AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973 : Τραγικες αυταπατες-Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ


Γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973 :  Τραγικες αυταπατεςFrom: "E. BILLIS" 
Date: November 13, 2013 

Subject: Είναι τραγικό τόσα χρόνια μετά τόσον πολλοί να συνεχίζουν, παρά τα ατράνταχτα στοιχεία που υπάρχουν, να αυταπατώνται για την πραγματική έννοια και τις συνέπειες των γεγονότων του Πολυτεχνείου το 1973.


Κύριοι Βουλευτές,
Διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο παρατηρώ ότι είναι τραγικό μετά από τόσα χρόνια τόσον πολλοί (δεν ομιλώ μόνον για το ΚΚΕ) να συνεχίζουν, παρά τα ατράνταχτα στοιχεία που υπάρχουν, να θέλουν αυταπατώνται για την πραγματική έννοια και τις συνέπειες των γεγονότων του Πολυτεχνείου το 1973.   

Και πολλές φορές να λένε άθλια ψέματα ακόμα και στους μαθητές μας στα σχολεία με πλύση εγκεφάλου ότι δήθεν το Πολυτεχνείο έφερε τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Έτσι τότε ελπίσαμε ότι θα συνέβαινε όσο διαρκούσαν  τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο. Για να διαψευσθούμε τραγικά στη συνέχεια.

Συνημμένα αρχείο για όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί

Συνοπτικά, αφού πλην της ΕΔΑ του πατριώτη Έλληνα δημοκράτη Ηλία Ηλιού, σαμποταρίστηκε από Καραμανλή και τους υποστατικούς του, από τους Κεντρώους (μετά από συστάσεις Αμερικανών, Γερμανών κτλ , όρα συνημμένα του ΚΚΕ), η επιδιωχθείσα από τον Μαρκεζίνη ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία (ο μόνος που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων) ακολούθησε το Πολυτεχνείο.

Σίγουρα αγνοί τότε νέοι μας αγωνίστηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο, όπου όμως έδρασαν και αριστερτιστές προβοκάτορες (συνημμένα). Που ως γνωστόν σήμερα αυτοί είναι φανατικοί Νεοταξικοί. Ότι όμως και να ήταν το Πολυτεχνείο τυχαία ή όχι ακολούθησαν τα εξής:

1. Πτώση Μαρκεζίνη  και δικτάτορα Παπαδόπουλου και έλευση Ιωαννίδη με τις τουλάχιστον ευλογίες  των Αμερικανών (9ο συνημμένο, 25/11/1973).

2. Μπονάνος και Ντάβος στην τουρκία τον Μάιο του 1974 προφανώς για επεξεργασία της «λύσης» του Κυπριακού του Καραμανλή με ελεύθερη απόβαση των τούρκων στην Κύπρο.

3. Πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου και συμφωνημένη από τον Καραμανλή ελεύθερη εισβολή στην Κύπρο των τούρκων στην Κύπρο για να «λύσει» το Κυπριακό (τελευταίο συνημμένο).

4. Ένα μήνα πριν το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου στην Κύπρο, επίσκεψη του Μίκη Θεοδωράκη στις ΗΠΑ για να δώσει την έγκριση του στη λύση Καραμανλή.

5. Ακούστε τον  Μίκη Θεοδωράκης Σπίθα Rex 17 01 2011  http://www.youtube.com/watch?v=sGlA8P_Di0o
Ερώτημα: Πού γνώριζαν οι Αμερικανοί ένα μήνα πριν τι θα γινόταν τον Ιούλιο του 1974 στην Κύπρο  που θα έφερνε την λύση Καραμανλή;;

6. Ακολούθησε μέσω «εθνάρχη» Καραμανλή, η γνωστή μεταπολίτευση  που οδήγησε στην σημερινή νεοταξική καταστροφή.

7. Πρώτα από τους  εκσυγχρονιστές του Σημίτη και τους ψευτοαριστερούς του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ,από τον αναφερθέντα χθες ρόλο του Κώστα Καραμανλή,  από τους  Ανανεωτικούς  και μη του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριζαν και υποστηρίζουν μαζί με πολλά άλλα πλην της υποδούλωσης της Ελλάδας στη Νέα Τάξη και τον εκτουρκισμό της Κύπρου με το σχέδιο Ανάν και όλα όσα μετά ακολούθησαν προγραμματισμένα στην Ελλάδα.

8. Για μα φτάσουμε σήμερα στους «σωτήρες» μας Σαμαρά και Βενιζέλο.

Ευριπίδης Μπίλλης

Πώς εξαφανίστηκε η «νότα» του Κίσινγκερ από το Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ιστορία που θα σας διηγηθούμε σήμερα, αποδεικνύει περίτρανα πόσο δίκιο είχε ο μακαρίτης Γεώργιος Κονδύλης όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1930 ξεστόμισε την θρυλική του φράση: «Αν ήξερα πόσο ζώα είναι οι Έλληνες, θα τους διοικούσα από δεκανέας».
Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο δαιμόνιος Αμερικανοθρεμμένος δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς αναζητεί επίμονα στο Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών την περίφημη «νότα» των Αμερικανών προς την κυβέρνηση Σπύρου Μαρκεζίνη (21 Νοεμβρίου 1973) για να χρησιμοποιήσουν το έδαφος και τον εναέριο χώρο της Ελλάδος, προκειμένου να στείλουν μαζική στρατιωτική βοήθεια προς το κινδυνεύον από τους Άραβες Ισραήλ. Στις 6 Οκτωβρίου 1973 είχε ξεσπάσει ο περίφημος πόλεμος του Γιόμ-Κιπούρ, κατά τον οποίον οι Άραβες πήραν φαλάγγι τους Εβραίους και ετοιμαζόντουσαν να καταλάβουν το Ισραήλ. Στα μέσα Οκτωβρίου έγινε ανακωχή, αλλά οι αντίπαλοι δεν τα βρήκαν. Έχοντας καταλάβει την Χερσόνησο του Σινά, οι Άραβες ετοιμαζόντουσαν στα τέλη Νοεμβρίου 1973 να ξαναρχίσουν τον πόλεμο για να μπουν στο Τελ-Αβίβ...
Άμα βρείτε εσείς «νότα», ελάτε να με φτύσετε...
Ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός ξεσηκώθηκε για την σωτηρία της Μητέρας πατρίδος. Οι Αμερικανοί έστειλαν την «νότα» που προαναφέραμε στον Μαρκεζίνη εκείνος βλακωδώς αρνήθηκε για να γίνει αρεστός στους Αριστερούς και στις 25 Νοεμβρίου 1973, ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γερμανοεβραίος Χένρυ Κίσινγκερ, έβαλε τον Δημήτριο Ιωαννίδη να ανατρέψει τον πρωθυπουργό Σπύρο Μαρκεζίνη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γεώργιο Παπαδόπουλο. Αυτή είναι η επικρατούσα θεωρία τα τελευταία 34 χρόνια, που επιβεβαιώνουν όλες οι πλευρές: Το καθεστώς Παπαδόπουλου έπεσε εξαιτίας του ΟΧΙ του Μαρκεζίνη προς τους Αμερικανούς και όχι εξαιτίας του «Ηρωϊκού Πολυτεχνείου» (17 Νοέμβρη 1973), όπως ψευδώς διδάσκονται τα παιδιά μας στο σχολείο.
Ας επανέλθουμε, όμως, στο θέμα μας: Οι μόνοι που αμφισβητούσαν μέχρι σήμερα την ύπαρξη της αμερικανικής «νότας» προς την κυβέρνηση Μαρκεζίνη ήσαν ο δικτάτωρ Ιωαννίδης και οι «κολλητοί» του. Γι΄ αυτό έχει φαει τον κόσμο τα τελευταία 10 χρόνια ο δαιμόνιος Αλέξης Παπαχελάς να βρει το κείμενο της «νότας» στο αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών... Τους τελευταίους μήνες στο κυνήγι του κειμένου της «νότας» έχει μπει και ο πρώην υφυπουργός Τύπου της κυβερνήσεως Μαρκεζίνη κ. Σπύρος Ζουρνατζής, για τους δικούς του λόγους. Και τι νομίζετε ότι εισέπραξαν ως απάντηση οι δύο αυτοί πεισματάρηδες κυνηγοί της αμερικανικής «νότας» από την επί πολλά χρόνια διευθύντρια του Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Φωτεινή Τομαή, πρώην σύζυγο του τέως αρχηγού του Συνασπισμού κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου; Το υλικό του Αρχείου βρίσκεται σε διαδικασία μικροφωτογράφησης και δεν μπορούσε να βρούμε το κείμενο της «νότας» που ζητάτε!..
Παραπλήσια απάντηση είχε πάρει πριν από χρόνια από την κ. Τομαή και ο πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Σωτήρης Σοφιανόπουλος, όταν ζήτησε να μελετήσει τον φάκελο της Δίκης των Έξι. Ο φάκελος δεν υπάρχει, είναι εξαφανισμένος και αγνοούμε ποιος τον έχει πάρει!
Η συγκλονιστική μαρτυρία του σερ Βασίλη Μαρκεζίνη
Και ξαφνικά, πριν από λίγες ημέρες το μυστήριο λύθηκε: Η αμερικανική «νότα» δεν υπάρχει στο Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών, διότι την βούτηξε ο ίδιος ο Σπύρος Μαρκεζίνης και την παρέδωσε προς φύλαξιν στον γιο του Βασίλη που ζει από χρόνια στην Αγγλία και έχει τιμηθεί με τον τίτλο του «Σερ» από την βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Βρετανία ως κορυφαίας εμβελείας νομικός σύμβουλος!
Το βράδυ της Παρασκευής 27 Απριλίου στην ΕΤ-1 προβλήθηκε συνέντευξη του κ. Βασίλη Μαρκεζίνη προς την δημοσιογράφο κ. Άννα Παναγιωταρέα και μάθαμε από το ίδιο του το στόμα όλη την αλήθεια. Οι Ιωαννιδικοί συνέλαβαν τον Σπύρο Μαρκεζίνη το βράδυ του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου 1973 και τον έθεσαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό στο περίφημο σπίτι του στην οδό Λυκαβηττού.
Στις 7.30 το πρωί της Κυριακής 25 Νοεμβρίου κι ενώ το Κρατικό Ραδιόφωνο μετέδιδε την είδηση της Ανατροπής του καθεστώτος Παπαδόπουλου, ο Βασίλης Μαρκεζίνης συναντούσε τον πατέρα του στο σπίτι της οδού Λυκαβηττού.
Ας ακούσουμε πώς διηγήθηκε την συνέχεια ο ίδιος ο υιός Μαρκεζίνης στην Άννα Παναγιωταρέα: «...Σε μια στιγμή, ο πατέρας μου σηκώθηκε και έβγαλε από την τσέπη του σακακιού του κάτι χαρτιά και κάτι γράμματα και μου λεει: «Βασίλη, δεν θα το σκεφθούν να σε σταματήσουν εσένα. Πάρε το αεροπλάνο αύριο Δευτέρα και δωσ΄ τα εις την θεία σου στην Αγγλία. Διότι εδώ είναι η δικαίωσίς μου και εδώ αποδεικνύεται πώς οι Αμερικανοί συντρέξανε στην ανατροπή μου, προκειμένου να αποκτήσουνε βάσεις στην Ελλάδα»!.. Τελικά, πήρα το αεροπλάνο και πήγα στην Αγγλία την Τρίτη, το θυμάμαι πολύ καλά»!..
Όταν η Άννα Παναγιωταρέα τον ρώτησε γιατί επί 34 χρόνια δεν δίνει στην δημοσιότητα τα φοβερά αυτά έγγραφα, ο κ. Βασίλης Μαρκεζίνης απάντησε: «Δεν είμαι βέβαιος ότι πρέπει να ανασκαλίζει κανείς το παρελθόν. Άλλωστε, είναι πασίγνωστο ότι ολόκληρη η επταετία (sic!) δεν θα ήταν δυνατή, αν δεν την είχαν ανεχθεί -για να μην πω βοηθήσει- οι Αμερικανοί. Νομίζω ότι αυτό είναι παγκοσμίως γνωστό»!..
Την περασμένη Δευτέρα ήμουν παρών στο γραφείο του κ. Σπύρου Ζουρνατζή όταν ο πρώην υφυπουργός Τύπου του Μαρκεζίνη τηλεφώνησε στην αδελφή του Βασίλη Μαρκεζίνη κ. Ελένη Χέλμη, γνωστή κοσμική των Αθηνών και διακεκριμένη προσωπικότητα του Κολωνακίου. Η θυγατέρα του αείμνηστου Σπύρου Μαρκεζίνη διαβεβαίωσε τον κ. Ζουρνατζή ότι αγνοεί πλήρως το θέμα, όπως ακριβώς και ο σύζυγός της διακεκριμένος πρέσβης κ. Γιώργος Χέλμης! Ο οποίος μάλιστα έγραψε πρόσφατα και βιβλίο απομνημονευμάτων για εκείνη την περίοδο έχοντας ως συνεργάτη τον κ. Βασίλη Μαρκεζίνη. Ο κουνιάδος δεν είπε λέξη στον γαμπρό για την «νότα» των Αμερικανών και θα έπαιρνε το μυστικό στον τάφο του αν δεν του το ψάρευε ευφυώς η κ. Άννα Παναγιωταρέα...
Ας ελπίσουμε ότι τώρα πια ο «σέρ» Βασίλης Μαρκεζίνης θα δώσει στην δημοσιότητα την περίφημη «νότα» του Κίσινγκερ στο καθεστώς Παπαδόπουλου, για να δούμε τι ακριβώς ζητούσαν τότε οι Αμερικανοί από την ελληνική κυβέρνηση. Ίσως έτσι μάθουμε, αν σήμερα ζητάνε περισσότερα από τους δημοκρατικά εκλεγμένους πρωθυπουργούς μας. Ο «δοτός» Σπύρος Μαρκεζίνης τους είχε πει βλακωδώς «όχι» και έπεσε σε μια εβδομάδα. Φανταστείτε πόσα «ναι» τους λένε οι σημερινοί μας πρωθυπουργοί, ώστε να μπορούν να μείνουν τόσους μήνες στην εξουσία...