AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣΑ
(του Υποστρατήγου ε.α K. Χ. Κωνσταντινίδη
Αύριο γιορτάζουμε μια μεγάλη επέτειο . Στις 6 Απριλίου 1941 οι Γερμανικές Στρατιές του Γ! Ράιχ,(συνολικής δυνάμεως 24 Μεραρχιών Πεζικού και 9 Θωρακισμένων, υποστηριζόμενες από 1394 αεροσκάφη) επετέθησαν κατά των Ελληνικών θέσεων από του Μπέλες μέχρι του Εχίνου και της Νυμφαίας, και από το Ζάγκρεμπ, προς Σαμποτίτσα, προς Βελιγράδι και προς Κραγίουγεβατς. Η ταχεία έκβαση αυτής της επιχείρησης θα εξασφάλιζε το νότιο πλευρό του «Σχεδίου ΒΑΡΒΑΡΟΣΣΑ» (επίθεση κατά της Σοβιετικής Ενώσεως). Προηγήθηκε φοβερός αεροπορικός βομβαρδισμός του Βελιγραδίου με πολλά θύματα εκ του αμάχου πληθυσμού. [Η Ιστορία επανελήφθη το 2001 από τις ΝΑΤΟ-ικές δυνάμεις κατά της Γιουγκοσλαβίας (Γ/Β) και κατά της Ελλάδος με το «Σχέδιο Ανάν » τώρα.] Η Γιουγκοσλαβική επιστράτευση διαταράχθηκε σοβαρότατα , η δε συγκέντρωση και αντίσταση των Γ/Β δυνάμεων παρέλυσε. Αντίθετα, στα Ελληνικά σύνορα διεξήχθη σωστή Γιγαντομαχία επί της γραμμής των οχυρών:
1/ Στον τομέα του Οχυρού Μπέλες τα Ελληνικά τμήματα δέχθηκαν σφοδροτάτη Γερμανική επίθεση και λόγω βαρυτάτων απωλειών συνεπτύχθησαν προς τα χωριά Μουργιές, Καστανούσα, Πλατανάκι και προς την κοιλάδα της Ροδοπόλεως.
2/ Στον τομέα των Οχυρών, Ιστίμπεη και Κέλκαγια, παρά τα καταιγιστικά πυρά από αέρος και εδάφους και τις αλλεπάλληλες επιθέσεις, ο εχθρός απεκρούσθη από την σθεναρή αντίσταση των μαχητών της 18ης Ελληνικής Μεραρχίας. Στο Οχυρό Ιστίμπεη αποδεκατίσθηκε η Γερμανική 5η Ορεινή Μεραρχία Ακόμη και όταν τελικά επικάθησαν στην επιφάνεια τού οχυρού οι Έλληνες μαχητές εξαπέλυαν αλλεπάλληλες σφορότατες αντεπιθέσεις και ανέτρεπαν τον αντίπαλο. Οι φρουρές των οχυρών παρέμεναν μέσα σ’ αυτά ακόμη και όταν η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική από τα αέρια και τις αναθυμιάσεις. Σημειωτέον δε ότι το πλείστον των μαχητών στα οχυρά ήσαν τραυματίες του Αλβανικού μετώπου.
3/ Στα Οχυρά Αρπαλούκι και Παλιουργιώνες παρά τους ανελέητους βομβαρδισμούς οι Ελληνικές δυνάμεις κράτησαν σθεναρώς.
4/ Στα Οχυρά Ρούπελ, Καρατάς και Κάλη, όπου αμύνετο η 14η Ελληνική Μεραρχία, υπήρξε άγριος ο αγών . Κι’ εκεί όμως ο εχθρός αποκρούσθηκε με βαρείες απώλειες . Οι Γερμανοί με βάρκες προσπάθησαν να κατεβάσουν αγήματα στο ρεύμα του ποταμού Στρυμώνα, αλλ’ απεκρούσθηκαν από επιτυχείς βολές του Πυροβολικού μας.
5/ Ανατολικότερα, στα Οχυρά Μαλιάγκα, Μπαμπαζώρα, Παρταλούσκα , Περιθώρι και Εχίνος όλες οι επιθέσεις των Γερμανών απεκρούσθηκαν με βαρειές απώλειες. Γενικώς όλες οι προσπάθειες των Γερμανών κατά των Οχυρών απεκρούσθησαν με βαρύτατες γι’ αυτούς απώλειες, παρά το γεγονός ότι ο επικός αγών των Ελλήνων διεξήχθη με παντελή αεροπορική απουσία.
6/ Στο Σαρωνικό τα Γερμανικά αεροπλάνα επόντισαν μαγνητικές νάρκες. Μια απ’ αυτές εχτύπησε Αγγλικό μεταγωγικό πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά φορτωμένο με 300 τόνους εκρηκτικές ύλες. Ένεκα τούτου η καταστροφή του λιμανιού και των πέριξ υπήρξε ολοκληρωτική.
Ο Έλλην στρατιώτης ήτο ο πρώτος και μοναδικός στην Ευρώπη αντίπαλος που καθήλωσε τις αήττητες στρατιές του Γ! Ράιχ. Όμως στις 9 Απριλίου η άμυνα στην Γ/Β κατέρρευσε και οι Γερμανικές δυνάμεις προήλασαν δια του άξονος Μοναστηρίου προς νότον και στις 10 Απριλίου εισήλθαν στο Ελληνικό έδαφος . Η ασθενής Ελληνο/Βεταννική άμυνα στο μέτωπο αυτό δεν μπόρεσε να τις συγκρατήσει τις Γερμανικές δυνάμεις , οι οποίες διέσπασαν την τοποθεσία στο Κιρλί-Δεβέν(Αμύνταιο) και από το ρήγμα προήλασαν προς την Νότια Ελλάδα. Έτσι διεσπάσθη η συνέχεια του μετώπου της Αλβανίας και Μακεδονίας.
7/ Το πρωί της 20ης Μαΐου οι Γερμανοί άρχισαν την «Μάχη της Κρήτης» που κράτησε ως τις 27 Μαΐου. Αλλά και εκεί τους ανέμενε η ίδια ηρωική αντίσταση και μια πρωτοφανής πανωλεθρία των επιλέκτων μονάδων αλεξιπτωτιστών και αεραγημάτων. Η Κρήτη υπήρξε ο «τάφος» των Γερμανών Αλεξιπτωτιστών και η επιχείρηση για την κατάληψη της Κρήτης ήτο η τελευταία τους επιχείρηση.
7/ Η Ανατροπή των Σχεδίων του Αξονα
Η εκστρατεία κατά της Ελλάδος ανέτρεψε τα σχέδια του Χίτλερ για την κατάληψη της Ρωσίας. Η Ελληνική αντίσταση από 6 – 10 Απριλίου στα Οχυρά της Μακεδονίας και η βραδεία προέλαση των Γερμανικών δυνάμεων εντός της Ελλάδος, μέχρι της 30ής Απριλίου, και εν συνεχεία η «Μάχη της Κρήτης» κατέστησε αδύνατη την έγκαιρη επτόξευση της επιχείρησης «Βαρβαρόσσα» στις 15 Μαΐου, όπως είχε σχεδιασθεί. Τελικά η επιχείρηση κατά της Ρωσίας άρχισε στις 21 Ιουνίου, δηλαδή με καθυστέρηση πέντε εβδομάδων. Τούτο υπήρξε η κυριότερη αιτία για να χάσουν τη Μάχη της Ρωσίας, διότι τους πρόλαβε ο Ρωσικός χειμών. «Αν το Στάλινγκραντ και ο Καύκασος κρατούν , τούτο δεν είναι άσχετο προς την Ελληνική αντίσταση…Ο κόσμος πραγματικά δεν δικαιούται να λησμονήσει τα Ελληνικά κατορθώματα» έλεγε στις 28 Οκτωβρίου 1942 ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Φ. Νόελ Μπαίκερ .
Θα τα λησμονήσουν όμως γρήγορα οι Αγγλο/Αμερικάνοι «σύμμαχοι» μας!! Το 1944 ο Ουίνστον Τσόρτσιλ μας έβαλε τον εμφύλιο πόλεμο και παζάρευε τα νησιά μας με την Τουρκία σαν αντάλλαγμα για την κατάπνιξη του Δεκεμβριανού Κινήματος . Το 1959 ο Ηντεν - με την υπογραφή και του Κ. Καραμανλή και Μακαρίου- έβαλε τους Τούρκους στην Κύπρο. Το 1974 ο Αμερικανοσιωνιστής και σφαγεύς του Κυπριακού λαού Χένρυ Κίσσιγκερ έδωσε το «πράσινο φως» στον Τουρκικό Αττίλα. Βέβαια φταίμε πρωτίστως κι’εμείς, οι ευκολόπιστοι και χιλιοπροδομένοι, που πέφτουμε συνεχώς στις παγίδες και στις ατιμίες τους. Καιρός λοιπόν ν’ αποκτήσουμε Αυτογνωσία.
-Δόξα και τιμή στους Ηρωικούς αγωνιστές των Οχυρών της Μακεδονίας μας και της λεβεντομάνας Κρήτης.
-Δόξα και τιμή στους Ηρωικούς αγωνιστές του Έπους του 1940.
-Δόξα και τιμή στους Ήρωες της ΕΟΚΑ που θυσιάσθηκαν για την ελευθερία της Κύπρου μας που αυτήν την εποχή βρίσκεται για μια ακόμη φορά «στα δίχτυα της Αμερικανοσιωνιστικής αράχνης»
-Ντροπή και Όνειδος στους αγνώμονες και άτιμους Αγγλο/Αμερικάνους εξουσιαστές που παρέδωσαν την Κύπρο στην στρατοκρατική Τουρκία.
-Ντροπή και Όνειδος και στους αγνώμονες και συνωμότες Εβραιοσιωνιστές που ξεχνώντας την μεγάλη ευεργεσία προς τους Εβραίους της Κατοχής από αυτόν τον φιλότιμο και ευαίσθητο λαό, τώρα μας ανταποδίδουν χολή και όξος.
Αδέλφια ψηλά το κεφάλι!!! Το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Οι Έλληνες ανέκαθεν προμαχούν υπέρ της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας της Δικαιοσύνης και όλων των μεγάλων πανανθρώπινων Αξιών.
ΟΧΙ στα συνωμοτικά σχέδια και στους εκβιασμούς τους στην Κύπρο.
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com


Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ(Μέρος 1 ον)

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


(του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)





Ο αυτομολήσας στο αντι-Εβραϊκό στρατόπεδο Εβραίος Benjamin Freedman αποκάλυψε επτασφράγιστα μυστικά, και τους πρωταιτίους της μεγαλύτερης ανθρωποσφαγής του 20 ου αιώνα κατά τον Α! και Β! Π.Π, με άνω των 200 εκατομμυρίων νεκρών , πολλαπλάσιους τραυματίες, αστρονομικές καταστροφές, και εκατοντάδες τρισεκατομμύρια στα ταμεία των Σιωνιστών Εβραίων και των συνεργατών τους για ν’ αναβιώσει το Ισραήλ. [σ. σ Το χειρότερο ότι οπισθοδρόμησαν την πορεία του πραγματικού πολιτισμού που χάραξαν οι Ελληνες]

Ο Benjamin Freedman , γεννημένος το 1890 , ήτο μια πληθωρική και συνωμοτική προσωπικότητα, αλλά και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας της Νέας Υόρκης , κάτοχος της Woodbury Soap Company. Απεκήρυξε το Σιωνισμό μετά την Εβραίο-Κομμουνιστική επικράτηση το 1945 και αφιέρωσε το υπόλοιπο της ζωής του και της μεγάλης περιουσίας του (κατ’ ελάχιστον $ 2,5 εκατ. δολάρια) για την αποκάλυψη της Εβραϊκής συνωμοσίας και τυραννίας, η οποία έχει τυλίξει τις ΗΠΑ. Γνώριζε άριστα όλο το παρασκήνιο διότι ευρίσκετο στα υψηλότερα κλιμάκια του παγκόσμιου Εβραϊκού μηχανισμού που ελέγχει τον κόσμο. Υπήρξε φίλος των κορυφαίων Εβραίων Bernard Baruch, Samuel Untermyer και ήτο προσωπικός γνωστός των κορυφαίων Αμερικανών ηγετών Woodrow Wilson, Franklin Roosevelt, Joseph και John F. Kennenty κ. α . Οι αποκαλύψεις του αυτές έγιναν έμπροσθεν ακροατηρίου το 1961 στο ξενοδοχείο Willard Hotel της Ουάσιγκτον D.C , προς χάριν της πατριωτικής εφημερίδος “Common Sense” του Conde McGinley’s .

Παρ’ ότι η συνέντευξη του Benjamin Freedman φαίνεται απηρχαιωμένη, κάτω από πρίσμα των σημερινών γεγονότων που δρομολογεί η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, ο αναγνώστης θ’ αντιληφθεί την συνέχιση της συνωμοσίας και θα συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που διατρέχουμε να μας ρίξουν και πάλιν σε ένα απέραντο σφαγείο ή και στον πυρηνικό όλεθρο. Επίσης θα αντιληφθεί ότι οι ίδιοι άνθρωποι κρύβονται πίσω τις Γενοκτονίες των Ελλήνων, Αρμενίων, Κούρδων, Ασσυρίων, Κυπρίων και τώρα των Παλαιστινίων, Ιρακινών κ.ο.κ . Το συμπέρασμα της συνεντεύξεως του κορυφαίου Εβραίου ήτο ότι οι Σιωνιστές και οι ομόθρησκοι τους κυβερνούν τις ΗΠΑ ωσάν να ήσαν οι απόλυτοι μονάρχες. Αυτό το γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια όχι μόνον οι απλοί άνθρωποι, αλλά και τα δένδρα της Βόρειας Κύπρου. Εάν συμπληρώσεις τις αναπάντητες ψηφίδες του σταυρολέξου της ιστορίας με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Benjamin Freedman, θα σχηματίσεις την λέξη ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ και θα δώσεις εξηγήσεις όχι μόνον στις προηγούμενες αλλά και στις σημερινές διεθνείς μηχανορραφίες στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπου ο Διεθνής Σιωνισμός επιδιώκει την εγκατάσταση του Μεγάλου Ισραήλ και την ανάδειξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της οικουμένης. (Συνεχίζεται)





Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (Μέρος 2 ον)



ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

(του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)



Τι συνέβη το καλοκαίρι του 1914 όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ; Ποιός άραγε θυμάται ότι στον πόλεμο εκείνο σκοτώθηκε το άνθος της Ευρώπης για –υποτίθεται- υψηλά ιδανικά που ουδείς σήμερα θυμάται ή τιμά και θεωρεί την Τουρκία καλύτερη σύμμαχο από την Ελλάδα; Στον πόλεμο εκείνο πολέμησαν από την μια μεριά οι Σύμμαχοι με την Βρεταννία, Γαλλία και Ρωσσία και από την άλλη η Γερμανία , Αυστρο-Ουγγαρία και Τουρκία.(σ. σ Η Ελλάδα συμμετείχε στον Α!Π.Π στο πλευρό των συμμάχων)

Εντός διετίας η Γερμανία είχε καταγάγει περιφανή νίκη έναντι των συμμάχων. Τα Γερμανικά υποβρύχια , αιφνιδίασαν τους Άγγλο-Γάλλους και σάρωσαν όλες τις συμμαχικές νηοπομπές από τον Ατλαντικό ωκεανό. Η Βρεταννία έμενε μόνη, απομονωμένη και αβοήθητη, χωρίς πυρομαχικά και εφόδια για τον στρατό της και με ελάχιστα τρόφιμα και εφόδια για τον λαό της, ικανά να επαρκέσουν για μία μόνον εβδομάδα . Εκείνη την εποχή ο Γαλλικός στρατός είχε επαναστατήσει με το γνωστό “pour quoi”. Είχαν χάσει 600.000 άνδρες, το άνθος δηλαδή της Γαλλίας , για την άμυνα του φρουρίου του Βερντέν και της αμυντικής γραμμής του Σομ. Ο Ρωσσικός στρατός λιποτακτούσε πηγαίνοντας στα σπίτια του , διότι δεν ήθελαν άλλο πόλεμο , ούτε τον Τσάρο. Η κομμουνιστική προπαγάνδα είχε κάμψει το ηθικό του. Και ο Ιταλικός στρατός είχε κι’ ατός καταρρεύσει.

Δεν είχε πέσει ντουφεκιά επι Γερμανικού εδάφους, ούτε στρατιώτης των συμμάχων είχε περάσει τα σύνορα της Γερμανίας. Και τότε η Γερμανία προσέφερε έντιμους όρους ειρήνης στην Βρεταννία, η οποία θα εβασίζετο στην προτέρα κατάσταση(a status quo ante) Ας σταματήσει δηλαδή ο πόλεμος και ας είμαστε όπως πριν από τον πόλεμο. Η Αγγλία το 1916 εξήταζε τούτο σοβαρά, δεδομένου ότι δεν είχε άλλη επιλογή, διότι αν συνέχιζε τον πόλεμο θα ηττάτο κατά κράτος.

Όταν αυτά συνέβαιναν εκπρόσωποι του Ανώτατου Σιωνιστικού Συμβουλίου της Γερμανίας-σαν από μηχανής θεός-μετέβησαν στη Βρετανία και έκαναν προτάσεις στο Βρετανικό Πολεμικό Συμβούλιο . Αυτές εν συντομία έχουν ως εξής:

“Δεν μπορείτε να νικήσετε μόνοι σας τους Γερμανούς- Δεν πρέπει όμως και να παραδοθείτε – Πρέπει ν’ απορρίψετε τους όρους ειρήνης της Γερμανίας – Θα νικήσετε τον πόλεμο μόνον εάν οι ΗΠΑ γίνουν σύμμαχοι σας και βρουν στο πλευρό σας στον πόλεμο κατά της Γερμανίας-Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε να βγάλουμε τις ΗΠΑ στον πόλεμο με το μέρος σας-Αρκεί να μας υποσχεθείτε την Παλαιστίνη, μετά την νίκη σας σ’ αυτόν τον πόλεμο» Κοντολογίς τους είπαν: «εμείς σας δίνουμε τις ΗΠΑ, με αντάλλαγμα την Παλαιστίνη»

Κι’ όλα αυτά μετά τον πόλεμο και εφ’ όσον νικηθεί η Γερμανία, Αυστρο-Ουγγαρία και Τουρκία.. Και ποίος δεν θα εδέχετο μια τέτοια πρόταση ; Είναι ωσάν να αγοράσεις τώρα και να πληρώσει τον λογαριασμό κάποιος άλλος για σένα, εν προκειμένω οι Άραβες και όλος ο Ισλαμικός Κόσμος, που είναι επί μισό αιώνα εσταυρωμένοι στο σταυρό του μαρτυρίου τους.

Έτσι η Βρετανική κυβέρνηση έδωσε το 1916 στους Σιωνιστές της Γερμανίας την υπόσχεση για παραχώρηση της Παλαιστίνης . Πρόκειται για το προοίμιο της γνωστής μετέπειτα δικήρυξης Μπάλφουρ. Η Παλαιστίνη λοιπόν ήτο το αντάλλαγμα των Σιωνιστών για να βγάλουν τις ΗΠΑ στον Α! Παγκόσμιο Πόλεμο . Και το κατόρθωσαν καίτοι εκείνο τον καιρό επικρατούσε στην Αμερική πνεύμα ουδετερότητος και απομονωτισμού, το γνωστό ως δόγμα Monroe. Ποιός θα εφαντάζετο πόσο αίμα , πόση οδύνη και πόσες καταστροφές θα ανέμεναν την ανθρωπότητα για την πραγματοποίηση του κράτους του Ισραήλ; Και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή…Πως μεθοδεύθηκε όμως η μεταστροφή της Αμερικανικής κοινής γνώμης ;



Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ(Μέρος 3ον )



Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ «ΜΠΑΛΦΟΥΡ»



Συνεχίζουμε την αφήγηση του πρώην Σιωνιστού Εβραίου Benjamin Freedman, ο οποίος αυτομόλησε στο αντι-Σιωνιστικό στρατόπεδο. Αφού υπεσχέθησαν στην Βρεταννία την έξοδο της Αμερικής στον πόλεμο , με αντάλλαγμα την Παλαιστίνη, τώρα η δράση των Σιωνιστών μεταφερόταν στις ΗΠΑ. Και πράγματι με την χειραγώγηση του Τύπου της εποχής κατόρθωσαν να κάμψουν την απομονωτική και φιλογερμανική – λόγω μίσους των Εβραίων προς τον Τσάρο - στάση της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ και να την μεταστρέψουν σε φιλοπόλεμη στο πλευρό των σύμμαχων. Οι μεγαλοτραπεζίτες Γερμανο-Εβραίοι , όπως ο Kuhn Loeb, ειχαν ως τότε αρνηθεί πεισματικά να χρηματοδοτήσουν την Αντάντ , επειδή ήτο σύμμαχος με την Τσαρική Ρωσία. Οι Εβραίοι μισούσαν το Τσαρικό καθεστώς διότι είχαν υποστεί διωγμό στις αρχές του 20ού αιώνα.

Όμως μετά την υπόσχεση της Αγγλίας για παραχώρηση της Παλαιστίνης άλλαξε άρδην η στάση τους και σταμάτησε η χρηματοδότηση της Γερμανίας και Ρωσσίας , ενώ έρρευσε πακτωλός δανείων στην Αντάντ. «Οι Γερμανοί είναι Ούνοι» «σκοτώνουν νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού» «σπάζουν χέρια παιδιών» και άλλα παρόμοια έλεγαν στους ανυποψίαστους Αμερικανούς πριν ο πρόεδρος Ουίλσων βγάλει την Αμερική στον πόλεμο. (σ.σ Μήπως σας θυμίζουν τίποτα τα πιο πάνω προπαγανδιστικά συνθήματα και σας μεταφέρουν στους πολέμους στον Κόλπο για λογαριασμό του Ισραήλ; Οι ίδιοι άνθρωποι και τότε και τώρα και τα ίδια στερεότυπα συνθήματα. Δεν είχαν ούτε την φαντασία να τα αλλάξουν λιγάκι)

Οι επιφανείς σιωνιστές στη Βρετανία και ΗΠΑ (δικαστής Brandeis ) βοήθησαν προς τούτο, όμως μετά την έξοδο της Αμερικής στον πόλεμο το θέμα για τους σιωνιστές είχε λήξει. Οι Εβραίοι θα αποκτούσαν την Παλαιστίνη. Φυσικά, ο Αμερικανικός λαός ούτε καν υποπτεύετο γιατί βγήκε σ’ αυτόν τον πόλεμο. Μετά την έξοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο οι σιωνιστές πήγαν στο Λονδίνο για να εισπράξουν το αντάλλαγμα . Ζήτησαν ένα μυστικό υποσχετικό γράμμα για παραχώρηση της Παλαιστίνης μετά την λήξη του πολέμου, το οποίο και τους εδόθη. Τούτο ήτο το πρόπλασμα της μετέπειτα αόριστης Διακήρυξης Μπάλφουρ. Αυτή λοιπόν ήτο η πληρωμή της Βρετανίας προς τους σιωνιστές για την έξοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο. Η αξία της ήτο τότε μηδαμινή , όσο ένας λογαριασμός $ 3 δολαρίων, λέγει ο Benjamin Freedman. Όσο δηλαδή άξιζε το χαρτί…. Ετσι άρχισε η τραγωδία της Παλαιστίνης και γενικότερα το δράμα της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου που συνεχίζεται ως σήμερον.

Όταν έληξε ο Α! Π.Π και οι Γερμανοί πήγαν στο Παρίσι για την συνθήκη Ειρήνης το 1919, υπήρχαν 117 Εβραίοι εκεί, με επικεφαλής τον σιωνιστή Bernard Baruch. Ημουν κι’ εγώ εκεί λέγει ο Benjamin Freedman, όταν ακρωτηρίαζαν την Γερμανία και κομμάτιαζαν την Ευρώπη στα διάφορα έθνη που διεκδικούσαν μερίδιο. «Τι θα γίνει με την Παλαιστίνη? Δεν θα μας την δώσετε» είπαν οι Εβραίοι ; Τότε για πρώτη φορά άκουσαν οι Γερμανοί για τη Μυστική Διακήρυξη Μπάλφουρ και κυριολεκτικά κοκάλωσαν : «Για πρώτη φορά αντελήφθησαν την αιτία της ήττας τους- Ώστε γι’αυτό βγήκαν οι ΗΠΑ στον πόλεμο;» Τότε επεβλήθησαν στους Γερμανούς σκληρότατες κυρώσεις σαν αποζημίωση του πολέμου εκείνου με την Συνθήκη των Βερσαλιών. Το τίμημα της Παλαιστίνης ήτο αρκετά υψηλό.





Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ(Μέρος 4 ον )




Όταν οι Γερμανοί αντελήφθησαν την προδοσία εμίσησαν , όπως ήτο φυσικό τους Εβραίους . Ως τότε οι Εβραίοι της Γερμανίας έχαιρον ιδιαιτέρας μεταχείρησεως . Ο Rathenau ήτο 100 φορές πλουσιότερος από τον Bernard Baruch στην Αμερική, ο Balin κατείχε δύο μεγάλα ατμόπλοια της γραμμής , καθώς και το Βόρειο Γερμανικό Lloyd’s και την Hamburg – American Lines, ο Bleichroder ήτο τραπεζίτης της οικογενείας των Hohenzollern, οι Warburgs στο Αμβούργο ήσαν οι μεγαλύτεροι στον κόσμο εμπορικοί τραπεζίτες. Οι Εβραίοι ήσαν πλουσιότατοι στην Γερμανία, άρα δεν έπρεπε να την προδώσουν. Η πράξη τους αυτή για τους Γερμανούς ήτο προδοσία και ξεπούλημα. Υποθέστε ,λέγει ο Benjamin Freedman , αν η Αμερική νικούσε σε πόλεμο τη Σοβιετική Ενωση και οι Κινέζοι της Αμερικής πήγαιναν στην Σοβιετική Ενωση και τους λέγανε ότι «θα σας βγάλουμε την Ερυθρά Κίνα με το μέρος σας για να νικήσετε. Μην παραδίδεστε» Και εντελώς ξαφνικά η Κίνα έβγαινε στον πόλεμο στο πλευρό της Σοβιετικής Ενώσεως και εξανάγκαζε την Αμερική να πληρώσει βαρύτατες επανορθώσεις. Φαντασθείτε μετά την ήττα πως θα μισούσαν τους Κινέζους συμπατριώτες τους οι Αμερικανοί ; Δεν θα τολμούσαν ούτε στο δρόμο να κυκλοφορήσουν. Ετσι ένοιωθαν και οι Γερμανοί μετά τον Α! Π. Π για τους Εβραίους , οι οποίοι ας σημειωθεί έφυγαν κυνηγημένοι από την Ρωσσία το 1905- μετά την αποτυχία της κομμουνιστικής επαναστάσεως εκεί-και βρήκαν καταφύγιο στη Γερμανία. Και οι Γερμανοί τους καλοδέχθηκαν και τους περιέθαλψαν και το αποτέλεσμα ήτο να τους ξεπουλήσουν για την Παλαιστίνη, την επωνομαζομένη «κοινοπολιτεία του Εβραισμού»

[σ. σ. Σας θυμίζει τίποτα από την προδοσία στο Κυπριακό; Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Με κίνδυνο της ζωής μας οι Ελληνες σώσαμε τους Εβραίους από τα νύχια των Ναζί κατά την διάρκεια της Κατοχής . Κι’ όμως σε λίγα χρόνια ο αρχισιωνιστής Εβραίος Χένρυ Κίσσιγκερ έγινε ο αρχισφαγέας του Κυπριακού Ελληνισμού, δίνοντας το πράσινο φως στον Ετσεβίτ για την εισβολή του Τουρκικού Αττίλα που διαρκεί ως σήμερον. Και μετά διερωτώνται οι Εβραίοι γιατί οι Έλληνες έχουμε δήθεν αντισημιτικά αισθήματα; Μήπως δεν είναι σημίτες και οι Αραβες; Την προδοσία των Εβραίων απεχθανόμαστε και όχι την φυλή τους ]

Επομένως, οι Γερμανοί δεν εμίσησαν τους Εβραίους λόγω αντι-σημιτισμού, αλλά λόγω της προδοσίας τους κατά το 1916, η οποία κατέληξε στην ήττα της Γερμανίας και στις βαρύτατες κυρώσεις που τις επεβλήθησαν. Η Γερμανία δεν έφταιξε σε τίποτα κατά τον Α! Π. Π . Το μόνο της φταίξιμο ήτο ότι ήτο επιτυχημένη. Μετά την Γαλλική επανάσταση ενώθηκαν οι 300 πόλεις – κράτη σε ένα κράτος , το οποίον εντός 50 ετών έγινε μια από τις ισχυρότερες χώρες στον κόσμο. Έφτιαξε ισχυρό ναυτικό, ανέπτυξε το εμπόριο της και ανταγωνίζετο την Βρετανία. Υπήρξε λοιπόν συνωμοσία μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσσίας να σβήσουν από το χάρτη την Γερμανία. Όταν οι Γερμανοί ανεκάλυψαν ότι οι Εβραίοι ήσαν υπεύθυνοι της ήττας τους στον Α! Π. Π, ήτο φυσικό να τους περιορίσουν. Ομως στα στρατόπεδα που επιθεώρησε το 1933 ο Εβραίος Hugo Schoenfelt, κατ’ εντολή του Cordel Hull, δεν βρήκε Εβραίους , αλλά μόνον κομμουνιστές που υπονόμευαν τη χώρα.



Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ(Μέρος 5 ον )



Οι Γερμανοί είχαν δώσει καταφύγιο στους διωχθέντες το 1905 Εβραίους της Ρωσσίας και αυτοί τους το ανταπέδωσαν με προδοσία μετά μια 10 ετία, με αποτέλεσμα να χάσουν τον Α! Π. Π και να πληρώσουν βαρύτατες κυρώσεις. [σ. σ Αλλά μήπως δεν επρόδωσαν και εμάς τους Ελληνες που τους προστάτευσαμε κατά την διάρκεια του Β! Π.Π με κίνδυνο της ζωής τους από τους Γερμανούς Ναζί. Όμως αυτοί μετά τον πόλεμο μας το ανταπέδωσαν με την προδοσία στο Κυπριακό , που διέπραξε ο αρχισιωνιστής Εβραίος αρχηγός του Αμερικανικού Στέητ Ντιπάρτμεντ Χένρυ Κίσσιγγερ, ο επωνομασθείς «σφαγέας» του Κυπριακού λαού] Αυτή η προδοσία έκανε τους Γερμανούς να μισήσουν τους Εβραίους και όχι οι θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις τους. Εμίσησαν τους Γερμανούς γιατί ήσαν επιτυχημένοι. Σφυρηλάτησαν την εθνική τους ενότητα με την συνένωση 300 κρατιδίων-πόλεων, έφτιαξαν ισχυρό ναυτικό, ανέπτυξαν το εμπόριο και μέσα σε 50 χρόνια έγιναν το ισχυρότερο κράτος της Ευρώπης. Υπήρξε λοιπόν συνωμοσία μεταξύ της Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσσίας να χτυπήσουν την Γερμανία. Ο καθηγητής Tansill του πανεπιστημίου του Georgetown , γνώστης των αρχείων του Στέητ Ντιπάρτμεντ, έγραψε «ότι ο Εβραίος Hugo Schoenfelt που επεσκέφθη την Γερμανία το 1933 για να διαπιστώσει τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Εβραίων τα βρήκε σε αρίστη κατάσταση, πλην όμως αυτά ήσαν πλήρη από κομμουνιστάς» Το 1918-19 η Rosa Luxeburg και Karl Liebknecht, μαζί με άλλους Εβραίους κατέλαβαν την εξουσία στη Βαβαρία για τρεις ημέρες. Στην Ρωσσία επέτυχαν με την δολοφονία του Τσάρου. Εκτοτε οι Γερμανοί τους μίσησαν και τους είχαν υπό έλεγχο χωρίς να πειράξουν ούτε τρίχα από αυτούς. Πόσοι ήσαν οι Εβραίοι στην Γερμανία; Μόλις 460.000 σε 80-90 εκατ. Γερμανούς. Επομένως η στάση των Γερμανών προς τους Εβραίους ήτο φυσιολογική, ένα είδος αυτοπροστασίας για την προδοσία που τους είχαν κάνει στον Α! Π. Π , λέγει ο Benjamin Freedman. Τότε οι Εβραίοι υπό τον Samuel Untermyer συγκάλεσαν συμβούλιο στο Αμστερνταμ και έστειλαν το εξής περίπου τελεσίγραφο στην Γερμανία «Διώξτε τον Χίτλερ-Βάλτε πάλι τους Εβραίους στις θέσεις τους-Εμείς οι Εβραίοι του κόσμου υπηρετούμε αυτό το τελεσίγραφο..» Τότε οι Γερμανοί εμάνησαν. «Και τι θα μας κάνουν»; είπαν

Ο Samuel Untermyer ευθύς ως επέστρεψε στην Αμερική πήγε στα στούντιο της Κολούμπια και δήλωσε:: «Οι Εβραίοι του κόσμου κηρύσσουν ιερό πόλεμο κατά της Γερμανίας- Θα τους κάνουμε να πεινάσουν και να παραδοθούν» Να σημειωθεί ότι η Γερμανία εισήγαγε τα 2/3 των τροφίμων της από το εξωτερικό και οι Εβραίοι ήσαν οι κυριότεροι έμποροι που μπορούσαν να εμποδίσουν τις γερμανικές εισαγωγές και εξαγωγές. Εκτοτε άρχισε ένα ανηλεές μπουκοτάζ των γερμανικών προιόντων από τις Εβραικές φίρμες στις ΗΠΑ και αλλαχού.[σ.σ Σας θυμίζει τίποτα αυτό το εμπάργκο ;]



Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ(Μέρος 6 ον)

Συνεχίζουμε την αφήγηση του κορυφαίου σιωνιστού Εβραίου Benjamin Freedman. «Ο Πρόεδρος Ρούζβελτ συνηγόρησε υπέρ του Εβραικού εμπάργκο κατά της Γερμανίας και δήλωσε ότι θα μπουκοτάρει όποιον δεν ακολουθήσει το δόγμα «New Deal”, παρόλο που αυτή η πράξη εκρίθη αντισυνταγματική από το Ανώτατο Δικαστήριο. Το μπουκοτάζ των Γερμανικών προιόντων πέτυχε απολύτως και δεν μπορούσες να βρεις Γερμανικό προιόν στα ράφια των καταστημάτων όλου του κόσμου. Οι Εβραικές αλυσίδες Woolworth Company με ζημία τους έρριχναν εμπορεύματα εκατομμυρίων δολαρίων στα ποτάμια, ενώ στα καταστήματα Macy’s ευρέθησαν γερμανικές βαμβακερές κάλτσες απόθεμα επι 20 ετία . Ποιός άλλωστε τολμούσε ν’ αγοράσει όταν έβλεπε πινακίδες με την ένδειξη «Χίτλερ εγκληματία» κ.α ; [σ. σ. Σας θυμίζει τίποτα από τον εκβιασμό της Κίνας( παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων) , το μπουκοτάζ των Σοβιετικών προιόντων , την δαιμονοποίηση των Αράβων , Σέρβων και την δυσφήμηση των Ελλήνων ; ] Μετά από αυτά οι Γερμανοί έκαναν κι’ αυτοί μπουκοτάζ στα Εβραικά καταστήματα και για την αναγνώριση τους χάρασσαν σβάστικες σ’ αυτά. Τούτο συνεχίσθηκε ως το 1938 όταν ένας Εβραιο-Πολωνός εισέβαλε στην Γερμανική Πρεσβεία στο Παρίσι και πυροβόλησε έναν Γερμανό αξιωματούχο. Τότε οι Γερμανοί ανταπέδωσαν με το σπάσιμο προθηκών Εβραικών καταστημάτων και άλλων βιαιοτήτων. Όμως και τότε αιτία δεν ήτο ο αντι-σημιτισμός, αλλά η ανταπόδοση στο μπουκοτάζ των Γερμανικών προιόντων. Εξ άλλου αυτή ήτο η αιτία του Β! Π. Π . Ενας από τους δύο έπρεπε να επιβιώσει. Οι Γερμανοί είχαν το δίλημμα :

«Χριστιανική ή Κομμουνιστική Ευρώπη» ; Και η επιλογή τους ήτο Χριστιανική, ενώ των Εβραίων ήτο Κομμουνιστική. Ετσι άρχισαν οι Γερμανοί να εξοπλίζονται, όπως κάνουμε κι’ εμείς τώρα (1961), για να προστατευθούν από την ταχέως ανερχομένη Σοβιετική Ενωση. «Σήμερα (1961) η κυβέρνηση μας ξοδεύει $ 83-84 δις. Δολάρια εναντίον τίνος; Για την άμυνα εναντίον 40.000 μικρών Εβραίων της Μόσχας οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία στη Ρωσσία και έκτοτε με παραπλανητικά μέσα κατέλαβον αρκετές χώρες του κόσμου ; » Και τώρα ετοιμάζουν τον Γ! Π. Π με πυρηνικά όπλα των 200 μεγατόνων , ήτοι 200 εκατομμύρια τόνους ΤΝΤ και ο Θεός ξέρει πόσες τέτοιες βόμβες διαθέτουν οι Ρώσσοι . Οι Εβραίοι σιωνιστές προωθούν την κυριαρχία στην Παλαιστίνη για να εγκαταστήσουν την παγκόσμια κυβέρνηση. Για να μην οδηγηθούμε στο παγκόσμιο σφαγείο πρέπει να πληροφορηθούμε την αλήθεια.» [σ. σ Να ποιοι ευφέραν , ανέπτυξαν και επλούτισαν με τα όπλα μαζικής καταστροφής, βάζοντας στα ταμεία τους 60 τρις. εκατομμύρια δολάρια από τον Ψυχρό Πόλεμο. Αυτοί βρίσκονται και σήμερα πίσω από την απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσει μονομερώς στον Πόλεμο των Αστρων, στα Χημικά-Βιολογικά Οπλα και να αγνοήσουν το Πρωτόκολλο του Κυότο για το περιβάλλον]


Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ(Μέρος 7 ον)


Συνεχίζοντας την αφήγηση ο κορυφαίος σιωνιστής Benjamin Freedman, που αυτομόλησε στο αντι-σιωνιστικό στρατόπεδο για να αποκαλύψει στην ανθρωπότητα τη σχεδιαζόμενη συνωμοσία ερωτά: «και πως έμαθα όλα αυτά ; Ημουν σύνδεσμος του μεγάλου σιωνιστή ηγέτη Henry Morgenthau Sr μετά του ταμία Rollo Wells. Το 1912 στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Γουίλσον υπήρξα εκ των απορρήτων του Henry Morgenthau, ο οποίος ήτο πρόεδρος της επιτροπής χρηματοδοτήσεως . Υπό την ιδιότητα μου αυτή παρευρέθηκα στην σύσκεψη υπό τον Woodrow Wilson και άκουσα τους σιωνιστές να του κάνουν πλύση εγκεφάλου για την επιβολή-του επιβληθέντος τελικά- φόρου εισοδήματος και την δημιουργία της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της γνωστής μας Federal Reserve. Ο αρχισιωνιστής δικαστής Brandeis και ο πρόεδρος Γουίλσον ήσαν τόσο κοντά μεταξύ τους όπως τα δύο δάκτυλα του χεριού του. Αυτή είναι η αιτία που βγήκαμε στον Α! Π. Π και έστειλαν τα παιδιά μας στο σφαγείο, όταν εμείς εκοιμόμαστε. Γιατί ; Για να πάρουν την Παλαιστίνη οι Εβραίοι»

Στην Νέα Υόρκη έστω και ένα ψέμα στην μαρτυρία καταρρίπτει όλη την υπεράσπιση. Δεν τους αποκαλώ Εβραίους διότι γνωρίζω ότι είναι ψέμμα. Οι Εβραίοι, της Ανατ. Ευρώπης, οι οποίοι αποτελούν το 92 % αυτών που αποκαλούν τους εαυτούς τους Εβραίους, είναι Χαζάροι. Αυτοί ήσαν μια φιλοπόλεμη τουρκο-φινλανδική φυλή, η οποία ζούσε στα βάθη της Ασίας, αλλά οι λοιποί ασιατικοί λαοί την έδιωξαν στην Ανατ. Ευρώπη, όπου εγκαθίδρυσαν το βασίλειο των Χαζάρων σε έκταση 800.000 τετραγ. μιλίων. Τότε δεν υπήρχε η Ρωσσία και ορισμένα κράτη της Ανατ. Ευρώπης. Οι ηγέτες τους δάνειζαν στρατό στους βασιλείς για να κάνουν τις εκστρατείες τους. Ησαν παγανιστές και λάτρευαν τους φαλλούς, όπως τόσοι άλλοι λαοί. Ομως ο βασιλεύς των θέλησε να τους εισαγάγει την μονοθειστική θρησκεία. Τους επέβαλε λοιπόν τον Ιουδαισμό( Ταλμουδισμό).[σ. σ Το έργο αυτό έχει παιχθεί και στην Ελλάδα, όταν δια της βίας μας επέβαλαν τον Ιουδαιο-Χριστιανισμό]

Δίδαξε χιλιάδες ραβίνους στα σχολεία της Pumbedita και Sura, άνοιξε συναγωγές και επέβαλε στο λαό του τον Ιουδαισμό. Τους δίδαξε την Παλαιά Διαθήκη(σ. σ πολιτικό βιβλιο των Εβραίων) και απευθυνόμενος στους Χριστιανούς τους είπε: «Σεις θέλετε να βοηθήσετε τον Εκλεκτό Λαό του Θεού να επαναπατρισθεί στα εδάφη που υπεσχέθη. Δεν θα μας βοηθήσετε; Είναι καθήκον σας, καθώς σας δώσαμε το παιδί μας για να σας σώσει. Σεις πηγαίνετε κάθε Κυριακή και γονυκλινείς προσεύχεσθε σε έναν Εβραίο θεό, κι’ εμείς Εβραίοι είμαστε..» Όμως αυτοί ήσαν τόσο Εβραίοι όσο ήσαν οι Κινέζοι μουσουλμάνοι, που ζούσαν 2.000 μίλια μακρυά από την Μέκκα, Αραβες,. Σκεφθείτε όλους τους Μουσουλμάνους και Χριστιανούς να θέλουν να επιστρέψουν στους αγίους τους τόπους(Ιερουσαλήμ και Μέκκα)





Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ(Μέρος 8 ον)


Συνεχίζουμε την αφήγηση του κορυφαίου σιωνιστή Benjamin Freedman, ο οποίος αυτομόλησε στο αντι-σιωνιστικό στρατόπεδο Είναι το μεγαλύτερο ψέμμα της ιστορίας «η επιστροφή των Εβραίων στην Γη της Επαγγελίας» Είναι η αιτία όλων των τραγωδιών που έχουν χτυπήσει τον κόσμο. Κι’ όλα αυτά διότι ελέγχουν εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση, τους εκδοτικούς οίκους και διότι έχουν τους παπάδες στον άμβωνα και τους πολιτικούς στα παράθυρα της τηλεοράσεως, που ομιλούν την ίδια γλώσσα. Δεν είναι εκπληκτικό που πιστεύετε αυτό το ψέμμα. Θα πιστεύατε ότι το μαύρο είναι άσπρο αν σας το έλεγαν συχνά.

Ξέρετε τι κάνουν οι Εβραίοι την ημέρα της Εξιλεώσεως , η οποία νομίζετε ότι είναι τόσο ιερή για αυτούς ; Δεν λέγετε εδώ. Δεν είμαι εδώ για να υποκινήσω τον όχλο. Είμαι εδώ, λέγει ο Benjamin Freedman, για να δώσω στοιχεία. Όταν την ημέρα της Εξιλεώσεως πηγαίνετε στη συναγωγή, καθόσαστε όρθιος για την πρώτη προσευχή την οποία απαγγέλετε. Είναι η μοναδική προσευχή που στέκεστε όρθιος. Επαναλαμβάνετε τρεις φορές μια σύντομη προσευχή που καλείται Kol Nidre. Στην προσευχή αυτή κάνετε συμφωνία με τον Θεό, βάσει της οποίας οποιοσδήποτε όρκος , υπόσχεση, τάμα ή εχέγγυο(ενέχειρο) που εκάνατε κατά την διάρκεια των επομένων 12 μηνών δεν έχουν ισχύ και είναι μηδέν και άκυρα. Επί πλέον το Ταλμούδ διδάσκει ότι όποιος κάνει όρκο, υπόσχεση , τάμα ή ενέχειρο πρέπει να ενθυμείτε την προσευχή Kol Nidre, την οποία επαναλάβατε την Ημέρα της Εξιλεώσεως και σας εξαιρεί από την εκπλήρωση αυτών. Πόσο μπορείτε να στηριχθείτε σ’ αυτήν την πίστη; Μπορείτε να βασισθείτε όσο βασίσθηκαν οι Γερμανοί το 1916. Εμείς θα υποφέρουμε την ίδια μοίρα με αυτή των Γερμανών.

[σ. σ Συγκρίνετε την ηθική των αρχαίων Ελλήνων με την Εβραική ανηθικότητα για να αντιληφθείτε γιατί εδώ και 17 αιώνες ο κόσμος κατολισθαίνει στην παρακμή. Τώρα οι σιωνιστές σχεδιάζουν την κατασκευή του ναού του Σωλομώντος στην θέση που είναι σήμερα το ισλαμικό τέμενος Αλ - Ακτσά στην Ιερουσαλήμ. Λίαν προσεχώς θα θέσουν τον θεμέλιο λίθο του ναού. Ευθύς ως περατωθεί ο ναός του Σωλομώντος θα σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για την μεταφορά της πρωτευούσης του κόσμου στην Ιερουσαλήμ, όπως προφητεύουν οι γραφές του Ταλμούδ . Ηδη οι δομικοί λίθοι για την κατασκευή του ναού είναι έτοιμοι και έχουν πελεκηθεί σύμφωνα με την παράδοση, ήτοι με την απουσία σιδηρού εργαλείου. Αυτό θα σημάνει την αρχή της παγκόσμιας δικτατορίας , μιάς σατανικής δικτατορίας- που αν εγκατασταθεί-όμοια της δεν θα έχει δοκιμάσει το ανθρώπινο γένος. Το αίμα στην γειτονική περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου και στον κόσμο ολόκληρο θα ρεύσει ποτάμια και η οδύνη των λαών θα κορυφωθεί. Ζούμε ιστορικές στιγμές και οι άνθρωποι πρέπει να κινητοποιηθούν για ν’ αποτρέψουν την μελανότερη αυτή σελίδα της ιστορίας, που μπορεί να καταλήξει και στην καταστροφή της ζωής επι της γης]

Αμφικτύων


ΕΚ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΡΑΟΥΚΑΝΟΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Τα ιδια εχω ακουσει και για τους Αγιαμαρας (Ayamaras) της Λατινικης
Αμερικης.
Οτι Ελληνες αρχαιολογοι που επεσκευθησαν την περιοχη, μιλησαν με τους
αρχηγους των φυλων, ο καθενας στην γλωσσα του και συνεννοηθησαν θαυμασια.
Στην φωτογραφια με τον γενειοφορο, πλην των χαρακτηριστικων που δεν ειναι
σαφως indio, πρεπει να τονιστη οτι οι indios ειναι σπανοι, οποτε μια
γενειαδα ειναι κατι το εκτος "προγραμματος". Φυσικα, θελω να πιστευω στα
γραφομενα μια και ειμαι Ελληνας, χωρις ομως και να μην μπω σε πειρασμο (περι
της γενειαδος) να σκεφτω πως ενας σπανος μπορει σε μια επιμειξια με ενα Ι
(για οσους δεν το επιασαν, με εναν Ι-σπανο, που βρηθουν σε εκεινα τα κρατη),
να εχουν μια διαδοχη μουσατη (Αποστολε, ειπα μουσατη οχι Μουσσατη, χαχαχαχα)
Διονυσος

_____

From: Dimitris Nazos [
skip to main <> | skip <> to sidebar

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ



Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010


Τα
αρχαία ελληνικά κύρια ονόματα της φυλής των Αραουκανών της Χιλής.



Σ Δωρικός Βούλης (Dr.Ing.) - Κ.Χατζηγιαννάκης (Dr. Μηχ.)

Η παρακάτω εισήγηση έγινε από τον Δρ Στ. Δωρικό (Βούλη) στο Συμπόσιο των
Φίλων των Α.Ε.Ο, στις 16/10/2000.

Η πρώτη απόπειρα ενασχόλησης με την μελέτη της γλώσσας των Θεών του Ηλίου,
των Ίνκα (1), που πίστευαν και περίμεναν τους λευκούς θεούς τους, που
παρασύρθηκαν να δεχθούν τους καταστροφικούς και απολίτιστους ΄΄ εκπολιτιστές
΄΄ τους, τους Ισπανούς του Πιζάρο, ως επιστρέφοντες προγόνους και προπάτορες
και θεούς , μας απεκάλυψε ελληνικές ρίζες και δομές στην Αμερικανική Ήπειρο
από την πανάρχαια εποχή με διαλεκτικά δωρικά και αιολικά στοιχεία της
γλώσσας τους *.

Αλλά και η προσέγγιση της γλώσσας των Αραουκανών ενός άλλου λαού της Ν.
Αμερικής, αποκαλύπτει μια άλλη , πολλαπλά δημιουργική ελληνική εστία στην
Νότια Αμερική, σε χώρα αντίπαλο πόλο της αυτοκρατορίας των Ίνκα , που
πολέμησε τους Ισπανούς εισβολείς και θαυμάστηκε (2) απ� αυτούς,
αποδεικνύοντας την Σπαρτιατική καταγωγή της.

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΤΑΣΗ
Και εξυμνήθηκε στο σχετικό έπος �� Araucania�� από τους Ισπανούς ποιητές .
Αραουκανοί, Μαπούτσε, Βελίτσε. Λέξεις που μοιάζουν εξωτικές, που σε πρώτη
θέαση δεν μας ξεδιπλώνουν το θαυμαστό περιεχόμενό τους, ειδικά σε μας τους
Έλληνες . Και όμως , αν εντρυφήσουμε στα λεξικά και στις συνήθειες των λαών
αυτών, έρχονται στο φως πολλά στοιχεία, που παραπέμπουν σε πολύ οικίες και
γνωστές μας εικόνες , έθιμα και στοιχεία . Και πάνω απ� όλα, προκαλεί τον
μελετητή η ομοιότητα των τοπωνυμίων, των ονομάτων, των γλωσσών γενικότερα.
Το δωρικό ιδίωμα, που εντοπίζεται στη βάση των ριζών των λέξεων επιβεβαιώνει
τις ιστορικές μαρτυρίες, και μάλιστα όσες προέρχονται από επίσημα μέλη των
φυλών αυτών .(3)

ΧΛΑΜΥΔΟΦΟΡΕΣ ΑΡΑΟΥΚΑΝΕΣ
Οι γλωσσικές αποδείξεις επικεντρώνονται στην φυσιολογία και τα σωματικά
χαρακτηριστικά των μελών της φυλής, στις συνήθειες, στις θρησκευτικές
δοξασίες, στις ιστορικές αναλογίες και μαρτυρίες για την οδό που διανύθηκε
μέχρι την άφιξη των πρώτων εποίκων Αραουκανών στη Χιλή, που έχει και αυτή να
αποκαλύψει πολλά, για πιθανές ενδιάμεσες αποικίες των Ελλήνων στον Ειρηνικό
Ωκεανό ή ελληνικές εστίες που χρειάζεται να ερευνηθούν **. Και ίσως
αποκαλυφθούν ερμηνείες συμπεριφορών ή εθίμων των γενικώς και αδιακρίτως
σήμερα αποκαλουμένων ιθαγενών με ελληνοκεντρική θεώρηση .

Ο ΓΕΝΕΙΟΦΟΡΟΣ ΓΕΡΩΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Σε κάθε περίπτωση αφετηρία αυτής της περιπλάνησης, τόσο γοητευτικής και ,
ελπίζουμε, πλούσιας σ ενδείξεις και σκέψεις, μπορεί να αποτελέσουν τα καθαρά
ελληνικά ή ελληνόμορφα τοπωνύμια ή ονομασίες περιοχών, όπως η πόλη Ούε ( Hue
= Gue < Γαία ) το Λάος και η ονομασία των νησιών Γαλα � πάγος (Λευκός Βράχος ).
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΡΑΟΥΚΑΝΩΝ
Εν προκειμένω ο περιγραφές των αρχαίων , ως του Στράβωνος και του
Πτολεμαίου, είναι πολύτιμη πηγή πληροφοριών για τα ταξίδια των Αρχαίων
Ελλήνων στις περιοχές αυτές, που αφ� εαυτών αποδεικνύουν ότι τους ήσαν
γνωστές και επιβεβαιώνουν κι αυτές τα διάβα των Ελλήνων, που πολύ πιθανόν
κατέληξε από την θαλάσσια αυτή οδό στην Χιλή, όπου εγκαταστάθηκαν και
αναπτύχθηκαν οι Αραουκανοί και που σήμερα ομολογούν και μελετούν τη καταγωγή
τους και προβάλουν και αναπτύσσουν την γλώσσα τους και σε πανεπιστημιακά
ιδρύματα.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΟΧΙ ΙΝΔΙΑΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΧΛΑΜΥΔΟΦΟΡΕΣ

Αλλά ως τα πλέον σημαντικά όμως αντικείμενα της έρευνας αποδεικνύονται τα
ονόματα των Αραουκανών . Και αυτά είναι αμιγώς ελληνικά . Ο κατάλογος
ονομάτων που ακολουθεί, αντιστοιχίζει τα αραουκανικά ονόματα με τα
αρχαιοελληνικά τους αρχέτυπα και αποτελείται από ονόματα προσωπικοτήτων .
Alkaman = Αλκαμένης
Allavilu = Αλλόφιλος
Alkapan = Αλκιφάνης
Andakolo = Αντίχορος
Antihuenu = Αντίγονος
Antivilu = Αντίφιλος ( παρατηρούμε την τροπή του φ σε β,
όπως στην Μακεδονική διάλεκτο )
Antipulli = Αντίπυλος
Antimanki = Αντίμαχος
Antigaki = Αντίοχος
Antriti = Ανδρίτη ( αμαζόνα, ανδρογυναίκα)
Antilaf = Αντίλοχος
Antipan = Αντιφάνης
Glauka = Γλαύκη ( από το γλαυκός )
Ile = Ύλας, όνομα γνωστού Αργοναύτη
Kare = Χάρις
Kirio = Κύριος

Tome = Τομεύς

Krea = Κρέουσα
Krinno = Κρίνος ή Κρίνων
Napo = Νάπος ( από το νάπη =δάση, κοιλάδα, Αγ. Νάπα )
Pono = Πόνος ( από το πόνος = κόπος, έργον, μάχη )
Tropa = Τρόφος ( από το τροφός )
Karelao = Χαρίλαος
Epinapi = Επίνεφος ή Επίναπος ( νάπη = κοιλάδα, δάσος )

Kallopillan = Καλλιφίλων

Kallopan = Καλλιφάνης
Kallotane = Καλλιθάνης
Kallomalin = Καλλίμελος
Kallolanke = Καλλιλάμπης (π
κ )
Kallolalangue = Καλλίλογος
Karenaipai = Χαρίνιππος
Karellanga = Χαρίλαμπος
Kedoman = Κηδομένης ( κήδος = μέριμνα, φροντίς )

Kalemante = Καλλιμάντης

Kelentara = Καλλιδωρος
Kaupolikan = Γεωπολυγένης
Kanio = Γεννίων ( = γενάρχης )
*Huenchulao = (Α)huenchulao = Αγησίλαος
Lientur = Λεόντωρ, Λέανδρος
Lemo- Lemo = Πτόλεμος ή Πτολεμαίος
Lautaro = Λαόδωρος
Lonko = Λόγγος
Nekuleo = Νικόλαος ( όνομα Σπαρτιατικό)
Maniqueo = Μενοικεύς
Mauropande = Μαυροπένθης
Melitaun = Μελιταίος
Melivilu = Μελίφιλος
Antupillan = Ανθοφίλων
Poepan = Ποοφάνης
Aliman = Αλιμένης
Elikura = Ελίκωρος
Leokano = Λεωγένης
Leokato = Λεωκράτης
Leochengo = Λεωσθένης
Nakto = Νυκτώ
Gualema = Γαιο(πτό)λεμος
Leokan = Λεωγένης
Lemo

κατά την έρευνα των ονομάτων έχουν επισημανθεί οι εξής καταλήξεις σε
αντιστοιχία :

-kan = -γένης, -man = -μένης, -vilu = -φίλος, -katum = -κράτης, -pan =
-φάνης, -an = -άνης, - huenu = -γονος, -
-puli = -πυλος, -gav = -γαίος, -gaki = -οχος, -manki = -μαχος,
-laf = -λοχος, -gueo = -κευς, -ande = -άνθης, - taro = -δωρος
- ante = αντης, -pai = -ίππος, - polikan = - πολυγένης.



• Στην γλώσσα των Αραουκανών είναι συχνή η αποκοπή ολόκληρων συλλαβών χάριν
συντομίας. Το φαινόμενο αυτό θα το συναντήσουμε και σε άλλα ονόματα.

ΑΡΑΟΥΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΜΕ ΧΛΑΜΥΔΑ






Πηγή




Αναρτήθηκε από ierahellas στις
12:42
π.μ.

Ετικέτες ΑΡΑΟΥΚΑΝΟΙ
, ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
, ΕΠΙΣΤΗΜΗ
, ΕΡΕΥΝΑ


0 σχόλια:



Δημοσίευση σχολίου







Νεότερη
ανάρτηση Παλαιότερη
Ανάρτηση
Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom)


Αρχειοθήκη ιστολογίου


* ▼ 2010

(234)


* ▼ Ιούλιος
(10)


* H ΤΟΥΡΚΙΚΗ
ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ & Η ΠΡΟΙΣΤΟ...

* 15
Ιουλίου 1974. Το πραξικόπημα στην Κύπρο.

* ΤΟ

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ

* Γυναίκες

μαθηματικοί στην αρχαιότητα

* Η
επιστολή
του Αγίου Όρους προς τον Χίτλερ

* «Κύπρος
1974: Η
προσφορά του 336 Τάγματος Κυπριακή...

* Τα
αρχαία
ελληνικά κύρια ονόματα της φυλής των Αρα...

* Πόντιοι
και η
Γενοκτονία των Ελλήνων

* ΣΥΝΤΟΜΟ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΥ...

* ΤΑ
ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ

* ► Ιούνιος
(13)


* Τι
έλεγε ο
Θουκιδίδης για τη Μακεδονία;

* Η
Τουρκία
είναι ένα κράτος που δημιούργησαν και κυ...

* Η
καταγωγή
των Ελλήνων(Προϊστορικοί και Αρχαϊκοί χ...

* Η Βόμβα
του Μοροζίνι κατά της Ακρόπολης των Αθηνών...

* Η

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΘΩΡΗΚΤΟΥ “ΑΒΕΡΩΦ”

* Σαράντος

Καργάκος: Εύχομαι ο Θεός να βάλει το χέρι...

* ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.
Η
ΦΥΛΗ...ΦΑΝΤΑΣΜΑ!

* Παράδοση

Δωδεκανήσου στίς Συμμαχικές Δυνάμεις καί ...

* ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ
ΕΛΛΗΝΑΣ

* Η
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

* 1929
- 1932: Η
Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και η Ελ...

* ΜΥΚΗΝΕΣ
ΚΑΙ
ΙΣΤΟΡΙΑ

* ΠΟΙΟΣ
ΕΙΝΑΙ
ΕΛΛΗΝ;

* ► Μάϊος
(33)


* 31
ΜΑΙΟΥ 334 π.χ. Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΝΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ - Ο ...

* 29 ΜΑΙΟΥ
1453 Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ (Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣ...

* ΤΑ
ΙΕΡΑ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

* ΤΟ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΤΟΥ Κώστα Ηλιάκη

* Η

πολεμική ιστορία του Ελληνικού Στρατού μέσα από ...

* Τουρκική
ιδιωτική
κλινική-νοσοκομείο ετοιμάζει η Ά...

* Το
Ύψωμα 731, οι άγνωστες Θερμοπύλες του πολέμου τ...

* Πότε
θά
βάλουν τέτοιο θέμα στήν Εκθεση; "Στού Κοντ...

* Ο

μηχανισμός της απάτης

* ΤΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ…

* Γεμίζουν
με
μετανάστες τους εκλογικούς καταλόγους

* Ο

Ελληνισμός της Ανατολής

* Η

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

* Ποιος

θυμάται την Κύπρο;

* Το

επεισόδιο στην Δ΄ Εθνοσυνέλευση μεταξύ του Αλ. ...

* Η
μεγάλη
επιστροφή - Όλο και περισσότεροι Έλληνες ...

* 16 ΜΑΙΟΥ
1919 - Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Τ...

* ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο ΜΕΓΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ

* 14
ΜΑΙΟΥ 1920:Η Αλεξανδρούπολη (ΔΕΔΕΑΓΑΤΣ) κατά τη...

* Αν

διαβάζετε ιστορία, θα δείτε ότι θα γίνει κι άλλ...

* Ο
ΕΒΡΑΙΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛ...

* νεο
κοσσοβο
στην θρακη θελουν οι τουρκοι!!!

* Τι

χειρόγραφα αντέγραφαν οι καλόγεροι στα μοναστήρ...

* Ο

καθηγητής Ζουράρις στο Πατριωτικό Μέτωπο

* Η
Τουρκία
ανακοίνωσε διεθνώς πως κατέχει το Αιγαίο...

* Ξύπνα
Έλληνα
ραγιά…!

* ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

* ► Απρίλιος
(31)

* ► Μάρτιος
(43)

* ► Φεβρουάριος
(75)

* ► Ιανουάριος
(29)




Για Μένα

Η Φωτό Μου

ierahellas

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΤΡΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΛ-ΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ

Προβολή πλήρους
προφίλ




06/10/13 - 23:36


Επειδή έχουμε φτάσει στο σημείο, όπου θα πρέπει να δίνονται απαντήσεις και για τα πλέον αυτονόητα, κι επειδή η προπαγάνδα όταν μένει αναπάντητη, ισχυροποιείται στον μέσο νου ως η απόλυτη αλήθεια, καλό θα είναι να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτόν τον στείρο «αντιαρχαιοελληνισμό» που έρπει καιρό τώρα στα διάφορα μονοπάτια του διαδικτύου και όχι μόνο.
Πολλοί είναι λοιπόν αυτοί -κι ανάμεσά τους και αρκετοί «μορφωμένοι»- που υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε το έθνος ως έννοια στους αρχαίους Έλληνες. Ένα ακλόνητο «επιχείρημα» είναι πως ο χώρος της Ελλάδος ήταν χωρισμένος σε πόλεις-κράτη που ενίοτε πολεμούσαν το ένα το άλλο.
Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, τους διαψεύδει η ίδια η ιστορία…
Παρ’ ότι η έννοια «εθνικό κράτος» και όχι απλά έθνος άρχισε να σχηματοποιείται, έτσι όπως την γνωρίζουμε σήμερα, κυρίως από τον 18ο αιώνα, εντούτοις ο όρος «έθνος» (αλλά και «γένος»), δεν ήταν άγνωστος στον αρχαίο κόσμο. Ο Ηρόδοτος συχνά χρησιμοποιεί τον όρο «έθνεο» για να περιγράψει τις διάφορες φυλές, ελληνικές και μη που είχαν κοινή καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία κ.τ.λ. (π.χ. «…Ἄβαντες μὲν ἐξ Εὐβοίες εἰσὶ οὐκ ἐλαχίστη μοῖρα, τοῖσι Ἰωνίης μέτα οὐδὲ τοῦ οὐνόματος οὐδέν, Μινύαι δὲ Ὀρχομένιοί σφι ἀναμεμίχαται καὶ Καδμεῖοι καὶ Δρύοπες καὶ Φωκέες ἀποδάσμιοι καὶ Μολοσσοὶ καὶ Ἀρκάδες Πελασγοὶ καὶ Δωριέες Ἐπιδαύριοι, ἄλλα τε ἔθνεα πολλὰ ἀναμεμίχαται…» [βιβλίο «Κλειώ»], «ἔθνεα Βοιωτῶν καὶ Χαλκιδέων» [βιβλίο «Τερψιχόρη»], «Μακεδόνων ἔθνεα» [βιβλίο «Ερατώ»] κ.ά.)
Η έννοια της πανελλήνιας εθνικής συνείδησης, έστω και σε πρώιμο στάδιο· και η γνώση ότι υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία που ενώνουν τις διάφορες ελληνικές φυλές και πόλεις-κράτη, κάτω από τον όρο «Έλληνες» δεν απουσιάζει («οἱ δὲ Ἕλληνες κατὰ τάξις τε καὶ κατὰ ἔθνεα κεκοσμημένοι ἦσαν» [«Ηροδότου ιστορίαι», βιβλίο «Πολύμνια»]), όπως δεν απουσιάζει και η κατανόηση της ελληνικότητας («τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα» [«Ηροδότου ιστορίαι», βιβλίο «Ουρανία»]). Τα ιστορικά τεκμήρια είναι αρκετά. Ενδεικτικά:
1. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμμετείχαν μόνο όσοι ήταν Έλληνες και την ευθύνη της εξακρίβωσης της καταγωγής των αθλητών, επιφορτίζονταν οι γνωστοί Ελλανοδίκες, ή Ελληνοδίκες (Έλλην+δίκη). Ο Ηρόδοτος αναφέρει μάλιστα, ότι απ’ αυτόν τον έλεγχο πέρασε και ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος ο Α’ κι αφού απέδειξε την ελληνικότητά του, τού επετράπη να συμμετάσχει στους αγώνες («πρὸς δὲ καὶ οἱ τὸν ἐν Ὀλυμπίῃ διέποντες ἀγῶνα Ἑλληνοδίκαι οὕτω ἔγνωσαν εἶναι. Ἀλεξάνδρου γὰρ ἀεθλεύειν ἑλομένου καὶ καταβάντος ἐπ᾽ αὐτὸ τοῦτο, οἱ ἀντιθευσόμενοι Ἑλλήνων ἐξεῖργόν μιν, φάμενοι οὐ βαρβάρων ἀγωνιστέων εἶναι τὸν ἀγῶνα ἀλλὰ Ἑλλήνων· Ἀλέξανδρος δὲ ἐπειδὴ ἀπέδεξε ὡς εἴη Ἀργεῖος, ἐκρίθη τε εἶναι Ἕλλην καὶ ἀγωνιζόμενος στάδιον συνεξέπιπτε τῷ πρώτῳ» [«Ηροδότου ιστορίαι», βιβλίο «Τερψιχόρη»]).
2. Σε κείμενο που έγραψε ο Ισοκράτης με αφορμή τους εκατοστούς Ολυμπιακούς Αγώνες και το οποίο απέστειλε για ανάγνωση στην Ολυμπία, διαβάζουμε: «Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ’ ἐρήμην καταλαβόντες οὐδ’ ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ’ οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν, ὥστ’ ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν, αὐτόχθονες ὄντες…».
Δηλαδή: «Κατοικούμε σ’ αυτήν την χώρα, χωρίς να έχουμε εκδιώξει άλλους από εδώ, ούτε την καταλάβαμε βρίσκοντάς την έρημη, ούτε είμαστε μιγάδες ανακατεμένοι από διάφορα έθνη ανθρώπων, αλλά υπάρχουμε καλώς και γνησίως, διότι κατέχουμε την χώρα στην οποία γεννηθήκαμε και ζούμε καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας μας, αφού είμαστε αυτόχθονες…» (Πανηγυρικός, εδάφιο 24).
3. Στον «Πανηγυρικό» που εκφώνησε προς τους Αθηναίους ο Ισοκράτης, αναφέρεται σαφέστατα στο γένος των Ελλήνων: «Τοσοῦτον δ’ ἀπολέλοιπεν ἡ πόλις ἡμῶν περὶ τὸ φρονεῖν καὶ λέγειν τοὺς ἄλλους ἀνθρώπους, ὥσθ’ οἱ ταύτης μαθηταὶ τῶν ἄλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, καὶ τὸ τῶν Ἑλλήνων ὄνομα πεποίηκε μηκέτι τοῦ γένους ἀλλὰ τῆς διανοίας δοκεῖν εἶναι, καὶ μᾶλλον Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας ἢ τοὺς τῆς κοινῆς φύσεως μετέχοντας».
Δηλαδή: «Είναι δε τόσο μεγάλη η απόσταση που χωρίζει την πολιτεία μας από τούς άλλους ανθρώπους ως προς την πνευματική ανάπτυξη και την τέχνη τού λόγου, ώστε οι μαθητές της έχουν γίνει διδάσκαλοι τών άλλων και κατόρθωσε ώστε το όνομα τών Ελλήνων να είναι σύμβολο όχι πλέον τής καταγωγής αλλά τής πνευματικής ανυψώσεως, και να ονομάζονται Έλληνες εκείνοι που παίρνουν τη δική μας μόρφωση και όχι αυτοί που έχουν την ίδια καταγωγή».
4. Στην μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.), ο Σιμωνίδης ο Κείος αφιέρωσε το εξής επίγραμμα: «Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι, χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν» (Μετάφραση: «Αμυνόμενοι υπέρ των Ελλήνων οι Αθηναίοι στον Μαραθώνα, κατέστρεψαν τη δύναμη των χρυσοφορεμένων Περσών»). Να θυμίσουμε, ότι στην νικηφόρα μάχη του Μαραθώνα, απέναντι από τους 55.000 Πέρσες, μαζί με τους 10.000 Αθηναίους, συντάχθηκαν και 1.000 Πλαταιείς, ενώ υπήρχε και στρατιωτική βοήθεια 1.000 οπλιτών από την Σπάρτη, που όμως έφτασε καθυστερημένα στο πεδίο της μάχης.
Στην ναυμαχία της Σαλαμίνας που ακολούθησε το ίδιο έτος, ο Αισχύλος (ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην μάχη του Μαραθώνα και στις ναυμαχίες του Αρτεμισίου και της Σαλαμίνας) μάς αφηγείται μέσα από την τραγωδία του «Πέρσες», τον παιάνα των Ελλήνων: «Ὦ παῖδες Ἑλλήνων ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ’, ἐλευθεροῦτε δὲ παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τέ πατρῴων ἕδη, θήκας τε προγόνων: νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών». (Μετάφραση: «Εμπρός, τέκνα των Ελλήνων, ελευθερώστε την πατρίδα, ελευθερώστε τα παιδιά σας, τις γυναίκες σας, τα ιερά των πατρογονικών θεών σας, τους τάφους των προγόνων σας· τώρα ο αγώνας είναι για τα πάντα»).
5. Έλληνες δεν λογίζονταν μόνο όσοι κατοικούσαν στον κυρίως ελλαδικό χώρο, αλλά και έξω απ’ αυτόν. Το 481 π.Χ., έναν χρόνο πριν την επική μάχη των Θερμοπυλών (480 π.Χ.), συγκλήθηκε πανελλήνιο συνέδριο στην Κόρινθο, για να αποφασιστεί η στάση που θα έπρεπε να κρατήσουν οι Έλληνες απέναντι στους Πέρσες. Προσκλήθηκαν επίσης οι Έλληνες της Μασσαλίας και της Κριμαίας, που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν λόγω απόστασης, ενώ το παρόν έδωσαν οι Έλληνες της Κάτω Ιταλίας, οι Κρήτες, οι Κερκυραίοι κ.ά. Σ’ αυτό το συνέδριο δεν προσκλήθηκαν μόνο οι Έλληνες που είχαν υποταχθεί στους Πέρσες, δηλαδή οι Έλληνες της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Ιωνίας, της Μακεδονίας κ.ά. Έχουν ιδιαίτερη σημασία δε, οι δύο εκ των αποφάσεων που τελικά ελήφθησαν και που όριζαν πως:
α) Οι Έλληνες να πολεμήσουν μέχρι θανάτου τους Πέρσες.
β) Να τιμωρηθούν όσοι Έλληνες πολεμήσουν με το μέρος των Περσών.
6. Τις παραμονές της ιστορικής μάχης των Πλαταιών (479 π.Χ.), όπου σύμφωνα και με το επίγραμμα του περιηγητή Παυσανία «Σε αυτόν το πόλεμο πολέμησαν: Λακεδαιμόνιοι, Αθηναίοι, Κορίνθιοι, Τεγεάτες, Σικυώνιοι, Αιγινήτες, Μεγαρείς, Επιδαύριοι, Ορχομένιοι, Φλειάσιοι, Τροιζήνιοι, Ερμιονείς, Τιρύνθιοι, Πλαταιείς, Θεσπιείς, Μυκηναίοι, Κείοι, Μήλιοι, Τήνιοι, Νάξιοι, Ερετριείς, Χαλκιδείς, Στυρείς, Ηλείοι, Ποτειδαιάτες, Λευκάδιοι, Ανακτορείς, Κύθνιοι, Σίφνιοι, Αμβρακιώτες και Λεπρεάτες», ο βασιλιάς των Μακεδόνων, Αλέξανδρος ο Α’, που είχε υποταχθεί στους Πέρσες, πάει κρυφά στο στρατόπεδο των Ελλήνων και τους μεταφέρει το στρατιωτικό σχέδιο του Μαρδόνιου και αιτιολόγησε την πράξη του, ότι ως Έλληνας δεν θα ήθελε να δει την Ελλάδα σκλαβωμένη: «αὐτός τε γὰρ Ἕλλην γένος εἰμὶ τὠρχαῖον καὶ ἀντ᾽ ἐλευθέρης δεδουλωμένην οὐκ ἂν ἐθέλοιμι ὁρᾶν τὴν Ἑλλάδα» («Ηροδότου ιστορίαι», βιβλίο «Καλλιόπη»).
7. Όπως εξιστορεί ο Αρριανός, όταν ο Μέγας Αλέξανδρος νίκησε τους Πέρσες στην μάχη του Γρανικού ποταμού (334 π.Χ), αιχμαλώτισε όσους Έλληνες είχαν πολεμήσει ως μισθοφόροι στο πλευρό των Περσών και είχαν παραβιάσει την κοινή απόφαση, να μην πολεμήσουν Έλληνες εναντίον Ελλήνων, και τους έστειλε στη Μακεδονία για να εργαστούν σε καταναγκαστικά έργα. Παράλληλα έστειλε 300 περσικές πανοπλίες στην Αθήνα, ως ανάθημα στη θεά Αθηνά, με τη εντολή να συνοδεύεται από το επίγραμμα «Ἀλέξανδρος Φιλίππου καὶ οἱ Ἕλληνες πλὴν Λακεδαιμονίων ἀπὸ τῶν βαρβάρων τῶν τὴν Ἀσίαν κατοικούντων»:
«ἔθαψε δὲ καὶ τοὺς μισθοφόρους Ἕλληνας, οἳ ξὺν τοῖς πολεμίοις στρατεύοντες ἀπέθανον. ὅσους δὲ αὐτῶν αἰχμαλώτους ἔλαβε, τούτους δὲ δήσας ἐν πέδαις εἰς Μακεδονίαν ἀπέπεμψεν ἐργάζεσθαι, ὅτι παρὰ τὰ κοινῇ δόξαντα τοῖς Ἕλλησιν Ἕλληνες ὄντες ἐναντία τῇ Ἑλλάδι ὑπὲρ τῶν βαρβάρων ἐμάχοντο. ἀποπέμπει δὲ καὶ εἰς Ἀθήνας τριακοσίας πανοπλίας Περσικὰς ἀνάθημα εἶναι τῇ Ἀθηνᾷ ἐν πόλει. καὶ ἐπίγραμμα ἐπιγραφῆναι ἐκέλευσε τόδε. Ἀλέξανδρος Φιλίππου καὶ οἱ Ἕλληνες πλὴν Λακεδαιμονίων ἀπὸ τῶν βαρβάρων τῶν τὴν Ἀσίαν κατοικούντων» («Αλεξάνδρου Ανάβασις», Βιβλίο Α).
8. Αιώνες αργότερα, τον 15ο αιώνα, όταν ο όρος «Έλληνας» είχε αποκτήσει μια αρνητική σημασία, ο Έλληνας φιλόσοφος Γεώργιος Πλήθων Γεμιστός, «υπενθυμίζει» στον αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Εμμανουήλ Παλαιολόγο, πως «Ἑλληνες ἐσμέν ὧν ἡγεῖσθε καί βασιλεύετε, δέσποτα, ὡς ἡ φωνή ἡμῶν καί ἡ πάτριος παιδεία μαρτυρεῖ» (Μετάφραση: «Έλληνες είμαστε, αυτοί των οποίων είστε βασιλιάς, όπως η γλώσσα μας και η παιδεία μας μαρτυρούν»).
[Πηγή: arxaia-ellinika.blogspot.gr]







Posted: 26 Jan 2014 10:17 AM PST
«ΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ»  = Όπως η αυγή γιέ μου να είσαι πάντα!
Ούτε ένα σύμφωνο. Σε καμία άλλη γλώσσα δεν μπορεί να συμβεί αυτό. 

Από την Ιστορική ομιλία του Μανώλη Λαμπράκη στα Χανιά στίς 6/8/2013.


Ακούστε την εδώ :
 http://www.youtube.com/watch?v=YKsID4eAH4U
ή δείτε την εδώ : http://www.youtube.com/watch?v=fBFnUaNDFWc


Posted: 26 Jan 2014 10:04 AM PST
 Ένα από τα ιερότερα σύμβολα των προγονών μας είναι ο περίφημος ήλιος ή άστρο της Βεργίνας . Ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο που απεικονίζεται σε χρυσή λάρνακα που βρέθηκε το 1977 σε Βασιλικό τάφο που αποδίδεται στην Μακεδονική Βασιλική Δυναστεία του Φιλίππου Β' και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Διάφορες εκδοχές των αρχαιολόγων λένε ότι ήταν ηλιακό σύμβολο, σύμβολο της Μακεδονίας, έμβλημα της ργεαδικής δυναστείας του Φιλίππου Β΄ και του υιού του Μ. Αλέξανδρου. Ξέρουμε όμως ότι οι πρόγονοι ήρθαν από τα άστρα και ήσαν μυημένοι σε μεγάλο βαθμό στα ουράνια μυστήρια, συνεπώς δεν θα κατασκεύασαν ποτέ ένα απλό σύμβολο, χωρίς να είχε ιδιαίτερο νόημα για την καταγωγή τους και την μύηση τους. Οι αρχαίοι μύστες έκρυβαν μέσα στους συμβολισμούς τους, ιδιαιτέρα νοήματα που άγγιζαν τα όρια του υπερβατικού και της θεουργίας. Τον ίδιο απόκρυφο συμβολισμό συναντούμε στα ονόματα ηρώων και περιοχών (τοπωνύμιων), οπού μέσα στις λέξεις της ονοματοδοσίας συναντούμε το πραγματικό νόημα των ενεργειών και των συνθηκών που διέπουν το αντίστοιχο όνομα.  










            Οι δεκαέξι κωνοειδείς ακμές δεν συμβολίζουν τις ακτίνες ενός άστρου – ήλιου που εκπέμπονται από το κέντρο του, διότι αν ήταν ακτίνες, θα ήταν λεπτές κατά την εκκίνηση τους από το κέντρο του ήλιου και φαρδύτερες καθώς απομακρύνονταν, εδώ βλέπουμε το αντίθετο, είναι φαρδιές κοντά στο κέντρο του συμβόλου (ρόδακα) και λεπτές εξωτερικά, δηλαδή ας πούμε ότι μοιάζουν με έναν κομήτη που κινείται. 



Συνεπώς οι  «υποτιθέμενες ακτίνες» του συμβόλου μας δηλώνουν ταχεία κίνηση, αλλά όχι από μέσα προς τα έξω, αλλά από έξω προς τα μέσα, συμφωνά με το σχήμα που έχουν οι δεκαέξι ακτίνες – κωνοειδείς ακμές. Ουσιαστικά πρόκειται για δεκαέξι κατερχόμενες ακτίνες φωτός,  που συμβολίζονται σαν ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΑ. 



           Ο αριθμός δεκαέξι (16) είναι συμβολίζει το άστρο Σείριο και την καταγωγή των ελλήνων εξ άνωθεν. Θεωρούσαν ότι όλα τα μυστήρια τα διδάχτηκαν από το Σείριο και υπάρχουν ακόμη φυλές στη Αφρική που ξέρουν πολύ περισσότερα μέσα από διασωθείσες παραδόσεις τους για το τριπλό άστρο του Σειρίου, από΄τι γνωρίζει η NASA μέχρι σήμερα. Ο αριθμός 16 είναι σύμβολο της ανώτερης μύησης που μπορεί να λάβει κάποιος από τα ουράνια μυστήρια και συμβολίζει τις υπέρτατες Σειριακές μυήσεις.  



          Όλα τα παραπάνω αφορούν ασφαλώς τον Μ. Αλέξανδρο. Το σύμβολο της Βεργίνας φωτογραφίζει την καταγωγή του και την αποστολή του. Αναφέρεται επίσης ως ημερομηνία γέννησης του Αλέξανδρου την 6η ημέρα του μήνα Αώου, που αντιστοιχεί με τις αρχές του Ιουλίου, δηλαδή την περίοδο εκείνη που άρχιζαν οι πλημμύρες του Νείλου και οι αρχαίοι ονόμαζαν «ημέρες του Σκύλου» (Κύνας – Σείριος).  Η σχέση του Αλέξανδρου με τον Άμμωνα-Δία επιβεβαιώθηκε και από τους ιερείς του ομώνυμου μαντείου, όταν αυτός έφτασε στην όαση Σίβα. Εκεί τον ανακήρυξαν «παιδί του Δία» και άφησαν έμμεσα να εννοηθεί πως δεν είναι γιος του Φιλίππου. Εδώ επιβεβαιώνεται η καταγωγή του Αλέξανδρου από τον ουρανό και δη από το άστρο του Σειρίου. Μην ξεχνάτε ότι ο μέγιστος των ελλήνων είχε αδελφή την Σειρήνα (εκ του Σείριου).



Ο απόσυμβολισμός του συμβόλου του Μεγάλου Σείριου Αλεξάνδρου έχει ως εξής:

«ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ  ΠΛΗΡΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΜΥΗΣΗ 16 ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΧΟΜΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΓΑΙΑ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΩ- ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, ΔΙΑ-ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ (ΣΦΑΙΡΙΚΑ) ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ Ο ΡΟΔΑΚΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Ο ΘΕΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ (ΣΕΙΡΙΟΣ)».

 Ο μέγιστος των ελλήνων ήξερε την καταγωγή του, όπως και η μητέρα του Ολυμπιάδα, αφού μέσα από το σύμβολο της Βεργίνας προφητεύτηκε ένας ακόμη απεσταλμένος του φωτός για να καθαρίσει την γη από τα βδελυρά έθνη και να λάμψει το άστρο του, σαν το άστρο του Σειρίου. 

Είναι βέβαιο ότι οι σκοτεινές δυνάμεις βλέποντας ακόμη και τώρα το σύμβολο της Βεργίνας, θα τους λούζει κρύος ιδρώτας, διότι ακόμη θα αντηχούν μέσα τους, τα κατορθώματα του Μεγίστου των Ελλήνων, που φεύγοντας άφησε το σύμβολο αυτό να τους θυμίζει ότι:

 ΗΡΘΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝ, ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΑ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ, ΑΦΗΣΑ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ-ΦΩΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΑ ΠΟΤΕ, ΗΤΤΗΘΗΚΑΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑ ΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΛΩΝ.

http://diogeneis.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html


Γενετικές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες είμαστε αυτόχθονες
Posted: 26 Jan 2014 09:59 AM PST
«Η πόλη μας ομολογείται (αναγνωρίζεται) ως η αρχαιότατη, ….Γιατί εμείς κατοικούμε σ’αυτήν την πόλη, χωρίς να διώξουμε από εδώ άλλους, ούτε την βρήκαμε έρημη, ούτε έχουμε συγκεντρωθή μιγάδες από πολλά έθνη, αλλά η καταγωγή μας είναι τόσο καλή και γνήσια, ώστε την γή από την οποία γεννηθήκαμε, την ίδια κατέχουμε χωρίς καμία διακοπή(όλον το χρόνο),επειδή είμαστε αυτόχθονες και μπορούμε να ονομάσουμε την πόλη με τα ίδια ονόματα που δίνει κάποιος στους πλησιέστερους συγγενείς του».

Ισοκράτους Πανηγυρικός, 23-24 (380 π.Χ)

Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την ανάρτηση όχι για να αποδείξουμε, όπως θα ισχυριστεί κάποιος αριστερός ή "προοδευτικός", ότι είμαστε ανώτεροι από κάποιους άλλους λαούς γενετικά. Αυτό δεν το είπαμε ποτέ άλλωστε σε αυτό το blog. Ούτε επιδιώκουμε κάτι τέτοιο.


Όμως διαφορές μεταξύ των φυλών υπάρχουν και γενετικά. Όπως υπάρχουν γενετικές και μεταξύ των εθνών εννοείται. 



Γιατί όμως είναι σημαντικό να αποδείξουμε ότι έχουμε το ίδιο γενετικό υλικό με τους πρώτους κατοίκους αυτής της περιοχής που ονομάζεται Ελλάδα; 
Γιατί είμαστε αυτόχθονες. Δεν διώξαμε κανέναν όταν ήρθαμε να κατοικήσουμε εδώ. 

Αναπτύξαμε τον πολιτισμό μας και τον διατηρήσαμε διαδίδοντας τον για χιλιάδες χρόνια. 


Δεν είμαστε "Τουρκόσποροι", δεν είμαστε μπάσταρδοι που λένε οι πληρωμένοι υπέρμαχοι της Παγκοσμιοποίησης που επιδιώκει την ομογενοποίηση της ανθρωπότητας. 


Οι γενετιστές βλέπουν πίσω στο χρόνο σε βάθος χιλιετηρίδων την καταγωγή ενός ανθρώπου με βάση τις μεταλλάξεις στο DNA. Μεταλλάξεις που συνέβησαν χωρίς την ανθρώπινη επέμβαση.


Σήμερα οι παγκοσμιοποιητές θέλουν να μας ομογενοποιήσουν τεχνητά. Να προκαλέσουν τεχνητές μεταλλάξεις κυρίως στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό μέσω της επιβολής του πολυφυλετισμού και της πολυπολιτισμικότητας.


Είμαστε εμείς οι Έλληνες, η γενετική συνέχεια όλων αυτών των ανθρώπων που έζησαν σε αυτό το τόπο δεκάδες χιλιάδες χρόνια και ανέπτυξαν σε βάθος χιλιετιών τον κορυφαίο πολιτισμό του πλανήτη που αποτέλεσε τη βάση του σύγχρονου πολιτισμού. 


Είμαστε οι γενετικοί απόγονοι εκείνων ακριβώς των πληθυσμών απ' τους οποίους δημιουργήθηκαν αποικίες για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη. Αποικίες που προσέφεραν πολιτισμό, κυρίαρχο πολιτισμό και που μέχρι σήμερα στις περιοχές αυτές αποδείχθηκε μέσω της γενετικής ότι υπάρχει η σφραγίδα του DNA των Ελλήνων.


Σε αυτό το σημείο θα παραθέσουμε τα λόγια ακριβώς του καθηγητή κ. Τριανταφυλλίδη, που τον χαρακτήρισαν άμεσα οι "προοδευτικοί" κύκλοι ως "ρατσιστή" γιατί φρόντισε ο ίδιος να διαλύσει με τα λεγόμενά του κάθε υπόνοια "ρατσισμού" στις γενετικές έρευνες που παρουσιάζει στο βίντεο. 


Είπε επί λέξη: 


«Δεν υπάρχουν γενετικές ενδείξεις επιμειξίας των Ελλήνων με άλλες ανθρώπινες «φυλές»και βάζω τη λέξη φυλές σε εισαγωγικά γιατί η γενετική δεν παραδέχεται την ύπαρξη φυλώνκαι θα πρέπει σε αυτό το σημείο επειδή τόσα πολλά γράφονται στο διαδίκτυο να υπενθυμίσω σε όλους ότι η εθνική ιθαγένεια είναι θέμα πολιτισμού, παιδείας, θρησκείας, γλώσσας και συνειδήσεως και δεν εντοπίζεται στο DNA στο αίμα ή την βιολογική διαδοχή, δεν είναι θέμα γενετικών προσμείξεων γιατί πολλοί παρερμηνεύουν αυτά τα αποτελέσματα και γράφουν τρελά πράγματα στο διαδίκτυο.»

Εμείς συμφωνούμε με τον κ. καθηγητή.

Οι Έλληνες δεν ορίζονται μόνο απ' την γενετική τους καταγωγή. Ορίζονται και απ' τον πολιτισμό, την παιδεία, την γλώσσα και φυσικά την συνείδηση. Όλα αυτά οι Έλληνες όμως τα διαμόρφωσαν ανά τους αιώνες χωρίς να υποστούν επιμειξίες. Κάτι το οποίο έκαναν φυσικά και άλλοι λαοί. Ποιος αμφισβητεί όμως ότι οι Κινέζοι είναι απόγονοι των αρχαίων Κινέζων; Κανείς.. Γιατί αυτό συμβαίνει τόσο φανατικά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;

Το πρώτο εννοείται που κτύπησαν οι παγκοσμιοποιητές και το βασικότερο είναι η συνείδηση μέσω της παραπληροφόρησης. Μας παραπληροφορούν ότι δεν έχουμε κανένα κυριαρχικό δικαίωμα στη γη μας. Ότι όλοι είμαστε ίδιοι σε αυτό το πλανήτη. 

Μας αφαιρούν έτσι με ύπουλο τρόπο, με "ανθρωπιστικά" δήθεν κίνητρα, το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως έθνος με συγκεκριμένη καταγωγή, ενώ ζούμε, κυριαρχούμε και εξελισσόμαστε στην περιοχή αυτή για χιλιάδες χρόνια. 

Θέλουν να επέμβουν στην ταυτότητα του Έλληνα που δημιουργήθηκε μέσα απ΄τις χιλιετηρίδες για ένα και μόνο λόγο.

Γιατί έτσι μόνο μπορεί να πετύχει η Παγκόσμια Διακυβέρνηση που οι σημερινοί περιούσιοι Επικυρίαρχοι επιδιώκουν. 

Το ίδιο κάνουν και στους άλλους λαούς εννοείται. Δεν διεκδικούμε τα πρωτεία. Το ξαναλέμε. Δεν λέμε ότι είμαστε ανώτεροι απ' τους άλλους λαούς.

Όμως σίγουρα για την Παγκοσμιοποίηση η Ελλάδα είναι κομβικό σημείο. Πρέπει να καταφέρουν να επιβάλλουν την επιμειξία στους Έλληνες αλλά και να τους καταστρέψουν την συνείδηση γιατί είναι ο συγκεκριμένος πληθυσμός που ανέπτυξε τις βάσεις του σύγχρονου πολιτισμού. Πρέπει να καταφέρουν να πείσουν τους Έλληνες ότι δεν έχει καμιά σημασία η εθνική συνείδηση χιλιάδων ετών. Πρέπει να μας πείσουν να απεμπολίσουμε την εθνική μας συνείδηση προς χάριν της "Παγκόσμιας Συνείδησης" την ώρα που οι ίδιοι θα διατηρήσουν την ταυτότητά τους αποτελώντας την μόνη πληθυσμιακή ομάδα με πραγματική συνείδηση.

Πριν θεωρήσετε ακραίες συνωμοσιολογίες αυτά που λέμε διαβάστε ότι στο Ισραήλ που είναι η σημερινή τεχνητά δημιουργημένη πατρίδα των τραπεζιτών που ελέγχουν το πλούτο του πλανήτηκαι προωθούν τα σχέδια αυτά, χρησιμοποιούν την γενετική για να δεχθούν κάποιον σαν πολίτη.
Κάνουν εξετάσεις DNA σε όποιον θέλει να γίνει πολίτης του Ισραήλ.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία μιας παλαιότερης παρουσίασης του κ. Τριανταφυλλίδη που έγινε προ μερικών μηνών. Επειδή ήταν πολύ μεγάλη κάναμε μια περίληψη και ανεβάσαμε το βίντεο με τα συμπεράσματα των ερευνών που μιλάει ο ίδιος ο καθηγητής.

Παρακολουθήσαμε προσεκτικά την παρουσίαση των ερευνών του κ. Τριανταφυλλίδη.

Ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίσθηκε στην Αφρική πριν 200.000 χρόνια λέει ο καθηγητής. Πριν από 100.000 χρόνια πέρασε από την Αιθιοπία στην Υεμένη και έφθασε στην Ευρώπη πριν από 45.000 χρόνια κατά τους αρχαιολόγους και πριν από 59.000 χρόνια κατά τους γενετιστές.


Έφθασε σε 3 μεταναστευτικά κύματα:

Την παλαιολιθική εποχή πριν από 44.000 – 57.000 χρόνια, απ’ την Εγγύς Ανατολή πήγε στη Θράκη, Μακεδονία και απ’ τον Έβρο εξαπλώνεται μέχρι την Αγγλία.

Την μετα παγετωνική περίοδο  20.000 – 23.000 χρόνια πριν καταφθάνει ένα ακόμη μεταναστευτικό ρεύμα απ’ την Εγγύς Ανατολή.

Την νεολιθική εποχή πριν από 9.000 χρόνια το τελευταίο ρεύμα απ’ την Εγγύς Ανατολή.

Το 97% του DNA μας προέρχεται από ανθρώπους που ζούσαν στην Αφρική.

Το DNA μας λέει ο καθηγητής είναι 99% το ίδιο με οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου. Όμως σήμερα το δύσκολο δεν είναι η αποκωδικοποίηση του DNA, αλλά τι σημαίνει αυτό.

Στον τομέα της γενετικής ο όρος Μιτοχονδριακή Εύα αναφέρεται στον πιο πρόσφατο κοινό μητρογραμμικό πρόγονο, από τον οποίο κατάγονται όλοι οι άνθρωποι. Έχει την απλοομάδα L και λόγω μεταλλάξεων δίνει διαφόρους απογόνους. Έτσι φθάνουμε στον κλάδο M και N.

Ο κλάδος Μ είναι Ασιατικός και ο Ν Ευρασιατικός.


Αν συνεπώς μελετήσουμε το DNA των σύγχρονων Ελλήνων και βρούμε κλάδους Μ σημαίνει ότι έχουν προέλευση απ’ την Ασία άρα πρόκειται για επιμειξίες.

Γύρω στα 45.000 χρόνια πριν έρχεται ο κλάδος  που ονομάζεται Ούρσουλα, οι απόγονοι της Ούρσουλας φθάνουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτά όσον αφορά το DNA απ’ την μητέρα μας.
Το DNA απ’ τον πατέρα μας ταξινομείται σε 311 απλοομάδες ή μοριακά επίθετα. Φθάνει στην Ευρώπη ο κλάδος J,K πριν από 45.000 χρόνια περίπου.

Οι απόγονοι της απλοομάδας R ή U της Ούρσουλας δηλαδή που ήταν κυνηγοί ή τροφοσυλλέκτες έφτασαν στον ομφαλό της Γης. Στους Δελφούς δηλαδή. Εκεί έφτασαν οι πρώτοι "σοφοί" άνθρωποι.


Αυτοί έκαναν απογόνους ένας εκ των οποίων πήρε το όνομα απ' τις Μούσες που ήταν σε εκείνη την περιοχή και ονομάστηκε Ουρανία.
Οι άνθρωποι αυτοί σύμφωνα και με τον καθηγητή Φερεντίνο είχαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν και σε άλλες περιοχές είτε οδικώς είτε με πλοία και έτσι δημιούργησαν τις πρώτες αποικίες στην Ευρώπη.


Σύμφωνα τώρα με τον αρχαιολόγο Κοσμόπουλο, λέει ο Τριανταφυλλίδης, οι νεολιθικοί άνθρωποι με απλοομάδες E και J που μετανάστευσαν στην Ευρώπη, ουσιαστικά ήταν οι Πελασγοί του Ελλαδικού χώρου.

Το DNA των κατοίκων της Ελλάδας σήμερα είναι άμεσοι απόγονοι γυναικών με 12 απλοομάδες. 
Οι κύριες είναι 9(H,HV,J,T,U,K,N,X και W).

Όσον αφορά τους άνδρες είμαστε απόγονοι 16 απλοομάδων του χρωμοσώματος Y.

Οι 7 κύριες απλοομάδες του χρωμοσώματος Υ που παρατηρήθηκαν στους Έλληνες είναι οι Ι, R(R1a και R1b), J(J1 και J2), E, G. (Λεπτομέρειες στο βίντεο).

Όσον αφορά το Y χρωμόσωμα οι έρευνες έδειξαν ότι το DNA μας προέρχεται κατά 52% απ' την Παλαιολιθική εποχή και 48% από Νεολιθική εποχή.


Το μιτοχονδριακό DNA όμως, που κληρονομείται απ' τη μάνα στο παιδί περίπου 72% προέρχεται απ' την παλαιολιθική εποχή και 28% απ' τη Νεολιθική εποχή.


Οι περισσότεροι Έλληνες λοιπόν κατάγονται απ' τους ανθρώπους τροφοσυλλέκτες κυνηγούς που ζούσαν στην περιοχή της Ελλάδας την Παλαιολιθική εποχή 30.000 πριν.


Εκείνο που μπορούμε να πούμε όσον αφορά το DNA των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας είναι:

8,3%  αποτελείται απ' την εποχή του Χαλκού έως σήμερα


19,8% απ' την Νεολιθική εποχή


44,2% τέλος της ύστερης Παλαιολιθικής εποχής


14,7% απ' το μέσο της ύστερης Παλαιολιθικής εποχής


11% τέλος της μέσης Παλαιολιθικής εποχής


2% είναι DNA το οποίο έχει καταγωγή από Ασιατικές ή Αφρικανικές απλοομάδες.

Συνολικά το DNA των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας σε ένα ποσοστό 98,7% είναι αυτό που χαρακτηρίζει Καυκάσιους - λευκούς, ενώ το 1% και το 0,3% είναι αυτό που χαρακτηρίζει κατοίκους της Ασίας ή της Αφρικής.


Το παραπάνω είναι απ' το DNA που κληρονομούμε απ' την μητέρα μας. Όσον αφορά το DNA που κληρονομούμε απ' τον πατέρα μας, βλέπουμε ότι το ποσοστό επιμειξίας είναι ο,6% έως ο,1% και εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το 99,3% του DNA που κληρονομούμε απ' τον πατέρα μας είναι αυτό που χαρακτηρίζει Καυκάσιους - Λευκούς.
«Δεν υπάρχουν γενετικές ενδείξεις επιμειξίας των Ελλήνων με άλλες ανθρώπινες «φυλές» και βάζω τη λέξη φυλές σε εισαγωγικά γιατί η γενετική δεν παραδέχεται την ύπαρξη φυλών και θα πρέπει σε αυτό το σημείο επειδή τόσα πολλά γράφονται στο διαδίκτυο να υπενθυμίσω σε όλους ότι η εθνική ιθαγένεια είναι θέμα πολιτισμού, παιδείας, θρησκείας, γλώσσας και συνειδήσεως και δεν εντοπίζεται στο DNA στο αίμα ή την βιολογική διαδοχή, δεν είναι θέμα γενετικών προσμείξεων γιατί πολλοί παρερμηνεύουν γιατί πολλοί παρερμηνεύουν αυτά τα αποτελέσματα και γράφουν τρελά πράγματα στο διαδίκτυο.»

Ανεβάσαμε στο κανάλι μας στο Youtube τα συμπεράσματα των ερευνών όπως παρουσιάστηκαν απ' τον κ. Τριανταφυλλίδη γιατί αυτά είναι που ανατρέπουν τις ανθελληνικές θέσεις της ευρύτερης "προοδευτικής" παράταξης(μιλάμε για σχεδόν όλη τη ΝΔ, όλο το ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜ.ΑΡ. και τα ρέστα), που λένε ότι "είμαστε Τουρκόσποροι", "Αλβανοί", ότι έχουμε υποστεί επιμειξία με Βούλγαρους και λοιπούς Σλάβους, ή ότι καταγόμαστε απ' τους Σημίτες.

Όλα αυτά ανατρέπονται όχι μόνο με τις έρευνες του Τριανταφυλλίδη, αλλά και με άλλες Ευρωπαϊκές κορυφαίες έρευνες που απέδειξαν ότι όχι μόνο το DNA των κατοίκων της Ελλάδας που ανέπτυξαν τις βάσεις του σύγχρονου πολιτισμού είναι το ίδιο με των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας, αλλά συνεχίζει να υπάρχει και στις περιοχές που ανέπτυξαν εκείνοι οι άνθρωποι αποικίες.
Όποιος ενδιαφέρεται να δει όλη τη παρουσίαση του κ. Τριανταφυλλίδη ας κάνει κλικ ΕΔΩ και φυσικά κυκλοφορεί το βιβλίο του κ. Τριανταφυλλίδη το οποίο σίγουρα οι Έλληνες πρέπει να μελετήσουν γιατί θεωρούμε στους χαλεπούς αυτούς καιρούς της βίαιης επιβολής της Παγκοσμιοποίησης και της ομογενοποίησης της ανθρωπότητας απ' τους γνωστούς περιούσιους τραπεζίτες, πρέπει να έχουμε πεισθεί με τον καλύτερο τρόπο για την καταγωγή μας.

http://antipliroforisi.blogspot.gr/2014/01/blog-post_26.html



Θουκυδίδης Αρχαία Ελλάδα, Έλληνες, Γλώσσα
«Καί πέπεσε πολλά και χαλεπά κατά στάσιν τας πόλεσιν, γιγνόμενα μέν καί ε σόμενα, έως άν  ατή φύσις νθρώπων».
Θουκυδίδης, Ιστορίαι 3.2
Γράφει ο Ερανιστής
Κλικ επάνω στους χάρτες για μεγέθυνση
Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος ανάμεσα στη Αθηναϊκή και την Πελοποννησιακή Συμμαχία, υπό την ηγεμονία της Σπάρτης, διήρκεσε, με μερικές ανακωχές, από το 431 π.Χ. έως το 404 π.Χ. και έληξε με την ολοκληρωτική ήττα των Αθηναίων, δίνοντας τέλος στον πολιτισμικό «χρυσό αιώνα».
          Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος ανάμεσα στη Αθηναϊκή και την Πελοποννησιακή Συμμαχία, υπό την ηγεμονία της Σπάρτης, διήρκεσε, με μερικές ανακωχές, από το 431 π.Χ. έως το 404 π.Χ. και έληξε με την ολοκληρωτική ήττα των Αθηναίων, δίνοντας τέλος στον πολιτισμικό «χρυσό αιώνα».
          Όπως γνωρίζουμε ενδεχομένως από τα σχολικά μας χρόνια, ο Έλλην ιστορικός Θουκυδίδης έζησε μεταξύ 460 – 398 π.Χ.. και έγινε παγκοσμίως γνωστός για τη συγγραφή της κλασικής Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου. Στο έργο της ζωής του αφηγείται γεγονότα που συνέβησαν κατά τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της Αθήνας και της Σπάρτης· ο Πελοποννησιακός Πόλεμος κράτησε από το 431 έως το  404 π.Χ., με ένα επτάχρονο διάλειμμα “ύποπτης ανακωχής”. Στο προοίμιο του έργου διαβάζουμε:
1. Θουκυδίδης, ο Αθηναίος, έγραψε την ιστορίαν του πολέμου μεταξύ των Πελοποννησίων και των Αθηναίων. Την συγγραφήν αυτού ήρχισεν ευθύς εξ αρχής της εκρήξεώς του, διότι προείδεν ότι θ’ απέβαινε μεγάλος και περισσότερον αξιομνημόνευτος από κάθε προηγούμενον πόλεμον, και εσυμπέραινε τούτο από το γεγονός ότι αμφότερα τα Κράτη κατήρχοντο εις αυτόν, ενώ ευρίσκοντο εις την ακμήν της παντός είδους στρατιωτικής δυνάμεώς των, και ότι έβλεπε τους λοιπούς Έλληνας είτε τασσόμενους αμέσως, είτε διανοουμένους τουλάχιστον να ταχθούν προς το εν ή το άλλο μέρος. [1] Προοίμιον (1-23)
Η κίνησις αυτή ετάραξε τωόντι βαθύτατα την Ελλάδα, και μέρος υπό τους βαρβάρους και σχεδόν τον κόσμον όλον. Τα προγενέστερα γεγονότα και τα έτι παλαιότερα δεν δύνανται να εξακριβωθούν σαφώς, ένεκα της παρόδου πολλού χρόνου. Αλλά από τεκμήρια, τα οποία, ωθών την έρευνάν μου μέχρι του απωτάτου παρελθόντος, κρίνω αξιόπιστα, άγομαι να πιστεύσω ότι δεν υπήρξαν μεγάλα, ούτε υπό πολεμικήν, ούτε υπό άλλην έποψιν.
Ως προς την καταγωγή του, ο ίδιος αναφέρει ότι ήταν Θραξ, καθώς πατέρας του ήταν ο Όλορος, όνομα το οποίο επίσης ανήκε σε πολλούς βασιλείς της Θράκης. Ο Όλορος ήταν ιδιοκτήτης χρυσωρυχείων στην παράκτια περιοχή απέναντι από τη Θάσο και συνεπώς ευκατάστατος. Ο Θουκυδίδης γεννήθηκε στον Άλιμο και είχε συγγενικούς δεσμούς με τον Αθηναίο πολιτικό και στρατηγό Μιλτιάδη και έναν από τους  γιούς του, τον Κίμωνα. Κατά την διάρκεια μιας εκστρατείας στην χερσόνησο της Κριμαίας, ο Μιλτιάδης παντρεύτηκε την Ηγησιπύλη, κόρη του Ολόρου, βασιλιά της Θράκης. Ο μέγας ιστορικός έλαβε κλασική μόρφωση και επηρεάσηκε από την σπουδαία φιλοσοφική παράδοση των Σοφιστών, αν και ήταν μάλλον αριστοκρατικής πολιτικής καταγωγής. Η συγγένεια και η συναναστροφή με τους κύκλους της αριστοκρατίας τον έφερε σε επαφή με ανθρώπους που διαμόρφωσαν την ιστορία της περιόδου για την οποία έγραψε. Ο χαρακτήρας του λέγεται ότι ήταν ψυχρός, μελαγχολικός και απαισιόδοξος.
Ο Αλκιβιάδης, πολιτικός με πολλές ικανότητες και υπέρμετρες φιλοδοξίες, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση τον πόλεμο δυο σικελικών πόλεων, της Έγεστας και του Σελινούντα, έπεισε την Εκκλησία του Δήμου, παρά τις αντιρρήσεις του Νικία, να οργανώσει μεγάλη εκστρατεία στη Σικελία με το πρόσχημα της αποστολής βοήθειας προς τους Εγεσταίους, φίλους της Αθήνας. Η Εκκλησία όρισε, ως αρχηγούς της εκστρατείας, τρεις στρατηγούς δίνοντάς τους πλήρεις εξουσίες (στρατηγούς αυτοκράτορες): τον Αλκιβιάδη, που ήταν ο εμπνευστής της εκστρατείας, τον Νικία και τον Λάμαχο.
Ο Αλκιβιάδης, πολιτικός με πολλές ικανότητες και υπέρμετρες φιλοδοξίες, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση τον πόλεμο δυο σικελικών πόλεων, της Έγεστας και του Σελινούντα, έπεισε την Εκκλησία του Δήμου, παρά τις αντιρρήσεις του Νικία, να οργανώσει μεγάλη εκστρατεία στη Σικελία με το πρόσχημα της αποστολής βοήθειας προς τους Εγεσταίους, φίλους της Αθήνας. Η Εκκλησία όρισε, ως αρχηγούς της εκστρατείας, τρεις στρατηγούς δίνοντάς τους πλήρεις εξουσίες (στρατηγούς αυτοκράτορες): τον Αλκιβιάδη, που ήταν ο εμπνευστής της εκστρατείας, τον Νικία και τον Λάμαχο.
Ο Θουκυδίδης ήταν περίπου 25-30 ετών όταν ξεκίνησε ο Πελοποννησιακός Πόλεμος (431 π.Χ.). Αρρώστησε ο ίδιος κατά τον λοιμό που έπληξε την Αθήνα μεταξύ 430 και 427 π.Χ. και εξόντωσε το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, μεταξύ αυτών και τον ίδιο τον Περικλή. Το 424 π.Χ. εξελέγη στρατηγός και ανέλαβε τη διοίκηση 7 πλοίων που αγκυροβολούσαν στη Θάσο, πιθανότατα επειδή είχε παλαιότερες διασυνδέσεις στην περιοχή. Κατά το χειμώνα του 424/3 π.Χ. ο Σπαρτιάτης στρατηγός Βρασίδας χτύπησε την Αμφίπολη, μια παραλιακή πόλη της Μακεδονίας στα δυτικά της Θάσου, η οποία είχε στρατηγική σημασία για την Αθηναϊκή Συμμαχία, λόγω της ναυπηγήσιμης ξυλείας που πρόσφερε η περιοχή και επειδή βρισκόταν κοντά στα χρυσωρυχεία του Παγγαίου. Ο Αθηναίος διοικητής της μακεδονικής πόλης ζήτησε βοήθεια από τον στρατηγό  Θουκυδίδη.
Ο Βρασίδας, γνωρίζοντας ότι οι δυνάμεις των Αθηναίων βρισκόταν στη Θάσο και επειδή φοβήθηκε ότι θα φτάσουν ενισχύσεις από τη θάλασσα, έσπευσε να προσφέρει ευνοϊκούς όρους παράδοσης στους κατοίκους της Αμφίπολης και οι τελευταίοι τούς δέχτηκαν. Έτσι, όταν ο Θουκυδίδης έφτασε, η πόλη βρισκόταν ήδη υπό τον έλεγχο των Σπαρτιατών. Όπως ήταν επόμενο, η είδηση για την απώλεια της Αμφίπολης προκάλεσε μεγάλη πολιτική αναστάτωση στην Αθήνα. Για την αποτυχία του να σώσει την πόλη, ο Θουκυδίδης αναφέρει:
“Ήταν επίσης γραμμένο να εξοριστώ από την πατρίδα μου για είκοσι χρόνια μετά τα γεγονότα της Αμφίπολης και, όντας παρών και με τις δύο πλευρές της διαμάχης και κυρίως με τους Πελοποννήσιους λόγω της εξορίας μου, είχα το χρόνο να παρακολουθώ τις καταστάσεις κάπως αμερόληπτα.”
Με την ιδιότητα του εξόριστου και με βαθιά γνώση των τοπικών συνθηκών, όπως μαρτυρείται στο έργο του, ο οξυδερκής ιστορικός ταξιδεύει σχεδόν ελεύθερα στα θέατρα του πολέμου και έχει την ευκαιρία να δει τις διενέξεις από διαφορετικές πλευρές. Πιθανόν να ταξίδεψε και στη Σικελία κατά τη διάρκεια της Σικελικής Εκστρατείας. Σύμφωνα με τον Παυσανία, κάποιος Οινόβιος κατάφερε να περάσει ένα νόμο που επέτρεπε στο Θουκυδίδη να επιστρέψει από την εξορία, πιθανόν λίγο μετά την παράδοση της Αθήνας και το τέλος του πολέμου το 404 π.Χ. Ο Παυσανίας αναφέρει ακόμη ότι δολοφονήθηκε κατά την επιστροφή του στην Αθήνα. Πολλοί αμφισβητούν αυτή την εκδοχή, θεωρώντας πως υπάρχουν ενδείξεις ότι έζησε μέχρι και το 397 π.Χ. Όπως και να έγινε,  βέβαιο είναι ότι παρόλο που έζησε μετά το τέλος του πολέμου και την οριστική συντριβή της Αθήνας, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την Ιστορία του. Η διήγησή του διακόπτεται κάπως  απότομα στο μέσο του έτους 411 π.Χ., υποδηλώνοντας ίσως ότι πέθανε κατά τη διάρκεια της συγγραφής του έργου. Σύμφωνα με κάποια παράδοση, το κείμενό του βρέθηκε να τελειώνει με μία ανολοκλήρωτη πρόταση. Τα λείψανά του επιστράφηκαν στην πόλη της Παλλάδας και ενταφιάστηκαν στον οικογενειακό τάφο του Κίμωνα.
Οι μεταναστεύσεις
Ο Θουκυδίδης δεν έδωσε τίτλο στο έργο του, ούτε το χώρισε σε βιβλία. Η διαίρεσή σε 8 βιβλία και ο τίτλος Θουκυδίδου Ιστορίαι ή Συγγραφή οφείλονται στους αρχαίους γραμματικούς. Στο Α’ βιβλίο – μετά το προοίμιο – ακολουθεί η λεγόμενη αρχαιολογία, η οποία αποτελεί σύγκριση μεταξύ του Πελοποννησιακού πολέμου και προηγουμένων σημαντικών γεγονότων της ελληνικής ιστορίας:
“Η κίνησις αυτή ετάραξε τωόντι βαθύτατα την Ελλάδα, και μέρος υπό τους βαρβάρους και σχεδόν τον κόσμον όλον. Τα προγενέστερα γεγονότα και τα έτι παλαιότερα δεν δύνανται να εξακριβωθούν σαφώς, ένεκα της παρόδου πολλού χρόνου. Αλλά από τεκμήρια, τα οποία, ωθών την έρευνάν μου μέχρι του απωτάτου παρελθόντος, κρίνω αξιόπιστα, άγομαι να πιστεύσω ότι δεν υπήρξαν μεγάλα, ούτε υπό πολεμικήν, ούτε υπό άλλην έποψιν.”
Χάρτης αρχαίας Αττικής
Χάρτης αρχαίας Αττικής
Σύμφωνα με το ίδιο, η Αττική – λόγω του ότι το έδαφός της είναι ισχνόν και πτωχόν – υπήρξεν ανέκαθεν απαλλαγμένη από στάσεις και για το λόγο αυτό διατήρησε πάντοτε τους ίδιους κατοίκους. Αντιθέτως, τα ευφορώτερα προ πάντων διαμερίσματα υπέκειντο εις διηνεκείς μεταβολάς των κατοίκων. Ως τέτοιες περιοχές αναφέρει τη Θεσσαλία, την Βοιωτία, το μεγαλύτερον μέρος της Πελοποννήσου, εκτός από την Αρκαδία και από την υπόλοιπη Ελλάδα τα καλύτερα μέρη:
“Διότι είναι προφανές ότι η χώρα που καλείται σήμερον Ελλάς δεν ήτο μονίμως κατοικημένη εξ αρχής, αλλ’ εγίνοντο εις το παρελθόν συχναί μεταναστεύσεις και οι κάτοικοι χωρίς πολλάς δυσκολίας εγκατέλειπαν τας εστίας των, εξαναγκαζόμενοι εις τούτο από νέους πολυαριθμοτέρους εκάστοτε εποίκους. Καθόσον ούτε το εμπόριον, όπως σήμερον διεξάγεται, υπήρχε τότε, ούτε ασφαλής διά ξηράς ή διά θαλάσσης συγκοινωνία, και καθένας εξεμεταλλεύετο το έδαφος, το οποιον είχε υπό την κατοχήν του, τόσον μόνον όσον ήρκει διά την συντήρησίν του. Ούτε πλούτον εσώρευαν, ούτε την γην εφύτευαν, τόσον μάλλον καθόσον αι εγκαταστάσεις των δεν ήσαν ωχυρωμέναι και ως εκ τούτου εφοβούντο μήπως από στιγμής εις στιγμήν άλλοι επιδρομείς επέλθουν και τους αφαιρέσουν κάθε τι που έχουν. Επειδή, εξ άλλου, επίστευαν ότι οπουδήποτε ημπορούν να εξασφαλίσουν την αναγκαίαν καθημερινήν τροφήν, εμετανάστευαν όχι απροθύμως και δι’ αυτό δεν ήσαν ισχυροί ούτε κατά το μέγεθος των πόλεων, ούτε κατά την πολεμικήν γενικώς παρασκευήν. Αλλά τα ευφορώτερα προ πάντων διαμερίσματα υπέκειντο εις διηνεκείς μεταβολάς των κατοίκων – όπως, λόγου χάριν, αι επαρχίαι, αι οποίαι σήμερον ονομάζονται Θεσσαλία και Βοιωτία, και το μεγαλύτερον μέρος της Πελοποννήσου, εκτός της Αρκαδίας, και από την άλλην Ελλάδα τα καλύτερα μέρη.”
Χάρτης του Πελοποννησιακού Πολέμου. Στον χάρτη απεικονίζονται οι συμμαχίες και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του πολέμου (ιταλικά).
Χάρτης του Πελοποννησιακού Πολέμου. Στον χάρτη απεικονίζονται οι συμμαχίες και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του πολέμου (ιταλικά).
        Η αύξηση του πλούτου επέφερε συγκρούσεις και πολλοί κατέφευγαν στην ασφαλέστερη Αθήνα, η οποία με την πάροδο του χρόνου έγινε πολυάνθρωπος και δεν μπορούσε να θρέψει τους κατοίκους της. Αρχικά, ο αποικισμός της Ιωνίας έδωσε μια λύση στο πρόβλημα:
         “Διότι η ευφορία της γης έφερεν αύξησιν της δυνάμεως ωρισμένων προσώπων, η οποία επροκάλει εμφυλίους σπαραγμούς, από τους οποίους τα διαμερίσματα αυτά εφθείροντο τόσον μάλλον, καθόσον ήσαν περισσότερον εκτεθειμένα εις εξωτερικάς επιδρομάς. Η Αττική, εν πάση περιπτώσει, λόγω του ότι το έδαφός της είναι ισχνόν και πτωχόν, υπήρξεν ανέκαθεν απηλλαγμένη από στάσεις και διά τον λόγον αυτόν διετήρησε πάντοτε τους ιδίους κατοίκους. Και έχομεν εδώ απόδειξιν του ισχυρισμού μου ότι, λόγω της μεταναστεύσεως, τα άλλα μέρη της Ελλάδος δεν ηυξήθησαν εις πληθυσμόν όπως η Αττική. Διότι οι δυνατώτεροι από εκείνους, όσοι, ένεκα εξωτερικών πολέμων ή εσωτερικών στάσεων εξεδιώκοντο από την άλλην Ελλάδα, κατέφευγαν εις τας Αθήνας ως εις τόπον ασφαλή, και, πολιτογραφούμενοι, κατέστησαν την πόλιν, ευθύς από τους παλαιότατους χρόνους, ακόμη πλέον πολυάνθρωπον, εις τρόπον ώστε επειδή η Αττική απέβη ανεπαρκής διά τον πληθυσμόν της πόλεως οι Αθηναίοι απέστειλαν αποικίας εις την Ιωνίαν.
  Το όνομα Ελλάς
          Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Έλλην  ήταν γιος του Δευκαλίωνος και της Πύρρας και απέκτησε τρεις γιους, τον Αίολο, τον Δώρο και τον Ξάνθο. Ο Αίολος και ο Δώρος μαζί με τους γιους του Ξάνθου, τον Αχαιό και τον Ίωνα, αποτέλεσαν τους γενάρχες των τεσσάρων κυριότερων ελληνικών φυλών που ήταν οι Αχαιοί, οι Δωριείς, οι Αιολείς και οι Ίωνες. Το όνομα Έλληνες στα ομηρικά χρόνια δεν αντιστοιχούσε παρά μόνο σ’ ένα ελληνικό φύλο, που κατοικούσε στην περιοχή γύρω από τον Σπερχειό ποταμό στη σημερινή Φθιώτιδα (αρχ. Φθία), το οποίο είχε ως ηγέτη του τον μυθικό ήρωα Αχιλλέα, επικεφαλής των περίφημων Μυρμιδόνων:
«οι τ’ είχον Φθίην ήδ’  Ελλάδα καλλιγύναικα. > / Μυρμιδόνες δε καλεύντο και Έλληνες και Αχαιοί» (Ιλιάδα Β’ 683-4)
          Οι Έλληνες στο έργο του Ομήρου αναφέρονται επίσης ως Αχαιοί, Παναχαιοί,  Δαναοί, Αργείοι και Πανέλληνες:
«εγχείη δ’ εκέκαστο  /ο Αίας ο ηγεμόνας των Λοκρών /Πανέλληνας και Αχαιούς» (Ιλιάδα Β’ 530).
          Κατά τον Αριστοτέλη, αρχικά Ελλάς ήταν όνομα περιοχής κοντά στη Δωδώνη. Η ετυμολογία της λέξεως Έλλην έχει προκαλέσει διάφορες συζητήσεις. Η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι η λέξη προέρχεται από τους Σελλούς (<θ. σελ- = φωτίζω), ένα ελληνικό φύλο της Ηπείρου στο οποίο ανήκαν οι ιερείς της Δωδώνης. Ένα μέρος των Σελλών φέρεται να μετανάστευσε στη Φθία.
          Μέχρι τον Τρωικό Πόλεμο, η Ελλάς δεν επιχείρησε τίποτα από κοινού:
         “Την αδυναμίαν, άλλωστε, των παλαιών καιρών μου φαίνεται ότι αποδεικνύει και το γεγονός προ πάντων ότι πριν από τα Τρωικά τίποτε δεν επεχείρησεν από κοινού η Ελλάς. Νομίζω μάλιστα ότι το όνομα αυτό ούτε είχε δοθή ακόμη εις όλην την χώραν, ούτε καν υπήρχε προ του Έλληνος, υιού του Δευκαλίωνος, αλλά τα διάφορα φύλα, και εις μεγαλυτέραν έκτασιν το Πελασγικόν, έδιδαν το όνομά των εις τα υπ’ αυτών κατοικούμενα διαμερίσματα. Αλλ’ από την εποχήν που ο Έλλην και οι υιοί του απέβησαν ισχυροί εις την Φθιώτιδα, και την βοήθειάν των επεκαλούντο οι κάτοικοι των άλλων πόλεων, τα διάφορα φύλα, συνεπεία της επικοινωνίας αυτής, ωνομάζοντο ήδη επί μάλλον και μάλλον Έλληνες, μολονότι πολύς επέρασε καιρός πριν το όνομα τούτο ημπορέση να επικράτηση γενικώς. Την καλυτέραν απόδειξιν παρέχει ο Όμηρος. Διότι, μολονότι έζησε πολύ ύστερον και από τα Τρωικά, πουθενά δεν ωνόμασε με το όνομα αυτό όλους, ούτε άλλους εκτός εκείνων που ηκολούθησαν τον Αχιλλέα από την Φθιώτιδα, οι οποίοι ήσαν και οι πρώτοι Έλληνες, αλλ’ αποκαλεί αυτούς εις τα ποιήματά του γενικώς Δαναούς και Αργείους και Αχαιούς.”
            Ο Όμηρος δεν κάνει επίσης διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και βαρβάρους:
           “Ούτε βαρβάρους, άλλωστε, μνημονεύει διά τον λόγον, ως νομίζω, ότι ούτε οι Έλληνες είχαν ακόμη διακριθή διά κοινού αντιθέτου ονόματος. Οπωσδήποτε τα διάφορα ελληνικά φύλα, επί των οποίων το όνομα των Ελλήνων, λόγω κοινότητος της γλώσσης, εξηπλώνετο διαδοχικώς από μίαν περιφέρειαν εις άλλην, έως ότου επεξετάθη ακολούθως επί του συνόλου των, δεν έκαμαν καμμίαν κοινήν επιχείρησιν πριν από τα Τρωικά, ένεκα αδυναμίας και ελλείψεως αμοιβαίας επικοινωνίας. Άλλωστε, και την εκστρατείαν ακόμη κατά της Τροίας τότε μόνον επεχείρησαν από κοινού, όταν είχαν ήδη αποκτήσει αξιόλογον εμπειρίαν της θαλάσσης.
Ο Θουκυδίδης (περίπου 460 -398 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας στρατηγός και ιστορικός, παγκοσμίως γνωστός για τη συγγραφή της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου. Πρόκειται για ένα κλασικό ιστορικό έργο, το πρώτο στο είδος του, που αφηγείται τα γεγονότα του πολέμου μεταξύ της Αθήνας και της Σπάρτης
           Ο Θουκυδίδης (περίπου 460 -398 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας στρατηγός και ιστορικός, παγκοσμίως γνωστός για τη συγγραφή της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου. Πρόκειται για ένα κλασικό ιστορικό έργο, το πρώτο στο είδος του, που αφηγείται τα γεγονότα του πολέμου μεταξύ της Αθήνας και της Σπάρτης
Έλλην και Ελλάς
           Στο Λεξικό του Μπαμπινιώτη, αναφέρεται και ο τύπος Έλλοπες, ο οποίος προσδιόριζε κατοίκους της Δωδώνης και της βόρειας Εύβοιας. Ο Αριστοτέλης ορίζει τη Δωδώνη ως αρχική πατρίδα των Ελλήνων. Από μορφολογικής απόψεως θεωρείται ότι οι λέξεις Έλλην και Ελλάς αποτελούν παράγωγα του ουσ. Ελλοί – Έλλοι – Σελλοί, καθώς οι τύποι αυτοί απαντώνται στον ‘Ομηρο και τον Πίνδαρο. Ο Χριστιανός Ησύχιος ερμηνεύει ως εξής: Έλλοί· Έλληνες οι εν Δωδώνη και οι ιερείς». Όλοι αυτοί οι γλωσσικοί τύποι είναι αγνώστου ετύμου και σημασίας κατά τον κ. Μπαμπινιώτη. [3]
           Όπως αναφέρθηκε ήδη, στον Όμηρο η λέξη περιορίζεται τοπικά στους Θεσσαλούς της Φθίας, ενώ η χρήση της αργότερα στο αρχ. επίθ. Ελλανοδίκαι αύξησε το κύρος της λόγω της σημασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Θουκυδίδης εξηγεί τη γεωγραφική επέκταση του όρου Έλληνες από τον μυθολογικό ήρωα Έλληνα, που ταξίδευε και δρούσε συχνά σε άλλες πόλεις. Ο αρχαίος ιστορικός Ηρόδοτος πιστεύει ότι ο όρος “Ελληνες χρησιμοποιήθηκε για να τονίσει την κοινή προέλευση των διαφόρων φυλών του ελληνικού χώρου. [3]
            Ο αποκλεισμός του μυθώδους από την ιστορίαν μου ίσως την καταστήση ολιγώτερον τερπνήν ως ακρόαμα, θα μου είναι όμως αρκετόν, εάν το έργον μου κρίνουν ωφέλιμον όσοι θελήσουν να έχουν ακριβή αντίληψιν των γεγονότων, όσα έχουν ήδη λάβει χώραν, και εκείνων τα οποία κατά την ανθρωπίνην φύσιν μέλλουν να συμβούν περίπου όμοια. Θουκυδίδης [2]
Το «Γένος των Γραικών»
           Στην προεπαναστατική Ελλάδα αναβιώνει μια πανάρχαια ονομασία των Ελλήνων, οι ονομασία Γραικοί, που χρησιμοποιήθηκε πριν ακόμη καθιερωθεί η λέξη Έλληνες. Σε επιγραφή τού 4ου π.Χ. αι. διαβάζουμε: «”Ελληνες ωνομάσθησαν,  το πρότερον Γραικοί καλούμενοι». Ο Αριστοτέλης (Μετεωρολογικά 1,352α) γράφει: “ώκουνν [ενν. στην περιοχή της Δωδώνης στην Ήπειρο] οι Σελλoί (πρόκειται για τους Ελλούς] και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί, νυν δε Έλληνες». Η πληροφορία του Αριστοτέλη και η γενικότερη παράδοση της αρχαιότητας συγκλίνουν στο ότι τόσο οι ονομασίες Γραικοί και Έλληνες όσο και η περιοχή της αρχικής εγκατάστασης των Ελλήνων τοποθετούνται στην περιοχή της Ηπείρου, γύρω από τη Δωδώνη και τα σημερινά Ιωάννινα.
Η νότια πλευρά του Παρθενώνα, Αθήνα
Η νότια πλευρά του Παρθενώνα, Αθήνα
            Στους αλεξανδρινούς χρόνους, η ονομασία Γραικοί συναντάται λιγότερο αλλά παραλλήλως προς το Έλληνες. Στο Βυζάντιο παράλληλα με το Ρωμαίοι χρησιμοποιείται, σε περιορισμένη έκταση, και το Γραικοί, προσλαμβάνοντας την ειδικότερη σημασία «ελληνορθόδοξοι» κατ’ αντιδιαστολή προς το Έλληνες (= ειδωλολάτρες, πολυθεϊστές) και το Λατίνοι (= χριστιανοί της Δύσης / ρωμαιοκαθολικοί). Τον 15ο αιώνα, (στη Σύνοδο της Φλωρεντίας) αναφέρονται «συνελθόντες Λατίνοι τε και Γραικοί». Ο δεινός αρχαιογνώστης Αδαμάντιος Κοραής και άλλοι προεπαναστατικοί συγγραφείς και αγωνιστές (Ρήγας, Χριστόπουλος κ.ά.) μιλούν για το «Γένος των Γραικών» και ο ανασκολοπισθείς Αθανάσιος Διάκος – αρνούμενος να ενταχθεί στον οθωμανικό στρατό… – απαντά περήφανα στους Τούρκους: «Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω». Με την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους, το όνομα Γραικοί αντικαθίσταται από το Έλληνες. Οι Γραικοί, είτε ως κάτοικοι (αργότερα) της Γραίας στην Εύβοια και της ευβοϊκής αποικίας Κύμης στην Κάτω Ιταλία είτε απευθείας (παλαιότερα) από την περιοχή της Ηπείρου, έγιναν γνωστοί στους Ιταλούς, που τους ονόμασαν Graeci,  από όπου και οι ξενικές ονομασίες των Ελλήνων ως Greek (αγγλ.), Grec (γαλλ.), Grieche (γερμ.). Ωστόσο, οι ξένοι χρησιμοποιούν για το Ελλάς το Hellas, ως επίσημη ονομασία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παράλληλα προς τα ονόματα Greece (αγγλ.), Grece (γαλλ.) και Griechenland  στα γερμανικά.
             Με το έργο του αθάνατου Θουκυδίδη θα ασχοληθούμε και σε επόμενα σημειώματα. Για την ώρα, θα καταλήξουμε με  ένα μικρό και επίκαιρο απόσπασμα από τον  περίφημο διάλογο των Αθηναίων με τους Μηλίους:
ΜΗΛΕΙΟΙ: Πώς είναι δυνατόν να έχουμε εμείς το ίδιο συμφέρον να γίνουμε δούλοι σας όσο εσείς έχετε συμφέρον να μας υποτάξετε;
ΑΘΗΝΑΙΟΙ: Επειδή εσείς, αν υποταχθείτε, θ’ αποφύγετε την έσχατη καταστροφή και εμείς θα έχουμε κέρδος αν δεν σας καταστρέψουμε.
         Ενδεικτική βιβλιογραφία και παραπομπές
[1] Προοίμιον (1-23), μετάφραση Ελευθέριου Βενιζέλου
[2] Αρχαίο κείμενο: «Κα ες μν κρόασιν σως τ μ μυθδες ατν [τν ργων] τερπέστερον φανεται, σοι δ βουλήσονται τν τε γενομένων τ σαφς σκοπεν κα τν μελλόντων ποτ αθις κατ τ νθρώπινον τοιούτων κα παραπλησίων σεσθαι, φέλιμα κρίνειν ατ ρκούντως ξει.
[3] Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ Λεξικό τής Νέας Ελληνικής Γλώσσας
 [4]Η ελληνική πόλις – Glotz Gustave
[6] Στα Αγγλικά: By Thucydides The History of the Peloponnesian War

Η καταγωγή των Φιλισταίων

460
Η καταγωγή των Φιλισταίων
Γύρω στα 1200 π.Χ. σε πολλές μυκηναϊκές τοποθεσίες παρατηρούνται στρώματα καταστροφής ή μείωσης του πληθυσμού. Πρόκειται αναμφισβήτητα για το τέλος μιας εποχής, της Εποχής του Χαλκού. Παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται την ίδια εποχή γενικά στην ανατολική Μεσόγειο: η αυτοκρατορία των Χετταίων διαλύεται, η Ουγκαρίτ καταστρέφεται, η Αίγυπτος απειλείται με αφανισμό από την εισβολή των Λαών της Θάλασσας, στην Παλαιστίνη εμφανίζονται νέοι πληθυσμοί, ανάμεσά τους και οι περίφημοι Φιλισταίοι.
 
 
Ο ελληνικός μύθος του αφανισμού του γένους των ηρώων φανερώνει ότι η ελληνική ηρωική παράδοση διατηρούσε αναμνήσεις αυτών των γεγονότων. Στους ελληνικούς μύθους που είναι γνωστοί ως νόστοι διατηρείται επίσης η ανάμνηση του γεγονότος ότι πληθυσμοί από τον ελληνικό χώρο αναγκάζονται να μετοικήσουν: ο Τεύκρος και ο Αγαπήνωρ αποικίζουν την Κύπρο, ο Αμφίλοχος την Παμφυλία και την Κιλικία, ο Διομήδης τις ακτές της Αδριατικής κ.ο.κ.
 
Η έκταση της μυκηναϊκής διασποράς βεβαιώνεται αρχαιολογικά από τη διάδοση της μυκηναϊκής κεραμικής (Μυκηναϊκή IIIC), η οποία ανευρίσκεται άφθονη, και μάλιστα επί τόπου κατασκευασμένη σε όλη την ανατολική μεσογειακή ακτή, από την Ταρσό ως την Ασκελών[1]. Σε μια περίπτωση μάλιστα η ελληνική μυθική παράδοση φαίνεται να ανταποκρίνεται κυριολεκτικά στην πραγματικότητα: το όνομα του μάντη Μόψου, γιου του Ραικίου, που αποίκισε μέρη στην Κιλικία, την Παμφυλία, στη Συρία και την Παλαιστίνη (βλ. λ.χ. Στράβων 14.4.3), εμφανίζεται σε δίγλωσση (φοινικική και λουβική) επιγραφή από το Καρά-Τεπέ της Κιλικίας. Στην επιγραφή, η οποία ανήκει στον 9ο ή 8 αιώνα π.Χ., κάποιος Awariku (Ραίκιος) εμφανίζεται ως βασιλιάς των Danuniyim (Δαναοί) και απόγονος του Mpš (Μόψος). Για το θέμα βλέπε  Ο μάντης Μόψος: όταν ο μύθος γίνεται ιστορία.
 
Η παρουσία στη Χαναάν επιτόπια κατασκευασμένης αιγαιακής κεραμικής από τον 12 αιώνα π.Χ. και εξής μαρτυρεί την εγκατάσταση πληθυσμών από το Αιγαίο στην περιοχή αυτή. Η κεραμική των Φιλισταίων είναι μια εξέλιξή της. Τα μέρη στα οποία βρέθηκε η αιγαιακή κεραμική συμπίπτουν με την πορεία των λεγόμενων Λαών της Θάλασσας, οι οποίοι έφτασαν ως την Αίγυπτο, όπου και ηττήθηκαν. Στα αιγυπτιακά κείμενα της εποχής έχουμε παράξενες αντιστοιχίες με ονόματα λαών γνωστών από μεταγενέστερη εποχή: Πελεσέτ (Φιλισταίοι), Σαρντάνα/Σερντέν (Σαρδηνοί), Σικαλάγια (Σικελοί), Τερές (Τυρσηνοί), Εκβές (Αχαιοί), Λούκκα (Λύκιοι), Ντανάγια/Ντενιέν (Δαναοί), Τζεκέρ (Τευκροί;).   
 
Η εγκατάσταση Μυκηναίων στην Παλαιστίνη επιβεβαιώνεται στα αρχαιολογικά ευρήματα της Ασντόντ, της Εκρών και της Ασκελών, των σημαντικότερων πόλεων της Πεντάπολης των Φιλισταίων (οι άλλες δύο πόλεις ήταν η Γάζα και η Γκαθ). Δεν είναι μόνο η κεραμική, αλλά και άλλα στοιχεία του πολιτισμού που παραπέμπουν στο Αιγαίο. Φυσικά δεν έχουν σωθεί επιγραφικά μνημεία της γλώσσας που έφεραν μαζί τους οι Φιλισταίοι, αλλά σύντομα υιοθέτησαν μια διάλεκτο της Χαναάν και σταδιακά αφομοιώθηκαν από τον περίγυρο. Σύμφωνα με τη βιβλική παράδοση οι Φιλισταίοι κατάγονταν από την Καφτώρ, ένα όνομα που δηλώνει την Κρήτη αλλά και το Αιγαίο γενικότερα και αντιστοιχεί στον όρο Kaptara (στην Ουγκαρίτ) και Keftiu (στην Αίγυπτο). Στην ακτή της Χαναάν κατοικούσαν σύμφωνα με τη Βίβλο οι Kretim, ένα όνομα που αποτελεί ποιητική εκδοχή της ονομασίας για τους Φιλισταίους και συνδέθηκε συχνά στην έρευνα με την Κρήτη. Οι Kretim υπηρετούν ως μισθοφόροι τους Ισραηλίτες βασιλείς. Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες μισθοφόροι ήταν περιζήτητοι στην ανατολική Μεσόγειο και τους χρησιμοποίησαν και οι Αιγύπτιοι. Ο οπλισμός και η πολεμική τακτική του Γολιάθ και των Φιλισταίων στη Βίβλο έχει πολλές ομοιότητες με τα αντίστοιχα μυκηναϊκά στοιχεία. Η βαριά μεταλλική πανοπλία, όπως αυτή του Γολιάθ, είναι ήδη γνωστή από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού στον τάφο των Δενδρών.
 
Μια σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη (1996) στην περιοχή Tel-Miqne (Εκρών) της Χαναάν ρίχνει φως στην καταγωγή των Φιλισταίων. Μια αλφαβητική επιγραφή του 7ου αιώνα, γραμμένη στη Χαναανιτική, γράφει:
 
«Ο ναός που αφιέρωσε ο Akhyaus (γιος του Padi, που ήταν γιος του Yasad, που ήταν γιος τουAda, που ήταν γιος του Yahar), βασιλιάς της Εκρών, στην PTNYH, την Κυρία του. Είθε να τον ευλογεί, να τον διαφυλάσσει, να μακραίνει τις μέρες του και να ευλογεί τη γη του».
 
Ο Akhyaus είναι γνωστός και από μια σύγχρονη ασσυριακή πηγή ως Ikausu. Το ίδιο όνομα με τη μορφή Achish φέρει και ένας βασιλιάς της Γκαθ, ο οποίος τοποθετείται από τη Βίβλο γύρω στα 1000 π.Χ. Το όνομα δεν είναι σημιτικό. Έχει προταθεί ως παράλληλο η λέξη Αχαιός. Σημιτικό δεν είναι και το Padi, το οποίο απαντά και σε συλλαβικές πινακίδες από τον ελληνικό χώρο, αν και η ακριβής ελληνική απόδοση του ονόματος είναι αμφίβολη λόγω της φύσης της συλλαβικής γραφής. Το όνομα της θεάς, στην οποία αφιερώνεται ο ναός, έχει προταθεί ότι είναι Πότνια, η Κυρία. Στην ταύτιση με την Πότνια οδηγούν και πήλινα ειδώλια (Ashdoda) που βρέθηκαν στις πόλεις των Φιλισταίων και εικονίζουν μια μυκηναϊκού τύπου καθιστή θεότητα. Σύμφωνα με τον ιστορικό Ξάνθο το Λυδό ο Μόψος στην Ασκελών έριξε τη βασίλισσα Ατάργατη (ή Ατεργάτη) και το γιο της Ιχθύ σε μια γειτονική λίμνη, όπου και την έφαγαν τα ψάρια. Το όνομα Ατάργατις είναι παράλληλο με το όνομα Δερκετώ, μισή γυναίκα, μισή ψάρι, η οποία λατρευόταν στην ίδια λίμνη. Συνεπώς ο Ξάνθος θεωρεί τον Μυκηναίο Μόψο ιδρυτή αυτής της λατρείας.
 
Η ίδια, ωστόσο, επιγραφή δείχνει  ότι οι Φιλισταίοι είχαν πια αφομοιωθεί στο πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής: δεν είναι γραμμένη στα Ελληνικά και όλα τα υπόλοιπα ανθρωπωνύμια είναι σημιτικά, γεγονός που δείχνει την ταχεία αφομοίωσή τους, παρά την ύπαρξη ορισμένων παραδόσεων που έδειξαν αντοχή στο χρόνο και για τις οποίες οι Φιλισταίοι ένιωθαν προφανώς υπερήφανοι.     
 
[1] Άλλα στοιχεία υλικού πολιτισμού από τον μυκηναϊκό κόσμο: τύποι εστιών, περόνες, βαρίδια για τον αργαλειό, τύποι ειδωλίων κ.τ.λ.



Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=56852:i-katagogi-ton-filistaion&catid=50:mathaino-tin-ellada&Itemid=336#ixzz38NA05Bl2