AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ-ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ

ΟΙ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Είναι γνωστόν σε όλους ότι η Τουρκία και το Ισραήλ, δύο σύμμαχοι εξ αγχιστείας, είναι σοβαρά ασθενείς. Η Τουρκία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποσυνθέσης της υπο την παρούσα Κεμαλική της μορφή , ενώ το Ισραήλ απέδειξε ότι δεν ευδοκίμησε στο έδαφος που το εφύτευσαν- τεχνιτά-οι Δυτικοί πριν απο μισό αιώνα περίπου για να τους εξασφαλίζει τα συμφέροντα στον Κόλπο. Και οι δύο χώρες δίνουν σήμερα μάχη με τον χρόνο μέχρι την τελική τους πτώση. Ομως ο χρόνος δουλεύει σε βάρος τους και η πτώση δεν θ’ αργήσει.
Δυστυχώς η ρευστή κατάσταση στις δύο αυτές χώρες δημιουργεί μιά επικίνδυνη αστάθεια στην εξαιρετικά στρατηγική περιοχή της Ν.Α Μεσογείου, τους κλυδωνισμούς της οποίας δοκιμάζουμε όλοι οι λαοί της Μ, Ανατολής , Βορ. Αφρικής και Βαλκανικής. Η Τουρκία είναι η τελευταία “αποικιοκρατική δύναμη” του κόσμου, της οποίας πλησιάζει η ώρα της κρίσης. Η μεταμόρφωση της σε Δημοκρατία, δεν μπορεί να γίνει ομαλά, όπως έγινε σε άλλες χώρες, διότι το Κεμαλικό καθεστώς δεν έχει την πρόθεση να αυτοαναιρεθεί και να τεθεί στο περιθώριο της ιστορίας. Ενας άλλος λόγος που συνηγορεί με την μη εκουσία παράδοση του Κεμαλισμού είναι και ο πολυεθνικός χαρακτήρ του Τουρκικού κράτους, γεγονός που δημιουργεί φυγόκεντρες τάσεις όταν θα υπάρξει εκδημοκρατισμός, όπως συνέβη στην πρώην Σοβιετική Ενωση και στην Γιουγκοσλαβία. Επομένως, η μεταμόρφωση θα είναι διαμελιστική, αιματηρή και θα ίσως πυροδοτήσει και εμφύλιες συρράξεις(Κουρδικό, Ποντιακό, Αρμενικό, Ισλαμικό κλπ) και εσωτερικές κοινωνικές εκρήξεις(Πλούσιοι-Φτωχοί). Η οικονομική χρεωκοπία είναι η “λευχαιμία” του ασθενούς, ο οποίος παρά τις μεταγγίσεις αίματος απο το ΔΝΤ και τη Δύση δεν μπορεί να συνέλθει, γιατί η ασθένεια του είναι ανίατος. Βαρύτατοι εξοπλισμοί, αιμορραγία Κουρδιστάν, Κυπριακή κατοχή, διαφθορά και αδυναμία προς εκσυγχρονισμό, τραβούν την Τουρκία στο τέλμα της καταστροφής και της διάλυσης. Δεν επιχαίρουμε για τα δεινά του Τουρκικού λαού, όμως πρέπει να ξέρει ότι όσο γρηγορότερα γίνει ο εκδημοκρατισμός-και ο διαμελισμός- τόσο γρηγορότερα θα γίνει και η ίαση του “Ασθενούς της Αγκυρας”. Οσον αφορά το Ισραήλ, ασφαλώς αργά ή γρήγορα θα αντιληφθούν οι ΗΠΑ ότι δεν είναι δυνατόν στο διηνεκές να κρατούν στην ζωή με τεχνιτά μέσα και με $ 20 δισ . ετησίως ένα τεχνιτό κρατίδιο, εν μέσω της Αραβικής και Ισλαμικής οργής. Κάποτε οι Ισραηλινοί θ’ αντιμετωπίσουν την γυμνή αλήθεια, ότι δεν θα μπορέσουν να σκοτώσουν όλους τους Παλαιστινίους ατιμωρητί. Επομένως καλύτερη η Ειρήνη τώρα, παρά μετά απο μερικά χρόνια. Αν δείξουν ρεαλισμό οι δύο αυτοί σύμμαχοι ίσως να υπάρξει στο μέλλον ειρήνη και ασφάλεια για όλους τους λαούς στην περιοχή. Μακάρι !
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.αΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ

Υστερα απο την επιδειχθείσα βαρβαρότητα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια νοιώθω ντροπή που υπηρέτησα σε Νατοικά Στρατηγεία. Απο τότε είχε το ΝΑΤΟ επιθετικές τάσεις, αλλα αφ’ ενός το Αμυντικό Καταστατικό του, και αφ’ ετέρου το αντίπαλο πυρηνικό δέος της Σοβιετικής Ενωσης το περιόριζε . Μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ το ΝΑΤΟ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, που είναι το πρόσωπο των ΗΠΑ. Ομως άλλο θέλω να θίξω : Την αντιζωική στάση του Οργανισμού που δήθεν μας προστάτευε και παρουσιαζόταν με δημοκρατικό, φιλειρηνικό και ανθρωπιστικό μανδύα. Τώρα παριστάνουν τις μωρές παρθένες, ότι τάχα δεν γνώριζαν τις επιπτώσεις στον πληθυσμό εκ των βλημάτων απεμπλουτισμένου Ουρανίου. Ουδέν ψευδέστερον και υποκριτικότερον !
Τα βλήματα αυτά τα είχαν δοκιμάσει στον Πόλεμο του Κόλπου με ολέθρια αποτελέσματα στον πληθυσμό του Ιράκ, καθώς και στα Αμερικανικά στρατεύματα που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση. Κι’ αυτό δεν είναι προπαγάνδα. Γερμανοί καθηγητές και γιατροί μετά απο έρευνα παρουσίασαν ατράνταχτες κλινικές και στατιστικές αποδείξεις για τις επιβλαβείς επιπτώσεις αυτών των βλημάτων στην υγεία του πληθυσμού Μήπως δεν γνώριζαν και τις επιπτώσεις εκ του βομβαρδισμού των πετροχημικών εργοστασίων - αποθηκών και λοιπών χημικών εγκαταστάσεων - ότι είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για την υγεία του πληθυσμού ; Και ασφαλώς το γνώριζαν, ότι εκ της καύσεως αυτών δημιουργούνται καρκινογόνες ουσίες(διοξίνες) που μολύνουν το έδαφος και την ατμόσφαιρα. Μήπως δεν γνώριζαν την επικινδυνότητα της αποστολής της KFOR(Νατοικής Δύναμης Κοσσόβου) ; Και βεβαίως το γνώριζαν (για όσους ξέρουν την μέθοδικότητα που διακρίνει τις εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ) . Γιατί λοιπόν έστειλαν την KFOR, και γιατί έρριξαν τα βλήματα απεμπλουτισμένου Ουρανίου στο Ιράκ και στα Βαλκάνια ; Προσωπική γνώμη του γράφοντος είναι ότι και ο Πληθυσμός και η KFOR ενεργούν σαν “Πειραματόζωα” για την δοκιμή των νέων όπλων. Οπως πειραματόζωα των Πολυεθνικών είμαστε όλοι εμείς όταν τρώμε τα μεταλλαγμένα, τα ορμονούχα προιόντα, ή το κρέας απο αγελάδες που τρέφονται με κρεατάλευρα κλπ. Μήπως και οι Ιάπωνες, Πολυνήσιοι και αρκετοί Αμερικανοί δεν χρησιμοποιήθησαν σαν πειραματόζωα παλιά; Οι βάρβαρες ανιζωικές δυνάμεις δεν νοιάζονται για την ζωή μας. Μήπως όμως νοιάζεται η κυβέρνηση και η στρατιωτική μας ηγεσία; ΟΧΙ βέβαια !
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α


ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ

“Σχοινί και σαπούνι” για κρέμασμα των ΗΠΑ πωλούν Εβραίοι και Ισραηλινοί στην Κίνα. Είναι αγνώμον το Ισραήλ . Διότι οι Αμερικανοί έδωσαν στο κρατίδιο πυρηνική τεχνολογία (διαθέτουν άνω των 200 πυρηνικών όπλων). Τους βοήθησαν ν’ αποκτήσουν μιά τρομερή πολεμική βιομηχανία, αυτοί τους ενισχύουν με $ 2 δισ. δολλάρια για στρατιωτικούς εξοπλισμούς ετησίως, αυτοί τους επιτρέπουν-χαριστικώς και κατ’ εξαίρεσιν-να πωλούν Ισραηλινά ομόλογα στις ΗΠΑ, και να εξάγουν αφορολόγητα χρήματα προς το κρατίδιο, κι’ άλλα πολλά. Τώρα όμως το ποτήρι ξεχείλισε, διότι το κρατίδιο εξάγει απο καιρό Αμερικανικά μυστικά υψίστης αμυντικής τεχνολογίας προς την Κίνα.
Τούτο παρεδέχθη ο πρώην διαχειριστής και συντάκτης της “New York Times” κ. A. M. ROSENTHAL-φανατικός υπέρμαχος των Εβραικών θέσεων- ότι το μικροκράτος των Εβραίων έχει μακρά ιστορία στην πώληση τεχνολογίας στην Κίνα. Ο κ. ROSENTHAL δήλωσε : “ Απο χρόνια έχω μιλήσει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό και σε άλλους αξιωματούχους ότι το Ισραήλ δεν θα έπρεπε να πωλήσει έστω και ένα πιστόλι στην Κίνα”.
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες το Ισραήλ έκλεψε τα μυστικά σχέδια των ΗΠΑ για την σμίκρυνσιν των υδρογονικών όπλων και τα πώλησε στην Κίνα. Ετσι η Κίνα να κατασκεύασε θερμοπυρηνικά όπλα(υδρογονοβόμβες) μεγέθους οβίδος, καταλλήλων να φορτωθούν σε μεγάλο αριθμό στα διηπειρωτικά βλήματα πολλαπλών κεφαλών,τα οποία είναι ικανά να πλήξουν πολλούς στόχους ταυτοχρόνως. Ακόμη και σήμερα οι ΗΠΑ εκλιπαρούν το Ισραήλ να ματαιώσει την πώληση Α/Φ AWACS(Ιπταμένων Ραντάρ) στην Κίνα, αντί 75 δισ.δολλαρίων έκαστον. Διότι η τεχνολογία αυτή είναι κλεμμένη απο τις ΗΠΑ και θεωρείται τεχνολογία αιχμής, όπως και τα πτερύγια των πυραυλικών συστημάτων και δορυφόρων, που παρέδωσαν προσφάτως Εβραίοι στην Κίνα.
Aνώτατο στέλεχος πολεμικής βιομηχανίας των ΗΠΑ μου εκμυστηριεύθηκε, ότι Ισραηλινοί πράκτορες επισκέπτοντο το εργαστήριο τους και κατ’ εντολήν άνωθεν παρελάμβαναν σχέδια υψίστης μυστικότητος, που ακόμη δεν έχουν μπει σε εφαρμογή στις Ε.Δ των ΗΠΑ. Αυτά τα σχέδια καταλήγουν μέσω των Εβραίων στο Ισραήλ, το οποίον τα πωλεί στην Κίνα, ή τα εκμεταλλεύεται πρώτο αυτό προς ίδιον όφελος. Πρόσφατα κυκλοφορούν στις ΗΠΑ-ίσως για πρώτη φορά- “Τα Πρακτικά των Σοφών της Σιών” και οι εκεί Εβραικές οργανώσεις απαιτούν απο τους εκδοτικούς οίκους να επικολλήσουν στα βιβλία αυτά ταινίες σαν αυτές που βάζουν στα τσιγάρα. Η γνώση βλάπτει το πνεύμα, όχι όμως και η Κατασκοπία της πατρίδος. Αν ήσαν όμως Ελληνες θα τους έτρωγε το σκοτάδι.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α
e mail: kostas01@otenet.gr


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

Μόνιμη είναι η ανθρωποσφαγή στην Μέση Ανατολή και σε άλλα μέρη του πλανήτη μας. Οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι ήλθε η ώρα να υλοποιήσουν τα προαιώνια σχέδια τους. Δηλαδή να κάνουν την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα τους, με προοπτική να την καταστήσουν-μετά την επιβολή της Νεοταξικής Παγκοσμιοποίησης- πρωτεύουσα ολοκλήρου του κόσμου. Προς τούτο η κυβέρνηση Κλίντον και το Δημοκρατικό Κόμμα έχει ουσιαστικά μεταβληθεί σε Εβραική Γιάφκα. Επομένως, αν εκλεγεί o k. Γκόρ θα ενταθεί η ανθρωποσφαγή, διότι θα οξυνθούν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των Εβραιογενών κοσμοπολιτικών θρησκειών (Ιουδαισμού, Χριστιανισμού, Ισλαμισμού) που εδώ και 2.000 χρόνια συγκρούονται με επίκεντρο την Ιερουσαλήμ .
Λύση στα αδιέξοδα προσφέρει το Ελληνικό Οικουμενικό Πνεύμα. Βάση του δεν είναι ο ανελέητος Γιαχβέ και ο εξουσιαστής εκπρόσωπος - ή εκλεκτός λαός -του επι της Γης, αλλά οι ίδιοι οι πολίτες του Αστεως , δηλαδή ο Δήμος. Οι πολίτες στον Ελληνικό Κόσμο δεν διαχωρίζονται ανάλογα με την θρησκεία, χρώμα, εθνότητα , πλούτο κ.α, αλλά με βάση ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ΨΥΧΗ , ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΑΝΑΓΚΕΣ και την ίδια υπαρξιακή ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ. Οπως και τα ζώα και φυτά έχουν ΨΥΧΗ, έστω κι’ αν δεν έχουν συνείδηση, κι’ όμως ο νεοταξικός άνθρωπος τα εξολοθρεύει ανηλεώς, διότι οι κοσμοπολιτικές θρησκείες τον κατέστησαν κυρίαρχο επι της Γης.
Οι αρχαίοι Ελληνες Θεοί ενέβαλαν στους ανθρώπους, αντί του μίσους και της υλιστικής απληστείας, τον ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ και τον ΕΡΩΤΑ. Το θεοσεβικό πρότυπο ήτο διττό: α/ το ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ με την φυσιολατρεία και το τραγικό και β/ το ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ με την Λογική και την Αλήθεια για την ψυχοπνευματική ανύψωση του ατόμου. Ετσι εξισορροπούσε ο άνθρωπος το γήινο και το θεικό, τις υλικές και τις πνευματικές ανάγκες, το φυσικό και υπερφυσικό.
Το Ελληνικό Οικουμενικό Πνεύμα δεν απευθύνεται στην σωτηρία της ψυχής του ατόμου ξεκομμένου απο το κοινωνικό σύνολο, όπως γίνεται με τις κοσμοπολιτικές θρησκείες, αλλά το αντίθετον. Το άτομο πρέπει να ενεργοποιηθεί μέσα στο Αστυ και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο με ΗΡΩΙΚΗ και ΕΡΩΤΙΚΗ διάθεση. [Αν συνέβαινε τούτο η κ. Γιάννα Αγγελοπολου δεν θα ζητούσε υπέρογκα ποσά για τους άρχοντες των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά θα προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Ετσι επιβάλλει το Ολυμπιακό πνεύμα]
Με το σημερινό νεοταξικό και δογματικό πνεύμα οδηγούμαστε πιό βαθειά στην μιζέρια, ασχήμια, παρακμή, οικολογική καταστροφή και στο χείλος της εξαφάνισης όπως είπε και ο μεγάλος φυσικός Χώκιν . Επομένως, ζητούνται “ΝΕΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΘΕΟΙ”. Ζητούνται πολίτες με ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ !
[Οι πληροφορίες ελήφθησαν απο το περιοδικό “ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ”, Εκδότης Γρηγ. Μπέλλος- ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ]
Κ.Χ.Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ “ΚΑΓΚΟΥΡΟΔΙΚΕΙΟ” ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Οι Σέρβοι ονομάζουν το Διεθνές Ειδκό Δικαστήριο της Χάγης, “Καγκουροδικείο”, επειδή είναι μεροληπτικό και άδικο, που ξεπερνά ακόμη και τα δικαστήρια της χούντας. Το δικαστήριο ενώ αφήνει ελεύθερο τον διαβόητο σφαγέα των Παλαιστινίων Αριελ Σαρόν , τον Μπουλέντ Ετζεβίτ- Ντεκτάς και τους Τούρκους στρατηγούς για την γενοκτονία Κυπρίων και Κούρδων, καθώς και τους 15 αρχηγούς του ΝΑΤΟ για τα εγκλήματα πολέμου στην Γιουγκοσλαβία (Γ/Β), ενάγει προς δίκη μόνον τον Μιλόσεβιτς και τους Σέρβους πατριώτες.
Κανένας άλλος στην πρώην Γ/Β δεν έκανε εγκλήματα πολέμου, παρά μόνον οι “κακοί Σέρβοι”; Ποιός όμως πληρώνει τα έξοδα του ; Κανονικά θα έπρεπε να χρηματοδοτείται απο τον ΟΗΕ . Ομως αυτό συντηρείται απο τις εισφορές των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, των πολυεθνικών και μερικών άλλων προσώπων (ΗΠΑ $700.000 και 2,3 εκατ για εξοπλισμό κομπιούτερς, το Ιδρυμα Ροκφέλλερ $50.000, ο διαβόητος Αμερικανοεβραίος Τζορτζ Σόρος $150.000, η Times Warner, το “Ινστιτούτο Ειρήνης” του Ρόναλντ Ρήγκαν κ.α. Ο Σόρος χρηματοδοτούσε ταυτοχρόνως και του Αλβανούς αντάρτες UCK)
Η πρόεδρος του κ. Γαβριέλλα Μακ Ντόναλντ εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την υποστήριξη της κ. Ολμπράιτ, που είναι η ”μητέρα του δικαστηρίου”. Η έχιδνα που γέννησε το δικαστήριο δάκγωσε 1,5 εκατ. ψυχές-κυρίως παιδιά και αρρώστους- στο Ιράκ και τους έστειλε στον αγύριστο. Γιατί είναι όμως απαράδεκτο νομικά το δικαστήριο της Χάγης; 1/ Οι ΗΠΑ ιδιοποιήθησαν το Διεθνές Δικαστήριο εξ αιτίας κακής ερμηνείας του Κεφ. VII του Χάρτου του ΟΗΕ, το οποίον επιτρέπει “ειδικά μέτρα” προς αποκατάσταση της ειρήνης, όχι όμως την σύσταση διακστηρίου, ούτε την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας , 2/ Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά ένα Δικαστήριο θέτει νόμους και τους τροποποιεί μόνο του(ν. 6)(νομοθετική και δικαστική εξουσία ταυτοχρόνως) 3/ Οι νόμοι του Δικαστηρίου έχουν αναδρομική ισχύ, 4/ Ο εισαγγελεύς μπορεί να αλλάζει τους κανόνες, όχι όμως και η υπεράσπιση, και δεν υπάρχει διακαστής-ανακριτής, παρά μόνον ο εισαγγελεύς κάνει την ανάκριση κατά το δοκούν, 5/ Το δικαστήριο μπορεί να αρνηθεί συνήγορο υπεράσπισης ή να μην τον ακούσει αν τον θεωρήσει ”επιθετικό”.(ν. 46), 6/ Ο εισαγγελεύς μπορεί ν’αρνηθεί συμβούλιο για γνωμοδότηση βιβλίων, φωτογραφιών και άλλου αποδεικτικού υλικού(ν. 66), 7/ Οι μάρτυρες δύνανται να μείνουν μυστικοί(πράκτορες CIA, ψευδομάρτυρες, συνωμότες κλπ) 8/Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ μπορούν να δώσουν πληροφορίες χωρίς να ανακριθούν, 9/ Ενα ένταλμα συλλήψεως μπορεί να μείνει μυστικό(ν. 53) και 10/ Ο ύποπτος δύναται να κρατηθεί επι 90 ημέρες χωρίς να του έχει απαγγελθεί κατηγορία(ν .92) Στο μεταξύ θα χαλκευθεί κάποια . Τι λέγει ο νομικός κόσμος της Ελλάδος για το έκτρωμα αυτό του δικαίου ;
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α
kostas01@otenet.gr


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ

Μπορεί ο Μ. Γκορμπατσόφ να έκανε σοβαρά σφάλματα σαν ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης, [ προσπάθησε να την απελευθερώσει απο την τυραννία, κάνοντας συγχρόνως αλλαγές προς την κατεύθυνση της Νέας Τάξεως , αλλά και διότι όταν συνταξιοδοτήθηκε έγινε διαφημιστής της Πίτσας HUTT ]ωστόσο η πρόσφατη επιστολή του προς τον πρόεδρο Μπους έχει μιά αξιοπρόσεκτη βαρύτητα και ρεαλισμό. Μεταξύ άλλων γράφει : “ Σας γράφω σαν πολίτης και όχι σαν ηγέτης της πρώην υπερδύναμης. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι οι ΗΠΑ σήμερα παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στον κόσμο, έστω κι’ αν οι Αμερικανοί ομιλητές θεωρούν ότι δεν υπάρχει άλλος κόσμος εκτός απο την Αμερική. Παρ’ ότι ειναι γνωστός ο ρόλος των ΗΠΑ, η επιδίωξη της για ηγεμονισμό και παγκόσμια επικράτηση δεν παραγνωρίζεται. Γι’ αυτόν τον λόγο ελπίζω κ. Μπους σαν ο νεός Αμερικανός πρόεδρος να εγκαταλείψετε τις αυταπάτες για τον 21 αιώνα ότι δύναται ή ακόμη ότι πρέπει να είναι ο “Αιών της Αμερικής”. Η Παγκοσμιοποίηση είναι δεδομένη αλλά η “Αμερικανική Παγκοσμιοποίηση” θα ήτο μέγα σφάλμα που θα ήτο ανόητο και ίσως και επικίνδυνο. Είναι καιρός να πείτε στους ψηφοφόρους σας την γυμνή αλήθεια. Οτι σήμερα στις ΗΠΑ ένα μέρος του πληθυσμού απολαμβάνει μιά εξαιρετικά άνετη ζωή, η οποία δεν θα διαρκέσει στο διηνεκές, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ζει στην φτώχεια, υποβάθμιση και οπισθωδρόμηση. Τα τελευταία δέκα χρόνια οι ΗΠΑ συμπεριφέρετο σαν να ήτο νικήτρια ενός πολέμου, του Ψυρού Πολέμου. Ομως οι Αμερικανοί πολιτικοί δεν έπιασαν την ευκαιρία να χαράξουν μιά μετα-Ψυχροπολεμική στρατηγική.
Κατ’ ουσίαν δεν υπήρξε ειρήνευση, αλλ’ αντιθέτως αύξηση των ανισοτήτων, της εντάσεως και της εχθρότητος και ιδιαιτέρως προς τις ΗΠΑ. Και αντί η Αμερική ν’ αυξήσει την ασφάλεια της , με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου αυτή μειώθηκε. Δεν είναι δύσκολο να φαντασθούμε γιατί πρέπει οι ΗΠΑ να εμμένουν στην πολιτική τους, κατά την οποίαν η διεθνής κατάσταση θα συνεχίζει να χειροτερεύει. Επίσης είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας αφ ενός και της Ινδίας και του υπολοίπου κόσμου που ζει σε απελπιστική φτώχεια αφ’ ετέρου, μπορεί να αναπτυχθεί σε θετική κατεύθυνση. Αλλά ούτε είναι δυνατόν με την παρούσα στάση των ΗΠΑ να επιτύχουν μακροπρόθεσμη συνεργασία με τον παραδοσιακό της σύμμαχο την Ευρώπη (εμπορική διαμάχη, οικολογικό κλπ) .Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον Ψυχρό Πόλεμο, χωρίς τον “κομμουνιστικό κίνδυνο” και προωθούνται προς Ανατολάς , φτιάχνουν Αντι-Πυραυλικές ομπρέλες κ.α …. “ Και ο κ. Μπους απαντά με την δημιουργία Αντι-Πυραυλικών συστημάτων και με βομβαρδισμούς αμάχων στο Ιράκ . Χαίρε ψευδο-Καίσαρ μασκαρά με την βρεταννική ουρά !!
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτγηος ε.α

Η “ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ” ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Ζούμε σε μιά εφιαλτική εποχή έξαρσης του εγκλήματος, της τρομοκρατίας , της βίας , των ναρκωτικών, του κέρδους αντί πάσης θυσίας-μηδέ εξαιρουμένου του εγκλήματος - και της παντελούς αδιαφορίας προς την ζωή, παρά τις αντίθετες διακηρύξεις. Κοντολογίς ζούμε σε μιά νέα τεχνολογική βαρβαρότητα και ζούγκλα του μαυροπίνακος, όπου όλα υπακούουν στην άκρατη βία, τον τρόμο και το κέρδος
ΟΤΑΝ όμως οι ηγέτες του κόσμου γίνονται οι ίδιοι τρομοκράτες των λαών- όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες με τους προέδρους των ΗΠΑ , Βρεταννίας και άλλων διεθνών εξουσιαστικών κέντρων- τότε το οργανωμένο έγκλημα νομιμοποιείται και επιβάλλεται διεθνώς.
ΟΤΑΝ τα κράτη επαναφέρουν τις δολοφονίες μεσω των μυστικών υπηρεσιών τους(CIA, Mossad) και με το παρακράτος τρομοκρατούν τους λαούς , τότε το οργανωμένο έγκλημα ξεθαρρεύει και συγκρούεται με το κράτος .
ΟΤΑΝ οι διάφοροι Μπούσηδες χτυπούν εδώ και δέκα χρόνια ανενόχλητοι το λαό του Ιράκ και το Ισραήλ τους Παλαιστίνιους χωρίς έλεος και διακαιολογία, τότε αυτοί δίνουν δικαίωση στους πάσης φύσεως ειδεχθείς εγκληματίες-όπως η 17 Ν κ.α- και στις συμμορίες τύπου Πάσσαρη, που έχουν γίνει κράτος εν κράτει.
ΟΤΑΝ οι πολυεθνικές επιχειρήσεις γίνονται ισχυρότερες απο το κράτη και επιβάλλουν τους απάνθρωπους νόμους των , τότε και το οργανωμένο έκγλημα γιγαντώνεται και αμφισβητεί τα πρωτεία απο το σάπιο κράτος .
ΟΤΑΝ τα κράτη έχουν καταργήσει τις ποινήν του θανάτου και οι επίδοξοι εγκληματίες γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι η νομοθεσία είναι ελαστική και οι διάτρητοι νόμοι υπέρ αυτών, τότε γιατί να φοβηθούν;
ΟΤΑΝ η Αστυνομία βρίσκεται σε φάση αθωότητος και προστατεύει μόνον ορισμένους στόχους και αφήνει αφύλαχτους τους πολίτες, τότε ο λαός νοιώθει φοβισμένος γιατί βρίσκεται στο έλεος των τρομοκρατών και εγκληματιών.
ΟΤΑΝ τα μέσα ενημέρωσης-και ιδία η τηλεόραση-κυριαρχούνται απο την βία και το έγκλημα γιατί να μην γίνει αυτό απο εικονική πραγματικότητα σε πραγματική εικονικότητα καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας;
Το ψάρι έχει βρωμίσει απο το κεφάλι. Μας κυβερνά η διεθνής μαφία και εμείς κόβουμε τα πλοκάμια της. Ομως απο τον αρχαιοελληνικό μύθο της Λερναίας Υδρας γνωρίζουμε ότι τα πλοκάμια αντικαθίστανται αμέσως . Αν δεν κόψουμε και κάψουμε την κεφαλή του τέρατος(την διεθνή εξουσία) και το γνωστό συνάφι των Μπίλντερμπεργκ και των άλλων εγκληματικών μυστικών λεσχών, το έγκλημα όλο θα μας περισφύγγει. Τέλος αν δεν επαναφέρουμε την Ελληνική Φιλοσοφία και τις Ελληνικές Αξίες στον κόσμο , το σύστημα θα αναπαράγεται και η Λερναία Υδρα θα γιγαντώνεται. Κοντολογίς πάσχουμε απο έλλειμμα Δημοκρατίας.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α


ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ

“Θα διαιρέσουμε τους λαούς, θα διασπάσουμε την εθνική τους ενότητα, θα ενσπείρουμε την μεταξύ τους διχόνοια… Ετσι ανίσχυροι θα υποκύψουν στην εξουσία της Τραπέζης μας. Θα σπρώξουμε τους χριστιανούς σε πολέμους, εκμεταλλευόμενοι την υπερηφάνεια και ηλιθιότητα τους και όταν αιματοκυλισθούν την θέση τους θα πάρουμε εμείς… Θα αντικαταστήσουμε τον χρυσό με χαρτονόμισμα. Ετσι θα μαζεύψουμε όλο τον χρυσό στα χέρια μας και θα καθορίσουμε όπως μας συμφέρει την αξία του χαρτονομίσματος, πράγμα που θα μας καταστήσει κυρίαρχους όλων… Με το χρυσό και την κολακεία θα κερδίσουμε το προλεταριάτο που θα αναλάβει να εξουθενώσει τον καπιταλισμό των χριστιανών… Αλλά προ παντός θα προσέξουμε την εκπαίδευση. Απο εκεί θα διασπείρουμε τις ιδέες που μας εξυπηρετούν και θα διαπλάσουν τους ανθρώπους όπως εμείς θέλουμε… Πλησιάζουμε τον Σκοπό μας. Ελέγχουμε την οικονομική ζωή. Στη κατάλληλη στιγμή θα εξαπολύσουμε την επανάσταση, που αφού καταστρέψει όλες τις τάξεις , θα υποδουλώσει για πάντα τους χριστιανούς. Ετσι θα ολοκληρωθεί η υπόσχεση του Θεού προς τον ‘εκλεκτό λαό’ μας….”(Μέγας Ραββίνος REICHHORN στον τάφο του Simeon Ben Ihuda, Πράγα, 1865) Τα ίδια περίπου λόγια είπε πρόσφατα και ο Χ. Κίσσιγκερ για τους Ελληνες, οι οποίοι με τον αρχαίο πολιτισμό τους μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια τους.
Σήμερον, το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ ελέγχεται σε σημαντικό βαθμό απο το Εβραικό Λόμπυ, με αποτέλεσμα το 60 % των υπουργών της κυβερνήσεως Κλίντον, αλλά και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος (Lieberman ) να είναι Εβραίοι -Σιωνιστές. Αυτοί προωθούν στις θέσεις κλειδιά δικούς τους ανθρώπους, διορίζουν με “δημοκρατικά μέσα” δικές τους “κυβερνήσεις- ανδρείκελα” και δι’ αυτών προωθούν τον Παγκόσμιο Εξουσιασμό(παγκόσμια υπερκυβέρνηση) Ετσι, ουδείς πρέπει να εκπλαγεί αν δει τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Εβραίο, στο όνομα κάποιου Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος αυτόν τον καιρό είναι ο διαχειριστής των κονδυλίων του Συμφώνου Σταθερότητος για τα Βαλκάνια. Αυτός ο αυτόκλητος “φιλάνθρωπος” είναι τόσο κυνικός έστε να λέγει ότι “βάζει τα χρήματα του εκεί που είναι το στόμα του”. Ωστόσο τα χρήματα δεν είναι δικά του, αλλά των Αμερικανών και Ευρωπαίων φορολογουμένων. Τα διαχειρίζεται δε κατά το δοκούν, και κατά πως συμφέρει την διεθνή εξουσία και με γνώμονα την δήθεν “Ανοικτή Κοινωνία”, που τώρα αρπάζει τον πλούτο του Κοσσυφοπεδίου και των άλλων προτεκτοράτων της Βαλκανικής και της Ανατολικής Ευρώπης.
Οπως ο σκορπιός σκοτώνει τον βάτραχο που τον μεταφέρει στο ποτάμι, έτσι και οι σημερινοί εξουσιαστές σκοτώνουν την Δημοκρατία που τους ανέδειξε σε παγκόσμια εξουσία. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ τους λοιπόν !
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α

20 ος ΑΙΩΝ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ
ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ
Ο αιών που απέρχεται είναι ο πλέον πολύνεκρος στην ιστορία της ανθρωπότητος. Αιμοσταγής και αιμοδιψής πρέπει να αποκαλεσθεί, αν κι’ αυτό ταιριάζει απόλυτα στους αιμοσταγείς και αιμοδιψείς ηγέτες του. Δεν θα αναφερθώ στην γενοκτονία των 1,5 εκατ. Αρμενίων, 600.000 Ποντίων, των Κυπρίων και άλλων λαών απο τους Τούρκους. Ούτε στην δολοφονία των 1,5 εκατ. Ιρακινών εξ αιτίας του εμπάργκο των Η.Ε(ΗΠΑ-Βρεταννία), ή των χιλιάδων δολοφονημένων Σέρβων απο τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.
Θα αναφερθώ συνολικά στα 200 εκατ. περίπου νεκρούς, τους πολλαπλάσιους τραυματίες και τις ασύλληπτες καταστροφές απο τους δύο παγκόσμιους πολέμους και τις εκατοντάδες περιφερειακές συγκρούσεις που συνέβησαν τον 20 ον αιώνα. Για τον Ι και 2 ον Π.Π υπέυθυνοι είναι οι Αγγλοι και Γάλλοι αποικιοκράτες και οι Γερμανοί στρατοκράτες. Ολους όμως τους χρηματοδότησε το Χρηματηστηριακό Κεφάλαιο της Νέας Υόρκης και Λονδίνου. Η φιλοπόλεμη άρχουσα τάξη των ΗΠΑ ευθύνεται για τον Ψυχρό Πόλεμο και για τους περιφερειακούς πολέμους και τοπικές συγκρούσεις. Αμφότερα τα κόμματα εξουσίας των ΗΠΑ βαρύνονται με φοβερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος:
Δημοκρατικό Κόμμα βαρύνεται με: 1/ Εμμονή στην άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας, 2/ Βομβαρδισμός της Δρέσδης, 3/ Ρίψη της Ατομικής Βόμβας στην Χιροσίμα- Ναγκασάκι, 4/ Εναρξη Ψυχρού Πολέμου (δημιουργία ΝΑΤΟ, SEATO, ANZUS, CENTO) 5/ Κορεατικός Πόλεμος. 6/ Επιχείρηση Κόπλου των Χοίρων, 7/ Λαοτινός Πόλεμος, 8/ Βιετναμικός πόλεμος, 9/ Εισβολή στην Δομινικανή Δημοκρατία, 10/ Υποστήριξη κράτους του Ισραήλ-πόλεμοι Μ. Ανατολής, 11/ Βομβαρδισμός και Εμπάργκο του Ιράκ επι 8 έτη, 12/ Βομβαρδισμός και σφαγή στην Σομαλία, Σουδάν και Αφγανιστάν , 13/Δολοφονίες ηγετών, εγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων σε χώρες-δορυφόρους, 14/ Βομβαρδισμός επι 78 ημέρες της Γιουγκοσλαβίας κλπ.
Ρεπουμπλικανικό Κόμμα βαρύνεται με : 1/Το πραξικόπημα στο Ιράν,2/ πραξικόπημα στην Γουατεμάλα, 3/ Εισβολή στο Λίβανο, 4/ Βομβαρδισμό της Κούβας, 5/ Κλιμάκωση του Πολέμου στο Βιετνάμ, 6/ Πραξικόπημα στην Χιλή, 7/ Στήριξη της Χούντας των Συντ-ρχών στην Ελλάδα, 8/ Στήριξη του Τουρκικού Αττίλα στην Κύπρο(Κίσιγκερ), 9/ Εισβολή-ανθρωποσφαγή στο Ανατ. Τιμόρ,10/ Κόντρας στην Αγκόλα, Νικαράγουα, Μοζαμβίκη, 11/Εισβολή στη Γρανάδα,12/ Εισβολή στον Παναμά, 13/Βομβαρδισμός στον Λίβανο και Λιβύη, 14/ Καταιγίδα της Ερήμου(Gulf War) Και ο λογαριασμός; $ 60 τρισεκ. δολλάρια περίπου, τα οποία εισέπραξε το Στρατιωτικό-Βιομηχανικό και Χρηματηστηριακό Κεφάλαιο . Πως λοιπόν να μην ανατραπεί το φυσικό περιβάλλον και η ζωή μας ;
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.αΑΝΑΞΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ
ΣΕ ΧΑΛΑΙΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ
Μέσω του διαδικτύου έλαβα την μνημειώδη επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζορτζ Μπους ο φίλος , ερευνητής του Κρατικού Πυρηνικού Εργαστηρίου Livermore, ΗΠΑ, κ. Ανδρέας Τουπαδάκης. Η επιστολή αυτή κυριολεκτικά σπάζει κόκκαλα με την τετραγωνική της λογική αλλά και με την ανθρωπιστική της διάσταση και μακάρι να την διάβαζε ο νέος πρόεδρος ή έστω κάποιος σύμβουλος του. Η ωφέλεια θα ήτο μεγίστη για το ανθρώπινο γένος που παραπαίει μεταξύ φθοράς και πιθανού ολοκαυτώματος. Αρχικά, ασκεί κριτική στους “θωρακισμένους”, άσχετους, κερδαλεόφρονες και διεφθαρμένους επιστήμονες που κρύβουν την αλήθεια απο την κοινή γνώμη για τις συνέπειες απο την ραδιενέργεια και τα πυρηνικά όπλα . Μετά ασκεί κριτική στον κ. Μπους για την δήλωση-απειλή εναντίον της διεθνούς κοινότητος στην εναρκτήρια ομιλία του. Αντί να στήσει γέφυρες φιλίας και συνεργασίας προς όλους τους λαούς του κόσμου για την επίλυση των πελώριων και κρίσιμων προβλημάτων της γης, ο κ. Μπους απείλησε λέγων: “Οι εχθροί της ελευθερίας δεν πρέπει να κάνουν το λάθος ότι η Αμερική παραμένει δεσμευμένη στον κόσμο απο την ιστορία και την επιλογή της , δημιουργώντας μιά ισορροπία δυνάμεων η οποία ευνοεί την ελευθερία” Με μιά και μοναδική πρόταση ο νέος πρόεδρος δυναμήτισε την διεθνή συνεργασία και έβαλε μπροστά το φάσμα του πολέμου και της αντιπαράθεσης με τον υπόλοιπο κόσμο. Και τα παροβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της πείνας, της διεύρυνσης της ανισότητος μεταξύ του πλούσιου Βορρά και του φτωχού Νότου, της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος και του κλίματος, το μέγα θέμα των δυσβάστακτων εξοπλισμών, των νέων τεχνολογιών που επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο την ζωή μας άλλες θετικά κια άλλες αρνητικά, για όλα αυτά και άλλα πολλά δεν είπε σχεδόν τίποτα ο νέος “πλανητάρχης” , έστω κι’ αν αυτά δεν είναι φανταστικά για την χώρα του, αλλά τα βιώνουν και οι Αμερικανοί. Η ειρήνη όμως δεν εξασφαλίζεται με απειλές, φοβία και καχυποψία, ούτε με την αύξηση των εξοπλισμών, αλλά με ένα νέο τρόπο σκέπτεσθαι που πρέπει ν’ αποκτήσει το ανθρώπινο γένος για να βγει απο την κρίση και να επιβιώσει . Η θεία πρόνοια που έφερε τον κόσμο στη γη δεν θα επιτρέψει σε κανέναν άνθρωπο να ελέγξει την ανθρωπότητα , κρατώντας τις πυρηνικές βόμβες πάνω στα κεφάλια τους με τον Πόλεμο των Αστρων και άλλους τυχοδιωκτισμούς. Οπως του είπε ο Μ. Γκορμπατσόφ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του: “ Πρέπει να εγκαταλείψετε την αυταπάτη ότι ο 21 ος αιών πρέπει να είναι ο Αμερικανικός αιών . Η παγκοσιοποιηση είναι δεδομένη , αλλά όχι Αμερικανική ηγεμονία“. Ο χρόνος όμως θα το δείξει.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.αΠΟΘΕΝ ΤΑ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ;

Αν και οι ΗΠΑ έχουν κατά καιρούς βοηθήσει αρκετές χώρες- με το αζημίωτο βέβαια- και θα έπρεπε να χαίρουν της γενικής αποδοχής απο την παγκόσμια κοινωνία, αυτές αντιθέτως εσπράττουν αντιπάθεια και έχθρα. Ο λόγος των έντονων αντι-αμερικανικών αισθημάτων σ’ ολόκληρο τον κόσμο οφείλεται στο ιμπεριαλιστικό πρόσωπο των ΗΠΑ. Για την κυβέρνηση των ΗΠΑ “τρομοκράτης” είναι όποιος βάζει βόμβες με τα χέρια, όχι όμως αυτός που τις ρίχνει με την πολεμική αεροπορία. Γιατί αν μετρήσουμε τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στις διάφορες χώρες, τότε αναδεικνύονται σε παγκόσμιο τρομοκράτη. Απο το 1945 ως σήμερα έχουν βομβαρδίσει τις εξής χώρες: 1/ Κίνα το 1945-46, 2/ Κορέα και Κίνα το 1950-53 (Κορεατικός Πόλεμος) 3/Γουατεμάλα 1954, 4/Ινδονησία 1958, 5/ Κούβα 1959-61, 6/ Γουατεμάλα 1960, 7/Κογκό 1964, 8/ Περού 1965, 9/ Λάος 1964 -73, 10/Βιετνάμ 1961-73, 11/Καμπόζη 1969-70, Γουατεμάλα 1967-69, 12/ Γρανάδα 1983, 13/ Λίβανος 1983-84, 14/ Λιβύη 1986, 15/ Ελ Σαβαδόρ 1980’, 16/Νικαράγουα 1980’ , 17/Ιράν 1987, 18/ Παναμάς 1989, 19/ Ιράκ 1991-2001, 20/ Κουβέιτ 1991, 21/ Σομαλία 1993, 22/Βοσνία 1994-95, 23/Σουδάν1998, 23/ Αφγανιστάν 1998, 24/ Γιουγκοσλαβία 1999. Αυτοί οι πόλεμοι και επεμβάσεις δεν έγιναν ασφαλώς υπέρ της ελευθερίας, δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων-όπως διεκήρυτταν οι ηγέτες της- αλλά υπέρ των γεωστρατηγικών και οικονομικών τους συμφερόντων και εις βάρος των συμφερόντων των χωρών που υπέστησαν την επίθεση. Περαν αυτών οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ ενέχονται στην εγκατάσταση πολυάριθμων αιμοσταγών δικτατορικών καθεστώτων (Σουχάρτο, Πινοσέτ, Παπα-ντόκ κλπ) για την επιβολή εξοντωτικών εμπάργκο που αφάνισαν 1,5 εκατ. αθώους πολίτες στο Ιράκ και για την Τραγωδία της Κύπρου(Κίσσιγκερ). Ο George Kennan είχε πει “ Εχουμε το 50% του παγκόσμιου πλούτου και το 6,5 % του πληθυσμού. Εργο μας είναι να ανακαλύψουμε ένα μοντέλο σχέσεων το οποίο να διατηρήσει αυτή την ανισότητα”. Τα λόγια περιττεύουν.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α
kostas01@otenet.grUS-SRAELLAS: Ο ΑΞΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
(του Υποστρατήγου ε.α K. Χ. Κωνσταντινίδη)
Το φιλοπόλεμο Ισραήλ , το ‘προτεκτοράτο’ τους οι ΗΠΑ και η «ολίγον φιλειρηνική παρθένα» Ελλάς, διεξήγαγαν εικονική επιχείρηση για την προετοιμασία του πολέμου εναντίον του Ιράν. Πρόκειται για την άσκηση προσομοιώσεως της Ισραηλινής αεροπορίας , υπό την επωνυμία «Σπαρτιάτης» , με την συμμετοχή και του Ελληνικού συστήματος αεράμυνας , το οποίον έπαιζε το ρόλο του εχθρού. Ως γνωστόν η χώρα μας διαθέτει το ίδια ρωσικό σύστημα αεραμύνης (SS-300) που διαθέτει το Ιράν και λέγεται ότι παρέδωσε και κωδικούς των εν λόγω συστημάτων στο Ισραήλ.
Συγκεκριμένα τον Απρίλιο , το Ισραήλ διεξήγαγε 5ήμερη άσκηση πολιτικής αμύνης, τον δε Ιούνιο έστειλε 100 αεροσκάφη F-15s και F-16s, σε εικονικούς στόχους βομβαρδισμού στη χώρα μας για να προσομοιάσει την επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν . Τα αεροσκάφη συνοδευόμενα από ανεφοδιαστικά εν πτήσει και ελικόπτερα ερεύνης και διασώσεως διήνησαν απόσταση 1400 χιλιομέτρων , όση χωρίζει το Ισραήλ από την πυρηνική εκγατάαταση Natanz στο Ιράν. Αυτά έγιναν σε πλήρη μυστικότητα από τον Ελληνικό λαό , αλλά οι πληροφορίες διέρρευσαν από τα ξένα ΜΜΕ . Η χώρα μας λοιπόν επισήμως εισήλθε στον πόλεμο κατά του Ιράν που πρόκειται να διεξαχθεί στο διάστημα μεταξύ της εκλογής του νέου προέδρου, τον προσεχή Νοέμβριο και της αποχωρήσεως του παλαιού τον προσεχή Ιανουάριο. Έτσι την μομφή θα καρπωθεί ο πρόεδρος Μπους, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως ο χειρότερος πρόεδρος των ΗΠΑ , ενώ ο νεοεκλεγόμενος πρόεδρος Ομπάμα θα παίξει το ρόλο του «ειρηνοποιού», χωρίς να είναι , διότι και αυτός έχει δώσει ‘γην και ύδωρ’ στο Ισραήλ και στο Εβραϊκό IPAC. Η επίθεση είναι επικείμενη. Δεν μπορούν να αναμένουν , την λήξη των δύο πολέμων, στο Ιράκ και Αφγανιστάν. Όσο βαθύτερα στον πόλεμο τόσο το καλύτερο για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του Ισραήλ.
Το Ιράν δεν έχει τεχνολογία πυρηνικών όπλων , αλλά αναπτύσσει πυρηνική τεχνολογία για την παραγωγή ενέργειας εν όψει της εξαντλήσεως του πετρελαίου . Αυτό όμως δεν εμποδίζει την προπαγάνδα των ΗΠΑ , του Ισραήλ και της Ευρώπης να λένε τα ίδια χονδροειδή ψέμματα που έλεγαν και στην περίπτωση του Ιράκ, δηλαδή για όπλα «μαζικής καταστροφής», ένώ δεν υπήρχε ούτε κόκκος ουρανίου.
Το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν διαθέτει βαρέα βομβαρδιστικά και πυραύλους Κρούζ για την καταστροφή του συστήματος αεραμύνης και την παράλυση του Ιράν αυτό δεν έχει σημασία, διότι θα υποχρεώσει τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν στον πόλεμο –όπως έκανε και με την χώρα μας – έστω κι’ αν όλοι οι λαοί του κόσμου είναι αντίθετοι με ένα νέο πόλεμο που μόνον καταστροφή και δεινά θα προξενήσει. Οσον αφορά το Ισραήλ , διαθέτει 200 πυρηνικά όπλα , αδήλωτα στην Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας , τα οποία ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσει.
Ήδη ο Εχούντ Ολμέρ κατά την επίσκεψη του τον Ιούνιο στις ΗΠΑ συμφώνησε με τον πρόεδρο Μπους «για την εξάλειψη της Ιρανικής πυρηνικής απειλής» καθώς επίσης για τα μέσα, το χρονοδιάγραμμα και τις λοιπές λεπτομέρειες. Ο Μπους προτιμά να συνομιλεί με τα ‘μεγάλα αφεντικά’ στο Ισραήλ και στην Ουάσιγκτον, παρά με τους απαξιωμένους Γερουσιαστές του Κογκρέσου.
Τελικά, θα βρεθούν οι «πρόθυμοι» να πολεμήσουν για τα συμφέροντα του Ισραήλ. Τον πόλεμο θα ξεκινήσει το Ισραήλ και θα τον αναλάβουν να τον τελειώσουν οι δουλικοί «goim» για λογαριασμό του. Βέβαια θα υπάρξουν ορισμένες δυσχέρειες στην διέλευση των Α/Φ του Ισραήλ από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, Συρίας και της Σαουδικής Αραβίας για να φθάσουν στη Natanz. Επιπροσθέτως το Ιράν είναι τριπλάσιο από το Ιράκ και διαθέτει επαγρύπνηση και ετοιμότητα αποκρούσεως του εισβολέα, ο οποίος μετά την αεροπορική επίθεση σχεδιάζει με Ιρανούς αντικαθεστωτικούς και Κούρδους του Ιράν, ανορθόδοξες επιχειρήσεις. Όλα αυτά στις ασκήσεις επί χάρτου είναι εύκολα, αλλά το Ιράν είναι ετοιμοπόλεμο και θα χρειασθούν πολλά φέρετρα. Παράλληλα παίζουν στις πλάτες μας ένα δεύτερο πόλεμο, αυτόν της τιμής του πετρελαίου. Με την δήλωση του αντιπροέδρου του Ισραήλ Shaul Mofaz στις 6 Ιουνίου ότι «αν το Ιράν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα εμείς θα το χτυπήσουμε » η τιμή του πετρελαίου ανέβηκε κατά 9 % . Χαράς ευαγγέλια για τον ‘πετρελαιά’ Μπους , τους εμίρηδες , αλλά και το Ιράν. Ως γνωστόν το πετρέλαιο έχει γίνει χρηματιστηριακό είδος και κερδοσκοπούν εις βάρος μας. Ο γνωστός αρθρογράφος PATRICK J. BUCHANAN αναρωτείται σε άρθρο του «ΠΟΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ; » και δίνει την απάντηση ότι τον σχεδιάζει το Ισραήλ και θα τον εκτελέσουν οι ΗΠΑ-και όχι μόνον- με όλες τις συνέπειες εις βάρος των συμφερόντων μας. Διότι αυτός ο πόλεμος θα εξελιχθεί σε μεγάλο πόλεμο, που οι συνέπειες του θα είναι παγκόσμιες. Σε περίπτωση επιθέσεως κατά του Ιράν , ασφαλώς θα χτυπηθεί και το Ισραήλ τόσον εκ του μακρόθεν με πυραύλους , όσο και από τα πέριξ με την δράση της Χεσμπολάχ και Χαμάς. Θα ανταπαντήσει το Ισραήλ με πυραύλους εδάφους-εδάφους και θαλάσσης- εδάφους από τα πυρηνικά υποβρύχια του στον Ινδικό . Οι Ιρανοί θα ανταπαντήσουν με το κλείσιμο των στενών του Ορμούζ , οπότε το πετρέλαιο θα εκτοξευθεί στα ύψη. Μήπως αυτό επιδιώκουν οι πολεμοκάπηλοι για να γονατίσουν ολόκληρο τον κόσμο; Και φυσικά θα ενταθεί η Τρομοκρατία εκατέρωθεν , οπότε η χώρα μας σαν εμπόλεμη θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Επομένως θα υποστεί δεινά πλήγματα από τους εν δυνάμει τρομοκράτες ισλαμιστές που ζουν στην χώρα μας, ή που θα έλθουν ως μετανάστες για να χρησιμοποιηθούν προς τον σκοπόν αυτόν . Και ενώ οι πολεμοκάπηλοι θα έχουν το κέρδος, εμείς ως εμπόλεμοι θα υποστούμε την ζημία, ενός πολέμου που μερικοί ημέτεροι ανεγκέφαλοι και τυχοδιώκτες τον απεφάσισαν ,για μας, χωρίς εμάς , και εναντίον μας. Αλλά και η ασπόνδηλη και αντιδημοκρατική Ε.Ε ενέδωσε στις Ισραηλινές εντολές και επέβαλε κυρώσεις στο Ιράν.
Τέλος, να προσθέσουμε και το εφιαλτικό σενάριο που έγινε ήδη γνωστό. Επειδή σύμφωνα με μελέτες το Ισραήλ δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο στη γη της Παλαιστίνης, αναζητήθηκε πολλές δεκαετίες πριν, εναλλακτική χώρα υποδοχής . Σαν τέτοια έχει επιλεγεί το «Κράτος της Μακεδονίας» με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Οι σιωνιστές των ΗΠΑ έχουν αναθέσει στα Σκόπια το ρόλο του «πολιορκητικού κριού» της Μακεδονίας και την διάλυση της Ελλάδος. Προς τούτο έχουν ορίσει Γενικό Αμερικανό Πρόξενο Θεσσαλονίκης, τον κ. Hoyt Brian Yee , που έχει πείρα από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Αυτός συντονίζει την «Βαλκανοποίηση» της Ελλάδος. Παράλληλα και οι δικοί μας εξουσιαστές την διαλύουν εκ των έσω με τις γνωστές ανθελληνικές αθλιότητες τους και με την συμμετοχή μας- με αρνητικά ανταλλάγματα- στον φοβερό πόλεμο που πρόκειται να ξεσπάσει περί το τέλος του έτους. Ασφαλώς αυτός θα επιφέρει την ταχύτερη διάλυση της Ελλάδος. Όμως τα ΜΜΕ σιωπούν. Δεν βρίσκουν χρόνο από το Euro 2008 και το κουτσομπολιό της γειτονιάς.
Έλληνες αφυπνισθείτε και αντισταθείτε. Οι εξουσιαστές μας εκτός από κλέφτες είναι και επικίνδυνοι τυχοδιώκτες .ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΦΙΜΩΤΡΟ
(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. *Κωνσταντινίδη)
Ο Πρόεδρος Μπους υπέγραψε στις 17 Οκτ. 2004 ‘Νόμο περί Αντισημιτισμού’ με σκοπό να κερδίσει τις ψήφους των Εβραίων τις προσεχείς προεδρικές εκλογές . Με τον νόμο αυτό το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλείται να παρακολουθεί την πιστή εφαρμογή της αντισημιτικής νομοθεσίας σε όλο τον κόσμο και να υποβάλει ετησίως αναφορά για την μεταχείριση των Εβραίων ανά την υφήλιο. Ο Νόμος υπεγράφη εν πτήσει προς την Φλώριδα όπου κατοικεί η μεγαλύτερη Εβραϊκή κοινότητα μετά το Ισραήλ και την Νέα Υόρκη. Να σημειωθεί δε ότι: 1/ η Πολιτεία της Φλώριδας διαθέτει 27 ψήφους επί συνόλου 270 εκλεκτόρων που θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο 2/ ο ΥΠΕΞ κ.Κόλιν Πάουελ θεώρησε ως περιττό αυτόν τον νόμο. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν τώρα είναι τα εξής:
1/ Γιατί κατ’ εξαίρεση οι Εβραίοι χρειάζονται ειδικούς νόμους και ειδική προστασία έναντι όλων των λοιπών εθνοτήτων ; Γιατί αυτή η μονομερής και μεροληπτική μεταχείριση υπέρ των Εβραίων; Μήπως έγινε για να έχουν ασυλία στα εγκλήματα τους οι σιωνιστές Εβραίοι;
2/ Γιατί ο Αντισημιτικός Νόμος δεν προστατεύει όλους τους Σημίτες(όπως λ. χ τους Παλαιστινίους) που υφίστανται εδώ και άνω του μισού αιώνος σωστή γενοκτονία από έναν άλλο σημιτικό λαό, το Ισραήλ ;
3/ Γιατί οι ΗΠΑ δεν προστατεύουν με παρόμοια νομοθετήματα και τον Ελληνικό και Αρμενικό λαό , που έχουν υποστεί στυγερά παλαιά και πρόσφατα ολοκαυτώματα από την Τουρκία ;
4/ Είναι η μεταχείριση αυτή δημοκρατική και συνταγματική, για ίση μεταχείριση όλων των πολιτών και των εθνοτήτων έναντι του Συντάγματος;
Ασφαλώς κανένας εχέφρων άνθρωπος δεν συμφωνεί με τις αντιεβραικές πράξεις βίας και βανδαλισμών που συμβαίνουν ανά τον κόσμο. Άλλο τόσο όμως δεν συμφωνεί με τη φίμωση της κριτικής προς την άρχουσα τάξη μιας εθνότητας, όταν αυτή παρανομεί και συνωμοτεί σε βάρος άλλων λαών. Είναι λοιπόν προφανές ότι συμβαίνει το αντίθετον . Δηλαδή οι Εβραίοι σιωνιστές προσπαθούν δια παντός μέσου να επιβάλουν την Παγκόσμια Δικτατορία και θέλουν να καταπνίξουν την αντίσταση των λαών. Επομένως ο Νόμος αυτός αποσκοπεί :1/ να καταπνίξει κάθε φωνή διαλόγου και κριτικής σε βάρος των σιωνιστών,2/ να παρέξει νομική ασυλία στους συνωμότες για τις εγκληματικές τους πράξεις σε βάρος της ανθρωπότητος.
Από τη στιγμή δε της υπογραφής του Αντισημιτικού Νόμου άλλαξε άρδην η στάση των ΜΜΕ υπέρ του προέδρου Μπους. Τα εγκυρότερα ΜΜΕ-που ως γνωστόν ελέγχονται από τους σιωνιστές Εβραίους- προβάλουν τις ευνοϊκές για τον Μπους δημοσκοπήσεις. Από την ισοπαλία μεταξύ των δύο υποψηφίων τώρα πέρασαν στην νίκη του Μπους . [Η τελευταία δημοσκόπηση (CCN) του δίνει οκτώ μονάδες προβάδισμα έναντι του Τζον Κέρι] Από κοντά και ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών κ. Μπαρνιέ μεταβαίνει ασθμαίνων στο Ισραήλ για να δηλώσει μετάνοια για τις αντιεβραικές πράξεις στη Γαλλία. Και τώρα θα περιμένουμε την εξειδίκευση του Νόμου σε όλο τον κόσμο, για να δούμε πόσο ασφυκτικό θα είναι το αντισημιτικό φίμωτρο που θα μας περάσουν! Χαίρε ΗΠΑ, Δημοκρατία της Μπανανίας και της Εβραιοκρατίας!(2005)

http://www.e-e-e.gr/_


ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΙΑ-ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ-ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΑ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Ότι απέμεινε σήμερα από το μεγάλο όνειρο εκατομμυρίων μεταναστών
από την Αμερική: Ψευτοκρατία-Κλεπτοκρατία-Στρατοκρατία . Μια χώρα που οι ηγέτες της λένε τα πιο τερατώδη ψεύδη στο λαό, τον καταληστεύουν με βαρύτατους φόρους και στέλνουν τα παιδιά του στα μέτωπα για να σκοτώσουν αθώους και να σκοτωθούν προς χάριν των Πολυεθνικών και προς δόξαν του Ισραήλ. Η κυβερνώσα εγκληματική σπείρα -ιδιαίτερα η σημερινή λαίλαπα των νεοσυντηρητικών - παρέλαβε την πλουσιότερη χώρα του κόσμου και την κατήντησε διεθνή παρία, καταχρεωμένη, αναξιόπιστη και μισητή από όλο τον κόσμο.
Το χειρότερο όμως έγκλημα τους είναι ότι λοβοτόμησαν τον εγκέφαλο της πλειοψηφίας των Αμερικανών ψυχοδιανοητικά και πολιτιστικά και οδήγησαν τη χώρα σε ήπιο χριστιανικό «ταλεμπανισμό», έτσι ώστε να μην αντιλαμβάνονται την καταστροφή. Σαν άλλη Κίρκη μετέτρεψαν τους Αμερικανούς από πολίτες σε ανεγκέφαλους σκλάβους και ποίμνιο, που ζουν για να καταναλώνουν ευτελή υλικά , πνευματικά και πολιτιστικά σκουπίδια. Να μην έχουν κρίση δική τους και να μην ξεχωρίζουν το ψέμμα από την αλήθεια. Να θεωρούν τα στυγερά εγκλήματα σαν φιλοπατρία, να χειροκροτούν τα φέρετρα των παιδιών τους , να θεωρούν την καταλήστευση τους από τους πλουτοκράτες και μεγαλοαπατεώνες σαν οικονομική πολιτική , την πολιτική και πολιτιστική ερήμωση σαν ‘Παγκοσμιοποίηση’ και την στυγνότατη ολιγαρχία των Πολυεθνικών σαν Δημοκρατία .
Είναι αδιανόητο μια κοινωνία: α/ να δίνει στα παιδιά της αντικαταθλιπτικά φάρμακα διότι αυτό είναι καλό στις φαρμακευτικές εταιρείες, β/ η αντιτρομοκρατική της μηχανή να μην έχει ακόμη ανακαλύψει ποιος παρήγαγε τον άνθρακα που μόλυνε ακόμη και το Καπιτώλειο, γ/ να κρύβει την αλήθεια για τους πραγματικούς δράστες της τραγωδίας των διδύμων πύργων στις 11/9 στην Νέα Υόρκη και να ενοχοποιεί το φάντασμα Μπιν Λάντεν , ενώ οι πραγματικοί δράστες είναι γνωστοί και ανήκουν στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. δ/ και αντί οι υποψήφιοι πρόεδροι να μιλήσουν για τα σοβαρά θέματα του πολέμου στο Ιράκ και Αφγανιστάν , της καταστροφής της 11/9 και της οικονομίας, προσυνεννοημένα εστίασαν την προσοχή τους στο .. «γάμο των ομοφιλοφύλων» και στις «εκτρώσεις» .Αυτά τους μάραναν! Σε όλα ήσαν όμοιοι σαν δυό σταγόνες νερού αφού και οι δύο είναι μέλη της μασονικής στοάς του «skull and bones»( νεκροκεφαλή και κοκάλα) Δύο κόμματα μία πολιτική! Επομένως στις ΗΠΑ η δημοκρατία έχει στην ουσία μεταναστεύσει μαζί με την αξιοπιστία αυτής της χώρας, αφού και τα δύο κόμματα είναι ίδια και υπακούον στα ίδια αφεντικά. Και αν η κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας είναι οι εκλογές, τώρα με το ηλεκτρονικό σύστημα ψήφου υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οργίασε η νοθεία υπέρ των Ρεπουμπλικάνων . Αν οι Αμερικανοί έβλεπαν τα μούτρα τους στον καθρέφτη θα αντίκριζαν το αποκρουστικό πορτραίτο της «Νέο-συντηρητικής Αμερικής ». Όμως η Γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα τους το ωραιοποιεί. Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν και το Ναζιστικό καθεστώς σε αντιτρομοκρατική , φασιστική και ιμπεριαλιστική υστερία και παράνοια . Το Αμερικανικό όνειρο έγινε εφιάλτης! Μια τέτοια σπείρα απατεώνων πώς να μην παραχαράξει και το ένδοξο όνομα της Ελληνικής της Μακεδονίας; Έλληνες γρηγορείτε. Μας αναμένουν και χειρότερα
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη για να αφομοιωθεί από την Ε. Ε . Με ένα πληθυσμό που πλησιάζει τα 70 περίπου εκατομ. και σε μερικές δεκαετίες-λόγω υπεργεννητικοτητος - θα προσεγγίσει τα 100 εκατομ. θα είναι η μεγαλύτερη χώρα της Ε. Ε , ίση με την Γερμανία και Γαλλία μαζί. Επομένως εγείρεται σοβαρότατο το πρόβλημα της δημογραφικής αλλοιώσεως της Ευρώπης, με πολιτικές , οικονομικές και κυρίως πολιτιστικές συνέπειες που θα επηρεάσουν επικίνδυνα και αυτήν την συνοχή της. Διότι η Τουρκία θα «πρακτορεύσει» και όλους τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Ε. Ε και αυτό θα της δώσει ένα επιπρόσθετο βάρος, πέραν του δικού της δυναμικού. Από τώρα οι μουσουλμάνοι της Βρετανίας διακηρύσσουν ότι: «Το Ισλάμ είναι το μέλλον της Βρετανίας» και ότι: «Η Ευρώπη θα σωθεί από το κήρυγμα του Ισλάμ».
Το 630 ο Μωάμεθ προέβλεψε ότι το Ισλάμ θα κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη. Η Κωνσταντινούπολις εάλω το 1453. Τώρα έρχεται η σειρά της Ρώμης. Ελβετός αρθρογράφος διερωτάται: « θα γίνει εξευρωπαϊσμός της Τουρκίας, ή εκτουρκισμός της Ευρώπης;» Μόνον οι Αυστριακοί , Σλοβάκοι, Τσέχοι και φυσικά οι Σέρβοι φαίνεται να έχουν συναίσθηση της εξαιρετικής επικινδυνότητος που αναλαμβάνει η Ε. Ε με την προώθηση της Τουρκίας στην πορεία προς την ένταξη. Όσο μπόρεσαν να αφομοιωθούν οι Μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης και οι Τούρκοι της Γερμανίας άλλο τόσο θα αφομοιωθούν τα δεκάδες εκατομμύρια Τούρκων και άλλων Ασιατών που θα κατακλύσουν την Ευρώπη με το σπαθί τους , κι’ αυτό δεν έχει μόνον μεταφορική έννοια αλλά και κυριολεκτική. Μόνον τα ναρκωτικά που θα κατακλύσουν τις Ευρωπαϊκές πόλεις και θα καταστρέψουν τα νιάτα της Ευρώπης αν σκέφτονταν οι άφρονες Ευρωπαίοι ηγέτες θα έπρεπε να πουν κατηγορηματικά ΟΧΙ στην Τουρκία.. Σε μια εποχή που η Ε. Ε χρειάζεται εμβάθυνση και πολιτική ενοποίηση , η είσοδος μίας φιλοατλαντικής Τουρκίας, με δικούς της γεωστρατηγικούς μεγαλοιδεατικούς και αυτοκρατορικούς προσανατολισμούς θα μεταφέρει το κέντρο βάρους από την Δυτική Ευρώπη στην περιφέρεια( Βρετανία, Τουρκία, Πολωνία κλπ) οι οποίες θα ενεργούν ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τότε η Ε.Ε θα καταντήσει προτεκτοράτο των ΗΠΑ
Ένας εκ των σπουδαιοτέρων λόγων που η Τουρκία δεν πρέπει ΠΟΤΕ να μπει στην Ε.Ε είναι και αυτός που είπε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνταγματικής Επιτροπής κ. Βαλερί Ζισκάρ-Ντεστέν: «Η Τουρκία δεν συμμερίζεται τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και τις Αξίες, οι οποίες βασίζονται στους Έλληνες και στους Ρωμαίους» Η Τουρκική άρχουσα τάξη –και δεν ομιλούμε για ένα μέρος των πάλαι ποτέ Βυζαντινών πληθυσμών της-προέρχεται από τα υψίπεδα του Αλτάι στην Κεντρική Ασία και ήταν είναι και θα είναι εσαεί Ασιάτες. Επομένως από τώρα πρέπει να πουν ευθαρσώς οι 25 στους Τούρκους ότι δεν μπορούν να μπουν στην Ε. Ε, διότι δεν ανήκουν σ’ αυτήν. Εκείνο που πρέπει να δώσουν στην Τουρκία είναι η Ειδική Σχέση. Κι’ αυτή κάτω από αυστηρότατους δεσμευτικούς όρους.
http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com


Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Η εμμονή των ΗΠΑ στο Αντι-Βαλλιστικό Σύστημα(ΑΒΜ)-αδιαφορώντας για την Συνθήκη ΑΒΜ που ισχύει απο το 1972-αλλάζει προς το χειρότερον την στρατηγική ισορροπία του κόσμου. Οι πρώτες δε επιπτώσεις, είναι η αύξηση των εξοπλισμών, για πρώτη φορά μετά την λήξη του Ψυχρού Πολέμου.
Κατόπιν τούτου ο πρόεδρος Πούτιν αναθεώρησε το στρατηγικό Δόγμα της Ρωσσίας, με κύρια χαρακτηριστικά : α/ το Δόγμα Πούτιν-σε αντίθεση με το δόγμα Γιέλτσιν του 1993- δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη Στρατιωτική Ασφάλεια και στην αντιμετώπιση των απειλών εκ μέρους της Δύσεως, β/την κλιμάκωση της διπλωματικής πίεσης εναντίον της Συνθήκης ΑΒΜ, γ/ την ανάπτυξη πυρηνικών αντιποίνων για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής, δ/ την πρώτη χρήση Πυρηνικών Οπλων(Π.Ο) και άλλων προηγμένων συστημάτων απο την Ρωσία, αν απειληθεί. Αυτές οι αλλαγές αντικατοπτρίζουν την απαγοήτευση της Ρωσσίας απο την μέχρι τούδε στάση της Δύσεως. Παρά ταύτα έκανε σοβαρά ανοίγματα προς την Δύση , όπως λ.χ η κοινή Αντιπυραυλική Ομπρέλλα (απερρίφθη απο τον πρόεδρο Κλίντον), η εγκατάσταση κοινού Κέντρου Πληροφοριών Ρωσσίας-ΗΠΑ για την έγκαιρη προειδοποίηση εκτοξεύσεων πυραύλων, και ο περαιτέρω περιορισμός των Π.Ο.
Με την εμμονή στην Αντι-Πυραυλική Αμυνα οι ΗΠΑ απομακρύνονται και απο την Ε.Ε , διότι η Ευρώπη την θεωρεί απειλή κατά της διεθνούς κοινότητος, αλλά και της ιδίας. Αυτή θα διευκολύνει την διάδοση των πυρηνικών όπλων, και θα εντείνει την κούρσα των εξοπλισμών, με ολέθρια επακόλουθα. Η Ευρώπη φοβάται ότι εάν εγκατασταθεί το σύστημα ΑΒΜ : 1/ θα απειληθεί η ασφάλεια της απο την κατάρρευση των Συμφωνιών Αφοπλισμού ΗΠΑ- Ρωσσίας, 2/ θα αρχίσει νέα κούρσα εξοπλισμών, σαν κι’ αυτή του Ψυχρού Πολέμου, που στοίχισε αστρονομικά ποσά στους λαούς, 3/ θα προκύψει έλλειμμα ασφάλειας στο ΝΑΤΟ για την Ευρωπαική Ηπειρο , 4/ η Ε.Ε θα υποχρεωθεί να καταβάλει κολοσσιαία ποσά για την άμυνα που τώρα δαπανά για την ανύψωση του επιπέδου ζωής των Ευρωπαίων. Ευνόητον τυγχάνει ότι οι ΗΠΑ αναπροσάρμωσαν την γεωπολιτική τους θεώρηση προς την Ν. Α. Ασία, εν όψει της Κινεζικής απειλής.
Πάντως , όσο οι προοπτικές για την Ευρωπαική ενσωμάτωση, και την προσέγγιση Ε.Ε-Ρωσσίας προχωρούν, τόσο το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρήγμα Ε.Ε-ΗΠΑ θα βαθαίνει. Οι ΗΠΑ το έχουν αντιληφθεί και τώρα προσπαθούν να πλησιάσουν τις Ινδίες, ώστε ν’αντιμετωπίσουν πιθανή προσέγγιση Κίνας-Ινδιών-Ρωσσίας, κάτι που φαντάζει μάλλον απίθανον σήμερον, αλλά και να έχουν πρόσβαση στον Περσικό Κόλπο. Επομένως , Ισραήλ και Τουρκία “είναι η πιό καλή παρέα” για τις ΗΠΑ.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.αΔΟΚΙΜΕΣ 3ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ;

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο αντιπυραυλικό σύστημα-υπο την επωνυμία National Missile Defense(NMD)- κατά παράβαση των συνθηκών ΑΒΜ του 1972.
Τούτο δεν πρέπει να γίνει διότι:
1. Δεν είναι αμυντικό σύστημα-όπως ψευδώς διαφημίζεται-αλλά άκρως επιθετικό. Διότι υπάρχει κίνδυνος να ενθαρρύνει κάποια Αμερικανική παρανοική ηγεσία να εκτοξεύσει το Πρώτο Πυρηνικό Πλήγμα, αφού θα αισθάνεται ασφαλής - λόγω της υπάρξεως του NMD.
2. Οι ΗΠΑ θα καταστήσουν εχθρούς σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα και την πλειοψηφία των κυβερνήσεων του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε με βεβαιότητα σε νέο Ψυχρό Πόλεμο και σε νέα κούρσα εξοπλισμών. [Κατά τον Ψυχρό Πόλεμο οι ΗΠΑ δαπανήσαν για εξοπλισμούς $ 19 τρισ. δολ. ενώ για την προσεχή 4ετία προγραμματίζουν το ποσόν των $ 1, 9 δολ]
3. Η συνεχής στρατικοποίηση των ΗΠΑ έχει εκτρέψει το δημοκρατικό της πολίτευμα σε ολιγαρχικό, ιμπεριαλιστικό, καταπιεστικό και στρατοκρατικό στα πρότυπα των Σοβιετικών καθεστώτων.
4. Η συνεχής κατάσταση πολέμων, βίας και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητος έχουν εθίσει τον Αμερικανικό λαό, ο οποίος δεν αντιδρά πλέον στην προπαγάνδα και στην πλύση εγκεφάλου. Οι ΗΠΑ-όπως και η Ρώμη- δίνουν στον λαό τους “άρτον και θεάματα” (Οι ΗΠΑ αντί αρένας δίνει βομβαρδισμούς)
5. Δεν είναι δίκαιον και αποδεκτόν απο την διεθνή κοινότητα να προσάγονται σε στο Διεθνές Δικαστήριο οι μικροεγκληματίες, ενώ οι αρχιεγκληματίες να μένουν ατιμώρητοι(Κλίντον, Κίσσιγκερ, Ολμπράιτ, Κλαρκ, Κοέν κλπ) .
6. Οι πύραυλοι σήμερον αποτελούν μικρότερο κίνδυνο για τον λαό των ΗΠΑ απο ό,τι ο εσωτερικός εχθρός, συνεπεία του δεσποτικού, παρανοικού και άδικου καθεστώτος, όπως μετεξελίχθηκε εσχάτως. Διότι οι μεγάλες χώρες δεν κρίνονται απο τα μεγάλα κακουργήματα, αλλά απο τα μεγάλα έργα.
7. Είναι γεγονός ότι μεγάλη μερίδα των Αμερικανών απολαμβάνει-επι του παρόντος-μιά άνευ προηγουμένου ευμάρεια. Ομως αυτή δεν αντισταθμίζεται απο την έλλειψη ελευθερίας. Εξ άλλου, η ευμάρεια των στηρίζεται στην στρατιωτική και εμπορική καταλήστευση των αδυνάτων χωρών του κόσμου και στην αποστράγγιση των ανά τον κόσμο εγκεφάλων. Δεν είναι άσχετον ότι η Ε.Ε αντέδρασε στις εμπορικές υποκλοπές του συστήματος“ECHELON”.
Συμπερασματικά, ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΔΕΙΟ ΟΣΤΡΑΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Μήπως είναι λοιπόν αργά να μιλάμε για Εθνική Πυραυλική Αμυνα όταν οι “Βάρβαροι” έχουν γίνει άρχουσα τάξη στις ΗΠΑ ;
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α


Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Ιωάννης Θ. ΜάζηςΔοκίμια
Ιωάννης Θ. Μάζης και Μιχάλης Σαρλής
Σαουδική Αραβία και Ιράν ανταγωνίζονται για επιρροή στη Μέση Ανατολή, με αιχμή την ήδη συγκλονισμένη περιοχή τής Συρίας. Στο πλαίσιο αυτό, το υποσύστημα Συρίας-Λιβάνου θέτει νέους κινδύνους για την ασφάλεια στην περιοχή.
Δοκίμια
Ιωάννης Θ. Μάζης
Αυτό το διάστημα στην Τουρκία συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα σχετικά με έντονα φαινόμενα διαφθοράς που συγκλονίζουν την ισλαμιστική κυβέρνηση Ερντογάν. Η προσεκτική ανάλυσή τους αναδεικνύει μια έντονη και εξουθενωτική ενδοϊσλαμιστική διαμάχη μεταξύ του Ισλαμιστικού Μυστικιστικού Τάγματος του Ιμάμη, του δήθεν «ηπίου Ισλάμ» τού Φετουλάχ Γκιουλέν (και της οργάνωσής του, των «Φετουλαχή») και του Ερντογάν.
Review Essay
Ιωάννης Θ. Μάζης
Το βιβλίο «Μεταθεωρητική κριτική Διεθνών Σχέσεων και Γεωπολιτικής: Το νεοθετικιστικό πλαίσιο» (Παπαζήσης 2012) του Ιωάννη Θ. Μάζη, αποτελεί ένα θεωρητικό magnum opus, και προορίζεται να καταστεί πολύτιμο εγχειρίδιο και έργο αναφοράς για τους επιστημονικούς κλάδους των Διεθνών Σχέσεων και της Γεωπολιτικής.
Review Essay
review
review
Ιωάννης Θ. Μάζης
Το βιβλίο «Μεταθεωρητική κριτική Διεθνών Σχέσεων και Γεωπολιτικής: Το νεοθετικιστικό πλαίσιο» (Παπαζήσης 2012) του Ιωάννη Θ. Μάζη, αποτελεί ένα θεωρητικό magnum opus, και προορίζεται να καταστεί πολύτιμο εγχειρίδιο και έργο αναφοράς για τους επιστημονικούς κλάδους των Διεθνών Σχέσεων και της Γεωπολιτικής.
Δοκίμια
Ιωάννης Θ. Μάζης
Η πολυπλοκότητα των σχέσεων και των επιδιώξεων ανάμεσα στα κράτη της Μέσης Ανατολής αλλά και των μεγάλων δυνάμεων για την περιοχή έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερη μετά την Αραβική Άνοιξη και την εμφάνιση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο προσκήνιο. Κράτη όπως το Κατάρ που άλλοτε κρατούσαν δευτερεύοντα ρόλο για τον εαυτό τους τώρα «ανακατεύουν την τράπουλα» προκειμένου να καθορίσουν τις εξελίξεις. Ωστόσο, η νέα κατάσταση δεν προδικάζει το μέλλον. Λειτουργώντας με τις παλιές «συνταγές», το αποτέλεσμα στη Μέση Ανατολή μπορεί να είναι εκρηκτικό.
Δοκίμια
Ιωάννης Θ. Μάζης
Η ενεργειακή «πείνα» της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια θα είναι τέτοια που θα την αναγκάσει να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές καυσίμων πέρα από τις σημερινές. Η λύση που πλέον φαίνεται ιδανική είναι η τροφοδοσία με φυσικό αέριο από τα νέα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία, που δεν είναι μέσα στο παιχνίδι αυτό, αντιδρά. Ωστόσο, φαίνεται πως η εποχή είναι εναντίον της.


Η εμμονή των ΗΠΑ στο Αντι-Βαλλιστικό Σύστημα(ΑΒΜ)-αδιαφορώντας για την Συνθήκη ΑΒΜ που ισχύει απο το 1972-αλλάζει προς το χειρότερον την στρατηγική ισορροπία του κόσμου. Οι πρώτες δε επιπτώσεις, είναι η αύξηση των εξοπλισμών, για πρώτη φορά μετά την λήξη του Ψυχρού Πολέμου.
Κατόπιν τούτου ο πρόεδρος Πούτιν αναθεώρησε το στρατηγικό Δόγμα της Ρωσσίας, με κύρια χαρακτηριστικά : α/ το Δόγμα Πούτιν-σε αντίθεση με το δόγμα Γιέλτσιν του 1993- δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη Στρατιωτική Ασφάλεια και στην αντιμετώπιση των απειλών εκ μέρους της Δύσεως, β/την κλιμάκωση της διπλωματικής πίεσης εναντίον της Συνθήκης ΑΒΜ, γ/ την ανάπτυξη πυρηνικών αντιποίνων για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής, δ/ την πρώτη χρήση Πυρηνικών Οπλων(Π.Ο) και άλλων προηγμένων συστημάτων απο την Ρωσία, αν απειληθεί. Αυτές οι αλλαγές αντικατοπτρίζουν την απαγοήτευση της Ρωσσίας απο την μέχρι τούδε στάση της Δύσεως. Παρά ταύτα έκανε σοβαρά ανοίγματα προς την Δύση , όπως λ.χ η κοινή Αντιπυραυλική Ομπρέλλα (απερρίφθη απο τον πρόεδρο Κλίντον), η εγκατάσταση κοινού Κέντρου Πληροφοριών Ρωσσίας-ΗΠΑ για την έγκαιρη προειδοποίηση εκτοξεύσεων πυραύλων, και ο περαιτέρω περιορισμός των Π.Ο.
Με την εμμονή στην Αντι-Πυραυλική Αμυνα οι ΗΠΑ απομακρύνονται και απο την Ε.Ε , διότι η Ευρώπη την θεωρεί απειλή κατά της διεθνούς κοινότητος, αλλά και της ιδίας. Αυτή θα διευκολύνει την διάδοση των πυρηνικών όπλων, και θα εντείνει την κούρσα των εξοπλισμών, με ολέθρια επακόλουθα. Η Ευρώπη φοβάται ότι εάν εγκατασταθεί το σύστημα ΑΒΜ : 1/ θα απειληθεί η ασφάλεια της απο την κατάρρευση των Συμφωνιών Αφοπλισμού ΗΠΑ- Ρωσσίας, 2/ θα αρχίσει νέα κούρσα εξοπλισμών, σαν κι’ αυτή του Ψυχρού Πολέμου, που στοίχισε αστρονομικά ποσά στους λαούς, 3/ θα προκύψει έλλειμμα ασφάλειας στο ΝΑΤΟ για την Ευρωπαική Ηπειρο , 4/ η Ε.Ε θα υποχρεωθεί να καταβάλει κολοσσιαία ποσά για την άμυνα που τώρα δαπανά για την ανύψωση του επιπέδου ζωής των Ευρωπαίων. Ευνόητον τυγχάνει ότι οι ΗΠΑ αναπροσάρμωσαν την γεωπολιτική τους θεώρηση προς την Ν. Α. Ασία, εν όψει της Κινεζικής απειλής.
Πάντως , όσο οι προοπτικές για την Ευρωπαική ενσωμάτωση, και την προσέγγιση Ε.Ε-Ρωσσίας προχωρούν, τόσο το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρήγμα Ε.Ε-ΗΠΑ θα βαθαίνει. Οι ΗΠΑ το έχουν αντιληφθεί και τώρα προσπαθούν να πλησιάσουν τις Ινδίες, ώστε ν’αντιμετωπίσουν πιθανή προσέγγιση Κίνας-Ινδιών-Ρωσσίας, κάτι που φαντάζει μάλλον απίθανον σήμερον, αλλά και να έχουν πρόσβαση στον Περσικό Κόλπο. Επομένως , Ισραήλ και Τουρκία “είναι η πιό καλή παρέα” για τις ΗΠΑ.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.αΔΟΚΙΜΕΣ 3ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ;

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο αντιπυραυλικό σύστημα-υπο την επωνυμία National Missile Defense(NMD)- κατά παράβαση των συνθηκών ΑΒΜ του 1972.
Τούτο δεν πρέπει να γίνει διότι:
1. Δεν είναι αμυντικό σύστημα-όπως ψευδώς διαφημίζεται-αλλά άκρως επιθετικό. Διότι υπάρχει κίνδυνος να ενθαρρύνει κάποια Αμερικανική παρανοική ηγεσία να εκτοξεύσει το Πρώτο Πυρηνικό Πλήγμα, αφού θα αισθάνεται ασφαλής - λόγω της υπάρξεως του NMD.
2. Οι ΗΠΑ θα καταστήσουν εχθρούς σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα και την πλειοψηφία των κυβερνήσεων του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε με βεβαιότητα σε νέο Ψυχρό Πόλεμο και σε νέα κούρσα εξοπλισμών. [Κατά τον Ψυχρό Πόλεμο οι ΗΠΑ δαπανήσαν για εξοπλισμούς $ 19 τρισ. δολ. ενώ για την προσεχή 4ετία προγραμματίζουν το ποσόν των $ 1, 9 δολ]
3. Η συνεχής στρατικοποίηση των ΗΠΑ έχει εκτρέψει το δημοκρατικό της πολίτευμα σε ολιγαρχικό, ιμπεριαλιστικό, καταπιεστικό και στρατοκρατικό στα πρότυπα των Σοβιετικών καθεστώτων.
4. Η συνεχής κατάσταση πολέμων, βίας και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητος έχουν εθίσει τον Αμερικανικό λαό, ο οποίος δεν αντιδρά πλέον στην προπαγάνδα και στην πλύση εγκεφάλου. Οι ΗΠΑ-όπως και η Ρώμη- δίνουν στον λαό τους “άρτον και θεάματα” (Οι ΗΠΑ αντί αρένας δίνει βομβαρδισμούς)
5. Δεν είναι δίκαιον και αποδεκτόν απο την διεθνή κοινότητα να προσάγονται σε στο Διεθνές Δικαστήριο οι μικροεγκληματίες, ενώ οι αρχιεγκληματίες να μένουν ατιμώρητοι(Κλίντον, Κίσσιγκερ, Ολμπράιτ, Κλαρκ, Κοέν κλπ) .
6. Οι πύραυλοι σήμερον αποτελούν μικρότερο κίνδυνο για τον λαό των ΗΠΑ απο ό,τι ο εσωτερικός εχθρός, συνεπεία του δεσποτικού, παρανοικού και άδικου καθεστώτος, όπως μετεξελίχθηκε εσχάτως. Διότι οι μεγάλες χώρες δεν κρίνονται απο τα μεγάλα κακουργήματα, αλλά απο τα μεγάλα έργα.
7. Είναι γεγονός ότι μεγάλη μερίδα των Αμερικανών απολαμβάνει-επι του παρόντος-μιά άνευ προηγουμένου ευμάρεια. Ομως αυτή δεν αντισταθμίζεται απο την έλλειψη ελευθερίας. Εξ άλλου, η ευμάρεια των στηρίζεται στην στρατιωτική και εμπορική καταλήστευση των αδυνάτων χωρών του κόσμου και στην αποστράγγιση των ανά τον κόσμο εγκεφάλων. Δεν είναι άσχετον ότι η Ε.Ε αντέδρασε στις εμπορικές υποκλοπές του συστήματος“ECHELON”.
Συμπερασματικά, ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΔΕΙΟ ΟΣΤΡΑΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Μήπως είναι λοιπόν αργά να μιλάμε για Εθνική Πυραυλική Αμυνα όταν οι “Βάρβαροι” έχουν γίνει άρχουσα τάξη στις ΗΠΑ ;
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.αΌπως τις προηγούμενες δεκαετίες η λέξη μαλάκας ήταν πιπίλα στο στόμα ενός σεξουαλικά καταπιεσμένου πληθυσμού, σήμερα η λέξη φασίστας εκτόπισε το μαλάκας λόγω της καταπίεσης του πληθυσμού από την πολιτική τάξη. 

 

 

Κι εδώ αρχίζουν το οξύμωρα, γιατί, παρά το ότι το να είναι κανείς μαλάκας είναι πολύ περισσότερο προσωπικό από το να είναι φασίστας, η ύβρις γίνεται αλήθεια μόνο οι πράξεις των αποδεκτών της την επιβεβαιώνουν. Η ανάγκη για προσβολή όμως δεν χρειάζεται καμιά άλλη πραγματικότητα περάν της ανάγκης να νιώθουμε ανώτεροι κάποιων άλλων.

 

Μόνο όταν κάποιοι άλλοι επιβάλλονται ή επιχειρούν να επιβληθούν αποδεδειγμένα βίαια, η ανάγκη για προσβολή υπάγεται σε μηχανισμούς αυτοάμυνας. 

 

Παράδοξα πράγματα θα μου πείτε αλλά αναρωτηθείτε και αυτό: Που ακούστηκε "αριστεροί" να αποκαλούν φασίστες πρώην συντρόφους τους που εξακολουθούν να θεωρούν εαυτούς αριστερούς υπηρετώντας  τις δεξιότερες των πολιτικών που θα ήταν δυνατόν να υπάρξουν;

 

Και καλά κάνουν. Γιατί όσο κι αν η λέξη φασίστας από δήθεν αριστερούς χρησιμοποιείται για να φιμωθούν φιλοπάτριδες, ρίχνοντας νερό στον μύλο του ακροδεξιού ριζοσπαστισμού, ουσιαστικά φτύνουν στα μούτρα τους. Γιατί αυτά δείχνει ο ιστορικός καθρέφτης κάθε φορά που "αριστεροί" χρησιμοποιούν τόσο ανιστόρητα την λέξη φασίστας για όποιον απλά αυτοί δεν γουστάρουν. 

 

Το να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να έχουν μια πατρίδα δεν είναι έγκλημα. Αν είναι έγκλημα όπως το παρουσιάζουν τάσεις της αριστεράς, τότε καλά κάνει το Ισαρήλ στους Παλαιστίνιους και οι Τούρκοι στους Κούρδους. 

 

Κι όχι το κράτος δεν τελειώνει παντού στον κόσμο. Απλά η αμερικανική αυτοκρατορία πρωτίστως πλεον και δευτερευόντως ξανά η Γερμανία όταν δεν χρησιμοποιούν τα όπλα, χρησιμοποιούν την προβειά του νεοφιλελευθερισμού για να διαλύσουν ή να ρευστοποιήσουν χώρες, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη δική μας χώρα. Αυτό άλλωστε δεν κάνουν οι αυτοκρατορίες; 

 

Σε καλύτερες συνθήκες και πάλι υπό συνθήκες θα έβλεπα το διεθνισμό ως θετική προοπτική. Όχι σήμερα όμως, όχι με τους διεθνείς ανταγωνισμούς να κορυφώνονται καταπίνωντας μικρότερες χώρες, με την διεθνιστική αριστερά να έχει κάνει τα στραβά μάτια στην παγκοσμιοποίηση όταν δεν της κάνει τα γλυκά μάτια και με τα απανταχού αυθεντικά διεθνιστικά κινήματα να βρίσκονται σε ανημποριά. 

 

Ας διδαχτούμε λίγο ιστορία ελπίζοντας ότι θα διδαχτούμε από αυτήν μέσα από το ενδιαφέρον άρθρο του Μάριου Στεφανόπουλου "Ποιοι είναι οι φασίστες σήμερα" στο περιοδικό Ρεσάλτο το 2010 με το οποίο δεν ταυτίζομαι αλλά το περίγραμμα που δίνει σε θέματα που παραμένουν φλέγοντα με υποχρέωση να διακόψω την πολιτική σε αυτό το blog να δημοσιεύονται μόνο κείμενα μου με σπάνιες εξαιρέσεις. 

 

Ακολουθούν αποσπάσματα: 

 

"« Το ψέμα, η συκοφαντία, η εξαχρείωση, η εξαγορά συνειδήσεων, ο καταναγκασμός,

ο φόνος, πήρανε πρωτοφανείς διαστάσεις. Η σήψη του καπιταλισμού, δείχνει τη
σήψη της σύγχρονης κοινωνίας με τους νόμους και την ηθική της. Η σύνθεση της
ιμπεριαλιστικής αχρειότητας είναι ο φασισμός, άμεσος καρπός της χρεοκοπίας
της αστικής δημοκρατίας μπροστά στα προβλήματα της ιμπεριαλιστικής εποχής»
(Λ. Τρότσκι «Η ηθική τους και η ηθική μας»

 

 

Διαβάζοντας κανείς τις πιο πάνω γραμμές που γράφτηκαν το 1938, δεν μπορεί να μην σκεφτεί ότι φωτογραφίζουν σε μεγάλο βαθμό την εποχή μας. Το μοναδικό στοιχείο που λείπει (;) για να συμπληρωθεί η εικόνα, είναι εκείνο του φασισμού.


Όμως σε μια εποχή απόλυτης «σήψης και εξαχρείωσης» που διανύουμε, το αυτονόητο ερώτημα τίθεται από μόνο του στον καθένα. Υπάρχει σήμερα φασιστικός κίνδυνος; Κι αν ναι από πού προέρχεται;


Οι «σοφοί» του πολιτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου μαζί με το σύνολο σχεδόν (αλίμονο!)  της αριστεράς, έχουν έτοιμη την απάντηση. Ναι. Είναι ένας κίνδυνος ορατός, που προέρχεται απ’ τον Καρατζαφέρη, τον Ψωμιάδη, την «Χρυσή Αυγή» και άλλα ακροδεξιά γκρουπούσκουλα. Κάποιοι μάλιστα δεν παραλείπουν να προσθέσουν και…τον Χριστόδουλο, κι έτσι η επικίνδυνη λίστα συμπληρώνεται.


Η πολιτική υποκρισία, το ψέμα σε απόλυτη συνάρτηση με την αμάθεια και την βλακεία, σ’ όλο της το μεγαλείο! Ο Καρατζαφέρης και ο Ψωμιάδης, είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Ακροδεξιοί, που έκαναν καριέρα περιφερόμενοι μέσα στα κατεστημένα κομματικά σαλόνια και το κοινοβούλιο. Αυτό το παιχνίδι συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα σαν γνήσιοι δημαγωγοί αριβίστες ψαρεύοντας στα θολά νερά, προς άγραν ψήφων… 


Ο φασισμός δεν βγήκε μέσα απ’ το αστικό κοινοβούλιο, αλλά έξω απ’ αυτό, και σε σύγκρουση μαζί του μέχρι να το ανατρέψει… Όσοι λοιπόν βαπτίζουν τους ακροδεξιούς καιροσκόπους «φασίστες» ή είναι επικίνδυνα αμαθείς, ή λένε συνειδητά ψέματα προκειμένου να κρύψουν απ’ τον Ελληνικό λαό, τον πραγματικό εχθρό.

 

 

 

Ποιος ήταν ο Μουσολίνι;

 

 

Ο φασισμός δεν ξεκίνησε μέσα από την άκρα δεξιά. Αντίθετα υπήρξε δημιούργημα στελεχών της αριστεράς, που σε κάποια φάση, άλλαξαν στρατόπεδο.
 

 

Ο Μπενίτο Μουσολίνι μεγάλωσε μέσα σε μία οικογένεια σοσιαλιστών. Το όνομα «Μπενίτο» του δόθηκε απ’ τους γονείς του, που ήθελαν να τιμήσουν την μνήμη του Μεξικάνου επαναστάτη Μπενίτο Χουάρεζ. Μέχρι και το 31ο έτος της ηλικίας του, υπήρξε ένας ασυνήθιστα δραστήριος επαναστάτης-σοσιαλιστής, άριστος προπαγανδιστής, οργανωτής και ρήτορας, σαν ηγετικό στέλεχος του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, τοποθετημένος μάλιστα ιδεολογικά στην αριστερή πτέρυγα μαζί με τη γνωστή Ρωσίδα επαναστάτρια Αλεξάνδρα Μπαλαμπάνοβα…
 

 

Το 1912 λίγο μετά το έκτακτο συνέδριο του ΙΣΚ, το προεδρείο του κόμματος, του ανέθεσε την διεύθυνση του κεντρικού του οργάνου, του «Αβάντι» (για να καταλάβουμε καλύτερα τις αναλογίες), του Ιταλικού «Ριζοσπάστη». Το κύρος του ονόματός του μέσα στις μάζες, αλλά και ο μαχητικός τρόπος που αρθρογραφούσε, εκτόξευσαν μέσα σε λίγους μήνες τις πωλήσεις από τα 20.000 στα 100.000 φύλλα.
 

 

Η αλλαγή πορείας του Μουσολίνι, αρχίζει με την έναρξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου. Μέσω του Γάλλου σοσιαλιστή ηγέτη Κασέν, θα έρθει σ’ επαφή με την Αντάντ. Ο πακτωλός των χρημάτων άρχισε να ρέει. Το 1915 παρότι πάμπτωχος, θα βρεθεί ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Πόπολο ντ’ Ιτάλια», και διαχειριστής τεραστίων χρηματικών ποσών.
 

 

Ο Μουσολίνι χρησιμοποίησε γενικές αριστερές φόρμουλες σαν περιτύλιγμα ενός αντιδραστικού περιεχομένου. Έσπειρε την σύγχυση κινητοποιώντας ορδές κατεστραμμένων μικροαστών ενάντια στο μεταπολεμικό κίνημα της εργατικής τάξης. Την περίοδο της περίφημης «κόκκινης διπλής χρονιάς» (1919-1920) που οι εργατικές επιτροπές είχαν ουσιαστικά την εξουσία στα χέρια τους πρωτοστατούσε σε καταλήψεις εργοστασίων. Επωφελούμενος από την διάσπαση του ΙΣΚ και την απογοήτευση που ακολούθησε, πήρε την εξουσία το 1922 με την περίφημη πορεία του προς την Ρώμη, υποτάσσοντας έτσι όλες τις άλλες τάξεις στις ανάγκες των μεγαλοαστών.
 

 

Τα «φάσσιο» που σημαίνουν «δέσμες» ή «ενώσεις» προσώπων, δεν κήρυξαν ποτέ στα φανερά πόλεμο στον σοσιαλισμό, αλλά στην «διστακτικότητα» του ΙΣΚ. Κάτω από τον τίτλο «Πόπολο ντ’ Ιτάλια» υπήρχε ο υπότιτλος «Καθημερινή Σοσιαλιστική Εφημερίδα». Προπαγάνδιζε την ανακήρυξη της Ιταλίας σε «Κοινωνική Δημοκρατία» και στην πρώτη σελίδα υπήρχε το απόφθεγμα του Μπλανκί. «Όποιος κρατάει τα κουμπούρια έχει και το ψωμί»…
 

 

Ο Τρότσκι στο άρθρο του «Τι είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός;» περιγράφει  μ’ αυτόν τον μοναδικό τρόπο το φαινόμενο Μουσολίνι… « Όπως η ιατρική σαν επιστήμη δίνει όχι μόνο την δυνατότητα να θεραπευτεί ένας άρρωστος, μα και την δυνατότητα να σταλεί ένας υγιής άνθρωπος απ’ τον συντομότερο δρόμο «εν τόπω χλοερώ», έτσι και η επιστημονική ανάλυση των ταξικών σχέσεων που προορίζονταν από τον εφευρέτη της για την κινητοποίηση του προλεταριάτου, επέτρεψε στον Μουσολίνι όταν πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο να κινητοποιήσει τις ενδιάμεσες τάξεις ενάντια στο προλεταριάτο. Ο Χίτλερ, έκανε την ίδια δουλειά μεταφράζοντας στη γλώσσα του Γερμανικού μυστικισμού την ιδεολογία του φασισμού»…

 

 

Τι είναι φασισμός;

 

 

Ο φασισμός στην Ιταλία και την Γερμανία πήρε την εξουσία σε μία εποχή που τα πάντα στην Ευρώπη είχαν καταρρεύσει. Το τέλος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, βρήκε τις δύο χώρες κατεστραμμένες. Η μεγάλη προδοσία της σοσιαλδημοκρατίας, έσωσε τον Γερμανικό καπιταλισμό από την επανάσταση τον Νοέμβρη του 1918. Κι’ ο φασισμός με την σειρά του, ήρθε ν’ απελευθερώσει την αστική τάξη απ’ την σοσιαλδημοκρατία.


Η δημοκρατία της Βαϊμάρης, ανίσχυρη μέσα απ’ τα ερείπια του πολέμου που προηγήθηκε και την δίνη της τεράστιας οικονομικής κρίσης που μάστιζε τον ηττημένο Γερμανικό καπιταλισμό, δεν είχε ν’ αντιτάξει τίποτ’ άλλο από αδύναμες κι’ αναιμικές κυβερνήσεις. Παράλυτοι οι Μπρύνιγκ και οι Ντόλφους ανάμεσα στο ακέφαλο ουσιαστικά προλεταριάτο και τον ανερχόμενο φασισμό, παρέδωσαν τελικά την εξουσία στον τελευταίο. Απ’ το ίδιο πάνω-κάτω κενό, αναδύθηκε κι’ ο Μουσολίνι. Από το 1918 μέχρι τις 31 Οκτώβρη του 1922 που ο Μουσολίνι έφθανε στην Ρώμη, ανέβηκαν κι’ έπεσαν 4 κυβερνήσεις. Νίτι, Τζολίτι, Μπονόμι και Φάκτα. Ο τελευταίος έκλεισε και την πόρτα…


Αυτή είναι η ουσία του φασισμού. Σε εποχές οξύτατων οικονομικών και πολιτικών σπασμών, όταν οι περιστάσεις του το επέτρεψαν, πέρασε σαν κοινωνικός οδοστρωτήρας τσακίζοντας την ραχοκοκαλιά όλων των τάξεων προς όφελος του μεγάλου χρηματιστικού κεφαλαίου. Εμφανίστηκε όχι για να δώσει λύσεις όπως υποσχέθηκε, αλλά για να μην υπάρξει κανένα αίτημα που να ζητάει λύση.


Οι διάφοροι δήθεν «προοδευτικοί» σήμερα παρουσιάζουν την υπερ-αντιδραστική μορφή που είχε ο φασισμός όταν είχε πάρει πλέον την εξουσία. Δηλαδή την οριστική του μορφή. Αποσιωπούν όμως επίτηδες την πορεία που είχε μέχρι να φθάσει σ’ αυτήν… Την ίδια στιγμή τον εμφανίζουν σαν κάτι το αναλλοίωτο ανά τα βάθη των αιώνων… 

 

 
Γνωρίζουν να κουνούν επιτιμητικά το δάκτυλο στον ελληνικό λαό, όταν θέλουν να τονίσουν τις οικονομικές αλλαγές πού έχουν συντελεστεί μετά τον πόλεμο για να δικαιολογήσουν την παγκοσμιοποίηση και την νέα τάξη, εμφανίζοντας αυτή την εξέλιξη σαν μονόδρομο, οριστικό και τελεσίδικο. 

 

 

Ωστόσο ο φασισμός γι’ αυτούς σήμερα είναι ο αγκυλωτός σταυρός των αρχών του περασμένου αιώνα!… 

Όπου συμφέρει, παίρνουν τα νεκρά κι’ αποστεωμένα σύμβολα του παρελθόντος, πασχίζοντας να τα καπελώσουν στην σημερινή ζωντανή πραγματικότητα. Κάποιοι αριστεριστές, έχουν την ίδια προσκόλληση στο παρελθόν και τα νεκρά σύμβολα. 

 

Οι καημένοι! 

Κάνουν την πολιτική προσφορά τους στην σημερινή νέα τάξη πραγμάτων εντελώς δωρεάν!… 

Γιατί επαγγελματίες «προοδευτικοί» πληρώνονται και μάλιστα πάρα πολύ καλά…

 

 

 Φασισμός και παγκοσμιοποίηση

 

 

Ο τρόπος που μπορεί να κάνει την εμφάνισή του ο φασισμός, καθορίζεται κάθε φορά από την συγκεκριμένη ιστορική εποχή σε παγκόσμιο επίπεδο.
 

 

Αν το εθνικό κράτος τον 19ο αιώνα ήταν το οικονομικό προπύργιο για την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής αστικής τάξης, ο 20ος έφερε πολύ γρήγορα αυτό το προπύργιο σε αντίθεση με τα ίδια της τα συμφέροντα. Η τεράστια συσσώρευση και συγκέντρωση κεφαλαίων, οδήγησε από τα καρτέλ και τα τράστ, στις γιγάντιες πολυεθνικές επιχειρήσεις, που έκαναν το εθνικό κράτος με τα δασμολογικά τείχη και το εθνικό του νόμισμα, να είναι εμπόδιο στην πάρα-πέρα εξέλιξη. Ένα βαρίδι στα πόδια της. Αυτό το βαρίδι έπρεπε να φύγει. Κι’ άλλος δρόμος απ’ αυτόν της βίας δεν υπήρχε.
 

 

Η Γερμανία, όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία, ασφυκτιούσε μέσα στα εθνικά της όρια. Η Ιμπεριαλιστική τάση της οικονομικής εξάπλωσης του έδειχνε το δρόμο. Η νέα τάξη εμφανιζόταν για πρώτη φορά στην ιστορία.
 

 

Ο Μουσολίνι γύρω στα 1930, ένοιωσε την ίδια ώθηση από την εξέλιξη, Άρχισε να μιλάει για την «Ευρώπη του φασισμού» που οι δεσμοί της, θα εμπνέονται απ’ αυτόν. Ένα κράτος του 20ου αιώνα, πολύ διαφορετικό απ’ τα σημερινά»…


Οι «δημοκρατικοί» σύμμαχοι υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, είχαν ακριβώς τα ίδια σχέδια. Η ήττα του άξονα πέρασε την σκυτάλη της νέας τάξης, από τα χέρια του Χίτλερ σ’ αυτά των Αμερικανών. Της μοναδικής καπιταλιστικής υπερδύναμης, που όχι μόνο δεν είχε καταστραφεί από τον πόλεμο, αλλά αντίθετα είχε βγει δυνατότερη. Τα παραμυθάκια για τους «καλούς» που νίκησαν τους «κακούς», για την «δημοκρατία» που νίκησε τον φασιστικό ολοκληρωτισμό, ας τα αφήσουμε για τις χολιγουντιανές ταινίες και τους παπαγάλους προπαγανδιστές της σημερινής νέας τάξης…


 

Ωστόσο τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, δεν φανερώθηκαν απροκάλυπτα μετά το τέλος του πολέμου. Η αιτία βρισκόταν στις γεωπολιτικές αλλαγές που είχαν ήδη συντελεστεί. Η Σοβιετική ΄Ενωση όχι μόνο είχε ανακτήσει τις δυνάμεις της μετά τον πόλεμο, αλλά εμφανίστηκε πολύ πιο ενισχυμένη, έχοντας στο πλευρό της την ανατολική Ευρώπη.


Οι Αμερικάνοι αναγκάσθηκαν ν’ ακολουθήσουν υπόγειες διαδρομές. Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση ξεκίνησε με δική τους πρωτοβουλία. Θεσμοθετήθηκε το διεθνές νομισματικό ταμείο. Η αναγνώριση του δολαρίου σαν παγκόσμιο μέτρο αξιών κι  ουσιαστικά (μέχρι πρόσφατα) σαν το μόνο διεθνές αποθεματικό, η γενική συμφωνία για τους δασμούς και το εμπόριο (GATT ή WTO σήμερα) έβαλαν τον ιμπεριαλισμό σ’ ένα δρόμο χωρίς επιστροφή, στο δρόμο της αγοράς χωρίς σύνορα, χωρίς δασμούς, χωρίς εθνικά νομίσματα…


Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ακολουθούν υποταγμένες πειθήνια τα μεγάλα αφεντικά. Η τύχη τους είναι πλέον άρρηκτα συνυφασμένη με την τύχη της υπερατλαντικής υπερδύναμης…Όσοι θέλουν να φέρουν στο μυαλό τους τα σημερινά.


 

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ


Η Κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και των υπολοίπων κρατών της Ανατολικής Ευρώπης, άνοιξε τις πύλες της κόλασης για ολόκληρο τον πλανήτη.  

 

 

Ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, αποθρασυμένος και αλαζονικός από την παγκόσμια κυριαρχία του, έδειξε πλέον απροκάλυπτα το βάρβαρο πρόσωπό του. Οι χιλιάδες των νεκρών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, αποτελούν μόνον την αρχή. 

Αν η σύγχρονη Ρώμη δεν καταρρεύσει, τα θύματα θα πολλαπλασιαστούν

 

 

Είναι ο φόρος αίματος που πλήρωσε και θα πληρώσει η ανθρωπότητα στο Μολώχ των πολυεθνικών εταιριών. 

Σε μία χούφτα παράσιτα δηλαδή.


Ωστόσο η θέση των Αμερικάνων θα ήταν πολύ πιο δύσκολη σήμερα, αν στην Ευρώπη-όπως κι εδώ- η αριστερά στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων. 

 

 

Όμως, όπως την εποχή του Χίτλερ και του Μουσολίνι, οι λαοί, είναι και πάλι πολιτικά ακάλυπτοι, έρμαια στην νεοφασιστική προπαγάνδα που αλωνίζει μέσα από τα ΜΜΕ εντελώς ανενόχλητη.
 

 

Όπως ο Μουσολίνι, οι σημερινοί φασίστες φοράνε κι αυτοί μάσκες. 

 

Ας μας συγχωρήσουν που θα τις πετάξουμε από το πρόσωπό τους. 

 

Οι περισσότεροι από δαύτους, πέρασαν ένα φεγγάρι (ή μερικά φεγγάρια) από κάποιο αριστερό κόμμα ή οργάνωση στα νιάτα τους. 

 

Εκεί έκαναν το….αγροτικό τους. 

 

Απέκτησαν τα πιστοποιητικά «δημοκρατικότητας» που φροντίζουν να επιδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία. Σιγά-Σιγά, μ’ ελαφρά πηδηματάκια (που λένε κι οι νέοι) την…έκαναν προς την αντίπερα όχθη. 

 

 

Έγιναν ιδεολογικοί γενίτσαροι της νέας τάξης. 

 

 

Τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και τα δημοσιογραφικά επιτελεία των μεγάλων συγκροτημάτων όπως και τηλεοπτικών σταθμών, είναι γεμάτα από τέτοιους «αριστερούς».


Σήμερα βέβαια όλοι αυτοί οι κύριοι είναι «δημοκράτες». Απεχθάνονται τον φασισμό. Τον παλιό όμως!! Γι αυτό και χρησιμοποιούν τα φραστικά ιδεολογήματα του παλιού για να κρύψουν τον ερχομό του νέου. Εθνικισμός, ρατσισμός, ξενοφοβία, φονταμενταλισμός. Να το πολιτικό τους οπλοστάσιο. Αυτό είναι όλο κι όλο. Δύο-τρεις λεξούλες…

 

 
Όταν άρχισε η βίαιη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας απ’ το ΝΑΤΟ, κατηγορούσαν τον Μιλόσεβιτς που αντιστάθηκε (με τον αμφίβολο τρόπο που αντιστάθηκε τέλος πάντων) σαν «χασάπη-εθνικιστή». Τώρα που «ανεξαρτοποιήθηκε» το Μαυροβούνιο (ένα «κράτος» 500.000 κατοίκων!) το θεώρησαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό!… 

 

 

Ο βίαιος και βάρβαρος διαμελισμός μιας χώρας σε μικρά κράτη-θερμοκήπια της νέας τάξης κατά τα πρότυπα του μεσαίωνα, είναι γι’ αυτούς η φυσική ιστορική εξέλιξη…

 

 

Τι έμεινε στο τέλος του λογαριασμού; Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας που ήταν στηριγμένη στην σχεδιασμένη οικονομία, έξω απ’ τα πλαίσια του καπιταλισμού και που βρισκόταν σε ανοδική πορεία.


Ο Ελληνικός λαός, διαισθάνεται με το δίκιο του από διάφορες κινήσεις που γίνονται μέσα κι έξω από την χώρα, ότι του επιφυλάσσουν την τύχη της Γιουγκοσλαβίας, κι ανησυχεί. 

 

Οι νεοφασίστες εξανίστανται. 

Θεωρούν «γελοίες» τις όποιες ανησυχίες. 

Όπως ακριβώς τις «θεωρούσαν» και τις παραμονές της επέμβασης στην Γιουγκοσλαβία. 

 

Χαρακτηρίζουν ειρωνικά τον απλό κόσμο «Ελληναράδες. 

Τς, τς, τς. Τι έξυπνο! 

Πρόσθεσαν άλλη μια λεξούλα στο …απέραντο πολιτικό τους οπλοστάσιο. 

Αυτοί βέβαια είναι «αριστεροί». 

Έτσι αυτοχαρακτηρίζονται αυτάρεσκα ή αφήνουν να εννοηθεί. «Αριστεροί διεθνιστές» κάτω από τις διαταγές της Αμερικανικής πρεσβείας φυσικά…
 

 

Δεν τους συμφέρει, γι’ αυτό και θα το θυμίσουμε. Στην κατοχή, οι πάσης φύσης δοσίλογοι «διεθνιστές», (καλή ώρα σαν κι αυτούς) προέρχονταν όλοι από την δεξιά παράταξη. Οι «εθνικιστές» που πολέμησαν τον καταχτητή, προέρχονταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία από την αριστερά.
 

 

Τον «υπερπατριωτισμό» τον έκανε «ιδεολογικά» η δεξιά μετά την ήττα του ΚΚΕ στον εμφύλιο. Στην ουσία του δεν ήταν πατριωτισμός, αλλά υστερικός αντικομουνισμός που σαν πρώτο μέλημά του είχε την υπεράσπιση του ΝΑΤΟ-Αμερικανόδουλου καθεστώτος, που επέβαλαν μετά τον εμφύλιο οι νικητές. 

 

 

Την προδοσία της Κύπρου, την έκαναν επίσης «διεθνιστές» υπό την καθοδήγηση των Νατοϊκών αφεντικών τους και οι οποίοι αυτοί «διεθνιστές» είχαν επιβάλει, κατά σύμπτωση, στον Ελληνικό λαό μία 7χρονη δικτατορία!
 

 

Ο διαμελισμός των Βαλκανίων έχει σχεδιαστεί από την νέα τάξη, όπως ακριβώς τον είχαν σχεδιάσει ο Χίτλερ με τον Μουσολίνι. Αφιερώνουμε στους νεοφασίστες, απόσπασμα από λόγο που εκφώνησε ο Μουσολίνι στην πρώτη επέτειο από την είσοδο της Ιταλίας στον Β΄παγκόσμιο πόλεμο. Το απόσπασμα είναι σχετικά μεγάλο και ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη. Πιστεύουμε όμως ότι αξίζει τον κόπο…


«Οι πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες οι απορρέουσες απ’ την εκδίωξη της Αγγλίας από τις τελευταίες Ευρωπαïκές βάσεις της υπήρξαν μεγάλης στρατηγικής και πολιτικής σημασίας. Προκάλεσαν βαθύτατη μεταβολή του γεωγραφικού χάρτη της περιοχής αυτής. Μεταβολή ιδίως προς το καλύτερο, ένα μάλιστα όλοι αποκτήσουν την αίσθηση του μέτρου, μεταβολή δηλαδή λογική στη βάση της δικαιοσύνης και λαμβανομένων υπ’ όψη όλων των στοιχείων τα οποία δημιουργούν τα προβλήματα και συχνά τα περιπλέκουν. Κι εμείς επίσης δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί τέλειος από κάθε άποψη διακανονισμός αλλά θα πρέπει στο μέλλον πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα να παραιτηθεί κανείς από τις αρχές του απόλυτου.


Η Βουλγαρία θα δει προσαρτώμενες την Μακεδονία η οποία είναι σαφώς Βουλγαρική, και την δυτική Θράκη η οποία αποτελεί διάδρομο στενό και ανόητο(!) ο οποίος εμπόδιζε την Βουλγαρία να εξέλθει στο Αιγαίο. Η Αλβανία θα μεγενθυθεί με τις περιοχές του Κοσόβου στον βορά και της Τσαμουριάς στο νότο. 

 

 

Το Μαυροβούνιο αποκτά την ανεξαρτησία του και εισέρχεται εντός της Ιταλικής τροχιάς. Η Ουγγαρία της οποίας οι πολιτικές συμφωνίες με την Ιταλία χρονολογούνται από το 1926 μεγάλωσε τα σύνορά της, η δε Γερμανία έφερε τα δικά της μέχρι την αριστερή όχθη του …….

 

Το υπόλοιπο της Σλοβενίας έγινε Ιταλική επαρχία με ειδικό καθεστώς. Το σημαντικότερο όμως γεγονός είναι η μετά 10 αιώνες ανάσταση του Κροατικού Κράτους (!) Ο δημιουργός της αναστάσεως αυτής, είναι ο Πογκλάβνικ-Σντε-Πάβελιτς, ο οποίος έζησε εξορία για 12 χρόνια στην Ιταλία, με πολλούς πρωτεργάτες του κινήματος του.  

 

Ο Πογκλάβνικ γνωρίζει ότι μπορεί να βασίζεται στην ενεργό αλληλεγγύη της φασιστικής Ιταλίας»…  (υπογραμμίσεις και θαυμαστικά δικά μας. Οι κατακεφαλιές που μοιράζει η αποκαλυπτικότητα του αποσπάσματος όλες δικές τους)…


Αυτό που γίνεται σήμερα στα Βαλκάνια, δεν είναι τίποτε άλλο απ’ την υλοποίηση των παλιών φασιστικών σχεδίων. Η πάλη για την ανατροπή αυτής της αρνητικής εξέλιξης, όχι μόνο δεν έχει σχέση με τον εθνικισμό, αλλά αντίθετα αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για ν’ αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων σε παγκόσμιο επίπεδο υπέρ του προλεταριάτου. Τότε μόνο θ’ ανοίξει ο δρόμος για να μπει ο πραγματικός ταξικός διεθνισμός στις ιστορικές ράγες που οδηγούν στην παγκόσμια σοσιαλιστική ομοσπονδία….

 

 

 

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

 

 

Η προέλαση των ιμπεριαλιστών σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, έχει αποθρασύνει τους νεοταξίτες παντού αλλά και στη χώρα μας. Οι δοσίλογοι ……. στην Γερμανο-Ιταλική κατοχή, ήταν μία ασήμαντη μειοψηφία. Σήμερα έχουν ….αυγατίσει. Ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος. 

 

 Παρασυρμένοι από το «τέλος της ιστορίας» του Φουκουγιάμα, βιάστηκαν ν’ αφήσουν ελεύθερη την αντιδραστική ψυχούλα τους, να φτερουγίσει. Όμως τα πράγματα τελευταία, δεν φαίνονται να πηγαίνουν και τόσο καλά για τ’ αφεντικά τους…
 

 

Πέρα από τα κοινά σημεία που υπάρχουν ανάμεσα στη νέα τάξη των Χίτλερ-Μουσολίνι κι’ αυτήν του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού, υπάρχουν και διαφορές, που στην συνάρτησή τους, καθιστούν πολύ πιο δύσκολη την τελική επικράτηση της σημερινής νέας τάξης.
 

 

Η μυστικιστική αγωγή του «έθνους» σε υπέρτατη αρχή ήταν το πολιτικό-κοινωνικό «ντοπάρισμα» που έκανε ο Χίτλερ στα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων μικροαστών κι όχι μόνο. Το ίδιο ντοπάρισμα αλλά με την σοσιαλδημαγωγία έκανε τον Μουσολίνι στην Ιταλία. Ωστόσο η πολεμική μηχανή και των δύο, βασίστηκε σ’ αυτό το «δικό τους» υλικό και την σιδερένια στρατιωτική πειθαρχία που επέβαλε η φασιστική δικτατορία.
 

 

Η σημερινή νεοταξίτικη πορεία των Αμερικάνων,  βρίσκεται στον αέρα. Ούτε μέσα στη χώρα τους δεν έχουν καλά-καλά στηρίγματα. Και τα ελάχιστα που έχουν, σιγά-σιγά εξατμίζονται. Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Οι υποταγμένες δια μέσου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σ’ αυτούς κυβερνήσεις είναι πολύ πιο ανίσχυρες απ’ όσο δείχνουν.
 

 

Με μία γενικότερη έννοια, οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στο σύνολό τους σαν ουραγοί της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, παίζουν τον ρόλο των Μπρούνιγκ και των Τζολίτι. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι οι τωρινοί «Βοναπάρτες» δεν βρίσκονται ανάμεσα στην εργατική τάξη και τους μικροαστούς όπως οι προπολεμικοί συνάδελφοί τους, αλλά ανάμεσα στους Αμερικάνους, και του συνόλου του λαού των χωρών τους…
 

 

Ο  μικροαστός σήμερα, εκτός από την οικονομική του καταστροφή που πολλές φορές συντελείται βίαια, βλέπει ότι δυνάμεις που βρίσκονται μέσα κι έξω από την χώρα του προετοιμάζουν και τον διαμελισμό της. Αυτό οξύνει ακόμα περισσότερο την αντίθεσή του με την νέα τάξη.


Όπως και να έχει, οι κραυγές των νεοταξιτών για «εθνικισμούς» και «ρατσισμούς» έχουν πέσει στο κενό. Όπως λέει και ο Τρότσκυ στο «μεταβατικό πρόγραμμα» υπάρχουν δύο πατρίδες. Του αστού και του κοντυλοφόρου του από τη μια και του καταπιεζόμενου από την άλλη. Ο αστός κι ο κοντυλοφόρος του μπορεί να ξεπουλήθηκαν σήμερα στην νέα τάξη. Ο απλός άνθρωπος δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει αυτό...


Να πού βρίσκεται η μεγαλύτερη αδυναμία των Αμερικάνων σήμερα. Όπως κι οι αυτοκρατορίες του παρελθόντος, ο σύγχρονος ιμπεριαλισμός, είναι υποχρεωμένος στους πολέμους κατά των εθνών, να προσφεύγει στην στρατολόγηση, εκπαίδευση και εξοπλισμό αβέβαιων μισθοφόρων. Η δεξαμενή μέσα απ’ την οποία τους αντλεί, είναι κατά περίσταση προσφερόμενες εθνικές ή θρησκευτικές μειονότητες.
 

 

Η εκστρατεία κατά του υποτιθέμενου «ρατσισμού» ή του λεγόμενου θρησκευτικού «φονταμενταλισμού» δεν άλλο προορισμό, απ’ το να συγκαλύπτει και να εξασφαλίζει το απυρόβλητο στις ιμπεριαλιστικές συνωμοσίες για την δημιουργία μειονοτικών ομάδων, οι οποίες θα τροφοδοτήσουν τις μισθοφορικές δυνάμεις κρούσης στις επιχειρήσεις υποδούλωσης των εθνών. Αυτό έκαναν στην Γιουγκοσλαβία, το συνέχισαν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Είναι φανερό ότι το ίδιο μηχανεύονται και για την Ελλάδα.
 

 

Δεν μένει παρά να τονίσουμε στους εγχώριους νεοταξίτες ότι δυστυχώς γι’ αυτούς, έχουν ποντάρει σε ψόφιο άλογο. 

 

Πιστέψανε ότι οι λαοί θα κάτσουν σαν πρόβατα επί σφαγή, να υποταχθούν στην «δημοκρατία» του Γκουαντανάμο. Να ανεχθούν για πολύ ακόμα κυβερνήσεις που είναι πρόθυμες να εκτελούν διαταγές ξένων κέντρων, όπου πραγματική εξουσία είναι η CIA κι άλλες ξένες μυστικές υπηρεσίες. 

 

Όπου ο καθένας κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βρεθεί με κατασκευασμένες κατηγορίες χωρίς δίκη τσουβαλιασμένος στην άλλη άκρη της γης..."

 

Πριν κλείσουμε, θα συμπληρώσουμε με μερικές παρατηρήσεις: 

Η πολιτική ταύτιση του ιστορικού φασισμού με τον ναζισμό είναι ανιστόρητη. 

 

Ομοιότητες και σημαντικές επιρροές υπήρχαν, υπήρχαν όμως και σημαντικές διαφορές. Δεν είναι φυσικά περισσότερο ανιστόρητη από την ταύτιση ναζισμού σταλινισμού. 

 

Υπάρχουν όμως μερικές σκληρές ιστορικές αλήθειες όπως το σύμφωνο Molotov Ribbentrop. 

 

Η αδιαφορία των Βρετανών και των Γάλλων απέναντι στις ναζιστικές προθέσεις οδήγησε τον Στάλιν να υπογράψει με τους Ναζί συμφωνία μη επιθετικότητας. Κι αυτή ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. 

 

Γιατί μαζί με τη συμφωνία της μη επιθετικότητας διαμερίστηκαν και οι σφαίρες επιρροής στον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στη Γερμανία και τη Σοβιετική ένωση. 

 

Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που Ναζί και κομμουνιστές θα συνεργαζόντουσαν: Το 1931 το ναζιστικό κόμμα προσπαθεί να διενεργήσει δημοψήφισμα για να ρίξει τη "σοσιαλιστική" κυβέρνηση της Πρωσσίας και ζητάει τη συνεργασία του κομμουνιστικού κόμματος. 

 

Οι εκκλήσεις του ΚΚΓ προς τους σοσιαλιστές  να σταματήσουν να κάνουν τα γλυκιά μάτια στους καπιταλιστές, να σταματήσουν να αποτελούν το ανάχωμα για μια κομμουνιστική επανάσταση και να δημιουργήσουν ένα από κοινού μέτωπο, πέφτουν στο κενό. 

 

Την περίοδο εκείνη, το ναζιστικό κόμμα είχε σημαντική σοσιαλιστική πτέρυγα την οποία ο Χίτλερ κατέστρεψε τη νύχτα των μεγάλων μαχαιριών. 

 

Έτσι, παρά την αρχική του άρνηση και μετά τις εντολές της ελεγχόμενης πλέον από τον Στάλιν Κομιντέρν, το κομμουνιστικό κόμμα της Γερμανίας θα συνεργαστεί με τους Ναζί για την διεξαγωγή ενός αποτυχημένου δημοψηφίσματος και θα ονοματήσει τους Ναζί ως "συντρόφους του εργάτη"!

 
 

Ότι γνωρίζατε ή νομίζατε ότι γνωρίζατε περιέχει ισχυρές δόσεις προπαγάνδας κάποιας πλευράς. 
Υπάρχουν σκελετοί στην ντουλάπα για όλους. Και σκοπεύουμε να τους βγάλουμε όλους έξω. Γιατί τα κόκκαλα έχουν το δικαίωμα να τρίζουν. Και τα πιστά σκυλιά έχουν δικαίωμα να γλύφουν κόκαλα. 

 

Πέτρος Αργυρίου