AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΜΠΑΝ : ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΔΙΟΣ & ΗΡΑΣ:Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ

ΣΥΜΠΑΝ :
ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΔΙΟΣ & ΗΡΑΣ
Του Κωνσταντίνου Χ. Κωνσταντινίδη- Αμφικτύωνα

ΜΕΡΟΣ  ΠΕΜΠΤΟΝ

 Ο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ

Η Αναιτιότητα του Σύμπαντος Ο Ανθρωπος  ασχολείται με τα μικρά και ανούσια και αφήνει τα μεγάλα και ουσιώδη με τα οποία θα  δώσει ανώτερο νόημα στην ζωή του,  θα ανυψώσει την ψυχοπνευματική του κατάσταση  και θα κάνει τα μεγάλα άλματα στην επιστήμη και στην τεχνολογία  .  Κεντρική ιδέα στο όραμα του ανθρώπου πρέπει να είναι η γώση του  Ολου. Και όλον είναι το Σύμπαν ολόκληρο , ό,τι υπάρχει, υπήρξε και θα υπάρξει σ’ αυτό. Ο,τι υπήρξε πριν από την Μεγάλη Εκρηξη που δημιούγρησε το Σύμπαν(Κόσμο των Αρχαίων Ελλήνων), αλλά και ό,τι υπήρξε και ό,τι θα υπάρχει  από την στιγμή της Μεγάλης Εκρήξεως  μέχρι σήμερον και ό,τι θα υπάρξει στο μέλλον στους αιώνες των αιώνων, όταν θα έχει καταστραφεί το δικό μας σύμπαν(κόσμος). Με άλλα λόγια , το Ολον είναι το σύνολο των επί μέρους και περιλαμβάνει τα πάντα , ανέκαθεν και για πάντα. Και μας ενδιαφέρει να το πληροφορηθούμε διότι είμαστε μέρος του Ολου και θα παραμείνουμε μέρος αυτού και μετά την πρόσκαιρη - στιγμιαία για τα μέτρα του σύμπαντος -ζωή μας, που θα λήξει με τον οριστικό και αναπότρεπτο θάνατο μας. Ομως τα υλικά και η ενέργεια μας θα ζήσουν εσαεί μέσα στο Ολον , όχι φυσικά υπό την μορφή που εξαπατούν οι μονοθειστικές θρησκείες τους αφελείς, αλλά σαν ύλη και ενέργεια που θα υφίσταται στον αιώνα τον άπαντα συνεχείς μετασχηματισμούς και ενσαρκώσεις σε κάτι άλλο ανάλογα με την Ανάγκη και την Ειμαρμένη που εξουσιάζουν το χαοτικό και αναίτιο Σύμπαν. Για την προ της Μεγάλης Εκρήξεως καταστάσεως που επικρατούσε στο Σύμπαν έχουν διατυπωθεί αρκετές απόψεις . Εμείς πιστεύουμε ότι η Μεγάλη Εκρηξη που δημιούργησε τον Κόσμο μας δεν είναι η μοναδική στο Σύμπαν . Με βάση τους κανόνες της λογικής είμαστε υπέρ της απόψεως των συνεχών Μεγάλων Εκρήξεων που συμβαίνουν  στο άπειρο  Σύμπαν , με αναίτιο σκοπό την δημιουργία πολλαπλών Κόσμων .  Είναι το ίδιο σαν να λέγαμε ότι  ένα κουνούπι που ζει ελάχιστες ώρες να πιστεύει ότι  μιά καταιγίδα που έζησε είναι η μοναδική στη Γη , ενώ συμβαίνουν άπειρες στο χρόνο.
Το Ολον και το Μέρος. Το Όλον υπήρχε και προ της Μεγάλης Εκρήξεως και θα υπάρχει και μετά από την καταστροφή του κόσμου μας,  για πάντα, στους αιώνας των αιώνων. Το Ολον είναι ο Συμπαντικός Νους. Ο καθείς εξ ημών φέρει ένα απειροελάχιστο μέρος αυτού του συμπαντικού Νοός. Επομένως  το κάθε τι στο Σύμπαν είναι μέρος του Ολου. Για παράδειγμα ένα κουάρκ, ένα ηλεκτρόνιο, ένα γκλούον, ένα νετρίνο , ένα φωτόνιο , όπως και ένας άνθρωπος, ένα ζώο, ένα μικρόβιο , ένα δένδρο , ένα φύλλο  ένας πηθικος της Άσίας  , ένα πεινασμένο παιδάκι στην Μαύρη Ηπειρο , ο Γαλαξίας μας, όπως και η Κασσιόπεια , η Ανδρομέδα ή το Νεφέλωμα του Μαγγελάνου και ενδεχομένως οι Κόσμοι που ποτέ δεν υποψιασθήκαμε έξω απο τον δικό μας είναι αυτά όλα μέρη του Ολου, δηλαδή του Σύμπαντος(Συν-Παντός). Ετσι πίστευαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας και έτσι πρέπει να θεωρούμε κι’ εμείς το Σύμπναν , όπως το καθορίζει ετυμολογικά η λέξη Σύν-Παν. Στο Ολο ανήκουν οι Νόμοι του Σύμπαντος , η Υλη, η Ενέργεια , το Πνεύμα , αλλα και η γέννηση  και ο θάνατος που είναι μιά Νομοτέλεια στο Σύμπαν. Οι γεννήσεις όμως και οι θάνατοι σημαίνουν συνεχείς αλλαγές , όπως πρώτος τις καθόρισε ο Εφέσιος Ηράκλειτος με «Τα Πάντα Ρει». Στο Ολο ανήκει το πεπερασμένο και το άπειρο, το γνωστό και το άγνωστο, το καλό και το κακό-που εμείς δημιουργήσαμε- η Γνώση και η Φιλοσοφία, η αισθητική και η Τέχνη, η ενόραση και η συνείδηση, η ψυχή και η λογική. Στο Ολον ανήκουν  τα κακά και τα καλά, η έρις και ο νείκος, η κακία και η αγάπη, η δυσαρμονία και η αρμονία, ο πόλεμος και η ειρήνη και όλα τα αντίθετα. Ολα είναι γραμμένα στον κώδικα του Νομοτεχνείου της Φύσεως και με ανάλογες μείξεις και αναλογίες δημιουργούνται όλα , με βάση την ύλη και ενέργεια. Οσοι είναι πιστοί εκεί πρέπει να τοποθετήσουν και το θείο και όχι έξω από το Σύμπαν , διότι τότε διαπράττουν ύβρι προς το θείο, αφού του απαγορεύουν να βρίσκεται ανάμεσα στους ανθρώπους που τον δημιούργησαν και τον βιώνουν , ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Ας μην ψάχνουν όμως για δημιουργό διότι τέτοιος είναι η ίδια η Φύση η οποία ακατάπαυστα και όχι άπαξ συνεχίζει την δημιουργία και την καταστροφή, την ζωή και τον θάνατο.

 Ολοι Μαζί στην Μύτη  μιάς Βελόνας

Πριν την Μεγάλη Εκρηξη όλοι εμείς , δηλαδή  η υλοενέργεια μας, είμαστε σφιχταγγαλιασμένοι σε ένα χώρο-ας το ονομάσουμε σωμάτιο- όσο η μύτη της βελόνας . Μετά δε απο την μεγάλη έκρηξη -αν έτσι έγιναν τα πράγματα-σκορπισθήκαμε σε ένα απέραντο χώρο και συνεχώς επεκτεινόμαστε μέσα σε μιά άβυσσο που δεν έχει όρια. Τίποτα όμως δεν έχει αλλάξει παρά μόνον ο χώρος που μας χωρίζει. Θα ήτο αφύσικο να πιστεύουμε ότι το δικό μας Σύμπαν είναι το μοναδικό , διότι τάχα εμείς έχουμε το προνόμιο της φύσεως να υπάρχουμε. Αυτό θα ήτο στο έπακρον εγωιστικό  , δηαλδή να πιστεύουμε ότι δημιουργήθηκε το Σύμπαν για να στεγάσει την αφεντιά μας για στιγμιαίο χρόνο.
Κατά τα φαινόμενα υπάρχουν πολλά-ίσως άπειρα-σύμπαντα ίσως και εντυπωσιακότερα και ομορφώτερα από το δικό μας . και αυτά υπήρξαν και πριν από την Μεγάλη Εκρηξη και μετά από αυτήν και θα υπάρχουν και στο μέλλον ως τον αιώνα τον άπαντα. Ομως επειδή είναι πέραν των αισθήσεων μας , αδυνατούμε να το επιβεβαιώσουμε ή να το διαψεύσουμε.
Καθε όμως πρόταση που δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ψευδής, είναι αληθής μέχρι την στιγμή της διαψεύσεως της επί τη βάσει ακλόνητων στοιχείων.
Το Σύμπαν περιλαμβάνει την ύλη και την ζωή σ’ αυτό. Να σημειθωθεί ότι η ζωή στον πλανήτη μας αυτοσυγκροτήθηκε εξελικτικά . Κάθε μορφή ζωής ανέπτυξε μηχανισμούς που μπορεί να αναπτύσσεται και να πολλαπλασιάζεται .
Ωστόσο για να μην είμαστε δογματικοί  θα πρέπει να αναφέρουμε όλες τις απόψεις επί του θέματος:
α/  Την θεωρία της Δημιουργίας. Αυτή είναι έργο του Ιουδαικού ιερατείου . Σύμφωνα με αυτήν ο κόσμος επλάσθη από τον Γιαχβέ σε 7 ημέρες . Τότε έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα  κοκ
β/ Η θεωρία της αφίξεως του ανθρώπου από τον Σείριο ή άλλους πλανήτες του διαστήματος.
Παρότι έχουμε μέσα μας την ύλη και ενέργεια , δηλαδή τα δομικά συστατικά του σύμπαντος , έχουμε μόνον μιά μικρή ανάμνηση του προαιώνιου σπιτιού μας , τότε που είμαστε και μεις αστρόσκονη ή και μερικά σωματίδια (νετρόνια, ηλεκτρόνια, νετρίνα, φωτόνια κλπ)
Καμιά  μορφή ζωής δεν έμαθε τα μυστικά του σύμπαντος και της ζωής γιατί απλούστατα δεν της είναι χρήσιμα για την ύπαρξη και επιβίωση της. Η ζωή λοιπόν γνωρίζει ό,τι είναι αναγκαίον για την επιβίωση της.  Εξαίρεση ίσως αποτελεί ο Ανθρωπος, ο οποίος θέλει να μπει στα  μυστικά της Πρώτης Ουσίας, δηλαδή στα μυστικά του Σύμπαντος.
-Πως δημιουργήθηκε το Σύμπαν;
-Ποιός ο σκοπός της ύπαρξης του Ανθρώπου σ‘ αυτό;
-Ποιό είναι το χρέος μας έναντι του Σύμπαντος;
-Μήπως ο Ανθρωπος είναι κι’ αυτός ένα μικρό Σύμπαν και δεν το αντιλαμβάνεται;
Γιατί και αυτός αποτελείται από πολλά επί μέρους συστήματα που όταν κάποιο πάσχει , επηρεάζει το σύνολον. Αν κάποιο όργανο λ.χ παρουσιάσει καρκίνο, τότε όλα καταρρέουν. Αν αρρωστήσει η ψυχή , ή ο εγκέφαλος τότε όλα τα συστήματα  καταρρέουν και οδηγούνται στο θάνατο. Κατά τον ίδιο τρόπο όταν κάποιοι άνθρωποι στην κοινωνία είναι δυστυχείς και η κοινωνία πάσχει. Μήπως αυτό έχει γενική ισχύ και για το Σύμπαν, δηλαδή η κακοδαιμονία στην Γη να επηρεάζει δυσμενώς και άλλους ενδεχομένως κόσμους; Η και το
Αντίστροφο , δηλαδή η σημερινή μας κακοδαιμονία να οφείλεται σε επιδράσεις άλλων ουράνιων σωμάτων μέσα στα οποία  περιστέφεται η Γη μας;
Ετσι ενώνονται σε αδιάρρηκτη μορφή τα πάντα,. Η ύλη με την ενέργεια, τα άψυχα με τα έμψυχα, η ζωή και ο θάνατος,  ο χώρος και ο χρόνος, το καλό και το κακό, το πεπερασμένο με το άπειρο, το σταθερό με το μεταβαλλόμενο, το αθάνατο με το θνητό , αυτό που υπάρχει με αυτό που δεν υπάρχει αλλά είναι εν δυνάμει και έπεται στην δημιουργία, όπως ο ένας κύκλος του δρομέως των 3.000 μ, διαδέχεται το άλλον. Ολα φαίνεται ότι τα δένει άρρηκτα με το Σύμπαν η συμπαντική συνείδηση. Θα το ονομάσουμε συμπαντικό στημώνι και υφάδι που φτιάχνει τα πάντα και αυτά που φαίνονται και τα άλλα που δεν φαίνονται και είναι εν δυνάμει.  Ας ονομάσουμε  συμπαντικό στημόνι   την ενέργεια του Διός  και  συμπαντικό υφάδι  την ύλη της Ηρας. Με την στεραιότητα της ενέργειας του Διός και την πολύτροπη ικανότητα της Ηρας να φτιάχνει νέα σχέδια και καλλιτεχνήματα ,  διακοσμείται όλο το σύμπαν με κάλλος και αρμονία.  Η Ηρα δεν είναι μονότονη και τυποποιημένη στα σχέδια της και γι’ αυτό δεν θα δούμε τίποτα όμοιο με το άλλο. Πάντα θα υπάρχει κάποια διαφορά μικρή ή μεγάλη. Ολα όμως υπακούουν στους ίδιους νόμους διότι αποτελούνται από το ίδιο στυμόνι και το ίδιο υφάδι ,  το μόνο δε που διαφέρουν είναι τα σχέδια .
Εστω και ύπό λανθάνουσα μορφή όλα τα έμβια όντα υπακούουν στους ίδιους λειτουργικούς νόμους της φύσεως , γεγονός που δείχνει ότι όλα έχουν ενστικτωδώς μέσα τους , μέσα στα μόρια , στα κύτταρα , στα DNA στα γονίδια  και στα κουράκ και ίσως και σε κάτι άλλο που η φύση κρατεί μυστικό . Ολα έχουν  συνείδηση του  συμπαντικού Ολου.
Λ, χ  ένα φύλλο δένδρου γεννιέται , αναπτύσσεται , μαραίνεται , πέφτει στη γη, σαπιζει , γίνεται τροφή για το δένδρο και επαναλαμβάνει τον αέναο κύκλο της ζωής. Αντίθετα ο άνθρωπος φτιάχνει λιπάσματα με τα οποία κάνει τελικά κακό στην φύση , στην τροφική αλυσίδα και στον άνθρωπο. Για να μην επεκταθούμε στην άλογη καταστροφή του δάσους , την μόλυνση του αέρος, του εδάφους ,  των υπόγειων υδάτων, των ποταμών ,  καθώς και των θαλασσων και ωκεανών.
Ειδικά ο άνθρωπος είναι μιά μοναδική σε πολυπλοκότητα γονιδιακή δεξαμενή από την οποία σε κάθε γενιά βγαίνουν απόγονοι , οι οποίοι διαλύονται στην επόμενη γενιά, αλλά γενιά με γενιά μένει ενωμένη για πάντα με κοινά γονίδια.
Καμωμένοι απο «Ζωντανή» Αστρόσκονη Από την άποψη αυτή υπάρχει αθανασία, όχι φυσικά όπως την εννοούν οι μονοθειστικές Αβραμικές θρησκείες.(Ιουδαισμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός)  Γιναμε από αστερόσκονη-τα πάντα έγιναν από αστερόσκονη- αλλά πήρε ζωή με την ενέργεια . Φαίνεται ότι υπάρχουν είδη ενέργειας διαφορετικής καθαρότητος, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην ύλη .  Η καθαρότερη όλων είναι η άυλη ενέργεια που αποτελεί το συμπαντικό πνεύμα . Αυτό το σπερματικό πνεύμα είναι εκείνο που έδωσε στον άνθρωπο την δυνατότητα να μπει βαθιά στα μυστικά του σύμπαντος και να ενεργεί με βάση τον Λόγο. Φυσικά όλα αυτά εδόθησαν δανεικά και πρέπει να επιστραφούν  σε δεδομένο χρόνο , οπότε και θα καταλήξουμε κάποια ημέρα και πάλι σε αστερόσκονη.  Από την άποψη αυτή είμαστε η έλλογη  αστερόσκονη στο σύμπαν και αυτή είναι απειροελάχιστη σε σχέση με την  άλογη αστερόσκονη.
Ιδιότητες του Σύμπαντος Το Σύμπαν δεν έχει ούτε κακία, ούτε αγάπη, δεν έχει ούτε καλό ούτε κακό, ούτε κόλαση, ούτε παραδεισο, έχει μόνον Νόμους άτεγκτους που όποιος τους παραβιάζει έχει αμέσως ή εμμέσως την ανταπόδοση. Από την άποψη αυτή θα λέγαμε ότι είναι αγαθό διότι δεν μισεί , δεν επιβουλεύεται, δεν εξαπά , δεν εχθρεύεται τα είδη του.
Γι’ αυτό πρέπει να ζούμε φυσιολατρικά και όχι παρά φύσιν. Η Φύση είτε έχει δημιουργό -που φαίνεται απίθανον και παράλογον- είτε έγινε αφ’ εαυτής,  το πιθανότερον , δεν έχει ανάγκη από τις προσευχές μας , τις θυσίες μας, τις ικεσίες μας, διότι δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Είμαστε τελείως ελεύθεροι και υπεύθυνοι για την μοίρα μας και για το Σύμπαν, εφ’ όσον διαθέτουμε συμπαντική συνείδηση. Σήμερα καταννοούμε ελάχιστα για το Σύμπαν διότι χρησιμοποιούμε ελάχιστη(9-9,5%) από την φαιά ουσία του εγκεφάλου μας. Ισως ο μελλοντικός άνθρωπος που θα χρησιμοποιεί 20, 30, ή και 50% ασφαλώς θα μπορέσει να απαντήσει στα προβλήματα και ερωτήματα που θέσαμε πιό πάνω, Ισως μέσα στην φυσιοκρατική θεώρηση του Σύμπαντος να βρούμε και τα ηθικά ερωτήματα που είχαν προσεγγίσει με την φυσιοκρατική ενορατική τους λογική και την φιλοσοφία   οι αρχαίοι Ελληνες σοφοί και τα είχαν καταστήσει  διαχρονικές αξίες.(Ηράκλειτος, Παρμενίδης. Εμπεδοκλής, Πλάτων  κ. α )
 Οι Τρεις Πυλώνες του Ψεύδους. Μετά την δια πυρός και σιδήρου επικράτηση στον Ελληνικό Κόσμο της ξένης ασιατικής θρησκείας , η ανθρωπότητα οδηγήθηκε στον Μεσαίωνα. Τότε οι άνθρωποι πίστευαν
1ον Ψεύδος.Ότι  είναι το κέντρο του  κόσμου.
2 ον Ψεύδος. Ότι δημιουργήθηκαν με ιδιαίτερη θεϊκή φροντίδα και είναι τα αγαπημένα πλάσματα του  θεού τους
3ον Ψεύδος. Οι πράξεις των ανθρώπων καθοδηγούνται από τη λογική ενώ τα ζώα καθοδηγούνται από τα ένστικτα
Αυτοί ήταν οι τρεις πυλώνες της αλαζονείας του ανθρώπου .
Κάποια στιγμή ο Γαλιλαίος , επαναφέροντας στο προσκήνιο την θεωρία του Αρίσταρχου του Σάμιου , είπε  ότι η Γή δεν είναι το κέντρο του Σύμπαντος . Ετσι γκρεμίσθηκε ο πρώτος πυλώνας ,
Στις αρχές του 19ου αιώνα ο Δαρβίνος είπε :
          «Δεν πλασθήκαμε από κάποιο θεό, αλλά προερχόμαστε           εξελικτικά από ….τους πιθήκους»
Και προχωρόντας προς τα πίσω, στον πρώτο πρόγονο μας φθάνουμε πριν μερικές  εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια στην μονοκύτταρη αμοιβάδα .
. Η καταστροφή του 2ου πυλώνα προκάλεσε τέτοιο πάταγο που ο αντίλαλός του ακούγεται ακόμη στις ΗΠΑ . Να σημειωθεί ότι ακόμη σε πολλές θεοκρατούμενες Πολιτείες των ΗΠΑ απαγορεύεται η διδασκαλία της Εξελικτικής θεωρίας και διδάσκεται η  Γένεση εκ του Αδάμ και της Εύας , όπως γράφει η  Ιουδαική Βίβλος. Τουλάχιστον  είχε απομείνει ο 3ος πυλώνας .
Στις αρχές του 20ου αιώνα ο Φρόϋντ αντιγράφοντας τον Πλάτωνα είπε:
           «Το υποσυνείδητο , και όχι η λογική , κατευθύνει τα      συναισθήματα και τις πράξεις μας . Είμαστε ίδιοι με     τους πιθήκους» .
Χάθηκε και ο 3ος πυλώνας ! Προσφάτως χάθηκε και ο πυλώνας της Αναστάσεως του Ιησού, διότι απομυθοποιήθηκε το πρόσωπο του από το θείον.
          *Τούτο έγινε με την αποκάλυψη των ψεμμάτων της Βίβλου       και της Καινής Διαθήκης, αλλά και εξ αιτίας των   αρχαιολογικών ανακαλύψεων. Κατά τα γραφόμενα
          βρέθηκε  ο οικογενειακός τάφος του εγγύς της Ιερουσαλήμ         και αναμένονται λίαν προσεχώς ανακοινώσεις των αρχαιολόγων. Ως τότε ας είμαστε επιφυλακτικοί. Ομως σε      κάθε περίπτωση η θεότητα του Ιησού έχει υποστεί καθολικό       κλονισμό και η ιουδαιοχριστιανική θρησκεία έχει χάσει τη       «θεία χάρη» που της είχαν προσδώσει   το  Χριστιανικό         Ιερατείο  και οι  μη Εβραίοι που εμβολιάσθησαν  με αυτόν
Ο άνθρωπος του 20ου αιώνα κατασκεύασε έναν πυλώνα για να αντισταθμίσει την καταστροφή των τριών         προηγουμένων :
          «Ναι , λέγει μπορεί να είμαι ένας ασήμαντος πίθηκος    πάνω σε έναν ασήμαντο πλανήτη αλλά είμαι το         εξυπνότερο πλάσμα πάνω σ΄ αυτόν τον πλανήτη και           δικαιούμαι να χρησιμοποιώ όλο τον φυσικό πλούτο για τη δική μου ευχαρίστηση» .
Μήπως ήρθε η στιγμή να καταστραφεί και αυτός ο πυλώνας ;
Αν ναι , πώς θα γίνει ; 
Ο άνθρωπος είναι το εξυπνότερο πλάσμα στη Γή και η αποστολή του δεν είναι για να καταστρέψει τον πλανήτη Γη πριν δημιουργήσει τις προυποθέσεις για την έξοδο του από την Γη για το αιώνιο ταξίδι του στο διάστημα. Πρέπει λοιπόν  να χρησιμοποιεί αυτή την ευφυϊα και τον φυσικό πλούτο για να δημιουργήσει ένα άλλο πλάσμα ανώτερο (σε ευφυϊα και αντοχή ) από τον ίδιο . Αυτό το αξίωμα γκρεμίζει και τον τέταρτο πυλώνα και τελειώνει την καθοδική πορεία που χάραξαν οι  άνθρωποι της αντεξέλιξης. Πιο χαμηλά δεν γίνεται να κατέβει ο άνθρωπος : Από αγαπημένο παιδί κάποιου θεού έγινε ένα απλό αναλώσιμο εργαλείο ! Ο τελικός στόχος της Δημιουργίας δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο όν αλλά μια διαδικασία . Ο Ανθρωπος είναι εις θέσιν να επεμβαίνει και να κάνει αλλαγές στο Σύμπαν(καταστροφές , πυρηνικές εκρήξεις) και ίσως στο μέλλον να χρησιμοποιήσει ευρύτερες αστείρευτες και πανίσχυρες δυνάμεις για να παρεμβαίνει σ’ αυτό . Αν όμως δεν κάνει λογική χρήση αυτών των φυσικών δυνάμεων μπορεί να καταστραφεί , όπως αλληγορεί και  ο μύθος της κατεστροφής του  Φαέθωντος  με το άρμα του . Ολες αυτές οι λειτουργίες ανήκουν στο νου, στην ψυχή και στο πνεύμα του ανθρώπου . Εδώ όμως καταλήγουμε στην θεωρία του Αναξαγόρα, οτι δηλαδή παράλληλα με την νεκρή υλοενέργεια και  τον χωροχρόνο , υπάρχει και ο  «Κοσμικός Νούς» ή η «ζωντανή αστρόσκονη  ή ζωντανή υλοενέργεια » στο Σύμπαν. Και αυτά ανεξάρτητα αν μας αρέσουν ή όχι. Τα δεχόμαστε ως αντικειμενικές αλήθειες. Ορισμένοι κοσμολόγοι εισάγουν τον όρο του «Ανθρωποχωροχρόνου»  Θέλουν δηλαδή το Σύμπαν τρισυπόστατο, ήτοι από  Χώρο,  Χρόνο και τον Ανθρωπο. Διότι η έλλειψη ενός εκ των τριών ακυρώνει την έννοια του Σύμπαντος.  Αλλά αν ο άνθρωπος δεν είχε ανεπτυγμένη την συνείδηση του ώστε να αντιλαμβάνεται έννοιες πολύπλοκες , όπως το Σύμπαν, τότε δεν θα υπήρχε κατ’ αυτούς Σύμπαν. Επομένως θεωρούν και την συνείδηση ότι είναι μιά παράμετρος του Σύμπαντος. Ομως αν δεν είμαστε εμείς οι γήινοι παρατηρητές και μάρτυρες της υπάρξεως του σύμπαντος, μπορεί να  είναι άλλα όντα σε άλλους συμπαντικούς πλανήτες. Και αυτοί απαντούν ότι έως ότου διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν κι’ άλλα νοήμονα όντα στο Σύμπαν έχουμε ακεραία την ευθύνη να συνειδητοποιούμε  την ύπαρξη του  «Ανθρωποχωροχρόνου» ως η μοναδική «νούσα συνείδηση» σ’ αυτό΄(ΦΙΛΟΚΟΣΜΙΑ , Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ομόνυμος εκδότης, Αθήνα Απρίλιος 2004)
Ο κ. Παρασκευόπουλος τεκμηριώνει την άποψη του ως εξής:          «..ας πάρουμε την συνείδηση ενός παιδιού άκληρου          ζευγαριού που δεν γεννήθηκε ποτέ . Για το παιδί αυτό δεν    υπάρχει σύμπαν. Αλλά και για τους πεθαμένους δεν        υπάρχει σύμπαν . Αν χαθεί η μοναδική μορφή στο      σύμπαν  που συνειδητοποιεί τον  θεό τότε θα χαθεί και ο    ίδιος ο θεός, ο οποίος είναι δημιούργημα του ανθρώπου»


                                 Θρυμματισμένος Κομήτης

Crumbling Comet
Το φως του είναι ισοδύναμο με 12 πλήρεις Σελήνες. Το λαμπρότερο θραύσμα του είναι το άνω F και το κάτωθι τούτου C. Μην φοβηθήτε διότι η τροχιά του είναι 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά της Γης . Οι φωτεινές ουρές είναι ιονισμένα από τον ήλιο αέρια σκόνης

 Η Αύξηση της Πολυπλοκότητος Γιατί θα πρέπει να δεχθούμε αυτό το αξίωμα, αφού δεν μπορεί να αποδειχθεί με αδιάσειστα επιστημονικά τεκμήρια ; Ιδού δύο λόγοι :
1/ Εάν δεχθήκαμε τις ανακαλύψεις των  ανθρώπων της αντεξέλιξης που προαναφέρθηκαν , πρέπει να δεχθούμε και το τελευταίο αξίωμα, γιατί κινείται προς  την ίδια κατεύθυνση. Αφού οι τρείς προηγούμενες ανακαλύψεις συνεχώς κατεβάζουν τον άνθρωπο από το βάθρο του δεν θα ήταν περίεργο η τέταρτη να τον ανέβαζε ;
2/ Το διαθέσιμο αρχείο απολιθωμάτων των τελευταίων 540 εκατομμυρίων ετών μας αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια τάση για δημιουργία όλο και πιο πολύπλοκων οργανισμών . Ο τέταρτος πυλώνας διέκοπτε αυτή την πορεία γιατί ο άνθρωπος δεν θα δεχόταν ποτέ να μοιραστεί τον πλανήτη με ένα πλάσμα πιο ευφυές απ‘ αυτόν. Γι’ αυτό οι λιγοστές προσπαθειες ορισμένων λαών να ξεφύγουν απο τον κανόνα αυτό και να δημιουργήσουν πολιτισμό απέτυχαν παταγωδώς, διότι καταπνίγηκαν στο αίμα από τους αμαθείς και σκοταδιστές. Το αξίωμα που προτείνεται συνεχίζει την πορεία προς όλο και πιο πολύπλοκα (και ευφυέστερα ) όντα .
Προορίζουν ένα όν ευφυέστερο από εμάς σαν υπηρέτη μας και όχι σαν διάδοχό μας .Αντί αυτών προτείνεται ένας μόνο κανών :
 Όταν θα μπορούμε να ορίσουμε με μαθηματικούς τύπους τι είναι η «πολυπλοκότητα» τότε θα μπορούμε να προβλέψουμε πότε ο διάδοχός μας θα επιλέγει να συνυπάρχει με προηγμενες μορφές ζωής και πότε θα τις εξοντώνει για να διασφαλίσει χώρο για την εξάπλωσή του . Από τον Σωκράτη μέχρι σήμερα πέρασαν πολλοί αιώνες φιλοσοφικής αναζήτησης . Αναζήτηση άκαρπη (δεν καταλήξαμε σε ένα καθολικά αποδεκτό φιλοσοφικό δόγμα) γιατί ήταν ανθρωποκεντρική . Μόνον ο Πλάτων μόλις που άγγιξε τα σύνορα της Μή Ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας , ενώ οι φυσικοί και ατομκοί φιλόσοφοι τα ξεπέρασαν , αλλά χάθηκε σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος των έργων τους.
Η λογική μας είναι άκαρπη γιατί οι  επιδιώξεις του απλού ανθρώπου είναι αντιφατικές (πχ η επιθυμία του να αποφασίζει ο ίδιος πόσα παιδιά θα κάνει έρχεται σε αντίφαση με την επιθυμία του να ζεί σε ένα περιβάλλον καθαρό και με αφθονία τροφής ) . Η αυριανή εποχή θα απαιτήσει την πλήρη νομοτέλεια για να μπορέσει ο άνθρωπος ή τα θαυμαστά δημιουργήματα του να ΄ταξιδεύσουν σε μακρά ταξίδια στο διάστημα.
Για όποιον όμως αποδεχθεί ότι σκοπός του ανθρώπου είναι να κατασκευάσει ένα όν τελειότερο από τον ίδιο , η φιλοσοφική αναζήτηση έχει φθάσει στο τέλος της .
Ομως με τις αναζητήσεις αυτές μπορούμε πολύ εύκολα να πέσουμε στον πιό σκληρό ολοκληρωτισμό . Αν χρησιμοποιήσει αυτήν την ολοκληρωτική λογική κάποιος στυγνός δικτάτορας , θα επιβάλει στην γήινη κοινωνία ένα φασιστικό καθεστώς στο οποίον οι άνθρωποι θα γίνουν νούμερα ή και δούλοι των μηχανών. Εντελώς απρόσμενα η Αναθεωρημένη Ανθρωπική Αρχή μπορεί να δώσει απαντήσεις σε δύο αναπάντητα ερωτήματα : Τι είναι «αρετή» ; (Το θέτει ο Πλάτων σε έναν από τους διαλόγους του χωρίς να δίνει απάντηση )
          «Αρετή είναι η ικανότητα του ανθρώπου να διακρίνει ότι       υπάρχουν πράγματα που αξίζουν πολύ περισσότερο από         το άτομό του . Για παράδειγμα , ο ενάρετος στρατηγός   διακρίνει ότι η νίκη του στρατού του αξίζει περισσότερο           από την δική του υγεία και ευμάρεια ή και από την ζωή         του ακόμη. Ο ενάρετος πολιτικός διακρίνει ότι η        ευημερία των πολιτών αξίζει περισσότερο από την δική    του ευμάρεια και την υγεία»
Ομως οι σημερινοί ηγέτες δεν είναι ενάρετοι και παρασύρονται απο το χρήμα και λιγότερο από την δόξα.
Τι είναι «ωριμότητα» ;
          «Ωριμότητα είναι κατάσταση εκείνη του ανθρώπου όπου       αναγνωρίζει ότι δεν είναι το κέντρο του Σύμπαντος αλλά     είναι απλώς «αστρόσκονη» που απέκτησε Νου Ψυχή  ,      και Συνείδηση. Για να φθάσουμε όμως ως εκεί που να   είναι οι άνθρωποι ενάρετοι και ώριμοι ίσως διανύσουμε πολύ χρόνον»
Πως Εννοούμε τον  Υπεράνθρωπο;

Φρειδερίκος Νίτσε :
Από τον  πρόλογο του «Τάδε έφη Ζαρατούστρα » , εδάφιο 3 :
          «Όλα τα όντα μέχρι τώρα πλαστουργήσαν κάτι     αψηλότερο από τον εαυτό τους και σείς θέλετε να είστε       του μεγάλου κύματος η φυρονεριά , και βρίσκετε           καλύτερο να γυρίσετε πίσω κατά το ζώο , κι’ όχι να        ξεπεράσετε τον άνθρωπο ; Τι είναι ο πίθηκος για τον άνθρωπο ; περίγελο , ντροπή λυπητερή . Ολόϊδιος πρέπει           να γίνει κι’ ο άνθρωπος για τον Υπεράνθρωπο : περίγελο ,      ντροπή λυπητερή
          …Να εγκληματείς εναντίον της γής , αυτό είναι το         έγκλημα το πιο στυγνό στον κόσμο ….»
Από τον  πρόλογο του Ζαρατούστρα , εδάφιο 4 :
          «Το μεγάλο στον άνθρωπο βρίσκεται στο ότι είναι          γιοφύρι , όχι σκοπός .
          ….Εθελοθυσιάζονται όμως για τη γής , για να γενεί μια          μέρα η γής το κτήμα του υπερανθρώπου . Αγαπάω ό,τι       ζεί για να μαθαίνει , και θέλει να μαθαίνει , για να         ανατείλει μια μέρα ο υπεράνθρωπος»
Οι ομιλίες του Ζαρατούστρα , Τα πάθη και οι ηδονές :
          «Ο άνθρωπος είναι κάτι που είν’ ανάγκη να ξεπεραστεί          …»
Το καινούργιο είδωλο :
          «Καμαρώστε λοιπόν τους παραπανίσιους ! Κλέβουν τα έργα των εφευρετών και τους θησαυρούς των σοφών : κι’ αυτή την κλεψιά την ονομάζουν μόρφωση . Και δίπλα         τους καταντάν σ’ αυτούς αρρώστια και κακομοιριά»
Οι μύγες της αγοράς :
          «Αλάργα ( μακριά ) από την αγορά ( από το μέρος που μαζεύεται ο όχλος ) και τη δόξα πραγματοποιείται κάθε   μεγάλο : αλάργα από την αγορά και τη δόξα κατοικούσαν       οι δημιουργοί νέων αξιών .
          Οι ραγαλίδες (αράχνες ) : (εννοεί μάλλον τους ομιλούντες       περί σοσιαλισμού και κομμουνισμού ) Εκδίκηση και        σαρκασμό σ’ όσους δεν είναι όμοιοί μας . Τέτοιο όρκο        κάνουν οι καρδιές των ρογαλίδων.
          ……….Ώ κήρυκες της ισότητας , η τυραγνική μανία της       αδυναμίας σας φωνάζει : ισότητα . οι πιο απόκρυφες   τυραννικές ορμές σας από δώ και πέρα μασκαρεύονται με τα’ όνομα της αρετής»
Κυττάξτε τριγύρω στην φύση, θα δείτε τίπορα ίσιο με το άλλο; Οχι βέβαια.  Μόνον για Δικαιοσύνη και Ανάγκη μίλησαν οι Ελληνες . Αυτές οι δύο πανάρχαιες θεές που βρίσκονται πάνω και απο τους θεούς κινούν τον κόσμο.,,,,Μ’ αυτούς τους κήρυκες της ισότητας δε θέλω να με μπερδεύουν . Γιατί η δικαιοσύνη έτσι μιλάει σε μένα :
«οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι» .
Τα μεγάλα γεγονότα :
          «Η γής , είπε , έχει ένα πετσί , και το πετσί της αυτό       βγάζει αρρώστιες . Μια από τις αρρώστιες αυτές λέγεται           , για παράδειγμα : «άνθρωπος» !
[Ο λογοτέχνης και δημοσιογράφος Στάθης Καράς αποκάλεσε τον άνθρωπο:         «κακοήθη μετάλλαξη της φύσεως» Μήπως έχει δίκαιο;’]
Παλαιοί και καινούργιοι πίνακες :
          «Μα στο μπουλούκι όποιος ανήκει , χάρισμα θέλει τη    ζωή . Όμως εμείς οι άλλοι , που μόνη της μας δόθηκε η       ζωή – πάντα στοχαζόμαστε – τι καλύτερο έχουμε για           αντάλλαγμα να της προσφέρουμε»
Η Γνώση :
          «να ποια είναι η χαρά των όσων έχουν           λεονταροθέληση…………………………………………          ………..
          Είναι στη γής πολλές σπουδαίες εφευρέσεις , άλλες        ωφέλιμες , άλλες απολαυστικές : απ’ αυτές γίνεται η γής         αξιαγάπητη»
 Ο Εγκέφαλος μας μεγαλώνει. Ο Ανθρωπος χρησιμοποιεί σήμερα μόνον το 9% του εγκεφάλου του , των κυττάρων δηλαδή που παράγουν την νόηση . Οταν δε  έγινε ο άνθρωπος homo sapiens πριν  περίπου  500.000 έως  1.000.000 χρόνια  χρησιμοποιούσε μόνον το 7%. Ο Αινστάιν λένε ότι χρησιμοποιούσε το 9,5% Στην ίδια αναλογία πρέπει να εντάξουμε και τους Αρχαίους Ελληνες Φιλοσόφους που ανεκάλυψαν εκείνη την εποχή πράγματα που ακόμη δεν έχουν ξεπερασθεί από τους συγχρόνους μας. Σκέπτεσθε λοιπόν τι θα συμβεί , αν το ποσοστό αυτό αυξηθεί  στο 12% ή και 15% ; Τότε θα γίνει εντελώς διαφορετικός ο άνθρωπος. Θα μπορεί να λύνει τα προβλήματα του καλύτερα από ότι σήμερα και να μην έχει ανάγκη από μύθους και θαύματα αγίων στην ζωή του , αφού θα γνωρίζει όλη την αλήθεια. Αν βέβαια δεν καταστραφεί ως τότε από κάποια βλακεία ή το τυχαίο. Ολα δείχνουν ότι το ανθρώπινο γένος έχει υποστεί μιά μετάλλαξη τους δύο τελευταίους αιώνες , δηλαδή μετά την βιομηχανική επανάσταση και ιδιαιτέρως το τελευταίο ήμισυ του αιώνος του 20 ού αιώνος. Είναι ασύγκριτος ο όγκος της γνώσης που έχει συσσωρεύσει ο σύγχρονος άνθρωπος της πληροφορικής τις τελευταίες δεκαετίες . Αυτή μπορεί να συγκριθεί  με ολόκληρη  την προγενέστερη γνώση στην  ιστορία του ανθρώπου. Ομως το ανησυχητικό είναι ότι προς το παρόν δεν κάνει καλή χρήση αυτών των γνώσεων.

Από τους Βάλτους της Ιστορίας
Ελα φίλε αναγνώστη να περάσουμε με την πρωτόγονη ξύλινη βάρκα τους βάλτους της Ιστορίας πριν βγούμε στ Ιλίσια Πεδία. Ετσι θα αντιληφθείς τα ανεξήγητα, δηλαδή, γιατί έχουν τόσο μίσος μέσα τους και γιατί ειδικά στους Ελληνες; Φυσικά οι άνθρωποι του σκότους έχουν τον τρόπο να  τα παραποιούν  και να τα γελοιοποιούν όλα . Ομως εσύ να ερευνάς και να  κυνηγάς την γνώση, αυτή που σκοπίμως σου στερούν , για να σε κρατούν στην δουλεία. Γιατί δεν θέλουν να σου πάρουν πλέον μόνον ότι αγαθό έχεις(την ελευθερία, την δημοκρατία και την αξιοπρέπεια σου), δεν θέλουν μόνο να σε εκφυλλίσουν και να φύγεις από την πατρίδα σου-όπως κάνουν με τους Παλαιστίνιους-  και να πας να αναγεννήσεις με το πνεύμα σου και τους άλλους λαούς. Αυτό το έχουν ήδη κάνει πολλές φορές στο παρελθόν  οι άνθρωποι τους σκότους, και έχουν αποτύχει οικτρά. Πέντε Πολιτισμούς ως τώρα έφτιαξες και τώρα σου μέλλει γιά άλλη μία φορά να τους βγάλεις από τα φοβερά τους αδιέξοδα . Διότι εσύ ξαναγεννιέσαι σαν το μυθικό Φοίνικα από τις στάχτες σου. Είναι αλήθεια ότι οι εκστρατείες των Περσών, οι Ρωμαίκές Λεγεώνες, η Βυζαντινή θεοκρατία, η μακρά παρένθεση των Οθωμανών Τούρκων , ο Α! και Β! Παγκόσμιος Πόλεμος, η δήθεν Ευρωπαική Ενωση  και η οικονομική ενοποίηση αυτής , τέλος η «Παγκοσμιοποίηση» όλα ήσαν ένας κακός εφιάλτης στην εξέλιξη του παγκόσμιου Πολιτισμού. Πρόσφατα η Μετανάστευση των Ελλήνων σε ξένες χώρες που κάποιοι την ονόμασαν «ευλογία»   ανήκει σ’ ένα σχέδιο διαλύσεως και αφομοιώσεως των Ελλήνων σε ξένες χώρες  που έχει το όνομα OVERKILL.  Θέλουν να σέρνεσαι ψυχικά να τους δοξάζεις πνευματικά  και τέλος από ευχαρίστηση και μόνον να σε σκοτώνουν , γι’ αυτό που τόλμησαν και έκαναν οι πρόγονοι σου και πρόσφατα  οι  παπούδες σου και οι πατέρες σου , να αντισταθούν και να τους εξευτελίσουν , αρχής γενομένης από την Περσική εισβολή, την άρνηση παράδοσης της Πόλης , το Ελευθερία ή Θάνατος του 1821  και τελευταία τα ΟΧΙ  στην Βόρειο Ηπειρο , στο Αιγαίο , την απόρριψη του  Σχεδίου  Αννάν στην Κύπρο και τώρα στον σφετερισμός του ένδοξου ονόματος της Μακεδονίας μας. Σε βλέπουν σαν ξένο σώμα στη Γη και σε θεωρούν ότι ήλθες από ξένο πλανήτη για να τους εκπολιτήσεις και γι’ αυτό σε μισούν. Ακόμη παραμένουν κατά βάθος βάρβαροι. Αν τους ξύσεις λίγο την επιδερμίδα θα βρεις τα γονίδια του αιμοχαρούς κατακτητή της Κεντρικής Ασίας ή των ανθρώπων που ζούσαν στα δάση και στις ερήμους και έκαναν ως πρόσφατα ανθρωποθυσίες.  
Ο Πόλεμος Διογενών -Ατλάντων.  Στην σημερινή εποχή που οι ελληνικές αξίες και ιδέες  έχουν γίνει σκιά ενός ενδόξου παρελθόντος  υπάρχουν ακόμη άτομα που είχαν , έχουν και θα έχουν σαν σκοπό και ιερή παρακαταθήκη τη διαφύλαξη  της ελληνικής κληρονομιάς και  την προστασία   ενός λαού , που  επί 15.000 έτη έδινε το ζήδωρο πνεύμα  σ’ αυτόν τον κόσμο . Ας μεταφερθούμε παλιά , πολύ παλιά  πίσω στο χρόνο και για την ακρίβεια στο 9.600 προ εποχής (ΠΕ) . Τότε διεξηχθη ο πόλεμος μεταξύ των υιών του Φωτός Διογενών Ελλήνων και των υιών του σκότους Κρονίων  Ατλάντων. Ελληνικό πολιτισμό είχαν κι’ αυτοί,  αλλά παρέκλιναν και η εξέλιξη τους οδήγησε στην αλαζονεία και στην ύβρι. Οι Ατλαντες ήσαν μαθητευόμενοι των Ελλήνων  αρκετές χιλιετίες  και οι Ελληνες τους έλεγαν να είναι υπομονετικοί , ώστε κάποτε  ν’ αποκτήσουν κι’αυτοί  τα μυστικά των μυστικών αλλά και το «Γνώθι Σ’αυτον» -εξ ου και το όνομα Ατλαντες , που σημαίνει  «αυτοί που δεν έχουν υπομονή».  Οι Ατλαντες ανυπομονούσαν  να γίνουν κι’ αυτοί σαν τους Ελληνες και επαναστάτησαν (υπ‘ όψιν ότι ποτέ δεν τους κακομεταχειρίσθηκαν οι Διογενείς)  θέλοντας να φθάσουν τη σοφία  των Ελλήνων Διογενών .
Ο Ασύλληπτος Πόλεμος Διογενών -Ατλάντων. Ο Πόλεμος που ακολούθησε(Πλάτων -Τίμαιος) είναι κάτι το ασύλληπτο  για τα σημερινά ανθρώπινα δεδομένα, αφού χρησιμοποιήθησαν υπερόπλα. Τα όπλα αυτά ήσαν  φτιαγμένα  απ’ τους ίδιους τους Θεούς οι οποίοι τότε κυβερνούσαν τη Γη, αν και οι τελευταίοι είχαν προειδοποιήσει  τα παιδά τους, τους Ελληνες , να μην γίνει κάτι τέτοιο. Αποτέλεσμα: Ολόκληρη  η ήπειρος μέσα σε μιά νύχτα καταβυθίστηκε , μέσα σε μιά τρομακτική καταιγίδα από λάβα και θειάφι. Οσοι εκ των Ατλάντων σώθηκαν κατέφυγαν στα παράλια της κοντινής ηπείρου (της σημερινής Αμερικής)   και οι Ελληνες δυτικά, προς την Αλγερία και Ισπανία (στη χώρα των Βάσκων) όπου και διέσωσαν την αφήγηση  της καταστροφής της ηπείρου. Αυτό που έχει σημασία όμως είνα τι έγινε μετά την εξαφήνιση  της Ατλαντίδας. Ο πόλεμος αυτος, όσο κι αν κράτησε ήτο εξουθενωτικός για τους Ελληνες και ο κίνδυνος να περάσουν σε λάθος χέρια τα θεία μυστικά τους , ήτο μεγάλος . Τότε οι αρχιερείς   σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες  δημιούργησαν  μιά ομάδα, την «Εψιλον». Την ονόμασαν έτσι  επειδή οι Ελληνες θεοί (και κατά συνέπεια και οι απόγονοι τους) προέρχονται απ’ το άστρο Εψιλον του Σειρίου. Με σκοπό να προστατεύσει   την Ελληνική φυλή και να κρατήσει ζωντανές τις αξίες της. Με τελετές και με μυήσεις τα κατάφεραν και το Ελληνικό γένος  μπόρεσε να αναγεννηθεί  μέσα από τις στάχτες του. Το γράμμα «Ε» θα το δείτε σε πολλές παραστάσεις  σε αμφορείς, βάζα σε διάφορα μουσεία(βάζο μουσείου Βερολίνου με υπογραφή κάτω χαμηλά «Ομάς Ε») , αλλά και στους Δελφούς μαζί με το γράμμα Ι ως  «ΕΙ» Πολλά έχουν γραφεί για το θέμα, ωστόσο η αχλύ παραμένει  διότι όλα αυτά ανάγονται στην Ορφική φιλοσοφία ή οποία  είχε ως αρχή την μυστικότητα.

Ο Αστερισμός Σείριος  είναι ένα λαμπερό αστέρι .  Εχει ακτίνα 1,5 φορές μεγαλύτερη από τον Ηλιο , η μάζα του  είναι 2,5 φορές  μεγαλύτερη από την μάζα του ηλίου και είναι 35 φορές φωτεινότερος από αυτόν. Εχει θερμοκρασία επιφανείας 11.200C, τόση όση είναι σε χιλιόμετρα η απόσταστη μεταξύ Πυραμίδων Χέοπος και Γιουκατάν  Μεξικού, αλλά τόση είναι σε μέτρα ανα΄δευτερόλεπτο   και η ταχύτητα διαφυγής των σωμάτων από την έλξη της Γης.
          *Ο Σείριος αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες  του κόσμου          με τα ονάμτα Σείριος, Ζούρια, Σουρ ,Σήειρ, Οσιρις κλπ        Αλλά η πανίσχυρη χριστιανική θρησκεία, για να σβήσει   κάθε συσχετισμό της Γης με το ζωηφόρο άστρο,       προσπάθησε   να αφανίσει κάθε στοιχείο ,    καταστρέφοντας τις βιβλιοθήκες (Αλεξανδρείας, Περγάμου,       Αθηνών κλπ). Επίσης ονόμασε  το αστέρι διάβολο και απαγόρευε ακόμα και τη προφορά του ονόματος   Εωσφόρος, χωρίς καν να ξέρει  τι σημαίνει(δηλαδή αυτός          που φέρνει το Φως) Εισήγαγε επίσης  μέσα στο δόγμα της     πίστεως την Αποκάλυψη , αιρετικό βιβλίο μη αποδεκτό        αρχικά ως κανονικό , μέσα στο οποίο ο Χριστός αποκαλεί         τον εαυτόν του «Πρωινό Αστέρι» έτσι όπως αποκαλείται        εδώ και 22.000 χρόνια ο Σείριος
 Το Απολλώνειο και Διονυσιακό Πνεύμα.Η Ομάδα αυτή δεν ανήκει σε καμιά πολιτική οργάνωση , διότι  αυτά  είναι κακέκτυπα δημιουργήματα ή τα αρνητικά των Αρχαίων Ελληνικών προτύπων. Μόνο διακονούν τις Ελληνικές αξίες οι  κυριότερες εκ  των οποίων είναι το Απολλώνειο και το Διονυσικό Πνεύμα( η Αλήθεια και ο Ανθρωπισμός) Ολοι πιστεύουν και εμπνέονται από την Ελλάδα και παίρνουν πνευματική ενέργεια από αυτήν .
          *Σκοπός τους είναι η συμφιλίωση των λαών ( έτερος        συμβολισμός του ‘Ε’ είναι και η ΕΝΩΣΗ) εν αντιδιαστολή      προς τους βαρβάρους οι οποίοι διχάζουν τους λαούς για να         τους εξουσιάζουν. Ετερος σκοπος τους είναι η κατάργηση          των ναρκωτικών και η αντιμετώπιση της μετωπικής        επιθέσεως των βαρβάρων εναντίον της Ελληνικής     επικράτειας από παλιά  και μέχρι σήμερον΄. Ο τελικός       σκοπός της Ομάδος «Ε» είναι η εξάπλωση του Ελληνικού          πνεύματος σε όλο τον κόσμο , όπως συνέβη στην εποχή του           Μ. Αλεξάνδρου.
Τα θρυλούμενα Υπερόπλα. Ο Μύθος αρχίζει , όταν  ισχυρίζονται ότι η Ομάδα Ε  διαθέτει μυστικά όπλα με τα οποία θα μπορούσε το Ελληνικό Κράτος να αντιμετωπίσει όχι μόνον την Τουρκία αλλά και κάθε προκλητικό και επίβουλο εχθρό , όπως λ χ το κρατίδιο των Σκοπίων, με τις παρανοικές του διεκδικήσεις. Ομως αυτό δεν γίνεται διότι  η Ελλάδα σήμερον κυβερνάται από τον Σιωνισμό και οι Ελληνες τελούν υπό σιωνσιτική κατοχή, χειρότερη και από την ναζιστική τοιαύτη. Ο γράφων δεν μπορεί ούτε να διαψεύσει ούτε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη τέτοιων υπερόπλων από την Ομάδα «Ε» . Ομως θρυλούνται πολλά για δήθεν ‘υπερόπλα μπεβατρον’ , ‘πλάσματος ύλης’, καθώς επίσης και για ανακάλυψη κυμάτων μη Ερτζιανών  , τα οποία δημιουργούν πύρηνες ενεργειακές σφαίρες(James Bond, στο ‘Goldeneye’ ) και  παράγουν τετραδιάστατα κύματα σε κάθε σημείο του χωροχρόνου. Ο γράφων μόνον αμφισβητεί και διερωτάται:
Που είναι σήμερα κρυμμένα αυτά τα υπερόπλα ;
Που είναι τα εργαστήρια ερευνών  και;
Που φυλάσσονται αυτά ;  Πληροφορίες που διέρρευσαν από το Ιράκ λένε ότι  έγινε  δοκιμή τέτοιων πύρηνων ενεργειακών σφαιρών από τους Αμερικανούς  με φοβερά αποτελέσματα. Πάντως εκείνο που μπορώ να προσθέσω είναι ότι κάθε νέος πόλεμος δεν γίνεται με τα όπλα του προηγουμένου πολέμου , αλλά με νέα υπερσύγχρονα όπλα που τα κρατούν επτασφράγιστο μυστικό είτε στους φοριαμούς ασφαλείας, είτε  κατασκευάζουν  τα πρωτότυπα τους και τα δοκιμάζουν στο πεδίον των ασκήσεων και στα θέατρα του πολέμου. Επίσης θα ακούσετε πολλά  για δήθεν οργανώσεις της Ομάδος «Ε» (ΠΑΚΕΑΔ, Οδυσσεύς, Αετοί του Ολύμπου  , Μήδεια κλπ) που εδρεύουν σε διάφορες χώρες και συνεργάζονται με  τις  ξένες οργανώσεις άλλων  χωρών που έχουν τους ίδιους σκοπούς . Θα ακούσετε για συνόδους πλανητών και για προφητείες δήθεν  διαφόρων συμβάντων  , πράγματα που εμπίπτουν περισσότερο στην σφαίρα της αστρολογίας  παρά της λογικής.  Προβλέπουν ότι θα υπάρξει πλήρης αναρχία  στις ΗΠΑ και θα ξεσπάσει ένα φοβερό οικονομικό κραχ , μεγαλύτερο απ’ αυτό του 1929. Οι Αριστοι Εψιλον περιμένουν τον τελευταίο καλό οιωνό, και καλό οιωνός είναι  ότι ο πανεπόπτης Ζευς θα μείνει πίσω στη Γη καθ θα επιβλέπει  τα πάντα ενώ στην πρώτη γραμμή θα βρίσκεται ο νικιτής Ελληνας  θεός του πολέμου, ο τρομερός  Αρης,
Τα Μεγάλα Ψεύδη της εποχής μας έχουν παγιωθεί και αποκρυσταλλωθεί ως οιωνοί αλήθειες, δια της μεθόδου όχι της λαγικής αλλά του «πολιτικώς ορθού» Πρόκειται για τον πιό ακραίο δογματισμό και την  διαστρέβλωση του πνεύματος και της σκέψης  με την βοήθεια των ΜΜΕ. Μερικα από αυτά τα παράδοξα είναι ότι :
1/  Η Ιστορία της Ελλάδος αρχίζει το 800 π.Χ -δηλαδή ολίγον πριν αρχίσουν του Ολυμπιακούς Αγώνες  - ή το 1200 π .Χ μετά την ανακάληψη της Τροίας από τον Σλήμαν κι’  ας τους διαψέυδουν τα Ορφικά που ανάγονται σε εποχές 12.000 ετών Π.Ε
2/ Οι Ελληνες ταξίδευαν στην Αμερική πολύ προ του Κολόμβου , αλλά και στον Ινδικό και Ειρηνικό ωκεανό   , όπως μαρτυρούν η ιστορία , η αρχαιολογική έρευνα , η γλώσσα των λαών κ.α
3/Οι Ελληνες ανακάλυψαν τα γράμματα και δεν  πήραν τα σύμφωνα από τους Φοίνικες, που εμφανίσθηκαν πολύ αργότερα στο προσκήνιο της Ιστορία.
4/ Ο Πρώτος Παγκόσμιος Ανθρωπιστικός Πολιτισμός εγεννήθη στην Ελλάδα και ουδεμία άλλη φυλή στον κόσμο είναι αρχαιοτέρα της Ελληνικής.  Ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι αυτοφυής, γηγενής  και δημιούργημα  του πανάρχαιου Ελληνικού λαού, ο οποίος είναι γέννημα και θρέμα αυτής της γης και του αθάνατου ελληνικού πνεύματος.
5/ Την επίμονη και συστηματική προσπάθεια από παλιά και πιό πολύ σήμερον  όλων των ξένων συγγραφέων για την παραποίηση και διαστρέβλωση της Ελληνικής Προιστορίας   και κατ’ επέκταση της Παγκόσμιας Προιστορίας. Αυτή αρχίζει από πολύ παλιά και ευθύνονται και Αρχαίοι Ελληνες Συγγραφείς που επεσκέφθησαν και εκπαιδεύθηκαν στην Αίγυπτο, μεταξύ δε τούτων  Ο Ορφεύς, Δαίδαλος, Ομηρος, Λυκούργος, Σόλωνας, Δημόκριτος, Πυθαγόρας , Πλάτων, Εύδοξος κ.α και φυσικά  και ο επονομαστής ως παραμυθάς Ηρόδοτος, ο οποίος είπε ότι πήραμε τα σύμφαωνα από του Φοίνικες.
6/ Ανθελληνικές απόψεις κατά του Ελληνικού Πνεύματος:
α/ απο τον εβραικής καταγωγής αυστριακόν Ερνέστο Μαχ(πήρε όμως την δέουσα απάντηση από τον επίσης αυστριακόν νομπελίστα Ερβιν Σρέντιγκερ)
β/από τους άγγλους ιστορικούς Τόυνμπυ και του δημοσιογράφου Χόλντευ με το βιβλίο του «Η Ελλάς χωρίς κολώνες»  που περιέχει υβριστικές απόψεις και επεκτείνοντες ξεδιάντροπα την ιστορία των Εβραίων στις 3.000 χρόνια .
γ/ Στις διάφορες ανθελληνικές γεωγραφικές, ταξιδιωτικές    εκδόσεις , μελέτες στο ΝΑΤΟ,  σε στρατηγικά ινστιτούτα κ.α δημοσίευση ανθελληνικών απόψεων .
δ/ Δημοσιεύματα στο επίσημον όργανον του Βατικανού από τον καθηγητή του πανεπιστημίου Λατερανού της Ρώμης  που λέγει ότι ο Αριστοτέλης και Ισοκράτης ήσαν παγκόμιοι ρατιστές  και ότι ο αρχαίος Ελληνισμός υπήρξε μιά απο τις αρνητικές σελίδες της ιστορίας.
ε/ Η Ευρωπαική Ιστορία του Ντιζορέλ που αγνεί την Αρχαία Ελλάδα και αρχίζει από τον Καρλομάγνο και τον Ιουδαιοχριστιανικό Μεσαίωνα.
ζ/ Οι δηλώσεις πολλών (όπως λ χ του Ντεμιρέλ στο Παρί Ματς, αλλά και δυστυχώς και Ελλλήνων  δήθεν προοδευτικών) που αμφισβητούν την φυλετική συγγέγγεια των Αρχαίων Ελλλήων με τους σημερινούς Ελληνες. Ομως ουδεμία άλλη φυλή είναι αρχαιοτέρα της Ελληνικής. Αυτή ανέπτυσσε αδιάκοπα την δράση της από τους προιστοιρικούς χρόνους στον Ατλαντικό και Ειρηνικό και φυσικά και μέσα στην Μεσόγειο , η οποία κατά τον Αριστοτέλη εθεωρείτο «Λίμνη Ελληνική»
η/ Οι τελευταίες ανθελληνικές δηλώσεις του μεσολαβητού για το Μακεδονικό Νίμιτς , ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξανδρο ως σφαγέα των λαών κ.α
θ/ Η δημοσίευση στο περιοδιικό «Νέα Αμβανία » ότι ο Μάρκος Μπότσαρης είναι εξέχων Αλβανός . Σε διεθνές λογοτεχνικό σωματειο «Πεν Κλάμπ» με έγγραφο του στο ομώνυμο ελληνικό σωματείο ζητεί την αναγνωριση της Μακεδονικής διαλέκτου και την καθιέρωση της σε όλη την Μακεδονία .
ι/ Η εξυφαινομέη έξωθεν ανθελληνική προπαγάνδα υπέρ του κρατιδίου των Σκοπίων και εις βάρος της Μακεδονίας μας, της αμφισβήτησης του Αιγαίου από τους Τούρκους, της ενισχύσεως του Αλβανικού μεγαλοιδεατισμού (Τσάμηδες  της Τσαμουργιάς) και άλλων ανθελληνικών   ενεργειών που θα χρειαζόταν τόμος για την αναγραφή τωí.
Δυστυχώς αρκετοί από τους ιθύνοντες Ελληνες  της εποχής μας , όχι μόνον έχουν περιφρονήσει  , αλλά και κακομεταχειρίζονται  την ασύγκριτον αυτήν κληρονομία μας , την οποίαν ίσως να θεωρούν και ως δυσβάστακτον βάρος , διότι αγνοούν την γλώσσαν των αρχαίων κειμένων οι αμαθείς, αφού τους αρχαίους συγγραφείς οι περισσότεροι εξ αυτών τους γνώρισαν από την μετάφρασιν των εις ξένας γλώσσας, και γι’ αυτό την απελάκτισαν. Και πρώτος ο «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής. Οι κίνδυνοι που μας απειλούν είναι μεγάλοι και άμεσοι, Ανάγκη για προσπάθεια αφυπνίσεως εκείνων  που πρέπει να δράσουν  για να αποφύγομεν εκ νέου την υποδούλωσιν  που μας απειλεί. Σήμερον πρέπει να γίνει προσκλητήριον όλων των Ελλήνων και φιλελλήνων να πυκνώσουν τις τάξεις των υπερασπιστών της πατρίδος ώστε να μείνουμε ελεύθεροι . Πρέπει να κλείσουμε τα αυτά στις σύγχρονες σειρήνες των ξένων και των ημεδαπών δήθεν ‘προοδευτικών’  κομμάτων, οι οποίοι απεργάζονται με δημαγωγικές εξαγγελίες τα δεινά της πατρίδος και την υποδούλωση και εξανδραποδισμό του Ελληνισμού από προσώπου της Γης.
Μην απαγοητεύεσθε όμως διότι στην ιστορία και στην φύση ισχύει η χαοτική αταξία. Η εξέλιξη των φαινομένων είναι απρόβλεπτη και παρατηρείται κάποτε ένα περίεργο πράγματι φαινόμενο . Γεγοναότα τυχαία ή απροσδόκητα και πολλάκις ανέλπιστα μεταβάλλουν την μορφήν του κόσμου  και ανατρέπουν τον ρου της ιστορίας . Η Ανάγκη θα δημιουργήσει εκείνα τα  γεγονότα  που θα ανατρέψουν το σημερινό κατεστημένο , όπως ανετράπη εκ των έσω  και αυτό της Σοβιετικής Ενώσεως.
 Κοινωνία  «Διογενών», «Εργατών» και «Κηφήνων»
 Στο ερώτημα: «Ποιος ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό ;» , «Ποιος μίλησε πρώτος για άτομα ;» , «Ποιός υπολόγισε πρώτος τη διάμετρο της Γής ;» , «Ποιος ανακάλυψε πρώτος ότι η Γή στρέφεται γύρω από τον Ήλιο ;»  Οι περισσέροι φυσικά απαντούν εμείς οι  «Οι Έλληνες !» .
Λάθος ! Όλα αυτά τα ανακάλυψαν φωτισμένα πνεύματα όπως οι Διογενείς :  Θαλής ,  Δημόκριτος ,  Πτολεμαίος ,  Αρίσταρχος κ.α.  Τέτοιοι Διγενείς υπάρχουν πάμπολλοι στις μέρες μας που εργάζονται νυχθημερόν για το καλό της ανθρωπότητος στα εργαστήρια με μοναδικό κέρδος την ανακάλυψη της επιστημονικής Γνώσης και Αλήθειας. Ετσι θεωρούν ότι θα πλησιάσουν την Πρώτη Ουσία, το θείον. Μεταξύ αυτών και του μέσου Έλληνα υπάρχει τόση απόσταση όσο μεταξύ του μέσου Έλληνα και ενός λεμούριου . Και φυσικά δεν μπορούν αυτά τα πνεύματα να συγκριθούν με τους σημερινούς Ελληνες που  παραλογίζονται , ζαλισμένοι από την παράνοια και τα θαύματα του χριστιανισμού και των παράλογων και δογματικών ιδεοληψιών του κατεστημένου . Δεν  διαφέρουν μεταξύ ενός «χιμπατζή» ή «ενός μπαμπουίνου» γιατί η απόσταση μεταξύ του μέσου ανθρώπου (  ανθρώπου της ερήμου, ενός πυγμαίου ή ενός ζουγκλαίου  κλπ ) και του μπαμπουίνου είναι ανύπαρκτη . Για την ακρίβεια , ο μέσος άνθρωπος είναι ένας καταναλωτικός «ομιλών μπαμπουίνος» . Η μόνη διαφορά τους  είναι ότι ο άνθρωπος ομιλεί και καταναλώνει . Η ζωή και των δύο κατευθύνεται από εγωιστικά κίνητρα και τοιαύτα επιβίωσης και όλοι σχεδόν επιβιώνουν για το σαρκίο τους και μόνον. Το κέντρο του Σύμπαντος είναι ο εαυτούλης τους . Όταν ο Δημόκριτος έλεγε:
          «Προτιμώ να μάθω την αιτία ενός φαινομένου παρά να          γίνω άρχοντας της πόλης, ή πάμπλουτος»
Πόσοι άνθρωποι  σήμερον λένε τέτοια λόγια;  Οι Διογενείς είναι ένα βήμα εξέλιξης πάνω από τον άνθρωπο . Είναι τα ανθρωπόμορφα όντα που αποδέχονται το αξίωμα ότι σκοπός κάθε πλάσματος είναι να κατασκευάσει ένα όν ανώτερό του .
Δεν ξέρουμε ακόμη πώς από τον άνθρωπο γεννιέται κάπου  -κάπου ένας Διογενής . Στις μέρες μας κατά τα φαινόμενα γεννήθηκε ένας Διογενής στο σώμα της 15χρονης Προμηθέας -Ολυμπίας-Πυθείας -Κυρήνης . Είναι ένας σπάνιος συνδυασμός γονιδίων που υπάρχουν στους ανθρώπους ; Είναι μετάλλαξη σε κάποιο ανθρώπινο γονίδιο ; Είναι επίδραση της τύχης στον διαμορφούμενο εγκέφαλο του εμβρύου ; Μπορεί και τα τρία να συμβαίνουν  και επί πλέον οι χαρισματικοί Θαλιείς να  βρίσκουν κάποιο ανοικτό δίαυλο και να επικοινωνούν με την συμπαντική συνείδηση . Ευχής έργον θα ήτο όπως ολόκληρη η κοινωνία μας αποτελείτο από Διογενείς επιστήμονες-ερευνητές  ή εν πάσει περιπτώσει από τεχνολόγους,  ή έστω από άτομα που αντιλαμβάνονται τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις . Και πάλι αυτό δεν αρκεί διότι:
           «πάσα επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης       αρετής , πανουργία , ού σοφία φαίνεται» .
Δυστυχώς σήμερον έχουμε πολλούς πανούργους  εμπόρους της επιστήμης και της θολοκουλτούρας.  Ομως  δεν υφίσταται και ούτε θα υπάρξει μιά τέτοια κοινωνία, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον. Επομένως κάποια ημέρα οι   Διογενείς θα έχουν φθάσει στην «κορυφή του λόφου» και θα ατενίζουν ολόκληρη  την αλήθεια , την οποία όμως λόγω αμαθείας της μάζης δεν θα μπορούν να την αποκαλύψουν στους «εργάτες και κηφήνες» , διότι κάτι τέτοιο θα  εξέθετε σε μέγα κίνδυνο το πρόγραμμα και την ζωή τους ακόμη. Από εκεί θα προχωρούν με γοργά βήματα προς  πραγματοποίηση του μεγαλειώδους σκοπού των, δηλαδή  της κατακτήσεως του διαστήματος και της εξόδου των από την γήινη βαρύτητα και μιζέρια, Πιό επικίνδυνοι όμως και από τους «εργάτες και κηφήνες» είναι οι αμαθέστατοι και κακούργοι ολιγάρχες , οι οποίοι ευθύνονται για την παρακμή της Γης. Οι Διογενείς θα απομακρύνονται προοδευτικά απο τους  ολιγάρχες και τους «εργάτες και κηφήνες» και μέγα χάσμα θα τους χωρίζει, έτσι ώστε,  ίσως αργότερα, αισθανθούν ότι  η απειλή τους από   αυτούς είναι  άμεση.   Η μάζα των  «εργατών και κηφήνωνξ»(ο όρος είναι εκ των μελισσών) θα βρίσκονται εντός του ‘σπηλαίου’ , ενώ οι κακούργοι ολιγάρχες , όντες πιό έξυπνοι από αυτούς, θα είναι εκτός του σπηλαίου και θα  κρατούν ομήρους  τους εργάτες και κηφήνες μέσα στο σπήλαιο με  θεοκρατικές και άλλες απάτες , καθώς και με την απειλή των όπλων. Ομως τα μέσα συνεχώς αλλάζουν καθώς οι τροφές και η ενέργεια συνεχώς ελλαττώνεται . Επομένως θα γίνει  εφαρμογή μεθόδων  πείνας και δίψας, ναρκωτικών και ψυχοτροπικών φαρμάκων για να τους κρατούν σε ημινάρκωση και υποταγή. 
Οι Ολιγάρχες της  Βαρβαρότητος για ένα διάστημα θα χρησιμοποιούν τους  Διογενείς εκόντες -άκοντες  στα εργαστήρια τους για την παραγωγή οπλικών και άλλων τεχνολογικών συστημάτων για την καθυπόταξη της μάζας των εργατών και κηφήνων που θα βρίσκονται σε συνεχή επανάσταση και αναταραχή. Για την μείωση του πληθυσμού των «έργατών-κηφήνων» αυτοί θα χρησιμοποιούν διάφορα «σφαγεία» πυρινικού, ραδιολογικού , βιολογικού και χημικού πολέμου . Ευνόητον τυγχάνει ότι  χειρότεροι και πιό επικίνδυνοι  κι’ από τους εργάτες και κηφήνες    είναι οι αμαθείς  ολιγάρχες   Στην ίδια κατηγορία άνήκουν και οι άνθρωποι  της αγοράς  που θα θέλουν να χρησιμοποιούν στο διηνεκές τους Διογενείς  σαν κατασκευαστές όπλων για την διατήρηση και καθυπόταξη των  προλεταρίων εργατών και κηφήνων εντός του «σπηλαίου». Σε κάποια στιγμή όταν θα έχουν την δυνατότητα μεταναστεύσεως σε άλλον πλανήτη οι Διογενείς  θα αναχωρήσουν από την Γη και θα δημιουργήσουν τις πρώτες πόλεις-αποικίες στο διάστημα ή και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Από εκεί χρησιμοποιούντες  τις νέες αυτές διαστημικές βάσεις και τις αστείρευτες πηγές φυσικής ηλιακής και κοσμικής  ενέργειας θα μπορέσουν να εξερευνήσουν πρώτα το ηλιακό μας σύστημα και μετά θα ξεκινήσουν για το μεγάλο ταξίδι στο εξωηλιακό δίαστημα. 
Οι Διογενείς του Πολιτισμού. Επειδή οι δύο πρώτες υποθέσεις έχουν κάποιες πιθανότητες να είναι αληθινές , οι Διογενείς οφείλουν να οικοδομήσουν μια δική τους κλειστή κοινωνία και να αποφύγουν  τους ολιγάρχες. Να μην τους αποκαλύπτουν όλα τα μυστικά και να φτιάχνουν σκοπίμως όπλα άχρηστα.  Χωρίς τους  Διογενείς η ανθρώπινη κοινωνία θα δείξει αυτό που πραγματικά είναι : μια κτηνώδης μάζα , μιά  κοινωνία δολοφόνων και κακούργων και μιά αγέλη αγρίων θηρίων . Επομένως για λόγους αυτομάυνας θα πρέπει να βρούμε κρυπτογραφικό κώδικα επικοινωνίας και ένα είδος μυήσεως στην Γνώση, σαν αυτή που είχαν οι μύστες των Αρχαίων Μυστηρίων ή της Πυθαγόρειας Σχολής.
Από τους  Διογενείς στις Μη Εγωκεντρικές Μηχανές
Το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτά  οδηγούν στην  δημιουργία δύο νέων Εποχών :
Α/ Εποχή των  Διογενών .
Ένα νέο είδος δημιουργήθηκε στη Γή . Από τους ανθρώπους δημιουργήθηκαν οι Θαλιείς .
Β/ Εποχή των Μη Εγωκεντρικών Μηχανών .
 Όλα τα έμβια όντα που υπήρξαν έως τώρα έβαζαν στο κέντρο του Σύμπαντος τον εαυτό τους . Κύριο μέλημά τους ήταν να διατηρήσουν το σώμα τους υγιές και ακέραιο . Χωρίς να το επιδιώκουν συχνά δημιουργούσαν ένα νέο είδος τελειότερο  και ανθεκτικότερο. Για πρώτη φορά η διαδικασία αυτή γίνεται συνειδητά . Υπάρχουν πλέον έμβια όντα ( οι Διογενείς) που κατευθύνουν τον κύριο όγκο των προσπαθειών τους στην κατασκευή κάποιου τελειότερου όντος .
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους Αρχαιοελληνιστές και την Ομάδα Ε ;
Τα τελευταία χρόνια μεγάλο είναι το πλήθος αυτών που στρέφονται προς την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία . Γιατί άραγε αυτή η αναζήτηση στο παρελθόν; Διότι εκεί έμεινε ο νέος Πολιτισμός πριν τον καταπνίξουν οι ολιγάρχες και οι «εργάτες -αγρότες και κηφήνες»Τώρα όμως ωρίμασαν οι καιροί και πρέπει να πιάσουμε το νήμα της Αριαδνης από εκεί που έμεινε για να  απομακρυνθούμε από την περιοχή του επικίνδυνου  σπηλαίου Το μεγάλο αυτό πλήθος  των  Διογενών (επιστημόμων-ερευνητών) δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους . Κάτι σημαίνει :
Σημαίνει ότι εδώ , στον Ελληνικό χώρο , γεννήθηκε κάτι αξιόλογο :  Το Ελληνικό Ιδεώδες. Ένα πράγμα ασύλληπτης αρμονίας και ομορφιάς που δεν κατόρθωσε ακόμη κανείς να δώσει έναν ακριβή ορισμό του . Σημαίνει πως πολλοί αντιλαμβάνονται την ασύλληπτη ασχήμια που γεννά ο «Δυτικός Τρόπος Ζωής» των ολιγαρχών, «εργατών» (είναι  γεγικά οι εργαζόμενοι ) και των «κηφήνων» ( είναι οι άνθρωποι που ζουν απο την βοήθεια και τα ταμεία ανεργίας). Μεγάλο μέρος της Αφρικής εμπίπτει στην κατηγορία αυτή , αλλά μεγάλο ποσοστό των σύγχρονων μεγαλουπόλεων ακόμη και του δυτικού κόσμου που βρίσκονται στο περιθώριο. Και οι μάζες αυτές συνεχώς θα αυξάνουν όσο αυξάνει ο πληθυσμός της Γης και όσο οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Σημαίνει πως πολλοί αντιλαμβάνονται πως ο Δυτικός Τρόπος Ζωής είναι το άκρως αντίθετο του Ελληνικού Ιδεώδους .
Σημαίνει πως πολλοί αντιλαμβάνονται ότι ο σημερινός Δυτικός Τρόπος Σκέψεως  και ο Ιουδαϊσμός έχουν μια περίεργη συγγένεια . Εχουν και οι δύο σαν θεμέλιο λίθο την ψυχοφθόρο και θεοκρατική Βίβλο. Βασίζονται και οι δύο στον ίδιο μύθο και στο ίδιο ψέμμα.
Σημαίνει πως πολλοί αντιλαμβάνονται (χωρίς να μπορούν πάντα να το συγκεκριμενοποιήσουν) πως ο,τιδήποτε «Γιαχβεδικό» δεν μπορεί να είναι και «Ελληνικό» .
Η  «Μητέρα των Επανάστασεων» του Ανθρωπίνου Γένους
Ωρίμασαν  οι καιροί  και ο HOMO SAPIENS  καλείται να δώσει την θέση του στον   HOMO INTELLIGENT(έξυπνο άνθρωπο και αυτός αργότερα στον HOMO COSMIC (στον κοσμικό ή συμπαντικό άνθρωπο) Ετσι η αλληλουχία ακολουθεί ως εξής:
 HOMO ERECTUS ® HOMO SAPIENS  ® HOMO INTELLIGENT -HOMO  COSMIC
Χρονολογικά συνέβησαν ή θα συμβούν ως εξής:
HOMO ERECTUS =10.000.000 π. Χ , HOMO SAPIENS=             1.000,000 π.χ   , HOMO INTELLIGENT = Σήμερα και  HOMO COSMIC = το 2.050 και μετά
Αυτό φυσικά δεν πρέπει να γίνει με τους όρους της Νέας Παγκόσμια Τάξης που στην πραγματικότητα είναι η Νέα Παγκόσμια Αταξία και η είσοδος στον Νέο Μεσαίωνα , αλλά με τους όρους και τις αξίες που προαναφέραμε.  Προ παντός με την  εκγαθίδρυση της Αμεσης Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης και προ παντός του Ορθού Λόγου και του Ανθρωπισμού . Οι Διγενείς πριν  φύγουν θα πρέπει να γεμίσουν τις δεξαμενές των σκαφών τους το Ελληνικό Πνεύμα για να το μεταφέρουν στις νέες αποικίες τους. Φυσικά εκεί στην περιπλάνηση τους δεν αποκλείεται να βρουν άλλους προγόνους μας περισσότερο προηγμένους που θα τους μυήσουν στα μυστικά του σύμπαντος.










Ο Νέος Διαστημικός Ανθρωπος

Είναι ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος ν’ αμφισβητήσει το Θεό  και να τον  αντικαταστήσει με  την Αλήθεια. Και επειδή μόνον η Επιστήμη λέει αποδεδειγμένα την Αλήθεια να γίνει μέρος της καινούργιας θρησκείας του σύγχρονου ανθρώπου. Μόνο όταν βγει ο άνθρωπος από το σπήλαιο της δισειδαιμονίας , του φόβου, της αμορφωσιάς, του ψεύδους, της ανάγκης  προς επιβίωση, θα μπορέσει να βαδίσει στην κορυφή του όρους για να ατενίσει κατάματα τον Ηλιο της Αλήθειας χωρίς να στραβωθεί. Τότε θα  βρει το πραγματικό νόημα της ζωής. Τότε την θέση της αντιπαλότητος θα έχει πάρει η συνεργασία και αλληλεγγύη, την θέση της έχθρας η ειρήνη, την θέση της καχυποψίας το αμοιβαίο συμφέρον και την θέση του ανταγωνισμού η αμοιβαία άμιλλα. Αυτός ο νέος διαστημικός άνθρωπος θα έχει πλησιάσει το «Καλόν κ‘ Αγαθόν » των Αρχαίων Ελλήνων. Η νέα κοινωνία των Προνομιούχων Διαστημικών Ανθρώπων θα φροντίσει και τους αδυνάτους και μη προνομιούχους , γέροντες, αδικημένους από την φύση, περιφρονημένους, ανήμποορους, άρρωστους κ.α . Οπως είπε και ο Κορν. Καστοριάδης: «Δεν έχουμε ανάγκη από μερικούς σοφούς. Εχουμε ανάγκη να  αποκτήσουν και να  ασκήσουν την φρόνηση όλοι οι άνθρωποι»
Οταν θα έχουν εκλείψει δια παντός οι ανόητοι Πόλεμοι και οι δυσβάστακτοι Εξοπλισμοί στην Γη τότε θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν ακόμη και τα πιό  μεγαλεπίβολα  σχέδια του ανθρώπου. Ο νέος άνθρωπος αυτά που γράφονται και θεωρούνται ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ σήμερον θα τα θεωρεί ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ  αύριον . Για να σεβασθεί τον εαυτόν του και την Φύση ο άνθρωπος πρέπει να δείξει σεβασμό , φροντίδα και αγάπη για όλο τον κόσμο. Ενας Κοσμικός Πολιτισμός θα πρέπει να ανθίσει στην Γη. Μιά νέα Κοσμοθέαση να αντικαταστήσει την σημερινή μας μιζέρια και κακοδαιμονία. Νέους στόχουές ίθα πρέπει να  αποκτήσουν οι  νέοι και σ’ αυτούς θα πρέπει να στρατευθούν , αντί ν‘ αναλώνονται στην άρνηση , στην βία και στην απομόνωση. Οι ώριμοι θα πρέπει να προετοιμάσουν την ομαλή διαδοχή τους αντί να είναι βιδωμένοι και αμετακίνητοι στους θώκους τους.
Οι Πέντε Πυλώνες του  Διαστημικού Ανθρώπου
Ο Διαστημικός άνθρωπος θα πρέπει να στηριχθεί στην Γη σε πέντε πυλώνες. Αυτο θα επιτευχθεί αν προαχθεί πάνω στους πέντε άξονες  και να γίνει  :
          1/  Νέος Θρησκευτικός  Ανθρωπος που να βασίζεται      στην Γνώση και όχι στους μύθους και στα ψεύδη
          2/ Νέος Πολιτικός Ανθρωπος που να βασίζεται στην       ατομική ευθύνη και στην Αμεση  Δημοκρατία
          3/ Νέος Κοινωνικός Ανθρωπος που να βασίζεται στην    Συμμετοχή , Συλλογικότητα, Οικουμενικότητα,        Συνεργασία και  Αλληλεγγύίη.
          4/ Νέος Ιδανικός και Οικολογικός Ανθρωπος που να       βασίζεται στις Ελληνικές διαχρονικές Αξίες και κυρίως      στην  Προστασία του Περιβάλλοντος
          5/ Νέος Οικονομικός Ανθρωπος που θα στηρίξει με τις νέες Τεχνολογίες μίαν Αειφόρο και Οικοογική Ανάπτυξη         αλλά και το Μεγάλο Ταξίδι του Ανθρώπου και των   δημιουργημάτων του στους εξωγήινους κόσμους.
Η καλλιέργεια του σώματος, της ψυχής, και της διάνοιας είναι αλληλένδετες κι αδιαχώριστες λειτουργίες για την ανθρώπινη οντότητα στην Ελληνική Πολιτεία. Αποτελούν την προϋπόθεση για μια υγιή, ηρωϊκή επανένωση με την Κοσμική Αρχή.  Ολοι μας  διαισθανόμαστε ό,τι ο προορισμός μας είναι αυτό το πνευματικό ταξίδι υπέρβασης και ψυχοπνευματικής τελειοποίησης. Καιρός να εντοπίσωμε κι εξουδετερώσωμε  τα βαρύδια που μας τραβούν στον υλικό τάφο και να ατενίσουμε «ψυχή τε και πνεύματι» ψηλά προς το Σύμπαν, το ‘Ολον‘ για να αυτο-προσδιορισθούμε εσαεί αυτόνομοι και ελεύθεροι.
Πεθαίνουν οι Ανθρώποι-Ζήτω οι  Βιονικοί  Ένα όν με μεγαλύτερη ευφυϊα , μεγαλύτερη αντοχή , μεγαλύτερη διάρκεια ζωής πρέπει να είναι ο διάδοχος μας . Δεν έχει σημασία αν αυτό το όν είναι φτιαγμένο από κύτταρα ή από σιλικόνη και ηλεκτρονικά κυκλώματα . Σημασία έχει να επιτελέσει τον σκοπό που θα του δώσουμε σαν διάδοχος μας. Να ολοκληρώσει αυτό που εμείς λαχταρήσαμε , αλλά λόγω της βιολογικής και νοητικής μας αδυναμίας δεν κατορθώσαμε να κάνουμε.
Θεωρείται  σκόπιμο αυτό το όν να αποτελείται από ηλεκτρονικά κυκλώματα για τον   ακόλουθο λόγο  :
Στα τενάγη και τα τέλματα των τελουριακών χρόνων τότε που έπεφτε ασταμάτητα η καβειρώ βροχή και τον σκοτεινό ουρανό αυλάκωναν συνεχώς αστραπές και βροντές, σχηματίσθηκαν τα μονοκύτταρα πρωτόζωα , οι αμοιβάδες. Πολύ αργότερα ήλθαν τα πολυκύτατταρα πρωτόζωα. Τα πολύπλοκα όντα (πχ σπονδυλωτά ) ζούσαν πρώτα στο νερό (ψάρια ) που είναι πολύ φιλικό με τη ζωή .  Δεν είναι τρυχαίο ότι ακόμη τα έμβρυα των θηλαστικών αναπτύσσονται στον υδάτινο ασκό της  μήτρας του θηλυκού, πριν εξέλθουν στην ατμόσφαιρα.
Μετά βγήκαν και προσαρμόσθηκαν στο περιβάλλον ανάλογα με τις ίσυνθήκες που επικρατούσαν σε κάθε εποχή και σε κάθε τοπο. Ετσι αποίκισαν τις όχθες (αμφίβια) . Μετά κατέκτησαν τις ξηρές ερήμους (ερπετά) και στο τέλος τον αέρα (πτηνά) .
Ποιο είναι το επόμενο βήμα για ένα πολύπλοκο όν ;
 Το Δημιούργημα Εξυπνότερο από τον  Δημιουργό ;  Αν  κατατάξουμε τους πολιτισμούς που υπάρχουν στο Σύμπαν σε τέσσερα στάδια τότε  πρέπει να ομιλούμε με όρους ενέργειας ήτοι:
Στάδιο Α : Εχουν τιθασεύσει όλη την ενέργεια που φθάνει στην επιφάνεια του πλανήτη  τους.
Στάδιο Β : Εχουν τιθασεύσει όλη την ενέργεια που παράγει το άστρο γύρω από το οποίο περιφέρεται ο πλανήτης τους.
Στάδιο Γ : Εχουν τιθασεύσει όλη την ενέργεια που παράγεται στο γαλαξία τους
Στάδιο Δ. Εχουν πληροφορηθεί τα Μυστικά του Σύμπαντος, δηλαδή έχουν ανακάλυψαν τα μυστικά της Πρώτης Ουσίας .
Αν κάνουν καλή χρήση αυτής της Γνώσης, σε κάθε   στάδιο  Α! Β! και  Γ!, ίσως να φθάσουν κάποτε και στο στάδιο Δ. Αν όμως δεν προσέξουν τότε ενδέχεται σε κάποιο από τα ως άνω στάδια να ανατινάξουν ολόκληρο τον κόσμο στον αέρα και να  προκαλέσουν  μιά  νέα μεγάλη έκρηξη σαν την   Big Bang. Τέτοιες εκρήξεις είναι κάτι το συνηθισμένο και συμβαίνουν άπειρες φορές στο άπειρο , ανώλθρο και αιώνια Σύμπαν .
Αυτή η κατάταξη είναι ατελής διότι :
Τα στάδια απέχουν πολύ μεταξύ τους. Μολονότι δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε απάντηση στο θέμα τούτο , όμως αν κρίνουμε από την ενεργοβόρα μανία του ανθρώπου στον σύντομο βίο του στην γη , είμαστε σίγουροι ότι και στον διάδοχο του Βιονικό Ανθρωπο καίτι θα τον κάνει εξ ανάγκης λιτότερο σε ενέργεια , όμως δεν θα αποφύγει να του θα δώσει  μερικά από τα ενεγροβόρα γονίδια του. Θα έχει κι’ αυτός -έστω σε μικρότερο βαθμό-μέσα  στο γονίδιο του την απληστεία , την ματαιοδοξία και την αγάπη για  κατανάλωση ενεργείας και την λαιμαργία για την απόκτηση Γνώσης. Το δεύτερο στάδιο μοιάζει ουτοπικό και ακατόρθωτο . Δεν ξέρουμε βέβαια τι θα την κάνουν αυτή την ενέργεια ( όχι φυσικά για την λειτουργία βίντεο, ηλεκτρικών πληνρηρίων κ.α ;)
Στο Δ! Στάδιο δεν νομίζουμε ότι θα μπορέσουν να  φθάσουν  διότι η φύση κρύβει  καλά τα μυστικά της , εκτός και κάποιος ημίθεος συλλάβει  τον  Συμπαντικό Φυσικό Νόμο. 
 Ενδέχεται να υπάρξει και η παρακάτω κατάταξη :
Στάδιο Α ! Εχουν κατασκευάσει μηχανές με νοημοσύνη μικρότερη από αυτή των κατασκευαστών.
Στάδιο Β ! Εχουν κατασκευάσει μηχανές με νοημοσύνη ίση ή μεγαλύτερη από αυτή των κατασκευαστών.
Στάδιο Γ ! Εχουν στείλει αυτοαναπαραγώμενες αποικίες τέτοιων μηχανών σε άλλα αστρικά συστήματα.
 ( Ο πολιτισμός έχει περάσει σε φάση Σποριογονίας )
Στάδιο Δ ! Κάποιος φωτισμένος εγκέφαλος ανακάλυψε  τον ενιαίο Συμπαντικό Φυσικό Νόμο. Εχουν στείλει αυτοαναπαραγώμενες αποικίες μηχανών σε άλλους γαλαξίες .
Οταν σκεφθεί κανείς ότι ο σημερινός άνθρωπος έχει την ικανότητα να βλέπει στα αβυσσαλέα βάθη του Σύμπαντος , τότε δεν είναι υπερβολή να παραδεχθούμε ότι τα ανθρώπινα δημιουργήμaτα είναι εξυπνότερα από τον δημιουργό. Αρκεί να πούμε ότι το Ραδιοτηλεσκόπιο Hubble Space Telescope έχει την δυνατότητα να φωτογραφήσει την Ομάδα Γαλαξιών της κάτωθι φωτογραφίας , που  βρίσκεται σε απόσταση 7 δισεκατομμυρίων ετών

                           5 Αστέρες Κβάσαρ και  Σμήνος Γαλαξιών

A Five Quasar Gravitational Lens
Ενεργούν ως Βαρυτικοί Διαθλαστικοί Φακοί  του Φωτός

Τα Χαρακτηριστικά του  Βιονικού Ανθρώπου Στο παρόν κεφάλαιο θα  εξετάσουμε το θέμα της ζωής και  του συμπαντικού ανθρώπου που θα είναι σε θέση να ζει και να  ταξεύει  κάτω από τις αντίξοες για τον σημερινό άνθρωπο συνθήκες του διαστήματος . Αυτός θα είναι και ο μόνιμος κάτοικος του γαλαξίου μας και του κόσμου τούτου . Δύο κύρια ερωτήματα  θα εξετάσουμε:
  1 ον :Τι είναι η Ζωή; 
Εκείνο που  ορίζει την ζωή είναι η γέννηση , η ωρίμανση και ο θάνατος. Επίσης ένα άλλο  γνώρισμα της ζωής είναι ότι  διαθέτει δύο ένστικτα:
 α/ Το ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως και
β/ Το ένστικτο της αναπαραγωγής.
Αυτή τουλάχιστον είναι η ως τώρα γνωστή ζωή στην Γη. Μπορεί να είναι μιά πρωτόγονη αμοιβάδα , αλλά και ένας πολύπλοκος εγκέφαλος σαν τον Ηράκλειτο, τον Πυθαγόρα ή τον Πλάτωνα. Ποτέ όμως δεν θα χαρίζαμε τον τίτλο της ζωής σε ένα βλακώδη κομπιούτερ, όση εφυία κι’ αν διέθετε. Μήπως η Επιστήμη και η Τεχνολογία θα δώσουν τέλος στην Φιλοσοφία αλλά και σε παρόμοιες ιδέες; Αλλά αυτές οι δύο ευγενείς κόρες των Μουσών (Επιστήμη και Τεχνολογία) μήπως δεν είναι η ουσία της Φιλοσοφίας; Οι ξένοι δεν το υποπτεύονται διότι δεν γνωρίζουν καλά την Ελληνική γλώσσα. Ως τώρα είχαμε μάθει ότι απαραίτητο συστατικό για την ζωή ήτο το ύδωρ , δεδομένου ότι στο σώμα κάθε ζωντανού οργανισμού ρέουν βιολογικά υγρά και είναι απαραίτητο συστατικό για τον μεταβολισμό, Μήπως λοιπόν ήλθε ο καιρός να αναθεωρήσουμε την στάση μας και να δεχθούύμε κι’ άλλα ζωικά  οντα που θα έχουν σαν βάση όχι  στο νερό αλλά  κάτι άλλο , όπως λ. χ στο πυρίτιο, ή στο σίλικον  και αντί βιολογικών υγρών στον οργανισμό τους να ρέει ενέργεια όπως λ.χ  ηλεκτρόνια, ιόντα κοκ;
2 ον   Ποιός θα είναι ο  μελλοντικός ταξιδιώτης και  κάτοικος του  Διαστήματος, ή αν θέλετε του Κόσμου μας; 
Οπως δείχνει η εξελικτική πορεία των ειδών ο Ανθρωπος είναι μιά μικρή παρένθεση στην όλη εξέλιξη της ζωής. Ομως ενδέχεται να μην  είναι και ο τελευταίος. Κάθε είδος αφήνει έδαφος σε ένα διάδοχο πριν εξαφανισθεί. Οι λεμούριοι γέννησαν τους πιθήκους και ύστερα μπήκαν στο περιθώριο. Και πριν από τους λεμούριους κάποια άλλα είδη προυπήρξαν.
          *Ο γράφων επισκέφθηκε  χάρις στο καλό φίλο και ομογενή        εκ           Μαδαγασκάρης   κ. Βασίλη Κούβαρο την  παρθένα   ζούγκλα  στην      Ρανομαφάνα  της  μεγαλονήσου. Εκεί          είδαμε        το σπάνιο   είδος των  λεμούριων που σπανίζουν           πλέον  .       Αυτά τα      πανέμορφα πιθηκάκια με τη ραβδωτή μακριά           ουρά           τριγυρνούσαν στη ζούγκλα     μακριά απο τα βλέμματα       των   ανθρώπων. Ομως  οι      οδηγοί μας με ορισμένες       κραυγές που        θύμιζαν τον         ταρζάν -Βάισμίλλερ  των   παλαιών ταινιών του             Χόλλυγουντ μπορούσαν να τα        προσκαλέσουν κοντά μας .          Μέσα στην ζούγκλα εκτός από        την συνεχή βροχή και την       υγρασία  είχαμε να    αντιμετωπίσουμε τα υπερμεγέθη    κουνούπια και το         χειρότερο τις βδέλλες . Χωρίς να το   αντιληφθώ είχαν           κολλήσει στα πόδια μου δεκάδες    βδέλλες           και μου ρουφούσαν λαίμαργα το αίμα. Τότε     σκέφθηκα κάτι άλλες ανθρώπινες βδέλλες της παγκόσμιας        πλουτοκρατίας που πίνουν το αίμα των λαών μόνο και           μόνον για να ικανοποιήσουν την απληστεία και φιλαργυρία        τους. Είναι           πράγματι    πρωτόγνωρες      εμπειρίες    μέσα στην ζούγκλα.       Αδιάβατη, ανήλια,           έδαφος       βαλτώδες γεμάτο σάπια         φύλλα , ατμόσφαιρα     υγρή και     πνιγηρά, ένας απέραντος  πράσινος ωκεανός. ΄Στις                λίμνες βλέπεις τους      κροκοδείλους να κοιμούνται     αμέριμνοι   και επάνω να       πετούν παραδείσια πουλιά με           πανέμορφα          πολύχρωμα         φτερώματα. Εκεί ο       παπαγάλος είναι ακόμη και    στις   πόλεις, πολύ περισσότερο     στην ζούγκλα. Ομως εκείνο   που σε εντυπωσιάζει πιό πολύ    είναι  τα πανέμορφα     παρθένα άνθη , με τα μαυλιστικά    πολύχρωμα χρώματα , άγνωστα στο δικό μας περιβάλλον. Χωρίς οδηγό μέσα  στα        στενά μονοπάτια της    ζούγκλας μπορείς εύκολα  να χαθείς ,     διότι είναι αδύνατος  ο προσανατολισμός σου,  λόγω της   πυκνής       βλαστήσεως. Γι’ αυτό ο οδηγός μας συνεχώς μας        μετρούσε, μήπως ξεκόψει κανείς και χαθεί .Ομως σε         ελάχιστες           γενιές από τώρα  αυτές οι ζούγκλες         θα     έχουν εξαφανισθεί , όπως μας έλεγαν οι ιθαγενείς. Τα δάση    υλοτομούνται      με γοργό ρυθμό  και γίνονται ξυλεία για τις           κατασκευαστικές ανάγκες  των δυτικών, και   κάρβουνα για      το μαγείρεμα των ιθεγενών.  Η οικονομία         της αγοράς έχει   εισβάλει και στο τελευταίο σημείο του           πλανήτη και         εκμεταλλεύεται ό, τι έχει απομείνει από τον     φυσικό  πλούτο. Σε λίγο τα παιδιά μας θα βλέπουν αυτές τις          ζούγκλες μόνον   στα βίντεο.
Οι πίθηκοι γέννησαν τους ανθρώπους και ύστερα μπήκαν στο περιθώριο . Χιλιάδες τέτοια παραδείγματα μπορούμε να βρούμε στην ιστορία της ζωής πάνω στη Γή . Ωστόσο υπάρχουν θεωρίες ότι οι σπόροι της ζωής ήλθαν με κάποιους αστροναύτες από άλλον μακρυνό πλανήτη. Και εφ’ όσον δεν μπορούμε να το διαψεύσουμε με ακλόνητες μαρτυρίες ,είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε προς εξέτασιν
Ο άνθρωπος τι πρέπει να κάνει ; Να περάσει από την ζωή για να ευφράνει μόνον το σαρκίο του;
Να φάει , να πιεί , να διασκεδάσει , να σπαταλήσει τους φυσικούς πόρους και όταν εξαφανισθεί να αφήσει έναν πλανήτη μολυσμένο από ραδιενεργά , διοξείδιο του άνθρακος και διοξίνες ;
Οχι βέβαια ! Η αρχή της αρμονίας και το αισθητήριο του ωραίου μας  τον ακόλουθο σκοπό:
Ο άνθρωπος να αυξήσει την πολυπλοκότητα και την ποικιλία του σύμπαντος προσθέτοντας ένα ακόμη όν στα ήδη υπάρχοντα . Ένα όν ανώτερο από όλα τα προηγούμενα (όπως ήταν ο άνθρωπος όταν εμφανίσθηκε ανώτερος όλων και γι‘ αυτό καθυπέταξε όλα τα άλλα) .
Και να έχετε υπ’ όψιν  ότι :
1/ Στον Ορθολογισμό ανήκουν οι ευλογημένοι της Γης, γιατί αυτοί σπρώχνουν το «κάρο» της δημιουργίας και της προόδου και το οδηγούν στην Αυτογνωσία και στην Ελεύθερη Σκέψη
2/ Στην Αισθητική και στην Τέχνη ανήκουν οι ευαίσθητοι άνθρωποι , αυτοί που θέλουν να σώσουν τον κόσμο με την ομορφιά
3/  Στην Δογματική Θεολογία ανήκει το κοπάδι , γιατί δεν μπόρεσαν ή δεν είχαν το θάρρος να φύγουν από το κοπάδι και να βγουν από το σπήλαιο που είναι μαντρωμένοι. Και αυτοί οι μανδρωμένοι είναι δυστυχώς οι περισσότεροι. Αυτοί στην νέα εποχή αν δεν αποφασίσουν να βγουν από το σπήλαιο θα δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα τόσον στους εαυτούς των , όσον και στις δύο πρώτες κατηγορίες ανθρώπων , όσον τέλος και στην ίδια την κοινωνία , η οποία είναι ενδεχόμενον να υποχωρήσει προς ένα Νέο Μεσαίωνα και  Πυρηνική  ή Οικολογική Καταστροφή. Πάντως η Επιστήμη από μόνη της δεν ικανοποιεί τον άνθρωπο. Αυτή πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως Φιλοσοφία για να είναι δημιουργική .  Το οικοδόμημα της  Κοσμικής Εποχής  θα πρέπει να στηριχθεί σε  τέσσερις πυλώνες ήτοι:
Επιστήμη-Φιλοσοφία-Θρησκεία-Τεχνη. Ομως οι αναχρονιστικές Αβραμικές μονοθειστικές και δογματικές θρησκείες δεν έχουν θέση στην Νέα Κοσμική Εποχή. Χρειαζόμαστε είτε την επιστήμη ως νέα θρησκεία είτε η νέα θρησκεία να  γίνει επιστήμη   για να οδηγήσει τον άνθρωπο στην σωτηρία μέσα από την μελέτη και έρευνα του  συμπαντικού μεγαλόκοσμου και του ανθρώπινου μικρόκοσμου  της ψυχής του ανθρώπου.  Πρέπει να είμαστε τόσο ιδεαλιστές ώστε να ευχαριστούμε τις ψυχές και το νού μας , δηλαδή το όλον , αλλά και τόσο υλιστές ώστε να ικανοποιούμε τις ανάγκες του υλικού σώματος μας. Κάθε υπερβολή σίγουρα βλάπτει. Αυτό το «πρέπει» μην το εκλάβετε σαν διαταγή. Είναι το ευκταίον , το ιδανικόν.
Πως μας Βλέπουν οι Εξωγήινοι; Αν το δούμε από τη σκοπιά ενός εξωγήινου που μας παρατηρεί από τον  πλησιέστερο προς το ηλιακό μας σύστημα αστέρα , τον Α’ του Κενταύρου, τότε λίγη σημασία θα είχε γι΄ αυτόν αν εκμεταλλευόμαστε όλη την ενέργεια που παράγει ο Ηλιος για να κατασκευάσουμε καταναλωτικά αγαθά .
          *Απέχει από τον ήλιο   τέσσερα περίπου έτη φωτος.
 Εάν όμως ήξερε ότι , χρησιμοποιώντας ένα μικρό κλάσμα αυτής της ενέργειας , φτιάξαμε μια αυτοαναπαραγόμενη έξυπνη μηχανή και την βάλαμε σε τροχιά συνάντησης με το α του Κενταύρου τότε αυτό θα τον ενδιέφερε ιδιαίτερα . Μπορούμε ακόμη εύκολα να καταλάβουμε ότι όλα τα γεγονότα που περιγράφει η πολιτική και στρατιωτική ιστορία (μάχες , δημιουργία κρατών , καταρρεύσεις αυτοκρατοριών ) θα τον άφηναν παγερά αδιάφορο . Αντίθετα , η ανακάλυψη του τρανζίστορ (που πιθανόν πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων όταν έγινε , του ραντάρ) και άλλων ανακαλύψεων, θα είναι γι΄ αυτόν σπουδαία  πληροφορία.
Ο Ασίμοφ πρότεινε τους τρείς κανόνες στους οποίους πρέπει να υπακούει ένα ευφυές ρομπότ :
Κανόνας Α  Δεν βλάπτω τους ανθρώπους με τα έργα μου ή με την αδράνειά μου .
Κανόνας Β Υπακούω στους ανθρώπους εκτός εάν αυτό συγκρούεται με τον Κανόνα Α .
Κανόνας Γ Υπερασπίζω τον εαυτό μου εκτός εάν αυτό συγκρούεται με τους Κανόνες Α και Β .
Αυτοί οι κανόνες είναι ανθρωποκεντρικοί .

Γάμα Κηφέως(Α-Β)
(Gamma Cephei A+B. Image credit: Calar Alto)

Σκέψου άνθρωπάκο που καταπιάνεσαι με τα μικρά και τα ανούσια στη Γη πόση Γνώση σου ξεφεύγει .  Υπάρχει το Απειρο Σύμπαν και συ το θεωρείς κάτι ξένο, ενώ είναι η αυλή του σπιτιού μας. Ποτέ όμως δεν ύψωσες τα μάτια σου να δεις τον Ουρανό μιά σκοτεινή νύχτα μακριά από την πόλη . Να  αντικρίσεις τα άστρα και να θαυμάσεις τους αμέτρητους κόσμους . Παρότι έχεις ανυψωθεί στα δύο πόδια, ακόμη είσαι σκυμμένος προς την Γη και προσκυνάς τους  ξενόφερτους γήινους θεούς σου και τους ανάξιους και αμαθέστατους  ηγέτες σου . Ενώ σήμερα θά έπρεπε να άρχουν οι ενάρετοι και οι σοφοί εσύ υπομένεις   και  εκλέγεις τους κρετίνους και τους ουτιδανούς . Εκεί ψηλά στον ουράνιο θόλο θα ιδείς δυαδικά συστήματα  αστέρων, όπως το Γ! του Κηφέως , όπου οι δύο αστέρες φωτίζουν την ημέρα και σπανίως εκεί υπάρχει νύχτα.. Αλλά εσύ βλέπεις τα δυαδικά συστήματα του πολιτικού σου συστήματος , που και τα δύο κινούνται σαν ένα και  συνεχώς σου φέρνουν το σκοτάδι της αμάθειας και της μιζέριας.    Εκεί η νύχτα έρχεται μόνον όταν αμφότεροι οι αστέρες βρίσκονται κάτω από τον ορίζοντα. Εδώ  όμως στη Γη μας που πρωτοάνθισε η δημοκρατία ακόμη ανθρωπάκο  εκλέγεις δυαδικά κόμματα  που αμφότερα   σε ρίχνουν μονίμως  στο σκοτάδι. Είναι καταπληκτική η κατάκτηση αυτής της  γνώσης, όχι φυσικά για να πας   στον Γάμα του Κηφέως για να έχεις  μονίμως φως, αλλά για να ασχοληθεις  περισσότερο με τα προβλήματα της Γης μας και να διώξεις τους σκοταδιστές αστέρες της πολιτικής   και της πλουτοκρατίας. Η ένοχη συνείδηση σου τους αφήνει ελεύθερους να λυμαίνονται τη  Γη μας και να  την  έχουν βυθίσει στα δηλητηριώδη  νέφη , στα πυρηνικά όπλα , στα χημικά , στα σκουπίδια    στο θεολογικό  σκοτάδι ,  στο ψέμμα , στους πολέμους και το μίσος. Σου λείπει το θάρρος να αντικρίσεις την Αλήθεια κατάματα και να φέρεις τη νέα σκέψη που θα σε λυτρώσει. Που θα σε βγάλει από το σημερινό τέλμα και θα σε οδηγήσει στην νέα εποχή της Γνώσης και του Πολιτισμού. Γιατί και συ ανθρωπάκο είσαι εκμαυλισμένος απο την διαφθορά και την σήψη της εποχής σου και έχεις ενοχές. Επομένως πρέπει πρώτα να εξαγνισθείς εσωτερικά σύμφωνα με το «γνώθι σαυτόν» πριν ξανοιχτείς στο Πέλαγος του Πολιτισμού που ανοίγεται μπροστά σου με την συσσώρευση των γνώσεων από την Πληροφορική Εποχή που διανύεις.
Ωρα της Τελικής Αναμέτρησης  Σημερα όλο και πιό  πολλοί αντιλαμβάνονται (χωρίς να μπορούν να το εξηγήσουν ) ότι έρχεται η ώρα της τελικής αναμέτρησης του  Ελληνικού συστήματος  Ιδεών  με τον Ιουδαϊκό παραλογισμό . Αυτή η αδυναμία , δηλαδή να εξηγήσουν με λόγια αυτό που τα μάτια της λογικής και της καρδιάς βλέπουν καθαρά , τους έκανε να φαίνονται αφελείς και περιθωριακοί . Αυτή η κατάσταση όμως  φθάνει στο τέλος της !
Τα προηγούμενα κείμενα τους δίνουν τα λόγια για να εκφράσουν αυτό που αισθάνονται και από περιθωριακοί να διεκδικήσουν μια αξιοζήλευτη θέση στην Ιστορία . Οι πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι σήμερα  το Κίνημα του Ελληνισμού γράφει ιστορία. Ακόμη δεν το έχουν αντιληφθεί ούτε οι άνθρωποι της Ολιγαρχίας και του Ιερατείου.
Τι μας δίνουν λοιπόν τα κείμενα ;
Το Ελληνικό Ιδεώδες . Αυτό είναι ο ακόρεστος έρωτας της ψυχής για ενατένιση του «τελειότερου» . Είναι αυτό που έσπρωξε το 15χρονο παιδί -θαύμα, την Προμηθέα-Ολυμπία-Κυρήνη-Πυθία να βγει μπορστά στο Ιεαρατείο και στο Κατεστημένο της πιό συντηρητικής χώρας , της Αμερικής στην καρδιά του γκανκσετερισμού, στο  Σικάγο, και να μιλήσει με θάρρος και παρρησία για το Ελληνικό πνεύμα και το Ελληνικό ιδεώδες. Σήμερα μόνον από τους τρελλούς και τα παιδιά μαθαίνουμε την αλήθεια. Πουθενά στην ελληνική μυθολογία δεν αναφέρεται ότι ο άνθρωπος είναι το τέλος της Δημιουργίας . Η αναζήτηση του «ακόμα τελειότερου» διαποτίζει τον Ελληνικό πολιτισμό . Ποτέ κανείς Έλληνας δεν ισχυρίσθηκε ότι ο Παρθενώνας είναι το τελειότερο κτίριο που μπορεί να υπάρξει . Ούτε ότι το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία είναι το τελειότερο άγαλμα που μπορεί να υπάρξει . Ομως ο Παρθενώνας είναι ένα διαχρονικό σύμβολο της Δημοκρατίας , που τώρα πάνε να γκρεμίσουν οι ολιγάρχες για να επιβάλουν την παγκόσμια κυριαρχία των.Αντίθετα , στην εβραϊκή μυθολογία αναφέρεται καθαρά ότι ο άνθρωπος είναι το τέλος της Δημιουργίας . Ο Γιαχβέ έπλασε τον άνθρωπο και μετά αναπαύθηκε ! Πουθενά καμμία νύξη για συνέχεια της Δημιουργίας . Οπως λέει ο ιστορικός  Γιάννης Βλαχογιάννης :
          «ο καινούργιος Ελληνας που βγήκε από τη δουλεία         αισθάνεται ότι  ανασύρθηκε κάτω από ένα τεράστιο όγκο     λάσπης, κάτω από ένα πολυαίωνο βραχνά και τώρα   αισθάνεται να ψηλώνει να γιγαντώνεται και να γίνεται ικανός  για να δώσει τον απίστευτο σε ένταση , αντοχή        διάρκεια αγώνα….» 
Μετά από 1700 χρόνια να βγαίνει τώρα και  να λέει για γενοκτονίες΄και για πνευματική δουλεία στον Ιουδαιοχριστιανισμό είναι σαν να νεκρανασταίνει τις θαμμένες αλήθειες. Αυτός είναι ο Ελληνας! Να γιατί είπε ο Ηράκλειτος το «Πόλεμος Πατήρ Πάντων» Τα πάντα στο σύμπαν συγκρούονται όταν διαταραχθεί η συμπαντική ισορροπία , η οποία ανά πάσα στιγμή αλλάζει διότι αλλιώς δεν θα ίσχυε το ρηθέν υπό του ιδίου «τα πάντα ρει»

                          Ο Γαλαξίας Μ81 επιτίθεται κατά του Μ82

Galaxy Wars: M81 versus M82


Ο Χρησμός της Προμηθέας:
«Συλλογισθείτε ελεύθερα , συλλογισθείτε Ελληνικά»
είπε η Προμηθέα Πυθία σε ολόκληρο τον Ελληνισμό και στην ανθρωπότητα. Η αλήθεια,  είναι το καλύτερο καθαρτικό της διάνοιας. Αφήστε το σοκ να σας διαπεράσει, γιατί φαίνεται πως είσαστε πολύ τυχεροί που μια τέτοια νεαρή Ελληνική Ψυχή σας τίμησε με την εντιμότητα και την αλήθειά της! Δυστυχώς για τον Χριστιανισμό, όσα είπε η Προμηθέα - Πυθία είναι αλήθεια καθώς και άλλα χειρότερα, που τεκμηριώνονται μεσα  από ιστορικά και νομικά κείμενα, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, όπως είναι οι Κώδικες των Αυτοκρατόρων του Βυζαντίου (Θεοδοσιανός, Ιουστινιάνειος, Βασιλικά Λέοντος Στ΄, Αρμενόπουλος,κλπ.) όπου κάθετί το Ελληνικό είχε τεθεί υπό απηνή διωγμό. Το χειρότερο είναι ότι οι διωγμοί αυτοί συνεχίζονται μέχρι σήμερα! Κάθε προσπάθεια των σύγχρονων Ελλήνων να συνδεθούν κατά τρόπο ενεργό με το αρχαίο παρελθόν τους (Γλώσσα, Φιλοσοφία, Θρησκεία, κλπ.) συναντά την λυσσώδη ρασοφόρα αντίδραση της Εκκλησίας και των εκφραστών - υπηρετών της! Γιατί συμβαίνει αυτό; Αν η Ορθοδοξία (ορθή δόξα = πλατωνικός όρος που σημαίνει ορθή γνώμη, άποψη) ήταν "συνέχεια" του Ελληνισμού, τότε λογικά θα ενθάρρυνε κάθε προσπάθεια Επανελλήνισης της φυλής μας. Αυτή, όμως κάνει ακριβώς το αντίθετο!
Θαυμάζουμε  την Προμηθέα για το θάρρος και την παρρησία της -ιδιότητες άλλωστε κατεξοχήν Ελληνικές, τις οποίες οι δούλοι ουδέποτε ανέπτυξαν ούτε πρόκειται να αναπτύξουν...
Μην προσπαθήτε να "συνετίσετε" την Προμηθέα για το δήθεν "ατόπημα" ή "αμάρτημά" της, ώστε να κάμψετε την νεανική  της ψυχή … Αποποιηθήτε τις πεπαλαιωμένες "τεχνικές ενοχοποίησης και περιθωριοποίησης" που τόσο αμείλικτα έχει εφαρμόσει ο Χριστιανισμός εναντίον των Ελλήνων.
«Ταχθήτε με το μέρος της Ιστορικής Αλήθειας…»,  ήταν  τα τελευταία λόγια που αφήσανε την Προμηθέα - Πυθία να αρθρώσει προτού της αφαιρεθεί ο λόγος από τις φωνές ορισμένων «αγανακτισμένων» .  Και θα είχε την τύχη της πανσόφου Υπατίας από τον αμόρφωτο όχλο , αν δεν πρυτάνευαν οι απόψεις ορισμένων προεστών. Συντασσόμαστε ανεπιφύλακτα με την Προμηθέα επειδή δεν ταυτίστηκε με τον καθωσπρεπισμό μιάς στεγνής, άχρωμης και άγευστης επετειακής ομιλίας που θα την έκανε αρεστή στα αυτιά όσων έχουν εθιστεί στο ψεύδος της επιβληθείσας ως μόνης "αλήθειας". Η Προμηθέα φαίνεται ότι δεν ήθελε να γίνει αρεστή, γιατί επέλεξε να είναι άριστη και χρήσιμη στην αυριανή κοινωνία που ανατέλλει! Και άριστος είναι αυτός που δεν φοβάται να πεί την αλήθεια! Την αλήθεια που φλογίζει την ψυχή του. Την αλήθεια που αποκαθιστά τα δίκαια του Γένους του! Διότι ήρθε «το πλήρωμα του χρόνου», όπου η αλήθεια και ο λόγος των Ελλήνων θα ακουστεί και πάλιν στη Γη και στο Σύμπαν . Διότι τα διαστημικά οχήματα λειτουργούν κι’ αυτά με τους νόμους της επιστήμης και άρα της αλήθειας.  Και η Προμηθέα φαίνεται πως  εκφράζει  αυτό το Νέο Πνεύμα Αναγέννησης του Ελληνισμού. Αντί να την μέμφεστε, αντί να μεμψιμοιρείτε εναντίον της, αποδεχθήτε το υγιές Ελληνικό πνεύμα της κι αφήστε το σκότος της άγνοιας και των σκοπίμων συγκαλύψεων να παρέλθει. Διότι «άγει προς φως την αλήθειαν χρόνος» και όπου αρθρώνεται Ελληνικός Λόγος, το ψεύδος «ατύζεται» (κατά τον Πίνδαρο, κοινώς τσατίζεται), ταράζεται, και τελικώς καταρρέει. Αυτά είπε στους Ελληνες αλλά και στους νεοβαρβάρους τεχνοκράτες και ωφελιμιστές της Δύσεως.

Η Ασχήμια του Δυτικού Τρόπου Ζωής Ευνόητον τυγχάνει ότι ασκούμε κριτική στον Δυτικό τρόπο ζωής γιατί αυτός έχει δομηθεί πάνω σε Ελληνικές Αξίες, σε αντίθεση με τον Ανατολικό και Ασιατικό που χαρακτηρίζεται από  την δουλεία και την ανελευθερία, Με λίγες λέξεις θα μπορούσαμε να  χαρακτηρίσουμε τον Δυτικό τρόπο ζωής ως ωφελιμιστικό , ηδονιστικό , καταπιεστικό , καταθλιπτικό , δουλικό και ανθρωποκεντρικό με πολλά στερητικά!  Παρέχει εν  φειδώ ελευθερία , δημοκρατία, ενθουσιασμό, έρωτα, φαντασία, χαρά, εσωτερική ενατένιση , μέτρο  , οικολογική  συμπεριφορά κ.α ,  Στερείται του Απολλωνείου και Διονυσιακού Πνεύματος ή τα έχει παραποιήσει σε βαθμό που κεκέκτυπου αντιτύπου.  Κατ αυτούς μόνο η ηδονιστική απόλαυση του ανθρώπου έχει σημασία . Τι σημασία  κι’ αν καταστρέφουμε χιλιάδες άλλα είδη ζωής τέλεια προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους ; Τι σημασία έχει κι’ αν εξαντλήσουμε τους φυσικούς πόρους και δεν προλάβουμε να μπούμε στη φάση της Σποριογονίας, δηλαδή να αφήσουμε μιά νέα ανθεκτική και λογική γενιά απογόνων που θα μας διαδεχθεί και θα   εξερευνήσει το Σύμπαν  ; Γιατί αυτό είναι ένα ιδανικό του ανθρώπου που θέλει οι διάδοχοι του να το πραγματώσουν κάποια ημέρα. Και εξ όσοων φαίνεται οι διάδοχοι μας που θα αναλάβουν αυτό το έργο είναι τα ρομπότ , που στο μεταξύ θα έχουν αποκτήσει ανώτερη και από τον άνθρωπο ευφυία για να μπορούν να επιλύουν πολύ συνθετότερα και δυσκολότερα προβλήματα , όπως τα συμπαντικά. Ο σημερινός άνθρωπος βρίσκεται σε αντίθεση με την φύση και αυτή η πορεία του είναι αδιέξοδη.
 Θα δεχθούμε σαν  μόναδική  κληρονομιά μας στις επόμενες γενιές είναι βουνά σκουπιδιών ;  Αν τα περισσότερα είδη δεν θα μπορέσουν να προσαρμοσθούν στις νέες περιβαλλοντικές συνθήκεες που τα απειλούν λόγω των ραγδαίων αλλαγών του κλίματος;  Τον σημερινό βαρβαρικό  Τρόπο Ζωής  και τον Τρόπο Σκέψεως . Θα συνεχίσουμε την  προσευχή προς τον Γιαχβέ  «δος ημίν σήμερον …;΄»  Την  μεταβολή των ατόμων σε «άχρηστους εργάτες  και κηφήνες»  κατάλληλους για τα σφαγεία των «ορνιθοτροφείων» των εξουσιαστών μας;

Ελληνισμός  -Βαρβαρότης  : Δύο Μεγέθη Ασύμβατα
Αυτό το ερώτημα το απάντησε ο Δημόκριτος . Η αναζήτηση της γνώσης είναι ο ύψιστος στόχος για τον Δημόκριτο και τους ομοίους του . Η αναζήτηση της κτηνώδους ηδονής για το ατελές και εφήμερο σαρκίο είναι ο ύψιστος στόχος για τον Δυτικό άνθρωπο . Ο Δυτικός Κόσμος έχει υποδουλωθεί πνευματικά στον Ιουδαιοχριστιανισμό και στην Ασιατική βαρβαρότητα. 
Εδώ πρέπει να κάνουμε μιά μικρή παρέκβαση.
          *Οταν αναφερόμεθα στους Ασιάτες δεν εννοούμε τους      αρχαίους λαούς με ιστορικό υπόβαθρο και μεγάλους   πολιτισμούς όπως λ χ ο Κινεζικός , Ινδικός , Ιαπωνικός και     άλλοι αρχαίοι λαοί. Αυτοί και αρχές έχουν, όπως και αξίες        και           πολιτισμό και πνεύμα . Αναφερόμαστε στους ασιάτες         που   εμβολιάσθησαν σχετικά πρόσφατα (κατά την διάρκεια     της    Βυζαντινοκρατίας) με την Ιουδαική θρησκεία του       Ταλμούδ     και με αυτήν πορεύονται την αιμοσταγή επέλαση       τους           προς την δύση , με απώτερο σκοπό να καταλάβουν   τον    κόσμο ολόκληρο. Αυτοί ξεκίνησαν από τα υψίπεδα    του    Αλτάι(Τουκομογγόλοι και Χαζάροι είναι πρώτα           ξαδέλφια ) και το επάγγελμα τους ήτο το έγκλημα, η          ληστεία, η διαρπαγή    , η           κατάκτηση ξένων εδαφών, ο           εμπρησμός,          η διαρπαγή          ξένων  περιουσιών,         οιαπαγωγές των γυναικοπαίδων, ο βίαιος προσηλιτισμός          στις           Αβραμικές θρησκείες(Ιουδαισμός, Ισλαμισμός ,       Χριστιανισμός) και       οι           γενοκτονίες λαών.  Το πιό     γνήσιο        τέκνο τους είναι  ο       Ρότσιλντ  , ο Ροκφέλλερ           και ο           Κίσσιγκερ. Ο πρώτος   εκμεταλλεύθηκε την      τοκογλυφία           των Εβραίων       κατά τον Μεσαίωνα και        σχημάτισε   τεράστιο πλούτο και με           συνωμοσίες ,       ραδιουργίες και   πλεκτάνες κατ, έλαβε    ολόκληρη την      Ευρώπη . Από την    Ευρώπη  κατέλαβε        πολιτικά και        οικονομικά την Βρετανία      και εκείθεν       απεβιβάσθη         στις ΗΠΑ,  Η Αμερική εδόθη ως    φέουδο       στον δεύτερον           για να την  καθυποτάξει , όπερ και          εγένετο       . Σ     ήμερον είναι  η άρχουσα τάξη της Αμερικής        και    καθορίζουν τις τύχες του κόσμου . Ο τρίτος θεωρείται      ο            πατριάρχης και αρχιτέκτονας της Νέας Τάξης           Πραγμάτων και ήδη προωθεί γοργά την κατάληψη  του       κόσμου . Η φάση  αυτή βρίσκεται ήδη εν εξελίξει.
          *Δυστυχώς ο κόσμος δεν έχει ακόμη αντιληφθεί τίποτα ,   διότι οι χαζάροι  και τουρκομογγόλοι ασιάτες έχουν       κατορθώσει να βάζουν τον έλα λαό να πολεμάει τον άλλον         και αυτοί να θεώνται σαν παρατηρητές και να καρπούνται          το κέρδος των  πολέμων . Είναι οι διεθνείς οπλέμποροι , οι    διεθνείς ναρκέμποροι , οι διεθνείς τοκογλύφοι , οι διεθνείς        χρηματιστές , οι διεθνείς απατεώνες , οι διεθνείς τραπεζίτες           , οι διεθνείς ιδιωκτήτες  των ΜΜΕ , του Χόλλυγουντ και των εκδόσεων, οι διεθνείς πετρελαιάδες , οι διεθνείς      λομπίστες των κρίσεων και των πολέμων και τώρα           τελευταία έχουν αναλάβει και τα ύπατα αξιώματα σχεδόν όλων των χωρών. Η αιχμή του δόρατος και ο θεματοφύλαξ   του διεθνούς Σιωνισμού είναι το Ισραήλ .

Ο Δυτικός Τρόπος Ζωής αναγορεύει σε ιερές τις καταναλωτικές ανάγκες του ανθρώπου και σπεύδει να τις ικανοποιήσει (χωρίς να ενημερώνει τον καταναλωτή για τις επιπτώσεις της καταναλωτικής μανίας ) . Κατά παρόμοιο τρόπο ο  Εβραϊσμός αναγορεύει τον άνθρωπο σε ιδιοκτήτη του πλανήτη και του δίνει το ηθικό δικαίωμα να μην βάζει φραγμό στις επιθυμίες του . Ομως του βάζει  και τις ενοχές για να τον ελέγχει με αυτές το ιερατείο.
-Ο Ιουδαϊσμός θεωρεί τον άνθρωπο τέλειο όν και τέλος της Δημιουργίας , ενώ για τον Ελληνισμό η αναζήτηση του «τέλειου» δεν τελειώνει ποτέ . Μήπως το ίδιο δεν επρέσβευε και ο ανύπαρκτος πλέον «Σοβιετικός  Κομμουνισμός»;
-Εκείνο το περίφημο «Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γήν» του Ιουδαϊσμού αποδείχθηκε τελείως ανόητο και καταστροφικό για τον πλανήτη . Αντίθετα , ο Ελληνισμός αναγνωρίζει τον υπερπληθυσμό σαν πρόβλημα και λέει ότι οι θεοί βάζουν την Εριδα να προκαλέσει τον Τρωικό Πόλεμο για να μειωθεί ο πληθυσμός . Ευχής έργον θα ήτο να αυτοπεριορίζετο ο άνθρωπος και να τηρούσε τους νόμους της Πολιτείας, αλλά και της Φύσεως, η οποία ενεργεί λειτουργικά και κάνει επιλογή του είδους. Αλλά τότε θα γινόταν Υπερ-άνθρωπος.
-Στην Ελληνική Μυθολογία εκφράζεται ο θαυμασμός για όσους  επινοούν και  κατασκευάζουν(Δαίδαλος , Τροφώνιος , Αγαμήδης , Ήφαιστος ) . Πουθενά στην Εβραϊκή Μυθολογία δεν αναφέρεται μηχανικός , εφευρέτης , ερευνητής ,   εραστής του ειδέναι . Ολοι η θεολογία τους είναι ο φόβος θεού και η υποταγή στον πατριάρχη. Η κατασκευή της Κιβωτού από τον Νώε αποδείχθηκε αντιγραφή από τον ελληνικό μύθο του Δευκαλίωνα (Μιχάλης Καλόπουλος : «Το Μεγάλο Ψέμα» ).
-Ο Εβραϊσμός μιλά για τον λαό που είναι «εκλεκτός του Θεού» . Ο Ελληνισμός πουθενά δεν λέει ότι οι Έλληνες είναι ο εκλεκτός λαός του Δία . Αντίθετα , ο Δίας θυμώνει όταν ο Προμηθέας δίνει τη φωτιά στους ανθρώπους και τον τιμωρεί αυστηρότατα . Ο Επίκουρος είπε πρώτος :
          «Οι θεοί , ακόμα και αν υπάρχουν , δεν νοιάζονται και   δεν ασχολούνται με τους ανθρώπους» .
Γιατί άλλωστε ένας παντοδύναμος θεός να ασχοληθεί με ένα εγωιστικό , άθλιο και αδύναμο πλάσμα που νομίζει ότι είναι στολίδι (!) του σύμπαντος ;  Ο Επίκουρος (όπως και ο Δημόκριτος) με τη φράση του αυτή χάραξε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ανθρώπων και Θαλιέων . Δεν είναι δυνατόν ένας Θαλιεύς να είναι χριστιανός , ιουδαίος ή μουσουλμάνος . Κι’ όμως το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο  και το ιερατείο κάνει τον  λαό να φουσκώνει σαν παγώνι για να τον εξαπατήσει και υποκλέψει τον ψήφο του το πρώτον και για να τον εκμεταλλεύεται οικονομικά το δεύτερο..

Τα Αδιέξοδα Πολλαπλασιάζονται :Η Εβραϊκή θεώρηση του κόσμου και του ανθρώπου (ο άνθρωπος είναι ο  εκλεκτός της Δημιουργίας και όλα τα άλλα έγιναν για την ευχαρίστηση του ) οδήγησε τον πλανήτη στο χείλος της οικολογικής κατάρρευσης .Εκτιμάται  ότι αν δεν αλλάξει πορεία η ανθρωπότης   θα αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα . Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ικανότητες Τειρεσία για να δεί τα δύο (μόνο) σενάρια για το μέλλον :
1/ Ο Εβραϊσμός εξακολουθεί να ηγεμονεύει και η ανθρωπότητα καταστρέφεται .
2/ Ο Ελληνισμός νικά τον Εβραϊσμό και ο πλανήτης σώζεται .
Πώς θα νικήσει ο Ελληνισμός ;
Αυτή η ερώτηση δεν μπορεί παρά να μας θυμίσει την Ομάδα των Διογενών .  
Υπάρχει Ομάδα  Διογενών  ; Φημολογείται ότι ήταν μέλη της ο Ωνάσης και άλλα μεγάλα ονόματα του πλούτου και της Επιστήμης .  Αν υπάρχει αυτή η ομάδα η δράση της είναι ιδιαίτερα φτωχή . Μπορεί όμως να είναι και μεγάλη αλλά υπόγεια.
Πού ήταν όμως στην Κυπριακή Τραγωδία; Πού ήταν στην κρίση των Ιμίων ; Πού ήταν στη σύλληψη του Οτσαλάν ; Που είναι στην καταστροφή που συντελείται εδώ και άνω του μισού αιώνος στην Ελλάδα αλλά και στον πλανήτη μας με τους τέσσερες παγκοσμίους πολέμους(Α! & Β ΠΠ, Ψυχρό Πόλεμο , Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας); Τι κάνει για το θέμα της κλοπής του ένδοξου ονόματος της Μακεδονίας από ένα εκτρωματικό , τεχνητό και αδύναμο κρατίδιο, με δυνατούς όμως προστάτες. Αυτό ως γνωστόν  διεκδικεί με ανιστόρητους και ανύπαρκτους τίτλους «αλυτρωτικά εδάφη» και τον ένδοξο Αλεξανδρινό Πολιτισμό .  Τί έκανε όλα αυτά τα χρόνια για την αντιμετώπιση  των ιταμών επεκτατικών διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Θράκη; Τι έκανε ως τώρα για να αντιστρέψει το κλίμα σήψης, διαφθοράς και κατάπτωσης  κάθε αξίας και κάθε αρετής σ’ αυτόν τον τόπο;
Η κραυγαλέα απουσία της σ’ αυτά τα επεισόδια μας  λέει ότι η Ομάδα των Διογενών δεν έχει  οργανωθεί ως τώρα, αλλά και αν υπάρχει ενεργεί ανεξάρτητα και ασύνδετα ο ένας από τον άλλον.
Λέμε «ως τώρα» γιατί  φαίνεται δύσκολο να διαψευσθούν οι προσδοκίες τόσων ανήσυχων πνευμάτων .
Οι Ανεξάρτητες Αρχές είναι νομιμοποιημένες παρακρατικές οργανώσεις . Ασφαλώς θα παρατηρήσατε ότι ολίγον κατ’ ολίγον  το Κοινοβούλιο αποποιείται των αρμοδιοτήτων του προς χάριν των Ανεξάρτητων Αρχών. Ομως αυτές είναι ανεξέλεγκτες  και ατιμώρητες και σκοπόν έχουν αφ ενός  να σφετερισθούν τα δικαιώματα και τις αρμοδιότητες του Κοινοβουλίου και  αφ’ ετέρου να γίνουν προστατευτικές ασπίδες για ορισμένους εγκληματίες  που παρανομούν σε βάρος των λαών. Διότι αυτές οι δήθεν Ανεξάρτητες Αρχές επειδή είναι ανεξέλεγκτες και ατιμώρητες  είναι αντιδημοκρτικέ και παρακρτατικά  νεοπλάσματα της  εξουσίας η 5η φάλαγγα για την αποδυνάμωση του εθνικού κράτους.
Η Ομάδα των Διογενών  υπάρχει. Τα μέλη της δεν  είναι  εκατομμυριούχοι ή  αμφιβόλου ηθικής,  αλλά απλοί άνθρωποι διανοούμενοι με ηυξημένο πατριωτικό φρόνημα και ηθικές αξίες και αρετή. Είναι Ελληνες και πιό πολλοί ξένοι.  Εχουν απαρνηθεί το χρήμα, την ξεκούραση και τις ανέσεις και υπηρετούν φιλότιμα την ιδέα της πατρίδος και του καθήκοντος και της αρετής. Υπηρετούν την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την  δικαιοσύνη , τον ανθρωπισμό. Είναι αντίθετοι με τα πυρηνικά όπλα,  την διχόνοια  μεταξύ των λαών, την   φτώχεια , την πείνας , τα βασανιστήρια, τις αρρώστειες , το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλούσιων και φτωχών. Είναι ακόμη εχθροί των ιμπεριαλιστικών  πολέμων . Είναι αυτοί που σήμερα εισπράττουν τον χλευασμό και την περιφρόνηση από τους δήθεν «λογικούς» και «σοβαρούς»  του κατεστημένου και αποκλείονται από τα ΜΜΕ. Σκεφθείτε όμως ότι αν ο κόσμος μας οδηγείται στο γκρεμό , αυτό οφείλεται σ’ αυτούς τους δήθεν «ρεαλιστές» ! Παρότι είναι τεχνολογικά εξελιγμένοι δεν εφαρμώζουν την γνώση τους για το κακό της ανθρωπότητος. Είναι  οι αφανείς της  σιωπηρής πλειοψηφίας που τιμωρούν στις εκλογικές αναμετρήσεις εκείνους  τους δήθεν «εκσυγχρονιστές» και «ρεαλιστές» της υποταγής και του βολέματος  . Άλλωστε , σε κάθε αλλαγή φάσης έτσι γίνεται : οι μη συμβατικοί , βγαίνουν από το περιθώριο και  αλλάζουν με την παρουσία τους τις ισορροπίες  της εξουσίας . Έτσι συνέβη και με τους μπολσεβίκους , αλλά και με τους χριστιανούς , τους Γάλλους επαναστάτες κ.α Δυστυχώς κι’ αυυτοί οδήγησαν τον κόσμο προς τα πίσω, στην καταπίεση και  στον Μεσαίωνα διότι δεν είχαν πλήρη γνώση  της Ελληνικής Σκέψης. Μόνον με την αλλαγή και την υιοθέτηση του Ελληνικού  Πνεύματος θα οδηγηθεί και πάλι ο κόσμος  εμπρός. Οι  Διογενείς  μπορούν να φέρουν και πάλι τον κόσμο στην σωστή του πορεία. Οι  Διογενείς υπάρχουν γύρω μας ! Απλοί (αλλά όχι συνηθισμένοι ) άνθρωποι . Δεν κατέχουν αξιώματα , δεν είναι ενεργά μέλη κομμάτων , δεν βλέπουν τηλεόραση , δεν έχουν ακριβά αμάξια . Δεν είναι άνθρωποι της υπερκαταναλώσεως και της υπερβολής. Κατέχουν όμως την σύγχρονη και την αρχαία σ, οφία και γνώση. Αυτή είναι και η δύναμη τους.  Εχουν μέτρον και συχνά  αφουργκάζονται και την συνείδηση τους για να διορθώσουν την λανθασμένη πορεία   της ζωής τους και της ανθρωπότητος. Τους εμπνέει η Φύση και κάνουν πράξη την αγάπη τους προς αυτήν με την Οικολογία. Μιλούν για  την αδιέξοδη πορεία του Κόσμου  , για Αρχαιοελληνικό Πνεύμα  , διαβάζουν και γράφουν πολύ για να αφήσουν τις εμπειρίες τους   στη  νέα γενιά πριν συμβεί το μεγάλο κακό.  Διαβάζουν και γράφουν όχι όμως φθηνά ερωτικά μυθιστορήματα, αλλά βιβλία που έχουν σχέση με την πραγματικότητα . Οταν με ρωτούν αν υπάρχει η Ομάδα των Διογενών (ή Ομάδα Ε!), χωρίς να ξέρω κανέναν οργανωμένο , τους απαντώ καταφατικά . Ναι υπάρχει και είναι όλοι αυτοί οι επώνυμοι και ανώνυμοι που εργάζονται ενσυνείδητα, πεισματικά και αφιλοκερδώς για τον Ελληνισμό  και  κατ' επέκτασιν γιατην πανανθρώπινη κοινωνία   . Και όταν ζητούν να μάθουν ποιός είναι ο αρχηγός τους απαντώ, ότι ακόμη δεν ήλθε ο καιρός για να αναδειχθεί αρχηγός. Προς το παρόν ο καθένας είναι και ένας εν δυνάμει αρχηγός . Τώρα όλοι εργάζονται ανεξάρτήτως σε μικρές ομάδες, διότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμη κατάλληλες για την συνένωση. Είμαστε κοντολογίς στην φάση του κλεφτοπολέμου , όπως και οι πρόγονοι μας το 1821. Και η εποχή δεν είναι κατάλληλη για αγώνα κατά μέτωπον, διότι θα εκτεθούμε στην κατά μέτωπο επίθεση του  εχθρού που ακόμη είναι ισχυρός . Ομως ο αντίπαλος καταρρεέι με ραγδαίο ρυθμό.  Κάποια στιγμή όλοι αυτοί θα ενωθούν και θα κάνουν κάτι αδιανόητα μεγάλο(για τους εξουσιαστές) : Θα απαρνηθούν τα δολώματα του βαρβαρικού  Τρόπου Ζωής ! Θα αφήσουν πίσω την σάπια κοινωνία του καπιταλισμού και θα προχωρήσουν   στην δημιουργία της  δικής τους κοινωνία . Μια κοινωνία όπου δεν θα έχει χώρο η τηλεόραση και όλα τα ανόητα  σκουπιδια του καπιταλισμού, όπως τα ξέρουμε σήμερα . Μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα παράγουν με την προσωπική τους εργασία τα προς το ζειν,  τα παράσιτα της κλεπτοκρατίας θα εξοβελισθούν, και τα δηλητήρια των πολυεθνικών  θα είναι παρελθόν. Μια κοινωνία που αντί να ασχημαίνει το περιβάλλον θα το κάνει πιο όμορφο και πιό αρμονικό . Αυτή η κοινωνία θα είναι ο καταλύτης στα σπλάχνα του καπιταλισμού . Ταχύτατα δε θα βρεί μιμητές σε όλο τον κόσμο . Όλα τα υγιή πνεύματα που τώρα υπηρετούν τον καπιταλισμό (μη έχοντας εναλλακτική λύση ) θα λιποτακτήσουν προς τη νέα αυτή κοινωνία , του μέτρου, της συνεργασίας και    της αυτάρκειας. Πρώτιστο καθήκον είναι το σταμάτημα του υπερπληθυσμού και ο έλεγχος των γεννήσεων.  Οι απληροφόρητες -και επομένως άβουλες μάζες- θα τους ακολουθήσουν τελευταίες . Θέλετε να βρείτε τους  Διογενείς; Ψάξτε μέσα σας , γύρω σας! Η καρδιά σας θα σας πεί αν είστε ο εκλεκτός του πνεύματος, αν  το πιστεύετε και το κάνετε πράξη ζωής. Μην περιμένεις τους άλλους να κάνουν το πρώτο βήμα .
Όλοι οι άλλοι περιμένουν ΕΣΕΝΑ ! Σκέψου σαν εσύ να είσαι αυτός που θα σώσεις την Ελλάδα , τον Ελληνισμό , την ανθρωπότητα , το οικολογικό περιβάλλον και όλες τις διαχρονικές αξίες. Αυτή είναι η πιό απλή αλλά και η πιό δύσκολη πράξη και συνάμα το καθήκον του καθενός , του κάθε πολίτη και του κάθε ανθρώπου. Βέβαια υπάρχουν και οι ψευδεπίγραφοι, αυτοί που εκμεταλλεύονται τον Ελληνισμό για να πλουτίσουν. Είναι οι Ελλαδέμποροι. Μακριά απ’ αυτούς.
Τα Σχέδια των Εξουσιαστών Υπάρουν δύο σχέδια: το OVERKILL και το  FEDORA,  που έχουν μελετηθεί  από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Η επιχείρηση  FEDORA  αφορά την εδαφική διάλυσητης Ελλάδος από έξω προ τα μέσα, ενώ η επιχείρηση OVERKILL  έχει τα στοιχεία  του ψυχολογικού πολέμου  και της τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού σε περίοδο ειρήνης Δηλαδή η διάλυση της Ελλάδος εκ των έσω
          *Οπως λ χ η οργάνωση 17Νοέμβρη , οι εμπρηστές της      Πελοποννήσου , της Αττικής και της Ευβοίας κ.α .        
          *Δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να ιδούμε οργανώσεις          αλλοδαπών στοιχείων που ζουν στην χώρα να οργανώσουν         τρομοκρατικό κίνημα με την έξωθεν φυσικά υποστήριξη.      Η       ανασφάλεια και ο φόβος  είναι ισχυρά όπλα στην Νέα           Τάξη Πραγμάτων και δεν θα διστάσουν να τα χρησιμοποιήσουν και πάλι. Ηδη έχουν οργανώσει από    ημετέρους πράκτορες την 5η Φάλαγγα , η οποία έχει          αναλάβει δράση. 
Ο σκοπός των δύο επιχειρήσεων είναι :
1. Η αποδοχή της Διχοτόμησης της Κύπρου  και επίβλεψη της συμφωνίας από Αμερικανικές δυνάμεις με κάποια παραλλαγή του Σχεδίου Αννάν. Αυτό βρίσκεται επί θύραις.
2. Συμφωνία συγκυριαρχίας στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, όπου με την πάροδο του χρόνου θα εξελιχθεί σε Τουρκική κυριαρχία. Ηδη οι υποχωρήσεις των  Ελληνικών κυβερνήσεων ανοίγουν όλα τις τελευταίες δεκαετίες ανοίγουν το δρόμο για την ΄πραγμάτωση .
3. Ναρκοθέτηση των Ελληνικών λιμανιών από δυνάμεις του ΝΑΤΟ. (Μήπως το 1917 δεν μας είχαν κάνει οι Αγγλογάλλοι αποκλεισμό του Πειραιώς με τα γνωστά ως Πασιφικά;)
4. Κατάληψη του Γ! Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη , διακοπή τηλεπικοινωνιών Ελληνικής Μακεδονίας. Στο μεταξύ τα Σκόπια θα έχουν αναγνωρισθεί  απο τον ΟΗΕ και όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και θα διεκδικούν ολοκλήρωση της εδαφικής της ακεραιότητος .
5. Εκβιασμός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να ενδώσει στις ιταμές απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ για την παράδοση της Ελληνικής Μακεδονίας και ό,τι αυτό συνεπάγεται.
6. Επίσημη αίτηση στον ΟΗΕ από την κυβέρνηση της Αλβανίας για αναγνώριση Αλβανικής Μειονότητος  στην Ελάδα. Ο ΟΗΕ θα  ζητήσει από την Ελληνική Κυβέρνηση την αναγνώριση της Αλβανικής μειονότητος , και θα συγκεντρωθεί η Αλβανική μειονόητα στην Ηπειρο . Παράλληλα ο UCK αναλαμβάνει δράση εναντίον του Ελληνικού πληθυσμού της Ηπείρου για την κατατρομοκράτηση του πληθυσμού . Ο Ελληνικός Στρατός αντιδρά και επαναλαμβάνεται το σενάριο της πρώην Γιουγκοσλαβίας . Το ΝΑΤΟ ασφαλίζει τα σύνορα για το «καλό των δύο μειονοτήτων» και δημιουργείται ένα νέο «Κόσοβο»
7. Ταυτόχρονα συμβαίνουν δολοφονίες πολιτικών και επιχειρηματιών  στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα την δημιουργία πολιτικής και οικονομικής  αστάθειας.
8. Ταυτόχρονα μεταφέρουν την Αμερικανική Ταξιαρχία Ρήνου στην «Μακεδονία»(Σκόπια) μαζί με Ειδικές Δυνάμεις Seals  και  Delta Force. Κατάληψη Α/Δ Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρουπόλεως.
Η ολοκλήρωση του διαμελισμού της Ελλάδος   έχει δρομολογηθεί και υλοποιείται βήμα προς βήμα. Ομως εκτελούνται  τόσο μεθοδικά, ώστε εμείς παραμένουμε ανίκανοι  και δεν μπορούμε να συνθέσουμε τα κομμάτια των Σχεδίων.
          *Τούτο μου θυμίζει τους κλέφτες αλόγων του παλαιού      καιρού που πετάλωνα ανάποδα τα άλογα για να μπερδεύουν     τα ίχνη τις διωκτικές αρχές.
 Με την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και της 5ης Φαλαγγας κρύβουν  από την κοινή γνώμη την αλήθεια των διαφόρων ενεργειών τους , για την  προώθηση αυτών των σχεδίων. Θα αναρωτηθείτε ασφαλώς τι σχέση έχουν όλα αυτά με το Σύμπαν . Ακριβώς είναι οι άνθρωποι της Αντεξέλιξης που επιδιώκουν να γυρίσουν την ανθρωπότητα πίσω στον Μεσαίωνα όπου το κέντρον του σύμπαντος ήτο η Γη και τον κόσμο διοικούσαν οι  Βασιλείς , οι   αυτοκρατόρες και οι πατριάρχες  ελέω θεού Γιαβέ.
Οι Ιδεολογίες Πέθαναν -Ζήτω ο Ελληνισμός
Στον ορίζοντα δεν φαίνεται ιδεολογία ( με πολλούς οπαδούς ) που θα μπορούσε να απειλήσει τον καπιταλισμό . Το να επαναστατήσουν οι μάζες είναι σχεδόν απίθανο . Δεν υπάρχει λοιπόν ελπίδα να απαλλαγούμε από αυτόν ;
Ο , φαινομενικά , παντοδύναμος καπιταλισμός στηρίζεται σε πήλινα πόδια και είναι το σύστημα που θα καταρρεύσει πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο . Οπως ακριβώς κατερρευσε και το Σοβιετικό κράτος και ο πολυδιαφημισμένος «σοβιετικός άνθρωπος» Μπορούμε τώρα να αποκαλύψουμε τα αδύνατα σημεία του . Διαλέξαμε αυτή τη στιγμή γιατί τώρα αποφασίσαμε ότι είναι ο καιρός για να εξαπολύσουμε ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του καπιταλισμού . Ο πόλεμος άρχισε και θα λήξει μόνο με την συντριβή ενός εκ των δύο α
ντιπάλων . Ομως ώ του θαύματος αυτός έχει αρχίσει ήδη να καταρρέει χωρίς να τον σπρώξει κανείς. Πέφτει από τις αμαρτίες του . Ιδού τα αδύνατα σημεία του καπιταλισμού :
1) Μετατροπή της κυτταρίνης σε υγρή καύσιμη ουσία . Τεράστιες ποσότητες αχύρου , καλαμιών , αγριόχορτων (όλα αποτελούνται από κυτταρίνη ) καίγονται κάθε χρόνο για να τα ξεφορτωθούμε γιατί δεν έχουμε τι να τα κάνουμε . Τα μηρυκαστικά ( αγελάδες , πρόβατα κλπ ) έχουν τα κατάλληλα βακτήρια στο έντερο που διασπούν την κυτταρίνη προς γλυκόζη . Η γλυκόζη μπορεί εύκολα να γίνει οινόπνευμα που μπορεί να κινήσει μηχανές . Και  όμως την ίδια στιγμή παραμένουν άνεργοι χημικοί και μηχανικοί που  θα μπορούσαν να κάνουν το παν .Τα αφεντικά του καπιταλισμού έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σταματήσουν την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση . Εάν βρεθεί φθηνός τρόπος διάσπασης της κυτταρίνης θα χάσει την αξία το πετρέλαιο . Τα αφεντικά του πετρελαίου (και του καπιταλισμού ) θα χάσουν τη δύναμή τους . Ήδη 12 ομάδες επιστημόνων δουλεύουν μυστικά για να επιτύχουν τη διάσπαση της κυτταρίνης . Η ΒΡ κατάλαβε έγκαιρα ότι το έχουν χαμένο το παιγνίδι και άρχισε επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας . Καλούμε κάθε επιστήμονα που έχει σχετικές γνώσεις , να σχηματίσει ερευνητική ομάδα και να αρχίσει μυστική έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση .
2) Ηλιακά  Πλαισια με κβαντικές νησίδες . Οι κβαντικές νησίδες είναι πρόσφατη ανακάλυψη και πιθανόν να μπορούν να μετατρέψουν το ηλιακό φώς σε ηλεκτρική ενέργεια με πολύ μεγάλη απόδοση ( 66% αντί της σημερινής 10% ) . Όταν επιτευχθεί αυτό το πετρέλαιο θα χάσει την αξία του . Ήδη 5 ομάδες επιστημόνων δουλεύουν μυστικά πάνω στο θέμα . Ολες αυτές οι ανακαλύψεις δεν γίνονται μόνον για την γη αλλά και για το διάστημα.
3) Αφαλάτωση Θαλασσίου Υδατος με κόστος 2 κιλοβατώρες ανά κυβικό μέτρο νερού . Θεωρητικά απαιτείται κάτι λιγότερο από μια κιλοβατώρα για την αφαλάτωση ενός κυβικού μέτρου θαλασσινού νερού . Λόγω αναπόφευκτων απωλειών δεν ελπίζουμε να ρίξουμε κάποτε το κόστος κάτω από 2 κιλοβατώρες ανά κυβικό μέτρο . Με τις σημερινές τεχνολογίες απαιτούνται από 8 έως 12 κιλοβατώρες ανά κυβικό μέτρο . Αν επιτύχουμε τον στόχο των 2 κιλοβατωρών ανά κυβικό μέτρο , θα μπορούμε με τις σημερινές ανεμογεννήτριες να αφαλατώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού και να ποτίζουμε καλλιέργειες . Εν όψει ερημοποίσης περιοχών εγγύς του Ισημερινού πολύς κόσμος θα μετακινηθεί σε ξηρές παραθαλάσσιες περιοχές όπου θα παράγει την τροφή του χωρίς να χρειάζεται το πετρέλαιο . Ήδη 3 ομάδες επιστημόνων δουλεύουν μυστικά προς αυτή την κατεύθυνση .
4)  Στροφή στον Ελληνικό Πολιτισμό.Το ισχυρότερο όπλο ενάντια σε κάθε συγκεντρωτική εξουσία ( είτε σοβιετική είτε καπιταλιστική ) είναι αυτό που  προβάλουμε πάντα: Η υποδομή καθορίζει και την μορφή της κοινωνίας . Ο Πολιτισμός είναι δημιούργημα της Πόλεως ή Αστεως -όπως το αποκαλούσαν οι πρόγονοι μας. Αν οι άνθρωποι κατοικούν σε πόλεις , σαν κοινωνικό σύστημα θα προκύψει ο καπιταλισμός . Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η πόλη γεννά τον καπιταλισμό αλλά μπορεί να γεννήσει και την Δημοκρατία. Μπορεί να ξυπνήσει τον πόλεμο αλλά και να δημιουργήσει  πλούτο και ανέσεις για τους ανθρώπους  μαζί με τους θεσμούς, της δικαιοσύνης , της ασφάλειας  και της  ειρήνης. Εξαρτάται από το σύστημα διακυβέρνησης της πόλεως,
  Εάν όμως ο άνθρωπος ζεί  μέσα στην γη του, ξυπνά ό,τι καλύτερο υπάρχει μέσα του και δεν μπορεί να βλαστήσει ο καπιταλισμός σε τέτοιο έδαφος . Ομως κανένας πολιτισμός δεν δημιουργήθηκε στην ύπαιθρο. Ο πρώτος πολιτισμός -όπως ετυμηγορεί και η λέξη- δημιουργήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα σε προιστορικούς χρόνους(Μινωικός-Μυκηναικός πολιτισμός κ.α  ) στην πόλη (άστυ)Η Ομάδα Έψιλον  δέχεται λυσσαλέες επιθέσεις όσο ερευνά προς αυτή την κατεύθυνση . Δεν θέλουν να αποκαλυφθεί εκ νέου το Ελληνικό θαύμα, οι πέντε προηγούμενοι Ελληνικοί Πολιτισμοί. Θέλουν μιά Ελλάδα μίζερη, φτωχή, εξαρτημένη, δουλική, αμόρφωτη, απολίτιστη που να βγαίνει κάθε τόσο σε επαιτεία στην διεθνή κοινότητα για να εξασφαλίσει τα προς το ζειν. Συγκεκριμένα :Οι επιθέσεις αυτές φανερώνουν τον πανικό των αφεντικών του  διεθνούς εξουσιαστικού κατεστημένου.  Ερευνητές που εργαζόταν ανεξάρτητα από την Ομάδα Έψιλον .  Από χρόνο σε χρόνο τα μηνύματα πληθαίνουν από διάφορες μεριές και γίνονται χείμμαρος. Κάποια ημέρα αυτό το Κίνημα Διαφωτισμού θα παρασύρει τα πάντα. Η πεμπτουσία του Ελληνικού Διαφωτισμού είναι  η πίστη ότι: «ο άνθρωπος ενεργώντας με την λογική του , μπορεί να φτιάξει  μιά ιδανική κοινωνία με βασικές αρχές την Ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη»

Η Κατάργηση του Πολέμου

Για να ξεφύγει ο Ανθρωπος απο την σημερινή του μιζέρια και  να προχωρήσει στον Πολιτισμό της Γνώσης , θα πρέπει απαραιτήτως να θέσει εκτός νόμου τους Πολέμους και τους δυσβάστακτους εξοπλισμούς.
          *Ο Ερασμος(1469-1536) έχει πει «…τα δεινά του          πολέμου πέφτουν  κατά το μεγαλύτερο βάρος  τους ,          πάνω  στους αθώους..»
Ιδιαίτερα ο Πυρηνικός Πόλεμος δεν ξεχωρίζει νικητή και ηττημένο και μπορεί να καταστρέψει ολοσχερώς τον πλανήτη μας. Πολλοί  θεωρούν την  ειρήνη ουτοπία . Ουτοπία ήτο και η ειρηνική συμβίωση της Ευρώπης μισό αιώνα πριν.  Ομως η οικονομική συνεργασία και η αντιμετώπιση των κινδύνων, επρυτάνευσε. Τώρα οι  όποιεσδήποτε διαφορές  λύονται μέσω του διαλόγου. 
          *Ο Σαμουήλ Χάντιγκτον (Αμερικανοεβραίος πολιτικός   επιστήμων) στο βιβλίο του «Σύγκρουση Πολιτισμών»   μίλησε για πολιτιστικούς πολέμους, δηλαδή πολέμους που           οφείλονται στην διαφορά κουλτούρας(Χριστιανισμός        εναντίον Ισλαμισμού, Δυτικός πολιτισμός εναντίον του   Κινεζικού κλπ).
Οι επιθετικοί πόλεμοι είχαν πάντοτε σαν κίνητρο το κέρδος. Αυτό οι επιτήδιοι το έντυναν με διάφορες ιδεολογίες(πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, επεκτατισμό, εθνικό συμφέρον κ.α) , πάντα δε επιζητούσαν έναν εχθρό-τον «κακό» - για να παρασύρουν τις μάζες. Σήμερα  μάλιστα που η τεχνική  χειραγώγησης της σκέψεως με τα ΜΜΕ  έχει πάρει διαστάσεις διαβουκολεύσεως των ανθρώπων,  η πλουτοκρατία των Πολυεθνικών, του Στρατιωτικο-Βιομηχανικού και Πετρελαικού  Κατεστημένου  παρασύρουν τους  λαούς σε άσκοπους , επικίνδυνους αλλά λίαν επικερδείς γι’ αυτούς πολέμους (Ψυχρός Πόλεμος, Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας)
          *Ο Σοφοκλής στο έργο του Αντιγόνη γράφει: «Γεννήθηκα        να αγαπώ και όχι να τρέφω μίση» Ο Πόλεμος λοιπόν       είναι η αποτυχία του πολιτισμού και της πολιτικής. Ο        συμπαντικός άνθρωπος θα πρέπει να τον εξοβελίσει για να         μπορέσει απερίσπαστος να αφιερώσει τους   επιστημονικούς , οικονομικούς και τεχνολογικούς του           πόρους  σε μιά προσπάθεια συλλογικής  εξερεύνησης του Σύμπαντος , αντί να αναλίσκεται σε άσκοπους και         αιματηρούς πολέμους.

Πως θα μας έβλεπαν οι Εξωγήινοι του Ερυθρού Τετραγώνου;

2007 April 16

Το Νεφέλωμα του Ερυθρού Τετραγώνου
MWC 922: The Red Square Nebula



Κατ’ αρχήν θα έμεναν έκθαμβοι από την ομορφιά της Γης μας και ιδιαίτερα στην τεράστιο βιοποικιλότητα ζώων, φυτών κ.α Ασφαλώς ανάλογα με την δική τους τεχνολογική πρόοδο θα μας χαρακτήριζαν ως έλλογα όντα αλλά πολιτιστικά καθυστερημένα. Θα σημείωναν τους άσκοπους πολέμους που κάνουμε μεταξύ μας σαν μεγίστη ανοησία, όπως και τον άκρατο πλούτο και την μεγάλη φτωχεια μέρους του πληθυσμού του πλανήτου μας. Θα παραξενεύονταν με την διαβουκόλευση των ανθρώπων   εκ μέρους των ΜΜΕ   και των θρησκειών  και θα μας κατέτασσαν  στο «ποιμνιοστάσιο» του σύμπαντος . Εκείνο που θα τους έκανε φοβερή εντύπωση θα ήτο : γιατί λέμε ψέμματα ο ένας προς τον άλλον  και γιατί εχθρευόμαστε ο ένας τον άλλον, αφού είμαστε φτιαγμένοι όλοι από «αστρόσκονη» και επομένως όμοιοι μεταξύ μας.  Επομένως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την όποια γνώση έχουμε για το σύμπαν και την ζωή. Δηλαδή θα μας έβλεπαν νοήμονες αλλά σαν όντα που δεν χρησιμοποιούμε αρκετά την λογική,  πρωτόγονους, παρορμητικούς και όχι  σώφρονες. Εκ των τριών στοιχείων ήτοι Σώμα , Ψυχή και Νου οι γήινοι περιποιούνται υπέρ το δέον το σώμα με υπερκατανάλωση υλικών αγαθών και αμελούν παντεντελώς την ψυχή και το νου, εκτός ελαχίστου ποσοστού επιστημόνων και ερευνητών., που κι’ αυτοί ασχολούνται με την τεχνολογία πιό πολύ και όχι με τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Υπακούουν στα ένστικτα με κυριότερα αυτά της αυτοσυντηρήσεως και της αναπαραγωγής   και έχουν ατροφήσει το συναίσθημα, την αισθητική και την  λογική, Συνεπεία της παραμελήσεως των ψυχικών και νοητικών τους πεδίων , η φρόνηση , η ανδρεία και η δικαιοσύνη τους είναι σημαντικά μειωμένη, όπως επίσης και το κάλλος και η ομορφιά παραμελημένη.  Δεν είδαμε στην Γη  σας «καλούς κ‘ αγαθούς» πολίτες που είχαμε ακούσει ότι υπήρχαν κατά την Κλασσική εποχή.  Στη ζωή σας ξεχυλίζει η ασχήμια , η έλλειψη αισθητικής και η αφροσύνη. Εμείς οι εξωγήινοι που μπορέσαμε και μελετήσαμε  τους μεγαλυτέρους σας φιλοσόφους, τον Σωκράτη και τον  Πλάτωνα, θα σας παρομοιάσουμε με εκείνους που είναι ακόμη κλεισμένοι στο σπήλαιο της αμμορφωσιάς, των ενστίκτων , της θρησκοληψίας και των προλήψεων.
          * Το Μαύρο και το Ασπρο Αλογο. Το άρμα σας που έχει          ως   ηνίοχο  το νου τραβάει προς  την κατηφόρα και την   καταστροφή  .    Ο  μαύρος ίππος που ενεργεί με βάση     τα     ένστικτα σας      έχει αφηνιάσει , και ο λευκός που ενεργεί      με βάση την    ψυχή σας είναι σχεδόν  νεκρός. Το        ατομικό     σας   άρμα  έχει ηνίοχο παρανοικό, ό λευκός  ίππος είναι                    αδύναμος να ανεβάσει το άρμα   ψηλά , ενώ ο μαύρος     ίππος          τραβάει ακυβέρνητο το       άρμα στην άβυσσο.     Την ίδια και    χειρότερη εικόνα         παρουσιάζει και το     συλλογικό σας άρμα    γι’ αυτό           πηγαίνει η  γήινη                   κοινωνία προς τον όλεθρο και      την καταστροφή . Για ν’         αλλάξετε εγκαίρως πορεία,           πρέπει        να τροφοδοτήσετε       τον λευκό ίππο με     φρόνηση , ανδρεία      και κοινωνική    δικαιοσύνη , ν’   ανεβάσετε σημαντικά την   λογική και           την    σωφροσύνη του ηνιόχου για να οδηγήσει       το άρμα          προς τα άνω προς τις θείες δυνάμεις της       δημιουργίας.
Πραγματικά διερωτώμεθα πως μπορείτε να ζήτε μέσα σ’ αυτήν την μίζερη ζωή όπου ο ένας αδικεί, εξαπατά, εχθρεύεται , λοιδωρεί , περιφορονεί και συχνά φονεύει ή τραυματίζει σωματικά ή ψυχικά τον άλλον;  Η Γη θα έπρεπε να ήτο ένα απέραντο εργαστήρι μελέτης της ζωής και του σύμπαντος, αντί να έχετε εκατομμύρια ανέργους επιστήμονες , τεχνικούς και αμόρφωτους ανθρώπους . Εκείνο που δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε είναι η τάση σας να συγκεντρώνετε αμύθητα πλούτη από την μιά μεριά και αμύθητη φτώχεια από την άλλη, ενώ το όριο της ζωής σας είναι  περιορισμένο  . Οι άνθρωποι της Γης δεν χορταίνουν να κάνουν ερωτήσεις στους εξωγήινους για τους  γαλαξίες  , τα ηλιακά συστήματα που διέσχισαν , τους κινδύνους που συνάντησαν στην πτήση και το συναίσθημα που νοιώθουν σαν συμπαντικά όντα. Εκείνο όμως που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν είναι : «Πως έφρασαν από τόσο μακριά στη Γη» ;  Οι εξωγήινοι  απήντησαν γενικά ότι:          «χρησιμοποίησαν προηγμένες μεθόδους ταχείας      διελεύσεως μέσω μελανών οπών και της μεθόδου της    εξακτινώσεως και της επανα-υλοποιήσεως των»
Μιά από τις ερωτήσεις των περισσοτέρων ήτο αν συνάντησαν πουθενά τον θεό. Η απάντηση των εξωγήινων ήτο κατηγορηματική .
          «Πουθενά δεν συναντήσαμε αυτό που εσείς ονομάζετε θεό.» «Ούτε τον Γιαχβέ, ούτε τον Αλλάχ , ούτε τον Δία,      ούτε τον Ιησού, ούτε άλλους συναντήσαμε. Μόνο στο           μυαλό σας υπάρουν τέτοιοι Θεοί. Παντού είμαστε μέσα στην μητέρα-Φύση.Εκτός κι’ αν      εννοείτε το Ολον,         δηλαδή το           Σύμπαν .  Ναι αυτό το           συναντήσαμε      και το θαυμάζουμε σε κάθε μας ταξίδι , σε   κάθε μας   σταθμό, Οχι δεν συναντήσαμε κανέναν από       τους θεούς που εσείς πιστεύετε και χύσατε άφθονο αίμα       γι’     αυτούς. Επισκεφθήκαμε πολλούς γαλαξίες και ηλιακά           συστήμα , σταμήσαμε πάνω σε πανέμορφους πλανήτες           και γνωρίσαμε πάμπολλα έλλογα όντα. Ομως η Γη σας         είναι λίαν εντυπωσιακή και πανέμορφη . Ομως αν την      φροντίζατε θα την είχατε κάνει ομορφότερη»
 Το θέμα του θεού δεν μας απασχολεί. Θα σας έλεγα ότι μας απασχολεί τόσο όσο   εσάς απασχολεί ένα   χρυσό  βότσαλο που μπορεί να βρίσκεται -ή και  να μην βρίσκεται-στο βυθό των ωκεανών.  Εκείνο που μας απασχολεί στην ζωή είναι  ότι  χαιρόμαστε  που υπάρχουμε και δίνουμε τα πάντα ώστε να επιμηκήνουμε την ζωή μας για να μάθουμε περισσότερα πράγματα και όχι για συσσωρεύσουμε περισσότερα πλούτη ή να φάμε περισσότερο από εκείνο που πρέπει, διότι αυτό θα μας κάνει πολλαπλό κακό , στο σώμα , στην ψυχή και στο νου. Διότι και τα τρία αυτά είναι αλληλένδετα και διασυνδεδεμένα με άρρηκτο δεσμό. Αντίθετα εσείς ζήτε σαν τον τζίτζηκα, χωρίς να αντιλαμβάνεσθε τους μεγάλους  κινδύνους  που σας απειλούν.  Οι ‘7’ απειλές σας είναι :
1/  Η καταστροφή του οικολογικού σας περιβάλλοντος, που το είδαμε από μακριά ,
2/ Ο υπερπληθυσμός της Γης,
3/ Τα πυρηνικά όπλα , οι πόλεμοι και οι εξοπλισμοί, που τα μετρήσαμε πριν προσγειωθούμε για την ασφάλεια μας,
4/ Η ανισότητα στην κατανομή του παγκόσμιου πλούτου και η έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης, 5/ η πείνα στον τρίτο κόσμο και οι αρρώστειες,
 6/ Οι τρεις μονοθειστικές Αβραμικές θρησκείες  που σας διαιρούν και σας εμποδίζουν να προχωρήσετε τον δρόμο της  προόδου και του διαφωτισμού ,
7/ Ο σημερινός τρόπος σκέψεως  που σας έχει στερήσει τις αξίες της ζωής και σας  έφερε στην κατάσταση του άγριου ζώου.
           «Αν και σεις βάλετε στην ζωή σας την πραγματική       Γνώση   σαν υψίστη αποστολή σας στη Γη, τότε θα     ξεφύγετε από τα μικρά γήινα προβλήματα σας και θα     ανεβείτε ψηλά μαζί με μας και όλους τους άλλους          εξωγήινους λαούς  για να ζήσετε μιά προηγμένη και   γεμάτη νόημη  ζωή»
Φεύγοντας μας αποχαιρέτισαν θερμά και ευγενικά και μας ευχήθηκαν ανύψωση του ψυχοπνευματικού  μας επιπέδου, ώστε να γίνουμε «καλοί κ‘αγαθοί»  =όμορφοι στο σώμα και αγαθοί στην ψυχή και  ν’ αποκτήσουμε σωφροσύνη και λογική . Η κοινωνία σας ζει το δράμα  του Σισύφου. Αυτός είχε καταδικασθεί από τους θεούς να κυλά αιώνια ένα μεγάλο βράχο από τον κάτω κόσμο  προς τα πάνω, σπρώχνοντας τον με τα χέρια  και τα πόδια. Αλλά μόλις πλησίαζε προς την κορυφή , ο βράχος του ξέφευγε και κυλούσε προς τα κάτω  . Ο Σίσυφος επανελάμβανε   αιωνίως την ίδια εργασία  χωρίς να εκπληρώνει τον επιδιωκόμενο στόχο του   να φύγει από το σκοτάδι του Αδη  και να φθάσει στην επιφάνεια της Γης , για να ζήσει στο φως. Η πολυμάθεια δεν σας κάνει έξυπνους. Την σοφία την κάνει ο συμπαντικός Λόγος. Εσείς ανακυκλώνετε την ζωή σας μέσα  στην φτώχεια, την μιζέρια,το άγχος, την αγωνία, τον φόβο, την απληστεία, την βία, την απανθρωπιά, την εξαθλίωση και  τους πολέμους . Τέλος μας προσκάλεσαν να επισκεφθούμε τον μακρυνό τους πλανήτη που βρίσκεται στο νεφέλωμα του Ερυθρού Τετραγώνου, εκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Που να πάμε εμείς τόσο μακρυά! Και όμως τα ραδιοτηλεσκόπια μας το είδαν και το φωτογράφησαν .Μην  ρωτήσετε πως κατασκέυασε η φύση τέτοιο τέλειο τετράγωνο . Λέτε να είχε δίκιο ο   Πυθαγόρας, που είπε και ο «θεός γεωμετρεί» ;
 .



(  Σελίδες  Λέξεις 17348)