AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΜΠΑΝ ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΑΣ: ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

ΣΥΜΠΑΝ
ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΑΣ
Του Κωνσταντίνου Χ. Κωνσταντινίδη
(Αμφικτύωνα)

 ΑΝΤΙ  ΠΡΟΛΟΓΟΥ


Αγαπητή Αναγνώστρια , Αγαπητέ Αναγνώστη

Την πρώτη βουτιά στο Σύμπαν την  έκανα όταν  ορθώθηκα στα δύο μου πόδια. Οταν ατένισα τον έναστρο ουρανό θαύμασα το μεγαλείο της   Δημιουργίας!! Τότε μας έλεγαν ότι εκεί βρίσκεται ο «θεούλης» κι’ εμείς το πιστεύαμε. Μάλιστα τραγουδούσαμε και το «φεγγαράκι μου λαμπρό , φέγγε μου να περπατώ, να πηγαίνω στο σχολειό…» ενώ ποτέ δεν πήγαμε με φεγγάρι στο σχολειό. Αλλά ήτο τόση η παραπληροφόρηση και αγραμματοσύνη, ώστε μας τάιζαν ψέμματα , άγνοια και προλήψεις κι’ εμείς τα πιστεύαμε. Παραδείγματος χάριν μας έλεγαν να μην  μετράμε τα άστρα διότι όποιος τα μετράει  βγάζει «καρναβίτσες»  κι’ εμείς το πιστεύαμε.  Στην προπολεμική επαρχία  που μεγάλωσα φτιάχναμε ΄χαρτινους γλόμπους’ σε σχήμα πούρου με το ένα στόμια ανοικτό.   Στο ανοικτό λοιπόν στόμια τοποθετούσαμε  ένα αναμμένο στουπί βουτηγμένο σε πετρέλαιο   . Οταν ο γλόμπος γέμιζε ελαφτότερο θερμό αέρα τον ξαμολούσαμε και σηκώνετο  ψηλά , ίπτατο δε όσο διαρκούσε το αναμένο στουπί . Οταν αυτό έσβηνε έπεφτε λόγω της βαρύτητος. Ομως για μας αυτό το άλμα προς τον ουρανό ήτο μιά  ενδόμυχη λατρεία  προς το Σύμπαν.   Με την ίδια λαχτάρα αντικρύζαμε  πότε πότε   κάποιο πολεμικό αεροπλάνο που  ίπτατο πάνω από την Κυπαρισσία , διότι νομίζαμε ότι απο εκεί  ο πιλότος  ήτο πιό κοντά στον ουρανό . 
Την δεύτερη βουτιά στο Σύμπαν την έκανα όταν πρωτοπέταξα με αεροπλάνο της Πολεμικής μας Αεροπορίας μετά τον Β! ΠΠ και αντίκρυσα την γη από ψηλά . Ητο μιά θαυμάσια εμπειρία που ποτέ δεν θα ξεχάσω.  Δυστυχώς η επιθυμία μου να γίνω αεροπόρος δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω δυσχρωματοψίας.  Ομως η   παιδική μου σταθερή  επιθυμία  για τον Αέρα και το Διάστημα συνεχίσθηκε ως τώρα.  Τις γνώσεις μου για το Διάστημα εμπλούτισα στις Στρατιωτικές Σχολές και ιδιαίτερα στην Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, όπου διδαχθήκαμε το αντικείμενο  αέρας και διάστημα.  Τις γνώσεις στα θέματα  της Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας  οφείλω  στο Στρατό όπου  εφοίτησα  εδώ και  σε μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό( ΗΠΑ, Αγγλίας κ.α)   Τις γνώσεις Αστρονομίας τις οφείλω στα σεμινάρια των διακεκριμένων  αστρονόμων Κ. Χασάπη και Κωτσάκη στο Ευγενίδειο Ιδρυμα πριν  αρκετές δεκαετίες , αλλά και σε επισκέψεις σε Πλανετάρια  .  Τα πιό πολλά όμως τα έμαθα αυτοδίδακτος  από την μελέτη βιβλίων. Κάθε νέα κατάκτηση  στο διάστημα ήτο μιά  πρόκληση-ένας κεραυνός του Διός θα έλεγα -  που  φώτιζε το σκοτεινό μονοπάτι και  όξυνε ολοένα και περισσότερο την φαντασία και την επιθυμία μου για  το άπειρο, ανόλεθρον και ατελεύτητο Σύμπαν . Πάντα έφθανα  στα όρια του Σύμπαντος. Ομως  πιό πέρα από  αυτά,  βρισκόμουν μπρος σε αδιέξοδο. 
Την τρίτη και βαθύτερη βουτιά  στα βαθειά του Σύμπαντος την έκανα με την μελέτη του Ηρακλείτου. Ητο ένα μακροβούτι- δίκην Δήλιου κολυμβητού - όπως συνήθιζε να λέγει  ο Σωκράτης για τον σκοτεινό φιλόσοφο( Ηράκλειτο). Το δύσκολο αυτό μακροβούτι το έκανα πιασμένος από το χέρι του Μεγάλου φιλοσόφου , για να μην χαθώ στο αβυσσαλέο Σύμπαν.  Με μιά και μόνον πρόταση του με έβγαλε από τα αδιέξοδα για το Σύμπαν.       «Κόσμον τόνδε, τόν αυτόν απάντων, ούτε τις θεών  ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ‘       ήν αεί και έστιν και έσται πυρ αείζωον, απτόμενον μέτρα και αποσβεννύμενον μέτρα»   
Αν βγάλεις απο την μέση τον Δημιουργό όλα  γίνονται κατανοητά αναφορικά με το Σύμπαν . Εκτοτε το βιβλίο του Ηρακλείτου και  τα έργα του Ομήρου, τα  έχω πάντα μαζί μου, στο  μαξιλάρι μου.  Με τους θεούς του Ολύμπου κάναμε αρκετές περιπλανήσεις στο διάστημα. Διότι κι’ εκείνοι ταξίδευαν σ’ αυτό πριν ακόμη υπάρξουν τα αεροπλάνα και τα διαστημόπλοια.  Εκτοτε κάθε φορά που κατεβαίνει ο Νεφεληγερέτης και Αιγιδοφόρος Δίας από το  διάστημα στην  ατμόσφαιρα της Γης με το φτερωτό του άρμα, φέρνοντας νέφη, βροχή ή  καταιγίδα  τον  συναντώ , διότι  έχω την αίσθηση ότι με τα φαινόμενα αυτά μας  μεταφέρει την πνοή και τα μυστικά του Διαστήματος .  Στην περιπλάνηση και στις μελέτες μου  για το Διάστημα πουθενά δεν συνάντησα τον θεό , τουλάχιστον τον θεό των Ιουδαιοχριστιανών.   Και όσοι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει στο παρελθόν το θεό τώρα διαψεύδονται από τα πορίσματα της σύγχρονης κοσμολογίας , η οποία τείνει να συμφωνήσει με τον Ηράκλειτο. Εκείνο όμως που σε αφήνει εκστατικό στο Σύμπαν είναι οι άτεγκτοι Νόμοι του .  Τους συναντάς παντού σε κάθε ον, σε κάθε φυσικό φαινόμενο .  Εμφανίζεται με την προσωποποίηση  του Δία στην Ελληνικκή Αρχαιολογία(κακώς την λένε Μυθολογία) Εμφανίζεται  φυσικός ,  απλός , ευεργετικός, ανθρώπινος   αλλά και τιμωρητικός  για τους παραβάτες των νόμων της Φύσεως. Ποτέ όμως εκδικητικός και αφύσικος. Νόμοι φυσικοί αλλά σκληροί  και αμείλικτοι για τους παραβάτες , που δεν  χαρίζονται   σε «ημετέρους» και  ξένους. Στην καθημερινή μου ζωή  βλέπω την ύλη πως είναι πλανεύτρα, εκμαυλιστική, απολαυστική και ελκυστική σαν την γυναίκα. Δεν άργησα να  αναγνωρίσω στο πρόσωπο της την Θεά Ηρα. Ητο το παράξενο ανδρόγυνο που πάντα ζούσε μαζί στον Συμπαντικό Ολυμπο αλλά και πάντα χωριστά: Ζεύς και Ηρα ,   Ενέργεια(πνεύμα)  και Υλη ,  Σωμάτια και  Σωματίδια.  πάντα χωρισμένα και πάντα μαζί .  Πάντα φιλονεικεί το ζεύγος και θέλει να  χωρίσει  από τα δεσμά ενός υποχρεωτικού γάμου. Ιδού και η Εντροπία !!! Αλλά και δεν μπορούν να κάνουν και χωριστά!! Αυτό με έκανε να τους προσέξω και να εμπνευσθώ από τον παράξενο δεσμό τους. Με τον χρόνο ωρίμασε η ιδέα ότι παντού στην φύση σμίγουν δύο οντότητες , το άρρεν  με το θύλη, το θετικό με το αρνητικό, το κρύο με το θερμό, η ύλη με την αντιύλη, η ορατή ενέργεια με την μαύρη ενέργεια, η ορατή ύλη με την σκοτεινή  ύλη  κοκ Αν επεκτείνουμε την αντίθεση αυτή φθάνουμε και στα πνευματικό πεδίο, όπως λ.χ  το φως με το σκοτάδι, ο θεός με τον διάβολο, το καλό με το κακό κοκ Τώρα πλέον  έχει ωριμάσει μέσα μου η σκέψη ότι η Μητέρα Φύση   είναι ο πραγματικός θεός.  Η Φύση δεν έχει άλλους νόμους για την Γη και άλλους για το Σύμπαν, άλλους νόμους για τους θεούς και άλλους για τους ανθρώπους.
Οι επιστήμονες διέκριναν ‘4’ συμπαντικές δυνάμεις:
1/ Την Βαρυτική,
2/ Την Ηλεκρομαγνητική,
3/ Την Ισχυρή(πυρηνική) και
4/ Την Ασθενή(Ακτινοβολίες)
Ο συμβολισμός τους δίνεται με την πανάρχαια Ελληνική Σουάστικα και με τον Σταυρό. Ο θεός μου έχει συνέπεια. ΕΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.  Ωστε λοιπόν ο κόσμος(σύμπαν) γεννήθηκε από τον Δία και την Ηρα , όπως γεννήθηκε  η εγγονή μου από δύο γονείς, τον γιό μου και την νύφη μου;  Αν έτσι έχουν τα πράγματα , ο Κόσμος  συνελήφθη στο :
«ΣΥΜΠΑΝ : ΣΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΑΣ»
Ετσι έφθασα στον τίτλο του ανά χείρας βιβλίου . Αυτά που μας έλεγαν για τον εξωσυμπαντικό ,  μοχθηρό,  ρατσιστή,  υλιστή,  αντιεπιστημονικό ,  κακούργο και ανέραστο θεό Γιαχβέ, τον δήθεν ποιητή των πάντων, είναι   μέγας μύθος  και  μέγα ψέμμα . Θα την έλεγα  Παγκόσμια Συνωμοσία που ταλανίζει την ανθρωπότητα εδώ και 17 αιώνες.
Οι σύγχρονοι κοσμολόγοι έχουν καταλήξει ότι ο  κόσμος γεννήθηκε από  ένα Ενέργειο(=σπερματοζωάριο του Διός )και  ένα Σωματίδιο(=ωάριο της Ηρας). Από την Ενέργεια και την Υλη, από τα υποατομικά σωμάτια και τα σωματίδια, από το θετικό και το αρνητικό . Οι σύγχρονοι κοσμολόγοι έχουν  κάνει σημαντικά  βήματα και βρίσκονται στο κατώφλι συγκλονιστικών αποκαλύψεων με τις  θεωρίες των Μεμβρανών  και   των Χορδών. Τώρα δεν έχω καμιά αμφιβολία.
 Την τελευταία μου βουτιά στο Σύμπαν  την έκανα στο Διαδίκτο και ομολογώ ότι με μετέφερε  σε ένα Σύμπαν  φαντασμαγορικό.  Ητο ένα ταξίδι πάνω στα διαστημόπλοια που έστειλε ο άνθρωπος στο Διάστημα. Κάτι μεταξύ πραγματικότητος και ονείρου. Οι ερευνητές έχουν καταλήξει ότι ο κόσμος τούτος είναι διαδικός. Τις γνώσεις και τις εμπειρίες από τις βουτιές στο  Σύμπαν  απεφάσισα να τις  εκδώσω στο ανά χείρας βιβλίο.

  Μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται  τούτο είναι και τα εξής :
1/  ΤΙΣ  ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ (εκ της Φυσικής, Αστρονομίας και Τεχνολογίας) ήτοι:
-Το Αιώνιο και Ανόλεθρο Σύμπαν-Θεωρία της  Σχετικότητος  ®Μεγαλόκοσμος -Η Μεγάλη Εκρηξη(Big Bang)®οι Αδυναμίες και τα Αναπάντητα Ερωτήματα της  -Ο ΧώροΧρόνος-Κβάντα(Μικρόκοσμος)-Η Δομή των Κβάντα-Υλη & Αντι Υλη-Η Μαύρη Υλη και Μαύρη Ενέργεια-Το Σημείον Ωμέγα-Ο Κόσμος της Υλης απο το Φως- Δημιουργία του Σύμπαντος- Το Σύμπαν είναι Αναίτιο-Θεωρία της Διαρκούς Καταστάσεως-Θεωρία της Εξελίξεως-Υδρογόνο: το Καύσιμο του Σύμπαντος-Τα Δομικά Υλικά του Σύμπαντος-Η Κατανομή της Συμπαντικής Πίττας(ύλης και ενέργειας)-Τα Διάφορα Μοντέλα του Σύμπαντος- Σύγχρονες Θεωρίες των Μεμβρανών και  Χορδών-Σύμπαν 10 Διαστάσεων-Η Αρχιτεκτονική του Σύμπαντος-Κοσμική Ακτινοβολία-Σχηματισμός Γαλαξιών & Ουρανίων Σωμάτων(Νεφελώματα, Αστέρες Νετρονίων, Κβάσσαρ, Λευκοί Νάνοι κ.α)-Το Ηλιακό μας Σύστημα-Το Θεικό Ρολόι- Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον εν ταυτώ-Τρισυπόστατη η Δομή της Υλης-Διαχωρισμός Σύμπαντος Αντι Σύμπαντος-Γιατί είναι Αδύνατη η Μετάβαση στο Αντι Σύμπαν(στο Παρελθόν); Πως Δημιουργήθηκε ο Κόσμος της Υλης; -Υπήρξε πράγματι ο Γένος των Αθανάτων ; - Το Μοιραίο Λάθος  -Μαύρες Τρύπες-Αστέρες: Κβάσαρ, Λευκοί Νάνοι , Νετρονίων , Συζυγείς , Ενεργοί Γαλαξιακοί Πυρήνες-Τα Κβαντικά Παράδοξα-Υπάρχουν Πολλαπλά Σύμπαντα; -Επικοινωνία με Εξωγήινους Πολιτισμούς-Μορφή Μηνύματος προς Εξωγήινους-Η Χημική Αντίδραση της Ζωής  -Η Εντροπία του Σύμπαντος-Η Αρχή του Τέλους -Οι Απόψεις της Επιστήμης για το Σύμπαν-κ. α

2/ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ:
Το Χάος Δημιουργός Ζωής-Ορφικές Αντιλήψεις για το Σύμπαν-Η Κοσμογονία  του Ησιόδου -Ολυμπιακή  Θρησκεία: Αλληγορεί το Σύμπαν -Τα Παντα Υπακούουν στην Αναγκη και Ειμαρμένη-Οι Αρχαίοι Ελληνες Κοσμοναύτες-Τι είπαν οι Αρχαίοι Ελληνες Φιλόσοφοι για το Σύμπαν-Ηράκλειτος: Πύρ Αείζωον-Παρμενίδης: Ο Πρόδρομος της Κβαντομηχανικής-Λεύκιππος & Δημόκριτος: Το Ατομον-Εμπεδοκλής: Τα Ριζώματα-Αναξαγόρας: Ο Νους-Επίκουρος: Το Σύμπαν και ο Κόσμος- Θαλής: Βάση το Νερό(Υδρογόνο)-Αναξίμανδρος: Το Απειρον-Πυθαγόρας: Αριθμός-Αναξαγόρας : Ο Κοσμικός Νους- Η Ιερά Τετρακτύς- Το Μηδέν και το Απειρον-Ο Χάρτης του Ιππάρχου(Ατλας  Φαρνέζε)-Το Νηπιακό Σύμπαν-Το Προδημιουργικό Σύμπαν-Η Αμφισβήτηση των Ολύμπιων Θεών - Παρμενίδης: Το Ον, ο Πολυθεισμός , Ουδέν εκ του Μηδενός-  Το Ταξίδι του Ανρθώπου- 

3/ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ:
Ο Συμπαντικός Ζεύς και Ηρα-Γνώσεις και Προβληματισμοί:
-Μονοθεισμός ή Πολυθεισμός-Χριστιανισμός και Ελληνισμός: Δύο Μεγέθη Αντίθετα- Ο Υπέρτατος Νους-Ανεξιχνίαστες Ενεργειακές Δυνάμεις-Ολυμπιακή Θρησκεία και τα Μυστήρια του Σύμπαντος- Οι Απόψεις των Δογματικών για το Σύμπαν-Τρισυπότατη η Δομή του Κόσμου-Τα συμπαντικά  μοντέλα  Εκκλησίας &  Επιστήμης-Τα Αδιέξοδα της Δημιουργίας- Η Κονφουκιανή Φιλοσοφία  του YinYang-Ανεξιχνίαστα Συμπαντικά Πεδία-Το Πνεύμα και ο Πληροφοριακός Αιθέρας-Συμπαντική Συνειδητότητα-Υλοενέργεια και Αιθερική Συνειδητότητα-Η Συμπαντική Ψυχή-Οι Συμπαντικοί Βιορρυθμοί-Ερωτήματα και Απαντήσεις Προσωπικοτήτων  για το Σύμπαν




4/  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Ο Διαστημικός  Υπεράνθρωπος-Οι ‘5’ Πυλώνες του Διαστημικού Ανθρώπου-Πεθαίνουν οι Ανθρωποι Ζήτω οι Βιονικοί Ρομποτάνθρωποι-Το Διάστημα και οι Ανυδροι Πλανήτες-Πως μας Βλέπουν οι Εξωγήινοι;-Η Κοινωνία «Θαλιαίων» «Εργατών» και «Κηφήνων»- Δημιούργηματα Εξυπνότερα απο τον Δημιουργό-Από τους «Θαλιείς» στις Μη Εγωκεντρικές Μηχανές-Η Μεγάλη Επανάσταση του Ανθρωπίνου Γένους-Η Ωρα της Τελικής Αναμέτρησης-Ο Χρησμός της Προμηθέας Πυθίας-Ελληνισμός Ασιατισμός: Δύο Μεγέθη Αντίθετα-Τα Αδιέξοδα Πολλαπλασιάζονται-Οι Ιδεολογίες Πεθαίνουν Ζήτω το Ελληνικό Πνεύμα-Τα Μεγάλα Ψέμματα κατά της Ελλάδος και της Ανθρωπότητος-Ο Προκατακλυσμιαίος Πολιτισμός-Τα Αρχαιολογικά Αδιέξοδα-Τα  Ανεξήγητα της Προιστορίας-Διεθνής  Συνωμοσία:Τα 3 Θολογικά  Δόγματα για το Σύμπαν-Η Πνευματική Γενοκτονία του Κόσμου-Μυθολογία: Η  Αλληγορική Ιστορία-Η Δράση των Φοινικιστών & 5φαλαγγιτών-Οι Τρεις Μεγάλοι Κατακλυσμοί-Το «Μαύρο Κουτί της Γνώσεως»-Τα Πέντε Γένη της Γης- Οταν Κυβερνούσαν οι Θεοί-

5/ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΜΑΣ
Η Γη μας είναι ο Παράδεισος-Ετσι συνετελέσθη η Καταστροφή της Φύσεως-Η Αύξηση της Πολυπλοκότητος.

Προσπάθησα να άπλοποιήσω τα εξαιρετικά πολύπλοκα θέματα σε βαθμό ώστε να  γίνουν καταληπτά από τον μέσο άνθρωπο και παράλληλα να μην χάσουν την επιστημονική τους αξιοπιστία . Αν το πέτυχα θα το κρίνεις εσύ και μόνον αναγνώστρια και αναγνώστη.

Σκοπός της παρούσης Μελέτης είναι να δώσει στον απλό άνθρωπο-στον μη εξειδικευμένο περί την Κοσμολογία και το Σύμπαν- βασικές  πληροφορίες  αλλά και προβληματισμούς  για τον  άπειρο χώρο που μας περιβάλλει και για ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει μέσα μας, γύρω μας, άνω -κάτω, παντού ως το άπειρον. Το άπειρον  δεν μπόρεσε να συλλάβει ο νους του ανθρώπου, εκτός ελαχίστων, με πρώτον τον μέγα Ηράκλειτον.
*Ο Ηράκλειτος είναι μιά από τις πιό φωτεινές διάνοιες που παρουσιάσθησαν ως       τώρα στον κόσμο. Μονάχα μιάς τέτοιας διάνοιας η αλύγιστη δύναμη θα μπορούσε       να στηρίξει την τόσο βαριά θεωρία της αδιάκοπης ροής, μονάχα μιάς τέτοιας      διάνοιας το διεισδυτικό φως θα μπορούσε να ιριδίσει σαν χαρωπή πρωτόβγαλτη     ελπίδα στο δάκρυ που προκαλεί η απέραντη θλίψη του Χάους. Ο Ηράκλειτος,   αναζητώντας τον εαυτόν του ανάμεσα στην ασταμάτητη εσωτερική και    εξωτερική αλλαγή στην ακατάπαυστη ροή και στην ασίγαστη πάλη μέσα σε όλα        τα συστατικά στοιχεία του εαυτού μας και του κόσμου, αντίκρυσε κατάματα την       αιώνια αλήθεια και , σαν εμπνευσμένος ιεροφάντης της, χάραξε πλατιά και      σκάλισε ρυθμικά τα σκαλοπάτια του Καλού, που μπορούν να οδηγήσουν στον    δωρικό ναό της τον άνθρωπο, για να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα   Συνειδητότητας. Ο Ηράκλειτος παρουσιάστηκε σαν ένας τεράστιος και     ολόλαμπρος ήλιος στην εποχή του , και το φως που σκόρπισε στο μυστήριο της        ζωής και του κόσμου έμεινε άσβηστο. Αν τα λόγια της Πυθίας , καθώς ο ίδιος    είπεν, λένε προφητείες για χίλια χρόνια , τα ίδια του τα λόγια είναι προφητικές        αλήθειες που ξεπερνούν κάθε χρονικό όριο και αγκαλιάζουν την αιωνιότητα. Ετσι     τον  ένοιωσα τον  Ηράκλειτο σαν  ένα διαχρονικό προφήτη της Επιστήμης- Τεχνολογίας που είναι πάντα επίκαιρος, που είναι πάντα φρέσκος στο διάβα του χώρο- χρόνου.
Επειδή όμως κάθε θεωρία δίνει την θέση της σε κάποια  νεώτερη , που βρίσκεται πιό κοντά στην επιστημονική Αλήθεια   θα μου επιτρέψεις φίλε αναγνώση και αναγνώστρια  να σου δώσω την πιό κάτω πάγια  συμβουλή:
Μην πιστεύεις τίποτα, ακριβώς επειδή κάποιος διαφημιζόμενος ως σύγχρονος σοφός το είπε.
Μην πιστεύεις τίποτα, ακριβώς επειδή κατοχυρώθηκε ως γενική πίστη.
Μην πιστεύεις τίποτα, ακριβώς επειδή ειπώθηκε σε αρχαία βιβλία.
Μην πιστεύεις τίποτα, ακριβώς επειδή λέγεται πως ειναι θείας προέλευσης.
Μην πιστεύεις τίποτα, ακριβώς επειδή κάποιος άλλος το πιστεύει.
Μην πιστέψεις και τον γράφοντα,  χωρίς προηγουμένως να ελέγξεις την αλήθεια.
Πίστευε μόνον την επιστημονική Αλήθεια και εφ’ όσον  εσύ αφ’ εαυτού την ήλεγξες και την έκρινες ως αληθινή.
Πάντα ν’ αμφιβάλεις και πάντα να  ερευνάς, να ερευνάς, διότι στην εποχή μας διαστρεβλώνουν σκοπίμως ακόμη και την επιστημονική αλήθεια προς χάριν του Κέρδους και της προβολής.



(Σελίδες  Λέξεις 2208)