AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΜΠΑΝ: ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΑΣ Ο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Κωνσταντίνος Χ. Κωνσταντινίδης-Αμφικτύων

ΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΟΝ
ΕΙΚΟΣΤΟΝ ΕΝΝΑΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ

Ο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Το Ολον και το Μέρος.
Το Όλον(=Σύμπαν) είναι το σύνολο των επί μέρους και περιλαμβάνει τα πάντα , ανέκαθεν και για πάντα. Το Όλον υπήρχε και προ της Μεγάλης Εκρήξεως και θα υπάρχει και μετά από την καταστροφή του κόσμου μας,  για πάντα, στους αιώνας των αιώνων. Το Όλον είναι ο Συμπαντικός Νους. Ο καθείς εξ ημών φέρει ένα απειροελάχιστο μέρος αυτού του συμπαντικού Νοός. Επομένως  το κάθε τι στο Σύμπαν είναι μέρος του Όλου. Για παράδειγμα ένα κουάρκ, ένα ηλεκτρόνιο, ένα γκλούον, ένα νετρίνο , ένα φωτόνιο ή λεπτόνιο, όπως και ένας άνθρωπος, ένα ζώο, ένα μικρόβιο , ένα δένδρο , ένα φύλλο  ένας πίθηκος  της Ασίας  , ένα πεινασμένο παιδάκι στην Μαύρη Ήπειρο , ο Γαλαξίας μας, όπως και η Κασσιόπεια , η Ανδρομέδα ή το Νεφέλωμα του Μαγγελάνου και ενδεχομένως οι Κόσμοι που ποτέ δεν υποψιασθήκαμε έξω από τον δικό μας είναι αυτά όλα μέρη του Όλου, δηλαδή του Σύμπαντος(Συν-Παντός). Όλα στο Σύμπαν είναι φτιαγμένα στην βάση τους από το ίδιο δομικό υλικό , το άτομον του Δημοκρίτου, που ακόμη δεν έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες πειραματικά. Έτσι πίστευαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας και έτσι πρέπει να θεωρούμε κι’ εμείς το Σύμπαν , όπως το καθορίζει ετυμολογικά η λέξη Σύν-Παν. Στο Όλο ανήκουν οι Νόμοι του Σύμπαντος , η Υλη, η Ενέργεια , το Πνεύμα , αλλά και η γέννηση  και ο θάνατος που είναι μιά Νομοτέλεια στο Σύμπαν. Οι γεννήσεις όμως και οι θάνατοι σημαίνουν συνεχείς αλλαγές , όπως πρώτος τις καθόρισε ο Εφέσιος Ηράκλειτος με «Τα Πάντα Ρει». Στο Όλο ανήκει το πεπερασμένο και το άπειρο, το γνωστό και το άγνωστο, το καλό και το κακό-που εμείς δημιουργήσαμε- η Γνώση και η Φιλοσοφία, η αισθητική και η Τέχνη, η ενόραση και η συνείδηση, η ψυχή και η λογική. Στο Όλον ανήκουν  τα κακά και τα καλά, η έρις και ο νείκος, η κακία και η αγάπη, η δυσαρμονία και η αρμονία, ο πόλεμος και η ειρήνη και όλα τα αντίθετα. Όλα είναι γραμμένα στον κώδικα του Νομοτεχνείου της Φύσεως και με ανάλογες μείξεις και αναλογίες δημιουργούνται όλα , με βάση την ύλη και ενέργεια. Όσοι είναι πιστοί εκεί πρέπει να τοποθετήσουν και το θείο και όχι έξω από το Σύμπαν , διότι τότε διαπράττουν ύβρι προς το θείο, αφού του απαγορεύουν να βρίσκεται ανάμεσα στους ανθρώπους που τον δημιούργησαν και τον βιώνουν , ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Ας μην ψάχνουν όμως για δημιουργό διότι τέτοιος είναι η ίδια η Φύση η οποία ακατάπαυστα και όχι άπαξ συνεχίζει την δημιουργία και την καταστροφή, την ζωή και τον θάνατο.
 Ολοι Μαζί στην Μύτη  μιάς Βελόνας Πριν την Μεγάλη Έκρηξη όλοι εμείς , δηλαδή  η υλοενέργεια μας, είμαστε σφιχταγκαλιασμένοι σε ένα χώρο-ας το ονομάσουμε σωμάτιο- όσο η μύτη της βελόνας . Μετά δε από την μεγάλη έκρηξη -αν έτσι έγιναν τα πράγματα-σκορπισθήκαμε σε ένα απέραντο χώρο και συνεχώς επεκτεινόμαστε μέσα σε μιά άβυσσο που δεν έχει όρια. Τίποτα όμως δεν έχει αλλάξει παρά μόνον ο χώρος που μας χωρίζει. Θα ήτο αφύσικο να πιστεύουμε ότι το δικό μας Σύμπαν είναι το μοναδικό , διότι τάχα εμείς έχουμε το προνόμιο της φύσεως να υπάρχουμε. Αυτό θα ήτο στο έπακρον εγωιστικό  , δηαλδή να πιστεύουμε ότι δημιουργήθηκε το Σύμπαν για να στεγάσει την αφεντιά μας για στιγμιαίο χρόνο. Κατά τα φαινόμενα υπάρχουν πολλά-ίσως άπειρα-σύμπαντα ίσως και εντυπωσιακότερα και ομορφότερα από το δικό μας . και αυτά υπήρξαν και πριν από την Μεγάλη Έκρηξη και μετά από αυτήν και θα υπάρχουν και στο μέλλον ως τον αιώνα τον άπαντα. Όμως επειδή είναι πέραν των αισθήσεων μας , αδυνατούμε να το επιβεβαιώσουμε ή να το διαψεύσουμε. Κάθε όμως πρόταση που δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ψευδής, είναι αληθής μέχρι την στιγμή της διαψεύσεως της επί τη βάσει ακλόνητων στοιχείων.
α/ Η Θεωρία της Εξελίξεως. Το Σύμπαν περιλαμβάνει την ύλη και την ζωή σ’ αυτό. Να σημειωθεί ότι η ζωή στον πλανήτη μας αυτοσυγκροτήθηκε εξελικτικά . Κάθε μορφή ζωής ανέπτυξε μηχανισμούς που μπορεί να αναπτύσσεται και να πολλαπλασιάζεται . Ωστόσο για να μην είμαστε δογματικοί  θα πρέπει να αναφέρουμε όλες τις απόψεις επί του θέματος:
β/  Την θεωρία της Δημιουργίας. Αυτή είναι έργο του Ιουδαϊκού ιερατείου . Σύμφωνα με αυτήν ο κόσμος επλάσθη από τον Γιαχβέ σε 7 ημέρες . Τότε έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα  κοκ
γ/ Η θεωρία του Εξωγήινου Ανθρώπου, δηλαδή της αφίξεως του ανθρώπου από τον Σείριο ή άλλους πλανήτες του διαστήματος.
 *Ο Σείριος είναι  ο λαμπρότερος απλανής  αστέρας στον ουρανό .  Εκ των αστέρων του, ο  Α’ του Κυνός είναι ο λαμπρότερος   του στερεώματος ήτοι -1,6. Ο Σείριος είναι ο 4ος κατά σειράν  αποστάσεως εκ των πλησιεστέρων  προς ημάς αστέρων ,. (Ο  πλησιέστερος προς ημάς   είναι ο Α’ του Κενταύρου) Το φως του Σειρίου για να έλθει ως τη Γη χρειάζεται 8 έτη και 7 μήνες . Αυτός φέρει και συνοδούς  αστέρας , ο κυριότερος όμως είναι ένας. Η μέση απόσταση  των δύο  είναι 21,1 της αποστάσεως Γης- Ηλίου. Ο χρόνος περιστροφής του συνοδού περί τον Σείριον είναι 49 έτη, ενώ η ακτίς του είναι 19.600 χλμ., δηλαδή τρεις φορές της ακτίνος της Γης. Η πυκνότης του συνοδού είναι  τρεις φορές πυκνότερος από τον Σείριο και φυσικά πολύ φωτεινότερος..   Αν θεωρήσουμε τον κύριον αστέρα ως Α’ και τον συνοδόν ως Β’,  τότε η περιστροφή του συνοδού  Β’ περί τον κύριον αστέρα Α’ σχηματίζει μία ελλειπτική τροχιά . Τα τρία σημεία   της ελλειπτικής ,  ήτοι  η μακρά ακτίνα και οι δύο μικρές   σχηματίζουν το αρχαιοελληνικό γράμμα Ε- ψιλον .   Το γράμμα αυτό είναι κυριολεκτικά ένα αίνιγμα διότι παρουσιάζεται σε πολλά μνημεία και σε χρηστικά αντικείμενα της Αρχαίας Ελλάδος.
Παρότι έχουμε μέσα μας την ύλη και ενέργεια , δηλαδή τα δομικά συστατικά του σύμπαντος , έχουμε μόνον μία μικρή ανάμνηση του προαιώνιου σπιτιού μας , τότε που είμαστε και μείς αστρόσκονη ή και μερικά σωματίδια (νετρόνια, ηλεκτρόνια, νετρίνα, φωτόνια κλπ) Καμιά  μορφή ζωής δεν έμαθε τα μυστικά του σύμπαντος και της ζωής γιατί απλούστατα δεν της είναι χρήσιμα για την ύπαρξη και επιβίωση της. Η ζωή λοιπόν γνωρίζει ό,τι είναι αναγκαίον για την επιβίωση της.  Εξαίρεση ίσως αποτελεί ο Άνθρωπος, ο οποίος θέλει να μπει στα  μυστικά της Πρώτης Ουσίας, δηλαδή στα μυστικά του Σύμπαντος.
-Πως δημιουργήθηκε το Σύμπαν;
-Ποιός ο σκοπός της ύπαρξης του Ανθρώπου σ‘ αυτό;
-Ποιό είναι το χρέος μας έναντι του Σύμπαντος;
-Μήπως ο Άνθρωπος είναι κι’ αυτός ένα μικρό Σύμπαν και δεν το αντιλαμβάνεται;
Γιατί και αυτός αποτελείται από πολλά επί μέρους συστήματα που όταν κάποιο πάσχει , επηρεάζει το σύνολον. Αν κάποιο όργανο λ.χ παρουσιάσει καρκίνο, τότε όλα καταρρέουν. Αν αρρωστήσει η ψυχή , ή ο εγκέφαλος τότε όλα τα συστήματα  καταρρέουν και οδηγούνται στο θάνατο. Κατά τον ίδιο τρόπο όταν κάποιοι άνθρωποι στην κοινωνία είναι δυστυχείς και η κοινωνία πάσχει. Μήπως αυτό έχει γενική ισχύ και για το Σύμπαν, δηλαδή η κακοδαιμονία στην Γη να επηρεάζει δυσμενώς και άλλους ενδεχομένως κόσμους; Η και το αντίστροφο , δηλαδή η σημερινή μας κακοδαιμονία να οφείλεται σε επιδράσεις άλλων ουράνιων σωμάτων μέσα στα οποία  περιστρέφεται η Γη μας;
Έτσι ενώνονται σε αδιάρρηκτη μορφή τα πάντα,. Η ύλη με την ενέργεια, τα άψυχα με τα έμψυχα, η ζωή και ο θάνατος,  ο χώρος και ο χρόνος, το καλό και το κακό, το πεπερασμένο με το άπειρο, το σταθερό με το μεταβαλλόμενο, το αθάνατο με το θνητό , αυτό που υπάρχει με αυτό που δεν υπάρχει αλλά είναι εν δυνάμει και έπεται στην δημιουργία, όπως ο ένας κύκλος του δρομέως των 3.000 μ, διαδέχεται το άλλον. Όλα φαίνεται ότι τα δένει άρρηκτα με το Σύμπαν η συμπαντική συνείδηση. Θα το ονομάσουμε συμπαντικό στημόνι και υφάδι που φτιάχνει τα πάντα και αυτά που φαίνονται και τα άλλα που δεν φαίνονται και είναι εν δυνάμει.  Ας ονομάσουμε  συμπαντικό στημόνι   την ενέργεια του Διός  και  συμπαντικό υφάδι  την ύλη της Ήρας. Με την στερεότητα της ενέργειας του Διός και την πολύτροπη ικανότητα της Ήρας να φτιάχνει νέα σχέδια και καλλιτεχνήματα ,  διακοσμείται όλο το σύμπαν με κάλλος και αρμονία.  Η Ήρα δεν είναι μονότονη και τυποποιημένη στα σχέδια της και γι’ αυτό δεν θα δούμε τίποτα όμοιο με το άλλο. Πάντα θα υπάρχει κάποια διαφορά μικρή ή μεγάλη. Όλα όμως υπακούουν στους ίδιους νόμους διότι αποτελούνται από το ίδιο στημόνι και το ίδιο υφάδι ,  το μόνο δε που διαφέρουν είναι τα σχέδια . Αυτά είναι δοσμένα από το Νομοτεχνείο του Διός. Έστω και ύπό λανθάνουσα μορφή όλα τα έμβια όντα υπακούουν στους ίδιους λειτουργικούς νόμους της Φύσεως , γεγονός που δείχνει ότι όλα έχουν ενστικτωδώς μέσα τους , μέσα στα μόρια , στα κύτταρα , στα DNA στα γονίδια  και στα κουάρκ και ίσως και πιο βαθιά, σε κάτι άλλο που η φύση κρατεί μυστικό . Όλα έχουν  συνείδηση του  συμπαντικού Όλου. Λ, χ  ένα φύλλο δένδρου γεννιέται , αναπτύσσεται , μαραίνεται , πέφτει στη γη, σαπίζει , γίνεται τροφή για το δένδρο και επαναλαμβάνει τον αέναο κύκλο της ζωής. Αντίθετα ο άνθρωπος φτιάχνει λιπάσματα με τα οποία κάνει τελικά κακό στην φύση , στην τροφική αλυσίδα και στον άνθρωπο. Για να μην επεκταθούμε στην άλογη καταστροφή του δάσους , την μόλυνση του αέρος, του εδάφους ,  των υπόγειων υδάτων, των ποταμών ,  καθώς και των θαλασσών και ωκεανών. Ειδικά ο άνθρωπος είναι μία μοναδική σε πολυπλοκότητα γονιδιακή δεξαμενή από την οποία σε κάθε γενιά βγαίνουν απόγονοι , οι οποίοι διαλύονται στην επόμενη γενιά, αλλά γενιά με γενιά μένει ενωμένη για πάντα με κοινά γονίδια.
Καμωμένοι απο Αστρόσκονη Από την άποψη αυτή υπάρχει αθανασία, όχι φυσικά όπως την εννοούν οι μονοθεϊστικές Αβραμικές θρησκείες.(Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός)  Γίναμε από αστρόσκονη-τα πάντα έγιναν από αστρόσκονη- αλλά πήρε ζωή με την ενέργεια . Φαίνεται ότι υπάρχουν είδη ενέργειας διαφορετικής καθαρότητος, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην ύλη .  Η καθαρότερη όλων είναι η άυλη ενέργεια που αποτελεί το συμπαντικό πνεύμα . Αυτό το σπερματικό πνεύμα είναι εκείνο που έδωσε στον άνθρωπο την δυνατότητα να μπει βαθιά στα μυστικά του σύμπαντος και να ενεργεί με βάση τον Λόγο. Φυσικά όλα αυτά εδόθησαν δανεικά και πρέπει να επιστραφούν  σε δεδομένο χρόνο , οπότε και θα καταλήξουμε κάποια ημέρα και πάλι σε αστρόσκονη.  Από την άποψη αυτή είμαστε η έλλογη  αστρόσκονη στο σύμπαν και αυτή είναι απειροελάχιστη σε σχέση με την  άλογη αστερόσκονη.
Ιδιότητες του Σύμπαντος Το Σύμπαν δεν έχει ούτε κακία, ούτε αγάπη, δεν έχει ούτε καλό ούτε κακό, ούτε κόλαση, ούτε παράδεισο, έχει μόνον Νόμους άτεγκτους που όποιος τους παραβιάζει έχει αμέσως ή εμμέσως την ανταπόδοση. Από την άποψη αυτή θα λέγαμε ότι είναι αγαθό διότι δεν μισεί , δεν επιβουλεύεται, δεν εξαπατά , δεν εχθρεύεται τα είδη του. Γι’ αυτό πρέπει να ζούμε φυσιολατρικά και όχι παρά φύσιν. Η Φύση είτε έχει δημιουργό -που φαίνεται απίθανον και παράλογον- είτε έγινε αφ’ εαυτής,  το πιθανότερον , δεν έχει ανάγκη από τις προσευχές μας , τις θυσίες μας, τις ικεσίες μας, διότι δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Είμαστε τελείως ελεύθεροι και υπεύθυνοι για την μοίρα μας και για το Σύμπαν, εφ’ όσον διαθέτουμε συμπαντική συνείδηση. Σήμερα κατανοούμε ελάχιστα για το Σύμπαν διότι χρησιμοποιούμε ελάχιστη(9-9,5%) από την φαιά ουσία του εγκεφάλου μας. Ίσως ο μελλοντικός άνθρωπος που θα χρησιμοποιεί 20, 30, ή και 50% ασφαλώς θα μπορέσει να απαντήσει στα προβλήματα και ερωτήματα που θέσαμε πιό πάνω, Ίσως μέσα στην φυσιοκρατική θεώρηση του Σύμπαντος να βρούμε και τα ηθικά ερωτήματα που είχαν προσεγγίσει με την φυσιοκρατική ενορατική τους λογική και την φιλοσοφία   οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί και τα είχαν καταστήσει  διαχρονικές αξίες.(Ηράκλειτος, Παρμενίδης. Εμπεδοκλής, Πλάτων  κ. α )
 Οι Τρεις Πυλώνες του Ψεύδους. Μετά την δια πυρός και σιδήρου επικράτηση στον Ελληνικό Κόσμο της ξένης ασιατικής θρησκείας , η ανθρωπότητα οδηγήθηκε στον Μεσαίωνα. Τότε οι άνθρωποι πίστευαν :
1ον Ψεύδος. Ότι η Γη  είναι το κέντρο του  κόσμου.  Όταν όμως ο Γαλιλαίος , επανέφερε στο προσκήνιο την θεωρία του Αρίσταρχου του Σάμιου , είπε  ότι η Γή δεν είναι το κέντρο του Σύμπαντος . Έτσι γκρεμίσθηκε ο πρώτος πυλώνας .
2 ον Ψεύδος. Ότι οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν με ιδιαίτερη θεϊκή φροντίδα και είναι τα αγαπημένα πλάσματα του  θεού τους. Στις αρχές του 19ου αιώνα ο Δαρβίνος είπε :
          «Δεν πλασθήκαμε από κάποιο θεό, αλλά προερχόμαστε     εξελικτικά από    ….τους πιθήκους»
Και προχωρώντας προς τα πίσω, στον πρώτο πρόγονο μας φθάνουμε πριν μερικές  εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια στην μονοκύτταρη αμοιβάδα. Η καταστροφή του 2ου πυλώνα προκάλεσε τέτοιο πάταγο που ο αντίλαλός του ακούγεται ακόμη στις ΗΠΑ .  Ακόμη και σήμερον σε πολλές θεοκρατούμενες Πολιτείες των ΗΠΑ απαγορεύεται η διδασκαλία της Εξελικτικής θεωρίας και διδάσκεται η  Γένεση εκ του Αδάμ και της Εύας , όπως γράφει η  Ιουδαϊκή Βίβλος. Αυτή είναι η «πολιτικά ορθή» εκδοχή, έστω κι’ αν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επιστημονική αλήθεια.
3ον Ψεύδος. Οι πράξεις των ανθρώπων καθοδηγούνται από τη λογική ενώ τα ζώα καθοδηγούνται από τα ένστικτα. Τουλάχιστον  είχε απομείνει ο 3ος πυλώνας .
Στις αρχές του 20ου αιώνα ο Φρόϋντ αντιγράφοντας τον Πλάτωνα είπε:
«Το υποσυνείδητο , και όχι η λογική , κατευθύνει τα συναισθήματα και τις πράξεις μας . Είμαστε ίδιοι με τους πιθήκους» .
Χάθηκε και ο 3ος πυλώνας ! Προσφάτως χάθηκε και ο πυλώνας της Αναστάσεως του Ιησού, διότι απομυθοποιήθηκε το πρόσωπο του από το θείον.
*Τούτο έγινε με την αποκάλυψη των ψευδών της      Βίβλου και της Καινής Διαθήκης, αλλά και εξ αιτίας των αρχαιολογικών ανακαλύψεων. Κατά τα γραφόμενα βρέθηκε  ο οικογενειακός τάφος του Ιησού,  εγγύς της Ιερουσαλήμ και αναμένονται λίαν προσεχώς ανακοινώσεις των αρχαιολόγων. Ως τότε ας είμαστε επιφυλακτικοί. Όμως σε     κάθε περίπτωση η θεότητα του Ιησού έχει υποστεί καθολικό κλονισμό και η Ιουδαιοχριστιανική θρησκεία έχει χάσει τη «θεία χάρη» που της είχαν προσδώσει   το  Χριστιανικό           Ιερατείο  και οι  μη Εβραίοι που εμβολιάσθηκαν  με αυτόν
Ο  4ος  Πυλώνας του 20ού αιώνος. Ο άνθρωπος του 20ου αιώνα κατασκεύασε έναν πυλώνα για να αντισταθμίσει την καταστροφή των τριών         προηγουμένων :
«Ναι , λέγει μπορεί να είμαι ένας ασήμαντος πίθηκος        πάνω σε έναν ασήμαντο πλανήτη αλλά είμαι το εξυπνότερο πλάσμα πάνω σ΄ αυτόν τον πλανήτη και           δικαιούμαι να χρησιμοποιώ όλο τον φυσικό πλούτο για    τη δική μου ευχαρίστηση» .
Μήπως ήρθε η στιγμή να καταστραφεί και αυτός ο πυλώνας ; Ο άνθρωπος είναι το εξυπνότερο πλάσμα στη Γή και η αποστολή του δεν είναι για να καταστρέψει τον πλανήτη Γη πριν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την έξοδο του από την Γη για το αιώνιο ταξίδι του στο διάστημα. Πρέπει λοιπόν  να χρησιμοποιεί αυτή την ευφυΐα και τον φυσικό πλούτο για να δημιουργήσει ένα άλλο πλάσμα ανώτερο (σε ευφυΐα και αντοχή ) από τον ίδιο . Αυτό το αξίωμα γκρεμίζει και τον τέταρτο πυλώνα και τελειώνει την καθοδική πορεία που χάραξαν οι  άνθρωποι της αντεξέλιξης. Πιο χαμηλά δεν γίνεται να κατέβει ο άνθρωπος : Από αγαπημένο παιδί κάποιου θεού έγινε ένα απλό αναλώσιμο εργαλείο ! Ο τελικός στόχος της Δημιουργίας δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο όν αλλά μια διαδικασία . Ο Άνθρωπος είναι εις θέσιν να επεμβαίνει και να κάνει αλλαγές στο Σύμπαν(καταστροφές , πυρηνικές εκρήξεις) και ίσως στο μέλλον να χρησιμοποιήσει ευρύτερες αστείρευτες και πανίσχυρες δυνάμεις για να παρεμβαίνει σ’ αυτό . Αν όμως δεν κάνει λογική χρήση αυτών των φυσικών δυνάμεων μπορεί να καταστραφεί , όπως αλληγορεί και  ο μύθος της καταστροφής του  Φαέθωντος  με το άρμα του . Όλες αυτές οι λειτουργίες ανήκουν στο νου, στην ψυχή και στο πνεύμα του ανθρώπου . Εδώ όμως καταλήγουμε στην θεωρία του Αναξαγόρα, ότι δηλαδή παράλληλα με την νεκρή υλοενέργεια και  τον χωροχρόνο , υπάρχει και ο  «Κοσμικός Νούς» ή η «ζωντανή αστρόσκονη  ή ζωντανή υλοενέργεια » στο Σύμπαν. Και αυτά ανεξάρτητα αν μας αρέσουν ή όχι. Τα δεχόμαστε ως αντικειμενικές αλήθειες. Ορισμένοι κοσμολόγοι εισάγουν τον όρο του «Ανθρωπο-χωροχρόνου»  Θέλουν δηλαδή το Σύμπαν τρισυπόστατο, ήτοι από  Χώρο,  Χρόνο και τον Άνθρωπο. Διότι η έλλειψη ενός εκ των τριών ακυρώνει την έννοια του Σύμπαντος.  Αλλά αν ο άνθρωπος δεν είχε ανεπτυγμένη την συνείδηση του ώστε να αντιλαμβάνεται έννοιες πολύπλοκες , όπως το Σύμπαν, τότε δεν θα υπήρχε κατ’ αυτούς Σύμπαν. Επομένως θεωρούν και την συνείδηση ότι είναι μιά παράμετρος του Σύμπαντος. Όμως αν δεν είμαστε εμείς οι γήινοι παρατηρητές και μάρτυρες της υπάρξεως του σύμπαντος, μπορεί να  είναι άλλα όντα σε άλλους συμπαντικούς πλανήτες. Και αυτοί απαντούν ότι έως ότου διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν κι’ άλλα νοήμονα όντα στο Σύμπαν έχουμε ακεραία την ευθύνη να συνειδητοποιούμε  την ύπαρξη του  «Ανθρωπο-χωροχρόνου» ως η μοναδική «νοούσα συνείδηση» σ’ αυτό΄(ΦΙΛΟΚΟΣΜΙΑ , Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ομώνυμος εκδότης, Αθήνα Απρ. 2004) Ο καθηγητής κ. Παρασκευόπουλος τεκμηριώνει την άποψη του ως εξής:           «..ας πάρουμε την συνείδηση ενός παιδιού άκληρου ζευγαριού που δεν γεννήθηκε ποτέ . Για το παιδί αυτό δεν υπάρχει σύμπαν. Αλλά και για τους πεθαμένους δεν υπάρχει σύμπαν . Αν χαθεί η μοναδική μορφή στο σύμπαν  που συνειδητοποιεί τον  θεό τότε θα χαθεί και ο ίδιος ο θεός, ο οποίος είναι δημιούργημα του ανθρώπου»

                                 Θρυμματισμένος Κομήτης

Crumbling Comet

Κομήτες: Οι Αλήτες του Διαστήματος.Το φως του είναι ισοδύναμο με 12 πλήρεις Σελήνες. Το λαμπρότερο θραύσμα του είναι το άνω F και το κάτωθι τούτου C. Μην φοβηθείτε διότι η τροχιά του είναι 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη . Οι φωτεινές ουρές είναι ιονισμένα από τον ήλιο αέρια σκόνης . Παρόμοιο φαινόμενο παρατηρείται στα αέρια των αεροπλάνων  κάτω από  ορισμένες συνθήκες.

 Η Αύξηση της Πολυπλοκότητος Γιατί θα πρέπει να δεχθούμε αυτό το αξίωμα, αφού δεν μπορεί να αποδειχθεί με αδιάσειστα επιστημονικά τεκμήρια ; Ιδού δύο λόγοι :
1/ Εάν δεχθήκαμε τις ανακαλύψεις των  ανθρώπων της αντεξέλιξης που προαναφέρθηκαν , πρέπει να δεχθούμε και το τελευταίο αξίωμα, γιατί κινείται προς  την ίδια κατεύθυνση. Αφού οι τρείς προηγούμενες ανακαλύψεις συνεχώς κατεβάζουν τον άνθρωπο από το βάθρο του δεν θα ήταν περίεργο η τέταρτη να τον ανέβαζε ;
2/ Το διαθέσιμο αρχείο απολιθωμάτων των τελευταίων 540 εκατομμυρίων ετών μας αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια τάση για δημιουργία όλο και πιο πολύπλοκων οργανισμών . Ο τέταρτος πυλώνας διέκοπτε αυτή την πορεία γιατί ο άνθρωπος δεν θα δεχόταν ποτέ να μοιραστεί τον πλανήτη με ένα πλάσμα πιο ευφυές απ‘ αυτόν. Γι’ αυτό οι λιγοστές προσπάθειες ορισμένων λαών να ξεφύγουν απο τον κανόνα αυτό και να δημιουργήσουν πολιτισμό απέτυχαν παταγωδώς, διότι καταπνίγηκαν στο αίμα από τους αμαθείς και σκοταδιστές. Το αξίωμα που προτείνεται συνεχίζει την πορεία προς όλο και πιο πολύπλοκα (και ευφυέστερα ) όντα .
Προορίζουν ένα όν ευφυέστερο από εμάς σαν υπηρέτη μας και όχι σαν διάδοχό μας . Αντί αυτών προτείνεται ένας μόνο κανών :  Όταν θα μπορούμε να ορίσουμε με μαθηματικούς τύπους τι είναι η «πολυπλοκότητα» τότε θα μπορούμε να προβλέψουμε πότε ο διάδοχός μας θα επιλέγει να συνυπάρχει με προηγμένες μορφές ζωής και πότε θα τις εξοντώνει για να διασφαλίσει χώρο για την εξάπλωσή του . Από τον Σωκράτη μέχρι σήμερα πέρασαν πολλοί αιώνες φιλοσοφικής αναζήτησης . Αναζήτηση άκαρπη (δεν καταλήξαμε σε ένα καθολικά αποδεκτό φιλοσοφικό δόγμα) γιατί ήταν ανθρωποκεντρική . Μόνον ο Πλάτων μόλις που άγγιξε τα σύνορα της Μή Ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας , ενώ οι φυσικοί και ατομκοί φιλόσοφοι τα ξεπέρασαν , αλλά χάθηκε σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος των έργων τους.
Η λογική μας είναι άκαρπη γιατί οι  επιδιώξεις του απλού ανθρώπου είναι αντιφατικές (πχ η επιθυμία του να αποφασίζει ο ίδιος πόσα παιδιά θα κάνει έρχεται σε αντίφαση με την επιθυμία του να ζεί σε ένα περιβάλλον καθαρό και με αφθονία τροφής ) . Η αυριανή εποχή θα απαιτήσει την πλήρη νομοτέλεια για να μπορέσει ο άνθρωπος ή τα θαυμαστά δημιουργήματα του να ταξιδεύσουν σε μακρά ταξίδια στο διάστημα. Για όποιον όμως αποδεχθεί ότι σκοπός του ανθρώπου είναι να κατασκευάσει ένα όν τελειότερο από τον ίδιο , η φιλοσοφική αναζήτηση έχει φθάσει στο τέλος της . Όμως με τις αναζητήσεις αυτές μπορούμε πολύ εύκολα να πέσουμε στον πιό σκληρό ολοκληρωτισμό . Αν χρησιμοποιήσει αυτήν την ολοκληρωτική λογική κάποιος στυγνός δικτάτορας , θα επιβάλει στην γήινη κοινωνία ένα φασιστικό καθεστώς στο οποίον οι άνθρωποι θα γίνουν νούμερα ή και δούλοι των μηχανών. Εντελώς απρόσμενα η Αναθεωρημένη Ανθρωπινή Αρχή μπορεί να δώσει απαντήσεις σε δύο αναπάντητα ερωτήματα : Τι είναι «αρετή» ; (Το θέτει ο Πλάτων σε έναν από τους διαλόγους του χωρίς να δίνει απάντηση )
«Αρετή είναι η ικανότητα του ανθρώπου να διακρίνει ότι υπάρχουν πράγματα που αξίζουν πολύ περισσότερο από      το άτομό του . Για παράδειγμα , ο ενάρετος στρατηγός διακρίνει ότι η νίκη του στρατού του αξίζει περισσότερο   από την δική του υγεία και ευμάρεια ή και από την ζωή του ακόμη. Ο ενάρετος πολιτικός διακρίνει ότι ηευημερία των πολιτών αξίζει περισσότερο από την δική         του ευμάρεια και την υγεία»
Όμως οι σημερινοί ηγέτες δεν είναι ενάρετοι και παρασύρονται πιο πολύ απο το χρήμα και λιγότερο από την δόξα. Τι είναι «ωριμότητα» ;
«Ωριμότητα είναι κατάσταση εκείνη του ανθρώπου όπου αναγνωρίζει ότι δεν είναι το κέντρο του Σύμπαντος αλλά είναι απλώς «αστρόσκονη» που απέκτησε Νου Ψυχή ,και Συνείδηση. Για να φθάσουμε όμως ως εκεί που να     είναι οι άνθρωποι ενάρετοι και ώριμοι ίσως διανύσουμε     πολύ χρόνον»

Ο Συμπαντικός  Υπεράνθρωπος

Φρειδερίκος Νίτσε : Από τον  πρόλογο του «Τάδε έφη Ζαρατούστρα » , εδάφιο 3 :
«Όλα τα όντα μέχρι τώρα πλαστούργησαν κάτι         αψηλότερο από τον εαυτό τους και σεις θέλετε να είστε του μεγάλου κύματος η φυρονεριά , και βρίσκετε καλύτερο να γυρίσετε πίσω κατά το ζώο , κι’ όχι να         ξεπεράσετε τον άνθρωπο ; Τι είναι ο πίθηκος για τον   άνθρωπο ; περίγελο , ντροπή λυπητερή . Ολόιδιος πρέπει να γίνει κι’ ο άνθρωπος για τον Υπεράνθρωπο : περίγελο ,    ντροπή λυπητερή …Να εγκληματείς εναντίον της Γής , αυτό είναι το    έγκλημα το πιο στυγνό στον κόσμο ….»
Από τον  πρόλογο του Ζαρατούστρα , εδάφιο 4 :
          «Το μεγάλο στον άνθρωπο βρίσκεται στο ότι είναι    γιοφύρι , όχι σκοπός .
          ….Εθελοθυσιάζονται όμως για τη γής , για να γενεί μια     μέρα η γής το κτήμα του υπερανθρώπου . Αγαπάω ό,τι         ζεί για να μαθαίνει , και θέλει να μαθαίνει , για να           ανατείλει μια μέρα ο υπεράνθρωπος»
Οι ομιλίες του Ζαρατούστρα , Τα πάθη και οι ηδονές :
          «Ο άνθρωπος είναι κάτι που είν’ ανάγκη να ξεπεραστεί     …»
 Για τη Μόρφωση είπε :
«Καμαρώστε λοιπόν τους παραπανίσιους ! Κλέβουν τα     έργα των εφευρετών και τους θησαυρούς των σοφών : κι’ αυτή την κλεψιά την ονομάζουν μόρφωση . Και δίπλα τους καταντάν σ’ αυτούς αρρώστια και κακομοιριά»
Οι μύγες της αγοράς :  
          «Αλάργα ( μακριά ) από την αγορά ( από το μέρος που      μαζεύεται ο όχλος ) και τη δόξα πραγματοποιείται κάθε          μεγάλο : αλάργα από την αγορά και τη δόξα κατοικούσαν       οι δημιουργοί νέων αξιών ……
   Εκδίκηση και    σαρκασμό σ’ όσους δεν είναι όμοιοί μας . Τέτοιο όρκο      κάνουν οι καρδιές των ρογαλίδων(αράχνες ) : (εννοεί μάλλον τους ομιλούντες   περί σοσιαλισμού και κομμουνισμού )
……….Ώ κήρυκες της ισότητας , η τυραγνική μανία της     αδυναμίας σας φωνάζει : ισότητα . οι πιο απόκρυφες   τυραννικές ορμές σας από δώ και πέρα μασκαρεύονται     με τα’ όνομα της αρετής»
Κοιτάξτε τριγύρω στην φύση, θα δείτε τίποτα ίσιο με το άλλο; Όχι βέβαια. Οι Έλληνες δεν μίλησαν ποτέ για ισότητα, αλλά  για Δικαιοσύνη και Ανάγκη . Αυτές οι δύο πανάρχαιες θεές που βρίσκονται πάνω και από τους θεούς κινούν τον κόσμο.,,,Μ’ αυτούς τους κήρυκες της ισότητας δε θέλω να με μπερδεύουν . Γιατί η δικαιοσύνη έτσι μιλάει σε μένα : «οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι» . Μήπως έχει δίκαιο;
Παλαιοί και καινούργιοι πίνακες :
«Μα στο μπουλούκι όποιος ανήκει , χάρισμα θέλει τη       ζωή . Όμως εμείς οι άλλοι , που μόνη της μας δόθηκε η           ζωή – πάντα στοχαζόμαστε – τι καλύτερο έχουμε για     αντάλλαγμα να της προσφέρουμε»
 Ο Εγκέφαλος μας μεγαλώνει. Ο Άνθρωπος χρησιμοποιεί σήμερα μόνον το 9% του εγκεφάλου του , των κυττάρων δηλαδή που παράγουν την νόηση . Όταν δε  έγινε ο άνθρωπος homo sapiens πριν  περίπου  500.000 έως  1.000.000 χρόνια  χρησιμοποιούσε μόνον το 7%. Ο Αϊνστάιν λένε ότι χρησιμοποιούσε το 9,5% .  Στην ίδια αναλογία πρέπει να εντάξουμε και τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους που ανεκάλυψαν εκείνη την εποχή πράγματα που ακόμη δεν έχουν ξεπερασθεί από τους συγχρόνους μας. Σκέπτεστε λοιπόν τι θα συμβεί , αν το ποσοστό αυτό αυξηθεί  στο 12% ή και 15% ; Τότε θα γίνει εντελώς διαφορετικός ο άνθρωπος. Θα μπορεί να λύνει τα προβλήματα του καλύτερα από ότι σήμερα και να μην έχει ανάγκη από μύθους και θαύματα αγίων στην ζωή του , αφού θα γνωρίζει όλη την αλήθεια. Αν βέβαια δεν καταστραφεί ως τότε από κάποια βλακεία ή το τυχαίο. Όλα δείχνουν ότι το ανθρώπινο γένος έχει υποστεί   μετάλλαξη τους δύο τελευταίους αιώνες , δηλαδή μετά την βιομηχανική επανάσταση και ιδιαιτέρως το δεύτερο ήμισυ   του 20 ού αιώνος. Είναι ασύγκριτος ο όγκος της γνώσης που έχει συσσωρεύσει ο σύγχρονος άνθρωπος της πληροφορικής τις τελευταίες δεκαετίες . Αυτή μπορεί να συγκριθεί  με ολόκληρη  την προγενέστερη γνώση στην  ιστορία του ανθρώπου. Όμως το ανησυχητικό είναι ότι προς το παρόν δεν κάνει καλή χρήση αυτών των γνώσεων.


ΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΟΝ
 ΤΡΙΑΚΟΣΤΟΝ   ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΙΟΓΕΝΩΝ - ΑΤΛΑΝΤΩΝ


Από τους Βάλτους της Ιστορίας Έλα φίλε αναγνώστη να περάσουμε με την πρωτόγονη ξύλινη βάρκα τους βάλτους της Ιστορίας πριν βγούμε στ Ιλίσια Πεδία. Έτσι θα αντιληφθείς τα ανεξήγητα, δηλαδή, γιατί έχουν τόσο μίσος μέσα τους και γιατί ειδικά στους Έλληνες; Φυσικά οι άνθρωποι του σκότους έχουν τον τρόπο να  τα παραποιούν  και να τα γελοιοποιούν όλα . Όμως εσύ να ερευνάς και να  κυνηγάς την γνώση, αυτή που σκοπίμως σου στερούν , για να σε κρατούν σε δουλεία και στη ‘δουλειά’, αντί να παράγεις έργο. Γιατί δεν θέλουν να σου πάρουν πλέον μόνον ότι αγαθό έχεις(την ελευθερία, την δημοκρατία και την αξιοπρέπεια σου), δεν θέλουν μόνο να σε εκφυλλίσουν και να φύγεις από την πατρίδα σου-όπως κάνουν με τους Παλαιστίνιους-  και να πας να αναγεννήσεις με το πνεύμα σου και τους άλλους λαούς. Αυτό το έχουν ήδη κάνει πολλές φορές στο παρελθόν  οι άνθρωποι του σκότους, και έχουν αποτύχει οικτρά. Πέντε Πολιτισμούς ως τώρα έφτιαξες και τώρα σου μέλλει για άλλη μία φορά να τους βγάλεις από τα φοβερά τους αδιέξοδα . Διότι εσύ ξαναγεννιέσαι σαν το μυθικό Φοίνικα από τις στάχτες σου. Είναι αλήθεια ότι οι εκστρατείες των Περσών, οι Ρωμαϊκές Λεγεώνες, η Βυζαντινή θεοκρατία, η μακρά παρένθεση των Οθωμανών Τούρκων , ο Α! και Β! Παγκόσμιος Πόλεμος, η δήθεν Ευρωπαϊκή Ένωση  και η οικονομική ενοποίηση αυτής , τέλος η «Παγκοσμιοποίηση» όλα ήσαν ένας κακός εφιάλτης-μια παρένθεση- στην εξέλιξη του παγκόσμιου Πολιτισμού. Πρόσφατα η Μετανάστευση των Ελλήνων σε ξένες χώρες που κάποιοι την ονόμασαν «ευλογία»   ανήκει σ’ ένα σχέδιο διαλύσεως και αφομοιώσεως των Ελλήνων σε ξένες χώρες  που έχει το όνομα OVERKILLΘέλουν να σέρνεσαι ψυχικά να τους δοξάζεις πνευματικά  και τέλος από ευχαρίστηση και μόνον να σε σκοτώνουν , γι’ αυτό που τόλμησαν και έκαναν οι πρόγονοι σου και πρόσφατα  οι  παππούδες σου και οι πατέρες σου , να αντισταθούν και να τους εξευτελίσουν , αρχής γενομένης από την Περσική εισβολή, την άρνηση παράδοσης της Πόλης , το Ελευθερία ή Θάνατος του 1821  και τελευταία τα ΟΧΙ  στην Βόρειο Ήπειρο , στο Αιγαίο , την απόρριψη του  Σχεδίου  Αννάν στην Κύπρο και τώρα στον σφετερισμό του ένδοξου ονόματος της Μακεδονίας μας που επιχειρούν. Σε βλέπουν σαν ξένο σώμα στη Γη και σε θεωρούν ότι ήλθες από ξένο πλανήτη για να τους εκπολιτίσεις και γι’ αυτό σε μισούν και σε επι βουλεύονται. Ακόμη παραμένουν κατά βάθος βάρβαροι. Αν τους ξύσεις λίγο την επιδερμίδα θα βρεις τα γονίδια του αιμοχαρούς κατακτητή της Κεντρικής Ασίας ή των ανθρώπων που ζούσαν στα δάση και στις ερήμους και έκαναν ως πρόσφατα ανθρωποθυσίες.  
Ο Πόλεμος μεταξύ Διογενών -Ατλάντων.  Στην σημερινή εποχή που οι ελληνικές αξίες και ιδέες  έχουν γίνει σκιά ενός ενδόξου παρελθόντος  υπάρχουν ακόμη άτομα που είχαν , έχουν και θα έχουν σαν σκοπό και ιερή παρακαταθήκη τη διαφύλαξη  της ελληνικής κληρονομιάς και  την προστασία   ενός λαού , που  επί 15.000 έτη έδινε το ζείδωρο πνεύμα  σ’ αυτόν τον κόσμο . Ας μεταφερθούμε παλιά , πολύ παλιά  πίσω στο χρόνο και για την ακρίβεια στο 9.600 προ εποχής (ΠΕ) . Τότε διεξήχθη ο πόλεμος μεταξύ  των Διογενών Ελλήνων και των υιών του σκότους Κρονίων  Ατλάντων. Ελληνικό πολιτισμό είχαν και οι μεν και οι δε,  αλλά οι Άτλαντες παρέκλιναν και η εξέλιξη τους οδήγησε στην αλαζονεία και στην ύβρι. Οι Άτλαντες ήσαν μαθητευόμενοι των Ελλήνων  αρκετές χιλιετίες  και οι Έλληνες τους έλεγαν να είναι υπομονετικοί , ώστε κάποτε  ν’ αποκτήσουν κι’ αυτοί  τα μυστικά των μυστικών αλλά και το «Γνώθι Σ’ αυτόν» -εξ ου και το όνομα Άτλαντες , που σημαίνει  «αυτοί που δεν έχουν υπομονή».  Οι Άτλαντες ανυπομονούσαν  να γίνουν κι’ αυτοί σαν τους Έλληνες και επαναστάτησαν θέλοντας να φθάσουν τη σοφία  των Ελλήνων Διογενών .
Πόλεμος με Οπλα Μαζικής Καταστροφής; Ο Πόλεμος που ακολούθησε(Πλάτων -Τίμαιος) είναι κάτι το ασύλληπτο  για τα σημερινά ανθρώπινα δεδομένα, αφού χρησιμοποιήθησαν υπερόπλα. Τα όπλα αυτά ήσαν  φτιαγμένα  απ’ τους ίδιους τους Θεούς οι οποίοι τότε κυβερνούσαν τη Γη, αν και οι τελευταίοι είχαν προειδοποιήσει  τα παιδιά τους, τους Έλληνες , να μην γίνει κάτι τέτοιο. Αποτέλεσμα: Ολόκληρη  η ήπειρος μέσα σε μιά νύχτα καταβυθίστηκε , μέσα σε μιά τρομακτική καταιγίδα από λάβα και θειάφι. Όσοι εκ των Ατλάντων σώθηκαν κατέφυγαν στα παράλια της κοντινής ηπείρου (της σημερινής Αμερικής)   και οι Ελληνες δυτικά, προς την Αλγερία και Ισπανία (στη χώρα των Βάσκων) όπου και διέσωσαν την αφήγηση  της καταστροφής της ηπείρου. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι τι έγινε μετά την εξαφάνιση  της Ατλαντίδος. Ο πόλεμος αυτός, όσο κι αν κράτησε ήτο εξουθενωτικός για τους Έλληνες και ο κίνδυνος να περάσουν σε λάθος χέρια τα θεία μυστικά τους , ήτο μεγάλος . Τότε οι αρχιερείς   σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες  δημιούργησαν  μία ομάδα, την «Έψιλον». Την ονόμασαν έτσι  επειδή οι Έλληνες θεοί (και κατά συνέπεια και οι απόγονοι τους) προέρχονται απ’ το άστρο Έψιλον του Σειρίου. Με σκοπό να προστατεύσει   την Ελληνική φυλή και να κρατήσει ζωντανές τις αξίες της. Με τελετές και με μυήσεις τα κατάφεραν και το Ελληνικό γένος  μπόρεσε να αναγεννηθεί  μέσα από τις στάχτες του. Το γράμμα «Ε» θα το δείτε σε πολλές παραστάσεις  σε αμφορείς, βάζα σε διάφορα μουσεία(βάζο μουσείου Βερολίνου με υπογραφή κάτω χαμηλά «Ομάς Ε») , αλλά και στους Δελφούς μαζί με το γράμμα Ι ως  «ΕΙ» Πολλά έχουν γραφεί για το θέμα, ωστόσο η αχλύ παραμένει  διότι όλα αυτά ανάγονται στην Ορφική φιλοσοφία ή οποία  είχε ως αρχή την μυστικότητα. Αυτός ο Πόλεμος δεν έχει ακόμη τελειώσει, διότι είναι διαχρονικός.
Υπάρχει Ομάδα  Διογενών (=Ομάδα Ε) ; Φημολογείται ότι ήταν μέλη της ο Ωνάσης και άλλα μεγάλα ονόματα του πλούτου και της Επιστήμης .  Αν υπάρχει αυτή η ομάδα η δράση της είναι ιδιαίτερα φτωχή . Μπορεί όμως να είναι και μεγάλη αλλά υπόγεια. Πού ήταν όμως στην Κυπριακή Τραγωδία; Πού ήταν στην κρίση των Ιμίων ; Πού ήταν στη σύλληψη του Οτσαλάν ; Που είναι στην καταστροφή που συντελείται εδώ και άνω του μισού αιώνος στην Ελλάδα αλλά και στον πλανήτη μας με τους τέσσερες παγκοσμίους πολέμους(Α! & Β ΠΠ, Ψυχρό Πόλεμο , Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας); Τι κάνει για το θέμα της κλοπής του ένδοξου ονόματος της Μακεδονίας από ένα εκτρωματικό , τεχνητό και αδύναμο κρατίδιο, με δυνατούς όμως προστάτες. Αυτό ως γνωστόν  διεκδικεί με ανιστόρητους και ανύπαρκτους τίτλους «αλυτρωτικά εδάφη» και τον ένδοξο Αλεξανδρινό Πολιτισμό .  Τί έκανε όλα αυτά τα χρόνια για την αντιμετώπιση  των ιταμών επεκτατικών διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Θράκη; Τι έκανε ως τώρα για να αντιστρέψει το κλίμα σήψης, διαφθοράς και κατάπτωσης  κάθε αξίας και κάθε αρετής σ’ αυτόν τον τόπο; Η κραυγαλέα απουσία της σ’ αυτά τα επεισόδια μας  λέει ότι η Ομάδα των Διογενών δεν έχει  οργανωθεί ως τώρα, αλλά και αν υπάρχει ενεργεί ανεξάρτητα και ασύνδετα ο ένας από τον άλλον. Λέμε «ως τώρα» γιατί  φαίνεται δύσκολο να διαψευσθούν οι προσδοκίες τόσων ανήσυχων πνευμάτων .

Ποία η σχέση με τον Αστερισμό Σείριο
Ο Σείριος είναι ένα λαμπερό αστέρι .  Έχει ακτίνα 1,5 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο , η μάζα του  είναι 2,5 φορές  μεγαλύτερη από την μάζα του ηλίου και είναι 35 φορές φωτεινότερος από αυτόν. Εχει θερμοκρασία επιφανείας 11.200C, τόση όση είναι σε χιλιόμετρα η απόσταση μεταξύ Πυραμίδων Χέοπος και Γιουκατάν  Μεξικού, αλλά τόση είναι σε μέτρα ανα δευτερόλεπτο   και η ταχύτητα διαφυγής των σωμάτων από την έλξη της Γης.
*Ο Σείριος αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες  του κόσμου  με τα ονόματα Σείριος, Ζούρια, Σουρ ,Σήειρ, Οσιρις κλπ   Αλλά η πανίσχυρη χριστιανική θρησκεία, για να σβήσεικάθε συσχετισμό της Γης με το ζωηφόρο άστρο, προσπάθησε   να αφανίσει κάθε στοιχείο ,    καταστρέφοντας τις βιβλιοθήκες (Αλεξανδρείας, Περγάμου, Αθηνών κλπ). Επίσης ονόμασε  το αστέρι διάβολο και       απαγόρευε ακόμα και τη προφορά του ονόματος ‘Εωσφόρος’, χωρίς καν να ξέρει  τι σημαίνει(δηλαδή αυτόςπου φέρνει το Φως) Εισήγαγε επίσης  μέσα στο δόγμα της          πίστεως την Αποκάλυψη , αιρετικό βιβλίο μη αποδεκτό αρχικά ως κανονικό , μέσα στο οποίο ο Χριστός αποκαλεί  τον εαυτόν του «Πρωινό Αστέρι» έτσι όπως αποκαλείται           εδώ και 22.000 χρόνια ο Σείριος
 Το Απολλώνειο και Διονυσιακό Πνεύμα.Η Ομάδα αυτή δεν ανήκει σε καμιά πολιτική οργάνωση , διότι  αυτά  είναι κακέκτυπα δημιουργήματα ή τα αρνητικά των Αρχαίων Ελληνικών προτύπων. Μόνο διακονούν τις Ελληνικές αξίες οι  κυριότερες εκ  των οποίων είναι το Απολλώνιο και το Διονυσιακό Πνεύμα( η Αλήθεια και ο Ανθρωπισμός) Όλοι πιστεύουν και εμπνέονται από την Ελλάδα και παίρνουν πνευματική ενέργεια από αυτήν .
*Σκοπός τους είναι η συμφιλίωση των λαών ( έτερος συμβολισμός του ‘Ε’ είναι και η ΕΝΩΣΗ) εν αντιδιαστολή προς τους βαρβάρους οι οποίοι διχάζουν τους λαούς για να         τους εξουσιάζουν. Έτερος σκοπός τους είναι η κατάργηση των ναρκωτικών και η αντιμετώπιση της μετωπικής επιθέσεως των βαρβάρων εναντίον της Ελληνικής επικράτειας από παλιά  και μέχρι σήμερον. Ο τελικός  σκοπός της Ομάδος «Ε» είναι η εξάπλωση του Ελληνικού πνεύματος σε όλο τον κόσμο , όπως συνέβη στην εποχή του           Μ. Αλεξάνδρου.
Τα θρυλούμενα Υπερόπλα. Ο Μύθος αρχίζει , όσων  ισχυρίζονται ότι η Ομάδα Ε  διαθέτει μυστικά όπλα με τα οποία θα μπορούσε το Ελληνικό Κράτος να αντιμετωπίσει όχι μόνον την Τουρκία αλλά και κάθε προκλητικό και επίβουλο εχθρό , όπως λ χ το κρατίδιο των Σκοπίων, με τις παρανοϊκές του διεκδικήσεις. Όμως αυτό δεν γίνεται διότι  η Ελλάδα σήμερον κυβερνάται από τον Σιωνισμό και οι Έλληνες τελούν υπό σιωνιστική κατοχή, χειρότερη και από την ναζιστική τοιαύτη. Ο γράφων δεν μπορεί ούτε να διαψεύσει ούτε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη τέτοιων υπερόπλων από την Ομάδα «Ε» . Όμως θρυλούνται πολλά για δήθεν ‘υπερόπλα μπέβατρον’ , ‘πλάσματος ύλης’, καθώς επίσης και για ανακάλυψη κυμάτων μη Ερτζιανών  , τα οποία δημιουργούν πύρινες ενεργειακές σφαίρες(James Bond, στο ‘Goldeneye) και  παράγουν τετραδιάστατα κύματα σε κάθε σημείο του χωροχρόνου. Αν υπήρχε Ελληνική Κυβέρνηση ανεξάρτητη από δεσμεύσεις των ξένων κέντρων εξουσίας   με   εθνική πολιτική , θα έπρεπε να προχωρήσει στην έρευνα τέτοιων όπλων για την ποιοτική αναβάθμιση της  άμυνας της χώρας Ο γράφων   αμφισβητεί και διερωτάται:
Που είναι σήμερα κρυμμένα αυτά τα υπερόπλα ;
Που είναι τα εργαστήρια ερευνών  ;
Που φυλάσσονται αυτά ; Μερικά από τα ερωτήματα
 Πληροφορίες που διέρρευσαν από το Ιράκ λένε ότι  έγινε  δοκιμή τέτοιων πύρινων ενεργειακών σφαιρών από τους Αμερικανούς  με φοβερά αποτελέσματα. Πάντως εκείνο που μπορώ να προσθέσω είναι ότι κάθε νέος πόλεμος δεν γίνεται με τα όπλα του προηγουμένου πολέμου , αλλά με νέα υπερσύγχρονα όπλα που τα κρατούν επτασφράγιστο μυστικό είτε στους φωριαμούς ασφαλείας, είτε  κατασκευάζουν  τα πρωτότυπα τους και τα δοκιμάζουν στο πεδίον των ασκήσεων και στα θέατρα του πολέμου. Επίσης θα ακούσετε πολλά  για δήθεν οργανώσεις της Ομάδος «Ε» (Οδυσσεύς, Αετοί του Ολύμπου  , Μήδεια κλπ) που εδρεύουν σε διάφορες χώρες και συνεργάζονται με  τις  ξένες οργανώσεις άλλων  χωρών που έχουν τους ίδιους σκοπούς . Θα ακούσετε για συνόδους πλανητών και για προφητείες δήθεν  διαφόρων συμβάντων  , πράγματα που εμπίπτουν περισσότερο στην σφαίρα της αστρολογίας  παρά της λογικής.  Προβλέπουν ότι θα υπάρξει πλήρης αναρχία  στις ΗΠΑ και θα ξεσπάσει   φοβερό οικονομικό κραχ , μεγαλύτερο απ’ αυτό του 1929. Οι Άριστοι Έψιλον περιμένουν τον τελευταίο καλό οιωνό, και καλός οιωνός είναι  ότι ο πανεπόπτης Ζευς θα μείνει πίσω στη Γη και θα επιβλέπει  τα πάντα ενώ στην πρώτη γραμμή θα βρίσκεται ο νικητής Έλληνας  θεός του πολέμου, ο τρομερός  Άρης.

Τα Μεγάλα Ψεύδη
Στην εποχή μας έχουν παγιωθεί και αποκρυσταλλωθεί ψεύδη ως οιωνοί αλήθειες, δια της μεθόδου όχι της λογικής αλλά του «πολιτικώς ορθού» Πρόκειται για τον πιό ακραίο δογματισμό και την  διαστρέβλωση του πνεύματος και της σκέψης  με την βοήθεια των ΜΜΕ. Μερικά από αυτά τα παράδοξα είναι ότι :
1/  Η Ιστορία της Ελλάδος αρχίζει το 800 π.Χ -δηλαδή ολίγον πριν αρχίσουν του Ολυμπιακούς Αγώνες  - ή το 1200 π .Χ μετά την ανακάλυψη της Τροίας από τον Σλήμαν κι’  ας τους διαψεύδουν τα Ορφικά που ανάγονται σε εποχές 12.000 ετών Π.Ε
2/ Οι Έλληνες ταξίδευαν στην Αμερική πολύ προ του Κολόμβου , αλλά και στον Ινδικό και Ειρηνικό ωκεανό   , όπως μαρτυρούν η ιστορία , η αρχαιολογική έρευνα , η γλώσσα των λαών κ.α
3/Οι Έλληνες ανακάλυψαν τα γράμματα και δεν  πήραν τα σύμφωνα από τους Φοίνικες, που εμφανίσθηκαν πολύ αργότερα στο προσκήνιο της Ιστορία.
4/ Ο Πρώτος Παγκόσμιος Ανθρωπιστικός Πολιτισμός εγεννήθη στην Ελλάδα και ουδεμία άλλη φυλή στον κόσμο είναι αρχαιοτέρα της Ελληνικής.  Ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι αυτοφυής, γηγενής  και δημιούργημα  του πανάρχαιου Ελληνικού λαού, ο οποίος είναι γέννημα και θρέμμα αυτής της γης και του αθάνατου ελληνικού πνεύματος.
5/ Την επίμονη και συστηματική προσπάθεια από παλιά και πιό πολύ σήμερον  όλων των ξένων συγγραφέων για την παραποίηση και διαστρέβλωση της Ελληνικής Προϊστορίας   και κατ’ επέκταση της Παγκόσμιας Προϊστορίας. Αυτή αρχίζει από πολύ παλιά και ευθύνονται και Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς που επεσκέφθησαν και εκπαιδεύθηκαν στην Αίγυπτο, μεταξύ δε τούτων  Ο Ορφεύς, Δαίδαλος, Όμηρος, Λυκούργος, Σόλωνας, Δημόκριτος, Πυθαγόρας , Πλάτων, Εύδοξος κ.α και φυσικά  και ο επονομασθείς ως παραμυθάς Ηρόδοτος, ο οποίος είπε ότι πήραμε τα σύμφωνα από του Φοίνικες.
6/ Ανθελληνικές  στάση κατά του Ελληνικού Πνεύματος:
α/ από τον εβραϊκής καταγωγής αυστριακόν Ερνέστο Μαχ . Αυτός όμως πήρε την δέουσα απάντηση  από τον  επίσης αυστριακό νομπελίστα Ερβιν Σρέντιγκερ
β/από τους άγγλους ιστορικούς Τόυνμπυ και του δημοσιογράφου Χόλντευ με το βιβλίο του «Η Ελλάς χωρίς κολώνες»  που περιέχει υβριστικές απόψεις και επεκτείνοντας ξεδιάντροπα την ιστορία των Εβραίων στις 3.000 χρόνια .
γ/ Στις διάφορες ανθελληνικές γεωγραφικές, ταξιδιωτικές    εκδόσεις , μελέτες στο ΝΑΤΟ,  σε στρατηγικά ινστιτούτα κ.α δημοσίευση ανθελληνικών απόψεων .
δ/ Δημοσιεύματα στο επίσημον όργανον του Βατικανού από τον καθηγητή του πανεπιστημίου Λατερανού της Ρώμης  που λέγει ότι ο Αριστοτέλης και Ισοκράτης ήσαν παγκόσμιοι ρατιστές  και ότι ο αρχαίος Ελληνισμός υπήρξε μία από τις αρνητικές σελίδες της ιστορίας.
ε/ Η Ευρωπαϊκή Ιστορία του Ντιζορέλ που αγνοεί την Αρχαία Ελλάδα και αρχίζει από τον Καρλομάγνο και τον Ιουδαιοχριστιανικό Μεσαίωνα.
ζ/ Οι δηλώσεις πολλών (όπως λ χ του Ντεμιρέλ στο Παρί Ματς, αλλά και δυστυχώς και Ελλήνων  δήθεν προοδευτικών) που αμφισβητούν την φυλετική συγγένεια των Αρχαίων Ελλήνων με τους σημερινούς Έλληνες. Ομως ουδεμία άλλη φυλή είναι αρχαιοτέρα της Ελληνικής. Αυτή ανέπτυσσε αδιάκοπα την δράση της από τους προϊστορικούς χρόνους στον Ατλαντικό και Ειρηνικό και φυσικά και μέσα στην Μεσόγειο , η οποία κατά τον Αριστοτέλη εθεωρείτο «Λίμνη Ελληνική»
η/ Οι τελευταίες ανθελληνικές δηλώσεις του μεσολαβητού για το Μακεδονικό Νίμιτς , ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξανδρο ως σφαγέα των λαών κ.α
θ/   Σε διεθνές λογοτεχνικό σωματείο «Πεν Κλάμπ» με έγγραφο του στο ομώνυμο ελληνικό σωματείο ζητεί την αναγνώριση της Μακεδονικής διαλέκτου και την καθιέρωση της σε όλη την Μακεδονία .
ι/ Η εξυφαινομένη έξωθεν ανθελληνική προπαγάνδα υπέρ του κρατιδίου των Σκοπίων και εις βάρος της Μακεδονίας μας, της αμφισβήτησης του Αιγαίου από τους Τούρκους, της ενισχύσεως του Αλβανικού μεγαλοιδεατισμού (Τσάμηδες  της Τσαμουργιάς) και άλλων ανθελληνικών   ενεργειών που θα χρειαζόταν τόμος για την αναγραφή των. Δυστυχώς αρκετοί από τους ιθύνοντες Έλληνες  της εποχής μας , όχι μόνον έχουν περιφρονήσει  , αλλά και κακομεταχειρίζονται  την ασύγκριτον αυτήν κληρονομία μας , την οποίαν ίσως να θεωρούν και ως δυσβάστακτων βάρος , διότι αγνοούν την γλώσσαν των αρχαίων κειμένων οι αμαθείς, αφού τους αρχαίους συγγραφείς οι περισσότεροι εξ αυτών τους γνώρισαν από την μετάφρασιν των εις ξένας γλώσσας, και γι’ αυτό την απελάκτισαν. Και πρώτος ο «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής. Οι κίνδυνοι που μας απειλούν είναι μεγάλοι και άμεσοι, Ανάγκη για προσπάθεια αφυπνίσεως εκείνων  που πρέπει να δράσουν  για να αποφύγομεν εκ νέου την υποδούλωσιν  που μας απειλεί. Σήμερον πρέπει να γίνει προσκλητήριον όλων των Ελλήνων και φιλελλήνων να πυκνώσουν τις τάξεις των υπερασπιστών της πατρίδος ώστε να μείνουμε ελεύθεροι . Πρέπει να κλείσουμε τα αυτά στις σύγχρονες σειρήνες των ξένων και των ημεδαπών δήθεν ‘προοδευτικών’  κομμάτων, οι οποίοι απεργάζονται με δημαγωγικές εξαγγελίες τα δεινά της πατρίδος και την υποδούλωση και εξανδραποδισμό του Ελληνισμού από προσώπου της Γης. Μην απογοητεύεστε όμως διότι στην ιστορία και στην φύση ισχύει η χαοτική αταξία. Η εξέλιξη των φαινομένων είναι απρόβλεπτη και παρατηρείται κάποτε ένα περίεργο πράγματι φαινόμενο . Γεγονότα τυχαία ή απροσδόκητα και πολλάκις ανέλπιστα μεταβάλλουν την μορφήν του κόσμου  και ανατρέπουν τον ρου της ιστορίας . Η Ανάγκη θα δημιουργήσει εκείνα τα  γεγονότα  που θα ανατρέψουν το σημερινό κατεστημένο , όπως ανετράπη εκ των έσω  και αυτό της Σοβιετικής Ενώσεως. Η Ελλάδα δεν είπε ακόμη το ‘παγκόσμιο τραγούδι’ της
 Κοινωνία  «Διογενών», «Εργατών» και «Κηφήνων»
 Στο ερώτημα: «Ποιος ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό ;» , «Ποιος μίλησε πρώτος για άτομα ;» , «Ποιός υπολόγισε πρώτος τη διάμετρο της Γής ;» , «Ποιος ανακάλυψε πρώτος ότι η Γή στρέφεται γύρω από τον Ήλιο ;»  Οι περισσότεροι φυσικά απαντούν εμείς οι  «Οι Έλληνες !» . Λάθος ! Όλα αυτά τα ανακάλυψαν φωτισμένα πνεύματα όπως οι Διογενείς :  Θαλής ,  Δημόκριτος ,  Πτολεμαίος ,  Αρίσταρχος κ.α.  Ας τους ονομάσουμε όλους αυτούς Διογενείς . Ο Ηράκλειτος είπε «Για μένα  ο ένας αξίζει για 10.000  φθάνει να είναι άριστος» Τέτοιοι Διγενείς υπάρχουν πάμπολλοι σε όλα τα έθνη στις μέρες μας που εργάζονται νυχθημερόν για το καλό της ανθρωπότητος στα εργαστήρια με μοναδικό κέρδος την προώθηση της επιστημονικής Γνώσης και Αλήθειας. Έτσι θεωρούν ότι θα πλησιάσουν την Πρώτη Ουσία, το θείον.
Ο Ομιλών Μπαμπουίνος Μεταξύ αυτών και του μέσου ανθρώπου της Γης υπάρχει τόση απόσταση όσο μεταξύ του μέσου  ανθρώπου  και ενός λεμούριου . Και φυσικά δεν μπορούν αυτά τα πνεύματα να συγκριθούν με τους σημερινούς  ανθρώπους που  παραλογίζονται , ζαλισμένοι από την παράνοια και τα θαύματα του χριστιανισμού και των παράλογων και δογματικών ιδεοληψιών του κατεστημένου . Δεν  διαφέρουν μεταξύ ενός «χιμπατζή» ή «ενός μπαμπουίνου» γιατί η απόσταση μεταξύ του μέσου ανθρώπου (  ανθρώπου της ερήμου, ενός πυγμαίου ή ενός ζουγκλαίου  κλπ ) και του μπαμπουίνου είναι ανύπαρκτη . Για την ακρίβεια , ο μέσος άνθρωπος είναι ένας καταναλωτικός «ομιλών μπαμπουίνος» . Η μόνη διαφορά του  είναι ότι ο άνθρωπος ομιλεί και καταναλώνει . Η ζωή και των δύο κατευθύνεται από εγωιστικά κίνητρα και τοιαύτα επιβίωσης και όλοι σχεδόν επιβιώνουν για το σαρκίο τους και μόνον. Το κέντρο του Σύμπαντος είναι ο εαυτούλης τους .  Ωστόσο ακόμη και αυτός ο ταλαίπωρος άνθρωπάκος έχει κάποιο πρόβλημα να τον βασανίζει και προ παντός να τον φοβίζει η κοινή μοίρα του ανθρώπου, ο θάνατος.
 Οι Διογενείς είναι ένα βήμα εξέλιξης πάνω από τον άνθρωπο . Είναι τα ανθρωπόμορφα όντα που αποδέχονται το αξίωμα ότι σκοπός κάθε πλάσματος είναι να κατασκευάσει ένα όν ανώτερό του . Δεν ξέρουμε ακόμη πώς από τον άνθρωπο γεννιέται κάπου  -κάπου ένας Διογενής . Στις μέρες μας, κατά τα φαινόμενα, γεννήθηκε ένας Διογενής στο σώμα της 15χρονης Προμηθέας -Ολυμπίας-Πυθίας -Κυρήνης . Είναι ένας σπάνιος συνδυασμός γονιδίων που υπάρχουν στους ανθρώπους ; Είναι μετάλλαξη σε κάποιο ανθρώπινο γονίδιο ; Είναι επίδραση της τύχης στον διαμορφούμενο εγκέφαλο του εμβρύου ; Μπορεί και τα τρία να συμβαίνουν  και επί πλέον οι χαρισματικοί Διογενείς να  βρίσκουν κάποιο ανοικτό δίαυλο και να επικοινωνούν με την συμπαντική συνείδηση . Ευχής έργον θα ήτο όπως ολόκληρη η κοινωνία μας αποτελείτο από Διογενείς επιστήμονες-ερευνητές  ή εν πάσει περιπτώσει από τεχνολόγους,  ή έστω από άτομα που αντιλαμβάνονται τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις . Και πάλι αυτό δεν αρκεί διότι: «πάσα επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης   αρετής , πανουργία , ού σοφία φαίνεται» .
Δυστυχώς σήμερον έχουμε πολλούς πανούργους  εμπόρους της επιστήμης και δήθεν διανοούμενους της θολοκουλτούρας.  Δεν υφίσταται και ούτε θα υπάρξει μία τέτοια κοινωνία φωτισμένων, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον. Επομένως κάποια ημέρα οι   Διογενείς θα έχουν φθάσει στην «κορυφή του λόφου» και θα ατενίζουν ολόκληρη  την αλήθεια , την οποία όμως λόγω αμαθείας της μάζης δεν θα μπορούν να την αποκαλύψουν στους «εργάτες και κηφήνες» . Κάτι τέτοιο θα  εξέθετε σε μέγα κίνδυνο τα προσράμματα  τους και την ζωή τους ακόμη. Από εκεί θα προχωρούν με γοργά βήματα προς  πραγματοποίηση του μεγαλειώδους σκοπού των, δηλαδή  της κατακτήσεως του διαστήματος και της εξόδου των από την γήινη βαρύτητα και μιζέρια.  Πιό επικίνδυνοι όμως και από τους «εργάτες και κηφήνες» είναι οι αμαθέστατοι και κακούργοι ολιγάρχες , οι οποίοι ευθύνονται για την παρακμή της Γης και την αμορφοσιά των «εργατών και κηγήνων». Οι Διογενείς θα απομακρύνονται προοδευτικά από τους  ολιγάρχες και τους «εργάτες και κηφήνες» και μέγα χάσμα θα τους χωρίζει, έτσι ώστε,  ίσως αργότερα, αισθανθούν ότι  η απειλή τους από   αυτούς είναι  άμεση.   Η μάζα των  «εργατών και κηφήνων»(ο όρος είναι εκ των μελισσών) θα βρίσκονται εντός του ‘σπηλαίου του Πλάτωνος’ , ενώ οι κακούργοι ολιγάρχες , όντες πιό έξυπνοι από αυτούς, θα είναι εκτός του σπηλαίου και θα τους κρατούν ομήρους    μέσα στο σπήλαιο με  θεοκρατικές και άλλες διχαστικές απάτες , καθώς και με την απειλή των όπλων. Όμως τα μέσα συνεχώς αλλάζουν καθώς οι τροφές και η ενέργεια συνεχώς ελαττώνεται . Επομένως θα γίνει  εφαρμογή μεθόδων  πείνας και δίψας, ναρκωτικών και ψυχοτροπικών φαρμάκων για να τους κρατούν σε ημινάρκωση και υποταγή. 
Οι Ολιγάρχες της  Βαρβαρότητος για ένα διάστημα θα χρησιμοποιούν τους  Διογενείς εκόντες -άκοντες  στα εργαστήρια τους για την παραγωγή οπλικών και άλλων τεχνολογικών συστημάτων για την καθυπόταξη της μάζας των εργατών και κηφήνων που θα βρίσκονται σε συνεχή επανάσταση και αναταραχή και θα καταστρέφουν το Σύστημα. Για την μείωση του πληθυσμού των «εργατών-κηφήνων» αυτοί θα χρησιμοποιούν διάφορα «σφαγεία» πυρηνικού, ραδιολογικού , βιολογικού και χημικού πολέμου, σύμφωνα με την λογική του «Ορνιθοσφαγείου»  Οσο δηλαδή ελαττώνεται η τροφή και αυξάνεται ο πληθυσμός, τόσο περισσότερες κότες πρέπει να οδηγηθούν στο σφαγείο.   Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι άνθρωποι  της αγοράς  που  θέλουν να χρησιμοποιούν στο διηνεκές τους Διογενείς  σαν καταναλωτές και εχθρικούς στόχους για την δοκιμή των νέων όπλων τους, 
 προς διατήρησιν και καθυπόταξιν των  προλεταρίων εργατών και κηφήνων εντός του «σπηλαίου».  Όταν όμως οι Διογενείς  στο μέλλον αποκτήσουν την δυνατότητα μεταναστεύσεως σε άλλον πλανήτη θα  φύγουν από την Γη και θα δημιουργήσουν τις πρώτες πόλεις-αποικίες στο διάστημα ή και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Από εκεί χρησιμοποιούντες  τις νέες αυτές διαστημικές βάσεις και τις αστείρευτες πηγές φυσικής ηλιακής και κοσμικής  ενέργειας που θα έχουν ήδη ανακαλύψει  θα μπορέσουν να εξερευνήσουν πρώτα το ηλιακό μας σύστημα και μετά θα ξεκινήσουν για το Μεγάλη  Οδύσσεια του ανθρώπου  στο εξωηλιακό διάστημα. 
Οι Διογενείς του Πολιτισμού. Επειδή οι δύο πρώτες υποθέσεις έχουν κάποιες πιθανότητες να είναι αληθινές , οι Διογενείς οφείλουν να οικοδομήσουν μια δική τους κλειστή κοινωνία και να αποφύγουν  τους ολιγάρχες. Να μην τους εμπιστεύονται,   να μην τους αποκαλύπτουν όλα τα μυστικά και να φτιάχνουν σκοπίμως άχρηστα όπλα.  Χωρίς τους  Διογενείς η ανθρώπινη κοινωνία θα δείξει αυτό που πραγματικά είναι :, δηλαδή μια κτηνώδης μάζα , μία  κοινωνία δολοφόνων και κακούργων και μιά αγέλη αγρίων θηρίων . Έτσι τουλάχιστον θέλουν να την καταντήσουν. Επομένως για λόγους αυτοάμυνας θα πρέπει να βρούμε κρυπτογραφικό κώδικα επικοινωνίας και ένα είδος μυήσεως στην Γνώση, σαν αυτή που είχαν οι μύστες των Αρχαίων Μυστηρίων ή της Πυθαγόρειας Σχολής.

Σενάριο  Συμπαντικής Οδύσσειας
Πριν αποκολληθεί ο άνθρωπος από τη Γη πρέπει να προετοιμασθεί πνευματικά, ψυχολογικά, τεχνολογικά, υλικά και πληροφοριακά. Τα πρώτα ταξίδια θα είναι     ολίγων  ετών, όσο διαρκεί ένα ταξίδι στον Άρη μετ’ επιστροφής . Όταν όμως αποκτηθούν οι απαραίτητες γνώσεις και η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, και προ παντός η δυνατότητα αναπαραγωγής αυτής στο διάστημα, τότε θα αναληφθεί με εθελοντές κοσμοναύτες , αλλά και βιονικούς ρομποτικούς ανθρώπους το μεγάλο ταξίδι για τις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος , ταξίδι που θα έχει ελάχιστες πιθανότητες επιστροφής στη Γη. Το επόμενο ταξίδι θα είναι η οριστική αποκόλληση από το Ηλιακό μας σύστημα και η μόνιμη περιπλάνηση στο αχανές διάστημα. Τα διαστημόπλοια που αναλάβουν αυτήν την φιλόδοξη και ριψοκίνδυνη αποστολή θα είναι ολόκληρες πολιτείες διότι εκεί θα γεννηθούν νέοι άνθρωποι και θα πολλαπλασιασθούν κατά την διάρκεια του μόνιμου ταξιδίου τους στο Σύμπαν. Αν δεν βρεθούν εθελοντές κοσμοναύτες για μόνιμη μετανάστευση στο Διάστημα , τότε τα διαστημόπλοια θα επανδρωθούν μόνον με βιονικούς ρομποτικούς ανθρώπους , οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα αυτοεπισκευής,   αναπαραγωγής και βελτιώσεως της ευφυΐας των εν πτήσει στο διηνεκές . Αυτοί θα αποτελέσουν το νέο γένος των Αθανάτων. Αυτή θα είναι η πιό συναρπαστική συμπαντική Οδύσσεια που ίσως ζήσουν οι άνθρωποι του επομένου αιώνος ή και ενωρίτερον.  
Το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτά  οδηγούν στην  δημιουργία δύο νέων Εποχών:
Α/ Εποχή των  Διογενών . Ένα νέο είδος δημιουργήθηκε στη Γή(HOMO ERECTUSHOMO SAPIENSHOMO  INTELLIGENTHOMO UNIVERSAL) . Από τους ανθρώπους δημιουργήθηκαν οι Διογενείς και οι Διογενείς τώρα δημιουργούν τους εξυπνότερους βιονικούς ρομποτικούς ανθρώπους.
Β/ Εποχή των Μη Εγωκεντρικών Μηχανών .
 Όλα τα έμβια όντα που υπήρξαν έως τώρα έβαζαν στο κέντρο του Σύμπαντος τον εαυτό τους . Κύριο μέλημά τους ήταν να διατηρήσουν το σώμα τους υγιές και ακέραιο . Χωρίς να το επιδιώκουν συχνά δημιουργούσαν ένα νέο είδος τελειότερο  και ανθεκτικότερο. Για πρώτη φορά η διαδικασία αυτή γίνεται συνειδητά . Υπάρχουν πλέον έμβια όντα ( οι Διογενείς) που κατευθύνουν τον κύριο όγκο των προσπαθειών τους στην κατασκευή κάποιου τελειότερου όντος .
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους Αρχαιοελληνιστές και την Ομάδα Ε ;
Τα τελευταία χρόνια μεγάλο είναι το πλήθος αυτών που μπαίνουν στην υπηρεσία της Γνώσης . Αυτοί αναζητούν τις ρίζες μας στο παρελθόν και στρέφονται προς την Αρχαία Ελληνική αλλά και στις φυσιολατρικές Θρησκείες . Εξ αυτών ξεπετάχτηκε η καινούργια πανανθρώπινη τρισυπόστατη θρησκεία : Η Επιστήμη-Τεχνολογία-Οικολογία. Επιστροφή λοιπόν στον Ελληνισμό και στο Ελληνικό πνεύμα.
 Διότι εκεί έμεινε ο νέος Πολιτισμός πριν τον καταπνίξουν οι ολιγάρχες του Ιερατείου και οι  αποκτηνωμένοι «εργάτες -αγρότες και κηφήνες» Τώρα όμως ωρίμασαν οι καιροί και πρέπει να πιάσουμε το νήμα της Αριάδνης από εκεί που έμεινε για να  απομακρυνθούμε από την περιοχή του επικίνδυνου  σπηλαίου Το μεγάλο αυτό πλήθος  των  Διογενών (επιστημόνων-ερευνητών) δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους . Κάτι σημαίνει . Εδώ , στον Ελληνικό χώρο , γεννήθηκε κάτι  πολύ σπουδαίο :  Το Ελληνικό Ιδεώδες. Ένα πράγμα ασύλληπτης αρμονίας και ομορφιάς που δεν κατόρθωσε ακόμη κανείς να δώσει έναν ακριβή ορισμό του . Σημαίνει πως πολλοί αντιλαμβάνονται την ασύλληπτη ασχήμια που γεννά ο «Δυτικός Τρόπος Ζωής» των ολιγαρχών, «εργατών» (εργαζόμενοι) και των «κηφήνων» ( οι άνθρωποι που ζουν από την βοήθεια και τα ταμεία ανεργίας). Μεγάλο μέρος της Αφρικής εμπίπτει στην κατηγορία αυτή , αλλά μεγάλο ποσοστό των σύγχρονων μεγαλουπόλεων ακόμη και του δυτικού κόσμου που βρίσκονται στο περιθώριο και ζουν σαν κηφήνες . Οι μάζες αυτές συνεχώς  αυξάνουν όσο αυξάνει ο πληθυσμός της Γης και όσο οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.  Πολλοί αντιλαμβάνονται πως ο Δυτικός Τρόπος Ζωής είναι το άκρως αντίθετο του Ελληνικού Ιδεώδους , αλλά δεν έχουν το θάρρος να το ξεστομίσουν. Πολλοί αντιλαμβάνονται ότι ο σημερινός Δυτικός Τρόπος Σκέψεως-μακριά από το Κλασικό Ελληνικό ιδεώδες-έχει υποστεί μετάλλαξη από τον  Ιουδαϊσμό και ολισθαίνει  προς την καταστροφή .   Βασίζεται    στον   μύθο  της ψυχοφθόρου Βίβλου και στο ίδιο ψέμμα.  Πολλοί αντιλαμβάνονται (χωρίς να μπορούν πάντα να το συγκεκριμενοποιήσουν) πως ο,τιδήποτε «Γιαχβεδικό» δεν μπορεί να είναι και «Ελληνικό» .
 Από τον HOMO INTELLIGENT στον HOMO  UNIVERSAL
Ωρίμασαν  οι καιροί  και ο HOMO SAPIENS  καλείται να δώσει την θέση του στον   HOMO INTELLIGENT(έξυπνο άνθρωπο )  και αυτός αργότερα στον HOMO UNIVERSAL  ( συμπαντικό  ή βιονικό    άνθρωπο)  Χρονολογικά συνέβησαν ή θα συμβούν ως εξής: HOMO ERECTUS =10.000.000 π. Χ , HOMO SAPIENS=             1.000,000 π.χ   , HOMO INTELLIGENT = Σήμερα και  HOMO  UNIVERSAL = το 2.050 και μετά .
Αυτό φυσικά δεν πρέπει να γίνει με τους όρους της Νέας Παγκόσμια Τάξης που στην πραγματικότητα είναι η Νέα Παγκόσμια Αταξία και η είσοδος στον Νέο Μεσαίωνα , αλλά με τους όρους και τις αξίες που προαναφέραμε.  Προ παντός με την  εγκαθίδρυση   Άμεσης Δημοκρατίας,   Δικαιοσύνης και   Ειρήνης,  μέσω     του Ορθού Λόγου και του Ανθρωπισμού . Οι Διγενείς πριν  φύγουν από την Γη θα πρέπει να γεμίσουν τις δεξαμενές των σκαφών τους με το Ελληνικό Πνεύμα για να το μεταφέρουν στις νέες αποικίες τους. Φυσικά εκεί στην περιπλάνηση τους δεν αποκλείεται να βρουν άλλους προγόνους μας περισσότερο προηγμένους που θα τους μυήσουν στα μυστικά του σύμπαντος.
*Ο Νέος  Συμπαντικός Ανθρωπος είναι ανάγκη   ν’ αμφισβητήσει το Θεό  και να τον  αντικαταστήσει με  την Αλήθεια. Και επειδή μόνον η Επιστήμη λέει αποδεδειγμένα την Αλήθεια να γίνει μέρος της καινούργιας θρησκείας του σύγχρονου ανθρώπου. Μόνο όταν βγει ο άνθρωπος από το σπήλαιο της δεισιδαιμονίας , του φόβου, της αμορφωσιάς, του ψεύδους, της ανάγκης  προς επιβίωση, θα μπορέσει να βαδίσει στην κορυφή του όρους για να ατενίσει κατάματα τον Ήλιο της Αλήθειας χωρίς να στραβωθεί. Τότε θα  βρει το πραγματικό νόημα της ζωής. Τότε την θέση της αντιπαλότητας θα έχει πάρει η συνεργασία και αλληλεγγύη, την θέση της έχθρας η ειρήνη, την θέση της καχυποψίας το αμοιβαίο συμφέρον και την θέση του ανταγωνισμού η αμοιβαία άμιλλα. Αυτός ο νέος διαστημικός άνθρωπος θα έχει πλησιάσει το «Καλόν κ‘ Αγαθόν » των Αρχαίων Ελλήνων. Η νέα κοινωνία των Προνομιούχων Διαστημικών Ανθρώπων θα φροντίσει και τους αδυνάτους και μη προνομιούχους , γέροντες, αδικημένους από την φύση, περιφρονημένους, ανήμπορους, άρρωστους κ.α . Όπως είπε και ο Κορν. Καστοριάδης: «Δεν έχουμε ανάγκη από μερικούς σοφούς. Έχουμε ανάγκη να  αποκτήσουν και να  ασκήσουν την φρόνηση όλοι οι άνθρωποι» Όταν θα έχουν εκλείψει δια παντός οι ανόητοι Πόλεμοι και οι δυσβάστακτοι Εξοπλισμοί στην Γη τότε θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν ακόμη και τα πιό  μεγαλεπήβολα  σχέδια του ανθρώπου. Ο νέος άνθρωπος αυτά που γράφονται και θεωρούνται ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ σήμερον θα τα θεωρεί ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ  αύριον . Για να σεβασθεί τον εαυτόν του και την Φύση ο άνθρωπος πρέπει να δείξει σεβασμό , φροντίδα και αγάπη για όλο τον κόσμο. Ένας Κοσμικός Πολιτισμός θα πρέπει να ανθίσει στην Γη. Μία νέα Κοσμοθέαση θα πρέπει να  αποκτήσουν οι  νέοι και σ’ αυτούς θα πρέπει να στρατευθούν , αντί ν‘ αναλώνονται στην άρνηση , στην βία και στην απομόνωση. Οι ώριμοι θα πρέπει να προετοιμάσουν την ομαλή διαδοχή τους αντί να είναι βιδωμένοι και αμετακίνητοι στους θώκους τους.

ΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΟΝ
 ΤΡΙΑΚΟΣΤΟΝ  ΠΡΩΤΟΝ  ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ

 ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ


Οι Πέντε Πυλώνες του  Συμπαντικού Ανθρώπου
Ο Διαστημικός άνθρωπος θα πρέπει να στηριχθεί στην Γη σε πέντε πυλώνες.
Αυτό θα επιτευχθεί αν προαχθεί πάνω στους πέντε άξονες  και να γίνει  :
          1/  Νέος Θρησκευτικός  Άνθρωπος που να βασίζεται         στην Γνώση και όχι στους μύθους και στα ψεύδη
          2/ Νέος Πολιτικός Άνθρωπος που να βασίζεται στην         ατομική ευθύνη και στην Άμεση  Δημοκρατία
          3/ Νέος Κοινωνικός Άνθρωπος που να βασίζεται στην      Συμμετοχή , Συλλογικότητα, Οικουμενικότητα,           Συνεργασία και  Αλληλεγγύη.
          4/ Νέος   Οικολογικός Άνθρωπος που να         βασίζεται στις Ελληνικές διαχρονικές Αξίες και κυρίως          στην  Προστασία του Περιβάλλοντος
          5/ Νέος Οικονομικός Άνθρωπος που θα στηρίξει με τις     νέες Τεχνολογίες μίαν Αειφόρο και Οικολογική Ανάπτυξη         αλλά και το Μεγάλο Ταξίδι του Ανθρώπου και των   δημιουργημάτων του στους εξωγήινους κόσμους.
          6/ Νέος Επιστημονικός και Τεχνολογικός Άνθρωπος της Διανόησης, Αυτός δεν θα πουλάει την εργασία του σε κάθε πονηρό ή εγκληματία εργοδότη για το χρυσίον.
Η καλλιέργεια του σώματος, της ψυχής, και της διάνοιας είναι αλληλένδετες κι αδιαχώριστες λειτουργίες για την ανθρώπινη οντότητα στην Ελληνική Πολιτεία. Αποτελούν την προϋπόθεση για μια υγιή, ηρωική επανένωση με την Κοσμική Αρχή.  Όλοι μας  διαισθανόμαστε ό,τι ο προορισμός μας είναι αυτό το πνευματικό ταξίδι υπέρβασης και ψυχοπνευματικής τελειοποίησης. Καιρός να εντοπίσουμε κι εξουδετερώσουμε  τα βαρίδια που μας τραβούν στον υλικό τάφο και να ατενίσουμε «ψυχή τε και πνεύματι» ψηλά προς το Σύμπαν, το ‘Όλον‘ για να αυτο-προσδιορισθούμε εσαεί αυτόνομοι και ελεύθεροι.
7/ Ο Άνθρωπος  Δημιουργός  του Συμπαντικού Ανθρώπου. Το Συμπαντικό Ον  θα είναι εξυπνότερο του δημιουργού του και ικανό να επιβιώνει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες στο  διαστρικό χώρο.
Πεθαίνουν οι Ανθρώποι-Ζήτω οι  Βιονικοί  Ένα όν με μεγαλύτερη ευφυΐα , μεγαλύτερη αντοχή , μεγαλύτερη διάρκεια ζωής πρέπει να είναι ο διάδοχος μας . Δεν έχει σημασία αν αυτό το όν είναι φτιαγμένο από κύτταρα ή από σιλικόνη και ηλεκτρονικά κυκλώματα . Σημασία έχει να επιτελέσει τον σκοπό που θα του δώσουμε σαν διάδοχος μας. Να ολοκληρώσει αυτό που εμείς λαχταρήσαμε , αλλά λόγω της βιολογικής και νοητικής μας αδυναμίας δεν κατορθώσαμε να κάνουμε. Να μείνει το πνεύμα μας αθάνατο στο Σύμπαν. Θεωρείται  σκόπιμο αυτό το όν να αποτελείται από ηλεκτρονικά κυκλώματα για τον   ακόλουθο λόγο  :
Στα τενάγη και τα τέλματα των τελουριακών χρόνων τότε που έπεφτε ασταμάτητα η καβειρώ βροχή και τον σκοτεινό ουρανό αυλάκωναν συνεχώς αστραπές και βροντές, σχηματίσθηκαν τα μονοκύτταρα πρωτόζωα , οι αμοιβάδες. Πολύ αργότερα ήλθαν τα πολυκύτταρα πρωτόζωα. Τα πολύπλοκα όντα (πχ σπονδυλωτά ) ζούσαν πρώτα στο νερό (  ψάρια ) που είναι πολύ φιλικό με τη ζωή .  Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη τα έμβρυα των θηλαστικών αναπτύσσονται στον υδάτινο ασκό της  μήτρας του θηλυκού, πριν εξέλθουν στην ατμόσφαιρα. Μετά βγήκαν και προσαρμόσθηκαν στο περιβάλλον ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούσαν σε κάθε εποχή και σε κάθε τόπο. Έτσι αποίκισαν τις όχθες (αμφίβια) . Μετά κατέκτησαν τις ξηρές ερήμους (ερπετά) και στο τέλος τον αέρα (πτηνά) . Ποιο είναι το επόμενο βήμα για ένα πολύπλοκο όν ;
 Το Δημιούργημα θα είναι Εξυπνότερο από τον  Δημιουργό ;  Αν  κατατάξουμε τους πολιτισμούς που υπάρχουν στο Σύμπαν σε τέσσερα στάδια τότε  πρέπει να ομιλούμε με όρους ενέργειας ήτοι:
Στάδιο Α : Έχουν τιθασεύσει όλη την ενέργεια που φθάνει στην επιφάνεια του πλανήτη  τους.
Στάδιο Β : Έχουν τιθασεύσει όλη την ενέργεια που παράγει το άστρο γύρω από το οποίο περιφέρεται ο πλανήτης τους.
Στάδιο Γ : Έχουν τιθασεύσει όλη την ενέργεια που παράγεται στο γαλαξία τους
Στάδιο Δ. Έχουν πληροφορηθεί τα Μυστικά του Σύμπαντος, δηλαδή έχουν ανακαλύψει τα μυστικά της Πρώτης Ουσίας . Αν κάνουν καλή χρήση αυτής της Γνώσης, σε κάθε   στάδιο  Α!  Β! και  Γ!, ίσως να φθάσουν κάποτε και στο στάδιο Δ. Αν όμως δεν προσέξουν τότε ενδέχεται σε κάποιο από τα ως άνω στάδια να ανατινάξουν ολόκληρο τη Γη  στον αέρα και να  προκαλέσουν ακόμη και  μιά  νέα Μεγάλη Εκρηξη σαν την   Big Bang. Τέτοιες εκρήξεις είναι κάτι το συνηθισμένο και συμβαίνουν άπειρες φορές στο άπειρο , ανώλθρο και αιώνια Σύμπαν. Αυτή η κατάταξη είναι ατελής διότι :
Τα στάδια απέχουν πολύ μεταξύ τους. Μολονότι δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε απάντηση στο θέμα τούτο , όμως αν κρίνουμε από την ενεργοβόρα μανία του ανθρώπου στον σύντομο βίο του στην Γη , είμαστε σίγουροι ότι και στον διάδοχο του Βιονικό Άνθρωπο καίτοι θα τον κάνει εξ ανάγκης λιτότερο σε ενέργεια , όμως δεν θα αποφύγει να του θα δώσει  μερικά από τα ενεγροβόρα γονίδια του. Θα έχει κι’ αυτός -έστω σε μικρότερο βαθμό-μέσα  στο γονίδιο του την απληστία , την ματαιοδοξία ,  την αγάπη για  κατανάλωση ενεργείας και την λαιμαργία για την απόκτηση Γνώσης. Το δεύτερο στάδιο μοιάζει ουτοπικό και ακατόρθωτο . Δεν ξέρουμε βέβαια τι θα την κάνουν αυτή την ενέργεια ( όχι φυσικά για την λειτουργία βίντεο, ηλεκτρικών πλυντηρίων κ.α ;)
Στο Δ! Στάδιο δεν νομίζουμε ότι θα μπορέσουν να  φθάσουν  διότι η φύση κρύβει  καλά τα μυστικά της , εκτός και κάποιος ημίθεος συλλάβει  τον  Συμπαντικό Φυσικό Νόμο. 
Μια υπόθεση εργασίας Ενδέχεται να υπάρξει και η παρακάτω κατάταξη :
Στάδιο Α ! Έχουν κατασκευάσει μηχανές με νοημοσύνη μικρότερη από αυτή των κατασκευαστών.
Στάδιο Β ! Έχουν κατασκευάσει μηχανές με νοημοσύνη ίση ή μεγαλύτερη από αυτή των κατασκευαστών.
Στάδιο Γ ! Έχουν στείλει αυτοαναπαραγώμενες αποικίες τέτοιων μηχανών σε άλλα αστρικά συστήματα.
 ( Ο πολιτισμός έχει περάσει σε φάση Σποριογονίας )
Στάδιο Δ ! Κάποιος φωτισμένος εγκέφαλος ανακάλυψε  τον ενιαίο Συμπαντικό Φυσικό Νόμο. Έχουν στείλει αυτοαναπαραγώμενες αποικίες μηχανών σε άλλους γαλαξίες .
Όταν σκεφθεί κανείς ότι ο σημερινός άνθρωπος έχει την ικανότητα να βλέπει στα αβυσσαλέα βάθη του Σύμπαντος , τότε δεν είναι υπερβολή να παραδεχθούμε ότι τα ανθρώπινα δημιουργήματα είναι εξυπνότερα από τον δημιουργό. Αρκεί να πούμε ότι το Ραδιοτηλεσκόπιο Hubble Space Telescope έχει την δυνατότητα να φωτογραφήσει την Ομάδα Γαλαξιών της κάτωθι φωτογραφίας , που  βρίσκεται σε απόσταση 7 δισεκατομμυρίων ετών

                           5 Αστέρες Κβάσαρ και Σμήνος Γαλαξιών

A Five Quasar Gravitational Lens
Ενεργούν ως Βαρυτικοί Διαθλαστικοί Φακοί  του Φωτός

Τα Χαρακτηριστικά του  Βιονικού Ανθρώπου Στο παρόν κεφάλαιο θα  εξετάσουμε το θέμα της ζωής και  του συμπαντικού ανθρώπου που θα είναι σε θέση να ζει και να  ταξιδεύει  κάτω από τις αντίξοες για τον σημερινό άνθρωπο συνθήκες του διαστήματος . Αυτός θα είναι και ο μόνιμος κάτοικος του γαλαξίου μας και του κόσμου τούτου . Δύο κύρια ερωτήματα  θα εξετάσουμε:
  1 ον :Τι είναι η Ζωή; 
Εκείνο που  ορίζει την ζωή είναι η γέννηση , η ωρίμανση και ο θάνατος. Επίσης ένα άλλο  γνώρισμα της ζωής είναι ότι  διαθέτει δύο ένστικτα:
 α/ Το ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως και
β/ Το ένστικτο της αναπαραγωγής.
Αυτή τουλάχιστον είναι η ως τώρα γνωστή ζωή στην Γη. Μπορεί να είναι μιά πρωτόγονη αμοιβάδα , αλλά και ένας πολύπλοκος εγκέφαλος σαν τον Ηράκλειτο, τον Πυθαγόρα ή τον Πλάτωνα. Ποτέ όμως δεν θα χαρίζαμε τον τίτλο της ζωής σε ένα βλακώδη κομπιούτερ, όση ευφυΐα κι’ αν διέθετε. Μήπως η Επιστήμη και η Τεχνολογία θα δώσουν τέλος στην Φιλοσοφία αλλά και σε παρόμοιες ιδέες; Αλλά αυτές οι δύο ευγενείς κόρες των Μουσών (Επιστήμη και Τεχνολογία) μήπως δεν είναι η ουσία της Φιλοσοφίας; Οι ξένοι δεν το υποπτεύονται διότι δεν γνωρίζουν καλά την Ελληνική γλώσσα. Ως τώρα είχαμε μάθει ότι απαραίτητο συστατικό για την ζωή ήτο το ύδωρ , δεδομένου ότι στο σώμα κάθε ζωντανού οργανισμού ρέουν βιολογικά υγρά και είναι απαραίτητο συστατικό για τον μεταβολισμό, Μήπως λοιπόν ήλθε ο καιρός να αναθεωρήσουμε την στάση μας και να δεχθούμε κι’ άλλα ζωικά  όντα που θα έχουν σαν βάση όχι  στο νερό αλλά  κάτι άλλο , όπως λ. χ στο πυρίτιο, ή στο σίλικον  και αντί βιολογικών υγρών στον οργανισμό τους να ρέει ενέργεια όπως λ.χ  ηλεκτρόνια, ιόντα κοκ;
2 ον   Ποιός θα είναι ο  μελλοντικός ταξιδιώτης και  κάτοικος του  Διαστήματος, ή αν θέλετε του Κόσμου μας;  Όπως δείχνει η εξελικτική πορεία των ειδών ο Άνθρωπος είναι μιά μικρή παρένθεση στην όλη εξέλιξη της ζωής. Όμως ενδέχεται να μην  είναι και ο τελευταίος. Κάθε είδος αφήνει έδαφος σε ένα διάδοχο πριν εξαφανισθεί. Οι λεμούριοι γέννησαν τους πιθήκους και ύστερα μπήκαν στο περιθώριο. Και από τον πήθικο εξελίχθηκε ο άνθρωπος, με την βοήθεια της μετάλλαξης κάποιου γονιδίου. Και πριν από τους λεμούριους κάποια άλλα είδη προϋπήρξαν.
*Ο γράφων επισκέφθηκε  χάρις στο καλό φίλο και ομογενή   εκ Μαδαγασκάρης   κ. Βασίλη Κούβαρο την  παρθένα ζούγκλα  στην   Ρανομαφάνα  της  μεγαλονήσου. Εκεί  είδαμε το σπάνιο          είδος των  λεμούριων που σπανίζουν      πλέον  . Αυτά τα πανέμορφα πιθηκάκια με τη ραβδωτή μακριά ουρά τριγυρνούσαν στη ζούγκλα μακριά από τα βλέμματα       των ανθρώπων. Όμως  οι     οδηγοί μας με ορισμένες           κραυγές που        θύμιζαν τον ταρζάν -Βάισμίλλερ  των παλαιών ταινιών του                    Χόλλυγουντ μπορούσαν να τα προσκαλέσουν κοντά μας .  Μέσα στην ζούγκλα εκτός από την συνεχή βροχή και την   υγρασία  είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα υπερμεγέθη     κουνούπια και το         χειρότερο τις βδέλλες . Χωρίς να το αντιληφθώ είχαν           κολλήσει στα πόδια μου δεκάδες βδέλλες και μου ρουφούσαν λαίμαργα το αίμα. Τότε          σκέφθηκα κάτι άλλες ανθρώπινες βδέλλες της παγκόσμιας         πλουτοκρατίας που πίνουν το αίμα των λαών μόνο και μόνον για να ικανοποιήσουν την απληστία και φιλαργυρία        τους. Είναι πράγματι           πρωτόγνωρες εμπειρίες         μέσα στην ζούγκλα.       Αδιάβατη, ανήλια, έδαφος βαλτώδες γεμάτο σάπια         φύλλα , ατμόσφαιρα     υγρή και πνιγηρά, ένας απέραντος           πράσινος ωκεανός. Στις λίμνες βλέπεις τους κροκοδείλους να κοιμούνται          αμέριμνοι και επάνω να πετούν παραδείσια πουλιά με           πανέμορφα πολύχρωμα         φτερώματα.  Δυστυχώς τα παρθένα  δάση            υλοτομούνται      με γοργό ρυθμό  και γίνονται ξυλεία για τις κατασκευαστικές ανάγκες  των δυτικών, και   κάρβουνα για το μαγείρεμα των ιθεγενών.  Η οικονομία της αγοράς έχει   εισβάλει και στο τελευταίο σημείο του     πλανήτη και           εκμεταλλεύεται ό, τι έχει απομείνει από τον φυσικό  πλούτο.      Σε λίγο τα παιδιά μας θα βλέπουν αυτές τις ζούγκλες μόνον      στα βίντεο και στα μουσεία.
Οι πίθηκοι γέννησαν τους ανθρώπους και ύστερα μπήκαν στο περιθώριο .   Ωστόσο υπάρχουν θεωρίες ότι οι σπόροι της ζωής ήλθαν με κάποιους αστροναύτες από άλλον μακρινό πλανήτη. Τόσο το καλύτερο. Και εφ’ όσον δεν μπορούμε να το διαψεύσουμε με ακλόνητες μαρτυρίες ,είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε προς εξέτασιν. Ο άνθρωπος τι πρέπει να κάνει ; Να περάσει από την ζωή για να ευφράνει μόνον το σαρκίο του; Να φάει , να πιεί , να διασκεδάσει , να σπαταλήσει τους φυσικούς πόρους και όταν εξαφανισθεί στον Παράδεισο που προσδοκά μετά θάνατον,   αφήνοντας έναν πλανήτη μολυσμένο από ραδιενεργά , διοξείδιο του άνθρακος και διοξίνες ; Όχι βέβαια ! Η αρχή της αρμονίας και το αισθητήριο του ωραίου μας  τον ακόλουθο σκοπό: Ο άνθρωπος να αυξήσει την πολυπλοκότητα και την ποικιλία του σύμπαντος προσθέτοντας ένα ακόμη όν στα ήδη υπάρχοντα . Ένα όν ανώτερο από όλα τα προηγούμενα (όπως ήταν ο άνθρωπος όταν εμφανίσθηκε ανώτερος όλων και γι‘ αυτό καθυπέταξε όλα τα άλλα) . Και να έχετε υπ’ όψιν  ότι :
1/ Στον Ορθολογισμό ανήκουν οι ευλογημένοι της Γης, γιατί αυτοί σπρώχνουν το «κάρο» της δημιουργίας και της προόδου και το οδηγούν στην Αυτογνωσία και στην Ελεύθερη Σκέψη
2/ Στην Αισθητική και στην Τέχνη ανήκουν οι ευαίσθητοι άνθρωποι , αυτοί που θέλουν να σώσουν τον κόσμο με την ομορφιά
3/  Στην Δογματική Θεολογία ανήκει το κοπάδι , γιατί δεν μπόρεσαν ή δεν είχαν το θάρρος να φύγουν από το κοπάδι και να βγουν από το σπήλαιο που είναι μαντρωμένοι. Και αυτοί οι μανδρωμένοι είναι δυστυχώς οι περισσότεροι. Αυτοί στην νέα εποχή αν δεν αποφασίσουν να βγουν από το σπήλαιο θα δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα τόσον στους εαυτούς των , όσον και στις δύο πρώτες κατηγορίες ανθρώπων , όσον τέλος και στην ίδια την κοινωνία , η οποία είναι ενδεχόμενον να υποχωρήσει προς ένα Νέο Μεσαίωνα και  Πυρηνική  ή Οικολογική Καταστροφή. Πάντως η Επιστήμη από μόνη της δεν ικανοποιεί τον άνθρωπο. Αυτή πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως Φιλοσοφία για να είναι δημιουργική .  Το οικοδόμημα της  Κοσμικής Εποχής  θα πρέπει να στηριχθεί σε  τέσσερις πυλώνες ήτοι:
Επιστήμη-Φιλοσοφία-Θρησκεία-Τεχνη. Όμως οι αναχρονιστικές Αβραμικές μονοθεϊστικές και δογματικές θρησκείες δεν έχουν θέση στην Νέα Κοσμική Εποχή. Χρειαζόμαστε είτε την επιστήμη ως νέα θρησκεία είτε η νέα θρησκεία να  γίνει επιστήμη   για να οδηγήσει τον άνθρωπο στην σωτηρία μέσα από την μελέτη και έρευνα του  συμπαντικού μεγαλόκοσμου και του ανθρώπινου μικρόκοσμου  της ψυχής του ανθρώπου.  Πρέπει να είμαστε τόσο ιδεαλιστές ώστε να ευχαριστούμε τις ψυχές και το νου μας , δηλαδή το όλον , αλλά και τόσο υλιστές ώστε να ικανοποιούμε τις ανάγκες του υλικού σώματος μας. Κάθε υπερβολή σίγουρα βλάπτει. Αυτό το «πρέπει» μην το εκλάβετε σαν διαταγή. Είναι το ευκταίον , το ιδανικόν.
Πως μας Βλέπουν οι Εξωγήινοι; Αν το δούμε από τη σκοπιά ενός εξωγήινου που μας παρατηρεί από τον  πλησιέστερο προς το ηλιακό μας σύστημα αστέρα , τον Α’ του Κενταύρου, τότε λίγη σημασία θα είχε γι΄αυτόν αν εκμεταλλευόμαστε όλη την ενέργεια που παράγει ο Ήλιος για να κατασκευάσουμε καταναλωτικά αγαθά .
          *Απέχει από τον ήλιο   τέσσερα περίπου έτη φωτός.
 Εάν όμως ήξερε ότι , χρησιμοποιώντας ένα μικρό κλάσμα αυτής της ενέργειας , φτιάξαμε μια αυτοαναπαραγόμενη έξυπνη μηχανή και την βάλαμε σε τροχιά συνάντησης με το α του Κενταύρου τότε αυτό θα τον ενδιέφερε ιδιαίτερα . Μπορούμε ακόμη εύκολα να καταλάβουμε ότι όλα τα γεγονότα που περιγράφει η πολιτική και στρατιωτική ιστορία (μάχες , δημιουργία κρατών , καταρρεύσεις αυτοκρατοριών ) θα τον άφηναν παγερά αδιάφορο . Αντίθετα , η ανακάλυψη του τρανζίστορ (που πιθανόν πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων όταν έγινε , του ραντάρ) και άλλων ανακαλύψεων, θα είναι γι΄ αυτόν σπουδαία  πληροφορία.
Ο Ασίμοφ πρότεινε τους τρείς κανόνες στους οποίους πρέπει να υπακούει ένα ευφυές ρομπότ :
Κανόνας Α  Δεν βλάπτω τους ανθρώπους με τα έργα μου ή με την αδράνειά μου .
Κανόνας Β Υπακούω στους ανθρώπους εκτός εάν αυτό συγκρούεται με τον Κανόνα Α .
Κανόνας Γ Υπερασπίζω τον εαυτό μου εκτός εάν αυτό συγκρούεται με τους Κανόνες Α και Β . Αυτοί οι κανόνες είναι ανθρωποκεντρικοί .
Γνώση που σου ξεφεύγει. Σκέψου ανθρωπάκο που καταπιάνεσαι με τα μικρά και τα ανούσια στη Γη πόση Γνώση σου ξεφεύγει .  Υπάρχει το Άπειρο Σύμπαν και συ το θεωρείς κάτι ξένο, ενώ είναι η αυλή του σπιτιού μας. Ποτέ όμως δεν ύψωσες τα μάτια σου να δεις τον Ουρανό μιά σκοτεινή νύχτα μακριά από την πόλη . Να  αντικρίσεις τα άστρα και να θαυμάσεις τους αμέτρητους κόσμους . Παρότι έχεις ανυψωθεί στα δύο πόδια, ακόμη είσαι σκυμμένος προς την Γη και προσκυνάς τους  ξενόφερτους γήινους θεούς σου και τους ανάξιους και αμαθέστατους  ηγέτες σου . Ενώ σήμερα θα έπρεπε να άρχουν οι ενάρετοι και οι σοφοί εσύ υπομένεις   και  εκλέγεις τους κρετίνους και τους ουτιδανούς . Εκεί ψηλά στον ουράνιο θόλο θα ιδείς δυαδικά συστήματα  αστέρων, όπως το Γ! του Κηφέως , όπου οι δύο αστέρες φωτίζουν την ημέρα και σπανίως εκεί υπάρχει νύχτα.. Αλλά εσύ βλέπεις τα δυαδικά συστήματα του πολιτικού σου συστήματος , που και τα δύο κινούνται σαν ένα και  συνεχώς σου φέρνουν το σκοτάδι της αμάθειας και της μιζέριας.    Εκεί η νύχτα έρχεται μόνον όταν αμφότεροι οι αστέρες βρίσκονται κάτω από τον ορίζοντα. Εδώ  όμως στη Γη μας που το πρώτον άνθισε η δημοκρατία ακόμη ανθρωπάκο  εκλέγεις δυαδικά κόμματα  που αμφότερα   σε ρίχνουν μονίμως  στο σκοτάδι. Είναι καταπληκτική η κατάκτηση αυτής της  γνώσης, όχι φυσικά για να πας   στον Γάμα του Κηφέως για να έχεις  μονίμως φως, αλλά για να ασχοληθείς  περισσότερο με τα προβλήματα της Γης μας και να διώξεις τους σκοταδιστές αστέρες της πολιτικής   και της πλουτοκρατίας. Η ένοχη συνείδηση σου τους αφήνει ελεύθερους να λυμαίνονται τη  Γη μας και να  την  έχουν βυθίσει στα δηλητηριώδη  νέφη , στα πυρηνικά όπλα , στα χημικά , στα σκουπίδια    στο θεολογικό  σκοτάδι ,  στο ψέμμα , στους πολέμους και το μίσος. Σου λείπει το θάρρος να αντικρίσεις την Αλήθεια κατάματα και να φέρεις τη νέα σκέψη που θα σε λυτρώσει. Που θα σε βγάλει από το σημερινό τέλμα και θα σε οδηγήσει στην νέα εποχή της Γνώσης και του Πολιτισμού. Γιατί και συ ανθρωπάκο είσαι εκμαυλισμένος από την διαφθορά και την σήψη της εποχής σου και έχεις ενοχές. Επομένως πρέπει πρώτα να εξαγνισθείς εσωτερικά σύμφωνα με το «γνώθι σ’ αυτόν» πριν ξανοιχτείς στο Πέλαγος του Πολιτισμού που ανοίγεται μπροστά σου με την συσσώρευση των γνώσεων από την Πληροφορική Εποχή που διανύεις.
Ωρα της Τελικής Αναμέτρησης  Σήμερα όλο και πιό  πολλοί αντιλαμβάνονται (χωρίς να μπορούν να το εξηγήσουν ) ότι έρχεται η ώρα της τελικής αναμέτρησης του  Ελληνικού συστήματος  Ιδεών  με τον Ιουδαϊκό παραλογισμό . Αυτή η αδυναμία , δηλαδή να εξηγήσουν με λόγια αυτό που τα μάτια της λογικής και της καρδιάς βλέπουν καθαρά , τους έκανε να φαίνονται αφελείς και περιθωριακοί . Αυτή η κατάσταση όμως  φθάνει στο τέλος της !
Τα προηγούμενα κείμενα τους δίνουν τα λόγια για να εκφράσουν αυτό που αισθάνονται και από περιθωριακοί να διεκδικήσουν μια αξιοζήλευτη θέση στην Ιστορία . Οι πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι σήμερα  το Κίνημα του Ελληνισμού γράφει ιστορία. Ακόμη δεν το έχουν αντιληφθεί ούτε οι άνθρωποι της Ολιγαρχίας και του Ιερατείου. Τι μας δίνουν λοιπόν τα κείμενα ;
Το Ελληνικό Ιδεώδες . Αυτό είναι ο ακόρεστος έρωτας της ψυχής για ενατένιση του «τελειότερου» . Είναι αυτό που έσπρωξε το 15χρονο παιδί -θαύμα, την Προμηθέα-Ολυμπία-Κυρήνη-Πυθία να βγει μπροστά στο Ιερατείο και στο Κατεστημένο της πιό συντηρητικής χώρας , της Αμερικής στην καρδιά του γκαγκστερισμού, στο  Σικάγο, και να μιλήσει με θάρρος και παρρησία για το Ελληνικό πνεύμα και το Ελληνικό ιδεώδες. Σήμερα μόνον από τους τρελούς και τα παιδιά μαθαίνουμε την αλήθεια. Πουθενά στην ελληνική μυθολογία δεν αναφέρεται ότι ο άνθρωπος είναι το τέλος της Δημιουργίας . Η αναζήτηση του «ακόμα τελειότερου» διαποτίζει τον Ελληνικό πολιτισμό . Ποτέ κανείς Έλληνας δεν ισχυρίσθηκε ότι ο Παρθενώνας είναι το τελειότερο κτίριο που μπορεί να υπάρξει . Ούτε ότι το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία είναι το τελειότερο άγαλμα που μπορεί να υπάρξει . Όμως ο Παρθενώνας είναι ένα διαχρονικό σύμβολο της Δημοκρατίας , που τώρα πάνε να γκρεμίσουν οι ολιγάρχες για να επιβάλουν την παγκόσμια κυριαρχία των. ο 4ος κατά σειράν  αποστάσεως . Αντίθετα , στην εβραϊκή μυθολογία αναφέρεται καθαρά ότι ο άνθρωπος είναι το τέλος της Δημιουργίας . Ο Γιαχβέ έπλασε τον άνθρωπο και μετά αναπαύθηκε ! Πουθενά καμία νύξη για συνέχεια της Δημιουργίας . Όπως λέει ο ιστορικός  Γιάννης Βλαχογιάννης :
«ο καινούργιος Έλληνας που βγήκε από τη δουλεία αισθάνεται ότι  ανασύρθηκε κάτω από ένα τεράστιο όγκο          λάσπης, κάτω από ένα πολυαίωνο βραχνά και τώρα          αισθάνεται να ψηλώνει να γιγαντώνεται και να γίνεται ικανός  για να δώσει τον απίστευτο σε ένταση , αντοχή διάρκεια αγώνα….» 
Μετά από 1700 χρόνια να βγαίνει τώρα και  να λέει για γενοκτονίες και για πνευματική δουλεία στον Ιουδαιοχριστιανισμό είναι σαν να νεκρανασταίνει τις θαμμένες αλήθειες. Αυτός είναι ο Έλληνας! Να γιατί είπε ο Ηράκλειτος το «Πόλεμος Πατήρ Πάντων» Τα πάντα στο σύμπαν συγκρούονται όταν διαταραχθεί η συμπαντική ισορροπία , η οποία ανά πάσα στιγμή αλλάζει διότι αλλιώς δεν θα ίσχυε το ρηθέν υπό του ιδίου «τα πάντα ρει»

                          Ο Γαλαξίας Μ81 επιτίθεται κατά του Μ82

Galaxy Wars: M81 versus M82

ΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΟΝ
 ΤΡΙΑΚΟΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ

Η ΑΝΤΗΧΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ο Χρησμός της Προμηθέας:
«Συλλογισθείτε ελεύθερα , συλλογισθείτε Ελληνικά»
είπε η Προμηθέα Πυθία σε ολόκληρο τον Ελληνισμό και στην ανθρωπότητα. Η αλήθεια,  είναι το καλύτερο καθαρτικό της διάνοιας. Αφήστε το σοκ να σας διαπεράσει, γιατί φαίνεται πως είσαστε πολύ τυχεροί που μια τέτοια νεαρή Ελληνική Ψυχή σας τίμησε με την εντιμότητα και την αλήθειά της! Δυστυχώς για τον Χριστιανισμό, όσα είπε η Προμηθέα - Πυθία είναι αλήθεια καθώς και άλλα χειρότερα, που τεκμηριώνονται μέσα  από ιστορικά και νομικά κείμενα, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, όπως είναι οι Κώδικες των Αυτοκρατόρων του Βυζαντίου (Θεοδοσιανός, Ιουστινιάνειος, Βασιλικά Λέοντος Στ΄, Αρμενόπουλος,κλπ.) όπου κάθε τί το Ελληνικό είχε τεθεί υπό απηνή διωγμό. Το χειρότερο είναι ότι οι διωγμοί αυτοί συνεχίζονται μέχρι σήμερα! Κάθε προσπάθεια των σύγχρονων Ελλήνων να συνδεθούν κατά τρόπο ενεργό με το αρχαίο παρελθόν τους (Γλώσσα, Φιλοσοφία, Θρησκεία, κλπ.) συναντά την λυσσώδη ρασοφόρα αντίδραση της Εκκλησίας και των εκφραστών - υπηρετών της! Γιατί συμβαίνει αυτό; Αν η Ορθοδοξία (ορθή δόξα = πλατωνικός όρος που σημαίνει ορθή γνώμη, άποψη) ήταν "συνέχεια" του Ελληνισμού, τότε λογικά θα ενθάρρυνε κάθε προσπάθεια Επανελλήνισης της φυλής μας. Αυτή, όμως κάνει ακριβώς το αντίθετο!
Θαυμάζουμε  την Προμηθέα για το θάρρος και την παρρησία της -ιδιότητες άλλωστε κατεξοχήν Ελληνικές, τις οποίες οι δούλοι ουδέποτε ανέπτυξαν ούτε πρόκειται να αναπτύξουν...
Μην προσπαθείτε να "συνετίσετε" την Προμηθέα για το δήθεν "ατόπημα" ή "αμάρτημά" της, ώστε να κάμψετε την νεανική  της ψυχή … Αποποιηθείτε τις πεπαλαιωμένες "τεχνικές ενοχοποίησης και περιθωριοποίησης" που τόσο αμείλικτα έχει εφαρμόσει ο Χριστιανισμός εναντίον των Ελλήνων.
«Ταχθείτε με το μέρος της Ιστορικής Αλήθειας…»,  ήταν  τα τελευταία λόγια που αφήσανε την Προμηθέα - Πυθία να αρθρώσει προτού της αφαιρεθεί ο λόγος από τις φωνές ορισμένων «αγανακτισμένων» .  Και θα είχε την τύχη της πανσόφου Υπατίας από τον αμόρφωτο όχλο , αν δεν πρυτάνευαν οι απόψεις ορισμένων προεστών. Συντασσόμαστε ανεπιφύλακτα με την Προμηθέα επειδή δεν ταυτίστηκε με τον καθωσπρεπισμό μιάς στεγνής, άχρωμης και άγευστης επετειακής ομιλίας που θα την έκανε αρεστή στα αυτιά όσων έχουν εθιστεί στο ψεύδος της επιβληθείσας ως μόνης "αλήθειας". Η Προμηθέα φαίνεται ότι δεν ήθελε να γίνει αρεστή, γιατί επέλεξε να είναι άριστη και χρήσιμη στην αυριανή κοινωνία που ανατέλλει! Και άριστος είναι αυτός που δεν φοβάται να πει την αλήθεια! Την αλήθεια που φλογίζει την ψυχή του. Την αλήθεια που αποκαθιστά τα δίκαια του Γένους του! Διότι ήρθε «το πλήρωμα του χρόνου», όπου η αλήθεια και ο λόγος των Ελλήνων θα ακουστεί και πάλιν στη Γη και στο Σύμπαν . Διότι τα διαστημικά οχήματα λειτουργούν κι’ αυτά με τους νόμους της επιστήμης και άρα της αλήθειας.  Και η Προμηθέα φαίνεται πως  εκφράζει  αυτό το Νέο Πνεύμα Αναγέννησης του Ελληνισμού. Αντί να την μέμφεστε, αντί να μεμψιμοιρείτε εναντίον της, αποδεχτείτε το υγιές Ελληνικό πνεύμα της κι αφήστε το σκότος της άγνοιας και των σκοπίμων συγκαλύψεων να παρέλθει. Διότι «άγει προς φως την αλήθειαν χρόνος» και όπου αρθρώνεται Ελληνικός Λόγος, το ψεύδος «ατύζεται» (κατά τον Πίνδαρο, κοινώς τσατίζεται), ταράζεται, και τελικώς καταρρέει. Αυτά είπε στους Έλληνες αλλά και στους νεοβαρβάρους τεχνοκράτες και ωφελιμιστές της Δύσεως.

Η Ασχήμια του Δυτικού Τρόπου Ζωής  Ασκούμε κριτική στον Δυτικό τρόπο ζωής γιατί αυτός έχει δομηθεί πάνω σε Ελληνικές Αξίες, σε αντίθεση με τον Ανατολικό και Ασιατικό που χαρακτηρίζεται από  την δουλεία και την ανελευθερία,. Όμως αυτός ξέφυγε διότι οι δυτικοί δεν τον εννόησαν καλώς και τον εφαρμόζουν κάκιστα. Με λίγες λέξεις θα μπορούσαμε να  χαρακτηρίσουμε τον Δυτικό τρόπο ζωής ως ωφελιμιστικό , ηδονιστικό , καταπιεστικό , καταθλιπτικό , δουλικό και ανθρωποκεντρικό με πολλά στερητικά!  Παρέχει εν  φειδώ ελευθερία , δημοκρατία, ενθουσιασμό, έρωτα, φαντασία, χαρά, εσωτερική ενατένιση , μέτρο  , οικολογική  συμπεριφορά κ.α ,  Στερείται του Απολλωνίου και Διονυσιακού Πνεύματος ή τα έχει παραποιήσει σε βαθμό που κακέκτυπου αντιτύπου.  Κατ αυτούς μόνο η ηδονιστική απόλαυση του ανθρώπου έχει σημασία . Τι σημασία  κι’ αν καταστρέφουμε χιλιάδες άλλα είδη ζωής τέλεια προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους ; Τι σημασία έχει κι’ αν εξαντλήσουμε τους φυσικούς πόρους και δεν προλάβουμε να μπούμε στη φάση της Σποριογονίας, δηλαδή να αφήσουμε μιά νέα ανθεκτική και λογική γενιά απογόνων που θα μας διαδεχθεί και θα   εξερευνήσει το Σύμπαν  ; Γιατί αυτό είναι ένα ιδανικό του ανθρώπου που θέλει οι διάδοχοι του να το πραγματώσουν κάποια ημέρα. Και εξ όσων φαίνεται οι διάδοχοι μας που θα αναλάβουν αυτό το έργο είναι τα ρομπότ , που στο μεταξύ θα έχουν αποκτήσει ανώτερη και από τον άνθρωπο ευφυΐα για να μπορούν να επιλύουν πολύ συνθετότερα και δυσκολότερα προβλήματα , όπως τα συμπαντικά. Ο σημερινός άνθρωπος βρίσκεται σε αντίθεση με την φύση και αυτή η πορεία του είναι αδιέξοδη.  Θα δεχθούμε σαν  μοναδική  κληρονομιά μας στις επόμενες γενιές είναι βουνά σκουπιδιών ;  Αν τα περισσότερα είδη δεν θα μπορέσουν να προσαρμοσθούν στις νέες περιβαλλοντικές συνθήκες που τα απειλούν λόγω των ραγδαίων αλλαγών του κλίματος;  Τον σημερινό βαρβαρικό  Τρόπο Ζωής  και τον Τρόπο Σκέψεως . Θα συνεχίσουμε την  προσευχή προς τον Γιαχβέ  «δος ημίν σήμερον …;΄»  Την  μεταβολή των ατόμων σε «άχρηστους εργάτες  και κηφήνες»  κατάλληλους για τα σφαγεία των «ορνιθοτροφείων» των εξουσιαστών μας;

Ελληνισμός   ή Βαρβαρότης  : Δύο Μεγέθη Ασύμβατα
Αυτό το ερώτημα το απάντησε ο Δημόκριτος . Η αναζήτηση της γνώσης είναι ο ύψιστος στόχος για τον Δημόκριτο και τους ομοίους του . Η αναζήτηση της κτηνώδους ηδονής για το ατελές και εφήμερο σαρκίο είναι ο ύψιστος στόχος για τον Δυτικό άνθρωπο . Ο Δυτικός Κόσμος έχει υποδουλωθεί πνευματικά στον Ιουδαιοχριστιανισμό και στην Ασιατική βαρβαρότητα. 
Εδώ πρέπει να κάνουμε μιά μικρή παρέκβαση.
*Όταν αναφερόμεθα στους Ασιάτες δεν εννοούμε τους αρχαίους λαούς με ιστορικό υπόβαθρο και μεγάλους πολιτισμούς όπως λ χ ο Κινεζικός , Ινδικός , Ιαπωνικός και άλλοι αρχαίοι λαοί. Αυτοί και αρχές έχουν, όπως και αξίες και πολιτισμό και πνεύμα . Αναφερόμαστε στους ασιάτες    που εμβολιάσθησαν σχετικά πρόσφατα (κατά την διάρκεια       της Βυζαντινοκρατίας) με την Ιουδαϊκή θρησκεία του Ταλμούδ και με αυτήν πορεύονται την αιμοσταγή επέλαση          τους προς την δύση , με απώτερο σκοπό να καταλάβουν τον κόσμο ολόκληρο. Αυτοί ξεκίνησαν από τα υψίπεδα     του Αλτάι(Τουκομογγόλοι και Χαζάροι είναι πρώτα           ξαδέλφια ) και το επάγγελμα τους ήτο το έγκλημα, η       ληστεία, η διαρπαγή    , η       κατάκτηση ξένων εδαφών, ο εμπρησμός, η διαρπαγή         ξένων  περιουσιών,      οι απαγωγές των γυναικοπαίδων, ο βίαιος προσηλυτισμός στις   Αβραμικές θρησκείες(Ιουδαϊσμός, Ισλαμισμός ,       Χριστιανισμός) και οι γενοκτονίες λαών.  Το πιό        γνήσιο        τέκνο τους είναι  ο Ρότσιλντ  , ο Ροκφέλλερ     και ο Κίσινγκερ. Ο πρώτος εκμεταλλεύθηκε την        τοκογλυφία          των Εβραίων           κατά τον Μεσαίωνα και        σχημάτισε   τεράστιο πλούτο και με συνωμοσίες , ραδιουργίες και πλεκτάνες κατ, έλαβε ολόκληρη την           Ευρώπη . Από την Ευρώπη  κατέλαβε πολιτικά και     οικονομικά την Βρετανία      και εκείθεν  απεβιβάσθη         στις ΗΠΑ,  Η Αμερική εδόθη ως    φέουδο στον δεύτερον για να την  καθυποτάξει , όπερ και εγένετο . Σήμερον είναι  η άρχουσα τάξη της Αμερικής           και καθορίζουν τις τύχες του κόσμου . Ο τρίτος θεωρείται ο  πατριάρχης και αρχιτέκτονας της Νέας Τάξης                   Πραγμάτων και ήδη προωθεί γοργά την κατάληψη  του     κόσμου . Η φάση  αυτή βρίσκεται ήδη εν εξελίξει.
*Δυστυχώς ο κόσμος δεν έχει ακόμη αντιληφθεί τίποτα ,   διότι οι χαζάροι  και τουρκο-μογγόλοι ασιάτες έχουν κατορθώσει να βάζουν τον ένα λαό να πολεμάει τον άλλον         και αυτοί να θεώνται σαν παρατηρητές και να καρπούνται  το κέρδος των  πολέμων . Είναι οι διεθνείς οπλέμποροι , οι     διεθνείς έμποροι ναρκωτικών , οι διεθνείς τοκογλύφοι , οι διεθνείς χρηματιστές , οι διεθνείς απατεώνες , οι διεθνείς τραπεζίτες , οι διεθνείς ιδιοκτήτες  των ΜΜΕ , του Χόλλυγουντ και    των εκδόσεων, οι διεθνείς ‘πετρελαιάδες’ , οι διεθνείς λομπίστες των κρίσεων και των πολέμων και τώρα          τελευταία έχουν αναλάβει και τα ύπατα αξιώματα σχεδόν όλων των χωρών. Η αιχμή του δόρατος και ο θεματοφύλαξ     του διεθνούς Σιωνισμού είναι το Ισραήλ .

Ο  Καταναλωτικός  Τρόπος Ζωής αναγορεύει σε ιερές τις καταναλωτικές ανάγκες του ανθρώπου και σπεύδει να τις ικανοποιήσει (χωρίς να ενημερώνει τον καταναλωτή για τις επιπτώσεις της καταναλωτικής μανίας ) . Κατά παρόμοιο τρόπο ο  Εβραϊσμός αναγορεύει τον άνθρωπο σε ιδιοκτήτη του πλανήτη και του δίνει το ηθικό δικαίωμα να μην βάζει φραγμό στις επιθυμίες του . Όμως του βάζει  και τις ενοχές για να τον ελέγχει με αυτές το ιερατείο.
-Ο Ιουδαϊσμός θεωρεί τον άνθρωπο τέλειο όν και τέλος της Δημιουργίας , ενώ για τον Ελληνισμό η αναζήτηση του «τέλειου» δεν τελειώνει ποτέ . Μήπως το ίδιο δεν επρέσβευε και ο ανύπαρκτος πλέον «Σοβιετικός  Κομμουνισμός»;
-Εκείνο το περίφημο «Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γήν» του Ιουδαϊσμού αποδείχθηκε τελείως ανόητο και καταστροφικό για τον πλανήτη . Αντίθετα , ο Ελληνισμός αναγνωρίζει τον υπερπληθυσμό σαν πρόβλημα και λέει ότι οι θεοί βάζουν την Έριδα να προκαλέσει τον Τρωικό Πόλεμο για να μειωθεί ο πληθυσμός . Ευχής έργον θα ήτο να αυτοπεριορίζετο ο άνθρωπος και να τηρούσε τους νόμους της Πολιτείας, αλλά και της Φύσεως, η οποία ενεργεί λειτουργικά και κάνει επιλογή του είδους. Αλλά τότε θα γινόταν Υπερ-άνθρωπος.
-Στην Ελληνική Μυθολογία εκφράζεται ο θαυμασμός για όσους  επινοούν και  κατασκευάζουν(Δαίδαλος , Τροφώνιος , Αγαμήδης , Ήφαιστος ) . Πουθενά στην Εβραϊκή Μυθολογία δεν αναφέρεται μηχανικός , εφευρέτης , ερευνητής ,   εραστής του ειδέναι . Όλοι η θεολογία τους είναι ο φόβος θεού και η υποταγή στον πατριάρχη. Η κατασκευή της Κιβωτού από τον Νώε αποδείχθηκε αντιγραφή από τον ελληνικό μύθο του Δευκαλίωνα (Μιχάλης Καλόπουλος : «Το Μεγάλο Ψέμα» ).
-Ο Εβραϊσμός μιλά για τον λαό που είναι «εκλεκτός του Θεού» . Ο Ελληνισμός πουθενά δεν λέει ότι οι Έλληνες είναι ο εκλεκτός λαός του Δία . Αντίθετα , ο Δίας θυμώνει όταν ο Προμηθέας δίνει τη φωτιά στους ανθρώπους και τον τιμωρεί αυστηρότατα . Ο Επίκουρος είπε πρώτος :
«Οι θεοί , ακόμα και αν υπάρχουν , δεν νοιάζονται και     δεν ασχολούνται με τους ανθρώπους» .
Γιατί άλλωστε ένας παντοδύναμος θεός να ασχοληθεί με ένα εγωιστικό , άθλιο και αδύναμο πλάσμα που νομίζει ότι είναι στολίδι (!) του σύμπαντος ;  Ο Επίκουρος (όπως και ο Δημόκριτος) με τη φράση του αυτή χάραξε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ανθρώπων και Διογενών . Δεν είναι δυνατόν ένας Διογενών  να είναι χριστιανός , ιουδαίος ή μουσουλμάνος . Κι’ όμως το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο  και το ιερατείο κάνει τον  λαό να φουσκώνει σαν παγώνι για να τον εξαπατήσει και υποκλέψει τον ψήφο του το πρώτον και για να τον εκμεταλλεύεται οικονομικά το δεύτερο..

Τα Αδιέξοδα Πολλαπλασιάζονται :Η Εβραϊκή θεώρηση του κόσμου και του ανθρώπου (ο άνθρωπος είναι ο  εκλεκτός της Δημιουργίας και όλα τα άλλα έγιναν για την ευχαρίστηση του ) οδήγησε τον πλανήτη στο χείλος της οικολογικής κατάρρευσης .Εκτιμάται  ότι αν δεν αλλάξει πορεία η ανθρωπότης   θα αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα . Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ικανότητες Τειρεσία για να δει τα δύο (μόνο) σενάρια για το μέλλον :
1/ Ο Εβραϊσμός εξακολουθεί να ηγεμονεύει και η ανθρωπότητα καταστρέφεται .
2/ Ο Ελληνισμός νικά τον Εβραϊσμό και ο πλανήτης σώζεται .
Πώς θα νικήσει ο Ελληνισμός ; Αυτή η ερώτηση δεν μπορεί παρά να μας θυμίσει την Ομάδα Ε,  των Διογενών .   
*Τα Σχέδια των Εξουσιαστών Υπάρχουν δύο σχέδια: το OVERKILL και το  FEDORA,  που έχουν μελετηθεί  από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Η επιχείρηση  FEDORA  αφορά την εδαφική διάλυση της Ελλάδος από έξω προ τα μέσα, ενώ η επιχείρηση OVERKILL  έχει τα στοιχεία  του ψυχολογικού πολέμου  και της τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού σε περίοδο ειρήνης Δηλαδή η διάλυση της Ελλάδος εκ των έσω
*Όπως λ χ η οργάνωση 17Νοέμβρη , οι εμπρηστές της Πελοποννήσου , της Αττικής και της Ευβοίας, οι κουκουλοφόροι αναρχοαυτόνομοι  κ.α .     
*Δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να ιδούμε οργανώσεις αλλοδαπών στοιχείων που ζουν στην χώρα να οργανώσουν τρομοκρατικό κίνημα με την έξωθεν φυσικά υποστήριξη.         Η ανασφάλεια και ο φόβος  είναι ισχυρά όπλα στην Νέα    Τάξη Πραγμάτων και δεν θα διστάσουν να τα χρησιμοποιήσουν και πάλι. Ήδη έχουν οργανώσει από    ημετέρους πράκτορες την 5η Φάλαγγα , η οποία έχει          αναλάβει δράση. 
*Ο σκοπός των δύο επιχειρήσεων είναι :
1. Η αποδοχή της Διχοτόμησης της Κύπρου  και επίβλεψη της συμφωνίας από Αμερικανικές δυνάμεις με κάποια παραλλαγή του Σχεδίου Αννάν. Αυτό βρίσκεται επί θύραις.
2. Συμφωνία συγκυριαρχίας στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, όπου με την πάροδο του χρόνου θα εξελιχθεί σε Τουρκική κυριαρχία. Ήδη οι υποχωρήσεις των  Ελληνικών κυβερνήσεων ανοίγουν όλα τις τελευταίες δεκαετίες ανοίγουν το δρόμο για την ΄πραγμάτωση
3. Ναρκοθέτηση των Ελληνικών λιμανιών από δυνάμεις του ΝΑΤΟ. (Μήπως το 1917 δεν μας είχαν κάνει οι Αγγλογάλλοι αποκλεισμό του Πειραιώς με τα γνωστά ως Πασιφικά;)
4. Κατάληψη του Γ! Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη , διακοπή τηλεπικοινωνιών Ελληνικής Μακεδονίας. Στο μεταξύ τα Σκόπια θα έχουν αναγνωρισθεί  από τον ΟΗΕ και όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και θα διεκδικούν ολοκλήρωση της εδαφικής της ακεραιότητος .
5. Εκβιασμός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να ενδώσει στις ιταμές απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ για την παράδοση της Ελληνικής Μακεδονίας και ό,τι αυτό συνεπάγεται.
6. Επίσημη αίτηση στον ΟΗΕ από την κυβέρνηση της Αλβανίας για αναγνώριση Αλβανικής Μειονότητος  στην Ελλάδα. Ο ΟΗΕ θα  ζητήσει από την Ελληνική Κυβέρνηση την αναγνώριση της Αλβανικής μειονότητος , και θα συγκεντρωθεί η Αλβανική μειονότητα στην Ήπειρο . Παράλληλα ο UCK αναλαμβάνει δράση εναντίον του Ελληνικού πληθυσμού της Ηπείρου για την κατατρομοκράτηση του πληθυσμού . Ο Ελληνικός Στρατός αντιδρά και επαναλαμβάνεται το σενάριο της πρώην Γιουγκοσλαβίας . Το ΝΑΤΟ ασφαλίζει τα σύνορα για το «καλό των δύο μειονοτήτων» και δημιουργείται ένα νέο «Κόσοβο»
7. Ταυτόχρονα συμβαίνουν δολοφονίες πολιτικών και επιχειρηματιών  στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα την δημιουργία πολιτικής και οικονομικής  αστάθειας.
8. Ταυτόχρονα μεταφέρουν την Αμερικανική Ταξιαρχία Ρήνου στην «Μακεδονία»(Σκόπια) μαζί με Ειδικές Δυνάμεις Seals  και  Delta Force. Κατάληψη Α/Δ Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρουπόλεως.
Η ολοκλήρωση του διαμελισμού της Ελλάδος   έχει δρομολογηθεί και υλοποιείται βήμα προς βήμα. Όμως εκτελούνται  τόσο μεθοδικά, ώστε εμείς παραμένουμε ανίκανοι  και δεν μπορούμε να συνθέσουμε τα κομμάτια των Σχεδίων.
*Με την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και της 5ης Φάλαγγας κρύβουν  από την κοινή γνώμη την αλήθεια των διαφόρων ενεργειών τους , για την  προώθηση αυτών των σχεδίων. Θα αναρωτηθείτε ασφαλώς τι σχέση έχουν όλα αυτά με το Σύμπαν . Ακριβώς είναι οι άνθρωποι της Αντεξέλιξης που επιδιώκουν να γυρίσουν την ανθρωπότητα πίσω στον Μεσαίωνα όπου το κέντρον του σύμπαντος ήτο η Γη και τον κόσμο διοικούσαν οι  Βασιλείς , οι   αυτοκράτορες και οι πατριάρχες  ελέω θεού Γιαχβέ. Όμως τα σχέδια τους μέλλουν να αποτύχουν. Τα αντισώματα έχουν αρχίσει και δρουν. Η Ανάγκη και Ειμαρμένη είναι με μας.
Οι Ιδεολογίες Πέθαναν -Ζήτω ο Ελληνισμός
Στον ορίζοντα δεν φαίνεται ιδεολογία ( με πολλούς οπαδούς ) που θα μπορούσε να απειλήσει τον καπιταλισμό . Το να επαναστατήσουν οι μάζες είναι σχεδόν απίθανο . Δεν υπάρχει λοιπόν ελπίδα να απαλλαγούμε από αυτόν ;
Ο , φαινομενικά , παντοδύναμος καπιταλισμός στηρίζεται σε πήλινα πόδια και είναι το σύστημα που θα καταρρεύσει πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο . Όπως ακριβώς κατέρρευσε και το Σοβιετικό κράτος και ο πολυδιαφημισμένος «σοβιετικός άνθρωπος» Μπορούμε τώρα να αποκαλύψουμε τα αδύνατα σημεία του . Διαλέξαμε αυτή τη στιγμή γιατί τώρα αποφασίσαμε ότι είναι ο καιρός για να εξαπολύσουμε ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του καπιταλισμού . Ο πόλεμος άρχισε και θα λήξει μόνο με την συντριβή ενός εκ των δύο αντιπάλων . Όμως ώ!  του θαύματος αυτός έχει αρχίσει ήδη να καταρρέει χωρίς να τον σπρώξει κανείς. Πέφτει από τις αμαρτίες του . Ιδού τα αδύνατα σημεία του καπιταλισμού :
1) Μετατροπή της κυτταρίνης σε υγρή καύσιμη ουσία . Τεράστιες ποσότητες αχύρου , καλαμιών , αγριόχορτων (όλα αποτελούνται από κυτταρίνη ) καίγονται κάθε χρόνο για να τα ξεφορτωθούμε γιατί δεν έχουμε τι να τα κάνουμε . Τα μηρυκαστικά ( αγελάδες , πρόβατα κλπ ) έχουν τα κατάλληλα βακτήρια στο έντερο που διασπούν την κυτταρίνη προς γλυκόζη . Η γλυκόζη μπορεί εύκολα να γίνει οινόπνευμα που μπορεί να κινήσει μηχανές . Και  όμως την ίδια στιγμή παραμένουν άνεργοι χημικοί και μηχανικοί που  θα μπορούσαν να κάνουν το παν .Τα αφεντικά του καπιταλισμού έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σταματήσουν την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση . Εάν βρεθεί φθηνός τρόπος διάσπασης της κυτταρίνης θα χάσει την αξία το πετρέλαιο . Τα αφεντικά του πετρελαίου (και του καπιταλισμού ) θα χάσουν τη δύναμή τους . Ήδη 12 ομάδες επιστημόνων δουλεύουν μυστικά για να επιτύχουν τη διάσπαση της κυτταρίνης . Η ΒΡ κατάλαβε έγκαιρα ότι το έχουν χαμένο το παιγνίδι και άρχισε επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας . Καλούμε κάθε επιστήμονα που έχει σχετικές γνώσεις , να σχηματίσει ερευνητική ομάδα και να αρχίσει μυστική έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση .

  Στροφή στον Ελληνικό Πολιτισμό το ισχυρότερο όπλο ενάντια σε κάθε συγκεντρωτική εξουσία ( είτε σοβιετική είτε καπιταλιστική ) είναι αυτό που  προβάλουμε πάντα: Η υποδομή καθορίζει και την μορφή της κοινωνίας . Ο Πολιτισμός είναι δημιούργημα της Πόλεως ή Άστεως -όπως το αποκαλούσαν οι πρόγονοι μας. Αν οι άνθρωποι κατοικούν σε πόλεις , σαν κοινωνικό σύστημα θα προκύψει ο καπιταλισμός . Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η πόλη γεννά τον καπιταλισμό αλλά μπορεί να γεννήσει και την Δημοκρατία. Μπορεί να ξυπνήσει τον πόλεμο αλλά και να δημιουργήσει  πλούτο και ανέσεις για τους ανθρώπους  μαζί με τους θεσμούς, της δικαιοσύνης , της ασφάλειας  και της  ειρήνης. Εξαρτάται από το σύστημα διακυβέρνησης της πόλεως.
  Εάν όμως ο άνθρωπος ζει  μέσα στην γη του, ξυπνά ό,τι καλύτερο υπάρχει μέσα του και δεν μπορεί να βλαστήσει ο καπιταλισμός σε τέτοιο έδαφος . Όμως κανένας πολιτισμός δεν δημιουργήθηκε στην ύπαιθρο. Ο πρώτος πολιτισμός -όπως ετυμηγορεί και η λέξη- δημιουργήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα σε προϊστορικούς χρόνους(Μινωικός-Μυκηναϊκός πολιτισμός κ.α  ) στην πόλη (άστυ)Η Ομάδα Έψιλον  δέχεται λυσσαλέες επιθέσεις όσο ερευνά προς αυτή την κατεύθυνση . Δεν θέλουν να αποκαλυφθεί εκ νέου το Ελληνικό θαύμα, οι πέντε προηγούμενοι Ελληνικοί Πολιτισμοί. Θέλουν μία Ελλάδα μίζερη, φτωχή, εξαρτημένη, δουλική, αμόρφωτη, απολίτιστη που να βγαίνει κάθε τόσο σε επαιτεία στην διεθνή κοινότητα για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Συγκεκριμένα :Οι επιθέσεις αυτές φανερώνουν τον πανικό των αφεντικών του  διεθνούς εξουσιαστικού κατεστημένου.  Ερευνητές που εργαζόταν ανεξάρτητα από την Ομάδα Έψιλον .  Από χρόνο σε χρόνο τα μηνύματα πληθαίνουν από διάφορες μεριές και γίνονται χείμαρρος. Κάποια ημέρα αυτό το Κίνημα Διαφωτισμού θα παρασύρει τα πάντα. Η πεμπτουσία του Ελληνικού Διαφωτισμού είναι  η πίστη ότι: «ο άνθρωπος ενεργώντας με την λογική του , μπορεί να φτιάξει  μία ιδανική κοινωνία με βασικές αρχές την Ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη»
Η Ομάδα των Διογενών  υπάρχει. Τα μέλη της δεν  είναι  εκατομμυριούχοι ή  αμφιβόλου ηθικής,  αλλά απλοί άνθρωποι διανοούμενοι με ηυξημένο πατριωτικό φρόνημα και ηθικές αξίες και αρετή. Είναι Έλληνες και πιό πολλοί ξένοι.  Έχουν όραμα, στρατηγική για τον κόσμο, έχουν απαρνηθεί το χρήμα, την ξεκούραση και τις ανέσεις και υπηρετούν φιλότιμα την ιδέα της πατρίδος, του Κόσμου,   του καθήκοντος και της αρετής. Υπηρετούν την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την  δικαιοσύνη , τον ανθρωπισμό. Είναι αντίθετοι με τα πυρηνικά όπλα,  την διχόνοια  μεταξύ των λαών, την   φτώχεια , την πείνας , τα βασανιστήρια, τις αρρώστειες , το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλούσιων και φτωχών. Είναι ακόμη εχθροί των ιμπεριαλιστικών  πολέμων . Είναι αυτοί που σήμερα εισπράττουν τον χλευασμό και την περιφρόνηση από τους δήθεν «λογικούς» και «σοβαρούς»  του κατεστημένου και αποκλείονται από τα ΜΜΕ. Σκεφθείτε όμως ότι αν ο κόσμος μας οδηγείται στο γκρεμό , αυτό οφείλεται σ’ αυτούς τους δήθεν «ρεαλιστές» ! Παρότι είναι τεχνολογικά εξελιγμένοι δεν εφαρμώζουν την γνώση τους για το κακό της ανθρωπότητος. Είναι  οι αφανείς της  σιωπηρής πλειοψηφίας που τιμωρούν στις εκλογικές αναμετρήσεις εκείνους  τους δήθεν «εκσυγχρονιστές» και «ρεαλιστές» της υποταγής και του βολέματος  . Άλλωστε , σε κάθε αλλαγή φάσης έτσι γίνεται : οι μη συμβατικοί , βγαίνουν από το περιθώριο και  αλλάζουν με την παρουσία τους τις ισορροπίες  της εξουσίας . Έτσι συνέβη και με τους μπολσεβίκους , αλλά και με τους χριστιανούς , τους Γάλλους επαναστάτες κ.α Δυστυχώς κι’ αυυτοί οδήγησαν τον κόσμο προς τα πίσω, στην καταπίεση και  στον Μεσαίωνα διότι δεν είχαν πλήρη γνώση  της Ελληνικής Σκέψης. Μόνον με την αλλαγή και την υιοθέτηση του Ελληνικού  Πνεύματος θα οδηγηθεί και πάλι ο κόσμος  εμπρός. Οι  Διογενείς  μπορούν να φέρουν και πάλι τον κόσμο στην σωστή του πορεία. Οι  Διογενείς υπάρχουν γύρω μας ! Απλοί (αλλά όχι συνηθισμένοι ) άνθρωποι . Δεν κατέχουν αξιώματα , δεν είναι ενεργά μέλη κομμάτων , δεν βλέπουν τηλεόραση , δεν έχουν ακριβά αμάξια . Δεν είναι άνθρωποι της υπερκαταναλώσεως και της υπερβολής. Κατέχουν όμως την σύγχρονη και την αρχαία σ, οφία και γνώση. Αυτή είναι και η δύναμη τους.  Εχουν μέτρον και συχνά  αφουργκάζονται και την συνείδηση τους για να διορθώσουν την λανθασμένη πορεία   της ζωής τους και της ανθρωπότητος. Τους εμπνέει η Φύση και κάνουν πράξη την αγάπη τους προς αυτήν με την Οικολογία. Μιλούν για  την αδιέξοδη πορεία του Κόσμου  , για Αρχαιοελληνικό Πνεύμα  , διαβάζουν και γράφουν πολύ για να αφήσουν τις εμπειρίες τους   στη  νέα γενιά πριν συμβεί το μεγάλο κακό.  Διαβάζουν και γράφουν όχι όμως φθηνά ερωτικά μυθιστορήματα, αλλά βιβλία που έχουν σχέση με την πραγματικότητα . Οταν με ρωτούν αν υπάρχει η Ομάδα των Διογενών (ή Ομάδα Ε!), χωρίς να ξέρω κανέναν οργανωμένο , τους απαντώ καταφατικά . Ναι υπάρχει και είναι όλοι αυτοί οι επώνυμοι και ανώνυμοι που εργάζονται ενσυνείδητα, πεισματικά και αφιλοκερδώς για τον Ελληνισμό  και  κατ' επέκτασιν για την πανανθρώπινη κοινωνία   . Και όταν ζητούν να μάθουν ποιός είναι ο αρχηγός τους απαντώ, ότι ακόμη δεν ήλθε ο καιρός για να αναδειχθεί αρχηγός. Προς το παρόν ο καθένας είναι και ένας εν δυνάμει αρχηγός . Τώρα όλοι εργάζονται ανεξαρτήτως σε μικρές ομάδες, διότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμη κατάλληλες για την συνένωση. Είμαστε κοντολογίς στην φάση του κλεφτοπολέμου , όπως και οι πρόγονοι μας το 1821. Και η εποχή δεν είναι κατάλληλη για αγώνα κατά μέτωπον, διότι θα εκτεθούμε στην κατά μέτωπο επίθεση του  εχθρού που ακόμη είναι ισχυρός . Ομως ο αντίπαλος καταρρέει με ραγδαίο ρυθμό.  Κάποια στιγμή όλοι αυτοί θα ενωθούν και θα κάνουν κάτι αδιανόητα μεγάλο(για τους εξουσιαστές) : Θα απαρνηθούν τα δολώματα του βαρβαρικού  Τρόπου Ζωής ! Θα αφήσουν πίσω την σάπια κοινωνία του καπιταλισμού και θα προχωρήσουν   στην δημιουργία της  δικής τους κοινωνία . Μια κοινωνία όπου δεν θα έχει χώρο η τηλεόραση και όλα τα ανόητα  σκουπίδια του καπιταλισμού, όπως τα ξέρουμε σήμερα . Μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα παράγουν με την προσωπική τους εργασία τα προς το ζην,  τα παράσιτα της κλεπτοκρατίας θα εξοβελισθούν, και τα δηλητήρια των πολυεθνικών  θα είναι παρελθόν. Μια κοινωνία που αντί να ασχημαίνει το περιβάλλον θα το κάνει πιο όμορφο και πιό αρμονικό . Αυτή η κοινωνία θα είναι ο καταλύτης στα σπλάχνα του καπιταλισμού . Ταχύτατα δε θα βρεί μιμητές σε όλο τον κόσμο . Όλα τα υγιή πνεύματα που τώρα υπηρετούν τον καπιταλισμό (μη έχοντας εναλλακτική λύση ) θα λιποτακτήσουν προς τη νέα αυτή κοινωνία , του μέτρου, της συνεργασίας και    της αυτάρκειας. Πρώτιστο καθήκον είναι το σταμάτημα του υπερπληθυσμού και ο έλεγχος των γεννήσεων.  Οι απληροφόρητες -και επομένως άβουλες μάζες- θα τους ακολουθήσουν τελευταίες . Θέλετε να βρείτε τους  Διογενείς; Ψάξτε μέσα σας , γύρω σας! Η καρδιά σας θα σας πεί αν είστε ο εκλεκτός του πνεύματος, αν  το πιστεύετε και το κάνετε πράξη ζωής. Μην περιμένεις τους άλλους να κάνουν το πρώτο βήμα .
Όλοι οι άλλοι περιμένουν ΕΣΕΝΑ ! Σκέψου σαν εσύ να είσαι αυτός που θα σώσεις την Ελλάδα , τον Ελληνισμό , την ανθρωπότητα , το οικολογικό περιβάλλον και όλες τις διαχρονικές αξίες. Αυτή είναι η πιό απλή αλλά και η πιό δύσκολη πράξη και συνάμα το καθήκον του καθενός , του κάθε πολίτη και του κάθε ανθρώπου. Βέβαια υπάρχουν και οι ψευδεπίγραφοι, αυτοί που εκμεταλλεύονται τον Ελληνισμό για να πλουτίσουν. Είναι οι Ελλαδέμποροι. Μακριά απ’ αυτούς.

ΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΟΝ
 ΤΡΙΑΚΟΣΤΟΝ  ΔΕΥΤΕΡΟΝ  ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ

ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΗΝΙΟΧΟΥ  ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΣΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;

Η Κατάργηση του Πολέμου Για να ξεφύγει ο Άνθρωπος απο την σημερινή του μιζέρια και  να προχωρήσει στον Πολιτισμό της Γνώσης , θα πρέπει απαραιτήτως να θέσει εκτός νόμου τους Πολέμους και τους δυσβάστακτους εξοπλισμούς.
*Ο Έρασμος(1469-1536) έχει πει «…τα δεινά του   πολέμου πέφτουν  κατά το μεγαλύτερο βάρος  τους ,      πάνω  στους αθώους..»
Ιδιαίτερα ο Πυρηνικός Πόλεμος δεν ξεχωρίζει νικητή και ηττημένο και μπορεί να καταστρέψει ολοσχερώς τον πλανήτη μας. Πολλοί  θεωρούν την  ειρήνη ουτοπία . Ουτοπία ήτο και η ειρηνική συμβίωση της Ευρώπης μισό αιώνα πριν.  Όμως η οικονομική συνεργασία και η αντιμετώπιση των κινδύνων, επρυτάνευσε. Τώρα οι  οποιεσδήποτε διαφορές  λύονται μέσω του διαλόγου. 
*Ο Σαμουήλ Χάντιγκτον (Αμερικανοεβραίος πολιτικός     επιστήμων) στο βιβλίο του «Σύγκρουση Πολιτισμών»    μίλησε για πολιτιστικούς πολέμους, δηλαδή πολέμους που   οφείλονται στην διαφορά κουλτούρας(Χριστιανισμός        εναντίον Ισλαμισμού, Δυτικός πολιτισμός εναντίον του           Κινεζικού κλπ).
Οι επιθετικοί πόλεμοι είχαν πάντοτε σαν κίνητρο το κέρδος. Αυτό οι επιτήδειοι το έντυναν με διάφορες ιδεολογίες(πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, επεκτατισμό, εθνικό συμφέρον κ.α) , πάντα δε επιζητούσαν έναν εχθρό-τον «κακό» - για να παρασύρουν τις μάζες. Σήμερα  μάλιστα που η τεχνική  χειραγώγησης της σκέψεως με τα ΜΜΕ  έχει πάρει διαστάσεις διαβουκολήσεως των ανθρώπων,  η πλουτοκρατία των Πολυεθνικών, του Στρατιωτικό-Βιομηχανικού και Πετρελαϊκού  Κατεστημένου  παρασύρουν τους  λαούς σε άσκοπους , επικίνδυνους αλλά λίαν επικερδείς γι’ αυτούς πολέμους (Ψυχρός Πόλεμος, Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας)
*Ο Σοφοκλής στο έργο του Αντιγόνη γράφει: «Γεννήθηκα           να αγαπώ και όχι να τρέφω μίση» Ο Πόλεμος λοιπόν    είναι η αποτυχία του πολιτισμού και της πολιτικής. Ο        συμπαντικός άνθρωπος θα πρέπει να τον εξοβελίσει για να μπορέσει απερίσπαστος να αφιερώσει τους      επιστημονικούς , οικονομικούς και τεχνολογικούς του        πόρους  σε μιά προσπάθεια συλλογικής  εξερεύνησης του Σύμπαντος , αντί να αναλίσκεται σε άσκοπους και    αιματηρούς πολέμους.

Πως θα μας έβλεπαν οι Εξωγήινοι του Ερυθρού Τετραγώνου;

2007 April 16

Το Νεφέλωμα του Ερυθρού Τετραγώνου
MWC 922: The Red Square Nebula

Όταν κοιτάς από ψηλά Κατ’ αρχήν θα έμεναν έκθαμβοι από την ομορφιά της Γης μας και ιδιαίτερα στην τεράστιο βιοποικιλότητα ζώων, φυτών κ.α Ασφαλώς ανάλογα με την δική τους τεχνολογική πρόοδο θα μας χαρακτήριζαν ως έλλογα όντα αλλά πολιτιστικά καθυστερημένα. Θα σημείωναν τους άσκοπους πολέμους που κάνουμε μεταξύ μας σαν μεγίστη ανοησία, όπως και τον άκρατο πλούτο και την μεγάλη φτώχεια μέρους του πληθυσμού του πλανήτου μας. Θα παραξενεύονταν με την διαβουκόληση των ανθρώπων   εκ μέρους των ΜΜΕ   και των θρησκειών  και θα μας κατέτασσαν  στο «ποιμνιοστάσιο» του σύμπαντος . Εκείνο που θα τους έκανε φοβερή εντύπωση θα ήτο : γιατί λέμε ψέματα ο ένας προς τον άλλον  και γιατί εχθρευόμαστε ο ένας τον άλλον, αφού είμαστε φτιαγμένοι όλοι από «αστρόσκονη» και επομένως όμοιοι μεταξύ μας.  Επομένως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την όποια γνώση έχουμε για το σύμπαν και την ζωή. Δηλαδή θα μας έβλεπαν νοήμονες αλλά σαν όντα που δεν χρησιμοποιούμε αρκετά την λογική,  πρωτόγονους, παρορμητικούς και όχι  σώφρονες. Εκ των τριών στοιχείων ήτοι Σώμα , Ψυχή και Νου οι γήινοι περιποιούνται υπέρ το δέον το σώμα με υπερκατανάλωση υλικών αγαθών και αμελούν παντελώς την ψυχή και το νου, εκτός ελαχίστου ποσοστού επιστημόνων και ερευνητών., που κι’ αυτοί ασχολούνται με την τεχνολογία πιό πολύ και όχι με τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Υπακούουν στα ένστικτα με κυριότερα αυτά της αυτοσυντηρήσεως και της αναπαραγωγής   και έχουν ατροφήσει το συναίσθημα, την αισθητική και την  λογική, Συνεπεία της παραμελήσεως των ψυχικών και νοητικών τους πεδίων , η φρόνηση , η ανδρεία και η δικαιοσύνη τους είναι σημαντικά μειωμένη, όπως επίσης και το κάλλος και η ομορφιά παραμελημένη.  Δεν είδαμε στην Γη  σας «καλούς κ‘ αγαθούς» πολίτες που είχαμε ακούσει ότι υπήρχαν κατά την Κλασσική εποχή.  Στη ζωή σας ξεχειλίζει η ασχήμια , η έλλειψη αισθητικής και η αφροσύνη. Εμείς οι εξωγήινοι που μπορέσαμε και μελετήσαμε  τους μεγαλυτέρους σας φιλοσόφους, τον Σωκράτη και τον  Πλάτωνα, θα σας παρομοιάσουμε με εκείνους που είναι ακόμη κλεισμένοι στο σπήλαιο της αμορφωσιάς, των ενστίκτων , της θρησκοληψίας και των προλήψεων.
* Το Μαύρο και το Ασπρο Αλογο. Το άρμα σας που έχει   ως   ηνίοχο  το νου τραβάει προς  την κατηφόρα και την καταστροφή  . Ο  μαύρος ίππος που ενεργεί με βάση τα ένστικτα σας   έχει αφηνιάσει , και ο λευκός που ενεργεί με βάση την           ψυχή σας είναι σχεδόν  νεκρός. Το ατομικό  σας       άρμα  έχει ηνίοχο παρανοϊκό, ό λευκός    ίππος είναι                    αδύναμος να ανεβάσει το άρμα           ψηλά , ενώ ο μαύρος    ίππος          τραβάει ακυβέρνητο το άρμα στην άβυσσο.            Την ίδια και         χειρότερη εικόνα παρουσιάζει και το συλλογικό σας άρμα            γι’ αυτό πηγαίνει η  γήινη                 κοινωνία προς τον όλεθρο και την καταστροφή . Για ν’      αλλάξετε εγκαίρως πορεία, πρέπει να τροφοδοτήσετε         τον λευκό ίππο με φρόνηση , ανδρεία   και κοινωνική δικαιοσύνη , ν’         ανεβάσετε σημαντικά την     λογική και την σωφροσύνη του ηνιόχου για να οδηγήσει   το άρμα           προς τα άνω προς τις θείες δυνάμεις της          δημιουργίας.
Πραγματικά διερωτώμεθα πως μπορείτε να ζείτε μέσα σ’ αυτήν την μίζερη ζωή όπου ο ένας αδικεί, εξαπατά, εχθρεύεται , λοιδορεί , περιφρονεί και συχνά φονεύει ή τραυματίζει σωματικά ή ψυχικά τον άλλον;  Η Γη θα έπρεπε να ήτο ένα απέραντο εργαστήρι μελέτης της ζωής και του σύμπαντος, αντί να έχετε εκατομμύρια ανέργους επιστήμονες , τεχνικούς και αμόρφωτους ανθρώπους . Εκείνο που δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε είναι η τάση σας να συγκεντρώνετε αμύθητα πλούτη από την μιά μεριά και αμύθητη φτώχεια από την άλλη, ενώ το όριο της ζωής σας είναι  περιορισμένο  . Οι άνθρωποι της Γης δεν χορταίνουν να κάνουν ερωτήσεις στους εξωγήινους για τους  γαλαξίες  , τα ηλιακά συστήματα που διέσχισαν , τους κινδύνους που συνάντησαν στην πτήση και το συναίσθημα που νοιώθουν σαν συμπαντικά όντα. Εκείνο όμως που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν είναι : «Πως έφρασαν από τόσο μακριά στη Γη» ;  Οι εξωγήινοι  απήντησαν γενικά ότι:          «χρησιμοποίησαν προηγμένες μεθόδους ταχείας           διελεύσεως μέσω μελανών   οπών και της μεθόδου της      εξακτινώσεως και της επανα-υλοποιήσεως των»
Μία από τις ερωτήσεις των περισσοτέρων ήτο αν συνάντησαν πουθενά τον θεό. Η απάντηση των εξωγήινων ήτο κατηγορηματική .
«Πουθενά δεν συναντήσαμε αυτό που εσείς ονομάζετε      θεό.» «Ούτε τον Γιαχβέ, ούτε τον Αλλάχ , ούτε τον Δία,        ούτε τον Ιησού, ούτε άλλους συναντήσαμε. Μόνο στο    μυαλό σας υπάρχουν τέτοιοι Θεοί. Παντού είμαστε μέσα   στην μητέρα-Φύση.Εκτός κι’ αν        εννοείτε το Όλον, δηλαδή το Σύμπαν .  Ναι αυτό το           συναντήσαμε       και το θαυμάζουμε σε κάθε μας ταξίδι , σε       κάθε μας           σταθμό, Οχι δεν συναντήσαμε κανέναν από τους θεούς που εσείς πιστεύετε και χύσατε άφθονο αίμα     γι’      αυτούς. Επισκεφθήκαμε πολλούς γαλαξίες και ηλιακά           συστήματα , σταματήσαμε πάνω σε πανέμορφους πλανήτες         και γνωρίσαμε πάμπολλα έλλογα όντα. Όμως η Γη σας είναι λίαν εντυπωσιακή και πανέμορφη . Όμως αν την  φροντίζατε θα την είχατε κάνει ομορφότερη»
 Το θέμα του θεού δεν μας απασχολεί. Θα σας έλεγα ότι μας απασχολεί τόσο όσο   εσάς απασχολεί ένα   χρυσό  βότσαλο που μπορεί να βρίσκεται -ή και  να μην βρίσκεται-στο βυθό των ωκεανών.  Εκείνο που μας απασχολεί στην ζωή είναι  ότι  χαιρόμαστε  που υπάρχουμε και δίνουμε τα πάντα ώστε να επιμηκύνουμε την ζωή μας για να μάθουμε περισσότερα πράγματα και όχι για να συσσωρεύσουμε περισσότερα πλούτη ή να φάμε περισσότερο από εκείνο που πρέπει, διότι αυτό θα μας  βλάψει πολλαπλό   , στο σώμα , στην ψυχή και στο νου. Διότι και τα τρία αυτά είναι αλληλένδετα και διασυνδεδεμένα με άρρηκτο δεσμό. Αντίθετα εσείς ζείτε σαν τον τζίτζικα, χωρίς να αντιλαμβάνεσθε τους μεγάλους  κινδύνους  που σας απειλούν. 
Οι ‘7’ απειλές  του Κόσμου  είναι :
1/  Η καταστροφή του οικολογικού σας περιβάλλοντος, που το είδαμε από μακριά ,
2/ Ο υπερπληθυσμός της Γης,
3/ Τα πυρηνικά όπλα , οι πόλεμοι και οι εξοπλισμοί, που τα μετρήσαμε πριν προσγειωθούμε για την ασφάλεια μας,
4/ Η ανισότητα στην κατανομή του παγκόσμιου πλούτου και η έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης, 5/ η πείνα στον τρίτο κόσμο και οι αρρώστιες,
 6/ Οι τρεις μονοθεϊστικές Αβραμικές θρησκείες  που σας διαιρούν και σας εμποδίζουν να προχωρήσετε τον δρόμο της  προόδου και του διαφωτισμού ,
7/ Ο σημερινός τρόπος σκέψεως  που σας έχει στερήσει τις αξίες της ζωής και σας  έφερε στην κατάσταση του άγριου ζώου.
«Αν και σεις βάλετε στην ζωή σας την πραγματική    Γνώση   σαν υψίστη αποστολή σας στη Γη, τότε θα      ξεφύγετε από τα μικρά γήινα προβλήματα σας και θα           ανεβείτε ψηλά μαζί με μας και όλους τους άλλους  εξωγήινους λαούς  για να ζήσετε μιά προηγμένη και      γεμάτη νόημα  ζωή»
Φεύγοντας μας αποχαιρέτισαν θερμά και ευγενικά και μας ευχήθηκαν ανύψωση του ψυχοπνευματικού  μας επιπέδου, ώστε να γίνουμε «καλοί κ’ αγαθοί»  =όμορφοι στο σώμα και αγαθοί στην ψυχή και  ν’ αποκτήσουμε σωφροσύνη και λογική . Η κοινωνία σας ζει το δράμα  του Σισύφου. Αυτός είχε καταδικασθεί από τους θεούς να κυλά αιώνια ένα μεγάλο βράχο από τον κάτω κόσμο  προς τα πάνω, σπρώχνοντας τον με τα χέρια  και τα πόδια. Αλλά μόλις πλησίαζε προς την κορυφή , ο βράχος του ξέφευγε και κυλούσε προς τα κάτω  . Ο Σίσυφος επανελάμβανε   αιωνίως την ίδια εργασία  χωρίς να εκπληρώνει τον επιδιωκόμενο στόχο του   να φύγει από το σκοτάδι του Αδη  και να φθάσει στην επιφάνεια της Γης , για να ζήσει στο φως. Η πολυμάθεια δεν σας κάνει έξυπνους. Την σοφία την κάνει ο συμπαντικός Λόγος. Εσείς ανακυκλώνετε την ζωή σας μέσα  στην φτώχεια, την μιζέρια, το άγχος, την αγωνία, τον φόβο, την απληστία, την βία, την απανθρωπιά, την εξαθλίωση και  τους πολέμους . Τέλος μας προσκάλεσαν να επισκεφθούμε τον μακρινό τους πλανήτη που βρίσκεται στο νεφέλωμα του Ερυθρού Τετραγώνου, εκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Που να πάμε εμείς τόσο μακριά! Και όμως τα ραδιοτηλεσκόπια   το είδαν και το φωτογράφησαν .Μην  ρωτήσετε πως κατασκεύασε η φύση τέτοιο τέλειο τετράγωνο . Λέτε να είχε δίκιο ο   Πυθαγόρας, που είπε και ο «θεός γεωμετρεί» ;  

Φεύγει η ζωή, κυλάει,
σαν όνειρο…πού πάει;
Ποιος ξέρει να μας πει;
Πολύς καημός και δάκρυ
Και τα’ άγνωστο στην άκρη,
σκοτάδι και σιγή
 Αδράστεια κι’ Ανάγκη το Σύμπαν κυβερνάει!
ο  Ζευς κι’ η Ήρα πειθαρχεί
κι’ ο άνθρωπος διψάει
στο Σύμπαν για να μπει


 ΤΕΛΟΣ

*Αμφικτύων
 
  *Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com