AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ & ΣΚΕΨΕΙΣ



ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ  ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ


ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

  Ζούμε στην εποχή που  πρέπει να συμβιβασθούμε  με τα μεγάλα ψέμματα και να δεχθούμε τα πιό παράλογα και αλλοπρόσαλλα πράγματα   Το σύστημα μας μεταβάλλει σε αμνήμονες,  λωτοφάγους και άφρονες.
Μετά τον Β!ΠΠ και τις  ζοφερές ημέρες του Εμφυλίου Πολέμου αν  τολμούσες να μιλήσεις υπέρ της Εθνικής Αντίστασης    κινδύνευες να βρεθείς ακόμη και  στο στρατοδικείο . Τότε ήτο εκτός νόμου η Εθνική Αντίσταση και οι αγωνιστές της ήσαν είτε στα μπουντρούμια είτε  στα ξερονήσια, Τώρα η Πολιτεία υποκλίνεται και   τιμά την Εθνική Αντίσταση. Πότε λέγανε την αλήθεια ; Τότε ή τώρα;  Ασφαλώς τότε  παίζαμε το παιχνίδι των άσπονδων «φίλων» και «συμμάχων μας» που καλλιεργούσαν την  διχόνοια και μας αιματωκύλισαν .
Και μετά ήλθε το Πολυτεχνείο. Η Πολιτεία της μεταπολίτευσης ήτο σφόδρα εναντίον της εορτής αυτής. Τότε έλεγαν ότι το Πολυτεχνείο ήτο  αναρχική εξέγερση  ορισμένων αναρχoκομμουνιστών αλητοφοιτητών. Αν τολμούσες τότε να πεις  καλό για το Πολυτεχνείο αμέσως στιγματιζόσουν σαν επικίνδυνος, αριστερός , κομμουνιστής ή αναρχικός.   Σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετον . Αν πεις ότι το Πολυτεχνείο είναι  μιά απάτη που μας έστησαν οι υπερατλαντικοί μας σύμμαχοι για να απαλλαγούν απο την  δικτατορία Παπαδόπουλου-που δεν τους έκανε τα χατήρια  στην Κύπρο και στο Αιγαίο-  προκειμένου να  φέρουν  την Χούντα Ιωαννίδη  και  να κάνουν το πραξικόπημα, την εισβολή του Αττίλα και την διχοτόμηση της Κύπρου, κανείς δεν θα σε πιστέψει. Διότι ο κοσμος έχει αφομοιώσει πλήρως το ψέμμα  περί της δήθεν επαναστάσεως του Πολυτεχνείου που έδιωξε την Χούντα. Περί της Καταστροφής όμως της Κύπρου ουδέν.  Πότε έλεγαν λοιπόν την αλήθεια, τότε ή τώρα; Ούτε τότε ούτε τώρα. Επομένως φίλοι μου αμφισβητείτε τα πάντα. Η σκέψη έγινε  μονόδρομος και κανείς άλλος δεν πρέπει να έχει κρίση, μνήμη,  γνώμη και λογική  παρά μόνον  οι «χαρισματικές» ομάδες σκέψης(think tank) που σκέπτονται για μας χωρίς εμάς. Κατήργησαν την Γλώσσα μας ,   αλλοίωσαν την Ιστορία μας , την έννοια της Πατρίδος, του Εθνους και τα υψηλά ιδανικά . Ανοίξανε τα σύνορα   μας σε  ένα πολυφυλετικό «μπουρμπούλι». Το μόνο που μας επέτρεψαν είναι  να έχουμε ένα μεγάλο στομάχι για να ρίχνουμε μέσα τα υλικά  , πνευματικά και πολιτιστικά σκουπίδια που μας σερβίρουν .

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ

Και σαν να μην έφταναν   όλα τα άλλα  κακά, μας αποστράτευσαν  απο την  πολιτική και  μας  μετέβαλαν σε ιδιώτες(=βλάκες). Μας μετέβαλαν σε ανιστόρητους  και  μας  έβαλαν ταμπέλες (αριστερός-δεξιός, προοδευτικός-συντηρητικός, ρατσιστής–αντιρατσιστής κ.ο.κ) για να ελέγχουν έτσι τον δημόσιο λόγο μας. Ως και τα καφενεία τα χώρισαν σε μπλέ, κόκκινα και πράσινα για να μας  διαιρέσουν και να εμποδίσουν , την επικοινωνία και τον διάλογο. Στόχος τους ο Λόγος. Επιδίωξη τους η Αφασία.
Είμαστε λοιπόν ελεύθεροι άνθρωποι ή υπό ιδιότυπο κατοχή; . Η Επιστήμη και ηΤεχνολογία είναι θυγατέρες του Ελληνικού Πνεύματος και η Αλήθεια είναι η βάση και των δύο. Η Αλήθεια είναι το συστατικό του Συμπαντικού Νόμου και η ουσία της Συμπαντικής Συνειδητότητος, ενώ το ψεύδος είναι ανθρώπινη οφθαλμαπάτη  . Ομως το εσκεμμένο ψέμμα αποτελεί απόκλιση απο την συμπαντική Συνειδητότητα και Αρμονία. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι η Γη μας  ένεκα του ψεύδους είναι  απομονωμένη απο την συμπαντική Αρμονία και πορεύεται γοργά, προς την καταστροφή.  
Φθάσαμε λοιπόν στον πάτο. Ο κόσμος αντιμετωπίζει  ψυχικό και πνευματικό  κάματο , αν δεν έλθει πρώτα ο αφύσικος θάνατος απο κάποιο πυρηνικό ολοκαύτωμα και την καλπάζουσα οικολογική καταστροφή . Αλλά και πάλι είμαστε δειλοί και δεν τολμούμε   να το αναφέρουμε. Εχουμε παραιτηθεί διότι νομίζουμε ότι είμαστε αδύναμοι πλέον να αντιστρέψουμε την φορά των πραγμάτων. Δεν έχουμε  την δύναμη να αντισταθούμε στα συμβαίνοντα και να διαμορφώσουμε τις  επερχόμενες εξελίξεις.   Αυτή είναι η διαφορά μας απο την δεινή περίοδο της Κατοχής και της σημερινής. Τότε ελπίζαμε και αγωνιζόμαστε. Σήμερα  είμαστε αποθαρρυμένοι και δεχόμαστε παθητικά το πεπρωμένο που άλλοι μας  καθορίζουν . Παραιτηθήκαμε και δώσαμε σιωπηρά την εξουσιοδότηση σε σκοτεινά κέντρα και σε μυστικές στοές μέσα και έξω απο την χώρα μας να   κυβερνούν εμάς  χωρίς εμάς . Είμαστε τόσο πολύ αποθαρρυμένοι και  αμοραλιστές  ώστε για την σημερινή καλοζωία μας είμαστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε όλα μας τα ιδανικά και τις αρχές που κληρονομήσαμε απο τους προγόνους μας,, ακόμη και την πατρίδα μας και την ελευθερία μας την ίδια.
Κανένας δεν  αναλογίζεται τι θα παραδώσει στους επερχομένους.  Αντίθετα, τους χρεώνουμε όχι μόνον με οικονομικά και ηθικά βάρη, αλλά και  με την οικολογική καταστροφή  του πλανήτη μας. Ο μοναδικός σκοπός της υπάρξεως μας είναι να επιμηκύνουμε την εύθραυστη, ανασφαλή και ασταθή ύπαρξη μας. Μας λείπει η σταθερότης, και η εμπιστοσύνη, ωσάν να ζούμε σε κινούμενη άμμο της ερήμου. Ωστόσο,  δεν φοβόμαστε ούτε τον πυρηνικό θάνατο, ούτε ένα Τρίτο Παγόσμιο Πόλεμο, διότι αλλιώς  θα ζητούσαμε επίμονα την καταστροφή των Πυρηνικών Οπλων και την μείωση των εξοπλισμών.

ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ

Εχουμε  μάθει να λουφάζουμε, βάζοντας το κεφάλι μας μέσα στην άμμο, ωσαν την στρουθοκάμηλο. Μας λείπει το πολιτικό θάρρος να πάρουμε μέρος στα κοινά. Προτιμούμε να ακολουθούμε το κοπάδι και ξαφνικά αιφνιδιαζόμαστε όταν βρεθούμε άνεργοι, γίνουμε νεόπτωχοι, χάσουμε το σπίτι μας, ακόμη δε και  τον άρτο ημών τον επιούσιον , για να μην επεκταθούμε στην μόρφωση, στην νοσοκομειακή περίθαλψη, στην συνταξιοδότηση και στην απώλεια εθνικού εδάφους , όπως αντιμετωπίσαμε στα Ιμια και στην Κύπρο. Και πάλι δεν αντιδράσαμε.
  Οσον αφορά τα παιδιά μας αυτά θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατες καταστάσεις με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών  που εισρέουν στην χώρα. Οπως πάμε  πολύ σύντομα θα γίνουμε  μειονότητα στην πατρίδα μας και ίσως αργότερα να γίνουμε και  στόχος των ξενόφερτων πληθυσμών. Αλλά τι σημασία έχουν αυτά . Εμάς το  μόνο που μας απασχολεί είναι η καλοπέραση και το βόλεμα , αδιαφορώντας για το μέγα πρόβλημα του Υπερπληθυσμού της Γης, της Υπογεννητικότητος στον  τόπο μας , του Περιβάλλοντος  κ.α . Δεν διαφέρουμε περισσότερο απο τον  παρία της Μαδαγασκάρης που ρίχνει κάτω αιωνόβια δένδρα για να τα κάνει κάρβουνο να μαγειρέψει. Αν του πεις  ότι σε μερικές δεκαετίες θα αντιμετωπίσει οικολογικά  προβλήματα θα χαμογελάσει με αθωότητα , γιατί αυτός αντιμετωπίζει σήμερα το φάσμα του θανάτου απο την πείνα και την ανέχεια.
Με τα λόγια όλοι είμαστε διαπρήσιοι υποστηρικτές της Ειρήνης , του Περιβάλλοντος , του Τρίτου Κόσμου κ.α . Με τα έργα όμως κάνουμε   ακριβώς τα αντίθετα. Τέτοια υποκρισία και ψέμμα δεν ξαναείδε η Γη. Ψέγουμε τους πάντες για τα κακώς κείμενα  εκτός των  εαυτών μας. Η διαφθορά έχει κατακλείσει την ζωή μας . Χωρίς το φακελλάκι και το λάδωμα δεν  γίνεται τίποτα. Οταν μιλάμε με τον συνομιλητή μας δεν ενδιαφέρεται να σε ακούσει και πολύ περισσότερο να σε καταννοήσει.[ Δείτε στα παράθυρα της μικρής οθόνης, την χάβρα των Ιουδαίων πολιτικών μας.] Το μόνο που προσπαθούν είνα να καλύψουν τον  άλλον  και να  του επιβληθούν με φωνασκείες ή και με ύβρεις . Αλλά και όταν σε ακούει  είναι αδύνατον να του αλλάξεις την γνώμη, ακόμη και με ατράνταχτα επιχειρήματα γιατί έχει εθισθεί στο δογματικό τρόπο σκέψεως.  Και αυτό το λέμε Διάλογο.  Το διευθαρμένο πολιτικό σύστημα υστερει  απο τον Ελληνικό λαό αναφαίρετα δημοκρατικά δικαιώματα. (Συνεχίζεται)

ΟΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝΤΕΣ

Η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας και του προέδρου του Αρείου πάγου  να γίνεται απ’ ευθείας απο τον λαό. Να σταματήσει η λίστα των βουλευτών  ,  η οικογενειοκρατία και ο «επαγγελματίας » πολιτικος. Να αρθεί η μονιμότης των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι   αξιοσημείωτον το πως αντιλαμβανόμαστε την δημοκρατία, αφού έστω και  μιά μικρή ομάδα πιέσεως μπορεί να  επιβληθεί στο σύνολον (λ. χ να κλείσει την κυκλοφορία στο  κέντρο των Αθηνών  για κάποιο της αίτημα και ουδείς να μπορεί  να την σταματήσει)  Ο παιδεραστής ή ο εγκληματίας προστατεύεται από  τον νόμο όσον αφορά τα προσωπικά  δεδομένα, όχι όμως και η κοινωνία που πρέπει να τους  γνωρίζει για  να προφυλαχθεί απ’ αυτούς. Νόμοι υπάρχουν πολλοί , αλλά κανένας δεν τους τηρεί. Και το παράδειγμα δίνουν οι ανάξιοι «πολιτικάντηδες» που μας κυβερνούν. Διότι σημερον εξέλειπαν οι πραγματικοί πολιτικοί.  Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αναπαραγωγή της κομματικής τους  εξουσίας και ο τόπος ας γίνει σκόνη και καμμένη γη.
 Οι κοινωνίες μας δεν  τιμούν τους  εκλεκτούς  που  ανάλωσαν την ζωή τους υπέρ Πατρίδος και Ελευθερίας,  Ούτε τους διακεκριμένους επιστήμονες ,   διανοουμένους,   καλλιτέχνες  ,   ηθικούς ανθρώπους που ευεργέτησαν την κοινωνία και  υπηρέτησαν με συνέπεια  τις αξίες,. Τιμά  ποδοσφαιριστές,   ανθρώπους του θεάματος, και τους αρνητές των αξιών. Επίσης  προβάλλει   τα σκύβαλα ,  τα σκουπίδια, τους ουτιδανούς , τα πορνίδια , τους απατεώνες , τους  εγκληματίες  ,  τα τρωκτικά της εξουσίας και του δημοσίου χρήματος κ. ο. κ  Ομιλούν για εργασιακά δικαιώματα και  δικαίωμα στην απεργία . Ομως   αυτά είναι λόγια χωρίς αντίκρυσμα. (με εξαίρεση το  δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ )  Οταν υπάρχουν  στρατιές  ανέργων  και πεινασμένων τριτοκοσμικών μεταναστών που εισρέουν στη χώρα  και καραδοκούν για μιά θέση στον ήλιο, πως μπορείς  κύριε συνδικαλιστά να ομιλείς για απεργία ; Ποιόν κοροιδεύεις ;  Τι έγιναν λοιπόν οι αγώνες του  εργατικού κινήματος; Με το άνοιγμα των φθηνών  αγορών εργασίας  της Κίνας και της Ινδίας προς όφελος των πολυεθνικών  ανετράπησαν τα πάντα. Ομως οι πρώτοι που πρόδωσαν το εργατικό κίνημα είναι οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές  .
Η Ελλάδα επολέμησε σε δύο παγκόσμιους πολέμους στο πλευρό των συμμάχων  και οι Ελληνες έχυσαν αναλογικά  περισσότερο αίμα  έναντι όλων των λαών του κόσμου. Αλλά σήμερον οι αγνώμονες σύμμαχοι   υποστηρίζουν την φασιστική και εθνικιστική  Τουρκία , την Αλβανία του άξονος και του Χότζα και την Βαρδάσκα του Τίτο, που όψιμα ονόμασαν Μακεδονία, σε βάρος των εθνικών μας  συμφερόντων. Και ενώ ο γεναίος στρατηγός Ντε-Γκωλ. αρνήθηκε να βάλει την  Μεγάλη Βρετανία με αυτό το όνομα –επειδή και Γάλλοι έχουν το όνομα Βρετάνη – οι δικοί μας ασκπόνδηλοι και δειλοί ηγέτες δέχθηκαν  σιωπητά το ιστορικό και ένδοξο Ελληνικό όνομα «Μακεδονία » για την Βαρδάσκα και παρέδωσαν αμαχητί στους Τούρκους εθνικό έδαφος στα Ιμια και στην Κύπρο.



ΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ

Οι πολιτικές μας ηγεσίες  δεν πήραν το μήνυμα του Ελληνικού λαού   για σθεναρή αντίσταση απέναντι στην αλαζωνική και προκλητική Τουρκία,. Υποχωρούν δουλικότατα όχι μόνον έναντι των ισχυρών της γης , αλλά και των ανίσχυρων και αλαζωνικών  γειτόνων μας και  παραιτούνται από τα απαράγραπτα εθνικά μας δίκαια . Πότε είχαμε δίκαιο όταν ζητούσαμε την Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα ή τώρα που δεχθήκαμε να συζητήσουμε το προδοτικό σχέδιο Αννάν; Πότε λέγαμε την αλήθεια ; Οταν διεκδικούσαμε ότι η μοναδική διαφορά μας με την Τουρκία είναι ο καθορισμός της Υφαλοκρηπίδος ή σήμερα που διολισθήσαμε στις «Συνοριακές διαφορές στο Αγαίο» και στις «γκρίζες ζώνες»; Οταν το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αποφάσισε  την ΜΗ παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία και των Παραγώνων του» ή τώρα που συρόμαστε πίσω απο τα Σκόπια εκλιπαρούντες το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια» χωρίς καμμία ανταπόκριση απο την άλλη πλευρά;  Ολοι  πιέζουν τον  δειλό και λιπόψυχο  διότι  γνωρίζουν ότι   αυτός θα κάνει-όπως πάντα- την τελευταία υποχώρηση. Εμείς οι Ελληνες    εβοηθήσαμε τους Εβραίους στην Κατοχή,   πορότι ανέκαθεν ήσαν ο πλέον άσπονδος εχθρός μας. Αυτοι όμως αντί να μας βοηθήσουν , συνεχίζουν να μας  πολεμούν και εμείς εμμένουμε στην Ιουδαιοχριστιανική θρησκεία  και  τιμούμε και  δοξολογούμε  κάθε Κυριακή τον «Εκλεκτό λαό του Ισραήλ».
 Πως όμως να χαρακτηρίσεις ένα λαό που αυτοαφορίζεται κάθε Κυριακή στους ναούς, που   έχει απαρνηθεί τους πατρώους θεούς προς χάριν των  Εβραίων θεών, που  έχει αποποιηθεί την αρχαία   πνευματική του κληρονομιά, που έχει σπάσει τις ρίζες του με την ιστορία   και τον  πολιτισμό του, που ανέχεται τον συνεχή ακρωτηριασμό του, τις  αλλεπάλληλες Γενοκτονίες και τους εξευτελισμούς και  παρά ταύτα δεν αντιδρά;. Και παρότι τείνουμε να εξαφανισθούμε από το προσκήνιο της ιστορίας  εμείς άδωμεν , όπως τα σαληγγάρια σφυρίζουν πάνω στα αναμμένα κάρβουνα. Πως να χαρακτηρίσεις τον Ελληνα-Ιουδήλο που καταδέχεται πάνω στους ένδοξους ναούς του να χτίζονται  Ιουδαιοχριστιανικοί  ναοί(στην ουσία συναγωγές) και όμως τον έχουν κάνει να τα θεωρεί Ελληνικά; Πως να χαρακτηρίσεις ένα λαό που ένώ τον  δόξασαν  τα παιδιά του(λ. χ  Κεντέρης και  Θάνου) τα καταδικάζει   και τους δίνει το «κώνειο» διότι αυτό  επιβάλλει το δόγμα και  η διεθνής  εξουσία, που θέλει τους Αμερικανούς δρομείς να  έχουν τα πρωτεία; Κι’ αυτό ανεξαρτήτως του αν έκαναν χρήση αναβολικών ή μη. Αλλά και ποιός δεν κάνει σήμερον;  Ο κύκλος έχει κλείσει και ένα πράγμα  μας έμεινε: Η Αντίσταση, Αλλά παραιτηθήκαμε κι’ από αυτήν για να είμαστε τα «καλά παιδιά» της γειτονιάς. Βάζουμε πάντα τους ξένους   διαιτητές στις διαφορές μας,(όρα Σχέδιο Αννάν)  σαν να  βρισκόμαστε ακόμη στην παιδική μας ηλικία και έχουμε ανάγκη της ξένης προστασίας.(συνεχίζεται)

ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ



Ο κόσμος γίνεται μαζοπολτός κι’ εμείς θα χαθούμε μέσα σ’ αυτόν  αν   δεν   αφυπνισθούμε εγκαίρως. Αν δεν ενωθούμε και ενεργοποιήσουμε τα πανάρχαια γονίδια  της φυλής μας,  τότε βαίνουμε προς εξαφάνιση. Οι ανθρωποποίητες θρησκευτικές μας ιδεοληψίες  είναι προιόν συμφερόντων που μας κρατούν καθηλωμένους στην πλαστή δυστυχία μας. Ωστόσο  μπορούμε να επιτύχουμε το «Ευ Ζην» αν εμείς αποκτήσουμε  την βούληση και την αυτογνωσία και πούμε. Εγώ είμαι Ανθρωπος! Εχω Νου, Βούληση και Συναίσθημα και τα βάλουμε όλα να εργασθούν για το καλό μας. Πίσω απο την κατεστραμμένη από το Ψέμμα προσωπικότητα μου , υπάρχει το Ολον, η Συμπαντική δημιουργική πνοή . Ιδιαίτερα εμείς οι Ελληνες έχουμε απόθεμα ιδεωδών και  εμπειριών της πατρογονικής μας κληρονομιάς  Ολοι οι απανταχού Ελληνες  πρέπει να ενωθούμε. Αν δεν  το κάνουμε τότε θα μείνει ένας και μοναδικός λαός στην   Γη, ο Εβραικός, και οι τρεις  Αβραμικές θρησκείες (Ιουδαισμός, Χριστιανισμός και Ισλαμισμός)  θα  μεταλλαχθούν σε μία, την   παγκόσμια   Πανθρησκεία της Νέας Τάξεως Πραγμάτων . Είναι η εσχάτη πλάνη να αναμένουμε την επιβίωση μας απο την ύπαρξη ή όχι του Ιουδαιοχριστιανισμού. Γιατί ο Ελληνισμός προυπήρξε πολλές χιλιάδες χρόνια πριν απο τον Χριστιανισμό. Αυτές είναι υπεύθυνες γιατί  έβαλαν στον Ανθρωπο το Φόβο , το Δέος, τον Τρόμο με τη Βίβλο και  συνεχίζουν να τον κρατούν δεσμώτη με τα μέσα μαζικής εξαχρείωσης .    Το Ελληνικό Εθνος μπορεί να επιβιώσει αρκεί:
1/Να ξαναβρεί  τις θρησκευτική , πνευματική και  πολιτιστική  του ταυτότητα.
2/ Να   μάθει εκ νέου  την ενιαία και διαχρονική Ελληνική μας Γλώσσα   [Ομηρική, Κλασσική, Αλεξανδρινή, Νεοελληνική(καθαρεύουσα-δημοκτική)] . 3/Να μορφωθεί με την Ελληνική Φιλοσοφία και Γραμματεία.
 4/ Να   λατρέψει τους Πατρώους θεους και Φιλοσόφους του .
5/  Να ενωθεί οικουμενικά και να διασυνδεθεί πνευματικά, πολιτιστικά και  οικονομικά με τον απανταχού Ελληνισμό.
 Η Ελλάς πρέπει  να  παίξει και  πάλι το ρόλο της  σαν    πολιτιστικός φάρος του Εθνους μας και της Οικουμένης. Να συσπειρώσει τους Ελληνες και Φιλέλληνες. Με το οικουμενικό Ελληνικό Πνεύμα ο  λαός μας   μπορεί  και πρέπει να μεγαλουργήσει, να γίνει εξωστρεφής και διεθνιστής για να μεταδώσει το Ελληνικό  μήνυμα  στα πέρατα της Οικουμένης. Η Βαλκανική εσωστρέφεια και μιζέρια μόνον κακό μας κάνει.
Τώρα που οι δυνάμεις της βίας    επισείουν το φάσμα της τρομοκρατίας, και της επιστροφής στον Νέο Μεσαίωνα, με τα πιό  τρομερά  ψεύδη και  τον    περιορισμό  των  δημοκρατικών μας ελευθεριών, εμείς πρέπει να κινητοποιηθούμε και να αντισταθούμε .  Οι δυνάμεις της βίας και  της παγκοσμιοποίησης για να επιτύχουν την παγκόσμια επικράτηση τους  δεν  διστάζουν να διαμορφώνουν καταστάσεις ώστε   να χυθεί και πάλιν άφθονο αίμα στον πλανήτη. Γιατί χωρίς αίμα η επικράτηση και η στεραίωση της παγκόσμιας δικτατορίας τους δεν είναι εφικτή. Διαφορετικά η  υποταγή των  λαών  στην Νέα Τάξη τους θα είναι βραχύβια και αμφισβητήσιμη.
Οταν η βία όμως πλησιάζει,  το άτομο ενεργοποιεί δυνάμεις που το κάνουν να αφυπνισθεί, ν’ αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτόν του  για να  επιβιώσει.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΗΘΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ


Το αγωνιστικό πνεύμα και ο ενθουσιασμός για    Ελευθερία,   Δημοκρατία , Πρόοδο και Ειρήνη  μας  βοήθησαν επί Κατοχής να επιβιώσουμε μέσα σε εκείνο το φοβερό περιβάλλον της  πείνας, της καταστροφής και του θανάτου .Η καλύτερη αντίσταση στο ψέμμα που κατακλύζει τα πάντα, που  εμποδίζει την παγκόσμια πληροφόρηση, που μας κάνει να νοιώθουμε μονάδες σε ένα ωκεανό  βίας , απάτης και  υποκρισίας είναι να μείνουμε ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ, απτόητοι και γεναίοι. Αν δεχθούμε την επιστροφή του νέου Μεσαίωνα που εγκαινίασαν με τις μυστικές φυλακές, τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, τις αλυσίδες στο πόδια, τα συρματοπλέγματα της Κύπρου, τους Αγνοούμενους Κυπρίους και τόσα άλλα τερατουργήματα  τότε θα έχουμε χάσει την μάχη και τον πόλεμο. Πρέπει με τον αγώνα μας να γίνουμε ηθικοί καταλύτες  και να τους χαλάσουμε τα σχέδια  .  Θα παρομοιάσω εκείνον που ανθίσταται στο ψέμμα και στην βία με τον  ατρόμητο  μαχητή πάνω στο ύψωμα που είναι αποφασισμένος να αμυνθεί ακόμη και μόνος, ή να πέσει μαχόμενος,.
Μπορεί να μην πάρουμε  τώρα αμέσως τις σημαίες να βγούμε στους δρόμους, αν η κατάσταση δεν  το επιτρέπει . Ομως πρέπει να προετοιμάζουμε το έδαφος πνευματικά και ψυχολογικά για να  κατέβουμε στους δρόμους ή και στο πεδίο της μάχης , οταν απειληθεί  η εθνική μας ανεξαρτησία και η   εδαφική ακεραιότητα . Επίσης πρέπει να βγούμε στους δρόμους  όταν   κινδυνεύσει η Ελευθερία  και  η Δημοκρατία  και όταν απαγορευθεί το Ελληνικό Πνεύμα (όπως συνέβη επί Θεδοσίου Α! το 393 π. Χ τότε που απαγορεύθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες) . Γιατί τίποτα σήμερον δεν είναι δεδομένο και όλα  παίζονται. Πρέπει να νικήσουμε την δειλία που έχουν     εμφυσήσει στο λαό μας  οι κατακτηκτητές και οι Πεμπτοφαλαγγίτες συνεργάτες τους.  Εμείς οι μεγαλύτεροι να   εμψυχώσουμε  τον λαό με λόγια και με γεναίες πράξεις, με την πολιτική της παθητικής   αντίστασης του Μαχάτμα Γκάντι.  Να του εμφυσήσουμε   θάρρος και   ενθουσιασμό και να του ζεστάνουμε τις ελπίδες  . Τα ψέμματα περνούν εύκολα σε ένα μολυσμένο απο την προπαγάνδα της 5ης φάλαγγας, άτομο , όπως τα μικρόβια σε ένα ξαδυνατισμένο οργανισμό.
Η Τρομοκρατία, οι Βανδαλισμοί  και ο μηδενισμός σαν μορφές πάλης  πρέπει να μείνουν μακρυά απο εμάς, διότι είναι όπλα που ευνοούν τον  αντίπαλο. Ιδιαίτερα πρέπει να αφυπνισθεί η πνευματική ηγεσία του τόπου μας που σήμερα είναι είτε συμβιβασμένη και  αποστρατευμένη , είτε σε βαθύτατο λήθαργο , είτε τέλος εργάζεται σαν   αργυρώνητη υπηρέτρια στην υπηρεσία της διεθνούς εξουσίας και της  πλουτοκρατίας.
Για εκείνους που συμβιβάζονται με το ψέμμα τους ερωτώ :
Τι θα πουν στα παιδιά τους;
Να ζήσουν μέσα στο  ψέμμα ή να γίνουν έντιμοι άνθρωποι και  άξιοι σεβασμού απο τους άλλους, από τις οικογένειες τους και απέναντι  στον εαυτόν τους;  Τι κόσμο θα τους παραδώσουν;  Αν  το άτομο γνωρίσει τον εαυτόν του τότε μπορεί να βρει μόνο του το σωστό δρόμο για να  γίνει χρήσιμος στα παιδιά του, στην κοινωνία   και στην πατρίδα .

ΤΟ «ΕΥ ΖΗΝ»


Ο φυσιολογικκός άνθρωπος δεν  πρέπει να γράφει ή να λέγει ψέμματα και να  διαστρέφει την αλήθεια  σε γνωστούς και  φίλους . Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να διαστρεβλώνει την αλήθεια όταν απευθύνεται  στην κοινή γνώμη. .Εν προκειμένω το λειτούργημα  του δασκάλου και του δημοσιογράφου είναι σοβαρότατο, διότι με την  πέννα του ή την φωνή του μπορεί εσκεμμένα και δόλια να εξαπατά το κοινό και να προκαλεί μεγάλα δεινά στην πατρίδα του. Αντίθετα, όταν υπηρετεί την αλήθεια γίνεται ο καταλύτης για την ανατροπή του ψεύδους . Και η αλήθεια αφήνει πάντα ανοιχτή την θύρα της αμφισβήτησης για να  συνεχίσει το έργο της  η Ερευνα. Συχνά αυτό θα   βλάψει το προσωπικό του συμφέρον. Ομως αξίζει αυτή η υλική  θυσία προς όφελος της πατρίδος του και του  κοινωνικού  συνόλου.
Οποιος ευεργετεί την πατρίδα του αργά ή γρήγορα αμοίβεται  ηθικά  από την κοινωνία και   την Ιστορία,  Διότι ,όπως έλεγε και ο Σωκράτης , «τιμιότερο, οσιότερο και  αγιότερο πράγμα εστί η πατρίς»  Πατρίδα μας είναι  η Ελλάς, και Εθνος μας το Ελληνικό. Η Ε.Ε δεν είναι η μόνιμη πατρίδα μας, αλλά η θετή μητριά. Ο Σιωνισμός με οποιονδήποτε μανδύα είναι σαν το λύκο που φοράει την λεοντή αμνού για να ξεγελάσει το ποίμνιον.  Ο καλός δημοσιογράφος και  πνευματικος άνθρωπος δεν πρέπει να πωλήσει την πένα του ή το πνεύμα του στον  σατανά . Αυτό απαιτεί ηθικό θάρρος και γεναιότητα για να αντισταθεί στις υλικές  προσφοτές και στις  πιέσεις, και στις απειλές ακόμη κατά  της ζωής του. Πρέπει να μίνει αδιάφθορος και   ασυμβίβαστος στο ψέμμα. Να υποστεί εξαγνισμό δια παντός του πνεύματος  και  της ψυχής    του που θα τον οδηγεί προς το καλό και  αγαθό. Γνώμονας του πρέπει  να  είναι πάντοτε ο Ανθρωπος. Αυτό είναι δύσκολο για τους νέους, που παρότι  έχουν  υψηλότερα ιδανικά απο τους μεγάλους,  δέχονται αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς απο το σύστημα. Η ανεργία και  η ανασφάλεια  κρέμεται σαν  Δαμόκλειος σπάθη πάντω στο κεφάλι τους  Είναι και η εσωτερική ανάγκη που τους πιέζει να  απολαύσουν την ζωή,  και να σταδιοδρομήσουν και να αναδειχθούν. Αρα δύο δρόμοι ανοίγονται ενώπιον τους: Πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς  που τους οδηγούν   στο δρόμο της απωλείας, της ατίμωσης και της προδοσίας; Οχι βέβαια. Διότι όταν μπουν σ’ αυτό το λούκι,  θα χάσουν την  συνείδηση τους και θα πληρώσουν ακριβά τα ελάχιστα αργύρια του συμβιβασμού  και  της προδοσίας.
Η είσαι τίμιος , ειλικρινής, πνευματικός και ηθικός γίγας ή είσαι πνευματικος νάνος, συμβιβασμένος,  προσκηνυμένος, άτιμος  και ψεύτης. Μέση λύση δεν χωράει. Δεν υπάρχουν αλεπότρυπες και δεν  ισχύει εδώ  το «ολίγον παρθένα» όπως και το «ολίγον έγκυος». Η είσαι στο  κοπάδι και  δειλός ή είσαι μπροστάρης και γεναίος. Πρόσεχε λοιπόν, γιατί η κοινωνία σε παρακολουθεί, και αυτήν  πρέπει να φοβάσαι . Αυτή είναι ο μεγάλος κριτής. Οχι η Διεθνής Τράπεζα Πληροφοριών  των Βρυξελλών, της CIA και του  NSA που μας έχει όλους φακελλώσει. Ούτε η διεθνής Εξουσία της γνωστής εγκληματικής και συνωμοτικής σπείρας.Αυτοί να ξέρεις ότι είναι θρασύδειλοι και ηθικοί νάνοι για να σε κρίνουν.


ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ  ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ

Με ποιό τρόπο θα   συμβιβάσεις την ηθική σου υπόσταση μέσα  στην πρακτική του βίου σου αυτό είναι το δυσκολότερο  πρόβλημα  που  καλείσαι να το λύσεις μόνος σου, αφού θα πρέπει να ικανοποιήσεις  παράλληλα  με την υλική σου ύπαρξη και  την ηθική σου συνείδηση. . Αυτό  δεν  είναι καθόλου εύκολο φίλε μου και θα σε βασανίζει συνεχώς ώσπου να  φύγεις απο αυτόν τον κόσμο Κάθε φορά όμως αυτή η πάλη θα σου δίνει ηθικές και σωματικές δυνάμεις και θα σου  δυναμώνει το πνεύμα για να συνεχίζεις τον ωραίο, όσο και  σκληρό  και αληθινό αγώνα  της ζωής . Μόνον έτσι θα φθάσεις σε ανώτερες σφαίρες πληρότητας και συνειδητότητος. Η  ζωή αυτή μπορεί να μην σου δώσει πλούτη, αλλά θα απολαύσεις το «Ευ ζην» σ’ αυτόν τον κόσμο και όχι στον επουράνειο  Παράδεισο του Γιαχβέ. . Αυτό θα σε αποζημιώσει με μιά απέραντη εσωτερική ευτυχία και ευδαιμονία. Αυτό το απέδειξε η φυλή μας σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις με τελευταίο  επικό μεγαλούργημα την Εποποιία του 1940-45. Με πόσο θάρρος και αυταπάρνηση προς τον θάνατο αντιμετωπίσαμε τότε τους δύο πανίσχυρους εισβολείς, και μετά την πείνα και  τις κακουχίες  της Κατοχής χωρίς να λυγίσουμε. Τότε είχαμε ενθουσιασμό και ελπίδα για το αύριο. Σήμερον όλα έχουν  καταρρεύσει.
Στο παρελθόν μας έλεγαν ότι ο Κομμουνισμός   ήτο το μέλλον του κόσμου και ότι εδώ τελείωνε η ανθρώπινη ιστορία.   Ομως ο κομμουνισμός που επαγγέλονταν ήτο διαφορετικός απο αυτόν που εγκαθίδρυσαν . Στην πράξη μιά μικρή κομματική ολιγαρχία εγκατέστησε αντί για ενα δίκαιο και ανθρώπινο σύστημα ένα άδικο, γραφειοκρατικό, ουτοπιστικό , καταπισεστικό και αντιανθώπινο  καθεστώς, που ήλεγχε τα πάντα. Με την  πρόσφατη αναίμακτη διάλυση του άφησε  στη θέση του ένα μεγάλο κενό που το κάλυψε η πιό σκληρή και βάρβαρη  νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. 
Και από την άλλη μεριά η Δυτική  προπαγάνδα μας  λέγει ότι μόνον με τον καπιταλισμό θα απολαύσουμε μιά  πλούσια ζωή με ελευθερία και δημοκρατία και όλοι πίστεψαν και προσχώρησαν στον πιό άγριο καπιταλισμό, τον Νεοφιλευθερισμό. Ομως αντί να δώσουν ελευθερία δράσεως  στον καθένα με κριτήριο τον υγιή ανταγωνισμό, εγκαθίδρυσαν ένα ολοκληρωτικό σύστημα παραγωγής και εκμετάλλευσης, το οποίον ελέγχεται εξ ολοκλήρου απο τα μονοπώλεια και  ολιγοπώλεια των πολυεθνικών και των τραπεζών. Στο  μοντέλο αυτό  του πιό βάρβαρου Νεοφιλελευθερισμού μεσαιωνικού τύπου με μυστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως, αλυσίδες στα πόδια, βασανιστήρια κλπ,  τον ρόλο του  κράτους  έχουν  αναλάβει οι ανεξέλεγκτες πολυεθνικές εταιρείες-τράπεζες , που  έγιναν  κράτος εν κράτει.  Με αυτό το βάρβαρο καπιταλισμό πορεύεται τώρα η Κίνα και  η  Ινδία σε μιά ξέφρενη κούρσα χυδαίας και άναρχης ανάπτυξης, χωρίς φραγμούς και χωρίς να υπολογίζουν τον Ανθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Η κατάσταση σε όλο τον κόσμο έχει   πλήρως ανατραπεί και η ζωή  έγινε αφόρητη σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γης. Κανείς δεν κατέχει αυτή την στιγμή την λύση στο πρόβλημα αυτό. Πάντως αυτή δεν θα προέλθει απο ένα κόμμα ή από ένα έθνος αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτοί που δίνουν απλοικές συνταγές για πόλεμο κατά των πολυεθνικών δίνουν ουτοπίες στον  λαό. Εκείνο που μπορεί να συστήσει κανείς σαν μέσον εξόδου απο την κρίση είναι::
 1/ ο αγώνας  για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων
 2/ η καθολική συμμετοχή στην συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει σε παγκόσμιο επίπεδο .  Αν διώξουμε τις πολυεθνικές μονομερώς ή επιμείνουμε στις παλαιές συνταγές (διαφθορά, γραφειοκρατία, εργασιακές σχέσεις, απομονωτισμός, αγκύλωση στο παρελθόν  κ. α)ασφαλώς θα θρηνήσουμε ανεπιθύμητη ανεργία και  περιθωριοποίηση

Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


 Το σημερινό κατ’ επίφαση καπιταλιστικό σύστημα, στην ουσία  είναι ένα κατευθυνόμενο σύστημα από  μιά  κλειστή πλουτοκρατική σπείρα  των θρησκόληπτων Νεο-συντηρητικών που έχει   ενσωματώσει μέσα της τα πιό ακραία Ιουδαιοχριστιανικά φονταμενταλιστικά στοιχεία,    επιβάλλοντας ένα νέο μεσαιωνικού τύπου ζυγό στον  κόσμο. Αυτή με σημαδεμένα χαρτιά λυμαίνεται τον παγκόσμιο πλούτο και  όχι μόνον.  Ετσι οι ολίγοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί φτωχότεροι . Αλλά  δεν είναι μόνον η φτώχεια διότι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν φτωχοί. Σήμερα ο άνθρωπος εξαναγκάσθηκε να αποκολληθεί απο το φυσικό του περιβάλλον και τη γη του για να γίνει προλετάριος και εξαρτημένος καθ’ ΄όλα απο τις πολυεθνικές και την κοινωνική πρόνοια. Η κοινωνική και οικονομική πυραμίδα έχει   αντιστραφεί και η ισορροπία της είναι ασταθής. Ούτως εχόντων των πραγμάτων όλα οδηγούν σε Παγκόσμια   Επανάσταση ή σε  εκρήξεις τοπικών υφαιστείων και  αναταραχών. Επομένως  αργά ή γρήγορα  η κατάσταση θα ανατραπεί  για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κόσμου. Γι’ αυτό δεν  πρέπει να είμαστε αρνητικοί στις  αλλαγές που είναι υπέρ του Ανθρώπου,  αλλά να βοηθήσουμε όλοι μαζί να διαμορφωθεί το νέο εθνικό και  παγκόσμιο μοντέλο διακυβερνήσεως. Ολα τα κοινωνικά συστήματα (κομμουνισμός, σοσιαλισμός, φασισμός, ναζισμός και νεοφιλελευθερισμός) απέτυχαν να φέρουν την ευτυχία και ευδαιμονία στον άνθρωπο. Και τούτο διότι στηρίχθησαν στην  θρησκευτική  αντίληψη του Καλού-Κακού, της Κόλασης-Παράδεισος (της Ιουδαικής Βίβλου), της υπεροχής του «Εκλεκτού λαού   έναντι  των Απόκληρων μη Εβραίων (Γκόιμ»   ), τέλος στο διχαστικό δόγμα  «διαίρει και  βασίλευε» της διεθνούς εξουσίας. Αντιθέτως, η Ελληνική κοσμοθέαση πρεσβεύει την ενότητα του κόσμου( ζευκτικός είναι ο  Ζευς ) , στην Ελευθερία, στην Δημοκρατία, στον
Αθλητισμό, στον Ανθρωπισμό και το σπουδαιότερο στην Μέση Οδό(στο Μέτρον) κ.α . 
Κατά τους Ελληνες  ο κόσμος δεν είναι ούτε κόλαση, ούτε παράδεισος , αλλά ένας στίβος για  ένα   διαρκή σκληρό αλλά ωραίο αγώνα προς επιβίωση και ανέλιξη του ατόμου και των κοινωνιών σε ανώτερες σφαίρες συνειδητότητος για να πλησιάσει το θείον. Για τον μετριασμό  δε της σκληρότητας του  αγώνος εφεύρον την Δημοκρατία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Δικαιοσύνη  και τους λοιπούς δημοκρατικού θεσμούς.. Επομένως εκείνο που χρειάζεται ο κόσμος σήμερον είναι :
1/ η εμβάθυνση και επέκταση της Δημοκρατίας(Αμεση Δημοκρατία)   
2/ η ενίσχυση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  σε όλο τον κόσμο.
3/ ο σεβασμος της Φύσεως και η επανόρθωση των οικολογικών καταστροφών 
Τούτο  θα πραγματοποιηθεί με δύο ταυτόχρονες  κινήσεις: Η μία  προς την Παγκοσμιοποίηση  :
α/ Με την παγκόσμια τεχνολογική ενοποίηση του κόσμου(με   σεβασμό όμως στην ιδιαιτερότητα και στην  διατήρηση των διαφόρων πολιτισμών )
β/ Την από κοινού αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων μέσω του ΟΗΕ (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της καταργήσεως των Πυρηνικών Οπλων , της μειώσεως των  εξοπλισμών, της καταπολεμίσεως της Φτώχειας , της Αγραμματοσύνης , των ανισοτήτων στην Μόρφωση , του Ελέγχου των Γεννήσεων,, των Ασθενειών κ. α).
γ/ Την απο κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικολογικής  καταστροφής


 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ

Παράλληλα με την Παγκοσμιοποίηση, είναι ανάγκη οι κοινωνίες να αναπτύξουν μιά  αντίθετη τάση προς την Παγκοσμιοποίηση, αυτή που οδηγεί στην  πραγματοποίηση της    Δημοκρατίας των Πολιτών .
 Αυτή θα  επιτευχθεί  με την   καθιέρωση:
α/ Της   Αμεσης Δημοκρατίας στα  εθνικά κράτη, στις πόλεις , στην γειτονιά, στους τόπους εργασίας ,στην λήψη των αποφάσεων κοκ .
β/  Tην εξασθένιση των σύγχρονων πολυεθνικών υπερκρατικών ενώσεων(ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσσία, Τουρκία, Κίνα κλπ) και των κοσμοπολιτικών οργανισμών(G 7, Μπίλντερμπεργκ, ΝΑΤΟ κλπ), προς όφελος των δημοκρατικά εκλεγμένων  σωμάτων( Κοινοβουλίων, Εκκλησίας των Δήμων-Κοινοτήτων, Λαικών δημοκρατικών  θεσμών, Επιτροπών Πολιτών, Συνεταιρισμών , Εταιρειών  Λαικής Βάσης κ.α)
γ/ Τον έλεγχο των Πολυεθνικών Εταιρειών  από τα εθνικά κράτη και τον περιορισμό τους   από τα κράτη –μέλη στα πλαίσια του ΟΗΕ
δ/ Την  διαμόρφωση-  επι τη βάσει των Ελληνικών ιδεωδών - ενός νέου τύπου φιλειρηνικού ανθρώπου  , με  δημοκρατικά μέσα και όχι με καταναγκασμό   , όπως συνέβη στην Σοβιετική Ενωση.
ε/ Την αλλαγή του τρόπου Σκέψεως και Δράσεως  και την διαμόρφωση  ενός νέου περισσότερου πνευματικού  μοντέλου  ζωής για τον σύγχρονο άνθρωπο, με βάση το «Μέρον Αριστον» , το «Μηδέν Αγαν», την Δικαιοσύνη και  τον Ανθρωπισμό, καθ’ όσον η συνέχιση της παρούσης άμμετρης και άπληστης υλιστικής πορείας μας οδήγησε σε φοβερά αδιέξοδα(πυρηνική καταστροφή, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος,  υπερπληθυσμός,, τρομοκρατία, ιεροί πόλεμοι  κ.α  )
Το σύστημα κατά τρόπον ζωώδη ικανοποιεί μόνον το σώμα με τροφή(συχνά κακής ποιότητος) , ενώ στερεί από το πνεύμα την σωστή Μόρφωση και απο την Ψυχή την Ψυχαγωγία. Μπορεί το σώμα σου να προτιμά τις υλικές απολαύσεις , αλλά η ψυχή σου θα  ευχαριστηθεί  περισσότερο με τις ηθικές και πνευματικές  τοιαύτες. .  Οι δεύτερες  είναι περισσότερο μόνιμες και σταθερές και οδηγούν στο «Ευ Ζην»  , στην Ευδαιμονία και στην πνευματική και ψυχική ισορροπία και αυτάρκεια . Διότι η Ψυχή και το Πνεύμα  αποτελούν  μέρος της συμπαντικής συνειδητότητος, όπως το σώμα σου αποτελεί μέρος του Συμπαντικής  Υλης. Επομένως  ούτε κυρίαρχος είσαι , ούτε και ξεκομμένος απο την Φύση και  το Σύμπαν, όπως σου λένε οι Ιουδαιοχριστιανικές αντιεπιστημονικές δοξασίες. Ολα   σε συνδέουν με το Συμπαντικό Είναι. Μόνον με την σύνδεση αυτή θα βρεις την πραγματική Αρμονία και  Ευτυχία. Η Σκέψη που έβγαλε τον Ανθρωπο από την μηχανιστική αντανακλαστική νοημοσύνη του Ζώου έχει υποχωρήσει σημαντικά στην εποχή μας. Κι’ αυτό είναι το αίτιο της αυξανόμενης δυστυχίας του τρόμου, του πόνου, του φόβου και της ανασφάλειας που κατέλαβε  το Νου  των ανθρώπων, που τώρα τελευταία μπαίνουν στην διαδικασία του εκπολιτισμού τους.. Πρέπει ακόμη ο άνθρωπος να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της υπερανεπτυγμένης σύγχρονης τεχνολογίας και της  καθυστερημένης   ψυχικής και ηθικής του  ανάπτυξης.  Είναι  καιρός ο Ανθρωπος να μιμηθεί τη Φύση και  να ενεργεί λειτουργικά και όχι μηχανιστικά, όπως κάνει σήμερον . Εμείς οι Ελληνες είμαστε πλασμένοι με  κατάλληλο  εγκέφαλο και με πλούσιο ψυχικό και  πολιτιστικό κόσμο που μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και να προσφέρουμε  και πάλι τα μέγιστα στην ανθρωπότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και οι αμόρφωτοι επιζητούν διακαώς την μόρφωση των παιδιών τους  και έχουν πάθος με  την Παιδεία, κατ’ εξαίρεση προς τους λοιπούς λαούς. Με αυτές τις ιδέες και με την φιλοπατρία των Ελλήνων ,  χωρίς δογματισμούς , πάθη, διχασμούς  και προκαταλήψεις πρέπει να  είμαστε αισιόδοξοι ότι θα   προχωρήσουμε στην αναγέννηση της χώρας μας από την στάχτη και την παρακμή.
 Αν αγωνισθούμε όλοι μαζί ενωμένοι ,  όπως είπε και ο Αριστοτέλης, «καμμιά  δύναμη στον κόσμο δεν  μπορεί να νικήσει τους Ελληνες». Εσείς οι  νέοι δεν πρέπει να κάνετε τα σφάλματα τα δικά μας με τους επάρατους εθνικούς διχασμούς(1917-1922 με τους Βενιζελικούς και Κωνσταντινικούς και την Καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, 1941-1949 με την κομμουνιστική επιβουλή και τον Εμφύλιο ) Ούτε να έχουμε ανάγκη από ξένους προστάτες να μας ποδηγετούν .Ας μην προβάλουμε αυτά που  μας χωρίζουν, αλλά  τα άλλα που μας ενώνουν.
Γιατί έχουν τα ζώα το δώρο της Ελευθερίας και όχι και εμείς; 
Ας βγάλουμε λοιπόν το ζυγό από το λαιμό μας, ας πάψουμε να  είμαστε ποίμνιο που βελάζει,  και να κάνουμε  έναν βαθύτερο διαλογισμό . 
Καιρός  να ξαναγίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι και ενεργοί Πολίτες.  Καιρός  να προχωρήσουμε προς την Πρόοδο..
Καιρός να   συμβάλουμε ενεργώς στην οικοδόμηση του Νέου Ειρηνικού Πολιτισμού.
 Καιρός να διώξουμε την  διεφθαρμένη και  ανίκανη πολιτική μας ηγεσία.

Καιρός να ελέγξουμε την αλητήρια, αντιλαική  και ανθελληνική άρχουσα τάξη που μας παραδίδει βορά στον Τουρκικό Αττίλα..




ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


From: Συντελή Ορσαλία
To: 'Dionysios Spiliotopoulos'
Subject:

Σωτήρης Δημητρίου:Μοναδική ιστορική έξοδος από την παγκόσμια κρίση η ανατροπή
(7:51, 02 Ιουλ 2013 | - tvxs.gr/node/132593)
“Η κρίση της οικονομικής λειτουργίας, της χαρακτηριστικής λειτουργίας του βιομηχανικού πολιτισμού, αποτελεί την άμεσα ορατή ένδειξη αποδόμησης του όλου συστήματος.Άρα βρισκόμαστε στην ιστορική καμπή της αλλαγής πολιτισμού[...] συνεπώς,μοναδική ιστορική έξοδος από την παγκόσμια κρίση, είναι η ανατροπή και η αναδόμηση του συστήματος. Έχουν αναπτυχθεί πλέον οι τεχνικές προϋποθέσεις γι’αυτήν [...].”
Ο ανθρωπολόγος Σωτήρης Δημητρίου, αναλύει την ελληνική και παγκόσμια οικονομική κρίση, συμμετέχονταςστην έρευνα που ξεκίνησε ακτιβιστικά η Κρυσταλία Πατούλη και δημοσιεύεται στο tvxs.gr από το 2010, με απαντήσεις προσώπων των γραμμάτων και των τεχνών στο ερώτημα:Ποιές αιτίες μας έφεραν ως εδώ, και κυρίως τί πρέπει να κάνουμε;Η συγκεκριμένη έρευνα που θα παρουσιαστεί στις 7/7 στο Crisis Art Festival, κλείνει σήμερα3 χρόνια από την στιγμή που ξεκίνησε, και σύντομα θα παρουσιαστεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις Κέδρος. Στα πλαίσια αυτής της έκδοσης, όπου μέρος των εσόδων θα διατεθούν σε κοινωνικούς φορείς, ανανεώνεται η επικοινωνία(cpatouli@yahoo.gr)- πρόσκλησημε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν (έως τα μέσα Ιουλίου 2013),όπως και με τους ήδη συμμετέχοντες για πιθανές προσθέσεις στις απαντήσεις τους,όπως συμβαίνει συχνά με τον εξελισσόμενο δημόσιο διάλογο της έρευνας, όπου προστέθηκε και το παρόν άρθρο.
--
"Για τον προσδιορισμότης συνεχιζόμενης -από το 2008- οικονομικής κρίσηςκαι για την κοινωνικο-πολιτική σημασία της επικρατεί σύγχυση και ίσως συσκότιση,που δεν είναι καθόλου αθώα.
Την χαρακτήρισαν «περιοδική», «χρονία», «δομική» και «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Πρόκειται όμως για δομική και παγκόσμια κρίση του κοινωνικο-πολιτισμικού σχηματισμού,η οποία δεν ήλθε εξ΄ ουρανού.
Αντίθετα είχε προβλεφθεί από διαδοχικές επιστημονικές αναλύσεις που,τόσο αυτές όσο και οι αντιδράσεις για την πρόληψή τηςέχουν δημοσιοποιηθεί αλλά σήμερασκόπιμα αποσιωπούνται.
Για να σχηματίσουμε μια ολιστική εικόνα της κρίσης, μπορούμε να αντικρίσουμε την ανθρώπινη κοινωνία με όρους συστήματος.
Ο πληρέστερος τρόπος για την εξέτασή της είναι η συστημική ανάλυση.Δηλαδή, να θεωρήσουμε τον κοινωνικο-πολιτισμικό σχηματισμό ως σύστημα ανώτερης οργάνωσης, μεταβαλλόμενο και δυναμικό, που αναπτύσσεται αντλώντας ύλη/ενέργεια από τα κατώτερα συστήματα του περιβάλλοντος (βιολογικά,οικολογικά)και αποδίδοντας σ’ αυτά πληροφορία με τη μορφή διαχείρισης και μετασχηματισμού του.
Σύμφωνα με το πρίσμα αυτό, κοινωνική δομή είναι η οργάνωση των κοινωνικών σχέσεων(συγγένειας, παραγωγής κ.ά.).
Κουλτούρα είναι οι λειτουργίες της δομής (λειτουργίες παραγωγής,ρύθμισης, αναπαραγωγής) και τα προϊόντα τους (πνευματικά και υλικά).
Δομή και κουλτούρα είναι αλληλένδετα.
Πολιτισμός είναι το θεσμοθετημένο από τον κυρίαρχο λόγο μέρος της κουλτούρας στις κοινωνίες με συγκεντρωτική εξουσία και που συμβιώνει με τις διάφορες υποκουλτούρες.
Η πορεία της μεταβολής του συστήματος, δηλαδή η κοινωνική εξέλιξη, χαρακτηρίζεται από τη συνεχή αύξηση του ελέγχου που ασκεί στη φύση και που σήμερα έχει φθάσει στο σημείο να διαχειρίζεται σφαίρες της πραγματικότητας που ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης εμπειρίας:
την λιθόσφαιρα (με την ατομική και πυρηνική φυσική), τη βιόσφαιρα (με τη μοριακή βιολογία και τοDNA) και τη στρατόσφαιρα (με τη διαστημική).
Η κοινωνική εξέλιξη, ως συνεχής μεταβολή της σχέσης του κοινωνικού συστήματος με το φυσικό περιβάλλονσυνοδεύεται από αντίστοιχη μεταβολή της εσωτερικής οργάνωσής του.
Εκφράζεται με ανάπτυξη της τεχνολογίας μαζί και της ατομικής δραστηριότητας, που την χειρίζεται, καθώς και με αναρρύθμιση της δομής του: αύξησητου καταμερισμού και οργάνωση των σχέσεων παραγωγήςμε ιεραρχημένες κοινωνικές τάξεις, δηλαδή με δομές εξουσίας.
Με το σχηματισμό κοινωνικών τάξεων αυξάνει ο έλεγχος στη φύσηαλλά οι δομές εξουσίας εισάγουν τη βία και τις ρήξεις, γιατί η ανισότητα δεν μπορεί να επιβληθεί με κοινωνικό συμβόλαιο και με απλή συναίνεση.
Οι αντιφάσεις που αναδύονται στις σχέσεις παραγωγής προκαλούν την αναρρύθμιση της δομής. Έχουν διαλεκτικό χαρακτήρα γιατί προκύπτουν από την ανάπτυξη του συστήματος. Δηλαδή, όσο το σύστημα αναπτύσσεται, τόσο πλησιάζει στα όριά του και οδηγείται σε αναδόμηση.
Ας δούμε με ποιο τρόπο οι δομικές αντιφάσεις προκαλούν αναδόμηση του κοινωνικού συστήματος:
Πώςοδηγούν οι αντιφάσεις στην αναδόμηση; Ας εξετάσουμε τηνπερίπτωση της φεουδαρχίας. Βασικό ρόλο στην αντίφαση που προκάλεσε την κρίση της,έπαιξε ο ίδιος ο μηχανισμός που εξασφάλιζε τη συντήρηση της μεγάλης γαιοκτησίας,η οποία αποτελούσε το θεμέλιο των σχέσεων παραγωγής.
Για τη συντήρησή της έπρεπε να την κληρονομήσει ο πρωτότοκοςώστε να μη τεμαχιστεί με τη διανομή της στους υστερότοκους γιους (έτσι ο Παπαρρηγόπουλος εξηγεί τις αιτίες που δημιούργησαν τις αρχαίες αποικίες)–αντίστοιχα, οι υστερότοκες κόρες κλείνονταν σε μοναστήρι.
Το αποτέλεσμα ήταν να στραφούν οι έκπτωτοι υστερότοκοι στην αναζήτηση νέας δραστηριότητας, αρχικά στην ιπποσύνη και αργότερα στο εμπόριο και στις τέχνες, διεκδικώντας το χαμένο μερίδιό τους.
Έτσι, έγιναν φορείς των νέων δυνατοτήτων αύξησης του ελέγχου του περιβάλλοντος και απέκτησαν πρωτεύοντα ρόλο στον κοινωνικό μετασχηματισμό,σχηματίζοντας την Τρίτη Τάξη.
Οι υστερότοκες κόρες, αντίστοιχα, αντέδρασαν με το μυστικισμό, όπως η Ζαν ντ΄ Αρκ αλλά διώχθηκαν από την Ιερά Εξέταση με το μαρτύριο της πυράς.
Η αντίφαση που προκάλεσε την κρίση της βιομηχανικής κοινωνίας πηγάζει επίσης από την ίδια την ανάπτυξη του μοντέλου και των σχέσεων παραγωγής.
Αν αντικριστεί με όρους συστήματος, η κοινωνία αυτή έχει στην είσοδο ύλη και ενέργεια από το περιβάλλον (καθώς και εργατική δύναμη)και στην έξοδο έχει αγαθά, απόβλητα και μετασχηματισμό του περιβάλλοντος.
Μεγάλο μέρος της ύλης / ενέργειας που εισάγεται στο κοινωνικό σύστημα δεν αναπαράγεται από τη φύση οπότε αυτή εξαντλείται, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με το γεωργικό μοντέλο όπου τα αντλούμενα για κατανάλωση φυτά και ζώα αναπαράγονται.
Τα ανάλογο συμβαίνει και με την έξοδο. Τα απόβλητα και τα πυρηνικά κατάλοιπα που δεν ανακυκλώνονται από τη φύση παραβιάζουν το περιβάλλον και το ρυπαίνουν.
Όσο αυξάνει η βιομηχανική παραγωγή, η είσοδος και η έξοδος πλησιάζουν στα όριά τους,δηλαδή, τόσο αυξάνουν ο κίνδυνος της εξάντλησης των φυσικών πόρων,αφενός, και ο κίνδυνος της ρύπανσης του περιβάλλοντος,αφετέρου.
Ας εξετάσουμε τις λειτουργίες του συστήματος. Αυτές διακρίνονται σε τρεις κύριες ομάδες. Στις λειτουργίες:1) της παραγωγής, 2) της αναπαραγωγής (παιδεία,τελέσεις, τέχνη) και3) της αυτορρύθμισης (πρόνοια, δίκαιο).
Οι πρώτες διέπονται από το βιομηχανικό μοντέλο παραγωγής, το οποίο παρουσιάζει μια σημαντική ιδιορρυθμία:
Ενώ στο γεωργικό μοντέλο ο κύκλος επένδυσης στην παραγωγή διεξάγεται μια φορά το χρόνο και σε ορισμένη έκταση, κάποτε μάλιστα με ρίσκο –εξαιτίας ανομβρίας κ.ά.- το βιομηχανικό μοντέλο, που στηρίζεται στην τεχνολογία της μηχανής, έχει την ικανότητα να διεξάγει απεριόριστους κύκλους παραγωγήςκαι σε ευρύτερη έκταση.
Χάρη στη μηχανή, ο ρυθμός παραγωγής αυξάνει με την πύκνωση των κύκλων της, καθώς και με τη μαζική παραγωγή. Το κέρδος κάθε κύκλου προστίθεται στην επένδυση του επόμενου, αντί να σπαταλιέται σε άλλες επιδιώξεις.
Στο γεωργικό μοντέλο το κέρδος αποθηκεύεται, δεν επενδύεται για να φέρει νέο κέρδος, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα για νέο κύκλο παραγωγής στην ίδια χρονιά ούτε για διεύρυνσή της χωρίς συγκρούσεις αφού η γαιοκτησία είναι δεδομένη.
Η συνεχής αύξησης του ρυθμού της βιομηχανικής παραγωγής, που επιφέρει η διαδοχική επένδυση του κέρδους,θεωρείται ως το βασικό γνώρισμα του καπιταλισμού, κριτήριο της επιβίωσής του.
Με άλλα λόγια, στο γεωργικό μοντέλο το κεφάλαιο παράγεται από τη γη μέσα από τον ετήσιο κύκλο της αναπαραγωγής της, ενώ στο βιομηχανικό μοντέλοτο κεφάλαιο παράγεται από το κεφάλαιο μέσα από τη μαζικοποίηση ή από τους απεριόριστους κύκλους παραγωγής της μηχανής –δηλαδή, το κεφάλαιο παράγει κεφάλαιο.
Κύριες συνέπειες αυτής της αύξησης είναι οι εξής:
α) Η εγγενής τάση συσσώρευσης του κεφαλαίου (μονοπώλια, τραστ).
β) Η εγγενής τάση επέκτασης σε άλλες χώρες και σε άλλους κοινωνικούς τομείς(τέχνη, τουρισμός, αθλητισμός, ελεύθερος χρόνος) –εμπορευματοποίηση των πάντων.
γ) Η επικράτηση του χρήματος ως μοναδικής αξίας πάνω σε όλες τις άλλες αξίες [(π.χ. το εμπόριο] (π.χ. το εμπόριο θρησκευτικών εικόνων).
δ) Ο φιλελευθερισμός χωρίς πολιτικούς περιορισμούς διακίνηση του κεφαλαίουστη μαζική παραγωγή και διανομή των προϊόντων του στην αγορά.
ε) Ο προσδιορισμός της γης, της ανθρώπινης εργασίας και γενικότερα της κοινωνικής λειτουργίας από τις διακυμάνσεις των τιμών, αυτό που ονομάζεται αυτορρύθμιση της αγοράς (Polanyi 1944:68).
Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε κάτι που είναι υποτιμημένοαπό τις κοινωνικές αναλύσεις και έρευνες: Την επίδραση των κοινωνικο-ιστορικών όρων στη διαμόρφωση του ψυχισμού.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η επιρροή των ιστορικών και κοινωνικών όρων στη διαμόρφωση της ψυχολογίας των ανθρώπων διαμέσου της κουλτούρας.Πιο συγκεκριμένα,ενδιαφέρει η ισχυρή επίδραση που ασκεί το χρήμα στην ατομική ψυχολογία.
Σύμφωνα με τον ορθολογισμό του κυρίαρχου λόγου της Δύσης, τα υλικά αντικείμενα είναι απολύτως ξένα και ουδέτερα για τον άνθρωπο, χωρίς καμιά συναισθηματική σχέση ή επιρροή επάνω του. Δεν αποτελούν γι’ αυτόν ένα«εσύ», όπως συμβαίνει με τον παραδοσιακό ανιμισμό, αλλά ένα «αυτό»(Frankfort 1959:242).
Η νεωτερικότητα πολέμησε τον ανιμισμό. Η θέση της αυτή δημιούργησε το θεωρητικό πρόβλημα τού πώς είναι δυνατόν η νόηση να συλλάβει τον αντικειμενικό κόσμο, αφού αυτός είναι εντελώς ξένος προς αυτήν, πρόβλημα το οποίο ταλαιπώρησε το μεγαλύτερο μέρος της φιλοσοφίας (Passmore 1968).
Αντίθετα όμως προς αυτό, η ανθρωπολογία έδειξε ότι τα αντικείμενα είναι ομοίως κοινωνικοποιημένα και στη Δυτική κοινωνία, και ότι ο ψυχισμός, στον οποίο περιλαμβάνεται και η νόηση, συνάπτει στενούς δεσμούς με αυτά, σαν μέρος της προσωπικότητας –από τα κειμήλια και τα φυλαχτά μέχρι το αυτοκίνητο-σε βαθμό που η απώλεια του υλικού πλούτου να οδηγεί στην αυτοκτονία.
Το χρήμα ιδιαίτερα, ως έκφραση του πλούτου, συνδέεται με το κεντρικό ψυχολογικό κίνητρο της ατομικής δραστηριότηταςτη δύναμη, όπως έδειξε ο G. Simmel.
Στο γεωργικό μοντέλοη σύνδεση του χρήματος με τη δύναμηείτε αυτό μένει κλεισμένο στο σεντούκι είτε προβάλλεται στις πελατειακές σχέσεις,προσδιορίζει το status, μια σταθερή θέση του κατόχου του στην κοινωνική ιεραρχία.
Στο βιομηχανικό μοντέλο, όμως, όπου το χρήμα γεννάει χρήμα,αυτή η σύνδεση προσδιορίζει μια δυναμική θέση του ατόμου στην κοινωνία,τη συνεχή άνοδο του status στην ιεραρχία, την αύξηση της «δύναμης επί».
Αποτέλεσμα αυτού είναι,αφενός, να μετατρέπεται σε πάθος το κυνήγι αύξησης του χρήματος,διαμέσου της αύξησης του ρυθμού παραγωγής και, αντίστροφα, η κατοχή χρήματος να προκαλεί τον πυρετό της επένδυσής του, για να φέρει νέα κέρδη. Πρόκειται για την ψυχολογία του τζόγου, που μαζί με τα τυχερά παιχνίδια, καθώς επίσης και με τη φτώχεια και την ανεργία είναι χαρακτηριστικά φαινόμενα της βιομηχανικής κοινωνίας.
Οι συνέπειες του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού φαινομένου θα μας απασχολήσουν πιο κάτω.
Η υπέρβαση των ορίων του συστήματος, εκτός από εκείνη της εισόδου και της εξόδου του οφείλεται στηνανάπτυξη των αντιφάσεών που πηγάζουν από τους βασικούς όρουςτου βιομηχανικού μοντέλου:
α) της αύξησης του ρυθμού παραγωγής
και β) της ανταγωνιστικότητας–είναι κοινά γνωστό ότι η βιομηχανική κοινωνία ονομάστηκε κοινωνία του ελεύθερου ανταγωνισμού.
Για να αυξηθεί το κέρδος πρέπει να αυξηθεί ο ρυθμός παραγωγής, όπως είδαμε πιο πάνω, αλλά και ο ανταγωνισμός στα παραγόμενα προϊόντα. Και οι δύο αυτοί όροι υλοποιούνται με βάση 1) την ανάπτυξη της τεχνολογίας της μηχανής και 2) Την οργάνωσητης εργασίας. Η ανάπτυξη της οργάνωσης της εργασίας οδήγησε στο φορντισμόκαι η ανάπτυξη της τεχνολογίας οδήγησε στον αυτοματισμό.
Όμως, με την εισαγωγή του αυτοματισμού προκαλούνται απολύσεις (το1978 ένα ρομπότ συγκόλλησης αντικαθιστούσε 30 εργάτες στη Citroen), άρα αυξάνει το σταθερό κεφάλαιο(μηχανές κ.ά.) και μειώνεται το μεταβλητό (εργατικό προσωπικό), συνεπώς,αυξάνει η ανεργία (το γνωστό πρόβλημα των ¾, δηλαδή η πρόβλεψη, γύρω στα1980, ότι στους 4 εργαζόμενους μόνο οι 3 θα έχουν δουλειά).
Αυτό που προέκυπτε από την ανεργία, αλλά όχι άμεσα ορατό, ήταν η πτώση της κατανάλωσης. Η πτώση αυτή προκλήθηκε και από έναν άλλο λόγο. Από την ίδια την αύξηση του ρυθμού της βιομηχανικής παραγωγής, η οποία οδηγούσε αναπόφευκτα στον κορεσμό της αγοράς, παρά την αντιμετώπισή της από το σύστημα με την καλλιέργεια περιττών αναγκών.
Προϊόν της προηγούμενης, είναι η δημιουργία μιας νέας αντίφασης,που αφορά το μηχανισμό παραγωγής του κέρδους.
Ξέρουμε, από τον Μαρξ, ότι το κεφάλαιο αποτελείται από δύο μέρη: 1)το σταθερό,που είναι οι μηχανές και οι εγκαταστάσεις, και 2) το μεταβλητό, που είναι οι άνθρωποι της μισθωτής εργασίας, και ότι το κέρδος παράγεται από το μεταβλητό κεφάλαιο ως υπεραξία.
Ξέρουμε ακόμα ότι βασικός όρος της βιομηχανικής παραγωγής,συνδεόμενος με την ανταγωνιστικότητα, είναι και η συνεχής βελτίωση του σταθερού κεφαλαίου: αυτοματισμός,ηλεκτρονική τεχνολογία. Αλλά, μείωση του εργατικού δυναμικού συνεπάγεται μείωση του κέρδους, αφού από αυτό βγαίνει η υπεραξία.
Ταυτόχρονα, η αύξηση της ανεργίας λόγω του αυτοματισμού, μειώνει με τη σειρά της το ύψος της κατανάλωσης, προσβάλλοντας την έξοδοτου συστήματος, και το ίδιο το κοινωνικό σύστημα δημιουργώντας στρώματα ανεργίας και περιθωρίου.
Απόρροια της προηγούμενης αντίφασης είναι να εκδηλωθεί σε οργανωμένη μορφή η σύγκρουση μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας με τη συγκρότηση των συνδικάτων.
Οι εργάτες αντιδρούν στην πίεση που υφίστανται για την αύξηση της υπερξίας-κέρδους με δύο τρόπους αλληλένδετους, ρητό και άρρητο:
Ο πρώτος, ο ρητός, αφορά τουςαπεργιακούς αγώνες για διεκδικήσεις, οικονομικές και ασφάλισης. Μέσα από κοινωνικούς αγώνες το σύστημα αναγκάστηκε να συστήσει το κοινωνικό κράτος, με αποτέλεσμα τη μείωση του βιομηχανικού κέρδους.
Ο δεύτερος τρόπος αντίδρασης αφορά την άρση της συναίνεσης, τη λούφα των εργαζομένων.
Άλλη μια αντίφαση συνδέεται με την αναρχία της αγοράς. Ξέρουμε ότι οι βιομηχανικές μονάδεςείναι ορθολογικές στο εσωτερικό τους και στηρίζονται στην επιστήμη, ενώ εξαιτίας της ανταγωνιστικότητας, στο σύνολό τους γίνονται ανορθολογικές και οδηγούν στο τυχαίο της αγοράς.
Με άλλα λόγια, η πίεση για αύξηση του κέρδους δεν ενδιαφέρεται για τις συνέπειες της δραστηριότητάς της στις άλλες επιχειρήσεις και, γενικά, στην κοινωνία.
Η μείωση της ομοιοστασίας, δηλαδή της έλλειψης προστασίας των αδύνατων κρίκων της κοινωνίας που προκαλείται από αυτό, συνιστά πρωταρχικό γνώρισμα του φιλελευθερισμού και οδηγεί στη διόγκωση της ανεργίας και της φτώχειας, βασικό χαρακτηριστικό της βιομηχανικής κοινωνίας, όπως αναφέρθηκε.
Από τη μια πλευρά, η μείωση της ομοιοστασίας ευνοεί την αύξηση του ρυθμού παραγωγήςμε εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης αλλά, από την άλλη, οξύνει τις ταξικές αντιθέσεις. Όμως. η αύξηση του ρυθμού παραγωγής, που είναι μοχλός του βιομηχανικού μοντέλου, προκαλεί νέα αντίφαση μειώνοντας το ύψος της κατανάλωσης. Το αποτέλεσμα των αντιφάσεων αυτών είναι η εκδήλωση περιοδικών κρίσεων με πιο έντονη την κρίση του 1929.
Στην περίπτωση αυτή η λύση δόθηκε με την επιβολή περιορισμών στον φιλελευθερισμό,ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό και το κοινωνικό κράτος, είτε διαμέσου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και δικτατορίας (Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ρουμανία) είτε διαμέσου κρατικής παρέμβασης στην οικονομία (πρόγραμμα Keynes κ.ά.). Η λύση αυτή,εξαιτίας των δικτατοριών, δεν μπόρεσε να αποφύγει τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο.
Η ισορροπία αποκαταστάθηκε μετά τον πόλεμο, όπως και με τις προηγούμενες περιοδικές κρίσεις, αλλά στο διάστημα αυτό συντελέστηκε άλλο ένα βήμα στην πορεία συσσώρευσης και επέκτασης του κεφαλαίου. Όπως ήταν επόμενο, στην περίοδο της κοινωνίας της κατανάλωσης, που επακολούθησε, συνεχίστηκαν οι αντιφάσεις του συστήματος, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα πλέον.
Οι νέοι κλυδωνισμοί του συστήματος άρχισαν να γίνονται αισθητοί στην πολιτισμική σφαίρα.
Πρελούντιο της κοινωνικο-πολιτισμικής μεταδόμησης, που εκδηλώθηκε πριν την οικονομική κρίση, ήταν ο Μάης του ’68. Καταπνίγηκε, όμως από το συντηρητισμό και αναβίωσε πιο έντονη η αντίδραση.
Οι νέοι επιστημονικοί κλάδοι που ανέβλυσαν στη σύντομη εκείνη πνευματική άνοιξη, η κυβερνητική,η βιονική, η ευρετική, η σημειωτική, κ.ά., έμειναν εκτός πανεπιστημιακής έδρας ή έσβησαν.Έσβησε επίσης και ο άνεμος αλλαγής που φύσηξε στις άλλες επιστήμες.
Στο μεταξύ, στη σφαίρα της οικονομίας άρχισε να κλονίζεται η βασική αρχή ότι «το κέρδος φέρνει νέο κέρδος μέσα από την αύξηση της παραγωγής»,γιατί εμφανίστηκε κορεσμός της ζήτησης.
Μετά την αποκατάσταση της ισορροπίας και την κοινωνία της κατανάλωσης η απειλή της κρίσης έγινε ορατή, όπως άλλωστε αναμενόταν.
Στα 1971 oΠεκέι, πρόεδρος της ΦΙΑΤ και καθηγητής της οικονομίας, προβληματίζεται από το γεγονός ότι,ενώ ανέβαινε ο τζίρος, έπεφτε το κέρδος, παραβιάζοντας τους νόμους της κλασικής οικονομίας.
Το παράδοξο αυτό για την κλασική οικονομία έγινε μόνιμη κατάσταση και είναι γνωστό ως αρχή της μεγιστοποίησης.
Ανησυχώντας για τη σημασία του ο Πεκέι, συνέστησε τη Λέσχη της Ρώμης,επιστημονική ομάδα που ενδιαφέρθηκε για την πορεία της οικονομίας και η οποία ανέθεσε στους Μeadows και άλλους ειδικούς από το ΜΙΤ τη μελέτη του προβλήματος.
Η ομάδα αυτή των 17 επιστημόνων έκανε συστημική ανάλυση στους Η/Υ, με διάφορα προγράμματα, με βάση το σύνολο των στατιστικών στοιχείων που συνέλεξε για τον πλανήτη. Όταν είδαν τα εξαγόμενα τρόμαξαν, γιατί προέκυπτε απειλή παγκόσμιας κρίσης από υπέρβαση των ορίων του βιομηχανικού συστήματος, άρα απειλή δομικής κρίσης.
Διαπίστωσαν ότι κύριοι παράγοντες της κρίσης ήταν:
α) η εξάντληση των φυσικών πόρων,
β) η μόλυνση του περιβάλλοντος,
γ) η συνεχής αύξηση του ρυθμού της βιομηχανικής παραγωγής
και δ) η δημογραφική έκρηξη.
Το 1972γνωστοποιούν στους ηγέτες των βιομηχανικών χωρών το αποτέλεσμα της μελέτης, προειδοποιώντας για την πρόκληση κοινωνικών αναταραχών και συνιστούν να ληφθούν ορισμένα μέτρα, με πρώτο τον περιορισμό της ψαλίδας ανάμεσα στις πλούσιες και στις φτωχές χώρες, κυρίως τις αφρικανικές.
Φυσικά, οι ηγέτες της Δύσης αγνόησαν τη μελέτη, αλλά το1973, όταν εκδηλώθηκε η πετρελαϊκή κρίση, ο Κίσιγκερ την ανέσυρε και ανέθεσε σε μεγαλύτερη ομάδα επιστημόνων, υπό τους Pestel & Messarovic, να την επαναλάβει.
Η νέα μελέτη επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα της προηγούμενης, οπότε, με πρωτοβουλία του Κίσιγκερ η ηγεσία της Δύσης επιδίωξε να λάβει ορισμένα μέτρα. Ένα από αυτά ήταν ο έλεγχος των γεννήσεων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος,διαμέσου του ΟΗΕ.
Η προσπάθειά τους, όμως,απέτυχε εντελώς και η δημογραφική αύξηση εντάθηκε αντί να μειωθεί, επειδή οι πληθυσμοί που υφίσταντο την οικονομική πίεση αντιδρούσαν με αύξηση της τεκνοποίησης για εξασφάλιση της επιβίωσης, όπως διεπίστωσαν οι ανθρωπολόγοι(Polgar κ.ά.).
Το άλλο μέτρο ήταν η κατά εξάμηνο περιοδική Σύνοδος πλουσίων και φτωχών χωρών με σκοπό τη μείωση του μεταξύ τους οικονομικού ανοίγματος, της ψαλίδας. Στα1978, στην τελευταία Σύνοδο, που έγινε στο Ναϊρόμπι, η Δύση δίνει τέλος στις συναντήσεις αυτέςλόγω ανησυχιών για την χρεοκοπία της Αγγλίας,στρέφεται στο ο σώζων εαυτόν σωθείτω και στη λεηλασία της Αφρικής.
Το 1980υιοθετείται το μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού, που πρότεινε ο Φρίντμαν,καθηγητής στο Σικάγο και σε επόμενη φάση ακολουθεί η λεηλασία της Λατινικής Αμερικής.
Τα παραπάνω μέτρα είναι γνωστά και οι μελέτες έχουν δημοσιευθεί, καθώς και άλλες οκτώ,ακόμα πιο εκτεταμένες, που όλες επιβεβαίωναν την επερχόμενη κρίση, με τελευταία τη μελέτη του 1992, μεταφρασμένη και στα ελληνικά, σύμφωνα με την οποία «... το κοινωνικο-οικονομικό σύστημα, όπως είναι δομημένο, ...έχει υπερακοντίσει τα όριά του και οδεύει προς την κατάρρευση,άρα θα πρέπει να υποστεί αναδόμηση» (Meadows et al. 1999:192). H πρόβλεψη αυτή ενοχλούσε,γι’ αυτό δέχτηκαν έντονη κριτική.
Μια σοβαρή σύγχυση που έγινε, είναι ότι η ύφεση του 2008 παρομοιάστηκε με την κρίση του 1929. Αλλά η κρίση του ‘29 εντάσσεται στις περιοδικές κρίσειςπου εκδηλώνονται ανά25 χρόνια και που είχαν μελετηθεί από πολλούς,ιδιαίτερα από τον Κοντράγιεφ, ως κρίσεις αναδόμησης του συστήματος.
Το αδιάψευστο γεγονός, εντούτοις, είναι ότι οι προβλέψεις των μελετών επαληθεύτηκαν. Αρχικά είχαν εκτιμήσει την κρίση του συστήματος για το2040. Αλλά η στροφή στο νεοφιλελευθερισμό επιτάχυνε τις διαδικασίες της κατάρρευσης, ώστε οι τελευταίες εκθέσεις υπολόγισαν την εκδήλωσή της για το 2010.
Το παγκόσμιο Συνέδριο που έγινε από γεωφυσικούς και οικολόγους, οι οποίοι είχαν ανησυχήσει από το 1974για τη ρύπανση του πλανήτη, πρόβλεψε, με ανεξάρτητο τρόπο,επίσης για το2010 την εκδήλωση της οικολογικής κρίσης.
Ο ίδιος ο εμπνευστής του νεοφιλελευθερισμού, ο Φρίντμαν,διατύπωσε στο Πεντάγωνο το 2003 τις ανησυχίες του για την έκβαση.
Γύρω στα2000απόρρητη έκθεση της Επιτροπής τραπεζικού ελέγχου διατύπωνε φόβους για ντόμινο των τραπεζών λόγω κινδύνου χρεωκοπίας της Βραζιλίας. Μπαίνοντας στον 21ο αιώνα, ηχρονολογία της κρίσης προβλέφθηκε για το 2008.Παράλληλα, πολλοί οικονομολόγοι –Γκαλμπράϊτ, Σόρος κ.ά.- έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. Τελικά, η κρίση εκδηλώθηκε όπως είχε προβλεφθεί, στο 2008.
Κατά τη συνάντησή τους στο Κιότο, τον Αύγουστο του 2008, οι G7απεφάσισαν να ανακοινώσουν ότι επέρχεται ύφεση, όχι όμως δομική. Την ανακοίνωσαν για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη πριν την εκδήλωσή της, η οποία έγινε μετά από δύο μήνες με την κατάρρευση της Lehman Brs.
Τον Οκτώμβριο του 2008, μετά τη χρεωκοπία της Lehman Brs, το Ευρωγκρούπ συνέστησε στα κράτη-μέλη του, την αύξηση των μέτρων καταστολής από τον κίνδυνο κοινωνικών ταραχών, όπως είχαν προβλέψει οι μελέτες. Τα γεγονότα με τη δολοφονία του Αλέξη Γεωργόπουλου,που ξέσπασαν το Δεκέμβριο του 2008, θεωρήθηκαν από tον Σαρκοζί ως έναρξη τέτοιων ταραχών.
Παρόλο που ζούμε στην εποχή ακμής της επικοινωνίας και της πληροφόρησης αποκρύπτονται συστηματικά οι μελέτες που ανέλυσαν και πρόβλεψαν την κρίσηοι διαδικασίες για την αντιμετώπισή της επί 40 χρόνια και ότι ο χαρακτήρας της είναι δομικός.
Η κρίση παρουσιάστηκε σαν κάτι από το πουθενά, σαν ένα ατύχημα που θα ξεπεραστεί με την ανάκαμψη.
Σχετικά με την εξάντληση των φυσικών πόρων και τη ρύπανση του περιβάλλοντος αδυνατούν ακόμα να συμφωνήσουν σε λύση, παρά τη συνεχή επιδείνωσητης οικολογικής ισορροπίας και τις επικλήσεις των γεωφυσικών και των οικολόγων.
Στην έκθεση της UNEP (υπηρεσίας του ΟΗΕ) από το 2000 έως το 2012 οι εκπομπές ρύπων έχουν ευξηθεί κατά 20% («Αυγή» 22/11/12, σελ. 23), για τη μείωση, όμως, του ρυθμού της βιομηχανικής ανάπτυξης, που είναι η βασική πηγή του προβλήματος,αδιαφόρησαν εντελώς, δεδομένου ότι τη θεωρούν ως το λόγο ύπαρξης του συστήματος. Αντίθετα, προσανατολίστηκαν προς:
Τη δυνατότητα να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους οι τράπεζες και σε άλλους τομείς (Ρήγκαν).
Τη νομική ελευθερία να ξεπερνά το κεφάλαιο τα εθνικά όρια και να επενδύεται σε χώρες με χαμηλούς μισθούς, τη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση, με την οποία ικανοποιούσε την τάση της επέκτασης του κεφαλαίου και διατηρούσε την υπεραξία σε υψηλό ποσοστό.
Για τον ίδιο σκοπό δοκιμάστηκαν και άλλες λύσεις:
Η έκπτωση της οργάνωσης της εργασίας, δηλαδή του φορντισμού,και αντικατάστασή του με το φασόν, τη διασπορά των μονάδων παραγωγής κ.ά. για την αύξηση της υπεραξίας.
Η εξαγορά των επιχειρήσεων ή και η συγχώνευσή τους σε μονοπώλια, με την οποία ικανοποιούσε την τάση συγκέντρωσης του κεφαλαίου.
Η επίθεση στο σύστημα υγείας και στην Παιδεία(Πινοσέτ, Θάτσερ) και στις συλλογικές συμμβάσεις.
Εκτός αυτών,ο νεοφιλελευθερισμός χρησιμοποίησε και πολλούς τρόπους έξαρσης της ατομοκρατίας (Θάτσερ) και διάλυσης του κοινωνικού ιστού για να αντιδράσει σε μιαν άλλη σημαντική αντιφασή του, η οποία προέκυπτε από το ότι, για να εξυπηρετήσει την αύξηση της μαζικής παραγωγής αναγκαζόταν να προβαίνει σε μεγάλες συγκεντρώσεις εργατών προάγοντας έτσι το αίσθημα της ταξικής συνείδησης και της αντίστασής τους.
Με την αύξηση της επέκτασης και της συσσώρευσης, η κρίση επιδεινώθηκε γιατί δημιουργούνταν νέα προβλήματα. Για παράδειγμα, από τις συγχωνεύσεις προέκυπτε αύξηση των εγκαταστάσεων, άρα και του κόστους.
Το κύριο,όμως, πρόβλημα ήταν η συνεχιζόμενη μείωση της κατανάλωσης εξαιτίας της μείωσης των μισθών και της ανεργίας, αφενός, και της υπερπαραγωγήςαφετέρου. Αυτοί οι δύο παράγοντες, ο κορεσμός της κατανάλωσης και η υπερπαραγωγή έκαναν προβληματική, κάποτε και επιζήμια, την επένδυση των κεφαλαίων στη βιομηχανία.
Άμεσο αποτέλεσμα από τον περιορισμό των επενδύσεων ήταν η πτώση της αύξησης του ρυθμού παραγωγής άρχισε να παίρνει αρνητικό πρόσημο,με κατάληξη να βρισκόμαστε σήμερα στο στάδιο της αποβιομηχανοποίησηςκαι στο να μιλούν οι G7 για το χαμένο όνειρο της ανάπτυξης.
Μια εικόνα της πτώσης του ρυθμού αύξησης της παραγωγής δίνεται στον παρακάτω πίνακαστον οποίο η βιομηχανική παραγωγή εκφράζεται σε ποσοστό του ΑΕΠ (πηγή:World Bank).
1982 / 2010 / Διαφορά
Αργεντινή 41 26 -15
Αυστρία 35 29 -6
Βέλγιο 33 22 -11
Βουλγαρία 58 31 -17
Κίνα 45 47 +2
Δανία 26 22 -4
Φινλανδία 37 29 -8
Γαλλία 30 19 -11
Γερμανία 40 28 -12
Ουγγαρία 47 31 -16
Ινδία 25 26 +1
Ιρλανδία 35 32 -3
Κορέα 37 39 +2
Ολλανδία 32 24 -8
Πολωνία 40 (1992) 32 -8
Πορτγαλία 30 23 -7
Ρουμανία 55 25 -30
Ρωσία 43 (1992) 37 -4
Ισπανία 35 26 -9
Ιταλία 36 25 -11
Τουρκία 28 27 -1
Ιαπωνία 38 27 -11
Βρετανία 40 22 -18
ΗΠΑ 33 20 -13
Ελλάδα 25 12 -13
Η αποβιομηχανοποίηση είναι το μεγάλο και παγκόσμιο φαινόμενο-εφιάλτης σήμερα. Δεδομένου ότι το ΑΕΠ βρίσκεται επίσης σε πτώση, η αποβιομηχανοποίηση είναι, σε απόλυτο μέγεθος,ακόμα μεγαλύτερη. Στην Αγγλία έπεσε κατά 10% στο διάστημα2008-12. Μετά το 2010 άρχισε και στην Κίνα η αποβιομηχανοποίηση και ο ρυθμός παραγωγής έπεσε από το 12% στο 7,5%.
Αντίθετα, η Ισλανδία που απαγκιστρώθηκε από το ΔΝΤ έχει σήμερα (2013)ρυθμό αύξησης της παραγωγής +4,5. Οι ακμαίες οικονομικά Γερμανία και Αυστρία έχουν αντίστοιχα +0,7% και +0.5%, αντί του +2.0%. Η Ελλάδα έχει-7.5%.
Τα κεφάλαια περιόρισαν τις επενδύσεις τους στη βιομηχανική παραγωγή, η οποία γινόταν ασύμφορη,και άρχισαν να συσσωρεύονται ανενεργά, σχηματίζοντας τα λεγόμενα «λιμνάζοντα κεφάλαια».
Στα 2000 τα λιμνάζοντα ήταν 20πλάσια των κεφαλαίων που είχαν επενδυθεί στη βιομηχανική παραγωγή –σήμερα είναι πολύ περισσότερο αυξημένα.
Η δυναμική του χρήματος να φέρνει νέο χρήμα και ο πυρετός για επένδυση που τη συνοδεύει,όπως αναφέρθηκε, άσκησαν ισχυρή πίεση για επενδύσεις σε άλλους μη παραγωγικούς σκοπούς.
Δεδομένου ότι η καταλήστευση των άλλων ηπείρων, σε συνδυασμό με την άγραφη αρχή της αποικιοκρατίας να απαγορεύεται η βιομηχανοποίηση στις εξαρτημένες χώρες,άρχισε να περιορίζεται, αλλού εξαιτίας της εξάντλησης αυτών των χωρών και αλλού εξαιτίας της αντίστασής τους (Λατινική Αμερική), οι πλέον πρόσφορες διέξοδοι που διαμορφώθηκαν για την κίνηση του κεφαλαίου ήταν δύο, ξέχωρες ή σε συνδυασμό:
Η μια προς την κατάληψη του δημόσιου τομέα και η άλλη προς στους δανεισμούς-τοκογλυφίακαι στη σπέκουλα (κερδοσκοπία).
Στα 2000ο καπιταλισμός μετονομάστηκε σε καπιταλισμό της σπέκουλαςκαι οι διακινήσεις του κεφαλαίου μετονομάστηκαν σε «αγορές». Λέγεται ότι στις αγορές έχουν συγκεντρωθεί 840 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η πρώτη διέξοδος που ξεκίνησε, διαμέσου του ΔΝΤ, με τα προγράμματα ανάπτυξης και τον ονομαζόμενο εκσυγχρονισμό των χωρών του Τρίτου Κόσμου, σε συνδυασμό με το βίαιο δανεισμό των χωρών αυτών, μετά την εξάντλησή τους, όπως αναφέρθηκε, στράφηκε στις αναπτυγμένες χώρες (κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων στην Αγγλία).
Η διαδικασία αυτή επιδείνωσε περισσότερο το πρόβλημα, γιατί η λεηλασία του δημοσίου προκάλεσε πτώση της αγοράς αγαθών, και επιδείνωσε την αποβιομηχανοποίηση.
Η άλλη διέξοδος, που άρχισε να εφαρμόζεται από την Αργεντινή και σε μας από την εποχή του Σημίτη, η πολιτική της λιτότητας, ακολουθούσε την παλιά συνταγή, τη μείωση του μεταβλητού κεφαλαίου, αυτή ακριβώς που όπως είδαμε αποτελούσε έναν από τους βασικότερους παράγοντες της κρίσης.
Η παράλογη εμμονή στη λιτότητα οφείλεται σε πολλούς λόγους:αντίθεση στην πολιτική του Keynes ή στροφή στην αισχροκέρδεια.
Έχοντας επίγνωση για την τάση της αποβιομηχανοποίησης, και απειλή της κατάρρευσης, το σύστημα δοκίμασε τις εξής λύσεις:
Απελευθέρωση του κεφαλαίου από τον έλεγχο του κράτους.
Απελευθέρωση του εμπορίου από τους υπάρχοντες φραγμούς και, κατά συνέπεια, αντικατάσταση των πολιτικών από οικονομολόγους, υπαλλήλους των «αγορών».
Επένδυση σε χώρες με φτηνό μεροκάματο. Αυτό ήταν και το βασικό χαρακτηριστικό της παγκοσμιοποίησης. Είχε όμως σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας στις μητροπόλεις.
Ληστρική εκμετάλλευση του Τρίτου κόσμου, διαμέσου του ΔΝΤ, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ανορθόδοξων μεθόδων και με διάδοση της διαφθοράς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης στον Τρίτο κόσμο.
Συγχώνευση των μεγάλων εταιρειών για μείωση του προσωπικού και πιο μαζική παραγωγή. Συνέπεια αυτού ήταν η αύξηση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ[ανεργείας], άρα και η μείωση της κατανάλωσης.
Μεταφορά των επενδύσεων στην πολεμική βιομηχανία. Η διαδικασία αυτή είχε ορισμένα όρια, το πόσοι μπορούσαν να πληρώνουν για όπλα.
Πολιτική της λιτότητας. Όμως η μείωση των μισθών μειώνει και το ύψος της κατανάλωσης, άρα και το ύψος της βιομηχανικής παραγωγής.
Ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών επιχειρήσεων. Αυτό οδήγησε στη ληστρική εκμετάλλευση και στην κατάρρευσή τους, όπως συνέβη στην Αργεντινή, στους αγγλικούς σιδηροδρόμους κ.ά. (διαφθορά στις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ).
Λόγω της αποβιομηχανοποίησης, το σύστημα πέρασε σε εσωστρέφειαπου εκδηλώθηκε με ένταση των χρηματοπιστωτικών πράξεων (ομόλογα,χρηματιστήρια κ.ά.) και με συνεχή αύξηση της ανεργίας, η οποία ξεπέρασε το όριο του8% που εθεωρείτο ανεκτό –στην Ευρωζώνη έφτασε 11%, με μέγιστο 26%.
Η διέξοδος με το δανεισμό = τοκογλυφία αποτέλεσε και το κρίσιμο σημείο έκρηξης της οικονομικής κρίσης. Τα λιμνάζοντα κεφάλαια, διαμέσου των τραπεζών, στράφηκαν από τη βιομηχανία στο δανεισμό υποθηκεύοντας το μέλλον των πολιτών: δάνεια για σπουδές, για γάμους, για σπίτια.
Δεν υπολόγισαν όμως την αυξανόμενη ανεργία. Οι χρεωμένοι αδυνατούσαν να πληρώσουν τα δάνεια για τα σπίτια, με αποτέλεσμα τον κλονισμό των τραπεζών και την κατάρρευση της Lehman Brs.
Τα κράτη εκάλυψαν τις τράπεζες χρεώνοντας επικίνδυνα το δημόσιο τομέα, και άρχισε ο φαύλος κύκλος μεταφοράς και προσαύξησης των χρεών με πρωταγωνιστές τις«αγορές» που κερδοσκοπούσαν τυφλά στην κατάρρευση.
Έτσι, τη λεηλασία του Τρίτου Κόσμου διαδέχτηκε η λεηλασία του δημόσιου τομέα στις ίδιες τις χώρες της Δύσης στις οποίες ο δημόσιος τομέας ήταν πλούσιος:ανακατασκευή των συνοικιών, ιδιωτικοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας.
Οι διαδικασίες αυτές, που ονομάστηκαν εξορθολογισμός και εκσυγχρονισμός –άλλη μία κατηγορία του κυρίαρχου λόγου που τη δεχτήκαμε άκριτα σαν επαγγελία-,συνοδεύτηκαν με πρόγραμμα λιτότητας, που στην ουσία συνίσταται στη μείωση των μισθών, άρα στην κατάργηση της ομοιοστασίας και την εξόντωση των αδυνάτων στρωμάτων, στη βιοεξουσία όπως την ονόμασε ο Foukault.
Τα κύρια χαρακτηριστικά που παρουσιάζει στη σημερινή της φάση η αποδόμηση του συστήματος είναι:
1. Η ψυχολογία του τζόγου.
Αναφέρθηκε η άμεση σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο χρήμα και στην αίσθηση της δύναμης,σχέση που στη βιομηχανική κοινωνία παίρνει τη μορφή πάθους.
Αυτό το πάθος, η πυρετώδης δίψα του χρήματος διογκώθηκε όταν εμφανίστηκαν τα συμπτώματα της κρίσης. Δηλαδή, όταν τα λιμνάζοντα κεφάλαια που αποσύρονταν από τη βιομηχανία άρχισαν να συγκροτούν τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς,αυτό που σήμερα ονομάζουμε «αγορές».
Το χρήμα συνέχισε να γεννά χρήμαόχι όμως πλέον μέσα από την ορθολογική βιομηχανική παραγωγή αλλά μέσα από την ανορθολογική σπέκουλα: δανεισμός, χρηματιστήριο,νομισματικές διακυμάνσεις, ομόλογα και κυρίως μέσα από το διατυμπανισμένο σύστημα του εκσυγχρονισμού, με το οποίο το ΔΝΤ λεηλάτησε τις φτωχές χώρες.
Η δίψα του χρήματος συνδέθηκε άμεσα με τη λογική του τζόγου, μία λογική η οποία αρνείται να δεί τις συνέπειες της πορείας της. Συνεπώς, δεν είναι καθόλου περίεργο ότι εκείνοι που διευθύνουν τις τύχες των «αγορών», άρα τις τύχες του συστήματος, δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν άλλες λύσεις.
2. Εκείνοι που διευθύνουν σήμερα τις τύχες του συστήματος δεν είναι οι πολιτικοί αλλά οι οικονομολόγοι. Πρόκειται για άλλη μια διαφορά ως προς τις παλαιότερες περιοδικές κρίσεις.
Επειδή η πρωτοβουλία των αποφάσεων είχε περάσει στα χέρια των «αγορών»,που υπερκέρασαν το θεσμοθετικό κράτος, οπότε και οι πολιτικοί (πρόεδροι,πρωθυπουργοί και υπουργοί) είχαν αντικατασταθεί από οικονομολόγους και υπαλλήλους του ΔΝΤ,οι αποφάσεις ήταν στενά οικονομίστικες.
Στο εξής, σημασία έχουν τα λογιστικά, οι αριθμοί, και όχι τα κοινωνικά,οι συνθήκες ύπαρξης του ανθρώπου.
Εφόσον η διαχείριση βρίσκεται στα χέρια εκείνων που λειτουργούν με τη σπέκουλαη αδιαφάνεια και η διαφθορά γίνονται πλέον μόνιμα γνωρίσματα της διακυβέρνησης.
Ταυτόχρονα, η διαχείριση από τους οικονομολόγους έχει δημιουργήσει τεράστιο πλέγμα σχέσεωνκαι δομών που η αδράνειά τους δεν επιτρέπει καμιά υπαναχώρηση ή συζήτηση στις επικρίσεις νομπελιστών, όπως ο Γκαλμπράιθ.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, κάθε προσπάθεια διορθωτικών κινήσεων και αναστολής της αποδόμησής του συστήματος είναι, πλέον, αδύνατη.
3. Η παγκοσμιότητα από δύο πλευρές
Το αποτέλεσμα είναι να βρισκόμαστε σήμερα δέσμιοι, κάτω από την παγκόσμια αυτοκρατορία των αγορών.
Από τη μια, επεκτείνεται η καταλήστευση τόσο από τις ζώνες του τρίτου κόσμουστις ίδιες τις χώρες των μητροπόλεων, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα στον δημόσιο, στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, εντελώς αντίθετα με ό, τι συνέβη στην κρίση του 29.
Και από την άλλη, υπάρχει αλληλεξάρτηση χρεών και ομολόγων διαμέσου των τραπεζών οι οποίες λειτουργούν έξω από τα όρια του έθνους-κράτους, ώστε όλες οι χώρες βρίσκονται χρεωμένες στο παγκόσμιο σύστημα των αγορών –κάτω από τις συνθήκες αυτές δεν διαφαίνεται πιθανότητα λύσης με πόλεμο μεταξύ κρατών.
Άρα βρισκόμαστε στην ιστορική καμπή της αλλαγής πολιτισμού,γιατί κάθε τέτοια αλλαγή συνιστά κρίση. Βασικά κριτήριά της είναι:
Πρώτον, η σύγχυση και η αμφισημία –που την εκφράζει, π.χ. ο μεταμοντερνισμός.
Δεύτερον η απουσία α)κοινωνικών αξιών και ηθικής, β) μελλοντικής προοπτικής, και γ) του αισθήματος της συλλογικότητας (communitas). Τρίτον,έξαρση των διακρίσεων (ρατσισμός, ανδροκρατία) και η ανοχή στη βία.
Το καθεστώς εξαίρεσης που επιβλήθηκε στην πολιτική παρουσιάζει την κρίση σαν φυσικό γεγονός, συγκαλύπτοντας τις κοινωνικές αιτίεςπου την προκάλεσαν και, κατά συνέπεια, αποκλείοντας τη δυνατότητα αναίρεσής της με κοινωνικά μέτρα.
Επικαλούμενο τις παλαιές αξίες αναζητά τη λύτρωση στο «νηστεία και προσευχή». Με άλλα λόγια, στη λιτότητα των φτωχών και στην επίκληση προς το υπερβατικό: «με τη βοήθεια του Θεού», «να βάλουμε πλάτες», «οι Έλληνες μπορούν». Κάθε αντίρρηση σ’ αυτά,καθώς και στην πολιτική της λιτότητας, ονομάζεται λαϊκισμός και είναι απαγορεύσιμη.
Ο βιολογισμός, που έχει και αυτός μακριά θητεία, παρουσιάζει εξίσου μεγάλη διάδοση αποσκοπώντας να αποσιωπηθούν οι κοινωνικές αιτίες.
Σε προέκταση των παλαιότερων μορφών του -κοινωνικός δαρβινισμός, ευγονική κ.ά.- ανανεώθηκε στις αρχές της οικονομικής ύφεσης με τη μοριακή βιολογία για να υποστηρίξει ότιοι συμπεριφορές μας και η μοίρα μας προσδιορίζονται από το DNA.
Προσφέρει ιδεολογικό έρεισμα στη βιοπολιτική και εκφέρεται με όρους φυλετικής καθαρότητας(ρατσισμού), διάσωσης του εθνικού γένους, όπως και με το παλαιότερο σλόγκαν «η Ελλάδα στο γύψο».
Ως νέα μορφή διαχείρισης του κράτους, το καθεστώς εξαίρεσης υιοθετεί τη βιοπολιτική.Πρόκειται για τη μετάλλλαξη σε απολυταρχία, για την με το πρόσχημα της «ανασφάλειας» του έθνους πολιτική κάλυψη της βιοεξουσίας, η οποία επιβάλλει έλεγχο στην κοινωνική αναπαραγωγή.
Πιο συγκεκριμένα, η βιοεξουσία κατέχει το προνόμιο να εγκαταλείπει στο θάνατο όσους δεν είναι βιώσιμοι ––αυτό το κάνει με τη διακοπή των επιδομάτων στους ανέργους, των φαρμάκων στους ασθενείς και ηλικιωμένους, τη φορολογία στους πολύτεκνους κ.ά..
Έκπτωση του βιομηχανικού μοντέλου, αποβιομηχανοποίηση και ενδοφαγία, σημαίνουν ότι μειώνεται σε όλο τον πλανήτη η ικανότητα της ανθρωπότητας να επιβιώσει. Μειώνεται η παραγωγή αγαθών και τα κεφάλαια στρέφονται στη σπέκουλαή αποθηκεύονται σε ομόλογα σε γη και σε ορυκτό πλούτο χωρίς προοπτική βιώσιμης χρήσης. Διαδίδεται η διαφθορά, λεηλατείται ο δημόσιος πλούτος, διαλύεται η μεσαία τάξη και φτωχοποιούνται οι κατώτερες.
Η κρίση της οικονομικής λειτουργίας, της χαρακτηριστικής λειτουργίας του βιομηχανικού πολιτισμού, αποτελεί την άμεσα ορατή ένδειξη αποδόμησης του όλου συστήματος.Άρα βρισκόμαστε στην ιστορική καμπή της αλλαγής πολιτισμού.
Εκείνα που είναι άμεσα ορατά είναι τα φαινόμενα παρακμής.
Η κρίση διαταράσσει την κοινωνική δομή (ανακατατάξεις και συγκρούσεις στα κοινωνικά στρώματα), συνεπώς εκπίπτουν και όλες οι πολιτισμικές λειτουργίες, όλη η κουλτούρα:
εγκληματικότητα,
διαφθορά,
βία,
παιδεραστία,
τράφικ γυναικών,
αυτοκτονίες (πάνω από 3.200επίσημα καταγραμμένες στοδιάστημα 2009-12),
κοινωνική παθογένεια(ναρκωτικά κ.ά.),
ένταση των διακρίσεων και της ανδροκρατίας,
ρατσισμός και ανάλογα φαινόμενα στο πνευματικό επίπεδο.
Βασικά κριτήριά της πολιτισμικής κρίσης στο ψυχολογικό και ιδεολογικό επίπεδο είναι:
η σύγχυση και η αμφισημία–που την εκφράζει π.χ. ο μεταμοντερνισμός, ο αμοραλισμός,
η απουσία κοινωνικών αξιών και μελλοντικής προοπτικής,
η διάλυση του κοινωνικού ιστού (communitas)
και η κατάθλιψη.
Συμπέρασμα: εφόσον το καθεστώς εξαίρεσηςαποτελεί συστατικό της νεωτερικότητας και η γενίκευσή του οφείλεται στην αποδόμηση του βιομηχανικού μοντέλου που τη θεμελιώνει, είναι αδιανόητη η διάσωση με επιστροφή στη νεωτερικότητα διαμέσου μεταρρυθμίσεων. Αντιμετωπίζουμε μεταδόμηση πολιτισμού, συνεπώς, μοναδική ιστορική έξοδος από την παγκόσμια κρίση είναι η ανατροπή και η αναδόμηση του συστήματος. Έχουν αναπτυχθεί πλέον οι τεχνικές προϋποθέσεις γι’ αυτήν–υπολογιστές, θεωρία του προγραμματισμού κ.ά. Απομένει να αναπτυχθούν και οι κοινωνικές: αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Ανεξάρτητα και παράλληλα με τις προτάσειςπου συζητούνται από τους Ζαπατίστας και άλλους (άμεση δημοκρατία, κυκλική διαχείριση, συνεταιριστική επιχείρηση), εμφανίζεται μια τάση διάλυσης των συγκεντρωτικών δομών σε αυτόνομες-ομοσπονδιακές.-"
Βιβλιογραφία
Αθανασίου, Α., 2012, Η κρίση ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» (2012). Αθήνα, Σαβάλλας.
Agamben, G., 2007, Κατάσταση εξαίρεσης. Αθήνα, Πατάκης.
Αγγελίδης, Μ. 2012, «Βαϊμάρη:Σύνταγμα και έκτακτη ανάγκη» στο Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης και οι σημερινές «αναβιώσεις» της. Αθήνα, Ινστ. Ν.Πουλαντζάς.
Banton, M., 1997, Discrimination. Buckingham-Philadelphia, Open University Press.
Brie, M., 2009,“Emancipation and the Left”, στο Panitch L.& C. Leys (eds) Socialist Register. Αθήνα, Savalas.
Childe, V. G., 1957, Man Makes Himself. Mentor, New York.
Erikson, E., 1975, Η Παιδική ηλικία και η Κοινωνία. Αθήνα, Καστανιώτης.
Frankfort, H., 1959, Before Philosophy. Harmondsworth, Pelican.
Diderot, D., 1966, “Supplément au voyage de Bougainville” στο Boygainville, Voyage autour du monde. Paris, U.G.E.
Gilmore, R. W., 2009, “Races, Prisons and War” στο στο Panitch L.& C. Leys (eds) Socialist Register. Αθήνα, Savalas.
Guha, R., 1997,“Dominaance Without Hegemony And IrsHistoriography”, στο Guha, R.(ed) Subaltern Studies III, Oxford Univ. Pr.
Meadows, D. et al., 1972, Τhe Limits of Growth. New York, Signet.
Meadows, D. et al., 1999,Πέρα από τα τα όρια. Καλαμάτα, Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας.
Montaigne, M., 1964, Essais (I). Paris, U.G.E.
Passmore, J., 1968, A Hundred Years of Philosophy. Harmondsworth, Pelican.
Polgar, S., 1972, «Population History and Population Policies from an Anthropological Respective», Current Anthr/gy 13 (2).
Τερζάκης, Φ., 2005, Καθεστώς εκτάκτου ανάγκης. Αθήνα, Futura.
Tocqueville, A. de, 1963, De la Démocratie en Amérique. Paris, U.G.E.
Χατζηιωσήφ, Χ., 2012, “Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης και η απειλή των “¨άκρων¨. Το ατελέσφορο των ιστορικών αναλογιών” στο Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης και οι σημερινές «αναβιώσεις» της. Αθήνα,Ινστ. Ν. Πουλαντζάς.
Wacquant, L., 2001, Οι φυλακές της μιζέριας. Aθήνα, Παατάκης.
Ο Σωτήρης Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925 και είναι απόφοιτος του ΕΜΠ. Οι έντονες κοινωνικές του ανησυχίες τον ώθησαν στη συστηματική ενασχόληση με τη μελέτη της Προϊστορικής Αρχαιολογίας και της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Δημοσίευσε άρθρα σε διάφορα περιοδικά σχετικά με θέματα του πολιτισμού και του κινηματογράφου. Δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές "Γράμματα της ανακωχής" (Φυτράκης, 1965), "Ψηλαφήσεις" (Δωδώνη, 1985), και πλήθος δοκιμιακών βιβλίων,καθώς και άρθρων σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Έγραψε τα βιβλία Προϊστορικοί Πολιτισμοί και Εξέλιξη (1964) και Μύθος -Κινηματογράφος -Σημειολογία - Κρίση της Αισθητικής (1973). Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν: Η εξέλιξη του ανθρώπου - V. Γλώσσα - Σώμα, 2001, Λεξικό όρων 5.Κυβερνητικής, δομισμού και της θεωρίας των συστημάτων,1987



ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ “ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ”

Και την ονόμασαν Δημοκρατία διότι ο λαός(δήμος) είναι απόλυτος κυρίαρχος και ασκεί την πολιτική εξουσία, αμέσως ή εμμέσως. Η δημοκρατία συνδέεται με τα ιδεώδη της Ελευθερίας και Ισότητος(ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία ) Πουθενά δεν γράφει ότι η λαική κυριαρχία εκπηγάζει απο Ουάσιγκτων και Βρυξέλλες. Δεν μπορεί επίσης να είναι ολίγον δημοκρατία, όπως λ.χ ολίγον παρθένα. Ομως στην εποχή της “παγκοσμιοποιήσεως” όλα είναι “πολιτικώς ορθά”. Οταν οι ΗΠΑ στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου δολοφονούσαν εκλεγμένους λαικούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής και ανέβαζαν, αιμοσταγείς δικτάτορες-τύπου Πινοσέτ, Πάπα-Ντοκ και Σομόζα,-οι αντικομμουνιστές “δημοκράτες” χειροκροτούσαν . Οταν οι ΗΠΑ επενέβαιναν στη Μ. Ανατολή οι ίδιοι“δημοκράτες” τους δικαιολογούσαν.“ Πετρέλαια” είναι αυτά . Οταν η Σοβιετική Ενωση έπνιγε στο αίμα Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία κ.α, οι αριστεροί “δημοκράτες” εξόρκιζαν τις αντιδραστικές δυνάμεις. Χιροσίμα, Γρανάδα , Φώκλαντ, Λιβύη, Λίβανος, Βιετνάμ και τώρα το Γκρόσνυ ήσαν μακρυά. Κανείς δεν ανησυχούσε απο τις “μπανανιές” που φύτευε η “Κρυφή Τυραννία”. Εμείς ξυπνήσαμε με την Χούντα και την Καταστροφή της Κύπρου. Τότε αντιληφθήκαμε ότι το φασιστικό τέρας φοράει δημοκρατικό μανδύα. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι έτρωγαν ναρκωμένοι φθηνές “μπανάνες”. Με τις δικτατορίες στην Τουρκία, βολεύονταν και έχουν τους Τουρκαλάδες στα όπα-όπα . Το Ισραήλ ούτε καν το είδαν που μετέβαλε την Παλαιστίνη σε ναζιστικό κάτεργο. Στον Κόλπο και στο Κόσσοβο δαιμονοποίησαν Σαντάμ και Μιλόσεβιτς και τους προδιέγραψαν μαζί με τους λαούς τους. Καλά να πάθουν! Ποιός τους είπε να εκλέγουν Σαντάμηδες και Μιλόσεβιτς; Ωραίο θέαμα στο CNN οι βάρβαροι βομβαρδισμοί, όχι όμως και τα γενοκτονικά εμπάργκο. Για αυτούς πέρα βρέχει. Μόνον όταν η “παγκοσμιοποίηση” χτύπησε τα συμφέροντα τους αντέδρασαν δυναμικά στο Σιάτλ και Νταβός. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Η “Κρυφή Τυραννία” μεταβάλλει τώρα σε “μπανανίες” ΗΠΑ και Ε.Ε. Ο λαός της Αυστρίας εξέλεξε-με δημοκρατικές διαδικασίες-το ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας και θέλουν να το θέσουν εκτός νόμου. Διότι είναι αντίθετο με την μονόδρομη πολιτική τους. Τι άλλο να σημαίνει η αποπομπή του απο τα όργανα της Ε.Ε.. Δηλαδή “ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΑ-ΤΟΥΡΚΑ” στην καρδιά της Ευρώπης Το ίδιο δεν κάνουν και οι Τούρκοι στρατοκράτες όταν καταργούν τα κόμματα (Ευημερίας, Κουρδικό κ.α) . Αύριο θα δέσουν και τον Βολταίρο που είπε“θα αγωνίζομαι μέχρι θανάτου για να εκφράζεις ελεύθερα την αντίθετη γνώμη σου” Τώρα η καμπάνα χτυπάει για σένα Αμερικανέ και Ευρωπαίε. Η Παγκόσμια Συνωμοσία πέταξε την μάσκα. Ξυπνάτε !!
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α
ΟΣ... ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΟΥΜΕ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Δύο δρόμοι ανοίγονται στον κόσμο: Ο πρώτος οδηγεί στον Επανελληνισμό του.. Ο δεύτερος προς την Παγκόσμια Δικτατορία και την Καταστροφή του. Οι δύο δυνάμεις συγκρούονται και απο την έκβαση της Νέας Γιγαντομαχίας θα εξαρτηθεί η τύχη του κόσμου. Ο Ζευς έχει ήδη ρίξει τον κεραυνό του απο τον Ολυμπο ( με τα μέσα της σύγχρονης Επιστήμης-Τεχνολογίας και της Κοινωνίας της Γνώσεως) για να φωτίσει και αφυπνίσει την ανθρωπότητα απο το Μεσαιωνικό σκοτάδι, να την ελευθερώσει απο τις αναχρονιστικές θρησκείες, από τα στεραιότυπα του παρελθόντος, από τις προκαταλήψεις, το ρατσιμό, την αμορφωσιά, τη διαιρεση των λαών, τους πολέμους, την καταστροφή της Φύσεως και τα δεινά που μας συσσωρεύει ο σημερινός τρόπος Σκέψεως και Δράσεως με βάση το υλιστικό κέρδος και τις βαρβαρικές δοξασίες της Ανατολής. Αισιοδοξούμε ότι η Νίκη και πάλι θα είναι του Πνεύματος.
-Καιρός είναι να περάσουμε απο τον σημερινές καταστροφικές ιδεοληψίες και τα θαύματα στον Απολλώνιο Ορθό Λόγο και στην Διονυσιακή Ψυχή που θα διαμορφώσουν τον «καλό καγαθό άνθρωπο » του 21ου αι..
- Καιρός είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος να απορρίψει τα βαρβαρικά Εβραικά «βαρύδια» της Βίβλου και να ανανεωθεί με τον Ορθό Λόγο των Πατρώων Θεών και Φιλοσόφων. Γιατί μόνον έτσι θα αποφύγει τον επερχόμενο βέβαιο καταποντισμό και αφανισμό της.
- Καιρός είναι η Ελληνική Πολιτεία να απελευθερωθεί απο τα δεσμά του Εβραιομασονικού και Βυζαντινικού κατεστημένου της σημερινής άρχουσας τάξης και να σταματήσει την ιδιότυπη κατοχή της χώρας απο τα γνωστά ημεδαπά και ξένα κέντρα εξουσίας. Ηλθε ο καιρός η Ελλάς και πάλι να ανήκει στους Ελληνες.
- Καιρός είναι να ενωθούν οι απανταχού Ελληνες και Φιλέλληνες ώστε να αποτελέσουν μιά ηθική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική δύναμη για να ανοίξουν νέους δρόμους στην Ελλάδα και στον κόσμο, εν όψει των κοσμοιστορικών αλλαγών που δρομολογούνται.
- Καιρός είναι το Ελληνικό Εθνος να αφυπνισθεί και να ανυψώσει πρωταρχικά την Παιδεία, την Ερευνα και τον Πολιτισμό, τρεις διαστάσεις που μπορούμε να αποκτήσουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των ανιπάλων και γειτόνων μας.
- Καιρός είναι να δώσουμε οράματα και θετικά υποδείγματα στον Ελληνα -και ιδιαιτέρως στην νέα γενιά- με βάση τα αρχέτυπα, της φυλής μας και τις σύγχρονες εξελίξεις.. Η Ελληνική Μυθολογία(Αρχαιολογία) και η Ιλιάδα -Οδύσσεια δίνουν τους ήρωες και τα υποδείγματα που θα οξύνουν την φαντασία, ευρηματικότητα και δημιουργικότητα των νέων μας.
- Καιρός είναι να δημιουργηθεί μιά νέα εθνική παραγωγική τάξη που παράλληλα με το κέρδος να βλέπει και τα συμφέροντα του τόπου και του λαού μας. Η πααρούσα άρχουσα πολιτικοοικονομική τάξη έχει παντελώς αποτύχει. Η «Παγκοσμιοποιημένη» οικονομία οδηγεί την χώρα προς την καταστροφή και την «μαζοποίηση».
- Καιρός είναι οι καλλιτέχνες μας να βγουν απο την Βαλκανική και Ανατολίτικη μιζέρια και να αρυσθούν απο τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και την Ελληνική Σκέψη τα αρχέτυπα, τα υποδείγματα και τις αξίες για το μέλλον της Ελλάδος και της οικουμένης. Τούτο προυποθέτει μελέτη του Ελληνικού Πολιτισμού και αναθεώρηση των μέχρι τούδε σκοταδιστικών προτύπων, σύμφωνα με τα οποία «Ελληνισμός = Χριστιανισμός» και τ’ ανάπαλιν, όπως και το δόγμα του «Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού»
- Καιρός είναι δάκαλοι , παιδαγωγοί και διανοούμενοι να κάνουν αναθώρηση των δογματικών δοξασιών τους σχετικά με την σύνδεση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας . Να καταρριφθεί το ψέμμα των δύο πυλώνων του Εθνους(Ελληνικός Πολιτισμός και Ορθοδοξία) διότι υπάρχουν πολλοί Ελληνες που δεν είναι ορθόδοξοι. Είναι αδήρητη ανάγκη ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας. Αυτό θα απαλλάξει την Πολιτεία από τις αγκυλώσεις, ώστε να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Και το εργαλείο που θα χωρίσει το Κράτος απο την Εκκλησία είναι η καθιέρωση της Απλής Αναλογικής. Ο Νίτσε έλεγε «το ελληνικό πνεύμα νοθεύτηκε με τον κληρικαλισμό και εξασθένησε»
- Καιρός είναι να εκτιμήσουμε τις επιπτώσεις των τεχνολογικών εξελίξεων σε όλους τους τομείς της ζωής μας , ώστε να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές για να βγούμε απο τις αγκυλώσεις του παρελθόντος (κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές,ασφυκτικός κρατικισμός, κομματοκρατία, παπαδοκρατία κ.α) που βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Εθνους και πρώτιστα των εργαζομένων.
- Καιρός να αναβαθμίσουμε τη Γνώση και να εκτιμήσουμε την συμμετοχή της στην διαμόρφωση των προιόντων μέσω των καινοτομιών, ενός τομέα που χωλαίνει και που μπορούμε να έχουμε απόλυτη ελευθερία και συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών μας.
- Καιρός είναι να ασχοληθούμε με την αναθεώρηση της σχέσης του ανθρώπου με την σύγχρονη τεχνολογία , όπου ο άνθρωπος και η Φύση είναι το κέντρον και η τεχνολογία το μέσον για την εξυπηρέτηση του . Ομως έως ότου ωριμάσουν οι καιροί δεν επιτρέπεται να έρθουμε σε σύγκρουση με το παγκόσμιο ρεύμα , γιατί θα καταποντισθούμε.
- Καιρός είναι να εμβαθύνουμε στην Αμεση Δημοκρατία με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών σ’ αυτήν. Η σημερινή Κοινοβουλευτική Ολιγαρχία έχει πέσει σε σήψη , παρακμή και στην περιφρόνηση των πολιτών. Επομένως χρειάζεται ανανέωση με την ενίσχυση της Λαικής Κυριαρχίας. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να αμφισβητείται το κάθε τι –ακόμη και η ύπαρξη του Θεού- όχι όμως η ύπαρξη του Ολοκαυτώματος. Τούτο είναι έκφραση ενός ολοκληρωτικού Σιωνιστικού Μεσαίωνος .
- Καιρός είναι το Ελληνικό Εθνος να σταματήσει να δέχεται αδιαμαρτύρητα τους ακρωτηριασμούς , διαιρέσεις, ανασκολωπισμούς και παραχαράξεις που του επέβαλαν και συνεχίζουν να του επιβάλλουν τα γνωστά συνωμοτικά κέντρα(εδαφικές, πολιτιστικές, γλωσσικές, ιστορικές, φυλετικές κ. α ακρωτηριασμούς ) Ο Ελληνισμός είναι ένας , ενιαίος και αδιαίρετος και εκφράζεται με την Ελληνική Συνείδηση, την Γλώσσα-την μητέρα των γλωσσών-αλλά και με το Ελληνικό Πνεύμα. Η Γλώσσα μας είναι ενιαία και διαχρονική - δεν χωρίζεται σε Ομηρική , Κλασσική, Αλεξανδρινή, Καθαρεύουσα και Δημοτική-και πρέπει να την την διατηρήσουμε αλώβητη.
- Καιρός είναι ο Ελληνισμός να ξεπεράσει τα σύνδρομα της κατωτερότητος, δουλικότητος και της υποτέλειας έναντι των ξένων . Πρέπει να διαδώσει στον κόσμο την Αληθινή Ιστορία του(Προιστορία , Κλασσική, Αλεξανδρινή και νεώτερη) και τον Πολιτισμό του, που αρχίζει εδώ και 10.000.000 χρόνια στον χώρο του Αιγαίου με τον Πρωτοέλληνα Πελασγό.
- Είναι καιρός να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, όχι δηλαδή στην επιστροφή του «παλιού καλού καιρού» αλλά στην κατανόηση με τα σημερινά δεδομένα μιάς ομαδικής ταυτότητος που θα βοηθήσει στην κατανόηση των ομοιοτήτων και των διαφορών με τους άλλους. Ο Ελληνισμουός ενώνει τους λαούς, σε αντίθεση με τις δοξασίες της ερήμου που τους διαιρεί. Ο Ελληνισμός ως τώρα έφτιαξε 5 πολιτισμούς(Προκατακλυσμιαίος, Προιστορικός, Κλασσικός, Ελληνιστικός , Αναγεννησιακός ) και η παρέμβαση του ήτο πάντοτε θετική και προοδευτική για την ανθρωπότητα. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η σημερινή επιστροφή των ξένων στον Ελληνισμό.
- Καιρός είναι οι διανοούμενοι να επιστρέψουν στον Ελληνισμό και να μπουν πρωτοπόροι στον αγώνα του λαού για το χτίσιμο του νέου κόσμου και πρώτιστα της Ελλάδος μας.
- Καιρός είναι να αναβαθμισθεί η δημοσιογραφία. Οι δημοσιογράφοι (πλήν εξαιρέσεων) βρίσκονται σήμερον στο κατώτερο επίπεδο αμορφωσιάς, δογματισμού, χειραγωγήσεως, διαβουκολισμού της κοινής γνώμης και ουσιαστικά είναι εκτός τόπου και χρόνου, «υπηρέτες αμαθέστατων καναλαρχών », ασχολούμενοι με ανούσια και βλακώδη κουτσομπολιά της γειτονιάς. Ομφαλοσκοπούν δίκην Βυζαντινών καλογήρων , οι οποίοι την ώρα που έπεφτε η βασιλεύουσα στους Τούρκους αυτοί «μετρούσαν πόσοι άγγελοι χωρούν στην μύτη της βελόνας».
- Καιρός είναι να σταματήσουν τα μεγάλα Ψέμματα και η υποκρισία σ’ αυτόν τον τόπο. Αλλα δηλαδή να λένε και άλλα να κάνουν. Οι πολιτικοί μας ευτελίσθησαν παντελώς και έγιναν περίγελως και αναξιόπιστοι στο λαό. Καιρός λοιπόν να υπάρξει ανανέωση με την ανάδειξη νέας γενιάς μορφωμένων , ορθολογιστών, έντιμων και ικανών πολιτικών .
- Καιρός είναι να βάλουμε φραγμό στο γνωστό κέντρο που μάχεται και βλάπτει συστηματικά τα συμφέροντα αυτού του τόπου
1/ Οι Ελληνικές Τράπεζες με τα πανωτόκια έκλεισαν στην 10ετία του 80’ τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες Ελληνικές βιομηχανίες. Γιατί ;
2/ Με το νόμο 1083/30/80 το Κοινοβούλιο έκλεισε 30.000 οικοτεχνίες και βιοτεχνίες . Γιατί;
3/ Για πρώτη φορά χτυπήθηκε η παραγωγή υψηλής τεχνολογίας με τις διώξεις εναντίον Κόκκαλη. Τους πείραξε το « βρώμικο χρήμα» από το Ρώσσικο λότο και η διασύνδεση Κόκκαλη με την Στάζι ;Αιδώς Αργείοι!
4/ Ο Ελλην πληρώνει σε σχέση με τον Ευρωπαίο::
α/ 8 φορές παραπάνω για να ανοίξει μιά επιχείρηση λόγω της γραφειοκρατίας..Γιατί ;
β/ ακριβότερα τα τρόφιμα και τα λοιπά καταναλωτικά αγαθά .Γιατί. ;
5/ Το νεοελληνικό κράτος γενικά εχθρεύεται τον Ελληνα. (Η Εμπορική μας Ναυτιλια μεγαλούργησε διότι έφυγε μακριά απο τα πλοκάμια του κράτους. Το ίδιο συνέβη και με τους Ελληνες μετανάστες)
6/ Ο Ελληνικός λαός αγωνίζεται για τα εθνικά μας δίκαια στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Μακεδονία μας και απο την άλλη οι « προσκηνυμένοι και οσφειοκάμπτες» παραδίδουν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια, ο κ. Σημίτης και οι Φοινικιστές υποστέλλουν την σημαία στα Ιμια, οι «αννανιστές» προωθούν το προδοτικό σχέδιο Αννάν και ο κ . Μητσοτάκης είπε:«το όνομα Μακεδονία θα ξεχασθεί σε μιά 10ετία»
7/ Επί 1300 χρόνια οι Χριστιανοί έκαιγαν Βιβλιοθήκες και τα μνημεία ’ες γην έφεραν ’ και ο κ. Χριστόδουλος δεν ξέρει τίποτα γι’ αυτά, αλλά ομιλεί περί Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού και δεν έχει το ηθικό θάρρος να ζητήσει συγνώμη για την γενοκτονία κατά του Ελληνισμού. Γιατί ;.
- Καιρός είναι το σχολείο να διαπαιδαγωγεί τους νέους και να πάψει να είναι φορέας πληροφοριών , διότι την εργασία αυτή την κάνει καλύτερα το Διαδίκτυο. Αγωγή χρειάζονται οι νέοι για να γίνουν ενεργοί π ολίτες. Η Εκπαίδευση φτιάχνει οπαδούς, η Πληροφόρηση εξηρτημένους και η συνεχής Επιμόρφωση των ανέργων δυσαρεστημένους υποτακτικούς. Δυστυχώς , η Παιδεία στον τόπο μας οριοθετήθηκε και ελέγχεται απο τον προαιώνιο και απηνή διώκτη της, που δηλώνει χωρίς ντροπή σωτήρας, εγγυητής και θεματοφύλακας των πατρώων.
- Καιρός είναι να επανέλθει στον τόπο μας η Κοινή Λογική που τόσο πολύ σπανίζει . Τα αυξημένα προσόντα και τα πολλά διπλώματα δεν έχουν αξία μπρος στον κοινό νου και είναι σπατάλη χρημάτων και κόπων των νέων χωρίς ανάλογη ανταπόδοση. Καμμία εργασία δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι η εξάρτηση των ανέργων νέων απο τα κόμματα για μιά θεσούλα στο δημόσιο.
- Καιρός είναι να πούμε την Αλήθεια για την εξαφάνιση του Ελληνισμού. Ενώ οι άλλοι λαοί και οι Ορθόδοξοι χριστιανοί αυξάνουν και πληθύνονται ο Ελληνισμός συρρικνούται. Θα χαθεί ο Ελληνισμός ; Οχι. Η Μακνόναλντ , ο Μιλάμοβιτς και οι άλλοι φιλέλληνες φρόντισαν για την αθανασία του. Εκείνο που είναι υπό εξαφάνιση είναι ο Ελληνισμός της Ελλάδος (εκ των 2, 2 εκατ. Οικογενειών 600.000 είναι αναλφάβητοι και 300.000 εξαρτώμενοι) Ομως το «πρόβλημα» για τον ΣΥΝ είναι ο γάμος των ομοφιλοφύλων.
- Καιρός είναι να τραβήξουμε το αυτί και των δικών μας Ταλεμπάν που
α/ καταστρέφουν την Ακρόπολη, το σύμβολο της Δημοκρατίας , όχι με δύο κανονιές –όπως έκαναν οι Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν ή ο Μοροζίνι – αλλα με το «γιαβάς- γιαβάς καρντάση μ’» θα την βάλουμε στο μουσείο
β/ Μπάζωσαν τα αρχαιολογικά ευρήματα στο χώρο Μακρυγιάννη για να φτιάξουν το εξαμβλωματικό Μουσείο της Ακροπόλεως.
γ/ Καταστρέφουν συστηματικά κάθε αρχαιολογικό χώρο –και ιδιαιτέρως τους προιστορικούς- όπως συνέβη στο έλος Μαραθώνος, στα Γλυκά Νερά , στην Αρχαία Πελάνα και σε εκατοντάδες θέσεις όπου πάνω στους αρχαίους ναούς χτίσθηκαν εκκλησίες του Γιαχβέ. Στην Ελλάδα ζει ακόμη το «πνεύμα» Μπαλάνου(Πρόκειται για τον συντηρητή-καταστροφέα των αρχαίων μας) Αλλά τι να περιμένει κανείς απο μιά χώρα που εκλέγει Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κληρικό; Εύγε μας!!!!
- Καιρός είναι να αντιληφθούμε οι Ελληνες ότι τα κόμματα, οι θρησκείες οι ποδοσφαιρικές ομάδες –και όχι μόνον- χωρίζουν , φανατίζουν , εχθροποιούν , καταδικάζουν τους αντιγνωμούντες και αποδυναμώνουν την συνοχή του ταλαίπωρου Εθνους των εναπομεινάντων Ελλήνων. Αντίθετα το Ελληνικό Πνεύμα και τα Γράμματα ενώνουν και προάγουν το άτομο.
- Καιρός είναι να σκύψουμε στη Γλώσσα μας :
α/ για να σταματήσουμε τον βιασμό και την φθορά της,
β/ να δίνουμε αρχαία Ελληνικά ονόματα-και όχι Ιουδαιοχριστιανικά-στα παιδιά μας , στις ονοματοθεσίες , στις οδούς ,στους συλλόγους, στα χωριά κ.α Δεν είναι νοητόν να πηγαίνουμε στην Ακρόπολη από την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενός εξωμότη του Ελληνισμού, που τον μετέβαλαν σε άγιο και προστάτη των Αθηνών. Ούτε στο σταθμό μετρό του Συντάγματος να έχεις να διαλέξεις μεταξύ δύο Αγίων(Αντωνίου και Δημητρίου) γνωστών διωκτών του Ελληνισμού.
- Καιρός είναι να ιδούμε γιατί καταργούν οι ξένοι τις έδρες Κλασσικών σπουδών , ενώ την ίδια στιγμή ιδρύουν έδρες Νεοελληνικών σπουδών. Αλλά αφού πρώτοι την καταργήσαμε εμείς ; Μήπως για να διδάξουν στον κόσμο το Βυζαντινό χριστιανισμό, ή μήπως για να αποκόψουν τον Ελληνισμό από τις ρίζες του ,ώστε σε λίγο να μας λένε χωρίς δυνατότητα αντίκρουσης ότι ο Πλάτων ή ο Σωκράτης ήτο Φοίνικας;
- Καιρός είναι να πληροφορηθούμε ποιός δολοφονεί τον Ελληνισμό; Μήπως άθελα μας, απο άγνοια, μετάλλαξη μας σε «Ιουδήλους» ή λόγω συμφέροντος είμαστε εμείς οι Ελληνες οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι του ; Επίσης πρέπει κάποτε να πληροφορηθούμε ποιός ευθύνεται για τις μεγάλες Γενοκτονίες του Εθνους , ώστε να φυλαγόμαστε του λοιπού απο τους σφαγείς- εγκληματίες , αλλά και απο τους ηθικούς αυτουργούς που βάζουν συχνά τους γείτονες μας να μας μακελεύουν .
- Καιρός είναι να πληροφορηθούμε γιατί δείχνει τόση μεγαλοθυμία, δειλία , δουλικότητα και υποταγή ο άλλοτε ανδρείος Ελληνας; Ακόμη και όταν τον σφάζουν όπως πρόσφατα(Μ.Ασία, Κύπρο, Κωνσταντινούπολη) δεν έχει αγωνιστικά αντανακλαστικά αλλά παραδίδεται σαν αμνός επί σφαγήν. Μήπως επειδή αυτό επιτάσσει ο Σαούλ (Παύλος): «οι δούλοι υπακούετε τους κυρίους μετά φόβου και τρόμου ποιούντες το θέλημα του Θεού εκ ψυχής» ή ο Ιησούς ότι «αν σε ραπίσει κάποιος απο την μιά παριά στρέψε και την άλλη» ;
- Καιρός είναι να βροντοφωνάξουμε τα μεγάλα ΟΧΙ
1/ ΟΧΙ στις Τουρκικές και «συμμαχικές» προκλήσεις και στην αρπακτικότητα της Αγκυρας στο Αιγαίο και στην Κύπρο
2/ ΟΧΙ σ’ αυτούς που παραδίδουν το ένδοξο Ελληνικό όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς και τους πάτρωνες τους ..
3/ ΟΧΙ και στις Αλβανικές προκλήσεις κατά των ελάχιστων εναπομεινάντων Βορειοπειρωτών .
4/ ΟΧΙ στην δημιουργία θέματος «Τσαμουργιάς».
5/ ΟΧΙ απέναντι στην ενδοτική πολιτική των Αθηναικών κυβερνησεων που μετατρέπουν την Ελλάδα σε «προτεκτοράτο» της Τουρκίας,

Η Ελληνική Πολιτεία επιβάλλεται να δώσει αμέσως διπλή υπηκοότητα στους Ελληνες της Βορείου Ηπείρου(Β.Η) και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον αφελληνισμό της και τις Αλβανικές προκλήσεις..
-Καιρός είναι η Ελλάδα να βγει απο την φτώχεια, την μιζέρια, την διεθνή επαιτεία και τον δανεισμό , που μας κάνει υποχείριο εκμεταλλεύσεως από τους γνωστούς διεθνείς τοκογλύφους. Είναι μιά απο τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο . Το πρόβλημα της είναι ότι το σάπιο, προδοτικό και οικογενειοκρατικό πολιτικοοικονομικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι ανίκανο να αναλάβει την ανάπτυξη των πλούσιων πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας(ήλιος, θάλασσα, υδρογονάνθρακες, μεταλλεύματα, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, πολιτισμός, τουρισμός, έρευνα, εμπόριο, ομογένεια, στρατηγική θέση της Ελλάδος κ. α )
- Καιρός είναι να σταματήσει η κραιπάλη της σπατάλης, της λεηλασίας της κλοπής και της διαρπαγής του δημοσίου χρήματος. Παραδείγματα λιτότητος και εντιμότητος πρέπει να γίνουν ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός , οι Υπουργοί , οι «Εθνοπατέρες», οι διοικητές ΔΕΚΟ κ.α που νέμονται ασύμμετρα προς τις δυνατότητες της Εθνικής μας οικονομίας τον δημόσιο πλούτο( αστυνομικούς, υπαλλήλους, ατέλειες, παχυλότατους μισθούς, επιδόματα , συντάξεις, πιστωτικές κάρτες κ.α)
- Καιρός είναι να οργανωθούν αποτελεσματικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί και το «Πόθεν έσχες» για τους άρχοντες της Πολιτείας (Δημοσίου- Τ.Α ) --------Καιρός είναι να περικοπούν οι αργομισθίες «ημετέρων», τα ταξίδια, οι δεξιώσεις, οι επιτροπές, οι υπερωρίες, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα , οι μίζες από τις προμήθειες(εξοπλισμούς, φάρμακα κλπ ) η σπατάλη του δημοσίου χρήματος κ.α Οι κυρώσεις στους καταχραστές να είναι παραδειγματικές και αποτρεπτικές για τους παρανομούντας, περιλαμβανομένης και της δημεύσεως της περιουσίας του παραβάτου και των μελών της οικογενείας του.
- Καιρός είναι να μπει τέρμα στην μετανάστευση και να επαναπατρισθούν οι λαθρομετανάστες στις πατρίδες των. Πρέπει να αναληφθεί εκστρατεία προσελκύσεως διαπρεπών Ελλήνων επιστημόνων και ερευνητών της Διασποράς στην Ελλάδα για την αναβάθμιση της Παιδείας , της Ερευνας και Τεχνολογίας
- Καιρός είναι να θέσουμε εθνικούς διαχρονικούς στρατηγικούς στόχους και να ορίσουμε όργανα προωθήσεως τούτων, τους οποίους να σέβονται όλες οι κυβερνήσεις
Τέλος , είναι καιρός να καταγγείλουμε την συνεχιζόμενη τα τελευταία 1800 χρόνια , πολιτική μίσους και φθοράς εις βάρος της πανάρχαιας πατρώας κληρονομιάς και να βρούμε την αιτία της παρακμής μας.
Και θα κλείσω με του στίχους του Κ. Παλαμά:
«Ω! λιγοστοί και ω διαλεχτοί και αρίφνητοι αύριο ίσως ! Είναι μιά Αλήθεια κάτου εδώ που τη χτυπάει το Μίσος»


Η ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΟΙΘΩΡΙΖΕΙ ;

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Με όλο τον σεβασμό που τρέφουμε στην Δικαιοσύνη, η οποία μας προατατεύει απο τους κακούργους, την αυθαιρεσία και το άδικο, είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω καλοπροαίρετα την αγωνία του απλού ανθρώπου για την σοβαρή κρίση που διέρχεται ο θεσμός . Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι παριστούσαν την Θέμιδα τυφλήν με την ζυγαριά στο χέρι. Σήμερα θα την παριστούσαν άραγε αλλοίθωρη με την ζυγαριά να γέρνει προς το μέρος των ισχυρών , των κακούργων, των κλεπτών και των απατεώνων ; Η Δικαιοσύνη είναι απο τους σπουδαιότερους και λίαν ευαίσθητους θεσμούς , διότι αποτελεί το στήριγμα κάθε ευνομούμενης Πολιτείας και της ίδιας της Δημοκρατίας. Δυστυχώς σήμερα η Δικαιοσύνη υπονομεύεται εκ των έσω και εκ των έξω, απο τα κέντρα εκείνα που θέλουν να αλώσουν όλους τους θεσμούς για να ελέγξουν πλήρως τη χώρα. Τον τελευταίο καιρό ήλθαν στο φως παραδικαστικά σκάνδαλα που άπτονται επίορκων δικαστών, μεγαλοδικηγόρων, πολιτικών, εκκλησιαστικών και επιχειρηματικών παραγόντων που εμπλέκονται σε παραδικαστικά κυκλώματα , γεγονός που έχει κλωνίσει την εμπιστοσύνη του απλού πολίτη στους δικαστές. Η πλουτομανία της εποχής μας έχει πλήξει και την Δικαιοσύνη. Το πολιτικό μας σύστημα έχει μολυνθεί και η μόλυνση του έχει μεταδοθεί και στην Δικαιοσύνη. Οπως η κυβέρνηση λειτουργεί ως υπερασπιστής των συμφερόντων των πολυεθνικών και των επιχειρηματιών , έτσι και ορισμένοι επίορκοι δικαστές εμφανίζονται ως υπερασπιστές των κακούργων . Επικρατεί η γενική εντύπωση ότι στο δικαστήριο δεν βρίσκεις πάντα το δίκαιο σου αν δεν έχεις πρόσβαση σε κάποιο από αυτά τα παραδικαστικά κυκλώματα και δεν διαθέτεις κάποιον επώνυμο μεγαλοδικηγόρο , ή τον δικηγόρο-κλειδί που σχετίζεται με αυτά. Η ανησυχία της κοινής γνώμης είναι σοβαρή διότι διαπιστώνει αδυναμία των δικαστηρίων να φωτίσουν την αλήθεια. Η παθογένεια της Δικαιοσύνης οφείλεται :
1/ Στην διαφθορά ενίων επίορκων δικαστών, που ασφαλώς αποτελούν βόμβα στα θεμέλια της Δικαιοσύνης
2/ Στα κενά και στην έλλειψη εκσυγχρονισμού του δικονομικού μας σύστηματος.
3/ Στην διαπλοκή μεταξύ της πολιτικής, δικαστικής, εκκλησιαστικής εξουσίας και του παραδικαστικού παρακράτους των μεγαλοδικηγόρων.
Αυτά τα κενά τα εκμεταλλεύονται οι μεγαλοαπατεώνες και οι κακούργοι, προς μεγάλη ζημία των απλών πολιτών. Αρχίζουν δίκες που ποτέ δεν τελειώνουν διότι τις εμποδίζει η «μαύρη χειρ» της διαφθοράς . Ως τότε οι κακούργοι και μεγαλοαπατεώνες κυκλοφορούν ελεύθεροι . Αντίθετα υπάρχουν αθώοι που μεταβάλλονται σε θύτες απο τους κακούργους και μεγαλοαπατεώνες . Αυτοί δεν μπορούν να αποδείξουν την αθωότητα τους διότι οι κακούργοι και απατεώνες με τους μεγαλοδικηγόρους – «καθηγητές» βγάζουν το μάυρο άσπρο και τον θύτη τον κάνουν θύμα. Αναβάλλουν συνεχώς τις δίκες με διάφορα δικονομικά τερτίπια έως ότου επιτύχουν την επιθυμητή σύνθεση του δικαστηρίου που θα τους απαλλάξει. Δεν εξηγείται αλλιώς η διαιώνιση δικών άλλοτε διότι δεν παρουσιάζονται στο δικαστήριο οι πραγματικοί ένοχοι, άλλοτε οι μάρτυρες και άλλοτε οι δικηγόροι . Ετσι κρατούν για χρόνια κυριολεκτικά «ομήρους» αθώους πολίτες που κατηγορούνται απο τους θύτες , χωρίς να μπορούν να αποδείξουν την αθωότητα τους, διότι τα δικαστήρια συνεχώς αναβάλλονται και οι υποθέσεις τους ενταφιάζονται στον όγκο των φακέλλων . Ομως ο χρόνος είναι πάντα υπέρ των κατηγορουμένων και όχι υπέρ των αθώων θυμάτων. Διότι όσο καθυστερεί η δίκη ο πανδαμάτωρ χρόνος δίνει τη λύση, είτε με τον θάνατο ορισμένων προσώπων , είτε με την παραγραφή των αδικημάτων , είτε τέλος με την μεταστροφή των μαρτύρων και την εξεύρεση νέων ψευδομαρτύρων. Μήπως η αναβολή βολεύει και τους δικαστές για να μεταθέτουν για το μέλλον τις διάφορες υποθέσεις ; Ομως πρέπει να αναγνωρίσουμε τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν οι δικαστές για να φέρουν εις πέρας τον τεράστιο όγκο των υποθέσεων που έρχονται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δεν είναι λοιπόν σπάνιες οι περιπτώσεις όπου οι μεγαλοδικηγόροι μετατρέπουν τους μεγαλοαπατεώνες και τους κακούργους σε θύματα και αθώες περιστερές και γίνονται κατήγοροι αθώων ανθρώπων !! Δεν θα αναφερθώ στην αθώωση των τραπεζών για τα πανωτόκια, γιατί οι τράπεζες είναι κράτος εν κράτει. Βέβαια πάντοτε συνέβαιναν δικαστικές πλάνες. Η διαφορά είναι ότι τώρα τα κρούσματα έχουν πληθύνει . Σήμερα οι κακοδικίες είναι εξώφθαλμες , διότι η διαφθορά έχει πάρει κεφάλι. Είναι ορατή ακόμη και διά γυμνού οφθαλμού και προβάλλεται και απο τα ΜΜΕ. Βέβαια η άλλη άκρη της ανευθυνότητας και της βλάβης του θεσμού είναι τα τηλεδικαστήρια που ευτελίζουν την Δικαιοσύνη , μεταβάλλοντας την από Θεά σε κοινή « γυναίκα των τριόδων». Ωστόσο πρέπει να παραδεχθούμε ότι τα ΜΜΕ συχνά συνέβαλαν στο βγουν στο φως της δημοσιότητος δικαστικά σκάνδαλα, πλάνες και κακοδικίες.. Επομένως εκείνο που πρέπει να ισχύει είναι το μέτρον και η αυτοσυγκράτηση πάντων απέναντι στον ιερό θεσμό της Δικαιοσύνης. Μιά άλλη γάγγραινα της Δικαιοσύνης είναι τα «μιλημένα » ή «στημμένα» δικαστήρια. Είχαν βγει στην δημοσιότητα περιπτώσεις που οι μεγαλοδικηγόροι επέλεγαν ακόμη και την σύνθεση του δικαστηρίου της αρεσκείας των. Και πήγαινε μετά να αποδείξεις ότι εσύ είσαι το πραγματικό θύμα και άλλος είναι ο θύτης, όταν ο πρόεδρος είναι προκατηλειμένος υπέρ του κακούργου και του απατεώνα. [Θα μου πείτε αυτό συνηθίζεται σήμερον ακόμη και στις διεθνείς σχέσεις . Ορα Κύπρο και Τουρκία. ΟΗΕ , ΗΠΑ και Βρετανία έχουν μεταβάλει την Κύπρο από θύμα εισβολής και κατοχής σε θύτη και την Τουρκία σε θύμα. ] Αν μάλιστα ο κακούργος και απατεών υφαρπάσουν την πρώτη απαλλακτική απόφαση, μετά ούτε που πατάνε στο δικαστήριο και με διάφορες αιτιάσεις , όπως λ. χ διαμονή στο εξωτερικό , ή με «ιατρικές γνωματεύσεις» με ανύπαρκτά ή γελοία προβλήματα υγείας (λ. χ ζάκχαρο, οσφυαλγία κ. α ) απαξιούν να έλθουν στο δικαστήριο. Τότε οι πρόεδροι αναβάλλουν από 6μηνο σε 6μηνο και απο χρόνο σε χρόνο στο διηνεκές τις δίκες και μερικές γίνονται ατέρμονες . Ο απλός πολίτης θα ήθελε να δει μιά Δικαιοσύνη που να μπορεί να τον προστατεύσει αποτελεσματικά απο τους εγκληματίες, τους κακοκοποιούς, τους κλέφτες και τους απατεώνες. Ζητά να προστατευθεί απο τους αδικοπραγούντες, όσο ψηλά κι’ αν βρίσκονται αυτοί που τον αδικούν. Ενας απλός πολίτης με στοιχειώδεις γνώσεις νομικής προτείνει τα εξής :
1/ κάθαρση των επίορκων δικαστών και εξυγείανση του δικαστικού σώματος
2/ εξυγείανση του Δικηγορικού Συλλόγου με την εκδίωξη των επίορκων και απατεώνων δικηγόρων .
3/ βελτίωση τους Σωφρονιστικού Συστήματος.
4/ η σύνθεση των δικαστηρίων να μην είναι «προσυνενοημένη »
5/ οργάνωση Υπηρεσίας Ελέγχου των δικαστών και δικαστηρίων
6/ βιαία προσαγωγή κατηγορουμένων , μηνυτών, μαρτύρων και δικηγόρων όταν συστηματικά παρακωλύουν την διεξαγωγή της δίκης πέραν ενός ευλόγου χρόνου.
7/ ταχεία διεξαγωγή των δικών, ήτοι εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και όχι ατέρμονες δίκες . Εάν δεν επαρκούν οι δικαστές να προσληφθούν κι’ άλλοι.
8/ αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων όσον ψηλά κι’ αν βρίσκονται . Αλήθεια γιατί οι αναρχικοί που αναστατώνουν κάθε λίγο την Αθήνα μένουν χρόνια τώρα ατιμώρητοι; Ποιός τους έχει δώσει ασυλία και ατιμωρησία ;
9/ οι μεγαλοδικηγόροι να μην τυγχάνουν ειδικής μεταχειρήσεως στα δικαστήρια, ούτε να επηρεάζουν τους δικαστές . Οι πολίτες ζητούν απο τους δικαστές το ευνόητον, που κακώς σήμερα το λένε δικαία δίκη.
10/ εκσυγχρονισμό του δικονομικού μας συστήματος ώστε να κλείσουν τα κενά, τα παραθυράκια και πορτούλες που επιτρέπουν να περνά απο μέσα το ψέμμα και να εμποδίζεται η αλήθεια.
11/ αυστηρότητα στην παροχή γνωματέυσεων των γιατρών , όταν πρόκειται να εμφανισθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
12/ οι δικηγόροι να μην μετέρχονται μεθόδους εκβιασμού και να μην τρομοκρατούν τα θύματα τους για να τα υποχρεώνουν να υποχωρήσουν.
[Και κάτι παραδικαστικό . Ας βελτιώσουν τα αποχωρητήρια του Καλλιμάρμαρου Δικαστικού Μεγάρου .Είναι χειρότερα και αυτών των Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων]
Οι νόμοι μοιάζουν με ιστό αράχνης που πιάνει μόνον τα μικρά έντομα, ενώ αφήνει τα μεγάλα να τον διατρυπούν.
Παρά ταύτα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην αδέκαστη Δικαιοσύνη και να στηρίξουμε την προσπάθεια εξυγείανσης της . Αυτή πρέπει να είναι διαρκής. Εκείνοι που θέλουν να την κατεδαφίσουν είναι οι κακοποιοί και ορισμένα ξένα κέντρα που υπονομεύουν συστηματικά την χώρα με σκοπό να την ελέγχουν. Διότι σύμφωνα με έγκριτους Αμερικανούς αναλυτές η σήψη των θεσμών προηγήθηκε στην υπερατλαντική δημοκρατία , διότι κι’ εκεί συμβαίνουν τα ίδια-αν όχι και χειρότερα. Αρα η σημερινή σήψη και παρακμή είναι « American made» Βέβαια η πλειοψηφία των δικαστών είναι έντιμοι, αντικειμενικοί και αδέκαστοι που πραγματικά κοσμούν ως αδάμαντες το δικαστικό σώμα. Αυτοί δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα για να φέρουν εις πέρας τον αυξανόμενο όγκο των υποθέσεων και να φωτίσουν την αλήθεια. Αυτούς τους τιμούμε, όπως τιμούμε και τον θεσμό της Δικαιοσύνης, σαν στυλοβάτη της Πολιτείας και της Δημοκρατίας.
ΤΕΛΟΣ


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Ενώ η Τουρκία ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της για την Ευρώπη, πολλοί είναι εκείνοι που αμφιβάλλουν αν οι Τούρκοι ανήκουν στην Ευρώπη.Τέσσαρες μεγάλοι είπαν για τους Τούρκους τα εξής:
- Καποδίστριας : «ο βάρβαρος τουρκικός λαός δεν πρέπει ποτέ να θεωρηθεί Ευρωπαίος»
- Λόυδ Τζώρτζ κγια την συνθήκη της Λωζάνης, με την οποίαν διατήρησαν οι Τούρκοι την Μ. Ασία : «αποτελεί την αισχρότερη σελίδα της Ευρωπαικής Ιστορίας», γιατί με αυτή παραδόθησαν «τα Αγια στους σκύλους και οι μαργαρίτες στα γουρούνια»
- Κλεμανσώ: «απ’ όπου πέρασαν οι Τούρκοι ο πνευματικός πολιτισμός υποχώρησε»
- Γλάδστον: «απ’ όπου πέρασαν οι Τούρκοι μιά πλατιά κηλίδα αίματος δείχνει τα ίχνη της διαβάσεως τους και σε όλη την έκτασιν της κυριαρχίας τους , ο πολιτισμός εξαφανιζόταν...οι Τούρκοι απο την ημέρα που εισέβαλαν στην Ευρώπη εξακολουθούν να είναι το μόνο αντιανθρώπινο είδος της ανθρωπότητος» [περιοδ. Διεθνές Βήμα,τ. 34, Εκδότης Γ. Μυλωνάς] Αυτά εις απάντησιν του άσχετου ή πληρωμένου Αγγλου ιστορικού που συνηγόρησε πρόσφατα υπέρ της Τουρκικής εντάξεως. Δυστυχώς, τα εγγόνια αυτών έγιναν «ατζέντηδες» και «χαμάληδες» των Τούρκων στρατηγών και των Γκρίζων Λύκων, να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη των 25. Εγιναν το χαλί να περάσει η φασιστική και στρατοκρατική Τουρκία, παρά τις Γενοκτονίες που έχει διαπράξει πρόσφατα και στο παρελθόν (Ελλήνων, Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων , Κούρδων κ.α), και παρά τις κατάφωρες παραβιάσεις :
1/ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
2/ των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο,
3/ του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, ακόμη και αυτών που υπέγραψε προ 6ήνου με την Ε. Ε .
Δεν είναι μόνον οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί που λησμόνησαν -προς χάριν του κέρδους- την ιστορική αλήθεια και τις προγονικές ρήσεις . Είναι και ορισμένοι Ελληνες που ξέχασαν την Γενοκτονία των Ελλήνων στην Μ. Ασία το 1922-την μεγαλύτερη Γενοκτονία όλων των εποχών -τους βανδαλισμούς στην Πόλη το 1955, την Τραγωδία της Κύπρου απο τις ορδές του Τουρκικού Αττίλα το 1974 και την συχιζόμενη Κατοχή , τις ιταμές παραβάσεις και παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, τις απειλές χρήσεως βίας κ. α. Και παρ’ όλα αυτά πιστεύουν στην ουτοπία ότι οι Τούρκοι θα αλλάξουν .... όταν εισέλθουν στην Ε. Ε. Γιατί όμως, δεν άλλαξαν στο ΝΑΤΟ ; Και αντί να ενισχύσουμε την άμυνα μας με τόλμη και αποφασιστικότητα και να δώσουμε ένα νέο όραμα στο καταπτοημένο Εθνος –όπως έκαναν άλλοτε οι Μαραθωνομάχοι και Σαλαμινομάχοι Αθηναίοι- και με θυσίες , κόπους και μόχθους να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία που επιβουλεύεται την Ελευθερία και Εθνική μας Ανεξαρτησία και Ακεραιότητα, οι ηγέτες μας εδώ και δεκαετίες συνεχώς υποχωρούν και συμμορφώνονται πλήρως προς τα κελεύσματα της εξουσιαστικής και εγκληματικής μαφίας της Ουάσιγκτον και των « υποτακτικών» της (Βρετανών και Ισραηλινών). Ετσι καταντήσαμε οιωνοί «προτεκτοράτο» της Τουρκίας. Την υποχώρηση την αποκαλούν ρεαλιστική πολιτική, τον πατριωτισμό τον θεωρούν εθνικισμό και την κοινή λογική την λένε αδιαλλαξία. Η Ευρωπαική κοινή γνώμη είναι αντίθετη με την ένταξη της Τουρκίας, διότι οι Τούρκοι δεν είναι Ευρωπαίοι. Παρά ταύτα οι 25 ανάξιοι ηγέτες της συμφώνησαν ομόφωνα για την ένταξη της , διότι επρυτάνευσαν λόγοι οικονομικοί. Ετσι προστάζουν οι Πολυεθνικές. Προσβλέπουν στα 75 εκατ. των εξαθλιωμένων Τούρκων-μαζί με ισαρίθμους της Ανατολικής Ευρώπης – για να ανταγωνισθούν την Κίνα και Ινδία . Αυτοί που θα ωφεληθούν φυσικά είναι οι πολυεθνικές, ενώ οι λαοί της Ευρώπης θα πληρώσουν πανάκριβα την Τουρκική ένταξη. Διότι η συγκλιση όλων θα γίνει προς τα κάτω, προς το Ασιατικό επίπεδο αμοιβών και όρων ζωής. Τώρα δικαιώνεται το σύστημα του προστατευτισμού και των δασμών, διότι και πιό δημοκρατικό ήτο και πιό ωφέλιμο για τους πολίτες. Ας όψονται αυτοί που έφεραν την «παγκοσμιοποίηση». Οι ΗΠΑ προωθούν την ένταξη της Τουρκίας για γεωπολιτικούς λόγους:
1/ για να επεκτείνουν την παγκόσμια κυριαρχία τους στην Μ. Ανατολή , Κεντρ. Ασία- Καύκασο , ήτοι στον χώρο των πετρελαίων.
2/ για να λάβουν θέσεις απέναντι στο Ιράν και στα πλευρά της ταχέως αναδυομένης υπερδυνάμεως , της Κίνας . Προφανώς προετοιμάζουν τον επικείμενο πόλεμο εναντίον του Ιράν , αλλά και τον μελλοντικό πόλεμο με την Κίνα.
3/ η Τουρκία προστατεύει απο βορρά το «αγαπημένο παιδί» της Ουάσιγκτον, το Ισραήλ.
Οσον αφορά το Ισραήλ, αυτό είνα υπέρ της ένταξης διότι προσβλέπει στην μελλοντική εισδοχή και του ιδίου στην Ε.Ε, όχι φυσικά για να την στηρίξει αλλά να την υπονομεύει εκ των έσω , όπως κάνει η Βρετανία, αλλά και η Τουρκία πριν ακόμη γίνει μέλος της . Επομένως, η Τουρκία κάνει το «ρήγμα» για να περάσει το Ισραήλ , και αργότερον ίσως οι Αραβικές χώρες , το Μαρόκο, η Ουκρανία κ.ο.κ . Οι ατλαντικοί αρχιτέκτονες της Ευρώπης προσβλέπουν σε μιά αδύνατη πολιτικά και διευρυμένη εμπορικά Ευρώπη προς τη Μ. Ανατολή, με την μετατροπή της σε «ελευθέρα ζώνη εμπορίου» και «κοινό εδάφος ασφαλείας» . Σ’αυτόν τον χώρο η Τουρκία παίζει καθοριστικό γεωπολιτικό ρόλο και αποτελεί και μιά ελκυστική αγορά. Ετσι οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι θα απαλλαγούν λίαν συντόμως απο τον ατέρμονα πόλεμο στο Ιράκ με την ανάθεση του στον ΟΗΕ και στους Ευρωπαίους , ώστε να ασχοληθούν με την προετοιμασία της εισβολής στο Ιράν. Ομως εμείς πως ανεχόμαστε τέτοιο παραλογισμό;
1/ Είναι δυνατόν να είσαι στην Ε. Ε και ταυτοχρόνως να απειλείσαι με πόλεμο απο ένα κράτος που ακόμη δεν έγινε πλήρες μέλος ;
2/ Είναι δυνατόν ένα κράτος που θέλει να γίνει μέλος στην Ε.Ε , να μην αναγνωρίζει ένα μέλος της που ζητά τον ψήφο του ;
3/ Είναι δυνατόν ένα κράτος που θέλει να γίνει μέλος να διατηρεί κατοχικά στρατεύματα στο έδαφος ενός άλλου κράτους μέλους και να δηλώνει ο αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Οζκιόκ ότι η Κύπρος είναι και θα παραμείνει εσαεί « στρατηγικός χώρος ασφαλείας» για τηνΤουρκία;
Και όταν όλα αυτά συμβαίνουν πως είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός , η Κυβέρνηση , το Κοινοβούλιο και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως να δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι είναι «Εθνική Στρατηγική» η ένταξη της Τουρκίας και να προωθούν με κάθε μέσον την είσοδο της στην Ευρώπη, χωρίς όρους και χωρίς προυποθέσεις; Ο στρατηγός Μόλκε είχε πει ότι η καλύτερη νίκη είναι να υπαγορεύσεις στον αντίπαλο να πράττει αυτά που εσύ θέλεις . Ούτε ο Πιραντέλο δεν θα διενοείτο τέτοιο έργο του παράλογου. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο προ ολίγων δεκαετιών, αυτοί οι ηγέτες θα είχαν οδηγηθεί σίγουρα στο Γουδί επί εσχάτη προδοσία. Και δυστυχώς αυτό γίνεται με την δική μας συμμετοχή, διότι έτσι μας ‘διαπαιδαγώγησαν’ με την φαιά και μαύρη 5φαλαγγίτικη προπαγάνδα τους τα δοσίλογα Μέσα Μαζικής Διαβουκολεύσεως. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Εντός ολίγου αρχίζει νέος κύκλος αναταραχών στα Βαλκάνια με την ανεξαρτοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και ίσως και την απόσχιση του Μαυροβουνίου από την Σεβία, εξελίξεις που πιθανόν να ενεργοποιήσουν νέες εστίες κρίσεων εγγύς των συνόρων μας . Θα παραδώσουμε το όνομα "Μακεδονία" στα Σκόπια, όπως το θέλουν τα ξένα ανθελληνικά κέντρα και οι δικοί μας 5φαλαγγίτες συνεργάτες τους; Τότε ασφαλώς θα έχουμε ανοίξει την θύρα για απολυτρωτικές τάσεις των Σκοπιανών . Βέβαια δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και οι Αλβανοί Τσάμηδες που διεκδικούν την Τσαμουριά ( την Ηπειρο ως την Πρέβεζα). Τότε ασφαλώς θα εμφανισθεί και ο απο Ανατολών «άσπονδος φίλος και σύμμαχος » μας για τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Αιγαίο και Κύπρο. Και τότε δεν μας σώζει ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η Ε. Ε, γιατί όλοι αυτοί δρουν κρυφά και φανερά εναντίον μας. Επομένως, πρέπει να καθίσουμε κάτω νηφάλια, λαός και ηγεσία , και πάρουμε αποφάσεις με όραμα αλλά και με θυσίες και αίμα ακόμη –αν χρειασθεί- για την αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων. Η μέθοδος της στρουθοκαμήλου οδηγεί στην ήττα(1897, 1922, 1974, Ιμια). Γιατί δεν παραδειγματιζόμαστε από το ηρωικό 1940-45; Τότε που αντιμετωπίσαμε νικηφόρα δύο σιδερόφρακτες φασιστικές δυνάμεις και δεν παραδοθήκαμε . Διότι ό,τι παραδώσεις αμαχητί με την υπογραφή σου , δεν το ξαναπαίρνεις πίσω . Ομως πως θα προχωρήσουμε με Κυβερνήσεις που δεν αντέχουν σε πιέσεις και με ΜΜΕ που λένε βλακείες και διαβουκολεύουν καθημερινά τον Ελληνικό λαό με ατέρμονες ηλίθιες συζητήσεις ‘περί όνου σκιάς’ ; Με ΜΜΕ που καταπίνουν την κάμηλο και διυλίζουν τον κώνωπα; Που φέρονται παρόμοια με τους καλογήρους της Πόλης προ της Αλώσεως, που αντί να μάχονται στα τείχη της Βασιλεύουσας , αυτοί μετρούσαν πόσοι Αγγελοι χωράνε στην μύτη της καρφίτσας. Αυτά όλα κινούνται στα όρια εθνικής προδοσίας. Οταν ανοίξεις την μικρή οθόνη αισθάνεσαι τη φοβερή καταστροφή που συντελείται στον τόπο μας . Ωστόσο είναι ακόμη καιρός -έστω και την τελευταία στιγμή- να αφυπνισθούμε από τον θανάσιμο λήθαργο και να βγούμε απο τον βούρκο. Να ξεράσουμε το υπνωτικό δηλητήριο που ρίχνει μέσα μας μιά μερίδα ανάξιων και επικίνδυνων καναλαρχών και δημοσιογράφων, πολιτικών και παραθυροκένταυρων -με την εγκληματική ανοχή του ΕΡΣ. Ολοι αυτοί αντί ν’ ασχολούνται με τα σοβαρά και τα σπουδαία προβλήματα του λαού και του Εθνους, «φλυαρούν μετά μαλακίας» Οι βάρβαροι όμως προ των πυλών ακονίζουν τα γιαταγάνια τους για το λαιμό μας. Θα πούμε πάλι το «σφάξεμε αγά μου για ν’ αγιάσω ; »

http://eblog.gr/AMFIKTYON



HELLASGATE
ΕΛΛΑΣΓΚΕΙΤ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Η αποκάλυψη της παρακολουθήσεως των τηλεφώνων του κ. Πρωθυπουργού , των Υπουργών και άλλων Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών είναι μιά σοβαροτάτη προειδοποίηση όχι μόνον προς την χώρα μας, αλλά και προς τον κόσμο ολόκληρο, ότι μπήκε και επισήμως στην ζωή μας ο «BIG BROTHER». Τώρα πιά το κράτος των Πολυεθνικών είναι αναξέλεγκτο και μπορεί να επιβάλει παντού τους νόμους του , ενώ το εθνικό κράτος είναι εντελώς αδύναμον να μας προστατεύσει. Ο «Μεγάλος Αδελφός » είναι κοντά μας, μέτοχος, στην τσέπη μας, στο σπίτι μας, στο γραφείο μας, στην επιχείρηση μας , στο αυτοκίνητο μας, στα μυστικά μας, ακόμη και στην ερωτική μας σχέση. Η χθεσινή πολύκροτη Συνέντευξη Τύπου των τριών υπουργών άφησε περισσότερα αναπάντητα ερητηματικά απο εκείνα που απήντησε. Επομένως, ακόμη και οι ειδικοί δεν μπόρεσαν να δώσουν σαφείς απαντήσεις στο ΤΙΣ , ΤΙ, ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΩΣ και ΔΙΑΤΙ , ερωτήματα βασικά για κάθε σοβαρή εκτίμηση Πληροφοριών. Και τούτο διότι κάποιοι έσβησαν τα πειστήρια του εγκλήματος . Δεν θέλω να παραστήσω τον ειδικό. Αλλά με τις γνώσεις του αξιωματικού πληροφοριών του Στρατού και εκείνες του σημερινού χρήστη Η/Υ και του τέως αξιωματικού επικοινωνιών , κρυπτογράφου και ηλεκτρονικού πολέμου, θα προσπαθήσω να προσεγγίσω το θέμα. Την αλήθεια ίσως ποτέ δεν θα την μάθουμε, αλλα μπορεί κανείς να κάνει ορισμένες διαπιστώσεις και να θέσει τα κρίσιμα εκείνα ερωτήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ορισμένα πρώτα λογικά συμπεράσματα. Απο πλευράς VODAPHONE προκύπτουν τα κάτωθι εύλογα ερωτήματα , απορίες αλλά και εγκληματικές ευθύνες:
1/ Γιατί η VODAPHONE διέκοψε το λογισμικό πριν διαπιστώσει ΠΟΙΟΣ , ΠΟΥ , ΠΟΤΕ και ΓΙΑΤΙ το χρησιμοποιούσε; Αν αυτό δεν είναι εγκληματική ενέργεια τότε τι είναι ; Μήπως αφέλεια ή βλακεία; Ομως γνωρίζουμε ότι στις Πολυεθνικές τα διευθυντικά στελέχη είναι «αετοί» , διαθέτουν άριστες τεχνικές γνώσεις και έχουν και υψηλοτατο δείκτη νοημοσύνης. Οπερ άτοπον να επικαλούνται αμέλεια ή βλακεία για τον διευθυντή της VODAPHONE .
2/ Γιατί η VODAPHONE, η οποία βάσει συμβατικής υποχρεώσεως έχει πρώτιστο καθήκον να ελέγχει τα μηχανήματα της(hardware) και το λογισμικό της(software) για τυχόν υποκλοπές, δεν το έπραξε και έπρεπε να έλθει η κατασκευάστρια εταιρεία ERICSON, ύστερα απο εννέα μήνες να το αποκαλύψει; Επίσης θεωρούμε αδιανόητο ολόκληρη VODAPHONE να μην είχε την δυνατότητα να αποκαλύπτει παρόμοιους ιούς.
3/ Πως προήλθε η τοποθέτηση του λογισμικού υποκλοπής (ο ηλεκτρονικός κοριός); Μήπως διέθεταν τα συστήματα της ERICSON το εν λόγω λογισμικό εκ κατασκευής εν υπνώσει ; Η μήπως τοποθετήθηκε απο άτομο, που προσήγγισε εκ του σύνεγγυς το σκληρό δίσκο της VODAPHONE στο Χαλάνδρι ; ή τέλος εστάλη εκ του μακρόθεν, με e –mail, πράγμα δύσκολον;
4/ Γιατί η VODAPHONE καθυστέρησε επί εννέα μήνες να το διαπιστώσει ; Και πως γνωρίζει τον χρόνο αυτόν ότι λειτουργούσε το σύστημα υποκλοπών; Γιατί αυτοκτόνησε το στέλεχος της μιά ημέρα προ της αποκαλύψεως του συμβάντος . Δεν σας φαίνεται παράξενο;
5/ Γιατί δεν ειδοποίησε, παράλληλα με τον κ. πρωθυπουργό, και τον εισαγγελέα και την θεσμοθετημένη Αρχή Ασφαλείας Τηλεπικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών , ως ώφειλε βάσει του Νόμου ; Αλλά γιατί δεν ειδοποίησε και το αρμόδιο τμήμα καταστολής ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΛΑΣ, πριν ακόμη αποσυνδεθεί το εν λόγω λογισμικό ώστε να διερευνήσουν το έγκλημα;
6/ Μήπως όλα αυτά είναι σκηνοθετημένα για να καλύψουν τον υποκλοπέα , ο οποίος μπορεί να είναι είτε η ίδια η VODAPHONE , είτε κάποιος υπάλληλος της , όργανο κάποιας μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών , είτε τέλος τον παραλήπτη των υποκλοπών, που κατά την γνώμην μας το πιθανότερο είναι μία απο τις τρεις μυστικές υπηρεσίες, ήτοι η CIA, η Mossad, ή η Βρετανική M16
Απο πλευράς της Ελληνικής Κυβερνήσεως τα ερωτηματικά είναι τόσα πολλά, ώστε μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ενέχει σοβαροτάτη πολιτική ευθύνη χειρισμών . Το πιθανότερο δε είναι να αποκαλύπτει την μισή αλήθεια, για να μην έλθει σε σύγκρουση με τα όχι και τόσο σκοτεινά κέντρα που διέταξαν την υποκλοπή . Ωστόσο εκείνο που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητος είναι ότι η υποκλοπή προξένησε καταστροφική βλάβη της εθνικής μας ασφάλειας.
1/ Γιατί δεν λειτουργούν οι μηχανισμοί ασφαλείας του κράτους; Ολοι διαπιστώνουμε μιά γενική παραλυσία, μιά πρωτοφανή χαλάρωση των διωκτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και μιά γενική διάλυση του κράτους , σε βαθμό ώστε τούτο να έχει παραδοθεί ολοσχερώς στο εγκληματικό παρακράτος .
2/ Μήπως όλη αυτή η καταστρεπτική πολιτική επιβάλλεται απο τους κανόνες της «παγκοσμιοποιήσεως» και η κυβέρνηση αισθάνεται λόγω δεσμεύσεων αδύναμη να τους αντιμετωπίσει; Μήπως το κράτος και οι νόμοι των Πολυθεθνικών είναι ισχυρότεροι των εθνικών νόμων και θεσμών και ήθελαν να μας περάσουν αυτό το μήνυμα με την υποκληπή;
3/ Γιατί δεν λειτούργησε ούτε πριν , ούτε μετά η Αρχή Ασφαλείας Τηλεπικοινωνιών με αυτεπάγγελτους ελέγχους στις εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας ;
4/ Γιατί η ΕΥΠ δεν αντελήφθη το συμβάν , δεδομένου ότι διαθέτει τμήμα Αντικατασκοπίας με αρμοδιότητες ελέγχου των δραστηριοτήτων ξένων μυστικών υπηρεσιών εντός της χώρας.
4/ Γιατί δεν κινητοποιήθηκαν, όταν ειδοποιήθηκε το μέγαρο Μαξίμου, όλες οι συναφείς υπηρεσίες και βοηθούμενοι απο εξειδικευμένους τεχνικούς –ελεγκτές για να συνδράμουν την προανακριτική διαδικασία, αλλά τηρήθηκε του τάφου σιωπή ως χθές; Μήπως δεν επιθυμούσε η κυβέρνηση «να πιάσει την καυτή πατάτα» και σκοπίμως την άφησε να κρυώσει, ώστε να χαθούν οι απαραίτητες πληροφορίες που θα οδηγούσαν στο εγκληματικό παρακράτος; (Ο λαός μας λέει πέρσι κάηκε φέτος μύρισε)
5/ Γιατί η κυβέρνηση έσπευσε να αποκλείσει το θέμα της Kατασκοπίας , ενώ όλα δείχνουν ότι είναι «καραμπινάτη» υπόθεση Kατασκοπίας σε βάρος του δευτέρου τη τάξη πολιτειακού παράγοντος της χώρας, που έχει στα χέρια του ολόκληρη την Εκτελεστική Εξουσία ; Αν είχαν διαταχθεί εγαίρως οι έλεγχοι πιθανόν να μας οδηγούσαν στο ΠΟΙΟΣ το έκανε , ΤΙ έκανε, ΠΟΥ ήτο το τελικό κέντρο ακροάσεων, ΠΟΤΕ έγινε και σε τι χρονικά διαστήματα ενεργοποιείτο το σύστημα, ΠΩΣ μπήκε το λογισμικό υποκλοπής και πως ενεργούσαν οι δράστες και τέλος ΔΙΑΤΙ το έκαναν. Τι επιζητούσαν (ήτο πολιτική ή οικονομική κατασκοπεία); Oλα όμως οδηγούν στην περιοχή της Αμερικανικής και της Βρετανικής Πρεσβείας , την κρίσιμη εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, που δρούσε ανανενόχλητος ο «Μεγάλος Αδελφός » δήθεν για να μας ασφαλίσει .Στην πράξη όμως μας περνούσε τις αλυσίδες της σκλαβιάς με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Είναι αλήθεια ή όχι ότι το λογισμικό της ΕΥΠ είναι Ισραηλινής προελεύσεως; Είναι αλθεια ή όχι ότι προμηθευόμαστε ηλεκτρονικό υλικό των Ε.Δ απο την ίδια χώρα; Και αν ναι, είναι τούτο προς όφελος της εθνικής μας ασφάλειας; Και ερωτάται η Κυβέρνηση: Ποιός ο λόγος να πληρώνουμε τεράστια ποσά για τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, όταν αυτές είτε αδρανούν , είτε είναι ανίκανες να μας προστατεύσουν; Μήπως πρέπει ο Ελλην πολίτης να πάρει στα χέρια του την ασφάλεια του; Το τελευταίο ερώτημα είναι και το πλέον κρίσιμο: Μπορεί η κυβέρνηση να προστατεύσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας και την ζωή του Ελληνα πολίτη; Διαθέτει την Πολιτική Βούληση ; Ως τώρα απέδειξε με έργα το αντίθετον. Αν δεν μπορούν οι αρμόδιοι να μας φυλάξουν καλύτερα να πάνε στα σπίτια τους . Στις Ενοπλες Δυνάμεις όλοι γνωρίζουν ότι «ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» Τέλος το Ελληνικό Κράτος και οι παρακολουθούμενοι πολίτες πρέπει να διεκδικήσουν βαρύτατες αποζημιώσεις απο την VODAPHONE . Το αξίζει.
http://eblog.gr/AMFIKTYON



Προβληματισμοί και Σκέψεις(μέρος 2ον )


ΟΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝΤΕΣ

Η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας και του προέδρου του Αρείου πάγου να γίνεται απ’ ευθείας απο τον λαό. Να σταματήσει η λίστα των βουλευτών , η οικογενειοκρατία και ο «επαγγελματίας » πολιτικος. Να αρθεί η μονιμότης των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι αξιοσημείωτον το πως αντιλαμβανόμαστε την δημοκρατία, αφού έστω και μιά μικρή ομάδα πιέσεως μπορεί να επιβληθεί στο σύνολον (λ. χ να κλείσει την κυκλοφορία στο κέντρο των Αθηνών για κάποιο της αίτημα και ουδείς να μπορεί να την σταματήσει) Ο παιδεραστής ή ο εγκληματίας προστατεύεται από τον νόμο όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, όχι όμως και η κοινωνία που πρέπει να τους γνωρίζει για να προφυλαχθεί απ’ αυτούς. Νόμοι υπάρχουν πολλοί , αλλά κανένας δεν τους τηρεί. Και το παράδειγμα δίνουν οι ανάξιοι «πολιτικάντηδες» που μας κυβερνούν. Διότι σημερον εξέλειπαν οι πραγματικοί πολιτικοί. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αναπαραγωγή της κομματικής τους εξουσίας και ο τόπος ας γίνει σκόνη και καμμένη γη.
Οι κοινωνίες μας δεν τιμούν τους εκλεκτούς που ανάλωσαν την ζωή τους υπέρ Πατρίδος και Ελευθερίας, Ούτε τους διακεκριμένους επιστήμονες , διανοουμένους, καλλιτέχνες , ηθικούς ανθρώπους που ευεργέτησαν την κοινωνία και υπηρέτησαν με συνέπεια τις αξίες,. Τιμά ποδοσφαιριστές, ανθρώπους του θεάματος, και τους αρνητές των αξιών. Επίσης προβάλλει τα σκύβαλα , τα σκουπίδια, τους ουτιδανούς , τα πορνίδια , τους απατεώνες , τους εγκληματίες , τα τρωκτικά της εξουσίας και του δημοσίου χρήματος κ. ο. κ Ομιλούν για εργασιακά δικαιώματα και δικαίωμα στην απεργία . Ομως αυτά είναι λόγια χωρίς αντίκρυσμα. (με εξαίρεση το δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ ) Οταν υπάρχουν στρατιές ανέργων και πεινασμένων τριτοκοσμικών μεταναστών που εισρέουν στη χώρα και καραδοκούν για μιά θέση στον ήλιο, πως μπορείς κύριε συνδικαλιστά να ομιλείς για απεργία ; Ποιόν κοροιδεύεις ; Τι έγιναν λοιπόν οι αγώνες του εργατικού κινήματος; Με το άνοιγμα των φθηνών αγορών εργασίας της Κίνας και της Ινδίας προς όφελος των πολυεθνικών ανετράπησαν τα πάντα. Ομως οι πρώτοι που πρόδωσαν το εργατικό κίνημα είναι οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές .
Η Ελλάδα επολέμησε σε δύο παγκόσμιους πολέμους στο πλευρό των συμμάχων και οι Ελληνες έχυσαν αναλογικά περισσότερο αίμα έναντι όλων των λαών του κόσμου. Αλλά σήμερον οι αγνώμονες σύμμαχοι υποστηρίζουν την φασιστική και εθνικιστική Τουρκία , την Αλβανία του άξονος και του Χότζα και την Βαρδάσκα του Τίτο, που όψιμα ονόμασαν Μακεδονία, σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Και ενώ ο γεναίος στρατηγός Ντε-Γκωλ. αρνήθηκε να βάλει την Μεγάλη Βρετανία με αυτό το όνομα –επειδή και Γάλλοι έχουν το όνομα Βρετάνη – οι δικοί μας ασκπόνδηλοι και δειλοί ηγέτες δέχθηκαν σιωπητά το ιστορικό και ένδοξο Ελληνικό όνομα «Μακεδονία » για την Βαρδάσκα και παρέδωσαν αμαχητί στους Τούρκους εθνικό έδαφος στα Ιμια και στην Κύπρο.

ΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ

Οι πολιτικές μας ηγεσίες δεν πήραν το μήνυμα του Ελληνικού λαού για σθεναρή αντίσταση απέναντι στην αλαζωνική και προκλητική Τουρκία,. Υποχωρούν δουλικότατα όχι μόνον έναντι των ισχυρών της γης , αλλά και των ανίσχυρων και αλαζωνικών γειτόνων μας και παραιτούνται από τα απαράγραπτα εθνικά μας δίκαια . Πότε είχαμε δίκαιο όταν ζητούσαμε την Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα ή τώρα που δεχθήκαμε να συζητήσουμε το προδοτικό σχέδιο Αννάν; Πότε λέγαμε την αλήθεια ; Οταν διεκδικούσαμε ότι η μοναδική διαφορά μας με την Τουρκία είναι ο καθορισμός της Υφαλοκρηπίδος ή σήμερα που διολισθήσαμε στις «Συνοριακές διαφορές στο Αγαίο» και στις «γκρίζες ζώνες»; Οταν το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αποφάσισε την ΜΗ παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία και των Παραγώνων του» ή τώρα που συρόμαστε πίσω απο τα Σκόπια εκλιπαρούντες το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια» χωρίς καμμία ανταπόκριση απο την άλλη πλευρά; Ολοι πιέζουν τον δειλό και λιπόψυχο διότι γνωρίζουν ότι αυτός θα κάνει-όπως πάντα- την τελευταία υποχώρηση. Εμείς οι Ελληνες εβοηθήσαμε τους Εβραίους στην Κατοχή, πορότι ανέκαθεν ήσαν ο πλέον άσπονδος εχθρός μας. Αυτοι όμως αντί να μας βοηθήσουν , συνεχίζουν να μας πολεμούν και εμείς εμμένουμε στην Ιουδαιοχριστιανική θρησκεία και τιμούμε και δοξολογούμε κάθε Κυριακή τον «Εκλεκτό λαό του Ισραήλ».
Πως όμως να χαρακτηρίσεις ένα λαό που αυτοαφορίζεται κάθε Κυριακή στους ναούς, που έχει απαρνηθεί τους πατρώους θεούς προς χάριν των Εβραίων θεών, που έχει αποποιηθεί την αρχαία πνευματική του κληρονομιά, που έχει σπάσει τις ρίζες του με την ιστορία και τον πολιτισμό του, που ανέχεται τον συνεχή ακρωτηριασμό του, τις αλλεπάλληλες Γενοκτονίες και τους εξευτελισμούς και παρά ταύτα δεν αντιδρά;. Και παρότι τείνουμε να εξαφανισθούμε από το προσκήνιο της ιστορίας εμείς άδωμεν , όπως τα σαληγγάρια σφυρίζουν πάνω στα αναμμένα κάρβουνα. Πως να χαρακτηρίσεις τον Ελληνα-Ιουδήλο που καταδέχεται πάνω στους ένδοξους ναούς του να χτίζονται Ιουδαιοχριστιανικοί ναοί(στην ουσία συναγωγές) και όμως τον έχουν κάνει να τα θεωρεί Ελληνικά; Πως να χαρακτηρίσεις ένα λαό που ένώ τον δόξασαν τα παιδιά του(λ. χ Κεντέρης και Θάνου) τα καταδικάζει και τους δίνει το «κώνειο» διότι αυτό επιβάλλει το δόγμα και η διεθνής εξουσία, που θέλει τους Αμερικανούς δρομείς να έχουν τα πρωτεία; Κι’ αυτό ανεξαρτήτως του αν έκαναν χρήση αναβολικών ή μη. Αλλά και ποιός δεν κάνει σήμερον; Ο κύκλος έχει κλείσει και ένα πράγμα μας έμεινε: Η Αντίσταση, Αλλά παραιτηθήκαμε κι’ από αυτήν για να είμαστε τα «καλά παιδιά» της γειτονιάς. Βάζουμε πάντα τους ξένους διαιτητές στις διαφορές μας,(όρα Σχέδιο Αννάν) σαν να βρισκόμαστε ακόμη στην παιδική μας ηλικία και έχουμε ανάγκη της ξένης προστασίας.(συνεχίζεται)

ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

Ο κόσμος γίνεται μαζοπολτός κι’ εμείς θα χαθούμε μέσα σ’ αυτόν αν δεν αφυπνισθούμε εγκαίρως. Αν δεν ενωθούμε και ενεργοποιήσουμε τα πανάρχαια γονίδια της φυλής μας, τότε βαίνουμε προς εξαφάνιση. Οι ανθρωποποίητες θρησκευτικές μας ιδεοληψίες είναι προιόν συμφερόντων που μας κρατούν καθηλωμένους στην πλαστή δυστυχία μας. Ωστόσο μπορούμε να επιτύχουμε το «Ευ Ζην» αν εμείς αποκτήσουμε την βούληση και την αυτογνωσία και πούμε. Εγώ είμαι Ανθρωπος! Εχω Νου, Βούληση και Συναίσθημα και τα βάλουμε όλα να εργασθούν για το καλό μας. Πίσω απο την κατεστραμμένη από το Ψέμμα προσωπικότητα μου , υπάρχει το Ολον, η Συμπαντική δημιουργική πνοή . Ιδιαίτερα εμείς οι Ελληνες έχουμε απόθεμα ιδεωδών και εμπειριών της πατρογονικής μας κληρονομιάς Ολοι οι απανταχού Ελληνες πρέπει να ενωθούμε. Αν δεν το κάνουμε τότε θα μείνει ένας και μοναδικός λαός στην Γη, ο Εβραικός, και οι τρεις Αβραμικές θρησκείες (Ιουδαισμός, Χριστιανισμός και Ισλαμισμός) θα μεταλλαχθούν σε μία, την παγκόσμια Πανθρησκεία της Νέας Τάξεως Πραγμάτων . Είναι η εσχάτη πλάνη να αναμένουμε την επιβίωση μας απο την ύπαρξη ή όχι του Ιουδαιοχριστιανισμού. Γιατί ο Ελληνισμός προυπήρξε πολλές χιλιάδες χρόνια πριν απο τον Χριστιανισμό. Αυτές είναι υπεύθυνες γιατί έβαλαν στον Ανθρωπο το Φόβο , το Δέος, τον Τρόμο με τη Βίβλο και συνεχίζουν να τον κρατούν δεσμώτη με τα μέσα μαζικής εξαχρείωσης . Το Ελληνικό Εθνος μπορεί να επιβιώσει αρκεί:
1/Να ξαναβρεί τις θρησκευτική , πνευματική και πολιτιστική του ταυτότητα.
2/ Να μάθει εκ νέου την ενιαία και διαχρονική Ελληνική μας Γλώσσα [Ομηρική, Κλασσική, Αλεξανδρινή, Νεοελληνική(καθαρεύουσα-δημοκτική)] . 3/Να μορφωθεί με την Ελληνική Φιλοσοφία και Γραμματεία.
4/ Να λατρέψει τους Πατρώους θεους και Φιλοσόφους του .
5/ Να ενωθεί οικουμενικά και να διασυνδεθεί πνευματικά, πολιτιστικά και οικονομικά με τον απανταχού Ελληνισμό.
Η Ελλάς πρέπει να παίξει και πάλι το ρόλο της σαν πολιτιστικός φάρος του Εθνους μας και της Οικουμένης. Να συσπειρώσει τους Ελληνες και Φιλέλληνες. Με το οικουμενικό Ελληνικό Πνεύμα ο λαός μας μπορεί και πρέπει να μεγαλουργήσει, να γίνει εξωστρεφής και διεθνιστής για να μεταδώσει το Ελληνικό μήνυμα στα πέρατα της Οικουμένης. Η Βαλκανική εσωστρέφεια και μιζέρια μόνον κακό μας κάνει.
Τώρα που οι δυνάμεις της βίας επισείουν το φάσμα της τρομοκρατίας, και της επιστροφής στον Νέο Μεσαίωνα, με τα πιό τρομερά ψεύδη και τον περιορισμό των δημοκρατικών μας ελευθεριών, εμείς πρέπει να κινητοποιηθούμε και να αντισταθούμε . Οι δυνάμεις της βίας και της παγκοσμιοποίησης για να επιτύχουν την παγκόσμια επικράτηση τους δεν διστάζουν να διαμορφώνουν καταστάσεις ώστε να χυθεί και πάλιν άφθονο αίμα στον πλανήτη. Γιατί χωρίς αίμα η επικράτηση και η στεραίωση της παγκόσμιας δικτατορίας τους δεν είναι εφικτή. Διαφορετικά η υποταγή των λαών στην Νέα Τάξη τους θα είναι βραχύβια και αμφισβητήσιμη.
Οταν η βία όμως πλησιάζει, το άτομο ενεργοποιεί δυνάμεις που το κάνουν να αφυπνισθεί, ν’ αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτόν του για να επιβιώσει.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΗΘΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Το αγωνιστικό πνεύμα και ο ενθουσιασμός για Ελευθερία, Δημοκρατία , Πρόοδο και Ειρήνη μας βοήθησαν επί Κατοχής να επιβιώσουμε μέσα σε εκείνο το φοβερό περιβάλλον της πείνας, της καταστροφής και του θανάτου .Η καλύτερη αντίσταση στο ψέμμα που κατακλύζει τα πάντα, που εμποδίζει την παγκόσμια πληροφόρηση, που μας κάνει να νοιώθουμε μονάδες σε ένα ωκεανό βίας , απάτης και υποκρισίας είναι να μείνουμε ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ, απτόητοι και γεναίοι. Αν δεχθούμε την επιστροφή του νέου Μεσαίωνα που εγκαινίασαν με τις μυστικές φυλακές, τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, τις αλυσίδες στο πόδια, τα συρματοπλέγματα της Κύπρου, τους Αγνοούμενους Κυπρίους και τόσα άλλα τερατουργήματα τότε θα έχουμε χάσει την μάχη και τον πόλεμο. Πρέπει με τον αγώνα μας να γίνουμε ηθικοί καταλύτες και να τους χαλάσουμε τα σχέδια . Θα παρομοιάσω εκείνον που ανθίσταται στο ψέμμα και στην βία με τον ατρόμητο μαχητή πάνω στο ύψωμα που είναι αποφασισμένος να αμυνθεί ακόμη και μόνος, ή να πέσει μαχόμενος,.
Μπορεί να μην πάρουμε τώρα αμέσως τις σημαίες να βγούμε στους δρόμους, αν η κατάσταση δεν το επιτρέπει . Ομως πρέπει να προετοιμάζουμε το έδαφος πνευματικά και ψυχολογικά για να κατέβουμε στους δρόμους ή και στο πεδίο της μάχης , οταν απειληθεί η εθνική μας ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα . Επίσης πρέπει να βγούμε στους δρόμους όταν κινδυνεύσει η Ελευθερία και η Δημοκρατία και όταν απαγορευθεί το Ελληνικό Πνεύμα (όπως συνέβη επί Θεδοσίου Α! το 393 π. Χ τότε που απαγορεύθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες) . Γιατί τίποτα σήμερον δεν είναι δεδομένο και όλα παίζονται. Πρέπει να νικήσουμε την δειλία που έχουν εμφυσήσει στο λαό μας οι κατακτηκτητές και οι Πεμπτοφαλαγγίτες συνεργάτες τους. Εμείς οι μεγαλύτεροι να εμψυχώσουμε τον λαό με λόγια και με γεναίες πράξεις, με την πολιτική της παθητικής αντίστασης του Μαχάτμα Γκάντι. Να του εμφυσήσουμε θάρρος και ενθουσιασμό και να του ζεστάνουμε τις ελπίδες . Τα ψέμματα περνούν εύκολα σε ένα μολυσμένο απο την προπαγάνδα της 5ης φάλαγγας, άτομο , όπως τα μικρόβια σε ένα ξαδυνατισμένο οργανισμό.
Η Τρομοκρατία, οι Βανδαλισμοί και ο μηδενισμός σαν μορφές πάλης πρέπει να μείνουν μακρυά απο εμάς, διότι είναι όπλα που ευνοούν τον αντίπαλο. Ιδιαίτερα πρέπει να αφυπνισθεί η πνευματική ηγεσία του τόπου μας που σήμερα είναι είτε συμβιβασμένη και αποστρατευμένη , είτε σε βαθύτατο λήθαργο , είτε τέλος εργάζεται σαν αργυρώνητη υπηρέτρια στην υπηρεσία της διεθνούς εξουσίας και της πλουτοκρατίας.
Για εκείνους που συμβιβάζονται με το ψέμμα τους ερωτώ :
Τι θα πουν στα παιδιά τους;
Να ζήσουν μέσα στο ψέμμα ή να γίνουν έντιμοι άνθρωποι και άξιοι σεβασμού απο τους άλλους, από τις οικογένειες τους και απέναντι στον εαυτόν τους; Τι κόσμο θα τους παραδώσουν; Αν το άτομο γνωρίσει τον εαυτόν του τότε μπορεί να βρει μόνο του το σωστό δρόμο για να γίνει χρήσιμος στα παιδιά του, στην κοινωνία και στην πατρίδα .

ΤΟ «ΕΥ ΖΗΝ»

Ο φυσιολογικκός άνθρωπος δεν πρέπει να γράφει ή να λέγει ψέμματα και να διαστρέφει την αλήθεια σε γνωστούς και φίλους . Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να διαστρεβλώνει την αλήθεια όταν απευθύνεται στην κοινή γνώμη. .Εν προκειμένω το λειτούργημα του δασκάλου και του δημοσιογράφου είναι σοβαρότατο, διότι με την πέννα του ή την φωνή του μπορεί εσκεμμένα και δόλια να εξαπατά το κοινό και να προκαλεί μεγάλα δεινά στην πατρίδα του. Αντίθετα, όταν υπηρετεί την αλήθεια γίνεται ο καταλύτης για την ανατροπή του ψεύδους . Και η αλήθεια αφήνει πάντα ανοιχτή την θύρα της αμφισβήτησης για να συνεχίσει το έργο της η Ερευνα. Συχνά αυτό θα βλάψει το προσωπικό του συμφέρον. Ομως αξίζει αυτή η υλική θυσία προς όφελος της πατρίδος του και του κοινωνικού συνόλου.
Οποιος ευεργετεί την πατρίδα του αργά ή γρήγορα αμοίβεται ηθικά από την κοινωνία και την Ιστορία, Διότι ,όπως έλεγε και ο Σωκράτης , «τιμιότερο, οσιότερο και αγιότερο πράγμα εστί η πατρίς» Πατρίδα μας είναι η Ελλάς, και Εθνος μας το Ελληνικό. Η Ε.Ε δεν είναι η μόνιμη πατρίδα μας, αλλά η θετή μητριά. Ο Σιωνισμός με οποιονδήποτε μανδύα είναι σαν το λύκο που φοράει την λεοντή αμνού για να ξεγελάσει το ποίμνιον. Ο καλός δημοσιογράφος και πνευματικος άνθρωπος δεν πρέπει να πωλήσει την πένα του ή το πνεύμα του στον σατανά . Αυτό απαιτεί ηθικό θάρρος και γεναιότητα για να αντισταθεί στις υλικές προσφοτές και στις πιέσεις, και στις απειλές ακόμη κατά της ζωής του. Πρέπει να μίνει αδιάφθορος και ασυμβίβαστος στο ψέμμα. Να υποστεί εξαγνισμό δια παντός του πνεύματος και της ψυχής του που θα τον οδηγεί προς το καλό και αγαθό. Γνώμονας του πρέπει να είναι πάντοτε ο Ανθρωπος. Αυτό είναι δύσκολο για τους νέους, που παρότι έχουν υψηλότερα ιδανικά απο τους μεγάλους, δέχονται αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς απο το σύστημα. Η ανεργία και η ανασφάλεια κρέμεται σαν Δαμόκλειος σπάθη πάντω στο κεφάλι τους Είναι και η εσωτερική ανάγκη που τους πιέζει να απολαύσουν την ζωή, και να σταδιοδρομήσουν και να αναδειχθούν. Αρα δύο δρόμοι ανοίγονται ενώπιον τους: Πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς που τους οδηγούν στο δρόμο της απωλείας, της ατίμωσης και της προδοσίας; Οχι βέβαια. Διότι όταν μπουν σ’ αυτό το λούκι, θα χάσουν την συνείδηση τους και θα πληρώσουν ακριβά τα ελάχιστα αργύρια του συμβιβασμού και της προδοσίας.
Η είσαι τίμιος , ειλικρινής, πνευματικός και ηθικός γίγας ή είσαι πνευματικος νάνος, συμβιβασμένος, προσκηνυμένος, άτιμος και ψεύτης. Μέση λύση δεν χωράει. Δεν υπάρχουν αλεπότρυπες και δεν ισχύει εδώ το «ολίγον παρθένα» όπως και το «ολίγον έγκυος». Η είσαι στο κοπάδι και δειλός ή είσαι μπροστάρης και γεναίος. Πρόσεχε λοιπόν, γιατί η κοινωνία σε παρακολουθεί, και αυτήν πρέπει να φοβάσαι . Αυτή είναι ο μεγάλος κριτής. Οχι η Διεθνής Τράπεζα Πληροφοριών των Βρυξελλών, της CIA και του NSA που μας έχει όλους φακελλώσει. Ούτε η διεθνής Εξουσία της γνωστής εγκληματικής και συνωμοτικής σπείρας.Αυτοί να ξέρεις ότι είναι θρασύδειλοι και ηθικοί νάνοι για να σε κρίνουν.
ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Με ποιό τρόπο θα συμβιβάσεις την ηθική σου υπόσταση μέσα στην πρακτική του βίου σου αυτό είναι το δυσκολότερο πρόβλημα που καλείσαι να το λύσεις μόνος σου, αφού θα πρέπει να ικανοποιήσεις παράλληλα με την υλική σου ύπαρξη και την ηθική σου συνείδηση. . Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο φίλε μου και θα σε βασανίζει συνεχώς ώσπου να φύγεις απο αυτόν τον κόσμο Κάθε φορά όμως αυτή η πάλη θα σου δίνει ηθικές και σωματικές δυνάμεις και θα σου δυναμώνει το πνεύμα για να συνεχίζεις τον ωραίο, όσο και σκληρό και αληθινό αγώνα της ζωής . Μόνον έτσι θα φθάσεις σε ανώτερες σφαίρες πληρότητας και συνειδητότητος. Η ζωή αυτή μπορεί να μην σου δώσει πλούτη, αλλά θα απολαύσεις το «Ευ ζην» σ’ αυτόν τον κόσμο και όχι στον επουράνειο Παράδεισο του Γιαχβέ. . Αυτό θα σε αποζημιώσει με μιά απέραντη εσωτερική ευτυχία και ευδαιμονία. Αυτό το απέδειξε η φυλή μας σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις με τελευταίο επικό μεγαλούργημα την Εποποιία του 1940-45. Με πόσο θάρρος και αυταπάρνηση προς τον θάνατο αντιμετωπίσαμε τότε τους δύο πανίσχυρους εισβολείς, και μετά την πείνα και τις κακουχίες της Κατοχής χωρίς να λυγίσουμε. Τότε είχαμε ενθουσιασμό και ελπίδα για το αύριο. Σήμερον όλα έχουν καταρρεύσει.
Στο παρελθόν μας έλεγαν ότι ο Κομμουνισμός ήτο το μέλλον του κόσμου και ότι εδώ τελείωνε η ανθρώπινη ιστορία. Ομως ο κομμουνισμός που επαγγέλονταν ήτο διαφορετικός απο αυτόν που εγκαθίδρυσαν . Στην πράξη μιά μικρή κομματική ολιγαρχία εγκατέστησε αντί για ενα δίκαιο και ανθρώπινο σύστημα ένα άδικο, γραφειοκρατικό, ουτοπιστικό , καταπισεστικό και αντιανθώπινο καθεστώς, που ήλεγχε τα πάντα. Με την πρόσφατη αναίμακτη διάλυση του άφησε στη θέση του ένα μεγάλο κενό που το κάλυψε η πιό σκληρή και βάρβαρη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.
Και από την άλλη μεριά η Δυτική προπαγάνδα μας λέγει ότι μόνον με τον καπιταλισμό θα απολαύσουμε μιά πλούσια ζωή με ελευθερία και δημοκρατία και όλοι πίστεψαν και προσχώρησαν στον πιό άγριο καπιταλισμό, τον Νεοφιλευθερισμό. Ομως αντί να δώσουν ελευθερία δράσεως στον καθένα με κριτήριο τον υγιή ανταγωνισμό, εγκαθίδρυσαν ένα ολοκληρωτικό σύστημα παραγωγής και εκμετάλλευσης, το οποίον ελέγχεται εξ ολοκλήρου απο τα μονοπώλεια και ολιγοπώλεια των πολυεθνικών και των τραπεζών. Στο μοντέλο αυτό του πιό βάρβαρου Νεοφιλελευθερισμού μεσαιωνικού τύπου με μυστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως, αλυσίδες στα πόδια, βασανιστήρια κλπ, τον ρόλο του κράτους έχουν αναλάβει οι ανεξέλεγκτες πολυεθνικές εταιρείες-τράπεζες , που έγιναν κράτος εν κράτει. Με αυτό το βάρβαρο καπιταλισμό πορεύεται τώρα η Κίνα και η Ινδία σε μιά ξέφρενη κούρσα χυδαίας και άναρχης ανάπτυξης, χωρίς φραγμούς και χωρίς να υπολογίζουν τον Ανθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Η κατάσταση σε όλο τον κόσμο έχει πλήρως ανατραπεί και η ζωή έγινε αφόρητη σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γης. Κανείς δεν κατέχει αυτή την στιγμή την λύση στο πρόβλημα αυτό. Πάντως αυτή δεν θα προέλθει απο ένα κόμμα ή από ένα έθνος αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτοί που δίνουν απλοικές συνταγές για πόλεμο κατά των πολυεθνικών δίνουν ουτοπίες στον λαό. Εκείνο που μπορεί να συστήσει κανείς σαν μέσον εξόδου απο την κρίση είναι::
1/ ο αγώνας για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων
2/ η καθολική συμμετοχή στην συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει σε παγκόσμιο επίπεδο . Αν διώξουμε τις πολυεθνικές μονομερώς ή επιμείνουμε στις παλαιές συνταγές (διαφθορά, γραφειοκρατία, εργασιακές σχέσεις, απομονωτισμός, αγκύλωση στο παρελθόν κ. α)ασφαλώς θα θρηνήσουμε ανεπιθύμητη ανεργία και περιθωριοποίηση

Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το σημερινό κατ’ επίφαση καπιταλιστικό σύστημα, στην ουσία είναι ένα κατευθυνόμενο σύστημα από μιά κλειστή πλουτοκρατική σπείρα των θρησκόληπτων Νεο-συντηρητικών που έχει ενσωματώσει μέσα της τα πιό ακραία Ιουδαιοχριστιανικά φονταμενταλιστικά στοιχεία, επιβάλλοντας ένα νέο μεσαιωνικού τύπου ζυγό στον κόσμο. Αυτή με σημαδεμένα χαρτιά λυμαίνεται τον παγκόσμιο πλούτο και όχι μόνον. Ετσι οι ολίγοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί φτωχότεροι . Αλλά δεν είναι μόνον η φτώχεια διότι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν φτωχοί. Σήμερα ο άνθρωπος εξαναγκάσθηκε να αποκολληθεί απο το φυσικό του περιβάλλον και τη γη του για να γίνει προλετάριος και εξαρτημένος καθ’ ΄όλα απο τις πολυεθνικές και την κοινωνική πρόνοια. Η κοινωνική και οικονομική πυραμίδα έχει αντιστραφεί και η ισορροπία της είναι ασταθής. Ούτως εχόντων των πραγμάτων όλα οδηγούν σε Παγκόσμια Επανάσταση ή σε εκρήξεις τοπικών υφαιστείων και αναταραχών. Επομένως αργά ή γρήγορα η κατάσταση θα ανατραπεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κόσμου. Γι’ αυτό δεν πρέπει να είμαστε αρνητικοί στις αλλαγές που είναι υπέρ του Ανθρώπου, αλλά να βοηθήσουμε όλοι μαζί να διαμορφωθεί το νέο εθνικό και παγκόσμιο μοντέλο διακυβερνήσεως. Ολα τα κοινωνικά συστήματα (κομμουνισμός, σοσιαλισμός, φασισμός, ναζισμός και νεοφιλελευθερισμός) απέτυχαν να φέρουν την ευτυχία και ευδαιμονία στον άνθρωπο. Και τούτο διότι στηρίχθησαν στην θρησκευτική αντίληψη του Καλού-Κακού, της Κόλασης-Παράδεισος (της Ιουδαικής Βίβλου), της υπεροχής του «Εκλεκτού λαού έναντι των Απόκληρων μη Εβραίων (Γκόιμ» ), τέλος στο διχαστικό δόγμα «διαίρει και βασίλευε» της διεθνούς εξουσίας. Αντιθέτως, η Ελληνική κοσμοθέαση πρεσβεύει την ενότητα του κόσμου( ζευκτικός είναι ο Ζευς ) , στην Ελευθερία, στην Δημοκρατία, στον
Αθλητισμό, στον Ανθρωπισμό και το σπουδαιότερο στην Μέση Οδό(στο Μέτρον) κ.α .
Κατά τους Ελληνες ο κόσμος δεν είναι ούτε κόλαση, ούτε παράδεισος , αλλά ένας στίβος για ένα διαρκή σκληρό αλλά ωραίο αγώνα προς επιβίωση και ανέλιξη του ατόμου και των κοινωνιών σε ανώτερες σφαίρες συνειδητότητος για να πλησιάσει το θείον. Για τον μετριασμό δε της σκληρότητας του αγώνος εφεύρον την Δημοκρατία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Δικαιοσύνη και τους λοιπούς δημοκρατικού θεσμούς.. Επομένως εκείνο που χρειάζεται ο κόσμος σήμερον είναι :
1/ η εμβάθυνση και επέκταση της Δημοκρατίας(Αμεση Δημοκρατία)
2/ η ενίσχυση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.
3/ ο σεβασμος της Φύσεως και η επανόρθωση των οικολογικών καταστροφών
Τούτο θα πραγματοποιηθεί με δύο ταυτόχρονες κινήσεις: Η μία προς την Παγκοσμιοποίηση :
α/ Με την παγκόσμια τεχνολογική ενοποίηση του κόσμου(με σεβασμό όμως στην ιδιαιτερότητα και στην διατήρηση των διαφόρων πολιτισμών )
β/ Την από κοινού αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων μέσω του ΟΗΕ (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της καταργήσεως των Πυρηνικών Οπλων , της μειώσεως των εξοπλισμών, της καταπολεμίσεως της Φτώχειας , της Αγραμματοσύνης , των ανισοτήτων στην Μόρφωση , του Ελέγχου των Γεννήσεων,, των Ασθενειών κ. α).
γ/ Την απο κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικολογικής καταστροφής

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ

Παράλληλα με την Παγκοσμιοποίηση, είναι ανάγκη οι κοινωνίες να αναπτύξουν μιά αντίθετη τάση προς την Παγκοσμιοποίηση, αυτή που οδηγεί στην πραγματοποίηση της Δημοκρατίας των Πολιτών .
Αυτή θα επιτευχθεί με την καθιέρωση:
α/ Της Αμεσης Δημοκρατίας στα εθνικά κράτη, στις πόλεις , στην γειτονιά, στους τόπους εργασίας ,στην λήψη των αποφάσεων κοκ .
β/ Tην εξασθένιση των σύγχρονων πολυεθνικών υπερκρατικών ενώσεων(ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσσία, Τουρκία, Κίνα κλπ) και των κοσμοπολιτικών οργανισμών(G 7, Μπίλντερμπεργκ, ΝΑΤΟ κλπ), προς όφελος των δημοκρατικά εκλεγμένων σωμάτων( Κοινοβουλίων, Εκκλησίας των Δήμων-Κοινοτήτων, Λαικών δημοκρατικών θεσμών, Επιτροπών Πολιτών, Συνεταιρισμών , Εταιρειών Λαικής Βάσης κ.α)
γ/ Τον έλεγχο των Πολυεθνικών Εταιρειών από τα εθνικά κράτη και τον περιορισμό τους από τα κράτη –μέλη στα πλαίσια του ΟΗΕ
δ/ Την διαμόρφωση- επι τη βάσει των Ελληνικών ιδεωδών - ενός νέου τύπου φιλειρηνικού ανθρώπου , με δημοκρατικά μέσα και όχι με καταναγκασμό , όπως συνέβη στην Σοβιετική Ενωση.
ε/ Την αλλαγή του τρόπου Σκέψεως και Δράσεως και την διαμόρφωση ενός νέου περισσότερου πνευματικού μοντέλου ζωής για τον σύγχρονο άνθρωπο, με βάση το «Μέρον Αριστον» , το «Μηδέν Αγαν», την Δικαιοσύνη και τον Ανθρωπισμό, καθ’ όσον η συνέχιση της παρούσης άμμετρης και άπληστης υλιστικής πορείας μας οδήγησε σε φοβερά αδιέξοδα(πυρηνική καταστροφή, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, υπερπληθυσμός,, τρομοκρατία, ιεροί πόλεμοι κ.α )
Το σύστημα κατά τρόπον ζωώδη ικανοποιεί μόνον το σώμα με τροφή(συχνά κακής ποιότητος) , ενώ στερεί από το πνεύμα την σωστή Μόρφωση και απο την Ψυχή την Ψυχαγωγία. Μπορεί το σώμα σου να προτιμά τις υλικές απολαύσεις , αλλά η ψυχή σου θα ευχαριστηθεί περισσότερο με τις ηθικές και πνευματικές τοιαύτες. . Οι δεύτερες είναι περισσότερο μόνιμες και σταθερές και οδηγούν στο «Ευ Ζην» , στην Ευδαιμονία και στην πνευματική και ψυχική ισορροπία και αυτάρκεια . Διότι η Ψυχή και το Πνεύμα αποτελούν μέρος της συμπαντικής συνειδητότητος, όπως το σώμα σου αποτελεί μέρος του Συμπαντικής Υλης. Επομένως ούτε κυρίαρχος είσαι , ούτε και ξεκομμένος απο την Φύση και το Σύμπαν, όπως σου λένε οι Ιουδαιοχριστιανικές αντιεπιστημονικές δοξασίες. Ολα σε συνδέουν με το Συμπαντικό Είναι. Μόνον με την σύνδεση αυτή θα βρεις την πραγματική Αρμονία και Ευτυχία. Η Σκέψη που έβγαλε τον Ανθρωπο από την μηχανιστική αντανακλαστική νοημοσύνη του Ζώου έχει υποχωρήσει σημαντικά στην εποχή μας. Κι’ αυτό είναι το αίτιο της αυξανόμενης δυστυχίας του τρόμου, του πόνου, του φόβου και της ανασφάλειας που κατέλαβε το Νου των ανθρώπων, που τώρα τελευταία μπαίνουν στην διαδικασία του εκπολιτισμού τους.. Πρέπει ακόμη ο άνθρωπος να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της υπερανεπτυγμένης σύγχρονης τεχνολογίας και της καθυστερημένης ψυχικής και ηθικής του ανάπτυξης. Είναι καιρός ο Ανθρωπος να μιμηθεί τη Φύση και να ενεργεί λειτουργικά και όχι μηχανιστικά, όπως κάνει σήμερον . Εμείς οι Ελληνες είμαστε πλασμένοι με κατάλληλο εγκέφαλο και με πλούσιο ψυχικό και πολιτιστικό κόσμο που μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και να προσφέρουμε και πάλι τα μέγιστα στην ανθρωπότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και οι αμόρφωτοι επιζητούν διακαώς την μόρφωση των παιδιών τους και έχουν πάθος με την Παιδεία, κατ’ εξαίρεση προς τους λοιπούς λαούς. Με αυτές τις ιδέες και με την φιλοπατρία των Ελλήνων , χωρίς δογματισμούς , πάθη, διχασμούς και προκαταλήψεις πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προχωρήσουμε στην αναγέννηση της χώρας μας από την στάχτη και την παρακμή.
Αν αγωνισθούμε όλοι μαζί ενωμένοι , όπως είπε και ο Αριστοτέλης, «καμμιά δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να νικήσει τους Ελληνες». Εσείς οι νέοι δεν πρέπει να κάνετε τα σφάλματα τα δικά μας με τους επάρατους εθνικούς διχασμούς(1917-1922 με τους Βενιζελικούς και Κωνσταντινικούς και την Καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, 1941-1949 με την κομμουνιστική επιβουλή και τον Εμφύλιο ) Ούτε να έχουμε ανάγκη από ξένους προστάτες να μας ποδηγετούν .Ας μην προβάλουμε αυτά που μας χωρίζουν, αλλά τα άλλα που μας ενώνουν.
Γιατί έχουν τα ζώα το δώρο της Ελευθερίας και όχι και εμείς;
Ας βγάλουμε λοιπόν το ζυγό από το λαιμό μας, ας πάψουμε να είμαστε ποίμνιο που βελάζει, και να κάνουμε έναν βαθύτερο διαλογισμό .
Καιρός να ξαναγίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι και ενεργοί Πολίτες. Καιρός να προχωρήσουμε προς την Πρόοδο..
Καιρός να συμβάλουμε ενεργώς στην οικοδόμηση του Νέου Ειρηνικού Πολιτισμού.
Καιρός να διώξουμε την διεφθαρμένη και ανίκανη πολιτική μας ηγεσία.
Καιρός να ελέγξουμε την αλητήρια, αντιλαική και ανθελληνική άρχουσα τάξη που μας παραδίδει βορά στον Τουρκικό Αττίλα..
ΤΕΛΟΣ




















=========================================

ΟΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝΤΕΣ

Η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας και του προέδρου του Αρείου πάγου να γίνεται απ’ ευθείας απο τον λαό. Να σταματήσει η λίστα των βουλευτών , η οικογενειοκρατία και ο «επαγγελματίας » πολιτικος. Να αρθεί η μονιμότης των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι αξιοσημείωτον το πως αντιλαμβανόμαστε την δημοκρατία, αφού έστω και μιά μικρή ομάδα πιέσεως μπορεί να επιβληθεί στο σύνολον (λ. χ να κλείσει την κυκλοφορία στο κέντρο των Αθηνών για κάποιο της αίτημα και ουδείς να μπορεί να την σταματήσει) Ο παιδεραστής ή ο εγκληματίας προστατεύεται από τον νόμο όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, όχι όμως και η κοινωνία που πρέπει να τους γνωρίζει για να προφυλαχθεί απ’ αυτούς. Νόμοι υπάρχουν πολλοί , αλλά κανένας δεν τους τηρεί. Και το παράδειγμα δίνουν οι ανάξιοι «πολιτικάντηδες» που μας κυβερνούν. Διότι σημερον εξέλειπαν οι πραγματικοί πολιτικοί. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αναπαραγωγή της κομματικής τους εξουσίας και ο τόπος ας γίνει σκόνη και καμμένη γη.
Οι κοινωνίες μας δεν τιμούν τους εκλεκτούς που ανάλωσαν την ζωή τους υπέρ Πατρίδος και Ελευθερίας, Ούτε τους διακεκριμένους επιστήμονες , διανοουμένους, καλλιτέχνες , ηθικούς ανθρώπους που ευεργέτησαν την κοινωνία και υπηρέτησαν με συνέπεια τις αξίες,. Τιμά ποδοσφαιριστές, ανθρώπους του θεάματος, και τους αρνητές των αξιών. Επίσης προβάλλει τα σκύβαλα , τα σκουπίδια, τους ουτιδανούς , τα πορνίδια , τους απατεώνες , τους εγκληματίες , τα τρωκτικά της εξουσίας και του δημοσίου χρήματος κ. ο. κ Ομιλούν για εργασιακά δικαιώματα και δικαίωμα στην απεργία . Ομως αυτά είναι λόγια χωρίς αντίκρυσμα. (με εξαίρεση το δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ ) Οταν υπάρχουν στρατιές ανέργων και πεινασμένων τριτοκοσμικών μεταναστών που εισρέουν στη χώρα και καραδοκούν για μιά θέση στον ήλιο, πως μπορείς κύριε συνδικαλιστά να ομιλείς για απεργία ; Ποιόν κοροιδεύεις ; Τι έγιναν λοιπόν οι αγώνες του εργατικού κινήματος; Με το άνοιγμα των φθηνών αγορών εργασίας της Κίνας και της Ινδίας προς όφελος των πολυεθνικών ανετράπησαν τα πάντα. Ομως οι πρώτοι που πρόδωσαν το εργατικό κίνημα είναι οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές .
Η Ελλάδα επολέμησε σε δύο παγκόσμιους πολέμους στο πλευρό των συμμάχων και οι Ελληνες έχυσαν αναλογικά περισσότερο αίμα έναντι όλων των λαών του κόσμου. Αλλά σήμερον οι αγνώμονες σύμμαχοι υποστηρίζουν την φασιστική και εθνικιστική Τουρκία , την Αλβανία του άξονος και του Χότζα και την Βαρδάσκα του Τίτο, που όψιμα ονόμασαν Μακεδονία, σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Και ενώ ο γεναίος στρατηγός Ντε-Γκωλ. αρνήθηκε να βάλει την Μεγάλη Βρετανία με αυτό το όνομα –επειδή και Γάλλοι έχουν το όνομα Βρετάνη – οι δικοί μας ασκπόνδηλοι και δειλοί ηγέτες δέχθηκαν σιωπητά το ιστορικό και ένδοξο Ελληνικό όνομα «Μακεδονία » για την Βαρδάσκα και παρέδωσαν αμαχητί στους Τούρκους εθνικό έδαφος στα Ιμια και στην Κύπρο.



ΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ

Οι πολιτικές μας ηγεσίες δεν πήραν το μήνυμα του Ελληνικού λαού για σθεναρή αντίσταση απέναντι στην αλαζωνική και προκλητική Τουρκία,. Υποχωρούν δουλικότατα όχι μόνον έναντι των ισχυρών της γης , αλλά και των ανίσχυρων και αλαζωνικών γειτόνων μας και παραιτούνται από τα απαράγραπτα εθνικά μας δίκαια . Πότε είχαμε δίκαιο όταν ζητούσαμε την Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα ή τώρα που δεχθήκαμε να συζητήσουμε το προδοτικό σχέδιο Αννάν; Πότε λέγαμε την αλήθεια ; Οταν διεκδικούσαμε ότι η μοναδική διαφορά μας με την Τουρκία είναι ο καθορισμός της Υφαλοκρηπίδος ή σήμερα που διολισθήσαμε στις «Συνοριακές διαφορές στο Αγαίο» και στις «γκρίζες ζώνες»; Οταν το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αποφάσισε την ΜΗ παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία και των Παραγώνων του» ή τώρα που συρόμαστε πίσω απο τα Σκόπια εκλιπαρούντες το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια» χωρίς καμμία ανταπόκριση απο την άλλη πλευρά; Ολοι πιέζουν τον δειλό και λιπόψυχο διότι γνωρίζουν ότι αυτός θα κάνει-όπως πάντα- την τελευταία υποχώρηση. Εμείς οι Ελληνες εβοηθήσαμε τους Εβραίους στην Κατοχή, πορότι ανέκαθεν ήσαν ο πλέον άσπονδος εχθρός μας. Αυτοι όμως αντί να μας βοηθήσουν , συνεχίζουν να μας πολεμούν και εμείς εμμένουμε στην Ιουδαιοχριστιανική θρησκεία και τιμούμε και δοξολογούμε κάθε Κυριακή τον «Εκλεκτό λαό του Ισραήλ».
Πως όμως να χαρακτηρίσεις ένα λαό που αυτοαφορίζεται κάθε Κυριακή στους ναούς, που έχει απαρνηθεί τους πατρώους θεούς προς χάριν των Εβραίων θεών, που έχει αποποιηθεί την αρχαία πνευματική του κληρονομιά, που έχει σπάσει τις ρίζες του με την ιστορία και τον πολιτισμό του, που ανέχεται τον συνεχή ακρωτηριασμό του, τις αλλεπάλληλες Γενοκτονίες και τους εξευτελισμούς και παρά ταύτα δεν αντιδρά;. Και παρότι τείνουμε να εξαφανισθούμε από το προσκήνιο της ιστορίας εμείς άδωμεν , όπως τα σαληγγάρια σφυρίζουν πάνω στα αναμμένα κάρβουνα. Πως να χαρακτηρίσεις τον Ελληνα-Ιουδήλο που καταδέχεται πάνω στους ένδοξους ναούς του να χτίζονται Ιουδαιοχριστιανικοί ναοί(στην ουσία συναγωγές) και όμως τον έχουν κάνει να τα θεωρεί Ελληνικά; Πως να χαρακτηρίσεις ένα λαό που ένώ τον δόξασαν τα παιδιά του(λ. χ Κεντέρης και Θάνου) τα καταδικάζει και τους δίνει το «κώνειο» διότι αυτό επιβάλλει το δόγμα και η διεθνής εξουσία, που θέλει τους Αμερικανούς δρομείς να έχουν τα πρωτεία; Κι’ αυτό ανεξαρτήτως του αν έκαναν χρήση αναβολικών ή μη. Αλλά και ποιός δεν κάνει σήμερον; Ο κύκλος έχει κλείσει και ένα πράγμα μας έμεινε: Η Αντίσταση, Αλλά παραιτηθήκαμε κι’ από αυτήν για να είμαστε τα «καλά παιδιά» της γειτονιάς. Βάζουμε πάντα τους ξένους διαιτητές στις διαφορές μας,(όρα Σχέδιο Αννάν) σαν να βρισκόμαστε ακόμη στην παιδική μας ηλικία και έχουμε ανάγκη της ξένης προστασίας.(συνεχίζεται)

ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ



Ο κόσμος γίνεται μαζοπολτός κι’ εμείς θα χαθούμε μέσα σ’ αυτόν αν δεν αφυπνισθούμε εγκαίρως. Αν δεν ενωθούμε και ενεργοποιήσουμε τα πανάρχαια γονίδια της φυλής μας, τότε βαίνουμε προς εξαφάνιση. Οι ανθρωποποίητες θρησκευτικές μας ιδεοληψίες είναι προιόν συμφερόντων που μας κρατούν καθηλωμένους στην πλαστή δυστυχία μας. Ωστόσο μπορούμε να επιτύχουμε το «Ευ Ζην» αν εμείς αποκτήσουμε την βούληση και την αυτογνωσία και πούμε. Εγώ είμαι Ανθρωπος! Εχω Νου, Βούληση και Συναίσθημα και τα βάλουμε όλα να εργασθούν για το καλό μας. Πίσω απο την κατεστραμμένη από το Ψέμμα προσωπικότητα μου , υπάρχει το Ολον, η Συμπαντική δημιουργική πνοή . Ιδιαίτερα εμείς οι Ελληνες έχουμε απόθεμα ιδεωδών και εμπειριών της πατρογονικής μας κληρονομιάς Ολοι οι απανταχού Ελληνες πρέπει να ενωθούμε. Αν δεν το κάνουμε τότε θα μείνει ένας και μοναδικός λαός στην Γη, ο Εβραικός, και οι τρεις Αβραμικές θρησκείες (Ιουδαισμός, Χριστιανισμός και Ισλαμισμός) θα μεταλλαχθούν σε μία, την παγκόσμια Πανθρησκεία της Νέας Τάξεως Πραγμάτων . Είναι η εσχάτη πλάνη να αναμένουμε την επιβίωση μας απο την ύπαρξη ή όχι του Ιουδαιοχριστιανισμού. Γιατί ο Ελληνισμός προυπήρξε πολλές χιλιάδες χρόνια πριν απο τον Χριστιανισμό. Αυτές είναι υπεύθυνες γιατί έβαλαν στον Ανθρωπο το Φόβο , το Δέος, τον Τρόμο με τη Βίβλο και συνεχίζουν να τον κρατούν δεσμώτη με τα μέσα μαζικής εξαχρείωσης . Το Ελληνικό Εθνος μπορεί να επιβιώσει αρκεί:
1/Να ξαναβρεί τις θρησκευτικές , πνευματικές και πολιτιστικές του ρίζες.
2/ Να μάθει εκ νέου την ενιαία και διαχρονική Ελληνική μας Γλώσσα [Ομηρική, Κλασσική, Αλεξανδρινή, Νεοελληνική(καθαρεύουσα-δημοκτική)] . 3/Να μορφωθεί με την Ελληνική Φιλοσοφία και Γραμματεία.
4/ Να λατρέψει τους Πατρώους θεους και Φιλοσόφους του .
5/ Να ενωθεί οικουμενικά και να διασυνδεθεί πνευματικά, πολιτιστικά και οικονομικά με τον απανταχού Ελληνισμό.
Η Ελλάς πρέπει να παίξει και πάλι το ρόλο της σαν πολιτιστικός φάρος του Εθνους μας και της Οικουμένης. Να συσπειρώσει τους Ελληνες και Φιλέλληνες. Με το οικουμενικό Ελληνικό Πνεύμα ο λαός μας μπορεί και πρέπει να μεγαλουργήσει, να γίνει εξωστρεφής και διεθνιστής για να μεταδώσει το Ελληνικό μήνυμα στα πέρατα της Οικουμένης. Η Βαλκανική εσωστρέφεια και μιζέρια μόνον κακό μας κάνει.
Τώρα που οι δυνάμεις της βίας επισείουν το φάσμα της τρομοκρατίας, και της επιστροφής στον Νέο Μεσαίωνα, με τα πιό τρομερά ψεύδη και τον περιορισμό των δημοκρατικών μας ελευθεριών, εμείς πρέπει να κινητοποιηθούμε και να αντισταθούμε . Οι δυνάμεις της βίας και της παγκοσμιοποίησης για να επιτύχουν την παγκόσμια επικράτηση τους δεν διστάζουν να διαμορφώνουν καταστάσεις ώστε να χυθεί άφθονο αίμα. Γιατί χωρίς αίμα η επικράτηση και η στεραίωση της παγκόσμιας δικτατορίας τους δεν είναι εφικτή. Διαφορετικά η υποταγή των λαών στην Νέα Τάξη τους θα είναι βραχύβια και αμφισβητήσιμη.
Οταν η βία όμως πλησιάζει, το άτομο ενεργοποιεί δυνάμεις που το κάνουν να αφυπνισθεί, ν’ αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτόν του για να επιβιώσει.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΗΘΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ


Το αγωνιστικό πνεύμα και ο ενθουσιασμός για Ελευθερία, Δημοκρατία , Πρόοδο και Ειρήνη μας βοήθησαν επί κατοχής να επιβιώσουμε μέσα σε εκείνο το φοβερό περιβάλλον της πείνας, της καταστροφής και του θανάτου .Η καλύτερη αντίσταση στο ψέμμα που κατακλύζει τα πάντα, που εμποδίζει την παγκόσμια πληροφόρηση, που μας κάνει να νοιώθουμε μονάδες σε ένα ωκεανό βίας , απάτης και υποκρισίας είναι να μείνουμε ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ, απτόητοι και γεναίοι. Αν δεχθούμε την επιστροφή του νέου Μεσαίωνα που εγκαινίασαν με τις μυστικές φυλακές, τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, τις αλυσίδες στο πόδια, τα συρματοπλέγματα της Κύπρου, τους Αγνοούμενους Κυπρίους και τόσα άλλα τερατουργήματα τότε θα έχουμε χάσει την μάχη και τον πόλεμο. Πρέπει με τον αγώνα μας να γίνουμε ηθικοί καταλύτες και να τους χαλάσουμε τα σχέδια . Θα παρομοιάσω εκείνον που ανθίσταται στο ψέμμα και στην βία με τον ατρόμητο μαχητή πάνω στο ύψωμα που είναι αποφασισμένος να αμυνθεί ακόμη και μόνος, ή να πέσει μαχόμενος,.
Μπορεί να μην πάρουμε τώρα αμέσως τις σημαίες να βγούμε στους δρόμους, αν η κατάσταση δεν το επιτρέπει . Ομως πρέπει να προετοιμάζουμε το έδαφος πνευματικά και ψυχολογικά για να κατέβουμε στους δρόμους ή και στο πεδίο της μάχης , οταν απειληθεί η εθνική μας ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα . Επίσης πρέπει να βγούμε στους δρόμους όταν κινδυνεύσει η Ελευθερία και η Δημοκρατία και όταν απαγορευθεί το Ελληνικό Πνεύμα (όπως συνέβη επί Θεδοσίου Α! το 393 π. Χ τότε που απαγορεύθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες) . Πρέπει να νικήσουμε την δειλία που έχουν εμφυσήσει στο λαό μας οι κατακτηκτητές και οι Πεμπτοφαλαγγίτες συνεργάτες τους. Να τον εμψυχώσουμε εμείς οι μεγαλύτεροι με λόγια και με γεναίες πράξεις τον λαό, με την πολιτική της παθητικής αντίστασης του Μαχάτμα Γκάντι. Να του εμφυσήσουμε θάρρος και ενθουσιασμό και να του ζεστάνουμε τις ελπίδες . Τα ψέμματα περνούν εύκολα σε ένα μολυσμένο απο την προπαγάνδα της 5ης φάλαγγας, άτομο , όπως τα μικρόβια σε ένα ξαδυνατισμένο οργανισμό.
Η Τρομοκρατία, οι Βανδαλισμοί και ο μηδενισμός σαν μορφές πάλης πρέπει να μείνουν μακρυά απο εμάς, διότι είναι όπλα που ευνοούν τον αντίπαλο. Ιδιαίτερα πρέπει να αφυπνισθεί η πνευματική ηγεσία του τόπου μας που σήμερα είναι είτε συμβιβασμένη και αποστρατευμένη , είτε σε βαθύτατο λήθαργο , είτε τέλος εργάζεται σαν αργυρώνητη υπηρέτρια στην υπηρεσία της διεθνούς εξουσίας και της πλουτοκρατίας.
Για εκείνους που συμβιβάζονται με το ψέμμα τους ερωτώ :
Τι θα πουν στα παιδιά τους;
Να ζήσουν μέσα στο ψέμμα ή να γίνουν έντιμοι άνθρωποι και άξιοι σεβασμού απο τους άλλους, από τις οικογένειες τους και απέναντι στον εαυτόν τους; Τι κόσμο θα τους παραδώσουν; Αν το άτομο γνωρίσει τον εαυτόν του τότε μπορεί να βρει μόνο του το σωστό δρόμο για να γίνει χρήσιμος στα παιδιά του, στην κοινωνία και στην πατρίδα .

ΤΟ «ΕΥ ΖΗΝ»


Ο φυσιολογικκός άνθρωπος δεν πρέπει να γράφει ή να λέγει ψέμματα και να διαστρέφει την αλήθεια σε γνωστούς και φίλους . Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να διαστρεβλώνει την αλήθεια όταν απευθύνεται στην κοινή γνώμη. .Εν προκειμένω το λειτούργημα του δασκάλου και του δημοσιογράφου είναι σοβαρότατο, διότι με την πέννα του ή την φωνή του μπορεί εσκεμμένα και δόλια να εξαπατά το κοινό και να προκαλεί μεγάλα δεινά στην πατρίδα του. Αντίθετα, όταν υπηρετεί την αλήθεια γίνεται ο καταλύτης για την ανατροπή του ψεύδους . Και η αλήθεια αφήνει πάντα ανοιχτή την θύρα της αμφισβήτησης για να συνεχίσει το έργο της η Ερευνα. Συχνά αυτό θα βλάψει το προσωπικό του συμφέρον. Ομως αξίζει αυτή η υλική θυσία προς όφελος της πατρίδος του και του κοινωνικού συνόλου.
Οποιος ευεργετεί την πατρίδα του αργά ή γρήγορα αμοίβεται ηθικά από την κοινωνία και την Ιστορία, .Διότι ,όπως έλεγε και ο Σωκράτης , «τιμιότερο, οσιότερο και αγιότερο πράγμα εστί η πατρίς» Πατρίδα μας είναι η Ελλάς, και Εθνος μας το Ελληνικό. Η Ε.Ε δεν είναι η μόνιμη πατρίδα μας, αλλά η θετή μητριά. Ο Σιωνισμός με οποιονδήποτε μανδύα είναι σαν το λύκο που φοράει την λεοντή αμνού για να ξεγελάσει το ποίμνιον. Ο καλός δημοσιογράφος και πνευματικος άνθρωπος δεν πρέπει να πωλήσει την πένα του ή το πνεύμα του στον σατανά . Αυτό απαιτεί ηθικό θάρρος και γεναιότητα για να αντισταθεί στις υλικές προσφοτές και στις πιέσεις και απειλές ακόμη και κατά της ζωής του. Πρέπει να γίνει αδιάφθορος και ασυμβίβαστος στο ψέμμα. Να υποστεί εξαγνισμό δια παντός του πνεύματος και της ψυχής του που θα τον οδηγεί προς το καλό και αγαθό. Γνώμονας του πρέπει να είναι πάντοτε ο Ανθρωπος. Αυτό είναι δύσκολο για τους νέους, που παρότι έχουν υψηλότερα ιδανικά απο τους μεγάλους, δέχονται αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς απο το σύστημα. Η ανεργία και η ανασφάλεια κρέμεται σαν Δαμόκλειος σπάθη πάντω στο κεφάλι τους Είναι και η εσωτερική ανάγκη που τους πιέζει να απολαύσουν, να σταδιοδρομήσουν και να αναδειχθούν. Αρα δύο δρόνοι ανοίγονται ενώπιον τους: Πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς που τους οδηγούν στο δρόμο της απωλείας, της ατίμωσης και της προδοσίας; Οχι βέβαια. Διότι όταν μπουν σ’ αυτό το λούκι, θα χάσουν την συνείδηση τους και θα πληρώσουν ακριβά τα ελάχιστα αργύρια του συμβιβασμού και της προδοσίας.
Η είσαι τίμιος , ειλικρινής, πνευματικός και ηθικός γίγας ή είσαι πνευματικος σμπίρος, συμβιβασμένος, προσκηνυμένος, άτιμος και ψεύτης. Μέση λύση δεν χωράει. Δεν υπάρχουν αλεπότρυπες και δεν ισχύει εδώ το «ολίγον παρθένα» όπως το «ολίγον έγκυος». Η είσαι στο κοπάδι και δειλός ή είσαι μπροστάρης και γεναίος. Πρόσεχε διότι η κοινωνία σε παρακολουθεί, και αυτήν πρέπει να φοβάσαι . Οχι την Διεθνή Τράπεζα Πληροφοριών των Βρυξελλών, τη CIA και του NSA που μας έχει όλους φακελλώσει.. Ούτε την διεθνή εξουσία της γνωστής εγκληματικής και συνωμοτικής σπείρας.Αυτοί να ξέρεις ότι είναι θρασύδειλοι και ηθικοί νάνοι.


ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Με ποιό τρόπο θα συμβιβάσεις την ηθική σου υπόσταση μέσα στην πρακτική του βίου σου αυτό είναι το δυσκολότερο πρόβλημα που καλείσαι να το λύσεις μόνος σου, αφού θα πρέπει να ικανοποιήσεις παράλληλα με την υλική σου ύπαρξη και την ηθική σου συνείδηση. . Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο φίλε μου και θα σε βασανίζει συνεχώς ώσπου να φύγεις απο αυτόν τον κόσμο Κάθε φορά όμως αυτή η πάλη θα σου δίνει ηθικές και σωματικές δυνάμεις και θα σου κινητοποιεί το πνεύμα για να συνεχίζεις τον ωραίο, όσο και σκληρό και αληθινό αγώνα της ζωής . Μόνον έτσι θα φθάσεις σε ανώτερες σφαίρες πληρότητας και συνειδητότητος. Η ζωή αυτή μπορεί να μην σου δώσει πλούτη, αλλά θα απολαύσεις το «Ευ ζην» στον κάτω κόσμο και όχι στον επουράνειο Παράδεισο του Γιαχβέ. . Αυτό θα σε αποζημιώσει με μιά απέραντη εσωτερική ευτυχία και ευδαιμονία. Αυτό το απέδειξε η φυλή μας σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις με τελευταίο επικό μεγαλούργημα την Εποποιία του 1940-45. Με πόσο θάρρος και αυταπάρνηση προς τον θάνατο αντιμετωπίσαμε τότε τους δύο πανίσχυρους εισβολείς, και μετά την πείνα και τις κακουχίες της Κατοχής χωρίς να λυγίσουμε. Τότε είχαμε ενθουσιασμό και ελπίδα για το αύριο. Σήμερον όλα έχουν καταρρεύσει.
Στο παρελθόν μας έλεγαν ότι ο Κομμουνισμός ήτο το μέλλον του κόσμου και ότι εδώ τελείωνε η ανθρώπινη ιστορία. Ομως ο κομμουνισμός που επαγγέλονταν ήτο διαφορετικός απο αυτόν που εγκαθίδρυσαν . Στην πράξη μιά μικρή κομματική ολιγαρχία αντί για ενα δίκαιο και ανθρώπινο σύστημα εγκαθίδρυσε ένα άδικο, γραφειοκρατικό, ουτοπιστικό , καταπισεστικό και αντιανθώπινο σύστημα, που ήλεγχε τα πάντα. Με την πρόσφατη αναίμακτη διάλυση του άφησε στη θέση του ένα μεγάλο κενό που το κάλυψε η πιό σκληρή και βάρβαρη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.
Και από την άλλη μεριά η Δυτική προπαγάνδα μας λέγει ότι μόνον με τον καπιταλισμό θα απολαύσουμε μιά πλούσια ζωή με ελευθερία και δημοκρατία και όλοι πίστεψαν και προσχώρησαν στον πιό άγριο καπιταλισμό, τον Νεοφιλευθερισμό. Ομως αντί να δώσουν ελευθερία δράσεως στον καθένα με κριτήριο τον υγιή ανταγωνισμό, εγκαθίδρυσαν ένα ολοκληρωτικό σύστημα παραγωγής και εκμετάλλευσης, το οποίον ελέγχεται εξ ολοκλήρου απο τα μονοπώλεια και ολιγοπώλεια των πολυεθνικών και των τραπεζών. Στο μοντέλο αυτό του πιό βάρβαρου Νεοφιλελευθερισμού μεσαιωνικού τύπου με μυστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως, αλυσίδες στα πόδια κλπ, τον ρόλο του κράτους έχουν αναλάβει οι ανεξέλεγκτες πολυεθνικές εταιρείες και οι τράπεζες που έγιναν κράτος εν κράτει. Με αυτό το βάρβαρο καπιταλισμό πορεύεται τώρα η Κίνα και η Ινδία σε μιά ξέφρενη κούρσα άναρχης ανάπτυξης, χωρίς φραγμούς και χωρίς να υπολογίζουν τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Η κατάσταση σε όλο τον κόσμο έχει πλήρως ανατραπεί και η ζωή έγινε αφόρητη σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γης.

Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Το σημερινό κατ’ επίφαση καπιταλιστικό σύστημα, στην ουσία είναι ένα κατευθυνόμενο σύστημα από μιά κλειστή πλουροκρατική σπείρα των πολυεθνικών και των τραπεζών. Αυτή με σημαδεμένα χαρτιά λυμαίνεται τον παγκόσμιο πλούτο και όχι μόνον. Τούτο έχει ενσωματώσει μέσα του τα πιό ακραία Ιουδαιοχριστιανικά φονταμενταλιστικά στοιχεία, επιβάλλοντας ένα νέο μεσαιωνικού τύπου ζυγό στον κόσμο. Ετσι οι ολίγοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί φτωχότεροι . Αλλά δεν είναι μόνον η φτώχεια διότι πάντα υπήρχαν φτωχοί. Σήμερα ο άνθρωπος εξαναγκάσθηκε να αποκολληθεί απο το φυσικό του περιβάλλον και τη γη του για να γίνει προλετάριος και εξαρτημένος καθ’ ΄όλα απο τις πολυεθνικές . Η κοινωνική και οικονομική πυραμίδα έχει αντιστραφεί και η ισορροπία της είναι ασταθής. Ούτως εχόντων των πραγμάτων όλα οδηγούν σε Παγκόσμια Επανάσταση ή σε εκρήξεις τοπικών υφαιστείων και αναταραχών. Επομένως αργά ή γρήγορα η κατάσταση θα ανατραπεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κόσμου. Γι’ αυτό δεν πρέπει να είμαστε αρνητικοί στις προτάσεις αλλά να βοηθήσουμε όλοι μαζί να διαμορφωθεί το νέο εθνικό και παγκόσμιο μοντέλο διακυβερνήσεως. Ολα τα κοινωνικά συστήματα,(κομμουνισμός, σοσιαλισμός, φασισμός, ναζισμός και νεοφιλελευθερισμός) απέτυχαν να φέρουν την ευτυχία και ευδαιμονία στον άνθρωπο. Και τούτο διότι στηρίχθησαν στην θρησκευτική αντίληψη του Καλού-Κακού, της Κόλασης-Παράδεισος (της Ιουδαικής Βίβλου), του «Εκλεκτού λαού και των Απόκληρων(Γκόιμ» των Εβραίων), τέλος στο διχαστικό δόγμα «διαίρει και βασίλευε» της διεθνούς εξουσίας. Αντιθέτως, η Ελληνική κοσμοθέαση πρεσβεύει την ενότητα του κόσμου( ζευκτικός είναι ο Ζευς ) , στην Ελευθερία, στην Δημοκρατία, στον Ανθρωπισμό και το σουδαιότερο στην Μέση Οδό(στο Μέτρον) κ.α .
Κατά τους Ελληνες ο κόσμος δεν είναι ούτε κόλαση, ούτε παράδεισος , αλλά ένας διαρκής σκληρός αλλα΄ωραίος αγών προς επιβίωση και ανέλιξη του ατόμου και των κοινωνιών σε ανώτερες σφαίρες συνειδητότητος για να πλησιάσει το θείον. Για τον μετριασμό δε την σκληρότητα του αγώνος εφεύρον την Δημοκρατία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Δικαιοσύνη και τους λοιπούς δημοκρατικού θεσμούς.. Επομένως εκείνο που χρειάζεται ο κόσμος σήμερον είναι
1/ η εμβάθυνση και επέκταση της Δημοκρατίας(Αμεση Δημοκρατία)
2/ η ενίσχυση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε όλο τον κόσμο.
Τούτο θα πραγματοποιηθεί με δύο ταυτόχρονες κινήσεις: Η μία προς την Παγκοσμιοποίηση :
α/ Με την παγκόσμια τεχνολογική ενοποίηση του κόσμου(με σεβασμό όμως στην ιδιαιτερότητα και στην διατήρηση των διαφόρων πολιτισμών )
β/ Την από κοινού αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων μέσω του ΟΗΕ (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της καταργήσεως των Πυρηνικών Οπλων , της μειώσεως των εξοπλισμών, της καταπολεμίσεως της Φτώχειας , της Αγραμματοσύνης , των ανισοτήτων στην Μόρφωση , του Ελέγχου των Γεννήσεων,, των Ασθενειών κ. α).
γ/ Την απο κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικολογικής καταστροφής


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ

Παράλληλα με την Παγκοσμιοποίηση, είναι ανάγκη οι κοινωνίες να αναπτύξουν μιά αντίθεση προς την Παγκοσμιοποίηση τάση, αυτή που οδηγεί στην πραγματοποίηση της Δημοκρατίας των Πολιτών .
Αυτή θα επιτευχθεί με την καθιέρωση:
α/ Της Αμεσης Δημοκρατίας στα εθνικά κράτη, στις πόλεις , στην γειτονιά, στους τόπους εργασίας ,στην λήψη των αποφάσεων κοκ .
β/ Tην εξασθένιση των σύγχρονων υπερκρατικών ενώσεων(ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσσία, Τουρκία, Κίνα κλπ) και των κοσμοπολιτικών οργανισμών(G 7, Μπίλντερμπεργκ, ΝΑΤΟ κλπ), προς όφελος των δημοκρατικά εκλεγμένων σωμάτων( Κοινοβουλίων, Εκκλησίας των Δήμων-Κοινοτήτων, Λαικών δημοκρατικών θεσμών, Επιτροπών Πολιτών, Συνεταιρισμών , Εταιρειών Λαικής Βάσης κ.α)
γ/ Τον έλεγχο των Πολυεθνικών Εταιρειών από τα εθνικά κράτη και τον περιορισμό τους από τα κράτη –μέλη του ΟΗΕ
δ/ Την διαμόρφωση- επι τη βάσει των Ελληνικών ιδεωδών - ενός νέου τύπου ανθρώπου του Ειρηνικού Πολιτισμού, με δημοκρατικά μέσα και όχι με καταναγκασμό , όπως συνέβη στην Σοβιετική Ενωση.
ε/ Την αλλαγή του τρόπου Σκέψεως και Δράσεως και του νέου μοντέλου της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, με βάση το «Μέρον Αριστον» , το «Μηδέν Αγαν», την Δικαιοσύνη και τον Ανθρωπισμό, καθ’ όσον η συνέχιση της παρούσης πορείας μας οδήγησε σε φοβερά αδιέξοδα(πυρηνικά όπλα, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, υπερπληθυσμός,, τρομοκρατία, ιεροί πόλεμοι κ.α )
Μπορεί το σώμα σου να προτιμά τις υλικές απολαύσεις , αλλά η ψυχή σου θα ευχαριστηθεί περισσότερο με τις ηθικές και πνευματικές τοιαύτες. . Οι δεύτερες είναι περισσότερο μόνιμες και σταθερές και οδηγούν στο «Ευ Ζην» , στην Ευδαιμονία και στην πνευμαιτκή και ψυχική ισορροπία και αυτάρκεια . Διότι η Ψυχή και το Πνεύμα αποτελούν μέρος της συμπαντικής συνειδητότητος, όπως το σώμα σου αποτελεί μέρος του Συμπαντικής Υλης. Επομένως ούτε κυρίαρχος είσαι , ούτε και ξεκομμένος απο την Φύση και το Σύμπαν, όπως σου λένε οι Ιουδαιοχριστιανικές αντιεπιστημονικές δοξασίες. Ολα σε συνδέουν με το Συμπαντικό Είναι. Μόνον με την σύνδεση αυτή θα βρεις την πραγματική Αρμονία και Ευτυχία. Η Σκέψη που έβγαλε τον Ανθρωπο από την μηχανιστική αντανακλαστική νοημοσύνη του Ζώου έχει υποχωρήσει σημαντικά στην εποχή μας. Κι’ αυτό είναι το αίτιο της αυξανόμενης δυστυχίας του τρόμου, του πόνου, του φόβου και της ανασφάλειας που κατέλαβε το Νου των ανθρώπων που τώρα τελευταία μπαίνουν στην διαδικασία του εκπολιτισμού τους.. Πρέπει ακόμη ο άνθρωπος να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της υπερανεπτυγμένης σύγχρονης τεχνολογίας και της καθυστερημένης ψυχικής και ηθικής του ανάπτυξης. Είναι καιρός ο Ανθρωπος να μιμηθεί τη Φύση και να ενεργεί λειτουργικά . Εμείς οι Ελληνες είμαστε πλασμένοι με κατάλληλο εγκέφαλο και με πλούσιο ψυχικό και πολιτιστικό κόσμο που μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και να προσφέρουμε και πάλι τα μέγιστα σητν ανθρωπότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και οι αμόρφωτοι επιζητούν διακαώς την μόρφωση των παιδιών τους και έχουν πάθος με την Παιδεία. Με αυτές τις ιδέες και με την φιλοπατρία των Ελλήνων , χωρίς δογματισμούς , πάθη και προκαταλήψεις πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προχωρήσουμε στην αναγέννηση της χώρας μας από την στάχτη και την παρακμή.
Αν αγωνισθούμε όλοι μαζί ενωμένοι , όπως είπε και ο Αριστοτέλης, «καμμιά δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να νικήσει τους Ελληνες». Ούτε θα έχουμε ανάγκη από ξένους προστάτες να μας ποδηγετούν .Ας μην προβάλουμε αυτά που μας χωρίζουν, αλλά τα άλλα που μας ενώνουν.
Γιατί έχουν τα ζώα το δώρο της Ελευθερίας και όχι και εμείς;
Ας βγάλουμε λοιπόν το ζυγό από το λαιμό μας, ας πάψουμε να είμαστε ποίμνιο και ας κάνουμε έναν βαθύτερο διαλογισμό .
Καιρός να ξαναγίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι και ενεργοί Πολίτες. Καιρός να προχωρήσουμε προς την Πρόοδο..
Καιρός να συμβάλουμε ενεργώς στην οικοδόμηση του Νέου Ειρηνικού Πολιτισμού
Καιρός να διώξουμε την διεφθαρμένη και ανίκανη πολιτική μας ηγεσία.
Καιρός να ελέγξουμε την αλητήρια, αντιλαική και ανθελληνική άρχουσα τάξη που μας παραδίδει βορά στον Τουρκικό Αττίλα..




ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

Ζούμε στην εποχή που πρέπει να συμβιβασθούμε με τα μεγάλα ψέμματα και να δεχθούμε τα πιό παράλογα και αλλοπρόσαλλα πράγματα Το σύστημα μας μεταβάλλει σε αμνήμονες, λωτοφάγους και άφρονες.
Μετά τον Β!ΠΠ και τις ζοφερές ημέρες του Εμφυλίου Πολέμου αν τολμούσες να μιλήσεις υπέρ της Εθνικής Αντίστασης κινδύνευες να βρεθείς ακόμη και στο στρατοδικείο . Τότε ήτο εκτός νόμου η Εθνική Αντίσταση και οι αγωνιστές της ήσαν είτε στα μπουντρούμια είτε στα ξερονήσια, Τώρα η Πολιτεία υποκλίνεται και τιμά την Εθνική Αντίσταση. Πότε λέγανε την αλήθεια ; Τότε ή τώρα; Ασφαλώς τότε παίζαμε το παιχνίδι των άσπονδων «φίλων» και «συμμάχων μας» που καλλιεργούσαν την διχόνοια και μας αιματωκύλισαν .
Και μετά ήλθε το Πολυτεχνείο. Η Πολιτεία της μεταπολίτευσης ήτο σφόδρα εναντίον της εορτής αυτής. Τότε έλεγαν ότι το Πολυτεχνείο ήτο αναρχική εξέγερση ορισμένων αναρχoκομμουνιστών αλητοφοιτητών. Αν τολμούσες τότε να πεις καλό για το Πολυτεχνείο αμέσως στιγματιζόσουν σαν επικίνδυνος, αριστερός , κομμουνιστής ή αναρχικός. Σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετον . Αν πεις ότι το Πολυτεχνείο είναι μιά απάτη που μας έστησαν οι υπερατλαντικοί μας σύμμαχοι για να απαλλαγούν απο την δικτατορία Παπαδόπουλου-που δεν τους έκανε τα χατήρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο- προκειμένου να φέρουν την Χούντα Ιωαννίδη και να κάνουν το πραξικόπημα, την εισβολή του Αττίλα και την διχοτόμηση της Κύπρου, κανείς δεν θα σε πιστέψει. Διότι ο κοσμος έχει αφομοιώσει πλήρως το ψέμμα περί της δήθεν επαναστάσεως του Πολυτεχνείου που έδιωξε την Χούντα. Περί της Καταστροφής όμως της Κύπρου ουδέν. Πότε έλεγαν λοιπόν την αλήθεια, τότε ή τώρα; Ούτε τότε ούτε τώρα. Επομένως φίλοι μου αμφισβητείτε τα πάντα. Η σκέψη έγινε μονόδρομος και κανείς άλλος δεν πρέπει να έχει κρίση, μνήμη, γνώμη και λογική παρά μόνον οι «χαρισματικές» ομάδες σκέψης(think tank) που σκέπτονται για μας χωρίς εμάς. Κατήργησαν την Γλώσσα μας , αλλοίωσαν την Ιστορία μας , την έννοια της Πατρίδος, του Εθνους και τα υψηλά ιδανικά . Ανοίξανε τα σύνορα μας σε ένα πολυφυλετικό «μπουρμπούλι». Το μόνο που μας επέτρεψαν είναι να έχουμε ένα μεγάλο στομάχι για να ρίχνουμε μέσα τα υλικά , πνευματικά και πολιτιστικά σκουπίδια που μας σερβίρουν .

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ

Και σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα κακά, μας αποστράτευσαν απο την πολιτική και μας μετέβαλαν σε ιδιώτες(=βλάκες). Μας μετέβαλαν σε ανιστόρητους και μας έβαλαν ταμπέλες (αριστερός-δεξιός, προοδευτικός-συντηρητικός, ρατσιστής–αντιρατσιστής κ.ο.κ) για να ελέγχουν έτσι τον δημόσιο λόγο μας. Ως και τα καφενεία τα χώρισαν σε μπλέ, κόκκινα και πράσινα για να μας διαιρέσουν και να εμποδίσουν , την επικοινωνία και τον διάλογο. Στόχος τους ο Λόγος. Επιδίωξη τους η Αφασία.
Είμαστε λοιπόν ελεύθεροι άνθρωποι ή υπό ιδιότυπο κατοχή; . Η Επιστήμη και ηΤεχνολογία είναι θυγατέρες του Ελληνικού Πνεύματος και η Αλήθεια είναι η βάση και των δύο. Η Αλήθεια είναι το συστατικό του Συμπαντικού Νόμου και η ουσία της Συμπαντικής Συνειδητότητος, ενώ το ψεύδος είναι ανθρώπινη οφθαλμαπάτη . Ομως το εσκεμμένο ψέμμα αποτελεί απόκλιση απο την συμπαντική Συνειδητότητα και Αρμονία. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι η Γη μας ένεκα του ψεύδους είναι απομονωμένη απο την συμπαντική Αρμονία και πορεύεται γοργά, προς την καταστροφή.
Φθάσαμε λοιπόν στον πάτο. Ο κόσμος αντιμετωπίζει ψυχικό και πνευματικό κάματο , αν δεν έλθει πρώτα ο αφύσικος θάνατος απο κάποιο πυρηνικό ολοκαύτωμα και την καλπάζουσα οικολογική καταστροφή . Αλλά και πάλι είμαστε δειλοί και δεν τολμούμε να το αναφέρουμε. Εχουμε παραιτηθεί διότι νομίζουμε ότι είμαστε αδύναμοι πλέον να αντιστρέψουμε την φορά των πραγμάτων. Δεν έχουμε την δύναμη να αντισταθούμε στα συμβαίνοντα και να διαμορφώσουμε τις επερχόμενες εξελίξεις. Αυτή είναι η διαφορά μας απο την δεινή περίοδο της Κατοχής και της σημερινής. Τότε ελπίζαμε και αγωνιζόμαστε. Σήμερα είμαστε αποθαρρυμένοι και δεχόμαστε παθητικά το πεπρωμένο που άλλοι μας καθορίζουν . Παραιτηθήκαμε και δώσαμε σιωπηρά την εξουσιοδότηση σε σκοτεινά κέντρα και σε μυστικές στοές μέσα και έξω απο την χώρα μας να κυβερνούν εμάς χωρίς εμάς . Είμαστε τόσο πολύ αποθαρρυμένοι και αμοραλιστές ώστε για την σημερινή καλοζωία μας είμαστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε όλα μας τα ιδανικά και τις αρχές που κληρονομήσαμε απο τους προγόνους μας,, ακόμη και την πατρίδα μας και την ελευθερία μας την ίδια.
Κανένας δεν αναλογίζεται τι θα παραδώσει στους επερχομένους. Αντίθετα, τους χρεώνουμε όχι μόνον με οικονομικά και ηθικά βάρη, αλλά και με την οικολογική καταστροφή του πλανήτη μας. Ο μοναδικός σκοπός της υπάρξεως μας είναι να επιμηκύνουμε την εύθραυστη, ανασφαλή και ασταθή ύπαρξη μας. Μας λείπει η σταθερότης, και η εμπιστοσύνη, ωσάν να ζούμε σε κινούμενη άμμο της ερήμου. Ωστόσο, δεν φοβόμαστε ούτε τον πυρηνικό θάνατο, ούτε ένα Τρίτο Παγόσμιο Πόλεμο, διότι αλλιώς θα ζητούσαμε επίμονα την καταστροφή των Πυρηνικών Οπλων και την μείωση των εξοπλισμών.
ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ

Εχουμε μάθει να λουφάζουμε, βάζοντας το κεφάλι μας μέσα στην άμμο, ωσαν την στρουθοκάμηλο. Μας λείπει το πολιτικό θάρρος να πάρουμε μέρος στα κοινά. Προτιμούμε να ακολουθούμε το κοπάδι και ξαφνικά αιφνιδιαζόμαστε όταν βρεθούμε άνεργοι, γίνουμε νεόπτωχοι, χάσουμε το σπίτι μας, ακόμη δε και τον άρτο ημών τον επιούσιον , για να μην επεκταθούμε στην μόρφωση, στην νοσοκομειακή περίθαλψη, στην συνταξιοδότηση και στην απώλεια εθνικού εδάφους , όπως αντιμετωπίσαμε στα Ιμια και στην Κύπρο. Και πάλι δεν αντιδράσαμε.
Οσον αφορά τα παιδιά μας αυτά θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατες καταστάσεις με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που εισρέουν στην χώρα. Οπως πάμε πολύ σύντομα θα γίνουμε μειονότητα στην πατρίδα μας και ίσως αργότερα να γίνουμε και στόχος των ξενόφερτων πληθυσμών. Αλλά τι σημασία έχουν αυτά . Εμάς το μόνο που μας απασχολεί είναι η καλοπέραση και το βόλεμα , αδιαφορώντας για το μέγα πρόβλημα του Υπερπληθυσμού της Γης, της Υπογεννητικότητος στον τόπο μας , του Περιβάλλοντος κ.α . Δεν διαφέρουμε περισσότερο απο τον παρία της Μαδαγασκάρης που ρίχνει κάτω αιωνόβια δένδρα για να τα κάνει κάρβουνο να μαγειρέψει. Αν του πεις ότι σε μερικές δεκαετίες θα αντιμετωπίσει οικολογικά προβλήματα θα χαμογελάσει με αθωότητα , γιατί αυτός αντιμετωπίζει σήμερα το φάσμα του θανάτου απο την πείνα και την ανέχεια.
Με τα λόγια όλοι είμαστε διαπρήσιοι υποστηρικτές της Ειρήνης , του Περιβάλλοντος , του Τρίτου Κόσμου κ.α . Με τα έργα όμως κάνουμε ακριβώς τα αντίθετα. Τέτοια υποκρισία και ψέμμα δεν ξαναείδε η Γη. Ψέγουμε τους πάντες για τα κακώς κείμενα εκτός των εαυτών μας. Η διαφθορά έχει κατακλείσει την ζωή μας . Χωρίς το φακελλάκι και το λάδωμα δεν γίνεται τίποτα. Οταν μιλάμε με τον συνομιλητή μας δεν ενδιαφέρεται να σε ακούσει και πολύ περισσότερο να σε καταννοήσει.[ Δείτε στα παράθυρα της μικρής οθόνης, την χάβρα των Ιουδαίων πολιτικών μας.] Το μόνο που προσπαθούν είνα να καλύψουν τον άλλον και να του επιβληθούν με φωνασκείες ή και με ύβρεις . Αλλά και όταν σε ακούει είναι αδύνατον να του αλλάξεις την γνώμη, ακόμη και με ατράνταχτα επιχειρήματα γιατί έχει εθισθεί στο δογματικό τρόπο σκέψεως. Και αυτό το λέμε Διάλογο. Το διευθαρμένο πολιτικό σύστημα υστερει απο τον Ελληνικό λαό αναφαίρετα δημοκρατικά δικαιώματα. (Συνεχίζεται)

ΟΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝΤΕΣ

Η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας και του προέδρου του Αρείου πάγου να γίνεται απ’ ευθείας απο τον λαό. Να σταματήσει η λίστα των βουλευτών , η οικογενειοκρατία και ο «επαγγελματίας » πολιτικος. Να αρθεί η μονιμότης των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι αξιοσημείωτον το πως αντιλαμβανόμαστε την δημοκρατία, αφού έστω και μιά μικρή ομάδα πιέσεως μπορεί να επιβληθεί στο σύνολον (λ. χ να κλείσει την κυκλοφορία στο κέντρο των Αθηνών για κάποιο της αίτημα και ουδείς να μπορεί να την σταματήσει) Ο παιδεραστής ή ο εγκληματίας προστατεύεται από τον νόμο όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, όχι όμως και η κοινωνία που πρέπει να τους γνωρίζει για να προφυλαχθεί απ’ αυτούς. Νόμοι υπάρχουν πολλοί , αλλά κανένας δεν τους τηρεί. Και το παράδειγμα δίνουν οι ανάξιοι «πολιτικάντηδες» που μας κυβερνούν. Διότι σημερον εξέλειπαν οι πραγματικοί πολιτικοί. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αναπαραγωγή της κομματικής τους εξουσίας και ο τόπος ας γίνει σκόνη και καμμένη γη.
Οι κοινωνίες μας δεν τιμούν τους εκλεκτούς που ανάλωσαν την ζωή τους υπέρ Πατρίδος και Ελευθερίας, Ούτε τους διακεκριμένους επιστήμονες , διανοουμένους, καλλιτέχνες , ηθικούς ανθρώπους που ευεργέτησαν την κοινωνία και υπηρέτησαν με συνέπεια τις αξίες,. Τιμά ποδοσφαιριστές, ανθρώπους του θεάματος, και τους αρνητές των αξιών. Επίσης προβάλλει τα σκύβαλα , τα σκουπίδια, τους ουτιδανούς , τα πορνίδια , τους απατεώνες , τους εγκληματίες , τα τρωκτικά της εξουσίας και του δημοσίου χρήματος κ. ο. κ Ομιλούν για εργασιακά δικαιώματα και δικαίωμα στην απεργία . Ομως αυτά είναι λόγια χωρίς αντίκρυσμα. (με εξαίρεση το δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ ) Οταν υπάρχουν στρατιές ανέργων και πεινασμένων τριτοκοσμικών μεταναστών που εισρέουν στη χώρα και καραδοκούν για μιά θέση στον ήλιο, πως μπορείς κύριε συνδικαλιστά να ομιλείς για απεργία ; Ποιόν κοροιδεύεις ; Τι έγιναν λοιπόν οι αγώνες του εργατικού κινήματος; Με το άνοιγμα των φθηνών αγορών εργασίας της Κίνας και της Ινδίας προς όφελος των πολυεθνικών ανετράπησαν τα πάντα. Ομως οι πρώτοι που πρόδωσαν το εργατικό κίνημα είναι οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές .
Η Ελλάδα επολέμησε σε δύο παγκόσμιους πολέμους στο πλευρό των συμμάχων και οι Ελληνες έχυσαν αναλογικά περισσότερο αίμα έναντι όλων των λαών του κόσμου. Αλλά σήμερον οι αγνώμονες σύμμαχοι υποστηρίζουν την φασιστική και εθνικιστική Τουρκία , την Αλβανία του άξονος και του Χότζα και την Βαρδάσκα του Τίτο, που όψιμα ονόμασαν Μακεδονία, σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Και ενώ ο γεναίος στρατηγός Ντε-Γκωλ. αρνήθηκε να βάλει την Μεγάλη Βρετανία με αυτό το όνομα –επειδή και Γάλλοι έχουν το όνομα Βρετάνη – οι δικοί μας ασκπόνδηλοι και δειλοί ηγέτες δέχθηκαν σιωπητά το ιστορικό και ένδοξο Ελληνικό όνομα «Μακεδονία » για την Βαρδάσκα και παρέδωσαν αμαχητί στους Τούρκους εθνικό έδαφος στα Ιμια και στην Κύπρο.



ΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ

Οι πολιτικές μας ηγεσίες δεν πήραν το μήνυμα του Ελληνικού λαού για σθεναρή αντίσταση απέναντι στην αλαζωνική και προκλητική Τουρκία,. Υποχωρούν δουλικότατα όχι μόνον έναντι των ισχυρών της γης , αλλά και των ανίσχυρων και αλαζωνικών γειτόνων μας και παραιτούνται από τα απαράγραπτα εθνικά μας δίκαια . Πότε είχαμε δίκαιο όταν ζητούσαμε την Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα ή τώρα που δεχθήκαμε να συζητήσουμε το προδοτικό σχέδιο Αννάν; Πότε λέγαμε την αλήθεια ; Οταν διεκδικούσαμε ότι η μοναδική διαφορά μας με την Τουρκία είναι ο καθορισμός της Υφαλοκρηπίδος ή σήμερα που διολισθήσαμε στις «Συνοριακές διαφορές στο Αγαίο» και στις «γκρίζες ζώνες»; Οταν το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αποφάσισε την ΜΗ παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία και των Παραγώνων του» ή τώρα που συρόμαστε πίσω απο τα Σκόπια εκλιπαρούντες το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια» χωρίς καμμία ανταπόκριση απο την άλλη πλευρά; Ολοι πιέζουν τον δειλό και λιπόψυχο διότι γνωρίζουν ότι αυτός θα κάνει-όπως πάντα- την τελευταία υποχώρηση. Εμείς οι Ελληνες εβοηθήσαμε τους Εβραίους στην Κατοχή, πορότι ανέκαθεν ήσαν ο πλέον άσπονδος εχθρός μας. Αυτοι όμως αντί να μας βοηθήσουν , συνεχίζουν να μας πολεμούν και εμείς εμμένουμε στην Ιουδαιοχριστιανική θρησκεία και τιμούμε και δοξολογούμε κάθε Κυριακή τον «Εκλεκτό λαό του Ισραήλ».
Πως όμως να χαρακτηρίσεις ένα λαό που αυτοαφορίζεται κάθε Κυριακή στους ναούς, που έχει απαρνηθεί τους πατρώους θεούς προς χάριν των Εβραίων θεών, που έχει αποποιηθεί την αρχαία πνευματική του κληρονομιά, που έχει σπάσει τις ρίζες του με την ιστορία και τον πολιτισμό του, που ανέχεται τον συνεχή ακρωτηριασμό του, τις αλλεπάλληλες Γενοκτονίες και τους εξευτελισμούς και παρά ταύτα δεν αντιδρά;. Και παρότι τείνουμε να εξαφανισθούμε από το προσκήνιο της ιστορίας εμείς άδωμεν , όπως τα σαληγγάρια σφυρίζουν πάνω στα αναμμένα κάρβουνα. Πως να χαρακτηρίσεις τον Ελληνα-Ιουδήλο που καταδέχεται πάνω στους ένδοξους ναούς του να χτίζονται Ιουδαιοχριστιανικοί ναοί(στην ουσία συναγωγές) και όμως τον έχουν κάνει να τα θεωρεί Ελληνικά; Πως να χαρακτηρίσεις ένα λαό που ένώ τον δόξασαν τα παιδιά του(λ. χ Κεντέρης και Θάνου) τα καταδικάζει και τους δίνει το «κώνειο» διότι αυτό επιβάλλει το δόγμα και η διεθνής εξουσία, που θέλει τους Αμερικανούς δρομείς να έχουν τα πρωτεία; Κι’ αυτό ανεξαρτήτως του αν έκαναν χρήση αναβολικών ή μη. Αλλά και ποιός δεν κάνει σήμερον; Ο κύκλος έχει κλείσει και ένα πράγμα μας έμεινε: Η Αντίσταση, Αλλά παραιτηθήκαμε κι’ από αυτήν για να είμαστε τα «καλά παιδιά» της γειτονιάς. Βάζουμε πάντα τους ξένους διαιτητές στις διαφορές μας,(όρα Σχέδιο Αννάν) σαν να βρισκόμαστε ακόμη στην παιδική μας ηλικία και έχουμε ανάγκη της ξένης προστασίας.(συνεχίζεται)

ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ



Ο κόσμος γίνεται μαζοπολτός κι’ εμείς θα χαθούμε μέσα σ’ αυτόν αν δεν αφυπνισθούμε εγκαίρως. Αν δεν ενωθούμε και ενεργοποιήσουμε τα πανάρχαια γονίδια της φυλής μας, τότε βαίνουμε προς εξαφάνιση. Οι ανθρωποποίητες θρησκευτικές μας ιδεοληψίες είναι προιόν συμφερόντων που μας κρατούν καθηλωμένους στην πλαστή δυστυχία μας. Ωστόσο μπορούμε να επιτύχουμε το «Ευ Ζην» αν εμείς αποκτήσουμε την βούληση και την αυτογνωσία και πούμε. Εγώ είμαι Ανθρωπος! Εχω Νου, Βούληση και Συναίσθημα και τα βάλουμε όλα να εργασθούν για το καλό μας. Πίσω απο την κατεστραμμένη από το Ψέμμα προσωπικότητα μου , υπάρχει το Ολον, η Συμπαντική δημιουργική πνοή . Ιδιαίτερα εμείς οι Ελληνες έχουμε απόθεμα ιδεωδών και εμπειριών της πατρογονικής μας κληρονομιάς Ολοι οι απανταχού Ελληνες πρέπει να ενωθούμε. Αν δεν το κάνουμε τότε θα μείνει ένας και μοναδικός λαός στην Γη, ο Εβραικός, και οι τρεις Αβραμικές θρησκείες (Ιουδαισμός, Χριστιανισμός και Ισλαμισμός) θα μεταλλαχθούν σε μία, την παγκόσμια Πανθρησκεία της Νέας Τάξεως Πραγμάτων . Είναι η εσχάτη πλάνη να αναμένουμε την επιβίωση μας απο την ύπαρξη ή όχι του Ιουδαιοχριστιανισμού. Γιατί ο Ελληνισμός προυπήρξε πολλές χιλιάδες χρόνια πριν απο τον Χριστιανισμό. Αυτές είναι υπεύθυνες γιατί έβαλαν στον Ανθρωπο το Φόβο , το Δέος, τον Τρόμο με τη Βίβλο και συνεχίζουν να τον κρατούν δεσμώτη με τα μέσα μαζικής εξαχρείωσης . Το Ελληνικό Εθνος μπορεί να επιβιώσει αρκεί:
1/Να ξαναβρεί τις θρησκευτική , πνευματική και πολιτιστική του ταυτότητα.
2/ Να μάθει εκ νέου την ενιαία και διαχρονική Ελληνική μας Γλώσσα [Ομηρική, Κλασσική, Αλεξανδρινή, Νεοελληνική(καθαρεύουσα-δημοκτική)] . 3/Να μορφωθεί με την Ελληνική Φιλοσοφία και Γραμματεία.
4/ Να λατρέψει τους Πατρώους θεους και Φιλοσόφους του .
5/ Να ενωθεί οικουμενικά και να διασυνδεθεί πνευματικά, πολιτιστικά και οικονομικά με τον απανταχού Ελληνισμό.
Η Ελλάς πρέπει να παίξει και πάλι το ρόλο της σαν πολιτιστικός φάρος του Εθνους μας και της Οικουμένης. Να συσπειρώσει τους Ελληνες και Φιλέλληνες. Με το οικουμενικό Ελληνικό Πνεύμα ο λαός μας μπορεί και πρέπει να μεγαλουργήσει, να γίνει εξωστρεφής και διεθνιστής για να μεταδώσει το Ελληνικό μήνυμα στα πέρατα της Οικουμένης. Η Βαλκανική εσωστρέφεια και μιζέρια μόνον κακό μας κάνει.
Τώρα που οι δυνάμεις της βίας επισείουν το φάσμα της τρομοκρατίας, και της επιστροφής στον Νέο Μεσαίωνα, με τα πιό τρομερά ψεύδη και τον περιορισμό των δημοκρατικών μας ελευθεριών, εμείς πρέπει να κινητοποιηθούμε και να αντισταθούμε . Οι δυνάμεις της βίας και της παγκοσμιοποίησης για να επιτύχουν την παγκόσμια επικράτηση τους δεν διστάζουν να διαμορφώνουν καταστάσεις ώστε να χυθεί και πάλιν άφθονο αίμα στον πλανήτη. Γιατί χωρίς αίμα η επικράτηση και η στεραίωση της παγκόσμιας δικτατορίας τους δεν είναι εφικτή. Διαφορετικά η υποταγή των λαών στην Νέα Τάξη τους θα είναι βραχύβια και αμφισβητήσιμη.
Οταν η βία όμως πλησιάζει, το άτομο ενεργοποιεί δυνάμεις που το κάνουν να αφυπνισθεί, ν’ αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτόν του για να επιβιώσει.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΗΘΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ


Το αγωνιστικό πνεύμα και ο ενθουσιασμός για Ελευθερία, Δημοκρατία , Πρόοδο και Ειρήνη μας βοήθησαν επί Κατοχής να επιβιώσουμε μέσα σε εκείνο το φοβερό περιβάλλον της πείνας, της καταστροφής και του θανάτου .Η καλύτερη αντίσταση στο ψέμμα που κατακλύζει τα πάντα, που εμποδίζει την παγκόσμια πληροφόρηση, που μας κάνει να νοιώθουμε μονάδες σε ένα ωκεανό βίας , απάτης και υποκρισίας είναι να μείνουμε ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ, απτόητοι και γεναίοι. Αν δεχθούμε την επιστροφή του νέου Μεσαίωνα που εγκαινίασαν με τις μυστικές φυλακές, τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, τις αλυσίδες στο πόδια, τα συρματοπλέγματα της Κύπρου, τους Αγνοούμενους Κυπρίους και τόσα άλλα τερατουργήματα τότε θα έχουμε χάσει την μάχη και τον πόλεμο. Πρέπει με τον αγώνα μας να γίνουμε ηθικοί καταλύτες και να τους χαλάσουμε τα σχέδια . Θα παρομοιάσω εκείνον που ανθίσταται στο ψέμμα και στην βία με τον ατρόμητο μαχητή πάνω στο ύψωμα που είναι αποφασισμένος να αμυνθεί ακόμη και μόνος, ή να πέσει μαχόμενος,.
Μπορεί να μην πάρουμε τώρα αμέσως τις σημαίες να βγούμε στους δρόμους, αν η κατάσταση δεν το επιτρέπει . Ομως πρέπει να προετοιμάζουμε το έδαφος πνευματικά και ψυχολογικά για να κατέβουμε στους δρόμους ή και στο πεδίο της μάχης , οταν απειληθεί η εθνική μας ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα . Επίσης πρέπει να βγούμε στους δρόμους όταν κινδυνεύσει η Ελευθερία και η Δημοκρατία και όταν απαγορευθεί το Ελληνικό Πνεύμα (όπως συνέβη επί Θεδοσίου Α! το 393 π. Χ τότε που απαγορεύθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες) . Γιατί τίποτα σήμερον δεν είναι δεδομένο και όλα παίζονται. Πρέπει να νικήσουμε την δειλία που έχουν εμφυσήσει στο λαό μας οι κατακτηκτητές και οι Πεμπτοφαλαγγίτες συνεργάτες τους. Εμείς οι μεγαλύτεροι να εμψυχώσουμε τον λαό με λόγια και με γεναίες πράξεις, με την πολιτική της παθητικής αντίστασης του Μαχάτμα Γκάντι. Να του εμφυσήσουμε θάρρος και ενθουσιασμό και να του ζεστάνουμε τις ελπίδες . Τα ψέμματα περνούν εύκολα σε ένα μολυσμένο απο την προπαγάνδα της 5ης φάλαγγας, άτομο , όπως τα μικρόβια σε ένα ξαδυνατισμένο οργανισμό.
Η Τρομοκρατία, οι Βανδαλισμοί και ο μηδενισμός σαν μορφές πάλης πρέπει να μείνουν μακρυά απο εμάς, διότι είναι όπλα που ευνοούν τον αντίπαλο. Ιδιαίτερα πρέπει να αφυπνισθεί η πνευματική ηγεσία του τόπου μας που σήμερα είναι είτε συμβιβασμένη και αποστρατευμένη , είτε σε βαθύτατο λήθαργο , είτε τέλος εργάζεται σαν αργυρώνητη υπηρέτρια στην υπηρεσία της διεθνούς εξουσίας και της πλουτοκρατίας.
Για εκείνους που συμβιβάζονται με το ψέμμα τους ερωτώ :
Τι θα πουν στα παιδιά τους;
Να ζήσουν μέσα στο ψέμμα ή να γίνουν έντιμοι άνθρωποι και άξιοι σεβασμού απο τους άλλους, από τις οικογένειες τους και απέναντι στον εαυτόν τους; Τι κόσμο θα τους παραδώσουν; Αν το άτομο γνωρίσει τον εαυτόν του τότε μπορεί να βρει μόνο του το σωστό δρόμο για να γίνει χρήσιμος στα παιδιά του, στην κοινωνία και στην πατρίδα .

ΤΟ «ΕΥ ΖΗΝ»


Ο φυσιολογικκός άνθρωπος δεν πρέπει να γράφει ή να λέγει ψέμματα και να διαστρέφει την αλήθεια σε γνωστούς και φίλους . Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να διαστρεβλώνει την αλήθεια όταν απευθύνεται στην κοινή γνώμη. .Εν προκειμένω το λειτούργημα του δασκάλου και του δημοσιογράφου είναι σοβαρότατο, διότι με την πέννα του ή την φωνή του μπορεί εσκεμμένα και δόλια να εξαπατά το κοινό και να προκαλεί μεγάλα δεινά στην πατρίδα του. Αντίθετα, όταν υπηρετεί την αλήθεια γίνεται ο καταλύτης για την ανατροπή του ψεύδους . Και η αλήθεια αφήνει πάντα ανοιχτή την θύρα της αμφισβήτησης για να συνεχίσει το έργο της η Ερευνα. Συχνά αυτό θα βλάψει το προσωπικό του συμφέρον. Ομως αξίζει αυτή η υλική θυσία προς όφελος της πατρίδος του και του κοινωνικού συνόλου.
Οποιος ευεργετεί την πατρίδα του αργά ή γρήγορα αμοίβεται ηθικά από την κοινωνία και την Ιστορία, Διότι ,όπως έλεγε και ο Σωκράτης , «τιμιότερο, οσιότερο και αγιότερο πράγμα εστί η πατρίς» Πατρίδα μας είναι η Ελλάς, και Εθνος μας το Ελληνικό. Η Ε.Ε δεν είναι η μόνιμη πατρίδα μας, αλλά η θετή μητριά. Ο Σιωνισμός με οποιονδήποτε μανδύα είναι σαν το λύκο που φοράει την λεοντή αμνού για να ξεγελάσει το ποίμνιον. Ο καλός δημοσιογράφος και πνευματικος άνθρωπος δεν πρέπει να πωλήσει την πένα του ή το πνεύμα του στον σατανά . Αυτό απαιτεί ηθικό θάρρος και γεναιότητα για να αντισταθεί στις υλικές προσφοτές και στις πιέσεις, και στις απειλές ακόμη κατά της ζωής του. Πρέπει να μίνει αδιάφθορος και ασυμβίβαστος στο ψέμμα. Να υποστεί εξαγνισμό δια παντός του πνεύματος και της ψυχής του που θα τον οδηγεί προς το καλό και αγαθό. Γνώμονας του πρέπει να είναι πάντοτε ο Ανθρωπος. Αυτό είναι δύσκολο για τους νέους, που παρότι έχουν υψηλότερα ιδανικά απο τους μεγάλους, δέχονται αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς απο το σύστημα. Η ανεργία και η ανασφάλεια κρέμεται σαν Δαμόκλειος σπάθη πάντω στο κεφάλι τους Είναι και η εσωτερική ανάγκη που τους πιέζει να απολαύσουν την ζωή, και να σταδιοδρομήσουν και να αναδειχθούν. Αρα δύο δρόμοι ανοίγονται ενώπιον τους: Πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς που τους οδηγούν στο δρόμο της απωλείας, της ατίμωσης και της προδοσίας; Οχι βέβαια. Διότι όταν μπουν σ’ αυτό το λούκι, θα χάσουν την συνείδηση τους και θα πληρώσουν ακριβά τα ελάχιστα αργύρια του συμβιβασμού και της προδοσίας.
Η είσαι τίμιος , ειλικρινής, πνευματικός και ηθικός γίγας ή είσαι πνευματικος νάνος, συμβιβασμένος, προσκηνυμένος, άτιμος και ψεύτης. Μέση λύση δεν χωράει. Δεν υπάρχουν αλεπότρυπες και δεν ισχύει εδώ το «ολίγον παρθένα» όπως και το «ολίγον έγκυος». Η είσαι στο κοπάδι και δειλός ή είσαι μπροστάρης και γεναίος. Πρόσεχε λοιπόν, γιατί η κοινωνία σε παρακολουθεί, και αυτήν πρέπει να φοβάσαι . Αυτή είναι ο μεγάλος κριτής. Οχι η Διεθνής Τράπεζα Πληροφοριών των Βρυξελλών, της CIA και του NSA που μας έχει όλους φακελλώσει. Ούτε η διεθνής Εξουσία της γνωστής εγκληματικής και συνωμοτικής σπείρας.Αυτοί να ξέρεις ότι είναι θρασύδειλοι και ηθικοί νάνοι για να σε κρίνουν.


ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Με ποιό τρόπο θα συμβιβάσεις την ηθική σου υπόσταση μέσα στην πρακτική του βίου σου αυτό είναι το δυσκολότερο πρόβλημα που καλείσαι να το λύσεις μόνος σου, αφού θα πρέπει να ικανοποιήσεις παράλληλα με την υλική σου ύπαρξη και την ηθική σου συνείδηση. . Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο φίλε μου και θα σε βασανίζει συνεχώς ώσπου να φύγεις απο αυτόν τον κόσμο Κάθε φορά όμως αυτή η πάλη θα σου δίνει ηθικές και σωματικές δυνάμεις και θα σου δυναμώνει το πνεύμα για να συνεχίζεις τον ωραίο, όσο και σκληρό και αληθινό αγώνα της ζωής . Μόνον έτσι θα φθάσεις σε ανώτερες σφαίρες πληρότητας και συνειδητότητος. Η ζωή αυτή μπορεί να μην σου δώσει πλούτη, αλλά θα απολαύσεις το «Ευ ζην» σ’ αυτόν τον κόσμο και όχι στον επουράνειο Παράδεισο του Γιαχβέ. . Αυτό θα σε αποζημιώσει με μιά απέραντη εσωτερική ευτυχία και ευδαιμονία. Αυτό το απέδειξε η φυλή μας σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις με τελευταίο επικό μεγαλούργημα την Εποποιία του 1940-45. Με πόσο θάρρος και αυταπάρνηση προς τον θάνατο αντιμετωπίσαμε τότε τους δύο πανίσχυρους εισβολείς, και μετά την πείνα και τις κακουχίες της Κατοχής χωρίς να λυγίσουμε. Τότε είχαμε ενθουσιασμό και ελπίδα για το αύριο. Σήμερον όλα έχουν καταρρεύσει.
Στο παρελθόν μας έλεγαν ότι ο Κομμουνισμός ήτο το μέλλον του κόσμου και ότι εδώ τελείωνε η ανθρώπινη ιστορία. Ομως ο κομμουνισμός που επαγγέλονταν ήτο διαφορετικός απο αυτόν που εγκαθίδρυσαν . Στην πράξη μιά μικρή κομματική ολιγαρχία εγκατέστησε αντί για ενα δίκαιο και ανθρώπινο σύστημα ένα άδικο, γραφειοκρατικό, ουτοπιστικό , καταπισεστικό και αντιανθώπινο καθεστώς, που ήλεγχε τα πάντα. Με την πρόσφατη αναίμακτη διάλυση του άφησε στη θέση του ένα μεγάλο κενό που το κάλυψε η πιό σκληρή και βάρβαρη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.
Και από την άλλη μεριά η Δυτική προπαγάνδα μας λέγει ότι μόνον με τον καπιταλισμό θα απολαύσουμε μιά πλούσια ζωή με ελευθερία και δημοκρατία και όλοι πίστεψαν και προσχώρησαν στον πιό άγριο καπιταλισμό, τον Νεοφιλευθερισμό. Ομως αντί να δώσουν ελευθερία δράσεως στον καθένα με κριτήριο τον υγιή ανταγωνισμό, εγκαθίδρυσαν ένα ολοκληρωτικό σύστημα παραγωγής και εκμετάλλευσης, το οποίον ελέγχεται εξ ολοκλήρου απο τα μονοπώλεια και ολιγοπώλεια των πολυεθνικών και των τραπεζών. Στο μοντέλο αυτό του πιό βάρβαρου Νεοφιλελευθερισμού μεσαιωνικού τύπου με μυστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως, αλυσίδες στα πόδια, βασανιστήρια κλπ, τον ρόλο του κράτους έχουν αναλάβει οι ανεξέλεγκτες πολυεθνικές εταιρείες-τράπεζες , που έγιναν κράτος εν κράτει. Με αυτό το βάρβαρο καπιταλισμό πορεύεται τώρα η Κίνα και η Ινδία σε μιά ξέφρενη κούρσα χυδαίας και άναρχης ανάπτυξης, χωρίς φραγμούς και χωρίς να υπολογίζουν τον Ανθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Η κατάσταση σε όλο τον κόσμο έχει πλήρως ανατραπεί και η ζωή έγινε αφόρητη σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γης. Κανείς δεν κατέχει αυτή την στιγμή την λύση στο πρόβλημα αυτό. Πάντως αυτή δεν θα προέλθει απο ένα κόμμα ή από ένα έθνος αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτοί που δίνουν απλοικές συνταγές για πόλεμο κατά των πολυεθνικών δίνουν ουτοπίες στον λαό. Εκείνο που μπορεί να συστήσει κανείς σαν μέσον εξόδου απο την κρίση είναι::
1/ ο αγώνας για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων
2/ η καθολική συμμετοχή στην συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει σε παγκόσμιο επίπεδο . Αν διώξουμε τις πολυεθνικές μονομερώς ή επιμείνουμε στις παλαιές συνταγές (διαφθορά, γραφειοκρατία, εργασιακές σχέσεις, απομονωτισμός, αγκύλωση στο παρελθόν κ. α)ασφαλώς θα θρηνήσουμε ανεπιθύμητη ανεργία και περιθωριοποίηση

Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Το σημερινό κατ’ επίφαση καπιταλιστικό σύστημα, στην ουσία είναι ένα κατευθυνόμενο σύστημα από μιά κλειστή πλουτοκρατική σπείρα των θρησκόληπτων Νεο-συντηρητικών που έχει ενσωματώσει μέσα της τα πιό ακραία Ιουδαιοχριστιανικά φονταμενταλιστικά στοιχεία, επιβάλλοντας ένα νέο μεσαιωνικού τύπου ζυγό στον κόσμο. Αυτή με σημαδεμένα χαρτιά λυμαίνεται τον παγκόσμιο πλούτο και όχι μόνον. Ετσι οι ολίγοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί φτωχότεροι . Αλλά δεν είναι μόνον η φτώχεια διότι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν φτωχοί. Σήμερα ο άνθρωπος εξαναγκάσθηκε να αποκολληθεί απο το φυσικό του περιβάλλον και τη γη του για να γίνει προλετάριος και εξαρτημένος καθ’ ΄όλα απο τις πολυεθνικές και την κοινωνική πρόνοια. Η κοινωνική και οικονομική πυραμίδα έχει αντιστραφεί και η ισορροπία της είναι ασταθής. Ούτως εχόντων των πραγμάτων όλα οδηγούν σε Παγκόσμια Επανάσταση ή σε εκρήξεις τοπικών υφαιστείων και αναταραχών. Επομένως αργά ή γρήγορα η κατάσταση θα ανατραπεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κόσμου. Γι’ αυτό δεν πρέπει να είμαστε αρνητικοί στις αλλαγές που είναι υπέρ του Ανθρώπου, αλλά να βοηθήσουμε όλοι μαζί να διαμορφωθεί το νέο εθνικό και παγκόσμιο μοντέλο διακυβερνήσεως. Ολα τα κοινωνικά συστήματα (κομμουνισμός, σοσιαλισμός, φασισμός, ναζισμός και νεοφιλελευθερισμός) απέτυχαν να φέρουν την ευτυχία και ευδαιμονία στον άνθρωπο. Και τούτο διότι στηρίχθησαν στην θρησκευτική αντίληψη του Καλού-Κακού, της Κόλασης-Παράδεισος (της Ιουδαικής Βίβλου), της υπεροχής του «Εκλεκτού λαού έναντι των Απόκληρων μη Εβραίων (Γκόιμ» ), τέλος στο διχαστικό δόγμα «διαίρει και βασίλευε» της διεθνούς εξουσίας. Αντιθέτως, η Ελληνική κοσμοθέαση πρεσβεύει την ενότητα του κόσμου( ζευκτικός είναι ο Ζευς ) , στην Ελευθερία, στην Δημοκρατία, στον
Αθλητισμό, στον Ανθρωπισμό και το σπουδαιότερο στην Μέση Οδό(στο Μέτρον) κ.α .
Κατά τους Ελληνες ο κόσμος δεν είναι ούτε κόλαση, ούτε παράδεισος , αλλά ένας στίβος για ένα διαρκή σκληρό αλλά ωραίο αγώνα προς επιβίωση και ανέλιξη του ατόμου και των κοινωνιών σε ανώτερες σφαίρες συνειδητότητος για να πλησιάσει το θείον. Για τον μετριασμό δε της σκληρότητας του αγώνος εφεύρον την Δημοκρατία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Δικαιοσύνη και τους λοιπούς δημοκρατικού θεσμούς.. Επομένως εκείνο που χρειάζεται ο κόσμος σήμερον είναι :
1/ η εμβάθυνση και επέκταση της Δημοκρατίας(Αμεση Δημοκρατία)
2/ η ενίσχυση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.
3/ ο σεβασμος της Φύσεως και η επανόρθωση των οικολογικών καταστροφών
Τούτο θα πραγματοποιηθεί με δύο ταυτόχρονες κινήσεις: Η μία προς την Παγκοσμιοποίηση :
α/ Με την παγκόσμια τεχνολογική ενοποίηση του κόσμου(με σεβασμό όμως στην ιδιαιτερότητα και στην διατήρηση των διαφόρων πολιτισμών )
β/ Την από κοινού αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων μέσω του ΟΗΕ (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της καταργήσεως των Πυρηνικών Οπλων , της μειώσεως των εξοπλισμών, της καταπολεμίσεως της Φτώχειας , της Αγραμματοσύνης , των ανισοτήτων στην Μόρφωση , του Ελέγχου των Γεννήσεων,, των Ασθενειών κ. α).
γ/ Την απο κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικολογικής καταστροφής


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ

Παράλληλα με την Παγκοσμιοποίηση, είναι ανάγκη οι κοινωνίες να αναπτύξουν μιά αντίθετη τάση προς την Παγκοσμιοποίηση, αυτή που οδηγεί στην πραγματοποίηση της Δημοκρατίας των Πολιτών .
Αυτή θα επιτευχθεί με την καθιέρωση:
α/ Της Αμεσης Δημοκρατίας στα εθνικά κράτη, στις πόλεις , στην γειτονιά, στους τόπους εργασίας ,στην λήψη των αποφάσεων κοκ .
β/ Tην εξασθένιση των σύγχρονων πολυεθνικών υπερκρατικών ενώσεων(ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσσία, Τουρκία, Κίνα κλπ) και των κοσμοπολιτικών οργανισμών(G 7, Μπίλντερμπεργκ, ΝΑΤΟ κλπ), προς όφελος των δημοκρατικά εκλεγμένων σωμάτων( Κοινοβουλίων, Εκκλησίας των Δήμων-Κοινοτήτων, Λαικών δημοκρατικών θεσμών, Επιτροπών Πολιτών, Συνεταιρισμών , Εταιρειών Λαικής Βάσης κ.α)
γ/ Τον έλεγχο των Πολυεθνικών Εταιρειών από τα εθνικά κράτη και τον περιορισμό τους από τα κράτη –μέλη στα πλαίσια του ΟΗΕ
δ/ Την διαμόρφωση- επι τη βάσει των Ελληνικών ιδεωδών - ενός νέου τύπου φιλειρηνικού ανθρώπου , με δημοκρατικά μέσα και όχι με καταναγκασμό , όπως συνέβη στην Σοβιετική Ενωση.
ε/ Την αλλαγή του τρόπου Σκέψεως και Δράσεως και την διαμόρφωση ενός νέου περισσότερου πνευματικού μοντέλου ζωής για τον σύγχρονο άνθρωπο, με βάση το «Μέρον Αριστον» , το «Μηδέν Αγαν», την Δικαιοσύνη και τον Ανθρωπισμό, καθ’ όσον η συνέχιση της παρούσης άμμετρης και άπληστης υλιστικής πορείας μας οδήγησε σε φοβερά αδιέξοδα(πυρηνική καταστροφή, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, υπερπληθυσμός,, τρομοκρατία, ιεροί πόλεμοι κ.α )
Το σύστημα κατά τρόπον ζωώδη ικανοποιεί μόνον το σώμα με τροφή(συχνά κακής ποιότητος) , ενώ στερεί από το πνεύμα την σωστή Μόρφωση και απο την Ψυχή την Ψυχαγωγία. Μπορεί το σώμα σου να προτιμά τις υλικές απολαύσεις , αλλά η ψυχή σου θα ευχαριστηθεί περισσότερο με τις ηθικές και πνευματικές τοιαύτες. . Οι δεύτερες είναι περισσότερο μόνιμες και σταθερές και οδηγούν στο «Ευ Ζην» , στην Ευδαιμονία και στην πνευματική και ψυχική ισορροπία και αυτάρκεια . Διότι η Ψυχή και το Πνεύμα αποτελούν μέρος της συμπαντικής συνειδητότητος, όπως το σώμα σου αποτελεί μέρος του Συμπαντικής Υλης. Επομένως ούτε κυρίαρχος είσαι , ούτε και ξεκομμένος απο την Φύση και το Σύμπαν, όπως σου λένε οι Ιουδαιοχριστιανικές αντιεπιστημονικές δοξασίες. Ολα σε συνδέουν με το Συμπαντικό Είναι. Μόνον με την σύνδεση αυτή θα βρεις την πραγματική Αρμονία και Ευτυχία. Η Σκέψη που έβγαλε τον Ανθρωπο από την μηχανιστική αντανακλαστική νοημοσύνη του Ζώου έχει υποχωρήσει σημαντικά στην εποχή μας. Κι’ αυτό είναι το αίτιο της αυξανόμενης δυστυχίας του τρόμου, του πόνου, του φόβου και της ανασφάλειας που κατέλαβε το Νου των ανθρώπων, που τώρα τελευταία μπαίνουν στην διαδικασία του εκπολιτισμού τους.. Πρέπει ακόμη ο άνθρωπος να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της υπερανεπτυγμένης σύγχρονης τεχνολογίας και της καθυστερημένης ψυχικής και ηθικής του ανάπτυξης. Είναι καιρός ο Ανθρωπος να μιμηθεί τη Φύση και να ενεργεί λειτουργικά και όχι μηχανιστικά, όπως κάνει σήμερον . Εμείς οι Ελληνες είμαστε πλασμένοι με κατάλληλο εγκέφαλο και με πλούσιο ψυχικό και πολιτιστικό κόσμο που μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και να προσφέρουμε και πάλι τα μέγιστα στην ανθρωπότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και οι αμόρφωτοι επιζητούν διακαώς την μόρφωση των παιδιών τους και έχουν πάθος με την Παιδεία, κατ’ εξαίρεση προς τους λοιπούς λαούς. Με αυτές τις ιδέες και με την φιλοπατρία των Ελλήνων , χωρίς δογματισμούς , πάθη, διχασμούς και προκαταλήψεις πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προχωρήσουμε στην αναγέννηση της χώρας μας από την στάχτη και την παρακμή.
Αν αγωνισθούμε όλοι μαζί ενωμένοι , όπως είπε και ο Αριστοτέλης, «καμμιά δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να νικήσει τους Ελληνες». Εσείς οι νέοι δεν πρέπει να κάνετε τα σφάλματα τα δικά μας με τους επάρατους εθνικούς διχασμούς(1917-1922 με τους Βενιζελικούς και Κωνσταντινικούς και την Καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, 1941-1949 με την κομμουνιστική επιβουλή και τον Εμφύλιο ) Ούτε να έχουμε ανάγκη από ξένους προστάτες να μας ποδηγετούν .Ας μην προβάλουμε αυτά που μας χωρίζουν, αλλά τα άλλα που μας ενώνουν.
Γιατί έχουν τα ζώα το δώρο της Ελευθερίας και όχι και εμείς;
Ας βγάλουμε λοιπόν το ζυγό από το λαιμό μας, ας πάψουμε να είμαστε ποίμνιο που βελάζει, και να κάνουμε έναν βαθύτερο διαλογισμό .
Καιρός να ξαναγίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι και ενεργοί Πολίτες. Καιρός να προχωρήσουμε προς την Πρόοδο..
Καιρός να συμβάλουμε ενεργώς στην οικοδόμηση του Νέου Ειρηνικού Πολιτισμού.
Καιρός να διώξουμε την διεφθαρμένη και ανίκανη πολιτική μας ηγεσία.
Καιρός να ελέγξουμε την αλητήρια, αντιλαική και ανθελληνική άρχουσα τάξη που μας παραδίδει βορά στον Τουρκικό Αττίλα..


Ο ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η μαύρη θολούρα στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή προμηνύει καταιγίδα. Ιδιαιτέρως πρέπει να ανησυχούμε όταν βλέπουμε συμβούλια και διαβούλια των “αρχιμαγείρων” της ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης να στήνονται στην περιοχή μας, δήθεν για να παγιώσουν την ειρήνη, ενώ ουσιαστικά μεθοδεύουν πυρετωδώς την επέκταση των συγκρούσεων.
Αν κάνουμε μιά ιστορική αναδρομή θα δούμε ότι ορισμένοι παράγοντες άλλαξαν, ενώ άλλοι έμειναν αναλοίωτοι. Οι ΗΠΑ που δημιούργησαν το 1918 την Γιουγκοσλαβία, οι ίδιες την διέλυσαν το 1992 . Βέβαια η Αμερική του 1918 υπό τον πρόεδρο Woodrow Wilson είχε Καλβινιστική αντίληψη και δημοκρατικές ευαισθησίες, ενώ η Αμερική του 2001, ελεγχόμενη ολοκληρωτικά απο τους βαρόνους του χρήματος, διακατέχεται απο σιωνιστική αντίληψη και οι αποφάσεις λαμβάνονται όχι στα δημοκρατικά όργανα, αλλά σε παρασυναγωγές
( τύπου Μπίλντερμπεργκ, Τριμερούς Επιτροπής, 40 Σοφών, 7 + 1 ισχυρών κλπ)
Η Καλβινιστική Αμερική είχε διαπαιδαγωγηθεί με Κλασσική Παιδεία, ενώ οι σημερινοί αμαθέστατοι εξουσιαστές υπακούουν στό ανατολικό, δεσποτικό και αυταρχικό δόγμα. Οσον αφορά τους Γερμανούς είχαν ανέκαθεν ρεμβαντσιστική και ρατσιστική αντίληψη έναντι των Σέρβων, διότι οι Σέρβοι ήσαν ένας αγωνιστικός, φιλελεύθερος και ανυπότακτος λαός που έχυσε ποταμούς αίματος υπερ της ελευθερίας και εθνικής ανεξαρτησίας, ιδανικά τα οποία σήμερον ποδοπατούνται για μιά χούφτα δολλάρια. Το Ορθόδοξο δόγμα των Σέρβων-όπως και των Ελλήνων, Ρώσσων κ.α- έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την έχθρα εναντίον τους. Τότε τα κριτήρια που ίσχυαν ήσαν η σλαβική γλώσσα, σήμερον είναι η θρησκεία και η εθνότης. Τότε εγένοντο δημοψηφίσματα αυτοδιαθέσεως των λαών, σήμερον τα βομβαρδιστικά και οι πληρωμένοι μισθοφόροι (UCK, Αττίλες κλπ) “καθαρίζουν” τους λαούς. Τότε διεμοίρασαν την Αλβανία, διότι το έθνος αυτό δεν υποτάσσεται σε θεσμούς και νόμους.
Σήμερον φτιάχνουν το ναρκοκράτος “Μεγάλη Αλβανία”. Ομως δεν φθάσαμε ακόμη στο τέλος. Οταν ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Βοσνίας το 1996 ο Χ. Κίσιγκερ είπε” Αυτό δεν σημαίνει ένα νέο κράτος αλλά την συνέχιση του εμφύλιου πολέμου” Τούτο ισχύει και για τις λοιπές εστίες κρίσεων(Κόσσοβο, FYROM, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος κλπ) Επομένως δεν τελείωσαν τα δεινά της Βαλκανικής. Τώρα αρχίζουν. Οπως είπε ο διευθυντής της Εταιρείας Μελετών Rand κ. Δαβίδ Κόρμπετ “οι Σέρβοι γνωρίζουν μία μόνον γλώσσα, την βία”, αυτή όμως μιλούν και οι εξουσιαστές. Ο κύκλος του αίματος στα Βαλκάνια έχει ενδιάμεσους σταθμούς, αλλά όχι τέλος. Ηθικό Θάρρος λοιπόν και Αλήθεια για να τα βγάλουμε πέρα. Αυτά είναι όμως οι πρωταρχικοί τους στόχοι.(2003)
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α
kostas01@otenet.gr


ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΕΣ

Η αρχαια Ελληνική “Πόλις=Πολιτεία” ήτο εν αρχή το φρούριον, (εξ ού και “ακρόπολις”) εν αντιδιαστολή προς το Αστυ που ήτο το υπόλοιπο μέρος της πόλεως και κυρίως τα οικήματα. Η Πόλις εδημιούργησε, τον πολιτισμό , την πολιτική, τα πολιτικά δικαιώματα , αλλά και τον πόλεμο. Ελληνες δημιούργησαν την πρώτη πόλη στον κόσμο προ αμνημονεύτων χρόνων, κατ’ άλλους την Αθήνα, και κατ’ άλλους τή Λυκόσουρα. Η πόλις περιβάλλετο απο τείχος ώστε να της περέχει ασφάλεια, κάτι που σήμερα αγνοείται, αφού τα σύνορα είναι ανοιχτά ή πορώδη και μπαινοβγαίνουν ακόμη και εγκληματικά στοιχεία που επιβουλεύονται την ασφάλεια και γαλήνη των πολιτών. Αρα οι σημερινές πόλεις απο την άποψη αυτή είναι ζούγκλες. Η πόλη=πολιτεία χρήζει προστασίας και απο εξωτερικούς εχθρούς και όχι όπως συμβαίνει σήμερον να θέτουμε το πρωτάκουστο ψευτοδίλημμα “Εθνική Αμυνα ή Κοινωνική προστασία”. Διότι χωρίς ασφάλεια πως θα πραγματωθεί το αγαθό της κοινωνικής προόδου ;
Η πόλη όμως χρειάζεται και αποτελεσματική Αστυνομία( το Police αποδίδει περισσότερο το νόημα) για να επιβλέπει την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής(καθαριότητος), ευκοσμίας, ηθών , ασφαλείας και τηρήσεως των Νόμων. Και απο την άποψη αυτή οι σημερινές πόλεις-μαμούθ δεν πληρούν τους όρους μιάς καθαρής και ευνομουμένης πόλεως, γι’αυτό και έχουν μεταβληθεί σε σκουπιδοτόπους και οάσεις παρανομίας.
Το χαρακτηρηστικό των σημερινών πόλεων είναι το τσιμέντο. Ολα τα έργα έχουν να κάνουν με την τσιμεντοποίηση, όχι όμως με την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος εντός και πέριξ των πόλεων( δημιουργία αλσών, ανάπλαση γηρασμένων συνοικιών, δημιουργία ή αναβάθμιση αστικών και περιαστικών δασών κλπ). Ολα αυτά καταστρέφονται στον βωμό του κέρδους απο τις κατασκευαστικές εταιρείες και τα διαπλεκόμενα με αυτές συμφέροντα. Επομένως οι σημερινές πόλεις στερούν απο τους πολίτες τους τις καλές συνθήκες υγιεινής ζωής, εργασίας, άθλησης, ψυχαγωγίας κ.α.
Στις σημερινές πόλεις δεν παράγεται πολιτισμός διότι οι πολίτες βασανίζονται απο άγχη, ανασφάλεια και φόβο για την επιβίωση τους (ανεργία, ατυχήματα, εγκλήματα, ρύπανση περιβάλλοντος κ.α) Επομένως η ασχήμια των πόλεων αντικατοπτρίζει την ψυχική ανωμαλία και κατάρρευση των πολιτών. Δείτε όλα τα αιτήματα των είναι υλικά και καμία σχεδόν τάξη δεν προβάλει πολιτιστικά αγαθά. Σήμερα που θα έπρεπε όλοι (σχολεία, οργανώσεις, δήμοι κ.α) να κάνουν αναδάσωση, κανείς δεν ασχολείται μ’ αυτήν. Θα την θυμηθούν το καλοκαίρο που θα καούν και τα λιγοστά εναπομείναντα δάση μας. (2003)
Πόλεις λοιπόν της παρακμής και της πυρκαιάς !!
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α
kostas01@otenet.gr



ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΣ ;

Ο ρατσιμός είναι του συρμού τα τελευταία χρόνια. Κάνουμε λέει φυλετικές διακρίσεις έναντι των ξένων ; Ουδέν όμως ψευδέστερον, διότι οι Ελληνες απο την φύση μας δεν είμαστε ρατσιστές. Αντίθετα, θα έλεγα, είμαστε οι πρώτοι διδάξαντες το Οικουμενικό Πνεύμα. Ο Μ. Αλέξανδρος έκανε μάλιστα πράξη τον Οικουμενισμό. Ποτέ κανένας Ελλην φιλόσοφος δεν κήρυξε την ανωτερότητα της Ελληνικής φυλής- καίτοι θα το δικαιούμεθα-όπως έκαναν άλλοι λαοί. Οι αξίες του Ελληνα είναι πανανθρώπινες και όχι φυλετικές.
Δεν θα επαναλάβω το του Ισοκράτους ότι: “Ελληνες είναι οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες” . Οχι για άλλο λόγο αλλά γιατί κακοποιήθηκε οικτρά το νόημα του στην περίπτωση του αριστούχου Αλβανού μαθητή Τσενάι. Ο Ισοκράτης μίλησε για τον Ελληνικό πολιτισμό, και δεν τόλμησε να προτείνει την πολιτογράφηση όλων όσων είχαν λάβει Ελληνική Παιδεία. Αντίθετα, αυτοί συνέδεσαν το θέμα αυτό με την ιθαγένεια. Αλλές όμως οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του πολίτη, και άλλες ενός ξένου που μετέχει της ημετέρας παιδείας σαν σπουδαστής, ή λάτρης αυτής.
Ο πρώτος παραλογισμός έγκειται στο γεγονός ότι η χώρα μας έχει μεταβληθεί σε Τόπο Υποδοχής Λαθρομεταναστών. [Επίσημες στατιστικές τους ανεβάζουν σε 800.000 , ενώ πραγματικά είναι πλέον των 1,5 εκατ. ψυχών]
Ο δεύτερος παραλογισμός έγκειται στο ότι διαθέτουμε επισήμως 500.000 ανέργους , κατά το πλείστον νέους, και όμως εισάγουμε μετανάστες πριν απορροφηθούν οι Ελληνες άνεργοι απο την αγορά εργασίας.
Ο τρίτος παραλογισμός ότι δεν υπάρχει Μεταναστευτική Πολιτική για:
1/ Τον προσδιορισμό του αριθμού των απαιτουμένων στην εθνική οικονομία μεταναστών, 2/ Τα προσόντα και τους όρους που πρέπει να πληρούν ούτοι, 3/ Ελεγχο των στα σημεία εισόδου, και το κλείσιμο των συνόρων στους λαθρομετανάστες , 4/ Οργάνωση χώρων υποδοχής των, 5/ Πολιτική για την ένταξη, προσαρμογή και παρακολούθηση των, 6/ Τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μεταναστών( τ’ ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι σεβαστά)
Αντ’ αυτού διαπιστώνουμε: 1/ Ομάδες εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών να εισβάλλουν καθημερινά στην χώρα, 2/ Αρπαγή θέσεων εργασίας των Ελλήνων πολιτών, 3/ Αύξηση της εγκληματικότητος, 4/ Μελλοντικούς κινδύνους απο την μη αφομίωση των στην Ελληνική κοινωνία, 5/ Χειροτέρευση της Υγείας, Ασφάλισης(ταμεία Ανεργίας) , Περίθαλψης, πολιτιστικής σύγχυσης, ψυχολογικών αντιδράσεων και ξενοφοβίας κ.ο.κ Μυστήριο η εμμονή των κυβερνώντων στην πολυπολιτισμική κοινωνία. Εξω λοιπόν ο “Δούρειος Ιππος” της“πολτοποίησης”, που μόνον δεινά εγκυμονεί για την χώρα.(2003)
Κ. Χ.



ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΤΥ
ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
Οι Κοσμικές Θρησκείες των τελευταίων 17 αιώνων, ο Μαρξιστικός διεθνισμός του 20 αιώνος και η Νεοταξική Παγκοσμιοποίηση των τελυταίων 10 ετιών οδήγησαν τον κόσμο στα σημερινά πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά, οικολογικά και ηθικά αδιέξοδα, που όμοια τους δεν γνώρισε ως τώρα η Γη.
Αρκεί ν’αναφέρουμε την οικολογική κρίση, το AIDS, την νόσο των τρελλών αγελάδων και την ισοπέδωση Αξιών , για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κρίσης. Τώρα αρχίζει ολομέτωπη σύγκρουση των δύο αντιθέτων κόσμων: Αυτού που αντιπροσωπεύει το Ελληνικό Σύστημα Αξιών και του άλλου που βρίσκεται στον αντίποδα του, και αντιπροσωπεύει τις σημερινές απαξίες. Διότι όλα τ’ άλλα συστήματα ιδεών που εμφανίσθηκαν έκτοτε είναι, είτε παραφυάδες αυτών των δύο κόσμων, ή διαπλεκόμενα συστήματα μεταξύ τούτων. Αρα δεν πρόκειται για νέα, αλλά για νόθες εναλλακτικές καταστάσεις που παρουσιάζονται σαν νέες, ενώ πρόκειται για νόθες και παραλλαγές του παλιού φθαρμένου κόσμου. Η σημερινή κατάσταση όχι μόνον δεν δικαιολογεί ουδεμία αισιοδοξία για το μέλλον της Φύσεως και της Ζωής σ’ αυτήν , αλλά ούτε και για το ηθικό μέλλον του Πλανήτη μας, όπως τουλάχιστον το βλέπουν οι Ελληνες σοφοί. Το γνώρισμα της Ελληνικής παγκοσμιοποίησης ήτο η ανάγκη της επιβιώσεως και εκπληρώσεως του χρέους της κοινότητος έναντι των μελών της. Πυρήν της δε ήτο το Αστυ. Τότε έβαζαν το ΕΜΕΙΣ υπεράνω του ΕΓΩ. Ψυχή της Πόλεως ήτο ο Πολίτης, ενώ σήμερα ο πολίτης είναι ο οπαδός, ποίμνιο, μάζα, και κατανωλωτής υλικών προιόντων. Δείτε πως φοβούνται τα δημοψηφίσματα ! Την λαική συμμετοχή, την συλλογική δράση των πολιτών ! Οι Ελληνες αντί του Φόβου Θεού , ή των εκπροσώπων του επι της Γης
( Εξουσιαστών) είχαν την Ειμαρμένη και τον Ερωτα, όχι με στάση μοιρολατρική, αλλά ενεργητική, διεκδικητική, ενθουσιαστική και αισιόδοξη. Με γνώμονα όμως πάντα την λογική. Οι Ολύμπιοι Θεοί ήσαν θεοσεβικά πρότυπα και όχι εξουσιαστές και ποιμενάρχες όπως είναι στις Κοσμικές Θρησκείες . Η επι Γης Ειρήνη δεν ήλθε απο την Ιερουσαλήμ, όπως ανεμένετο, θα έλθει όμως απο τον Ολυμπο.
Θα ξαναλάμψει η ΑΛΗΘΕΙΑ, ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ, το ΠΝΕΥΜΑ ΘΥΣΙΑΣ, ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ, ο ΕΡΩΤΑΣ, η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, τα Πυθαγόρεια Πρότυπα. Υπάρχει διέξοδος με αλλαγή πορείας.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α



ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ-
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
Οι ΗΠΑ παίζουν τον ρόλο του παγκόσμιου κατηγόρου σε θέματα Τρομοκρατίας, αλλά η ιθύνουσα(εκλεκτή του θεού) τάξη που κυβερνά αυτή την χώρα ασκεί μιά χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της ανθρωπότητος Τρομοκρατία, σε όλα τα μέτωπα, ήτοι στρατιωτικό, πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και πολιτιστικό. Υπό το πρόσχημα δε της καταπολεμήσεως της τρομοκρατίας διαπράττει τα φοβερότερα εγκλήματα με τις μυστικές υπηρεσίες της(NSA, CIA, DIA, DEA, FBI κ.α) και τις Ενοπλες Δυνάμεις της. Στον εγκέφαλο βρίσκεται και η Mossad, και ένα πλήθος απο μυστικές και φανερές οργανώσεις που προωθούν την παγκόσμια κυριαρχία. Οι ως άνω σκοτεινοί μηχανισμοί των ΗΠΑ-μαζί με τις πολυεθνικές-προωθούν το πλέγμα της “Παγκοσμιοποίησης” και αποτελούν τον ουσιαστικό εγκέφαλο της διεθνούς συνωμοσίας .
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ αυτόν τον καιρό, την ανθρωπότητα με την κατακόρυφη τεχνητή αύξηση της τιμής του πετρελαίου, γεγονός που θα δυσκολέψει την ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ την Ε.Ε με την κατακόρυφη αύξηση του δολαρίου και την πτώση του Ευρώ, το οποίον έχει εξευτελισθεί, όπως το ρουβλι.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ την ανθρωπότητα με την απόφαση τους να προωθήσουν το Αντι-Πυραυλικό τους σύστημα κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών. Εν όψει δε των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών σχεδιάζουν επιθετικές επιδρομές εναντίον του Ιράκ και αλλού για να προωθήσουν τον “δημοκρατικό” υποψήφιο Γκορ και τον Εβραίο αντιπρόεδρο του Λίμπερμαν.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ την Ελλάδα α/ με την δράση της 17 Ν , η οποία αναμφιβόλως είναι δημιούργημα δικό τους, β/ Με το υπογραφέν Μνημόνιο Αστυνομικής Συνεργασίας, το οποίον κάνει το πρώτο βήμα για την αλλαγή της δικαιακής μας νομοθεσίας (κατάργηση ενόρκων, σύλληψη βάσει υπονοιών κλπ) γ/ Μας τρομοκρατούν ακόμη και με τα ΜΜΕ, το ΧΑΑ, κ.α
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ και την μαρτυρική μας Κύπρο, το 38 % της οποίας στενάζει κάτω απο το πέλμα της Τουρκικής Κατοχής, με την υποστήριξη και υποκίνηση των Αμερικανοσιωνιστών. Αυτοί οι ίδιοι έβαλαν στο στόμα του ανδρείκελου τους Γ.Γ των Η.Ε Κόφι Ανάν την δήλωση-ταφόπετρα στο Κυπριακό, εξισώνοντας το θύμα με τον θύτη, την ελεύθερη Κύπρο με την κατεχόμενη, την Ελληνοκυπριακή πλειοψηφία με την Τουρκική μειοψηφία των εποίκων, την Δημοκρατία της Κύπρου με την δικτατορία Ντενκτάς. Γιαυτό οι Ελληνες των ΗΠΑ πρέπει να αρνηθούν την ψήφο τους στους Γκόρ-Λίμπερμαν.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α




ΞΕΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ;

Η χώρα μας βρίσκεται εδώ και δεκαετίες υπό ιδιόρρυθμη κατοχή ξένων δυνάμεων. Οι δυνάμεις αυτές που εκφράζονται πολιτικά και στα δύο κόμματα εξουσίας-και όχι μόνον- θεωρούν ότι ο πατριωτισμός των Ελλήνων είναι βδελυρό πράγμα και συνώνυμο προς τον εθνικισμό και φασισμό. Ολοι αυτοί μισούν θανάσιμα την Ελληνική γλώσσα, ιστορία και κοσμοθέαση και βάλλουν εναντίον του Κλασσικού πνεύματος. Που στηρίζω αυτές τις θέσεις;
1. Με δήλωση του ΥΠΕΞ κ. Γ. Παπανδρεόυ , ο όρος “Εθνικά Θέματα” είναι λάθος. Προφανώς στα πλαίσια της Νέας Τάξεως τα σύνορα στα Βαλκάνια καταργούνται και η Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, Μακεδονία, Θράκη και Κύπρο περιέρχεται στο ΝΑΤΟ, και στο απώτερο μέλλον στο ….Ισραήλ.
2. Η Ελληνική Ιστορία αναθεωρείται ώστε να είναι αρεστή σε Τούρκους και Νατοικούς. Η αρχή έγινε με το κατέβασμα των ηρώων του Γένους απο τα σχολεία. Σε λίγο ασφαλώς θα κρεμασθούν οι ήρωες της σημερινής πολιτικής νομεκλατούρας, δηλαδή του Ολοκαυτώματος, της Αννας Φρανκ, Μωσέ Νταγιάν, Κλίντον, μητέρας Τερέζας, Ροκφέλλερ, Σόρος κλπ
3. Αθηναική εφημερίδα έγραψε ότι οι Κύπριοι δεν είναι Ελληνες, αλλά ακαθορίστου εθνικότητος, που ασπάσθησαν τον Ελληνισμό λόγω της λαμπρής ιστορίας της φυλής μας. Εύγε, στον συντάκτη . Θα πάρει άριστα στην Ιστορία και αφθονον χρυσίον. Αλλά κατά τον Γκέμπελς, πέσε-πέσε κάτι μένει.
4. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, έφτιαξε Εβραικό μνημείον του ολοκαυτώματος στο Θησείο και τώρα αξιεί να γραφούν το Αουσβιτς και Νταχάου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Είδατε μήπως κάποιο μνημείο του Επους 1940-41, της Εθνικής μας Αντίστασης ή του Μ. Αλεξάνδρου; Οχι βέβαια. Αυτά είναι εθνικιστικά. Αθάνατοι νεκροί που καταντήσαμε; Θα τρίζουν τα κόκκαλα σας!!
5. Διακηρύσσουν τώρα ότι οι Εβραίοι έκτισαν την Θεσ/κη επι Κασσάνδρου και ότι εγκατεστάθησαν στην Κρήτη το 400 π.χ Να δείτε οτι σε λίγο θα ανασύρουν τις “αρχαίες” πλάκες που είχε ποντίσει ο “μακαρίτης” Κουστώ στα παράλια της Κρήτης, ώστε να δέσει και αρχαιολογικά η ιστορία.
Αν στοιχειοθετήσουμε το σταυρόλεξο των εθνικών καταστροφών, της ταπείνωσης και προδοσίας που υφίσταται η Ελλάδα απο το 1897 ως σήμερα, θα βγει η φράση: ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ-ΚΑΤΟΧΗ. Δυστυχώς ο Ελλην αγνοεί αυτό το αυταπόδεικτον, διότι τα ΜΜΕ τον έχουν εξουθενώσει και εκμαυλίσει με ροζ σκάνδαλα, μαγεία, σκοταδισμό, χρήμα, έγκλημα-βία και ναρκωτικά. Του εμφύτευσαν ενδοτικότητα, ραγιαδισμό και καταστολή των εθνικών του αντανακλαστικών. Του ακρωτηρίασαν και την λογική ώστε να μην αντιλαμβάνεται ακόμη και το αυταπόδεικτον.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α



ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ

Τα τελευταία χρόνια της Ρωμαικής αυτοκρατορίας θυμίζει η γκανκστερική απαγωγή του Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο(Καγκουροδικείο) της Χάγης. Μέσα σε κλουβιά μετέφεραν τότε τους κρατουμένους. Αιχμάλωτος του ΝΑΤΟ ο Μιλόσεβιτς μετεφέρθη κρυφά σε Αμερικανική βάση για περισσότερη ασφάλεια . Κι’ όλα αυτά για μια χούφτα δολάρια, τόση είναι η αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην σημερινή Σερβία . Οι Ατλαντικές δημοκρατίες του ΝΑΤΟ παρεβίασαν παράφορα βασικές αρχές του δικαίου, ήτοι :
1/ Αρχή της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Με τον ωμό εκβιασμό των «δωρητών» σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας(Γ/Β) « ή μας τον παραδίδετε ή δεν σας δίνουμε δολάρια» παραβίασαν την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας. Όμως οι Νατοικοί ληστές οφείλουν πολλαπλάσιες αποζημιώσεις στην Γ/Β για την απρόκλητη περσινή επίθεση, χωρίς προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ .
2/ Περιφρόνηση Δικαστηρίου. Παραβίασαν την αρχή της νομιμότητος, διότι είχε εκδοθεί αντίθετη απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Γ/Β, την οποία οι απαγωγείς έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα. Το συνταγματικό δικαστήριο δεν ήτο καλό αυτή την φορά, πέρσι όμως που εξέδωσε ευνοική απόφαση υπέρ της DOS «περί αναστολής της καταμέτρησης των ψήφων» ήτο καλό ;
3/ «Ενοχος ενόχω ού ποιεί». Ο θύτης δεν νομιμοποιείται να δικάσει άλλον κατηγορούμενο - ανεξάρτητα αν αυτός βαρύνεται ή δεν βαρύνεται με εγκλήματα πολέμου – διότι αυτοί ευθύνονται για τον αυθαίρετο βομβαρδισμό επί 79 ημέρες της Γ/Β, βαρυνόμενοι για φόνους αμάχων εκ προμελέτης, καταστροφή της ειρηνικής υποδομής της χώρας και το χειρότερο διότι εμόλυναν ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου.
4/ Αρχή της καθολικής ισχύος. Γιατί δεν εγκαλούνται οι άλλοι εμπόλεμοι που εγκλημάτισαν( Βόσνιοι, Κροάτες, Αλβανοί Κοσσοβάροι), αλλά γίνεται επιλεκτική εφαρμογή του δικαίου μόνον για τους Σέρβους ; Γιατί δεν προσάγονται σε δίκη οι ηγέτες των UCKάδων που αιματοκύλισαν το Κοσσυφοπέδιο και τώρα τα Σκόπια ;
Όλα αυτά αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των αρχών δικαίου και κατάργηση του κράτους δικαίου. Ο εκβιασμός των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν νομιμοποιείται , διότι πλήττει τους θεσμούς και το δίκαιο, όχι μόνον στην Γ/Β , αλλά σε παγκόσμια κλίμακα. Μήπως επανερχόμεθα στην εποχή της αγριότητος ; Μήπως ισχύει ο νόμος της ζούγκλας ; Μήπως νομιμοποιείται η βαρβαρότης στο όνομα της δήθεν αρχής απονομής δικαιοσύνης για εγκλήματα πολέμου; Ο Μιλόσεβιτς είναι το θύραμα, οι πραγματικοί εγκληματίες είναι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και ιδίως, οι Κλίντον, Μπλέρ, Ολμπράιτ, Κοέν, Κούκ, Κλάρκ, Σολάνα κ. α
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε. α


ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΥΣΙΧΘΟΝΕΣ
ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ
Στον Ελληνικό κόσμο των αξιών του μέτρου, της αρμονίας και του κάλλους, στα δάση ζούσαν αγαθά οικολογικά πνεύματα που τα προστάτευαν απο κάθε κακό. Θα αναφέρω τις Δρυάδες, Αμαδρυάδες κι’ άλλα πνεύματα που επροστάτευαν το δάσος και το δένδρο , για να μην τύχει και κοπούν. Ομως απο τότε που επικράτησαν οι αντι-ζωικές δυνάμεις της ερήμου, συντελείται μιά συστηματική ερήμωση των δασών, προς χάριν του Μαμμωνά. Δεν θα αναφερθώ στους φυσικούς καταστροφείς του δάσους, αλλά στην ευθύνη και την αδυναμία της Πολιτείας, να προλάβει και αποκαταστήσει την καταστροφή(νομική κατοχύρωση, ενεργητική προστασία, δενδροφύτευση κλπ). Δυστυχώς η Ελληνική Πολιτεία είναι ο ηθικός αυτουργός της καταστροφής των δασών με την ανικανότητα και συχνά με τις πελατειακές της σχέσεις με τους καταστροφείς.
Το παρόν σημείωμα γράφεται για να στιγματισεί η πρόταση τροποποίησεως του Συντάγματος, που ανοίγει τον δρόμο στην τσιμεντοποίηση των ιδιωτικών δασών. Ο γράφων είναι κάτοχος δασικής έκτασης και κατά συνέπεια θα ωφελείτο απο την σχετική διάταξη. Αλλά όχι. Η εν γένει ζημία στην κοινωνία, στην χώρα και στις μελλοντικές γενιές θα είναι όντως δυσανάλογα δυσβάτακτη. Διότι το δάσος είναι εθνική κληρονομιά, ανεξαρτήτως των όποιων τίτλων ατομικής ιδιοκτησίας του καθενός μας.
Οι “εκσυγχρονιστές” του κ. Σημίτη, την αγνόησαν, διότι έτσι προστάζει η Παγκόσμια Τράπεζα και το δόγμα της Νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής. Η οικονομία υπεράνω των πολιτών και της Φύσεως !! Δεν άκουσαν τίποτα για τους οικολογικούς κινδύνους που απειλούν την ζωή επι της γης ; Δεν βλέπουν τις καταστροφές(πλημμύρες, αλλαγή κλίματος, ξηρασία, τήξη πάγων κλπ) εξ αιτίας της αποψίλωσης των δασών και λοιπών ανθρώπινων δραστηριοτήτων; Δεν ζουν άραγε στον Αττικό “θάλαμο δηλητηριωδών αερίων “; Δεν γνωρίζουν ότι η επιτάχυνση της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων - και ιδίως του δάσους- συντομεύει την εξαφάνιση των ειδών, με τελευταίο είδος τον ίδιο τον άνθρωπο ; Ο αριθμός των προς άμεση εξαφάνιση ειδών είναι 11.046 είδη(ζώα και φυτά), έναντι 816 που εξηφανίσθηκαν στα τελευταία 500 χρόνια.
Τότε ετιμώρησαν τον Ερυσίχθονα όταν έκοψε την μεγάλην Δρυν, η οποία ήτο στο Αλσος της Δήμητρος. Σήμερα ποιός θα τιμωρήσει τον ευτραφή Ερυσίχθονα συνταγματολόγο και τους “τυφεκιοφόρους” της Βουλής που ετοιμάζονται ν’ ανοίξουν “πυρ” κατά των ολίγων εναπομεινάντων δασών μας; Οταν υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία των δασών, τότε οι πολίτες πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, βάζοντας φραγμό στους νέους Ερυσίχθονες. Και ο λαός έχει τα μέσα. Με φτύσιμο, φούμο και “ματσούκι”.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α




ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ

Ως γνωστόν, το πρωταρχικό βάθρο της Δημοκρατίας είναι η Ελευθέρα Εκφραση, κι’ αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί με ανελεύθερα ΜΜΕ. Κατά την εποχή της Χούντας γνωρίζαμε ότι τα ΜΜΕ ήσαν φιμωμένα, και ανατρέχαμε σε ξένα ΜΜΕ για να πληροφορηθούμε την Αλήθεια. Σήμερα η κατάσταση είναι περισσότερο πολύπλοκη και επικίνδυνη, διότι ενώ θεωρούμε τα ΜΜΕ ελεύθερα, είναι κατά βάθος ελεγχόμενα απο την Εξουσία και την γνωστή Ολιγαρχία.
Το πόσο αυτά είναι ελεύθερα, θα μας το πει ο κορυφαίος δημοσιογράφος του περασμένου αιώνος, Τζον Σουίντον, του “New York Times”. Την βραδυά της βραβεύσεως του το 1880 αντέκρουσε εξοργισμένος τον προηγούμενο ομιλητή -ο οποίος εξεθείασε το έργο του και την Ελεύθερη Δημοσιογραφία - ειπών μεταξύ άλλων και τα εξής¨: “ Δεν υπάρχει σήμερον στην Αμερική και στον κόσμο ανεξάρτητος Τύπος. Κι’ αυτό το ξέρετε και το ξέρω. Κανείς απο σας δεν τολμά να γράψει τις τίμιες απόψεις του, αλλά κι αν το έκανε , το ξέρετε απο πρώτο χέρι, ότι ποτέ δεν θα εμφανίζοντο τυπωμένες. Πληρώνομαι εβδομαδιαίως για να κρατώ τις τίμιες απόψεις μου εκτός της εφημερίδος στην οποία εργάζομαι. Πολλοί απο σας συνδέονται επίσης με σχέση μισθού για παρόμοια πράγματα και κανείς σας δεν είναι τόσο βλάξ να γράψει τις τίμιες απόψεις του , διότι θα βρισκόταν στο δρόμο, ψάχνωντας για κάποια άλλη εργασία. Εάν επέτρεπα τις τίμιες απόψεις μου να εμφανισθούν σε μιά στήλη της εφημερίδος μου, πριν περάσουν 24 ώρες θα είχα χάσει και το επάγγελμα μου.
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ :1/ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, 2 / ΝΑ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ, 3/ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ,4/ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ, 5/ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ, 6/ ΝΑ ΚΟΛΑΚΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΜΜΩΝΑ 7/ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΝ ΑΡΤΟΝ. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω και ας σταματήσει η “πλάκα” της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας. Είμαστε εργαλεία και υποτελείς των πλουσίων πίσω απο την σκηνή. Εμείς οι πηδώντες φάντηδες, εκείνοι κινούν τα νήματα κι’ εμείς χορεύουμε. Το ταλέντο μας, οι δυνατότητες και η ζωή μας στηρίζεται στην φτώχεια των άλλων ανθρώπων . ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ” Σκεφθείτε να ζούσε σήμερα τί θα έλεγε ; Η Δημοκρατία διολισθαίνει στην “βελούδινη” Δικτατορία, όσο ενισχύεται η Λογο-κρατία και Λογοκρισία των ΜΜΕ . Πολίτες Αντισταθείτε !

Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α
[ Πηγή: Labor's Untold Story, by Richard O. Boyerand Herbert M. Morais, published by United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY, 1955/1979. Εστάλη απο τον Ανδ. Τουπαδάκη]
[ Υ.Γ Δεν ελπίζω στην δημοσίευση της παρούσης μου επιστολής στα ΜΜΕ]



ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ “ΓΚΟΥΛΑΓΚ”
ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΟΧΗ
Το Διεθνές Δικαστήριο της Νυρεμβέργης απεφάνθη ότι όποιος διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος είναι ΕΝΟΧΟΣ. Εξ ίσου όμως ΕΝΟΧΟΣ είναι και όποιος αποκρύπτει αυτά τα εγκλήματα . Το Αλβανικό κράτος των Χότζα-Αλία , και των σημερινών πνευματικών τους τέκνων, εδώ και 50 χρόνια είναι ΕΝΟΧΟ για σοβαρά εγκλήματα κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
Οσοι παρακολουθήσαμε την παρουσίαση των βιβλίων της Ν. Θέσης: “ ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ”, “ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ “ και “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ( που αφορά στις συνθήκες ζωής των Ελλήνων της Β.Ηπείρου) του Βορειοπηπειρώτη συγγραφέα κ. K. Κυριακού, ασφαλώς συγκλονισθήκαμε και νοιώσαμε ΕΝΟΧΟΙ κακουργίας, γιατί τόσον καιρό σιωπήσαμε μπρος σ’ αυτά τα στυγερά εγκλήματα.
Τα Σοβιετικά “Γκούλαγκ” είναι “παιδικές εξοχές” μπρος στην αγριότητα της Αλβανικής Μυστικής Αστυνομίας, της διαβόητης Σιγκουρίμι. Τώρα δειλά-δειλά άρχισαν να γράφονται οι ασύλληπτες φρικαλεότητες που έζησαν τα αδέλφια μας στην Βόρειο Ηπειρο, αρκετοί απο τους οποίους κλάδεψε το δρεπάνι του Ερυθρού Χάρου. Ασφαλώς χάσαμε τον ύπνο μας όσοι χθες παρηκολουθήσαμε την τραγωδία που έζησαν-και ζουν ακόμη σε ήπια μορφή- μόνοι και αβοήθητοι οι άνθρωποι μας στην Βόρειο Ηπειρο.
ΕΝΟΧΗ είναι και η Ελληνική Πολιτεία που ενώ επληροφορείτο-εδώ και 50 χρονια απο την ΕΥΠ- τα όργια σε βάρος των ομοεθνών μας, σιώπησε.
ΕΝΟΧΟΣ ο πολιτικός και νομικός μας κόσμος για την πρωτοφανή αναλγησία τους απέναντι στους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας.
ΕΝΟΧΟΙ και οι τραγουδιστές μας που ενώ τραγούδησαν -και καλώς έπραξαν- για Παλαιστίνη, Νικαράγουα, Κουρδιστάν κ.α, αγνόησαν την τραγωδία και τον ξερριζωμό απο τις εστίες των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας.
ΕΝΟΧΟΙ και οι καλλιτέχνες μας-του ύψους του Αγγελόπουλου-που έχασαν την ευκαιρία να δώσουν στην ανθρωπότητα την συγκλονιστικότερη ταινία-ντοκουμέντο, με θέμα την Αλβανική κτηνωδία σε βάρος αθώων ανθρώπων, που η μοναδική τους ενοχή ήτο να γεννηθούν Ελληνες στα πανάρχαια Ελληνικά εδάφη της Βορείου Ηπείρου.
ΔΙΠΛΑ ΕΝΟΧΑ τα ΜΜΕ για την 50 χρονη σιγή τους για την Β. Ηπειρο, ενώ τις μέρες του ΟΧΙ και της καλπονοθείας στην Χειμμάρα, αυτά υποστήριζαν ότι πρέπει το Αλβανόπουλο να σηκώσει την Ελληνική σημαία.
Αφέλεια, μαζοχισμός, παρακμή , κακοήθης μετάλλαξη του Ελληνικού Γένους σε διεθνοποιημένο “σπογγώδη πολτό” προς ανάλωση στην αγορά της παγκοσμιοποιήσης ; Ομως ήλθε ο καιρός να λάμψει η Αλήθεια γυμνή.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α
1. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΖΟΦΕΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.
2. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΤΡΩΣΟΥΝ ΝΕΑ ΧΕΙΜΜΑΡΑ, ΝΕΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ, ΝΕΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ κλπ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.



ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Ολα αλλαξαν στον μεταψυχροπολεμικό κόσμο και μόνον η Κεμαλική Τουρκία παραμένει αναλλοίωτη. Πιστή στον μύθο του “προπυργίου της Δύσεως” απέναντι στην Σοβιετική Ενωση, δεν μπορεί να προσαρμοσθεί στην νέα πραγματικότητα. Ετσι απο “προπύργιο” έγινε πρόβλημα της Δύσεως.
Προ μηνών απείλησε τις ΗΠΑ ότι αν προχωρούσε το Αμερικανικό Κογκρέσο στην ψήφιση του νόμου περί Γενοκτονίας των Αρμενίων θα έπαιρνε οικονομικά και στρατιωτικά μέτρα κατά της Αμερικής και το ίδιο επαναλαμβάνει τώρα και προς την Γαλλία. Η εχθρότης της Τουρκίας προς τους γείτονες της είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος για την Αμερικανική διπλωματία, πολύ περισσότερο που αυτή συνοδεύεται και με ενέργειες ή απειλές που είναι αντίθετες προς τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και προς το Διεθνές Δίκαιο.
Για παράδειγμα , η απειλή της Αγκυρας ότι αν προχωρήσει η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε θα προσαρτήσει την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο στην Τουρκία. Αλλά και η εν γένει πολιτική της υπέρ της αποσταθεροποιήσεως και της πολεμικής αναμετρήσεως στα Βαλκάνια απέτυχε. Επίσης απέτυχε και η πολιτική της επεκτάσεως στις Τουρκογενείς χώρες του Καυκάσου και προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής( κατακράτηση-εκτροπή υδάτων Ευράτου, εκβιασμός της Συρίας για την παράδοση Οτσαλάν, Κουρδικό, εισβολή στο Βόρειο Ιράκ κλπ) . Η Τουρκία έχει λοιπόν καταστεί το κεντρικό πρόβλημα στην στρατηγική περιοχή της Ν.Α Μεσογείου. Η Αγκυρα είναι εκείνη που άναψε τις φλόγες του Αλβανικού μεγαλοιδεατισμού και εθνικισμού στα Βαλκάνια για να πλήξει εκ των νότων την Ελλάδα. Τούτο όμως λέγεται ότι έχει βυθίσει το ΝΑΤΟ σε πλήρες αδιέξοδο στο Κοσσυφοπέδιο και στην Νότια Σερβία, το οποίον προσπαθεί να συμμαζέψει τους Αλβανούς “κατσαπλιάδες” του UCK, αν αυτό δεν τους χρησιμοποιεί σκοπίμως για τους πολεμικούς του τυχοδιωκτισμούς.
Οι εδαφικές διεκδικήσεις της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδος, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε ,δημιουργεί προβλήματα συνοχής της Συμμαχίας και φέρνει την Τουρκία αντιμέτωπη με την Ε.Ε. Και ενώ η Ελλάς έκανε υποχωρήσεις στο θέμα της υποψηφιότητος της Τουρκίας στην Ε.Ε, αυτή δεν είναι σε θέση να προχωρήσει στον εκδημοκρατισμό και στην σύγκλιση προς την Ευρώπη. Η αιτία είναι το Κεμαλικό καθεστώς, το οποίον δεν έχει την πρόθεση να αυτοκαταργηθεί προς χάριν της Ευρωπαικής προοπτικής της Τουρκίας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι σε μεσαιωνική κατάσταση και όσοι θεωρούν ότι με το παρόν καθεστώς θα βελτιωθουν είναι αιθεροβάμωνες. Το Κουρδικό έχει κι’ αυτό μπει σε νέα φάση, αλλα οι στρατηγοί εθελοτυφλούν. Η Τουρκία πάσχει απο γάγκρενα. Για να σωθεί χρειάζεται ακρωτηριασμό. Ειδάλλως θα πεθάνει.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α


ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Αυτές τις μέρες αντικρύσαμε την πιό απαίσια μορφή του κατ’ ευφημισμό νεοφιλευθερισμού, ενώ στην ουσία πρόκειται για επιστροφή του πιό αρχαικού συντηρητισμού. Μετά την κατάρρευση του σοβιετικού αυταρχικού μοντέλου, έμεινε ο μοναδικός εξουσιαστής. Με την χρησιμοποίηση των δήθεν “εκσυγχρονιστικών”σοσιαλιστικών κομμάτων εξηπάτησε και απολιτικοποίησε τους λαούς, τους οποίους οδήγησε στην απόσυρση και στον πολιτικό ευνουχισμό . Ετσι επεκράτησε ο αγοραίος οικονομισμός , ο δόλιος μονοπωλειακός γιγαντισμός , με την απόσυρση του κράτους, την εμπορευματοποίηση των δημοσίων αγαθών, την ασυδοσία των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, την κοινωνική ανασφάλεια.
Ολο αυτό το διάστημα οι διανοούμενοι τηρούσαν ένοχη σιωπή και αφασία, τα εργατικά συνδικάτα-αποπροσανατολισμένα-ούτε καν αντιλαμβάνοντο τις επερχόμενες κατακλυσμιαίες αλλαγές , ενώ τα αριστερά πολιτικά κόμματα πέρασαν με ευκολία απο τον κομφορμισμό της ανατροπής και του ριζοσπαστισμού στον κομφορμισμό της συναινετικής ένταξης και της ρεάλ πολιτίκ. Και έμεινε ο λαός ακαθοδήγητος, σαστισμένος και κυριολεκτικά εγκλωβισμένος, όχι μόνον πολιτικά και ιδεολογικά-αλλά και οικονομικά στα νύχια των πιό αδίστακτων μηχανισμών εκμετάλλευσης της ολιγαρχίας του πλούτου.
Τώρα μόλις οι άνθρωποι όλου του κόσμου αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική είναι υπόθεση όλων, στο μέτρο που οι επιλογές του καθενός διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον ημών και των παιδιών μας. Εάν αφήσουμε του κεκράκτες του νεοφιλευθερισμού και τους υπηρέτες τους να αποφασίζουν για μας, τότε το λάθος είναι αποκλειστικά δικό μας και ο μόνος υπεύθυνος είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Γιατί αυτοί με βεβαιότητα θα μας οδηγήσουν σε ένα νέο μεσαίωνα, όπου αντί για αλυσίδες θα χρησιμοιούν τα αποτελεσματικότερα και αθέατα ψηφιακά μέσα, στην προπαγάνδα και χειραγώγηση μας, στον ασφυκτικό ηλεκτρονικό έλεγχο μας με-τα εγκατεστημένα ήδη-κλιμάκια ECHELON, στην κλοπή του εισοδήματος μας με την εξαπάτηση, τον δόλο και την κερδοσκοπία των Χρηματηστηρίων, των Πολυεθνικών και των Τραπεζών. Θα αλλοίωσουν την πολιτιστική μας ταυτότητα και θα τυποποίησουν την ζωή μας, έτσι ώστε να ζούμε σε ένα απέραντο και ομοιόμορφο στρατώνα ανελευθερίας , όπου η έννοια του ελεύθερου πολίτη θα έχει αντικατασταθεί απο τον μαζάνθρωπο-δούλο.
Η ώρα ευθύνης έχει σημάνει και ο καθένας πρέπει να αναλάβει το μερίδιο που του ανήκει. Μπροστά ας μπουν οι διανοούμενοι και οι δημοσιογράφοι. Η ουσία της δημοκρατίας κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Ο δήμος (πολίτες) πρέπει να ανακτήσει και πάλι τον πρώτο λόγο για τα κοινά .
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α
e mail: kostas01@otenent.gr


Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Eδώ και δεκαετίες η ανθρωπότητα διανύει εποχή σχιζοφρενικής μετάβασης απο τον φυσικό στον εικονικό κόσμο . Βάφτισαν Νεο-Φιλελευθερισμό την πιό στυγνή καταλήστευση ανθρώπου απο άνθρωπο, αλλά και της Φύσεως. Αντί για Οικονομική Ανθηση επέβαλλαν αύξηση χρεών και φόρων των εργαζομένων. Παράλληλα, αυξάνει η πνευματική καταπίεση, το άγχος, τα ναρκωτικά, η πορνεία, το δουλεμπόριο και η ανασφάλεια. “Σοσιαλιστές” τύπου Θάτσερ-Ρήγκαν αναζητούν τον Τρίτο Δρόμο , ενώ διευρύνουν την ανισότητα των εισοδημάτων . Η Ε.Ε μας εξαπατά με την θολή ΟΝΕ, για να κρύψει την αλήθεια ότι “οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν το κόστος του εκσυγχρονισμού και η ολιγαρχία θα απολαύσει μυθικά πλούτη”. Και ενώ οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι δυσπραγούν. Αλλος νεολογισμός είναι κι’ αυτός του Μεσαίου Χώρου, χωρίς να ορίζουν αν πρόκειται για ανθρώπους ή στατιστικά νούμερα. Ομως εκείνο που βιώνουμε είναι η καταστροφή της Μεσαίας Τάξεως και η μετατροπή της σε προλεταριάτο. Επειδή ηχεί άσχημα ο Σοσιαλισμός ανεκάλυψαν την Κοινωνική Συνοχή. Η απελευθέρωση όμως των αγορών, καταλήγει σε άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ολιγαρχίας και εις βάρος των εργαζομένων. Προβάλλουν την Οικονομία της Αγοράς σαν πανάκεια για την λύση όλων των προβλημάτων, αλλά ως τώρα η αγορά δεν μπόρεσε να λύσει ούτε τα προβλήματα Υγείας, ούτε της Παιδείας, ούτε της προστασίας του καταρρέοντος περιβάλλοντος . Το μόνο που πέτυχε είναι η αύξηση της Ανεργίας , της Φτώχειας, των ρύπων και της παρακμής των διαχρονικών αξιών. Μας παραμυθιάζουν και με άλλα απατηλά συνθήματα όπως : 1/Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την ίδια στιγμή που κάνουν ηλεκροσόκ και βασανισμούς σε κρατουμένους στις φυλακές των ΗΠΑ 2/ Σκοτώνουν -για Ανθρωπιστικούς λόγους-λαούς(Ιράκ , Γ/Β κ.α.) 3/ Αυτοί που αφόριζαν με υστερία τα Σοβιετικά γκούλαγκ τώρα φτιάχνουν κράτη-γκούλαγκ(Ιράκ, Γ/Β, Λιβύη κλπ) για να μην αναφέρουμε την πεινασμένη-αλλά καλά εξοπλιζομένη- Αφρική, της οποίας οι λαοί πεθαίνουν απο πείνα και πολέμους. Βέβαια πεθαίνουν και στην Δύση μερικοί απο το “μεγάλο φαγοπότι” και ναρκωτικά . Τις Οικολογικές Καταστροφές τις ονομάζουν “φυσικές”, και ενώ έστειλαν άνθρώπους στο φεγγάρι δεν έφτιασαν ακόμη πυροσβαστικά μέσα για τα δάση. Την Λογική σκότωσε ο Ψυψολογικός Πόλεμος των ΜΜΕ, τις Αξίες ο καταναλωτισμός, τις Θρησκείες ο κοσμοπολιτισμός, τον Αφοπλισμό οι Εξοπλισμοί και την Πατρίδα ο διεθνισμός. Τελευταίο προπύργιο μας η Δημοκρατία απέναντι στην Τυραννία. Τελικά ο ολοκληρωτισμός δεν θα περάσει. Ο Λόγος θα νικήσει τον παρά-Λογο.
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α



ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

«Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει απο βλακείες , ακόμη και απο φιλοδοξίες. Όμως δεν μπορεί να επιβιώσει απο εσωτερική προδοσία. Ενας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο φοβερός, διότι αυτός είναι γνωστός και φέρει τις σημαίες του αναπεπταμένες . Ο προδότης όμως κινείται ελευθέρως μεταξύ εκείνων που βρίσκονται εντός της πύλης, οι πονηροί του ψίθυροι διαπερνούν τους διαδρόμους , ακουόμενοι στις αίθουσες της ίδιας της κυβερνήσεως. Γιατί ο προδότης δεν εμφανίζεται ως προδότης. Αυτός ομιλεί την ίδια γλώσσα με τα θύματα του, φοράει τα ίδια ενδύματα , έχει την ίδια φυσιογνωμία και απηχεί την ποταπότητα, η οποία ξεγελάει βαθιά τις καρδιές όλων των ανθρώπων . Αυτός σαπίζει την ψυχή του έθνους, εργαζόμενος μυστικά σαν άγνωστος μέσα στην νύχτα για να υπονομεύσει τις πύλες της πόλεως., μολύνει το σώμα της πολιτικής ούτως ώστε να μην μπορεί στο εξής ν’ αντισταθεί. Ενας εγκληματίας είναι λιγότερο φοβερός. (Μάρκος Τούλλιος Κικέρων 42 μ. Χ)
Οι ρήση του Κικέρωνα είναι σήμερον λίαν επίκαιρη για την Ελλάδα. Ασφαλώς αν ψάξουν στο ΠΑΣΟΚ θα βρουν το πρόσωπο αυτό που περιγράφει ο Κικέρων, γιατί είναι υπαρκτό και αλλοίμονο για το έθνος μας , κατέχει την υψηλότερη εκτελεστική και κομματική θέση . Υπακούοντας στις ξένες εντολές κυριολεκτικώς κατεδάφισε στην χώρα την Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλεια, Εργασιακές σχέσεις, Πολιτισμό, Οικονομία και Χρηματιστήριο. Γκρέμισε επίσης τις Ελληνικές αξίες και τα ιδανικά του λαού μας, την γλώσσα, την ιστορία και την συνοχή του, σπρώχνοντας τους νέους μας στα ναρκωτικά, στην ανεργία, στην υπογεννητικότητα και στην παρακμή. Με τον έτερο κατά το ήμισυ όμαιμο του παρέδωσε τα Εθνικά μας θέματα στους Τούρκους στρατοκράτες και στους ομόρους γείτονες μας με το βλακώδες όσο και επικίνδυνο εκείνο δόγμα του «δεν διεκδικούμε τίποτα», την εποχή που οι γείτονες και οι υπερατλαντικοί συνωμότες που τον επέβαλαν στην εξουσία, διεκδικούν με λόγια και έργα την μισή Ελλάδα. Τώρα ο μοιραίος αυτός άνθρωπος αφού ολοκλήρωσε το έργο της διαλύσεως της χώρας κατεδαφίζει και το κόμμα που τον ανέδειξε με τα εκβιαστικά και αντιδημοκρατικά διλήμματα του.
Λες και η γενική κατακραυγή εναντίον του και εναντίον της κυβερνήσεως του είναι θέμα εσωκομματικών ισορροπιών ή επικοινωνιακής ελλείψεως και όχι αντιλαικής πολιτικής. Τώρα ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζει τον άνδρα , διακρίνει την ξενική του προφορά, βλέπει τα ανθελληνικά του αισθήματα , την ανατολίτικη πανουργία, την φοινικική ψευτιά και δειλία, την ανικανότητα, την δουλικότητα στους ξένους αφέντες του. Αν έχουν φιλοπατρία πρέπει να τον αλλάξουν και ν’ απαλλάξουν τον τόπο από ένα …Σημίτη. Τολμήστε το λοιπόν αν είσθε άνδρες !!
Αμφικτύων


ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Στο παρελθόν γνωρίζαμε κατά το μάλλον και ήττον την εθνική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία και γενικότερα προς τα Βαλκάνια. Σήμερα ακόμη και οι ιθύνοντες του ΥΠΕΞ δεν γωρίζουν που οδηγείται η χώρα. Σαν αποτέλεσμα της ασκούμενης προσωπικής πολιτικής απο τον κ. Γ. Παπανδρέου“εθνικές παραχωρήσεις έναντι φιλίας της Τουρκίας” η Ελλάς συνεχώς υποχωρεί και η Τουρκία αποθρασύνεται.
1/ Κυπριακόν: Η χώρα μας υπό την πίεση των ισχυρών “προστατών” της οδηγείται στην αποδοχή της ντε-γιούρε διχοτομήσεως της Κύπρου με την αποδοχή της Συνομοσπονδίας , όπως επιτάσσει και θεία Ολμπράιτ και ο κ. Ντενκτάς. Ομως η βιασύνη μας αυτή μόνον τα εθνικά συμφέροντα δεν προάγει, γιατί α/ Η λύση της συνομοσπονδίας είναι η χείριστη για μας και β/ αυτή που επείγεται στην προκειμένη περίπτωση είναι η Τουρκία-και όχι εμείς- προκειμένου να εισέλθει στις Ευρωπαικές δομές.
2/ Ελληνο-Τουρκικός Συνεταιρισμός Θράκης: Κατά πληροφορίαςς απο την Θράκη, υπεγράφη μιά ασαφής συμφωνία συνεργασίας μεταξύ δημάρχων της Ελληνικής και Τουρκικής Θράκης. Κατ’ αρχήν είναι ελκυστικό ένα τέτοιο σχέδιο συνεργασίας γιατί θα προάγει την αλληλογνωριμία, την ανάπτυξη και την ειρήνη. Ομως αν λάβουμε υπ’ ύψιν ότι 1/ η Δυτική Θράκη είναι το πιό υποανάπτυκτο τμήμα της Ελλάδος, εν αντιθέσει προς την Ανατολική Θράκη (Κωνσταντινούπολις) που είναι το πιό ανεπτυγμένο της Τουρκίας και β/ στην Δυτική Θράκη υπάρχει μιά ακμάζουσα μουσουλμανική μειονότητα, η οποία έχει εστραμμένες-όχι μόνον τις παραβολικές κεραίες-αλλά και τις καρδιές της προς την Τουρκία(δηλώσεις βουλευτού Γκαλίπ Γκαλίπ), τότε μπορεί κανείς ν’ αντιληφθεί ποιόν θα ωφελήσει τελικά αυτή η συνεργασία . Και αν στον συνεταιρισμό προσχωρήσει αργότερα και η Βουλγαρική Θράκη τότε δημιουργείται ένα άτυπο ισλαμικό κρατίδιο υπο την επικυριαρχία της Τουρκίας.
3/ Επισκέψεις Νησιών Ανατ. Αιγαίου χωρίς βίζα: Ασφαλώς το μετρο θα τονώσει την αγορά των εγκαταλελειμμένων ακριτικών περιοχών. Αλλά μακροπρόθεσμα ασφαλώς θα επέλθει εποικισμός των νησιών μας απο Τούρκους πολίτες και λαθρομετανάστες άλλων χωρών(Ιρακινούς, Κούρδους, Ιρανούς κλπ)
Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι η Τουρκία είναι η χώρα των θανατικών εκτελέσων, των βασανιστηρίων, των γενοκτονιών, των εξαφανίσεων και των κατάφωρων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων-και θα παραμείνει τέτοια και στο προσεχές μέλλον- τότε η πολιτική Παπανδρέου-Σημίτη είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Μήπως ξύπνισαν τα ξένα τους γονίδια και βλέπουν τα εθνικά μας συμφέροντα, υπο το πρίσμα των ξένων ;
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α


Η ΠΑΓΚΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ
ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια η παγκόσμια κοινωνία βιώνει μιά χωρίς προηγούμεο οπισθοδρόμηση, αστάθεια και κρίση της Δημοκρατίας, των αξιών και του ανθρωπισμού. Οι ισχυροί και προνομιούχοι κάνουν ό,τι θέλουν, ενώ η εθνική κυριαρχία και τ’ ανθρώπινα δικαιώματα συρρικνώνονται στο όνομα της δήθεν παγκοσμιοποίησης.
Ζούμε σε μιά υποκριτική εποχή που ακόμη και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους για να εξαπατούν. Και ενώ πριν λίγο κατηγορούσαν την Σοβιετία σαν μνημείο ανελευθερίας, τώρα χτίζουν γοργά την Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων πάνω στα ίδια ανελεύθερα και καταπιεστικά πρότυπα . Πρακτικά τούτο σημαίνει υποταγή των κοινωνιών στα δικαιώματα των πολυεθνικών και εξαφάνιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς όφελος της ολιγαρχίας του πλούτου . Το εξωφρενικό είναι ότι δεν προσπαθούν να προσαρμώσουν το σύστημα στις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά την κοινωνία στο σύστημα, όπως έκαναν και οι προκάτοχοι τους Σοβιετικοί, και γι’αυτό άλλωστε απέτυχαν μετά απο πειραματισμούς 76 ετών.
Οι Βιοτεχνολογικές εταιρείες ιδιοποιήθησαν ακόμη και το γονιδίωμα του ανθρώπου, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου(ΠΟΕ), ξεπερνώντας κάθε φραγμό ανθρωπισμού, λογικής και δεοντολογίας-κατ’ επιταγήν των Πολυεθνικών Τροφίμων-μεταβάλλει τον Ανθρωπο σε πειραματόζωο , αφού μας εξαναγκάζουν να τρώμε μεταλλαγμένα τρόφιμα. Το χειρότερο όμως σύμπτωμα της Παγκοσμιοποίησης είναι η φασιστική πρακτική ότι “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ”, άρα και ανάγκη για διάλογο. Κάθε αντίθετη άποψη λοιδωρείται, ή αποσιωπάται. Υπάρχει λοιπόν έλλειμμα Δημοκρατίας.
Ελεγαν ότι πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα τα Κεφάλαια, τα Εμπορεύματα, οι Ανθρωποι, και οι Ιδέες. Στην πράξη όμως κυκλοφορεί ελεύθερα μόνον το αδηφάγο Κεφάλαιο, ενώ μπαίνουν φραγμοί στα εμπορεύματα, στους ανθρώπους και στις ιδέες, κατά πως βολεύει το σύστημα.
Οι πλούσιοι και ισχυροί αρπάζουν και λεηλατούν τις κρατικές-και όχι μόνον- περιουσίες και βυθίζουν τις χώρες στα χρέη, ενώ οι λαοί πληρώνουν τα χρέη στις ξένες τράπεζες και στα ληστρικά ιδρύματα(ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα) Οι πολυθνικές έχουν υπερβολικά δικαιώματα σε βάρος ατόμων και κρατών και συνεχώς ροκανίζουν και τα τελευταία προνόμια των εργαζομένων. Ετσι η παγκόσμια οικονομία έχει αποσυντονισθεί άσχημα και αντιδρά με βίαια σκαμπανεβάσματα (πετρέλαιο, δολλάριο, ευρώ,χρηματηστήρια κλπ). Ακόμη και στην ευημερούσα Αμερική η φτώχεια αυξάνει και ένα πρωτόγνωρο κίνημα νεόπτωχων αναπτύσσεται. Εσπειραν την αδικία και τώρα θερίζουν το χάος !
Κ. Χ. Κωνσταντινίδης
Υποστράτηγος ε.α



ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΦΙΜΩΤΡΟ
(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. *Κωνσταντινίδη)
Ο Πρόεδρος Μπους υπέγραψε στις 17 Οκτ. 2004 ‘Νόμο περί Αντισημιτισμού’ με σκοπό να κερδίσει τις ψήφους των Εβραίων τις προσεχείς προεδρικές εκλογές . Με τον νόμο αυτό το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλείται να παρακολουθεί την πιστή εφαρμογή της αντισημιτικής νομοθεσίας σε όλο τον κόσμο και να υποβάλει ετησίως αναφορά για την μεταχείριση των Εβραίων ανά την υφήλιο. Ο Νόμος υπεγράφη εν πτήσει προς την Φλώριδα όπου κατοικεί η μεγαλύτερη Εβραϊκή κοινότητα μετά το Ισραήλ και την Νέα Υόρκη. Να σημειωθεί δε ότι: 1/ η Πολιτεία της Φλώριδας διαθέτει 27 ψήφους επί συνόλου 270 εκλεκτόρων που θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο 2/ ο ΥΠΕΞ κ.Κόλιν Πάουελ θεώρησε ως περιττό αυτόν τον νόμο. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν τώρα είναι τα εξής:
1/ Γιατί κατ’ εξαίρεση οι Εβραίοι χρειάζονται ειδικούς νόμους και ειδική προστασία έναντι όλων των λοιπών εθνοτήτων ; Γιατί αυτή η μονομερής και μεροληπτική μεταχείριση υπέρ των Εβραίων; Μήπως έγινε για να έχουν ασυλία στα εγκλήματα τους οι σιωνιστές Εβραίοι;
2/ Γιατί ο Αντισημιτικός Νόμος δεν προστατεύει όλους τους Σημίτες(όπως λ. χ τους Παλαιστινίους) που υφίστανται εδώ και άνω του μισού αιώνος σωστή γενοκτονία από έναν άλλο σημιτικό λαό, το Ισραήλ ;
3/ Γιατί οι ΗΠΑ δεν προστατεύουν με παρόμοια νομοθετήματα και τον Ελληνικό και Αρμενικό λαό , που έχουν υποστεί στυγερά παλαιά και πρόσφατα ολοκαυτώματα από την Τουρκία ;
4/ Είναι η μεταχείριση αυτή δημοκρατική και συνταγματική, για ίση μεταχείριση όλων των πολιτών και των εθνοτήτων έναντι του Συντάγματος;
Ασφαλώς κανένας εχέφρων άνθρωπος δεν συμφωνεί με τις αντιεβραικές πράξεις βίας και βανδαλισμών που συμβαίνουν ανά τον κόσμο. Άλλο τόσο όμως δεν συμφωνεί με τη φίμωση της κριτικής προς την άρχουσα τάξη μιας εθνότητας, όταν αυτή παρανομεί και συνωμοτεί σε βάρος άλλων λαών. Είναι λοιπόν προφανές ότι συμβαίνει το αντίθετον . Δηλαδή οι Εβραίοι σιωνιστές προσπαθούν δια παντός μέσου να επιβάλουν την Παγκόσμια Δικτατορία και θέλουν να καταπνίξουν την αντίσταση των λαών. Επομένως ο Νόμος αυτός αποσκοπεί :1/ να καταπνίξει κάθε φωνή διαλόγου και κριτικής σε βάρος των σιωνιστών,2/ να παρέξει νομική ασυλία στους συνωμότες για τις εγκληματικές τους πράξεις σε βάρος της ανθρωπότητος.
Από τη στιγμή δε της υπογραφής του Αντισημιτικού Νόμου άλλαξε άρδην η στάση των ΜΜΕ υπέρ του προέδρου Μπους. Τα εγκυρότερα ΜΜΕ-που ως γνωστόν ελέγχονται από τους σιωνιστές Εβραίους- προβάλουν τις ευνοϊκές για τον Μπους δημοσκοπήσεις. Από την ισοπαλία μεταξύ των δύο υποψηφίων τώρα πέρασαν στην νίκη του Μπους . [Η τελευταία δημοσκόπηση (CCN) του δίνει οκτώ μονάδες προβάδισμα έναντι του Τζον Κέρι] Από κοντά και ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών κ. Μπαρνιέ μεταβαίνει ασθμαίνων στο Ισραήλ για να δηλώσει μετάνοια για τις αντιεβραικές πράξεις στη Γαλλία. Και τώρα θα περιμένουμε την εξειδίκευση του Νόμου σε όλο τον κόσμο, για να δούμε πόσο ασφυκτικό θα είναι το αντισημιτικό φίμωτρο που θα μας περάσουν! Χαίρε ΗΠΑ, Δημοκρατία της Μπανανίας και της Εβραιοκρατίας!

http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com

ΠΑΙΔΕΙΑ : Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

[Παιδεία; Χα ,χα ! Γιατί πρέπει οι καπιταλιστές να μορφώσουν τους ευκόλως αντικαταστάσιμους σκλάβους, τους καταδικασμένους σε γρήγορο θάνατο απο το σατανικό σχέδιο της επαναφοράς της ΔΟΥΛΕΙΑΣ; Είναι υπέρ αρκετόν να μάθουν 200-300 λέξεις και φράσεις(τις πλείστες εξ αυτών απλές διαταγές) και να συμπληρώσουν ορισμένο αριθμό δράσεων. Δεν είναι επίσης αναγκαίο αυτοί να μάθουν να διαβάζουν: Θα χρησιμοποιούμε εικόνες και σύμβολα να τους κάνουμε να καταλαβαίνουν τι αναμένουμε απο αυτούς να πράξουν(Ορα http://www.hermes-press.com/ndl1.html – (Η Καταστροφή της Αμερικανικής Παιδείας Και τι Εμεις Πρέπει να Κάνουμε ;)“The Destruction of American Education And What We Must Do About It”, By Dr. Norman D. Livergood.) ΜΗΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΚΕΙ;]
Εισαγωγή

Ο τίτλος της Μελέτης έχει διττή σημασία: Αφ΄ενός εννοεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΘ) που κείται στην οδό Μητροπόλεως και αφ’ ετέρου την Εκκλησία, η οποία είναι μέσα στο ΥΠΠΘ. Αλλες οι προδιαγραφες της παιδειας που θα δημιουργησει Πολιτες και αλλες της Θρησκείας που δημιουργεί Πιστους. Στην πραγματικότητα οι δρομοι τους ειναι ασύμβατοι . Πρόκειται γιά μιά παρά φύσει σύζευξη, η οποία παράγει το ΤΙΠΟΤΑ ! Την σημερινή πνευματική στειρότητα! Από της ιδρύσεως του Νεοελληνικού κράτους αυτή η «γάτα δεν πιάνει ποντίκια». Και η Παιδεία και η Εκκλησία πηγαίνουν απο το κακό στο χειρότερο. Η μιά εκπαιδευτική μεταρρύθμιση διαδέχεται την άλλην, όπως τα κύματα στον ωκεανό , που ξαναγυρίζουν προς τα πίσω. Αυτές δεν γίνονται μόνον με την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, αλλά και με την αλλαγή υπουργών του ιδίου κόμματος. Ομως κάθε φορά αντί να γίνεται εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προκύπτει εκπαιδευτική απορρύθμιση και χάος. Εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις ειναι λογικό να γίνονται εφόσον υπάρχει κάποιος στόχος. Ο στόχος βεβαια δεν πρεπει να ειναι η αλλαγή για την αλλαγή, αλλα το αποτελεσμα που θα φέρει αυτή η αλλαγη. Η Παιδεια πρέπει να προπορεύεται κάθε σχεδιαζομένης αλλαγής και να προσαρμόζεται προς τα νεα πολιτιστικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα. Παραδείγματος χάριν , πως οι ανώτατες σπουδές μπορούν να Ερεύνης , Αναπτύξεως και της Οικονομίας γενικότερα για να δώσουν εργασία στους ανέργους. Οι αλλαγές λοιπόν ειναι αναγκαίες, αρκεί να υπάρχει μακροχρόνια σχεδίαση και όραμα.

Τι Παιδεία Θέλουμε;

Τι φταίει άραγε για την κακή Παιδεία μας; Οι πόροι, τα μέσα η γνώση,ή η πολιτική βούληση; Πρώτιστα θα λέγαμε η πολιτική βούληση. Παρ’ όλο που η ατμομηχανή που θα τραβήξει εμπρός την Παιδεια είναι η εκάστοτε Κυβέρνηση, η Παιδεία απαιτεί συλλογική Εθνική προσπάθεια :
Πρώτον, για να υπάρξει Εθνικη Συναίνεση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων . Αυτή όμως πρέπει να απαντά στο ερώτημα:
Τι είδους κοινωνία θέλουμε ; Σοσιαλιστική και Ελεγχόμενη; Νεοφιλελεύθερη και Φεουδαρχική; ή Δημοκρατική(με κράτος δικαίου) και Ανθρωπιστική;
Δεύτερον, να τεθούν οι διαχρονικοί στόχοι της Παιδείας.
Τρίτον , να στρατευθούν άτομα υψηλής διανοητικής στάθμης με παγκόσμια εμβέλεια , που θα πραγματοποιήσουν την αλλαγή.

Τα Ιδεώδη της Παιδείας

Οσα κράτη δεν χειραγωγούν ασφυκτικά την Παιδεία εκείνα έχουν καλή Παιδεία. Το μονο που οφείλει να κάνει η Πολιτεία είναι να βάλει τις σωστές προδιαγραφές και το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίον θα κινείται η Παιδεία. Αυτό πρέπει να ισχύει σε ολες τις βαθμιδες , απο τη χαμηλωτερη (δημοτικό) μέχρι την υψηλώτερη (μεταπτυχιακές σπουδές), ώστε να προστατεύσει την επιστημονική Ελευθερία, την Αλήθεια, την Αμφισβήτηση και να εμποδίσει τον Δογματισμό, την Διαφθορά και την Βία. Παιδεία ή Μόρφωση είναι αυτό που λέει το ονομα της: Ειναι τρόπος ζωής, σκέψης, αντίληψης. Ειναι φαντασία, ειναι τρόπος δημιουργίας. Δεν ειναι μονο μαθηματικά ή φυσική. Ειναι ενα σύνολο σκέψεως που πρεπει να ξεκινήσει απο θεμελιώδη ιδεώδη, όπως αυτα που περιγράφονται στην «Πολιτεια» του Πλατωνα, η στους Σωκρατικους Διαλογους. Ειναι ενα σύνολο σκέψεως που πρεπει να ειναι συνδεδεμένο με τη Φύση, και τις αλλαγές της (Οπως λ. χ η θαλασσα άλλες φορες ειναι γαλήνια κι άλλες φορές ειναι φουρτουνιασμενη – μηπως αυτο δεν αντανακλα την ζωη μας!). Η Παιδεια πρεπει να καθρεφτίζει την κοινωνια που δεν πρεπει να ειναι κληρονομική και άκαμπτη, αλλα ελαστική, δημοκρατικη, προσαρμοστική και αγωνιστική. Αυτή είναι το μέλλον της Φυλής μας. Ολα αυτα πρεπει να γινουν κατανοητά πριν γινει σχεδιασμός του εκπαιδευτικου προγράμματος.
Η Παιδεια πρεπει να απαντήσει επίσης και στο ερώτημα:
1/Τι οικονομια θελουμε; Συναγωνιστικη, ή ανταγωνιστική!
2/ Τι ρολο θα διαδραματισουμε στο διεθνες περιβαλλον ;

Το Διευθαρμένο Αθηνοκεντρικό Κράτος

Το πολιτικό μας σύστημα ως τώρα δεν θέλει μορφωμένους Ελληνες, αλλά οπαδούς. Μ’ αυτό συμβαδίζουν και οι επιλογές του δογματικού ιερατείου , το οποίον θέλει ποίμνιο να βελάζει. Ετσι η σύζευξη Κράτους-Εκκλησίας στηρίζει αλλήλους . Μέσα από αυτήν την παραφύσει σύζευξη οι ελάχιστες ηγεμονικές οικογένειες-με την στήριξη και της εντόπιας και ξένης ολιγαρχίας του πλούτου- μας κυβερνούν και αναπαράγουν την εξουσία τους.

Στην Παιδεία ισχύει «το ελεύθερον το επιτυχές»

Λέγεται ότι «οι λαοί που δεν διαθέτουν πλούτο, πρέπει να διαθέτουν Μόρφωση». Η μόρφωση όμως δεν έρχεται δια της επιφοιτήσεως του αγίου πνεύματος, ή με τα θαύματα, αλλά αποκτάται δια της καλής Παιδείας . Τούτο απέδειξε περίτρανα μιά μικρή χώρα , του μεγέθους της χώρας μας περίπου, η Φινλανδία. [Η Φινλανδια-όπως και οι λοιπές Σκανδιναυικές χώρες - αποτελεί πράγματι ιδανικό μοντελλο κοινωνίας, όχι μόνον λόγω της ψηλής στάθμης της Παιδείας της , αλλά και λόγω της ηθικης και ορθολογιστικής κοινωνιας της. Υπαρχει συνέπεια, τιμιότητα, υψηλής μορφώσεως εργατικό δυναμικο, και ολα αυτα συμβάλλουν στην παραγωγή προιόντων υψηλής ποιοτητος. Η Ιρλανδια είναι διαφορετική περίπτωση, διότι είναι αγγλόφωνη, με πολλές εταιρείες Ιρλανδών μεταναστών στις ΗΠΑ, είναι εγγύς της Αμερικής κ.α. Οσον αφορά το Ισραήλ αυτό είναι ο « νονός» του Αμερικανικού Κατεστημένου]
Εχει αποδειχθεί ότι οι λαοί που έχουν καλή Παιδεία έχουν Ελεύθερη Παιδεία και τανάπαλιν. Το κράτος δεν χρειάζεται να χαλιναγωγεί ασφυκτικά την Παιδεία, όπως ο αμαξηλάτης σφίγγει τα χαλινά για να σταματήσει τα κάρο. Τα ΑΕΙ θα πρέπει να είναι αυτοδιοικούμενα για να αποδώσουν. Για να γίνει δε αναβάθμιση της στάθμης των πρέπει να υπάρξει συναγωνισμός μεταξύ των κρατικών και των ιδιωτικών ΑΕΙ, αλλά και μεταξύ των δημοσίων Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ινστιτούτων. Μερικοί «καρεκλοκένταυροι» καθηγητές θεωρούν ανάθεμα την ιδιωτική Παιδεία. Αλλά μήπως οι Αρχαίες Αθηναικές Σχολές δεν ήσαν ιδιωτικές και παρ’ όλα αυτά βγήκαν οι μεγαλύτεροι σοφοί;

Η Παιδεία στο Εξωτερικό

Οι ΗΠΑ καυχώνται ότι διαθέτουν την καλύτερη Ανώτατη Παιδεία και την χρεωστούν , όπως ισχυρίζονται, στο ότι :
Πρώτον. Το κράτος είναι μακράν των πανεπιστημίων
Δεύτερον. Υπάρχει συναγωνισμός μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Τρίτον. Εδωσαν βαρύτητα στην χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα, (στον οικονομιστικό εμπειρικό χαρακτήρα μαζυ και οχι έναντι του μορφωτικού).
Τεταρτον. Δεν δημιουργησαν στεγανά στην σκέψη [Λ.χ Μπορει να εισαι γιατρος και να ασχολεισαι με δικηγορική η να κανεις έρευνα. Ο Χαρολντ Βαρμους πρωην προεδρος του Εθνικού Ιστιντούτου Υγείας(ΝΙΗ) σπουδασε φιλολογια και εκανε διδακτορικό στην Βιολογια και πήρε και το Νομπελ Βιολογιας]
Πεμπτον. Η Παιδεια δινει μεγαλη εμφαση στην ομαδικοτητα και στην χρησιμοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σε ολα τα επιπεδα. Ισως αυτο τους κανει πιο έξυπνους και οχι το διαβατήριο, ή το γονιδιο τους. Η Παιδεία δινει την δυνατοτητα να κανουν το όνειρο πραγματικοτητα με όλα τα καλα και ασχημα επακολουθα (δεν γινονται ολα τα ονειρα πραγματικοτητα, και η αποτυχια ειναι σκληρη, αλλά και λίαν διδακτική!)

Ο αντίλογος είναι ότι:

1/ Τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ έχουν προ πολλού εγκαταλείψει την ανθρωπιστική παιδεία, με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις στην πολιτιστική ανέλιξη της κοινωνίας τους

2/ Τα προγράμματα τους είναι ανεξέλεγκτα από την πολιτεία και την κοινωνία , καθ’ όσον αυτά ρυθμίζονται από Εβραικούς πυρήνες μέσα στα ΑΕΙ .
3/ Η Παιδεία εχει αλωθεί απο τις πολυεθνικές και απο αντιδημοκρατικές δυνάμεις, για να υπηρετεί πολεμικούς σκοπούς . Κατ’ αυτόν τον τρόπο διευρύνεται το δημοκρατικό έλλειμμα στην Παιδεία και στην κοινωνία. Αν αυτό το έλλειμμα θα είναι μόνιμό ή προσωρινό ο χρόνος θα το δείξει.

Τα Ελληνικά Πρότυπα στην Αμερική και Βρετανία

Στο παρελθόν το Βρετανικό και Αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα βασίσθηκαν στα Αρχαία Ελληνικά πρότυπα της ελευθέρας και της δημοκρατικής παιδείας. Αντίθετα στην τέως Σοβιετική Ενωση εφαρμόσθηκε το αυστηρό πατερναλιστικό μοντέλο και ο ασφυκτικός έλεγχος της Παιδείας απο το κράτος. Τούτο εν μέρει ισχύει και στην Ευρώπη. Οσο καιρό η Παιδεία ήτο Ελληνοκεντρική η Αμερική και Βρετανία μεγαλουργούσαν. Ομως τα τελευταία χρόνια η ελευθερία υπονομεύθηκε από τον Ανατολικό δογματισμό(λ. χ Η Βιβλική Γένεση έναντι της εξελικτικής θεωρίας του Δαρβίνου, η επέλαση των Ευαγγελιστών στον Λευκό Οίκο κ.α ). Τον έλεγχο των ΑΕΙ ανέλαβε η θεοκρατική εξουσία του «Εκλεκτού Λαού », η οποία έστρεψε την παιδεία προς δογματικές κατευθύνσεις, και περιόρισε σημαντικά τις φωνές της αμφισβητήσεως . [Λ.χ Ο διάσημος οικονομολόγος Lawrence Summers , ο οποίος απελύθη απο το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ για διάκριση των δύο φύλλων. Αυτός είπε σε ανεπίσημο σεμινάριο ότι δεν είναι ο μοναδικός λόγος η διαφορά φύλλου που κάνει τις γυναίκες να είναι κατώτερες στις ανώτερες επιστημονικές κατακτήσεις (φυσική , μαθηματικά), Το δεύτερο περιστατικο αφορούσε την πρόταση για απόλυση του άσημου καθηγητή εθνοτήτων Ward Churchill λόγω ανικανότητος. Αυτός με πλάγια μέσα και φυσικό εκφοβισμό κατόρθωσε να παραμείνει στην θέση του στο πανεπιστήμιο Boulder, Colorado.]
Μαζί με τις επιχορηγήσεις οι χορηγοί επιβάλλουν και τους κανόνες λειτουργίας των πανεπιστημίων. Αλλοίωσαν ακόμη και την εκπαιδευτική ύλη των μαθημάτων και θεώρησαν σαν άχρηστη την Κλασσοκή Παιδεία . Σήμερον μπορείς στα ΑΕΙ να αμφισβητείς τα πάντα, ακόμη και το θεό. Ομως δεν μπορείς να αμφισβητήσεις το Ολοκαύτωμα. Θεωρείται ποινικό αδίκημα ακόμη και η αμφισβήτηση του αριθμού των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.


Τι Παιδεία Θέλουμε;

Οι σύγχρονες τάσεις ευνοούν την τεχνοκρατική Παιδεία και την απομάκρυνση της απο τα Ανθρωπιστικά ιδεώδη. Η Παιδεία αυτή μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν Πρακτική ή Εμπειρική Εκπαίδευση. Αυτή προορίζεται να βγάζει ανθρώπους καταλλήλους για την βιομηχανία και τις πολυεθνικές. Το μέγιστο μέρος αυτού του είδους της εκπαιδεύσεως μπορεί να προσφερθεί σήμερον και απο το Διαδίκτυον. Εκείνο όμως που δεν σου μαθαίνει το Διαδίκτυο είναι τι θα την κάνεις την Παιδεία. Το προβλημα των επιχειρήσεων δεν ειναι οτι δεν ξέρουν να κανουν λ.χ την χημεία αλλα οτι δεν ξερουν τι προγραμματα να κανουν. Ομως ο σκοπός της Παιδείας είναι ευρύτερος. Είναι η ψυχοπνευματική καλλιέργεια του ατόμου. Η (δια)μόρφωση και δημιουργία καλών και ενάρετων χαρακτήρων και δυνατών ατόμων (Νους Υγιής εν Σώματι Υγιή) . Ο τελικός σκοπός είναι η δημιουργία «καλών κ’ αγαθών πολιτών» χρήσιμων για τον ευατόν τους και για την κοινωνία. Αντίθετα, το σημερινό εξουσιαστικό σύστημα εκπαιδεύσεως φτιάχνει ανθρώπους ρομπότ, κατάλληλους για την επάνδρωση της βιομηχανίας. Οχι ότι δεν χρειάζεται αυτού του είδους η Εκπαίδευση στην τεχνολογική εποχή μας. Επομένως, ο συνδυασμός και των δύο , δηλαδή της Ανθρωπιστικής Παιδείας και της Τεχνοκρατικής Εκπαιδεύεως , σε όσο ποσοστό χρειάζεται στον καθέναν, είναι αυτό που έχει σήμερον ανάγκη η κοινωνία. Διότι έχει παρατηρηθεί ότι απο την εποχή που έγινε μετατόπιση απο την Κλασσική Παιδεία στην Τεχνοκρατική Εκπαίδευση, ο κόσμος έχει διολισθήσει στην αγριότητα των ηθών και στην βαρβαρότητα. Η ελευθερία στην Παιδεία εκφράζει το ιδεώδες της Αθηναικής Δημοκρατίας. [Τότε λειτουργούσαν ελεύθερα όλες οι φιλοσοφικές σχολές (λ.χ Διαλεκτική , Περιπατητική , Στωική, Κυνική, Επικούρια Σχολή κλπ) και υπήρχε ελευθερία εκφράσεως των ιδεών και ανεξιθρησκεία στην λατρεία] Αργότερον παρουσιάσθησαν οι Σοφιστές, οι οποίοι θέλησαν με διάφορα ρητορικά σοφίσματα να αλλοιώσουν την Λογική και την Αλήθεια. Κατά τον ίδιο τρόπο και σήμερον οι δήθεν «εκσυγχρονιστές» και οι «μεταμοντέρνοι φιλόσοφοι» δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια αλλα για το «πολιτικώς ορθόν», παραβιάζοντες την αλήθεια προς χάριν της σκοπιμότητος. Τι τον θέλουμε τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα λένε αυτοί. Το μάθημα της φιλοσοφίας το θεωρούν περιττό και απώλεια χρόνου. Ετσι όμως φθάσαμε στην απώλεια του Μέτρου και της Αξιοπρέπειας του ατόμου και η υπερβολή , το παράλογο και το υπερφυσικό επικρατούν παντού. Βέβαια υπάρχουν και πολλοί άλλοι που επιστρέφουν ολοταχώς στις Ελληνικές Κλασσικές Σπουδές[Το πανεπιστήμιον Πρίνστον-και όχι μόνον- έχει καθιερώσει προγράμματα Κλασσικών Σπουδών]
Η κακοδαιμονία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, τώρα ενισχύεται έτι περαιτέρω λόγω εισαγωγής νέων προτύπων. Η σχεδιαζομένη μεταρρύθμιση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας ας ελπισουμε ότι θα φέρει βελτίωση της στάθμης. Ενδέχεται όμως να φέρει αρνητικά αποτελέσματα, όπως περιορισμό της Ελευθερίας και Aνθρωπιστικής Παιδείας , παραποίηση της Αλήθειας , κατάργηση της Αμφισβήτησης, , δημιουργία Γεννιτσάρων, ή και μεταλλαγμένων αντιδημοκρατικών εγκεφάλων, με την εισαγωγή Ανατολικών δογματικών δοξασιών κλπ

Ποιός θα πληρώσει τα Εξοδα της Παιδείας;

Σε κάθε κράτος επικρατούν διαφορετικές συνθήκες χρηματοδότητσης της Παιδείας. Στις ΗΠΑ και Βρετανία –που φημίζονται για την υψηλή Ανωτάτη Παιδεία τους-τα πανεπιστήμια είναι Ιδιωτικά Ιδρύματα και Δημοσια και συντηρούνται από:
1/ τους φοιτητές που πληρώνουν δίδακτρα .
Τον τελευταίο καιρό τα δίδακτρα έχουν αυξηθεί υπέρμετρα. Οι φοιτητές για την πληρωμή των διδάκτρων λαμβάνουν χαμηλότοκα δάνεια από τις τράπεζες και τα εξοφλούν όταν πιάσουν δουλειά (Μονον πέρσι τα δημόσια ΑΕΙ ηύξησαν τα δίδακτρα κατά 10,5%)
2/ τους χορηγούς που κάνουν δωρεές στα ΑΕΙ (παρ ημίν οι πλούσιοι κάνουν δωρεές μόνον στις ποδοσφαιρικές ομάδες και στις εκκλησίες !)
3/ τις εταιρείες οι οποίες εκμεταλλεύονται την έρευνα των ΑΕΙ (Η χώρα μας έρχεται τελευταία στην συμβολή των εταιρειών στην έρευνα – γιατι η ερευνα ειναι αποκομμενη απο την παραγωγη)
Στην Ευρώπη την χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων την αναλαμβάνει το κράτος κατά το μείζον μέρος. Ως τώρα τα Ευρωπαικά πανεπιστήμια απέχουν παρασάγγας απο τα Αμερικανικά και τα Βρετανικά.[Στην 1η 20άδα των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο τα 17 είναι Αμερικανικά, τα 2 Βρετανικά και το ένα Ιαπωνικό]

Η Απόφαση της Λισαβώνος

Η Ε.Ε με την Απόφαση της Λισαβώνος το 2000 έθεσε σχέδια με «Οικονομία της Γνώσεως» και για την αναβάθμιση των ΑΕΙ ως το 2010, προκειμένου να κερδίσει την κούρσα της ανταγωνιστικότητος. Εξ άλλου, με την Διακήρυξη της Μπολώνια του 1999 η Ε.Ε επιβάλλει τον Ενιαίο Χώρο Ανωτάτης Παιδείας και θέτει ορισμένες αξιολογήσεις στα ΑΕΙ και διαφανείς κανόνες στις πιστώσεις τούτων. Οι χώρες της Ε.Ε έχουν αρχίσει να καθιερώνουν δίδακτρα εις αντικατάστασιν της άλλοτε δωρεάν παιδείας, μιμούμενες το Βρετανικό μοντέλο. Τούτο καθίσταται αναγκαίον διότι τα κράτη μειώνουν τα έξοδα για την παιδεία. Πάντως το σχέδιο της Λισαβώνος φαίνεται ότι θα παραμείνει στα χαρτιά , διότι η πολιτική για την παιδεία είναι εθνική υπόθεση των κρατών και όχι ευθύνη της Ε.Ε. Φρονούμεν ότι η συμμετοχή των σπουδαστών-αναλόγως των οικονομικών τους δυνατοτήτων-κρίνεται σκόπιμος . Διότι έτσι: α/ θα αφοσιωθούν περισσότερο στις σπουδές τους , β/ θα εκτιμήσουν το κόστος της παιδείας, γ/ θα προστατεύουν απο την φθορά την περιουσία των ιδρυμάτων τους. Η χρηματοδότηση της Παιδείας ποικίλει από χώρα σε χώρα . Η Ε. Ε ξοδεύει το 1,1% του ΑΕΠ έναντι των ΗΠΑ που ξοδεύουν το 2,7% ετησίως Πρώτη στα έξοδα για Ερευνα είναι οι ΗΠΑ με $22.000 ετησίως ανά σπουδαστή, έναντι $6-8.000 της Γερμανίας και Γαλλίας αντιστοίχως . Η χώρα μας είναι ουραγός στην Ερευνα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Η έλλειψη σοβαρής Ερεύνης υποβιβάζει τις μεταδιδακτορικές σπουδές , με αποτέλεσμα τα καλύτερα μυαλά να διαρρέουν στο εξωτερικό για να μην ξαναγυρίσουν οι περισσότεροι εξ αυτών . Σήμερα στις ΗΠΑ εργάζονται 4.500 περίπου Ελληνες επιστήμονες και ερευνητές.[Οι Ευρωπαίοι επιστήμονες υπολογίζονται σε 400.000] Αυτή η διαρροή εγκεφάλων πρέπει κάποτε να σταματήσει για να ορθοποδήσηει η Ε.Ε και η χώρα μας. Αν υπολογισθούν τα έξοδα για δίδακτρα και για διαμονή στο εξωτερικό των μεταπτυχιακών σπουδαστών , είναι προτιμότερον τα ποσά αυτά να διατίθενται για την Ερευνα εντός της χώρας μας . Σήμερα πληροφορηθήκαμε την ίδρυση Ευρωαπικού Τεχνολογικού Ινστιτούτου ισάξιου προς το ΜΙΤ των ΗΠΑ. Ιδομεν!
Οι Αϋλες Επενδύσεις της Παιδείας

Οι επενδύσεις στην Παιδεία , στην Ερευνα και στην Ανάπτυξη είτε δεν καταχωρούνται , είτε καταχωρούνται ανεπαρκώς απο τους τεχνοκράτες. Ετσι δεν υπολογίζεται σωστά το Κεφάλαιο της Γνώσεως , όπως οι ιδέες και καινοτομίες που φέρνει η Παιδεία. [Λ.χ οι δαπάνες για τα φροντηστήρια της Ελληνικής οικογένειας θεωρούνται σαν χαμμένο χρήμα. Ομως στην πραγματικότητα συμβάλλουν ως ένα βαθμό στην αναβάθμιση της Παιδείας Σε ποιό όμως βαθμό;] Από την άποψη αυτή οι στατιστικές δεν έχουν προσαρμοσθεί στην σημερινή πραγματικότητα , κατά την οποία ένας μαθηματικός, χημικός ή φυσικός τύπος , μιά ιδέα ή μιά καινοτομία μπορεί να σημαίνει μιά τρομερή επένδυση. (Παράδειγμα: ο Bill Gates, Παπανικολάου κ.α)Αυτος είναι και ο λόγος που οι μεγάλες εταιρείες δίνουν έμφαση στην Ερευνα και Ανάπτυξη. Εδώ πρέπει να πούμε ότι οι χώρες του 3ου Κόσμου αναπτύσσουν ταχύτατα την ανωτάτη παιδεία τους με πρωτοπόρο την Κίνα και επόμενη την Ινδία (αναποδα! Η Ινδια ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση!) . [Ενώ στην 10ετία του 80’ εισήγοντο στα ΑΕΙ στην Κίνα το 2-3 % , το 2003 εισήχθησαν το 17% ]

Τα Πανεπιστήμια σήμερον πάσχουν απο την :
1/ Κατάργηση των εξετάσεων . Τούτο έχει σαν συνέπεια την εισαγωγή μεγάλου αριθμού και χαμηλού επιπέδου σπουδαστών με αποτέλεσμα την καθήζυση της αξιοκρατίας. Οι σπουδαστές μας είναι εντελώς αγράμματοι . Δεν ξέρουν ούτε να γράψουν ούτε να μιλήσουν. Σε λίγο θα γρυλίζουν.

2/ Χαμηλή αμοιβή αλλά και στάθμη των καθηγητών . Το μέγιστο μέρος της ευθύνης για την άθλια Παιδεία έχουν οι Καθηγητές και οι Δάσκαλοι .Ο λαός λέει «Με όποιο δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις» Δεν φταίνε λοιπόν μόνον οι χαμηλές αμοιβές και τα μέσα , αλλά και το γενικότερο παρακμιακό και οικονομίστικο πνεύμα τους.

3/ Κομματικοποίηση των Σπουδαστών .Αυτή δεν είναι πάντοτε υπέρ της Παιδείας. Ιδιαίτερα στην χώρα μας οι κομματικές νεολαίες κάνουν κατάχρηση του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος και απεργούν για «ψίλου πήδημα», με αποτέλεσμα να χάνουν ασκόπως τα μαθήματα τους. Ιδιαίτερα καταστρεπτική είναι η κομματικοποίηση της διοικήσεως των πανεπιστημίων, η επιλογή του εκπαιδευτικού προσωπικού , η αξιολόγηση των σπουδαστών κ. α, διότι γίνεται σε βάρος της Αξιοκρατίας.

4/ Ασυλία των ΑΕΙ. Ο νόμος περί ασύλου πρέπει να προσαρμοσθεί ώστε : α/ η ελευθέρα έκφραση ιδεών να μην παρεμποδίζεται ,β/ το άσυλο να μην παραβιάζεται απο άτομα ξένα προς τα πανεπιστήμια, γ/ να προλαμβάνονται οι καταλήψεις και φθορές των ΑΕΙ. Πρεπει τα Παν/μια να εχουν τη δικη τους αστυνομια που να προστατευει την Παν/μιακη περιουσια απο ολους εκεινους που δεν τη σεβονται!

5/ Η εισαγωγή του Απορρήτου στην Ερευνα :
α/ οι εταιρείες που χρηματοδοτούν την έρευνα απαιτούν να πληροφορούνται πρώτες τα αποτελέσματα της ερεύνης ,
β/ αρκετά πανεπιστήμια εργάζονται για προγράμματα του Υπουργείου Αμύνης. Τούτο είναι αντίθετο προς τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της Παιδείας. (Τούτο δεν αφορά την χώρα μας)

6/ Η Λογοκρισία και ο Δογματισμός στην Παιδεία. Ο δογματισμός έχει εισβάλλει στην Παιδεία , τόσον απο απόψεως διδακτέας ύλης όσον και απο απόψεως ελευθερίας εκφράσεως των ιδεών απο τους σπουδαστές και απο καθηγητές. Ο απόηχος των θεοκρατικών και αυταρχικών ιδεών και οι αντιτρομοκρατικοί και «Πατριωτικοί Νόμοι» έχουν αγγίξει και τα ΑΕΙ , με αποτέλεσμα οι καθηγητές να μην είναι ελεύθεροι να περάσουν καινούργιες ιδέες, εκ του φόβου μήπως κατηγορηθούν ως αναρχικοί, αιρετικοί ή και τρομοκράτες. Οταν μάλιστα τα πάντα σήμερον παρακολουθούνται απο τον «Μεγάλο Αδελφό», ο καθηγητής δεν μπορεί να διδάξει ελεύθερα και τις περισσότερες φορές αυτολογοκρίνεται για να μην χάσει την θέση του και τα προς το ζην ο ίδιος και η οικογένεια του.

7/ Ο Κοινωνικός Διαχωρισμός .Στις ΗΠΑ η μόρφωση είναι ζήτημα ταξικό , διότι απαιτεί μεγάλα ποσά η φοίτηση στα ονομαστά Πανεπιστήμια . Το μοντέλο αυτό εισάγεται τώρα και στην χώρα μας. Τα ΑΕΙ της καλής κοινωνίας διαφοροποιούνται των άλλων ( λ.χ η «Ivy League Education ανήκει στα καλα σχολεια της Νεας Αγγλιας οπως το Μπράουν, Γιαίιλ κλπ » Τα παιδιά του κατεστημένου συμμετέχουν και σε οργανώσεις όπως λ.χ «Scull and Bones » (Νεκροκεφαλή και Κόκκαλα) του Χαρβαρντ κ.α για να διακρίνονται. Η συμμετοχή σ’ αυτές τις σκοτεινές μασονικές στοές είναι προνόμιο της ανωτέρας τάξεως και εκεί συνδέονται με δεσμούς τύπου μαφίας. Σε ορισμένα ΑΕΙ προτιμώνται τα παιδιά των πλουσίων και των προνομιούχων οικογενειών και οι αθλητές κ.α Τα μέλη αυτών των οργανώσεων προωθούνται στις ανώτατες θέσεις των ΗΠΑ ) Τα παιδιά των οικονομικώς ασθενεστέρων τάξεων κατευθύνονται είτε σε χαμηλά πανεπιστημικά κολλέγια, ή κατατάσσονται στο Στρατό για να σπουδάσουν δωρεάν , αν φυσικά γυρίσουν ζωντανοί απο τα «πολεμικά σφαγεία». Κατ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται διαχωρισμός σε τάξεις προμομιούχων και πληβίων και διασπάται η συνοχή της της κοινωνίας. Τούτο δηλητηριάζει τους νέους απο την τρυφερή τους ηλικία με το δηλητήριο της ανωτερότητας, λόγω πλούτου και θέσεως. Να σημειωθεί ότι στα πανεπιστήμια της ελίτ επιλέγεται ακόμη και η διδακτέα ύλη, ώστε ο καθηγητής δεν είναι πάντα ελεύθερος να διδάσκει το μάθημα του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι σπουδαστές στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την τεχνική παιδεία και εγκαταλείπουν την ανθρωπιστική τοιαύτη σαν άχρηστη και αντιπαραγωγική.

8/ Ο Φθοροποιός Ρόλος της Μικράς Οθόνης. Ως γνωστόν η Τηλεόραση έχει διεισδυτική δύναμη στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης και του επηρεσμού της Σκέψεως των ανθρώπων –και ιδιαιτέρως των νέων. Για να ανταποκριθεί στο έργο της αυτό κρίνεται σκόπιμον να μορφωθούν οι δημοσιογράφοι ώστε να παίξουν καλύτερα το ρόλο τους ως παιδαγωγών και δασκάλων της κοινωνίας. Προς τούτο η Πολιτεία πρέπει να θεσπίσει ηυξημένα πνευματικά και ηθικά προσόντα στην επιλογή των δημοσιογράφων . Το πρώτιστο προσόν τους θα πρέπει να είναι ο άριστος χειρισμός της γλώσσης . Η Αρχή του ΕΡΣ πρέπει να ασκεί ουσιαστικόν έλεγχο και παρακολούθηση της δεοντολογίας και της γλώσσης των εκπομπών και της πληρότητος των προσόντων των δημοσιογράφων .

9/ Διαχωρισμός Κράτους –Εκκλησίας. Ο διαχωρισμός αυτός πρώτιστα θα ωφελήσει την Παιδεία , διότι ο νέος :
α/ Νηπιόθεν υφίσταται τον δογματικό πατερναλισμό και την μοιρολατρική διαστροφή της Εκκλησίας. Οι νέοι αντί να εμβολιάζονται με το αγωνιστικό πνεύμα και το πνεύμα της αμίλλης, της έρευνας και της αμφισβήτησης γίνονται πειθήνια όργανα του ιερατείου και εξαρτούν την πρόοδο τους απο θαύματα, « ιερές εικόνες», λειψανολατρεία, σατανολατρεία κ. α Το χειρότερο όμως είναι ο διχασμός της προσωπικότητος των νέων .
β/Η Αβραμική θρησκεία οδηγεί το άτομο σε ψυχοπνευματική μετάλλαξη , μεταβάλλοντας το μισό Ελληνα και μισό Ιουδαιοχριστιανό. Η μεγάλη πνευματική κρίση της ανθρωπότητας εμφανίστηκε όταν οι λαοί εξαναγκάστηκαν ή ανέχτηκαν να απομακρυνθούν από την άμεση δημοκρατία της Ελληνοκλασσικής εποχής, και άρχισε να ξεπερνιέται όταν επανεμφανίζεται ο δημοκρατικός διάλογος με την Αναγέννηση .
γ/ Οσο περισσότερο θρησκόληπτοι είναι οι πολίτες ενός κράτους, τόσο πιο μακριά είναι από τον επιστημονικό ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ και τόσο πιο καθυστερημένο είναι το κράτος αυτό κοινωνικά, πολιτισμικά, πολιτικά, οικονομικά κλπ(βλέπε τα θεοκρατικά καθεστώτα της Ανατολής). Ευνόητον τυγχάνει ότι η θρησκοληψία και η διαπλοκή Κράτους-Εκκλησίας, κατοχυρώνει και διαιωνίζει τα προνόμια του ιερατείου, αλλά και του διεφθαρμένου πολιτικού μας συστήματος που εκμεταλλεύεται την θρησκευτική πίστη του λαού μας. Αυτός είναι και ο λόγος που το ιερατείο και οι πολιτικοί μας την υποδαυλίζουν.
δ/Η θρησκοληψία παράγει ανθρώπους αδιάφορους ή ψυχικά διεστραμμένους, με μειωμένο αγωνιστικό πνεύμα ή και εχθρικούς προς την επιστημονική γνώση και την πρόοδο. Παράγει ακόμη ανασφαλή άτομα διότι ένα σημαντικό μέρος της συνείδησης τους απασχολείται μόνιμα από την επιθυμία τους να κερδίσουν την εύνοια του προστάτη θεού, μέσω φυσικά του ιδιοτελούς ιερατείου που υποδαυλίζει αυτόν τον φόβο, για να έχουν μόνιμη πελατεία και ανάγκη της "μεσολαβήσεως" του. Η διδασκαλία του κάθε θρησκεύματος είναι συνταγματικό δικαίωμα του ατόμου και όχι της Πολιτείας.

10/ Καταστροφή της Ελληνικής Γλώσσης. Ως γνωστόν η γλώσσα μας είναι η αρχαιοτέρα Γλώσσα του κόσμου και μητρική γλώσσα των περισσοτέρων Ευρωπαικών Γλωσσών, οι οποίες θεωρούνται ιδιώματα της Ελληνικής . Αυτή η υπέροχη γλώσσα των θεών έχει υποστεί σοβαρότατη καταστροφή απο τις κρατικές παρεμβάσεις:
α/ με την κατάργηση της Καθαρεύουσας ,
β/ την καθιέρωση με Διαταγή της Δημοτικής,
γ/την κατάργηση του Πολυτονικού συστήματος,
δ/ την αλλοίωση των κανόνων Γραμματικής και Συντακτικού,
ε/ την ΜΗ προστασία της απο τις ξένες λέξεις , τις ξενόγλωσσες επιγραφές, τις ξενόγλωσες αλλαγές του συντακτικού
στ/ την εισβολή του Λατινικού(Χαλκιδικού) αλφαβήτου μέσω των Η/Υ και όχι μόνον . Αν αφαιρεθούν οι Ελληνικές λέξεις και ρίζες απο τις διάφορες γλώσσες του κόσμου , τότε οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στα σπήλαια και στα δάση. Η γλώσσα μας καταστρέφεται από την Πολιτεία , απο την μικρή οθόνη και απο εμάς τους ιδίους . Αδήρητος λοιπον η ανάγκη να σταματήσουμε τον κατήφορο της καταστροφής. Κι’ αυτό θα γίνει με την καθιέρωση των Αρχαίων Ελληνικών σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, εις αντικατάσταση των θρησκευτικών, τα οποία είναι ιδιωτική υπόθεση, των Κατηχητικών Σχολείων .

Επίλογος

Η χώρα μας διαθέτει την πλουσιότερη πολιτιστική κληρονομιά. Πάσχει όμως απο την μεγαλύτερη έλλειψη. Επιβάλλεται λοιπόν να χαραχθεί κατεύθυνση για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, έτσι ώστε να είναι συμβατά με τις κοινωνικοοικονομικες συνθηκες και τον διεθνή ανταγωνισμό . Το έλλειμμα αυτό πρέπει να το καλύψουμε και μάλιστα πολύ γρήγορα, διότι σήμερα όλα αλλάζουν με αστραπιαία ταχύτητα και ίσως αύριο να είναι αργά. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει χώρα εξαγωγής Πολιτισμού και όχι εγκεφάλων και εργατικού δυναμικού. Η γείτων Τουρκία κάνει μαζική παραγωγή επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Ανατολής , όπου φοιτούν 560.000 φοιτητές. Αν δεν βιασθούμε ίσως λίαν συντόμως η γείτων εξάγει τον Ελληνικό Πολιτισμό από την Ιωνία και τον Πόντο και εμείς θα μείνουμε με τον Βυζαντινισμό μας . Μήπως τώρα υλοποιείται το μισελληνικό σχέδιο του διαβόητου ανθέλληνα Χ. Κίσιγκερ «να μας αποκόψει απο τις ρίζες μας με την καταστροφή της Γλώσσης και του Πολιτισμού μας; »

http://eblog.gr/AMFIKTYON

* Στο τελευταίο στάδιο της μελέτης συνέβαλε και γιος μου Δρ. Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, χημικός-βιολόγος, ερευνητής της ABBOTT LABORATORIES. Του εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστείες.



ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε. Ε

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε. Ε θα σημάνει ότι :1/ Οι Ευρωπαίοι πουλάνε το σχοινί που θα κρεμάσει τα παιδιά τους ο νέος Μωάμεθ, β/ Η Ευρώπη θα γίνει απόφυση του Ισλάμ( Δυτικό Ισλάμ) 3/ Δεν πρόκειται να γίνει «Εξευρωπαϊσμός» της Τουρκίας, αλλά «Εκτουρκισμός» της Ευρώπης, 4/ Η Ελλάς θα είναι ο πρώτο θύμα, διότι θα κατακλυσθεί από Τούρκους και Ασιάτες μετανάστες, που θα φέρουν πληθυσμιακή αλλοίωση, λόγω υπογεννητικότητας των Ελλήνων και αυξημένης γεννητικότητος των Ασιατών.
Η Τουρκία διαπνέεται απο το ανατολικό πνεύμα και αντιλαμβάνεται αλλιώς το Δίκαιον και τις διεθνείς συνθήκες. Τις σέβεται όσο αυτές την εξυπηρετούν και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν. Επομένως, δεν έχει σημασία τι υπογράφει, αλλά τι πράττει.. Η Τουρκία πόρρω απέχει από την Ευρωπαϊκή αντίληψη. Δείτε τον ιταμό και προκλητικό τρόπο συμπεριφοράς της προς την Ελλάδα, εν όψει μάλιστα και των κρίσιμων γι’ αυτήν αποφάσεων της 17ης Δεκ. Απαντά με μπαράζ προκλήσεων στον Ελληνικό εναέριο χώρο, στο FIR Αθηνών και στα χωρικά μας ύδατα . . Κι’ αν κάνει τώρα αυτά που είναι υποψήφια προς ένταξη , σκεφθείτε τι θα κάνει όταν θα μιλάει από θέσεως ισχύος!! Η ένταξη της Τουρκίας στην Ε. Ε θα υποβαθμίσει την στρατηγική θέση Ελλάδος και της Κύπρου, διότι η Τουρκία θα προσφέρει στρατηγικό βάθος στην Ε. Ε στο χώρο της Μέσης Ανατολής και των πετρελαιοφόρων περιοχών της Μεσοποταμίας και Κασπίας. .
Η Τουρκία, λόγω του όγκου της θα έχει συντριπτική παρουσία και υπεροχή , στα όργανα της Ε. Ε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επομένως η φωνή της Ελλάδος και της Κύπρου θα πνιγούν. Στην Ε. Ε θα επικρατήσει διάλυση και χάος, διότι το Σύνταγμα της δεν χωράει την Τουρκία. Ευνόητο τυγχάνει ότι αντί της ενοποίησης της Ε.Ε θα προκύψει η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων . Παράλληλα, θα ανοίξουν οι πόρτες και σε άλλα Αφροασιατικά κράτη, έτσι ώστε η Ε. Ε θα γίνει «Ευρασιαφρικανική Κοινή Αγορά». Αυτή την Ευρώπη ονειρευτήκαμε;
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι με την μέχρι τούδε μονόπλευρη και άνευ όρων φιλο-Τουρκική πολιτική η χώρα μας «φινλανδοποιήθηκε» και έγινε υποτελής της Τουρκίας. Η πολιτική του κατευνασμού απέναντι στη γείτονα , χωρίς κανένα αντάλλαγμα, εξαγρίωσε περισσότερο τους Τούρκους. Έλληνες και φιλέλληνες διερωτώνται έκπληκτοι, αν έχει τόσο πολύ ατονήσει η ιστορική μνήμη, η κρίση και το πνεύμα της ελευθερίας της φυλής μας; Μήπως νοσταλγούμε την παλινόρθωση μιάς νέας «Οθωμανικής Πολυεθνικής Αυτοκρατορίας» υπό τον μανδύα της Ε. Ε ; Αυτή είναι η στρατηγική επιλογή της Ελλάδος; Να μπει η Τουρκία στην Ε. Ε; Ο βράχος αυτός και ο λαός του έμειναν ελεύθεροι με συνεχείς αγώνες εναντίον υπέρτερων κατά το πλείστον βαρβάρων. Το θέμα της ένταξης της Τουρκίας είναι κεφαλαιώδους στρατηγικής σημασίας για το μέλλον και την επιβίωση της φυλής μας . Πως αποφασίζει η πολιτική μας ηγεσία μας την παράδοση μας στην Τουρκία ερήμην του λαού ; Αν δεν γίνει τώρα δημοψήφισμα τότε πότε θα γίνει; Όταν τα κόμματα κωφεύουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλος πρέπει να ακούσει την αγωνία του λαού μας και να λάβει θέση . Ο Λαός μας λέει ΟΧΙ στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε. Ε .

http://www.e-e-e.gr/_amfiktyon/
http://www.achilleous.com