AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

(Μέρος 1 ον)

Η  ΑΛΗΘΙΝΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ 


(του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)


            Ο αυτομολήσας στο αντι-Εβραϊκό στρατόπεδο Εβραίος Benjamin Freedman αποκάλυψε επτασφράγιστα  μυστικά, και τους πρωταιτίους της μεγαλύτερης ανθρωποσφαγής του 20 ου αιώνα κατά τον Α! και Β! Π.Π,  με άνω των 200 εκατομμυρίων νεκρών , πολλαπλάσιους τραυματίες, αστρονομικές καταστροφές, και  εκατοντάδες τρισεκατομμύρια στα ταμεία των Σιωνιστών Εβραίων και των συνεργατών τους για ν’ αναβιώσει το Ισραήλ. [σ. σ Το χειρότερο ότι οπισθοδρόμησαν   την πορεία του πραγματικού πολιτισμού που χάραξαν οι Ελληνες]
Ο Benjamin Freedman , γεννημένος το 1890 , ήτο μια πληθωρική και συνωμοτική προσωπικότητα, αλλά και ένας  επιτυχημένος επιχειρηματίας της Νέας Υόρκης , κάτοχος της Woodbury Soap Company.  Απεκήρυξε  το  Σιωνισμό μετά την Εβραίο-Κομμουνιστική επικράτηση το 1945 και  αφιέρωσε το υπόλοιπο της ζωής του και της   μεγάλης περιουσίας του (κατ’ ελάχιστον $ 2,5 εκατ. δολάρια) για την αποκάλυψη της Εβραϊκής συνωμοσίας και τυραννίας, η οποία έχει τυλίξει τις ΗΠΑ. Γνώριζε άριστα όλο το παρασκήνιο διότι ευρίσκετο στα υψηλότερα κλιμάκια του παγκόσμιου Εβραϊκού μηχανισμού που  ελέγχει  τον κόσμο. Υπήρξε φίλος των κορυφαίων Εβραίων Bernard BaruchSamuel Untermyer και ήτο προσωπικός γνωστός  των κορυφαίων Αμερικανών ηγετών Woodrow WilsonFranklin RooseveltJoseph  και John FKennenty κ. α . Οι  αποκαλύψεις του αυτές έγιναν έμπροσθεν ακροατηρίου το 1961 στο ξενοδοχείο Willard Hotel της Ουάσιγκτον D.C , προς χάριν της πατριωτικής εφημερίδος Common Sense” του Conde McGinleys .

Παρ’ ότι η συνέντευξη  του Benjamin Freedman φαίνεται   απηρχαιωμένη, κάτω από πρίσμα των  σημερινών γεγονότων που δρομολογεί η νεοφιλελεύθερη  παγκοσμιοποίηση, ο αναγνώστης θ’ αντιληφθεί  την συνέχιση της   συνωμοσίας και θα συνειδητοποιήσει τους κινδύνους  που διατρέχουμε να μας ρίξουν και πάλιν  σε ένα απέραντο σφαγείο ή και στον πυρηνικό όλεθρο. Επίσης θα αντιληφθεί ότι οι ίδιοι άνθρωποι κρύβονται πίσω τις Γενοκτονίες των Ελλήνων, Αρμενίων, Κούρδων, Ασσυρίων, Κυπρίων και τώρα των Παλαιστινίων, Ιρακινών κ.ο.κ . Το συμπέρασμα της συνεντεύξεως του κορυφαίου Εβραίου ήτο ότι οι Σιωνιστές και οι ομόθρησκοι τους κυβερνούν τις ΗΠΑ ωσάν να ήσαν οι απόλυτοι μονάρχες. Αυτό το γνωρίζουν  τα τελευταία  χρόνια  όχι μόνον οι απλοί άνθρωποι,  αλλά και τα  δένδρα της Βόρειας Κύπρου.  Εάν  συμπληρώσεις τις αναπάντητες ψηφίδες του  σταυρολέξου της ιστορίας  με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις  του Benjamin Freedman, θα σχηματίσεις την λέξη  ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ και θα δώσεις εξηγήσεις όχι μόνον στις προηγούμενες αλλά και στις σημερινές διεθνείς  μηχανορραφίες  στην περιοχή των Βαλκανίων και  της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπου ο Διεθνής Σιωνισμός επιδιώκει την εγκατάσταση του Μεγάλου Ισραήλ και την ανάδειξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της οικουμένης. (Συνεχίζεται)


(Μέρος 2 ον)
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
(του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)


            Τι συνέβη το καλοκαίρι του 1914  όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ; Ποιός άραγε θυμάται ότι στον πόλεμο  εκείνο  σκοτώθηκε το άνθος της Ευρώπης για –υποτίθεται- υψηλά ιδανικά που ουδείς σήμερα θυμάται ή τιμά και θεωρεί την Τουρκία καλύτερη σύμμαχο από την ΕλλάδαΣτον πόλεμο εκείνο πολέμησαν από την μια μεριά οι Σύμμαχοι με την  Βρεταννία, Γαλλία και Ρωσσία και από την άλλη η Γερμανία , Αυστρο-Ουγγαρία και  Τουρκία.(σ. σ Η   Ελλάδα   συμμετείχε στον Α!Π.Π στο πλευρό των συμμάχων)
 Εντός διετίας η Γερμανία είχε καταγάγει περιφανή νίκη έναντι των συμμάχων. Τα Γερμανικά υποβρύχια , αιφνιδίασαν τους Άγγλο-Γάλλους και  σάρωσαν όλες τις συμμαχικές νηοπομπές από τον Ατλαντικό ωκεανό. Η Βρεταννία έμενε μόνη, απομονωμένη  και αβοήθητη, χωρίς πυρομαχικά και εφόδια  για τον στρατό της   και με ελάχιστα τρόφιμα και εφόδια για τον λαό της, ικανά να επαρκέσουν   για μία μόνον εβδομάδα .  Εκείνη την εποχή ο Γαλλικός στρατός είχε επαναστατήσει με το γνωστό “pour quoi”. Είχαν χάσει 600.000 άνδρες, το άνθος δηλαδή  της Γαλλίας , για την άμυνα του φρουρίου του  Βερντέν και της αμυντικής γραμμής του Σομ. Ο Ρωσσικός στρατός λιποτακτούσε πηγαίνοντας στα σπίτια του , διότι δεν ήθελαν άλλο πόλεμο , ούτε  τον Τσάρο. Η κομμουνιστική προπαγάνδα είχε  κάμψει το ηθικό του. Και ο Ιταλικός στρατός είχε κι’ ατός καταρρεύσει.
          Δεν είχε πέσει ντουφεκιά επι Γερμανικού εδάφους, ούτε   στρατιώτης των συμμάχων είχε περάσει τα σύνορα της Γερμανίας. Και τότε η Γερμανία προσέφερε  έντιμους όρους ειρήνης στην Βρεταννία, η οποία θα εβασίζετο στην προτέρα κατάσταση(a status quo ante)  Ας σταματήσει δηλαδή ο πόλεμος και ας είμαστε όπως πριν από τον πόλεμο. Η Αγγλία το 1916 εξήταζε τούτο σοβαρά, δεδομένου ότι δεν είχε άλλη επιλογή, διότι αν συνέχιζε τον πόλεμο θα  ηττάτο  κατά κράτος.
            Όταν αυτά συνέβαιναν εκπρόσωποι του Ανώτατου  Σιωνιστικού Συμβουλίου  της Γερμανίας-σαν από μηχανής θεός-μετέβησαν στη Βρετανία και έκαναν προτάσεις στο Βρετανικό Πολεμικό Συμβούλιο . Αυτές  εν συντομία έχουν ως εξής:
“Δεν μπορείτε να νικήσετε μόνοι σας  τους Γερμανούς- Δεν πρέπει όμως και  να παραδοθείτε – Πρέπει ν’ απορρίψετε τους όρους ειρήνης της Γερμανίας – Θα νικήσετε τον πόλεμο μόνον εάν οι ΗΠΑ γίνουν σύμμαχοι σας και βρουν στο πλευρό σας στον πόλεμο κατά της Γερμανίας-Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε να βγάλουμε τις ΗΠΑ στον πόλεμο με το μέρος σας-Αρκεί να μας υποσχεθείτε την Παλαιστίνη, μετά την νίκη σας σ’ αυτόν τον πόλεμο» Κοντολογίς τους είπαν: «εμείς σας δίνουμε τις ΗΠΑ,  με αντάλλαγμα την Παλαιστίνη»
Κι’ όλα αυτά μετά τον πόλεμο και εφ’ όσον νικηθεί η Γερμανία, Αυστρο-Ουγγαρία και Τουρκία..   Και ποίος δεν θα εδέχετο μια τέτοια πρόταση ; Είναι ωσάν να  αγοράσεις τώρα και να πληρώσει τον λογαριασμό κάποιος άλλος για σένα, εν προκειμένω οι Άραβες και όλος ο Ισλαμικός Κόσμος, που είναι  επί μισό αιώνα εσταυρωμένοι στο σταυρό του μαρτυρίου τους.
 Έτσι η Βρετανική κυβέρνηση έδωσε το 1916 στους Σιωνιστές της Γερμανίας την υπόσχεση για παραχώρηση της Παλαιστίνης . Πρόκειται για  το προοίμιο της γνωστής μετέπειτα  δικήρυξης Μπάλφουρ. Η Παλαιστίνη λοιπόν ήτο το αντάλλαγμα των Σιωνιστών για να  βγάλουν τις ΗΠΑ στον Α! Παγκόσμιο Πόλεμο . Και το κατόρθωσαν καίτοι εκείνο τον καιρό επικρατούσε στην Αμερική πνεύμα ουδετερότητος και απομονωτισμού, το γνωστό ως δόγμα Monroe. Ποιός θα εφαντάζετο πόσο αίμα , πόση οδύνη   και πόσες καταστροφές θα ανέμεναν την ανθρωπότητα για την πραγματοποίηση του κράτους του Ισραήλ; Και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή…Πως μεθοδεύθηκε όμως η μεταστροφή της Αμερικανικής κοινής γνώμης ; (στο επόμενο).

(Μέρος 3ον )
Η ΑΛΗΘΙΝΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ

            Συνεχίζουμε  την αφήγηση του πρώην Σιωνιστού Εβραίου Benjamin Freedman, ο οποίος αυτομόλησε στο αντι-Σιωνιστικό στρατόπεδο. Αφού υπεσχέθησαν στην Βρεταννία  την έξοδο της Αμερικής στον πόλεμο ,  με αντάλλαγμα την Παλαιστίνη τώρα έπρεπε να δράσουν στις ΗΠΑ. Και πράγματι με την χειραγώγηση  του Τύπου της  εποχής κατόρθωσαν να κάμψουν την απομονωτική και φιλογερμανική – λόγω μίσους των Εβραίων προς τον Τσάρο - στάση της κοινής γνώμης  στις ΗΠΑ και να την μεταστρέψουν σε φιλοσυμμαχική. Οι μεγαλοτραπεζίτες Γερμανο-Εβραίοι , όπως ο Kuhn Loeb,  ειχαν ως τότε αρνηθεί πεισματικά να χρηματοδοτήσουν   την Αντάντ , επειδή ήτο σύμμαχος με  την Τσαρική Ρωσσία.
            Όμως μετά την   υπόσχεση της Αγγλίας για παραχώρηση της Παλαιστίνης άλλαξε άρδην η  στάση τους και σταμάτησε η χρηματοδότηση   της Γερμανίας και Ρωσσίας , ενώ έρρευσε πακτωλός δανείων στην Αντάντ.  «Οι Γερμανοί είναι Ούνοι» «σκοτώνουν  νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού» «σπάζουν   χέρια   παιδιών» έλεγαν  πριν  ο πρόεδρος Ουίλσων  βγάλει την Αμερική  στον πόλεμο. Οι επιφανείς σιωνιστές στη Βρετανία και   ΗΠΑ (δικαστής Brandeis ) βοήθησαν  προς τούτο, όμως μετά την έξοδο της Αμερικής στον πόλεμο το θέμα για τους σιωνιστές είχε λήξει. Οι Εβραίοι θα αποκτούσαν την Παλαιστίνη. Αντίθετα, ο Αμερικανικός  λαός  ούτε καν  υποπτεύετο γιατί βγήκε  σ’ αυτόν  τον πόλεμο. Μετά την έξοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο οι σιωνιστές πήγαν στο Λονδίνο για να  εισπράξουν το αντάλλαγμα . Ζήτησαν ένα  μυστικό υποσχετικό  γράμμα για  παραχώρηση της Παλαιστίνης μετά την λήξη του πολέμου, το οποίο και τους εδόθη.  Τούτο ήτο το πρόπλασμα της μετέπειτα αόριστης Διακήρυξης Μπάλφουρ. Αυτή λοιπόν ήτο η  πληρωμή  της Βρετανίας προς τους σιωνιστές για την έξοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο.  Η αξία της ήτο τότε μηδαμινή , όσο ένας λογαριασμός $ 3 δολαρίων, λέγει ο Benjamin Freedman. Ετσι άρχισε η τραγωδία  της Παλαιστίνης και γενικότερα το δράμα της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου που συνεχίζεται ως σήμερον.
Όταν   έληξε ο Α! Π.Π  και οι Γερμανοί πήγαν στο Παρίσι για την συνθήκη Ειρήνης το 1919, υπήρχαν 117 Εβραίοι εκεί,  με επικεφαλής τον σιωνιστή Bernard Baruch. Ημουν κι’ εγώ εκεί λέγει ο Benjamin Freedman, όταν  ακρωτηρίαζαν την Γερμανία και  κομμάτιαζαν την Ευρώπη στα διάφορα έθνη που διεκδικούσαν μερίδιο. «Τι θα γίνει με την Παλαιστίνη? Δεν θα   μας την δώσετε» είπαν οι Εβραίοι ;  Τότε για πρώτη φορά άκουσαν οι Γερμανοί για τη μυστική Διακήρυξη Μπάλφουρ και  κυριολεκτικά κοκάλωσαν : «Για πρώτη φορά αντελήφθησαν την αιτία της ήττας τους- Ώστε γι’αυτό βγήκαν οι ΗΠΑ στον πόλεμο;» Και  επεβλήθησαν  στους Γερμανούς σκληρότατες κυρώσεις σαν αποζημίωση του πολέμου εκείνου.    Το τίμημα της Παλαιστίνης  ήτο αρκετά υψηλό.
 Αμφικτύων(Μέρος 4 ον )

Η  ΑΛΗΘΙΝΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ


Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
(του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)

Όταν οι Γερμανοί αντελήφθησαν την προδοσία  εμίσησαν , όπως ήτο φυσικό τους Εβραίους . Ως τότε οι Εβραίοι της Γερμανίας έχαιρον ιδιαιτέρας μεταχείρησεως . Ο  Rathenau    ήτο 100 φορές πλουσιότερος από τον Bernard Baruch στην Αμερική, ο Balin  κατείχε δύο μεγάλα ατμόπλοια της γραμμής , καθώς και  το Βόρειο Γερμανικό Lloyds και την Hamburg – American Lines, ο Bleichroder ήτο τραπεζίτης  της οικογενείας των Hohenzollern, οι  Warburgs  στο Αμβούργο   ήσαν οι μεγαλύτεροι στον κόσμο  εμπορικοί τραπεζίτες. Οι Εβραίοι ήσαν πλουσιότατοι στην Γερμανία, άρα δεν έπρεπε να την προδώσουν. Η πράξη τους αυτή για τους Γερμανούς ήτο προδοσία και ξεπούλημα. Υποθέστε ,λέγει ο Benjamin Freedman , αν η Αμερική νικούσε σε πόλεμο  τη Σοβιετική Ενωση και οι Κινέζοι της Αμερικής  πήγαιναν στην Σοβιετική Ενωση και τους λέγανε ότι «θα σας βγάλουμε την Ερυθρά Κίνα με το μέρος σας για να νικήσετε. Μην παραδίδεστε» Και εντελώς ξαφνικά η Κίνα έβγαινε στον πόλεμο στο πλευρό της Σοβιετικής Ενώσεως και εξανάγκαζε την Αμερική να πληρώσει βαρύτατες επανορθώσεις. Φαντασθείτε μετά την ήττα πως θα  μισούσαν  τους Κινέζους συμπατριώτες τους οι Αμερικανοί ; Δεν θα τολμούσαν ούτε στο δρόμο να κυκλοφορήσουν. Ετσι ένοιωθαν και οι Γερμανοί μετά τον Α! Π. Π για τους Εβραίους , οι οποίοι ας σημειωθεί έφυγαν κυνηγημένοι από την Ρωσσία το 1905- μετά  την αποτυχία της κομμουνιστικής επαναστάσεως εκεί-και βρήκαν καταφύγιο στη Γερμανία. Και οι Γερμανοί τους καλοδέχθηκαν και τους περιέθαλψαν και το αποτέλεσμα ήτο να τους ξεπουλήσουν για την Παλαιστίνη, την επωνομαζομένη «κοινοπολιτεία του Εβραισμού»
[σ. σ.  Σας θυμίζει τίποτα από την προδοσία στο Κυπριακό; Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Με κίνδυνο της ζωής μας οι Ελληνες  σώσαμε τους Εβραίους από τα νύχια των Ναζί κατά την διάρκεια της Κατοχής .   Κι’ όμως σε λίγα χρόνια ο αρχισιωνιστής  Εβραίος Χένρυ Κίσσιγκερ έγινε ο αρχισφαγέας του Κυπριακού Ελληνισμού, δίνοντας το πράσινο φως στον Ετσεβίτ  για  την  εισβολή του Τουρκικού Αττίλα που διαρκεί ως σήμερον. Και μετά διερωτώνται οι Εβραίοι γιατί οι Έλληνες έχουμε δήθεν αντισημιτικά αισθήματα; Μήπως δεν είναι σημίτες και οι Αραβες; Την προδοσία των Εβραίων  απεχθανόμαστε και όχι την φυλή τους ]
                Επομένως, οι Γερμανοί δεν εμίσησαν τους Εβραίους   λόγω αντι-σημιτισμού, αλλά λόγω της   προδοσίας τους κατά το 1916, η οποία κατέληξε  στην ήττα της Γερμανίας και στις βαρύτατες κυρώσεις που τις επεβλήθησαν.  Η Γερμανία δεν έφταιξε σε τίποτα κατά τον  Α! Π. Π . Το μόνο της φταίξιμο ήτο ότι ήτο επιτυχημένη. Μετά την Γαλλική επανάσταση ενώθηκαν οι 300 πόλεις – κράτη σε ένα κράτος , το οποίον εντός 50 ετών έγινε μια από τις ισχυρότερες χώρες στον κόσμο. Έφτιαξε ισχυρό ναυτικό, ανέπτυξε το εμπόριο της και ανταγωνίζετο την Βρετανία. Υπήρξε λοιπόν συνωμοσία μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσσίας  να   σβήσουν από το χάρτη την Γερμανία. Όταν οι Γερμανοί ανεκάλυψαν ότι οι Εβραίοι ήσαν υπεύθυνοι της ήττας τους στον Α! Π. Π, ήτο φυσικό να τους περιορίσουν. Ομως στα στρατόπεδα που επιθεώρησε το 1933 ο Εβραίος Hugo Schoenfelt, κατ’ εντολή του Cordel Hull, δεν βρήκε Εβραίους , αλλά  μόνον κομμουνιστές που υπονόμευαν τη χώρα. (Συνεχίζεται)(Μέρος 5 ον )
Η ΑΛΗΘΙΝΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ

            Οι Γερμανοί είχαν δώσει καταφύγιο στους διωχθέντες το 1905 Εβραίους της Ρωσσίας και αυτοί τους το ανταπέδωσαν με προδοσία μετά μια 10 ετία, με αποτέλεσμα να χάσουν τον Α! Π. Π και να πληρώσουν βαρύτατες κυρώσεις. [σ. σ Αλλά μήπως δεν επρόδωσαν και εμάς τους Ελληνες που τους προστάτευσαμε κατά την διάρκεια του Β! Π.Π με κίνδυνο της ζωής τους από τους Γερμανούς Ναζί. Όμως αυτοί μετά τον πόλεμο  μας το ανταπέδωσαν με την προδοσία στο Κυπριακό , που διέπραξε ο αρχισιωνιστής Εβραίος αρχηγός του Αμερικανικού Στέητ Ντιπάρτμεντ Χένρυ Κίσσιγγερ, ο επωνομασθείς «σφαγέας» του Κυπριακού λαού]  Αυτή η προδοσία έκανε τους Γερμανούς να μισήσουν τους Εβραίους και όχι οι θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις τους. Εμίσησαν τους Γερμανούς γιατί ήσαν επιτυχημένοι. Σφυρηλάτησαν την εθνική τους ενότητα με την συνένωση 300 κρατιδίων-πόλεων, έφτιαξαν ισχυρό ναυτικό, ανέπτυξαν το εμπόριο και μέσα σε 50 χρόνια έγιναν το ισχυρότερο κράτος της Ευρώπης. Υπήρξε λοιπόν συνωμοσία μεταξύ της Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσσίας να χτυπήσουν την Γερμανία. Ο καθηγητής Tansill του πανεπιστημίου του Georgetown , γνώστης των αρχείων του Στέητ Ντιπάρτμεντ,  έγραψε «ότι ο Εβραίος Hugo Schoenfelt που επεσκέφθη την Γερμανία το 1933 για να διαπιστώσει τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Εβραίων τα βρήκε σε αρίστη κατάσταση, πλην όμως αυτά ήσαν πλήρη από κομμουνιστάς» Το 1918-19 η Rosa Luxeburg  και Karl Liebknecht,  μαζί με άλλους Εβραίους κατέλαβαν την εξουσία στη Βαβαρία για τρεις ημέρες.  Στην Ρωσσία επέτυχαν  με την δολοφονία του Τσάρου. Εκτοτε οι Γερμανοί τους μίσησαν και τους είχαν υπό έλεγχο χωρίς να πειράξουν ούτε τρίχα από αυτούς. Πόσοι ήσαν οι Εβραίοι στην Γερμανία; Μόλις 460.000 σε 80-90 εκατ. Γερμανούς. Επομένως  η στάση των Γερμανών προς τους Εβραίους ήτο φυσιολογική, ένα είδος  αυτοπροστασίας για την προδοσία που τους είχαν κάνει στον Α! Π. Π , λέγει ο Benjamin Freedman. Τότε οι Εβραίοι υπό τον Samuel  Untermyer συγκάλεσαν    συμβούλιο στο Αμστερνταμ και έστειλαν το εξής περίπου τελεσίγραφο στην Γερμανία  «Διώξτε τον Χίτλερ-Βάλτε πάλι τους Εβραίους στις θέσεις τους-Εμείς οι Εβραίοι του κόσμου  υπηρετούμε αυτό  το τελεσίγραφο..» Τότε οι Γερμανοί εμάνησαν. «Και τι θα μας κάνουν»; είπαν
            Ο Samuel  Untermyer ευθύς ως επέστρεψε στην Αμερική πήγε στα στούντιο της Κολούμπια και  δήλωσε::  «Οι Εβραίοι του κόσμου κηρύσσουν ιερό πόλεμο κατά της Γερμανίας- Θα τους κάνουμε να πεινάσουν και να παραδοθούν» Να σημειωθεί ότι η Γερμανία εισήγαγε τα 2/3 των τροφίμων της από το εξωτερικό και οι Εβραίοι ήσαν οι κυριότεροι έμποροι που μπορούσαν να εμποδίσουν τις γερμανικές εισαγωγές και εξαγωγές. Εκτοτε άρχισε ένα ανηλεές μπουκοτάζ των γερμανικών προιόντων από τις Εβραικές φίρμες στις ΗΠΑ  και αλλαχού.[σ.σ Σας θυμίζει τίποτα αυτό το εμπάργκο ;] 

Αμφικτύων


(Μέρος 7 ον)

Η ΑΛΗΘΙΝΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ


            Συνεχίζοντας την αφήγηση  ο κορυφαίος σιωνιστής Benjamin  Freedman, που αυτομόλησε στο αντι-σιωνιστικό στρατόπεδο  για να  αποκαλύψει στην ανθρωπότητα   τη σχεδιαζόμενη συνωμοσία ερωτά: «και πως   έμαθα όλα αυτά ; Ημουν σύνδεσμος  του μεγάλου σιωνιστή ηγέτη Henry Morgenthau Sr μετά του  ταμία  Rollo Wells. Το 1912 στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Γουίλσον υπήρξα εκ των απορρήτων του Henry  Morgenthau, ο οποίος ήτο πρόεδρος της επιτροπής χρηματοδοτήσεως . Υπό την ιδιότητα μου αυτή παρευρέθηκα στην σύσκεψη  υπό τον Woodrow Wilson και άκουσα τους σιωνιστές να του κάνουν πλύση εγκεφάλου για την επιβολή-του  επιβληθέντος τελικά- φόρου εισοδήματος και την δημιουργία της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της γνωστής μας Federal Reserve.  Ο αρχισιωνιστής  δικαστής Brandeis  και ο πρόεδρος Γουίλσον ήσαν τόσο κοντά μεταξύ τους όπως τα δύο δάκτυλα του χεριού του. Αυτή είναι η αιτία που βγήκαμε στον Α! Π. Π  και έστειλαν τα παιδιά μας στο σφαγείο, όταν εμείς εκοιμόμαστε. Γιατί ; Για να πάρουν την Παλαιστίνη οι Εβραίοι»
Στην Νέα Υόρκη έστω και ένα ψέμα στην μαρτυρία καταρρίπτει όλη την υπεράσπιση. Δεν  τους αποκαλώ Εβραίους διότι γνωρίζω ότι είναι ψέμμα. Οι Εβραίοι, της Ανατ. Ευρώπης, οι οποίοι  αποτελούν  το 92 % αυτών που αποκαλούν  τους εαυτούς τους Εβραίους, είναι Χαζάροι. Αυτοί ήσαν μια φιλοπόλεμη τουρκο-φινλανδική φυλή,  η οποία ζούσε στα βάθη της Ασίας, αλλά οι λοιποί ασιατικοί λαοί την έδιωξαν στην Ανατ. Ευρώπη, όπου εγκαθίδρυσαν το βασίλειο των Χαζάρων  σε έκταση 800.000 τετραγ. μιλίων. Τότε δεν υπήρχε η Ρωσσία και  ορισμένα κράτη της Ανατ. Ευρώπης.  Οι ηγέτες τους  δάνειζαν  στρατό στους βασιλείς για να κάνουν τις εκστρατείες τους. Ησαν παγανιστές και λάτρευαν τους φαλλούς, όπως τόσοι άλλοι λαοί. Ομως ο βασιλεύς των θέλησε να τους εισαγάγει την  μονοθειστική θρησκεία. Τους επέβαλε λοιπόν τον Ιουδαισμό( Ταλμουδισμό).[σ. σ Το έργο αυτό έχει παιχθεί και στην Ελλάδα, όταν δια της βίας μας επέβαλαν τον Ιουδαιο-Χριστιανισμό]
 Δίδαξε χιλιάδες ραβίνους στα σχολεία της Pumbedita  και Sura,  άνοιξε συναγωγές και  επέβαλε  στο λαό του τον Ιουδαισμό. Τους δίδαξε την Παλαιά Διαθήκη(σ. σ  πολιτικό βιβλιο των Εβραίων) και απευθυνόμενος στους Χριστιανούς τους είπε:  «Σεις θέλετε να βοηθήσετε τον Εκλεκτό Λαό του Θεού να επαναπατρισθεί στα εδάφη που υπεσχέθη. Δεν θα μας βοηθήσετε; Είναι καθήκον σας, καθώς σας δώσαμε το παιδί μας για να σας σώσει. Σεις  πηγαίνετε κάθε Κυριακή και γονυκλινείς προσεύχεσθε σε έναν Εβραίο θεό, κι’ εμείς Εβραίοι είμαστε..» Όμως αυτοί ήσαν τόσο Εβραίοι όσο ήσαν  οι Κινέζοι μουσουλμάνοι, που ζούσαν 2.000 μίλια μακρυά από την Μέκκα, Αραβες,. Σκεφθείτε όλους  τους Μουσουλμάνους και Χριστιανούς   να θέλουν να επιστρέψουν στους αγίους τους τόπους(Ιερουσαλήμ και Μέκκα) (συνεχίζεται)

Αμφικτύων


(Μέρος 8 ον)

Η ΑΛΗΘΙΝΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ


            Συνεχίζουμε την αφήγηση του κορυφαίου σιωνιστή Benjamin  Freedman, ο οποίος αυτομόλησε στο   αντι-σιωνιστικό στρατόπεδο    Είναι το   μεγαλύτερο ψέμμα της ιστορίας «η επιστροφή των Εβραίων στην Γη της Επαγγελίας» Είναι η αιτία  όλων των τραγωδιών που έχουν χτυπήσει τον κόσμο. Κι’ όλα αυτά διότι ελέγχουν  εφημερίδες,   περιοδικά,     ραδιόφωνο,   τηλεόραση, τους εκδοτικούς οίκους και διότι έχουν τους παπάδες στον άμβωνα και τους πολιτικούς στα παράθυρα της τηλεοράσεως, που ομιλούν την ίδια γλώσσα. Δεν είναι εκπληκτικό που πιστεύετε αυτό το ψέμμα. Θα πιστεύατε ότι το μαύρο είναι άσπρο αν σας το έλεγαν συχνά.
            Ξέρετε τι κάνουν οι Εβραίοι την ημέρα της Εξιλεώσεως , η οποία νομίζετε ότι είναι τόσο ιερή για αυτούς Δεν λέγετε εδώ. Δεν είμαι εδώ για να υποκινήσω  τον όχλο. Είμαι εδώ, λέγει ο Benjamin Freedman, για να δώσω στοιχεία. Όταν την ημέρα της Εξιλεώσεως πηγαίνετε στη συναγωγή, καθόσαστε όρθιος για την πρώτη προσευχή την οποία απαγγέλετε. Είναι η μοναδική προσευχή που στέκεστε όρθιος. Επαναλαμβάνετε τρεις φορές μια σύντομη προσευχή που καλείται Kol Nidre. Στην προσευχή αυτή κάνετε  συμφωνία με τον Θεό, βάσει  της οποίας οποιοσδήποτε όρκος , υπόσχεση, τάμα ή εχέγγυο(ενέχειρο) που εκάνατε κατά  την διάρκεια των επομένων 12 μηνών δεν έχουν ισχύ και είναι μηδέν και άκυρα. Επί πλέον το Ταλμούδ διδάσκει ότι όποιος  κάνει όρκο, υπόσχεση , τάμα ή ενέχειρο πρέπει να ενθυμείτε  την προσευχή  Kol Nidre, την οποία επαναλάβατε την Ημέρα της Εξιλεώσεως και σας εξαιρεί από την εκπλήρωση αυτών. Πόσο μπορείτε να στηριχθείτε σ’ αυτήν την πίστη; Μπορείτε να βασισθείτε όσο βασίσθηκαν οι Γερμανοί το 1916. Εμείς θα υποφέρουμε την ίδια μοίρα με αυτή των Γερμανών.
            [σ. σ Συγκρίνετε την ηθική των αρχαίων Ελλήνων  με την Εβραική ανηθικότητα για να αντιληφθείτε γιατί εδώ και 17 αιώνες ο κόσμος κατολισθαίνει  στην παρακμή. Τώρα οι σιωνιστές   σχεδιάζουν την κατασκευή του ναού του Σωλομώντος στην θέση που είναι σήμερα το ισλαμικό τέμενος Αλ - Ακτσά στην Ιερουσαλήμ.  Λίαν προσεχώς θα θέσουν τον θεμέλιο λίθο του  ναού.  Ευθύς ως περατωθεί ο ναός  του Σωλομώντος  θα  σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για την μεταφορά της πρωτευούσης του κόσμου στην Ιερουσαλήμ, όπως προφητεύουν οι γραφές του Ταλμούδ . Ηδη οι  δομικοί λίθοι για την κατασκευή του ναού είναι έτοιμοι και έχουν πελεκηθεί σύμφωνα με την παράδοση,  ήτοι με την απουσία σιδηρού εργαλείου. Αυτό θα σημάνει την αρχή της  παγκόσμιας δικτατορίας , μιάς  σατανικής δικτατορίας- που αν εγκατασταθεί-όμοια της δεν θα έχει δοκιμάσει το ανθρώπινο γένος.  Το αίμα στην γειτονική περιοχή της  Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου  και στον κόσμο ολόκληρο θα ρεύσει  ποτάμια και η οδύνη των λαών θα  κορυφωθεί. Ζούμε ιστορικές στιγμές και  οι άνθρωποι πρέπει να κινητοποιηθούν για ν’ αποτρέψουν την  μελανότερη αυτή σελίδα της ιστορίας, που μπορεί να καταλήξει και στην καταστροφή  της  ζωής επι της γης]

Αμφικτύων


Μυκηναϊκά Ευρήματα Στα Παράλια Του Ευξείνου Πόντου 1300 π.Χ.

Οι πρώτες επαφές Ελλήνων με την περιοχή της Ανατολίας, δηλαδή της μικρασιατικής χερσονήσου, πιθανολογείται πως έγιναν ήδη κατά την Μυκηναϊκή περίοδο, όπως φαίνεται από το «Achilles in Anatolia: The inscribed «Mycenean» sword at Hattussas and its possible implications: Eric H. Cline, Xavier University». (AJA, 1995, τόμ. 99, αρ. 2, σελ. 335.)
Μυκηναϊκή κεραμική έχει βρεθεί, προς το παρόν μόνο στο νότιο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, στην περιοχή Masat Huyuk (επί χάρτου σημείον (1)), 20 χλμ. νότια της Σαμψούντας.
Εκεί, σε επίπεδο της Χεττιτικής περιόδου, αποκαλύφθηκαν : «…κάπου έξι φιάλες και λαγήνια που φαίνονταν απλές στο μέγεθος, με απλή διακόσμηση και με ιερογλυφικές σφραγίδες, οι οποίες χρονολογούσαν την αποθήκευση περί το 1.300 π.Χ.» (Mee, Chr.: «Aegean trade and settlement in Anatolia in the 2nd millenium BC». Anatolian Studies (AS), τόμ. 28, 1978, σσ. 132 – 133.)
Η ταύτιση διαφόρων οστράκων (καθώς και ενός πήλινου κριαρόσχημου ειδωλίου από την Σαμψούντα με αιγαιακή επιγραφή) με τον μυκηναϊκό πολιτισμό είναι υπό διερεύνηση…
Η Τροία ήλεγχε την δίοδο προς τον Εύξεινο Πόντο εάν δεν είχε σημασία ο Εύξεινος γιατί τότε  να γίνει ένας τόσο μεγάλος ιστορικά πόλεμος; Έχουμε λοιπόν το κίνητρο ..και ανακαλύφθηκαν και στοιχεία .
Χάρτης περιοχών όπου αναφέρονται στο κείμενο που ακολουθεί:
Τα τελευταία χρόνια άρχισε το συστηματικό  ανασκαφικό έργο στις περιοχές του Εύξεινου Πόντου και το μέλλον δείχνει να έχουμε πολλά στόχευα για  το έργο των Μυκηναίων αλλά και των Μινωϊτών στην περιοχή.
Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι αλλιώς εφόσον σήμερα έχουν βρεθεί μινωϊκά αντικείμενα στην Βόρεια θάλασσα και στην Σκανδιναβική.
Μυκηναϊκά αγγεία (δύο φλάσκες και ένας ψευδόστομος αμφορέας) της Υστεροελλαδικής IIΑ/Β Περιόδου από την θέση Masat στα νότια παράλια του Ευξείνου Πόντου
Άλλα αντικείμενα, εκτός από αγγειοπλαστική, φαίνεται ότι εισάγονταν από το Αιγαίο συχνότερα και σε μεγαλύτερο ρυθμό.
Ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμη μυκηναϊκή κεραμική βόρεια της ελληνικής Θράκης και στην δυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρονται διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, όπως χάλκινοι διπλοί πέλεκες, λόγχες και λεπτά ξίφη.
Άσχετα εάν είναι αιγαιακής προελεύσεως ή πιθανότερα εντόπιες απομιμήσεις αιγαιακών προτύπων, σίγουρα υποδηλώνουν σχέσεις μεταξύ των δύο περιοχών. Υπάρχει επίσης ένας μεγάλος αριθμός λιθίνων αγκυρών από το Nessebar (2), την Sozopoli (3), το ακρωτήριο Kaliakra (4) και άλλες θέσεις.
Μοιάζουν στο σχήμα, αλλά και στην λειτουργική χρήση, με αυτές που είναι ήδη γνωστές από διάφορες μεσογειακές και ειδικότερα αιγαιακές παράκτιες θέσεις της Ύστερης Εποχής του Χαλκού…
Διπλός πέλεκυς από την περιοχή της Βουλγαρίας ,περιοχή Βάρνας -Rojak
Παρόμοιο πρόβλημα ταύτισης αντιμετωπίζουν και τα χάλκινα τάλαντα από το ακρωτήριο Kaliakra και το Cherkovo (5) (κοντά στο Karnobat – Bourgas). Το τάλαντο από το ακρωτήριο Kaliakra ζυγίζει κάτι παραπάνω από ένα κιλό και είναι κράμα χρυσού, αργύρου και χαλκού, με ψήγματα νικελίου και θείου.
Χρονολογήθηκε, με την βοήθεια ανάλογων ευρημάτων από ανασκαφές και υποβρύχιες έρευνες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, γύρω στο 1.200 π.Χ. Ανήκει στα μυκηναϊκά μέτρα και σταθμά και αποτελεί τεκμήριο για τα εμπορικά ταξίδια στον Εύξεινο Πόντο.
Το τάλαντο από το Cherkovo φέρει αιγαιακό (…) σύμβολο. Ερωτηματικά προκαλεί τόσο το βάρος του, 26 κιλά, όσο και η χρονολόγησή του… Εάν κατασκευάστηκε γύρω στο 1.500 π.Χ., τότε ανήκει σε μια πολλή πρώιμη εποχή, από την οποία δεν υπάρχουν άλλες ενδείξεις για θαλασσινά ταξίδια στον Εύξεινο Πόντο.
ΜΥΚΗΝΑΪΚΑ  ΤΑΛΑΝΤΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΛΙΑΚΡΑ (KALIAKRA)  ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟ CERKOVO
Το σχήμα της τεντωμένης προβιάς υποδηλώνει ότι προορίζονταν για την Ανατολική Μεσόγειο. Η ακριβής καταγωγή του όμως και ο προορισμός του φαίνεται να αναγνωρίζονται από το βάρος του…
Το κομμάτι αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη μονάδα μέτρησης μετάλλων του μινωϊκού μετρικού συστήματος. Σε ομάδα πήλινων πινακίδων που ευρέθησαν στην Κνωσό έχουν καταγραφεί 60 τάλαντα, το καθένα από τα οποία ζυγίζει 26 κιλά και τρία γραμμάρια..! Αλλά και τα τάλαντα από τις ανασκαφές στην Αγία Τριάδα της Κρήτης έχουν ένα μέσο βάρος 29 κιλών. Το ίδιο μέτρο ίσχυε σε όλη την αιγαιακή ζώνη μινωϊκής επιρροής στα μέσα της 2ης χιλιετίας π.Χ.
Στην Γραμμική Γραφή Β’, που χρησιμοποιούσαν οι Μυκηναίοι, η μεγαλύτερη μονάδα μέτρησης πραγμάτων με σημαντικό βάρος, όπως ο χαλκός, απεικονίζεται με μια ζυγαριά. Στην αρχαιότητα, η μεγαλύτερη μονάδα μέτρησης ονομάζονταν τάλαντο, που σημαίνει ζυγαριά. Υπήρχαν δύο σταθμά για το βάρος ενός ταλάντου : αλλού ζύγιζε 37 κιλά και 800 γραμμάρια, και αλλού 25 κιλά και 860 γραμμάρια (αυτό αντιστοιχούσε απόλυτα με την μινωϊκή – μυκηναϊκή μονάδα, η οποία κυμαίνονταν μεταξύ 26 και 31 κιλών).
Από το σχήμα, το βάρος και την χρονολόγηση του ταλάντου από το Cherkovo διαπιστώνεται ως προορισμός η μινωϊκή Κρήτη της Νεοανακτορικής Περιόδου, ή ίσως η Σαντορίνη.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ
ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΥΡΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ Vladimir I. Nazarčuk
B Black-figured pottery  (p. 143-170). Plates 75-87 ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΟΛΒΙΑΣ.
Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ Η ΦΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΖΩΟΜΟΡΦΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΟΥ  ΑΠΟ ΠΥΛΟ ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟ.
Πέτρινες άγκυρες της Μυκηναϊκής Εποχής από το βόρειο λιμάνι της Μεσημβρίας της Ποντικής (σημ. Nessebar)
Τα αρχαιολογικά ευρήματα που δηλώνουν την ελληνική παρουσία στα παράλια του Εύξεινου Πόντου ανήκουν στο σύνολό τους στην Μέση και Ύστερη Χαλκοκρατία, την εποχή της ακμής και παρακμής του μυκηναϊκού πολιτισμού, από τις αρχές του 14ου μέχρι τις αρχές του 11ου αι. π.Χ.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ευρημάτων προέρχεται από τα δυτικά παράλια του Ευξείνου Πόντου. Εννιά σπαθιά μυκηναϊκής καταγωγής, ένα εγχειρίδιο, θραύσματα αγγείων και μερικά ακόμη αντικείμενα βρέθηκαν σε δεκατέσσερις διαφορετικές ανασκαφές προϊστορικών χώρων της Ρουμανίας.
Ξίφη από τις Μυκήνες από το Sarntavro και Khodja-Daoud-Kopru – περιοχές του Ευξείνου Πόντου
Μυκηναϊκά σπαθιά από τις ανασκαφές στα Καρπάθια (κεντρική Ρουμανία). Σχέδια A. D. Alexandrescou
Α )
Σχέδιο από κομμάτι μυκηναϊκού σπαθιού που χρησιμοποιήθηκε ξανά για την κατασκευή μιας μάχαιρας (Βουκουρέστι).
Β )
Σχέδιο μυκηναϊκού σπαθιού που βρέθηκε στην παραδουνάβια πεδιάδα της Ντομπρουτζάς, 36 χιλιόμετρα μακριά από την θάλασσα (χωριό Μεγκντίντια, Ρουμανία)
Στη Νότιο Ρωσία, σχέσεις με τον αιγαιακό πολιτισμό ανιχνεύονται σε πολλές θέσεις της ενδοχώρας, αλλά και στην χερσόνησο της Κριμαίας (Kozorezovo (6), Kerch (7), Scerkovo, Berezan (8), Jekaterinoslav).
Διπλοί πέλεκες από το Kozorezovo και Scetkovo –σχέδιο Dr.C .Reinhold
Διπλοί πελέκεις τύπου Kilindir και Hermones της Ύστερης Χαλκοκρατίας και δέκα αιγαιακού τύπου Β (με ωοειδή οπή στειλέωσης) όμοιοι με τους αντίστοιχους του «Θησαυρού P» της Τροίας VI (9) (η οικιστική αυτή φάση της Τροίας διήρκεσε μεταξύ 1.900 και 1.275 π.Χ. περίπου).
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΜΥΚΗΝΑΪΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ  ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ
Αντίστοιχα με ευρήματα από τους Λακκοειδείς τάφους των Μυκηνών :
α- Οστέινα εξαρτήματα χαλινού αλόγου από το Trakhtemirov (10) (κοντά στο Κίεβο).
β- Οστέινος δίσκος από την Iljicevka (11) (περιοχή Donec).
Άγριοι κύκνοι στον υδροβιότοπο του Μπερεζάν, την αρχαία ελληνική Βορυσθενίτιδα, στον κόλπο του Δνείπερου (Ουκρανία)
Αριστερά δύο Οστέινα εξαρτήματα χαλινού αλόγου από το Trachtemrov, (Trachtimitov) κοντά στο Κίεβο και δεξιά ένα ασημένιο από τις Μυκήνες
Αριστερά Οστέινος δίσκος από την Iljicevka (περιοχή Donec)και δεξιά ένας ασημένιος δίσκος από της Μυκήνες
Ανακαλύφθηκαν επίσης δύο ομάδες από περόνες στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας:
1)Η πρώτη προέρχεται από την περιοχή του Chişinău (14) (πρώην Κισινιόφ, πρωτεύουσα της σημερινής Δημοκρατίας της Μολδαβίας) και από θολωτούς τάφους (κουργκάν) της περιοχής του Δνείπερου (σημερινή Ουκρανία).
2)Η δεύτερη ανακαλύφθηκε στην περιοχή Novoselki – Kostukoviye και έχουν χρησιμοποιηθεί ως βάση για την χρονολόγηση των μνημείων του πολιτισμού Goligrad της Ουκρανίας.
Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες περόνες ανήκουν στην Υπομυκηναϊκή Περίοδο (μεταξύ 11ου και 10ου αι. π.Χ.).
Σπειροειδές κόσμημα κεφαλής περόνης από τον «Θησαυρό Borodino» (κοντά στην Οδησσό)
Χρυσό κόσμημα από τις Μυκήνες
Ραβδόσχημος σφιγκτήρας από το Belz και παρόμοιος από τους κάθετους Λακκοειδείς Τάφους των Μυκηνών
Ανατολικότερα, νοτίως της οροσειράς του Καυκάσου, έχουν βρεθεί όπλα (μακρά ξίφη και λόγχες) σε τάφους του πολιτισμού Trialeti (15) στην Γεωργία, όμοια με τα αιγαιακά ξίφη τύπου Α και Β, και με τον τύπο G λογχών του Hochmann.
 Λόγχες από – Trialeti ,Mesketi Amarat, Tach Koprou της Γεωργίας, από την Πρόσυμνα και τις Μυκήνες και  Chir-Dir
Λόγχη από την περιοχή του Ευξείνου Πόντου (αριστερά) Cjurupinsk-και χρυσεπένδυτη λαβή ξίφους από τις Μυκήνες (δεξιά)
Έχει βρεθεί επίσης ένα εντυπωσιακό αργυρό αγγείο από το Kirkovan (Karchevan – ? – (16)) της σημερινής Αρμενίας, όμοιο στο σχήμα με ένα μεγάλο κύπελλο τύπου Βαφειού.
Σημαντικότατη φιλολογική μαρτυρία για τις εμπορικές (και όχι μόνο) σχέσεις των Ελλήνων με τους λαούς της Ανατολίας, παρέχει ο Όμηρος στην Ιλιάδα…
Στην Ραψωδία Γ” (στ. 184 – 190) ο Πρίαμος, παρατηρώντας τους Αχαιούς που πολιορκούν την πόλη του, λέει στην Ελένη τα εξής :
«Ήδη και στην Φρυγίαν εισήλθα την αμπελόεσσαν,
όπου είδα πλείστους Φρύγες άνδρας με ευκίνητα πωλάρια,
λαούς του Οτρέως και του ισοθέου Μύγδονος,
οι οποίοι τότε στρατοπέδευαν στις όχθες του Σαγγαρίου•
γιατί και εγώ επίκουρος όντας με εκείνους ενώθηκα
την ημέρα εκείνη που ήλθαν οι Αμαζόνες οι αντροπολεμίστρες, αλλ” ούδ” αυτοί ήσαν τόσοι όσοι οι ελίκωπες Αχαιοί.»
Πρόκειται, παράλληλα, για την αρχαιότερη αναφορά στις Αμαζόνες (η εξόντωση των οποίων από τον Βελλερεφόντη αναφέρεται στον στίχο 186 της Ραψωδίας Ζ’).
Την ύπαρξή τους στην περιοχή του Πόντου της Μαύρης Θάλασσας γύρω στο 1.200 π.Χ. βεβαιώνει και ο Ηρόδοτος, ο οποίος αφηγείται τις φημισμένες ιστορίες που ακούγονταν παντού για αυτές.
Σύντομος κατάλογος των θέσεων του Ευξείνου Πόντου, στις οποίες έχουν βρεθεί μυκηναϊκά όπλα, υπάρχει στο βιβλίο του G.R. Tsetskhladze «Greek penetration of the Black Sea». The Archaeology of Greek Colonization, Oxford, 1994, σσ. 113 – 115, όπως και του ιδίου, «Greek colonization of the Black Sea Area : Stages, Models and Native population». The Greek Colonization of the Black Sea Area. Stuttgart, 1998, σσ. 10-14.
Στον ίδιο κατάλογο συμπεριλήφθηκαν και πολλά αρχαιολογικά ευρήματα των οποίων η χρονολόγηση φθάνει μέχρι και τον 8ο αι. π.Χ.
Εκατοντάδες σκαπάνες από μια ομαδική ταφή εξαίρουν την σημασία της γεωργίας και της μεταλλουργίας στην οικονομία της Κολχίδος
Ένα σιδερένιο τσεκούρι του 12ου αι. π.Χ. προερχόμενο από την ίδια ομαδική ταφή από την Κολχίδα
Διπλοί πέλεκες και ένα πήλινο στοιχείο από τα αρχικά στρώματα εκσκαφών στην Τροία
ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΟΙΚΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (ΜΕΣΑ 7ΟΥ ΑΙ. Π.Χ.).
Διπλός πέλεκυς (λάβρυς), το κατ” εξοχήν όπλο των Αμαζόνων…
Άρθρο του Δρος Ηλία Πετρόπουλου (Ιστορικός – Αρχαιολόγος) στο περιοδικό «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ & ΤΕΧΝΕΣ» τ. 76 (Ιούλ. – Σεπτ. 2000) σελ. 61,
Για πολλά χρόνια ήταν, και εν μέρει παραμένει ακόμα, κοινή μεταξύ ιστορικών και αρχαιολόγων η άποψη πως οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν σε θέση να πλεύσουν στα σκοτεινά νερά του Ευξείνου Πόντου, προτού κατασκευάσουν την γνωστή πεντηκοντόρο (πενηντάκωπος) γύρω στο 680 π.Χ.
Συνεπώς, και κατά την ίδια πάντα άποψη, ο ελληνικός αποικισμός του Πόντου πιθανώς να ξεκίνησε λίγο αργότερα…Την θεωρία αυτή φαίνεται πως ανατρέπουν ευρήματα από τα βόρεια παράλια του Πόντου, που χρονολογούνται στο β” τέταρτο του 7ου αι. π.Χ. και περιλαμβάνουν :
1)Θραύσματα μιας κύλικας από το σημερινό νησάκι Μπερεζάν στις εκβολές των ποταμών Δνείπερου (αρχ. Βορυσθένης) και Μπουγκ (αρχ. Ύπανις) και
2)Θραύσματα κυπέλλου από τον (με γηγενή πληθυσμό) οικισμό Νεμίροβο, ο οποίος βρίσκεται 400 χλμ βόρεια του Μπερεζάν (εντός της δασοστέπας..!)
Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Εύξεινος Πόντος ήταν ήδη γνωστός στους Έλληνες κατά το β” τέταρτο του 7ου αι. π.Χ. ή και ακόμη νωρίτερα, εάν λάβουμε υπ” όψιν τα «απρόσμενα» μυκηναϊκά ευρήματα (περί το 1.300 – 1.000 π.Χ.)
Λίγο μετά τα μέσα του 7ου αι. π.Χ. ιδρύεται στο Μπερεζάν (επί χάρτου σημείον (1)) ο πρώτος ελληνικός οικισμός στην βόρεια παραλία της Μαύρης Θάλασσας, ενώ ο δεύτερος εμφανίζεται λίγο αργότερα στο Ταγκαρόνγκ (επί χάρτου σημείον (2)) πλησίον του ποταμού Δον (αρχ. Τάναϊς) στην Αζοφική Θάλασσα.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, η «θεωρία» που θέλει τους Έλληνες να εμφανίζονται στα βόρεια παράλια της Μαύρης Θάλασσας μετά το 630 π.Χ. και να εγκαθίστανται μετά το 600 π.Χ., τίθεται υπό συζήτηση.
ΝΙΚΟΛΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  -fourakis- kea .com
ΠΗΓΕΣ:
κειμένων, φωτογραφιών και σχεδίων:
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ : «ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΤΟΜΟΣ Α” : ΕΥΡΩΠΗ» & «ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΤΟΜΟΣ Β” : ΑΣΙΑ – ΑΦΡΙΚΗ – ΑΜΕΡΙΚΗ – ΩΚΕΑΝΙΑ» εκδόσεις ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ 1999,
ΟΜΗΡΟΥ «ΙΛΙΑΣ» (Β” Έκδοσις 2000) – μετάφρασις ΚΩΣΤΑ ΔΟΥΚΑ, κοινή έκδοσις των οίκων : ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ και ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,
ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ : «Αργοναυτική Εκστρατεία : ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» έκδοσις του περιοδικού «CORPUS» – ΤΙΤΛΟΣ Νο 1 – Πρώτη Έκδοση 2002,
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ : «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΩΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ» ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ» (δεύτερη έκδοση ανανεωμένη και επαυξημένη) – ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΤΥΠΩΣΗ – ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2002,
«ANCIENT GREEK COLONIES in the BLACK SEA» Edited by D. V. GRAMMENOS – E. K. PETROPOULOS – Volume I & II – PUBLICATIONS OF THE ARCHAEOLOGICAL INSTITUTE OF NORTHERN GREECE, Nr. 4 – THESSALONIKI 2003,
ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΤΑ : «100 ΑΙΩΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ – Η πορεία της ναυτιλίας και η εξέλιξη των πλοίων στην Ελλάδα από το 8.000 π.Χ. έως σήμερα» ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΣ 2003,
άρθρο της Γκέλλυς Ανδρονικίδου στο περιοδικό «FOCUS» τ. 2 (Απρ. 2000) σελ. 26,
άρθρο της Αντουανέττας Καλλέγια (Αρχαιολόγος) στο περιοδικό «CORPUS» τ. 16 (Μάϊ. 2000) σελ. 28,
άρθρο του Δρος Ηλία Πετρόπουλου (Ιστορικός – Αρχαιολόγος) στο περιοδικό «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ & ΤΕΧΝΕΣ» τ. 76 (Ιούλ. – Σεπτ. 2000) σελ. 61,
άρθρο του Γιάννη Σαλονικίδη στο περιοδικό «ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΗΜΑΡ» τ. 23 (Δεκ. 2003 – Φεβρ. 2004) σελ. 30,
άρθρο της Ωκεανίδας στο περιοδικό «ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΗΜΑΡ» τ. 23 (Δεκ. 2003 – Φεβρ. 2004) σελ. 31,
άρθρο του Θανάση Παπαδόπουλου (Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) στο περιοδικό «CORPUS» τ. 57 (Φεβρ. 2004) σελ. 46,
http://www.fhw.gr/ (Διαδικτυακή Διεύθυνση Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού) και
Microsoft® ENCARTA Interactive World Atlas 2003, από όπου και ο χάρτης της περιοχής.
BOOK -The Mycenaeans and the black sea – Stefan Hiller
ΠΗΓΗ: http://www.hellinon.net/ANEOMENA/MykinaikaEurimata.htm