AMPHIKTYONBOOKS

TRANSLATION IN MANY LANGUAGES

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

ΤΟ ΧΑΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΖΩΗΣ ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ;

  

ΠΩΣ  ΣΥΝΕΒΗ  Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ(BIG BANG);

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

 

Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα στενοχωρήσω τους πιστούς οι οποίοι θέλουν σώνει και καλά κάποιον Θεό δημιουργό πάντων- ορατών και αοράτων-και επομένως και του Σύμπαντος . Όμως αυτή είναι μια ανεπιβεβαίωτη δοξασία περί του δημιουργού θεού,  όπως άλλωστε ανεπιβεβαίωτη είναι και η παρούσα θεωρία την οποία παραθέτω κατωτέρω . Αμφότερες δεν διαθέτουν επιστημονική   απόδειξη (πείραμα- μέτρηση- απόδειξη) και ως τότε ούτε ψέμα  ,  ούτε αλήθεια μπορεί να θεωρηθούν , απλώς αντικείμενα προς μελέτη και περαιτέρω εξερεύνηση.

Ο Ησίοδος στην Θεογονία του γράφει   :

«Πρώτον εγεννήθη το Χάος, Έπειτα η Γη, Ύστερον τα Τάρταρα και

Τέλος ο Έρως ο παλαιός λεγόμενος και όχι ο γιός της Αφροδίτης»

Αυτές    τις τέσσαρες αρχές   αναφέρει ως αυτογέννητες , και όχι ότι εγεννήθη η μία από την άλλη. Αυτές δεν τις δημιούργησε κάποιος Γιαχβέ , όπως θέλει η Ιουδαϊκή Θεολογία. Το Χάος εννοεί το σκοτεινό χώρο ο  οποίος  προυπήρχε  προ της διακοσμήσεως, δηλαδή προ της δημιουργίας του κόσμου(γαλαξιών, νεφελωμάτων κ.α) . Στο Χάος  σωμάτια και σωματίδια βρίσκονταν σε αταξία.. Τούτο  γέννησε το Έρεβος και την Νύχτα., δηλαδή το καταχθόνιον σκότος των αρχαίων Ελλήνων.

Ο Συμπαντικός  Έρως είναι εκείνος που συνεργεί στην φυσική συνένωση  των  ομοειδών μερών της ύλης και της δημιουργίας των διαφόρων σωμάτων.  Είναι δηλαδή η ελκτική και συνεκτική δύναμη που ενώνει τα αντίθετα και κρατεί τον κόσμο (σύμπαν ) ενωμένο. [Το αντίθετο του Έρωτος είναι η Έρις, η οποία χωρίζει και διαχωρίζει τα πάντα. Ομοίως και το διώνυμο  Ζευς(εκ του ζευγνύω=ενώνω) και Δίας(εκ του διαιρώ) έχει διττή έννοια, διότι στο σύμπαν ότι  γεννιέται κάποια στιγμή θα καταστραφεί ] Δεδομένου δε ότι στο Χάος υπάρχουν υλικά σωμάτια και ενεργειακά σωματίδια είναι δυνατόν να δημιουργούνται στο διηνεκές νέα υλικά σώματα με την επενέργεια των ελκτικών δυνάμεων .

Η Έρις  Παράλληλα   υπάρχουν και  αντίθετες δυνάμεις που  συμβάλλουν στην συνεχή εντροπία και  στη διάλυση ή αποδόμηση των πάντων με την επενέργεια της Έριδος. Τέσσαρες   είναι οι αρχές που αναφέρει ο Ησίοδος ως αυτογεννήτες, ήτοι: ΧάοςΓαία, Τάρταρα και Έρως.

Η  Ιερά  Τετρακτίς  Ο αριθμός τέσσερα είναι μυστηριακός για τους Αρχαίους προγόνους μας  διότι συνθέτει εις έν όλον τέσσερα διαφορετικά εις είδος, αλλά όμοια εις γένος, όντα, ιδέες, ιδιότητες, καταστάσεις ή γεγονότα, τα οποία αρμονικώς συντονισθέντα παραδίδουν την σφαιρικήν, φιλοσοφικήν αντίληψη του ορατού και του αοράτου κόσμου:

Τέσσερες καταστάσεις  της  ύλης  ήτοι Γη-Υδωρ-Αήρ-Πυρ(στερεά, υγρα, αέρινη, πυρακτωμένη)

Τέσσαρες κινήσεις ψυχής, ήτοι: Αισθήσεις-Συναίσθημα-Νόησις-Γνώσις,

Τέσσαρες ιδιότητες αρετής ήτοι: Σωφροσύνη-Ανδρεία-Φρόνηση-Δικαιοσύνη κ.ο.κ

Δεν είναι δε τυχαίον ότι ο Όρκος των Πυθαγορείων εγένετο στην «Ιεράν Τετρακτύν»  και είχε ως εξής :

«Ου μα τον αμετέρα γενεά παραδόντα Τετρακτύν, παγάναενάου φύσεως ριζώματ’ έχουσαν»

Επομένως, ο Όρκος είναι η βάση επι της οποίας θεμελιώνεται το οικοδόμημα του κόσμου(Σύμπαντος) και του πολιτισμού.  Άνευ της γνώσεως των τεσσάρων στοιχείων δεν γίνεται κατανοητό το θαύμα του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος. Σπάει η νοητική άλυσος και συνθλίβεται καθώς λιθοβολείται η αλήθεια από το σκότος της αγνοίας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε ν’ αντιληφθούμε την ρήση του μεγαλυτέρου πνεύματος όλων των εποχών , του Ηράκλειτου,  ο οποίος  έλεγε : «Κόσμον τόνδε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ’ ήν αεί και έστιν και έσται πυρ αείζωον, απτόμενον μέτρα και αποσβεννύμενον μέτρα »(Αυτόν εδώ τον κόσμον, που είναι ο ίδιος για όλα τα όντα , δεν τον έπλασε ούτε κανένας θεός ούτε κανένας άνθρωπος,  αλλά ήταν πάντα και είναι και θα είναι φωτιά αείζωη, που με μέτρο ανάβει και με μέτρο σβήνει )

Αντιδιαστολή των όρων « Σύμπαν» και «Κόσμος»

«Σύμπαν» Εδώ  να  κάνουμε αντιδιαστολή των όρων «Σύμπαν» και «Κόσμος» του Ηρακλείτου. Αυτή  κρίνεται  σκόπιμη διότι ο Ηράκλειτος γνώριζε καλώς το «Σύμπαν» ότι ήταν αυτό που χωρούσε τα πάντα και τίποτα δεν ήταν εκτός αυτού. Τούτο κατά τους Ελληνες είναι άπειρο, αιώνιο, ατρεμές, ακίνητον , αυτοδημιούργητο και δημουργικό, ίσο με τον εαυτόν του  ένα και μοναδικό.

«Κόσμος» Αντίθετα,  είναι  το διακοσμημένο μέρος του Σύμπαντος με τους γαλαξίες, τους αστερισμούς, τα νεφελώματα, τους ήλιους , τους πλανήτες κλπ. Κόσμοι υπάρχουν πολλοί ασχέτως αν εμείς ακόμη δεν τους έχουμε δει και οι ξένοι επιστήμονες είτε από άγνοια της Ελληνικής γλώσσας είτε από άλλο άγνωστο λόγο θεωρούν ότι υπάρχουν πολλά σύμπαντα παράλληλα με το δικό μας.Για τους Κόσμους των Ελλήνων ομιλούν διότι διαφορετικά έρχονται σε αντίθεση με την τυμολογία της λέξεως «ΣΥΝ-ΠΑΝ»

Ο Ηράκλειτος προέβλεψε και άλλα Σύμπαντα γι αυτό  είπε αυτόν εδώ τον κόσμο διότι είχεν ακράδαντη πεποίθηση ότι υπάρχουν κι’ άλλοι κόσμοι (σήμερον τα αποκαλούν κακώς σύμπαντα) εκτός από τον  δικό μας, κάτι που αποδεικνύεται με τις πρόσφατες έρευνες περί παράλληλων συμπάντων . Την ίδια πεποίθηση είχεν εξ άλλου και ο Πυθαγόρας για την δωδεκαδική συγκρότηση του ηλιακού μας  συστήματος και μόλις  πρόσφατα δικαιώθηκε με την ανακάλυψη των δύο χαμένων πλανητών . Πόσο αλήθεια θα είχε προχωρήσει η ανθρώπινη σκέψη και ειρήνη  αν είχε  επικρατήσει η σκέψη του Ηρακλείτου, αντί αυτής του θεού-δημιουργού των πάντων,  εν ονόματι του οποίου σκοτώνονται ακόμη οι λαοί;

Ο Ησίοδος για το   Χάος δεν εννοεί   μόνον  το Σκότος που κυριαρχεί στον  ενδογαλαξιακό  χώρο του σύμπαντος  , αλλά και τον  ενεργειακό   χώρο  στον οποίο   ύλη και   ενέργεια βρίσκονται εν δυνάμει και  σε αταξία(δεν έχουν πάρει μορφή)

Ορφικοί Ύμνοι: Ομιλούν για το Χάος που συμπυκνούται στο γιγάντιο αυγό . Τούτο διερράγη και από το άνω μέρος δημιουργήθηκε ο Ουρανός και από το κάτω μέρος η Γη

Οι Σύγχρονοι Φυσικοί για το Χάος O   κορυφαίος Βέλγος  φυσικός Ρωσικής καταγωγής Ilya Prigogine  είπε ότι οι ιδέες του Χάους και των Συστημάτων Αλληλοσχεδασμού αλληλοσυνδέονται . Το Χάος έχει την ικανότητα να αυτοργανώνεται και να παράγει νέες ουσίες και νέες   καταστάσεις που ο άνθρωπος  δεν είναι σε θέση  να προβλέψει. Τούτο σημαίνει ότι το Χάος δεν είναι στατικό αλλά δυναμικό και δημιουργός των πάντων. Το Σύμπαν(Κόσμος) κινείται διαρκώς προς την αποσύνθεση(«τα πάντα ρει» του Ηράκλειτου)

 

Οι  Δυνάμεις  του Σύμπαντος

 

Στο Σύμπαν όλα κινούνται με βάση τις τροχιές τους και συχνά συμβαίνουν και συγκρούσεις  ακόμη και Γαλαξιών . Το φως των αστέρων εμφανίζεται με το φάσμα συχνοτήτων που αρχίζουν από το υπεριώδες και καταλήγουν στο υπέρυθρο. Η ηλεκτρομαγνητική δυναμη είναι μια απο τις 4 δυνάμεις του σύμπαντος:

1/ Ηλεκτρομαγνητική,

2/ Βαρυτική,

3/ Ισχυρά Πυρηνική και

4/ Ασθενής Πυρηνική (ακτινοβολία)

Οι νόμοι της φυσεως είναι ατεγκτοι και δεν χαρίζονται σε κανένα ούτε είναι δυνατόν να παραβιαστούν χωρίς επιπτώσεις  Αυτό το βλέπουμε καθημερινός να συμβαίνει   σήμερον  και τούτο διότι η  επιστήμη   είναι κατατετμημένη και αδυνατεί να δει τα πράγματα ολιστικά και εν τω συνόλω τους πως αλληλοεπηρεάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Οι αρχαίοι προγονοί μας  σκέπτονταν διαφορετικά και έμπαιναν στην ουσία των πραγμάτων και των φαινομένων με το πνεύμα και χωρίς όργανα  διότι είχαν το καλύτερο όργανο τον εγκεφαλο τους

 

Η Θεωρεία της Δημιουργίας των  Συμπάντων

 

Αν ρωτήσετε ποιος έφτιαξε το Σύμπαν ο άνθρωπος με την ανθρωποκεντρική και χριστιανική λογική θα σου απαντήσει ο Θεός, Για την γέννηση των πάντων βλέπει μπροστά του κάποιον δημιουργό. Αδυνατεί να κάνει την υπέρβαση και να ρίξει μια ματιά στη φύση που συνεχώς αναγεννάται , αναπτύσσεται και πεθαίνει σε μια αέναη ροή. Όμως η απάντηση περικλείεται στην ακόλουθη θεωρία η οποία συμπληρώνει την Μεγάλη Εκρηξη   Δεδομένου ότι η θεωρία Αϊνστάιν για τη Μεγάλη Εκρηξη  δεν προβλέπει τίποτα πριν από αυτή , δηλαδή πως και γιατί συνέβη η Μεγάλη Έκρηξη;

 

Θεωρία των Αιτίων της Μεγάλης Εκρηξης

 

Αυτή  ακολουθεί  τα εξής τέσσερα  στάδια:

Πρώτον. Εις ένα σημείον πεδίου  του   χαοτικού  χώρου   όταν  οι διακυμάνσεις  της γεωμετρίας του υποστούν  ασυνήθιστες και   βίαιες  δυναμικές αλλαγές από κάποια ακτινοβολία  τότε  μπαίνει σε φάση δημιουργίας(ταλάντωσης θα λέγαμε) .  Οι  έντονοι αυτοί  κυματισμοί  προκαλούν  την μαζική εμφάνιση « εν δυνάμει σωματιδίων»  έτοιμων  να  συνενωθούν με  σωμάτια  σε ένα πρώιμο στάδιο δημιουργίας της ύλης . Σε εκείνο το σημείον το δυναμικόν   φθάνει στο υψηλότατον σημείον.  Τουτο συμβαίνει στα δημιουργικά επίπεδα(10 στην 12ην , 10 στην 13ην δύναμιν GeV μια τρομακτικά υψηλή θερμοκρασία)     Τότε  ακολουθεί μια μαζική μεταμόρφωση των  εν δυνάμει σωματιδίων σε πραγματικά σωματίδια  και έτσι ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο που είναι η γέννηση  ενός  νέου Σύμπαντος.

Δεύτερον  . Εντός απειροελάχιστου κλάματος του χρόνου δημιουργείται   «σούπα» πλάσματος αποτελούμενη από ηλεκτρόνια , κουάρκ, φωτόνια  και νετρίνα.  Εντός του πρώτου δευτερολέπτου εμφανίζονται έντονες βαρυτικές δυνάμεις , οι οποίες προκύπτουν συγχρόνως με την εμφάνιση της ύλης και οδηγούν στο τρίτο στάδιον

Τρίτον  . Κατ’ αυτό παρατηρείται η συμπύκνωση του νέφους σε μια πύρινη μάζα(το αείζωον πυρ του Ηράκλειτου) η οποία στο κέντρο της έχει ένα στερεό πυρήνα. σωματιδίων και ακτινοβολίας και μια τρομακτική θερμοκρασία(10 στην 20ην  έως10   στην 26ην  δύναμιν Κelvin)  Τότε οι θερμικές δυνάμεις υπερτερούν των βαρυτικών και το νέο σύμπαν (κόσμος) εισέρχεται στο τέταρτον στάδιον

Τέταρτον.  Κατ’ αυτό έχουμε την τεραστία έκρηξη , την γνωστή ως BIG BANG. Το δημιουργηθέν Σύμπαν θα συνεχίσει να επεκτείνεται  αν και με μια συνεχώς μειουμένη ταχύτητα επι   περίοδο 17,5 δισεκατομμύρια χρόνια-τούτο τουλάχιστον ισχύει για το δικό μας Σύμπαν(κόσμο)- έως ότου καταλήξει  σε πλήρη στάση. Η  θερμοκρασία του θα έχει ελαττωθεί και τελικά θα φθάσει στο απόλυτο μηδέν. Τότε η βαρύτης θα καταστεί κυρίαρχη  άνευ αντιπάλου δυνάμεως και θ’ αρχίσει η φάση της συρρικνώσεως του, η οποία θα είναι ακριβώς αντίστροφη . Το τέλος του Σύμπαντος θα είναι  και πάλι συρρίκνωση σε μια απειροελάχιστη μάζα για να επακολουθήσει και πάλι  μια νέα Μεγάλη Εκρηξη κ.ο.κ .  Συνεχής Ροή ή Ζωή και Θάνατος αλληλένδετα  φαίνεται ότι είναι ο αδυσώπητος Κύκλος  και ο Νόμος και ο Λόγος της Δημιουργίας

Αμφικτύων

30/ 12/ 2021



ΤΟ ΧΑΟΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ  ΖΩΗΣ

 

Γράφει ο υποστράτηγος ε.α Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος του Χρ.

 

          Ο Ησίοδος στην Θεογονία του γράφει ότι :

«Πρώτον εγεννήθη το Χάος,

Έπειτα η Γη,

Ύστερον τα Τάρταρα και

Τέλος ο Έρως ο παλαιός λεγόμενος και όχι ο γιός της Αφροδίτης» Αυτές    τις τέσσαρες αρχές   αναφέρει ως αυτογεννήτους , και όχι ότι εγεννήθη η μία απο την άλλη. Αυτές δεν τις δημιούργησε κάποιος Γιαχβέ , όπως θέλει η Ιουδαϊκή Θεολογία. Το Χάος εννοεί το Σκότος (τον Αιθέρα), το οποίον εκάλυπτε το κενόν προ της διακοσμήσεως, δηλαδή της δημιουργίας του κόσμου. Το Χάος εγέννησε το Έρεβος και την Νύχτα., δηλαδή το καταχθόνιον σκότος των αρχαίων Ελλήνων.

 

          Ο Συμπαντικός  Έρως

 

Ο Έρως είναι εκείνος που συνεργεί στην φυσική συνένωση  των  ομοειδών μερών της ύλης και της δημιουργίας των διαφόρων σωμάτων.  Είναι δηλαδή η ελκτική και συνεκτική δύναμη που ενώνει τα αντίθετα και κρατεί τον κόσμο (σύμπαν ) ενωμένο. [Το αντίθετο του Έρωτος είναι η Έρις, η οποία χωρίζει. Ομοίως και το διώνυμο  Ζευς(εκ του ζευγνύω=ενώνω) και Δίας(εκ του διαιρώ) έχει διττή έννοια, διότι στο σύμπαν ότι  γεννιέται κάποια στιγμή θα καταστραφεί ] Δεδομένου δε ότι στο Χάος υπάρχουν υλικά και ενεργειακά σωμάτια είναι δυνατόν να δημιουργούνται στο διηνεκές νέα υλικά σώματα με την επενέργεια των ελκτικών δυνάμεων .

 

Η Έρις

 

Παράλληλα όμως υπάρχουν και  αντίθετες δυνάμεις που  συμβάλλουν στην συνεχή εντροπία και  στη διάλυση των πάντων με την επενέργεια της Έριδος, δηλαδή των διαλυτικών δυνάμεων του σύμπαντος. Τέσσαρες λοιπόν είναι οι αρχές που αναφέρει ο Ησίοδος ως αυτογεννήτους, ήτοι:

ΧάοςΓαία, Τάρταρα και Έρως.

 

Η  Ιερά  Τετρακτίς

 

Ο αριθμός τέσσερα είναι μυστηριακός για τους Έλληνες διότι συνθέτει εις έν όλον τέσσερα διαφορετικά εις είδος, αλλά όμοια εις γένος, όντα, ιδέες, ιδιότητες, καταστάσεις ή γεγονότα, τα οποία αρμονικώς συντονισθέντα παραδίδουν την σφαιρικήν, φιλοσοφικήν αντίληψη του ορατού και του αοράτου κόσμου.  

Τέσσερα στοιχεία ήτοι Γη-Υδωρ-Αήρ-Πυρ,

 τέσσαρες κινήσιες ψυχής, ήτοι Αισθήσεις-Συναίσθημα-Νόησις-Γνώσις,

 τέσσαρες ιδιότητες αρετής ήτοι, Σωφροσύνη-Ανδρεία-Φρόνηση-Δικαιοσύνη κ.ο.κ

Δεν είναι δε τυχαίον ότι ο Όρκος των Πυθαγορείων εγένετο στην «Ιεράν Τετρακτύν» και έλεγεν:

 «Ου μα τον αμετέρα γενεά παραδόντα Τετρακτύν, παγάναενάου φύσεως ριζώματ’ έχουσαν»

Επομένως ο Όρκος είναι η βάση επι της οποίας θεμελιούται το Οικοδόμημα του Κόσμου(Σύμπαντος) και του Πολιτισμού.  Άνευ της γνώσεως των τεσσάρων στοιχείων δεν γίνεται κατανοητόν το θαύμα του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος. Σπάει η νοητική άλυσος και συνθλίβεται καθώς λιθοβολείται η αλήθεια από το σκότος της αγνοίας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε ν’ αντιληφθούμε την ρήση του μεγαλυτέρου πνεύματος όλων των εποχών , του Ηράκλειτου, που έλεγε : «Κόσμον τόνδε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ’ ήν αεί και έστιν και έσται πυρ αείζωον, απτόμενον μέτρα και αποσβεννύμενον μέτρα »(Αυτόν εδώ τον κόσμον, που είναι ο ίδιος για όλα τα όντα , δεν τον έπλασε ούτε κανένας θεός ούτε κανένας άνθρωπος,  αλλά ήταν πάντα και είναι και θα είναι φωτιά αείζωη, που με μέτρο ανάβει και με μέτρο σβήνει )

 

Προέβλεψε και άλλα Σύμπαντα

 

Και είπε αυτόν εδώ διότι είχεν ακράδαντη πεποίθηση ότι υπάρχουν κι’ άλλοι κόσμοι(σύμπαντα) εκτός από  δικό μας, κάτι που αποδεικνύεται με τις πρόσφατες έρευνες . Την ίδια πεποίθηση είχεν εξ άλλου και ο Πυθαγόρας για την δωδεκαδική συγκρότηση του ηλιακού μας  συστήματος και μόλις  πρόσφατα δικαιώθηκε με την ανακάλυψη των δύο χαμένων πλανητών . Πόσο αλήθεια θα είχε προχωρήσει η ανθρώπινη σκέψη αν είχε  επικρατήσει η σκέψη του Ηρακλείτου, αντί αυτής του θεού-δημιουργού των πάντων,  εν ονόματι του οποίου σκοτώνονται ακόμη οι λαοί;

           Ο Ησίοδος δεν εννοεί Χάος μόνον  το Σκότος που κυριαρχεί στον κενό χώρο του σύμπαντος  , αλλά και τον  ενεργειακόν εκείνον χώρον που  ύλη και   ενέργεια βρίσκονται εν δυνάμει και σε αταξία(δεν έχουν πάρει μορφή)

 

          Οι Σύγχρονοι Φυσικοί για το Χάος

 

          Κατά τον   κορυφαίο φυσικό Πριγκοζίν το Χάος έχει την ικανότητα να αυτοοργανώνεται και να παράγει νέες ουσίες και νέες   καταστάσεις που ο άνθρωπος  δεν είναι σε θέση  να προβλέψει. Τούτο σημαίνει ότι το Χάος δεν είναι στατικό αλλά δυναμικό και δημιουργός των πάντων. Το Σύμπαν κινείται διαρκώς προς την αποσύνθεση(«τα πάντα ρει» του Ηράκλειτου)

 

            Η Θεωρεία της Δημιουργίας των  Συμπάντων

 

 Αυτή ακολουθεί  τα εξής τέσσερα  στάδια:

Πρώτον. Εις ένα σημείον πεδίου  του  συμπαντικού χώρου   όταν  οι διακυμάνσεις  της γεωμετρίας του υποστούν  ασυνήθως βίαιες  δυναμικές αλλαγές από κάποια ακτινοβολία  τότε  μπαίνει σε φάση δημιουργίας .  Οι  έντονοι αυτοί  κυματισμοί  προκαλούν  την μαζική εμφάνιση εν δυνάμει σωματιδίων  έτοιμων  να μεταμορφωθούν σε σωμάτια ύλης. Σε εκείνο το σημείον το δυναμικόν προς δημιουργίαν φθάνει στο υψηλότατον σημείον. Τότε το ενεργειακό πεδίον φθάνει τα δημιουργικά επίπεδα(10 στην 12ην , 10 στην 13ην δύναμιν GeV)   και ακολουθεί μια μαζική μεταμόρφωση των  εν δυνάμει σωματιδίων σε πραγματικά σωματίδια  και έτσι ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο που είναι η γέννηση  ενός  νέου Σύμπαντος.

Δεύτερον  . Εντός απειροελχίστου κλάματος του χρόνου δημιουργείται   «σούπα» πλάσματος αποτελουμένη από ηλεκτρόνια , κουάρκ, φωτόνια  και νετρίνα.  Εντός του πρώτου δευτερολέπτου εμφανίζονται έντονες βαρυτικές δυνάμεις , οι οποίες προκύπτουν συγχρόνως με την εμφάνιση της ύλης και οδηγούν στο τρίτο στάδιον

Τρίτον  . Κατ’ αυτό παρατηρείται η συμπύκωνση του νέφους με μια πύρινη μάζα(το αείζωον πυρ του Ηράκλειτου) η οποία στο κέντρο της έχει ένα στεραιό πυρήνα. σωματιδίων και ακτινοβολίας και μια τρομακτική θερμοκρασία(10 στην 20ην έως 10  στην 26ην  δύναμιν Κ)  Τότε οι θερμικές δυνάμεις υπερτερούν των βαρυτικών και το νέο σύμπαν εισέρχεται στο τέταρτον στάδιον

Τέταρτον.  Κατ’ αυτό έχουμε την τεραστία έκρηξη , την γνωστή ως BIG BANG. Το δημιουργηθέν σύμπαν θα συνεχίσει να επεκτείνεται  αν και με μια συνεχώς μειουμένη ταχύτητα επι μια περίοδο 17,5 δισεκατομμύρια χρόνια-τούτο τουλάχιστον ισχύει για το δικό μας σύμπαν- έως ότου καταλήξει  σε πλήρη στάση. Η  θερμοκρασία του θα έχει ελαττωθεί και τελικά θα φθάσει το απόλυτο μηδέν. Τότε η βαρύτης θα καταστεί κυρίαρχος  άνευ αντιπάλου δυνάμεως και θ’ αρχίσει η φάση της συρρικνώσεως του, η οποία θα είναι ακριβώς αντίστροφος . Το τέλος του σύμπαντος θα είναι  και πάλι η μεγάλη έκρηξη και  κ. ο.κ.  Συνεχής Ροή ή Ζωή και Θάνατος φαίνεται ότι είναι ο αδυσώπητος κύκλος του κόσμου.

 

Μια Μεγάλη Ανακάλυψη .

 

  Ενώ μερικοί ασχολούνται με τους ανόητους πολέμους κάτι άλλοι ημίθεοι κοιτάζουν υπερβολικά μπροστά ,  άνω των 10   δισεκατομμυρίων ετών φωτός,  και σχίζουν τα πέρατα του σύμπαντος για να το ιδούν τότε που το Σύμπαν μόλις είχε βγει από το πρωτόγονο αυγό του. [Πρώτοι οι Έλληνες με την Ορφική τους λατρεία  μίλησαν για το αγέννητο αυγό, που όταν έσπασε βγήκε από μέσα ο Φάνης, δηλαδή το Φως .  Ο Κρόνος =Χρόνος εγέννησε τον Αιθέρα και τον Έρωτα(συνένωση) διφυή (Φάνητα) κα΄τι που πρεσβεύουν και οι σύγχρονοι κοσμολόγοι]  Αυτοί οι ημίθεοι με το ραδιοτηλεσκόπιο HUBBLE της NASA έλαβαν φωτογραφίες των ορίων του Σύμπαντος ηλικίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων ετών. Ελήφθησαν από τις 18/12-28/12 1995 και θεωρούνται  ένα από τα θαύματα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Θα λέγαμε ότι οι επιστήμονες είναι πίσω από τις εξελίξεις , όπως και η ανθρωπότης είναι πίσω από την νέα ηθική της Ειρήνης , που επιβάλλει η  ραγδαία Επιστημονική και  τεχνολογική   Πρόοδος. Και το λέγω αυτό διότι οι φωτογραφίες αυτές  ακόμη δεν έχουν αναλυθεί  και μελετηθεί από τους επιστήμονες και δεν έχουν  δώσει απαντήσεις στα βασικά   ερωτήματα, ήτοι:

 1/ Επεκτείνεται(διαστέλλεται) το Σύμπαν;

 2/ Πότε παρουσιάσθηκαν οι πρώτοι Γαλαξίες; 

3/Ποια είναι έκτοτε η εξέλιξη των Γαλαξιών;  

 Βρισκόμαστε λοιπόν στα όρια του χρόνου και του χώρου κι’ αυτό είναι ένα μεγαλειώδες κατόρθωμα του ανθρώπου και της επιστήμης που γεννήθηκε σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, χάρις  στη σοφία του Ηρακλείτου, στην λογική  και τους ορισμούς του Σωκράτους και των λοιπών Ελλήνων σοφών. 

 

          Το Νηπιακό Σύμπαν       

 

Ανακάλυψαν μια μικρή περιοχή του διαστήματος κοντά στην Μεγάλη Άρκτο που περιλαμβάνει 1500 Γαλαξίες συγκεντρωμένους όλους μαζί, όπως ήσαν το πρώτο δισεκατομμύριο χρόνια μετά την Μεγάλη Έκρηξη(Big Bang)  Είναι ορατός ο ορίζοντας του μικρότατου τότε  σύμπαντος, που ακόμη δεν είχε   ξεχειλώσει στα σημερινά του όρια. Κι' εμείς είμαστε  εκεί μέσα σ’ αυτήν την φωτογραφία με τις αχνές και ελάχιστα ορατές κουκίδες των γαλαξιών , που ακόμη δεν είχαν εξελιχθεί όπως είναι σήμερον.   Τα μόρια μας έχουν ασφαλώς καταγράψει την αγωνία και τον φόβο εκείνης της τρομακτικής εκρήξεως, αλλά και την αιωνιότητα της  αέναης ροής στο χρόνο-χώρο, σύμφωνα με την ρήση του Ηρακλείτου.  Ανακαλύψαμε λοιπόν το Σύμπαν στην βρεφική του ηλικία ! H φωτογραφία   που μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://www.hubblesite.org/ δείχνει το Σύμπαν  στην αρχική του φάση.  Ψάχνοντας δηλαδή  στα ντουλάπια του Σύμπαντος βρήκαμε αυτή την ανεπανάληπτη παμπάλαια φωτογραφία  του. Είναι το ίδιο σαν να βρεις τη φωτογραφία του μακρυνού  σου προγόνου που έζησε στα προϊστορικά χρόνια.  Εσύ Άνθρωπε  της αιωνιότητας!

 

Το Πνεύμα

 

Κατά τους Έλληνες το «πνεύμα» είναι  δυναμική οντότης, χάρη στην συνεχή κίνηση του. Τούτο μπορεί να κινείται σε χρόνο μηδέν στα πέρατα του σύμπαντος και να υπερνικά και τον τελειότερο υπολογιστή.  Είναι δηλαδή μια δύναμη ή ενέργεια παρά ένα υλικό αντικείμενο και οι Στωικοί τόνισαν την αραιότητα και την λεπτότητα της δομής του. Τούτο ευρίσκεται στον πανταχού παρόντα αιθέρα  των αρχαίων , τον οποίον επανανακάλυψαν οι σύγχρονοι επιστήμονες για να επιβεβαιώσουν την ορθότητα του Ελληνικού Πνεύματος. Αλλά φαίνεται ότι υπάρχει και  πληροφοριακός αιθέρας ο οποίος ευκολύνει την μετάδοση των πληροφοριών, χωρίς φυσικά  τα συμβατικά μέσα. Το πνεύμα παρομοιάζεται με Φως. Αλλά το Φως έχει διαβαθμίσεις.

Εκ του Σκότους

εις το Ημίφως

και προοδευτικώς εις το Φως .

Οι Έλληνες αλληγορούσαν το Σκότος με την μητέρα Λητώ (Ληθώ/Λήθη/ σκότος).

Το Ημίφως και το Φως το αλληγορούσαν αντίστοιχα  με τα δίδυμα τέκνα Αρτεμιν(ημίφως ) και Απόλλωνα(Φως) Συμβολισμός του φωτός είναι ο Ήλιος του Απόλλωνα και του σκότους η Σελήνη της Λητούς. 

 

Ο Υπέρτατος Νους

 

Υπέρτατος Νους  και  ο  πατέρας απάντων  είναι ο Δίας(Νους/ Αιτία του Παντός/  Δίας των Λογισμών των Συλλογισμών και του μη δύοντος Φωτός)  Το  σκότος σημαίνει άγνοια , αμάθεια, δοκησισοφία και δογματισμός, ενώ αντίθετα το Φως σημαίνει Γνώση, Νοημοσύνη, Κατανόηση, διαλεκτική σκέψη μετά λόγου.

 

          Ανεξιχνίαστες        Ενεργειακές Δυνάμεις

 

          Από τότε που χώρισε η Επιστήμη από την Θεολογία έγιναν και οι δύο δογματικές , διότι η μεν επιστήμη δεν δέχεται τίποτα το μεταφυσικό , ενώ η θεολογία τίποτα το επιστημονικό. Η πρώτη περιορίζεται στην χώρα των αισθήσεων , ενώ η δεύτερη στη χώρα του μεταφυσικού χωρίς να έχουν μεταξύ τους επικάλυψη. Παρ’ όλα ταύτα υπάρχει ένας χώρος σκοτεινός μεταξύ των δύο που ακόμη μένει ανεξερεύνητος , διότι η μεν Φυσική Επιστήμη, επειδή δεν μπορεί να τον συλλάβει με τις αισθήσεις, τον αγνοεί και συχνά   λοιδωρεί τα φαινόμενα αυτά , ενώ η θεολογία τον αγνοεί λόγω  της  αγνωσίας του ιερατείου ή   τον   καπηλεύεται για δήθεν θαύματα  .  Παρά ταύτα υπάρχουν φαινόμενα που ενώ δεν τα βλέπουμε-όπως άλλωστε δεν βλέπουμε και τα μικροσκοπικά σωματίδια της ύλης ή τα μικρόβια –έτσι κι’ αυτά ενώ υπάρχουν τα αγνοούμε και δεν τα έχουμε προς εξέταση στις Φυσικές Επιστήμες. Ωστόσο    αρχαία κείμενα   κάνουν λόγο για παρόμοιες υπερφυσικές δυνάμεις  που μας αφήνουν άναυδους για το πώς αυτοί τις γνώριζαν και εμείς όχι. Διότι αν δεν τις γνώριζαν τότε  ασφαλώς δεν θα  τις διατύπωναν .

 

Το  Χαοτικό Σύμπαν

                    Στις μέρες μας  επιβεβαιώνεται και επιστημονικά  η Θεογονία του Ησιόδου, που λέγει «Εν αρχή ην το Χάος» Τούτο αποτελεί το τρίτο βασικό αξίωμα. [ Το πρώτο βασικό αξίωμα λέγει ότι το Σύμπαν είναι αίδιο  και άπειρο, μηδέποτε κατασκευασθέν και ουδέποτε νεκρωθέν, ενώ το δεύτερο είναι η αυθυπαρξία , το άπειρο και η αιωνιότητα του Σύμπαντος ]  Το χάος όμως σημαίνει μεταξύ των άλλων , αταξία.  Και πράγματι η σύγχρονη επιστήμη πρεσβεύει ότι η αταξία είναι θερμοδυναμική. Για να υπάρχει όμως θερμοδυναμική αταξία  πρέπει να υπάρχει ισορροπία δυνάμεων και ουσιών. Κατά την  σύγχρονη Κοσμολογία υπάρχουν δύο αιώνιες Ουσίες που απαρτίζουν το Σύμπαν, αλλά  και δημιουργούν την αταξία του.

          Η Αγία Τριάδα του Σύμπαντος. Αυτή αποτελείται από:

1/  Τα άμορφα και αυθύπαρκτα πρωτόγονα σωμάτια. Αυτά δεν έχουν δική τους  ενέργεια και φόρτιση και γι’ αυτό αλληλοεξουδετερώνονται. Τα σωμάτια αυτά συνοδεύονται πάντοτε από τα αντισωμάτια σε πλήρη και ακριβή αντιστοιχία, ώστε καθένα εξ αυτών να έχει το αντίθετο του. Αυτά βρίσκονται στο όριο της ανυπαρξίας ή του κενού και ας τα ονομάσουμε «Πρωτόγονος» δηλαδή το πρώτο γονίδιο, το οποίον είναι στην κατάσταση του μηδέν. [ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Η ΟΛΕΘΡΟΣ, Τρύφων Ολύμπιος Εκδ. Φιλοσοφική Σχολή Ολυμπου, Λιτόχωρο]

2/  Την  θέουσα Ενέργεια , μια άπειρη ενέργεια άπειρης ισχύος και υπερβολικών και ασύλληπτων ταχυτήτων, η οποία διαχέεται ανάμεσα στα σωμάτια  και έιναι πανταχού παρούσα, χωρίς όμως να αναμιγνύεται με τα σωμάτια, δηλαδή τον Πρωτόγονο. Αυτή η θέουσα ενέργεια είναι άμορφη και διάσπαρτη , σε ασύλληπτη κατάσταση  από τον Κόσμο μας και σε άπειρη ισχύ και ταχύτητα.  Είναι θέουσα , δηλαδή υπερβολικά ταχύτατη, αλλά άτεμνη. Είναι το αντίθετο των σωματίων  που αποτελούν χωριστά στοιχεία.

3/  Τον  «Χωροχρόνο», που κι’ αυτός είναι αυθύπαρκτος και όμοιος του εαυτού του και αποτελεί  το τρίτο στοιχείο της συμπαντικής συνθέσεως. Χώρος και Χρόνος ενώνονται σε ένα σημείο  αιώνιας παρουσία και συνθέτουν μια διάσταση. (Είναι αυτό που εκφράζουμε στην κοσμολογία ως «έτη φωτός» για να ορίσουμε την απόσταση) Επομένως η Αγία Τριάδα του Σύμπαντος είναι ομοούσιος του εαυτού της, αυθύπαρκτη, άπειρη  και αιώνια. Μην ψάξετε λοιπόν να βρείτε κάποιο θεό με γένια και μουστάκια να την προσκυνήσετε γιατί ματαιοπονείτε. Οι Αρχαίοι Έλληνες την αναπαράστησαν με τον Δία,(θέουσα Ενέργεια), την Ηρα(πρωτόγονα σωμάτια) και τον Κρόνο(Χωροχρόνο ) που τρώει τα παιδιά του. Αυτό το αυθύπαρκτο Σύμπαν  είναι το Συμπαντικό Ον, όμοιο πάντοτε των συστατικών του και ουδέποτε αυξάνει ούτε ελαττώνεται. Είναι πάντοτε το ίδιο και αιώνιο.  Αυτό είναι το ‘Όντως Ον’ ,  από το οποίο κάθε άλλο προκύπτει. Λόγω της μη μίξεως τους οι συμπαντικές ουσίες είναι καθαρές, συνθέτοντας το πλήρες και απόλυτο , αφού ουδέν βρίσκεται έξω και τίποτα δεν αφήνεται στην άκρη. Το Σύμπαν δεν κάνει σκόντο στις αρχές του , όπως εμείς οι άνθρωποι. Η μη ύπαρξη ροπής στο Σύμπαν είναι και το αίτιο της πλήρους αταξίας. Γι’ αυτό και το Σύμπαν δεν είναι διακοσμημένο , δεν έχει μορφή  και δεν νοείται έξω από κάτι άλλο ή έξω από τον εαυτόν του. (Στα επόμενα η δημιουργία των κόσμων )

 

       Θεός: η Πρώτη Ουσία;  

Αν όμως ο θεός δεν έχει καμιά απολύτως συγγένεια με τον Κόσμο και έχει ξεχωριστή ποσότητα και ξεχωριστό βασίλειο, τότε ο Κόσμος δεν έχει ανάγκη τον θεό. Δεν μας χρειάζεται ένας θεός,  που είναι ξένος προς τον Κόσμο μας. Κατά την Ελληνική Θεογονία  ο Κόσμος περιέχει μέρος του θείου ή της Θείας Ουσίας  και  ο Λόγος του Κόσμου είναι ταυτοχρόνως και Λόγος των θεών. Ως εκ τούτου ο Λόγος ενυπάρχει στην Φύση και ταυτοχρόνως είναι μέρος του θείου Νοός. Επομένως, ο θεός δεν μπορεί παρά να βρίσκεται  εντός του Κόσμου μας, άρα και μέσα μας. Γι’ αυτό λέμε ότι ο Θεός είναι «Έλληνας», σε διάκριση προς τους Εβραίους που τον θέλουν ξένο.

Τον τελευταίο καιρό  η Κοσμολογία εισέρχεται όλο και περισσότερο στον χώρο της Θεολογίας.  Και ίσως έρθει η ημέρα που αυτές θα ενωθούν, όπως συνέβαινε στους αρχαίους Έλληνες, που αναζητούσαν χωρίς δογματισμούς την Πρώτη  Αρχή. Επί τη βάση αυτής της αναζήτησης οι πρόγονοι μας έβαλαν πρώτοι θα θεμέλια της επιστήμης(φυσικής , αστρονομίας, ιατρικής κ. α) αλλά και  της τέχνης(τραγωδίας, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής κ. α) των Ολυμπιακών Αγώνων κ.ο.κ   Έτσι στο μέλλον θρησκεία και επιστήμη θα ενωθούν σε ένα και θα κλείσει η σημερινή διάσταση μεταξύ της σκοταδιστικής και δογματικής θρησκείας της ερήμου και της στέπας αφ’ ενός και της επιστήμης αφ’ ετέρου.  Στις μέρες μας η εκρηκτική παραγωγή Γνώσεως δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε, ότι οι δογματικές και  σκοταδιστικές  Εβραιογενείς θρησκείες(Ιουδαϊσμός-Χριστιανισμός-Ισλαμισμός) θα υποχωρήσουν και θα δώσουν την θέση τους στην νέα θρησκεία,  που θα στηρίζεται  στην «Επιστήμη-Τεχνολογία», αλλά και στον Ανθρωπισμό και την Οικολογία. Η γνώση της Φύσεως, η καλλιέργεια της νοημοσύνης, η απαλλαγή από τις δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις και προφητείες θα  βοηθήσουν  τον άνθρωπο να μπει  στην Εποχή της Γνώσεως. Τότε δεν θα μπορεί να προβάλλεται ο εξ αποκαλύψεως θεός από τους  αγύρτες του ιερατείου, αλλά μόνον από τους μορφωμένους κατόπιν ενδελεχούς και  επισταμένης μελέτης. Βέβαια ο άνθρωπος δεν θα μπορέσει ποτέ να συλλάβει ή να ταυτισθεί εξ ολοκλήρου με την έννοια του θείου, διότι τότε θα  γίνει και ο ίδιος ισάξιος και ισοδύναμος του θεού. Μπορεί όμως να κατανοήσει τον ενυπάρχοντα θεό σ’ αυτόν τον Κόσμο-και φυσικά και μέσα του-διότι ο θεός ή οι θεοί  κάνουν την εμφάνιση τους μέσω των κοσμικών Νόμων και Αρχών. Που βρίσκεται λοιπόν ο Θεός αν δεν βρίσκεται εκτός του Κόσμου; Ο θεός ή οι θεοί βρίσκονται παντού στη Φύση και φυσικά και μέσα μας , ενώ είμαστε μικροσκοπικό μόριο της φύσεως. Όσον αφορά το διεφθαρμένο και δόλιο  ιερατείο  είναι καιρός  να το αποστρατεύσουμε από την υπηρεσία του εξωσυμπαντικού θεού και  του    σάπιου  εξουσιαστικού κατεστημένου. Αλλιώς ο κόσμος δεν θα  πάει μπροστά. Οι νέοι πρέπει να μπουν πρωτοπόροι στην εξυγιαντική αυτή εκστρατεία. Κι’ αυτό θα γίνει με την Παιδεία και τον Αγώνα. Με την θεωρία και τη  πράξη, με την Πέννα και  τον Λόγο.

 

     Ο  Θεός Πανταχού  Παρών

Κατά τους Έλληνες ο θεός είναι μέσα στον Κόσμο και όχι έξω από αυτόν . Άρα είναι και μέσα μας.  Αντίθετα,  το Ιουδαιοχριστιανικό δόγμα θέλει το θεό έξω από το Σύμπαν και το Ιερατείο του να εκπροσωπεί το θεό στη Γη. Τούτο θα ισοδυναμούσε με την δημιουργία του Κόσμου στο θεοτεχνείο του θεού που θα ήτο εκτός του Κόσμου.  Κατά τους Έλληνες ο Κόσμος και οι Νόμοι του είναι αχώριστα και ταυτόσημα πράγματα.   Αν ήτο διαφορετικά  τούτο θα ήτο παράλογο. Πως  είναι  δυνατόν ο άνθρωπος σαν δημιούργημα του θεού να είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση του, και ταυτοχρόνως   ο ένας να ζει  στον Κόσμο και ο άλλος έξω απ’ αυτόν ;  Όμως αυτό είναι άτοπο, όπως θα δούμε πιο κάτω.

Μήπως λοιπόν ο άνθρωπος είναι το είδωλο του θεού; Όμως  κι’ αυτό είναι άτοπο, διότι τότε ο θεός δεν θα ήτο τέλειος , όπως δεν είναι τέλειος και ο άνθρωπος,  και θα ήτο θνητός  , όπως  θνητός είναι και ο άνθρωπος. Αλλά  αν δεχθούμε ότι ο Θεός είναι εκτός του Σύμπαντος τότε , ο Λόγος του δεν εκφράζει τον Κόσμο , αλλά το χώρο έξω του Σύμπαντος. Όμως σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεται στο Σύμπαν(ΣΥΝ-ΠΑΝ=ΟΛΑ) δεν υπάρχει άλλος χώρος εκτός αυτού, διότι τούτο είναι άπειρο και αιώνιο και   περιλαμβάνει  τα ΠΑΝΤΑ και τίποτα δεν μένει απ έξω, άρα και ο θεός .  Επομένως, είναι άτοπο   να  λέγει το Ιουδαιοχριστιανικό Ιερατείο ότι  ο θεός βρίσκεται εκτός του Σύμπαντος . Αν συμβαίνει αυτό τότε ο Λόγος του Κόσμου δεν εκφράζεται από τον Λόγο του Θεού. [Εδώ να κάνουμε μια διευκρίνιση μεταξύ του Κόσμου και του Σύμπαντος. Ο Κόσμος είναι  το  σχηματισμένο και διακοσμημένο μέρος του χαώδους , άπειρου και αιώνιου Σύμπαντος. Επομένως το Σύμπαν περιλαμβάνει τον Κόσμο,  ίσως και άλλους κόσμους. Όμως ο Κόσμος δεν χωράει μέσα του  το Σύμπαν, ούτε υπάρχουν πολλά Σύμπαντα,  όπως  εσφαλμένα λένε ορισμένοι Αμερικανοί επιστήμονες που δεν γνωρίζουν την πραγματική ετυμολογία της λέξεως Σύμπαν =ΣΥΝ + ΠΑΝ  ]

Ο Κόσμος δεν δηλώνει  κανένα μέγεθος, αλλά μια αρμονική διακόσμηση, δηλαδή κάτι που υπάρχει  σε πλήρη τάξη και κάλλος. Το Σύμπαν λοιπόν δεν είναι Κόσμος, αν και ο Κόσμος περιέχεται στο Σύμπαν. Αξίωμα Πρώτο: Το Σύμπαν κατά τους Έλληνες φιλοσόφους είναι αίδιο και άπειρο, μηδέποτε κατασκευασθέν και ουδέποτε νεκρωμένο, ουδείς το έχει φτιάσει και ουδείς δύναται να το καταστρέψει. (Τον‘Κόσμο’ του Ηράκλειτου (δηλαδή το Σύμπαν) ούτε θεοί τον έφτιασαν ούτε άνθρωποι…) 

Αξίωμα Δεύτερον:   Το Σύμπαν είναι αυθύπαρκτο, αιώνιο και μοναδικό, περικλείον τα πάντα . Είναι δε πλήρως όμοιο του εαυτού του , άνευ ορίου και αιχμής, άνευ αρχής και τέλους. Τούτο μόνον υπάρχει και θα υπάρχει στον αιώνα τον άπαντα. Τότε ποια θέση έχει ένας δημιουργός του ;  διερωτήθηκε   ο διακεκριμένος φυσικός-κοσμολόγος Dr. Hawkings. Το Σύμπαν δεν έχει δημιουργό και περιέχει τα πάντα . Πού είναι τότε ο εξωσυμπαντικός θεός των  Ιουδαιοχριστιανών ; Δεν θα τον βρείτε πουθενά , εκτός από την φαντασία  του σκοταδιστικού  και δογματικού Ιερατείου και του σάπιου Κατεστημένου, που τον χρησιμοποιούν σαν σκιάχτρο(μπαμπούλα) για τον εκφοβισμό, εξουσιασμό και εκμετάλλευση του κόσμου.

 

    Εποχή της Γνώσης

Ζούμε στην εποχή των πιο ραγδαίων μεταβολών , κι’ όμως το σάπιο εξουσιαστικό μας σύστημα αδιαφορεί για τα σπουδαία και  κυλιέται στον βόρβορο της διαφθοράς. Και ποιά είναι τα σπουδαία ;  α/ η Παιδεία , β/ η ψυχοπνευματική καλλιέργεια  του ατόμου και η ανάδειξη «Καλών κ’ αγαθών » πολιτών. Αντί γι’ αυτό με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ ταΐζουν τον κόσμο με  «κουτσομπολιά» της γειτονιάς  και δηλητηριώδες  «κουτόχορτο». Έτσι διαιωνίζουν την διεφθαρμένη εξουσία τους!

Προϋπόθεση για να περάσει η ανθρωπότητα στην νέα εποχή της Γνώσης , είναι αναγκαία η συνειδητοποίηση και αναθεώρηση της  σχέσης ανθρώπου και τεχνολογίας, όπου ο άνθρωπος είναι το κυρίαρχο στοιχείο και η τεχνολογία  το μέσον για την εξυπηρέτηση του. Έτσι μόνον θα αποκατασταθεί η φυσική τάξη  .  Αυτό γίνεται κατ’ ανάγκην με την αλλαγή  των σχέσεων εξουσίας και την ανάδειξη του ανθρώπου σαν  βασικό πολιτικό Ον, και όχι σαν υπήκοος και «δούλος» του θεού που επικρατούν σήμερον.  Το δικαίωμα αυτό έχει απαλλοτριωθεί  για εκατοντάδες χρόνια από μοναρχικές και ολιγαρχικές  και θεοκρατικές εξουσίες με το πρόσχημα της ασφάλειας και  του κρατισμού.  Ο σφετερισμός αυτός των καταχραστών της πολιτικής εξουσίας έχει πιά καταστεί όχι μόνον ανώφελος και ανήθικος, αλλά και ανήμπορος να διατηρηθεί, καθόσον και οι ιδιοκτησιακές σχέσεις , όπως είναι γνωστόν, βρίσκονται σε ρευστότητα και αμφισβητούνται στην ουσία του περιεχομένου τους. Από την αρχαιότητα ο Πυθαγόρας  έλεγε «Πάντες Πάντα αδιανέμητα νέμονται» Αν τούτο ίσχυε τότε τώρα με την γιγάντωση του πλούτου σε λίγα χέρια, αυτός έχασε την αξία του, διότι κατέστησε τους πολλούς προλεταρίους  και αναρχικούς προς το σύστημα.. Μπορεί κανείς να αναλογισθεί τι αναταραχή και τι ανακατατάξεις θα προκαλέσει  στο διεθνές  σύστημα-που μέχρι σήμερον  ελέγχει και εκμεταλλεύεται τον κόσμο με κεντρικό  μοχλό την ενέργεια- αν αύριο εφαρμοσθεί  μια καινούργια καινοτομία , όπως η χρήση του υδρογόνου ή του ήλιου ως νέα μορφή ενέργειας;  Αν όλοι οι λαοί  έχουν πρόσβαση σε μια καινούργια μορφή άφθονης , φθηνότερης και ελάχιστα ρυπογόνας ενέργειας , που θα  κινεί τις οικονομίες σε μια  ισόρροπη ανάπτυξη ; Τότε όλα θα αλλάξουν . Κι’ αυτό  διότι το υδρογόνο και ο ήλιος είναι ισομερώς κατανεμημένα  σε όλο τον πλανήτη.

Κι’ αν η τεχνολογική τους εφαρμογή  καθυστερεί τούτο δεν οφείλεται στην   έλλειψη τεχνολογίας , αλλά στην πλεονεξία και απληστία του κεφαλαίου να  αξιοποιήσει πλήρως τα επενδεδυμένα κεφάλαια στις παλιές μορφές ενέργειες,  πριν περάσει στις νέες . Όταν τούτο συμβεί  το σύστημα θα τιναχθεί στον αέρα  και θα  συμβούν επαναστάσεις. Τότε θα γευθεί ο κόσμος  περισσότερη  Ελευθερία, καλύτερη Δημοκρατία  και πιο γλυκιά ζωή.  Γι’ αυτό οι λαοί πρέπει να ετοιμάζονται . Τα νέα «ξύλινα τείχη» όλων  μας είναι η Γνώση. Στη χώρα μας παρά τις επανειλημμένες  απόπειρες για μεταβολή , όλα στο τέλος ματαιώθηκαν από το τρικέφαλο τέρας ήτοι : 1/   Πολιτική εξουσία, β/   Γραφειοκρατία   γ/   Αμαρτωλό Ιερατείο. Αυτό το τέρας κατέστρεψε όλες τις προσπάθειες για την μεταρρύθμιση του σκουριασμένου εκπαιδευτικού μας συστήματος. Καιρός λοιπόν να σπάσουμε τα δεσμά και να πάμε-με έργα και όχι με λόγια-στην Κοινωνία της Γνώσης.


  ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟΝ   ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

 (του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)

 

Πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν  ότι το σύμπαν  μοιάζει με μπάλα ποδοσφαίρου (δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικού Nature) H επιστημονική  έρευνα παρουσιάζει πειστικά στοιχεία για τη μορφή του σύμπαντος ως δωδεκαέδρου. Tα συμπεράσματα αυτά εξάγονται από παρατηρήσεις δορυφόρων, που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από την ατμόσφαιρα της Γης.  Πρώτοι οι Έλληνες διατύπωσαν την θεωρία περί του δωδεκαέδρου σύμπαντος. Ο Πυθαγόρας στην θεωρία του περί των αριθμών και σχημάτων λέγει ότι το σύμπαν  είναι  ρομβοειδές . Μάλιστα δίνει στον αριθμό 12 ιδιαίτερες ιδιότητες, αφού  και οι πλανήτες του ηλίου είναι 12. Δεν είναι τυχαίον ότι και οι Ολυμπιακοί μας Θεοί  είναι Δώδεκα.  Αλλά και  ο  Πλάτων  συμφωνεί  ότι το σύμπαν αποτελείται από τέτοια σχήματα. O Λεονάρντο ντα Bίντσι μελέτησε και αυτός τα δωδεκάεδρα, όπως έκανε και ο περίφημος αστρονόμος Kέπλερ, ο οποίος εξέφρασε τη θεωρία ότι η δομή του ηλιακού συστήματος βασίζεται σε γεωμετρικά σχήματα.  Οριστικές απαντήσεις στα θεμελιώδη αυτά ερωτήματα της κοσμολογίας  ίσως δώσουν  στο μέλλον δορυφορικά τηλεσκόπια, τα οποία πιθανόν ν’ αποκαλύψουν  την κρυφή γεωμετρία του σύμπαντος. H κοσμική ακτινοβολία μικροκυμάτων (KAM), θεωρούμενη ως «ηχώ» του Mπιγκ Mπαγκ, προσφέρει πληθώρα αξιόλογων στοιχείων για την πρώιμη ιστορία του σύμπαντος, καθώς και για την ευρύτερη δομή του. Tο κύριο ερώτημα που απασχολεί τους κοσμολόγους αφορά στην ικανότητα του σύμπαντος να διαστέλλεται και κατά πόσον η τάση αυτή θα συνεχισθεί εσαεί, ή θα υπάρξει μετά παρέλευση  δισεκατομμυρίων ετών αναστροφή, δηλαδή συστολή τούτου;

Διαστημικό Όχημα Mικροκυματικής Aνισοτροπίας «Oυίλκινσον»

          Tα δεδομένα που μεταδίδει το Διαστημικό Oχημα Mικροκυματικής Aνισοτροπίας «Oυίλκινσον», που βρίσκεται σε τροχιά με αποστολή την καταγραφή της KAM, οδηγούν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι οι θερμοκρασιακές μεταβολές που παρατηρούνται καθ’ όλο το πλάτος του ουρανού είναι μικρότερες απ’ ό,τι θα συνέβαινε εάν το σύμπαν ήταν άπειρο. Tα στοιχεία των παρατηρήσεων του διαστημικού τηλεσκοπίου «Oυίλκινσον» δείχνουν ότι το σύμπαν είναι πολύ μικρό για την καταγραφή μεγάλων μεταβολών στην KAM. Aστρονόμοι από τις HΠA και τη Γαλλία υποστηρίζουν ότι το Διάστημα δεν είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να υποστηρίζει KAM με σημαντικές μεταβολές. Eνα πεπερασμένο και μικρό σύμπαν αποτελούμενο από κυρτά πεντάεδρα, τα οποία σχηματίζουν σφαίρα, ικανοποιεί τις θεωρίες που προέκυψαν από τις παρατηρήσεις KAM. Ο καθηγητής Tζορτζ Eλις του Πανεπιστημίου του Kέιπ Tάουν στη Nότιο Aφρική είπε; «Eνα δωδεκαεδρικό σύμπαν θα είχε πολύ ενδιαφέρουσες ιδιότητες, εάν ήταν βέβαια δυνατός ο διάπλους του. Eάν προχωρούσαμε πέρα από τα άκρα δωδεκαέδρου, θα επιστρέφαμε στο εσωτερικό του από την αντίθετη πλευρά.» Aκριβέστερες παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου «Oυίλκινσον», καθώς και οι αναμενόμενες παρατηρήσεις του διαστημοπλοίου «Πλανκ», το οποίο θα εκτοξευθεί στο διάστημα το 2007, θα μας αποκαλύψουν εάν το σύμπαν είναι δωδεκαεδρικό ή εάν το σχήμα του είναι ακόμη πιο περίεργο.(Εφημερίς Καθημερινή 10/10/03)

          Επιβεβαιώνουν τις Γνώσεις  των Αρχαίων Ελλήνων

Οι πρόσφατες έρευνες  οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι σύγχρονοι επιστήμονες απλώς αναμιμνήσκονται(ξαναθυμούνται) τις γνώσεις των Αρχαίων Ελλήνων. Αυτοί τις κληρονόμησαν από την προκατακλυσμιαία υπερτεχνολογία της «Χρυσής Εποχής», που δημιούργησε ο λαός της θάλασσας γύρω από το Αιγαίο. Όπως όλες οι  θεωρίες των Ελλήνων σοφών επιβεβαιώνονται με την παρέλευση  του χρόνου, έτσι και οι θεωρίες των Πυθαγόρα, Πλάτωνα και   άλλων  περί  του    δωδεκαεδρικού σύμπαντος επαληθεύονται τώρα και με τα σύγχρονα επιστημονικά όργανα .
 
 Τι έγιναν τα απομεινάρια  της τεχνολογίας  των Θεών ;

          Σε πανάρχαια εποχή συνέβη μία τεράστια γεωλογική καταστροφή  η οποία προήλθε από κάποια παράλλαξη,  αυτή δε είχε σαν αποτέλεσμα την αλλαγή στις τροχιές των ουρανίων σωμάτων  και  τη  μεταβολή του άξονα περιστροφής της Γής
(Πλάτων, Τίμαιος 22 c-d, Κριτίας, Θεογονία Ησιόδου, Προμηθέας Δεσμώτης Αισχύλου κτλ). Μετά το τρομακτικό κατακλυσμιαίο κύμα μόνο εξαιρετικής αντοχής οικοδομήματα ήταν δυνατόν να διατηρηθούν και κυρίως οι ισόπεδες βάσεις τους.   Πολλές από αυτές  τις κατασκευές που βρέθηκαν σε πολλά σημεία του κόσμου(  πυραμίδες, μεγαλιθικές κατασκευές, θολωτοί τάφοι, μενίρ, χάρτες κλπ) είναι αμφίβολο εάν μπορούμε να τις επαναλάβουμε ακόμα και με τα σημερινά  υπερσύγχρονα τεχνικά μέσα. [Πυραμίδα ανακαλύφθηκε πρόσφατα και στον υποθαλάσσιο χώρο της Ιαπωνίας]  Η εποχή αυτή της προηγμένης υπερτεχνολογίας περιγράφεται από τον Ησίοδο και άλλους σοφούς σαν «Χρυσή Εποχή». Ο Πυθαγόρας και ο Πλάτων δεν ήσαν τυχαίοι άνθρωποι. Εκτός του ότι ήσαν μυημένοι στα Ορφικά Μυστήρια πρέπει να είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε πανάρχαια αρχεία(μουσεία) απ' όπου είχαν αντλήσει ένα μεγάλο μέρος των σπουδαίων πληροφοριών που μας έχουν διασώσει στα έργα και στην  διδασκαλία τους. Οι πληροφορίες τους για το δωδεκάεδρο σύμπαν φαίνεται να είναι ακριβέστατες. Όσο ακριβείς είναι οι πληροφορίες για την Αμερική και τον Ατλαντικό, άλλο τόσο ακριβείς πρέπει να είναι και για την Ατλαντίδα. Γιατί ως τώρα να έχουν επιβεβαιωθεί σε πλείστα θέματα και όχι σε όλα ; Απλώς δεν φθάσαμε στο επίπεδο   γνώσεων της «Χρυσής Εποχής»

Η  «Μυθολογία» μας  Πηγή Γνώσεων

Μέσα στους μύθους της θρησκείας  του 12θεου υπάρχει απίστευτος όγκος πανάρχαιων πληροφοριών και γνώσεων, τόσο για τον κόσμο και το Σύμπαν (ειδικότερα για τους πλησιέστερους προς τη Γή αστέρες και το ηλιακό μας σύστημα), όσο και για τη «Χρυσή» προκατακλυσμιαία εποχή. Σήμερα θαυμάζουμε τους γίγαντες του πνεύματος σαν τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα κτλ για όλο το έργο τους. Οι άνθρωποι αυτοί έθεσαν τις βάσεις, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε όλος ο σύγχρονος παγκόσμιος πολιτισμός. Ουσιαστικά τα είπαν όλα και μετά απ’ αυτούς απλώς αναμοχλεύουν τις ιδέες τους. Τους θαυμάζουμε για τις γνώσεις τους στη φιλοσοφία, στην αστρονομία, στα μαθηματικά και σ' όλες τις άλλες επιστήμες. Τους
θαυμάζουμε για τις έννοιες που αυτοί πρώτοι όρισαν όπως ελευθερία, δημοκρατία , ανθρώπινες αξίες κτλ. Τους θαυμάζουμε γιατί μας δίδαξαν πώς πρέπει να ζη και πώς να πεθαίνει ο άνθρωπος (π.χ Λεωνίδας, Σωκράτης κτλ). Τους θαυμάζουμε για όλα λοιπόν εκτός από ένα, τη θρησκεία τους. Πως γίνεται όμως μια κακή θρησκεία-ειδωλολατρική όπως την αποκαλούν-να έβγαλε έναν τόσο  τέλειο  πολιτισμό; Οι διάνοιες αυτές, πιστεύουμε, ότι ήσαν τόσο ηλίθιοι, ώστε  να λατρεύουν  τα είδωλα;

Τραγική Οπισθοδρόμηση ο Χριστιανισμός

Δυστυχώς από την επικράτηση της νέας Ιουδαιοχριστιανικής θρησκείας κι έπειτα, η παραδοσιακή μας θρησκεία υπέστη μεγάλο διωγμό και λοιδωρήθηκε ακόμα και ως  ειδωλολατρική. Έτσι κόπηκαν οι δεσμοί του Έλληνα από την παραδοσιακή του θρησκεία, γεγονός που καθιστά την εκ νέου προσέγγισή της αρκετά δύσκολη.
Η  αντίφαση φάνηκε χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια, που παρατηρείται
μια στροφή προς τη μελέτη των αρχαίων μας κειμένων. Ο καθένας  αντιλαμβάνεται
διαφορετικά το θείο, ή στη χειρότερη περίπτωση αποδίδει τις δικές του
αντιλήψεις περί θείου στον αρχαίο κόσμο. Έτσι άλλοι θεωρούν τους θεούς
σαν θείες οντότητες υλικοψυχικές, οι οποίες προήλθαν από την πνευματική
μετεξέλιξη κανονικών ανθρώπων, άλλοι τις θεωρούν ως φυσικές δυνάμεις
κι ενέργειες, άλλοι ως συμβολικές δηλώσεις αρχετύπων, ενώ άλλοι κλίνουν

προς την άποψη ότι οι θεοί ήταν άνθρωποι , βασιλείς που η ανθρώπινη
φαντασία τους θεοποίησε.  Αυτό βέβαια δεν είναι κακό, καθότι η πολυφωνία είναι θεμιτή κι ίδιον του Ελληνικού πολιτισμού.  Παρόμοιες διαφωνίες
  είχαν εκφραστεί έντονα και στην αρχαιότητα. Οι φιλόσοφοι απέρριπταν τις  υπερβολές των ποιητών, τους  οποίους μάλιστα κατηγορούσαν γιατί προσέδιναν στους θεούς απαράδεκτες ιδιότητες και συμπεριφορές. Ο Ξενοφάνης για παράδειγμα επέκρινε τον Όμηρο και τον Ησίοδο, γιατί απέδωσαν στους θεούς πράγματα που προκαλούν στους ανθρώπους  όνειδος και ψόγο, ότι δηλαδή οι θεοί αλληλοεξαπατούνται, κλέβουν και μοιχεύουν
(Απόσπασμα, 11).

Εμείς οι  Έλληνες Εχθροί του  εαυτού μας

Ο Πλάτων στο δεύτερο βιβλίο της Πολιτείας του (377 κ.ε.) καταφέρεται κατά των ποιητών που παραποιούν το θείο και τους συνιστά να τους παρουσιάζουν έτσι όπως ακριβώς είναι. Υποστηρίζει μάλιστα, ότι δεν πρέπει να λέγονται  υπερβολές και αλληγορίες των ποιητών δημόσια, γιατί οι νέοι δεν μπορούν να τις εννοήσουν και παρασύρονται σε λανθασμένα συμπεράσματα περί της φύσεως του θείου.
Οι αναφορές  στους θεούς (πχ άρματα θεών, εξοπλισμός θεών κτλ) δεν αφορούν στις θείες οντότητες της παραδοσιακής θρησκείας, αλλά στα πρόσωπα εκείνα που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι μας συγγραφείς, στην προσπάθειά τους να μας διασώσουν πληροφορίες για την
προκατακλυσμιαία «Χρυσή Εποχή».

Η  Ελληνική Αρχαιολογία δεν είναι Μυθολογία

          Επομένως η  Ελληνική μυθολογία δεν είναι παραμύθι-όπως μας λένε-αλλά είναι η Ελληνική Αρχαιολογία και ανήκει στη σφαίρα της προϊστορίας;  Η λέξη «Μύθος» σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει παραμύθι.  Μύθος είναι ιστορία, αλληγορική γραμμένη  με έντεχνο τρόπο, ώστε να μπορέσει εύκολα να διαδοθεί από γενιά  σε γενιά και να φθάσει ως τις μέρες μας. Κατά τον Σωκράτη στους μύθους μεταφέρονται πολύ υψηλού επιπέδου πληροφορίες και έννοιες. Μόνο με τη βοήθεια των μύθων μπορούσε να διασωθεί η γνώση μετά την καταστροφή του υψηλού πολιτισμού στους βοσκούς και τους βουκόλους που διασώθηκαν στα βουνά μετά την Μεγάλη Καταστροφή (Πλάτων «Τίμαιος», 22d). [«Η Τεχνολογία των Θεών» Ιωάν. Λάζαρη εκδόσεις «ΔΑΥΛΟΣ»] Έτσι διασώθηκαν   οι μύθοι και μπορούν να  βοηθήσουν  και την σύγχρονη κοινωνία αν τους ερευνήσει, τους ερμηνεύσει σωστά και ακολουθήσει τα διδάγματά τους.

          Ώρα για Βαθειά Τομή

          Η Ορθόδοξη Εκκλησία  εν Ελλάδι , αν θέλει να προσφέρει στον κόσμο, πρέπει να  κάμει  κι’ αυτή βαθειά τομή. Ν’ αποκολληθεί το συντομότερο από την ξενόφερτη και βδελυρή Ιουδαϊκή Βίβλο και τα διεθνιστικά πλοκάμια της (Σιωνισμός, Βυζαντινή και Οθωμανική Αυτοκρατορία, Φανάρι) και ν’ ασπασθεί το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα που αποδεδειγμένα δημιούργησε έναν  προκατακλυσμιαίο γιγάντιο πολιτισμό , τον πολιτισμό της «Χρυσής Εποχής» . Ένα γηγενή Πολιτισμό από τους ρωμαλέους στο πνεύμα γηγενείς  λαούς του Αιγαίου και όχι από τον «εκλεκτό λαό» της ερήμου . Αυτός ο Πολιτισμός που καλλιεργήθηκε κατά την διάρκεια της Κλασσικής Εποχής από το ένδοξο Ελληνικό Έθνος και παραδόθηκε στην ανθρωπότητα σαν πανανθρώπινη κληρονομιά εμβολίασε  φιλοσοφικά και τον Χριστιανισμό με το «αγαπάτε αλλήλους». Όμως  στην δράση του ο Χριστιανισμός έπραξε άλλα. Υπήρξε πολέμιος του Ελληνικού Πνεύματος και  «υπηρέτης» του Σιωνισμού, διότι ενέδωσε στη Βίβλο και στους Ραβίνους. Καιρός λοιπόν για την μεγάλη τροφή προς το αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα, την Πρόοδο και τον Πολιτισμό. Καιρός για μια ειρηνική και δημιουργική πορεία προς τον 21ον αιώνα και την 3η Χιλιετία.


ΤΕΛΟΣ