πράξεις του. Προτιμούσε να χάση με τιμή, παρά να κερδίση με την ατιμία. Οι διανοούμενοι ήσαν μεν έξυπνοι, αλλά δεν εθεωρούντο σοφοί, αν δεν εκτελούσαν αυτά που έλεγαν. Αν δεν έκαναν τα λόγια τους πράξη. Τούτο έρχεται σε αντίθεση με τους πολιτικούς μας, που ομιλούν για πατριωτισμό αλλά δεν υπηρετούν οι ίδιοι την πατρίδα, κόπτονται περί ηθικής και καταχρώνται το δημόσιο χρήμα, ομιλούν περί κοινωνικής δικαιοσύνης και ενεργούν υπέρ των ολίγων πλουσίων. Το τελικό και υπέρτατο καθήκον των προγόνων μας ήτο να πεθάνουν υπέρ πατρίδος. Να ζήσουν ευγενώς ή ευγενώς να πεθάνουν. Σήμερα έχουν χάσει και οι λέξεις το νόημα των, γιατί δεν συμβιβάζονται με τις προθέσεις των ανθρώπων. Ομιλούν λ.χ. για ειρήνη και εννοούν τον πόλεμο, ομιλούν για προστασία περιβάλλοντος και καταστρέφουν τα δάση, ορκίζονται για την αλήθεια και λένε το ψέμα, συμφωνούν για τον αφοπλισμό και αυξάνουν τους εξοπλισμούς κ.ο.κ. Τρικυμία δηλαδή εν κρανίω και σχιζοφρένεια. Τότε οι πολίτες είχαν περισσότερες υποχρεώσεις προς την Πόλη παρά δικαιώματα . Είχαν και την ντροπή που ήτο ανώτερη και από την ενοχή. Σήμερα η ευθύνη έχει αντικατασταθή από τον Λόγο του Θεού και των εκπροσώπων της εξουσίας , οι οποίοι τους δίνουν συγχωροχάρτι για όλα τα αδικήματα , αρκεί να πληρώσουν ή δώσουν την ψήφο τους.

Οι ‘Γιορτές’ δεν Αφορίζουν το Κακό

Με την εφαρμογή νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων και άλλων βαρύγδουπων οικονομικών, κοινωνικών και ψυχολογικών θεσμών, αντί να βελτιώνονται τα πράγματα χειροτερεύουν. Με την θέσπιση εορτών και «Ημερών για κάθε αρρώστεια και κάθε ..ανησυχία»(λ. χ εορτή του παιδιού, της γυναίκας, του περιβάλλοντος, τω ζώω , της χελώνας Καρέτα-Καρέτα κ.ο.κ), ο άνθρωπος δεν έγινε καλύτερος και γενικά δεν απέκτησε περισσότερη ηθική και πολιτισμό από τον άνθρωπο πριν από 100 ή και 2500 χρόνια που χωρίς εορτές εσέβετο την φύση. Το αντίθετο θα έλεγα. Η ανατροφή των παιδιών, η ευθύνη του πολίτη για την πόλη και το φυσικό περιβάλλον δεν έγιναν καλύτερα και υπολείπονται σημαντικά στην εποχή μας. Οι Έλληνες πολεμούσαν πάντα το κακό . Ωστόσο παρά τις τεχνολογικές και υλιστικές παροχές, ο σύγχρονος άνθρωπος δεν έγινε ούτε πιο ευτυχής, ούτε πιο ηθικός, ούτε πιο ευαίσθητος ή απηλλαγμένος από κακία και άγχος. Δημιούργησε νέες αρρώστιες και νέα προβλήματα και τώρα προσπαθεί για την καταπολέμηση τους. Αυτή την τραγικότητα του ανθρώπου την έδωσαν ανάγλυφη οι Έλληνες στις τραγωδίες τους. Σόλων ο Αθηναίος(640-559π.Χ) είπε: «Τον κόρον υπό του πλούτου γεννάσθαι , την δε ύβριν υπό του κόρου»(Ο πλούτος φέρνει τον κορεσμό και ο κερεσμός την ύβριν)

Το μη χείρον Κακόν

Έχει ξεχασθή η προειδοποίηση του Σωκράτους ότι η επιλογή εκ των δύο κακών, του μη χείρονος -κάτι που συμβαίνει ευρέωςσήμερον- αυξάνει την ανηθικότητα, διότι μένει ατιμώρητη η ανηθικότητα και το κακό μεγαλώνει. Όλοι ρίχνουν αόριστα τις ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα στην «κοινωνία», στην «κυβέρνηση», στο περιβάλλον, αλλά όχι στα ίδια τα άτομα, δηλαδή στην αδυναμία, στην άγνοια, στον κακό χαρακτήρα, στην δειλία, στην αλαζονεία, στην απληστία των ατόμων. Ούτε αιτιώνται τις διάφορες ουτοπιστικές ιδεολογίες , όπως ο μαρξισμός, κομμουνισμός, σοσιαλισμός, καπιταλισμός, νεοφιλελευθερισμός κλπ που αφαιρούν την ατομική ευθύνη και καθιστούν το άτομο οπαδό, στα χέρια κάποιων δημαγωγών. Αυτοί δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τον φόβο της κατάρρευσης του περιβάλλοντος, των πυρηνικών όπλων, των επιτευγμάτων της σύγχρονης τεχνολογίας και της ανηθικότητας για την καθυπόταξη και ποδηγέτηση του ατόμου προς εκπλήρωση των άνομων σκοπών τους. Αντιμετωπίζουν τα διάφορα προβλήματα σαν να ήσαν απρόσωπα, αόριστα και αφηρημένα, σαν να μην συμβαίνουν στην Γη μας αλλά σε κάποιον μακρυνό πλανήτη, έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Οι Έλληνες από τα παθήματα τους διέκριναν το καλό από το κακό. Σήμερα η θολούρα, ο παραλογισμός και η ανευθυνότης δεν επιτρέπουν να διακρίνουμε το καλό από το κακό και να στιγματίσουμε τους υπευθύνους. Η σταθερότης στην πόλη για τους Έλληνες δεν ήτο κάποια σοσιαλιστική πανάκεια ή ένα φωτισμένο καθεστώς, αλλά μια πραγματική προσπάθεια να επιτύχουν μια χονδρική ισορροπία μεταξύ των Καλών και των Πολλών, μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών, μεταξύ των μορφωμένων και των αμορφώτων, και τέλος μεταξύ των τυχερών και των άτυχων από την φύση τους.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ

Στο Κεφάλαιο τούτο πραγματεύονται θέματα που αφορούν την Ελληνική πολιτιστική μας κληρονομιά, εκ της οποίας βγαίνει αβιάστως το συμπέρασμα της ποιοτικής ανωτερότητος του Ελληνικού Πολιτισμού. Επίσης δίδονται απαντήσεις γιατί τα «πνευματικά τέκνα» του Ελληνισμού, ενώ απολαμβάνουν τα αγαθά που τους δώρισε ο «πατήρ» (Ελληνισμός), του συμπεριφέρονται με τόση κακεντρέχεια και αγνωμοσύνη.

Πόθεν το Βέλος κατά Ελληνισμού

O μύθος του Αισώπου λέγει ότι «ένας αετός πετώντας ψηλά δέχθηκε φονικό βέλος. Σαν το κύτταξε ανεγνώρισε την βολή του πατέρα του». Στην περίπτωση του Ελληνισμού συμβαίνει το αντίστροφο. Τον υπερήφανο αετό τραυματίζει κάθε φορά ένα από τα παιδιά του, αγνωμονώντας για την πολιτιστική κληρονομιά που τους προσέφερε. Πρώτα οι Ρωμαίοι, μετά οι Δυτικοί(Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί και Γερμανοί), όλοι τους ξέχασαν τα παλαιά και τα νεώτερα χρέη τους στους Έλληνες και αντί καλού προσέφεραν-και προσφέρουν ακόμη-ολέθρια χτυπήματα, με αποκορύφωμα:
α/ την εισβολή των Σταυροφόρων στην Κωνσταντινούπολη
β/ την έλλειψη συμπαράστασης στο Βυζάντιο όταν ο Μωάμεθ Β το πολιορκούσε
γ/ την συμπαράσταση τους στον Μουσταφά Κεμάλ κατά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 για το ξερρίζωμα του Ελληνισμού από τις προγονικές τους εστίες.
Έκτοτε το βέλος είναι μονίμως καρφωμένο στα πλευρά του Γέρο-Αετού, που ακούει στο όνομα Ελληνισμός, ώστε να υποκύπτη στους εκβιασμούς των άπληστων «παιδιών» του που δεν θέλουν να τον βλέπουν να υψιπετεί αλλα να πετά στα χαμηλά. Όμως ο αετός πάντα δυνατός, πάντα ανανεωμένος συνεχίζει να υψιπετή, εξακτινίζοντας στην οικουμένη τις Ελληνικές Πνευματικές και Ηθικές Αξίες: Του Κάλλους, του Μέτρου, της Αλήθειας και του Ανθρωπισμού . Τα φαρμακερότερα βέλη ρίχνουν τα παιδιά του, τα οποία είτε από αμάθεια ή χάριν προβολής, υλικών αμοιβών και άλλων κινήτρων, συμπορεύονται με τους εχθρούς του σε υποτέλεια, διαφθορά και εχθρότητα προς τον υπερήφανο αυτό λαό.

Η Παθολογία Πλούτου και Φτώχειας.

Κατά τον Ευριπίδη, η Μεσαία Τάξη σώζει την δημοκρατία Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονταν τους ολίγους πλουσίους, ούτε τους εξαθλιωμένους φτωχούς, αλλά την Μεσαία Τάξη. Την «χρυσή μεσότητα». Αυτή εξέφραζε φιλοσοφικά το «Μέτρον». Οι πλούσιοι και οι φτωχοί μοιράζονται μιά κοινή και ανίσχυρη ηθική, που χαρακτηρίζεται από την χαλαρότητα και το ατομικό συμφέρον. Μόνον η Μεσαία Τάξη είναι στερεά προσκολλημένη στην παράδοση, στην τάξη και την ηθική. Επίσης, δείχνει μεγαλύτερη αντίσταση απέναντι στην ανηθικότητα και ευνοεί την εξίσωση(ισότητα)των πολιτών.

*Οι μεν πλούσιοι υπερβάλλουν σε
«ομορφιά», αλαζονεία, γένος και πλούτο, οι δε φτωχοί είναι αμόρφωτοι, απαίδευτοι, επιρρεπείς σε πιέσεις και συχνά επονείδιστοι. Έτσι είναι δύσκολο να ακολουθήσουν λογικές αρχές. Ένα μέρος των φτωχών αποκλίνει στην βία και στο έγκλημα, των δε πλουσίων στην απάτη και στην ατιμία.
Απέφευγαν λοιπόν την παθολογία των πλουσίων και την μιζέρια των φτωχών προς εξεύρεση της σταθερής μεσότητος. Γιατί αυτή, κατά τον Αριστοτέλη, σώζει το κράτος. Προς τούτο παρέκαμπτον τους χαρισματικούς και πλούσιους, χωρίς όμως να τους αποστερούν την πρωτοβουλία. Επιζητούσαν δηλαδή την σύγκλιση μεταξύ της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εσωτερικής, εγωιστικής φύσεως του ανθρώπου, να συμβιβάσουν αφ‘ ενός την κοινωνική δικαιοσύνη και αφ’ ετέρου την ελευθερία και ανεξαρτησία δράσεως του ατόμου. Με σκοπό να προωθήσουν την άνοδο όλο και περισσότερων εκ της μεσαίας τάξεως και όχι το αντίθετον, να κάνουν όλους κατωτέρα τάξη , δηλαδή να κατεβάσουν όλο και περισσότερους στο προλεταριάτο, εν ονόματι της ισότητος, όπως συμβαίνει σήμερον. Ο Περικλής είπε:
«Ο πλούτος είναι μέσον για την ευκαιρία δράσεως και όχι αντικείμενον έπαρσης». Γιατί τότε όλοι οι άνθρωποι της «πόλεως» μοιράζονταν το κοινό πεπρωμένο. Γι’ αυτό πίστευαν ότι «η καλλιέργεια και ο πολιτισμός είναι αυτός που θα μας σώση από τα φυσικά μας ελαττώματα». Ούτε οι Πλούσιοι ούτε οι Φτωχοί , διότι οι πλούσιοι είναι άχρηστοι και άπληστοι, και συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο πλούτο, ενώ οι φτωχοί χωρίς περιουσία(προλετάριοι) είναι επικίνδυνοι, γεμάτοι από κακία και έτοιμοι να προσβάλλουν τους πλουσίους. Οι Φτωχοί παγιδεύονται εύκολα από τους κακούς και δημαγωγούς αρχηγούς, ενώ η Μεσαία Τάξη είναι αυτή που σώζει το κράτος και διατηρεί την ισορροπία και την ευνομία.
Σε μια δημοκρατική πολιτεία όλοι οι πολίτες πρέπει να μοιράζονται την ίδια μοίρα, τις ίδιες υποχρεώσεις και τις ίδιες ευκαιρίες(Ισονομία, Ισηγορία και Ισοπολιτεία) αλλά να ισχύει και η κοινωνική δικαιοσύνη. Οι Έλληνες πίστευαν ότι:
«ο πολιτισμός και όχι η φύση μας σώζει, και ότι η κοινωνία μας δεν είναι κοινωνία ζώων ή αρπακτικών-όπως την καταντήσαμε σήμερον-αλλά κοινωνία πολιτισμένων ανθρώπων».
Οι Έλληνες απαιτούσαν από την πλουσία τάξη ένα αίσθημα ηθικής και ευθύνης των υποχρεώσεων τους. Δεν τους ζητούσαν να αρνηθούν τα πλούτη των, αλλά να πραγματοποιήσουν χορηγίες(καλλιτεχνικές , εξοπλιστικές κ. α) και να δανείσουν μέρος αυτών για να βοηθήσουν τους αδελφούς τους, την κοινωνία και το κράτος. Αυτό το αίσθημα ευθύνης τροφοδοτούσε τον Ελληνισμό στο παρελθόν με εθνικούς ευεργέτες, όπως οι : Αβέρωφ, Ζάππας, Συγγρός, Τοσίτσας, αδελφοί Ζωσιμάδες , ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Σταύρος Νιάρχος κ. α. Ο Περικλής στον Επιτάφιο του είπε:
«Δεν πρέπει να ντρέπονται οι φτωχοί για την φτώχεια τους, αλλά αν δεν κάνουν προσπάθεια να ξεφύγουν από αυτήν».
Σήμερα γίνεται συστηματική προσπάθεια για την εξαφάνιση της Μεσαίας Τάξεως . Αν όμως συμβή τούτο θα πεθάνη μαζί της και η ουσία της δημοκρατίας και θα φέρη πολλά δεινά στην ανθρωπότητα. Ο Πιττακός ο Μυτιληναίος 648-569π.Χ έλεγε: «Άριστο είναι εκείνο το σπιτικό που δεν αποζητά τίποτε από τα περιττά και από τα αναγκαία τίποτα δεν του λείπει»

Ισόρροπη Πνευματική και Σωματική Ανάπτυξη

Οι Έλληνες έδιναν την ίδια σημασία στην φυσική ρώμη, όπως στην διανοητική και ψυχική τοιαύτη . Και ο λόγος είναι απλός. Το άτομο πρέπει να διαθέτη φυσική ρώμη για να μπορή να μετατρέπη τα λόγια, τα οράματα και τις ιδέες του σε κατορθώματα. Σήμερα τα πράγματα έχουν αντιστραφή. Η κοινωνία μας έχει γεμίσει από προβληματικούς και γενικώς από άτομα χρήζοντα βοηθείας. Δεν εννοούμε την τρίτη ηλικία, ούτε αυτούς που από την φύση τους είναι ανίκανοι. Αναφερόμαστε στις κατηγορίες προβληματικών ατόμων, όπως λ.χ. τους ανώμαλους, αγύμναστους, πλαδαρούς, μαλθακούς, υπέρβαρους, υπερκαταναλωτές, καπνιστές, ναρκομανείς, οκνηρούς, αγχωτικούς, ψυχοπαθείς κλπ, που ζουν εις βάρος της κοινωνίας χωρίς οι ίδιοι να προσφέρουν κάτι σ’ αυτήν. Αυτά τα άτομα με κατάλληλη αλλαγή του συστήματος θα μπορούσαν να ενταχθούν στην κοινωνία. Η σημερινή κοινωνία συμπεριφέρεται στο σύνολο της σαν «προβληματική» και ανισόρροπη, αφού τα πραγματικώς ή ψευδώς προβληματικά άτομα και οι μετριότητες έχουν αποκτήσει μεγαλύτερα προνόμια(συντάξεις, επιδόματα κ.α) έναντι των ευφυών, υγιών και γυμνασμένων ατόμων.

Η Ανωτερότης του Ελληνικού Πολιτισμού.

Όλα τα έργα των Ελλήνων χαρακτηρίζονται από ανώτερη πολιτιστική αξία, που δεν έχει σχέση με την φυλή, το φύλο, το χρώμα ή το θρήσκευμα. Οι Ανατολικοί λαοί δεν έχουν να επιδείξουν έργα από πλευράς πολιτισμού και ελευθέρων θεσμών.
Το πρώτο γνώρισμα της Ανατολής είναι ο Δελποτισμός, Δογματισμός και ο Αυταρχισμός. Στο Ισραήλ ισχύει επί πλέον η Στρατοκρατία και ο Φασισμός. Στην Τουρκία υπάρχει δυαρχία . Εκεί συγκρούονται ο Κεμαλικός Εθνικισμός(που εκπροσωπείται από την Στρατοκρατία) και ο ο ήπιος (σοσιαλιστικός) Ισλαμισμός.
Αντίθετα, διαθέτουν πάμπολλα αρνητικά.
*Η αφαίρεση λ.χ. της κλειτορίδος των γυναικών και η περιτομή των ανδρών από τους Εβραίους είναι βάρβαρη και ταπεινωτική πράξη, που συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. Και δυστυχώς προπαγανδίζονται από «σεξολόγους» σαν υγιεινές πράξεις, όπως προπαγανδίζονται και τα Εβραϊκά φαγητά «κόσνερ», διότι τα ευλόγησε.... ο Ραββίνος.
Εσχάτως, γίνεται συστηματική προσπάθεια να διαδώσουν την Εβραϊκή τους ταυτότητα, τα ήθη και τα έθιμα τους, ώστε να γίνουν συμπαθείς στην διεθνή κοινή γνώμη. Όμως η υπερβολική και χονδροκομμένη προπαγάνδα τους κάνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή τους κάνει κακό αντί για καλό. Το δεύτερο γνώρισμα της Ανατολής είναι η δουλικότης των υφισταμένων προς τους ιεραρχικά ανωτέρους, και ο αυταρχισμός των τελευταίων προς τους υπηκόους των. Εδώ δεν πρόκειται για διαφορετικά ήθη και έθιμα, διαφορετικών εθνών, αλλά για διαφορετική κοσμοθεώρηση για τον άνθρωπο και την μοίρα του, κοινή σε όλους τους Ανατολικούς λαούς. Ο γιος του ηγεμόνα, ακόμη και άχρηστος να είναι, θα αναρριχηθή στην εξουσία, ενώ ο παρίας ουδεμία πιθανότητα έχει να ξεπεράση την μοίρα του. Διότι αυτή τον όρισε να ανήκη στην τάξη των φτωχών, των άστεγων και των αμόρφωτων. Η ελευθερία του ατόμου συναντάται μόνον στην Δύση, της δε δουλείας στην Ανατολή, με διάφορες διακυμάνσεις στις άλλες περιοχές του πλανήτου μας. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε και κατά την αρχαιότητα.
*Οι Έλληνες ήσαν ελεύθεροι πολίτες, ενώ οι Αιγύπτιοι βρίσκονταν στο στάδιο της μετάλλαξης. Στον εξωτερικό κύκλο βρίσκονταν οι Κύκλωπες, οι Λαιστρυγόνες, οι Τύραννοι, οι Αμαζόνες, οι πολύγαμοι, οι δυνάστες, οι κανίβαλοι, οι γαλακτοφάγοι, οι νομάδες, οι θρησκευόμενοι Δρυίδες, και τέλος οι ημίγυμνοι και άγριοι στις ζούγκλες και στα σπήλαια. Αυτοί μπήκαν πολύ αργότερα στο στάδιο του πολιτισμού και ποτέ δεν ανέπτυξαν την «πόλη» και την συνείδηση πολίτου.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν μπορούν να προσαρμοσθούν ακόμη και σήμερον στις ανώτερες βαθμίδες του πολιτισμού των συντεταγμένων κοινωνιών. Και επειδή αδυνατούν να προσαρμοσθούν στον πολιτισμό, είναι ευκολότερο να τον πολεμούν και να τον καταστρέφουν.

Ο Πολιτισμός μας Χωρίζει

Στην Αμερική ομιλούν περί «πολυπολιτισμικής» κοινωνίας, ενώ κατ’ ουσίαν πρόκειται για «πολυφυλετική», δομημένη πάνω στα Ελληνικά ιδεώδη. Διότι οι Έλληνες δίδαξαν πρώτοι ότι δεν είναι η φυλή που χωρίζει τους ανθρώπους, αλλά ο πολιτισμός. Από την φύση μας είμαστε όλοι πλασμένοι το ίδιο, είτε βάρβαροι, είτε πολιτισμένοι.
*Βέβαια η σύγχρονη επιστήμη πιστεύει ότι όλα είναι γραμμένα στο DNA του ανθρώπου
Γι’ αυτό οι πατέρες του Αμερικανικού Έθνους δόμησαν το Σύνταγμα των ΗΠΑ πάνω στις Ελληνικές Αξίες.

Δεν είναι όλες οι Κουλτούρες ίδιες.

Τον τελευταίο καιρό είναι του συρμού νέοι ασαφείς και αφηρημένοι όροι όπως «πολυπολιτισμός» «παγκοσμιοποίηση», «οδικός χάρτης» «Ευρωπαϊκό Σύνταγμα» κ.ο.κ. ενώ κατ’ ουσία πρόκειται για όρους χωρίς περιεχόμενο που κρύβουν κάποια συνωμοσία και ραδιουργία σε βάρος των αθώων , ευκολόπιστων και χιλιοπροδομένων Κατ’ αυτόν ο παγκόσμιος πολιτισμός είναι μείγμα όλων των πολιτισμών της Γης. Σύμφωνα με την λογική αυτή, την ίδια συμμετοχή στην διαμόρφωση του παγκόσμιου πολιτισμού είχαν η Ελλάς και η Νέα Γουϊνέα-Παπούα. Μεταξύ δε των Μεσογειακών πολιτισμών, υπερτονίζουν την αξία των Ανατολικών (Αιγυπτιακού, Βαβυλωνιακού, Εβραϊκού, Φοινικικού κλπ) έναντι του Ελληνικού. Αυτόν τον ελαχιστοποιούν και όχι μόνον αλλά και τον κατηγορούν ότι τάχα έκλεψε το ‘πνεύμα’ του από την Ανατολή. Φθάνουν μάλιστα να λένε ότι όλοι οι πολιτισμοί είναι θετικοί εκτός από τον Δυτικό (Ελληνο-Ρωμαϊκό). Αυτόν τον αφορίζουν σαν ιμπεριαλιστικό, ηγεμονικό, εθνικιστικό ανδροκρατικό και πατριαρχικό. Τον φέρουν παράδειγμα προς αποφυγήν και όχι προς μίμηση. Τον αποστρέφονται τόσο ώστε σε μερικά μουσεία τον έχουν καταχωνιασμένο σε κάποια γωνιά. Γι’ αυτό προτιμούν την σπουδή στα πανεπιστήμια άλλων πολιτισμών αντί του Ελληνικού. Έτσι δικαιολογούν το κλείσιμο των εδρών των Κλασσικών Σπουδών στα δυτικά πανεπιστήμια. Και τα ολέθρια αποτελέσματα τα ζούμε όλοι σήμερον. Παρά την ρητορεία των, όλοι αυτοί οι καλοβολεμένοι στην Δύση, αμφισβητούν εκείνους που τους έδωσαν το δικαίωμα της αμφισβήτησης και τους έσπασαν τις αλυσίδες της δουλείας. Όμως κατ’ ουσίαν παραμένουν βάρβαροι και τυφλωμένοι από την εμπάθεια , το ψεύδος και την έλλειψη αντικειμενικότητος. «Σοφότατον Χρόνος ανευρίσκει γαρ πάντα » όπως γράφει ο Θαλής ο Μιλήσιος(664-546 π. Χ) Πολύ σύντομα θα αλλάξουν τα πράγματα.

Γιατί Προτιμούν την Δύση από την Ανατολή;

Αποσιωπούν το γεγονός ότι αν δεν υπήρχε ο Ελληνικός πολιτισμός θα ήτο ακόμη απηγορευμένη η έρευνα, το πείραμα και η απόδειξη(άρα και η Επιστήμη και Τεχνολογία), η αμφισβήτηση, η διαφορετικότης και η κριτική της θρησκείας, της πολιτικής εξουσίας και της εθνικιστικής ιδεολογίας. Άρα αδύνατη και η μελέτη και διάδοση των άλλων πολιτισμών. Έτσι όμως θα ήσαν ίσως ακόμη δούλοι ή υπήκοοι. Όσον αφορά ορισμένους θεσμούς της Δύσεως, όπως λ.χ. της αποικιοκρατίας, δουλείας, οικονομικής εκμετάλλευσης κ. α, αυτοί είτε δεν είναι γνησίως Ελληνικοί, είτε έγινε εσφαλμένη εφαρμογή των. Γιατί οι Έλληνες ουδέποτε υπήρξαν ιμπεριαλιστές, αποικιοκράτες, εθνικιστές, σωβινιστές, ρατσιστές, θρησκόληπτοι και σκληροί θιασώτες της βίας και δουλείας, όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν σήμερα. Είναι γεγονός ότι η δημοκρατική πολιτεία είναι δυναμική από την φύση της και περικλείει τα πάντα. Και τα καλά και τα κακά. Οι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι δέχθηκαν την επίδραση των Ανατολικών πολιτισμών. Πήραν τα θετικά τους στοιχεία και τα ενέταξαν στο δικό τους αυτόνομο και πρωτότυπο πολιτισμό. Θα τον ονομάσουμε πολιτισμό της ελευθερίας της δημοκρατίας(συλλογικότητος και ατομικότητος) και της έρευνας. Όμως το σύστημα αξιών των Ελλήνων δεν συναντάται ουδαμού στον αρχαίο κόσμο. Ακόμη δε και σήμερον δύσκολα θα το συναντήσεις στον χώρο Ανατολής και Νότου, εκτός του Δυτικού κόσμου. Όμως και εκεί θα βρεις ένα κακό κακέκτυπο του θαυμάσιου και αγνού εκείνου πολιτισμού που ακόμη θεωρείται ως ιδανικός. Με την Παλαιά Διαθήκη θα ήτο αδύνατη η δημιουργία του σύγχρονου πολιτισμού της Δύσης. Διότι η Βίβλος οδηγεί εξελικτικά στα θεοκρατικά καθεστώτα της Ανατολής, στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό και στις γενοκτονίες. Ακόμη και στην τέχνη οι Έλληνες έφτιαξαν πρώτοι είδη οικιακής χρήσεως για τον απλό άνθρωπο και όχι μόνον για τους άρχοντες και το ιερατείο, όπως λ.χ. αγγεία, νομίσματα, κοσμήματα κ.α. Ενδιεφέρθηκαν επίσης για το κάλλος και την γυναικεία ομορφιά, διότι θαύμαζαν το ωραίον. Ελάχιστοι θα πιστέψουν ότι τα γυναικεία καλλιστεία έχουν Ελληνική προέλευση. Εκείνοι ελάτρευαν το κάλλος και την ωραιότητα , η οποία όμως να συνοδεύεται από την πνευματική ευφυΐα και την ψυχική ανωτερότητα. Αν όμως ρωτήσετε τους οπαδούς της «πολυπολισμικότητος» που θα ήθελαν να ζήσουν; Στην Δύση ή στην Ανατολή; Παρά την φθηνή ρητορική των θα σας απαντήσουν εμπράκτως στην Δύση. Όλοι ασκούν κριτική, αμφισβήτηση και διάλογο εκ του ασφαλούς, κάπου βολεμένοι στον Δυτικό κόσμο. Γιατί στην Ανατολή πέφτουν τα κεφάλια από τον τράχηλο με την σπάθη του εκτελεστή, αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν το ιερατείο και την πολιτική εξουσία. Ποιος λ. χ θα ήθελε να ζήση στην προ-Κολομβιανή Αμερική, στην Μέση Ανατολή (με τον κώδικα που ισχύει για τις γυναίκες), στην μίζερη Αφρική των ταμ-ταμ, κάτω από το Κινεζικό αυστηρό σύστημα του «κανόνος», των μανδαρίνων και της κομματικής νομενκλατούρας, στα Ιαπωνικά ιδεώδη των Σαμουράι , στην Ινδία των εξουσιαστικών τάξεων (κάστες), στο θεοκρατικό και στρατοκρατικό Ισραήλ, ή τέλος στην στρατοκρατική και ισλαμική Τουρκία; Όμως όλοι θα μπορούσαν να ζήσουν άνετα στην παλιά Αθήνα και στην Ελληνική «Πόλη», γιατί λίγο διαφέρει από τα σημερινά δυτικά πρότυπα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ξένοι χαίρονται τη ζωή στον τόπο μας και θέλουν να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι .
Και η καλύτερη απόδειξη είναι η μαζική μετανάστευση από την ανατολή και τον τρίτο κόσμο στην Ελλάδα και στον Δυτικό κόσμο. Όχι μόνον προς εξεύρεση εργασίας, αλλά και προς απόκτηση ελευθερίας, ανέσεων, ιατρικής περίθαλψης, θρησκευτικής απελευθέρωσης, εκμεταλλεύσεως ευκαιριών και δημιουργίας κεφαλαίου. Όλα όμως αυτά ξεκινούν από την Ελληνική «Πόλη»(Αστυ) και την κοσμοθέαση των Ελλήνων. Οι κακόβουλοι επικριτές ομιλούν πάντα για τα αρνητικά του Ελληνικού κόσμου. Πόσα όμως είναι τα θετικά που συστηματικά και υποκριτικά αποσιωπούν; Ακόμη και οι έγχρωμοι, αν δεν είχε προηγηθή ο Ελληνισμός, σήμερα θα ζούσαν ακόμη στη ζούγκλα, ή θα ήσαν σκλάβοι.

Διαχρονικό το Ελληνικό Πρότυπο

Το Ελληνικό μοντέλο διοικήσεως κρατών και κοινωνιών και οι αξίες που αυτό ενσαρκώνει επέζησε επί 2. 500 χρόνια ως σήμερον και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίση και στην επόμενη χιλιετία σαν παγκόσμιο σύστημα. Από την εποχή του Περικλέους μικρή πρόοδος σημειώθηκε στους θεσμούς, παρά τις πρόσφατες προόδους της επιστήμης και τεχνολογίας. Ο γράφων πιστεύει ότι έγινε υποχώρηση των θεσμών της Αθήνας του Περικλέους. Για να πάη μπροστά ο κόσμος πρέπει γίνη εμβάθυνση στην αρχαία Αθηναική Δημοκρατία και στο Ελληνικό σύστημα αξιών. Τούτο θα δώση νέα δυναμική και θα οδηγήση τον κόσμο σε νέες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές αναγκαίες τον παρόντα αιώνα κατά τον οποίο ο κόσμος θα οδηγηθεί στην κοινωνία της Γνώσης, της Συνειδητότητος και της Ευθύνης(Νομοκρατίας). Κατ’ αρχήν πρέπει να επανακαθορίσουν τον ρόλο του καπιταλισμού και της δημοκρατίας σε σχέση με την κοινωνική δικαιοσύνη και την ψυχο-πνευματική ανάπτυξη της ανθρωπότητος μέσα σ' ένα υγιεινό φυσικό περιβάλλον. Χωρίς αυτήν την ψυχοπνευματική αλλαγή δεν θα μπορέσουμε να αναλάβουμε τις διαστημικές περιπέτειες του μέλλοντος, προς εξεύρεση νέων βιοτόπων για το ανθρώπινο γένος. Τίποτα δεν πρέπει να γίνη δια της βίας και υπό την πίεση κάποιου θρησκευτικού φονταμενταλισμού, ψυχολογικής καταπίεσης, ή θρησκευτικής τρομοκρατίας. Ούτε με τοπικούς ή γενικούς, πυρηνικούς ή συμβατικούς πολέμους, αλλά με ειρηνικά μέσα και κατά τρόπο εξελικτικό. Υπό την επίδραση του Ανθρωπισμού, της Επιστήμης-Τεχνολογίας και της Λογικής, καθώς επίσης και με σκεπτικισμό, ευρηματικότητα, διάλογο, κριτική και αυτοκριτική, χωρίς όμως να λείπη η σάτιρα, η παρωδία και ο κυνισμός, όπως έκαναν και οι αρχαίοι Έλληνες.

Πόσο Σκλάβα ήτο η Ελληνίδα;

Λέγονται πολλά για την θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα. Ότι δηλαδή δεν είχε δικαίωμα ψήφου, δεν τις επέτρεπον να λαμβάνη μέρος στους αγώνες κ. α. Καίτοι οι Ελληνίδες δεν είχαν επιτύχει ακόμη δικαίωμα ψήφου ή συμμετοχής στην πολιτική ζωή της πόλεως, ούτε ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, ωστόσο δεν ήσαν σκλάβες. Η Αθηναϊκή κοινωνία ήτο μεν φαλλοκρατική, όπως ακόμη παραμένει η Δύση, αλλά εσέβετο τις γυναίκες, ίσως περισσότερο από ότι σήμερον. Ωστόσο, οι Έλληνες συζητούσαν το θέμα των ίσων δικαιωμάτων των δύο φύλων, αν και οι συνθήκες τότε δεν ήσαν ώριμες. Κατά τον Πυθαγόρα : «οι γυναίκες στα μάτια του θεού είναι ίδιες με τους άνδρες, διότι δεν υπάρχει γένος στις ψυχές». Παντού στα έργα, στην λογοτεχνία, στην τέχνη ενσωμάτωναν γυναικείους χαρακτήρας. Δεν είναι άσχετος ο μύθος των Αμαζόνων, ούτε η θεοποίηση των γυναικών στο πρόσωπο της Δήμητρας, Αθηνάς, Αφροδίτης, Αρτέμιδος, Ήρας κ. α. Τις έκαναν και Μούσες, προστάτιδες των Γραμμάτων και Καλών Τεχνών
Όπως λ..χ. οι μαθηματικοί ΑΙΘΡΑ (9ος αιών π. χ), ΑΡΕΤΗ, ΤΙΜΙΧΑ(6οςαιών π.Χ.), (ΠΥΘΥΙΣ), η μαθηματικός-φιλόσοφος ΑΡΗΓΝΩΤΗ (6ος αιών π.Χ.), η μαθηματικός-φυσικός ΔΑΜΩ (6ος αιών π.Χ.), και η μεγαλύτερη φιλόσοφος των όλων των αιώνων ΥΠΑΤΙΑ (4ος αιών μ..Χ) κ.α.
Σκάλιζαν τις μορφές των στο μάρμαρο και τις έφτιαχναν πανέμορφα αγάλματα, όπως αυτά της Αφροδίτης της Μήλου, της Προμάχου Αθηνάς, της Νίκης της Σαμοθράκης κ.α. Τους έδωσαν και αθάνατους ρόλους στις τραγωδίες σαν Ιφιγένεια, Αντιγόνη, Κλυταιμνήστρα, Άλκηστις, Μήδεια κ.α. Τις επέτρεπαν να φοιτούν στα πανεπιστήμια της εποχής εκείνης. Ο Πυθαγόρας είχε Πυθαγορίδες μαθήτριες, ενώ ο Ιπποκράτης έκανε την Αγνοδίκη, πρώτη γυναίκα ιατρό-γυναικολόγο Οι Έλληνες τιμούσαν τον ρόλο της γυναίκας σαν μητέρα, σύζυγο , αδελφή, θυγατέρα, της οποίας η κυριωτέρα αποστολή ήτο η γέννηση και ανατροφή των παιδιών και η ευτυχία των μελών του οίκου της.
*Η Αντιγόνη θυσιάζει την ζωή της προς χάριν του αδελφού της, η Άλκηστις εθελοντικά πεθαίνει για τον σύζυγο της, η Κλυταιμνήστρα περιμένει υπομονετικά την επιστροφή του Οδυσσέα
Συμμετείχαν και στην θρησκευτική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλεως. Γίνονταν ιέρειες, που ακόμη και σήμερα δεν το έχουν επιτύχει οι σύγχρονες γυναίκες.
*Η Ιουδαϊκή θρησκεία, δέχεται τον άνδρα σαν ενδιάμεσο μεταξύ θεού και ανθρώπων, την δε γυναίκα την θεωρεί ακάθαρτη, αμαρτωλή και δευτέρας κλάσεως ον
Στην Σπάρτη οι γυναίκες είχαν προσωπική περιουσία και ατομικά δικαιώματα, πιο φιλελεύθερα από τα σημερινά σε αρκετές περιοχές της γης. Όμως τα δικαιώματα είναι στενά συνδεδεμένα με τις υποχρεώσεις, και οι Έλληνες δεν ήθελαν να τις βγάλουν στις εξωτερικές εργασίες, όπως λ. χ ξωμάχες, σε βάναυσα επαγγέλματα και βεβαίως στον πόλεμο, που αποτελεί παράγοντα προβληματικότητος ακόμη και σήμερον. Οι Στωικοί φιλόσοφοι δέχονταν ότι «οι γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες», ενώ ο Πλάτων πίστευε ότι «οι γυναίκες
«πρέπει να λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση και να έχουν ίση πρόσβαση σε όλα τα επαγγέλματα και τις δημόσιες θέσεις , περιλαμβανομένων και του φιλοσόφου-κυβερνήτη».
Επίσης συζητούσε με τον μαθητή του Αριστοτέλη και το θέμα «των ίσων δικαιωμάτων μεταξύ των δύο φύλων, και ιδιαίτερα στην μάθηση». Παρά τις επικρίσεις, η γυναίκα στην αρχαία Ελλάδα απολάμβανε περισσότερα δικαιώματα από τις σημερινές, παρότι μεσολάβησαν έκτοτε 2.500 χρόνια.

Οι Προλήψεις στην Αρχαία Ελλάδα.

Οι Έλληνες είχαν αρκετές προλήψεις και τούτο είναι αποτέλεσμα του έντονου ψυχισμού και της καλπάζουσας φαντασίας τους. Η Ελλάδα της δημοκρατίας, του ορθολογισμού και του πολιτισμού είναι ταυτοχρόνως και μια δυσοίωνη και ομιχλώδης κοινωνία, γεμάτη καταλυτικά πάθη, άγχος, μίσος και αγωνία που φλογίζεται από τον πυρετό του ειδέναι και του μυστηρίου. Όσοι δεν μπορούν να εκφρασθούν μέσω της πολιτικής και της λογικής, εκφράζονται μέσα από τον λαβύρινθο ακαθόριστων στοιχείων, αμφίβολων αισθήσεων και απόκρυφων συμπεριφορών, από το μυστηριακό και αβυσσαλέο κάποτε ασυνείδητο. Είναι το μονοπάτι του «θυμού», των παθών και των αισθημάτων, δηλαδή όλων εκείνων που ο Όμηρος αποκαλεί «φρένες». Οι λιγοστοί πάπυροι που γλύτωσαν από την χριστιανική μανία, αναφέρονται σε μαγγανείες, μαγικές ρήσεις, ύμνους και τελετουργίες. Σε χρυσές πινακίδες έχουν χαραχθή τα πανάρχαια «Ορφικά» κείμενα, που περιγράφουν το ταξίδι του Ορφέα στον Άδη, προς αναζήτηση της γυναίκας του Ευρυδίκης. Η Ελληνική Μυθολογία περιγράφει περιστατικά μαγείας, όπως λ.χ. της Κίρκης, Καλυψούς και Μήδειας. Το στερεότυπο της ανελέητης γυναίκας -τιμωρού-εκπροσώπου των πανάρχαιων γήινων δυνάμεων- συνέχισε επί αιώνες να στοιχειώνη τα όνειρα των ανδρών. Ακόμη και σήμερα η κοινωνία μας δίνει στις δράστιδες παρόμοιων εγκλημάτων τον τίτλο της «μάγισσας» . Ποτέ όμως δεν έκαναν ανθρωποθυσίες. Τις αρχέτυπες Ελληνικές προλήψεις οι γνωστοί «Φοινικιστές» τις ιδιοποιούνται, ισχυριζόμενοι ότι τάχα έχουν τις ρίζες τους στην Αιγυπτιακή και Ασσυρο-Βαβυλωνιακή κουλτούρα. Η διάψευση έρχεται μόνη της. Αν οι προλήψεις των Ελλήνων ήσαν εισαγόμενες, τότε πρέπει και στην Μυθολογία (ενιαλίων και καταχθονίων θεοτήτων, γυναικών-μαγισσών κ.λπ.) να είχαν επικρατήσει οι Αιγύπτιοι θεοί και όχι οι Έλληνες.

Η Ανατροφή των Παίδων τότε και τώρα.
Τότε μπορεί νομικά(βάσει γραπτού δικαίου) η γυναίκα να μην ήτο κατοχυρωμένη, αλλά ηθικά και βάσει του πανίσχυρου εθιμικού δικαίου έχαιρε πλήρους αποδοχής και σεβασμού από τον άνδρα. Σήμερα που περηφανεύομεθα για την προστασία της γυναίκας, η παντρεμένη και η διαζευγμένη γυναίκα αντιμετωπίζει πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις, ενώ έχει αυξηθή η ανευθυνότητα των ανδρών. Μετά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους έβγαλαν την γυναίκα στην παραγωγική διαδικασία, με ολέθρια αποτελέσματα για την ανατροφή των παιδιών. Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα έπρεπε να γεννά συνεχώς, λόγω της υψηλής θνησιμότητος του πληθυσμού. Όλες οι εργασίες του σπιτιού γίνονταν από την γυναίκα. Κι αυτές ήσαν πάρα πολλές. Το σπίτι τότε ήτο μια μικρή βιομηχανία (πλύσιμο, καθάρισμα, ένδυση, μαγείρεμα, Παρασκευή ψωμιού, οικιακή πτηνοτροφία, κτηνοτροφία, γαλακτοκομική κ.ο.κ.). Επομένως, δεν είχε χρόνο για να κάνη και εξωτερικές εργασίες. Οι πολίτες τότε είχαν τρεις ευθύνες:
α/ Την παραγωγή και συνολική τροφοδοσία της οικογένειας
β/ την ασφάλεια και γ/ την απόκρουση εξωτερικών κινδύνων.
Έχουν δώσει σήμερα ίδια δικαιώματα στα δύο φύλα;
Όχι βέβαια. Η γυναίκα είναι και στις εργασίες που κάνει ο άνδρας και επί πλέον :
α/ στην γέννηση και ανατροφή των παιδιών
β/ στην διεύθυνση και περιποίηση του σπιτιού
γ/ στο μαγείρεμα-διατροφή.
Αδυνατεί λοιπόν να τα προλάβη όλα. Αποτέλεσμα η υπογεννητικότης, αγχωτικές γυναίκες, ψυχικές ανωμαλίες, διαζύγια, εγκαταλελειμμένα παιδιά, ομοφυλοφιλία, έγκλημα, βία, ναρκωτικά, παιδεραστία, παιδική εργασία, άστεγοι και βιασμοί γεμίζουν καθημερινά τα δελτία ειδήσεων.
Οι Έλληνες το απέδειξαν στην πράξη ότι το σύστημα τους έβγαλε «καλούς κ’ αγαθούς» πολίτες η δε κοινωνία τους δεν είχε την σημερινή παθολογία της βίας και του εγκλήματος. Ήτο κοντολογίς μια υγιής κοινωνία, χωρίς να είναι παράδεισος. Ποιος είναι υγιής ρώτησαν το Θαλή τον Μιλήσιο και εκείνος απήντησε: «Ος το μεν σώμα υγιής, την δε ψυχήν εύπορος , την δε φύσιν ευπαίδευτος»(Όποιος έχει σώμα υγιές, πλούσια ψυχή και φύσι καλά καλλιεργημένη)

Δεν ήτο Σκλαβοπάζαρο η Αθήνα

Κατηγορούν τους Έλληνες ότι είχαν δούλους, όπως μέχρι πρό τινος είχαν και οι Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ. Kατά τον Αριστοτέλη, οι δούλοι των Αθηνών ήσαν όπως οι σύγχρονες μηχανές- ήτοι «εργαλεία»-για την παραγωγή. Χωρίς την εργασία των δούλων στα ορυχεία, τριήρεις και αγρούς, όπως λ. χ ο Ξανθίας, Καρίων, Μάνης κ. α, δεν θα πραγματοποιείτο ο «Χρυσούς Αιών» του Περικλέους. Ως ένα σημείο ορθά. Σήμερα οι σύγχρονες δημοκρατίες χρησιμοποιούν τους μετανάστες, για την αύξηση της παραγωγής, που λίγο διαφέρουν από τους δούλους των Αθηνών. Αριστοτέλης και Πλάτων συζητώντας περί της δουλείας είπαν:
«ορισμένοι άνθρωποι από την φύση τους γεννιούνται ανιαροί και ατάλαντοι».
Ωστόσο η διάκριση μεταξύ ελεύθερου και δούλου στην Αθήνα είναι πολύ μικρή. Συχνά είχαν καλύτερη μεταχείρηση οι δούλοι από αυτήν των ελευθέρων. Η μοναδική διάκριση είναι ότι οι δούλοι δεν είχαν πολιτικά δικαιώματα. Μήπως έχουν σήμερα οι μετανάστες; Όπως και σήμερα, έτσι και τότε εγένετο κριτική της δουλείας, αλλά δεν είχαν ακόμη ωριμάσει οι συνθήκες για την κατάργηση της. Μερικοί δούλοι ήσαν πλουσιότεροι και από τους ελεύθερους πολίτες. Στην Ελλάδα υπήρχε η δυνατότης να απελευθερωθή κάποιος δούλος εάν:
α/ έδειχνε ηρωισμό στην μάχη
β/ αποκτούσε χρήματα και
γ/ αν διεκρίνετο σε πνευματικά ή καλλιτεχνικά έργα. Οι συμπεριφορά των Αθηναίων προς τους δούλους ήτο ανθρωπιστική και δίκαιη, και δεν μπορεί να συγκριθή με την συμπεριφορά των Περσών προς τους υπηκόους της, πολύ περισσότερο με την σημερινή συμπεριφορά των κοινωνιών έναντι αρκετών κατηγοριών ατόμων. Ας αναφέρουμε την αδιαφορία προς τους περιθωριακούς, τα θύματα των τροχών, τους ναρκομανείς, τους φορείς του AIDS, αστέγους, ανέργους, μοναχικές μητέρες, λαθρομετανάστες κλπ. Στην Περσία δεν υπήρχε ο όρος «ελεύθερος πολίτης». Από τον Αριστοφάνη πληροφορούμεθα ότι στην Αθήνα υπήρχε τόση οικειότητα μεταξύ αφέντη και δούλου, ώστε συχνά δεν γνώριζε κανείς ποιος ήτο αφέντης και ποιος δούλος. Εξ άλλου η δουλεία στην αρχαία Ελλάδα δεν ήτο ζήτημα φυλής, φυσικής κατωτερότητος, ή χρώματος, αλλά μάλλον επακόλουθο κάποιου ατυχήματος ή κακής τύχης. Τέλος τα αισθήματα των Ελλήνων κατά της δουλείας είναι χαραγμένα στους Δελφούς με τον Νόμο της Σεισαχθείας, δηλαδή της καταργήσεως της δουλείας, τον οποίο είχε εισαγάγει για πρώτη φορά στον κόσμο ο Κλεισθένης.

Οι Έλληνες υπέρ της Αξιοκρατίας

Οι παραδοσιακοί Μαρξιστές κατηγορούν τους Έλληνες σαν «ελιτίστες» Ναι, οι Έλληνες ήσαν υπέρ της αξιοκρατίας του πνεύματος και της αρετής. Δεν ήσαν λαϊκιστές και δημαγωγοί και δεν έκαναν υποχωρήσεις και συμβιβασμούς στις αρχές τους για να γίνουν αρεστοί, ή για λόγους ψηφοθηρίας, όπως συμβαίνει σήμερον. Ο Πλάτων δεν δίσταζε να καυτηριάζη τις κατώτερες τάξεις που αναδύθηκαν στην δημοκρατική Αθήνα μετά τους Περσικούς πολέμους. Διότι ιστορικά στην Αθήνα άρχισε για πρώτη φορά η αντιπαράθεση μεταξύ Ολιγαρχίας και της ανερχομένης τότε μεσαίας τάξεως, που συνεχίζεται ως σήμερα. Οι Έλληνες γνώριζαν ότι η Δημοκρατία στο τέλος καταντά φαυλοκρατία και η Ολιγαρχία τυραννία. Γι’ αυτό ήσαν υπέρ της «χρυσής μεσότητος». Ο Σοφοκλής στον Αίαντα δείχνει την πτώση της αριστοκρατίας και την άνοδο της δημοκρατικής κοινωνίας. Τελικά ο Αίας αυτοκτονεί, όπως θα αυτοκτονήση και η σημερινή παγκόσμια ολιγαρχία του πλούτου, μπρος στην παγκόσμια λαϊκή πίεση και τις σύγχρονες ανάγκες του κόσμου. Η δημοκρατική «πόλις-κράτος» έδειξε μια απαράμιλλη προσαρμοστικότητα και μια δυναμική στον πόλεμο, κάτι που συνεχίζεται και σήμερον στις Δυτικές Δημοκρατίες. Προ παντός όμως στην δημοκρατική πόλη άνθισε η Λογική(ανάλυση, πείραμα, έρευνα, απόδειξη) και επικράτησε πάνω στην προκατάληψη, την άγνοια και τον μυστικισμό, έτσι ώστε να βλέπουμε στην κοινωνία των Ελλήνων, το πρωτότυπο των Δυτικών κοινωνιών. Επειδή η ζωή κινείται ανερχόμενη σπειροειδώς, σε διαφορετικά όμως επίπεδα, αναμένεται το 21ον αιώνα μια νέα άνθηση του Ελληνικού πνεύματος, πάνω στον δεσποτισμό, σκοταδισμό και στην θεοκρατία των κάθε λογής ιερατείων, καθώς και πάνω στον φόβο και την ανασφάλεια. Έχει αποδειχθή ότι δεν υπάρχει εναλλακτική μέθοδος για την καταπολέμηση του ανθρώπου «κτήνους» (του πρωτόγονου) που κρύβουμε μέσα μας. Αν λοιπόν αρνηθούμε τον Ελληνισμό είναι σαν να αρνούμεθα την παράδοση και τις αξίες που μας οδήγησαν στον Πολιτισμό και στην νίκη επί του ανθρώπου «κτήνους» μέσα μας. Η ειρωνεία είναι ότι τα μέσα που χρησιμοποιούν σήμερα οι εχθροί του Ελληνισμού για να τον πλήξουν είναι γνησίως Ελληνικά.

Γιατί έκαναν ανιαρά τα Ελληνικά;

Σ’ αυτό φταίνε οι καθηγητές των κλασσικών σπουδών και γενικά οι αμαθείς φιλόλογοι, οι οποίοι δεν προβάλλουν την ουσία του Ελληνικού πνεύματος, αλλά αρκούνται σε μια επιπόλαια και επιδερμική θεώρηση ή και απόρριψη του. Δεν είναι τυχαίο δε το γεγονός ότι απλοί ερασιτέχνες μελετητές των κλασσικών γραμμάτων, συγκινηθέντες από την κακοποίηση που υφίσταται ο Ελληνισμός, γράφουν εξαίρετες κλασσικές μελέτες-έρευνες για την διάδοση του. Δυστυχώς η μακρά απόρριψη της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας από την εκπαίδευση έφερε ολέθρια αποτελέσματα, διότι του λοιπού είναι δύσκολη έως αδύνατη η εκ του πρωτοτύπου μελέτη των Ελληνικών κειμένων. Επομένως, το πρώτιστο μέλημα σαν Έλληνες είναι να εκμάθουμε την αρχαία μας γλώσσα, ώστε να ξαναδιαβάσουμε τον Όμηρο από το πρωτότυπο του.
*Η «Ιλιάς» πραγματεύεται για ανθρώπινα πράγματα, για την οικογένεια, για την εκδίκηση, για την θεία δικαιοσύνη για την αλήθεια και το ψέμα, για τον λαό και τις ιδέες, για τον θάνατο, τον πόλεμο και την ειρήνη, δίνοντας ένα ευχάριστο τέλος
Ποιος λοιπόν σκότωσε τον Όμηρο ; Εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες που σταματήσαμε να τον διαβάζουμε είναι η απάντηση. Και πρώτιστα οι κλασσικιστές, που δεν έκαναν τα λόγια πράξη ζωής. Η Ελληνική γλώσσα είναι ανεκτίμητο «εργαλείο» μάθησης και πνευματικής προόδου. Γιατί έχει μέσα της τον κώδικα της γνώσης, της φιλοσοφίας, του ανθρωπισμού και του πολιτισμού. Γι’ αυτό την καταπολεμούν οι σκοταδιστές, οι εξουσιαστές και οι άνθρωποι της σημερινής κλεπτοκρατίας.

Η Ορθοδοξία Κιβωτός του Ελληνισμού;

Τα αρχαία μοναστήρια μας, η μοναστική πολιτεία του Άθω, τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και παροικίες του εξωτερικού είναι οι κιβωτοί της αρχαίας Ελληνικής γλώσσης και φιλοσοφίας. Αν μορφωθούν οι ιερείς μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν την γλώσσα και την σοφία των προγόνων μας στους Έλληνες Χριστιανούς και στους ξένους, δεδομένου ότι τα Ευαγγέλια είναι γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα. Αυτός πρέπει να είναι ο νέος οικουμενικός στόχος της Ορθόδοξης Εκκλησίας για την διάδοση της Αγάπης και του Ορθού Λόγου. Η μελέτη της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και η ενσωμάτωση της στην Ορθόδοξη λατρεία μας , με παράλληλο εξοβελισμό της Ιουδαϊκής Βίβλου Όμως ενώ οι Εβραίοι παλινόρθωσαν την αρχαία Εβραϊκή γλώσσα, η Ορθόδοξη Εκκλησία απομακρύνεται από την αρχαία Ελληνική γλώσσα και τις αξίες μας. Ιδού η Ελληνική δυαρχία(Κράτους-Εκκλησίας) , η σχιζοφρένεια και η πνευματική μετάλλαξη μας σε «Ιουδήλους». «Για τους θεούς λέγε ως εισί»(Για τους θεούς να μιλάς όπως αρμόζει σε θεούς)- Βίας ο Πριηνεύς(625-540 π.Χ)

Tο Σχολείο Καθρέφτης της Κοινωνίας

Η κατάρρευση του εκπαιδευτικού συστήματος στον Δυτικό Κόσμο -και στην Ελλάδα ειδικότερα- είναι αποτέλεσμα της βαθμιαίας απομακρύνσεως από την Κλασσική Παιδεία. Οι Έλληνες γνώριζαν ότι τα παιδιά για να μάθουν και να γίνουν υπεύθυνα και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας, πρέπει να τα στηρίξει η οικογένεια , το περιβάλλον(γειτονιά, συγγενείς, φίλοι κ.α), το Σχολείο και τέλος η Πολιτεία(Αστυ). Επομένως είχαν προς τα εκεί προσανατολίσει τους θεσμούς τους.
Γνώριζαν επίσης ότι πρέπει να είναι δημιουργικά και να γίνουν «καλοί καγαθοί» πολίτες μάλλον παρά μόνον ευτυχισμένα και καταναλωτικά άτομα. Η νέα Κλασσική παιδεία -και η παραδοσιακή πολλαπλή προσέγγιση της ιστορίας, φιλολογίας, φιλοσοφίας, θρησκείας, πολιτικής επιστήμης- πρέπει σήμερον να συνδυασθή με το επαγγελματικό ήθος που εκπηγάζει από την Ελληνική σοφία. Για παράδειγμα δεν μπορεί να είσαι υπουργός, πολιτικός και διανοούμενος και να παραβιάζεις τους νόμους. Να είσαι δάσκαλος και να πουλάς ναρκωτικά. Η τέλος να είσαι μητέρα και να εκδίδεις τα παιδιά σου. Επίσης η πολιτική πρέπει να συνδυασθή με την ηθική, αν θέλουμε την έξοδο από τα σημερινά φοβερά αδιέξοδα. Κανείς δεν μπορεί να κατανοήση την κουλτούρα των άλλων αν δεν κατανοήση πρώτα την δική του. Ιδιαίτερα για μας τους Έλληνες, που πρέπει να κατανοήσουμε την Δυτική κουλτούρα, η οποία έχει την ρίζα της στην αρχαία Ελλάδα, πρέπει πρώτα να μελετήσουμε τον δικό μας πολιτισμό εις βάθος . Η πολυδιαφημιζομένη «πολυφυλετικότης» και «πολυπολιτισμικότης», στην πραγματικότητα δεν οδήγησε τις κοινωνίες στην ενοποίηση, όπως υπόσχονταν, αλλά στην πολυδιάσπαση και διαίρεση (στο διαίρει και βασίλευε), και τώρα θερίζουμε τα πιό πικρά αισθήματα εκδίκησης, διαχωρισμού, τρομοκρατίας , ρεβανσισμού και βίας. Τα ήθη πρέπει να επανέλθουν στην προσωπική συμπεριφορά των ατόμων. Προς τούτο πρέπει πρώτα να μορφωθούν Ελληνικά οι δάσκαλοι μας και να αλλάξη η κατεύθυνση της Παιδείας. Κι αν δεν φθάνουν τα χρήματα που παίρνουν οι εκπαιδευτικοί ας θυμηθούν το απόσπασμα του Δημόκριτου:
«Τυχερός όποιος είναι ευχαριστημένος με τα μέτρια και άτυχος εκείνος που απελπίζεται εν μέσω της αφθονίας»
Δυστυχώς στις μέρες μας ανήλθαν στην πολιτική εξουσία φαύλοι και διεφθαρμένοι. Όμως και όσοι έχουν απομείνει ηθικοί, παραδειγματίζονται από την ακολασία των φαύλων και τους ακολουθούν πιστά . Επομένως, η ηθική πρέπει να ξαναμπεί στην πολιτική και στον καθημερινό βίο, αν θέλουμε να βγούμε από το σημερινό τέλμα και τα αδιέξοδα. Το μαζικό κράτος της «Κλεπτοκρατορίας» πρέπει να δώση την θέση στους ενεργούς πολίτες και στο μοντέλο που έχει σαν θεμέλιο την Ελληνικό πολιτικό πολιτισμό, που έδωσε τα φώτα του στο Δυτικό πολιτισμό.

Η Ελληνική Πόλη πρότυπο του 21ου αιώνος

Η Ελληνική «Πόλη» διατηρούσε την ισορροπία μεταξύ των ανθρώπων, των υλικών κατασκευών-πόρων και του φυσικού περιβάλλοντος. Οι Έλληνες γνώριζαν ότι η παραβίαση αυτής της ισορροπίας είχε μοιραίες και καταστρεπτικές συνέπειες στους πολιτισμούς του παρελθόντος. Ο Πλάτων έλεγε ότι δεν μπορεί να διοικηθή η πόλη αν υπερβαίνη τις 10.000 ψυχές. Δημιούργημα της Ελληνικής «Πόλεως»(Αστεως) ήσαν οι σημερινοί θεσμοί (δημοκρατία, ατομική ευθύνη, παιδεία, πολιτιστική ζωντάνια, καλλιτεχνική ομορφιά και ευχαρίστηση του βίου) τους οποίους παραβιάζει ο σημερινός κόσμος. Το πρόβλημα των σημερινών πόλεων δεν είναι αποτέλεσμα της καλπάζουσας τεχνολογικής ανάπτυξης, αλλά μάλλον της καλπάζουσας κακής εφαρμογής της, διότι αυτές έγιναν επί τη βάσει της οικονομίας της αγοράς και όχι υπέρ των αναγκών των πολιτών. Σήμερα οι πόλεις κινδυνεύουν από ένα σύστημα που εκμεταλλεύεται την τεχνολογική ανάπτυξη για καθαρό κέρδος, ενώ στην Ελληνική πόλη πρυτάνευε η βιωσιμότης του περιβάλλοντος και η εξυπηρέτηση των πολιτών. Επομένως, η τεχνολογία πρέπει να κατευθύνεται από τον πολίτη προς όφελος του πολίτη, δηλαδή να εξασφαλίζη στον πολίτη τ’ ανθρώπινα δικαιώματα, υποφερτή στέγη, καθαρό νερό, υγιεινή τροφή, υγεία, εκπαίδευση, ελευθερία και προοπτική σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και οικονομικής καταστάσεως.
*Στην αυγή του 21ου αιώνα η κατάσταση των πόλεων είναι τραγική: Ρύπανση, καταστροφή των δασών, πληγές εξ αιτίας της βιομηχανοποίησης, άναρχης επέκτασης των πόλεων καταστρέφουν συστηματικά και αλόγιστα το οικοσύστημα που μας κρατά στην ζωή.
Στην αρχαία Αθήνα ακόμη και οι σκλάβοι είχαν τα στοιχειώδη προς το ζην και ουδείς ήτο άστεγος όπως σήμερον. Οι Ελληνικές πόλεις όχι μόνον δεν έθεσαν σε κίνδυνο τις μελλοντικές γενιές, αλλά άφησαν αθάνατα μνημεία πολιτισμού, που και σήμερα είναι πηγή ζωής, ομορφιάς και ελευθερίας για τους επιγιγνομένους. Αλλά τότε υπήρξε ένας Σόλων, γόνος βασιλικής οικογένειας, που είχε το θάρρος να προχωρήση σε ανακατανομή του πλούτου υπέρ των φτωχών. Σήμερα, παρ’ ότι η αύξηση του πλούτου παγκοσμίως ξεπερνά την αύξηση του πληθυσμού, οι φτωχοί αυξάνονται ποσοτικά και ποιοτικά, και η ψαλίδα ανοίγει υπέρ των πλουσίων . Όμως κανείς δεν αντιδρά για την αναδιανομή του πλούτου. Αν ζούσαν οι αρχαίοι σήμερα θα έκαναν ανακατανομή υπέρ των φτωχών, όχι μόνον του υλικού πλούτου, αλλά κι άλλων αγαθών, τα οποία απολαμβάνουν μόνον οι πλούσιοι, όπως λ. χ της συμμετοχής στην παιδεία, στην πληροφορική , στην τεχνολογία, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, του καθαρού αέρα, των καθαρών θαλασσών, των γόνιμων εδαφών, με βάση την αρχή του «Μέτρου», της βιωσιμότητος και βιοποικιλότητος. Και πρώτα απ’ όλα θ' άλλαζαν τα πρότυπα της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής συμπεριφοράς (από καταναλωτικό σε ευδαιμονιστικό μοντέλο), και γενικά του τρόπου σκέψεως, τα οποία αναπαράγουν τα κακά. τις σύγχρονες πόλεις η κατάσταση των φτωχών έχει παραμεληθή . Αποβάλλονται από τις καταναλωτικές κοινωνίες και απομονώνονται στα γκέτο, στις φτωχογειτονιές των πόλεων. Εκεί ενδημεί φυσικά η βία, το έγκλημα, τα ναρκωτικά, η αποξένωση, ο φόβος, το κυκλοφοριακό χάος και η μόλυνση του περιβάλλοντος. Οι Ελληνικές πόλεις ήσαν τα πρότυπα της ομορφιάς, της αρμονίας και της δημιουργικότητος, ενώ οι σύγχρονες πόλεις αντικατοπτρίζουν την σήψη και κοινωνική παρακμή. Η συνήθεια των πλουσίων να ζουν στο δικό τους γκέτο, της χλιδής, και οι φτωχοί στο γκέτο της μιζέριας και της αθλιότητος, είναι κοντόφθαλμη. Οι Ελληνικές πόλεις είχαν έντονα τα στοιχεία της «πολυλειτουργικότητος» (αγορές, ναούς, γυμναστήρια, σχολεία κλπ) για την συλλογική εξυπηρέτηση όλων των πολιτών ανεξαρτήτως τάξεως . Αντίθετα, οι σημερινές πόλεις εξυπηρετούν την «μονολειτουργικότητα» (σπίτια, εμπορικά κέντρα, αυτοκίνητα ΙΧ κλπ) δηλαδή την εξυπηρέτηση του ατόμου. Οι Έλληνες ανεγνώρισαν τη σημασία της πόλης τους και τον ρόλο που έπαιξε στην πολιτική, ηθική και πνευματική τους ανάπτυξη, καθώς και της δημοκρατίας. Σήμερα το μόνο που έχει αξία είναι το χρηματιστήριο και οι τράπεζες. Η σχέση μεταξύ της πόλης και της αρμονίας των πολιτών δεν λαμβάνεται υπ’ όψη. Θαρρείς δηλαδή ότι η πόλη δεν έγινε για τους πολίτες, αλλά οι πολίτες για να προσαρμοσθούν στα μέτρα της «τερατούπολης» και της οικονομίας της αγοράς. Σήμερα δίδεται έμφαση στον ατομισμό και στην διάσπαση και όχι στην επαφή και στην συνένωση της κοινότητος. Τούτο όμως συμβάλει στη πόλωση, την έλλειψη συνοχής και στην δημιουργία κοινωνίας των δύο ταχυτήτων.
*Όμως για την φύλαξη των πλουσίων και την καταστολή των φτωχών χρειάζονται περισσότερες δυνάμεις ασφαλείας, οπότε οι πόλεις βαθμηδόν στρατοκρατούνται και μεταβάλλονται σε πραγματικά φρούρια.
Πως όμως να γίνουν ενεργοί οι πολίτες σε μια τέτοια πόλη; Και πως να συμμετάσχουν στα κοινά οι πολίτες δύο ταχυτήτων, όταν ο ένας φοβάται τον άλλον; Επομένως η Ελληνική πόλη μπορεί να δώση και πάλιν το παράδειγμα για την οργάνωση των πόλεων του μέλλοντος Πριν όμως πρέπει να φτιάξουμε «καλούς κ’ αγαθούς» πολίτες για να τις κατοικήσουν. Όμως «βία μηδέν πράττειν» είπε Κλεόβουλος ο Λίνδιος(ένας από τους επτά σοφούς της αρχαιότητος 6ος αι. π. Χ)



ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ


( του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Στην ανθρώπινη ιστορία δεν υπήρξε θρησκευτικό δόγμα που να κάνει τόσο μεγάλο κακό στην ανθρωπότητα , όσο ο Ιουδαιο-Χριστιανισμός. Κι’ αυτό διότι όπου ρίζωσε μόνον πόνο, καταστροφές, εγκλήματα, κακουργήματα και ολοκαυτώματα έφερε στους λαούς. Ο Ιουδαιοχριστιανισμός ευθύνεται για :

1/ Την πυρπόληση και καταστροφή της Ρώμης . [ Κατά τον Κικέρωνα δεν έγινε από τον Νέρωνα, αλλά από τους Χριστιανούς υπό την καθοδήγηση του Παύλου και του συγκλητικού Σενέκα. Ποιός ηγέτης καίει την πρωτεύουσα του;]

1/ Την αντικατάσταση των φυσικών νόμων με αφύσικους τοιούτους, όπως:

α/ Το «Αγαπάτε αλλήλους» που ποτέ δεν έκαναν πράξη διότι είναι έξω από τα φυσικά πλαίσια.Ομως το χρησιμοποίησαν σαν στάχτη στα μάτια των λαών για να τους αποκοιμήσουν, ώστε να επιβληθεί ο Ιουδαισμός σε κοσμοκράτορα.

β/ Την ‘ανάσταση των νεκρών’ μιά απάτη εξωπραγματική και αφύσικη , διότι κανείς ως τώρα δεν γύρισε από τον Αδη. Από αυτά τα μεταφυσικά μυθεύματα και θαύματα πάσχει σήμερα ο λαός μας.

2/ Κατέστρεψε τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό , τον πρώτο ανθρωπιστικό και ορθολογιστικό πολιτισμό στον κόσμο, ο οποίος έβγαλε την ανθρωπότητα από την βαρβαρότητα και στο σκοτάδι.

3/ Πρόδωσε και παρέδωσε το θεοκρατικό Βυζαντινό Κράτος στους Οθωμανούς Τούρκους έναντι προνομίων από τον Σουλτάνο προς τον πατριάρχη. Η συνωμοσία υπήρξε διττή, ήτοι : α/ άρνηση στρατεύσεως του ιερατείου, και β/ ενεργητική προδοσία του ιερατείου κατά την διάρκεια της πολιορκίας της Κωνστ/λεως από τον Μωάμεθ.

4/ Αφόρισε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 για να διατηρήσει τα προνόμια του πάνω στο σκλαβωμένο Ελληνικό Εθνος

5/ Κατέστρεψε το Ελληνικό Κράτος με την σύζευξη του μ’ αυτό.

6/ Κατέκαυσε , κατατεμάχισε και πώλησε τα δάση της πατρίδος μας. Ακόμη και τα λιγοστά δάση που απέμειναν θέλουν να τα κάνουν οικόπεδα για να φτιάξουν μοναστήρια , ναούς του Γιαχβέ και αρχιεπισκοπικά παλάτια .

Το Βαθύ (Φαναριωτικό) Κράτος

Τα κατάλοιπα του Βυζαντινού και Οθωμανικού κράτους(Φαναριώτες) μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος μετακόμισαν στην Αθήνα και ήλθαν σε στενή σύζευξη με το αναγενόμενο Ελληνικό Κράτος . Εκτοτε το θεοκρατικό τούτο μόρφωμα επιβιώνει μέχρι σήμερον και κρατά όμηρη την Πολιτεία, βάζοντας φραγμό στην δημοκρατία , στην πρόοδο και στον διαφωτισμό του λαού μας.

Το Ελληνικό Κατεστημένο αποτελείται από :

Το Ιουδαιοχριστιανικό Ιερατείο - τις 4 ηγεμονικές οικογενειες - Μεγάλο Κεφάλαιο- Δικαιοσύνη- Ενοπλες Δυνάμεις & Σώματα Ασφαλείας- Βουλευτές & Κόμματα , Παιδεία , ΥΠΕΞ και τα ΜΜΕ(με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως ο ΣΚΑΙ) Αυτό αποτελεί το ‘Βαθύ Κράτος της Ελλάδος’. Με την έλευση της ’Παγκοσμιοποίησης’ τούτο παρεχώρησε μεγάλα προνόμια στο Πολυεθνικό Κεφάλαιο. Το Βαθύ Κράτος αντιμάχεται τον Ορθόν Λόγον και πάντα βρίσκεται σε αντινομία με την Ελληνική κοινή γνώμη. Εν αντιθέσει προς το «Βαθύ Κράτος της Τουρκίας» που ναι μεν είναι εθνικιστικό και φασιστικό, αλλά ταυτόχρονα είναι και προοδευτικό στο μέτρον που αντιτίθεται στο Ιλσάμ και στην θεοκρατία, το δικό μας είναι θεοκρατικό-σιωνιστικό , σκοταδιστικό , συντηρητικό και αντιλαικό. Ετσι με οποιαδήποτε κυβέρνηση η κατάσταση δεν αλλάζει , διότι το «Βαθύ Κράτος» παραμένει αναλλοίωτο. Το χαρακτηρηστικό του ‘Βαθέως Κράτους’ είναι ότι βρίσκεται υπεράνω του νόμου και τούτο κατοχυρώνεται από την ασάφεια του Συντάγματος (επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία). Σε μιά όμως Πολιτεία που δεν λειτουργούν οι νόμοι επικρατεί πολυνομία, αναρχία, εκμετάλλευση του αδυνάτου από τον ισχυρόν, κλεπτοκρατία , έλλειψη ανταγωνισμού -ορθολογισμού, φαβορητισμός κ.ο.κ. [ Η πολυνομία και η ΜΗ εφαρμογή του Νόμου, ως ένα βαθμό προωθείται και από τους ανθρώπους της Δικαιοσύνης(δικηγόρους- δικαστές) για να εκμεταλλεύονται τους πολίτες. ] Το πρόβλημα λοιπόν της Ελλάδος δεν είναι η έλλειψη καλών νόμων , αλλά η εφαρμογή τούτων από την Πολιτεία. Είναι διαπιστωμένο ότι δεν έχει πολιτική βούληση η Πολιτεία να τους εφαρμόσει. Γιατί όμως;

Το Βαθύ Κράτος υπεράνων των Νόμων


Νόμοι είναι το σύνολο των υποχρεωτικών, αντικειμενικών και γενικών ρυθμιστικών κανόνων, οι οποίοι στη μεν Φύση επιβάλλονται υπό της Αναγκαιότητος (με την μορφή του αιωνίου Ηθικού και Φυσικού Νόμου, Lex Aeterna), στις δε ανθρώπινες κοινωνίες και Πολιτείες από τα Νομοθετικά Σώματα(Κοινοβούλια), τα οποία όμως κατά κανόνα επηρεάζονται αμέσως ή εμμέσως εκ των δεδομένων της λεγομένης Παραδόσεως [Η λέξη ‘Νόμος’ εκπηγάζει εκ του ρήματος «νέμω». Αυτό που έχει δοθεί ή απονεμηθεί κατ' αναλογίαν. Αρχικώς η χρήσις, η νομή και εν συνεχεία ο κάθε κανονιστικός κοινωνικός θεσμός.] Τα πάντα ξεκινούν από την σύζευξη Κράτους-Εκκλησίας. Τούτο νέμεται τα πάντα από κοινού με το μεγάλο Κεφάλαιο των Πολυεθνικών. Να λοιπόν γιατί το Ιερατείο δεν υπακούει στους γραπτούς νόμους . Ομως το ‘Βαθύ Κράτος ’ συναινεί πάντα στις επιθυμίες και στην βουλιμία του. Το Ιερατείο δεν θέλει να χάσει τα προνόμια που είχε από της εποχής της Βυζαντινής αυτοκρατορίας , τα οποία διετηρήθησαν και κατά την Οθωμανική δουλεία, ως σήμερον. Αυτό με τους Κοτζαμπάσηδες ήτο στην ουσία το Παρακράτος( 5η φάλαγγα) του Σουλτάνου εντός του Ελληνισμού. Σαν αντάλλαγμα των υπηρεσίών αυτών ο εκάστοτε σουλτάνος ανανέωνε την δοτή εξουσία που είχε δοθεί προς τον Πατριάρχη Γενάδιο μετά την πτώση της Βασιλεύουσας για τις προδοτικές του υπηρεσίες. Το ώρισε να εισπράττει τον κεφαλικό φόρον και να εκμεταλλεύεται τους ραγιάδες . Δεν είναι δε τυχαίον ότι μετά την Οθωμανική κατοχή το Ιερατείο τούτο βγήκε ζάπλουτο , αφού κατείχε σχεδόν ολόκληρη την Ελληνική γη με Οθωμανικά φιρμάνια . Κι’ αυτό έχει την εξήγηση του: Επειδή ο κεφαλικός φόρος ήτο βαρύτατος για τους ραγιάδες, ενώ αντιθέτως για την Εκκλησία ήτο ελαχίστος ή και μηδενικός, οι περισσότεροι ραγιάδες-πιστοί για να γλυτώσουν τις περιουσίες τους, αντί να τις δώσουν στον Τούρκο κατακτητή προτιμούσαν να την δωρήσουν στο Ιερατείο και στα Μοναστήρια για να ‘σώσουν την ψυχή τους‘. Ετσι η Αττική γη είχε την ατυχία να κατέχεται από ελάχιστες Μονές , οι οποίες ουσιαστικά ξεπούλησαν τα δάση της Πεντέλης, της Πάρνηθος , του Υμηττού , της Κερατέας, ως το Σούνιο και περιφερειακώς του δρόμου ως την Βουλιαγμένη και Βούλα. [Οι τελευταίες πυρκαιές στην Αττική έχουν ως ηθικό αυτουργό την Εκκλησία] Να λοιπόν γιατί η Φαναριώτικη Πολιτεία του ‘Βαθέως Κράτους’ δεν επιθυμεί την ύπαρξη σταθερών νόμων, αλλά και την εφαρμογή τους. Διότι όταν είναι αδιανέμητα «πάντες πάντα αδιανέμητα νέμονται» (Πυθαγόρας) και προ παντός η Εκκλησία που τα κατέχει με πλαστούς τίτλους και φιρμάνια προδοσίας. Και φυσικά εξυπηρετείται και η Εξουσία(κομματική πελατεία και ξένη ολιγαρχία) [Ο Σπεύσιππος ορίζει στους «Όρους» του τον Νόμο με στενώς πολιτικό τρόπο, ως δόγμα διαρκείας ενός πολιτικού σώματος (ΔΟΓΜΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΟΥΚ ΕΙΣ ΤΙΝΑ ΧΡΟΝΟΝ ΑΦΩΡΙΣΜΕΝΟΝ)].


Ο Ηθικός Νόμος


Ηθικός Νόμος είναι για τις ανθρώπινες κοινωνίες το σύνολο των ατύπων κανόνων, που προσδιορίζουν την βάση της ηθικής συμπεριφοράς των μελών τους, διαμορφώνεται δε αυτός με γνώμονα τον συνδυασμό των δεδομένων του Φυσικού Νόμου και, κυρίως της Παραδόσεως. Ο Ηθικός Νόμος θεωρείται, εν γένει, ως εικόνα του Αιωνίου Ηθικού Φυσικού Νόμου, προς τον οποίο οφείλει να συμμορφώνεται ο πεπολιτισμένος άνθρωπος. Κατά τους Κυνικούς ωστόσο, υπάρχει θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στην «Φύση» (η οποία στηρίζεται στο «Είναι») και τον «Νόμο» (ο οποίος στηρίζεται στο «έθιμον»). Ιδού γιατί το πονηρόν Ιερατείον δεν θέλει να αλλάξει τίποτα από τα ήθη και έθιμα του παρελθόντος , τα οποία είναι κομμένα και ραμμένα πάνω στις Ιουδαιοχριστιανικές δοξασίες και απάτες. Και όσες φορές έγιναν αλλαγές στους νόμους(γραπτούς και εθιμικούς) τις κέρδισε ο λαός μας με σκληρότατους αγώνες . Στους αγώνες του λαού το ανώτατο Ιερατείο ήτο πάντοτε με το μέρος του ‘Βαθέως Κράτους’ και ενάντια στον λαό. Το χωριό και η ύπαιθρος ήτο κάτω από το πέλμα του παπά, του χωροφύλακα και του …δάσκαλου, που ήτο πιόνι και στράβωνε τα Ελληνόπουλα με τον «Ελληνοχριστιανικό Πολιτισμό» των προπατόρων ημών Αβραάμ , Ισαάκ και Ιακώβ …. Ολοι οι κοινωνικοί μας θεσμοί είναι συμβατικοί και τεχνητοί, αλλά και αμείλικτοι επίσης στραγγαλιστές της ατομικής ελευθερίας. Η πραγματική απελευθέρωση επιτυγχάνεται μέσω της εκ θεμελίων επαναξιολογήσεως όλων των αξιών και της συνειδητοποιήσεως τού απρόσμενα μεγάλου αριθμού νόμων , ηθών και εθίμων , τα οποία μπορούν να διαγνωσθούν και εν συνεχεία ν' αντιμετωπισθούν ως περιττά ή παντελώς άχρηστα. Ομως παντού η δογματική Εκκλησία και το Βαθύ Κράτος στέκουν εμπόδια στην πρόοδο και απελευθέρωση του λαού μας. Δείτε σε τι δεινή κατάσταση έχουν περιφέρει τον άνθρωπο στην πατρίδα μας. Πάντως το θέμα των πυρκαιών αποτελεί εθνική τραγωδία πολύ περισσότερον διότι έχει μεταφερθεί στο χώρο της αντιπαράθεσης των δύο κομμάτων εξουσίας Ούτως εχόντων των πραγμάτων μετά από μερικές εκλογικές αναμετρήσεις, η Ελλάδα θα έχει αποψιλωθεί παντελώς από τα δάση και το πράσινο, αν δεν αντισταθούμε.


Αληθής Νόμος ο Ορθός Λόγος


Οι Στοωικοί είχαν εντελώς διάφορη ιδέα περί Νόμου. Αυτή προβάλλει με αρκετή σαφήνεια εκ των λόγων του Λαϊλίου στο «De Republica» του Κικέρωνος, ο οποίος γράφει : «Υπάρχει πράγματι ένας Αληθής Νόμος, ο Ορθός Λόγος, ο οποίος ευρίσκεται σε αρμονία με την Φύση, αφορά όλους τους ανθρώπους και είναι αμετάβλητος και αιώνιος. Δια των επιταγών του, αυτός ο Νόμος καλεί τους ανθρώπους να πράξουν το καθήκον τους, ενώ δια των απαγορεύσεών του τούς εμποδίζει να πράξουν το κακό. Οι προτροπές και οι απαγορεύσεις του πάντοτε επηρεάζουν τους αγαθούς ανθρώπους, αλλά είναι αναποτελεσματικές έναντι των κακών. Κάθε αναίρεση αυτού του Νόμου μέσω της ανθρωπίνης νομοθεσίας δεν υπήρξε ποτέ ηθικώς δικαία, ούτε και επιτρέπεται άλλωστε να περιορίσει κανείς την λειτουργία του, ενώ είναι παντελώς αδύνατος η κατάργησή του... Μόνον ένας πραγματικός Νόμος υφίσταται, αιώνιος και αμετάβλητος, συνδετικός και ενοποιητικός όλων των εθνών και όλων των εποχών ……Ο άνθρωπος που δεν υπακούει σε αυτόν τον Νόμο(φυσικό), απαρνείται το καλύτερο τμήμα του εαυτού του και αρνείται την πραγματική φύση του, καταδικάζοντας έτσι τον εαυτό του στην χειροτέρα όλων των ποινών, παρ' όλο που ίσως έχει διαφύγει όλες τις άλλες συνέπειες, εκείνες που συνήθως οι άνθρωποι θεωρούν ως τιμωρίες». Το Ιουδαιοχριστιανικό Ιερατείο επειδή δεν πιστεύει στην Φύση και στη ζωογόνο και αγαθοεργό επίδραση της στον άνθρωπο θέλει να την καταστρέψει . Το Ιερατείο είναι στην πραγματικότητα άθεον. Θέλει να κάψει τα δάση και να τα πουλήσει σαν οικόπεδα προς ΄χάριν του χρυσίου . Θέλει να ανεγείρει αρχιεπισκοπικά παλάτια για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία , τηνό αλαζονεία και την υλιστική μανία των ταγών του (πατριαρχών, αρχιεπισκόπων, επισκόπων, ηγουμένων κλπ) Οταν έχει στερέψει ο ηθικός και ο Ορθός Λόγος , περισσεύει η ύλη και η ύβρις για να φτιάξει η διεθνής εξουσία τα νέα Ολοκαυτώματα. Και ένα ίσως ακραίο ερώτημα :

Μήπως οι σπινθήρες ξεκινούν από τον ουρανό, από κάποιο ‘έξυπνο’ λέιζερ;


Προτάσεις


Το θέμα όμως που πρέπει να απασχολήσει τον σημερινό άνθρωπο δεν είναι τι κάνουν όλοι αυτοί οι κοιλιόδουλοι, ακαμάτηδες , προγάστορες εξουσιαστές, αλλά τι κάνουμε εμείς οι απλοί άνθρωποι. Θα συνεχίσουμε να τους ανεχόμαστε ή θα ζητήσουμε :

α/ Τον άμεσο διαχωρισμό του Κράτους από την Εκκλησία, διότι τούτο προτάσσει η δημοκρατική μας Πολιτεία.

β/ Την απομάκρυνση από το Υπουργείον Παιδείας όλων των δογμάτων και Εκκλησιών διότι είναι ΄μεγέθη ασύμβατα και την Ελληνοποίηση τούτου με την απομάκρυνση της κ. Γιαννάκου

γ/ Την τήρηση των νόμων της Πολιτείας από το Ιερατείο (να σταματήσουν οι ‘πολεοδομίες των δεσποτάδων και των μονών’ , το ξεφύτρωμα ναών σαν προπομποί των αυθαίρετων οικισμών, τα ρουσφέτια και οι χαριστικές πράξεις εκ μέρους της Πολιτείας, και ο σφιχτός εναγκαλισμός των κομμάτων με το Ιερατείον ) Πήρε πολεοδομικη άδεια η Μονή Εφραίμ για να υψώσει τα σύγχρονα τείχη της Ιεριχού στην Νέα Μάκρη;

δ/ Την ανάληψη της μισθοδοσίας του κλήρου από τους ίδιους τους πιστούς και όχι από τον κρατικό προυπολογισμό. (Ως και τα έξοδα της θεραπείας του αρχιεπισκόπου να μεταβεί μετά της κουστωδίας του στις ΗΠΑ ανέλαβε το βαθύ κράτος των Αθηνών, δηλαδή με έξοδα των φορολογουμένων. Γιατί δεν τα βάζει η Εκκλησία από το πλουσιότατο Εκκλησιαστικό Ταμείο της;)

ε/ Την απαγόρευση της ενίσχυσης των Πατριαρχείων με χρήματα των φορολογουμένων.

στ/ Την απαλλοτρίωση όλων των δασικών εκτάσεων και των ελεύθερων χώρων υπέρ του δημοσίου και η διαμόρφωση τους σε εθνικούς δρυμούς και πάρκα

ζ/ Την αποκοπή του ομφάλιου λώρου του Εκκλησιαστικού Παρακράτους με τις Δημόσιες Υπηρεσίες (πολιτικά κόμματα, δικαιοσύνη κλπ) και τις Ενοπλες Δυνάμεις.

η/ Την αφαίρεση από τα ¨ιερά τους βιβλία¨ όλες τις απαξιωτικές αναφορές σε βάρος των Ελλήνων .

θ/ Την ανασύνταξη των νόμων με βάση το κοινωνικό καλό. Αυτοί να είναι διαρκούς ισχύος , καθολικής εφαρμογής , σεβαστοί από όλους , χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια για τους δόλιους και πονηρούς .

ι/ Να υπάρξει γεναίος εκδημοκρατισμός στην χώρα και αντιστοίχηση της εξουσίας με την λαική κυριαρχία(δημοψηφίσματα, δημοκρατική συγκρότηση κομμάτων, όχι επαγγελματίες πολιτικοί, άμεση δημοκρατία κ.ο.κ)

κ/ Να μπουν κανόνες στην εισβολή του πολυεθνικού κεφαλαίου

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ